فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال یکم شماره 4 (زمستان 1386)

نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال یکم شماره 4 (زمستان 1386)

  • 68 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/11/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد مهدی فیض آبادی، احمدرضا بهره مند، پروین حیدریه، حسین شجاعی صفحات 1-11
    زمینه و اهداف
    با استفاده از روش MEE که کارایی آن در مطالعات اپیدمیولوژیک و تاکسونومی بر روی باکتری های مختلف به اثبات رسیده است، هویت ژنتیکی و روابط خویشاوندی سویه های متعلق به گونه مایکوباکتریوم کانزاسی که در بخش تحقیقات سل و بیماری های ریوی از بیماران جدا شده بود مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش با استفاده از روش MEE، 9 سویه ایرانی و12 سویه غیر ایرانی از گونه مایکوباکتریوم کانزاسی برای 12 لوکوس آنزیمی مورد بررسی ومقایسه قرار گرفتند. از این سویه ها بعد از کشت برروی محیط LJ وBACTEC 13A با روش سونیکاسیون بر روی یخ آنزیم های مورد مطالعه استخراج گردید. عصاره آنزیمی با استفاده ژل نشاسته الکتروفورز افقی گردیده و آنزیم های مربوطه با استفاده از افزودن سوبسترای مربوطه به صورت محلول و یا Agar overlay که منجر به تغییرات کروموژنی در سطح ژل می گردید مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصله نشان دهنده تفرق ژنتیکی نسبتا زیاد بین سویه های این گونه و حضور زیر گونه های متفاوت در آن می باشد. همچنین نتایج نشان دهنده عدم دقت تست های بیوشیمیایی در تعیین هویت باکتری در پاره ای از موارد بود.
    نتیجه گیری
    سویه های ایرانی مایکوباکتریوم کانزاسی از تنوع ژنتیکی زیادی برخوردار می باشند. زیاد بودن فواصل ژنتیکی در بین سویه های مایکوباکتریوم کانزاسی احتمالا به دلیل عدم جداسازی سویه های حدواسط می باشد.
    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم کانزاسی، MEE، مایکوباکتریوم های غیر سلی
  • سعید شجاع، محمدرضا نهایی، صفر فرج نیا، محمد آهنگرزاده رضایی، سولماز نیک وش صفحات 13-20
    زمینه و اهداف
    در سال های اخیر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متی سیلین نقش فزاینده ای را در عفونت های خون نوزادان و کودکان داشته است. تشخیص صحیح مقاومت در این باکتری ها جهت درمان این بیماران ضروری است. هدف از این مطالعه ارزیابی ارزش تست اگزاسیلین آگار اسکرینینگ با 3 رقت مختلف اگزاسیلین و مقایسه آنها با نتایج PCR در شناسایی استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متی سیلین بود.
    روش بررسی
    بر روی 100 سویه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس جدا شده از کشت خون نوزادان و کودکان تست تعیین حساسیت با استفاده از اگزاسیلین آگار اسکرینینگ حاوی رقت های ml/mg6/0، mg/ml4 و ml/ mg6 انجام شد. ضمنا تمامی نمونه ها با روشPCR جهت جستجوی ژن mecA بررسی شدند.
    یافته ها
    با روش PCRدر 89 سویه آزمایشی ژن mecA شناسایی شد، اگزاسیلین آگار اسکرینینگ حاوی mg/ml 6/0 در مدت 24 و 48 ساعت به ترتیب 85 و 89 سویه مقاوم را شناسایی کرد، اما رقت mg/ml 4 در همین زمانها به ترتیب 78 و89 سویه مقاوم را تعیین هویت نمود. بالاخره رقت ml/ mg 6 تعداد 67 و 75 سویه مقاوم را شناسایی کرد.
    نتیجه گیری
