فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 29، زمستان 1387)

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 29، زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان صفحه 215
    چهارمین کنفرانس مجلات پزشکی موجود در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت از پنجم تا هفتم نوامبر سال 2008 میلادی (15 تا 17 آبان ماه 1387)، به همت انجمن دبیران مجلات علوم پزشکی منطقه (EMAME) The Eastern Mediterranean Association of Medical Editors در کشور بحرین برگزار گردید. این انجمن غیردولتی در اولین کنفرانس مجلات پزشکی منطقه (سال 2003 میلادی در مصر) رسمیت یافت و به سرعت مراحل رشد و تکامل خود را هم زمان با برگزاری کنفرانس دوم (سال 2004 میلادی در عربستان) و سوم (سال 2006 میلادی در ایران) پشت سر گذاشت. هدف اصلی این انجمن حمایت، بهبود و ارتقاء سطح مقالات علوم پزشکی است که توسط پژوهشگران کشورهای منطقه به رشته تحریر در آمده و در مجلات منطقه ای به زیور طبع آراسته می گردند. به منظور دست یابی به این هدف، برقراری یک شبکه هماهنگی و همکاری مابین دبیران مجلات علوم پزشکی منطقه با یکدیگر و با دبیران همتای خود در سرتاسر دنیا در سرلوحه اقدامات انجمن قرار گرفته است. لازم به توضیح است که در حال حاضر عضویت در این انجمن برای دبیران فعلی و یا سابق مجلات علوم پزشکی منطقه که از فرآیند مرور همتایان برخوردار می باشند، امکان پذیر است [1].
    نگاهی به صورت اسامی شرکت کنندگان در چهارمین کنفرانس نشان می دهد که محققینی از کشور میزبان، ایران، مصر، عراق، اردن، لبنان، مراکش، عمان، پاکستان، فلسطین، قطر، عربستان سعودی، سودان، سومالی، تونس، امارات متحده عربی، یمن، و حتی هند و نیجریه در کنفرانس شرکت داشته اند. از مشخصات چشمگیر این کنفرانس حضور برجسته پژوهشگران ایرانی بود که عمدتا به ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی خود در زمینه مدیریت مجلات علوم پزشکی پرداخته بودند.
    دست اندرکاران مجله علوم پزشکی رفسنجان نیز این افتخار را داشتند که در اولین روز، نتایج یک خودارزیابی Self-audit به عمل آمده بر روی مقالات منتشر شده در مجله دانشگاه را به جمع حاضران در کنفرانس ارائه نمایند [2].
    از میان بازخوردهای شفاهی پس از ارائه نتایج تحقیق، دو بازخورد از اهمیت شایان توجهی برخوردار بود. نخستین بازخورد از نماینده دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت بود که ضمن تایید و حمایت از انجام چنین تحقیقاتی تمام سردبیران حاضر در کنفرانس را به انجام تحقیقات مشابه بر روی مقالات مندرج در نشریه خود ترغیب و تشویق نمود. بازخورد دوم از طرف سردبیر مجله پزشکی کروواسی بود که به طور واضح اعلام نمود که انجام و چاپ چنین تحققیاتی در هر مجله به نمایه شدن آن در نمایه های بین المللی کمک شایان توجهی خواهد نمود، چرا که از دیدگاه مسئولین نمایه های بین المللی، انجام خودارزیابی توسط هر نشریه نشانه ای از بهبود کیفیت آن نشریه قلمداد می گردد.
  • محسن رضاییان، مهدی محمودی، محمد ابراهیم رضوانی، فاطمه بشارت، عصمت حاجی قدرت آبادی، فاطمه ملایی صفحه 217
    مقدمه و هدف
    بررسی دقیق مقالات چاپ شده در یک مجله، یکی از مهم ترین روش ها برای ارتقاء کمی و کیفی آن مجله می باشد. از همین رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی روند چاپ و کیفیت مقالات نشریه علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان توسط برخی از اعضا هیات تحریریه به مرحله اجرا درآمده است.
