فهرست مطالب
دو ماهنامه هوش مصنوعی و ابزاردقیق
سال سوم شماره 4 (پیاپی 16، آبان 1388)
- تاریخ انتشار: 1388/07/01
- تعداد عناوین: 27
- سرمقاله
-
مدیر و مهندسصفحه 4
- کنکاش (مشورت با کارشناسان)
-
صفحه 5دستیابی به سرعت بالای رشد اقتصادی برای کشوری که در مراحل اولیه توسعه است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و با توجه به نوسانات موجود در قیمت جهانی نفت، پایان پذیر بودن این منبع زیرزمینی و ماهیت ثروت ملی حاکم بر آن، این سؤال اساسی را پیش روی مسئولان اقتصادی، صاحب نظران و کارآفرینان متعهد کشورمان قرار داده است که کدامین راهکار می تواند ساختار اقتصادی کشور را که دچار ناکارآمدی و عدم تولید ثروت شده است، دگرگون کند و امکان توسعه اقتصادی کشور را در عمل، محقق سازد. در شرایطی که ارزش تولیدات صنعتی کشورهای مختلف جهان رو به رشد دارد و طیف وسیعی از کشورها سیاستهای اثربخش توسعه صادرات غیر نفتی را در راس برنامه های اقتصادی خود قرار داده اند، به اعتقاد صاحب نظران مسائل اقتصادی، در شرایط کنونی توجه جدی و همه جانبه به سمت صادرات غیر نفتی به طور عام و توجه به صادرات خدمات به عنوان یکی از کارآمدترین انواع آن به طور خاص می تواند از محورهای سیاستگذاری های توسعه اقتصادی باشد.
کلیدواژگان: خدمات فنی و مهندسی، توسعه اقتصادی، رشد اقتصادی، صادرات غیرنفتی، تجارت جهانی - مدیریت و تعالی سازمانی
-
صفحه 6تحقیق و توسعه از ارکان یک صنعت پویاست. فرایندهای تحقیق و توسعه و به ویژه ماهیت فرایند نوآوری های فناورانه از صنعتی به صنعت دیگر به شدت متفاوت است. تعریف ماهیت تحقیق و توسعه منوط به شناسایی کارکردهای آن است. دیدگاه نگاه به آینده با تکیه بر تجربیات گذشته و تشخیص نیازمندی های فعلی و ایجاد و سوق دادن وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب، بخشی از اهداف تحقیق و توسعه است. در این مقاله زمینه های مختلف تحقیق و توسعه در صنایع پتروشیمی که می توانند به عنوان زمینه های نوین (پیشتاز) قلمداد شوند بررسی گردیده اند. سعی شده است که زمینه های مختلفی که هم اکنون برای رشد و توسعه صنعت پتروشیمی کشور و بالا یردن توان رقابت در سطح بین المللی دارای اهمیتند بررسی شوند. از جمله می توان به مباحث مدیریت تحقیق و توسعه تلفیقی، دسترسی به دانش فنی، روش های بهبود تحقیق و توسعه، ایجاد فناوری به منظور دستیابی به ارزش افزوده بیشتر و همچنین روش های پیشرفته بازاریابی اشاره کرد و در انتها لزوم مدیریت جامع و هدفمند تحقیق و توسعه بررسی شده نشان داده شده است که برای تحقیق و توسعه باید راهبردی جامع و هدفمند تعیین کرد و با یک مدیریت مناسب از پراکنده کاری جلوگیری نمود. با توجه به متفاوت بودن ماهیت تحقیق و توسعه، باید رویکرد مدیریتی این دو متفاوت باشد.
