فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 16، تابستان 1379)

  • تاریخ انتشار: 1379/05/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقایسه اثرات تزریق داخل اپیدورال لیدوکائین سوفنتانیل با لیدو کائین بیکربنات بر روی شروع بیحسی اپیدورال
    محمود رضا آل بویه، ناهید منوچهریان صفحه 1

    یکی از روش های مورد استفاده در بیهوشی ، بیحسی اپیدورال می باشد. هدف از این پژوهش تعیین و مقایسه زمان شروع بیحسی در آنستزی اپیدورال با لیدوکایین سوفنتانیل و لیدوکایین بیکربنات می باشد. در این تحقیق 81 بیمار 65 – 14 ساله کاندید عمل جراحی تحت آنستزی اپیدورال در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1377 تحت یک مطالعه Clinical Trial و از نوع Double Blind قرار گرفته و بصورت تصادفی به 3 گروه (لیدوکایین + پلاسبو، لیدوکایین + سوفنتانیل و لیدوکایین + بیکربنات) تقسیم شدند و پس از انجام روش و بدست آوردن زمانهای لازم ، اطلاعات حاصله در پرسشنامه هایی جمع آوری شده و سپس با استفاده از آزمون آنالیز واریانس در نرم افزار آماری EPI6 آنالیز گردید. زمان عدم رعایت احساس سرما یا Cold Sensory (بلوک سمپاتیک) در هر دو گروه لیدوکایین بیکربنات و لیدوکایین سوفنتانیل (11/5 دقیقه) بسیار کوتاه تر از گروه لیدوکایین + پلاسبو (22/10 دقیقه) بوده است. همچنین زمان عدم احساس سوزن یا Pinprick Loss (بلوک حسی) نیز در گروه های لیدوکایین بیکربنات (92/7) و لیدوکایین سوفنتانیل (29/7 دقیقه) کوتاهتر از گروه شاهد (88/11 دقیقه) بوده است. طول مدت بیدردی نیز در گروه لیدوکایین سوفنتانیل بیشتراز لیدوکایین بیکربنات و لیدوکایین پلاسبو بوده است (3/350 دقیقه در مقابل 5/221 دقیقه و 6/160 دقیقه). اما از نظر تغییرات فشار خون سیستول دیاستول و فشار متوسط شریانی (MAP) و ضربان قلب هیچگونه تفاوت قابل ملاحظه ای در 3 گروه مشاهده نشد. در بین عوارض مخدرها ، انسیدانس 7/3% برای خارش بدست آمد اما سایر عوارض مانند تهوع ، استفراغ و دپرسیون تنفسی مشاهده نشد. نتیجه اینکه می توان از سوفنتانیل بدلیل شروع سریع تر بلوک و طولانی تر بودن مدت بیدردی و انسیدانس کم عوارض آن در آنستزی اپیدورال استفاده نمود.

    کلیدواژگان: بیحسی اپیدورال، بیکربنات، سوفنتانیل، لیدوکائین
  • خصوصیات و میزان باروری کیستهای هیداتیک دامهای ذبح شده در کشتارگاه شهرستان زنجان در سال 1377
    هرمز حمیدیه، عبدالحسین دلیمی اصل صفحه 2