    تست اگزاسیلین آگار اسکرینینگ با رقت های ml/mg 6/0 و ml /mg 4 در مدت 48 ساعت دارای حساسیت و ویژگی معادلPCR بود در صورتی که رقت ml/mg 6 حساسیت کمی در جداسازی این سویه ها نشان داد. بنابراین تست اگزاسیلین آگار اسکرینینگ با رقت های ml/mg 6/0 و ml/mg 4 با زمان انکوباسیون 48 ساعته به دلیل قیمت ارزان و در دسترس بودن یک تست مناسب جهت تشخیص سویه های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متی سیلین می باشد
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، متی سیلین، اگزاسیلین آگار اسکرینینگ، ژن mecA
  • فرشته شاه چراغی، وجیهه سادات نیک بین، فهیمه شورج صفحات 21-27
    زمینه و اهداف
    بتالاکتامازهای کلاس A از جمله SHV، TEM، PER و VEB از مهمترین عوامل ایجاد مقاومت در باکتری های گرم منفی از جمله Pseudomonas aeruginosaبه حساب می آیند. آنزیم PER وVEBبه دلیل فعالیت بتالاکتامازی وسیع الطیف ((ESBL و ایجاد مقاومت بالا نسبت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام در این باکتری اهمیت کلینیکی قابل توجهی داشته و تاکنون مطالعه ای در ارتباط با وجود و چگونگی این آنزیم ها در ایران انجام نشده است. لذا در این تحقیق فراوانی ژن های بتالاکتاماز PER، VEB، SHV وTEM در سویه های P. aeruginosa جدا شده از عفونت های زخم در دو بیمارستان تهران مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    تعداد 100 سویه باکتری پسودوموناس آئروژینوزا از نمونه های زخم از دو بیمارستان دانشگاهی در تهران در طی یک سال جمع آوری شدند. حساسیت آنتی بیوتیکی سویه های ایزوله شده به روش انتشار در آگار (Kirby-Bauer) نسبت به آنتی بیوتیک های سفتیزوکسیم، آمیکاسین، جنتامیسین، سیپروفلوکساسین، پیپراسیلین، پیپراسیلین-تازوباکتام، سفتریاکسون، سفوتاکسیم، سفتازیدیم و ایمی پنم تعیین گردید. سپس MIC این سویه ها نسبت به سفتازیدیم و ایمی پنم به روش (CLSI) Microbroth dilution بررسی شد. سویه های دارای g/ml MICCAZ≥16 جهت PCR ژن های بتالاکتاماز SHV، TEM، PER و VEB مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 100 سویه مورد بررسی 6 سویه دارای MICIMP≥4 بودند. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد که 42% از سویه ها به سفتازیدیم مقاوم بوده و 46% از سویه ها دارای MICCAZ≥16 بودند. با توجه به آزمون PCR از میان 46 سویه دارای MICCAZ≥16 به ترتیب 28%، 11%، 13% و 11% دارای ژن های بتالاکتاماز SHV، TEM، PER و VEB بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این بررسی ایمی پنم موثرترین دارو برعلیه سویه های P. aeruginosa جدا شده ازعفونت های زخم می باشد. از میان 4 ژن بتالاکتاماز مورد بررسی بیشترین میزان مربوط به SHV بوده و فراوانی ژن بتالاکتاماز PER و VEB نیز قابل توجه می باشد. لازم به ذکر است که این نتایج برای اولین بار در ایران گزارش می شود.
    کلیدواژگان: بتالاکتاماز، SHV، TEM، PER و VEB، P، aeruginosa
  • فرشته بدیع، سید مجتبی موسویان صفحات 29-34
    زمینه و اهداف
    پسودوموناس آئروژینوزا یکی از مهم ترین پاتوژن های فرصت طلب در بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی از جمله بیماران مبتلا به سوختگی است. عفونت زخم ناشی از پسودوموناس آئروژینوزا در این بیماران سریعا می تواند منجر به عفونت سیستمیک شود و جان بیماران را به مخاطره بیندازد. هدف این مطالعه، شناسایی سریع پسودوموناس آئروژینوزا در بیماران سوخته با استفاده از روش FISH است.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی100 نمونه خون و زخم بیماران مبتلا به سوختگی بستری در بیمارستان طالقانی اهواز انجام شد. پس از انجام کشت و تست های تشخیصی تکمیلی روی نمونه ها و تشخیص پسودوموناس در آنها، نمونه ها تحت تاثیر پروب های مکمل نواحی خاصی از RNA ریبوزومی ارگانیسم قرار گرفتند و چون پروب ها، توسط رنگ های فلورسنت نشاندار شده بودند، پس از هیبریدشدن و اتصال پروب به ارگانیسم، درخشش فلورسنت حاصل در زیر میکروسکوپ فلورسنت قابل مشاهده بود.
