فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال نوزدهم شماره 2 (تابستان 1387)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال نوزدهم شماره 2 (تابستان 1387)

  • 92 صفحه، بهای روی جلد: 2,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/07/15
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مقالات پژوهشی
  • سیمین آتش خویی، رضا موثقی صفحه 106
    زمینه و هدف
    سوکسی نیل کولین با دوز mg/kg 1 معمولا شرایط عالی برای لوله گذاری تراشه در عرض60 ثانیه فراهم می کند. برگشت فونکسیون تنفسی بعد از این دوز به حد کافی سریع نیست تا از دساچوراسیون خطرناک اکسی هموگلوبین در صورت عدم امکان تهویه کمکی، جلوگیری شود. در این مطالعه، اثر دوزهای پایین تر سوکسی نیل کولین برای تسهیل لوله گذاری رضایت بخش تراشه در القای سریع و متوا لی بیهوشی [1] با زمان برگشت سریع تر فونکسیون تنفسی بررسی شد.
    مواد و روش کار
    در این کارآزمایی بالینی آینده نگر، تصادفی، دوسوکور و مورد - شاهدی، 120 بیمار با کلاس I یا II درجه بندی متخصصان بیهوشی آمریکا (ASA) [2]، بررسی شدند. پس از القای بیهوشی عمومی با فنتانیل/ تیوپنتال سدیم، بیماران از نظر دریافت دوز سوکسی نیل در سه گروه mg/kg 3/0 [3] (95 Í ED 1)، mg/kg 6/0 (95 Í ED 2) و mg/kg 1 (95 Í ED 3) قرار گرفتند. پاسخ برانگیخته عضله نزدیک کننده شست به چهار تحریک متوالی [4] عصب اولنار با استفاده از دستگاه محرک عصب محیطی [5] ثبت شد. زمان شروع اثر، حداکثر تضعیف تویچ [6]، شرایط لوله گذاری تراشه، زمان برگشت تنفس (مدت آپنه) و زمان برگشت تویچ به 90% میزان طبیعی برگشت تنفس خود به خودی منظم) ثبت شد.
    یافته ها
    زمان شروع اثر در محدوده 81-49 ثانیه بود که با افزایش دوز، شروع اثر کاهش داشت، ولی بین دوزهای 6/0 و mg/kg 1 تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت. حداکثر تضعیف تویچ با دوزهای 6/0 و mg/kg 1 مشابه بود (100%-2/98%). شرایط لوله گذاری تراشه با دوز mg/kg 3/0 قابل قبول نبود، اما در تمام بیماران با دوزهای 6/0 و mg/kg 1 شرایط رضایت بخش لوله گذاری تراشه حاصل شد. زمان برگشت تنفس (زمان آپنه) در دوزهای 3/0 و mg/kg 6/0 (به ترتیب 6/0±8/1 و6/0±4/2 دقیقه) به طور معنی دار کمتر از دوز mg/kg 1(8/0±3/6 دقیقه) بود (به ترتیب 0001/0 p< در مقابل دوز mg/kg 3/0و 001/0 p< در مقابل دوز mg/kg 6/0). زمان ریکاوری تویچ به 90% طبیعی (90%= T1) به طور معنی دار در دوز 6/0 (0/1±2/5 دقیقه) کمتر از دوز mg/kg 1 (3/1±8/8 دقیقه) بود) 001/0 p<).
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از دوز mg/kg 6/0 سوکسینیل کولین می تواند شرایط قابل قبول لوله گذاری تراشه بعد از 60 ثانیه از تجویز دارو حاصل کند. شرایط لوله گذاری با دوز mg/kg 6/0 مشابه mg/kg 1 است، اما دوز پایین تر با زمان آپنه کوتاه تر و ریکاوری سریع تر تویچ همراه است.
    کلیدواژگان: سوکسینیل کولین، بلوک عصبی عضلانی، لوله گذاری تراشه
  • مریم سبکتکین، بهرام پورقاسم گرگری، سلطانعلی محبوب، نصرت الله پورافکاری صفحه 112
    زمینه و هدف
    فولات و ویتامین B12 برای عملکرد طبیعی سیستم عصبی ضروری می باشند. نتایج مطالعات انجام شده در مورد ارتباط بین افسردگی اساسی با این ویتامین ها متناقض است. در ایران تاکنون مطالعه ای جهت بررسی وضعیت دریافت اسیدفولیک و ویتامین B12 در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی (MDD) انجام نگرفته است، لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی وضعیت فولات و ویتامین B12 و تعیین ارتباط بین فولات و ویتامین B12 دریافتی با مقادیر پلاسمایی آنها در این بیماران انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    در70 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان رازی شهر تبریز مبتلا به MDD مقادیر فولات و ویتامین B12 پلاسما اندازه گیری شد. مقادیر دریافتی این ویتامین ها با استفاده از سه یاد آمد 24ساعته متوالی ارزیابی شد. تعریف افسردگی اساسی براساس شاخص DSM-IV بود.
    یافته ها
    میانگین و خطای استاندارد فولات و B12 پلاسمایی به ترتیب ng/ml 73/0±18/5 و pg/ml 46/4±05/389 بود. براساس مقادیر پلاسمایی کمبود فولات و ویتامین B12 به ترتیب در 4/51% و 7/5% نمونه ها مشاهده شد. بر اساس نتایج بررسی مصرف 1/97% و 7/95% نمونه ها کمتر از مقادیر توصیه شده فولات و ویتامین B12 دریافت می کردند. ارتباط معنی داری بین غلظت پلاسمایی فولات با فولات دریافتی مشاهده شد (05/0، P < 283/0 r =). این ارتباط بین ویتامین B12 پلاسما با ویتامین B12 دریافتی و یا سایر ویتامین های گروه B مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشانگر لزوم ارزیابی غلظت پلاسمایی فولات و ویتامین B12 در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی است. غلظت پایین پلاسمایی این ریز مغذی ها در این بیماران نشانگر لزوم انجام مداخلات مناسب جهت دریافت کافی فولات و ویتامین B12 می باشد.
    کلیدواژگان: افسردگی اساسی، فولات، ویتامین B12، غلظت پلاسمایی
  • خسرو حضرتی تپه، جواد آقازاده، سیدجواد موسوی صفحه 120
    زمینه و هدف
    هیداتیدوز دارای انتشار جهانی بوده و به عنوان یکی از بیماری هایی که می تواند چندین ارگان متعدد بدن را درگیر کند، از اهمیت به سزای ی برخوردار است. این بیماری عوارض متعددی نیز می تواند داشته باشد و درمان آن هزینه و مشکلات خاص خود را دارد. شناخت روش های تشخیصی و مهمتر از آن درمان کیست هیداتید با توجه به شیوع نسبتا قابل توجه این بیماری، اهمیت به سزای ی در اعاده سلامتی بیماران دارد. درمان قطعی بیماری جراحی می باشد، و در موارد خاص آلبندازول موثرترین دارو در درمان کیست هیداتید مورد استفاده قرار می گیرد. آلبندازول پس از مصرف به سرعت جذب و به سولفوکساید که متابولیت اصلی و فعال دارو می باشد تجزیه می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر کشندگی آلبندازول سولفوکساید در غلظت ها و زمان های متفاوت بر روی پروتواسکولکس ها در محیط آزمایشگاهی می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع مداخله ای تجربی بود. پس از جداسازی صدها کیست هیداتید از اندام های آلوده دام های کشتار شده، بعد از بررسی های لازم در مورد بارور بودن کیست ها، پروتواسکولکس های آنها تخلیه و با سرم فیزیولوژی شستشو داده شد و میزان viability آنها زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفت. محلول آلبندازول سولفوکساید در غلظت های μg/ml 25، μg/ml 50، μg/ml 100 حاضر گردید سپس تعداد معینی از پروتو اسکولکس ها به لوله های حاوی سولفوکساید ریخته شد و در زمان های متفاوت آزمایشات انجام گرفت. در مرحله بعد به کمک میکروسکوپ درصد زنده ماندن آنها از روی حرکت سلول های شعله ای تعیین و ثبت شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین افزایش مدت زمان و مقدار غلظت دارو و زنده ماندن پروتواسکولکس ها رابطه مستقیم وجود دارد. در گروهی که آلبندازول سولفوکساید با غلظت μg/ml 100 استفاده شده بود تا دقیقه 20 بر روی پروتواسکواکس ها اثر نداشت، فقط با افزایش مدت زمان در دقیقه 60، 60% پروتواسکولکس ها از بین رفته بودند. در صورتی که در غلظت μg/ml 50 تا دقیقه 35 هیچ اثری نداشت و در دقیقه 60، فقط 40% پروتواسکولکس ها مرده بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق و محدودیت زمانی که جراحان در اتاق عمل دارند، آلبندازول سولفوکساید نمی تواند به عنوان یک داروی مناسب در از بین بردن پروتواسکولکس های کیست هیدا تید بیماران در حین جراحی و جلوگیری از عود مجدد بیماری استفاده شود
    کلیدواژگان: کیست هیداتید، پروتواسکولکس، آلبندازول سولفوکساید
  • سیامک شیوا، روح انگیز ساری سرخابی صفحه 125
    زمینه و هدف
    استفاده از رژیم های شلاتور درمانی درکنار تزریق منظم خون به طور قابل توجهی امید به زندگی بیماران تالاسمیک را بهبود بخشیده است. علی رغم پیشرفت هایی که در درمان این بیماران صورت گرفته، اختلال رشد و کوتاهی قد در درصد قابل توجهی از آنها مشاهده می شود. عواملی مثل اضافه بار آهن، سمیت دسفرال و اختلالات اندوکرین در اختلال رشد این بیماران نقش دارند اما ممکن است عوامل ناشناخته دیگری نیز دخیل باشند. در این مطالعه به بررسی وضعیت رشد و عوامل دخیل در کوتاهی قد بیماران تالاسمیک خود پرداختیم.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی - تحلیلی بر روی 71 بیمار مبتلا به بتا - تالاسمی ماژور که مراجعه مرتب داشتند و پرونده پزشکی آنها کامل بود در سال 85 انجام گرفت. بیماران از نظر قد، اختلالات اندوکرین، فریتین سرم، هموگلوبین قبل از تزریق خون و آنزیم های کبدی مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس در دو گروه کوتاه قد و غیرکوتاه قد با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    45 پسر و 26 دختر با میانگین سنی 2/5±9/12 سال مورد بررسی قرار گرفتند. 1/45 درصد بیماران کوتاه قد بودند و رابطه خطی معکوس بین افزایش سن و SDS قد یافت شد. بیماران دچار اختلالات اندوکرین، کوتاهتر بودند و بیمارانی که چند اختلال اندوکرین را با هم داشتند دچار اختلال رشد شدیدتری بودند. تعداد موارد هیپراسپلنیسم در میان بیماران کوتاه قد به مراتب بیشتر بود اما اختلاف معنی داری بین میانگین هموگلوبین قبل از تزریق خون و فریتین سرم دو گروه وجود نداشت. اگرچه درصد قابل توجهی از بیماران دچار افزایش آنزیم های کبدی بودند اما تفاوت معنی داری از این نظر بین دو گروه یافت نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    اختلال رشد بیماران مبتلا به بتا - تالاسمی ماژور از دهه اول زندگی شروع می شود و با افزایش سن شدت می یابد. جهت جلوگیری از کوتاه قد شدن آنها لازم است به طور مرتب از نظر سرعت رشد بررسی شوند و عوامل دخیل در اختلال رشد به موقع شناسایی شده و تحت درمان مناسب قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بتا، تالاسمی ماژور، کوتاهی قد، عوارض اندوکرین
  • نسرین عاقل، علی خدادادی *، مجید اسماعیلیان صفحه 132
    مقدمه