    مواد و روش ها
    در این خودارزیابی، اطلاعات مربوط به تک تک مقالاتی که در فاصله سال 1385-1380 در نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان چاپ شده بودند با استفاده از یک چک لیست و به طور جداگانه توسط دو نفر از اعضاء تیم تحقیق جمع آوری گردید. سپس، چک لیست های تکمیل شده با یکدیگر مقایسه شده و در صورت وجود هر گونه اختلاف، موضوع توسط یکی از اعضاء دیگر تیم تحقیق مورد بررسی و تجدیدنظر قرار گرفت.
    یافته ها
    در این دوره زمانی تعداد 21 شماره از نشریه علمی – پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان که حاوی 189 مقاله بوده منتشر شده است. در بیشترین موارد، یعنی 59 مقاله (2/31%) نویسنده اول از شهرستان رفسنجان بوده است. نوع مطالعه در 90 مقاله (6/47%) ذکر نشده است. میزان تغییرات مشاهده شده به ویژه از لحاظ میانگین تعداد کلمات متن، چکیده های فارسی و انگلیسی بسیار زیاد می باشد. هم چنین، میانگین و انحراف معیار مدت زمان دریافت مقاله تا زمان چاپ 54/98±15/238 روز بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه پیشنهاد می شود که: 1. با ارایه تبلیغات و اطلاع رسانی بیشتر امکان دریافت مقالات از تمامی شهرهای ایران فراهم گردد. 2. با ایجاد ارتباط نزدیک و هماهنگی دقیق بین نویسندگان، داوران و ویراستاران مجله، گزارش نوع مطالعه، تعداد لغات متن مقاله و تعداد لغات چکیده های فارسی و انگلیسی با دقت بیشتر و بر اساس دستورالعمل مجله به صورت استاندارد امکان پذیر گردد.
    3. اهتمام بیشتری در خصوص کاهش مدت زمان دریافت مقاله از نویسنده تا چاپ آن به عمل آید.
    کلیدواژگان: ارتقا، مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، هیات تحریریه
  • سیدامین آیت الهی موسوی، میلاد مهرابیان، بهرام یغمایی صفحه 227
    زمینه و هدف
    خواص طبی سیر از عهد قدیم شناخته شده بوده است و حتی برخی از گونه های آن از قدیمی ترین گیاهانی هستند که توسط انسان کشت شده اند. در سه دهه اخیر، با انجام تحقیقات دقیق، خواص درمانی این ماده تایید شده است. با توجه به این که داروهای سنتتیک ضدقارچی در مواردی اثرات سمی زیادی دارند و به سبب تحمیل هزینه های زیاد، ضرورت تحقیق در مورد مواد جایگزین مانند داروهای گیاهی احساس می شود. این مطالعه با
    هدف
    1- تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده آبی و متانولی سیر از رشد (Minimum Inhibitory Concentration، MIC) اسپوروتریکس شنکئی، کریپتوکوکوس نئوفورمنس و کاندیدا آلبیکانس و 2- مقایسه اثر هر یک از آن ها با داروی ضدقارچی کتوکونازول (Ketoconazole) انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، پودر خشک شده سیر تازه بودار به مدت 4 روز در متانول 80% خیسانده و سپس در دستگاه تقطیر در خلاء، تغلیظ گردید. سپس غلظتهای مختلف، از 625/0 تا 20 میلی گرم در میلی لیتر تهیه شده و قارچ ها را به روش نشاکاری مورد بررسی قرار دادیم. از آزمون آماری ANOVA برای آنالیز داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    میزان تاثیر عصاره آبی گیاه سیر بودار بر قارچ اسپوروتریکس شنکئی در حداقل غلظت (625/0 میلی گرم در میلی لیتر) 8% و در حداکثر غلظت (20میلی گرم در میلی لیتر) 100% بود. این اختلاف میانگین رشد عصاره متانولی با شاهد منفی، در غلظت اول 25% و در رقت 10 میلی گرم در میلی لیتر به میزان 100% می باشد. در محاسبات مشابه، تاثیر عصاره آبی سیر بودار در غلظت 625/0 میلی گرم در میلی لیتر بر رشد کاندیدا آلبیکانس برابر 17% بوده و MIC آن نیز 10 میلی گرم در میلی لیتر بود. اثرات هر دو عصاره سیر بودار بر قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمنس چشم گیر می باشد، به نحوی که به جز کمترین رقت عصاره آبی سیر در بقیه موارد 100% از رشد قارچ جلوگیری کرده است و MIC در این مورد 25/1 میلی گرم در میلی لیتر می باشد. در مورد عصاره متانولی حتی در کمترین غلظت نیز هیچ گونه رشدی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    اثر ممانعت کنندگی عصاره گیاه سیر بر رشد سوش های قارچی، مشابه و یا بیش از داروی کتوکونازول می باشد. بدین سبب و به دلیل اثرات جانبی و نتایج سو مصرف برخی داروهای سنتتیک، نیاز به استفاده از داروهای گیاهی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سیر، اسپوروتریکس شنکئی، کاندیدا آلبیکانس، کریپتوکوکوس نئوفورمنس
