فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 59 (شهریور 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/06/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بررسی شیوع سوء تغذیه در کودکان 36-1 ماهه بستری در بخش کودکان بیمارستان امام علی (ع) زاهدان در سال 1388
    فرشته قلجایی، مهین نادریفر، مهناز قلجه صفحه 8
    زمینه و هدف

    سوء تغذیه کودکان یکی از مشکلات مهم بهداشتی در جهان، به ویژه کشورهای در حال توسعه می باشد که اثرات نامطلوبی بر سلامت جسمی و ذهنی کودکان به جا می گذارد، به طوری که ارتباط قوی بین سوء تغذیه و مرگ و میر کودکان در این کشورها وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع سوء تغذیه در کودکان 36-1 ماهه و ارتباط آن با برخی عوامل انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی و مقطعی از اول مهر ماه تا پایان اسفند 85 بر روی 360 کودک 36-1 ماهه بستری در بخش کودکان بیمارستان امام علی (ع) زاهدان انجام شد. اطلاعات از طریق اندازه گیری وزن، قد و پرسشنامه ساختاری با روش مصاحبه از والدین جمع آوری گردید. جهت تشخیص سوء تغذیه از سه معیار وزن به سن، قد به سن و وزن به قد طبق معیار واترلو استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    شیوع سوء تغذیه در جامعه مورد پژوهش بر اساس سه شاخص وزن به سن، قد به سن و وزن به قد به ترتیب 6 / 68 درصد، 1/60 درصد، 4/38 درصد تعیین شد. بین سوء تغذیه با وزن تولد، شغل مادر، میزان تحصیلات مادر و پدر و مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر، ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0 P<).
    نتیجه گیری کلی: با توجه به شیوع سوء تغذیه در کودکان بستری و ارتباط آن با متغیرهای فوق اقداماتی مانند افزایش آگاهی و سواد والدین مادران، تداوم تغذیه با شیر مادر تا 2 سالگی، شروع به موقع تغذیه تکمیلی و ارتقاء وضع اقتصادی- اجتماعی و بهداشتی خانواده ها و پیشگیری و کنترل بیماری های عفونی به خصوص گاستروآ نتریت در کودکان توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سوء تغذیه - کودک بستری، شیوع
  • زهرا غضنفری، مریم شیخ پورخانی، علی اکبر حق دوست صفحه 15
    زمینه و هدف

    گزارش نویسی یکی از مهم ترین عملکردهای پرستار است که در حدود 28 – 13 درصد وقت آنان را به خود اختصاص می دهد. هیچ چیز به اندازه یک ثبت کامل و استاندارد نمی تواند بیانگر تمام مراقبت های داده شده به بیماران باشد.
    هدف از این پژوهش تعیین دانش و عملکرد پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاهی شهر کرمان در مورد اصول گزارش نویسی پرستاری بود.

    روش بررسی

    مطالعه توصیفی و تحلیلی بوده و 226 پرستار شاغل در این مطالعه شرکت نمودند. روش نمونه گیری به صورت سرشماری و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که شامل سه بخش مشخصات فردی، سئوالات دانش و چک لیست عملکرد بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های مرکزی و پراکندگی و نیز از آزمون های کروسکال والیس و من ویتنی یو و ضریب همبستگی اسپرمن استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد 9/46 درصد پرستاران در گروه سنی 26-22 سال با میانگین و انحراف معیار 45/6 ± 1/30 و 7/86 درصد زن بودند، 3/55 درصد پرستاران سابقه گذراندن دوره گزارش نویسی پرستاری را نداشتند. یافته ها همچنین نشان داد که 5/46 درصد پرستاران از دانش متوسط در زمینه اصول گزارش نویسی برخوردار بودند و عملکرد 85 درصد پرستاران بد بود و همچنین بین آگاهی و عملکرد پرستاران در زمینه اصول گزارش نویسی ارتباط معنی دار (001/0 > P 24/0 = r) مشاهده گردید. بین گذراندن دوره گزارش نویسی پرستاری و دانش پرستاران نیز تفاوت معنی دار مشاهده شد (001/0 > P). به طوری که میانگین رتبه دانش پرستارانی که دوره دیده بودند بیش از پرستارانی بود که این دوره را نگذرانده بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده بایستی در جهت ارتقاء آگاهی پرستاران نسبت به اصول گزارش نویسی با برگزاری دوره های آموزشی گزارش نویسی اقدامات لازم انجام داد و جهت عملکرد موثر بر ضمانت اجرایی آموزش های داده شده تاکید ورزید.

