فهرست مطالب

سلامت و محیط زیست - سال دوم شماره 3 (پیاپی 5، پاییز 1388)

فصلنامه سلامت و محیط زیست
سال دوم شماره 3 (پیاپی 5، پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی فرزادکیا، سعید صالحی، احمد عامری، احمد جنیدی جعفری، رامین نبی زاده صفحه 160
    زمینه و هدف
    بیش از 70 درصد از ترکیب زباله های شهری ایران را پسماندهای مواد غذایی با درصد فسادپذیری بالا تشکیل می دهند. بر این اساس احداث کارخانه های کمپوست به منظور دفع بهداشتی و تولید کودی ارزشمند از این مواد، از الویت های اصلی مدیریت زباله های شهری در کشور به شمار می آید. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه کیفیت کمپوست تولیدی در کارخانه های کمپوست خمین و تهران است.
    روش بررسی
    این مطالعه به مدت 9 ماه بر روی کمپوست تولیدی در کارخانه های کمپوست خمین و تهران انجام شد. به منظور تعیین خصوصیات شیمیایی کمپوست تولیدی دراین دو کارخانه فاکتورهایی نظیر درصد موادآلی، کربن، ازت، فسفر، پتاسیم و فلزات سنگین سرب، کادمیوم، جیوه و کروم مورد ارزیابی قرار گرفت. خصوصیات میکربی کمپوست تولیدی نیز با تعیین مقادیر کلیفرم، سالمونلا وتخم انگل مشخص گردید.
    یافته ها
    فاکتورهای مورد ارزیابی در کمپوست خمین و تهران به ترتیب عبارتند از: میانگین درصد مواد آلی 29،80ppm)، 37.77)، درصد کربن (ppm 22،18، 22.14)، درصد ازت (ppm 1.6، 2.08)، میزان سرب (ppm 59.44، 229.6)، میزان کروم (ppm 19.75، 70.2). کیفیت میکربی نمونه های کمپوست تولیدی در سطح کلاس B سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا قرارداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که درصد موادآلی در کمپوست تهران کیفیت بهتری داشته اما هر دو نمونه کیفیتی پایین تر از کمپوست درجه 2 دارند. درصد کربن، ازت و پتاسیم در نمونه ها در محدوده قابل قبول و درصد فسفر درآنها پایین تر ازحد مطلوب بود. میزان فلزات سنگین خصوصا سرب و کروم در کمپوست تهران به مراتب بیشتر بوده اما هر دو نمونه در اکثر موارد استانداردهای کمپوست را تامین می نمایند. با استناد به کیفیت میکربی به دست آمده، هر دو نمونه کمپوست قابلیت کاربرد به عنوان عامل اصلاح کننده خاک های ضعیف را دارند.
    کلیدواژگان: کمپوست، زباله های شهری، تهران، خمین
  • نعمت الله جعفرزاده حقیقی فرد، سعید سلامات، زهرا رضوانی، محمد علی بهروز صفحه 170
    زمینه و هدف
    توسعه روز افزون صنعت سبب شده تا استفاده بشر از انرژی در مقیاس وسیع موجب رها شدن بخشی از انرژی به فرم طول موج های الکترومغناطیسی مانند مادون قرمز شد که اثرات آن بر سلامتی انسان شناخته شده است. کنترل این تابش در حد استاندارد ها و غیر خطر زا و تامین تندرستی نیروی کار، از هزینه های اقتصادی تولید ناشی از صدمات وارد بر نیروی کار خواهد کاست. هدف از این بررسی تعیین میزان پرتو فروسرخ A در فضاهای بسته و باز در محدوده مطالعاتی است.
    روش بررسی
    برای کنترل تابش پرتو فروسرخ A لازم است تا این پرتوها اندازه گیری شده و تغییرات و مقادیر آنها نسبت به حدود استاندارد قابل تحمل به وسیله انسان بررسی گردد. در این بررسی سعی شده است تا مقادیر تابش این پرتو در یک واحد صنعتی اندازه گیری شود. به این منظور یکی از واحدهای صنایع فولاد مستقر در جنوب شرقی اهواز برگزیده شد. برای بررسی تغییرات مقادیر تابش پرتو های مادون قرمز A، 8 بار اندازه گیری درهر ماه و درساعات متفاوت روز در ارتفاع های متفاوت از سطح زمین و به مدت یک سال انجام گرفت. اندازه گیری به وسیله دستگاه رادیومتر دیجیتالی هاگنر مدل EC.1 IR-A جهت بررسی انتشار پرتوها در ارتفاع های مختلف انجام شده است. مقادیر اندازه گیری شده با حدود استاندارد ACGIH مقایسه شده و تغییرات آنها ارایه گردید.
