فهرست مطالب
نشریه جراحی ایران
سال هفدهم شماره 3 (پاییز 1388)
- تاریخ انتشار: 1388/08/11
- تعداد عناوین: 13
-
-
صفحات 1-8زمینه و هدفتومورهای مغزی هم به عنوان بیماری های بدخیم و هم به عنوان ضایعات تخریب کننده نسج مغز با اختلال در عملکرد بخش های درگیر، تاثیرات شگرفی بر زندگی بیماران و خانواده هایشان اعمال می کنند. این اثرات در زمینه های مختلف از جمله عملکرد شناختی، روانی، حسی و حرکتی بروز می کند. هدف از این مطالعه، مروری بر تظاهرات روانی در بیماران دچار تومورهای مغزی بر حسب نوع و محل ضایعات است.مواد و روش هاتعداد 114 مقاله از سال 1364 تا 1387 بررسی شدند. از بین این مقاله ها به 55 در متن استناد شده است.
یافته ها1% تا 2% بیماران مبتلاء به بیماری های روانی، دچار تومور مغزی می باشند. عوامل مختلفی در بروز تظاهرات روانی و اجتماعی تومورهای مغزی دخالت دارند که از جمله می توان به محل ضایعه، وضعیت روانی زمینه ای بیمار قبل از ابتلاء، وضعیت عملکرد شناختی و نحوه پاسخ بیماران و اطرافیان به تنش های زندگی اشاره کرد.
نتیجه گیریاز آنجا که تظاهرات بیماری در مبتلایان به تومور مغزی طیف وسیعی دارد، همکاری منسجم بین تیم های جراحی مغز و اعصاب، رادیولوژی، داخلی، اعصاب، بیهوشی، انکولوژی و روان پزشکی در تشخیص و درمان این ضایعات امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
کلیدواژگان: تومورهای مغزی، تظاهرات روانی، علائم -
صفحات 9-15زمینه و هدفاکسپلور دو طرفه گردن روش استاندارد خوبی برای لوکالیزاسیون آدنوم پاراتیرویید در هیپرپاراتیروییدیسم اولیه می باشد. ولی تمام جراحان تجربه کافی برای اکسپلور دقیق گردن را ندارند. اما روش های جدید جراحی برای اکسپلور یک طرفه گردن، حداقل تهاجم را دارند. بنابراین لوکالیزاسیون دقیق قبل از عمل می تواند باعث کاهش زمان و تنش جراحی شود.
مواد و روش هادر مطالعه ای از نوع مطالعات آینده نگر ارزشیابی تست های تشخیصی80 بیمار با هیپرپاراتیروئیدی اولیه اثبات شده به واسطه کلسیم و پاراتورمون بالا مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج سونوگرافی غدد پاراتیرویید با یافته های حین جراحی و نتایج اسکن تکنسیوم مقایسه شدند. همچنین معیارهایی مثل وزن آدنوم، کلسیم قبل از عمل و سطح پاراتورمون بیمارانی که آدنوم آنها با اسکن یا سونوگرافی لوکالیزه شده یا نشده بود، با آزمون Student-t test مقایسه شد.
یافته هاسونوگرافی، غده پاراتیروئید بزرگ شده را در 61 نفر از 80 بیمار (3/76%) به درستی نشان داد که حساسیت 5/83% و ارزش اخباری مثبت 7/89% داشت. اسکن تکنسیوم نیز در 63 بیمار (8/78%) مثبت بود که حساسیت 85% و ارزش اخباری مثبت 3/91% داشت. هیچ اختلاف معنی داری بین سونوگرافی و اسکن تکنسیوم در لوکالیزاسیون آدنوم پاراتیروئید در این مطالعه وجود نداشت. ارتباط معنی داری بین سطح پاراتورمون و لوکالیزاسیون آدنوم پاراتیروئید توسط اسکن تکنسیوم وجود داشت (P=0.01). وقتی هر دو روش اسکن تکنسیوم و سونوگرافی در لوکالیزاسیون آدنوم پاراتیروئید بررسی شدند، در 73 بیمار (3/91%) به درستی محل آدنوم را نشان دادند که حساسیت 3/97% و ارزش اخباری مثبت 5/93% داشتند.
نتیجه گیریسونوگرافی، روش حساس و دقیقی جهت لوکالیزاسیون آدنوم پاراتیروئید در هیپرپاراتیروییدیسم اولیه بوده و در کارایی قابل مقایسه با اسکن تکنسیوم می باشد. بر اساس نتایج به دست آمده، استفاده از یکی از دو روش عنوان شده جهت لوکالیزاسیون آدنوم پاراتیروئید و در صورت منفی شدن، استفاده از روش دیگر توصیه می شود.
