فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 100 (آذر1388)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 100 (آذر1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/09/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ویکتوریا عمرانی فرد، یوسف اسماعیلی نژاد، محمدرضا مراثی، امیرحسین داورپناه * صفحه 563
    مقدمه

    اختلال دو قطبی از اختلالات شایع روانپزشکی می باشد. همانند بسیاری از بیماری های جسمی و روانی، خانواده بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی فشار های زیادی را متحمل شده، کیفیت زندگی آنان افت می نماید.این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی مداخلات آموزشی روان شناختی بر فشار تحمیلی بر خانواده و کیفیت زندگی خانواده های این بیماران طراحی شده است.

    روش ها

    این مطالعه ی کارآزمایی بالینی بر روی 48 خانواده، شامل گروه مداخله و شاهد دارای بیمار مبتلا به اختلال دو قطبی نوع یک انجام گرفت. برای یک عضو خانواده که نقش کلیدی در خانواده داشت، پرسشنامه ی فشار تحمیلی بر خانواده و کیفیت زندگی در زمان های بدو ورود، 3 ماه و 6 ماه تکمیل گردید. متغیر های دمو گرافیک مشتمل بر سن، جنس، نسبت با بیمار، تعداد ساعات تماس فرد با بیمار و مدت شروع بیماری جمع آوری شد.

    یافته ها

    در این مطالعه، 30 زن و 18 مرد از بستگان افراد مبتلا به اختلالات دو قطبی نوع یک بررسی شدند. بیشترین تعداد بستگان بیمار را همسران و مادران آنان شامل می شد. میانگین سنی شرکت کنندگان 72/10 ± 04/42 بود. میانگین نمره ی فشار تحمیلی بر خانواده ی دو گروه در هیچکدام از سه مقطع زمانی بدو مداخله، سه ماه پس از شروع مداخله و شش ماه پس از شروع مداخله تفاوت معنی داری نداشت. اما کیفیت زندگی در گروه مورد مداخله در شش ماه پس از شروع مداخله ی آموزشی به طور معنی داری افزایش یافته بود.