    کلیدواژگان: دانش - عملکرد - گزارش نویسی - مستند سازی، پرستاری
  • مهدی حیدرزاده، اکرم قهرمانیان، علی حقیقت، الناز یوسفی صفحه 23
    زمینه و هدف

    بیماران مبتلا به سکته مغزی با مشکلات متعدد جسمی، حسی ادراکی، ذهنی، روانی و اجتماعی درگیر هستند، که این امر منجر به کاهش کیفیت زندگی در این بیماران می شود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی در بیماران سکته مغزی انجام شده است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه همبستگی بود؛ جامعه پژوهش کلیه بیماران مبتلا به سکته مغزی در شهر مراغه بودند. نمونه گیری به روش آسان و با توجه به معیارهای ورودی انجام شد. مجموعا 106 بیمار واجد شرایط انتخاب شدند و داده ها به وسیله ابزار کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی تهیه شده توسط پژوهشگر و با روش مصاحبه جمع آوری گردید. سپس داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (ضریب پیرسون، آنالیز رگرسیون چندگانه) توسط نرم افزارSPSS (ver. 15) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد کیفیت زندگی در 8/70 درصد و حمایت اجتماعی در 1/82 درصد بیماران مطلوب می باشد و بین این دو متغیر رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد (3/0= r و 002/0 = P). در زیر شاخه های کیفیت زندگی بعد اجتماعی در 2/97 درصد و بعد جسمی در 2/63 درصد بیماران مطلوب بود در حالی که بعد روانی در نیمی از بیماران نامطلوب بود. در زیر شاخه های حمایت اجتماعی بیشترین حمایت مطلوب مربوط به بعد حمایت عاطفی بود (2/96 درصد)، تاثیر حمایت ابزاری و حمایت اطلاعاتی بر کیفیت زندگی از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    نزدیک به یک سوم از بیماران مورد مطالعه از کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی مطلوبی برخودار نبودند و با توجه به رابطه ی مثبت بین این دو، به خصوص تاثیر بارز حمایت در بعد عاطفی بر کیفیت زندگی توصیه می شود برنامه ریزان مراقبتی و مسئولین ترتیبی اتخاذ نمایند تا علاوه بر تقویت حمایت ابزاری و اطلاعاتی حمایت عاطفی در این گروه تقویت و بدین طریق موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران گردد.

    کلیدواژگان: سکته مغزی، کیفیت زندگی، حمایت اجتماعی
  • فریبا بلورچی فرد، معصومه نیشابوری، ژیلا عابد سعیدی صفحه 33
    زمینه و هدف

    زخم پا یکی از مشکلات اساسی در بیماران مبتلا به دیابت است. با توجه به نقش مثبت آموزش در پیشگیری از این مشکل، یافتن یک روش مناسب آموزشی جهت انتقال مفاهیم و دانش لازم در ارتباط با خود مراقبتی از پای دیابتی در این بیماران حائز اهمیت است. تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر دو روش آموزش انفرادی و گروهی بر دانش، نگرش و مهارت های خود مراقبتی افراد دچار زخم پای دیابتی صورت گرفت.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر پژوهشی نیمه تجربی است.که در آن 80 بیمار مبتلا به دیابت شیرین به روش نمونه گیری در دسترس از محیط پژوهش انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آموزشی انفرادی و گروهی (هر کدام 40 نفر) قرار گرفتند. نکات مهم در ارتباط با خود مراقبتی از پا در دو گروه آموزشی ارائه گردید. میزان دانش، نگرش و مهارت بیماران قبل و بعد از آموزش در دو گروه با پرسشنامه و فرم مشاهده اندازه گیری و مقایسه شد. داده ها با آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و تحلیلی (تی تست) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که سطح دانش اکثر بیماران در هر دو گروه قبل از آموزش ضعیف، سطح نگرش آنان مثبت و مهارتشان در سطح متوسط بود. تاثیر آموزش در افزایش دانش (091/0= P) و مهارت (214/ 0 P=) به روش انفرادی بیش از روش گروهی بود اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. تغییر نگرش در آموزش گروهی به طور معنی داری بیش از آموزش انفرادی بود (011/0= P).