    آنزیم های ماتریکس متالوپروتئیناز (MMPs)، خانواده بزرگ آنزیم های پروتئولیتیک وابسته به کلسیم و روی هستند که در تجزیه ترکیبات مختلف ماتریکس خارج سلولی نقش دارند. نقش این آنزیم ها در پیشرفت و گسترش بیماری های التهابی (آرتریت روماتوئید)، بیماری های قلبی عروقی و تومورهای سرطانی کاملا شناخته شده است. مطالعات انجام شده دال بر اثر مهاری ترکیبات ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) و استروئیدی (دگزامتازون) بر روی ماتریکس متالوپروتئینازها است.

    مواد و روش کار

    در این تحقیق اثر مهاری و سمیت سلولی عصاره هیدروالکلی گیاهان شیرین بیان و بابونه در مقایسه با داروهای استروئیدی و غیر استروئیدی با به کارگیری سل لاین فیبروسارکوما (Wehi 164) برای بررسی سمیت سلولی و روش ژلاتین زایموگرافی برای سنجش میزان اثر مهارکنندگی بر فعالیت ماتریکس متالوپروتئینازها بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اثر مهار کنندگی شیرین بیان و بابونه، به ترتیب، معادل μg/ml 9500و 33/933 و سمیت سلولی به دست آمده برای این گیاهان، به ترتیب، معادل μg/ml 67/326 و 3450 بود.

    نتیجه گیری

    گیاهان بابونه و شیرین بیان سمیت سلولی بسیار کمتری ولی اثر مهاری ضعیف تری نسبت به داروهای استروئیدی و غیر استروئیدی بکار رفته در این تحقیق از خود نشان دادند. همچنین مشخص شده است که سمیت سلولی بابونه 1/0 سمیت سلولی شیرین بیان است.