    به منظور شناخت خصوصیات و تعیین درصد باروری کیستهای هیداتیک دامی و تعیین درصد زنده بودن پروتواسکولکسهای آنها در منطقه زنجان، طی بهار و پاییز سال 1377 این مطالعه انجام پذیرفت. تعداد 118 راس گوسفند و 114 راس گاو و گوساله آلوده به کیست مورد مطالعه قرار گرفتند. بدین منظور تعداد کیستهای هر اندام شمارش و ابعاد آنها اندازه گیری شد و پس از تعیین نوع کیست ها از لحاظ باروری و نوع حفره درصد زنده بودن پروتواسکولکسها درون آنها با روش رنگ آمیزی با ایوزین تعیین گردید. طبق نتایج بدست آمده 17% گوسفندان آلوده دارای کیستهای کبدی، 5/47% دارای کیستهای ریوی و 5/35% دارای کیستهای کبدی و ریوی و همچنین 26/5% گاو های آلوده دارای کیستهای کبدی ، 7/80% دارای کیستهای ریوی 04/14% دارای کیستهای کبدی و ریوی بوده اند. بعلاوه 15/49% گوسفندان دارای کیستهای بارور، 5/30% دارای کیستهای مخلوط بارور و غیر بارور و 35/20% دارای کیستهای غیر بارور و در گاو 5/3% دارای کیستهای مخلوط بارور و غیر بارور و 5/96% دارای کیستهای غیر بارور بوده اند. فراوانی کیستهای تک حفره ای درهر دو اندام کبد و ریه بیش از کیستهای چند حفره ای بوده و درصد باروری کیستهای کبدی بیش از کیستهای ریوی و کیستهای چند حفره ای بیش از کیستهای تک حفره ای بوده است. متوسط درصد زنده بودن پروتواسکولکسهای موجود در کیستهای بارور گوسفند 67% و در کیستهای بارور گاو 58% بوده است. ولی در بین کیستهای کبدی و ریوی و تک حفره ای و چند حفره ای تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه نهایی اینکه با توجه به شدت آلودگی گوسفندان به کیست هیداتیک که به مراتب بیش از گاوها بوده است، می توان گوسفندان آلوده در منطقه را به عنوان یک خطر بالقوه در انتشار آلودگی به شمار آورد.

    کلیدواژگان: باروری، حیوانات اهلی، کیست هیداتیک
  • شیوع چاقی در دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر همدان در سال 1377
    جعفر سهیلی فر، غلامحسین صدری صفحه 3

    با توجه به نامشخص بودن وضعیت چاقی در دانش آموزان ابتدایی شهر همدان مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع چاقی در این گروه از جامعه آماری در سال تحصیلی 78-77 انجام شد. در این مطالعه تعداد 2000 دانش آموز دبستانی 11-6 ساله شهر همدان (1000نفر پسر و 1000نفر دختر) مورد بررسی قرار گرفتند. معیار تعیین چاقی در این بررسی منحنی مرکز ملی آمار بهداشتی آمریکا (National Center for Health Statistics: NCHS) بود. بر اساس این منحنی افرادی که وزن برای قد آنها بالای صدک 90 بود چاق، و آنها که بالای صدک 95 بودند به عنوان افراد خیلی چاق تعریف شدند. نتایج نشان داد که فقط 5/3 درصد کودکان دبستانی همدان چاق و 55/2 درصد خیلی چاق هستند. چاقی در دختران شایعتر از پسران بود (2/7 درصد در مقابل 4 درصد). اختلاف از نظر آماری معنی دار گردید (P < 0.01). از مقایسه میزان های بدست آمده با آمار مربوط به کشور های دیگر ، بخصوص کشور های اروپایی و آمریکا می توان گفت که در حال حاضر چاقی یک معضل بهداشتی درمانی برای جامعه ما محسوب نمی شود، این در حالی است که در بین بررسی شدگان در صد افراد لاغر رقم بالاتری را شامل می شد. (2/10 درصد).

    کلیدواژگان: چاقی همه گیری شناسی، دانش آموزان
  • بررسی فراوانی سکته مغزی ایسکمیک و ارتباط آن با ریسک فاکتورها در بیماران بستری در بیمارستان سینا همدان در سال 74-1373
    مجتبی عظیمیان، ژیلا زاهد صفحه 4

