فهرست مطالب
Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:13 Issue: 3, 2008
- 102 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
- تاریخ انتشار: 1387/08/05
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحه 167سابقه و هدفبا توجه به شیوع بالای گرگرفتگی در زنان یائسه و تاثیر آن بر زندگی خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی این زنان و اختلاف نظرهایی که در نحوه درمان این مشکل وجود دارد، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر عصاره انیسون (بادیان) برگرگرفتگی زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی منتخب شهر و روستاهای قزوین در سال های 85-1384 انجام گرفت.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی شاهد دار دوسوکور بر روی 72 زن یائسه با شکایت گرگرفتگی با درجات مختلف که مشخصات واحدهای مورد پژوهش را داشتند، انجام شد. نمونه ها از طریق پرونده های موجود در مراکز بهداشتی درمانی انتخاب و با شکل تصادفی به دو گروه 36 نفره دارو (روزانه 3 کپسول حاوی 100 میلی گرم عصاره انیسون) و دارونما (روزانه330 میلی گرم نشاسته) با طول مدت مصرف 4 هفته تقسیم شدند. دو هفته قبل از مصرف دارو شدت، تعداد گرگرفتگی و نوع مواد غذایی مصرفی از طریق پرسشنامه و فرم اطلاعاتی اندازه گیری و ثبت گردید. برای سنجش اعتبار و پایایی ابزار از اعتبار محتوی و آزمون مجدد با همبستگی 94 درصد استفاده شد. نتایج در درون گروه ها با آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و بین گروه ها با کمک t- test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته هازنان یائسه دارای میانگین سنی 6/51 سال بودند که میانگین تعداد بارداری در آنان 6/6 دفعه، طول مدت آمنوره 4/2 سال و شاخص توده بدنی 1/27 بود. در بین این زنان 8/95% متاهل، 7/37% دارای سواد ابتدایی بودند. در 6/80% موارد گرگرفتگی هایشان در شب رخ می داد. تعداد گرگرفتگی روزانه قبل از درمان در گروه انیسون از 84/1±21/4 مورد و شدت آن از 89/14±21/56 درصد به ترتیب به 61/0±06/1 مورد و 63/10±44/14 درصد در هفته چهارم پس از درمان رسید. اما در گروه دارونما میانگین تعداد و شدت گرگرفتگی تغییر معنی داری نکرد.نتیجه گیریانیسون در کاهش دفعات و شدت گرگرفتگی زنان یائسه مؤثر است و توصیه می شود انواع درمان های گرگرفتگی به زنان آموزش داده شود تا آن ها در انتخاب نوع درمان بر حسب پذیرش خودشان آزاد باشند. هم چنین لازم است مطالعاتی با طول درمان بیش تر و بررسی زمان عود گرگرفتگی انجام گردد.
کلیدواژگان: یائسگی، گر گرفتگی، عصاره انیسون -
صفحه 175سابقه و هدفافزایش فعالیت اندوتلین Іممکن است با عوارض سیروز و هیپرتانسیون پورت همراه باشد. این مطالعه ارتباط بین سطح اندوتلین Іسرم با هیپرتانسیون پورت و سندرم هپاتوپولمونر در بیماران مبتلا به سیروز کبدی را ارزیابی می کند.مواد و روش هادر این مطالعه مورد - شاهدی، 50 بیمار با سیروز کبدی مورد در سال 1384 به بیمارستان طالقانی مراجعه کردند و 50 فرد سالم با جنس و سن مشابه به طور تصادفی انتخاب شدند. سیروز با بیوپسی، ارزیابی های بالینی و پاراکلینیکی تایید شد. اکوکاردیوگرافی با کنتراست مضاعف، تست های عملکرد ریوی، عکس ایستاده سینه و تست گازهای خون شریانی انجام شد. بیماران با بیماری قلبی عروقی و تنفسی از مطالعه کنار گذاشته شدند.
یافته هااز کل100 نفر مورد بررسی، 60 مرد و 40 زن در دو گروه مورد و شاهد بودند. در مجموع با در نظر گرفتن معیارهای تشخیصی از50 بیمار که در مطالعه شرکت کردند، ده بیمار (20%) معیارهای سندرم هپاتولمونر کلینیکال داشته و 7 بیمار (13%) نیز مبتلا به سندرم هپاتوپولمونری تحت بالینی بودند. بیش ترین اتیولوژی سیروز در بیماران مورد بررسی،HBV و بیش ترین میزان سندرم هپاتوپولمونر در کلاس C مشاهده گردید. در بررسی انجام شده بر روی اندوتلین Іسرمی میانگین این پپتید در گروه بیماران سیروتیک (pg/ml 29/2) به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل (pg/ml 85/0) بالاتر بود (038/0P<).
نتیجه گیریدر این مطالعه رابطه مثبتی بین سطح سرمی اندوتلین І با سندرم هپاتوپولمونری یا سندرم هپاتوپولمونری تحت بالینی مشاهده نگردید، در حالی که سطح اندوتلین Іدر بیماران سیروتیک بالاتر از گروه کنترل بود، میزان اندوتلین با سیروز رابطه معنی داری نداشت. تنها با انجام مطالعاتی با تعداد بالاتری از بیماران سیروزی مبتلا به سندرم هپاتوپولمونر می توان به نتایج قابل تایید در این زمینه دست یافت.