  • بتول پورقیصری، پل ماس صفحه 235
    زمینه و هدف
    لوسمی لنفوسیتی مزمن (CLL) با تکثیر منوکلونال و تجمع لنفوسیت ها و اغلب سلول های B (B-CLL) در خون و مغز استخوان مشخص می شود. اختلالات مرفولوژیک و عملی لنفوسیت های T و منوکلونال بودن آن ها در B-CLL مشخص شده است. این سلول های تکثیر یافته ممکن است برای تشخیص پاتوژن های خاص اختصاصی باشند و سیتومگالوویروس (CMV) محتمل ترین عامل درگیر در این پدیده در B-CLL است. عفونت CMV پاسخ ایمنی شدیدی در افراد مبتلا به نقص ایمنی ایجاد می کند. در این مطالعه امکان ارتباط افزایش لنفوسیت های T در B-CLL با CMV و پاسخ اختصاصی سلول های + CD4 و+ CD8 نسبت به آن مورد تحقیق قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی و گروه مورد بررسی 41 بیمار CLL دارای سرولوژی مثبت CMV و 35 فرد سالم دارای سرولوژی مثبت CMV در همان گروه سنی به عنوان کنترل بود. میزان لنفوسیت های اختصاصی از زیرگروه + CD4 و + CD8 به ترتیب با استفاده از سیتوکین های داخل سلولی پس از تحریک آنتی ژنیک و با استفاده از تترامر مشخص گردید.
    یافته ها
    پاسخ ایمنی اختصاصی نسبت به CMV در بیماران CLL با میانه 99/10 و 11 به ترتیب برای سلول های تولید کننده اینترفرون- گاما (γ (IFN- و فاکتور نکروز کننده تومور-آلفا ((TNF-α به صورت معنی داری بیش از گروه کنترل با میانه 3/4 و 6/4 بود (0001 p= / برای γ IFN- و 003/0 p= برای α- TNF). پاسخ ایمنی سلول های CD8+ نیز در بیماران بیش از گروه شاهد بود (03/0 p=). بین پاسخ ایمنی سلول های + CD4 و+ CD8 همبستگی مثبت معنی داری مشاهده شد (009/0 p=).
    نتیجه گیری
    این نتایج تاثیر عمیق CMV و پاسخ اختصاصی نسبت به آن توسط سلول های T را در تغییرات سلول های T در CLL نشان می دهد. افزایش تعداد لنفوسیت های اختصاصی CMV ممکن است عامل افزایش لنفوسیت های T در این بیماران باشد.
    کلیدواژگان: لوسمی لنفوسیتی مزمن، سیتومگالوویروس، لنفوسیت T، اینترفرون گاما، فاکتور نکروز کننده تومور آلفا
  • علیرضا نواب اعظم، عبدالرضا صدرارحامی، میثم خالصی، شیرین شریفی، محمدباقر اکبری صفحه 245
    مقدمه و هدف
    ادم و تریسموس از عوارض شایع بعد از عمل جراحی دندان های نهفته است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثرات دگزامتازون موضعی و داخل وریدی بر ادم و تریسموس به دنبال جراحی بافت سخت دندان های مولار سوم نهفته فک پایین می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 20 نفر به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه 10 نفره تقسیم شدند. خارج کردن مولرهای سوم نهفته دوطرفه مندیبل تحت بی حسی موضعی انجام پذیرفت. گروه الف، 8 میلی گرم دگزامتازون وریدی و گروه ب، 4 میلی گرم دگزامتازون اینفیلتره موضعی برای هر طرف فک دریافت کردند. ادم ایجاد شده به وسیله متر نواری و سونوگرافی و تریسموس با اندازه گیری فاصله بین انسیزالی در حالت دهان باز قبل و بعد از عمل به وسیله خط کش مدرج تعیین شدند. داده ها به وسیله آزمون های آماری Mann-Wittney و Wilcoxon تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    روش های سونوگرافی و متر نواری (روش الف) نشان دادند که دگزامتازون موضعی به طور معنی داری از دگزامتازون وریدی در کاهش ادم بعد از جراحی اثر بخش تر می باشد (012/0= p)، تفاوت اثربخشی بین دگزامتازون موضعی و وریدی بر روی تریسموس از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که استفاده از دگزامتازون موضعی یک راهبرد درمانی اثر بخش در کاهش ادم بعد از جراحی دندان های مولر سوم فک پایین می باشد.