    یافته ها
    میانگین میزان تابش پرتوهای فرو سرخ A در این واحد صنعتی 18/1 میلی وات بر سانتی مترمربع است، نشان دهنده اینست که میزان پرتو مادون قرمز A در تمام واحدهای شرکت کمتر از حد استاندارد است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از تاثیر معنی دار منبع تابش خورشید بر میزان پرتومادون قرمز A است.
    کلیدواژگان: پرتو فرو سرخA، صنایع فولاد سازی، استاندارد پرتو
  • ذبیح الله یوسفی صفحه 178
    زمینه و هدف
    محیطاستخرهای شنا به خصوص آب آنها، در صورت گندزدایی نادرست می تواند یکی از منابع آلودگی به ارگانیسم های مختلف از جمله استافیلوکوک ها باشد. این مطالعه به منظور آگاه ساختن مسئولین و افراد استفاده کننده از وضعیت بهداشتی موجوداستخرهای سرپوشیده شهر ساری انجام شد و استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یکی از شاخص های عمده کنترل میکربیاستخرهای شنا مورد پایش قرار گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به روش توصیفی و از 5استخر فعال شهر ساری تعداد 23 نمونه مرکب به طور تصادفی در مدت 3 ماه از عمق 60 سانتی متری آباستخر تحت شرایط خاص در بطری های استریل شده دهانه گشاد برداشته شده و طی حداکثر 2 ساعت به آزمایشگاه منتقل و از نظر آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس و بعضی از پارامترها از قبیل دما، pH، کلر آزاد باقی مانده و کدورت بر اساس روش های میکرب شناسی و استاندارد مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    آزمایش ها نشان داد که میانگین درجه حرارت °C 08/27، دامنه pH آب ایناستخرها4/ 7 الی 8/7، میانگین کلر آزاد باقی مانده 1 میلی گرم در لیتر و میانگین کدورت77/0 واحد کدورت (NTU) بوده است و بیشترین مورد آلودگی به استافیلوکوک اورئوس با3/29% دراستخر Cو کمترین آن دراستخر D با 19/10% مشاهده گردید. همچنین آنالیز نشان داد که در 90% نمونه ها بین میزان کلر باقی مانده، بار شناگران و درجه حرارت آب از یک سو و تعداد باکتری های استافیلوکوک مشاهده شده از سوی دیگر رابطه وجود دارد.
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد در 3/91% نمونه ها استافیلوکوک اورئوس وجود داشته است با توجه به این که مهم ترین علت ورود استافیلوکوک ها به آب، آلودگی های پوستی بدن شناگران، مخاط بینی، ادرار و... می باشد لازم است به مساله استحمام قبل از ورود بهاستخر توجه جدی گردد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، آب، استخرشنا، ساری
  • حسین معصوم بیگی، عباس رضایی، اکبر نصیری صفحه 188
    زمینه وهدف
    فاضلاب های رنگی صنایع نساجی یکی از منابع مهم آلودگی محیط زیست اند. استفاده از روش های مناسب دوستدار محیط زیست به منظور حذف این آلاینده ها ضروری است. در سال های اخیر، استفاده از فرایندهای اکسیداسیون پیشرفته، بر پایه تولید اجزای بسیار فعال و واکنش پذیر مانند رادیکال هیدروکسیل پیشنهاد شده است. هدف از انجام این تحقیق، تجزیه فتوکاتالیستی رنگ متیلن بلو با استفاده از نانو ذرات اکسید روی تحریک شده با پرتو فرابنفش (UVA) است.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجزیه فتوکاتالیستی رنگ متیلن بلو به کمک غلظت های مختلف نانوذرات اکسید روی با قطر زیر50 نانومتر و پرتو فرابنفش (UVA) در یک راکتور ناپیوسته (Batch) مورد مطالعه قرار گرفت. غلظت رنگ، غلظت نانو ذرات اکسید روی، شدت پرتو اشعه اولتراویوله از جمله متغیرهای مورد مطالعه در این تحقیق بودند.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که حذف رنگ متیلن بلو ارتباط مستقیمی با شدت تابش دارد. بهترین نتیجه حذف رنگ در غلظت 150 میلی گرم در لیتر نانو ذرات اکسید روی و شدت تابش240 میکرووات بر سانتی متر مربع حاصل گردید. با افزایش غلظت رنگ سرعت حذف رنگ کاهش می یافت. متعاقب حذف رنگ، 7/32% از میزان COD اولیه نیز کاسته می شد.