    سکته مغزی در بین بیماریهای نورولوژیک شایعترین علت مرگ و میر می باشد. همچنین تعداد زیادی ازبیماران بعلت ناتوانی، از فعالیت روزانه باز می مانند. بنابراین با شناخت ریسک فاکتورها می توان موجب کاهش مرگ و میر و ناتوانی ناشی از بیماری شد. بطوریکه انسیدانس استروک با کنترل ریسک فاکتور هایی مثل بیماریهای دریچه ای قلب و فشار خون در فاصله 25 سال بمیزان 45% کاهش یافته است. در این مطالعه تلاش در جهت تعیین میزان فراوانی سکته مغزی ایسکمیک فاکتورهای آن بود. در این بررسی از پرونده 386 بیماری که بعلت سکته مغزی از سال 73 لغایت 74 در بیمارستان سینا همدان بستری شده بودند استفاده شد و تشخیص عمدتا" بر اساس علایم بالینی و CT-Scan بیماران بود. ریسک فاکتورهای بررسی شده شامل فشارخون ، دیابت، سن، جنس، هیپرلیپیدمی، مصرف سیگار و بیماریهای قلبی و عروقی بود. با استفاده از داده ها و تحلیل آنها شایعترین نوع سکته مغزی نوع ایسکمیک و بیشترین ریسک فاکتور فشار خون بود. از آنجا که ریسک فاکتورهای شناخته شده در سکته مغزی ایسکمیک مواردی است که می توان براحتی آنها را کشف و درمان کرد شاید بتوان از طریق کنترل آنها از وقوع این بیماری جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: ایسکمی مغزی، سکته مغزی، عوامل خطر
  • مقایسه مرگ و میر بیماران در دو دوره قبل و بعد از شروع خدمات دستیاران در بیمارستان کودکان قائم همدان
    محمدرضا درخشان صفحه 5

    ارتقاء دانش و مهارت پزشکان بی گمان در کاهش فوت های بیمارستانی موثر است. لیکن در این مورد اخیرا" کمتر مطالعه مدونی انتشار یافته است. در این بررسی موارد فوت شده در بیمارستان کودکان قایم همدان در طی 6 سال متوالی (مهر 68 تا مهر 74) بنظور تعیین نقش خدمات دستیاران در کاهش مرگ و میرهای بیمارستانی مورد مطالعه قرار گرفت. در سه سال اول (دوره اول) بیماران مقدمتا" به وسیله کارورزان اداره و درمان شده و در صورت لزوم از پزشکان عمومی شاغل در بیمارستان و یا پزشکان مسوول کسب تکلیف می گردید. سه سال بعدی (دوره دوم) با اشتغال و حضور مداوم و فعال دستیاران در بیمارستان متمایز شده بیماران به وسیله این گروه از پزشکان اداره و درمان می شدند و کارورزان تحت نظر آنان انجام وظیفه می نمودند. در هر دو دوره پزشکان مسوول به صورت آن کال در ساعات غیر اداری قابل دستیابی بوده اند. تعداد بستری شدگان : در دوره اول 5804 نفر و در دوره دوم 5663 نفر، تعداد فوت شدگان: دوره اول 735 نفر و در دوره دوم 309 نفر. تعداد فوت شدگان در 24 ساعت اول بستری: دوره اول 448 نفر (6/7% بستری شدگان) و دروه دوم 125 نفر (4/2% بستری شدگان). فوت شدگان بعد از 24 ساعت اول: دوره اول 287 نفر و دوره دوم 184 نفر بود. توزیع سنی و جنسی فوت شدگان نوع بیماری منجر به فوت، توزیع محل سکونت آنان از نظر شهر و روستا، میزان سواد مادران، بررسی بیماران از نظر وزن نسبت به سن، میانگین مدت بستری در دو گروه اختلاف چندانی نشان نمی داد. تعداد پزشکان معالج، ترکیب کادر پرستاری، امکانات خدمات درمانی و پاراکلینیک در هر دوره کاملا" یکسان بود. بیشترین کاهش را موراد مرگ 24 ساعت اول و کمترین کاهش را میزان فوت نوزادان نشان می دهد. نتیجه آنکه ارتقاء کیفیت خدمات درمانی در کاهش مرگهای بیمارستانی به طور چشمگیری موثر است.