    یافته ها
    از میان 42 نمونه خون، 13 مورد پسودوموناس آئروژینوزا از طریق کشت جداسازی شد که FISH توانست تمام آنها را شناسایی کند. تنها 1 مورد دارای کشت مثبت پسودوموناس بود ولی FISH نتوانست آن را تشخیص دهد. حساسیت و ویژگی FISH برای تشخیص پسودوموناس آئروژینوزا به ترتیب 7/94% و 100% بدست آمد. در بین نمونه های زخم، 20 موردکشت مثبت پسودوموناس حاصل گردید که FISH تمامی آنها را تشخیص داد. حساسیت و ویژگی FISH بترتیب 100% و 3/93% بدست آمد.
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج بدست آمده نشان می دهد که FISH یک روش دقیق و سریع برای شناسایی عامل عفونت در زمانی است که تشخیص سریع بسیار اهمیت دارد و می تواند منجر به نجات جان بیمار شود. لازم به ذکر است که تمام مراحل FISH حداکثر به 3 ساعت زمان نیاز دارد و از طرفی به علت اینکه در روش FISH مورفولوژی ارگانیسم قابل رویت است، شناسایی عامل عفونت با اطمینان انجام می شود.
    کلیدواژگان: FISH، پسودوموناس آئروژینوزا، فلوئورسنت، پروب
  • غلام رضا ایراجیان، علی جزایری مقدس، اشرف سادات بهشتی، عالم تاج صالحیان، مسعود منعم، فاطمه مقدس صفحات 35-39
    زمینه و اهداف
    اسهال یکی از بیماری های بومی در کشورهای در حال توسعه بوده و حتی در کشورهای توسعه یافته نیز یکی از شایعترین تشخیص های پزشکی است. در ایجاد اسهال عوامل متعددی دخیل می باشند که یکی از این علت ها باکتری کمپیلوباکتر ژژونی است که توجه کمتری به آن شده است. هدف این تحقیق تعیین میزان شیوع کمپیلوباکتر ژژونی در افراد مبتلا به اسهال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی سمنان است.
    روش بررسی
    از افراد مبتلا به اسهال که درمان آنتی بیوتیکی آنها شروع نشده بود نمونه مدفوع گرفته و در محیط استوآرت قرار داده شد و به آزمایشگاه مرکز بهداشت شهرستان ارسال گردید و در محیط Preston blood free campylobacter agar در شرایط میکروآئروفیل ودر دمای 42 درجه کشت داده شد و 48 ساعت انکوبه گردید.برای تایید باکتری از رنگ آمیزی گرم و آزمایشات کاتالاز، اکسیداز، عدم توانایی تولید سولفید هیدروژن در TSI، حساسیت به نالیدیکسیک اسید، مقاومت به سفالوتین و هیدرولیز هیپورات استفاده گردید. آنتی بیوگرام به روش کربی بائر انجام شد.
    یافته ها
    از 306 نمونه مورد بررسی 7/45% زن و3/54% مرد بودند. 38 مورد (4/12%) از نظر کمپیلوباکتر ژژونی مثبت شدند که 3/47% زن و7/52% مرد بودند. بیشترین مبتلایان در گروه سنی زیر 10 سال قرار داشتند (1/45%). بیشترین حساسیت نسبت به جنتامایسین (4/97%) و بیشترین مقاومت نسبت به کوتریموکسازول (7/52%) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    فراوانی کمپیلوباکتر ژژونی در این بررسی بیشتر از بررسی های مشابه در ایران است در نظر داشتن این باکتری در مداوای مبتلایان به اسهال در این منطقه همچنین انجام تمهیداتی برای پیشگیری از انتقال باکتری ضروری بنظر می رسد
    کلیدواژگان: کمپیلوباکتر ژژونی، فراوانی، اسهال، مراکز بهداشتی، نمونه مدفوع
  • هومن صدیقیان، محمدرضا پورمند* صفحات 41-45
    زمینه و اهداف