کلیدواژگان: سونوگرافی، اسکن، لوکالیزاسیون، هیپرپاراتیروییدیسم اولیه -
صفحات 16-25زمینه و هدفتغییر حاد در وضعیت ذهنی است که با اختلال در سطح هوشیاری، کاهش میزان توجه و تغییرات شناختی مشخص می شود و سیر متغیری در طول دوره خود دارد. دلیریوم در افراد مسن و بیماران بستری، خصوصا پس از اعمال جراحی بزرگ، شایع بوده و با افزایش مرگ و میر و عوارض در بیماران می شود. اخیرا میزان بروز دلیریوم بعد از برش جراحی قلب، بیش از90c/o گزارش شده است. تقریبا یک چهارم تا یک سوم بیماران روزهای 2 تا 7 پس ازعمل جراحی قلب، دچار اختلالات روانشناختی می شوند. باتوجه به افزایش میزان اعمال جراحی قلب و افزایش سن بیماران به هنگام جراحی، عوارضی نظیر دلیریوم پس از عمل، رو به فزونی است. مطالعات متعددی بر روی اتیولوژی دلیریوم پس از جراحی قلب صورت گرفته، اما هنوز دلیل قاطعی برای آن بیان نشده است. در این مطالعه بر آن شدیم تا ارتباط بین میزان بروز دلیریوم پس از جراحی قلب و برخی عوامل مداخله گر حین عمل را مورد بررسی قرار دهیم.مواد و روش هاطی 6 ماه 250 بیمار بالای 50 سال که تحت جراحی CABG به طور الکتیو قرار می گرفتند در بیمارستان شهید مدرس تهران، به روش نمونه گیری برگزیده شدند. وضعیت روانشناختی بیماران 5 روز قبل از عمل 2 و 7 روز پس از عمل توسط آزمون غربالگری MMSE مورد ارزیابی قرار گرفت، سپس با توجه به نمره آزمون و براساس DSM - IV، موارد ابتلا به دلیریوم مشخص شدند.
یافته هادر این مطالعه میزان بروز دلیریوم پس از جراحی قلب باز 47% می باشد، میزان بروز دلیریوم با مدت بای پس قلبی ریوی بیشتر از 120 دقیقه، زمان کراس کلامپ آئورت بیشتر از 75 دقیقه، هماتوکریت حین عمل کمتر از30c/o و دمای حین پمپ کمتر از 30 درجه سانتی گراد افزایش نشان می داد. در این مطالعه بین EuroSCORE و میزان بروز دلیریوم ارتباط معنی داری به دست نیامد.نتیجه گیریبا توجه به نتایج بدست آمده، در نظر گرفتن مسائل روحی روانی، بخصوص اختلالات شناختی همچون دلیریوم بعد از جراحی قلب باز از اهمیت بالایی برخوردار است و می بایست مطالعات بیشتری در جهت کشف علل زمینه ساز آن انجام گیرد، چرا که حذف برخی علل زمینه ساز دلیریوم می تواند در درمان آن کمک کننده باشد.
کلیدواژگان: دلیریوم، جراحی قلب -
صفحات 26-31زمینه و هدفآنکیلوز مفصل تمپورومندیبولار [Temporomandibular (TMJ)] علاوه بر محدودیت باز شدن دهان باعث بهداشت ضعیف دهان، آبسه دندان و ایجاد دفرمیتی و غیرقرینگی در ناحیه صورت می شود. علیرغم اینکه در رابطه با کارایی روش های مختلف آرتروپلاستی TMJ تحقیقات متعددی انجام شده است، ولی کماکان در مورد بهترین روش ترمیم آنکیلوز TMJ اختلاف نظر وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه سه روش جراحی استفاده از گرافت کوستوکندرال)] (CCG [Costo-Chondral Graft،گرافت با استفاده از فاسیای تمپورال وگرافت با به کارگیری پروتز سیلیکون در درمان آنکیلوز مفصل تمپورومندیبولار می باشد.
مواد و روش هاطی سال های 1376 الی 1386 تعداد 34 بیمار که با تشخیص آنکیلوز TMJ در بیمارستان حضرت فاطمه (س) بستری شده و تحت جراحی آرتروپلاستی Interpositional Gap قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. از این تعداد 10 بیمار با روش CCG، 10 بیمار با روش اینترپوزیشن با پروتز سیلیکون و 14 بیمار با روش آرتروپلاستی با فاسیای تمپورال تحت جراحی آرتروپلاستی قرار گرفتند. نتایج سه روش فوق پس از پیگیری حداقل 7 ماهه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. جهت مقایسه نتایج جراحی در گروه های مختلف بیماران (داده های کیفی - اسمی دوحالته) از آزمون کای اسکور استفاده شد.یافته هاشایعترین علت آنکیلوز در مطالعه حاضر تروما (9/52%) بوده است. 19 بیمار عمل جراحی دو طرفه داشته اند که در 12 بیمار (2/63%) عمل جراحی با شکست و در 7 بیمار (8/36%) با موفقیت همراه بوده است. در مجموع 29 بیمار از فیزیوتراپی استفاده کرده اند، که از این تعداد در 12 بیمار (4/41%) عمل جراحی با شکست و در 17 بیمار (6/58%) با موفقیت همراه بوده است. 5 بیمار نیز بدون فیزیوتراپی پیگیری شده اند که از این تعداد، نتیجه درمان در 4 بیمار (80%) با شکست و در یک بیمار (20%) با موفقیت همراه بوده است.نتیجه گیریدر مقایسه نتایج اعمال جراحی یکطرفه و دو طرفه موفقیت عمل جراحی یک طرفه بصورت معنی داری بیشتر بوده است (P = 0.03)، در حالیکه بطور کلی میزان موفقیت سه روش جراحی مذکور یکسان بوده و مقایسه نتایج اعمال جراحی با یا بدون فیزیوتراپی نیز بیانگر تفاوت معنی دار آماری بین گروه ها نبودهکلیدواژگان: آنکیلوز مفصل تمپورومندیبولار، آرتروپلاستی، گرافت کوستوکندرال، فاسیای تمپورال، پروتز سیلیکون -
صفحات 32-38زمینه و هدفامروزه تروما چهارمین علت مرگ و میر در کشورهای پیشرفته می باشد. علت بخش عمده ای از این مرگ و میرها در اثر ترومای بسته شکمی می باشد. بنابراین هر اقدامی که به تشخیص سریعتر خونریزی داخل شکمی کمک کند، در نجات جان این بیماران مؤثرتر خواهد بود.مواد و روش هادر یک مطالعه تحلیلی از نوع مقطعی کلیه بیماران مبتلا به ترومای بسته شکمی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) زاهدان در طی سال 1385-1386 انتخاب شدند. اطلاعات بدست آمده از سونوگرافی و سی تی اسکن در پرسشنامه ثبت شده و پس از وارد کردن اطلاعات به نرم افزار 14 SPSS، از آمار توصیفی جهت بیان شاخص های توصیفی و از شاخص های حساسیت و ویژگی جهت تعیین ارزش تشخیصی سونوگرافی در مقایسه با سی تی اسکن استفاده شد.