    نتیجه گیری

    تاثیر آموزش در افزایش دانش، نگرش و مهارت در امر مراقبت از پا در و روش آموزش فردی و گروهی یکسان است. اما استفاده از روش آموزشی گروهی مقرون به صرفه تر است.

    کلیدواژگان: پای دیابتی - زخم، مراقبت از خود، آموزش
  • سیمین شریفی، سکینه محمد علیزاده صفحه 51
    زمینه و هدف

    انجام پژوهش یکی از نقش های اساسی پرستاران بوده و مدیران پرستاری در این زمینه رسالت ویژه ای دارند.با توجه به نقش کلیدی مدیران پرستاری در امر پژوهش، مطالعه با هدف تعیین نگرش نسبت به تحقیق و نظرات نسبت به موانع انجام آن در مدیران پرستاری شاغل در بیمارستان های شهر کرمان انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی و نمونه پژوهش کلیه مدیران پرستاری شاغل در هفت بیمارستان شهر کرمان بودند (151 نفر). جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه پژوهش گر ساخته که روایی و پایایی آن قبل از جمع آوری داده ها مورد تائید قرار گرفت، استفاده شد. پرسشنامه در سه بخش سوالات ویژگی های فردی، عبارات نگرشی و موانع انجام پژوهش تنظیم شده بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های مرکزی و پراکندگی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که میانگین سنی مدیران پرستاری 16/39 سال، تحصیلات 4/96درصد آن ها لیسانس و اکثریت این جامعه را زنان تشکیل داده بودند، 1/84درصد مدیران بیشترین فعالیت پژوهشی که در آن شرکت داشتند، «شرکت در کلاس های روش تحقیق» بود. در مجموع 8/71درصد مدیران پرستاری نمره نگرش را کسب کردند که حاکی از نگرش نسبتا مثبت به پژوهش بود. در بررسی موانع انجام تحقیق، بیش از هفتاد درصد مدیران موانع انجام تحقیق را زیاد یا متوسط ارزیابی کرده بودند، 4/96 درصد موانع انجام تحقیق را «سنگین بودن شیفت های بیمارستانی به دلیل کمبود نیروی انسانی» و 4/96 درصد «در نظر نگرفتن زمان قانونی برای انجام فعالیت های تحقیقاتی در ساعات اداری» اعلام کرده بودند.

    نتیجه گیری

    در بررسی انجام فعالیت های پژوهشی در مدیران پرستاری مشخص گردید که در اکثریت موارد مدیران در فعالیت های پژوهشی فعال نبودند و بیش از هفتاد درصد مدیران موانع انجام تحقیق را زیاد یا متوسط ارزیابی کرده بودند، نتایج کسب شده هشداری به سیستم آموزشی و مدیران پرستاری است که در صورت ادامه این وضعیت نقش پرستاران بالینی در تولید علم پرستاری کم رنگ خواهد بود که این امر در نهایت منجر به از دست رفتن هویت واقعی حرفه پرستاری خواهد شد.