    کلیدواژگان: دگزامتازون، ادم، تریسموس، مولر سوم نهفته
  • سید محمد جواد مرتضوی، محمد ناظر، احمدرضا صیادی، حسین کریمی صفحه 251
    زمینه و هدف
    رشد چشم گیر استفاده از تلفن های همراه باعث توجه گسترده پژوهشگران به آثار زیستی ناشی از این تلفن ها شده است. این در حالی است که هنوز اثرات زیست شناختی استفاده طولانی مدت از این تلفن ها به خوبی مشخص نشده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع مداخله ای و جامعه مورد پژوهش 70 نفر از دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بود. افراد گروه اول که از 25 نفر تشکیل شده بود، مطابق پروتکل A در شروع مطالعه به صورت کاذب (sham)، در ساعت 24 به صورت واقعی و در ساعت 48 مجددا به صورت کاذب در معرض امواج میکروویو تابشی تلفن همراه قرار گرفته و بلافاصله بعد از هر یک از این مراحل سه گانه، مورد آزمون حافظه کوتاه مدت وکسلر قرار گرفتند. گروه دوم که از 45 نفر تشکیل می گردید، مطابق پروتکل B در شروع مطالعه به صورت واقعی، و در ساعت 24 به صورت کاذب در معرض امواج میکروویو قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین امتیاز کلی آزمون حافظه در گروه اول و دوم با تکرار آزمون در روزهای بعد، افزایش پیدا کرد که این امر نشان دهنده اثر یادگیری در این آزمون بود. امتیاز تمامی آزمون های فوق از لحاظ آماری با تکرار آزمون ها رابطه معنی دار داشت. هم چنین در این مطالعه ارتباط معنی داری بین قرار گرفتن در معرض امواج میکروویو تابشی موبایل و امتیاز آزمون حافظه مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    هر چند نتایج این تحقیق مشخص می کند که مواجهه کوتاه مدت با امواج تابشی از تلفن های همراه بر حافظه کوتاه مدت افراد اثر قابل ملاحظه ای نداشته است اما با توجه به تاثیر این امواج بر توجه و تمرکز می توان امکان تاثیر بر حافظه کوتاه مدت را مطرح نمود.
    کلیدواژگان: تلفن های همراه، امواج میکروویو، اثرات عصب شناختی، حافظه کوتاه مدت
  • محمودرضا حیدری، غلامرضا سپهری، محمد جواد زاهدی، رضا شیبانی تذرجی صفحه 259
    زمینه و هدف
    مسمومیت ناشی از مارگزیدگی یکی از مشکلات مطرح در پزشکی و به دلیل عوارض خطرناک آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در طب سنتی ایران در درمان بیماری های مختلف، از جمله مارگزیدگی، مورد استفاده قرار می گیرد ولی اثر بخشی آن در مسمومیت ناشی از سم مار جعفری به اثبات نرسیده است. در مطالعه حاضر اثر این پادزهر بر عوارض ناشی از مسمومیت با سم مار جعفری در موش سوری مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی از موش های سوری سفید نر با سن حدود 4 هفته استفاده شد. سم طبیعی مار جعفری مرحله به مرحله رقیق و رقت های 10% و 2% سم مورد استفاده قرار گرفت. 20 دقیقه قبل از تزریق داخل صفاقی رقت 2% سم مار جعفری پادزهر بز کوهی با دوزهای 6، 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از طریق داخل صفاقی تزریق و سپس علایم بالینی، میانگین زمان بقاء و علایم کالبد گشایی ثبت گردید و علایم مذکور با گروه کنترل که سالین نرمال 20 دقیقه قبل از تزریق سم مار جعفری دریافت کرده بودند مقایسه گردید. جهت بررسی اثر رقت 10% سم، از دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم پادزهر بز کوهی استفاده گردید.