    نتیجه گیری
    فرایند تجزیه فتوکاتالیستی به کمک نانو ذرات اکسید روی تحت تابش UVA در حذف کامل رنگ متیلن بلو وکاهش COD است.
    کلیدواژگان: تجزیه فتوکاتالیستی، متیلن بلو، نانوذرات اکسید روی، پرتو UVA
  • فاطمه رشید اشمق، روشنک رضایی کلانتری، مهدی فرزادکیا، احمد جنیدی جعفری، رامین نبی زاده صفحه 196
    زمینه و هدف
    هیدروکربن های معطر چند حلقه ای دسته ای از آلاینده های خطرناک محیط با خاصیت سرطان زایی و جهش زایی اند که بر اساس فعالیت های مختلف در محیط زیست تجمع می یابند. لذا تصفیه این مواد شیمیایی اهمیت زیادی دارد. در این میان استفاده از روش های زیستی به دلیل سادگی فرایند و هزینه کمتر به عنوان یک روش موثر و مقرون به صرفه توصیه شده است. در این تحقیق به منظور بررسی روند کاهش آلودگی هیدروکربن های نفتی در فرایند اصلاح زیستی، مدل تجزیه زیستی فنانترین در خاک های آلوده به ترکیبات نفتی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    ابتدا از خاک آلوده به ترکیبات نفتی باکتری های مستعد تجزیه PAHs جداسازی شدند سپس قابلیت آنها در تجزیه زیستی فنانترین در محیط دوغابی بررسی گردید و با استفاده از اسینتوباکتر که بیشترین توانایی را در حذف فنانترین داشت، مدل تجزیه زیستی در خاک در مقیاس آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    راندمان حذف فنانترین برای غلظت 100 میلی گرم بر کیلوگرم 4/99 درصد در طول 33 روز برای غلظت 500 میلی گرم بر کیلوگرم 96 درصد در طول 60 روز دوره تجزیه زیستی به دست آمد. نرخ کاهش فنانترین برای غلظت 100 میلی گرم بر کیلوگرم بین 99/2 تا 86/8 میلی گرم بر کیلوگرم در روز و برای غلظت 500 میلی گرم بر کیلوگرم بین 4/1 تا 09/11 میلی گرم بر کیلوگرم در روز بود.
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج نشان داد میزان حذف فنانترین به غلظت اولیه آلودگی بستگی دارد و با افزایش غلظت اولیه نرخ حذف فنانترین افزایش می یابد. همچنین با تقریب مناسبی می توان گفت که حذف فنانترین از مدل سینتیک درجه صفر و یک پیروی می کند.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر، سینتیک تجزیه زیستی، هیدروکربن های معطر چند حلقه ای
  • محمد علی ززولی، ماهره عبدی، اسماعیل قهرمانی، مهدی قربانیان الله آباد صفحه 204
    زمینه و هدف
    مدرسه به عنوان مکانی مطمئن برای پرورش کودکان، نوجوانان و جوانان قلمداد می شود و در فراهم آوردن زندگی سالم و نشاط انگیز و تربیت افراد با رفتار سالم، نقش بسیار سازنده ای را ایفا می کند. لذا هدف از این مطالعه بررسی شرایط بهداشتی و محیطی در مدارس ابتدایی ناحیه یک ساری است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی است. در این مطالعه 45 مدرسه ابتدایی دولتی و غیرانتفاعی مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری به صورت سرشماری انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در این بررسی پرسشنامه بوده است. داده ها از طریق مصاحبه با مدیر مدرسه و مشاهده مستقیم توسط پژوهشگر جمع آوری شد و اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار Excel و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این بررسی نشان داد که مدارس مورد مطالعه دچار کمبود وسعت فضای آموزشی متناسب با تعداد دانش آموزان مشغول به تحصیل اند و تنها وسعت 6/6 درصد مدارس نزدیک به استاندارد است. تنها در 6/35 درصد مدارس بین آبخوری و دستشویی تفاوت قایل شده اند. نتایج آزمون آماری کای دو نشان داد که در محدوده مورد مطالعه این تحقیق نوع مدرسه از نظر دولتی و غیر انتفاعی بودن تاثیری در استاندارد بودن توالت ها (35/0 = P)، دستشویی ها (06/0 = P) و آبخوری های مدارس (77/0 = P) ندارد. همچنین در 32 درصد مدارس زاویه تابش نور صحیح است.