    کلیدواژگان: نگرش، پژوهش در پرستاری - مدیران پرستاری
  • طاهره صفرآبادی فراهانی، محبوبه علی اکبر *، سیمین تعاونی، حمید حقانی صفحه 60
    زمینه و هدف

    تغذیه با شیر مادر سالانه جان 3/1 میلیون کودک را در جهان نجات می دهد. این در حالی است که کوتاه شدن مدت تغذیه نوزاد با شیر مادر به خصوص در کشورهای در حال توسعه یکی از مسائل بهداشتی جدی می باشد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر تماس کانگورویی بر مدت زمان تغذیه انحصاری با شیر مادر و موفقیت شیردهی در نخست زایان مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی شهید اکبرآبادی شهر تهران در سال 1386 بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر، یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده و محیط پژوهش شامل بخش های زایمان و مامایی مرکز آموزشی درمانی شهیداکبرآبادی و منازل نمونه ها بوده است. 100 زن نخست زای سالم به روش نمونه گیری مستمر انتخاب و از طریق گمارش تصادفی به دو گروه آزمون (50 نفر) و کنترل (50 نفر) تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل یک فرم مشخصات و ابزار ارزیابی تغذیه با شیر مادر در شیرخواران بود. داده ها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های کای دو و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل نشان داد که تماس کانگورویی موفقیت اولین شیردهی در نخست زایان را افزایش می دهد (00/0= P) اما بر مدت زمان تغذیه انحصاری با شیر مادر در ماه چهارم پس از زایمان تاثیری ندارد.

    نتیجه گیری

    اگر چه نتایج این مطالعه شواهد کافی مبنی بر تاثیر این نوع تماس بر مدت زمان تغذیه انحصاری با شیر مادر به طور مستقیم ارائه نکرد، اما از آنجا که موفقیت اولین شیردهی که یکی از عوامل مهم در تداوم تغذیه انحصاری با شیر مادر می باشد و در این مطالعه در اثر تماس کانگورویی افزایش یافته است، لذا به کارگیری وسیع تر این روش مراقبتی توصیه شده و مطالعه تاثیر این نوع از مراقبت به صورت مداوم بر متغیرهای شیردهی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: تغذیه با شیرمادر، شیردهی، زاد و ولد، تماس کانگورویی
  • لیلا ترشیزی، منیره انوشه، فضل الله غفرانی پور، فضل الله احمدی، آناهیتا هوشیارراد صفحه 71
    زمینه و هدف

    استئوپورز و شکستگی های ناشی از آن به دلیل ایجاد ناخوشی، ناتوانی، کاهش کیفیت زندگی و مرگ و میر یک مساله مهم بهداشتی در سرتاسر دنیا می باشد. شواهد نشان می دهدکه با پذیرش برخی تغییرات در سبک زندگی می توان از بروز استئوپورز پیشگیری کرد یا وقوع آن را به تاخیر انداخت. مهم ترین عوامل خطر قابل اصلاح در این رابطه دریافت مقادیر کافی کلسیم و انجام ورزش های تحمل وزن نظیر پیاده روی می باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان تاثیر کاربرد مدل باور بهداشتی بر به کارگیری عوامل پیشگیری کننده از استئوپورز در زنان یائسه می باشد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی و در دو گروه آزمون (43 نفر) و شاهد (41 نفر) صورت گرفته است. این دو گروه به روش نمونه گیری غیر احتمالی و از میان مراجعین به 4 پایگاه بسیج واقع در شهر ری انتخاب شدند. گروه آزمون در یک برنامه آموزشی طراحی شده بر مبنای مدل باور بهداشتی در طی 6 جلسه و هر جلسه به مدت 90-60 دقیقه شرکت کردند. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک شامل 2 بخش اطلاعات فردی و عادات فردی از جمله انجام پیاده روی، پرسشنامه اجزای مدل باور بهداشتی و پرسشنامه بسامد غذاهای غنی از کلسیم بود که قبل و دو ماه بعد از انجام مداخله تکمیل شد.