    یافته ها
    نتیجه مطالعه حاضر نشان داد که سم مار جعفری موجب بروز درد، ادم پیشرونده و مرگ در موش ها گردید. پادزهر بز کوهی، با دوزهای 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم، 20 دقیقه قبل از تزریق سم مار جعفری موجب افزایش معنی دار میانگین مدت زمان بقاء موش ها در مقایسه با گروه کنترل گردید. زمان بقاء در دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم پادزهر، از 7/2 ± 8/213 دقیقه در گروه کنترل به 3/4 ± 705 دقیقه افزایش یافت (01/0 p<). هم چنین پادزهر بز کوهی در دوزهای مذکور علایم پاتولوژیک ناشی از تزریق سم مار جعفری را در موش ها به طور چشم گیری کاهش داد.
    نتیجه گیری
    پسش درمانی با پادزهر بز کوهی موجب افزایش مدت زنده ماندن و کاهش علایم پاتولوژیک (از جمله خونریزی در پرده صفاق، قفسه صدری و سیستم اعصاب مرکزی و هم چنین احتقان عروق ریوی) ناشی از سم مار جعفری در موش ها گردید. مکانیزم دقیق این اثر بایستی در مطالعات دیگری مشخص شود.
    کلیدواژگان: سم مار جعفری، پادزهر بز کوهی، زمان بقاء، علایم کالبد گشایی
  • مصطفی صادقی، علی باقریان صفحه 267
    مقدمه و هدف
    پوسیدگی دندان شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی است و شاخص DMFT مهم ترین معیار کمی برای سنجش سلامت دندان است. هدف از این مطالعه ت وصیف شیوع پوسیدگی دندان و وقوع دوطرفه آن در دانش آموزان 12 ساله شهر رفسنجان در سال 1386 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد 353 دانش آموز (173 دختر و 180 پسر) به صورت تصادفی از مدارس دولتی و خصوصی انتخاب شدند. معاینه بالینی جهت تشخیص پوسیدگی بر اساس معیارهای سازمان بهداشت جهانی انجام شد. معاینه افراد در کلاس درس و در زیر نور چراغ قوه و با استفاده از سوند و آینه دندان پزشکی صورت گرفت. داده ها پس از مصاحبه و معاینه بالینی توسط یک دندان پزشک جمع آوری و با استفاده از آزمون آماری t-test تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین DMFT 2±46/2 (پسران 78/2 و دختران 13/2) بدست آمد. اجزاء D، M و F این شاخص به ترتیب 7/75، 7/6 و 6/17% بودند. تفاوت بین شاخص DMFT و اجزاء M و F آن با جنسیت معنی دار بود ولی در جزء D معنی دار نبود. نسبت دانش آموزان Caries Free (CF) 7/20% (پسران 7/16% و دختران 9/24%) به دست آمد و بین دانش آموزان CF با جنسیت تفاوت معنی داری وجود نداشت، اما بیشترین وقوع پوسیدگی دوطرفه در دندان مولر اول و دوم فک بالا و کم ترین آن مربوط به دندان پرمولر دوم فک بالا و پرمولر اول پائین بود.
    نتیجه گیری
    شیوع پوسیدگی دندان در دانش آموزان 12 ساله شهر رفسنجان بیشتر از استانداردهای جهانی سازمان بهداشت جهانی در سال 2010 است. بنابراین بهبود خدمات دندان پزشکی موجود و انجام برنامه پیشگیری برای دانش آموزان در آینده ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندان، DMFT، Caries Free، پوسیدگی دوطرفه
  • سید مهدی سید میرزایی صفحه 275
    زمینه و هدف
    سندرم ناخن زرد (Yellow Nail Syndrome) سندرم نادری است که به دلیل آسیب و یا انسداد عروق لنفاتیک ایجاد می شود. این بیماری با تغییرات ناخنی، ادم لنفاوی، درگیری سیستم تنفسی و دفع پروتئین از دستگاه گوارش مشخص می شود.