کلیدواژگان: تحقیق و توسعه، صنایع پتروشیمی، مدیریت پژوهش - کارآفرینان
-
صفحه 7در سال 1354 از دبیرستان فرخی آبادان دیپلم گرفتم و در رشته برق دانشگاه صنعتی شریف ادامه تحصیل دادم و در سال 1361 مدرک کارشناسی و در سال 1368 از همان دانشگاه مدرک کارشناسی ارشد برق قدرت را اخذ نمودم. در سال 1364 دوره ای در سطح فوق لیسانس در پیتزبورگ امریکا که توسط بخش تکنولوژی سیستم های پیشرفته وستینگهاوس و دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا برگزار شده بود را طی نمودم. بعدا به دلیل علاقه به پزشکی هومیوپاتی به تحصیل در این رشته پرداختم و در سال 1380 موفق به طی دوره دکتری هومیوپاتی و کسب مدرک از انگلستان شدم. با توجه به تغییر وضعیت مرکز تحقیقات نیرو (متن) در سال 1377 و پیگیری بحث مدیریت تکنولوژی در این مرکز، دوره دکتری مدیریت تکنولوژی را از سال 1378 شروع نمودم و در سال 1382 موفق به کسب مدرک دکتری مدیریت تکنولوژی از امریکا گردیدم. از آنجا که رشته اصلی اینجانب مهندسی برق است، دوره دکتری مهندسی برق دانشگاه پیتزبورگ را نیز از سال 1380 طی نمودم و در سال 1384 موفق به اخذ دکتری مهندسی برق قدرت در زمینه ادوات FACTS شدم
- راهنمای صنعت
-
راهنمای صنعتصفحه 8
- پتروشیمی
-
صفحه 14برای رسیدن به دانش فنی روز و کاهش شکاف فناوری خود با شرکتهای پیشرو نیازمند تعاملات بین المللی هستیم. فناوری قابل رقابت که تضمینی برای آینده باشد برای حفظ حیات درازمدت هر سازمانی ضروری است و رسیدن به این مهم ممکن نیست جز این که ضمن باور توانمندی های خود، از تجارب شرکتهای جهانی سود برده، از دستاوردهای پیشگامان داخلی و خارجی بهره جوییم. این نوع همکاری در قالب اصولیش می تواند آمیزه ای از بهره جویی از توان داخلی و تجارب جهانی باشد. واضح است که اجرای پروژه های پژوهشی مشترک و در کنار شرکتهای پیشرو بودن، فرایند یادگیری را عملی تر، سریع تر و موفق تر می کند. یعنی ارتباط تنگاتنگ با متخصصان خارجی در طی پروژه تضمینی برای انتقال فناوری به داخل کشور است. تجربه ای که در هیچ سمینار، کارگاه آموزشی، دانشگاه و همایشی به دست نمی آید. یک سازمان باید بداند که می خواهد به کدام سو برود و در همان راستا راهبرد خود را تدوین نماید. لازم است ارتباطات بین المللی نیز متناسب با این راهبرد شکل گیرد و سمت و سو یابد.
کلیدواژگان: همکاری بین المللی، سازمان پژوهشی، فرصت، فناوری - نیروگاه
-
صفحه 15امروز استفاده از روش های فنی و مهندسی به تنهایی برای پیشگیری از حوادث کافی نیست و باید تدابیری برای تکمیل راهکاری مورد استفاده اندیشیده شود. در همین راستا ارتقای فرهنگ ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) به عنوان یک رویکرد ویژه در مدیریت مورد توجه قرار گرفته است. جامعه مورد نظر برای انجام پژوهش، یک «واحد نیروگاهی» بود. داده های مورد نیاز پژوهش با استفاده از پرسشنامه HSE استاندارد شده و محاسبه شاخصهای تحلیلی حوادث، جمع آوری شد. نتایج مطالعه نشان داد که نمره فرهنگ HSE با میزان آموزشهای دریافتی، نوع مسئولیت، نوع شغل و سابقه کار، ارتباط معنی داری دارد. اصلاح فاکتورهای شناسایی شده مؤثر در ارتقای فرهنگ HSE و کاهش احتمال بروز حوادث، نیازمند اجرای یک برنامه مدیریت فرهنگی در تمام سطوح سازمانی است.
کلیدواژگان: ایمنی، بهداشت، محیط زیست، فرهنگ HSE، قوانین مدیریتی - فولاد
-
صفحه 16در بازار رقابتی حاضر، توسعه سریع محصول که نیازهای مشتری از نظر ارزش، کیفیت و عملکرد را تامین می کند، یک شاخص رقابتی برای شرکتهاست. طوری که کارخانجات و مؤسسات تولیدی برای بقا در این بازار، سعی در استفاده از سامانه های مناسب نرم افزاری در مدیریت و تولید سازمان خود برای افزایش عملکرد سازمان دارند. هر شرکت مجموعه ای پیچیده از گردش اطلاعات است و تنها مدیریت درست می تواند با پردازش این اطلاعات، شرکت را در رسیدن به اهداف رقابتی یاری دهد. در این میان، سه سامانه اصلی یعنی مدیریت زنجیره تامین(SCM)، برنامه ریزی منابع سازمان (ERP) و سامانه اجرایی تولید (MES) از اهمیت خاصی برخوردار بوده، در قلب جریان اطلاعات شرکت قرار دارند.
کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین، برنامه ریزی منابع سازمان، سامانه اجرایی تولید - فناوری اطلاعات
-
صفحه 17شهرهای الکترونیکی با استفاده از فناوری های جدید می توانند زنجیره خدمات دهی مناسبی در بین شهروندان خود و در محیطی آرام و به دور از تنش را ایجاد نمایند. امروزه یکی از برترین و مهمترین این فناوری ها RFID یا همان سامانه های شناسایی از طریق امواج رادیویی است. در حال حاضر فناوری RFID ابزاری است که رشد بی مانندی در بسیاری از حوزه های صنعتی، تجاری، خدمات، آموزش و... داراست و شهرهای الکترونیک بزرگ دنیا در امریکا، اروپا و حتی در آسیای شرقی به طور فزاینده ای از این فناوری استفاده می کنند. این فناوری ابزاری است که در ایجاد شهرهای الکترونیکی کاربردهای فراوان و بی مانندی دارد و برای اعضای شهرهای الکترونیکی و مدیریت آنها مزایای بی شماری را به بار می آورد. از این روی، در این مقاله به نقش این فناوری مهم در ایجاد شهرهای الکترونیکی پرداخته می شود و گوشه هایی از موارد استفاده این فناوری در اجزای سازنده شهرهای الکترونیکی بیان می گردد تا راهگشای به کار گیری این فناوری به روز دنیا در شهرهای الکترونیکی ایران و مدیریت این شهرها باشد.
کلیدواژگان: شهر الکترونیکی، RFID، برچسب یا Tag، قرائتگر - حمل و نقل هوشمند
-
صفحه 18مسئله کنترل حجم ترافیک در بزرگراه ها مسئله ای مهم در شهرهای بزرگ است. دانستن این که وضعیت ترافیکی در یک لحظه و در یک بزرگراه به چه صورت است، راه حلهای مناسبی را برای ارائه خدمات دیگر فراهم می کند. شهر تهران نیز برای حل این مسئله از دوربینهای مدار بسته برای کنترل ترافیک استفاده می کند. مشکل اصلی در مورد این روش، نیمه خودکار بودن آن است. یعنی برای کنترل تصویر دوربینها، به انسان نیاز است. در این مقاله روشی تمام خودکار برای تخمین حجم ترافیک پیشنهاد می شود. این روش مبتنی بر شبکه مخابراتی و بر مبنای موقعیت یابی گوشی های تلفن همراه خواهد بود. امکان سنجی این روش برای بزرگراه های شهر تهران، انجام خواهد شد. برای امکان سنجی این روش لازم است تا نقشه بزرگراه های تهران استخراج شوند. روش پیشنهادی از تکنیکهای تطبیق با نقشه استفاده می کند. نتیجه امکان سنجی نشان می دهد که برای تهران این روش صرفا محدود به بزرگراه های واقع در مناطق نیمه شهری خواهد بود.
کلیدواژگان: سامانه هوشمند حمل و نقل، موقعیت یابی، تلفن همراه، انطباق با نقشه، دوربین مدار بسته - ساخت و تولید
-
صفحه 19در این مقاله، به لحاظ آماری، خرابی های آسانسورهای مورد مصرف در کشور بررسی و دسته بندی شده و علت مهمترین عامل بروز این عیبها مورد بررسی قرار گرفته است. سپس با روش حالات خطا و آنالیز مؤثر آن، پرریسک ترین عیوب مشخص شده است. برای رفع علت مهمترین این عیبها، سازوکار اصلاحی در سامانه قفل ایمنی درب آسانسور طراحی، تحلیل و ساخت گردیده و نیز مدار کنترلی جدیدی برای مدار فرمان قفل درب آسانسور طراحی و به صورت نرم افزاری شبیه سازی شده است. در نهایت می توان پیش بینی کرد که در صورت اعمال دو مجموعه بالا، میزان خرابی در آسانسور تا 79 درصد مقدار فعلی خود کاهش یابد.