یافته هااز 100 بیمار بررسی شده 20% زن و80% مرد بودند. شایعترین علامت بالینی در هر دو گروه جنسی درد شکمی و سپس تندرنس شکمی بوده است. بین علایم بالینی مختلف از نظر وجود مایع آزاد شکمی و گزارش سی تی اسکن اختلاف معنی داری بدست آمد (017/0=P). حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی سونوگرافی در تشخیص مایع آزاد شکمی به ترتیب84%، 86%، 91% و 75% بوده و در تشخیص صدمات داخل شکمی به ترتیب 54%،90%، 65% و 79% می باشد.نتیجه گیریسونوگرافی دارای حساسیت، ویژگی و دقت کافی جهت بررسی مایع آزاد شکمی در ترومای بسته شکمی در مقایسه با سی تی اسکن در گروه سنی اطفال و بزرگسالان می باشد، که اگر با صدمات پارانشیمی احشاء شکمی ترکیب شود، این پارامترها به طور محسوسی بخصوص در گروه سنی اطفال بالاتر می رود.
کلیدواژگان: سی تی اسکن، سونوگرافی، ترومای بسته شکمی، حساسیت، ویژگی -
صفحات 39-44زمینه و هدفحساسیت به سرما یا تشدید درد در مواجهه با سرما، از زودرس ترین علائم بروز بیماری برگر است. این طرح با هدف تعیین میزان حساسیت به سرما و توزیع فصلی مراجعات بیماران مبتلا به بیماری برگر مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش تهران از تاریخ 1/7/80 لغایت 1/7/86 انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه به روش توصیفی گذشته نگر انجام شد، بدین ترتیب که از بین بیماران مبتلا به بیماری برگر، مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش، تعداد 205 نفر به روش غیرتصادفی ساده انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز طرح با توجه به اطلاعات موجود در پرونده و مصاحبه با بیماران به دست آمد و در برگه های اطلاعاتی از پیش آماده شده یادداشت شد.
یافته هامیانگین سن بیماران 08/13±96/45 سال بود. 197 نفر (1/96%) مرد و 8 نفر (9/3%) زن بودند. 190 نفر (7/92%) Smoker Active و 15 نفر (3/7%) Passive Smoker بودند. فصل شروع اولین علائم بیماری برگر در 36 نفر (6/17%) بهار، 26 نفر (7/12%) تابستان، 62 نفر (2/30%) پاییز، 81 نفر (5/39%) زمستان بود. در بین 205 نفر بیمار، در اولین مراجعه 170 نفر (9/82%) دارای زخم و 28 نفر (7/13%) دارای گانگرن بودند، که در 66 نفر (2/32%) آمپوتاسیون انجام شد.تمام بیماران در تمام مراجعات ماه های مختلف سال دارای درد بودند و با سرما دچار تشدید درد می شدند. تعداد مراجعات بعد از اولین مراجعه کاهش قابل ملاحظه ای داشته است که احتمالا به دلیل بهبود علایم در این بیماران به دنبال قطع سیگار، اجتناب از سرما و درمان های مختلف می باشد. یعنی با تدابیری همانند قطع سیگار، دارو و سمپاتکتومی، مراجعات بعدی کاهش میابد.
نتیجه گیریاکثر بیماران مبتلا به برگر اولین علائمشان در ابتدای بروز بیماری برگر در فصول سرد سال یعنی ترتیب زمستان و پاییز شروع می شود. بیماران برگری در مرحله حاد علائم نسبت به سرما حساس هستند، یعنی دچار تشدید درد می شوند. به نظر می رسد که قطع مصرف سیگار، تجویز دارو، سمپاتکتومی و راه های دیگر درمانی، به تدریج مراجعات بعدی بیماران را کاهش می دهد.
کلیدواژگان: بیماری برگر، حساسیت به سرما، علائم -
صفحات 45-55زمینه و هدفاستاف اورئوس، یکی از مهمترین باکتری های بیماریزای انسانی است. در حدود 20% افراد سالم، ناقل دائمی و 60% ناقل متناوب استاف اورئوس هستند. حفره بینی یکی از محل های مهم کلونیزاسیون این باکتری است. هدف این مطالعه بررسی شیوع حاملین استاف اورئوس در بینی پرسنل درمانی بخش های جراحی بیمارستان های آموزشی همدان و حساسیت آنتی بیوتیکی آن و مقایسه آن با افراد سالم جامعه بود.