    عفونت ادراری(UTI) یکی از شایعترین عفونت ها به ویژه در بیماران بستری در بیمارستان می باشد. امروزه روش معمول و استاندارد در تشخیص عوامل باکتریایی ایجاد کننده عفونت های فوق، کشت ادرار می باشد. شناسایی و ردیابی عوامل پاتوژن فوق، به کمک روش های مولکولی منجر به سرعت و دقت در تشخیص عفونت می گردد. پژوهش حاضر به منظور طراحی روشی مولکولی در تشخیص عفونت های ادراری ناشی از عوامل باکتریایی صورت گرفته است.

    روش بررسی

    بدین منظور گونه های شایع و استاندارد باکتریایی موثر در عفونت های ادراری تهیه گردید واستخراج DNA ژنومی در آنها صورت گرفت. با استفاده از روش PCR و به کمک پرایمرهای فراگیر قطعه ای از 16S rDNA تکثیر گردید و الگوهای ویژه هر باکتری استاندارد توسط هضم آنزیمی به کمک دو آنزیم محدودگر Hae III و Alu I شناسایی گردید.

    یافته ها

    الگوهای فوق از گونه ای به گونه ای دیگر کاملا متمایز بودند. بدین ترتیب الگوی هضم آنزیمی قطعات 16S rDNA باکتری های اشریشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس، استافیلوکوکوس اورئوس، پسودوموناس آئروژینوزا، و پروتئوس میرابیلیس کاملا متمایز از یکدیگر در ژل الکتروفورز دیده شدند.

    نتیجه گیری

    با توجه به الگوهای فوق شاید بتوان باکتری های پاتوژن را در نمونه های ادراری عفونی با سرعت بیشتر و دقت لازم شناسایی نمود.