    نتیجه گیری

    مداخله ی آموزشی عاملی تاثیر گذار در کیفیت زندگی بر خانواده بود و می توان از آن به عنوان ابزاری جهت بهبود وضعیت روانی خانواده ی بیماران روانی بهره گرفت.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، مداخلات آموزشی، روان شناختی، فشار تحمیلی بر خانواده
  • مهدی مطیفی فرد، مهدی تیموری، ارسلان محمودیان صفحه 575
    مقدمه
    عفونت پس از تعویض مفصل هیپ، یکی از عوارض ماژور و مصیبت بار بوده است که اغلب منجر به اعمال جراحی متعدد، هزینه های سنگین، تهدید حیات بیمار و ناتوانی بیمار می شود. در این مطالعه، ما تجربه ی خود از عفونت پس از تعویض مفصل هیپ را بیان می نماییم.
    روش ها
    در این مطالعه، 659 بیمار که طی سال های 1380 تا 1386 در بیمارستان کاشانی اصفهان تحت تعویض مفصل هیپ قرار گرفته بودند، بررسی شدند. از این تعداد، حدود 20 درصد از نوع با سیمان و حدود 80 درصد از نوع بدون سیمان بودند. عفونت در 12 مورد از بیماران ایجاد شد که 6 مورد دچار عفونت بعد از عمل اولیه، 3 مورد دچار عفونت از نوع مزمن تاخیری و 3 مورد از نوع هماتوژن حاد بودند.
    یافته ها
    در مورد همه ی بیماران درمان مناسب اولیه شامل بررسی کلینیکی و پاراکلینیکی و دبریدمان و تجویز آنتی بیوتیک انجام گرفت. در نهایت در 10 بیمار درمان عفونت به سلامت خاتمه یافت و در 2 بیمار عمل جراحی Girldeston انجام گرفت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد عفونت های پس از تعویض مفصل هیپ، پایان راه نبوده است و می توان با برخورد به موقع و مناسب و استفاده از روش های غیر جراحی و جراحی لازم، این عفونت را کنترل نمود
    کلیدواژگان: تعویض مفصل هیپ، عفونت، پیامد درمان
  • رسول محمدی، اصغر سپه وند، شهلا رودبار محمدی، شهلا شادزی، هاجر میر صفایی، راضیه نور شرق صفحه 582
    مقدمه
    موکورمایکوزیس یک عفونت قارچی حاد و فرصت طلب است که توسط راسته ی موکورال ها ایجاد می گردد. این قارچ ها انتشار جغرافیایی وسیعی دارند. مهم ترین فاکتورهای مستعد کننده در ابتلا به این بیماری، هیپرگلیسمی، اسیدوز متابولیک، مصرف بیش از حد کورتیکواستروئیدها و لوکمیا می باشند. Ferula assa- foetida یک گوم رزین به دست آمده از ساقه های خشک این گیاه است. این گیاه دارای خاصیت ضد اسپاسم و ضد میکروبی است. از این گیاه در درمان آسم و سارکوما نیز استفاده می شود. با وجود آن که خواص آنتیباکتریال این اسانس به اثبات رسیده است، مطالعه بر روی خواص ضد قارچی آن بسیار محدود می باشد؛ مطالعه حاضر به بررسی خواص ضد قارچی این گیاه می پردازد.
    روش ها
    در این تحقیق، از روشBroth micro dilution استفاده شد. اسانس گیاه با استفاده از دستگاه Clevenger استخراج گردید و در میکروپلیت 96 خانه ای، بر ایزوله ها اثر داده شد؛ سپس Minimum Inhibitory Concentration (MIC) آن محاسبه گردید.
    یافته ها
    تعداد ایزوله ها 25 عدد بود که هفت ایزوله تا رقت 8/1، ده ایزوله تا رقت 16/1 و هشت ایزوله تا رقت 32/1 اسانس رشد نکردند.
    نتیجه گیری
    به دلیل اثرات سمی آمفوتریسین B)تنها داروی ضد قارچی شیمیایی موثر در موکور میکوزیس) بر کلیه ها، بررسی اثرات ضد قارچی این اسانس در شرایطin vivo (به دلیل فقدان اثرات جانبی بر سلول های بدن در مورد اسانس به کار برده شده است)، تاثیر عواملی چون pH و دما بر آن و بررسی مقاومت دارویی به این اسانس توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: Ferula assa، foetida، موکورمایکوزیس، فعالیت ضد قارچی، اسانس
  • سیدجلال صدرالسادات، زهرا هوشیاری*، لیلا صدرالسادات، اکبر روزبهانی، مجید غیاث، مسعود نیک فرجام صفحه 589
    مقدمه

    دو اختلال سلوک و اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) هم پوشی زیادی با یکدیگر دارند و از شایع ترین اختلالات روانپزشکی بین کودکان مدرسه ای می باشند. هدف از انجام پژوهش حاضر، ساخت مقیاس درجه بندی جهت تشخیص افتراقی اولیه دو اختلال در مدارس و استفاده در مطالعات غربالگری بود.