کلیدواژگان: آسانسور، بررسی حالات خطا، تغییر طراحی، مکاترونیک -
صفحه 20شیر کنترل دبی تناسبی با قابلیت جبران فشار، یکی از پرکاربردترین اجزا در سامانه های کنترل هیدرولیک است. این شیرها در کاربردهایی مانند کنترل سوخت موتورها و کنترل دقیق سرعت عملگرها مورد استفاده قرار می گیرند. ویژگی اصلی این روش کنترل دبی، جبران تغییرات احتمالی و ناخواسته فشار در بالادست و پایین دست جریان است. یکی از پارامترهای مهم در نحوه کنترل دبی در این شیرها شکل هندسی اریفیس کنترل دبی است. در این مقاله پس از مدلسازی یک نمونه از این شیرها به بررسی اثر شکل هندسی درگاه پرداخته شده است و نشان داده می شود که با توجه به انتظاری که از عملکرد کنترلی این شیر وجود دارد شکل درگاه آن انتخاب می گردد.
کلیدواژگان: شیر تناسبی، جبران فشار، هندسه اریفیس، هیدرولیک، کنترل دبی -
صفحه 21در این مقاله به مراحل طراحی و ساخت یک موتور الکترواستاتیک دورانی با یاتاقان هوایی پرداخته می شود. در این موتور، روتور از جنس پلکسی گلاس و با قطر 38 میلی متر و ضخامت یک میلی متر است. این گونه از موتورها دارای مزایای زیادی از جمله سادگی، عدم پیچیدگی ساخت و حجم کمند. یکی از مزایای این موتور آن است که اجزای تشکیل دهنده موتور تنها به یک یا دو سری الکترود با چیدمان دورانی که با فناوری ساده مدارهای چاپی ساخته می شوند و یک روتور که یک دیسک ساده است محدود می شود. در این موتور برای کم کردن اصطکاک بین روتور و استاتور از یک یاتاقان هوایی ابتکاری استفاده شده است. همچنین قوانین حرکتی و مراحل طراحی و ساخت یک نمونه آزمایشگاهی بیان شده است و در ادامه، برخی از پارامترهای مؤثر بر عملکرد موتور به صورت تجربی بررسی شده اند. نتایج کار، نشاندهنده عملکرد خوب موتور و رسیدن به سرعتهای بالای دوران است.
کلیدواژگان: موتور الکترواستاتیک، میدان الکتریکی متحرک، القای الکتریکی، یاتاقان بادی، موتور سنکرون -
صفحه 22یک پاک کننده اولتراسونیک آلودگی هایی را که روی سطح جسم قرار گرفته از بین می برد و جسم را پاک می کند که شامل 3 قسمت اصلی: مدار تغذیه، ترانسدیوسر و محفظه است. با طراحی مدار تحریک و اعمال سیگنال ورودی از ژنراتور به پیزوالکتریک باعث ارتعاش شده، انتقال این نوسان از جداره محفظه به مایع درون آن مولکولهای مایع را تحت تاثیر قرار می دهد و پدیده کاویتاسیون را به وجود می آورد که می تواند تاثیرات مختلفی روی جسم از جمله فرسایش سطح آن بگذارد. تغییر شکل ناخواسته فلزات هر چند در ابعاد کوچک تحت یکی از عوامل فرسایش (ضربه آب) بسیار اهمیت دارد. حتی آلومینیوم که در برابر خوردگی مقاوم است به علت ایجاد حبابهای بسیار ریز با انرژی بالا و برخورد آنها به سطح آلومینیوم دچار فرسایش می شود. در این مقاله چگونگی ساخت مدار ویبراتور ژنراتور و پیدایش ضربان در پاک کننده اولتراسونیک، تاثیر افزایش دما و محاسبه خوردگی در فلز آلومینیوم مورد بررسی قرار می گیرد.
