فهرست مطالب

Journal of Medical Hypotheses and Ideas
Volume:3 Issue: 3, 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/01/01
  • تعداد عناوین: 23
|
  • ویروج ویوانیتکیت صفحه 1
    فیلاریازیس یکی از مشکل سازترین عفونت های انگلی مناطق حاره ایست. در اینجا، نویسنده ایده تغییر فیزیکی یعنی تغییر وزن مخصوص سرم مبتلایان به فیلاریازیس را مطرح کرده است، که میتواند به کاربردهای بالینی تسری یابد. بر اساس این مطالعه وزن مخصوص براورد شده افراد مبتلا از افراد سالم بیشتر است. تغییر وزن مخصوص به علت محتویات اضافی یا تغییر مقادیر میتواند مورد ارزیابی قرار گیرد و در تشخیص و پی گیری فیلاریازیس مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فیلاریازیس، وزن مخصوص سرم
  • جیسون یانگ شنگ چان، گوئو هائو چانگ صفحه 2
    ساختار قلب و تناسب دست هر دو با سری های Fibonacci و نسبت طلایی مربوطه در ارتباط هستند - ثابت شده که عدد 618/1 با بهینه سازی عملکرد مرتبط است.در این مقاله شواهدی که ارتباط نسبت طلایی با دست و قلب را نشان می دهد ارائه شده است. مشخص شده که ناهنجاری های اندام فوقانی شایع ترین وضعیت غیر طبیعی اسکلتی در بیماران مبتلا به بیماری مادرزادی قلب می باشد. مطالعات جنین شناسی روی سندرومهای دست-قلب شواهدی برای یک بستر تکاملی کاردیوملیک که به وسیله ژنهای داوطلب شرکت کننده در طراحی قلب و دست حمایت می شود فراهم ساخته است. برهم کنشهای مولکولی دقیق، یک مدل بهینه قطعی تکامل کاردیوملیک را هدایت و کنترل می نماید که قوانین فیزیکی حاکم بر آن هنوز شناخته شده نیست. این فرضیه مطرح می شود که نسبت طلایی ممکن است نمایانگر پایه ریاضی برای تکامل دست-قلب باشد. بی نظمی و بی قاعدگی این قوانین زیربنایی ممکن است به صورت انحراف ساختار دست-قلب از چیزی که توسط نسبت طلایی تعیین می شود تظاهر نماید. نسبت تغییر یافته دست در عوض ممکن است یک معیار پیش بینی کننده برای عیوب و نقصهای عملکردی قلبی-عروقی باشد.
    کلیدواژگان: سندروم Holt، Oram، نسبت طلایی، دست، قلب، سندرومهای اندام فوقانی، قلبی عروقی
  • ویروج ویوانیتکیت صفحه 4
    آنمی یکی از شایع ترین اختلالات خونی است که کماکان در تمام کشورهای جهان وجود دارد. کم خونی میکروسیتیک نوع ویژه ای از کم خونی است که در آن گلبول قرمز کوچک می شود. در این مقاله نویسنده تخمین ضخامت گلبول قرمز را به عنوان یک پارامتر پیشنهادی جهت تشخیص افتراقی کم خونی فقر آهن و تالاسمی مطرح می نماید.
    کلیدواژگان: ضخامت، گلبول قرمز، کم خونی فقر آهن، تالاسمی
  • جمال شمس آرا، محمد رمضانی، امیر هوشنگ محمدپور * صفحه 6

    امروزه نیاز شدیدی برای تشخیص بیماران مبتلا به بیماری آترواسکلروز پیشرونده که در خطر حوادث قلبی عروقی آتی قرار دارند، احساس می شود. به طور ایده آل، افزایش اطلاعات ما در ارتباط با مکانیسم ناپایداری پلاک آترواسکلروز باید به پیشرفتهای بالینی منجر گردد. رویکرد سیستمیک برای کشف بیومارکرهای سرمی که بتوانند در تشخیص بیمارانی که در خطر حوادث قلبی-عروقی آینده هستند، کاربرد داشته باشند، به شدت مورد توجه است. افزایش مارکرهای التهابی نظیر hs-CRP، وضعیت آینده بیماران دارای سندرمهای کرونری حاد را پیش بینی می کند. استئوپروتگرین (OPG) پروتئینی است که از باز جذب اضافی استخوان بوسیله اتصال به لیگاند فعال کننده گیرنده هسته ای κB (RANKL) و درنتیجه جلوگیری از اتصال آن به گیرنده مربوطه، ممانعت به عمل می آورد. شواهد زیادی از جمله مطالعات برون تنی، ژنتیک موشها و مطالعات بالینی حاکی از نقش مهم OPG در بیولوژی عزوق می باشند. ولی نتایج متناقضی درمورد ارتباط بین سطح سرمی OPG یا RANKL با بیماری های عروق کرونر قلب بدست آمده است. بر پایه نقش این دو پروتئین در التهاب و تجزیه ماتریکس بین سلولی و این حقیقت که تشکیل پلاک یک فعالیت التهابی است؛ ما در این مقاله فرضیه استفاده از نسبت غلظت سرمی RANKL:OPG به عنوان بیومارکر بیماری های قلبی عروقی را مطرح نموده ایم.

    کلیدواژگان: استئو پروتگرین، بیماریهای قلبی - عروقی، فعال کننده گیرنده هسته ای κB
  • ویروج ویوانیتکیت صفحه 7
    اسفروسیتوز مادرزادی یک نقص مادرزادی نادر است که با ناهنجاری در غشای گلبول قرمز همراه می باشد. براساس مقاله قبلی نویسنده در مورد اصل مساحت، استدلالی بر این مبنا که شکنندگی گلبول قرمز در اسفروسیتوز مادرزادی افزایش می یابد در این مقاله ارائه شده است.
    کلیدواژگان: اسفروسیتوز مادرزادی، مساحت، شکنندگی
  • جمال شمس آرا، محمد رمضانی، امیر هوشنگ محمدپور * صفحه 9

    کرکومین (دی فرولوئیل متان) جزء فعال ادویه زردچوبه است و دارای خواص ضد التهابی می باشد. فرضیه ارائه شده توضیح دهنده اثر ضد التهابی کرکومین در پیش گیری از سندرم کرونری حاد (آنژین ناپایدار و آنفارکتوس قلبی) می باشد. سندرم کرونری حاد دلیل اصلی مرگ و میر در کشور های توسعه یافته و همچنین در حال توسعه است. حوادث کرونری اغلب در نتیجه وجود یک لخته که خود به دلیل پاره شدن پلاک ایجاد گردیده است، اتفاق می افتند. علی رغم درمانهای کاهش دهنده چربی با استفاده از استاتینها هنوز تعدا زیادی حوادث قلبی-عروی اتفاق می افتد که نشانگر نیاز به افزودن دارویی جدید به رژیم درمانی موجود می باشد. ما پیشنهاد کردیم که درمان با استفاده از کرکومین پلاکهای مستعد به پاره شدن را با تغییر خواص پلاک، پایدار می سازد. بنابراین، تجویز همزمان کرکومین با سایر انتخابهای موجود می تواند به عنوان یک رویکرد جدید در استفاده از مواد طبیعی در پایداری پلاک مطرح گردد.