    روش ها

    مطالعه ی حاضر از نوع مطالعات کاربردی و روش مورد استفاده روش توسعه ای بود؛ نمونه ی مورد مطالعه شامل 800 نفر از دانش آموزان دختر و پسر دبستانی شهر تهران بود که به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند؛ بدین ترتیب که مقیاس تهیه شده در اختیار معلمان قرار گرفت و از آنان خواسته شد کودکان را در هر یک از علایم مذکور ارزیابی کنند. سپس داده های جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها 6 عامل نشان د اد، 3 عامل به نام های کج خلقی، پرخاشگری و تخطی گری مقیاس سلوک و 3 عامل به نام های کمبود توجه، بیش فعالی و تکانشگری مقیاس ADHD را تشکیل می دهد؛ این 6 عامل در مجموع، 68/0 از واریانس کل آزمون را تبیین کرد. ضریب روایی ملاکی، برای مقیاس سلوک برابر با 79/0 و برای مقیاس ADHD برابر با 76/0 محاسبه شد. در مقیاس سلوک، ضریب آلفای کرونباخ 95/0، ضریب دو نیمه آزمون 87/0 و ضریب بازآزمون 91/0 بود؛ هر یک از ضرایب فوق در مقیاس ADHD به ترتیب برابر با 96/0، 82/0 و 92/0 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به عوامل به دست آمده و تایید محتوای آن توسط متخصصان و مقادیر مشاهده شده شاخص های روایی و پایایی می توان مقیاس حاضر را به عنوان یک وسیله ی غربالگری، امور پژوهشی و موارد بالینی با اطمینان به کار برد.

