فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research - Volume:16 Issue: 2, 2008

Auditory and Vestibular Research
Volume:16 Issue: 2, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/02/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد ابراهیم مهدوی زفرقندی*، علی اصغر پیوندی صفحه 1
    زمینه و هدف

    ارزیابی مهارت های پردازش شنوایی مرکزی نیازمند آزمایش های رفتاری مختلفی در قالب یک مجموعه آزمون است. آزمایش های گفتاری معدودی برای اثبات اختلال پردازش شنوایی مرکزی در کودکان فارسی زبان وجود دارد. این مطالعه با هدف طراحی و ساخت آزمایش دایکوتیک با ساختار کلمات تک هجایی مناسب ارزیابی پردازش شنوایی مرکزی کودکان فارسی زبان و گزارش نتایج مقدماتی آن در کودکان هنجار انجام شد.

    روش بررسی

    آزمایش کلمات رقابتی فارسی با استفاده از فراوان ترین کلمات موجود در کتاب داستان کودکان که در تحقیقات قبلی گزارش شده بود، ساخته شد. آزمایش روی 45 کودک 11-5 ساله هنجار (39 نفر راست دست و 6 نفر چپ دست) که هیچ گونه مشکل بارز شنوایی، گفتار، زبان و یادگیری نداشتند در سطح راحتی بلندی اجرا شد. هر دو تکلیف گوش دادن آزاد (28 نفر) و جهت مند (17 نفر) بررسی گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که در گوش دادن جهت مند، گوش پیش نشان شده در مقایسه با گوش مقابل به طور معنی داری عملکرد بهتری دارد. برتری گوش راست در حالت بازگویی/پاسخ دهی آزاد مشهود است. متوسط عملکرد کودکان در بازگویی/پاسخ دهی جهت مند به طور معنی داری بهتر از بازگویی/پاسخ دهی آزاد بوده و میانگین امتیاز خام کودکان مورد آزمایش با سن افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    آزمایش کلمات رقابتی فارسی به عنوان یک آزمایش دایکوتیک می تواند مشخصات اصلی گوش دادن دایکوتیک و تاثیر رسش سامانه شنوایی مرکزی بر آن، در کودکان هنجار را نشان دهد.

    کلیدواژگان: آزمایش کلمات رقابتی فارسی، پردازش شنوایی، گوش دادن دایکوتیک
  • نیما رضازاده، معصومه روزبهانی*، مهدی اکبری، محمد کمالی، مهین صدایی صفحه 8
    زمینه و هدف

    پتانسیل های عضلانی برانگیخته از دهلیز یکی از ابزارهای جدید برای بررسی عملکرد دهلیزی می باشد. این پاسخ پس از ارائه تحریک صوتی با شدت بالا از سطح عضله ی جناغی چنبری ماستوئیدی ثبت شده و از ساکول منشا می گیرد. هدف از این مطالعه، مقایسه پاسخ های عضلانی برانگیخته از دهلیز با استفاده از کلیک و تن برست 500 هرتز در افراد هنجار می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی مقطعی 30 فرد هنجار (15 مرد، 15 زن) با طیف سنی 30-18 سال شرکت کردند. از آنها خواسته شد روی صندلی نشسته و به منظور انقباض عضله ی جناغی چنبری ماستوئیدی هر طرف، سر خود را 30 درجه به جلو خم کرده و به سمت مخالف آن عضله بچرخانند. پاسخ با استفاده از کلیک و تن برست 500 هرتز ثبت گردید. زمان نهفتگی امواج 13p و 23n، دامنه ی قله به قعر، نسبت دامنه ای و آستانه ی پاسخ ها با هر محرک تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    پاسخ ها در تمامی افراد با تن برست ثبت شد ولی با کلیک در یکی از نمونه ها پاسخی به دست نیامد. زمان نهفتگی امواج با تن برست، طولانی تر و دامنه ی امواج بزرگتر بود(05/0>p). همچنین آستانه ی پاسخ به تن برست کمتر از کلیک به دست آمد (05/0>p). هیچ تفاوت معنی داری بین پاسخ دو گوش و دو جنس مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    محرک های مختلف بر پارامترهای پاسخ های عضلانی برانگیخته از دهلیز تاثیر دارند. از این رو، به دست آوردن مقادیر هنجار جهت ارزیابی های بالینی الزامی است. با توجه به مقادیر به دست آمده در مطالعه ی حاضر، پیشنهاد می شود از تن برست 500 هرتز در مقایسه با کلیک برای ارزیابی های بالینی استفاده گردد.