    یافته ها

    قبل از مداخله دو گروه از نظر مشخصات فردی، اجزای مدل باور بهداشتی، میزان مصرف کلسیم و انجام پیاده روی اختلاف معنی داری نداشتند. بعد از مداخله، آزمون تی مستقل در زمینه حساسیت درک شده (0001/0 P<)، شدت درک شده (0001/0 P<)، موانع درک شده کلسیم (001/0 P=) و موانع درک شده ورزش (0001/0 P<) بین دو گروه اختلاف معنی داری نشان داد. اما در میزان منافع درک شده کلسیم (06/0 P=) و ورزش (06/0 P=) اختلاف معنی داری مشاهده نشد. در گروه آزمون میزان دریافت کلسیم از 93/295 ± 26/821 میلی گرم قبل از مداخله به 45/282 ± 55/906 میلی گرم بعد از مداخله افزایش یافت اما اختلاف بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود (40/0 P=). در زمینه پیاده روی آزمون آماری تی مستقل اختلاف معنی داری از نظر تعداد دفعات پیاده روی بین دو گروه نشان داد (005/0 P=) اما از نظر مدت زمان انجام پیاده روی بین دو گروه اختلاف معنی داری مشاهده نشد (07/0 P=).

    نتیجه گیری

    برنامه آموزشی بر اساس مدل باور بهداشتی بر افزایش حساسیت، شدت درک شده نسبت به بیماری و کاهش موانع درک شده انجام ورزش و نیز تعداد دفعات هفتگی پیاده روی تاثیر داشته است، اما بر میزان دریافت کلسیم تاثیر چشمگیری نداشته است.

    کلیدواژگان: پوکی استخوان - یائسگی، پیشگیری و کنترل
|
  • Prevalence of Malnutrition among 1-36 Month Old Children Hospitalized at Imam Ali Hospital in Zahedan
    Fereshteh Ghaljaei, Mahin Nadrifar, Mahnaz Ghaljeh Page 8
    Background And Aim

    Malnutrition is one of the important health problems throughout the world, particularly in developing countries, having undesirable effects on mental and physical health of children. It is an underlying factor for infection and an important cause of children mortality in these countries. The aim of this study was to determine the prevalence of malnutrition among hospitalized children aged 1-36 months at Imam Ali Hospital in Zahedan.

    Material And Method

    This descriptive analytical study was conducted on 360 hospitalized children aged 1-36 months, between June and November 2005. Data were collected through measurement of weight and height, and questionnaire was completed by interviewing children’s parents. The authors declare that they have no conflict of interests.

    Results

    Nutritional status of the subjects was evaluated according to the weight- for age, weight- for height, and height- for age (Waterlow’s classification) based on which.height, based on which the prevalence of malnutrition were 68.6%, 60.1%, and 38.4%, respectively. Malnutrition in children had statistically significant association with birth weight, mother job, and duration of breast feeding (P<0.05). Malnutrition increased among children in rural areas, low birth weight ones, those whose mothers were housewives, with short duration of breast feeding, and late beginning of complementary nutrition.

    Conclusion

    regarding high prevalence of malnutrition among hospitalized children and its association with the above mentioned variables, measures such as increasing parents’ awareness and literacy, constancy of breast feeding until the age of 2, starting complementary nutrition in due course, promoting complementary nutrition in due course, promoting economic, social, and health status of families, and preventing infections diseases- particularly gastroenteritis are recommended.

  • Zahra Ghazanfari, Maryam Sheykhpour, Khani, Ali, Akbar Haghdoost Page 15
    Background And Aim

    Documentation is among the most important practices in nursing, as studies indicate that this activity takes about 13% to 28% of total shift time. The aim of this study was determination of nurses’ knowledge and practice of the principles of nursing documentation at hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences, 2006.

    Material And Method

    In this descriptive analytical study, 226 staff nurses were selected based on census sampling method. Data were collected by a self-made instrument consisting of three sections. Instrument was used after obtaining validity and reliability. Descriptive and inferential statistics were used for data analysis using SPSS. The authors declare that they have no conflict of interests.

