فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 13 (پاییز 1383)
- تاریخ انتشار: 1383/07/11
- تعداد عناوین: 10
-
-
مقایسه اثر میدازولام ولیدو کائین برروی پاسخ همو دینامیک به لوله گذاری تراشهصفحه 1زمینه و هدفلارنگوسکوپی و لوله گذاری تراشه می تواند باعث تاکیکاردی، افزایش فشار خون و دیس ریتمی و ایسکمی میوکارد شود. در این مطالعه تاثیر میدازولام و لیدوکائین بر پاسخ همودینامیک به لوله گذاری تراشه بررسی شده است.روش کاردر این مطالعه، 52 بیمار کلاس یک ASA (American Society of Anesthesia)، در سنین 20 تا 50 سال و کاندید عمل جراحی انتخابی فتق اینگوینال با بیهوشی عمومی، بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. برای تمامی بیماران سرم نرمال سالین یا رینگر (ml/ kg 5)، 10-5 دقیقه قبل از القای بیهوشی تجویز شد و سپس بیماران بمدت سه دقیقه پره اکسیژنه شدند. گروه یک، میدازولام (mg/kg 05/0) و گروه دو لیدوکائین (mg/kg 5/1) سه دقیقه قبل از لوله گذاری تراشه دریافت کردند. القای بیهوشی با فنتانیل (μg 100) و تیوپنتال سدیم (mg/kg 5) داده شد و لوله گذاری تراشه به کمک ساکسینیل کولین (mg/kg 5/1) صورت گرفت. حفظ بیهوشی با هالوتان (75/0-5/0درصد) و نسبت های مساوی از نیتروس اکساید و اکسیژن بر قرار گردید. فشار خون سیستولیک، دیاستولیک، فشار متوسط شریانی و تعداد ضربان قلب قبل از پیش داروها (میدازولام و لیدوکائین)، لوله گذاری و دو و پنج دقیقه پس از لوله گذاری اندازه گیری و ثبت شد. سپس با استفاده از آزمون تی زوج و نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل داده ها صورت گرفت.یافته هافشار خون سیستولیک، دیاستولیک، فشار متوسط شریانی و تعداد ضربان قلب پس از لوله گذاری تراشه در دو گروه نسبت به مقادیر پایه افزایش یافت. اختلاف افزایش فشار خون دیاستولیک و فشار متوسط شریانی بین دو گروه معنی دار بود (05/0 p<)، ولی اختلاف افزایش فشار خون سیستولیک و ضربان قلب بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود. افزایش فشار خون دیاستولیک و فشار متوسط شریانی بصورت معنی داری در گروه یک بیشتر از گروه دو بود (05/0 p<).
نتیجه گیریمیدازولام از نظر بالینی به اندازه لیدوکائین در کنترل پاسخ همودینامیک به لوله گذاری تراشه موثر بود بنابراین می توان از آن به عنوان جایگزین لیدوکائین در لوله گذاری تراشه استفاده نمود و از مزایای ایجاد فراموشی، ضد اضطراب و بی قراری آن بهره مند شد.
کلیدواژگان: میدازولام، لیدوکائین، لوله گذاری تراشه، همودینامیک -
گزارش یک مورد آنوریسم کاذب عفونی پاره شده در یک معتاد تزریقیصفحه 6عوارض وخیم سوء مصرف داروهای تزریقی به خصوص عوارض عروقی در افراد معتاد در حال افزایش است. اغلب این بیماران با سلولیت، آبسه و اندکاردیت مراجعه می کنند و خطر بالقوه ای برای کارکنان بهداشتی- درمانی بدلیل ناقل بودن عفونتهای ویروسی دارند. مداخلات پزشکی بعد از بوجود آمدن عوارض خطرناک آن بصورت اورژانس انجام می گیرد. مورد گزارش شده یک مرد زندانی چهل ساله معتاد تزریقی است که با سابقه 24 ساعته تب، لرز و خونریزی متناوب از یک توده زخمی و دردناک در کشاله ران سمت راست همراه با کاهش فشار خون و ادم شدید اندام تحتانی راست به بخش اورژانس بیمارستان فاطمی ارجاع شده بود، اقدامات احیا ء و پک فشاری انجام گرفت. تشخیص بالینی پسودوآنوریسم عفونی پاره شده داده شد و تحت عمل جراحی اکسپلوراسیون اورژانس قرار گرفت. اکسیزیون شریان رانی مشترک همراه با گذاشتن گرافت ورید صافن بین شریان ایلیاک خارجی و رانی سطحی همراه با بستن شریان رانی عمقی و دبریدمان وسیع نسوج نکروزه و تخلیه آبسه انجام گرفت. بیمار بدون هیچ گونه عارضه ای جز سرومای محل دهنده گرافت وریدی و با حفظ اندام بهبودی یافت.