    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، مرگ و میر بیمارستانی، مرگ و میر در نوزادی و کودکی
  • بررسی 9 ساله انسداد راه خروجی معده در گاستروسکوپی های انجام شده در بیمارستان شهید مباشر کاشانی همدان 76-1367
    سید احمد علوی، سعید حسینی صفحه 6

    در این مطالعه تعداد 6632 پرونده آندوسکوپی دستگاه فوقانی گوارش که توسط نگارنده بمدت 9 سال طی سالهای 1367 تا 1376 در بیمارستان شهید مباشر کاشانی همدان انجام شده بمنظور تعیین علل انسداد راه خروجی معده مورد بررسی قرار گرفته است. اکثر بیماران مراجعین سرپایی با علایم بالینی مختلف بودند. تعداد اندکی از آنها هم بیماران بستری در بخشهای جراحی و داخلی بیمارستان بودند که بدلایل متفاوت در بخش های مربوطه بستری شده بودند. اکثر آنها 2278 نفر (35%) با تشخیص گاستریت مشخص گردیدند. 1165 نفر (6/17%) نرمال، 911 نفر (13%) گاسترودیونیت، 671 نفر (5/10%) گاستریت ناشی از ریفلاکس صفراوی، 646 نفر (5/9%) اولسر فعال دوازدهه و بقیه آمار مختلف دیودنیت، اولسر مزمن دیودنوم، اولسر معده، کانسر معده و انسداد راه خروجی معده را نشان دادند. انسداد راه خروجی معده کمترین تعداد یعنی 98 نفر(4/1%) موارد را تشکیل داده است. معیار انسداد راه خروجی معده انسداد کانال پیلوریک بوده، بطوریکه گاستروسکوپ قادر به عبور از آن و ورود به اثنی عشر نباشد. در این مطالعه شغل، جنسیت، سن، محل زندگی، علایم بالینی شامل درد اپی گاستر، سنگینی سر دل، هماتمز، تهوع و استفراغ مورد بررسی قرار گرفته و در مواردی با مطالعات مشابه خارجی مورد مقایسه قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: انسداد راه خروجی معده تشخیص، انسداد راه خروجی معده علت آسیب شناسی، گاستروسکوپی
  • بررسی علائم بالینی و تشخیص پاتولوژی 150 بیمار با تشخیص بالینی آپاندیسیت حاد در بیمارستان شهید مباشر کاشانی همدان در سال 1375
    محمود ستاری صفحه 7

    این پژوهش با هدف تعیین دقت تشخیص بالینی در مقایسه با تشخیص آسیب شناسی آپاندیسیت حاد در بیمارستان شهید مباشر کاشانی همدان مورد بررسی قرار گرفت. در سال 1375 و در طول مدت یکسال پرونده 150 مورد بیماری با تشخیص بالینی آپاندیسیت حاد که از این تعداد، تشخیص 104 بیمار توسط آزمایش آسیب شناسی تایید شده بود بررسی گردید. 84 نفر (56%) از کل بیماران مذکر و 66 نفر (44%) مونث بودند. بیشترین مورد بیماری در گروه سنی 24 -15سالگی بود و دقت در تشخیص بیماران مذکر (81%) و در افراد مونث (5/54%) بود. بیشترین تشخیص صحیح در گروه سنی 34-25 سالگی و کمترین آن در سنین 54-35 سالگی بوده است. از 5 نفر متخصص جراح که در زمان مطالعه در این بیمارستان مشغول به کار بوده اند دو نفر بیشترین دقت تشخیص یعنی (79%) را داشته و یک نفر با اختلاف زیاد یعنی (47%) در ردیف آخر بوده است. نتیجه نهایی اینکه میزان اختلاف آماری بین تشخیص بالینی و تشخیص پاتولوژی 6/26% از موارد بوده است.

    کلیدواژگان: التهاب آپاندیس تشخیص، التهاب آپاندیس آسیب شناسی
  • نتایج پیوند کلیه در بیمارستان اکباتان همدان از سال 1373 تا پایان سال 1377
    محمد علی شریفی صفحه 8