    کلیدواژگان: ساخت مقیاس، هنجاریابی، اختلال سلوک، اختلال کمبود توجه بیش فعالی
  • آزاده ضابطیان، فرزاد حدایق، فریدون عزیزی صفحه 600
    مقدمه
    هدف مطالعه ی حاضر مقایسه ی قدرت شاخص های تن سنجی و ارزیابی نقاط برش آن ها در پیش بینی رخداد قلبی عروقی در جمعیت ایران می باشد.
    روش ها
    این مطالعه ی آینده نگر جمعیتی، شامل 1614 مرد و 2006 زن 40 ساله یا بالاتر شرکت کننده در مطالعه ی قند و لیپید تهران بود که در پایه بدون رخداد قلبی عروقی شناخته شدند و برای میانه ی 6/7 سال پیگیری شدند. نسبت های خطر شاخص های تن سنجی برای پیش بینی رخداد قلبی عروقی، پس از تعدیل ریسک فاکتورهای قلبی عروقی در طی 6/7 سال پیگیری محاسبه شد.
    یافته ها
    در طول مطالعه، 333 رخداد قلبی عروقی مشاهده شد. نسبت های خطر تعدیل شده تمام شاخص های تن سنجی در مردان و شاخص نسبت دور کمر به باسن در زنان برای پیش بینی رخداد قلبی- عروقی معنی دار بود که به ترتیب 19/1، 24/1، 21/1 و 24/1 برای نمایه ی توده ی بدنی، دور کمر، دور کمر به باسن و دور کمر به قد در مردان و 27/1 برای دور کمر به باسن در زنان بود (05/0 > P). آنالیز راک بیشترین سطح زیرمنحنی را برای شاخص های نسبت دور کمر به باسن، دور کمر به قد و دور کمر و به دنبال آن ها نمایه ی توده ی بدنی در کل مردان مطالعه و در هر دو جنس زیر 60 سال نشان داد. در زنان، نسبت دور کمر به باسن و دور کمر به قد بیشترین سطح زیر منحنی را داشتند. نقاط برش مطلوب در پیش بینی بروز رخداد قلبی- عروقی در مردان و زنان زیر 60 سال به ترتیب 95/26 و 84/29 kg/m2 برای نمایه ی توده ی بدنی، 4/94 و 5/90 سانتی متر برای دور کمر، 95/0 و 89/0 برای دور کمر به باسن و 55/0 و 60/0 برای دور کمر به قد بود.
    نتیجه گیری
    در مردان، شاخص های تن سنجی مرکزی و عمومی تفاوتی در پیش بینی رخداد قلبی- عروقی نشان نداد، حال آن که در زنان نسبت دور کمر به باسن و دور کمر به قد مناسب ترین شاخص ها بودند. نقاط برش شاخص های تن سنجی برای پیش بینی رخداد قلبی- عروقی در جمعیت ایران بالاتر از دیگر جمعیت های آسیایی بود. هم چنین نقطه ی برش دور کمر در جمعیت مذکور متاثر از جنس یافت نشد.
    کلیدواژگان: شاخص های چاقی، رخداد قلبی، عروقی، چاقی مرکزی
  • بتول هاشمی بنی، شهناز رضوی، ابراهیم اسفندیاری، منصور صالحی، سعید کرباسی، محمد مردانی، فاطمه نادعلی، فرزانه صادقی، عبدالرضا صباحی، فاطمه آموزگار، ویدا همایونی صفحه 618
    مقدمه
    به دلیل فقدان عروق خونی و تعداد اندک سلول های کندروسیت، آسیب های بافت قابل ترمیم نیست. مطالعه ی حاضر جهت جداسازی سلول های بنیادی از بافت چربی زیر جلدی انسانی و القای عضروف سازی طراحی گردید.
    روش ها
    بافت چربی زیر جلدی انسانی تحت تاثیر آنزیم کلاژناز تجزیه شد و پس از سانتریفوژ و فیلتر شدن، در مدیوم DMEM-10% FBS کشت داده شد. سپس مارکرهای سطحی سلول های جداسازی شده با روش فلوسیتومتری بررسی گردید. چهارم پس از شمارش تعداد 105 × 2 سلول از سلول های پاساژ چهارم در سیستم کشت Pellet تحت تاثیر مدیوم کندروژنیک حاوی BMP-6 به مدت 21 روز کشت داده شد.
    یافته ها
    سلول های بنیادی جدا شده از بافت چربی مارکرهای CD44، CD90 را بیان نمود ولی مارکرهای رده ی سلول های خون ساز مانند CD14 و CD45 را بیان نکردند. بررسی ساختارهای حاصل از القای کندروژنیک با رنگ آمیزی H–E بافت غضروفی را مشخص نمود. رنگ آمیزی با آلسین بلو نیز وجود پروتئوگلیکان های سولفاته را در ماتریکس خارج سلولی اثبات کرد. بررسی ایمینوهیستوشیمی وجود آگریکان و کلاژن نوع II را در ماتریکس خارج سلولی نشان داد. بررسی با روش RT-PCR نیز نتایج روش های دیگر را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    سیستم Pellet و فاکتور رشد BMP-6 به عنوان القا کننده ی غضروف سازی عمل می کنند و بدین ترتیب می توان از سلول های بنیادی مزانشیمی از چربی زیر جلدی بافت غضروف به دست آورد