    کلیدواژگان: ماتریکس متالوپروتئینازها، شیرین بیان، گل بابونه، سمیت سلولی
  • علیرضا ماهوری، فرهاد حشمتی، حیدر نوروزی نیا، حمید مهدی زاده، ابراهیم حسنی، عاطفه شکوفه صفحه 139
    مقدمه
    حوادث عروقی مغزی، فیبریلاسیون دهلیزی، نارسایی کلیه و عوارض گوارشی بعد از جراحی قلب مسایل مهمی هستند که می توانند به افزایش مورتالیته، اتلاف منابع بیمارستانی و افزایش مدت بستری بیمار در بخش مراقبت های ویژه منجر شوند. هدف این مطالعه تعیین انسیدانس عوارض ی است که مدت اقامت بیماران را در بخش مراقبت های ویژه، پس از اعمال جراحی قلب باز، تحت تاثیر قرار می دهند.
    مواد و روش کار
    در یک مطالعه گذشته نگر توصیفی، پرونده 475 بیمار که در طول فروردین 1384 الی اسفند 1385 تحت اعمال جراحی قلب باز با استفاده از بای پس قلبی ریوی قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. انسیدانس عوارض مهم بعد از عمل مانند: حوادث عروق مغزی، مسایل گوارشی، نارسایی کلیه و فیبریلاسیون دهلیزی مورد محاسبه قرار گرفت. داده های مختلف پس از جمع آوری با توجه به ماهیت متغیرها با استفاده از روش های آماری توصیفی ارائه گردید.
    نتایج
    میانگین سنی در بیماران پیوند عروق کرونر، 9 ± 58 سال و میانگین مدت زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه9/0 ± 4/3 روز بود. انسیدانس عوارض مهم در بخش مراقبت های ویژه در بیماران پیوند عروق کرونر به صورت: حوادث عروق مغز7/1%، مسایل گوارشی 25/0%، نارسایی کلیه7/1% و فیبریلاسیون دهلیزی20% و برای بیماران با تعویض دریچه فراوانی نسبی این عوارض به ترتیب،1/4%، 0%،2/2% و 1/21% بود.
    نتیجه گیری
    بعضی از عوارض مانند سکته مغزی با مورتالیته و موربیدیته کوتاه مدت بالا بعد از اعمال جراحی قلب باز همراه هستند. ریسک عوارض می تواند با فاکتورهای کلینیکی قبل و یا بعد از عمل تخمین زده شود. انسیدانس عوارض مهم بعد از اعمال جراحی قلب باز در مطالعات و جوامع مختلف متفاوت است.
    کلیدواژگان: عوارض، بستری طولانی مدت، بخش مراقبت های ویژه، جراحی قلب باز
  • افشین محمدی، محمدحسن دقیقی، مسعود پورعیسی صفحه 145
    زمینه و هدف
    از آنجا که آپاندیسیت حاد شایع ترین علت شکم حاد جراحی است. این مطالعه با هدف تعیین حساسیت، ویژگی و دقت سونوگرافی کالر داپلر برای تشخیص آپاندیسیت حاد انجام شد.
    مواد و روش کار
    164 نفر از بیماران مشکوک به آپاندیسیت حاد که تحت عمل جراحی آپاندکتومی قرار گرفتند قبل از عمل توسط سونوگرافی کالر داپلر بررسی شدند و وجود جریان خون در جدار آپاندیس به عنوان معیار مثبت تلقی شدن نتیجه امتحان در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    حساسیت، ویژگی و دقت تشخیصی سونوگرافی کالر داپلر به ترتیب 100%، 4/94% و 8/98% بدست آمد. همچنین میزان PPV و NPV به ترتیب برابر 4/98% و 100% محاسبه شد.
    بحث و نتیجه گیری
    سونوگرافی کالر داپلر روشی بسیار دقیق و حساس برای تشخیص آپاندیسیت حاد است و عدم مشاهده جریان خون در جدار آپاندیس یا RLQ رد کننده آپاندیسیت حاد است.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت حاد، سونوگرافی کالر داپلر
  • محمدرضا محمدی فلاح، منصور علیزاده، سروش تقی پور بازرگانی، امیرحسین شرفی، محمد افشاریان، باقر برادران صفا صفحه 149
    مقدمه
    هدف از این مقاله، مقایسه CT هلیکال با روش های متداول بررسی (IVP و در موارد لزوم پیلوگرافی رتروگراد) در بیماران مبتلا به درد حاد پهلو است که یافته های مشکوکی در KUB و سونوگرافی دارند.
    موارد و
    روش کار
    32 بیمار در طی بررسی 5 ماهه که با درد حاد پهلو به اورژانس مرکز مراجعه کرده و در KUB و اولتراسونوگرافی دارای یافته های غیرتشخیصی بودند، انتخاب شدند. تمامی این 32 نفر تحت بررسی با روش های متداول تشخیصی (IVP و در صورت لزوم پیلوگرافی رتروگراد) و نیز CT هلیکال بدون ماده حاجب تزریقی یا خوراکی قرار گرفتند. نتایج توسط یک رادیولوژیست و یک ارولوژیست مطالعه و تحلیل شد. نتیجه مثبت سی تی اسکن در صورت مشاهده سنگ به علاوه وجود علایم ثانویه ثبت می شد. در صورت مثبت بودن علایم ثانویه ولی عدم مشاهده سنگ، نتیجه منفی قلمداد می شد. اگر پاتولوژی دیگری که می توانست موجب درد حاد پهلو شود نیز در بررسی مشخص می شد (از جمله UPJO، تومور و تنگی حالب)، باز هم به عنوان نتیجه مثبت در نظر گرفته می شد.
    نتایج
    از 32 بیمار مذکور، 25 نفر برای مطالعه انتخاب شدند(در 7 بیمار هیچ یافته پاتولوژیک دال بر وجود سنگ یا سایر علل درد پهلو یافت نشد و چون معیار طلایی ما (نتیجه جراحی یا دفع سنگ) قابل دسترسی نبود، این افراد از مطالعه خارج شدند). از 25 بیمار باقیمانده، 5 نفر پاتولوژی غیر از سنگ داشتند (یک مورد تنگی حالب به علاوه پولیپ و چهار مورد UPJO) CT هلیکال در تمامی 25 مورد توانست پاتولوژی را به درستی تشخیص دهد. در یک مورد، مطالعه با استفاده از کنتراست خوراکی و وریدی دنبال شد.
    نتیجه گیری
    CT هلیکال در مقایسه با روش های متداول دیگر، در تشخیص سنگ های لوسنت و سایر علل درد حاد پهلو دقیق تر است. از CT هلیکال می توان برای قطعیت عدم وجود پاتولوژی دستگاه ادراری در درد حاد پهلو نیز استفاده کرد. در مواقعی که درد حاد پهلو به عللی غیر از سنگ دستگاه ادراری باشد، استفاده از CT هلیکال با ماده حاجب خوراکی و وریدی بر دقت تشخیص می افزاید. در مواردی که بیمار کنتراندیکاسیونی برای دریافت ماده حاجب داشته باشد، CT هلیکال (بدون کنتراست) ارزش دو چندان پیدا می کند، ما پیشنهاد می کنیم جهت بررسی موارد با KUB و سونوگرافی مشکوک، قدم بعدی استفاده از CT هلیکال بدون ماده حاجب باشد.
    کلیدواژگان: سی اسکن هلیکال، درد حاد پهلو، دقت تشخیصی، بیماری سنگ دستگاه ادراری
  • محمدرضا محمدی فلاح، سوسن جعفری، منصور علیزاده، محمدرضا مختاری صفحه 155
    زمینه و هدف
    سرطان پروستات شایع ترین سرطان شناخته شده مردان است. در حال حاضر DRE، PSA روش های SCREENING بیماران بوده و در صورت بالا بودن PSA یا DRE مشکوک از TRUS بیوپسی پروستات که روشی تهاجمی است جهت تشخیص قطعی استفاده می شود. عوامل متعددی باعث افزایش PSA می شود. ما در این مطالعه سعی داریم اثرات BCG تراپی داخل مثانه ای بر سطح سرمی PSA را بررسی کنیم.
    مواد و روش کار