کلیدواژگان: آندوتلین I، سیروز، هیپرتانسیون پورت، سندرم هپاتوپولمونر -
صفحه 183سابقه و هدفاین تحقیق با هدف بررسی تاثیر مصرف دهان شویه بنزیدامین در پیشگیری از موکوزیت ناشی از رادیوتراپی کانسرهای سر و گردن انجام گرفت.مواد و روش هااین تحقیق با طراحی کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی بیماران مبتلا به بدخیمی های سر و گردن که در سال 83 و 84 جهت پرتودرمانی به درمانگاه رادیوتراپی انستیتو کانسر مراجعه نموده بودند، انجام گرفت. در گروه مورد دهان شویه بنزیدامین و درگروه شاهد دارونمای آن به مقدار 15 سی سی 4 بار در روز از آغاز تا پایان دوره درمان تجویز شد. میزان بروز موکوزیت گرید 3 و بیش تر بین دو گروه مقایسه و مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
یافته هااز تعداد 100 بیمار وارد شده به مطالعه 19 بیمار به علت عوارض مخاطی و تهوع ناشی از مصرف دارو، فوت و قطع درمان رادیوتراپی از آنالیز آماری خارج گردیدند. در بین 81 بیمار که مورد ارزیابی قرار گرفتند، بروز موکوزیت گرید 3 و بیش تر در گروه بنزیدامین (39 بیمار) 6/43% بود که این رقم در گروه پلاسبو (42 بیمار) 6/78% بود (005/0 > P). هم چنین در بیمارانی که حین رادیوتراپی بنزیدامین دریافت نکردند، شانس بروز موکوزیت 8/1 برابر افزایش پیدا کرد (8/1 = Relative Risk) و خطر منتسب به عدم دریافت دهان شویه بنزیدامین با بروز موکوزیت گرید 3/35% بود (35% =Attributive Risk). میانگین رتبه گرید موکوزیت در بیماران گروه شاهد بعد از هفته سوم درمان بیش تر از 2 بود، ولی در گروه تجربی در تمام طول درمان کم تر از 2 باقی ماند (001/0P<).نتیجه گیریبا توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد بنزیدامین در پیشگیری از موکوزیت ناشی از رادیوتراپی سر و گردن نقش چشم گیری داشته و بهتر است مطالعه دیگری با حجم نمونه بیش تر در ایران جهت تایید بیش تر دارو انجام شود.
کلیدواژگان: بنزیدامین، موکوزیت، تومورهای سر و گردن -
صفحه 193سابقه و هدفبا توجه به شیوع بالای واژینوز باکتریال در زنان، عوارض جانبی داروهای شیمیایی موجود و گرایش به استفاده از داروهای گیاهی در درمان واژینیت ها و هم چنین با توجه به خواص ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی در محیط آزمایشگاه، این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر کرم آویشن شیرازی با ژل واژینال مترونیدازول بر درمان واژینوز باکتریال صورت گرفت.مواد و روش هااین پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 90 خانم40-18 ساله متاهل مبتلا به واژینوز باکتریال بود که برای درمان به درمانگاه زنان بیمارستان شبیه خوانی مراجعه و به طور تصادفی در دو گروه 45 نفره قرار گرفتند. معیار تشخیصی، کرایتریای آمسل و رنگ آمیزی گرم بود. به هر گروه درمانی به مدت 5 شب کرم آویشن شیرازی و یا ژل مترونیدازول داده شد و 2 تا 7 روز بعد از اتمام درمان مجددا از نظر پاسخ درمانی بررسی شدند. از آزمون های آماری مک نمار جهت مقایسه معیارهای آمسل و شکایات بیماری قبل و بعد از درمان در هر گروه درمانی و آزمون دقیق فیشر جهت مقایسه پاسخ درمانی بین دو گروه درمانی استفاده گردید.
یافته هاشکایات بیماری و معیارهای آمسل بعد از استفاده از کرم واژینال آویشن شیرازی یا ژل مترونیدازول به طور معنی داری کاهش یافت (001/0P <). خطر نسبی عدم درمان با آویشن شیرازی به مترونیدازول 53/1=RR (97/8-27/0= 95%CI) بود که از نظر آماری معنی دار نبوده و نشان می دهد که هر دو دارو تاثیر مشابهی بر درمان بیماری داشتند.نتیجه گیریکرم واژینال آویشن شیرازی به اندازه ژل واژینال مترونیدازول در درمان علایم و نشانه های واژینوز باکتریال مؤثر است و می تواند گزینه مناسب دیگری برای درمان واژینوز باکتریال در افراد علاقه مند به درمان گیاهی و یا مبتلا به عوارض جانبی مترونیدازول باشد.
کلیدواژگان: واژینوز باکتریال، آویشن شیرازی، مترونیدازول -
صفحه 203سابقه و هدفبا توجه به آن که عملکرد اورژانس پیش بیمارستانی در ایران تاکنون مورد ارزیابی دقیق قرار نگرفته است، در این مطالعه به بررسی کفایت اقدامات اورژانس پیش بیمارستانی انجام شده توسط اورژانس تهران در بیماران ترومایی ارجاعی به اورژانس بیمارستان سینا پرداخته شده است.مواد و روش هااین مطالعه توصیفی به مدت یک سال از شهریور 1382 لغایت شهریور 1383 در اورژانس بیمارستان سینا بر روی بیماران ترومایی ارجاعی به آن مرکز توسط اورژانس تهران صورت گرفته است. در این بررسی اقدامات پیش بیمارستانی انجام شده توسط پرسنل اورژانس تهران بر اساس وضعیت و نیازهای بیماران ارزیابی شد. پزشکان مقیم اورژانس بیمارستان سینا مسؤول جمع آوری اطلاعات و تکمیل پرسشنامه ها بر اساس مشاهدات بالینی خود و فرم تکمیل شده توسط پرسنل اورژانس بودند.
یافته هادر این مطالعه 994 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. پانسمان زخم و هموستاز در 80% موارد درست انجام شده بود. آتل نیز در 50% موارد نیاز به کار گرفته شده بود و این در حالی می باشد که اقداماتی چون کولار و spinal bed در80% موارد مورد نیاز صورت نگرفته بود. هم چنین هرچند پرسنل در 2/91% بیماران اقدام به گرفتن رگ (IV-line) کرده بودند، ولی در بیش از 80% موارد سرمی به بیمار تزریق نشده بود.نتیجه گیریپیشنهاد می شود با تدوین پروتکل های استاندارد مبتنی بر شواهد علمی و ارائه آموزش به تکنسین ها جهت انجام اقدامات پیش بیمارستانی با هدف ارتقاء کیفیت خدمات اورژانس پیش بیمارستانی اقدام فوری صورت گیرد. البته با توجه به تغییرات اساسی که اخیرا در کیفیت و کمیت خدمات اورژانس کشور ایجاد شده است، لازم است مطالعه جدیدی جهت ارزیابی وضع موجود و مقایسه آن با مطالعه حاضر جهت ارزیابی کمی و کیفی تغییرات به عمل آمده انجام گردد.