    کلیدواژگان: سندروم کرونری حاد، کرکومین، التهاب، پارگی پلاک
  • اروین چ مینگوماتاج_آلکتا باکیری صفحه 10
    ایمونوتراپی با زهر می تواند بیماران را درمقابل واکنش های آنافیلاکتیک تهدید کننده زندگی ناشی از زهر نازک بالان حفاظت کند. مهمترین عارضه جانبی ایمونوتراپی با زهر واکنش آنافیلاکتیک سیستمیک است که بیشتر حین ایمونوتراپی با زهر زنبور عسل رخ می دهد. علیرغم اختلافات گزارش شده در رابطه با ترکیبات موجود در زهر زنبور عسل و زنبور، ولیکن تاکنون هیچ علتی برای تفاوت تناوب بروز واکنش آنافیلاکتیک سیستمیک بین آنها منتشر نشده است. از طرفی پیش درمانی با آنتی هیستامین های بلوک کننده H1 باعث کاهش شدت وتناوب واکنش آنافیلاکتیک سیستمیک خفیف و اثرات موضعی ناشی از ایمونوتراپی با زهر می گردد ولی عوارض جانبی مثل درد شکم و آنژیوادم را که بیشتر با زنبور عسل بروز می کنند را بخوبی کنترل نمی کند. برعکس آنافیلاکسی های ناشی از سم نازک بالان، این علائم در آنژیوادم ارثی بسیار شایع است. در ضمن، در بعضی از بیماران که به طور مکرر مبتلا به واکنش های آنافیلاکتیک درحین درمان کاهش حساسیت به نازک بالان میگردند گزارش شده است که میزان رنین، آنژیوتانسین I و آنژیوتانسین II پلاسما آنها کمتر است. این واقعیت ها می تواند نشان دهنده بروز اختلال در سیستم رنین-آنژیوتانسین در حین ایمونوتراپی با زهر زنبور عسل گردد. این مسئله محتمل است، چون فقط زهرنازک بالان حاوی آنتی ژن ملیتین است که یک فعال کننده کالیکرئین فعال است. این اثرات در حین ایمونوتراپی با زهر زنبور عسل مشابه آنژیوادم ارثی است، چون فعال شدن کالیکرئین ناشی از ملیتین در مورد اول، همانگونه که در مسیر کلاسیک آنژیوادم رخ میدهد، باعث افزایش ترشح برادیکینین، خارج شدن پلاسما از عروق ونهایتا بروز آنژیوادم و علائم شکمی می گردد. در ادامه، اثرات بالینی رسپتورهای برادیکینین و بلوک کننده های آنها مثل ایکاتیبانت، اکالانتید یا NPC18884، در درمان حملات آنژیوادم ارثی و دردهای شکمی ناشی از اسید استیک در موش سوری، ما را به ایده استفاده از استراتژی مشابه در کنترل آنژیوادم و درد شکمی در حین ایمونوتراپی با زهر زنبور عسل با کنترل برادیکینین هدایت میکند. هر چند، ارزیابی این ایده نیاز به مطالعات بالینی و تجربی مناسب بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: آنتاگونیست های برادیکینین، آنژیوادم ارثی، ایمونوتراپی با زهر زنبور عسل، مسیر کالیکرئین، برادیکینین، عوارض آنافیلاکتیک سیستمیک
  • ژیانگ دونگ دوآن*، اوینگ یونگ هو، ژیکیانگ وانگ صفحه 11

    تکنیکهای lumbar interbody fusion به سوی روش های کمتر تهاجمی پیش می روند. تکنیک AxiaLIF می تواند برای درد پشت ناشی از بیماری تحلیلی دیسک یا spondylolisthesis خفیف مورد استفاده قرار گیرد اما ریسک شکست پیوند وجود دارد. پیوند استخوان داخل مهره ای در شکستگی های ستون مهره به دنبال سوانح یا ناشی از پوکی استخوان انجام می شود. تابحال هیچ تلاشی جهت بکارگیری همزمان پیوند استخوان داخل مهره ای سه بعدی همراه با تکنیک AxiaLIF صورت نگرفته است.
    پس ما ابتدا یک روش جدید برای پیوند استخوان داخل مهره ای سه بعدی با یک وسیله پیوند استخوان که به صورت ویژه ای طراحی شده مطرح می نماییم و با جزییات توضیح می دهیم. در وهله بعد، بکارگیری پیوند استخوان داخل مهره ای سه بعدی همراه با تکنیک AxiaLIF به منظور بازسازی زیستی مهره ها و افزایش سرعت پیوند مطرح می گردد. ما اعتقاد داریم که این برای نخستین بار است که چنین روشی توضیح داده شده است. مطالعات بالینی مورد نیاز است تا ارزش این فرضیه ها را مورد بررسی قرار دهد.

    کلیدواژگان: spine fusion، spine fusioninternal fixation، تکنیک AxiaLIF، پیوند استخوان داخل مهره ای سه بعدی
  • علیرضا صراف شیرازی، مینو رضایی فر، مریم طالبی، علی مرتضوی، کتایون صفری ملک آبادی صفحه 12
    هنوز هم دندانهای شیری پوسیده در بسیاری از کشورهای دنیا مشکل عمده ای محسوب می شوند. نگهداری از این دندانها به علت نقش آنها در جویدن، هدایت صحیح دندانهای دایمی و حفظ طول قوس فکی، بسیار مهم است. رایجترین درمان دندانهای شیری با پوسیدگی عمیق، پالپوتومی است که تکنیکها و مواد متعددی به این منظور پیشنهاد شده اند. اما هیچیک ازآنها، ایده ال نبوده و هر یک درصدی از شکست را بهمراه داشته اند.امروزه از سیستمهای باندینگ بطور عمده در دندانپزشکی ترمیمی استفاده می شود.بزرگترین حسن این سیستمها، توانایی سیل بهترشان در حد فاصل دندان-ترمیم است.
    پیشنهاد نویسندگان، استفاده از سیستمهای باندینگ بعنوان ساب بیس پس از پالپوتومی دندانهای شیری به روش الکتروسرجری می باشد. این مواد، زیست سازگار هستند استفاده از آنها ساده است، زمان کوتاهی می برند، نیاز به فشار برای سیل کردن ندارند و مهمتر از همه، سیل ایده الی را فراهم می کنند.
    کلیدواژگان: پالپوتومی، دندان شیری، سیستمهای باندینگ عاجی، الکتروسرجری
  • ویروج ویوانیتکیت صفحه 13
    بیماری تالاسمی یکی از مهم ترین اختلالات مادرزادی گلبول های قرمز خون است. برای تشخیص آزمایشگاهی تست شکنندگی انجام میگیرد. کاهش در تست شکنندگی گلبول های قرمز در تالاسمی پیش از این گزارش شده است، هر چند هیچ گزارشی در رابطه با نیروهای فیزیکی موثر بر این تست وجود ندارد. این ایده بر شکنندگی اسمزی گلبول های قرمز خون در تالاسمی متمرکز می باشد. کاهش نیروی وارد بر سطح سلول می تواند توضیحی برای مشاهده کاهش مقاومت در تست شکنندگی گلبول های قرمز خون در تالاسمی باشد.
    کلیدواژگان: شکنندگی، تالاسمی، سلول قرمز
  • حسن سبزیان، رضا صفری صفحه 14
    دانش و فن آوری نانو این امکان را به ما می دهد تا با الگوهای منظم و کنترل شده ساختارهای اتمی، مولکولی، خوشه ایو توده ای نو با ویژگی های مشخص و دلخواه ایجاد کنیم. با استفاده از مدارهای نانوالکترونیک (یا الکترونیک مولکولی) که بر پایه مفاهیم و پدیده های مولکولی و مکانیک کوانتومی بنانهاده می شوند، می توان در طراحی سامانه ای هوشمند برای رصد جریانهای الکتریکی آغازین بروز حملات عصبی و صرعی و پیش آگهی به موقع استفاده نمود. طراحی منبع تغذیه با استفاده از جریانهای الکتریکی سامانه عصبی و جانمایی محل نصب مناسب از نکات مهم طراحی و استفاده از چنین سامانه هوشمندی است. برای طراحی قطعات مولکولی لازم برای مدارات نانوالکترونیکی این سامانه، می توان از روش های شیمی فیزیک نظری و محاسباتی استفاده نمود. برای طراحی و عملکرد بهینه این سامانه پیش آگهی، لازم است تا اثرات محیطی نظیر میدانهای الکتریکی، مغناطیسی و محیط بیوشیمیایی بر عملکرد این مدارات نیز در نظر گرفته شوند.
    در این مقاله، فکر طراحی یک سامانه نانوالکترونیکی هوشمند به منظور ردیابی و پیش آگهی و کنترل احتمالی برخی از حملات عصبی و صرعی، و روش تحلیل کاربرد و عملکرد آن ارائه شده است. مراحل مختلفی که می توان در طراحی و تحلیل کاربرد و عملکرد این سامانه در نظر گرفت، بشرح زیر است؛1) بررسی دقیق علائم بالینی فرد مبتلا به صرع در دوره های مختلف بروز حمله صرعی. 2) امکان سنجی شبیه سازی سامانه عصبی و مطالعه اثر اختلالات عصبی حمله صرعی بر عملکرد این سامانه با استفاده از نانوردیابهای طراحی شده و نصب شده در بدن. 3) امکان سنجی استفاده از علائم الکتریکی اعصاب اندامهائی که نسبت به اعصاب مغز پیچیدگی کمتری دارند، به منظور پیش آگهی سریعتر و مطمئن تر. 4) طراحی مدار نانوالکترونیکی برای رصد و پیش آگهی بموقع علائم آغازین بروز حمله صرعی. 5) امکان سنجی طراحی و ساخت نانوالکترودهای قابل نصب در جمجمه برای کاهش شدت یا خاموش کردن جریانهای عصبی اختلالی به منظور کاهش اثرات حملات صرعی.