کلیدواژگان: کاویتاسیون، ضربان، ویبراتور، فرسایش، پاک کننده فراصوت، مدار تحریک پیزوالکتریک -
صفحه 23در سالهای اخیر، ماشینکاری تخلیه الکتریکی (EDM) به طور موفقیت آمیزی در شکل دهی کامپوزیتهای فلز- سرامیک به کار گرفته شده است. در این مقاله با استفاده از مدلسازی رگرسیونی، اثرات پارامترهای تنظیمی بر روی مشخصه های خروجی فرایند ماشینکاری EDM کامپوزیت (Al-4Cu-6Si)-10%SiC تعیین و تحلیل گردیده است. در این باره، اثرات سه پارامتر تنظیمی شدت جریان، زمان روشنی پالس و ولتاژ بر روی مشخصه های مهم ماشینکاری شامل سرعت برداشت ماده، میزان سایش ابزار و گشادی کناری حفره، بررسی شده است. به منظور مدلسازی فرایند، توابع مختلف رگرسیونی بر داده های موجود، برازش داده شده است. سپس با استفاده از رویکرد آنالیز واریانس (ANOVA)، بهترین مدلها انتخاب شده و تاثیرگذاری هر پارامتر در آنها مشخص گردیده است. در نهایت، به منظور بهینه سازی پارامترهای ماشینکاری، از الگوریتم ژنتیک برای حل مدلهای طراحی شده، استفاده شده است. نتایج محاسباتی نشاندهنده عملکرد بسیار خوب روش پیشنهادی در بهینه سازی چنین مسائل پیچیده و غیر خطی است.
کلیدواژگان: پارامترهای ماشینکاری، ماشینکاری EDM، بهینه سازی، مدلسازی رگرسیونی، الگوریتم ژنتیک - ساختمان و تاسیسات
-
صفحه 24مصالح هوشمند، مصالحی هستند که رویدادهای محیطی را حس و اطلاعات به دست آمده را پردازش می کنند و نسبت به محیط و شرایط آن واکنش مناسب را نشان می دهند. به عبارتی دارای توانایی ذاتی در جهت پاسخگویی سریع به محیطند. این مصالح دارای ویژگی ها و مشخصه هایی هستند که آنها را از بیشتر مصالح سنتی که در معماری استفاده شده اند متمایز می کنند. این خواص و ویژگی ها عبارتند از: وفق پذیری، فوریت و بی درنگی، به گزینی، صراحت و مستقیم بودن، خود به کار اندازی که در صورت دقت بیشتر به ویژگی ها و خواص این مصالح و در نتیجه پی بردن به تمرکز مستقیم این مصالح بر روی رویدادهای فعال کننده آنها و نیز توانایی واکنش قابل پیش بینی و در عین حال بی درنگ و سریع آنها نسبت به شرایط محیطی، می توان این مصالح را به چند گروه تقسیم کردکلیدواژگان: مصالح هوشمند، فناوری نوین، پردازش اطلاعات محیط، انرژی، معماری هوشمند
- رباتیک
-
صفحه 25سامانه های تله اپراتوری بنا دارند تا توانایی های انسان را برای انجام عملیات در محیطهای دور، غیر قابل دسترس و یا خطرناک افزایش دهند. یکی از عوامل ناپایداری سامانه های تله اپراتوری بزرگ/کوچک نمایی است. در این مقاله هدف بررسی تاثیر این ضرایب در پایداری سامانه تله اپراتوری یک درجه آزادی و طراحی یک کنترلر مناسب و پایدار برای آن است. در این راستا هر یک از رباتهای مستر و اسلیو مدلسازی شده اند و یک کنترلر امپدانسی برای حفظ ترکینگ موقعیت در سمت اسلیو و همچنین، یک کنترلر نیرو در سمت مستر برای ترکینگ نیرو طراحی می شود. سپس پایداری کنترلر طراحی شده مورد بررسی قرار گرفته است و اثر ضرایب بزرگ/کوچک نمایی در پایداری کنترلر در حضور تاخیر زمانی تعیین می گردد. مهمترین اهداف طراحی یک سامانه تله اپراتوری، پایداری و شفافیت (فراهم آوردن حس حضور واقعی اپراتور در محل انجام عملیات) است. نتایج شبیه سازی کنترلر در نرم افزار Matlab/Simulink و همچنین نتایج آزمایشهای تجربی انجام شده اثبات می کنند که کنترلرهای طراحی شده، اهداف ما (پایداری و شفافیت) را به نحو مطلوبی ارضا می نمایند.