    مطالعه فوق از نوع Clinical trial می باشد. از بین بیماران مبتلا به تومور سطحی مثانه که تحت TUR تومور قرار گرفته و 2 هفته بعد BCG تراپی داخل مثانه ای می شدند و قبل از عمل PSA>4ng/ml یا DRE غیرطبیعی نداشتند 66 نفر وارد مطالعه شدند. BCG تراپی به طور هفتگی به مدت 6 هفته انجام شد. PSA قبل از شروع BCG تراپی و سپس قبل از هر جلسه BCG تراپی و 3 ماه بعد از اتمام BCG تراپی چک شد در صورتی که PSA بیشتر از 2 برابر حد پایه افزایش می یافت یا PSA>4ng/ml می شد، significant در نظر گرفته شده، و از گروه دارای PSA>4ng/ml بیوپسی پروستات تحت گاید سونوگرافی بعمل می آمد.
    یافته ها
    در 15 نفر (22%) PSA افزایش قابل توجه دیده شد از 3/10-1/. (متوسط ng/ml 3/2). در10 نفر (1/15%) PSA به بالاتر از 4ng/ml رسید و در تمامی آنها در عرض 3 ماه از قطع درمان به حد پایه برگشت. در 5 نفر از بیماران PSA در 2 نمونه متوالی به بیش از 2 برابر حد پایه رسید. در اینها PSA به حد پایه برنگشت در 3 نفر همچنان بالاتر از 2 برابر حد پایه باقی ماند و در 2 نفر به کمتر از 2 برابر حد پایه رسید. در 10 نفر با PSA>4ng/ml زمان متوسط رسیدن به بالاتر 4ng/ml، 8/1 هفته با range 3-1 هفته بود. DRE در 7 نفر از بیماران با PSA>4ng/ml و نیز در 5 نفر با افزایش PSA به بیش از 2 برابر پایه طبیعی بود. در 1 نفر از 10 نفر ندول لوب راست و در 2 نفر پروستات بزرگتر از حد طبیعی بود. در 6 نفر از 10 نفر بیوپسی guided TRUS پروستات بعمل آمد که در 2 نفر پروستاتیت گرانولوماتوزو در 4 نفر بافت طبیعی پروستات گزارش شد.
    نتیجه گیری
    BCG تراپی باعث افزایش PSA می شود و تا 3 ماه بعد از قطع BCG تراپی قابل برگشت است و در صورتی که بعد از 3 ماه بالای ng/ml 4 باشد بیوپسی پروستات پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: BCG تراپی، PSA، بیوپسی TRUS guided پروستات
  • مجید منافی، محمدحسن انصاری، سهیلا ربیعی پور محمدصالح هژیر صفحه 158
    زمینه و هدف
    دیابت دوران بارداری GDM به عنوان عدم تحمل کربوهیدرات با شدت های متفاوت که در دوران بارداری شروع و یا اولین تشخیص در هنگام بارداری باشد، تعریف می شود. بیشترین اطلاعات بدست آمده از این بیماری مربوط به ایالات متحده آمریکا است. ما به منظور کمک به جمع آوری اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری و تعیین میزان شیوع آن در شهر ارومیه این مطالعه را انجام دادیم.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 84 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ارومیه که در حین مراجعه سن حاملگی بین 24 تا 28 هفته داشتند و سابقه دیابت تشخیص داده شده قبل از بارداری، سابقه هرگونه مصرف داروی خاص و بیماری های پانکراس، سندروم های هورمونی از قبیل کوشنیگ، آکرومگالی، فتوکروموستیوم، آلدوسترونیسم اولیه، گلوکوگونوما و غیره سابقه بیماری های ژنتیکی خاص نداشتند را وارد مطالعه نمودیم. در ابتدا بر روی افراد مورد مطالعه آزمایش گلوکز پلاسمای ناشتا، تست غربالگری با 50 گرم گلوکز خوراکی انجام شد و برای افرادی که در تست غربالگری گلوکز پلاسمای بیش از 130 میلی گرم بر دسی لیتر داشتند تست تحمل گلوکز خوراکی با 100 گرم گلوکز انجام براساس ملاک های تشخیص کارپنتروکاستون، دیابت حاملگی تشخیص داده شد.
    نتایج
    از 84 نفر خانم های باردار مورد مطالعه 30 نفر (7/35%) پس از مصرف 50 گرم گلوکز خوراکی، گلوکز پلاسمای مساوی یا بیشتر از 130 میلی گرم در دسی لیتر داشتند که همه آنها تحت آزمایش تحمل گلوکز خوراکی با 100 گرم گلوکز قرار گرفتند که 12 نفر (28/14% کل) آنها نه مبتلا به اختلال تحمل گلوکز و نه مبتلا به دیابت دوران بارداری بودند، 8 نفر (5/9% کل افراد) تست تحمل گلوکز مختل داشتند و 10 نفر (9/11% کل افراد) مبتلا به دیابت دوران بارداری GDM تشخیص داده شدند. فقط دو نفر (38/2% کل افراد و یا 7/3% افراد زیر 25 سال) با سن کمتر از 25 سال مبتلا به دیابت حاملگی تشخیص داده شدند و 8 نفر (5/9% کل افراد و 6/26% افراد بالای 25 سال) با سن بیشتر از 25 سال (میانگین سن 2/475/33 سال) مبتلا به دیابت حاملگی بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع دیابت دوران بارداری GDM در کل زنان مورد مطالعه در این طرح 9/11% بود که با اطلاعات موجود در سایر مطالعات (9-5،2،1) که شیوع این بیماری را در جوامع مختلف بین 1 تا 14 درصد نشان می دهد هم خوانی دارد.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، زنان باردار (مراکز بهداشت ارومیه)
  • محمدتقی پیوندی، فرشید باقری، محمد رحیمی صفحه 163
    MALIGNANT PERIPHERAL NERVE SHEATH TUMOR تومور نادر و بدخیمی است که می تواند کشنده باشد. MPNST تومورهای خیلی تهاجمی هستند و تمایل زیادی برای متاستاز به مناطق دوردست دارند. در حقیقت سیستم اسکلتی بدن اغلب به صورت متاستاز یا درگیری ثانویه، درگیر می شود. هدف اصلی درمان در بیمار مبتلا به تومور بدخیم استخوان کتف حذف کافی تومور، حفظ عملکرد و ظاهر قابل قبول است. درمان متداول تومورهای بدخیم استخوان کتف حذف کامل استخوان می باشد. اما این روش نتایجی مثل ناپایداری شانه، محدودیت عملکرد و ظاهر غیرقابل قبول دربر دارد. در برخی موارد حذف ناکامل استخوان کتف در از بین بردن تومور به اندازه حذف کامل استخوان کتف موثر می باشد. حذف ناکامل استخوان کتف با حفظ گلنوئید، عملکرد بیمار را در مقایسه با حذف کامل کتف بسیار کمتر کاهش می دهد. بیمار فوق 2 سال پس از جراحی عود موضعی را نشان داد.
    کلیدواژگان: تومور غلاف عصبی، متاستاز، شانه
  • گزارش موردی
  • خسرو حضرتی تپه، افشین برازش صفحه 167
    موارد بیماری لیشمانیوز جلدی در جهان رو به افزایش است و در بسیاری از مناطق ایران از جمله استان اصفهان، خوزستان و کرمان به صورت آندمیک دیده می شود. شرایط خوب آب و هوایی برای ناقلین، نبود امکانات بهداشتی و درمانی کافی در زمان جنگ جهت پیشگیری و درمان، زمینه ساز شیوع بیماری در بین نیروهای مسلح که در جبهه جنگ حضور داشتند بود. با توجه به مشکلاتی که مطرح شد به خصوص در امر مبارزه با ناقلین و مخازن، امروزه بهترین و ساده ترین راه مبارزه همان افزایش سطح ایمنی افراد است. لذا ایجاب می کند که مطالعاتی در زمینه تهیه مایه لیشمن استاندارد و ارزیابی آن در انسان صورت گیرد تا با اطمینان کامل نسبت به استفاده آن در مناطق آندمیک مبادرت نمود. بیمار مردی اهل میاندوآب قبل از اعزام به جبهه حدود شانزده سال پیش از بازوی سمت چپ تحت لیشمانیزاسیون قرار گرفته بود. بعد از 3 ماه زخم هایی در اطراف محل تزریق دیده می شود. سپس به صورت موضعی با گلوکانتیم تحت درمان قرار می گیرد. در عرض این چند سال چندین بار زخم ها عود کرده و تحت درمان قرار می گیرد تا این که بالاخره توسط یکی از متخصصان پوست به بخش انگل شناسی ارجاع شد. اجسام لیشمن و فرم پروماستیگوت در اسمیر و محیط کشت رویت گردید.