کلیدواژگان: آنوریسم کاذب، شریان رانی، معتاد تزریقی، اعتیاد -
ارتباط بین سطوح سرمی پرامتر های لیپیدی، لیپو پروتئین (a) وهیپو آلبومینمی در سندرم نفروتیک کودکانصفحه 7زمینه وهدفلیپوپروتئین(a) [LP(a)] با اتصال ذرات LDL و آپولیپوپروتئین (a) که پروتئین غنی ازکربوهیدرات می باشد تشکیل می شود. LP(a) دربیماران مبتلا به پروتئینوری یا سندرم نفروتیک افزایش می یابد ولی بخوبی معلوم نشده است که آیا این افزایش مربوط به هیپوآلبومینمی یا پروتئینوری می باشد.روش کار71 کودک مبتلا به سندرم نفروتیک بدون نارسایی کلیوی موردمطالعه قرارگرفتند. سطوح سرمی آلبومین، لیپوپروتئین(a)، تری گلیسرید، کلسترل تام، کلسترول با دانسیته پایین (LDL-C)،کلسترول با دانسیته بالا (HDL-C)، آپولیپوپروتئینAI ((APOAI، آپولیپوپروتئینB (APOB) به روش های استاندارد اندازه گیری شدند. نتایج با 75 کودک به ظاهر طبیعی که ازلحاظ سن و جنس یکسان شده بودند، مورد مقایسه قرارگرفتند. غلظت پروتئین وکراتینین درنمونه های تصادفی ادرار کودکان اندازه گیری ونسبت پروتئین به کراتینین محاسبه گردید. ارتباط بین پارامترهای اندازه گیری شده، آلبومین سرم و یا پروتئینوری مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته هادرمقایسه باگروه کنترل سطوح افزایش یافته کلسترول تام، تری گلیسرید، LDL-C، LP(a)، APOAI، APOB گروه بیماران مشاهده گردید(05/0 p<) ولی تغییرات درسطوح HDL-C قابل توجه نبود. غلظت آلبومین سرم در گروه بیماران بطور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (05/0p<). درگروه بیماران سطوح سرمی لیپیدها ولیپوپروتئین ها ازجمله APOAI و APOB با سطح پلاسمایی آلبومین بیشتر از نسبت پروتئین برکراتینین در ارتباط بود.نتیجه گیریاین نتایج نشان می دهندکه درسندرم نفروتیک کودکان درغیاب نارسایی کلیوی افزایش سطوح سرمی LP(a) بیشتر درارتباط با هیپوآلبومینمی بوده که سنتزکبدی APOB را تحریک و در ارتباط با میزان پروتئینوری نمی باشد. چنین استنتاج می شود که اندازه گیری APOB بهترین نشانگر هیپرلیپیدمی درسندرم نفروتیک بوده و بنظر می رسد که سطوح سرمی نرمال آلبومین عاملی است که ممکن است کفایت درمان هیپرلیپیدمی را درسندرم نفروتیک معین کند.
کلیدواژگان: سندرم نفروتیک، LP(a)، LDL، C، HDL، C، APOAI، APOB -
صفحه 13زمینه و هدفپاپیلوماتوز راجعه تنفسی (Recurrent Respiratory Papillomatosis) شایع ترین تومور خوش خیم حنجره و دومین علت شایع خشونت صدا در کودکان می باشد. این بیماری با وجود بافت شناسی کاملا خوش خیم، تمایل بارزی به گسترش در راه های هوایی و عود مکرر پس از عمل جراحی دارد و علت این امر احتمالا بقای ویروس در بافت ظاهرا سالم اطراف تومور می باشد. با توجه به تجربیات موجود، درمان انتخابی RRP درحال حاضر برداشت مکرر ضایعات به کمک لیزر می باشد. مطالعه حاضر در جهت بررسی تاثیر درمان های طبی کمکی برای ریشه کنی این بیماری درکودکان مبتلا صورت گرفته است.روش کاراین مطالعه از نوع تجربی دارای کنترل بصورتSequential Control (Self Control) می باشد. این تحقیق برروی کودکان مراجعه کننده به بخش گوش، حلق، بینی و جراحی سر وگردن بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران از آغاز سال 1377 تا پایان سال 1379 که مشکل اصلی آنها خشونت صدا و یا انسداد تنفسی بود انجام گردید. دربین این کودکان، مبتلایان بهRRP بعنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند و اثر ترکیب اینترفرون آلفا و آسیکلوویر درکاهش شدت و عود پاپیلوماتوز حنجره درآنها بررسی شد.یافته هاتعداد بیماران مورد بررسی 18 نفر بود که 10 نفر از آنها (5/55%) دختر و بقیه پسر بودند. سن متوسط بیماران 5/6 سال و94% آنها فرزندان اول مادران جوان زیر 25 سال بودند. علایم انسداد تنفسی عامل مراجعه 45 % بیماران بود که دراکثر موارد از شدتی خفیف تا متوسط برخوردار بود. ضایعات حنجره بیماران در اغلب موارد سطحی و مربوط به گلوت بودند. شدت و گسترش بیماری در بیماران زیر سه سال بیشتر بود که در سه نفر از آنها تراکئوتومی انجام شد. باتجویز ترکیب اینترفرون آلفا و اسیکلوویر در 6/55% بیماران، شدت بیماری و گسترش آن مشاهده شد.نتیجه گیریبا توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق به نظر می رسد ترکیب آسیکلوویر و اینترفرون آلفا در کاهش عود وشدت بیماری RRP موثر باشد. حجم کم نمونه در این تحقیق (که خود ناشی از شیوع بسیار کم این بیماری می باشد) لزوم انجام مطالعات بیشتر به صورت چند مرکزی را جهت بدست آوردن حجم نمونه بیشتر و نتایج معتبر تر آماری ضروری می سازد.