کلیدواژگان: تله اپراتوری، بزرگ/کوچک نمایی، کنترلر امپدانسی، پایداری، شفافیت - نگهداری و تعمیرات
-
صفحه 26روش های نگهداری و تعمیرات را می توان به چهار بخش تقسیم نمود: تعمیرات اصلاحی، تعمیرات مبتنی بر زمان، تعمیرات مبتنی بر شرایط و تعمیرات پیشگویانه. مسئله انتخاب سیاست مناسب تعمیرات را می توان یک مسئله تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) دانست. در این مقاله با استفاده از رویکرد جدید AHP فازی، به ارزیابی و مقایسه چهار روش و انتخاب سیاست بهینه تعمیرات در شرایط عدم قطعیت خواهیم پرداخت. در این رویکرد سعی شده است تا مشکلات قبلی مربوط به روش های وزن دهی و اولویت بندی برطرف گردد.
کلیدواژگان: راهبردهای تعمیرات، تصمیم گیری چندمعیاره، AHP فازی، وزن دهی -
صفحه 27این مقاله به شرح و بررسی یک مورد مطالعاتی عیب یابی تجهیزات دوار با استفاده از آنالیز کپستروم می پردازد. نام کپستروم (CEPSTRUM) وارونه کلمه اسپکتروم (SPECTRUM) است که این نامگذاری به دلیل فرمول کپستروم است که در متن اصلی خواهیم دید. خواص ذکر شده و روش استفاده از آن با فرض داشتن طیف توانی (POWER SPECTRUM) صادق است. روش انجام مطالعه، استفاده عملی از این روش در آنالیز عیب یابی تجهیزات دوار در پالایشگاه فجر جم و تحقیق درباره این روش از منابع ذکر شده در مراجع بوده است.
کلیدواژگان: کپستروم، راهمونیک، کوفرکانس، فرکانس مش چرخدنده -
صفحه 28طی دهه های اخیر با افزایش رقابت در کسب و کار و بازارهای جهانی و نظر به لزوم کاهش هزینه ها از جمله هزینه های جاری در بخش نگهداری و تعمیرات، توجه مدیران به علم نگهداری و تعمیرات جلب شده است. یکی از فناوری های نوین و سودمند در این زمینه، فناوری شناسایی از طریق امواج رادیویی (RFID) است، انتقال اطلاعات در برچسبهای هوشمند RFID، از طریق امواج رادیویی و با یک دستگاه خواننده حاصل می شود. این برچسبها ممکن است به یک محصول و یا وسیله متصل شوند و اطلاعات آنها در سامانه های مدیریتی دارای فوایدی مانند بالا بردن بازدهی، کاهش خطا و رهگیری دقیق خواهد بود. همچنین با توجه به توان بالای این ابزار در مدیریت دارایی و کنترل موجودی، موجبات تقویت مدیریت زمان در تامین قطعات، خرید خودکار و نظارت بر فعالیتهای تعمیراتی فراهم خواهد شد و امکان تهیه آمار و اطلاعات مربوط به دستگاه تحت تعمیر، نوع تعمیر، تاریخ تعمیر، زمان صرف شده، نام تعمیرکار، نقص و مشکل دستگاه، هزینه تعمیرات، نوع کالا و قطعات به کار رفته و... وجود خواهد داشت. همچنین با تجهیز این برچسب به انواع حسگرها امکان شناسایی هر قطعه معیوب به صورت منحصر به فرد و تهیه گزارشهای پیشگیرانه و پیشگویانه و بررسی عوامل زیست محیطی فراهم است.
کلیدواژگان: نگهداری و تعمیرات، مدیریت زنجیره تامین، امواج رادیویی، برچسب هوشمند، رهگیری -
صفحه 29این مقاله به بررسی عیوب شایع در الکتروپمپهای موجود در صنایع آب و فاضلاب کشور به کمک آنالیز ارتعاشات می پردازد. در این تحقیق یک جامعه آماری از الکتروپمپهای موجود در شرکتهای آب و فاضلاب کشور زیر پوشش قرار گرفته و وضعیت آنها از دیدگاه ارتعاشی بررسی شده است. با استفاده از آنالیز ارتعاشات، عیوب اصلی در ماشینهای دارای ارتعاش بالا تشخیص داده شده اند و عیوب اصلی در الکتروپمپها شناسایی گردیدند. الکتروپمپهای بررسی شده دارای دو نوع ترکیب یاتاقان بندی هستند. با توجه به این نکته، اثر نوع یاتاقان بندی در توزیع فراوانی عیوب اصلی مشخص گردیده است. با بررسی داده های به دست آمده مشخص گردید که نامیزانی، ناهمراستایی و خرابی یاتاقانها عیوب عمده در الکتروپمپهای مورد بررسی اند.