    کلیدواژگان: پاسخ های عضلانی برانگیخته از دهلیز، عضله جناغی، چنبری، ماستوئیدی، تن برست، کلیک
  • مرتضی حمیدی نهرانی، مهین صدایی *، جمیله فتاحی، سعید ساروق فراهانی، سقراط فقیه زاده صفحه 16
    زمینه و هدف

    اشکال در دریافت و تلفیق ورودی های حسی به خصوص حس شنوایی از بارزترین مشکلات کودکان مبتلا به اتیسم می باشد. ساقه مغز در دریافت، کدبندی و تلفیق حس شنوایی نقش کلیدی دارد. با استفاده از پاسخ شنوایی ساقه مغز می توان عملکرد بخش شنوایی ساقه مغز را مورد بررسی قرار داد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی ویژگی های پاسخ شنوایی ساقه مغز در کودکان مبتلا به اتیسم در مقایسه با کودکان هنجار می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه ی مورد شاهدی روی 30 کودک (58 گوش) مبتلا به اتیسم و 30 کودک (57 گوش) هنجار 12-6 ساله انجام شد. کودکان مبتلا به اتیسم با استفاده از پرسش نامه اصلاح شده مصاحبه تشخیصی اتیسم به دو زیرگروه خفیف و شدید تقسیم شدند. پاسخ های شنوایی ساقه مغز با استفاده از محرک کلیک در گروه های مورد و شاهد ثبت و مقایسه شد.

    یافته ها

    میانگین زمان نهفتگی امواج III، V، I-III و I-V بین دو گروه هنجار و اوتیسم تفاوت معنی داری داشت (05/0>p). با مقایسه نتایج دو زیر گروه اتیسم با گروه هنجار مشاهده شد که در واقع زمان نهفتگی امواج در زیرگروه اتیسم شدید نسبت به گروه هنجار و زیرگروه اتیسم خفیف به صورت معنی داری افزایش یافته بود (05/0>p) و دو گروه دیگر تفاوتی نداشتند.

    نتیجه گیری

    افزایش زمان نهفتگی امواج در گروه مبتلا به اتیسم شدید، نشان دهنده ی درگیری سطوح پایین ساقه مغز می باشد. احتمالا درگیری ساقه مغز سبب تشدید علائم اوتیسم در کودکان می گردد. از این رو، پیشنهاد می شود ارزیابی عملکرد ساقه مغز با استفاده از پاسخ های شنوایی در مجموعه آزمون های تشخیصی اتیسم گنجانده شود.

    کلیدواژگان: پاسخ شنوایی ساقه مغز، اتیسم، پرسش نامه اصلاح شده مصاحبه تشخیصی اتیسم
  • ابراهیم پیراسته، سعید ساروق فراهانی *، قاسم محمدخانی، محسن منادی، شهره جلایی صفحه 23
    زمینه و هدف

    بلوغ کامل پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی در مقایسه با پاسخ های شنوایی ساقه مغز، در زمان طولانی تری رخ می دهد. این امر ثبت این امواج را در برخی از کودکان دچار مشکل می سازد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر سن بر میزان کشف و ثبت این امواج در بزرگسالان و کودکان انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی مقطعی، 15 کودک 12-7 سال و 31 بزرگسال در محدوده ی سنی 50 -20 ساله با شنوایی محیطی هنجار مورد بررسی قرار گرفتند. دامنه و زمان نهفتگی پتانسیل ها با استفاده از پروتکل های موجود ثبت و مقایسه شد. به علاوه برای بررسی دقیق تر تاثیر سن براین امواج، کودکان نیز به دو زیر گروه بزرگ تر و کوچک تر از10 سال تقسیم شدند.