کلیدواژگان: پاپیلوماتوز تنفسی راجعه، اینترفرون آلفا، آسیکلوویر -
صفحه 19زمینه و هدفعفونت با توکسوپلاسما گوندیی، در صورت انتقال انگل به جنین یا فعال شدن مجدد آن در افراد با سیستم ایمنی سرکوب شده سبب ایجاد علایم وخیم می گردد. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع آنتی بادی های ضد توکسوپلاسما گوندیی در دختران مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکز بهداشت اردبیل جهت انجام آزمایش های قبل از ازدواج بود.روش کاراین مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 504 نمونه جمع آوری شده از زنان در شهر اردبیل در سال 1381 انجام شد. نمونه ها جهت جستجوی آنتی بادی های IgG و IgM ضد توکسو پلا سما گوندیی با روش ایمنوفلورسانس غیرمستقیم (Immunofluorescence Assay)بررسی شدند.یافته هاشیوع کلی آنتی بادی IgG ضد توکسوپلاسما با تیتر 20: 13 برابر 7/34% بود. بیشترین فراوانی تیتر آنتی بادی در عیار20: 1 (7/11%) و کمترین فراوانی آن در عیار3200: 1 (4/0%) و6400: 1 (4/0%) وجود داشت. فقط 20نفر(4%) تیتر IgM ضد توکسوپلاسما را نشان دادند. با استفاده از آزمون مجذور کای هیچگونه رابطه معنی داری بین میزان شیوع آنتی بادی با سن و سابقه تماس با گربه یا حیوانات خانگی مشاهده نشد.
نتیجه گیریاز آنجایی که 3/65% از دختران در شرف ازدواج شهر اردبیل از نظر ابتلای به توکسوپلاسموز سرم منفی بودند، آموزش بهداشت برای حذف عوامل خطر به ویژه در طی دوران بارداری ضروری به نظرمی رسد.
کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندیی، توکسوپلاسموز، توکسوپلاسموز مادرزادی -
صفحه 26زمینه و هدفپره اکلامپسی یکی از علل عمده مرگ و میر در مادران و نوزادان است. علی رغم تحقیقات موثری که از سالها پیش در جهت اتیولوژی این عارضه بخصوص در راستای حاملگی انسانی انجام شده است، بسیاری از نکات در مورد این بیماری هنوز ناشناخته است. فشار اکسید کنندگی (Oxidative Stress) در پاتوفیزیولوژی پره اکلامپسی نقش عمده دارد. مواد غذایی ضروری مثل ویتامین C قادر به از بین بردن رادیکال های آزادی هستند که موجب تخریب سلولی می شوند. مطالعه حاضر جهت بررسی سطح ویتامین C در بیماران با پره اکلامپسی و زنان باردار دارای فشار خون طبیعی طراحی شد.روش کارمطالعه از نوع مورد شاهدی بود. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان در 40 بیمار مبتلا به پره اکلامپسی و 80 خانم حامله با فشار خون طبیعی مراجعه کننده به بیمارستان علوی شهر اردبیل اندازه گیری و مقایسه شد. اندازه گیری به صورت اسپکتروفتومتری انجام شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.یافته هامیانگین سطح پلاسمایی ویتامین C در افراد مبتلا به پره اکلامپسی(mg/dl030/0 ± 147/0) نسبت به میانگین سطح پلاسمایی ویتامین C در مقایسه با گروه کنترل که افراد حامله با فشار خون طبیعی (mg/dl119/0 ± 347/0) بودند کاهش معنی داری را نشان می داد.نتیجه گیریتلاش در جهت پیشگیری از پره اکلامپسی توجیه و تفکر درستی است و از آنجایی که تاکنون هیچگونه آزمون غربالگری قابل اطمینان در خصوص این عارضه پیشنهاد نشده است، ارزیابی سطح پلاسمایی ویتامین C در مورد خانم های مستعد به پره اکلامپسی پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: پره اکلامپسی، حاملگی طبیعی، سطح پلاسمایی ویتامین C -