کلیدواژگان: تروما، اقدامات پیش بیمارستانی، اورژانس -
صفحه 213سابقه و هدفزعفران از مهم ترین اقلام صادرات غیرنفتی ایران و گران ترین ادویه دنیاست. با توجه به این که خشک کردن تعیین کننده کیفیت و ارزش نهایی زعفران در بازار جهانی است، در این پژوهش روش های خشک کردن زعفران شامل آون خلاء، انجمادی، مایکروویو و خورشیدی با روش سنتی مقایسه و مناسب ترین روش خشک کردن تعیین گردیده است.
مواد و روش هادر این تحقیق که به صورت تجربی انجام گرفت مزرعه ای از مناطق کشت زعفران گناباد به صورت تصادفی انتخاب و کل گل مزرعه چیده و مخلوط شد. ابتدا نمونه ها از نظردرصد اجزا گل، میزان استحصال کلاله، طول، قطر نوک، وسط و انتهای کلاله و هم چنین رطوبت، ازت تام، خاکسترکل، خاکستر نامحلول در اسید مورد بررسی قرار گرفتند. پس از کلاله گیری نمونه ها خشک شده و رطوبت، خاکستر کل، خاکستر نامحلول در اسید، عصاره محلول در آب سرد، ازت تام، فیبر خام، کروسین، سافرانال و پیکروکروسین، ویژگی های حسی (رنگ، بافت و عطر) و شمارش کلی، کلی فرم، کپک، مخمر و اشرشیا کلی آن ها در سه تکرار اندازه گیری و نتایج مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
یافته هاعامل مولد رنگ (کروسین) روش های خورشیدی، آون خلاء و مایکروویو و عامل مولد عطر (سافرانال) نمونه سنتی با تفاوت معنی داری نسبت به سایر روش ها ترجیح داده شدند (05/0P<). عامل مولد طعم (پیکروکروسین) روش های مورد مطالعه هیچ تفاوت معنی داری را نشان ندادند، ویژگی حسی رنگ خشک روش های خورشیدی، انجمادی و مایکروویو، رنگ محلول روش های خورشیدی، انجمادی و آون خلاء، عطر در حالت خشک روش های خورشیدی، انجمادی و مایکروویو با تفاوت معنی داری ترجیح داده شدند (05/0P<). از نظر عطر در حالت محلول تفاوت معنی داری بین روش ها مشاهده نشد. به لحاظ ویژگی میکروبی غیر از نمونه های سنتی و انجمادی بقیه روش ها با استاندارد ملی ایران مطابقت داشتند.
نتیجه گیریگرچه هر چهار روش مورد مطالعه در جایگاه والاتری نسبت به روش خشک کردن سنتی قرار داشتند، ولی به نظر می رسد روش خورشیدی یک روش مناسب برای خشک کردن زعفران در مناطق روستایی باشدکلیدواژگان: زعفران، خشک کردن، کروسین، سافرانال، پیکروکروسین -
صفحه 225سابقه و هدفبر اساس تعدادی از مطالعات موجود هیپرتروفی آدنوتانسیلر می تواند منجر به انسداد راه هوایی، هیپوونتیلاسیون آلوئولار مزمن و عوارض کاردیوپولمونری شدیدتر چون هیپرتانسیون شریان ریوی شود. هدف این مطالعه تعیین تاثیر آدنوتانسیلکتومی روی فشار شریان پولمونر در اطفال با هیپرتروفی لوزه و آدنوئید می باشد.مواد و روش ها40 کودک (21پسر و 19 دختر) 14-4 ساله با میانگین سنی 3/2 ± 9/7 با تشخیص انسداد راه هوایی فوقانی ناشی از لوزه و آدنوئید در این مطالعه انتخاب شدند. فشار شریان پولمونری بوسیله اکوکاردیوگرافی داپلر قبل از عمل جراحی و 6 هفته بعد از عمل جراحی اندازه گیری شد.
یافته هامیانگین فشار شریان پولمونری قبل از عمل 9/3 ± 1/26 میلی متر جیوه و بعد از عمل جراحی 5 ± 9/25 میلی متر جیوه بود. اگرچه در دو بیمار از تنها سه بیماری که فشار شریان پولمونر قبل از عمل بالا داشتند آدنوتانسیلکتومی در کاهش این فشار مؤثر بود، تفاوت معنی داری از نظر آماری بین یافته های اکوکاردیوگرافیک قبل از عمل و بعد از عمل جراحی در بررسی کلی این کودکان وجود نداشت.
نتیجه گیریبه نظر می رسد زمانی که فشار شریان پولمونر به دلیل هیپروتروفی آدنوتانسیلر بالا باشد، آدنوتانسیلکتومی می تواند در کاهش آن مؤثر باشدکلیدواژگان: آدنوتانسیلکتومی، فشار پولمونر، هیپروتروفی آدنوتانسیلر -
صفحه 231سابقه و هدفسرطان سرویکس دومین سرطان شایع در میان زنان، در سراسر جهان بوده و همچنین رتبه دوم مرگ و میر در میان سرطان ها، به خصوص در سنین بین 65-25 سال، دارد. برای ایجاد سرطان سرویکس یک سری تغیرات سلولی لازم است تا یک دیسپلازی به کارسینومای مهاجم تبدیل شود و از آن جایی که HPV(Human Papilloma virus) ژنیتال دارای انکوژن های (E6 وE9) لازم برای ایجاد این تغییرات در اپیتلیوم سرویکس می باشد، امروزه HPV به عنوان مهم ترین و اصلی ترین ریسک فاکتور ایجاد سرطان سرویکس شناخته شده است. اعتقاد بر این است که HPV در صورت همراهی با سایر ریسک فاکتورها مثل استعمال دخانیات، مصرف داروهای ضد بارداری، ضعف سیستم ایمنی و غیره منجر به افزایش میزان پیشرفت و گسترش سرطان سرویکس می شود.