    یافته ها

    میانگین زمان نهفتگی موج Na در بزرگسالان(86/20میلی ثانیه) کمتر از کودکان (84/22میلی ثانیه) بود(0025/0=p). برعکس میانگین زمان نهفتگی موجNb در بزرگسالان (93/44میلی ثانیه) بیشتر از کودکان (02/42 میلی ثانیه) بود (0001/0=p). به علاوه هیچ تفاوت معنی داری بین دامنه و زمان نهفتگی امواج پتانسیل های بین دو زیر گروه کودکان وجود نداشت، فقط میزان تغییرپذیری نتایج در گروه کمتر از 10 سال بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی در افراد بزرگ تر از 7 سال از ثبات مطلوبی برخوردارند. لیکن بین ویژگی های این امواج در کودکان و بزرگسالان تفاوت وجود دارد، به طوریکه بلوغ کامل این امواج تا فراتر از دهه اول زندگی ادامه پیدا می کند، ازآنجائی که این پتانسیل ها در تمام کودکان مورد مطالعه ثبت گردید، استفاده از این آزمون برای بررسی کودکان توصیه می شود.

    کلیدواژگان: پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی، کودکان، سن
  • زهرا جعفری، سعید ملایری، دکترمسعود متصدی زرندی صفحه 30
  • لیلا جلیلوندکریمی، مجید اشرفی، الهام خسروی، زهرا شهیدی پور، فاطمه وفایی صفحه 38
    زمینه و هدف
    افت شنوایی یکی از شایع ترین مشکلات سالخوردگان بشمار می آید. کاهش شنوایی می تواند منجر به افسردگی، انزوا و عملکرد ضعیف سالمندان به ویژه آنهایی شود که تحت ارزیابی و درمان کم شنوایی قرار نگرفته اند. این مطالعه با هدف غربالگری شنوایی و بررسی نیاز به سمعک در سالمندان صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش مقطعی تحلیلی روی 52 سالمند 51 تا 97 ساله مطابق با برنامه ی غربالگری شنوایی انجمن گفتار و شنوایی امریکا(1997) صورت گرفت تا شیوع اختلال شنوایی و نیاز به سمعک در آنها بررسی شود. به منظور بررسی ناتوانی شنیداری از خودارزیاب معلولیت شنوایی سالمندان نسخه غربالگری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که بالغ بر 86 درصد افراد مورد مطالعه دچار درجات مختلفی از کم شنوایی هستند. همبستگی معنی داری بین میانگین آستانه های 5/0، 1و2 کیلوهرتز < 26 در گوش بهتر و امتیاز پرسشنامه < 10 مشاهده شد. براساس این دو معیار 2/21 درصد افراد نیاز به سمعک داشتند در حالی که فقط 18 درصد افراد نیازمند، این وسیله را در اختیار داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش حاکی از شیوع بالای کم شنوایی در سالمندان است. از این رو بررسی نیاز به سمعک در این جامعه رو به رشد امری ضروری به نظر می رسد. از بین معیارهای مختلف کاندیداتوری سمعک بیشترین همبستگی بین میانگین آستانه های 5/0، 1و2 کیلوهرتز < 26 در گوش بهتر و امتیاز پرسشنامه < 10 مشاهده شد. بنابراین مناسب ترین معیار برای کاندیداتوری سمعک استفاده توام از این دو است.
    کلیدواژگان: غربالگری شنوایی سالمندان، سمعک، خودارزیاب معلولیت شنوایی سالمندان، نسخه غربالگری
  • مهدی شاکر اردکانی، زهرا سلیمانی، فرهاد ترابی نژاد، سیده مریم خدامی، محمود علیپور حیدری صفحه 46
    زمینه و هدف
    اندازه گیری های عینی در کل و اندازه گیری های آکوستیکی به طور خاص جنبه ی مهمی از ارزیابی لکنت طی چند دهه ی گذشته بوده اند. اگرچه این اندازه گیری ها جایگزین قضاوت های درکی نمی شوند اما به کمک آنها تشخیص دقیق تری صورت می گیرد و لزوم مداخله های درمانی تایید می شود. همچنین، می توان از آنها برای بازخورد نتایج درمان به بیمار استفاده کرد. از این رو، این مطالعه به منظور اندازه گیری و مقایسه برخی از ویژگی های آکوستیکی بین مردان غیرلکنتی و لکنتی بزرگسال انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی موردشاهدی، نمونه های مورد بررسی مردان غیرلکنتی و لکنتی بزرگسال بودند. برای جمع آوری نمونه ی صوت آزمودنی ها، از گفتار روان آنها در خواندن 20 جمله از آزمون لب خوانی سارا، کشیده بیان کردن واکه های /a/ و /i/ و شمارش ریتمیک اعداد از یک تا 20 استفاده شد و تجزیه و تحلیل آنها با نرم افزار Dr. Speech صورت گرفت.