    کلیدواژگان: صرع، پیش آگهی، حمله عصبی، الکترونیک مولکولی، نانوالکترونیک، سامانه هوشمند هشداردهنده، نانوردیاب، نانوحسگر، شیمی و فیزیک محاسباتی
  • کیائو ویلی، وانگ بوچو، لیو پنگ، یانگ لیچون، شائو پنگیو صفحه 15
    رساندن هدفدار داروها و پروتیینها به کبد از طریق گیرنده های آسیالوگلیکوپروتیینی که کار شناسایی و ترکیب گلیکوپروتیینهای منتهی شده به گالاکتوز و N- استیل گالاکتوزآمین را بعهده دارند می تواند تحقق یابد. گلیکوزیل در بیشتر اوقات با داروها مستقیما کانجوگه شده تا پیش دارو بسازد یا با ریز ذره ها از طریق تشکیل باندهای کووالان ترکیب می شود. ما این فرضیه را مطرح می کنیم که میتوانیم ریز ذره هایی برای هدف قرار دادن کارآمد بوسیله گلیکوزیلاسیون با استفاده از پلی L- گلوتامیک اسید گالاکتوزیله به عنوان یک حامل برای به دام انداختن داروهای الگو در هسته ریز ذره ها بطور فیزیکی بجای تشکیل ترکیب داروی کووالان تهیه نماییم. الحاق دارو در ریز ذره ها می تواند آزادسازی دارو را افزایش دهد، فعالیت دارو حفظ کند، ضریب درمانی را بالا برد و عوارض جانبی را از بین ببرد. براساس تحقیقات قبلی، دستیابی به ریزذره هایی که تهیه آنها را در فرضیه خود مطرح نمودیم امکانپذیر است. بخاطر اندازه نانویی آنها و گالاکتوزیل آنها، ریز ذره ها می توانند یک سیستم دارورسانی قوی برای هدف قرار دادن فعال و غیرفعال سلولهای پارانشیمی کبد جهت درمان هپاتیت و سرطان کبد باشند.
    کلیدواژگان: گیرنده های آسیالوگلیکوپروتیینی، گلیکوزیلاسیون، داروسانی هدفدار به کبد، ریزذره
  • ویروج ویوانیتکیت صفحه 16
    هدف انگل مالاریا در فرایند عفونت اریتروسیت ها هستند. بررسی پاتولو‍‍ژی گلبول های قرمز قابل توجه می باشد. در اینجا، نویسنده ایده افزایش حجم اریتروسیت ها توسط انگل مالاریا و اثر معنی دار آن بر شکنندگی آنها را مطرح نموده است.
    کلیدواژگان: مالاریا، شکنندگی، اریتروسیت
  • مصطفی جعفری، شیرین پورنورمحمدی، مهدیه قضوی صفحه 17
    پایان نامه آخرین بخش مقطع تحصیلی دانشجو می باشد که زیر نظر اساتید راهنما انجام میشود. از نظر کلی پایان نامه ها منابع مهم تحقیقاتی میباشند که نتایج حاصل از آنها میتواند در علم و صنعت کاربرد داشته باشد. نویسنده با بررسی تحقیق حاضر و مطالعاتی که تا کنون در زمینه پایان نامه ها انجام شده است ایده ای را پیشنهاد میکند مبنی بر اینکه «روش تحقیق» به عنوان یک درس اجباری به لیست دروس دانشجویان اضافه شود. گرچه «روش تحقیق» در بعضی دانشگاه ها به صورت کارگاه ارائه می شود ولی مشکل اینجاست که فقط بعضی از دانشجویان فعال در آن شرکت می نمایند در حالیکه فارغ التحصیلی دانشجویان دکتری حرفه ای منوط به دفاع از پایان نامه میباشد، همچنین به علت کوتاه بودن زمان برگزاری کارگاه ها (دو یا سه روز) کارگاه روش تحقیق کارآیی لازم را ندارد. در این مطالعه کلیه پایان نامه هایی که درطی بیست سال در کتابخانه دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ثبت شده بودند شامل 474 جلد پایان نامه از نظر کیفی و کمی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد در 85% پایان نامه ها آنالیز آماری انجام نشده بود. هماهنگی ساختاری مناسبی بین اجزاء پایان نامه ها وجود نداشت و ضعیفترین بخشهای پایان نامه ها مربوط به قسمت آنالیز، بحث ونتیجه گیری بود. موضوع داروسازی صنعتی بیشترین درصد پایان نامه ها را شامل میشد. یک ششم پایان نامه ها در ژورنالهای علمی - پژوهشی چاپ شده بودند. بنابراین با توجه به نتایج این تحقیق و مطالعات دیگری که در حیطه پایان نامه های پزشکی در ایران انجام شده است، ضروری به نظر میرسد دانشجویان برای کسب مهارتهای علمی ارتباطی، فکری و پژوهشی آموزش های لازم را بگذرانند تا بتوانند پایان نامه های خود را به طریق علمی نگارش نموده و نتایج را تجزیه- تحلیل نمایند و همه این مهارتها تحت عنوان یک درس بنام «روش تحقیق» آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: روش تحقیق، داروسازی، دانشگاه، آموزش
  • سید رضامجدزاده، شراره احقری، سحرناز نجات، ژاله غلامی، کتایون ملکی، مسعود یونسیان، اکبر فتوحی صفحه 18
    هر ساله طرح های تحقیقاتی متعددی در دانشگاه ها اجرا می گردند، اما از نتایج این مطالعات به صورت بهینه استفاده نمی گردد. این موضوع موجب شده است که به ارتقای وضعیت ترجمان دانش حاصل از پژوهش های دانشگاه ها توجه ویژه ای مبذول گردد. برای پاسخ دهی به این نیاز مطالعاتی انجام شد تا مداخله های لازم برای بهره برداری بهینه از دانش حاصل از پژوهش تعیین گردند. ما حصل این مطالعات طراحی اقدامات و مداخلات متعددی است که دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران تهیه شده و مجموعه آنها در کنار یکدیگر می تواند موجب ارتقای وضعیت ترجمان دانش حاصل از پژوهش گردد.
    برخی از این مداخلات به شرح ذیل می باشد: طراحی الگوریتمی برای انتخاب طرح های پژوهشی که نتایج آن باید انتقال داده شود، تدوین راهکار مناسب برای رعایت حقوق معنوی ذی نفعان پژوهش، اصلاح قوانین ارتقای اعضای هیات علمی به منظور ایجاد انگیزه برای انتقال دانش، تغییرات مناسب در شیوه ارائه مقالات دانشگاه با پیام قابل انتقال به مخاطب، اصلاح قالب پروپوزال ها و گزارش نهایی پژوهش ها و طراحی بانک اطلاعاتی پشتیبان. اثر هر یک از این ایده ها (مداخلات) طی مطالعه ای متناسب با محتوی ایده مورد بررسی قرار خواهد گرفت. دستاورد این مطالعه می تواند برای سیاست گذاران حیطه پژوهش برای بهره برداری بهینه از دانش حاصل از پژوهش مفید باشد.