    کلیدواژگان: کندروژنز، سلول های بنیادی مشتق از چربی، مهندسی بافت، کلاژن نوع II، BMP، 6، سیستم کشت Pellet
  • شیلا جلال پور، روحا کسری کرمانشاهی، اشرف سادات نوحی، حمید زرکش اصفهانی صفحه 632
    مقدمه
    سطوح بیمارستانی منابع بالقوه ای جهت حفظ و نگهداری باکتری ها محسوب می شوند. دست پرسنل بیمارستان، بیشترین تماس را با سطوح، به ویژه سطوح پر تماس دارد و مهم ترین عامل انتشار باکتری ها در بیمارستان محسوب می گردند.
    روش ها
    این مطالعه در سال 86-1384 در بیمارستان فوق تخصصی الزهراء و دانشگاه اصفهان انجام شد به این ترتیب که به طور تصادفی 274 نمونه (194 باکتری از سطوح و80 باکتری از دست پرسنل) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های محیطی با استفاده از سوآپ وNB لوله ای از سطوح کم تماس و پر تماس و نمونه های دست پرسنل با روش Finger Print جمع آوری شدند، شناسایی باکتری ها بر اساس روش های میکروبیولوژیک از جمله: رنگ آمیزی، تست های بیوشیمیایی، محیط های افتراقی و محیط اختصاصی باسیلوس سرئوس انجام گرفت. پس از جداسازی پروتئین های سطحی، نمونه ها در حضور مارکر وزن مولکولی توسطSDS-PAGE الکتروفورز شدند.
    یافته ها
    از 274 باکتری مورد بررسی، شیوع باسیلوس سرئوس در نمونه های مزبور 49/9% بود، به این ترتیب که شیوع باسیلوس سرئوس در سطوح بیمارستانی و دست پرسنل بیمارستان به ترتیب 7/6% و 25/16% بود، از 13 باسیلوس سرئوس جداسازی شده از دست پرسنل بیمارستان 11 مورد (6/84%) و از 13 باسیلوس سرئوس جداسازی شده از سطوح بیمارستانی 1 مورد (7/7%) مولد نانوساختار لایه ی سطحی بوده اند
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله موید انتشار قابل ملاحظه ی باسیلوس سرئوس در دست پرسنل و سطوح بیمارستانی، هم چنین نشان دهنده ی فراوانی نانوساختار لایه ی سطحی در باسیلوس سرئوس های جداسازی شده از دست پرسنل در مقایسه با باسیلوس سرئوس های جداسازی شده از سطوح بیمارستانی می باشد.
    کلیدواژگان: لایه ی سطحی، باسیلوس سرئوس، دست پرسنل، سطوح بیمارستان، عفونت های بیمارستانی
  • مریم نصیریان، معصومه صادقی، علی اکبر حق دوست صفحه 645
    بدون تردید یکی از بزرگترین معضلات در پژوهش، عدم مهارت کافی متخصصان در تحلیل آماری و ارایه ی مناسب نتایج پژوهش می باشد. در این مقاله سعی بر این است که راهکارهای کاربردی و ساده برای محققین علوم پزشکی پیشنهاد گردد تا بتوانند با این راهکارها نتایج تحقیقات خود را بهتر و آسان تر منتشر نمایند. در این مقاله به برخی از اصول مهم در نگارش گزارش های علمی اشاره شده است.
    رعایت پیوستگی یکی از اصول مهمی است که در هر گزارش علمی می بایست رعایت گردد و به این معنی است که تمامی بخش های یک مقاله یا گزارش در ارتباط مستقیم با موضوع اصلی باشند. در مورد آنالیز داده ها توصیه می شودکه با توصیف ساده ی متغیرهای اصلی آغاز گردد، در مرحله ی بعد به تحلیل ساده ی دو متغیره پرداخته شود و سپس در صورت نیاز و برای شناخت مسیرهای جدید در روابط بین متغیرها و از بین بردن اثر متغیرهای مخدوش کننده از تحلیل های چند متغیره استفاده گردد. جداول و نمودارها موثرترین ابزار در ارایه نتایج و جلب توجه خوانندگان می باشند. جداول و نمودارها باید تا حد امکان ساده و خلاصه باشند. توجه به این نکته ضروری است که از تکرار مطالب یکسان در جدول، نمودار و متن خودداری گردد.
    شیوه ی انجام تحلیل آماری و نحوه ی نگارش نتایج از موارد بسیار حساسی است که باید همه ی محققین به دقت با اصول علمی مربوط به آن آشنا شوند. امید است که محتوای این مقاله بتواند بعضی از ایرادهای اصلی در زمینه ی تحلیل آماری و ارایه ی نتایج پژوهش را برطرف نماید و در عین حال نقطه ی شروعی برای مطالعات بیشتر در این زمینه باشد.
    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل آماری، نتایج، مقاله نویسی، تحلیل چند متغیره، پیوستگی مطالب
|
  • Victoriya Omranifard, Yousef Esmailinejad, Mohammad Reza Maracy, Amir Hossein Davarpanah Jazi Page 563
    Background