    Results

    The finding showed that the majority of nurses (37.8%) working in Shafa hospital and majority of nurses had no history of spending the course of nursing documentation. also, the findings of this study revealed that majority of nurses had moderate knowledge (46.5%) and bad practice of documentation (85%) and there was statistically significant relationship between the type of hospital and knowledge and practice (P<0.0001) and spending course of nursing documentation and knowledge (P<0.0001). Results also revealed that there was a positive relationship between knowledge and practice (P<0.0001), but this relationship was not strong (r=0.24).

    Conclusion

    The results of this study suggest that spending course of nursing documentation may promote knowledge of nurses about the principles of documentation. The application of this knowledge in practice needs to be emphasized.

  • Mehdi Heidarzadeh, Akram Ghahremanian, Ali Hagigat, Elnaz Yoosefi Page 23
    Background And Aim

    Stroke patients face to various physical, sensory, mental, psychological and social problems that have a negative effect on quality of life. The aim of this study was to determine relationship between quality of life and social support in stroke patients.

    Material And Method

    This was a correlational study in which the study population consisted of the stroke patients in Marageh, the city in werstern Iran. Convenience sampling was used through which 106 patients who had entrance criteria were selected and data were collected through interviewing based on quality of life and social support instruments. Then, data were analyzed by descriptive and inferential statistics using the SPSS software (Version 15). The authors declare that they have no conflict of interests.

    Results

    The results indicated that quality of life and social support were optimal in 70.8% and 82.1% of stroke patients, respectively and there was a statistically significant positive relationship between these two variables (P<0.002, r=0.3). Regarding quality of life subsections quality in social and physical dimensions was desirable in respectively 97.2% and 63.2% of patients, while quality in psychological dimension was undesirable in half of them. In social support subsections, optimal emotional support was found in 96.2% of samples and the impact of instrumental and informational support on quality of life were not found to be statistically significant.

    Conclusion

    Nearly, one third of the patients didn’t have optimal quality of life and social support, and regarding to positive relationship between these two concepts, specially the relationship between emotional support and quality of life, it is suggested that health care policy makers and managers consider emotional support in in order to improve quality of life in stroke patients and also pay attention to increasing instrumental and informational support.

  • Fariba Bolourchifard, Masumeh Neishabory, Zhila Abedsaeedi Page 33
    Background And Aim

    The diabetic foot ulcer is one of the most common and devastating complications of diabetes mellitus. Patient education about the prevention of foot ulceration is among the most challenging issues. The purpose of this study was to examine the effects of group and individual patient education on the level of the knowledge, attitude and practice of self-care in patients with diabetic foot ulcer.

    Material And Method

    In this quasi-experimental study, the samples consisted of 80 patients with type 2 diabetes randomly allocated to two groups to receive either individual or group education (40 patients in each group). The patients received one day education program about foot care. The patients’ knowledge, attitude and practice of self-care were assessed before and after the interventions and t he data were compared between two groups. The authors declare that they have no conflict of interests.

    Results

    The finding showed that the level of knowledge about foot care was poor in most patients of both groups.The attitude was positive and the practice was moderate. The level of the knowledge (P=0.09), attitude (P=0.21), and practice (P=0.01) of both groups improved after educational program. There was not a statistically significant difference between two groups in terms of knowledge and practice improvement. There was a statistical significant difference between two groups in terms of attitude improvement.

    Conclusion

    The effects of group and individual education on diabetic foot self-care are similar. Group education is more economical.