صفحه 32زمینه و هدفدیابت حاملگی (Gestational Diabetes Mellitus) به درجات مختلف عدم تحمل کربوهیدرات که برای اولین بار در حاملگی بروز یا تشخیص داده شود اطلاق می گردد. شناسایی این اختلال در طول دوران بارداری می تواند از ایجاد عوارض آن بر مادر و جنین جلوگیری نماید. هدف از این مطالعه، تعیین میزان شیوع دیابت حاملگی در خانم های حامله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی اردبیل بوده است.روش کاردر این مطالعه مقطعی 601 خانم باردار در هفته های 24 الی 28 حاملگی با 50 گرم گلوکز خوراکی غربالگری شدند(Glucose Challenge Test). معیار مثبت بودن در آزمون غربالگری، گلوکز سرم برابر یا بالاتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر بود و از افراد باGCT+ آزمون تحمل گلوکز خوراکی سه ساعته (Oral Glucose Tolerance Test) با 100 گرم گلوکز به عمل آمد. معیارهای تشخیص دیابت حاملگی، معیارهای گروه ملی اطلاعات دیابت(National Diabetes DataGroup) بود، همچنین تاریخچه، سن، قد، فشار خون، وزن قبل از بارداری و سایر مشخصات افراد در قالب یک پرسشنامه ثبت گردید و سپس آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS انجام گرفت.یافته هااز 601 خانم باردار 64 مورد (6/10%) +GCT مثبت داشتند که برای این 64 مورد آزمون تحمل گلوکز خوراکی سه ساعته انجام شد که 8 نفر از آنها دیابت حاملگی (GCT+، OGTT+) داشتند و میزان شیوع 3/1% برآورد شد. ارتباط آماری معنی داری بین میانگین شاخص توده بدنی(BMI)، میانگین سنی و میانگین فشار خون دیاستولیک با شیوع دیابت حاملگی و آزمون غربالگری مثبت (GCT+) وجود داشت (05/0 p<). شیوع GDM و GCT+ با بالا رفتن سن و BMI افزایش نشان داد (05/0 p<) ولی ارتباط آماری معنی داری بین شیوع GDM و GCT+ با افزایش فشار خون سیستولیک و تعداد حاملگی ها دیده نشد.نتیجه گیریچنین به نظر می رسد که شیوع دیابت حاملگی در اردبیل پایین بوده و از این جهت نیازی به غربالگری عمومی خانم های باردار وجود ندارد و شیوع آن با افزایش سن، BMI و چاقی افزایش می یابد.
کلیدواژگان: دیابت، دیابت حاملگی، غربالگری، تست تحمل گلوکز -
صفحه 51زمینه و هدفبیماری های قلبی- عروقی یک معضل بهداشتی جهانی هستند. بار جهانی این بیماری ها بیشترمتوجه کشورهای با در آمد پایین و متوسط است و حدود 78% همه مرگ ها و 3/86% همه ناتوانی ها ناشی از آن است. این مطالعه به منظور تعیین عوامل خطر سکته قلبی افراد جوان در اردبیل صورت گرفت.روش کاردر این مطالعه مورد- شاهدی 52 بیمار زیر 45 سال مبتلا به سکته قلبی حاد بستری شده در بیماستان بوعلی اردبیل طی سال 1382 با 52 شاهد همسان شده از نظر سن و جنس از جمعیت عادی مقایسه شدند. جهت برآورد خطرعواملی چون سیگار، فعالیت فیزیکی، سابقه فامیلی، سابقه دیابت و موارد مشابه از شانس نسبی و حدود اطمینان 95% استفاده گردید. جهت مقایسه میانگین ها از آنالیز واریانس استفاده شد.یافته هامیانگین سنی موارد 2/37 سال بود و 2/96% بیماران مرد بودند. سابقه فامیلی مثبت بیماری ایسکیمیک قلبی با شانس نسبی 4/9 (3/34 -6/2=CI 95%) و سیگاری کنونی با شانس نسبی 8/2 (2/6-3/1= CI 95%) با افزایش خطر سکته قلبی همراه بودند. همچنین معلوم شد که میانگین شاخص توده بدنی، میانگین غلظت قند خون ناشتا، LDL و HDL در دو گروه مطالعه متفاوت بود و فعالیت فیزیکی با شانس نسبی 4/0 نقش حفاظتی را بدنبال داشت (8/0-2/0=CI 95%). ارتباط معنی داری بین مواجهه غیر مستقیم با دود سیگار، کلسترول تام، سطح تحصیلات و شغل با خطر سکته قلبی مشاهده نگردید.