    بمنظور تعیین نتایج و چگونگی پیوندهای کلیه از سال 1373 تا پایان سال 1377، این مطالعه بشکل طولی انجام پذیرفت. 116 مورد پیوند کلیه در بیمارستان اکباتان همدان که تنها مرکز پیوند کلیه در استان همدان می باشد صورت گرفته است و تمامی پیوندها از اهدا کنندگان زنده بوده است. در گروه مورد مطالعه ، بقاء یکساله کلیه پیوندی 5/96% و در مطالعه 4 ساله 6/95% کلیه های پیوندی دارای عملکرد بوده اند. عمده عوارض عفونی 23% بیماران را شامل می شده است. در افراد مورد مطالعه فراوانی نسبی مرگ و میر از پیوند مرد به زن 2% و از پیوند مرد به مرد 7/6% بوده و مرگ و میر از پیوند زن به زن و زن به مرد وجود نداشته است. سن متوسط گیرندگان 37 سال و اهدا کنندگان 34 سال بوده است. بهترین نتایج پیوند در اهدا کنندگان جوان بین 20 تا 30 ساله بوده است که منجر به مرگ و یا نارسایی کلیه در گیرندگان نشده است. یک بیمار بعلت سرطان دهان و یک بیمار بعلت پنومونی، یک بیمار بعلت آنسفالوپاتی و دیگری بعلت نارسایی ریوی و یک نفر بعلت عوارض ناشی از دیابت فوت نموده اند.

    کلیدواژگان: بقاء پیوند، پیوند کلیه، رد پیوند
  • گزارش نتایج حاصل از 300 مورد برونکوسکوپی ریه در دانشگاه علوم پزشکی همدان
    سعید فلاح تفتی صفحه 9

    بررسی 300 مورد فیبرو برونکوسکوپی ریه در یک تجربه 2 ساله نشان داد که مهمترین اندیکاسیون آن در بیش از 87% موارد برای تشخیص برونکوژنیک کارسینومای ریه بوده که از این 261 بیمار نهایتا" در 210 بیمار (85%) تغییرات غیر طبیعی و در 183 بیمار (70%) نتیجه بیوپسی برونش بدخیمی را تایید کرده است. شایعترین نمای رادیولوژیک که منجر به کشف نمای غیر طبیعی برونکوسکوپیک به نفع برونکوژنیک کارسینوما شد کلاپس آتلکتازی و وجود اوپاسیته مرکزی و بدنبال آن گرفتاری RUL بود و از 26 اوپاسیته کناری تنها در 2 مورد یافته غیر طبیعی برونکوسکوپیک کشف شد. نتیجه مثبت بیوپسی در گرفتاری لوب تحتانی و میانی بیشتر از لوب فوقانی بوده که شاید بعلت اشکال تکنیکی در بکار بردن فورسپس بیوپسی باشد. بالاترین میزان بیوپسی مثبت ضایعات مرکزی و برونشهای اصلی به میزان 82% بوده است. عوارض این تکنیک بسیار ناچیز بوده و با توجه به کارآیی آن در بیماران سرپایی با بی حسی موضعی و حداقل آمادگی و توان مطالعه درخت برونشیال تا حد شاخه های سگمنتال برونش ها برتریت واضحی را نسبت به برونکوسکوپ سخت (Rigid) نشان می دهد که تنها می توان به مطالعه برونش های اصلی و حداکثر مدخل برونش های میانی و تحتانی ریه راست و دو شاخه شدن برونش اصلی چپ پرداخت.

    کلیدواژگان: سرطان ریه، نایژه بینی کاربرد
  • معرفی استرومال سارکوم گردن رحم در یک دختر مجرد 22 ساله
    ملیحه عرب، محمد جواد سلیمانی، زرین زمان پرور صفحه 10

    مورد نادری از استرومال سارکوم گردن رحم در دختری 22 ساله قبل از شروع فعالیت جنسی معرفی می شود. علت مراجعه بیمار تب و لرز بوده است که بررسی توده لگنی با اثر فشاری روی رکتوم مشخص شد و در تجسس از راه مهبل توده نکروز پایه دار وجود داشت که آسیب شناسی میوم رحم با میتوز کم را گزارش نمود. سال بعد عود توده در محل بروز کرد که آسیب شناسی آن با رنگ آمیزی معمولی Low grade spindle cell saroma بوده است و در رنگ آمیزی ایمنوهیستوکمیکال استرومال سارکوم گزارش شد. بیمار هیسترکتومی شد و در پیگیری 30 ماهه بعد از تشخیص اولیه دچار عود لگنی شد.