مواد و روش هادر یک مطالعه مورد شاهدی 246 نفر (123 نفر از پرسنل درمانی بخش های جراحی بیمارستان های آموزشی همدان و 123 نفر از کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی همدان) وارد مطالعه شدند. از هر نفر یک سواپ بینی جهت ایزولاسیون استاف اورئوس تهیه و مقاومت آنتی بیوتیکی آن با استفاده از آنتی بیوگرام تعیین شد. داده ها پس از استخراج توسط نرم افزار آماری 17 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها17 نفر (8/13%) از گروه مورد و 14نفر (4/11%) از گروه کنترل کشت مثبت برای استاف اورئوس داشتند که تفاوت آماری معنی داری از نظر شیوع باکتری در دو گروه وجود نداشت (351/0=P). در گروه مورد، بین شیوع استاف اورئوس با نوع بخش، مدت زمان اشتغال و شغل تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت (05/0کلیدواژگان: استاف اورئوس، حساسیت، مقاومت دارویی -
صفحات 56-63زمینه و هدفتهوع واستفراغ اوایل حاملگی، شکایت شایعی است که می تواند هزینه های اقتصادی و روانی سنگینی بر زن باردار و خانواده وی تحمیل کند. با توجه به این مساله که بسیاری از خانم های باردار به علت ترس از عوارض جانبی داروها بر روی جنین به دنبال دارو درمانی مناسب نمی روند، استفاده از ویتامین ها که ایمن بودنشان پذیرفته شده است، به عنوان خط اول درمان، مفید می باشند. در این مطالعه، تاثیر ویتامین ب 6 (پیریدوکسین) بر تهوع و استفراغ حاملگی در خانم های باردار با سن حاملگی زیر 16 هفته مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش هادر طول زمستان 1385، 70 خانم باردار زیر 16 هفته بارداری که با شکایت تهوع و استفراغ اوایل بارداری به یک مطب خصوصی و 4 مرکز بهداشتی درمانی شهری مراجعه نمودند، به صورت تصادفی در دو گروه قرار داده شدند. پس از اخذ رضایت نامه، یک گروه پیریدوکسین40 میلی گرم در روز به مدت 5 روز و به گروه دیگر دارونما، به روش دو سویه کور داده شد. بیماران شدت تهوع خود را بر اساس درجه مقایسه عینی (VAS) 24ساعت قبل از درمان و سپس دوبار در روز، در طی 5 روز درمان ثبت کردند و همچنین تعداد اپیزودهای استفراغ خود را در 24 ساعت قبل از درمان و 5 روز درمان ثبت کردند. سپس داده ها به کمک آزمون های t دو گروه مستقل، کای دو، تحلیل کوواریانس، ویلکاکسون، مان ویتنی و رگرسیون لجستیک رتبه ای تحت آنالیز قرار گرفتند.
یافته هامیانگین تغییرات شدت تهوع بعد از درمان نسبت به شدت تهوع پایه، در گروه پیریدوکسین بیشتر از گروه دارونما بوده است (P=0.019). همچنین آزمون مان ویتنی نشان داد که تعداد اپیزودهای استفراغ در گروه پیریدوکسین به طور معنی داری بیش از گروه دارونما کاهش یافته است (P =0.019).
نتیجه گیریپیریدوکسین به طور مؤثری، تهوع و استفراغ اوایل بارداری را کاهش می دهد و می توان آن را با دوز 40 میلی گرم در روز به مدت 3 تا 4 روز تجویز کرد.
کلیدواژگان: حاملگی، تهوع، پیریدوکسین، دارونما -
صفحات 64-70زمینه و هدفاین مطالعه گزارش 10 ساله ما از 8 بیمار با فیستول بین مجرا و رکتوم است که به روش های York-Mason، از طریق پرینه همراه با قرار دادن فلپی از عضله گراسیلیس و شکمی همراه با برداشتن استخوان پوبیس و قرار دادن فلپی از امنتوم درمان شده اند.
مواد و روش هاما پرونده های پزشکی 8 بیمار که بین مارس 1995 تا سپتامبر 2005 در مرکز ما تحت عمل جراحی ترمیم فیستول بین مجرا و رکتوم قرار گرفته بودند را مورد بررسی قرار دادیم. سه نفر از این بیماران به علت آسیب نافذ (گلوله، جراحی سنگ مثانه از طریق پرینه) دچار فیستول شده بودند، اینها به طریقه York-Mason تحت درمان قرار گرفتند. 3 بیمار متعاقب تصادم و شکستگی لگن و قطع شدن مجرای ادرار دچار فیستول شده بودند، اینها از طریق شکم به همراه برداشتن استخوان پوبیس و قرار دادن فلپی از امنتوم درمان شدند. روش جراحی از طریق پرینه با قرار دادن فلپی از عضله گراسیلیس در دو بیمار به کار گرفته شد. علت فیستول این بیماران رادیوتراپی بود. قبل از عمل جراحی ترمیمی برای تمام بیماران کلستومی انحرافی تعبیه شد. برای 1 تن از این بیماران قبل از مراجعه به مرکز ما جراحی به منظور بستن فیستول از طریق آنال انجام شده بود، که موفقیت آمیز نبود. 7 بیمار دیگر به طریقه های غیرجراحی تحت درمان های طولانی مدت قرار گرفته بودند.