    شرح حال: بیمار خانم نوزده ساله ای که با علایم اسهال، ادم منتشر، تغییرات ناخنی و کاهش شدید آلبومین سرم مراجعه کرده بود. با توجه به یافته های فوق و نیز پس از بررسی های لازم، سندرم ناخن زرد در وی تشخیص داده شد. در پیگیری انجام شده سه کودک از خانواده مادری وی مبتلا به سندرم ناخن زرد بودند.
    نتیجه گیری
    سندرم ناخن زرد گرچه بیماری ناشایعی است اما می تواند به صورت خانوادگی دیده شده و در چندین نسل بروز کند.
    کلیدواژگان: سندرم ناخن زرد، ادم لنفاوی، انتروپاتی از دست دهنده پروتئین، توزیع خانوادگی
|
  • M. Rezaeian, M. Mahmoodi, Me. Rezvani, F. Besharat, E. Haji Ghodratabadi, F. Molaei Page 217
    Background And Objectives
    One of the most important ways to promote the quality and attractiveness for readers is the accurate evaluation of the published articles in the journals. Therefore the present study was carried out by some of members of the editorial board in order to determine the quality and publication process of articles of the Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences (JRUMS).
    Materials And Methods
    In this self-audit survey, the information of each published paper in the JRUMS through the years 2001-2006 using a checklist collected by two of the team members separately. Then the completed checklists were compared with one another, and in case of any inconsistencies, the issue was examined and settled down by another member of the team.
    Results
    Throughout the given period, 21 volumes of the JRUMS have been published which comprised of 189 articles in total. In about one third of the published articles i.e. 59 articles (31.2%), the first author had been from Rafsanjan University. In 90 articles (47.6%) the type of study had not been mentioned. The mean number of the words used in the texts, the Persian and English abstracts were varied to a great extent. Furthermore, the mean and standard deviation of the time of receiving an article till its publication had been 238.15+ 98.54 days.
    Conclusion
    Based on these results it can be concluded that: 1. The possibility of receiving papers from outside of the university should be increased with more invitations. 2. The report of the type of study, the number of the article's words and the number of words used in Persian and English abstracts should be practiced accurately and in a more standard way by a close coordination among the writers, reviewers, and editors of the Journal. 3. More efforts should be put into practice to reduce the time span of receiving a paper until its publication.
  • S.A. Ayatollahi Mousavi, M. Mehrabian, B. Yaghmai Page 227
    Background And Objective
    The curative properties of garlic in medicine have been known for a long time. However, it was only in the last three decades when garlic properties were seriously investigated confirming its potential as therapeutic medicine. The aim of this study was to measure the MIC of aqueous and methanolic extracts of garlic and to compare them with ketoconazole as positive control.
    Materials And Methods
    In this laboratory study, the fresh smelly bulb of garlic was cleaned, skined, dryed and powdered. Garlic powder was solved in 80% methanol and distilled water. This yellow solution remained in the lab for 4 days. After that the stimmed, filtered and concentrated solution was kept remained inside the pipet in oven for 48h in 50ºC to make dry extract. Then methanol and aqueous dilutions (0.625 mg/ml, 1.25 mg/ml 2.5 mg/ml, 5 mg/ml, 10mg/ml and 20 mg/ml) were prepared separately from 200mg powder of the concentrated extracts of garlic. Three strains of dermatophytes were cultured on the media which contained different dilutions.
    Results
    This experimental study showed that the rate of the effect of the aqueous extracts of garlic on Sporothrix schenckii in the minimum dilution (0.625mg/ml) was 8% and in the maximum dilution (20mg/ml) was 100%. This rate in methanol extract on the same fungus was 25% and 100% in 10mg/ml dilution, respectively. The amounts of the effects of extracts on Candida albicans were 17% in the minimum dilution and 100% in 10% dilution. The effect of this plant on Cryptococcus neoformans was more than our expectation, because the amount of MIC in all dilutions was close to its minimum dilution (0.625mg/ml).
    Conclusion
    As the effects of the garlic extracts were the same or even more than ketoconazole, and also regarding the side effects of the synthetic drugs, the use of herbs as useful drugs are necessary.