مواد و روش هادر این مطالعه، بلوک های بیوپسی سرویکس 70 زن مبتلا به سرطان سرویکس با استفاده از روش PCR از نظر وجود HPVبررسی شدند. تایپینگ نمونه های مثبت از نظر تیپ های شایع و پرخطر HPV با استفاده از روش PCR انجام گرفت.یافته هااز میان این تعداد بیماران، 49% HPV مثبت بودند و HPV16شایع ترین تیپ HPV جدا شده از موارد مثبت بود. بررسی نتایج حاصل از طبقه بندی سنی بیماران حاکی از آن بود که گروه سنی 44-35 بیش ترین درصد موارد HPV مثبت را به خود اختصاص داده بودند.
نتیجه گیریبا توجه به شیوع عفونت HPV در میان زنان جوان مبتلا به سرطان سرویکس و وجود دوره طولانی مدت Premalignant در سرطان سرویکس، بررسی تمام زنان بالای 20 سال از نظر سیتولوژیک و هم چنین بررسی موارد مشکوک از نظر وجود پاپیلوما ویروس انسانی پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: HPV، سرطان سرویکس، بیوپسی، PCR -
صفحه 239سابقه و هدفبا توجه به فراوانی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی با روند رو به افزایش و عوارض و پیامدهای شناخته شده این بیماری و اهمیت شاخص های نشان دهنده تشخیص و درمان و پیش آگهی بیماران و وجود گزارش های مبنی بر تغیرات میزان پلاسمائی NT- Pro BNP در این گروه از بیماران و نیز عدم گزارشی از تجربه آن در کشور این تحقیق بر روی بیماران نارسایی قلبی مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی انجام شد.مواد و روش هاتحقیق با طراحی مقطعی روی کلیه بیماران واجد شرایط انجام گردید. تشخیص نارسایی قلبی به روش استاندارد آن بوده و بیماران مبتلا به سندروم حاد کرونری، کاندیدهای پیوند قلبی، هیپرتیروئیدی، بیماری حاد و مزمن کلیوی (GFR <60)، بیماران با تنگی شدید دریچه قلب، بیماری ریوی شدید (1 Litr> FEV1)، سیروز کبدی و بیماری هیپرآلدسترونیسم اولیه از مطالعه حذف شدند. با استفاده از روش الایزا (ELISA، Biomedia-Crop، Bratislava- Slovakia) غلظت پلاسمایی NT- Pro BNP اندازه گیری شد. نقش سن، جنس، فشار خون بالا، دیابت قندی، بیماری ایسکمیک قلبی، مرحله بالینی، Class NYHA و درصد LVEF با آماره من ویتنی و یا کراس کال والیس مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته هاتحقیق بر روی 79 بیمار واجد شرایط انجام گرفت، حدود 70 درصد مذکر و سن بیماران 14 63 سال بود. سطح پلاسمایی NT- Pro BNP برابر 387 421 بود. در سنین زیر 60 سال میزان آن 300 309 و در سنین بالای 60 سال 419 486 بود (05/0P<). با افزایش مرحله بالینی سطح پلاسمایی آن تا 6 برابر افزایش نشان داد (01/0P<) و نیز با افزایش Class NYHA سطح پلاسمایی آن بیش از چهار برابر افزایش پیدا کرد (01/0P<).نتیجه گیریبه نظر می رسد این یافته آزمایشگاهی می تواند یک راهنمای تشخیصی، درمانی و پیش آگهی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی باشد.
کلیدواژگان: BNT، (NT، Pro BNP) Pro، Brain Natriuretic Peptide، نارسایی قلبی، کلاس بالینی NYHA، مرحله بالینی، LVEF -
صفحه 247سابقه و هدفبا توجه به شیوع اسهال های حاد، اهمیت اتیولوژی آن و عوارض شناخته شده بیماری و به منظور تعیین فراوانی اسهال های حاد ناشی از روتاویروس و آدنوویروس، این تحقیق در کودکان مبتلا به اسهال حاد بستری در بیمارستان مفید انجام شد.مواد و روش هاتحقیق با طراحی cross-sectional روی کلیه بیماران بستری انجام گرفت. تشخیص اسهال حاد در کودکان دفع مدفوع روزانه بیش از cc/kg 10 بوده است. از هر کودک نمونه مدفوع گرفته شده و به روش ایمونوکروماتوگرافی وجود ویروس و نوع آن تعیین گردید. خصوصیات مبتلایان نیز بر حسب این دو نوع ویروس ارزیابی شد.
یافته هاطی زمان مطالعه 199 کودک مبتلا با میانگین سنی 2/3 ± 4/3 سال مورد بررسی قرار گرفتند. نسبت پسران به دخترها در بین مبتلایان 2/1 به 1 و آلودگی به ویروس در بیماران حدود 7% شامل 5/5% روتاویروس و 5/1% آدنوویروس بود.نتیجه گیریعلی رغم آسان و مقرون به صرفه بودن تست ایمونوکروماتوگرافی در تشخیص روتاویروس و آدنوویروس مولد اسهال حاد، با توجه به میزان پایین شناسایی ویروس در این مطالعه (به علتی مانند تاخیر در ارسال سریع نمونه ها به آزمایشگاه با وجود ضرورت انجام آزمایش کروماتوگرافی ظرف کم تر از نیم ساعت از گرفتن نمونه مدفوع) به نظر می رسد که این تست برای تشخیص اسهال حاد ویروسی مفید نمی باشد. با توجه به شیوع و روند رو به افزایش اسهال ها و عوارض شناخته شده آن ها بررسی عامل ویروسی در این بیماران با روش هایی نظیر EIA و PCR توصیه می گردد.