یافته هاتمام بیماران مرد بودند. میانگین زمان پیگیری بیماران 4 سال بود. میانگین سن بیماران 5/50 سال بود. اندازه فیستول ها 1-2 سانتیمتر و در فاصله 3-4 سانتیمتری از شیار آنال بود. فیستول های 5 بیمار از 8 بیمار که به روش های York-Mason و از طریق پرینه با قراردادن فلپی از عضله گراسیلیس درمان شدند، بهبود یافتند. سه بیماری که از طریق شکم به همراه برداشتن استخوان پوبیس درمان شدند، دچار عود فیستول و تنگی مجرای ادرار شدند که تحت ترمیم مرحله ای مجرا قرار گرفتند و در هنگام عمل فلپی از پوست پرینه بر روی فیستول قرار داده شد. در مرحله بعد مجرا ترمیم گردید و مشکل بیماران برطرف شد. پس از درمان کامل هیچ کدام از بیماران دچار بی اختیاری ادرار یا مدفوع نبودند. فقط 3 بیماری که ابتدا از طریق شکم به همراه برداشتن استخوان پوبیس تحت درمان قرار گرفته بودند، دچار ناتوانی جنسی شده بودند.نتیجه گیریروش جراحی York-Mason برای ترمیم فیستول های بین مجرا و رکتوم یک روش با نتایج بسیار خوب و عوارض کم می باشد. به ویژه در فیستول های متعاقب جراحی و کوچک که بافت حاشیه ای سالم و بدون عفونت یا اسکار باشد. در موارد فیستول های ناشی از رادیوتراپی با نسج نامناسب و سایز بزرگ فیستول روش پرینه آل همراه با اینترپوزیشن عضله گراسیلیس نتایج خوبی به همراه دارد.
کلیدواژگان: فیستول مجرا، فیستول رکتال، پرینه -
صفحات 71-78زمینه و هدفدر این مقاله با بهره گیری از روش کتاب سنجی به بررسی ده سال وضعیت تولیدات علمی جامعه جراحان ایران در پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی پرداخته شده است.
مواد و روش هاداده های این پژوهش با استفاده از پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی گردآوری شده است. پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی قسمت های مختلفی دارد که از سه بخش آن یعنی SCI، SSCI، Art & Humanities جهت گردآوری داده ها استفاده شده است. جهت این کار اصطلاح جراحی در مکان کلید واژه و محدود به ایران وارد گردید و نتایج به دست آمده را به وسیله موتور آنالیز این پایگاه تحلیل و سپس داده ها با نرم افزار اکسل جهت تحلیل بیشتر مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها67% تولیدات علمی در حوزه جراحی به وسیله ده دانشگاه صورت گرفته است که در این میان دانشگاه علوم پزشکی تهران با تولید 126 مدرک (1/17%) در صدر قرار دارد و دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تولید 81 مدرک (11%) از تولیدات علمی حوزه جراحی در رتبه دوم قرار دارد. بیشترین مشارکت بین المللی پژوهشگران کشورمان با پژوهشگران کشورهای ایالات متحده آمریکا می باشد که تعداد 59 مقاله (8%) از تولیدات علمی در این حوزه را به خود اختصاص داده است. مجله Transplantation Proceedings 276 مدرک (3/37%) از تولیدات علمی کشورمان را به چاپ رسانده است در جایگاه اول قرار دارد. پژوهشگران کشورمان 87% پژوهش ها را پیرامون سه موضوع Transplantation با 281 مدرک (38%)، Immunology با 277 مدرک (5/37%) و Clinical Neurology با 86 مدرک (6/11%) به ترتیب در رتبه های اول تا سوم قرار دارند.
نتیجه گیرینتایج این پژوهش نشان داد که روندی صعودی در تولید علم محققان کشورمان در این حوزه وجود دارد. همچنین این پژوهش، پژوهش های محققان ایرانی را تا پایان سال 2007 بر اساس داده های پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی مورد بررسی قرار داده است بنابراین می توان انتظار داشت که مقالات بیشتری به وسیله محققان ایرانی منتشر شده باشد که در این پایگاه پوشش داده نشده است. لازم است پژوهشی راجع به چاپ در مجلات غیر آی.اس.آی صورت گیرد تا بهتر بتوان نقشه علمی محققان ایرانی را در این زمینه ترسیم نمود.
کلیدواژگان: تولید علم، جراحان ایران، پایگاه اطلاعاتی آی، اس، آی -
صفحات 79-83کیست هیداتید، در بسیاری از نقاط جهان و از جمله در کشور ما یک بیماری آندمیک است که از نظر بهداشت عمومی، جهات سیاسی و اقتصادی و مهاجرت واجد اهمیت زیادی است. کیست هیداتید می تواند در هر قسمتی از بدن جایگزین گردد. در این مطالعه یک مورد نادر کیست هیداتید اولیه امنتوم گزارش می شود که یافته ای نادر بوده و به تعداد معدودی در منابع ذکر شده است. با توجه به اندمیک بودن بیماری کیست هیداتید در ایران، توجه بیشتر به کیست هیداتید و مروری بر منابع جدید تشخیص و درمان آن مفید به نظر می رسد.
کلیدواژگان: کیست، هیداتید، امنتوم -
صفحات 85-89تراتوم یک تومور با منشاء ژرم سل از نوع غیرسمینوما می باشد. با وجود آنکه بیشتر تراتوم ها در تخمدان ها یا بیضه افراد بالغ روی می دهد، در ساختارهای خط وسط مانند ساکروکوکسیژیوس، مدیاستن قدامی، رتروپریتوئن و غدد پینه ال هم مشاهده شده است. تراتوم اولیه رتروپریتونئال به ندرت در بالغین گزارش شده است. در این مقاله ضمن بررسی موارد مشابه گزارش شده به معرفی مرد 18 ساله ای که به دلیل توده شکم به ابعاد 20×20 سانتیمتر تحت عمل جراحی قرار گرفت می پردازیم. تشخیص هیستوپاتولوژیک تراتوم بالغ بوده است.