کلیدواژگان: صنعت آب و فاضلاب، الکتروپمپ، آنالیز ارتعاشات، تحلیل آماری، عیب یابی -
صفحه 30نظر به این که یکی از نتایج مهم استفاده از آنالیز روغن عیب یابی سامانه های مکانیکی است. به همین منظور با مطالعه دقیق نتایج آنالیز روغن موتورهای دیزل که به عنوان سامانه های احتراق داخلی هستند، این نتیجه حاصل گردید که با بررسی دقیق مقادیر خواص فیزیکی و شیمیایی روغن که شامل شاخص گرانروی، TBN، گرانروی در دمای 40 درجه (Vis 40) است و همچنین مطالعه تغییرات و نوسانات آنها درطول زمان می توان بخش مهمی از عیوب موتور را پیش بینی نمود که به عنوان مثال می توان به مواردی همچون عملکرد سوزنهای انژکتور، کمپرس موتور و... اشاره نمود. در این مقاله سعی گردیده است چگونگی تشخیص عیوب موتور از طریق بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی روغن ارائه گردد. همچنین در پایان به روشی ابداعی برای کاهش اسیدی شدن محیط روغن اشاره خواهد گردید. این مقاله با مطالعه میدانی بر روی بیش از 75 دستگاه موتور دیزل صورت پذیرفته است.
کلیدواژگان: مراقبت وضعیت، خواص فیزیکی و شیمیایی، عناصر فرسایشی، لزجت، عدد بازی روغن (TBN) - بازرسی فنی، ایمنی و حفاظت
-
صفحه 31قطعات بدنه توربینهای حرارتی از سه روش ریخته گری، آهنگری و ورقکاری ساخته می شوند. در بین این سه شیوه، تولید قطعات ورقکاری شده بیشتر برای ساخت پوسته های بیرونی توربینها کاربرد دارند. از سوی دیگر، قطعات ریختگی و آهنگری شده در ساخت پوسته های داخلی و روتور توربین به کار می روند که بدین ترتیب از حیث اهمیت در رده اول قطعات توربین قرار می گیرند. حساسیت بالای پوسته های داخلی توربینها و شرایط کاری ویژه آنها، نیاز به داشتن سطح کیفی بالایی را برای این قطعات می طلبد. از سوی دیگر، ماهیت قطعات ریختگی چدنی و فولادی که عمدتا در ساخت این پوسته ها مورد استفاده قرار می گیرند، به نحوی است که عیوب سطحی و حجمی به وفور در آنها یافت می شود.
کلیدواژگان: پوسته ریختگی، بازرسی غیرمخرب، توربین گاز، توربین بخار، سیکل ترکیبی، نیروگاه حرارتی - مهندسی پزشکی و درمان
-
صفحه 32طرح استقرار نظام جامع اطلاعات سلامت شهروندان، در برنامه چهارم توسعه مصوب شده است. برخی از چالش های اجرای این طرح، احراز هویت افراد و اطمینان از صحت، جامعیت، تمامیت، امنیت اطلاعات و ارتباطات است. برای رفع این چالشها و فراهم کردن امکان پرداخت الکترونیکی، کارت هوشمند سلامت می تواند نقشی کلیدی و بی همتا داشته باشد. علاوه بر این، فراهم آوردن امکان نگهداری اطلاعات پایه سلامت در تراشه کارت (شامل بیماری های مهم، حساسیتها، واکسیناسیون، گروه خونی و سوابق اهدای خون، نسخه چشم پزشکی، مجوز اهدای عضو، پزشک خانواده و نظام ارجاع، مجوزهای سازمان بیمه گر برای بیماران یا داروهای خاص و نسخه الکترونیکی) می تواند کمک مؤثری به سلامت مردم به ویژه در شرایط اورژانسی بنماید.
کلیدواژگان: سلامت الکترونیکی، کارت هوشمند، تامین کارت سلامت ایرانیان (تکسا)، تامین اجتماعی -
معرفی فروشندگان تجهیزات کنترل و ابزاردقیقصفحه 33