    نتیجه گیری
    مهم ترین نکته در این تحقیق عدم رعایت شاخص های بهداشت محیط به دلیل ناآگاهی یا کم توجهی مدیران یا افراد مسئول به استانداردهاست و تنها نیاز به وجود مدرسه از جنبه کمی آن مورد توجه قرار گرفته و مسایل کیفی در این خصوص مد نظر نبوده است.
    کلیدواژگان: مدارس دولتی، مدارس غیر انتفاعی، شاخص بهداشت محیط
  • کاظم ندافی، رامین نبی زاده، محمدصادق حسنوند، علیرضا مصداقی نیا، کامیار یغماییان، فاطمه مومنی ها صفحه 214
    زمینه و هدف
    پسماندهای خطرناک به علت دارا بودن خصوصیاتی نظیر سمی، خورنده، اشتعال پذیر، واکنش پذیر یا دیگر مشخصات مشابه شامل آن دسته از پسماندهایی می شوند که سلامت انسان و محیط زیست را به مخاطره می اندازند. از آنجایی که دانشگاه علوم پزشکی تهران نقش مهمی در توسعه آموزش کشور دارد به یک مطالعه جهت شناسایی پسماندهای خطرناک در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیاز می باشد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت تولید و مدیریت پسماندهای خطرناک در دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه چهار دانشکده که در پردیس مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند، انتخاب گردیده و داده های مورد نیاز از طریق نمونه برداری، پرسش نامه، مصاحبه حضوری با متصدیان واحدهای مورد نظر و مراجعه به اسناد موجود جمع آوری گردیده اند. این اطلاعات شامل نوع و مقدار پسماند، روش نگهداری موقت، تناوب تخلیه پسماند و روش دفع نهایی پسماند است.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان دادند که تقریبا 2072 کیلوگرم پسماند خطرناک به استثنای فاضلاب کنترل نشده در سال تولید شده است. همچنین دانشکده دندانپزشکی، داروسازی، پزشکی و بهداشت به ترتیب حدود 993، 606، 256، 217 کیلوگرم در سال پسماند خطرناک در پردیس مرکزی تولید نمودند. نتایج حاصل همچنین نشان داده اند که از کل مقدار سالانه پسماند خطرناک تولید شده که معادل 72/2 تن بوده است، 954، 848، 475، 427، 245، 49 کیلوگرم را به ترتیب پسماندهای با خاصیت عفونی، سمی، اشتعال پذیر، سرطان زا، خورنده و واکنش پذیر تشکیل داده اند.
    نتیجه گیری
    لازم به ذکر است که پسماند خطرناک جامد همراه با پسماندهای جامد خانگی مدیریت می شوند و پسماندهای خطرناک مایع به داخل سیستم دستشویی (سینک) بدون هیچگونه کنترلی تخلیه می شوند. روش مدیریت ناصحیح پسماندها از نقطه تولید تا محل دفع نهایی به وضوح قابل مشاهده است.