    با توجه به مشکلاتی که به بیمار گزارش شده فوق به علت لیشمانیزاسیون پیش آمده و گزارشات دیگری که همکاران انگل شناسی در کنگره های مختلف از عود بیماری در افراد واکسینه شده ارائه داده اند، پیشنهاد می شود توجه محققان نسبت به تهیه و ارزشیابی واکسنی بی خطر و موثر علیه این بیماری معطوف گردیده تا پس از حصول اطمینان از بی خطر بودن آن، در مناطقی که سایر روش های کنترلی موثر نمی باشد، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، لیشمانیزاسیون، فرم پروماستیوک
  • منصور علیزاده، دکترامیرحسن شرفی، مهدی شکوهی صفحه 171
    نکروز گلانس عارضه نادری می باشد، مایک مورد نکروز گلانس به علت کلسی فیلاکسی در بیمار ESRD [4] و دیابتیک گزارش می کنیم که با پارشیل پنکتومی درمان شد.
    بیمار آقای 56 ساله که سابقه 2 ساله از دیابت و ESRD و همودیالیز داشته از حدود 2 ماه قبل از مراجعه دچار نکروز پیش رونده انگشت های دست ها و گلانس پنیس شده بود. بیمار چندین بار تحت دبریدمان موضعی قرار گرفته و لیکن اقدامات فوق موثر نبوده و در نهایت تحت عمل جراحی پنکتومی پارشیل قرار گرفت و حدود 2 هفته بعد زخم پنکتومی به خوبی التیام یافت و عارضه بعد از عمل مشاهده نگردید.
    نکروز پنیس یا نکروز گلانس عارضه نادری است. علل نادر و متنوع عروقی، عفونی و تروماتیک دارد. کلسی فیلاکسی به عنوان یک بیماری که روی عروق تاثیر می گذارد از علل بسیار نادر نکروز گلانس می باشد. پنکتومی پارشیل به عنوان روش درمانی موثر در جلوگیری از پیشرفت نکروز در این بیمار بکار رفته است
    کلیدواژگان: گلانس پنیین، نکروز، گلسی فیلاکسی، یارشیلپکتومی، دیابتیک
  • احمدعلی نیک بخشی، هاشم محمودزاده، محمد گرمی یار، دکترعلی آقایار ماکویی، ساسان حجازی صفحه 174
    درماتومیوزیت دوران کودکی بیماری سیستمیک اتوایمیون با درگیری پوست و عضلات و ارگان های دیگر می باشد بیماری فوق ممکن است با ادم در اطراف چشم مراجعه نماید ولی مشاهده ادم ژنرالیزه بسیار نادر گزارش شده است.
    در اینجا کودک 11ساله با ادم ژنرالیزه و علایم کلاسیک درماتومیوزیت گزارش می شود.
    درماتومیوزیت بایستی در تشخیص افتراقی ادم ژنرالیزه قرار گیرد و شناسایی ادم ژنرالیزه در درماتومیوزیت در مراحل اولیه و اقدام درمانی مناسب و به موقع با کورتیکواستروئد باعث کاهش مرگ و میر در بیماری فوق خواهد شد.
    کلیدواژگان: درماتومیوزیت، ادم ژنرلیزه، کودکان
|
  • Page 106
    Background and Aims
    Succinylcholine 1 mg/kg usually produces excellent tracheal intubation in 60 s. Recovery of respiratory muscle function after this dose, however, is not fast enough to forestall oxyhemoglobin desaturation when ventilation can not be assisted. In this study, smaller doses of succinylcholine effects were investigated for producing satisfactory intubation conditions fast enough to allow rapid-sequence tracheal intubation with shorter recovery time of respiratory function.
    Materials and Methods
    In this prospective randomized double-blind and case-controlled clinical trial, 120 patients class I or II of American Society of Anesthesiologists (ASA), were investigated. After induction of anesthesia with fentanyl/thiopental, all patients were randomly allocated to three groups according to the dose of succinylcholine 0.3 mg/kg (1ÍED95), 0.6 mg/kg (2ÍED95), and 1 mg/kg (3ÍED95). Evoked adductor pollicicis responses to Train-of-four (TOF) in ulnar nerve stimulation were rewarded using nerve stimulator. Onset time, maximal twitch depression, tracheal intubation conditions, respiration recovery time (apnea time), and time to 90% twitch height recovery were recorded.
    Results
    Onset times ranged between 81s and 49s, decreased with increasing doses of succinylcholine but not differing between 0.6 and 1 mg/kg. Maximum twitch depression was similar after 0.6 and 1 mg/kg (98.2%-100%). Intubation conditions were often unacceptable after 0.3 mg/kg doses, but acceptable intubations were achieved in all patients receiving a 0.6 and 1 mg/kg dose of succinylcholine. Time to respiration function recovery was significantly shorter in 0.3 and 0.6 mg/kg doses (1.8±0.6 min and 2.4±0.6 min, respectively) versus patients receiving 1 mg/kg (6.3±0.8 min p< 0.0001 v.s 0.3 mg/kg, p< 0.001 v.s 0.6 mg/kg doses respectively). Twitch recovery time to T1=90% (regular spontaneous respiration) were significantly lower in 0.6 mg/kg dose (5.2 ±1.0 min) than 1.0 mg/kg group (8.8±1.3 min p<0.001).
    Conclusion
    The use of 0.6 mg/kg of succinylcholine can produce acceptable intubation conditions after 60 seconds of administration. The conditions achieving after 0.6 mg/kg are similar to those after 1mg/kg. These smaller doses are associated with shorter apnea time and faster twitch recovery.
    Keywords: Succinylcholine, Neuromuscular block, Tracheal intubation
  • Maryam Saboktakin, Bahram Pourghassem Gargari, Soltan Ali Mahboob, Nosratollah Pourafkari Page 112
    Background and Aims
    Folate is important for the functioning of the nervous system. The results of studies are controversy and there has been no study on assessment of folate and vitamin B12 status in depressed patients in Iran. So the aim of the present study was the assessment of folate and vitamin B12 status in patients with major depressive disorder (MDD), and determination of relation between dietary folate and vitamin B12 with plasma levels of folate and vitamin B12.
    Materials and Methods
    In 70 depressed patients with major depressive disorder plasma folate and vitamin B12 were measured with radio assay method and dietary intake was assessed using 24-hour-recall method. Definition of MDD was according to DSM-IV-R criteria for depression.