    کلیدواژگان: عفونت های ادراری، پرایمر فراگیر، واکنش زنجیره ای پلیمراز، هضم آنزیمی
  • موج خالقی، روحا کسری کرمانشاهی، سید حمیدزرکش اصفهانی صفحات 47-51
    زمینه و اهداف
    پروتئین سطحی(S-layer) آرایه های کریستالی تک مولکولی ساخته شده از تحت واحدهای پروتئینی یا گلیکوپروتئینی می باشد. S-layer بعنوان خارجی ترین ساختار پوشش سلولی در بسیاری از ارگانیسم ها، باکتری ها و آرکی باکتریا شناخته شده است. به علت خصوصیات ساختاری آنها و توانایی خود تجمعی S-layer بر روی سطوح مختلف، باعث شده این ساختار در نانوبیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی و علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد. لذا در این تحقیق سویه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ATCC4356 به دلیل داشتن خواص پروبیوتیکی انتخاب و تولید پروتئین S-layer در آن تحت شرایط بی هوازی و 5 درصد CO2 مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    باکتریLactobacillus acidophilus ATCC4356 در محیط MRS broth تحت شرایط بی هوازی و 5 درصد CO2 در دمای C°37 کشت داده شد. پروتئین سطحی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس توسط تیمار سلول ها با هیدروکلراید گوانیدین (M4) استخراج گردید. سپس پروتئین ها توسط روش SDS-PAGE آنالیز شدند.
    یافته ها
    پس از استخراج پروتئین های S-layer و آنالیز آنها، ژل مورد نظر به وسیله کوماسی برلیانت بلو، رنگ آمیزی شد و باندهای پروتئین 43 کیلودالتن مشاهده شدند و پروتئین های S-layer باکتری های رشد یافته در شرایط بی هوازی و 5 درصد CO2 با یکدیگر مقایسه گردیدند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله بیانگر مطلوب بودن شرایط بی هوازی برای جداسازی این پروتئین سطحی نسبت به شرایط 5 درصد CO2 می باشد.
    کلیدواژگان: لایه سطحی، پروبیوتیک، S، layer، Lactobacillus acidophilus
  • فاطمه رکوعی، سیاوش رضایی، محمدعلی کرباسیان، نورالهدی سدایی، عبدالعزیز رستگارلاری صفحات 53-55
    زمینه و اهداف
    میکروارگانیسم های گذرای (Transient flora) پوست، قادرند توسط عوامل متعددی وارد بافت های بدن شده و به دلیل قدرت بیماریی زایی بسیار بالا، سهم عمده ایی را در ایجاد عفونت های بیمارستانی داشته باشند. اگر دست ها را به عنوان شروع یک آلودگی در نظر بگیریم، با ضدعفونی کردن آنها تا حد زیادی تعداد این فلور گذرا کاهش می یابد. در همین راستا فعالیت ضد باکتریایی محلول ضدعفونی کننده«Handsept» تولید داخل در مقایسه با فرآورده مشابه خارجی به نام «Decosept» مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این بررسی، 10 سوش باکتریال (4 سوش استاندارد،6 سوش بیمارستانی) از باکتری های گرم مثبت و منفی را طبق پروتکل استاندارد، در تماس با محلول خالص و رقیق «Handsept» و «Decosept» قرار دادیم. سپس تاثیر ضدعفونی کننده ها در زمان های 15 ثانیه تا 3 دقیقه پس از تماس، در مقایسه با شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به نتایج بدست آمده، مخلوط «Handsept» و سوسپانسیون باکتریایی پس از 15 ثانیه، 30 ثانیه، 60 ثانیه و 1 دقیقه، در مورد هر 10 سوش مورد مطالعه، عدم رشد باکتریایی را نشان داد. همچنین محلول ضدعفونی کننده جهت نشان دادن تاثیر (In vivo) مورد استفاده قرار گرفت. به این منظور، کف دست ها با 3 میلی لیتر سوسپانسیون باکتری های مورد نظر (106 عدد در یک میلی لیتر) آلوده شد. سپس توسط محلول های Handsept و Decosept آغشته گردید. پس از 15 ثانیه عدم وجود رشد باکتریایی را در مقایسه با دست های آلوده که در تماس با محلول های ضدعفونی مورد نظر نبودند، را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که محلول «Handsept» قادر به از بین بردن بسیاری از باکتری های بیماریزا می باشد و هم پای محصول مشابه خارجی یعنی «Decosept» است. بنابراین استفاده از آن از نظر اقتصادی مرقون به صرفه می باشد.
    کلیدواژگان: میکروارگانیسم های گذرا، محلول ضد عفونی هندسپت، محلول ضد عفونی دکوسپت
|
  • Feizabadi Mm, Bahrmand Ar, Heidarieh P., Shojaee H Pages 1-11
    Background And Objectives
    Multi locus enzyme electrophoresis (MEE) has been proved to be a powerful technique in population genetic studies and molecular epidemiology of pathogenic micro-organisms. In this study MEE was used to determine the genetic relationships of M. kansasii strains cultured from patients at Pasteur Institute of Iran.
    Material And Methods