    کلیدواژگان: روش ترجمان دانش، انتقال دانش، بهره برداری از دانش، انتشار، پزشکی مبتنی بر شواهد، تحقیقات، مداخله، تصمیم گیری، نوآوری، نظام پژوهش در سلامت، ایران
  • بهاره یزدی زاده، سیما نجات صفحه 19
    هر ساله از زمانی که اولین نشریات پزشکی منتشر شدند تا به حال اهداف چاپ نشریات پزشکی دستخوش تغییرات چشمگیری شده اند و متناسب با آن شکل مقالات هم دچار تغییر شده اند. در ابتدا هدف از چاپ مقالات آگاه نمودن سایر محققین بود ولی با تولید حجم وسیعی از اطلاعات، تغییراتی در نحوه بیان مقالات اعمال گردید تا مخاطبین بتوانند در کمترین زمان از اطلاعات بیشتری مطلع شوند، مانند ساختارمند نمون خلاصه و متن مقالات. اما به دنبال ظهور و رشد پزشکی مبتنی بر شواهد و به دنبال آن ترجمان دانش که اهمیت تغییر رفتار مخاطبین بر مبنای شواهد جدید،اهمیت ویژه ای یافته است، مجلات پزشکی چگونه با این حرکت عظیم همراه شده اند؟
    برای شناسایی تغییرات لحاظ شده در مجلات به منظور تقویت ترجمان دانش، جستجو در مجلاتی که از طریق اینترنتی در دسترس می باشند، آغاز گردید. در نهایت مشاهده گردید که برای رویارویی با این مسئله دو اتفاق مهم در حوزه نشریات پزشکی رخ داده است. تغییر فرمت مقالات و تولید مجلات جدید. در بعضی از مجلات بخشی در هر مقاله به طور کاملا مشخص گنجانده شده است که در آن جان کلام مطالعه، روشن و واضح بیان می شود. به عنوان نمونه قرار دادن سئوالاتی نظیر مطالعه شما چه چیزی به دانش موجود اضافه می کند و یا اینکه چه تغییری در اثر نتایج مطالعه در گروه مخاطب می تواند ایجاد شود. از طرفی مجلاتی ظهور پیدا نمودند که تنها مطالعات مروری منظم را چاپ می نمایند.
    متاسفانه تغییرات ذکر شده هنوز مورد توجه تعداد کثیری از مجلات بین المللی و همچنین مجلات پزشکی داخلی قرار نگرفته است. به همین دلیل برای تقویت ترجمان دانش در حوزه سلامت از طریق مجلات در کشور پیشنهاد می شود که مجلات علاوه بر ساختارمند نمودن خلاصه مقالات،بخشی را با عنوان«جمع بندی» به مقالات اضافه نمایند. برای ارزیابی تاثیر این مداخله در بهبود وضعیت ترجمان دانش پیشنهاد می شود که مطالعه مداخله ای با هدف بررسی اثر قرار دادن جعبه ترجمان دانش در مقالات با انتقال صحیح پیام مقاله و اثر بر عملکرد بالینی ارائه دهندگان خدمت مورد بررسی قرار گیرد. انتظار می رود با انجام این مداخله ترجمان دانش از طریق مجلات تقویت شده و دانش تولید شده از طریق تحقیقات به محل استفاده حقیقی خود نزدیکتر شوند.
    کلیدواژگان: ترجمان دانش، انتقال دانش، بهره برداری از دانش، انتشار، پزشکی مبتنی بر شواهد، تحقیقات، پیام، مخاطب، مجلات، پزشکی، عملکرد حرفه ای، نوآوری، نظام پژوهش در سلامت، ایران
  • یدالله شکیبا، علی مصطفایی، دلنیا ارشدی، بهنام صبایان صفحه 19
    سیکلوسپورین A یک داروی سرکوبگر ایمنی است که به صورت گسترده ای در پیوند اعضا و بیماری های خود ایمن مورد استفاده قرار می گیرد. با این وجود در دوزهای درمانی، سیکلوسپورین A چندین عارض جانبی از جمله سمیت کلیوی و کبدی را ایجاد می کند. سمیت کبدی ناشی از سیکلوسپورین A معمولا در 90 روز ابتدای پیوند رخ داده و می تواند استفاده درمانی آن را محدود نماید. یافته های بسیاری نشان داده اند که استرس اکسیداتیو ناشی از تولید بیش از حد گونه های واکنشگر اکسیژن و کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی نقش مهمی در ایجاد سمیت کبدی بیماران درمان شده با سیکلوسپورین A دارد. استرس اکسیداتیو ایجاد شده توسط سیکلوسپورین A میزان گلوتاتیون احیاء شده کبدی را کاهش داده و عملکرد آنزیمهای مرتبط با آن را مختل می کند. متعاقبا هر مکانیسمی که گونه های واکنشگر اکسیژن را حذف یا از کاهش یافتن گلوتاتیون احیاء شده کبدی جلوگیری کند یا تولید آنزیمهای مرتبط با گلوتاتیون احیاء شده را تحریک نماید، می تواند از سمیت کبدی بیماران درمان شده با سیکلوسپورین A جلوگیری کند. گزارش شده است که ترکیبات ارگانوسولفور سیر فعالیت آنتی اکسیدان سلولی را با مکانیسمهای حذف رادیکالهای آزاد و تقویت آنتی اکسیدانهای اندوژن بوسیله جلوگیری از تخلیه گلوتاتیون احیاء شده و افزایش فعالیت و بیان ژن آنزیمهای مرتبط با آن افزایش می دهند. براساس این حقایق ما نظریه ای را پیشنهاد میدهیم که ترکیبات ارگانوسولفور سیر می توانند از سمیت کبدی سیکلوسپورین A جلوگیری نماید. قبل از استفاده بالینی بررسی های بیشتر در مدلهای حیوانی ضروری است.
    کلیدواژگان: سیکلوسپورین، سمیت کبدی، سیر، استرس اکسیداتیو
  • سحرناز نجات، کتایون ملکی، شراره احقری، ژاله غلامی، مسعود یونسیان صفحه 20
    انتقال دانش حاصل از پژوهش از مقوله های مهم سلامت به شمار می آید. وضعیت موجود انتقال دانش در طرح های قبلی بررسی شده و بر اساس نقاط ضعف موجود مداخلاتی طراحی گردیده است، طراحی الگوریتم برای انتخاب طرح های پژوهشی واجد شرایط برای انتقال دانش یکی از ایده های مطرح بود که در این مقاله به آن پرداخته شده است.
    با استفاده از بررسی متون نحوه درجه بندی طرح ها از نظر نوع طراحی و متدولوژی بررسی گردید و با استفاده از نظر کارشناسان امر در مورد نحوه درجه بندی طرح های پژوهشی تصمیم گیری شد. در مرحله بعد با توجه به درجه اعتبار مذکور و بررسی محتوایی پیام طرح ها الگوریتمی طراحی شد تا نحوه انتخاب طرح ها و تصمیم گیری در مورد نحوه انتقال با استفاده از آن ممکن گردد.
    از آن جا که معمولا مقاله تمام یافته های پژوهش را منتقل نمی کند و به موقع در دسترس تصمیم گیران قرار نمی گیرد، نگارش مقاله برای انتقال دانش کافی به نظر نمی رسد. بنابراین لازم است مکانیسمی اتخاذ گردد تا یافته های طرح های پژوهشی نیز در صورتی که از اعتبار مناسبی برخوردار باشند در دسترس گروه مخاطب قرار گیرد. با استفاده از الگوریتم ارائه شده در این مقاله می توان به صورت نظام مند در مورد نحوه انتخاب طرح های پژوهشی برای انتقال دانش تصمیم گرفت، هم چنین فرایند ترجمان دانش را تنها در گروهی از طرح ها که واجد شرایط باشند به انجام رساند. لازم است ارزیابی مداخله در طرح های بعدی مد نظر باشد. نتایج حاصل از این مطالعه می تواند مورد توجه سیاستگذاران عرصه پژوهش در دانشگاه های مختلف می باشد.
    کلیدواژگان: ترجمان دانش، انتقال دانش، بهره برداری از دانش، انتشار، پزشکی مبتنی بر شواهد، تحقیقات، ارزیابی فرایند و پیامد، کیفیت شواهد علمی، درجه شواهد علمی، نوآوری، نظام پژوهش در سلامت، ایران
  • کتایون ملکی، شراره احقری، سید رضامجدزاده صفحه 21
    یکی از مسائلی که در انتقال نتایج پژوهش مطرح است مالکیت معنوی اطلاعات به دست آمده است. از موضوعاتی که در مالکیت معنوی حائز اهمیت است عدم استفاده و از سوی دیگر سوءاستفاده از یافته های پژوهش است. بعضا انتقال فوری یا زودهنگام نتایج پژوهش ضروری است، و بعضا پیش از ارزیابی توسط گروه همتایان انتشار نتایج امکان پذیر نیست. از آنجایی که ضوابط خاصی در این زمینه در کشور وجود نداشت لذا یکی از نوآوری های پیشنهادی برای تقویت ترجمان دانش، تدوین منشور اخلاق در پژوهش می باشد تا با تامین مالکیت معنوی ذینفعان ترجمان دانش در کشور ارتقا یابد.