نتیجه گیریسابقه فامیلی مثبت، سیگار، قند خون بالا، LDL بالا، HDL پایین و عدم تحرک جسمانی مهم ترین عوامل خطر مطرح شده در این مطالعه هستند. مداخلات بهداشتی مناسب در جهت کاهش عوامل خطر در بالغین جوان خصوصا افراد کمتر از 45 سال با سابقه فامیلی مثبت ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژگان: سکته قلبی، عوامل خطر، بالغین جوان -
صفحه 56زمینه و هدفدر حال حاضر بیش از یکصد کشور جهان با مشکل مالاریا مواجه می باشند. طبق مطالعات انجام شده افراد تالاسمی ماژور مقاومت بیشتری نسبت به مالاریا دارند. در مطالعه حاضر این فرضیه در شهرستان ایرانشهر به عنوان یکی از کانون های اصلی مالاریا در ایران مورد بررسی قرار گرفته است. هدف اصلی این مطالعه بررسی شیوع مالاریا در بیماران تالاسمی و افراد سالم در ایرانشهر است.روش کارمطالعه به صورت مورد-شاهدی با انتخاب 100 نفر از افراد تالاسمی (گروه مورد) و 100 نفر از افراد غیر تالاسمی (گروه شاهد) انجام شد. از کل آزمودنی ها علاوه بر نمونه سرم، نمونه خون نوک انگشت جهت تهیه گسترش نیز اخذ گردید. 200 نمونه که بصورت تصادفی در تیرماه (مقارن با اوج فعالیت پشه های ناقل در منطقه مورد بررسی) جمع آوری شده بود آزمایش گردید. در این مطالعه از دو روش ایمنو فلورسانس غیر مستقیم (IFA) و گسترش مستقیم استفاده شد و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در نرم افزار آماری SPSS در قالب آزمون های آماری تی، مجذور کای و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل گردید.یافته هادر روش IFA در گروه مورد 20 نفر تیتر مثبت و 80 نفر تیتر منفی داشتند و از نظر بررسی لام گسترش خون به کمک میکروسکوپ نوری در افراد تالاسمی، 20 نفر حاوی انگل مالاریا بودند که 10 نفر به پلاسمودیوم فالسیپاروم و 10 نفر به پلاسمودیوم ویواکس مبتلا بودند. در گروه شاهد 75 نفر تیتر مثبت و 25 نفر تیتر منفی داشتند و از نظر بررسی لام گسترش خون در این افراد، 18 نفر آلوده به انگل مالاریا بودند که از این تعداد 7 نفر به پلاسمودیوم فالسیپاروم و 11 نفر به پلاسمودیوم ویواکس مبتلا بودند. بر اساس نتایج تیتر پادتن، سابقه ابتلا به مالاریا در گروه مورد 92% کمتر از افراد گروه شاهد بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (p<0/05) ولی از نظر نتایج گسترش خون و رنگ آمیزی گیمسا، رابطه معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیریبا توجه به اینکه افراد تالاسمی ماژور نسبت به بیماری مالاریا از مقاومت نسبی بیشتری برخوردارند، تحقیقات بیشتری در زمینه ارزیابی مقاومت سایر ناهنجاری های خونی نسبت به مالاریا توصیه می شود.
کلیدواژگان: مالاریا، تالاسمی ماژور، پلاسمودیوم فالسیپاروم، پلاسمودیوم ویواکس -
صفحه 61زمینه و هدفطبق گزارشات وزارت بهداشت و درمان سرطان معده بالاترین علت مرگ ناشی از سرطان در کشور ایران است وسرطان های ناحیه کاردیا شایع ترین نوع سرطان های دستگاه گوارش فوقانی می باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی اپیدمیولوژیک سرطان های ناحیه کاردیا در استان اردبیل بود.روش کاراین مطالعه بصورت توصیفی-مقطعی به مدت چهار سال (82-1379) در تنها کلینیک فوق تخصصی ارجاعی اردبیل انجام شد. نتایج حاصل از اندوسکوپی بیماران شامل تعیین دقیق توپوگرافی سرطان های ناحیه کاردیا و جمع آوری اطلاعات کلی بیماران ثبت گردید و اطلاعات جمع آوری شده به کمک برنامه آماری SPSS نسخه 10 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هااز مجموع 4356 اندوسکوپی انجام شده، 533 مورد سرطان معده و مری که تشخیص آنها از طریق پاتولوژی تایید شده بود وجود داشت. از 242 مورد سرطان که در محل اتصال مری به معده قرار داشت، 82 مورد (33/9%) در دیستال مری و E-G junction، 130 مورد (53/7%) در ناحیه کاردیا و 30 مورد (12/4%) در پروگزیمال معده قرار داشت. 130 مورد تومورها (53/7%) در سمت راست کاردیا قرار داشتند و طبق طبقه بندی بورمن 43/8% آنها از نوع اولسرو انفیلتراتیو بودند.نتیجه گیریدر تحلیل آماری، نوع و توپوگرافی سرطان با دیسفاژی، کاهش وزن و درد اپی گاستر ارتباط معنی دار آماری داشت (p<0/05)، همچنین بین انواع سرطان ها و توپوگرافی آنها نیز با طبقه بندی بورمن ارتباط معنی دار بود (p=0/001)، بنابراین انجام مطالعات بیشتر در جهت کشف علت سرطان های کاردیا در استان اردبیل پیشنهاد می گردد.