    21 isolates of M. kansasii (9 isolates from Iran and 12 isolates from other countries) were analyzed for 12 enzymes loci by MEE. Isolates were grown on LJ slants and BACTEC 13A. The cells were sedimented by centrifugation and their lysates containing the enzymes were extracted by sonication.The horizontal starch gel electrophoresis was used for visualization of enzymes after staining the gels with substrate in solutions or agar overlay.
    Results
    A considerable genetic diversity was found at different loci of M. kansasii suggesting the existence of different sub-species for this organism. It also showed the inaccuracy of some biochemical test for identification of some isolates with in this species.
    Conclusion
    Iranian isolates of M. kansasii are genetically diverse. Separation of isolates at high genetic distances in this study suggest the possible existence of undetected isolates that could fill the gaps between the unrelated isolates.
    Keywords: MEE, Mycobacterium kansasii, Non, tuberculous Mycobacteria
  • Shoja S., Nahaei Mr, Farajnia S., Ahangarzadeh Rezaee M., Nikvash S Pages 13-20
    Background And Objectives
    In recent years methicillin resistant Staphylococcus epidermidis is among the prevalent bacteria causing septicemia in neonates and children. Therefore the rapid diagnosis and their antibiotic resistance surveillance are of great importance for treatment. The aim of this study was to evaluate oxacillin screening agar with three concentrations of oxacillin and to compare with PCR in detection of methicillin resistant Staphyliococcus epidermidis.
    Material And Methods
    A total of 100 Staphylococcus epidermidis strains were recovered from blood cultures of neonates and children. Resistance of isolates to methicillin were checked using oxacillin agar screening containing 0.6, 4, and 6 μg/ml of oxacillin. They were also tested for mecA gene by PCR.
    Results
    According to PCR results 89 of test isolates revealed to have mecA gene. Oxacillin agar screening test containing 0.6 μg/ml oxacillin could detect 85 and 89 resistant strains after 24h and 48h incubation,respectively. The same test containing 4μg/ml oxacillin could detect 78 and 89 resistant strains after 24h and 48h incubation, respectively and by using 6 μg/ml oxacillin 67 and 75 resistant strains detected after 24h and 48h incubation, respectively.
    Conclusion
    Sensitivity of oxacillin agar screening test containing oxacillin concentrations of 0.6μg/ml and 4μg/ml after 48h incubation were the same as PCR test, whereas 6μg/ml oxacillin showed low sensitivity in detection of resistant isolates. Therefore, oxacillin agar screening test with 0.6 μg/ml and 4 μg/ml after 48h incubation, which is a cheap and handy for any level of routine laboratory could be used in accurate and effective detection of methicillin resistant S. epidermidis (MRSE).
    Keywords: Staphylococcus epidermidis, Methicillin, Oxacillin screening agar, mecA gene
  • Shahcheraghi F., Nikbin Vs, Shooraj F Pages 21-27
    Background And Objectives
    Class A serine beta-lactamases such as SHV, TEM, PER and VEB are among the most important resistance determinants emerging in gram negative bacterial pathogens. PER betalactamase is an enzyme of notable clinical importance due its ESBL (extended spectrum beta-lactamases) activity and fully characterized in P. aeruginosa. The present investigation was under taken to assess theprevalence of beta-lactamase genes belonging to SHV, TEM, PER and VEB in P. aeruginosa isolates from wound infections in two hospitals of Tehran.
    Material And Methods
    Totally 100 isolates of Multi Drug Resistant P. aeroginosa from wound infections were collected over one year period in two hospitals of Tehran. Susceptibility to antibiotics and MICs for ceftazidime and imipenem of these 100 isolates were assessed using disc diffusion and microdilution methods, respectively. Isolates showing MIC≥16 microgram/ml for ceftazidime were subjected to PCR using four primer sets including SHV, TEM, PER and VEB types of beta-lactamases.
    Results