    وضعیت ترجمان دانش در شرایط فعلی در دانشگاه توسط گروه تحقیق بررسی شده است. از مهمترین مطالب مربوط به انتشار نتایج پژوهش قبل از چاپ، پیش شرط ارزیابی توسط گروه همتایان بود. انتشار نتایج قبل از چاپ همچنین به قرارداد فی مابین مالکیت معنوی اطلاعات، نوع داده ها و لزوم انتشار فوری آنها بستگی دارد. نتیجه نهایی پیش نویس شکلی است که در متن آمده است. پس از تدوین و به کاربردن منشور اخلاق در نظام پژوهشی کشور، علاوه بر بررسی مجدد وضعیت ترجمان دانش در دانشگاه، نقش این نوآوری خاص در تغییر وضعیت ترجمان دانش باید مورد بررسی قرار گیرد.
    در شرایط دانشگاه های علوم پزشکی کشور که بخش مهمی از تامین منابع پژوهش را در ایران به عهده دارند دو پیشنهاد مطرح است: ترویج منشور مذکور و اضافه کردن ماده ای به مفاد قراردادهای پژوهش دانشگاه که در آن به حق انتشار نتایج پژوهش به زبان گروه مخاطب توسط دانشگاه در صورت نفع رسانی به جامعه و برخورداری از صلاحیت علمی اشاره شده باشد.
    کلیدواژگان: ترجمان دانش، بهره برداری از دانش، انتشار، تحقیقات، مالکیت معنوی، اخلاق در پژوهش، بهره برداری، نوآوری، نظام پژوهش در سلامت، ایران
  • شراره احقری، کتایون ملکی، سحرناز نجات صفحه 22
    اهمیت پژوهش در دنیای امروز به حدی است که در ارزیابی کارنامه علمی هر کشور، میزان ارایه مقالات تحقیقاتی و پژوهشی در محافل علمی در نظر گرفته می شود. در قوانین ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه نیز تعداد مقالات پژوهشی منتشر شده در نمایه های معتبر دنیا ازجمله شاخص های ارتقا بوده که به آن امتیاز تعلق می گیرد. این امر مبین ارتقای جایگاه و فرهنگ پژوهش در کشور است. نکته حایز اهمیت آن است که پس از انجام یک طرح پژوهشی معمولا نتایج طرح تنها از طریق چاپ مقاله به اطلاع مخاطبین می رسد و برای انتقال نتایج پژوهش ها به مخاطبین اصلی پژوهش و کاربردی کردن آنها اقدامات مناسب (ترجمه دانش) صورت نمی پذیرد. لذا پژوهش های انجام شده عملا به نحو مقتضی و شایسته ای در رفع نیازهای پژوهشی کشور و در عین حال سلامت جامعه و تصمیم گیری های کلان به کار گرفته نمی شوند. اکنون زمان آن فرا رسیده است که با لحاظ کردن فعالیت های ترجمان دانش حاصل از پژوهش در آیین نامه ارتقا و اختصاص امتیاز به این قسم فعالیت ها، پژوهشگران نسبت به بهره گیری بهینه از پژوهش های انجام شده تشویق شده و در این راستا تلاش نمایند. در این مطالعه قوانین ارتقای اعضای هیات علمی در برخی از دانشگاه های معتبر دنیا از منظر فعالیت های ترجمان دانش مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن با قوانین ارتقای موجود کشور مقایسه شد. ماحصل مطالعه شامل پیشنهاد اختصاص امتیاز به پژوهش هایی می شود که در سطوح مختلف (در سطح واحدهای سازمانی دانشگاه یا معادل آن، در سطح دانشگاه و یا در سطح کشور) منجر به تغییر در ارایه خدمات، شیوه های مدیریتی و یا شیوه زندگی مردم گردد.
    کلیدواژگان: ترجمان دانش، بهره برداری از دانش، انتشار، پزشکی مبتنی بر شواهد، تحقیقات، قوانین، ارتقا، هیات علمی، دانشگاه، پژوهش، نوآوری، نظام پژوهش در سلامت، ایران
  • دیجون کویی صفحه 23
    تا به امروز هیچ درمان قطعی برای بیماری التهابی روده یافت نشده است. داروهای معمول و عوامل زیستی همیشه موثر نبوده و ممکن است سبب واکنشهای جانبی جدی گردند. بنابراین کشف داروهای موثر و ایمن برای بیماری التهابی روده هنوز یک موضوع جنجال برانگیز است. گرچه علت دقیق بیماری التهابی روده نامشخص است عموما پذیرفته شده که سیستم ایمنی دستگاه گوارش نقش کلیدی در بیماریزایی آن بازی می کند. اخیرا NF-kB به عنوان عنصر محوری در تنظیم قعالیت التهابی افزایش یافته شناخته شده است. علاوه بر این مطالعات اخیر نشان داده عصاره Cordyceps pruinosa یک مهارکننده فعالیت NF-kB است و می تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت نماید. بر اساس این واقعیتها من این فرضیه را مطرح می کنم که عصاره Cordyceps pruinosa از طریق تنظیم فعالیت NF-kB و افزایش فعالیت سیستم ایمنی می تواند در درمان بیماری التهابی روده نقش ایفا نماید.
    کلیدواژگان: بیماری التهابی روده، NF، kB، Cordyceps pruinosa
  • جعفر آی، فهیمه سادات طباطبایی، عبدالمحمد کجباف زاده صفحه 25
    استفاده از سلولهای بنیادی بالغ جهت مهندسی بافت و استراتژی های بازسازی، ایده ای امید دهنده جهت ترمیم عضلات بشمار می آید. سلولهای بنیادی اتولوگ مشتق از مغز استخوان و عضلات، امیدهایی را جهت درمان اختلالات دژنراتیو عضلانی ایجاد نموده اند؛ با این وجود، بعلت تعداد کم سلولهای بنیادی موجود در این بافتها و نیز کاهش خاصیت تمایز سلولهای بنیادی مغز استخوان با افزایش سن، مشکل یافتن بافت مطلوب جهت اهداف درمانی همچنان باقیست. این مقاله بر این فرضیه استوار است که سلولهای بنیادی اندومتریال، کاندیدای مناسبتری برای بازسازی عضلات بشمار می آیند.
    کلیدواژگان: سلولهای بنیادی، ترمیم عضلات، اندومتریوم
  • کولتیجین تورکمن صفحه 26
    سیس پلاتین، یک ترکیب غیر آلی ساده، یکی از داروهای ضد توموری است که برای نزدیک به سی سال اختصاصا برای تومورهای جامد بکار می رود. مکانیسم سیس پلاتین شامل تخریب ساختار DNA و میتوکندری سلول، متوقف نمودن چرخه سلولی در فاز G2 است و در نهایت منجر به آپوپتوز، التهاب، نکروز و مرگ سلولی می شود.
    آپوپتوز یک فرآیند مرگ سلولی برنامه ریزی شده از طریق پروتئازهای سیستئینی تحت عنوان «کاسپازها» می باشد. مسیرهای آپوپتوز باواسطه کاسپاز را می تون به دو مسیر میتوکندریایی و گیرنده مرگ طبقه بندی کرد. به خصوص کاسپاز-3 نقش مهمی در سمیت کلیوی ناشی از سیس پلاتین از طریق مسیرهای آپوپتوز ایفا می نماید. هدف پستانداری راپامایسین (mTOR) یک کیناز سرین/ تروئنینی است که هم رشد سلولی و هم پیشرفت چرخه سلولی از طریق مسیر فسفوتیدیل 3 کیناز (PI3K)/پروتئین کینازB را تنظیم می نماید. mTOR رشد سلولی، پیشرفت چرخه سلولی و رگ سازی را تننظیم می کند. عامل تضعیف کننده سیستم ایمنی و ضد تکثیر، راپامایسین، از طریق هدف قرار دادن mTOR سیگنالهای لازم برای پیشرفت چرخه سلولی، رشد سلولی، تکثیر سلولی و رگ سازی را مهار می نماید. رگ سازی در پیشرفت و متاستاز تومور بسیار حائز اهمیت است. گرچه راپامایسین به خصوص در سرطانها نقش تقویت کننده آپوپتوز دارد، شواهدی هم مبنی بر اینکه راپامایسین می تواند خواص ضد آپوپتوزی از طریق عملکردش در تنظیم مرگ سلولی بسته به نوع سلول و سطح فعالیت و همچنین تنظیم اهداف مولکولهای ضد آپوپتوز نظیر p35و پروتئین های Bcl-2 ایفا نماید وجود دارد. فعالسازی مسیرهای سیگنال دهی کاپساز و بهم خوردن تنظیم پورتیین هایBcl-2 قبلا توضیح داده شد. بنابراین ارتباطاتی مابین mTOR و مسیرهای سیگنال دهی کاپساز وجود دارد.