کلیدواژگان: تراتوم بالغ، رتروپریتونئال، توده شکم -
صفحات 90-93از هنگامی که شروع به نوشتن مقالاتی در زمینه ای خاص می کنید، تا به عنوان یک مرجع در آن زمینه خاص مطرح تا به یک میزگرد دعوت می شوید، راه طولانی در پیش است. دعوت های مکرر از شما تجربه ای را فراهم می کند که آمادگی ریاست یک اجلاس را کسب کنید و به تمام جزئیات علمی و اجرایی یک نشست علمی توجه داشته باشید.
-
Pages 1-8Objectives andBackgroundsBrain tumor, both being and malignant are progressive neurodegenerative disease and has a direct effect on the patient’s cognitive, neurological and psychic functions. They cause focal cerebral dysfunction at the site of the tumor lesion. Studies focusing on psychiatric symptoms in brain tumor have been mainly descriptive and the numbers of cases in studied populations have been small. The purpose of this review article is to define psychiatric symptoms in relation to tumor characteristics and its location among patients with brain tumors.Materials And MethodsAmong the papers written between 1985 to 2008 about mental disorders, we chose 114 papers and the extracted data from 55 papers are summarized in this review article.ResultsPsychiatric symptoms can be the first and only signs of primary brain tumor and between 1-2% of patients with a psychiatric disorder may have unrecognized brain neoplasm. The factors suggested to be associated with psychiatric symptoms among brain tumor patients are tumor location, patient’s premorbid psychiatric status, tumor-associated cognitive symptoms and adaptive or maladaptive response to stress.ConclusionSince patients with brain tumors have multiple somatic and psychic symptoms, collaboration between units of neurosurgery, radiology, anesthesiology, neurology, oncology and psychiatry is inevitable in its diagnostics and therapy.
-
Pages 9-15Introduction &ObjectiveBilateral neck exploration is the good standard for parathyroid adenoma localization in primary hyperparathyroidism. But not all of surgeon have the necessary experience for accurate surgical exploration. But there are new methods for surgery like unilateral exploration and minimally invasive surgery. Thus, preoperative localization could reduce time and stress of surgery.Materials and MethodsIn a prospective study 80 patients with documented primary hyperparathyroidism through raised serum calcium and parathyroid hormone (PTH), the results of sonographic localization were compared with the findings of surgery and 99mTechnetium sestamibi scintigraphy. Also variables such as preoperative serum calcium, PTH level and adenoma weight were compared between patients whom adenoma had been localized or not localized through sonography or Sestamibi scan with student’s t-test.ResultsIn a prospective diagnostic tests accuracy study, 80 patients with primary hyperparathyroidism enrolled. Sonography detected enlarged parathyroid glands in 61 of 80 patients (76.3%), with sensitivity of 83.5% and positive predictive value (PPV) of 89.7%. Sestamibi scintigraphy detected adenoma in 63 patients (78.8%) with sensitivity of 85% and PPV of 91.3%. There was no significant deference between sonography and scintigraphy in localization of adenomas. When both sonography and scintigraphy were used for localization, they located 73 adenomas (91.3%), with sensitivity of 97.3% and PPV of 93.5%.ConclusionsSonography is an accurate method for localization of enlarged parathyroid glands in primary hyperparathyroidism, and overall it is comparable with sestamibi scintigraphy. This study suggests a strategy of initial testing with one or the other method, followed by the alternate imaging test if the first test gives negative result.
-
Pages 16-25Introduction &ObjectiveDelirium is an acute mental state, characterized by disturbed consciousness and cognitive dysfunction occurring in the setting of a physiological derangement, caused by a medical disorder. Cognitive decline after cardiopulmonary bypass (CPB) surgery, especially in the elderly patients, is of significant concern, since the advent of CPB procedures. Most prospective neuropsychological studies also found postoperative cognitive decline, early after surgery. Nowadays the incidence of postoperative delirium is more than 90% in some reports. Recently, the rate of cardiac surgeries has risen in the aged population, and the social and economic impacts of these complications has increased. We are about to evaluate the relationship between the incidence of delirium after heart surgery and some of the intraoperative factors.Materials and MethodsDuring 6 months in a university-affiliated hospital, 250 patients of over 50 years old, who were elected for CABG surgery, enrolled in the study. All patients were examined preoperatively and in the second and seventh postoperative days as well; with a comprehensive neuropsychological and neuropsychiatry assessment; (mini-mental-state examination). DSM-IV was also used to confirm the diagnosis.ResultsIn this study, the incidence of delirium after open heart surgery was 47%. This study indicates that delirium after heart surgery is associated with CPB time>120 minutes, cross-clamp time>75 minutes, intraoperative HTC<30% and intraoperative temperature<30°C. There was no relationship between EuroScore and Delirium.ConclusionsAlthough the origin of the postoperative neuropsychological alterations is unclear, the present data suggests an association between some factors and postoperative delirium, and its knowledge can help us to prevent or cure this complication. Yet, a continuous investigation for the prevention of postoperative Delirium incidence and its treatment is essential.