    Only 6 of 100 studied isolates showed MIC≥4 for imipnem. Resistance to ceftazidime was determined in 42% of the isolates and 46% of the isolates showed MIC≥16 microgram/ml for ceftazidime.PCR assay indicated that out of 46 isolates showing MIC≥16 microgram/ml for ceftazidime, 28%, 11%, 13% and 11% were positive for SHV, TEM, PER and VEB beta-lactamase genes.
    Conclusion
    Imipenem was the most effective antibiotic against multidrug resistant P. aeroginosa isolates from wound infections in this research. SHV beta-lactamase was more observed than three other studied genes among the isolates recovered from wound in two studied hospitals of Tehran. It is the first report ofbla PER and bla VEB in P. aeruginosa in Iran.
    Keywords: SHV, TEM, PER, VEB, β lactamase, P. aeruginosa
  • Badie F., Moosavian M Pages 29-34
    Background And Objectives
    Pseudomonas aeruginosa is one of the most important opportunistic pathogens in patients who suffer from immunodeficiency and burns. Wound infections caused by P.aeruginosa can rapidly change to systemic and life threatening situation. The aim of this study was to apply florescent in situ hybridization (FISH) method for rapid detection of P. aeruginosa in burrn patients.
    Material And Methods
    This study was performed on 100 samples of wound and blood from burn patients at Taleghani Hospital in Ahwaz. The samples were used for both bacterial culture and FISH assays. To use FISH technique, the samples were probed with the complementary sequences to specific region of 16 S rRNA. The probes were FITC- labeled pB-00375 specific for pseudomonas genus; CY3-labeled pb-00384 specific for P. aeruginosa and EUB-338 as a eubacterial probe. Due to labeling of the probes with fluorescent die, the fluorescent signals appeared shining after hybridization of the probes with the organism under the fluorescent microscope.
    Results
    Of 42 blood samples, 13 were positive for Pseudomonas in culture. Only one culture positive sample was recognized as negative by FISH. Sensivity and specificity of FISH for detection P. aeruginosa in blood samples was 94.7% and 100% respectively. FISH could detect all 20 culture positive samples from wounds corresponding to sensitivity and spicifity of 100% and 93/3% respectively.
    Conclusion
    When rapid diagnosis of infectious agents is required, FISH can be used as sensitive technique for detection of causative organism with a complete process of 3 hours. Moreover, due to visibility of morphology of infected organism in “FISH”, recognition of infecting agent will be achieved confidently.
    Keywords: FISH, Pseudomonas aeruginosa, Fluorescent, Probe
  • Irajian Gr, Jazayeri Moghadas A., Beheshti As, Salehian A., Monem M., Ghods F Pages 35-39
    Background And Objectives
    Diarrhea is endemic to developing countries. Different microorganism including Campylobacter jejuni can cause diarrhea. The prevalence of infection with this organism and its significance as causative of diarrhea is underestimated. The aim of this study was to determine the frequency of Campylobacter jejuni in Semnan hygiene centers diarrheic referrals.
    Material And Methods
    stool samples (n=306) were collected by swabbing prior to antibiotic therapy of diarrheic patients. Samples were transferred to laboratory in Stuart medium. The swab was inoculated on Preston blood free campylobacter agar and incubated in 42ºC for 48 hrs. Suspected colonies were identified to species level using bacteriological tests. The Kirby-Bauer method was used to determine the susceptibilityof isolates to different antimicrobial agents..
    Results
    Campylobacter jejuni was isolated from 38 cases (12.4%). The most effective antibiotic was gentamycin (97.4%). Resistance to cotrimoxazole was the most (52.7%).
    Conclusion
    The prevalence of Campylobacter jejuni in this study is higher than other studies in Iran.Campylobacter jejuni should be considered as important causative of diarrhea in Semnan province.
    Keywords: Campylobacter jejuni, diarrhea, health centers, stool, frequency
  • Sedighian H., Pourmand Mr Pages 41-45
    Background And Objectives