    یافته ها
    فرکانس پایه و دامنه تغییرات آن در واکه های /a/ و /i/، شمارش اعداد از یک تا 20 و خواندن 20 جمله آزمون بین دو گروه لکنتی و غیرلکنتی تفاوت معنی داری نداشت. در مورد آشفتگی بسامد و آشفتگی شدت بین دو گروه نیز تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نبود تفاوت معنی دار بین دو گروه ممکن است ناشی از مطالعه این خصوصیات در گفتار روان افراد لکنتی وغیرلکنتی باشد.
    کلیدواژگان: بسامد پایه، آشفتگی بسامد پایه، آشفتگی شدت، ویژگی های آکوستیکی
  • آذر مهری، یونس جهانی، راضیه عالمی، الهام آرامی پور صفحه 51
    زمینه و هدف
    بیماران آفازی روان و آلزایمر در جنبه های درک و نامیدن دچار اشکال می باشند. این تشابه در منطقه آسیب دو گروه بیمار فوق نیز وجود دارد، به طوری که در هر دو گروه مزبور، آسیب در لوب گیجگاهی و آهیانه دیده می شود. باتوجه به یکسان بودن منطقه آسیب و تشابه اختلال ارتباطی آنان، در این پژوهش تاثیر ارائه راهنمایی معنایی و آوایی در تسهیل فرآیند نامیدن بررسی می شود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی روی 14 بیمار انجام شد. هفت بیمار آفازی روان با میانگین سنی 4/48 و هفت بیمار آلزایمر با میانگین سنی 71/69 سال و میانگین ارزیابی مختصر وضعیت شناختی بیمار مساوی 16 با استفاده از آزمون نامیدن فارسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. بیماران آفازی از مراکز و بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیماران آلزایمر از انجمن آلزایمر ایران و بیمارستان روزبه انتخاب شدند.
    یافته ها
    در بیماران آفازی روان، میانگین پاسخ های صحیح به راهنمایی معنایی 71/2 و به راهنمایی آوایی 29/12 بود که با 01/0p= بین دو نوع راهنمایی اختلاف معنی داری وجود داشت اما در بیماران آلزایمر بین میانگین پاسخ های صحیح به راهنمایی معنایی 29/8 و راهنمایی آوایی 43/3 با 05/0p> اختلاف معنی دار بدست نیامد. همچنین مهمترین یافته این پژوهش، تفاوت معنی دار بین راهنمایی آوایی و معنایی در دو گروه بیماران بود.
    نتیجه گیری
    بیماران مورد مطالعه از هر دو راهنمایی در فرآیند نامیدن سود می برند، به این صورت که پاسخ های صحیح در بیماران آفازی روان با ارائه راهنمایی آوایی افزایش می یابد ولی در گروه آلزایمر راهنمایی معنایی نقش اصلی را در تسهیل واژه یابی به عهده دارد.
    کلیدواژگان: آفازی روان، بیمار آلزایمر، نامیدن، راهنمایی آوایی، راهنمایی معنایی
  • طراحی و رقابتی
    محمد ابراهیم، علی اصغر پیوندی صفحه 52
    زمینه و هدف
    ارزیابی مهارت های پردازش شنوایی مرکزی نیازمند آزمایش های رفتاری مختلفی در قالب یک مجموعه آزمون است. آزمایش های گفتاری معدودی برای اثبات اختلال پردازش شنوایی مرکزی در کودکان فارسی زبان وجود دارد. این مطالعه با هدف طراحی و ساخت آزمایش دایکوتیک با ساختار کلمات تک هجایی مناسب ارزیابی پردازش شنوایی مرکزی کودکان فارسی زبان و گزارش نتایج مقدماتی آن در کودکان هنجار انجام شد.
    کلیدواژگان: کلیه، شنوایی
|
  • Mohammad Ebrahim Mahdavi, Dr. Ali Asghar Peyvandi Page 1
    Background And Aim