کلیدواژگان: سرطان کاردیا، طبقه بندی بورمن، E-G junction
-
A Comparison of the Effect of Midazolam and Lidocaine on Hemodynamic Response to Endotracheal IntubationPage 1Background and ObjectivesLaryngoscopy and tracheal intubation may lead to tachycardia, hypertension and dysrhythmia or myocardial ischemia. In this double blind study, the effects of midazolam and lidocaine on hemodynamic response to endotracheal intubation have been examined.Methods52 ASA class one patients, aged 20-50, who were candidate for elective inguinal hernia surgery with general anesthesia, were randomly assigned to two groups. All patients received normal saline or Ringer's lactate solution (5ml/kg) about 5-10 minutes before induction of anesthesia and were preoxygenated for 3 minutes. Group 1 received midazolam (0.05 mg/kg) and group 2 received lidocaine (1.5 mg/kg) during 3 minutes prior to intubation. Anesthesia was induced with fentanyl (100 µ g) and thiopental (5 mg/kg) and trachea was intubated by the aid of succinyl choline (1.5 mg/kg). Anesthesia was maintained with halothane (0.5-0.75%) and equal proportions of nitrous oxide and oxygen. Systolic and diastolic blood pressure, mean arterial pressure (MAP) and heart rate were recorded before premedication and intubation, as well as immediately two and five minutes after intubation. The data were analyzed by SPSS software using paired t-test.ResultsAfter intubation Systolic and diastolic blood pressure, MAP and heart rate increased in both groups compared to the baseline values. The difference in increasing diastolic blood pressure and MAP between the two groups was significant (p<0.05), but the difference in increasing systolic blood pressure and heart rate between two groups was not statistically significant. The increase in diastolic blood pressure and MAP in group 1 was significantly more than group 2 (p<0.05).ConclusionClinically, midazolam was as much effective as lidocaine in controlling response to intubations. Consequently it can be used as an alternative lidocaine in intubations. It has also other priorities such as amnesia, anti-anxiety and anti-agitation.Keywords: Midazolam, Lidocaine, Intubation, Hemodynamic
-
Ruptured Infected Pseudoaneurysm in an Intravenous Drug-abuser: A Case ReportPage 6Serious vascular complications of IV drug abuse are being encountered with increasing frequency. These patients often present with cellulitis, abscess and endocarditic. Due to having viral infections these people can be a hazard to health care workers. Medical intervention is usually conducted after the emergence of one of the dreadful complications of IV drug abuse. The subject is a 40-year old male prisoner who referred to Emergency Department with 24 hours history of chill and fever, intermittent bleeding from a painful ulcerated lump in right groin along with hypotension and severe edema of right lower extremity necessitating packing and initial resuscitative measures. It was clinically diagnosed as ruptured infected pseudo aneurysm and urgent exploration was undertaken. Excision of common femoral artery was conducted by interpositioning of saphenous graft between external iliac and superficial femoral artery along with ligation of deep femoral artery drainage of abscess and debridment of necrotic tissue. The patient recovered with limb salvage except seroma on original site of vein graft.Keywords: Pseudoaneurysm, Femoral Artery, Injection Drug Users, Addiction
-
The Relationship between Serum Levels of Lipid Parameters, LP(a) and Hypoalbuminemia in Children Nephrotic SyndromePage 7Background and ObjectivesLipoprotein [LP(a)] is formed by assembly of LDL particles and carbohydrate rich protein, apolipoprotein(a). LP(a) is elevated in patients with proteinuria or nephrotic syndrome, but it is still controversial whether this is due to hypoalbuminemia or proteinuria.MethodsWe studied a group of 71 children suffering from nephrotic syndrome in the absence of renal failure. The levels of serum albumin, LP (a), triglyceride, total cholesterol, low density lipoprotein cholesterol (LDL-C), high density, lipoprotein- cholesterol (HDL- C), APOAI and APOB were measured by standard methods. The results were compared with those obtained from 75 age and sex matched normal children as control group. The concentrations of creatinin and protein in random urine samples obtained from children and the protein/creatinin ratio were calculated. The Relationship between measured parameters and/or serum albumin and proteinuria was evaluated.ResultsCompared to the control group the serum levels of total cholesterol, triglycerides, LDL-C, LP (a), APOB and APOAI increated (p<0.05 in all cases), but no marked differences were observed in levels of HDL-C in case group. The levels of serum albumin in patient group were significantly lower than that of control (p<0.05). Serum levels of lipids and lipoproteins including APOAI and APOB were more correlated with plasma albumin level than with protein/creatinin ratio in the patient group.ConclusionThe results indicated that in children nephrotic syndrome with on renal failure, the increase of serum levels of LP (a) is mainly related to hypoalbuminemia that stimulates liver synthesis of APOB and is not related to the degree of proteinuria. It was concluded that determination of APOB is the best marker of hyperlipidemia in nephrotic syndrome and normal serum albumin levels seem to be a factor that may determine the of treatment efficacy of hyperlipidemia in nephrotic syndrome.Keywords: Nephrotic Syndrome, LP (a), LDL, C, HDL, C, APOAI, APOB
-