    کلیدواژگان: سرطان دهانه رحم، سارکوم
|
  • Determination and Comparison of the Onset Time of Epidural Anesthesia with Lidocaine-Sufentanil and Lidocaine-Bicarbonate
    MahmoudReza AleBouye, Nahid Manoochehrian * Page 1

    This study was performed to determine and compare the onset time of epidural anesthesia between lidocaine - sufentanil and lidocaine - bicarbonate. Eighty - one patients aged 14 - 65 years who underwent surgical procedures under epidural anesthesia were studied in the Hamadan Medical Sciences University Hospitals in 1998. This study was a double blind,clinical trial.The patients were devided randomly to three groups (lidocain-plasebo ,lidocaine-sufentanil and lidocaine-bicarbonate).After performing the method , the obtained information were entered into the questionnaires . Next , all data were analysed by using one way analysis of variance in the statistical software EPI6. The cold sensory time(sympathetic block)in both groups of lidocaine- bicabonate and lidocaine - sufentanil (5.11min.) was shorter than that of the controlled group(10.22min.). Besides ,the pin prick loss time (sensory block) in the lidocaine- bicarbonate(7.92 min.) and lidocaine- sufentanil (7.29min.) groups was shorter than the controlled group (11.88 min. ). Duration of analgesia in the lidocaine - sufentanile’s group was more than the lidocaine - bicarbonate’s and lidocaine - placebo’s group (350.3 min.versus 221.5 min.and 160.6 min.).The three groups didn’t differ significantly with respect to systolic , diastolic and mean arterial pressure and heart rate. Among the narcotic complications , the incidences of pruritus was 3.7% , but other complications such as nausea, vomiting and respiratory depression were not abserved. Consequently , sufentanil can be used in epidural anesthesia ,because it has fast onset of the anesthesia , prolonged duration of analgesis and low incidence of its complications.

    Keywords: Anestesia, Epidural, Bicarbonate, Lidocaine, Sufentanil
  • Fertility Rate of Hydatid Cyst in Sheep and Cattle Slaughtered at Zanjan abattoir in 1998
    Hormoz Hamidieh, Abdolhosein Dalimi Asl * Page 2

    The present study was conducted to determine viability rate of protoscoleces and fertility rate of hydatid cysts isolated from 118 sheeps and 114 cattles slaughtered at Zanjan abattoir during 1998. At first , cyst number of the infected organs was counted and their diameter was measured. Then by dissecting the cysts , their fertility was determined. To determine protoscoleces viability , eosin - staining technique was applied. The results indicate, in infected sheep, cysts were found in 17% of the livers , 47.5% of the lungs and 35.5% of the livers and lungs concurrently, with cyst fertility rate of 49.15% and protoscoleces vialility of 67%. In infected cattle cysts were found in 5.26% of the livers, 80.7% of the lungs and 14.04% of the livers and lungs concurrently , with protoscoleces viability of 58%. 96.5% of the cattle organs were found infected with mixed fertile and infertile cysts. Frequency of the multivesicular cyst in both liver and lung was higher than univesicular cyst. Fertility rate of liver cyst was higher than lung cyst and multivescular cyst higher than univesicular cyst. No significant difference between protoscolex viability rate of liver and lung as well as multivesicular and univesicular cysts were observed.

    Keywords: Animals, Domestic, Echinococcosis, Fertility
  • Prevalence of Obesity in Hamadan Primary-Schools’ Students in 1998
    Jafar Sohailifar *, Gholamhosein Sadri Page 3

    Obesity status is unknown among Hamadan primary-school students. The main objective of this study is to determine its’ prevalence in the study population. This study was conducted on two thousand school children of Hamadan city, Iran. A sample of 2000 children aged 6 - 11 years was surveyed (1000 boys and 1000 girls ). The weight (kg) was taken by a standardized weighting scale while height was measured using a Plastic-band. For diagnosis of obesity, NCHS (National Center for Health Statistics) standard method was used. The children’s which were among the 90 & 95 percentiles were assigned as obese and those who were up the 95 percentile were considered as very obese. The results showed that 3.5% percent of children were obese and 2.55% were very obese. The prevalence of obesity was higher in females compared to males(7.2% VS 4% ).The difference was statistically significant (P<0.01). The figures were compared to those of the United States of America and European countries. It can be concluded that obesity is not a major problem in the surveyed population , While , the percent of lean peoples (10.2%) in these cases was higher than the obese peoples.