    Results
    The mean plasma folate and vitamin B12 was 5.18±0.73ng/ml and 389.05±41.46pg/ml, and prevalence of low plasma folate and vitamin B12 was %51.4 and %5.7, respectively. According to dietary assessment 97.1% and 95.7% had folate and vitamin B12 intake less than RDA. Plasma folate levels were significantly associated with dietary folate intake (r = 0.283 p< 0.05). There was no significant association between plasma vitamin daily intake of B12 or other vitamin B group.
    Conclusion
    Findings of this study indicate that folate and vitamin B12 levels should be taken into account in depressed patients. Low plasma levels of these micronutrients reveal the necessity of the appropriate intervention for adequate intake in these patients.
    Keywords: Major depressive disorder, Folate, Vitamin B12, Plasma levels
  • Kh Hazrati Tappeh, J. Aghazadeh, Sj Musavi Page 120
    Background and Aims
    Parasitic infection of the liver and lungs derived from hydatid cyst is global and it can affect many organs of the body, it encompasses lots of significance. This disease can abide many phenomena its treatment is very expensive and has its own troubles. Recognition of diagnostic methods and mostly, treatment of hydatid cyst according to almost high prevalence of the disease does play an important role on controlling the disease. The definite treatment is surgery. But as a complimentary cure, at present albendazole is the most effective drug for hydatid cyst. After utilization, albendazole fastly absorbs and catalyses to sulfoxide which is the major metabolite of the drug. The goal of this study is to analyze the efficiency of albendazole sulfoxide on different densities and time intervals, in vitro on protoscolexes.
    Materials and Methods
    This study was conducted interventionally and tentatively. After detachment of hundreds of hydatid cyst infected animals from abattoirs and after enough investigation on productivity of cysts, their protoscolexes were evacuated and were washed with serum physiology and their viability rate was examined under the microscope. On the other side albendazole sulfoxide solution on 25µg/L, 50µg/lit, 100µg/lit densities was prepared. Then precise amount of protosclolexes was added to tubes containing sulfoxide and examinations were done in different time intervals. On the next stage their percentage of survival using microscope according to movements of flame like cells were determined and recorded.
    Results
    Results revealed that time and the amount of drug has straight effects on protoscolexes survival time. In the group that 100µg/L albendazole was used, the drug had no effect up to first 20 minutes but increasing the gain age time to 1hour 60% of protoscolexes were dead. While in the density of 50µg/lit up to 35minutes, the drug did have no effect, but in an hour 40% of protoscolexes were dead.Conclision: According to the results this study and time limitations that surgeons have in operation room, albendazole sulfoxide can not be utilized to eliminate protoscolexes from patients infected organs in the op. process and to avoid recurrence of the illness.
    Keywords: Hydatid cyst, Protoscolex, Albendazole sulfoxide
  • Page 125
    S Shiva, MD R Sarisorkhabi, MD Received: 24 Oct, 2007 Accepted: 12 March, 2008 Abstract
    Background and Aims
    Combination of chelating therapy regimens with regular blood transfusion has significantly improved the life expectancy of thalassemic patients. Despite progresses in treatment of these patients, growth failure, and short stature are found in significant number of them. Factors such as iron overload, desferal toxicity, and endocrine disorders play roles in growth failure, but other unknown factors may contribute too. We aimed to study short stature and its contributing factors in our thalassemic patients.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytic study was conducted in 2006, on 71 patients with ß-thalassemia major who had regular visits and complete medical recordings. The patients were evaluated for stature, endocrine disorders, serum ferritin, pretransfusion hemoglobin, and liver enzymes. They were compared in two (short stature and non short stature) groups.
    Results
    45 boys and 26 girls with mean age of 12.9±5.2 years were studied. 45.1% of patients were short stature and negative linear correlation between advancing of age and height SDS observed. Patients with endocrine anomaly were shorter and those with multiple endocrine anomalies had very severe growth retardation. Cases of hypersplenism were significant in short stature group, but there were no significant differences in pretransfusion hemoglobin and serum ferritin levels between the groups. Although liver enzymes increased in significant number of patients, we didnt find any meaningful differences between two groups. Coclusion: Growth failure of patients with ß-thalassemia major begins from first decades of life and aggravated with age advancement. For prevention of becoming short stature, they need to be evaluated regularly for height velocity, and contributing factors in growth failure should be recognized earlier and treated appropriately.
    Keywords: Thalassemia major, Short stature, Endocrine complications
  • N. Aghel, A. Khodadadi, M. Asmaeiliyan Page 132
    Background and Aims