    Assessment of central auditory processing skills needs various behavioral tests in format of a test battery. There is a few Persian speech tests for documenting central auditory processing disorders. The purpose of this study was developing a dichotic test formed of one-syllabic words suitable for evaluation of central auditory processing in Persian language children and reporting its preliminary results in a group of normal children.

    Materials And Methods

    Persian words in competing manner test was developed utilizing most frequent monosyllabic words in children storybooks reported in the previous researches. The test was performed at MCL on forty-five normal children (39 right-handed and 6 left-handed) aged 5-11 years. The children did not show any obvious problem in hearing, speech, language and learning. Free (n=28) and directed listening (n=17) tasks were investigated.

    Results

    The results show that in directed listening task, there is significant advantage for performance of pre-cued ear relative to opposite side. Right ear advantage is evident in free recall condition. Average performance of the children in directed recall is significantly better than free recall. Average row score of the test increases with the children age.

    Conclusion

    Persian words in competing manner test as a dichotic test, can show major characteristics of dichotic listening and effect of maturation of central auditory system on it in normal children.

  • Nima Rezazadeh, Masoumeh Rouzbahani, Mehdi Akbari, Dr. Mohammad Kamali, Mahin Sedaie Page 8
    Background And Aim

    Vestibular evoked myogenic potential (VEMPs) is one of the clinical tools to evaluate vestibular function. The VEMPs can be recorded from sternocleidomastoid muscle by auditory stimulation with various sound stimuli and are thought to have saccular origin. The aim of this study was to compare the VEMP responses evoked by short (500 Hz) tone burst (STB) with those evoked by click stimuli in healthy young individuals.

    Materials And Methods

    Thirty healthy volunteers (15 males, 15 females) with ages of 18 to 30 years were enrolled in this study. Subjects were instructed to sit on a chair and rotate their head to the opposite side of the recording muscle. The VEMPs was recorded using 500 Hz STB and then click sound stimuli to each ear. The p13 and n23 latencies, p13-n23 peak-to-peak amplitude and VEMPs thresholds were obtained for further analysis.

    Results

    The VEMP responses were present in all subjects for STB and ware not recorded in one subject for click. The latencies of p13 and n23 of STB-VEMP were significantly longer, and the p13-n23 amplitudes were significantly greater for STB-VEMP (p<0.05), and thresholds were higher for clicks (p < 0.05). No significant difference was obtained between both ears and genders. (p > 0.05).

    Conclusion

    The VEMP responses were significantly different between the stimuli of STB and click, and the norms of different stimuli should be established for clinical interpretations. According to these data, we recommend STB stimuli in comparison with clicks for clinical diagnosis.

  • Morteza Hamidi Nahrani, Mahin Sedaie, Jamileh Fattahi, Saeed Sarough Farahani, Dr. Soghrat Faghihzadeh Page 16
    Background And Aim

    One of the most important problems of children who suffer from autism is abnormality in receiving and integrating sensory inputs, especially hearing input. It has been shown that brainstem has a key role in receiving, encoding and integrating hearing input. Auditory brainstem response (ABR) is a tool by which we can evaluate this function. The purpose of this study was to assess and to compare autistic and normal children brainstem hearing function.