  • B. Pourgheysri, P. Moss Page 235
    Background And Objective
    Chronic lymphocytic leukemia (CLL) is characterized by a monoclonal proliferation of lymphocytes mainly B cells (B-CLL) in the blood and bone marrow. Morphological and functional abnormalities of T cells and monoclonality of them have been documented in CLL. Such expanded cells may be specific for recognition of pathogens. Cytomegalovirus (CMV) is most likely involved in this phenomenon in CLL. CMV infection causes a high level of immune response in immunodeficient patients. In this study, the association between expanded T cells and the immune responses of CMV-specific CD4+ and CD8+ cells in B-CLL was investigated. Matherials and
    Methods
    This was a cross sectional study and the study group were 41 CMV seropositive B-CLL patients and 35 CMV seropositive healthy donors (control group). The level of CMV-specific CD4+ and CD8+ cells immune responses were detected by intracellular cytokine response to antigenic activation and CMV tetramer respectively.
    Results
    The level of CMV-specific CD4+ cells responses was significantly higher in patients with a median of 10.99% and 11% for IFN-γ and TNF-α producing CD4+T cells respectively than age-matched controls with a median of 4.3% and 4.6 (p= 0.0004 for IFN-γ and p= 0.003 for TNF-α). The level of CMV-specific CD8+ cells immune responses was also higher in patients compared to control group (p= 0.03 for NLV). There was a positive correlation between the level of CD4+ and CD8+ cells immune responses (p=0.009).
    Conclusions
    These results show the deep influence of CMV infection and the immune response to it in T-cell alteration in CLL patients. The increased level of CMV-specific T cells may be the cause of increased level of absolute T cells in these patients.
  • A.R. Navab Azam, A.R. Sadrearhami, M. Khalesi, Sh. Sharifi, M.B. Akbari Page 245
    Background And Objectives
    Post-operative edema and trismus are common following removal of impacted teeth. The aim of the present study was to compare the effects of local and intravenous (IV) dexamethasone on the edema and trismus following hard tissue impacted mandibular third molar teeth surgery.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 20 patients were randomly selected and allocated into two treatment groups. S urgical removal of bilateral impacted madibular third molars under local anesthesia were performed. Group A received 8mg IV dexamethasone and group B received 4mg local infilterated dexamethasone for each side. Edema was measured using both tape measure and sonography methods. In regards to trismus, interincisal mouth-opening was measured using a calibrated caliper pre-operatively and post-operatively. Data were statistically analyzed using Mann-Wittney and Wilcoxon tests.
    Results
    Both sonography and tape measure (method A) methods showed that the local dexamethasone was significantly more effective than IV dexamethasone in reduction of post-operative edema (p=0.012). Meanwhile, the difference of effectiveness between local and IV dexamethasone on the trismus was not statistically significant.
    Conclusion
    The results indicated that the use of local dexamethasone is an effective therapeutical strategy in reduction of post-operative edema of mandibular third molar teeth surgery.
  • S.M.J. Mortazavi, M. Nazer, A.R. Sayyadi, H. Karimi Page 251
    Background And Objectives
    The widespread use of cell phones has made the researchers focus on its health effects. However, the biological effects of electromagnetic fields have not been clearly known.
    Materials And Methods
    This interventional study has been performed on 70 male students who were studying at Rafsanjan University of Medical Sciences (RUMS) in 2006. Participants were divided into two groups. The First group which included 25 students whose immediate memories were tested by using Wechsler test. Ten minute real/sham exposure intervals to microwave radiations emitted from a mobile phone were performed at 0 h (sham), 24 h (real) and 48 h (sham) and the participants were tested using 5 Wechsler subsets immediately after each real/sham exposure. The second group included 45 males were exposed/ sham exposed to microwave radiation at 0 h (real), 24 h (sham). Data were statistically analyzed using student’s t-test.
    Results
    The means of memory scores in both groups were increased in the next day. This clearly shows the role of learning in these tests. No statistical relationship was found between exposure to the microwave radiation and memory scores.
    Conclusion
    Overall data could not show a significant effect of the mobile phone on short term memory. Repeating the memory tests after 24, 48 h clearly increased the scores in both groups. These findings confirm the role of learning in memory tests and lack of any link to cell phone use.