    کلیدواژگان: پسماند خطرناک، مدیریت پسماندهای خطرناک آزمایشگاهی، پردیس مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • محمد تقی صمدی، رقیه نوروزی، سعید عزیزیان، یوسف دادبان شهامت، منصور ضرابی صفحه 224
    زمینه و هدف
    غلظت فلوراید در آب آشامیدنی به دلیل اثرات مفید و مضر آن برروی سلامت انسان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر آلومینای فعال بر کارایی حذف فلوراید از آب آشامیدنی است.
    روش بررسی
    آزمایش ها در سیستم ناپیوسته و با تغییر فاکتورهای موثر مانند Hp (5، 7 و 9)، زمان تماس (03، 06، 09 و 021 دقیقه)، غلظت اولیه فلوراید (1، 2 و 4/2 میلی گرم بر لیتر) و دز آلومینای فعال (1/0، 2/0 و 3/0 گرم بر لیتر) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین داده های حاصل از این تحقیق با مدل لانگمیر و فروندلیچ و داده های سینتیک با مدل های درجه یک کاذب، درجه دو کاذب، درجه دو کاذب تغییر شکل یافته، تطبیق داده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد با افزایش Hp محلول کارایی حذف کاهش می یابد وHp بهینه در محدوده 5 تا 7 بوده است. همچنین کارایی حذف فلوراید با افزایش جرم ماده جاذب و کاهش غلظت اولیه فلوراید افزایش یافته است. جذب یون های فلوراید با مدل لانگمیر (8999/0=2r)همراه است. سینتیک جذب فلوراید بر روی آلومینای فعال به وسیله مدل درجه دو کاذب بهتر توصیف شد (1889/0=2r).
    نتیجه گیری
    غلظت آلومینای فعال بر کاهش غلظت یون های فلوراید در آب موثر است. حذف بالای فلوراید در آزمایشات ناپیوسته در 5=Hp محلول مشاهده شد زیرا هیچ یون فلوراید آزادی در محلول وجود ندارد که ممکن است ناشی از فعل و انفعالات الکترواستاتیکی بین سطح آلومینا و گونه های بارز فلوراید در محلول باشد. مدل سینتیک به طور مناسب رفتار حذف یون فلوراید به وسیله جذب سطحی آلومینای فعال در سیستم ناپیوسته را توصیف می کند
    کلیدواژگان: آلومینای فعال، فلوراید، آب، جذب
|
  • Page 160
    Backgrounds and
    Objectives
    Over than 70% of solid wastes is consisted of food wastes with high putrecibility in Iran. Due to this regard, construction of composting factories for sanitary disposal or fertilizer production from solid wastes was very appreciated in our country. The objective of this research was to study on the quality and comparing of the compost produced by Khomain and Tehran compost factories.
    Materials And Methods
    This study was accomplished on the compost produce from Khomain and Tehran compost factories about 9 months. For investigation of chemical qualities of these materials, some indexes such as percentage of organic materials, carbon, nitrogen, phosphorus, potash and heavy metals consists of lead, cadmium, mercury and chromium were measured. Microbial quality of these compost materials were defined by assessing of the amounts of coliforms bacteria, salmonella bacteria and parasites ova.
    Results
    The average amounts of some indexes in compost of Khomain and Tehran were been: organic materials % (37.77, 29.80), carbon %(22.14, 18.12), nitrogen% (2.08, 1.6), lead (229.6, 59.44 ppm), and chromium (70.2, 19.75), respectively. The microbial quality of these compost samples were agreement with class B of USEPA guidelines.
    Conclusion
    This study showed that quality of organic materials percent in Tehran's samples was better than Khomain's samples, but these indexes on these samples were lower than the grade No.2 of compost. The percentage of carbon, nitrogen and potash in these samples were desirable but, phosphorus amount were not in sufficient. The heavy metals especially lead and chromium in Tehran's samples were higher than Khomain's samples, but these samples were usually in agreement with guidelines of compost. Due to the defined microbial qualities, these samples could be used as well as amendment agents for poor soil.
  • Page 170
    Backgrounds and
    Objectives
    As industries are developed, human uses of the energy in the huge scale and release the loss energy in the form of electromagnetic radiation such as infrared into the environment, that it could affect on the man health. According to the available standards, if the IR-A could be controlled and consequently health of workers could be provided, it would reduce the total industrial expenses.