    دوز قابل تجویز سیس پلاتین برخلاف اثربخشیش به علت سمیت کلیوی نظیر نکروز توبولی حاد که منجر به نارسایی کلیوی حاد می شود محدود می شود. بعضی عوامل از جهت اینکه سمیت کلیوی سیس پلاتین را کاهش یا افزایش می دهند مورد بررسی قرار گرفته اند. بنابراین ما می توانیم این فرضیه را مطرح سازیم که راپامایسین به عنوان مهار کننده mTOr می تواند نکروز توبولی حاد و نارسایی کلیوی حاد ناشی از سیس پلاتین را از طریق مکانیسمهایی که مسیر سیگنال دهی PI3K/Akt و مرگ میتوکندری سلولی را بوسیله تاثیر بر آپوپتوز در بر می گیرند مهار نماید. اگر این فرضیه از طریق مطالعات آزمایشگاهی و بالینی به اثبات برسد بیماران مبتلا به تومورهای جامد که سیس پلاتین دریافت می نمایند می توانند همزمان با مهار کننده های mTOR هم تحت درمان قرار گیرند تا سمیت کلیوی ناشی از سیس پلاتین را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: سیس پلاتین، سمیت کلیوی، هدف پستانداری راپامایسین، آپوپتوز، مهار کننده های mTOR
|
  • Viroj Wiwanitkit Page 1
    Thalassemia disorder is an important congenital red blood cell disorder. For laboratory screening, fragility is a useful test. The reduction of fragility test of red blood cell in thalassemia was noted, however, there is no report focusing on the physical force change occurring in this test. An idea focusing on the osmotic fragility of red blood cell in thalassemia is hereby proposed. Reduction of force at cell surface can be observed explaining the observation on resistance to fragility test of red blood cell in thalassemia.
  • Jason Yongsheng Chan, Guo Hao Chang Page 2
    Both cardiac structure and hand proportion have been linked with the Fibonacci Series and the associated Golden Ratio - the number 1.618 that has been postulated to be related to functional optimization. In this paper, evidence supporting the relation of the Golden Ratio to the hand and heart is presented. It is known that upper limb malformations are the commonest skeletal abnormalities in patients with congenital heart disease. Embryological studies on hand-heart syndromes have provided evidence for a cardiomelic developmental field, which is supported by candidate genes involved in patterning of the hand and heart. Precise molecular interactions govern a certain optimal model of cardiomelic development, for which the underlying physical rule remains unknown. It is hypothesized that the Golden Ratio may represent the mathematical basis for hand-heart development so as to achieve optimal form and function. Deregulation of this underlying patterning law may manifest as variation in hand-heart structure away from that as would be determined by the Golden Ratio. Altered hand proportion in turn may be of predictive value for cardiovascular defects and dysfunction.
  • Viroj Wiwanitkit Page 4
    The target of malarial parasite in infection process is erythrocyte. The pathology of red blood cell in malaria is of interest. Here, the author proposes an idea that malarial parasite can lead to increased erythrocyte volume and has significant effect on erythrocyte fragility.
  • Jamal Shamsara, Mohammad Ramezani, Amir Hooshang Mohammadpour Page 6

    Nasolacrimal There is a strong need for biomarkers to identify patients at risk for future cardiovascular events related with progressive atherosclerotic disease. Ideally, increasing knowledge of the mechanisms of atherosclerotic plaque destabilization should be translated in clinical practice. Systemic approaches are pursued to discover serum biomarkers that are applicable to define patients at risk for future cardiovascular events. Elevation in inflammatory markers, such as C-reactive protein, predicts outcomes of patients with acute coronary syndromes. Osteoprotegerin (OPG) protects the skeleton from excessive bone resorption by binding to receptor activator of nuclear factor-κB ligand (RANKL) and preventing it from binding to its receptor, receptor activator of nuclear factor-κB. Emerging evidence from in vitro studies, mouse genetics and clinical studies attributed to OPG an important role in vascular biology. But conflicting results have been obtained about association of serum level of OPG or RANKL with coronary artery disease (CAD). Based on their role in inflammation and matrix degradation and the fact that atherosclerotic plaque formation is an inflammatory process; we hypothesized that RANKL:OPG ratio could be a better biomarker for CAD.

  • Viroj Wiwanitkit Page 7
    The target of malarial parasite in infection process is erythrocyte. The pathology of red blood cell in malaria is of interest. Here, the author proposes an idea that malarial parasite can lead to increased erythrocyte volume and has significant effect on erythrocyte fragility.
  • Jamal Shamsara, Mohammad Ramezani, Amir Hooshang Mohammadpour Page 9

    Curcumin (diferuloylmethane) is an active component of the spice turmeric and has been linked with anti-inflammatory and chemopreventive activities. The present hypothesis explained the involvement of anti-inflammatory effects of crcumin in prevention of acute coronary syndromes (ACS) (i.e. unstable angina and myocardial infarction). ACS is the leading cause of death in both developed and developing countries. Coronary events often result from thrombi that form because of physical disruption of the atherosclerotic plaque. However, despite lipid lowing therapy with statins, significant numbers of cardiovascular events continue to occur indicating the need for additional agents for atherosclerosis management. We proposed that curcumin therapy can stabilize vulnerable 'rupture-prone' plaques by normalizing plaque properties. Thus, co-administration of curcumin along with other present options may prove to be a useful and potent natural plaque stabilizing approach in the prevention of ACS.

  • Ervin, Ccedil, . Mingomataj, Alketa Bakiri Page 10
    Venom immunotherapy (VIT) protects patients with hymenoptera venom anaphylaxis from subsequent potentially life-threatening reactions. The most important side effects during VIT are systemic anaphylactic reactions (SAR), which are more prevalent during honeybee VIT. Despite the demonstrated diversity with regard to venom compounds, previous publications did not mention the plausible reason that can justify the difference of SAR frequency between honeybee and wasps. On the other hand, pre-treatment with H1-blocking antihistamines reduces the frequency and intensity of local and mild systemic anaphylactic reactions during VIT, but not appropriately moderate adverse reactions such as abdominal pain or angioedematous reactions, which can occur more prevalently also during honeybee VIT. In contrast to hymenoptera venom (HV) anaphylaxis, these symptoms are very common during hereditary angioedema (HAE). In addition, in some patients who repeatedly experienced anaphylactic reactions during hyposensitization with HV are reported significantly lower renin, angiotensinogen I, and angiotensinogen II plasma levels. These facts may indicate that during honeybee VIT could be occurred a defective implication of renin-angiotensin system. This may be possible, because among hymenoptera, only the HV contains the antigen melittin, a potent kallikrein activator. These effects during honeybee VIT are similar to the HAE, because melittin-induced kallikrein activation on the first hand, as well as the implication of complement classical pathway during HAE on the second one, can lead both to increased bradykinin (BK) secretion, plasma extravasation, and therefore to the occurrence of angioedema and abdominal symptoms. Consequently, the clinical effectiveness of BK receptor and generator blockers such as icatibant, ecallantide or NPC 18884, shown recently during the treatment of HAE attacks and acetic acid-induced abdominal constrictions in mice, may lead to the hypothesis that a similar strategy could be useful during honeybee VIT in order to manage or prevent BK-induced symptoms such as angioedema and abdominal pain. However, the evaluation of this idea needs further appropriate experimental and clinical trials.