    Bipolar type I disorder is one of the common disorders in psychiatry. Relatives of such patients like other organic or mental diseases may encounter with major burden as well as decreasing of their quality of lives. In some cases, depression or anxiety may occur. Family psychoeducation programs should be conduct for relatives of patients with bipolar I disorder. These programs may decrease family burden and improve the quality of life.

    Methods

    This was a clinical trial done among relatives of patients with bipolar type I disorder. Family burden questionnaire and quality of life questionnaire used for one of the key relatives at beginning of study, 3 months and 6 months later. Demographic data (age, gender, relation, and number of hours who they are together) was collected also. 48 patients with bipolar type I disorder were enrolled in this study. They randomly divided into 2 groups with 24 members. Family psychoeducation program were conducted among first group and second group without any intervention were followed as control group.

    Findings

    There was no significant difference between tow groups in mean score of family burden at all 3 episodes of study; but mean score of quality of life was significantly higher in control group 6 months after intervention.

    Conclusion

    Psychoeducational intervention is an effective factor in patient’s relatives, quality of life. This intervention could help to improve mental health among relatives of psychiatric patients.

  • Mehdi Motififard, Mehdi Teimouri, Arsalan Mahmodian Page 575
    Background
    The infection after total hip arthroplasty is one of the major and catastrophic complications and often cause multiple procedures, heavy cost and life threatens and disability for the patient. In this study, we report our experience about infected total hip arthroplasty.
    Methods
    In this study, among patients referred to Kashani hospital in Isfahan, Iran from 2001 to 2007, 659 patients that have been treated with total hip arthroplasty were enrolled in our study. Among this patients, 12 patients were infected in which, six were early postoperative, three were late chronic and 3 patients were acute hematogenous.
    Findings
    In all of the patients, the primary treatment and debridment and antibiotic therapy were done. Finally, in ten cases, the infection was subsided and in two others, the Girldeston surgery was done.
    Conclusion
    It seems that infection after total hip arthroplasty is not the end of work and with appropriate treatment the most of this infection are been treated.
  • Rasoul Mohammadi, Asghar Sepahvand, Shahla Roodbar Mohammadi, Shahla Shadzi, Hajar Mirsafaei, Razieh Noor Shargh Page 582
    Background
    Mucormycosis is an acute fungal disease and opportunistic infection caused by Mucorals order which has a wide geographic distribution. The major predisposing factors for Mucormycosis are hyperglycemia, metabolic acidosis, Supraphysrologic dosis of adrenal Corticosteroids and Leukemia. Ferula assa- foetida is the gum resin obtained from the dried roots of this plant. It has antispasm and antimicrobial effects. It is used in the treatment of asthma and Sarcomas.Since it’s antibacterial effects was proven,but antifungal studies of this essential oil is very limited,so this study was aimed for this defect.
    Methods
    In this study, we used broth microdilution method. Essential oil of the plants was extracted by means of clevenger apparatus and used on isolates in microplate wells and their MIC was calculated. Ressult: The number of samples was twenty five. Seven isolates didn’t grow up to the dilution of 1/8th of essential oil, ten isolates up to 1/16th and eight isolates up to 1/32nd.
    Conclusion
    Because of the nephrotoxicity effects of amphotericin B, the evaluation of in vivo antifungal activity of Ferula assa-foetida essential oil (Ferula assa-foetida essential oil has not nephrotoxicity effects), drug resistance and the effect of pH and temperature on activity of this essential oil, is recommended.
  • Sayed Jalal Sadrossadat, Zahra Hooshyari, Leila Sadrossadat, Akbar Rouzbahani, Majid Ghias, Masoud Nikfarjam Page 589
    Background

    The symptoms of conduct disorder and ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) have many overlaps. These two disorders are considered to be the two most common psychiatric disorders among school aged children. It is notable to consider that when ever one of these disorders is present as the primary disorder with clinical manifestations, the other is believed to co morbid and coexisted with the first disorder. The present study was designed to develop a standard scale for diagnosis and grading of these disorders in the elementary schools children.

    Methods

    This study was performed on a sample of 800 male and female elementary school children, who were selected through a normalized cluster sampling procedure in Tehran. The scale was administered to the student via their teachers, as well as the relevant professionals and the obtained results were gathered for further analysis.