کلیدواژگان: اسهال حاد، روتاویروس، آدنوویروس، کودکان -
صفحه 253سابقه و هدفاتساع بافتی (Tissue expansion) روشی ارزشمند در ترمیم ضایعات ناحیه ی پیشانی می باشد. اکثر مطالعات قبلی از اتساع دهنده های بزرگ برای ترمیم ضایعات ناحیه ی پیشانی استفاده کرده اند که با این روش اتساع دهنده ها تحت اتساع بیش از حد (Over expansion) قرار می گیرند. در مقاله حاضر نویسندگان تجربه ی خود را در ترمیم ضایعات محدود به ناحیه ی پیشانی با استفاده از اتساع دهنده های کوچک (30 سی سی) و فلپ Advancement بیان کرده اند.مواد و روش ها9 بیمار با میانگین سنی 27 سال (8 تا 47 ساله) دارای ضایعات محدود به ناحیه ی پیشانی که 25 تا 70% سطح پیشانی را گرفتار کرده بود، تحت جراحی ترمیمی قرار گرفتند. اتساع دهنده های نوع مستطیلی (Rectangular) با حجم 30 سی سی در 3 بیمار به صورت زیر جلدی و در 6 بیمار به صورت زیر عضلانی قرار داده شدند. از دو هفته بعد، طی 5 هفته حجم اتساع دهنده ها با تزریق سالین به 45 تا 60 سی سی رسانده شد. در پایان نیز ضایعه با استفاده از فلپ Advancement ترمیم شد.یافته هادر تمام بیماران جراحی ترمیمی با موفقیت انجام و ضایعه با پوست طبیعی جایگزین شد. معیارهای جراحی موفق برداشتن کامل ضایعه، تقارن پیشانی، قرارگیری مناسب خط برش در بالای ابرو و زیر خط رویش مو و ظاهر مناسب فلپ (از نظر رنگ، ضخامت و ساختار) درنظرگرفته شده بود که درتمام بیماران در حد مطلوب بودند. هم چنین در هیچ یک از بیماران عوارض زودرس ناشی از جراحی شامل عفونت، بیرون زدگی بخشی از اتساع دهنده، هماتوم، بازشدن زخم، نکروز پوست روی محل قرارگیری اتساع دهنده و نکروز فلپ مشاهده نشد. مدت زمان پیگیری بیماران در این مطالعه سه تا سی وشش ماه (متوسط هشت ماه) بود.نتیجه گیرینتایج این بررسی نشان داد که با استفاده از اتساع دهنده های کوچک و به کار بردن فلپ Advancement در ترمیم ضایعات محدود به ناحیه ی پیشانی (با اندازه های متفاوت و ناشی از علل مختلف) نه تنها می توان به نتایج مطلوب دست یافت، بلکه می توان عوارض جراحی را کاهش داده و پذیرش بیماران را بالاتر برد.
کلیدواژگان: ترمیم پیشانی، اتساع بافتی، اتساع دهنده بافتی، فلپ آدواتسمنت -
صفحه 259سابقه و هدفبا توجه به اهمیت تجربه زایمانی و عدم اطلاع از وضعیت آن در کشورمان، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی میزان رضایت از زایمان طبیعی و عوامل مرتبط با آن در بین زنان زایمان کرده بیمارستان های مهدیه تهران و شهید چمران بروجرد در سال 1385 انجام گرفت.
مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی 360 مادر باسواد ایرانی تازه زایمان کرده که به طور مستمر مراجعه نمودند بررسی شدند. میزان رضایت از زایمان با کمک پرسشنامه استاندارد رضایتمندی Mackeyارزیابی شد و عوامل مرتبط شامل مشخصات دموگرافیک و مامایی، شدت درد، کنترل فردی و عوامل محیطی بودند که جهت سنجش شدت درد از خط کش درد و از پرسشنامه «عامل مقیاس لیبر» جهت سنجش کنترل فردی استفاده گردید. اطلاعات توسطSPSS 13 و با استفاده از آزمون های غیرپارامتری کروسکال والیس، من ویتنی، ضریب همبستگی اسپیرمن و آنالیز واریانس یک طرفه و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هامیزان عدم رضایت از زایمان در بیمارستان شهید چمران بروجرد 8/27% و در بیمارستان مهدیه تهران 4/8% بود. ارتباط معنی داری بین متغیرهای شدت درد، عوامل محیطی، کنترل فردی، عامل زایمان، طول مرحله اول زایمان به طور معکوس، سن بارداری، تطابق جنسیت با خواسته پدر و مادر، عدم وجود مشکل در مراحل دوم و سوم زایمان، میزان تحصیلات زن، وضعیت اقتصادی و نوع شغل همسر با میزان رضایت از زایمان در بیمارستان شهید چمران بروجرد مشاهده گردید (001/0 P <) و در بیمارستان مهدیه تهران نیز بین شدت درد، کنترل فردی، طول مرحله اول و دوم زایمان به طور معکوس با میزان رضایت از زایمان ارتباط معنی دار آماری به دست آمد (001/0 P <). براساس رگرسیون انجام شده دو متغیر کنترل فردی و رضایت از محیط به عنوان بهترین پیشگویی کننده های رضایت از زایمان در این پژوهش به دست آمدند.نتیجه گیرینارضایتی از زایمان به ویژه در بیمارستان شهید چمران بروجرد نگران کننده است و این مطالعه توجه به عوامل اصلی عدم رضایت را توصیه می کند.