    Materials And Methods
    To control this radiation, it is necessary to measure it and compare the results with the available standards. Hence, in this study, we try to measure this radiation in a unit of industy. For this porpuse the unit of steel company that settled in southeast of ahvaz is selected.
    Results
    The determinations were done every month during one year in all selected units. These results are compared with the available standards, and finally the differences are statistically evaluated by some suitable statistical methods. For measuring the dispersal of ray in the diffrent height. bat hard data compared with ACGIH standard and SPSS software is used for changing Radiation.
    Conclusion
    The average amount of IR-A at this industrial unit is 1.18 mW/cm2 which is more than the standard value in such industries, and based on our fouding the natural solar source of this radiation increases such effects in out-door work places.
  • Page 178
    Backgrounds and
    Objectives
    Swimming pools water if not disinfected properly can be one of the infection sources of different microorganisms such as staphylococcus. This study is to aware the authorities and users about the conditions existed in sheltered swimming pools in Sari and to believe the contamination of the water there, related to the existence of staphylococcus aureus.
    Materials And Method
    In this descriptive study 32 specimens collected randomly from 15 swimming pools in action during three months from 60 cm deep under specific conditions in sterile containers and taken to the laboratory of health college in 2 hrs and were analyzed for the contamination from staphylococcus aureus and some other parameters like temperature, pH, chlorine residual and opacity on the basis of microbiological and standard methods.
    Result
    Results showed an average temperature of 27.08 degree Celsius, PH=7.6, average chlorine residual 1 mil/l and opacity average was 77 NTU % and the highest contamination from staphylococcus aureus (29.3 %) in C and the lowest (10.19 %) was observed in D swimming pool. Furthermore this analysis showed that in 90% of specimens there was a direct relationship between the ratio of chlorine residual, times of swimming, water temperature and the number of staphylococcus.
    Conclusion
    Swimming pools water if not disinfected properly can be one of the infection sources of different microorganisms such as staphylococcus. Some suggestions inorder to optimization of the swimming pools condition presented in this paper.
  • Page 188
    Backgrounds and
    Objectives
    Textile industrial wastewaters are one of the important sources of environmental contaminants. In the recent years, use of advanced oxidation processes, by producing highly active and reactive components such as hydroxyl radicals has been proposed. The aim of this research is photocatalytic degradation of methylene blue dye using the ZnO-nanoparticle with UVA irradiation.
    Materials And Methods
    photocatalytic degradation of methylene blue color using the ZnO- nanoparticles excited with UVA irradiation. In this research, photocatalytic degradation of methylene blue dye was study using different concentration of ZnO-nanoparticles under UVA irradiation in a batch reactor.
    Results
    The results of this research show that removal of methylene blue dye has direct correlation with UVA intensity. The best results of dye degradation were reported in concentration of 150 mg/L ZnO nano-particles and the radiation intensity of 240 µW/cm2. Rate of dye removal was decrease with increasing of color concentration. Subsequent of color degradation, the initial COD were decresed by %60.
    Conclusion
    The photocatalytic degradation process using ZnO nano-particles under UVA irradiation could be remove the methylene blue dye and 60% of COD.
  • Page 196
    Backgrounds and
    Objectives
    Polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) are a group of hazardous pollutants which have carcinogenic and mutagenic properties and accumulated in environment by different actions, therefore treatment of them is important. Biological treatments are simple and cheep technologies. This technology was recommended as a cost- effective method for treatment of these pollutants. In order to investigate the trend of pollution reduction of petroleum hydrocarbons in bioremediation, the phenanthrene biodegradation's model in contaminated soils was studied.
    Materials And Methods
    Firstly, PAHs capable degrading bacteria was isolated from petroleum contaminated soils and then their ability for biodegradation of phenanthrene was assessed in slurry phase. After that by using Acinetobacter which have the most potential of removing phenanthrene from soil, the biodegradation model was investigated in bench scale.
    Results
    Phenantherene removal efficiency was obtained 99.4% for 100 mg/kg and 96 % for 500 mg/kg concentrations in 33 and 60 days biodegradation period respectively. Phenantherene reduction rate varied from 2.99 to 8.86 and 1.4 to 11.09 mg/kg/day for 100 and 500 mg/kg concentrations, respectively.