    Materials And Methods

    This case-control study was conducted on thirty (58 ears) autistic and thirty (57 ears) normal 6-12 years old children. The children with autism were divided into slight and severe subgroups according to Autism Diagnostic Interview-Revised questionnaire. Click-evoked ABR was recorded and compared between groups.

    Results

    There was significant difference between two groups V and III wave latencies and I-III and I-V interpeak latencies (p<0.05). In fact, comparison of the results of autism subgroups with normal children indicated that the latencies of the severe subgroup significantly prolonged.

    Conclusion

    Increasing latencies of ABR waves in severe subgroup maybe due to abnormality in low level of brainstem. Brainstem abnormality may result in exacerbating the symptom of autism. It is therefore suggested that ABR is included in diagnostic test batteries for these patients.

  • Ebrahim Pirasteh, Saeed Sarough Farahani, Ghasem Mohammadkhani, Mohsen Monadi, Shohreh Jalaie Page 23
    Background And Aim

    Middle latency auditory evoked potentials (MLAEPs) development takes longer time than the auditory brainstem response (ABR) development does, which makes them difficult to record in some children. The purpose of this study was to investigate the age effect on characteristics and detection of MLAEPs in children and adults.

    Materials And Methods

    This cross sectional study was conducted on 15 children aged 7-12 yr and 31 adults aged 20-50 yr with normal peripheral hearing. To investigate precisely, children were divided in two subgroups of older and younger than 10 years old, as well. The MLAEPs amplitudes and latencies were recorded by conventional protocol and compared.

    Results

    Adult Na mean latency, 20.86 ms, was less than that of children, 22.86 ms, (p=0.0025). In contrast, the adult Nb mean latency, 44.93 ms, was longer (p=0.0001). Children Nb mean latency was 42.02 ms. There was no significant difference in MLAEP amplitudes and latencies between two children subgroups, although variance was more in younger children.

    Conclusion

    MLAEPs are reliably recorded after 7 years old. Characteristics of MLAEPs are different in adults and children so that the primary MLAEPs generators have a course of development extending beyond the first decade of life. As those potentials were recorded in all children, it is suggested to be used in their test batteries for hearing evaluation.