کلیدواژگان: میزان رضایتمندی، زایمان طبیعی، کنترل فردی، عوامل محیطی، شدت درد زایمان
-
Page 167BackgroundRespecting the incidence of hot flashes in postmenopaused women and its effect on their socioeconomic lives and the controversies regarding its treatment, this double-blind clinical trial was conducted to determine the effects of Anise abstract on hot flashes in these women referring to rural and urban health centers of Qazvin province during 2006.Materials And Methods72 postmenopausal women with hot flashes at different severities were randomly selected according to pre-determined criteria and divided into two groups of experimental and control. Their medical records at health centers were used for sampling. Each woman in the experimental group took a capsule containing 100 mg Anise 3 times a day while, in the control group, women took 3 placebo capsules, each containing 330 mg starch. They took the capsules over 4 weeks. Before taking the capsules, they were assessed for a week about the frequency of hot flashes and the types of food they took. Data were collected by a questionnaire and an information form. Content and test-retest methods were used for validity and reliability of the tools. ANOVA and t-student test were applied for statistical analysis.ResultsDemographic information of the subjects included: mean age=51.63, amenorrhea duration=2.39, body mass index=27.13, number of pregnancies=6.56, percentage of the married=95.8 and percentage of primary education=37.7. 80.6% of hot flashes occurred at nights. In the experimental group, the frequency and severity of hot flashes before treatment were 4.21% and 56.21% and, after that, were 1.06% and 14.44% at the end of the fourth week, respectively. There was no significant change in the frequency and severity of hot flashes in the control group.ConclusionAnise is effective on the frequency and severity of hot flashes in postmenopaused women. These women can be taught to choose different alleviating methods, preferably. Further studies with longer duration of treatment for assessing hot flashes are warranted
-
Page 175BackgroundIncreased Endothelin І (ET I) activity may contribute to the complications of cirrhosis and portal hypertension. The main aim of this study was to determine the role of Endothelin І in cirrhotic patient with portal hypertention and hepatopulmonary syndrome.Materials And MethodsFifty patients with biopsy proven cirrhosis and 50 normal healthy controls were selected for study. After getting informed consent, two dimensional echocardiography, chest x-ray and pulmonary function test have been done for all cirrhotic patients; Patients with cardiac and pulmonary disease history were excluded from the study and the cirrhotic patients who had proved to have intra-pulmonary vascular dilatation in their contrast echocardiogram were classified as the positive HPS.ResultsA total of 100 subject (60 males and 40 females in both case and control group) enrolled in the study. Among cirrhotic patients, 10 subjects with clinical and 7 subjects with sub clinical HPS were detected. The most common etiology of cirrhosis was HBV. Hepatopulmonary syndrome was significantly higher in class C (P=0.007). There was no significant difference between plasma Et І level in both clinical and subclinical HPS compared to other cirrhotic patients. ET І levels in cirrhotic patients (2.29 pg/ml) were significantly higher in cirrhotic patients compared to that of normal healthy controls (0.85 pg/ml) (P = 0.038).ConclusionThe effects of HPS on cirrhotic patient’s survival is unclear. As to other studies, we found significant increase in plasma Et І level in cirrhotic patients rather that normal subjects, but in contrast to previous study we found no relation between Et І level and HPS. Only further studies with further numbers of cirrhosis-caused HPS patients may bridge up the gap between scientific effort and credibility in this field.
-
Page 183This study has been conducted to determine the effect of using oral rinse benzydamine in prevention of radiation induced mucositis.Materials And MethodsPatients with head and neck cancers, who referred to Cancer Institute between 2004 and 2005, were enrolled in a double blind clinical trail. They had to receive 15 cc of oral rinse benzydamine or placebo, four times a day, from the first day of radiotherapy upto the end of the course. The incidence of mucositis grade 3 or more was evaluated.ResultsFrom 100 patients who were randomized in this trail, 19 patients were excluded of the analysis due to minor side-effects of drug, or stopping the radiotherapy. The incidence of mucositis grade 3 or more was 43.6% among 39 cases in treated group, whereas among 42 cases in placebo group this rate was 78.6 %. The difference was, therefore, significant (P< 0.005). Mucositis grade 3 or more was 1.8 times more frequent in placebo group (Relative Risk=1.8). Also, if the patients did not receive benzydamine the attributive risk of mucositis was 35%. After the third week of treatment, the mean grade of mucositis was more than 2 in the placebo group; but in the benzydamine group it was less than 2 upto the end of radiotherapy (P<0.001).ConclusionAccording to these results it seems that oral rinse benzydamine is effective, safe, and well-tolerated for prophylactic treatment of radiation-induced oral mucositis in head and neck tumors. There is a need to evaluate the efficacy of benzydamine in another large study in Iran.