  • Xiangdong Duan, Qingyong Hu, Zhiqiang Wang Page 11

    Lumbar interbody fusion techniques are becoming more and more minimally invasive. AxiaLIF technique can be used in low back pain caused by degenerative disc disease or minor spondylolisthesis, but there are risks for fusion failure. Intravertebral bone graft is performed in painful osteoporotic or posttraumatic vertebral compression fractures (VCFs). Until now, no attempt has been made to apply intravertebral bone graft with AxiaLIF technique.So first, we hypothesize a novel method for tridimensional intravertebral bone graft with a special designed bone grafting instrument and describe it vividly. The special instrument would mainly consist of a hollow tube and a rod, the distal parts of them would be shape into 45o slope, so the direction of grafting would be decided by the slope. By rotating the tube we can deliver cancellous bone granules in one plane, but by retreating the tube we can perform tridimensional intravertebral bone graft. Second, intravertebral bone graft is supposed to be performed combined with AxiaLIF technique in order to create biologic vertebral reconstruction and raise fusion rate. We believe this is the first description of such a method, future clinical studies are needed to validate these hypotheses.

  • Alireza Sarraf Shirazi, Minoo Rezaifar, Maryam Talebi, Ali Mortazavi, Katyoon Safari Malekabadi Page 12
    Carious primary teeth are still a great problem in many countries. Maintaining these teeth, which play a significant role in chewing, guiding the permanent teeth to erupt normally and keeping the ideal dental arch size, is very important. The most common treatment of the deep carious primary teeth is pulpotomy. Many techniques and sub-base materials have been suggested for this purpose.All traditional sub-base materials have been found to have different percentages of failure. Bonding systems are widely used in dentistry for tooth restoration. Their greatest advantage is providing better seal in the tooth-restoration interface, which is the primary goal in restorative dentistry. The author's suggestion is to use these materials as a sub-base agent subsequent to the electrosurgical pulpotomy technique. Bonding systems are easy to use, time efficient, biocompatible, do not need sealing pressure, and additionally provide an ideal seal.
  • Viroj Wiwanitkit Page 13
    Anemia is one of the most common hematological disorders that are still the present in all countries around the world. Microcytic anemia is a specific kind of anemia presenting with small red blood cell. In this paper, the author discusses on the estimated red blood cell thickness, a new proposed parameter, comparing between that of iron deficiency anemia and thalassemia and further extrapolate on the clinical implication.
  • Hassan Sabzyan Page 14
    Nanoscience and Nanotechnology has enabled us to produce new atomic, molecular and cluster structures with desired properties in systematic and controlled approaches. Nanoelectronics (or Molecular Electronics) circuits which is based on molecular and quantum mechanical concepts and phenomena, can be used to design an intelligent system for the detection and prognosis of the initial electrical signals of the nervous and epileptic seizures. The design of the required power source based on the electrical currents of the nervous system and the location of the installation site are the most important features of the design and application of such an intelligent system. In the design of the molecular components needed for the nanoelectronic circuits of this system, physcochemical theoretical and computational techniques can be used. For the optimal design and performance of this prognosis system, environmental effects such as local electric and magnetic fields, and biochemical environments, should be taken into account.In this article, the idea of the design of an intelligent nanoelectronic system for the detection, prognosis and possible control of epileptic attacks is presented. The phases of the design, application and performance analysis of this system include; 1) Detailed clinical analysis of the epileptic electrical signals prior, during and after the attack. 2) Feasibility study of the simulation of the nervous system and the perturbative effects of the epileptic seizure on it using in vivo nanoprobes. 3) Feasibility study of the usage of electric signals of the nerves of other organs having less complexity compared to brain for faster and more accurate prognosis. 4) Design of an in vivo nanoelectronic circuit for the detection and prognosis of the initial signals of epileptic seizures. 5) Feasibility study of the design and production of nanoelectrodes implantable in the skull for the reduction or extinction of the perturbative nervous signals in order to minimize the effects of epileptic seizure.
  • Qiao Weili, Wang Bochu, Liu Peng, Yang Lichun, Shao Pengyu Page 15
    Targeted delivery of drugs and proteins to liver can be achieved via asialoglycoprotein receptor, which can recognize and combine the galactose- and N-acetygalatosamine-terminated glycoproteins. Glycosyl is usually conjugated with drugs directly to fabricate prodrugs or with nanoparticles encapsulated drugs via forming covalent bonds, while the covalent bonds may lead to some shortages for drug release. Therefore, we have a hypothesis that we can prepare nanoparticles for efficient targeting by glycosylation using galactosylated poly (L-glutamic acid) (Gal-PLGA) as a carrier to entrap the model drugs in nanoparticles core physically rather than forming covalent drug conjugation. The means of incorporation of drug in nanoparticles may improve drug release to maintain its activity, raise its therapeutic index and diminish the adverse effect. Based on previous researches, it is achievable to obtain nanoparticles that we hypothesize to prepare. Due to their nanometer-size and galactosyl, the nanoparticles may be a potential delivery system for passive and active targeting to liver parenchymal cells for therapy of hepatitis and liver cancer.
  • Viroj Wiwanitkit Page 16
    The target of malarial parasite in infection process is erythrocyte. The pathology of red blood cell in malaria is of interest. Here, the author proposes an idea that malarial parasite can lead to increased erythrocyte volume and has significant effect on erythrocyte fragility.
  • Jafari Mostafa, Pournourmohammadi Shirin, Ghazavi Mahdieh Page 17
    Dissertation is the last part of student's study carried out under supervision of academic staff. Graduate theses are important sources of academic research; its results should go to science and industry. Here regarding to experiences up to now, an idea is proposed to oblige teaching of "Research Methodology" as course for Pharmacy students. Although "Research Methodology" has been launched in some universities as a workshop but the problem is just a few energetic students attend in, whereas for all doctorate students training is not over before defence of a thesis; and, because of the short time of this workshop (2-3 days) its outcome is not enough efficient.Attempts have been made to evaluate all registered theses (n=474) in library of faculty of Pharmacy, Kerman University of Medical Sciences in 20 years considering to their quality and quantity. The results showed that no statistic was used in 85% of theses. The structure of theses was not harmonized and the weakest parts of theses were analysis, discussion/conclusion. The most frequency of Pharmacy theses were in Pharmaceutics field. One out of six theses have been published in scientific journals; therefore regarding to our results and even other studies on medial theses in Iran, it seems necessarily to teach students how communicate, think, research, analyze and write scientifically and effectively to present their dissertations or articles in a professional way which should be covered by "Research Methodology" course.
  • Reza Majdzadeh, Sharareh Ahghari, Saharnaz Nedjat, Jaleh Gholami, Katayoun Maleki, Masoud Yunesian, Akbar Fotuhi Page 18
    Annually, multiple research projects are implemented in medical universities, but their results are not efficiently utilized. This condition has resulted in an increased focus on promoting the status of research-based knowledge transfer in the university. It was in response to this need that certain studies were conducted to determine the interventions required for efficiently utilizing research-based knowledge. The results of these studies were multiple measures and interventions that can collectively promote the status of research-based knowledge translation.Some of these interventions were as follows: designing an algorithm for selection of research projects which are legible for knowledge transfer, compiling a code of ethics for observing research stakeholder's intellectual property rights, modifying faculty member's promotion criteria to create incentives for knowledge transfer, modifications in presentation of articles, modifying proposal and final report formats, and designing a backing database. The impact of each hypothesis (intervention) will be evaluated through a study appropriate to it's content. The results of this study can be beneficial to research policy makers to utilizing research-based knowledge efficiently.
  • Bahareh Yazdizadeh, Sima Nedjat Page 19
    What is medical journals purpose of publishing research? These objectives have significantly changed since the first medical journals have been published; accordingly article formats have also transformed. Initially publication of articles was done with the purpose of informing the other researchers, but gradually, as the volumes of information and research target audiences increased, certain changes such as formatting abstracts and full texts were implemented in article presentations to inform target audiences in the shortest time. The question now is, how have medical journals moved on following the occurrence and development of evidence-based medicine and subsequently knowledge translation which highlight the importance of changing target audience's behavior on the grounds of new evidence?In order to identify the changes introduced in journals to promote knowledge translation, a search was conducted in electronic journals that were accessible. Eventually, it was observed that two important events had taken place in medical journals: changing article formats and creating new journals. In some journals there is a separate section that clearly highlights the essence of the study. For example inserting questions like "what does your study add to the current knowledge available?" or "how can the results of this study change target audience's behavior?". On the other hand, journals were created that only publish systematic review studies.Unfortunately, the aforementioned changes have not been addressed by many international and domestic medical journals. Therefore, in order to strengthen knowledge translation through journals in the country, we suggest inserting a section titled "Overview Box" in addition to formatting abstracts. To assess the impact of this intervention in improving the status of knowledge translation, we suggest an interventional study aimed at examining the impact of this box and properly transferring the article's messages and its impact on service provider's clinical practice. We expect to see enhancement of knowledge translation through this intervention, and to bring research knowledge closer to its rightful utilization.