Page 13Background and ObjectivesRecurrent respiratory papillomatosis (RRP) is the most common benign laryngeal tumor and the second common cause for hoarseness in children. Despite its omplete benign histology, it has a great tendency to spread through the respiratory track and frequent recurrences may occur following surgery, possibly due to the virus survival in apparently healthy adjacent tissues. According to the most recent evident experiences, the treatment of choice for RRP disease is repetitive resections with CO2 laser. The present study evaluates the efficacy of adjuvant medical therapies for eradication of this disease in affected children.MethodsThis was an experimental study with sequential control (self-control). The subjects were children who referred to ENT-H&N surgery dept. of Hazrat-e- Rasoul hospital in Tehran between Mar 1998 and Mar 2001 with chief complaint of hoarseness and respiratory obstruction. Among these children patients with confirmed diagnosis of RRP were selected as study samples and the effect of acyclovir and alpha-interferon combination in reducing the severity and recurrence of RRP was evaluated.ResultsTotally 18 patients entered this study (10 (55.5%) females and 8 (44.5%) males). The mean age of the patients was 6.5 and 94% of them were the first child of young mothers (under 25 years of age). The signs of respiratory obstruction in most of the cases with a mild to moderate severity was the main cause of referral in 45% of the subjects. Laryngeal lesions were mostly superficial and limited to glottis region. Severity and spread of RRP disease was greater in children under 3, which led to tracheotomy in 3 of them. The combined administration of alpha-interferon and acyclovir, made a significant reduction in disease severity and spread in 55.6% of the patients.ConclusionThe findings of this study indicated that combination of acyclovir and alpha-interferon can be effective in reducing RRP recurrences and severity. Nevertheless, because of small sample size(due to rarity of RRP), Further multi-institutional studies are required to obtain a greater sample size and more valid results.Keywords: Recurrent Respiratory Papillomatosis, Alpha, Interferon, Acyclovir
-
Page 19Background and ObjectivesInfection with Toxoplasma gondii can cause severe illness when transmitting to fetus or when it is reactivated in immune-suppressed persons. The aim of this study was to determine the prevalence of antibodies against toxoplasma gondii in women referring to laboratory of health center for medical examinations before marriage.MethodsThis descriptive cross-sectional study was performed on 504 samples collected from women in Arabil, Iran, in 2002. The samples were studied by indirect immunofluorescent assay (IFA) for determination of IgG and IgM antibodies to toxoplasma.ResultsThe seroprevalence of IgG antibody at a titer of ³ 1:20 was 34.7%. The highest antibody titer frequency was observed in 1:20 titer (11.7%) and the lowest belonged to 1:3200 (0.4%) and 1:6400 (0.4%) titers. 20 persons (4%) showed IgM antibody against Toxoplama gondii. No statistically significant differences were observed between the prevalence of antibodies on the one hand and age and history of contact with cat or domestic animals on the other.Conclusionsince 65.3% of these women in Ardabil were seronegative, health education is required to omit the risk factors, especially during the pregnancy.Keywords: Toxoplasma Gondii, Toxoplasmosis, Congenital Toxoplasmosis
-
Page 26Background and ObjectivesPreeclampsia is still one of the leading causes of maternal and fetal morbidity and mortality. Despite active researches over the past many years, the etiology of this disorder in human pregnancy is an enigma. Oxidative stress has been implicated in the pathophysiology of preeclampsia. Essential nutrients such as vitamin C can scavenge free radicals inducing cellular damage. The present study was designed to investigate the plasma levels of vitamin C in patients with preeclampsia (case) and normotensive pregnant women (control).MethodsIn this case-control study vitamin C as an antioxidant was estimated and compared spectrophotometrically in 40 preeclamptic and 80 normotensive pregnant women referring to Alavi Hospital of Ardabil province, Iran. The collected data were analyzed using descriptive and inferential statistics.ResultsThe plasma levels of vitamin C were significantly lower in patients with preeclampsia (0.147 ± 0.030 mg/dl) compared to controls who were normotensive pregnants (0.347 ± 0.119 mg/dl).ConclusionAttempts at prevent preeclamsia are justified but since no reliable screening test has been offered as yet for women at risk, assessment of plasma level of vitamin C in patients prone to preeclampsia is strongly suggested.Keywords: Preeclampsia, Normotensive Pregnant, Plasma Level of Vitamin C
-
Page 32Background and ObjectivesGestational Diabetes Mellitus (GDM) is defined as carbohydrate intolerance of variable severity with onset or first recognition during the pregnancy. Diagnosis of this disorder can prevent complications in mother and her fetus during pregnancy. This study was an attempt to determine GDM prevalence in pregnant women referring to Ardabil health centers.MethodsIn this cross-sectional study 601 pregnant women with 24-28 weeks of gestational age were screened by glucose challenge test (GCT) using 50 gr of oral glucose. GCT was considered positive if the serum level of glucose was larger than or equal to 140 mg/dl. Oral Glucose Tolerance Test (OGTT) was done on GCT+ subjects with 100 gr oral glucose. The diagnostic criteria were these of National Diabetes Data Group.Also a questionnaire was used to record history, age, height, blood pressure, weight before pregnancy and other characteristics. The data were analyzed using SPSS software.ResultsFrom 601 pregnant women, 64 cases (10.6%) were GCT+. OGTT indicated that from these 64 cases, 8 cases had GDM (GCT +, OGTT+). GDM prevalence was estimated 1.3%. There was a statistically significant relationship between BMI, mean age and mean diastolic blood pressure on the one hand and GCT and GDM positivity on the other (p<0.05). There was a significant relationship between increasing of BMI and the prevalence of GDM positivity GCT (p<0.05), but the relation was not significant between increasing of systolic blood pressure and gravidity with prevalence of GDM and positive GCT.ConclusionIt seems that the prevalence of GDM in Ardabil is low and general screening is not necessary for all pregnant women. The prevalence of GDM showed an increase with the age of pregnant women, BMI and obesity.Keywords: Diabetes, Gestational Diabetes, Screening, Glucose Challenge Test