-
Pages 26-31Introduction &ObjectiveTemporomandibular joint (TMJ) ankylosis can lead to the restriction of mouth opening, poor mouth cavity hygiene, dental abscess and face deformity. Despite several researches concerning the TMJ arthroplasty techniques, there are controversies about the best surgical technique in TMJ ankylosis repair. In this study, we report the comparison of three surgical techniques - Costo Chondral Graft (CCG), Temporal Fascia Graft and Silicon Prosthesis Graft - in TMJ arthroplasty.Materials and MethodsIn 10-year duration (1997-2007), thirty four patients with TMJ ankylosis were admitted in Fatima Hospital, and they all were included in this study. They were operated with Inter positional Gap Arthroplasty. Ten patients were operated with CCG surgical techniques, 10 patients with Silicon Prosthesis Graft and 14 patients with Temporal Fascia Graft. Results of these surgical techniques were compared after at least 7-month post operation follow up.ResultsIn this study, the most frequent cause of TMJ ankylosis was trauma (52.9%). 19 patients had bilateral surgical operations that resulted in 12 unsuccessful (63.2%) and 7 successful cases (36.8%). Overall, 29 patients used post operation physiotherapy and that resulted in 12 unsuccessful (41.4%) and 17 successful cases (58.6%).ConclusionsIn TMJ arthroplasty, unilateral surgical operations were significantly more successful (P=0.03), whereas the results in these three surgical operation techniques were the same. In addition, the use of post operation physiotherapy did not show significant statistical differences in the results.
-
Pages 32-38Introduction &ObjectiveNowadays, trauma is the fourth cause of mortality and morbidity in developed countries. The major cause of these mortalities was intra-abdominal hemorrhage due to blunt abdominal trauma. Therefore, any action taken for helping quicker diagnosis of intra-abdominal hemorrhage could save the lives of patients more effectively.Materials and MethodsThis analytical cross-sectional study concerns the patients with abdominal blunt trauma admitted to the emergency section of Khatam al Anbia hospital during 2006-2007. Information from sonography and CT scan registered in the questionnaire were analyzed with statistical software SPSS 14.We used sensitivity, specifity, positive predictive value, negative predictive value and accuracy as statistical tools for comparison.ResultsFrom 100 patients surveyed, 20% were female and 80% male. The most common clinical symptoms in the both groups were abdominal pain and then abdominal tenderness. Between different clinical symptoms, from the point view of existing abdominal free fluid and CT-scan report, we received significant differentiation (P=0.017). Sensitivity, specificity, negative and positive predictive value of sonography in diagnosis of abdominal free fluid were 84%, 86%, 91% and 75% respectively and in the diagnosis of Intra abdominal damage were 54%, 90%, 65% and 79% respectively.ConclusionsSonography has sensitivity, specificity and enough accuracy for surveying abdominal free fluid in blunt abdominal trauma in comparison with CT-Scan in children and adults age group, and if combined with abdominal viscera parenchymal abnormalities, these parameters would go sensitively up in children's age group.
-
Pages 39-44Introduction &ObjectiveOne of the earliest signs of Buerger's disease is cold sensitivity and increased pain with cold. In this study, we evaluated cold sensitivity and seasonal variation of Buerger's disease in patients admitted to Shohada hospital during 2001-2008.Materials and MethodsIn this Descriptive study of the patients with Buerger's disease who were admitted to Shohada Hospital, 205 patients were selected sequentially. All the information were extracted using medical records.ResultsThe mean age of patients was 45.96±13.08 years old. Among them 96.1% were male and 92.7% active smoker. Season of initiation of first signs of Buerger's disease, were 39.5% in winter, 30.2% autumn, 17.6% in spring and 12.7% in summer. At first presentation, 82.9% had ischemic ulcerations, 13.7% had gangrene and 32.2% had surgical amputation.ConclusionsMost of our patients showed the first signs of Buerger's disease in the seasons of winter and autumn. These patients had cold sensitivity and increased pain with cold. It seems that, smoking cessation, medication therapy and sympathectomy results in decreasing the symptoms and signs of the reffered referral patients.
-
Pages 45-55Introduction &ObjectiveStaphylococcus Aureus (SA) is one of the most prevalent bacterial pathogens in human beings. Approximately 20% of healthy persons are persistent carriers and 60% are intermittent carriers of SA. Nasal cavity is one of the important sites of its colonization. The aim of this study was the study of the frequency of staphylococcus areus nasal carriers in the surgical staff of Hamadan Educational Hospitals, and it's antimicrobial susceptibility pattern.Materials and MethodsIn a case-control study, 246 persons (123 persons from surgical staff of Hamadan Educational Hospitals and 123 persons from the healthy personnel of Hamadan university) entered in our study. A nasal soap was prepared from each patient for SA isolation and its antibiotical susceptibility were determined with antibiogram. Data were analyzed with the SPSS.Results17 persons (13.8%) of the study group and 14 persons (11.4%) of the control group had positive cultures for SA. There was no meaningful statistical difference in SA prevalence (P: 0.351). In the study group, there was no meaningful statistical difference between SA prevalence with ward, occupation and occupation time (p>0.05). In both groups all cases were resistant to penicillin and were sensitive to Vancomycin. In the case group all subjects were resistant to Clindamycin. In control group all subjects were senstive to cephazolin and cotrimoxazole. 59.2% of the cases and 35.7% of the controls were MRSA.ConclusionsAlthough in present the study the prevalence rate of nasal carriers of staphylococcus aureus was higher in medical personnel than healthy people, but the difference is not statistically significant. In this study, the number of carriers of medical personnel is less than reports from other countries.