  • Yadollah Shakiba, Ali Mostafaie, Delnia Arshadi, Behnam Sabayan Page 19
    Cyclosporine A (CsA) is a powerful immunosuppressant drug most widely used in management of organ transplantation and autoimmune diseases. However, in therapeutic doses CsA induces several side effects including renal and liver toxicity. CsA induced hepatotoxicity usually occurs in the first 90 post-transplant days and can limit its therapeutic use. Cumulative data showed that oxidative stress induced by reactive oxygen species (ROS) over production and compromised antioxidant capacity play an important role in the development of hepatotoxicity in CsA treated patients. CsA induced oxidative stress decreases hepatocyte reduced glutathione (GSH) and impairs the function of its related enzymes. Consequently any mechanism which removes ROS or prevents hepatic GSH depletion or induce production of GSH dependent enzymes may provide protection for hepatotoxicity in CsA-treated patient. Garlic organosulfur compounds have been reported that enhance cellular antioxidant activity by radical scavenging abilities and augmentation of endogenous antioxidants via prevention of GSH depletion and increasing of GSH dependent enzymes activity and their gene expression. Based on these facts we propose the hypothesis that garlic organosulfur compounds can prevent CsA hepatotoxicity. Before clinical use further investigations in animal models are needed.
  • Saharnaz Nedjat, Katayoun Maleki, Sharareh Ahghari, Jaleh Gholami, Masoud Yunesian Page 20
    Research-based knowledge transfer is considered an important principle in health. The status of knowledge transfer was studied in earlier studies and accordingly certain interventions were designed on the basis of its weaknesses. The idea was to design an algorithm for selection of research projects which are legible for knowledge transfer.Using literature review, grading of research projects was examined for its design and methodology. A decision was then made on the method of grading projects using relevant expert opinions. In the next stage, considering the validity of the aforementioned grading, and contextual examination, an algorithm was designed to define the method of selecting projects and their result transfer.Since articles usually dont convey all the research findings, and dont reach decision makers on time, article writing doesnt seem sufficient for knowledge transfer. It is therefore necessary to adopt a mechanism that will convey valid research findings to target audiences. The algorithm presented in this article will help research authorities systematically decide about selecting research projects for knowledge transfer. Evaluation of this intervention was suggested for future researches. The results of this study can be beneficial to research policy makers in the university.
  • Katayoun Maleki, Sharareh Ahghari, Reza Majdzadeh Page 21
    One of the vital aspects of transferring research results is intellectual property of information. The key point in intellectual property is lack of use or misuse of research results. At times the urgent or early transfer of research results is necessary, and at times it is not possible prior to peer review. Since there were no specific rules in this field in the country, one of the innovations suggested for strengthening knowledge translation was compilation of an ethical code for research to promote knowledge translation by safekeeping stakeholder's intellectual property rights.The current status of knowledge translation in the university has been evaluated by the research team. Among the most important issues of disseminating research results prior to publication is the prerequisite of peer review. Dissemination of research results is also dependant on the contract made on intellectual property rights, the type of data, and the urgency of their early publication. The final draft is a figure that has been illustrated in the full text. After compilation and implementation of the ethical code in the country's research system, in addition to re-evaluating the knowledge translation status of the university, the role of this specific innovation should also be assessed in bringing about any change in this status.In Iran the medical universities provide resources for research. We therefore suggest two recommendations under the current circumstances: to promulgate the use of the mentioned ethical code, and to add a clause to the university's research contracts in which the university will have the right to disseminate research results in the target audience's language if they are beneficial to the community and scientifically valid.
  • Sharareh Ahghari, Katayoun Maleki, Saharnaz Nedjat Page 22
    In today's world the importance of research has reached a stage where, in academic settings the rate of presenting research articles is considered as a merit in scientific evaluations. The numbers of research articles published in internationally acclaimed databanks are also taken into account and scored in academic promotion criteria. This is indicative of the progress research has made in the country. The important point is that once a project is over the only way the results reach target audiences is through publication of articles, and proper measures are not taken to transfer the research results to their respective target audiences and apply them (knowledge translation). Therefore the studies conducted are not applied in meeting the country's research needs, community's health and decision makings at macro level. It is now time to encourage researchers toward utilization of research by considering research-based knowledge translation activities in the faculty member's promotion criteria. In this study we examined the promotion criteria of renowned universities in the world for the presence of knowledge translation activities and compared them with our own criteria. The result is the suggestion of allocating scores to studies conducted at various levels (organizational units of the university or its equivalent, the university or national level) that result in change in service delivery, management techniques, and/or lifestyles.
  • Dejun Cui Page 23
    To date, there have been no curative drugs for inflammatory bowel disease (IBD). Conventional drugs and biologic agents are not always effective and may cause serious side effects. Therefore, it is still challenging to develop effective and safe novel drugs for IBD. Although the exact etiology of IBD remains elusive, it is generally accepted that the immune system of the gut plays a central role in the pathogenesis of IBD. Recently, the nuclear transcription factor kappa B (NF-κB) has been identified as the pivotal elements in the regulation of the increased inflammatory activity. Moreover, recent studies have shown that Cordyceps pruinosa extract is a inhibitor of NF- κB activation and can enhance weak immune functions. Based on these facts, I hypothesize that Cordyceps pruinosa extract may thus exert its therapeutic effect on IBD by regulating NF-κB activity and improving impaired immune functions.
  • Jafar Ai, Fahimeh Sadat Tabatabaei, Abdol-Mohammad Kajbafzadeh Page 25
    The use of adult stem cells for cell-based tissue engineering and regeneration strategies represents a hopeful idea for skeletal muscle repair. Autologous stem cells derived from muscle and bone marrow stem cells offers hope for the treatment of intractable muscle degenerative disorders; however, because the stem cell population is very small and decrease of mesenchymal stem cells (MSCs) in bone marrow with increased age, the problem of inadequate tissue supply for therapeutic scale arises. We hypothesized that endometrial stromal cells are more suitable candidate for muscle regeneration.
  • Kultigin Turkmen Page 26
    Cisplatin, a simple inorganic compound, has been one of the leading antitumor drugs especially for solid tumors for near 30 years. The mechanisms of cisplatin include denaturation of DNA and cell mitochondria, arresting cell cycle in the G2 phase and eventually causing apoptosis, inflammation, necrosis and death in cells. Apoptosis is a process of programmed cell death through cystein proteases named ‘caspases'. Pathways of caspase-mediated apoptosis can classified as ‘mitochondrial' pathway and ‘death receptor' pathway Especially caspase-3 plays a crucial role in cisplatin-induced nephrotoxicity through the pathways of apoptosis. The mammalian target of rapamycin (mTOR), is a serine/threonine kinase that regulates both cell growth and cell cycle progression through the phosphotidyl 3 kinase (PI3K)/protein kinase B (Akt) signaling pathway. mTOR regulates both cell growth, cell cycle progression and angiogenesis. By targeting mTOR, the immunsuppressant and antiproliferative agent Rapamycin inhibits signals required for cell cycle progression, cell growth, cell proliferation and angiogenesis. Angiogenesis is extremely important in tumor progression and metastasis. Although rapamycin is proapoptotic agent especially in cancers, there is an evidence that rapamycin can also have antiapoptotic properties through pleiotropic function in the regulation of cell death depending on the cell type and activation state as well as downstream targets of antiapoptotic molecules such as p53 and Bcl-2 proteins. Activation of caspase signaling pathways and dysregulation of pro- and antiapoptotic Bcl-2 proteins have been described previously. So there are links between the mTOR and caspase signaling pathways. Despite its effectiveness, the dose of cisplatin that can be administered is limited by its nephrotoxicity such as acute tubuler necrosis (ATN) causing acute renal failure (ARF). Several agents have been tested to see whether they could ameliorate or augment the nephrotoxicity of cisplatin. Therefore, we hypothesize that mTOR inhibitor rapamycin can inhibit cisplatin induced ATN and ARF through the mechanisms including PI3K/Akt signaling and mitochondrial cell death pathway by affecting apoptosis. If this hypothesis will be proved by experimental and clinical studies, the patients with solid tumors receiving cisplatin may also be treated with mTOR inhibitors to reduce cisplatin induced nephrotoxicity.