    Findings

    Factor analysis showed that 3 factors, dysthymic, aggressiveness, and oppositional defiant, could be involved in conduct disorder rating scale and the 3 factors, lavk of attention, hyperactivity, and aggression could be involved in ADHD rating scale. These 6 factors explained 0.69 of total variance. The criteria validity coefficient for conduct disorder rating scale was 0.79, and for attention deficit hyperactivity disorder rating scale was 0.76. Cronbakh’s alpha coefficient, spilt half coefficient, and test-retest coefficient for conduct disorder rating scale was 0.95, 0.87, and 0.91, and for attrition deficit hyperactivity rating scale was 0.96, 0.82, and 0.92

    Conclusion

    Based on the obtained factors which were approved in their content by relevant professionals, and considering the validity and reliability of the scale, it seems that the scale is suitable enough to be considered as a screening instrument in the clinical and research contexts.

  • Azadeh Zabetian, Farzad Hadaegh, Fereidoun Azizi Page 600
    Background
    TTo determine cutoff points of anthropometric variables for predicting incident cardiovascular disease in Iranian adults.
    Methods
    In this cohort study, 1614 men and 2006 women, aged ≥ 40 years, participants of the Tehran Lipid and Glucose Study, who were free of cardiovascular disease at baseline, were followed for the mean of 7.6 years. Body mass index (BMI), waist circumference (WC), waist to hip ratio (WHR), waist to height ratio (WHtR) and cardiovascular risks were assessed. Incident cardiovascular disease was ascertained. The adjusted hazard ratios (HRs) for cardiovascular disease were calculated for one standard deviation (SD) change in all obesity variables using Cox proportional hazards regression analysis. Receiver operator characteristic (ROC) curve analysis was used as the method of defining the optimal point if each variable as a predictor of cardiovascular disease.
    Findings
    We found 333 cardiovascular disease events during follow up. The risk factor adjusted HRs were significant for all anthropometric variables in males and waist to hip ratio in females and were 1.19, 1.24, 1.21 and 1.24 for body mass index, waist circumference, waist to hip ratio and waist to height ratio in males and 1.27 for waist to hip ratio in females, respectively (all P < 0.05). Receiver operator characteristic analysis showed the highest area under curve (AUC) for waist to hip ratio, waist to height ratio and waist circumference, followed by body mass index in males and both genders aged ≤ 60 years. In females, waist to hip ratio and waist to height ratio had the highest AUC, followed by waist circumference and body mass index. Among men and women > 60 years, all the anthropometric variables showed same cardiovascular disease predicting power. The optimal cut off values for cardiovascular disease prediction in males and females aged ≤ 60 years were; body mass indices 26.95 and 29.84 kg/m2, waist circumferences 94.5 and 90.5 cm, waist to hip ratios 0.95 and 0.89, and waist to height ratio 0.55 and 0.60, respectively.
    Conclusion
    There was no difference between central obesity variables in predicting cardiovascular disease in males, whereas in females waist to hip ratio and waist to height ratio were more appropriate. The cutoff values of anthropometric variables were higher in the Iranian than other Asian populations.
  • Batool Hashemibeni, Shahnaz Razavi, Ebrahim Esfandiary, Mansour Salehi, Saeed Karbasi, Mohammad Mardani, Fateme Nadali, Farzaneh Sadeghi, Abdolreza Sabahi, Fatemeh Amuzegar, Vida Homayuni Page 618
    Background
    Cartilage damaged by trauma or degenerative arthritis has a limited capacity for regeneration most likely because of its avascularity and low cellularity. In this study, adipose–derived stem cells were cultured in chondrogenic medium supplemented isolated from adipose tissue then were induced for chondrogenesis with BMP-6 in pellet culture system.
    Methods