    Urinary tract infection (UTI) is one of the most common infections and a major cause of patient morbidity world wide. The gold standard for detection of bacterial pathogens in UTI is culture of urine specimens. In order to facilitate identification of bacterial pathogens in clinical urine specimens we designed a molecular method to detect bacterial pathogen in UTI.

    Material And Methods

    The genomic DNA of standard bacterial pathogens involved in UTI were extracted.Based on the 16S rDNA, the universal primers were designed and the amplification of the fragments was carried out. The enzymatic digestions were performed by two restriction enzymes (HaeIII and AluI) to produce a specific pattern for bacteria as follow; E. coli, K. pneumoniae, S. saprophyticus, S. aureus, P.aeruginosa and P. mirabilis.

    Results

    Although the size of the PCR products were not quite changed in different species, but the pattern of digestion is exclusive. The polyacrylamide gel electrophoresis showed a significant differentiations bands.

    Conclusion

    The digestion pattern can be used as a standard for identification of bacterial pathogens involved in UTI.

    Keywords: UTI, Universal Primers, PCR, RFLP
  • Khaleghi M., Kasra Kermanshahi R., Zarkesh Sh Pages 47-51
    Background And Objectives
    Surface layers (S-layers) are monomolecular crystalline arrays composed of protein or glycoprotein subunits. S-layers have been identified as the outermost structure of cell envelope in numerous organisms from the domains Bacteria and Archaea. The S-layer protein subunits are noncovalently linked to each other as well as to the supporting cell wall, and can be disintegrated into monomers by denaturing agents such as urea or guanidine hydrochloride. The attention to S-layers is due to their structural properties and the capability of self-assembly on various surfaces. These properties are the new fields of researches in the nanobiotechnology, nanotechnology, biotechnology and biomedical sciences.
    Material And Methods
    Lactobacillus acidophilus ATCC4356 was cultivated in MRS broth under anaerobic and 5% CO2 conditions at 37°C. Surface proteins of L. acidophilus were extracted by treatment of whole cells with (4M) guanidine hydrochloride. Then these extracts were analyzed by SDS-PAGE.
    Results
    When the S-layer proteins were extracted and analyzed by SDS-PAGE, they were shown by coomassi brilliant blue staining. The S-proteins, bands of 43 kDa were visible and compared together.
    Conclusion
    It has been shown that the anaerobic condition is better than 5% CO2 condition for extraction Slayer protein in Lactobacillus acidophilus ATCC4356.
    Keywords: S, layer, Probiotic, Surface layers, Lactobacillus acidophilus
  • Rokoei F., Rezaei S., Tehrani M., Karbasian M., Rastegar Lari A Pages 53-55
    Background And Objectives
    The etiology of nosocomial infections, the frequency of contaminated hands with the different nosocomial pathogens, and the role of health care worker's hands during outbreaks suggest that a hand hygiene preparation should at least have activity against bacteria, yeasts, and coated viruses. Hand washing is emphasized as the single most important measure to prevent cross transmission of microorganisms and thus to prevent nosocomial infections. In this respect, we compared the antibacterial activity of handsept with decosept as two hygienic hand disinfections.
    Material And Methods
    In vitro activity of “Handsept” (Isopropanol, N-propanol, Benzalkonium chloride) and “Decosept” (Propan-2-o, Benzyl- C12- 16- alkyl dimethyl ammonium, propan-1-01) were tested against 4 reference standard strain and 6 clinical isolated. Samples including Escherichia coli, Klebsiella spp,Staphylococcus aureus, Pseudomonas spp. In vitro activity was established using broth dilution method,additionally, the in vivo anti-microbial properties of the two antiseptic agents were tested on the bacterial contaminated hands of volunteers.
    Results
    Our results showed that “Handsept” can prevent the growth of 10 bacterial strains after 15, 30, 40 seconds. In another study “Handsept” was applied to contaminated hands of the health care workers with (106 /ml) of bacterial suspensions, which after 15 seconds no bacterial was found on their hands.
    Conclusion
    The use of hygienic hand disinfection (e.g. Handsep and Decosept) in all these situations will be effective in preventing cross-transmission of nosocomial pathogens. Similar findings have been found for “Handsept” and “Decosept”. Thus we suggest using “Handsept” instead of “Decosept” in hospitals given their efficacy is similar and “Hansept” produced in Iran and has a more reasonable pricing than “Decosept”.
    Keywords: Transient flora, Handsept, Decosept