-
Page 193BackgroundBacterial vaginosis (BV) is one of most prevalent complications among fertile women. Metromidazole prescription which is considered the first choice remedy for BV is usually followed by few side-effects. Besides, there is a growing tendency toward herbal medicines for treatment of vaginitis. Antibacterial and antifugal effects of Zataria multiflora have been demonstrated through in-vitro and in-vivo. This study aimed to compare therapeutic effects of Zataria Multiflora vaginal cream and Metronidazole vaginal cream on bacterial vaginosis.Materials And MethodsThis was a randomized clinical trial on 90 married women aged 18-40, affected by bacterial vaginosis who attended for treatment to gynecology clinic of “Shabih-Khani hospital”. They randomly divided into two groups each consisted 45 participants. Diagnostic criteria was Amsel’s criteria and gram-stain. Zataria Multiflora vaginal cream or Metronidazole vaginal gel were prescribed for a five-night period for each group. After 2 to 7 days of administration, therapeutic effects, complications and the Amsel criteria were reassessed. Data analysis was performed by McNemar test to compare both the complications, Amsel’s criteria and gram-stain in each group in their before and after treatment course. Fisher exact test was applied to compare the therapeutic effects between two groups.ResultsComplication and the Amsel criteria significantly decreased after treating by Zataria Multiflora vaginal cream or Metronidazole vaginal gel (P<0.05). Relative risk for unresponsiveness treatment with Zataria Multiflora, to Metronidazole treatment was 1.5 (CI 95%: 0.27-8.27) which was not significant andboth had therefore, similar therapeutic effects on VB.ConclusionZataria Multiflora vaginal cream has similar therapeutic effects to Metronidazole vaginal gel on VB. Thus, it could be an appropriate choice for VB treatment for those interested in herbal medicines or affected by side-effects of Metronidazole
-
Page 203BackgroundThe accuracy of the pre-hospital care has not been evaluated in Iran so that the purpose of the present study was to evaluate the efficacy of the pre-hospital care performed by Tehran Emergency Service in traumatic patients referred to “Sina Hospital”.Materials And MethodsThis prospective study was conducted on traumatic patients referred to emergency department of “Sina hospital” by Tehran Emergency Service from September 2003 to September 2004. The accuracy of the pre-hospital care performed by Tehran Emergency technicians, regarding the patients’ general condition was evaluated. The on-call physicians in emergency department of “Sina hospital” were responsible for gathering the data and filling the questionnaires based on their observation and the EMS forms.Results994 patients were enrolled in the study. Wound bandage and homeostasis were done correctly in 80% of the cases. Splint was applied correctly in 50% of the patients, while other therapeutic procedures such as collar and spinal bed were not performed among 80% of the cases. IV-line was obtained in 91.2% of the patients, while serum infusion was initiated in only 20% of patients.ConclusionIt is recommended to compile evidence-based protocols for the pre-hospital procedures and train the emergency technicians to follow the rules, in order to improve the efficacy and the accuracy of the pre-hospital care. According to the principal changes recently made in the quality and quantity of the care offered by Iran's Emergency Service, it is necessary to perform a new study to evaluate the present condition and compare the results of these qualitative and quantitative changes with the current study
-
Page 213BackgroundSaffron, the world’s most expensive condiment, is one of Iran’s most important non-petroleum exports. The drying method is determinant of saffron quality and price in the world market. So, the aim of this study was the comparison of the effects of saffron dehydration methods, like vacuum oven, freeze, microwave and solar drying with traditional method.Materials And MethodsDuring this experimental study and for production of saffron flowers, one of the farms in Gonabad was selected randomly and the flowers were picked and mixed thoroughly, together. The morphological specifications, percentage of yield of the stigmas, chemical test (moisture, ash, total nitrogen &, acid insoluble ash) were determined. Stigmas were dried. After dehydration the moisture content, total ash, acid insoluble ash, water soluble extract, total nitrogen, crude fiber, crocin, picrocrocin, saffranal and sensory specifications (color, texture and odor) were determined.ResultsThe results of chemical analysis indicated that the solar dried, vacuum oven dried and Pejuhandeh Vol.13, No 63, 2008 7 microwave dried samples had preferable colour (crocine)outcomes. However, from aromatic point of view (saffranal) traditional sample had significant preference (P<0.05). The amount of the picrocrocin (taste compounds) in samples did not have significant differences within each other. The results of sensory analysis indicated that, color of dried samples by solar, freeze and microwave methods, soluble color of dried samples by solar, freeze and vacuum oven had significant differences (P<0.05) that other methods. The results of the microbiological test of all dried samples were in Iranian standard levels except the traditional and freeze dried samples.ConclusionAlthough the samples of four methods of drying were of high quality compared to the traditional samples, the solar drying method can be reasonably applied in rural area as suggested method of drying.
-
Page 225BackgroundPurposeThere are several studies which have shown that adenotonsillar hypertrophy can cause airway obstruction, chronic alveolar hypoventilation and even may lead to severe cardiopulmonary complications like pulmonary artery hypertension. The aim of this study was to evaluate the effects of adenotonsillectomy on pulmonary arterial pressure in children with hypertrophic tonsils and adenoids.Materials And Methodsfourty children (21 males, 19 females) aged between 4 and 14 (mean 7/9±2/3) years with a diagnosis of upper airway obstraction due to hypetrophied tonsils and adenoids were included in our study. Pulmonary arterial pressure was measured by Doppler echocardiography both preoperatively, and 6 weeks after opertion.ResultsPreoperative pulmonary arterial pressure (PAP) was 26/1 ± 3/9 mmHg and post-operative PAP was 25/9 ± 5 mmHg. Although in two cases out of three ones who had raised preoperative PAP, adenotonsillectomy resulted in decreasing the pressure, but there was no statistically significant difference between pre-operative and post-operative echocardiographic findings.ConclusionIt seems that whilst increasing of pulmomary arterial pressure (owing to Adenotousillar hypertrophy), adenotonsillectomy can be of beneficial outcomes in decreasing this pressure
-
Page 231BackgroundCervical cancer is the second leading cancer among women, worldwide. It is also the second malignant cause of death, particularly in women aged 25-65. In order to progress a cancer from dysplasia to invasive carcinoma, a cascade of cellular changes should occure. Since genital HPV carries oncogenes responsible for these essential changes, today HPV is considered as the major risk factor of cervical cancer. It is believed that HPV can increase the rate of cancer progression when associating with other risk factors such as smoking, taking contraceptive drugs, immunosuppression, etc.Materials And Methodsparaffin-embedded cervical tissues of 70 patients with cervical cancer were analyzed by PCR method for presence of HPV. In addition, high risk typing of HPV- positive samples was performed using HPV high risk typing PCR kit.ResultsAmong all patients 49% were positive for HPV. HPV16 was the most common type detected in HPV-positive cases. Investigation of age classification showed that a majority of HPV positive cases aged between 35 and 44 years.ConclusionConsidering the prevalence of HPV among young women with cervical cancer and its long premalignant period, we suggest to examine all the women above 20 years of age and also check the suspected cases for HPV
-
Page 239BackgroundIn view of the high morbidity and mortality of patients with congestive heart failure, early diagnosis is of paramount importance. To assess the diagnostic and prognostic utility of plasma levels of the NT- Pro BNP in patients presenting with heart failure this study was carried out.Materials And MethodsThis cross-sectional study was performed on patients with heart failure admitted in the cardiology ward of Taleghani Medical Center during a certain period from 2005- 2006. Subjects with acute coronary syndrome, hyperthyroidism, renal failure (GFR< 60), severe valvular stenosis, severe pulmonary disease, ARDS, hepatic cirrhosis, primary hyperaldosteronism and the candidates for heart transplant were excluded from the study. Blood samples were collected and plasma levels of NT-Pro BNP were measured by ELISA method (Biomedica- crop, Bratislava Slovakia). Results were documented and analyzed using SPSS software. Mann- Whitheny and KrusKall-Wallis tests were utilized for analysis. Values were analyzed for confounding variables (e.g age, sex, blood pressure, ischemic heart disease and NYHA class).Results79 patients full filled the criteria of inclusion. 70% were males and mean age of patients was 63 14 years. Mean plasma NT-Pro BNP level was 421 387. In subjects < 60 years of age, the mean levels were 309 300, and among those 60 years it was 486 419, (P< 0.05). With advancing clinical stage, the mean plasma level of NT-Pro BNP increased 6 folds, (P< 0.01), whereas with advancing NYHA class it increased 4 folds (P< 0.01).ConclusionIt seams that plasma NT- Pro BNP level is a suitable indicators of the severity of heart failure.