  • M.R. Heidari, G.R. Sepehri, M.J. Zahedi, R. Sheibani Tezerji Page 259
    Background And Objectives
    Snakebite treatment is one of the major difficulties in medicine due to its dangerous side effects. Intravenous anti- snake venom is the most common treatment in snake venom toxicity. Bezoar, a stone found in the stomach of wild goat, is widely reputed against various diseases, including snakebite, in traditional medicine among the tribes in southeast of Iran. But its efficacy against snakebite poisoning is not determined, yet. This study was performed to evaluate the Bezoar effect on the clinical signs, mean survival duration and the autopsy findings (pathologic signs) of experimental mice receiving various doses of crude Echis carinatus snake venom.
    Material And Methods
    In this experimental investigation, the natural crude snake venom was serially diluted and 10% & 2% concentrations of the venom were used. Various experimental doses of Bezoar (6, 50, 100 & 200 mg/kg/i.p) were injected, 20 min before 2% snake venom intra peritoneal administration. The clinical signs, mean survival duration and autopsy findings were recorded and compared with control mice which received saline, 20 min before snake venom administration. In case of using 10% concentration snake venom, mice received only 100 mg/kg/ i.p of Bezoar, 20 min before snake venom administration.
    Results
    The results of this study showed that Echis carinatus snake venom caused pain, progressive edema and death in mice. The Bezoar (50 & 100 mg/kg) increased the survival duration of mice receiving 2% dilution of Echis carinatus snake venom significantly as compared to controls (p<0.01). The dose of 100 mg/kg of Bezore increased the survival duration from 213.8 to 705 min in comparison to control group (p<0.01). Also the Bezoar significantly antagonized the pathologic signs (such as bleeding in the retroperitoneal space, thoracic cavity and CNS and lung vascular congestion) induced by Echis carinatus snake venom in mice. The exact mechanism(s) by which the Bezoar prolongs the survival duration and attenuates (diminishes) the pathologic signs of Echis carinatus snake venom in mice is not understood completely and needs further investigations to elucidate the underlying mechanism (s).
    Conclusion
    Pretreatment of mice with Bezore increased the survival duration of mice and decreased the pathologic signs (such as bleeding in the retroperitoneal space, thoracic cavityand CNS and lung vascular congestion) induced by Echis carinatus snake venom in mice. The exact mechanisms must be elucidated in other investigations.
  • M. Sadeghi, A. Bagherian Page 267
    Background And Objectives
    Dental caries are the most common chronic childhood disorders and DMFT index is the most important quantitative criterion for measuring tooth health. The purpose of this study was to describe the dental caries prevalence and its bilateral occurrence among 12-year-old students in Rafsanjan in 2007.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study a total of 353 (180 boys and 173 girls) were randomly selected from public and private schools. Pupils were examined clinically for dental caries according to World Health Organization (WHO) criteria. Dental examinations were done by using dental mirrors and explorer under artificial light in classrooms. Data were collected by interview and clinical examination was performed by one calibrated dentist and was analyzed using t-test.
    Results
    The mean DMFT value was 2.46 ± 2 (2.78 boys, 2.13 girls). Decayed (D) component was 75.7%, missing (M) 6.7% and filled (F) 17.6%. There were significant differences in DMFT and their components in relation to gender. The proportion of CF students was 20.7% (16.7% boys, 24.9% girls) and there was no significant difference in relation to gender. The highest prevalance of bilateral caries was in maxillary first and second molars and the lowest prevalance was in maxillary second premolars and mandibular first premolars.
    Conclusion
    Caries prevalence among 12-year-old students in Rafsanjan is higher than the global standards of WHO for 2010 therefore, improving the existing dental services and performing prevention programme for students seems to be necessary in the future.
  • S.M. Seyed Mirzaei Page 275
    Background And Objective
    Yellow Nail Syndrome is a rare syndrome caused by lymphatic vessels injury or obstruction. This syndrome is manifested by nail changes, lymphedema, pulmonary involvement and protein loosing enteropathy. Historty: A 19 year old young girl was presented by diarrhea, generalized edema, nail changes and severe hypoalbuminemia. According to the above findings, yellow nail syndrome was diagnosed. Her family history showed that three infants from maternal ancestral side were also involved.
    Conclusion
    Although yellow nail syndrome is an uncommon disease but can be presented with familial pattern and in successive generations.