    Conclusion
    Rate of phenantherene removal is depended on primary concentration of contamination and by increasing of primary concentration, phenantherene removal rate was increased. Also removal efficiency followed zero and first order kinetic model with good correlation.
  • Page 204
    Backgrounds and
    Objectives
    The school is the most appropriate place for flourishes children, adolescents and juniors, and prepares safe and vigorous life. Thus, the aim of this research is to study of the hygienic conditions in primary schools in region 1 of Sari city.
    Materials And Methods
    This article is a descriptive study. In which 45 non-for-profit and governmental schools were sampled using census method. The Fools of sampling was questionnaire filled in during interview with school principals and direct observation. Collected information was analyzed using "Excell" and spss soft wares.
    Results
    The results of this search showed that %93.4 of schools had dimention smaller than minimum standard. Only in %35.6 of schools, lavatory and drinking places were separate and the quality and quantity of lighting in %32 of. schools were classes proper.
    Conclusion
    The most important finding of this search was the ignorant of indicators in environmental healthas overlooking of standards, and the schools are merely established on quantity and urgent need despit of their quality.
  • Page 214
    Backgrounds and
    Objectives
    Due to having features such as toxicity, corrosiveness, ignitability, reactivity or other similar characteristics, hazardous wastes refer to the wastes that jeopardize man's health and environment. A study was required to identify the hazardous wastes in Tehran University of Medical Sciences (TUMS), since it plays an important role in the development of the country's education. The objective of this research was to provide a review of hazardous wastes production and its management at Tehran University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In this study, four schools that were in the central campus of Tehran University of Medical Sciences, Iran, were selected and the necessary data were gathered using a sampling, questionnaire, interviewing those in charge of the units, and referring to the available documents. The information includes the type and amount of waste, method of temporary storage, frequency of waste discharge, and method of final disposal of wastes.
    Results
    The obtained results indicate that approximately 2072 Kg of hazardous wastes are produced each year, excluding the uncontrolled wastewater. Moreover, schools of dental, pharmacy, medicine, and public health produced approximately 993, 606, 256, 217 Kg/year, respectively, of hazardous wastes in the central campus. Also, the results show that, of total amount of annual hazardous waste that was 2.72 tons, 954, 848, 475, 427, 245, 49 Kg were wastes that the features infectious, toxicity, ignitability, carcinogenesis, corrosiveness, and reactivity, respectively.
    Conclusion
    It is to be mentioned that hazardous solid wastes were manage with household solid waste and hazardous liquid waste were discharged into sink without any kind of control. Improper practice is evident from the point of waste production to final disposal.
  • Page 224
    Backgrounds and
    Objectives
    Determination of Fluoride in drinking water has received increasing interest, duo to its beneifical and detrimental effects on health. The aim of this research is investigation of Effect of activated alumina in fluoride concentration reduction in drinking water.
    Materials And Methods
    Expriment in batch system and with change effective parameters such as pH(5, 7,9), equilibration time (30, 60, 90, 120 minute), initial fluoride concentration(1.4, 2, 2.4 mg/l) and activated Alumina dosage (0.1, 0.2, 0.3 gr/l) was investigated. Also found data of this research were fited with Langmuir and Freundlich models, kinetic data with pseudo- first order, pseudo- second order and modifited pseudo- first order models.
    Results
    The results showed that with increasing of pH of solution, removal efficiency was decreased and optimum pH was found to be in the range of 5 to 7. Also removal efficiency of fluoride was increased with increasing of adsorbent dosage and decreasing of initial concentration of fluoride. Adsorption isotherm data show that the fluoride sorption followed the Langmuir model (r2=0.98). Kinetics of sorption of fluoride onto Activated alumina was well described by pseudo- second order model.
    Conclusion
    The concentration of Activated Alumina had significant effect on the reduction of fluoride ions concentration in water.The higher fluoride removals were observed for batch experiments at pH=5 because no free fluoride ion is present in the solutions, and it could be casued by electrostatic interactions between the surface of alumina and the dominant fluoride species in solution The kinetic model can adequately describe the removal behaviors of fluoride ion by alumina adsorption in the batch system.