-
Page 247BackgroundAcute diarrhea is one of the leading causes of worldwide mortality and morbidity; four millions annual deaths. The aim of this study is to investigate the prevalence of rotavirus and adenovirus among children with acute diarrhea and to evaluate their clinical and laboratory findings.Materials And Methods199 children aged 1 to 168 months with acute diarrhea were studied in “Mofid” Children Hospital for a one year period. Clinical and laboratory findings including stool culture and WBC and RBC counts in their stool samples were analyzed.ResultsFrom 199 children with diarrhea, 14 cases (7%) were positive for viruses; 11 (5.5%) rotaviruses and 3(1.5%) adenoviruses. In Rotavirus and adenovirus, male to female ratio were 1.2/1 and 2/1, and the mean age were 40.8 and 20.4 months, respectively. Clinical findings comprised frequency, dehydration, fever, vomiting and watery diarrhea. Stool culture was negative and no RBC and WBC were detected.ConclusionHigh prevalence of rotavirus and adenovirus in former studies and low prevalence of rotavirus in this study seems to be caused by the diagnostic method we used. Since a fast laboratory process is necessary for immunochromatography, other methods as EIA and PCR are recommended.
-
Page 253BackgroundTissue expansion is widely accepted as a valuable adjunct for the reconstruction of the forehead lesions. Previous studies often have used the largest possible expander for forehead reconstruction which were often overexpanded. In this article, we describe our experience for reconstruction of the pure forehead lesions covering 25-70% of the forehead surface with small size tissue expanders and advancement flap.Materials And Methods9 patient (mean age 27 years; range 8-47 years) who had pure forehead lesion covering 25-70% of their forehead surface were selected. Rectangular expanders (30cc) were placed subcutaneously in 3 patient and submuscularly in 6 patient, respctively. Two weeks after insertion of tissue expanders, expanders were filled with 45 to 60cc of normal saline during a 5 week period. Advancement flap of forehead were used for all patient.ResultsThe aesthetic outcome was assessed by looking at symmetry, hairline/brow position and scar appearance. All the after-expansion forehead reconstructions were considered successful. There was no complication such as infection, hematoma, exposure and flap necrosis.ConclusionFindings of this study suggest that applying small size tissue expanders and advancement flap for reconstruction of pure forehead lesions (with different size and cause) not only have desirable aesthetic consequences, but also reduce the complications and increase the patients’ compliance.
-
Page 259BackgroundPatient's satisfaction is one of the most important health indicators in health care sysytem which is used for care qualification and providing health services. Hence, a descriptive-correlative study is carried out to determine the satisfaction degree of normal delivery and its relative factors in childbearing women at “Shaheed Chamran, Borujerd” and “Madiye, Tehran” Hospitals in 1385.Materials And MethodsIn this study, 360 literate Iranian childbearing mothers were chosen via a non-probable quaoto sampling. Data gathered by a questionnaire consisting of 4 parts (pain severity, personal control, environmental satisfaction, childbirth satisfaction) and two checklists of demographic features and past obststric records. Respectively, the pain ruler was used to estimate the pain severity, the questionnaire of labors Agentry Scale to personal control, 17-question Likert scale to environmental contentment and 18 questions derived from 34-item questionnaire of Mackey Childbirth satisfaction to childbirth content. Using SPSS 13, Mann-Whitney and Cruskal- Wallis non-parametric tests, Spearman’s Correlation coefficlency, one-way Anova (variance Analysis) and regression test were applied to analyze the information.ResultsAmong the studied women, 72/2% were contented with their childbirth, whereas 8.4% of them were unsatisfied with their childbirth. There was a meaningfull relationship among pain severity, environmental satisfaction, personal control, childbirth factor, reserved length of the first phase of labor, pregnancy age, the conformity of newborn’s gender with father’s and with mother’s will (P<0/001), lack of problem in their second and third delivery (P=0/01), mother’s degree of education (P=0/009), economical situation (P=0/02), and spouse’s occupation (P=0/03) with childbirth gratification in “Shaheed Chamran” hospital. there was a significant relationship between pain severity, personal control, the reserved length of the first and second phase (P<0/001) in “Mahdiye” hospital. Based on regression test, the personal control varriables (P<0/001) and environmental content (P=0/005) were achieved to be the predictors of childbirth gratification. Pejuhandeh Vol.13, No 63, 2008 14ConclusionIt is outstanding that the contentment with childbirth is a multi-dimensinal issue and in order to increase the mothers’ positive experiences and prevent them from side-effects of their negative experiences, all the aspects must be comprehensively, simultaneously, considered.