    Metalloproteinase matrix (MMPs), a family of zinc and calcium dependent enzymes, is produced by a wide range of stromal and inflammatory cells. MMPs are capable of degrading all of the compounds of extra cellular matrix. The role of metalloproteinase matrix in pathophysiology of various inflammatory diseases, such as arthritis, cardiovascular disease, and cancer is well known. The previous studies have shown that dexamethasone and non steroidal anti inflammatory drugs (NSAIDs) have inhibitory effect on metalloproteinase matrix activity. The aim of the present study was to investigate the inhibitory and cytotoxic effects of glycyrrhiza glabra and matricaria aurea hydroalcoholic extracts on metalloproteinase matrix activity in comparison with diclofenac, piroxicam, and dexamethasone.

    Materials and Methods

    Herbal extracts were prepared by percolation method, then gelatin zymography and cellular cytotoxicity methods were employed using fibrosarcoma cell line culture (Wehi 164).

    Results

    Our results indicated that all drugs and herbal extracts showed dose-dependent reduction in metalloproteinase matrix activity. Herbal extracts showed this effect in higher doses but they had lower cytotoxicity compared to other drugs.

    Conclusion

    Matricaria aurea extract, as compared to glycyrrhiza glabra, have low toxicity effect (IC50 = 3450 µg/ml) and better inhibitory activity (IC50 = 933.33 µg/ml) upon MMPs. Address: Immunilogy Department, Jondi Shapoor University, Ahvaz.