-
Page 51Background and ObjectiveCardiovascular disease is a major global health problem. Countries with low to moderate income contribute significantly to the global burden of cardiovascular disease accounting for 78% of all deaths and 86.3% of all disabilities. This study was an attempt to determine the factors contributing to premature myocardial infarction among young adults in Ardabil city.MethodsIn this Case-control study 52 subjects, under 45, with myocardial infarction, admitted to Buali hospital in 2003-2004, were compared with 52 age and sex matched population based controls. Odds ratio and confidence interval of 95% were used to evaluate the risk factors such as smoking, physical activity, family history, history of diabetes and similar factors. Analysis of variance was used to compare the means.ResultsThe mean age of the subjects was 37.2 and 96.2% of them were male. The positive family history of cardiovascular disease with odds ratio of 9.4 (95% CI=2.6-34.3) and current smoking with odds ratio of 2.8 (95% CI=1.3-6.2) associated with myocardial infarction. Mean of the body mass index and mean of concentration of FBS, LDL and HDL were different in case and control groups. Physical activity with odds ratio of 0.4 had protective effect. (95% CI= 0.2-0.8). There was no meaningful relationship between passive smoking, total cholesterol, education and job with myocardial infarction risk.ConclusionFamily history, smoking, high Fasting Blood Sugar, high LDL, Low HDL and physical inactivity are the most important factors associated with acute myocardial infarction. Proper health interventions should be considered in order to lower the risk factors among young adults especially those under 45 years of age with a positive family history of myocardial infarction.Keywords: Myocardial Infraction, Risk Factors, Young Adult
-
Comparing the Prevalence of Malaria in Thalassemic Individuals and Non-Thalassemic Ones in IranshahrPage 56Background and ObjectivesMore than one hundred countries face the problem of malaria disease. Studies have indicated that thalassemic individuals are relatively more resistant to malaria. The present research set out to investigate this hypothesis in Iraushahr where these is a high prevalence of moralia. The goal of this study is to compare the prevalence of malaria in thalassemic individuals with non- thalassemic ones in Iranshahr.MethodsIn this case-control study 100 thalassemic individuals (case) and 100 non-thalassemic case (control) were selected. In addition to serum specimen, their blood sample from their fingertips were also taken to prepare peripheral blood smear. The tests were performed on 200 random samples in July (the peak time of malaria transmission). In this study, both indirect immuno flurecance Assay (IFA) and direct amear technique were used. The data were analyzed in SPSS software using descriptive and analytical statistics including T- test, chi-square and ANOVA.ResultsIn IFA 20 subjects had positive titer while 80 ones had negative titer. Direct microscopic examination indicated that these, 20 cases had malaria parasite, 10 of whom were affected by p. vivax and 10 whit p. falciparum. In the non-thalassemic people (control group), 75 subjects had positive titers and 25 had negative titer. With respect to the direct smear anamination in non-thalassemic subjects, 18 had malaria parasite, of whom 7 had p.falsiparium and 11 had vivax. The results of malaria antibody titer indicated that the history of being affected by malaria the thalassemic subjects was 92% less than the non-thalassemic ones and this difference was statistically, significant (p<0.05) however, no significant relationship was found in terms of the results of direct microscopic examination and Ginsastaining.ConclusionSince thalassemic people are more resistant againt malaria futhure researches are required to investigated the resistance to malaria in other blood disorders.Keywords: Malaria, Major Thalassemia
-
Page 61Background and ObjectivesAccording to a recent report published by the Ministry of Health in Iran gastric cancer is the most common cause of death due to cancer in this country and cardiac cancer is the most common kind of upper GI cancer. This study is an attempt to determine the epidemiology of cardiac cancers in Ardabil.MethodsThis descriptive cross-sectional study was conducted for four years (2000-2003) at the only private clinic in Ardabil. The results of endoscopy of these patients including the exact determination of the topography of cancer in cardia and other general information were recorded. The data were analyzed using SPSS software (version-10)ResultsDuring this study 4356 endoscopy were done and 533 histologically proven upper GI cancer were detected. Out of 533, 242 cases were located at E-G junction area, 82(33.9%), 130 (53.7%) in cardia region and 30(12/4%) cases were located at the proximal bady of stomach. 130(53.7%) cases of tumors were, in the right side of cardia. Bormann classification showed that most of cancers (43.8%) were ulceroinfiltrative.ConclusionStatistical analysis indicated that there is a significant relationship between type and topography of cancer with dysphasia, weight loss and epigasteric pain(p<0.05). The results showed significiant relationship between type and topography of cacers with Bormann classification(p=0.001). Further epidemiologic studies are required to evaluate etiology of cardia cancers in Ardabil.Keywords: Cardia Cancer, Bormann Classification, E, G Junction