  • Dr. Zahra Jafari, Saeed Malayeri, Dr. Masoud Motesadi Zarandi Page 30
    Background And Aim
    Hyperbilirubinemia during the neonatal period is known to be an important risk factor for neonatal auditory impairment, and may reveal as a permanent brain damage, if no proper therapeutic intervention is considered. In the present study some electroacoustic and electrophysiologic tests were used to evaluate function of auditory system in a group of children with severe neonatal Jaundice.
    Materials And Methods
    Forty five children with mean age of 16.1 14.81 months and 17 mg/dl and higher bilirubin level were studied, and the transient evoked otoacoustic emission, acoustic reflex, auditory brainstem response and auditory steady-state response tests were performed for them.
    Results
    The mean score of bilirubin was 29.37 8.95 mg/dl. It was lower than 20 mg/dl in 22.2%, between 20-30 mg/dl in 24.4% and more than 30 mg/dl in 48.0% of children. No therapeutic intervention in 26.7%, phototherapy in 44.4%, and blood exchange in 28.9% of children were reported. 48.9% hypoxia and 26.6% preterm birth history was shown too. TEOAEs was recordable in 71.1% of cases. The normal result in acoustic reflex, ABR and ASSR tests was shown just in 11.1% of cases. The clinical symptoms of auditory neuropathy were revealed in 57.7% of children.
    Conclusion
    Conducting auditory tests sensitive to hyperbilirubinemia place of injury is necessary to inform from functional effect and severity of disorder. Because the auditory neuropathy/ dys-synchrony is common in neonates with hyperbilirubinemic, the OAEs and ABR are the minimum essential tests to identify this disorder.
  • Leyla Jalilvand Karimi, Majid Ashrafi, Elham Khosravi, Zahra Shahidipour, Fatemeh Vafaee Page 38
    Background And Aim
    Hearing loss is one of the most prevalent chronic conditions affecting the elderly. The impacts of hearing loss are depression, social isolation, and functional disability, particularly for those who have not yet been evaluated or treated for hearing loss. The aim of this study was audiologic screening and assessing candidacy for hearing aid in the elderly people.
    Materials And Methods
    This analytic-cross sectional study was performed on 52 older adults aged from 51 to 97. Subjects were evaluated according to ASHA guidelines for audiologic screening in adults (1997). Using HHIE-S as hearing disability screening instrument, the need for hearing aid use was evaluated.
    Results
    About 86 percent of subjects had some degree of hearing loss. There were significant correlation between PTA(0.5, 1, 2) KHz>26 and HHIE-S>10. According to these two factors 21.2 percent of subjects needed to use hearing aid while 18 percent of this group had hearing aids.
    Conclusion
    There is high prevalence of hearing loss among older adults, thus it's necessary to evaluate the need for hearing aid in this rapidly growing population. Among different factors affecting hearing aid candidacy the most correlated were PTA(0.5, 1, 2)KHz>26 and HHIE-S>10. Therefore according to this study by combination of these two evaluation of hearing aid candidacy would be more appropriate.
  • Mahdi Shaker Ardakani, Zahra Soleymani, Farhad Torabinejad, Seyyedeh Maryam Khoddami, Mahmoud Alipour Heydari Page 46
    Background And Aim
    Objective measurement is general and acoustic measurements in particular have become a substantial aspect of stuttering assessment during the last few decades. Measurements do not replace the perceptual judgment, but they allow a more precise diagnosis, provide more evidence for therapeutic interventions, and are useful as feedback for patients in therapy. The purpose of this investigation was to compare some adult male stutterer's and nonstutterer's acoustic features.
    Materials And Methods
    Adult male stutterers and nonstutterers participated this case-control study. Their fluent reading of 20 sentences in Farsi, prolongation of vowels /a/ and /i/, and rhythmic counting from 1 to 20 were analyed with Dr. Speech software.
    Results
    There were no significant differences between two groups in fundamental frequency (f0) and standard deviation of f0 in three speech samples (vowels /a/ and /i/, reading 20 sentences, and rhythmic counting from 1 to 20). No significant difference were between two groups for jitter and shimmer.
    Conclusion
    Non significant differences between two groups are somewhat due to investigation of this parameters in fluent speech of stutterers and nonstutterers.
  • Azar Mehri, Yunes Jahani, Raziyeh Alemi, Elham Aramipour Page 51
    Background And Aim
    Fluent aphasia and Alzheimer patients have difficulties in perception and naming. Patient with fluent Aphasia and Alzheimer disease, both have difficulty in perception and naming. Their site of lesion is also identical, that is temporoparietal lobe which is damaged in both group. This study investigates the effects of semantic and phonological cues in facilitation of word finding.
    Materials And Methods
    The study was prescriptive - analytic cross-sectional with 14 patients. The participants were seven fluent aphasia with mean age 48.4 year old and seven Alzheimer patients with mean age 69/71 year old and mean Mini-Mental State Examination (MMSE) 16 score. Those were assessed with Persian Naming Test. The Aphasic patients were selected from Tehran University hospitals and Alzheimer ones were from Rouzbeh hospital and Alzheimer Association of Iran.
    Results
    Mean semantic and phonological cues in fluent aphasia patients were 2.71 and 12.29, respectively, which significantly different (p=0.01), but those results were 8.29 and 3.43 in Alzheimer patients, that were not significantly different (p>0.05). A main result of this study was significant difference between two cues in both groups.
    Conclusion
    Two groups of patients use two cues in word finding. The correct responses increase with phonological cue in fluent aphasia but semantic cue has the main role for naming in Alzheimer patients.