    Keywords: Obesity- epidemiology, Students
  • Measurment of Frequency of Ischemic Storke & Risk Factors in Neurology Ward of Sina Hospital of Hamadan
    Mojtaba Azimian *, Zhila Zahed Page 4

    Among the neurologic diseases,C.V.A(Cerebro Vascular Accident) is the most prevalent cause of fatality, that makes also a great number of patients disable to do their daily activities.So we can reduce the mortality rate by knowing the risk factors.In this study we tried to find frequency rate of Ischemic C.V.A and its risk factors. In this study we used 386 patients folders, the diagnosis was generally based on clinical symptoms and CT- scans in 1994-1995. The studied risk factors were: blood pressure,diabet , age , sex , hyperlipidemia, smoking and heart diseases. Analysis of the data showed that the most prevalent kind of C.V.A was Ischemic and the greatest risk factor was blood pressure. As the known risk factors of Ischemic C.V.A are the same kind that can be investigated and treated simply, so it is probable that we will be able to avoid occuring it, by controlling these factors.

    Keywords: Cerebral Infarction, Cerebral Ischemic, Risk Factors
  • Comparison of Mortality in the Periods before and after Initiation of Residential Services at Ghaem Children’s Hospital Hamadan
    Mohammadreza Derakhshan * Page 5

    The skill and knowledge of doctors affect the in-hospital mortality. Recent documented studies in this regard is scant. In this study in-hospital mortality of patients at Ghaem children’s hospital - Hamadan for 6 consequent years (1989-1995) was investigated. In the first 3 - year (1st p) patients were firstly managed by the interns who worked under supervision of an in-hospital GP. In the second 3-year (2nd p) a full time residency was established in the hospital and the patients were firstly handled by the residents. In both periods an on-call service of the attending pediatricians was available . Number of admissions in 1st p and 2nd p were 5804 and 5663 respectively . Number of deaths in 1st p were 735 and in 2nd p 309. Number of deaths in the first day after admission in 1st p were 448(7.6% of admissions)and in 2nd p125(2.4% of admissions). Number of deaths after the 1st day of admission in 1 st p were 287and in 2nd p 184. Distribution of the patients by sex , age , causes of death, dwelling area, maternal education ,weight for age, duration of admission was not considerably different in both periods. Number of the attending medical staff, nurses, and also the therapeutic and paramedical facilities were similar in both periods. Reduction in mortality rate was conspicuously more in the 1st day after admission and less in the neonatal period. Higher quality of medical services lowers hospital mortality.

    Keywords: Education, Medical, Hospital Mortality, Mortality - in infancy &, childhood
  • Nine Years Survey of Gastric Outlet Obstruction in Hamadan Mobasher Kashani General Hospital Endoscopic Ward(1988-1997)
    Seyyed Ahmad Alavi *, Saeed Husseini Page 6

    In this retrospective cross sectional study the records of 6632 upper gastrointestinal endoscopy that were carried out between 1988-1997 in Mobasher Kashani general hospital endoscopic ward were analysed. Majority of patients were from the out patient department and few of them were admited cases. 2278 cases (35%) were diagnosed as gastritis. 1165 cases (17.6%) normal , 911 patients (13%) as gastroduodenitis , 671 (10.5%) of bile reflux gastritis , 646 (9.5%) cases of active duodenal ulcer and duodenitis , chronic duodenal ulcer , gastric ulcer , carcinoma of stomach and gasrtic outlet obstruction as the rest. It was concluded that the gastric outlet obstruction was the least frequent cases of upper GI endoscopy [98 cases (1.4%)]. In this study profession , sex , age and clinical signs of patients was analysed by EPI software pakage . In some cases comparision with similar studies was performed.