    Human adipose tissues obtained from cesarean section and ADSCs were isolated and characterized by flowcytometry techniques for CD14, CD44, CD45, and CD90 markers. To induct of chondrogenesis ADSCs were cultured in pellet culture for 21 days in chondrogenic medium supplemented with BMP-6. Resulted constructs were investigated by histological, immunohistochemical and RT-PCR methods. Findingss: ADSCs were expressed CD44, CD90 and not CD14 or CD45. ADSCs chondrogenesis was occurred successfully. Stained-sections in H-E and alcian blue were showed chondrocytes in lacuna with sulfated proteoglycans extracellular matrix. Existence of collagen type-II and aggrecan was proved in constructs by immunohistochemical study. RT-PCR method was exhibited collagen type-II and aggrecan genes expression in differentiated cells.
    Conclusion
    Human adipose-derived stem cells are excellent candidate for cartilage tissue engineering. In pellet culture ADSCs in presence of BMP-6 were induced for chondrogenesis.
  • Shilla Jalalpoor, Rooha Kasra Kermanshahi, Ashrafosadat Nouhi, Hamid Zarkesh Isfahani Page 632
    Background
    Over the past 3 decades of research, it has become apparent that one of the most common surface structures on the archaea and bacteria are monomolecular crystalline arrays of proteinaceous subunits, termed surface layer or S-layer. S-layer protects bacteria to the phagocytosis and prohibits the entry of some biomolecules and adhesion molecules to the matrix proteins which increase the stability of infection and antibiotic resistance in virulence agents. Therefore the spread of bacteria which have S-layer in the hospitals should be avoided. Surfaces can serve as reservoirs of potential pathogen and is important in the chain of infection. Surfaces bacteria have low potential to spread, but staff hands have many contacts with hospital surfaces, especially with high contact surfaces. Therefore it could be a potential source of bacteria transmission from surfaces.
    Methods
    This research was performed between 2005 to 2007, in the Alzahra hospital of Isfahan university of medical sciences. 274 samples were randomly selected (194 sample from surface and 80 sample from staff hand). Environmental samples collected, from high and low contact surface with swab in NB and staff hand. Samples were collected through finger print method and identification of bacteria, were performed with microbiological
    Methods
    staining, chemical test, use of differential and selective media. Isolated Bacillus cereus strains, performed with Bacillus cereus Selective Agar, for preparation samples, in first culture Bacteria in TSA, for 16h, then separated surface proteins and finally, specimen's electrophoresis proximally molecular weight marker. S-layer in Bacillus cereus has 97KD molecular weight.
    Findings
    According to the results, the prevalence of Bacillus cereus strains was %9.49. The prevalence of Bacillus cereus strains in environmental and staff hands were respectively %6.7 and %16.25, and of 13 isolated Bacillus cereus from, staff hand 11 strain (84/6%) and from 13 isolated Bacillus cereus from environmental samples 1 strain (7/7%) production S-layer.
    Conclusion
    Result show, high prevalence Bacillus cereus in staff hands and hospital surfaces and frequency surface layer in Bacillus cereus isolated of staff hands into hospital surfaces.
  • Maryam Nasirian, Masoume Sadeghi, Aliakbar Haghdoost Page 645
    Background
    In this paper, we are presenting the basic concepts of data analysis in a very simple but practical approach. We believe that the content of this paper may help nearly all of researchers in writing their results. Coherent is one of the main considerations in nearly all of scientific scripts and as a general rule, all researchers have to pay enough attention to this issue in all steps. This means that all of sections and subsections have to have direct relationship with the main objective. We recommend that the analysis starts from simple descriptions of the main variables. In the next step, assessment of the relationship between paired variables is recommended. As the last step, sometimes you may need to use multivariable analysis to explore the relationships between your main variables adjusting for the confounding effects of other variables. Tables and graphs are very efficient tools to present your findings in an attractive way and grasp the attention of readers; however, you have to use simple but clear tables and graphs. Repetition of findings in graphs, tables and body text of the results is one of the main pitfalls. We hope by reading this paper you learn more how to approach to your data and write your results more attractive.