    Keywords: Metalloproteinase matrix, Glycyrrhiza glabra, Matricaria aurea, Cytotoxicity
  • Ar Mahoori F. Heshmati, H. Noorozinia, H. Mehdizadeh, E. Hassani, A. Shokofe Page 139
    Background and Aims
    Cerebrovascular accident (CVA), atrial fibrillation, renal failure and gastrointestinal complications after cardiac surgery are devastating complications that lead to excess mortality, health resource utilization, and intensive care unit stay. The purpose of this study was to identify the incidence of major complications that influence intensive care unit stay in patients undergoing open heart surgery.
    Materials and Methods
    In a retrospective observational study the charts of 475 patients undergoing open heart surgery and being operated on cardiopulmonary bypass CPB, (coronary artery bypass graft, valve replacement, repair of atrial septal defect and ventricular septal defect) were reviewed between March 2005-February 2007. Postoperative incidence of common complications such as: CVA,gastrointestinal problems, renal failure, and atrial fibrillation were calculated. Then descriptive tests were used for data analysis.
    Results
    The mean age for coronary artery bypass graft (CABG) was 58±9 years, and the average length of intensive care unit stay was 3.4±0.9 days. The incidence of major complications occurring in intensive care unit for CABG patients wasCVA (1.7%)gastrointestinal complication (0.25%) renal failure (1.7%) atrial fibrillation (20%) and for valve replacement were 4.1%, 0%, 2.2% and 21.1% respectively.
    Conclusion
    Some complications such as stroke after open heart surgery are associated with high short-term morbidity and mortality. Increased complications risks can be predicted by preoperative and postoperative clinical factors. The incidence of major complications in patients after open heart surgery varies widely across studies and patient populations.
    Keywords: Complications, Prolonged stay, Intensive care unit, Open heart surgery
  • A. Mohammadi, Mh Daghighi, M. Poorisa Page 145
    Background and Aims
    As acute appendicitis is the most common etiology of acute abdomen. This study was done in order to determine sensitivity, specificity, and accuracy of colour Doppler sonography in diagnosis of acute appendicitis.
    Materials and Methods
    164 patients clinically suspected to acute appendicitis underwent preoperative colour Doppler sonography and the presence of blood flow in the wall of appendix was indicative of positive result of the study.
    Results
    Sensitivity, specificity, and accuracy of the sonography were 100%, 94.4% and 98.8% respectively. PPV and NPV of the study were 98.4% and 100%.
    Conclusion
    Colour Doppler sonography is a very accurate method for diagnosis of acute appendicitis but non visualization of blood flow in the wall of appendix or RLQ is against the diagnosis of acute appendicitis.
    Keywords: Colour Doppler sonography, Acute appendicitis
  • Mm Fallah, M. Alizadeh, S. Tagipoor Bazargani, Ah Sharafi, M. Afsharian, B. Baradaran E., Safa Page 149
    Background and Aims
    In this study, we aimed to compare helical CT scan with routine imaging modalities (IVP and/or retrograde pyelography) in patients with acute flank pain and non-diagnostic findings in KUB and ultrasonography.
    Materials and Methods
    During a five month period, 32 patients referring to the emergency center with acute flank pain, and having nondiagnostic KUB and ultrasonography were selected for the study. All patients underwent regular diagnostic procedures. IVP and retrograde pyelography were done when necessary and Helical CT scan without oral or IV contrast media as well. The results were reported by a radiologist positive and an urologist as well. Results included observation of stone plus its secondary signs. Merely positive secondary signs without finding any stones were considered negative. Any other pathologies resulting in acute flank pain e.g. UPJO, tumor, and strictures presumed as a positive result as well.
    Result
    Among 32 patients, 25 entered the study, in 7 patients no pathologies were found - stone or other, and the resulting lack of gold-standard made us put them off. Of the remaining 25, five had pathology other than stone. One case was of ureteral stricture with polyp and 4 cases of UPJO. Helical CT scan was precise in accurate diagnosis of all 25 patients. In one occasion, the study continued with oral and IV contrast CT.
    Conclusion
    Helical CT scan is more accurate than other imaging tools in diagnosing radiolucent stones and other causes of acute flank pain. Also CT scan can definitely rule out a urologic origin of acute flank pain. While suspicion remains about causes other than stone, oral, and IV contrast enhanced CT increases the accuracy. Finally, when there is a contraindication for using contrast media, non- contract helical CT poses as a double value. We propose using non-contrast helical CT as the next step for patient with non - diagnostic KUB and ultra sonograpic findings.
    Keywords: Helical CT, Acute flank pain, Diagnostic accuracy access, Urinary stone disease
  • Mr Mohammadi Fallah, S. Jafari, M. Alizadeh, Mr Mokhtari Page 155
    Background and Aims
    Prostate cancer is the most common male malignancy. Today, patients are screened with PSA and DRE, and in the presence of high PSA level (>4 ng/ml) or abnormal DRE finding, TRUS guided biopsy of prostate is performed for definitive diagnosis. Since multiple factors cause serum PSA to rise such as prostate massage, biopsy, inflammation we evaluated the effect of intravesical BCG therapy on serum PSA level.
    Material and Methods
    66 patients with a history of superficial bladder tumor who had primary normal PSA level (<4 ng/ml) and normal DRE findings entered the study and underwent TURBT. Two weeks after the surgery intravesical BCG therapy was conducted weekly for 6 weeks, PSA level was checked before each session and after 3 months of the last one. Any rise in PSA level 2 folds of the baseline or PSA level more than 4 ng/ml was considered significant and the patients followed by TRUS guided biopsy of prostate
    Results
    15 patients (22%) had significant rise in serum PSA level with mean of 2.3 ng/ml (range 0.1-10.3 ng/ml). In 10 patients (15.1%) PSA increased to more than 4 ng/ml but returned to basal level within 3 months. In the remaining 5 patients, doubled PSA level did not return to normal level after 3 months but finally decreased in 2 of them. Mean time of PSA level rise was 1.8 weeks (range 1-3 weeks). DRE findings were normal in 7 of 10 patients with PSA more than 4 ng/ml and all of 5 patients with doubled PSA. One patient had right lobe nodule and two had enlarged prostate gland. Six of the patients underwent TRUS guided biopsy, while the results were granulomatous prostatitis in 2 and normal prostatic tissue in the rest.
    Conclusion
    Intravesical BCG therapy increases serum PSA level transiently which usually normalizes within 3 months. For PSA rising to last longer, TRUS guided biopsy looks wise.
    Keywords: Therapy, PSA, TRUS guided biopsy, Prostate
  • M. Manafi, M. Khadem Ansari, S. Rabeipour Hajeir Page 158
    Background And Aims
    Gestational diabetes Mellitus (GDM) is a carbohydrate intolerance disease with various grades that begins in pregnancy period and is defined with the first diagnosis of carbohydrate intolerance in this period. Most information about this disorder is gained in the United States. In the current study we tried to collect more information about this disorder and determine its incidence in Urmia.
    Materials And Methods
    In this study we chose 84 pregnant women referring to Urmia medical centers that were in their 24th to 28th weeks of pregnancy and did not have any pre- pregnancy history of diabetes or any specific drug consumption. Pancreatic diseases, hormonal syndromes like cushing syndrome, acromegaly, pheochromocytoma, primary aldostronism glucogonoma, etc. and any kind of genetic disorders. We did fast blood sugar (FBS) test as well as screening test by 50 grams oral glucose at first and than glucose tolerance test by 100 grams glucose on the patients with screening test result of more than 130 mg/dl. We diagnosed gestation diabetes in those patients that had positive results of the glucose tolerance test by 100 grams glucose based on diagnostic criterions of Carpenter and Coustan.
    Results
    From all 84 women that were studied, 30 (35.7%) had glucose plasma equal or more than 130 mg/dL after consumption of 50 grams of oral glucose. We then did glucose tolerance test by 100 grams glucose on this group among whom 12 women (14.28% of all) didnt have glucose tolerance abnormalities or GDM, 8 women (9.5% of all) had only glucose tolerance deficiency, and 10 (11.9% of all) were diagnosed as GDM patients. Only two women (2.38% of all or 3.7% of under 25 years old patients) with the ages under 25 years old were diagnosed as GDM sufferers, and 8 (9.5% of all or 26.6% of above 25 years old patients) with the ages above 25 years old (mean 33.75  4.2) were diagnosed as GDM patients.
    Conclusion
    GDM incidence was 11.9% among the women that were studied which is parallel to the results of other studies. It gained its incidence between 1 to 14 percent in various communities.
    Keywords: Gestation diabetes mellitus, Pregnant women, Glucose plasma
  • Mt Peivandi, F. Bagheri, M. Rahimi Page 163
    Malignant peripheral nerve sheath tumor (MPNST) is a rare and fatal tumor. MPNST is very aggressive and likes to have distant metastasis. Skeletal involvement is usually secondary to soft tissue origin. Tumors of the scapula are unusual clinical challenges. Partial or complete resection of the scapula, with its attached musculo-aponeurotic tissue, is a seldom used technique for the treatment of primary bone and soft tissue tumors, as well as selected metastatic involvement of the scapula. Scapulectomy may allow wide margins of resection without amputation. The purpose of this study is to review our recent experience with scapulectomy. Our patient had local recurrence of tumor two years after subtotal scapulectomy.
    Keywords: Malignant peripheral nerve sheath tumor, Metastasis, Scapula
  • Kh Hazrati Tape_D. A Barazesh Page 167
    The cases of cutaneous Leishmaniasis is increasing all over the world including Iran it increased from 1989 and reached its highest level in 1992. In Iran cutaneous Leishmaniasis is seen endemically in different parts of Isfahan, Khozesten and Kerman. Khozestan province was one of the important regions in Iran - Iraq war. On the other hand, this region is one the focus areas of rural cutaneous leishmaniasis in Iran. Climatic conditions for the vectors, war condition and lack of hygienic facilities predisposed such diseases among militants. Based on the mentioned problems, the best way of controlling the disease is immunization. For this reason, to immunize the people attending war, immunization against cutaneous Leishmaniasis was planned.The case of this study is a man from Miyandoab who received immunization against cutaneous Leishmaniasis 16 years ago, before attending the war. Three months after immunization, some lesions were seen around the injection point. The lesions were treated locally by Glucantime, the lesions relapsed and treated so many times. The patient was referred to parasitology department be a dermatologist, referring to history of the patient, sampling was done around the lesion and some smears were prepared. After Giemsa staining, N.N.N. culture was done. By using stained glasses and by applying a microscope with × 100 magnifying power only a few leishman bodies were seen. On the other hand, after 4 days, wet mount was prepared and they were examined to see promastigote. After 15 days, the same process was repeated and the promastigote was increased. For several times the patient was treated by Glucantime locally by a dermatologist the lesions were healed.Considering several problems that aroused in patients with cutaneous leishmaniasis and referring to reports by other parasitologists in different congresses, it can be suggested that it is better to check the patient considering his /her immunological status before vaccination. It is hoped to prepare a vaccine against leishmaniasis by the attempts of other colleagues in other immunology and parasitology departments.
    Keywords: Cutaneous leishmaniasis, Leshmanization, promastigote
  • M. Alizadeh, Ah Sharafi, M. Shokohi Page 171
    Penile necrosis is a rare condition with different etiologies such as warfarin use, cholesterol emboli, cocaine consumption, post-TURP complication, and even circumcision. Calciphylaxis is a rare cause of penile necrosis and affects primarily patients with end-stage renal disease. Calciphylaxis is a serious condition characterized by ischemic ulceration of the skin and necrosis secondary to dystrophic calcification of the subcutaneous tissues and small arteries. A 56 year old man with two year history of ESRD due to HTN and diabetes mellitus admitted with glans necrosis initiated 40 days before admission. The necrosis was painful and refractory to medical therapy.He underwent partial penectomy and the pathologic examination showed necrosis of glans tissue and extensive fibrosis of glans with extensive calcification of arteriole walls. Post-operative course was uneventful and the patient voided well without any necrotic lesion after 3 months.Calciphylactic penile necrosis is a rare condition, and to the best of our knowledge, only 37 cases have been reported worldwide. Our case was a diabetic patient with ESRD who underwent partial penectomy with satisfactory wound healing in spite of compromised distal blood flow.
    Keywords: Penile necrosis, Calciphylaxis, Partial penectomy, Diabetic
  • Aa Nikibakhsh, H. Mahmoodzadeh, M. Karamyyar, A. Aghayar Macoie Page 174
    Juvenile dermatomyositis (JDM) is a rare autoimmune disease characterized by inflammation of the muscle, connective tissue and skin. Although localized edema is seen in juvenile dermatomyositis, generalized edema has been reported rarely. In this article, we report an 11-year-old girl with juvenile dermatomyositis presenting with generalized edema and classic sign and symptoms of juvenile dermatomyositis. In differential diagnosis of generalized edema, JDM should always be kept in mind. Early diagnosis and treatment of those cases by corticosteroids are important to decrease morbidity.
    Keywords: Dermatomyositis, Generalized edema, Children