    Keywords: Gastric Outlet Obstruction - diagnosis, Gastric Outlet Obstruction - etiology, Gasrtoscopy
  • The Study of Symptoms , Signs and Pathological Diagnosis in 150 Cases with Clinical Diagnosis of Acute Appendicitis in Hamadan During 1996-1997
    Mahmoud Sattari * Page 7

    The purpose of this study is to show the disagreement between the clinical and pathological diagnosis. The hospital records of 150 patients with clinical diagnosis of acute appendicitis have been studied to find out the histopathological criterion , and 104 cases confirmed by histopathology study. Eighty four patients (56%) were male and 66 were female (44%). The majority of them were in 15-24 ages group. The most accurate diagnosis was in male group (81%) and in female it was 54.5%. The most acuurate diagnosis was in 25 - 34 years ages group and the lowest was in 35-54 years ages group. Highly competent, 2 surgeons make positive diagnosis of acute appendicitis and removed appendix with acute inflammation, that the accuracy of diagnosis was about 79% . The lowest accuracy of diagnosis was about 47%. I conclude that disagreement between surgeons and pathologists was happend in 26.6% of cases.

    Keywords: Appendicitis - diagnosis, Appendicitis - pathology
  • Renal Transplantation Results in Ekbatan Hospital Hamadan Iran
    MohammadAli Sharifi * Page 8

    Through four years period of time ( from 1994 to 1998 ) , 116 renal transplants performed in Ekbatan Hospital. In the period, all transplants selected from living donors. In our cases , one year graft survival was 96.5%. In the period of the study 95.6% of grafts were functioning . Majority of complications were infectious , numerically 23% . In the study group the mortality rate from grafts of men to women was 2%. For men to men was 6.7%and there was no death for graft of women to women and to men. Average age of recipents was 37 and for donor it was 34 years . The best results of transplantation obtained from donor who were in the age group of 20 - 30 years old , that took place without complication of renal failure o r death . In this study five patients died. The causes of death were as follow: one patient from lip carcinoma , one patient due to pneumonia , the third patient from ancephalopathy , forth patient from pulmonary failure and finally one patient from diabetes complication.

    Keywords: Graft Rejection, Graft Survival, Kidney Transplantation
  • The Report of Fiberoptic Bronchoscopy in 300 Patients in Hamadan University of Medical Sciences,Internal Medicine Unit
    Saeed Fallah Tafti * Page 9

    Direct examination of the tracheobronchial tree with flexible fiberoptic bronchoscopy has greatly facilitated the diagnosis , staging and management of pulmonary neoplasms and other lung diseases. The purpose of this brief review is assessed to see the indication and rate of diagnosis of this procedure in a regional center such as Hamadan. Fiberoptic bronchoscopy survey in 300 patients in a two year study by author showed that its most important indication in 261 cases (87%) was for the diagnosis of bronchogenic carcinoma and 210 cases of them (85%) showed abnormal changes in the bronchi.Malignancy was proved in 183 cases by pathologic investigations. The commonest radiologic finding which could reveal of abnormal bronchoscopy view was collapse atelectasis and central opacity followed by RUL involvment. Recently with using brushing biopsy and providing cell block , some experiments are being brought into existance in Hamadan.Complication with this procedure are very rare and concerning the efficiency of this procedure in out patients with local anasthesia and the least preparation has plain preference to rigid bronchoscope.

    Keywords: Bronchoscopy - utilization, Lung Neoplasms
  • Stromal Sarcoma of the Uterine Cervix in A Virgin 22 Years Old Girl
    Maliheh Arab *, MohammadJavad Soleimani, Zarrin Zaman Parvar Page 10

    This report describes a rare case of uterine cervical stromal sarcoma in a virgin 22 years old girl before sexual experience. She admited for recurrent pyelonephritis and pelvic mass (vaginal origin). Pathologic exam revealed myoma with low mitosis. The mass recurred after a year and the pathological diagnosis was low grade spindle cell sarcoma. Immunohistochemical staining showed stromal sarcoma. Hysterectomy was carried out. In a 30 mounths follow up after the primery diagnosis , the patient showed recurrence of pelvic symptoms.

    Keywords: Cervix Neoplasms, Sarcoma