-
Pages 56-63Introduction &ObjectiveNausea and vomiting in early pregnancy are common symptoms which are a great burden either economically or psychologically on the pregnant women and her family. Considering the fact that, pregnant women do not seek appropriate medical treatment because of their concern of drug's side effects on fetus, it would be useful to administrate vitamins, which are accepted as safe drugs, for the first line treatment. Our Purpose was to determine the effectiveness of Pyridoxine for nausea and vomiting of pregnant women with less than 16 weeks of gestational age.Materials and MethodsDuring the winter of 2006, 70 pregnant women with less than 16 weeks of gestational age, who had attended a private clinic and four urban Health Centers in Rasht, were randomly divided in to two groups to receive either oral Pyridoxine 40 mg per day or placebo during five days, in a double- blind fashion. Patients graded the severity of their nausea by a visual analog scale over 24 hours before the treatment and then during the five days of treatment. They also recorded the number of vomiting episodes over the previous 24 hours before the treatment and during the five days of treatment. Data was analyzed by t-test, ANCOVA, ordered logistic regression, chi-square, Mann-Witney and Wilkoxon tests.ResultsThere was a significant decrease in the mean of post therapy minus baseline nausea score in the pyridoxine group compared with that in the placebo group (P= 0.019 - ANCOVA). There was also a greater reduction in the mean number of vomiting episodes in the pyridoxine group (P= 0.042 - Mann witney test)ConclusionsPyridoxine is effective in decreasing nausea and vomiting in early pregnancy and it can be administrated 40 mg per day during 3 to 4 days.
-
Pages 64-70Introduction &ObjectiveUrethrorectal fistula (URF) is a rare occurrence, usually following surgery or another intervention for prostatic disease, penetrating trauma, pelvic fracture and inflammatory bowel disease. Spontaneous closure is rarely successful and reconstructive procedures are usually performed. We reviewed retrospectively the medical records of 8 patients who underwent URF repair between March1995 and September 2005.Materials and MethodsFistulaes were repaired in 3 patients due to penetrating trauma (gun shot injury, perineal surgery for bladder stone) using York Mason, in 3 patients due to pelvic fracture urethral distraction defeat using Transabdominal Transpubic with omental flap and in 2 patients due to pelvic radiation, using Transperineal with gracilis flap techniques. Diverting colostomy was performed before reconstructive surgery. One patient had failed transanal fistula repair before admission to our center, and the other 7 patients had undergone long term unsuccessful conservative management.ResultsOverall, 5 of 8 patients with URF were repaired successfully using the York Mason and Transperineal with gracilis flap techniques. Three patients with URF who underwent Transabdominal Transpubic with omental flap repair had urethral stricture and recurrence of fistula. They were managed by stage urethroplasty and a perineal skin flap was placed on the fistula. After the completion of reconstructive surgery, none of patients had urinary or fecal incontinence, but 3 patients who were repaired by Transabominal Transpubic approach were suffering from erectile dysfunction.ConclusionsYork Mason technique has excellent results for URF with low morbidity, specially for small iatrogenic fistula with healthy margin and without scar or infection. In large fistulas due to previous radiotherapy with in appropriate tissue transperineal repair with gracilis interposition has good results.
-
Pages 71-78Introduction &ObjectiveIn this article, we use Bibliometric methods to review and compare 10 years of scientific productivity of Iranian surgeon community in the ISI database.Materials and MethodsThe data of this study has been collected from three sub databases of the ISI database. These 3 sub databases are, Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI), and Art and Humanities Citation Index (A and HCI). Entering the keyword of SERGERY in topic search of ISI database, the retrieved items were analyzed by the analysis engine of the database, and then the data were further analyzed by the EXCEL software.ResultsOur findings showed that 67% of the scientific productivity of Iranian surgeon community has been produced by 10 Iranian universities. In this regard, Tehran University of medical sciences researchers have authored 126 documents which constitute 17.1% of all productions. In second rank is Shiraz University of medical sciences that has produced 81 documents, which consists of 11% of all productions. The most international cooperation of the Iranian surgical researchers has been with the researchers of USA i.e. 59 articles have been co-authored with the help of USA surgery researchers. Concerning journals publishing the research of the Iranian surgeon community, the journal of Translations Proceedings, has published 276 documents, which constitutes 37.3% of all productions in this realm. Our findings also show that topics of Transplantation, Immunology and Clinical Neurology have had the lead in publications.ConclusionsOur search showed that the scientific productivity of Iranian surgeons has been ascending in these years. This study includes the publications which have appeared in the ISI journals. The other researches in this regard have not been covered in this article. Thus, Iranian Surgeons have had more publication activity than those which have appeared in the ISI data base. For better understanding of Iranian surgeon's research activity, it is suggested to have a research in the other databases than that of ISI database.
-
Pages 79-83Hydatid cyst is an endemic disease in many parts of the world including our country. It is significant from the viewpoint of public health, political and economic and migration considerations. It can involve any part of human body. In this study we report a case of primary isolated hydatid cyst of omentum which is an unusual location for this disease. To the best of our knowledge this is the first case of primary isolated omental hydatid cyst in Iran. A similar case has been reported in the literature. Due to endemic occurance of hydaid disease in Iran, we review the literature in terms of unusual location of the disease, hoping to strengthen our knowledge about this disease.
-
Pages 85-89Teratomas are germ cell tumors of a nonseminomatous type. Whereas most teratomas occur in the ovaries and testes of adolescents, they can be found in midline structures such as sacrococcygeum (congenitally), anterior mediastinum, retroperitoneum, and the pineal gland. Primary retroperitoneal teratomas are extremely rare in adults. We meanwhile describe the latest report of mature retroperitoneum teratoma, introduce the case of an 18-year-old man with 20×20 Cm abdominal mass that undergone surgery. Histopathological examination revealed a mature teratoma.