  • Masoumeh Seidi, Akram Heidary, Ashraf Khorramy-Rad, Hoda Ahmary-Tehran Page 42
    Background And Aim
    Quality of services in hospitals should be continuously evaluated in terms of structure, process, and outcome. The purpose of this study was to compare�patient satisfaction, physical space and medical equipment between governmental and privative hospitals in Qom, Iran.
    Material And Method
    In this descriptive-analytcal study, 500 patients from selected Qom hospitals were recruited based on stratified random sampling. Data were collected by patient satisfaction form and assessment check lists of physical atmosphere and medical equipments. Data were analyzed by SPSS, version 11.5. The authors declare that they have no conflict of interests.
    Results
    Patient satisfaction in inpatient and emergency wards of governmental hospitals were, respectively %69 and %71/14. Patient satisfaction in inpatient and emergency wards of privative hospitals were %80 and %78, respectively. General and emergency wards of governmental hospitals were somewhat equipped with medical equipments. Physical atmosphere, in terms of facilities and the building, was acceptable in general and relatively acceptable in emergency wards of governmental hospitals. This atmosphere were relatively acceptable for both general and emergency wards of privative hospitals.
    Conclusion
    Satisfaction among patients were relatively good. It is possible to improve satisfaction through increasing the visiting time, improving quality of lavatories, and modifying personnel interactions with the patients.Also, promoting medical equipments and physical space can improve the situation according to organizational goals.
  • Simin Sharifi, Sakinah Mohammad, Alizadeh Page 51
    Background And Aim

    Nowadays, one of the roles of all nurses is the research. Managers with their power can promote the conduct and utilization of research among practical nurses. This study aimed to identify attitudes and perceived barriers to carry out research among hospital nurse managers.

    Material And Method

    In this descriptive study, sample included nurse managersof the all levels working in hospitals of Kerman city. An instrument was designed in three parts: demographic characteristics, attitude scale and Barriers scale. The data was analyzed with measures of central tendency, dispersion, ANOVA, t-test, Kruskal-Wallis and Mann-Witney test. The authors declare that they have no conflict of interests.

    Results

    The mean age of managers was 39.16 years. The majority (96.4%) of managers were women and Bachelor of Science degree (84.1%). The rate of managers’ research activities in seven of twelve items was lower than 20%. The most research activity in managers was “aticipating research courses” (59.7%). Attitudes to nursing research were quietly positive (71.8%). The most agreement was with “the managers must specify time to read the latest research findings (97.8%)”. Managers evaluated the intensity of all barriers higher than 70%. The most intensity was attributed to the barrier “heavy workload in hospital as the result of lack of personnel” and “not having formal time for research activity” (96.4%). Demographic characteristics did not have any statistical significant relationship with attitudes and barriers.

    Conclusion

    These results signals a warning to body of nursing and managers, If this condition continues, practice nurses will not have any role in production of nursing science that leads to loss of true nursing identity.

  • Tahereh Safarabadi Farahani, Mahboubeh Ali Akbar, Simin Taavoni, Hamid Haghani Page 60
    Background And Aim

    Exclusive breastfeeding which has been recommended as the best feeding method for infants up to six months has a protective effect against mortality and morbidity. Nevertheless, breastfeeding is not a universal practice and reduction in breastfeeding rate is now considered as a serious problem, especially in developing countries. The aim of this study was to evaluate the effect of Kangaroo contact on duration of exclusive breastfeeding and success of first breastfeeding in primiparous women.

    Material And Methods

    This study is a randomized controlled trial performed in labor and maternity wards of Shahid Akbar-Abadi hospital in Tehran. One hundred healthy primiparous mother-infant dyads were randomly assigned either to Kangaroo contact (n=50) or routine care (n=50). The Infant Breastfeeding Assessment Tool was used to assess success of first breastfeeding and duration of exclusive breastfeeding was evaluated by face to face interview in 4 months post delivery. The authors declare that they have no conflict of interests.

    Results

    In Kangaroo contact group, 100 percent of babies had a successful first feed compared with 74% in the routine care group. The difference in the success rate was 26%, with 95% confidence interval χ² =14.943 df =1 P ≤ 0.0001. No statistical significant differences was found in duration of exclusive breastfeeding (101.2 ± 27.84 vs 88.7 ± 42.47 P< 0.85) during follow up.

    Conclusion

    Very early Kangaroo contact enhanced breastfeeding success during the early postpartum period. The difference between the groups in duration of exclusive breastfeeding at 4 months was not statistically significant. Overall, we believe our study provides support for the implementation of Kangaroo contact.

  • Leila Torshizi, Monireh Anoosheh, Fazllolah Ghofranipour, Fazllolah Ahmadi, Anahita Houshyar, Rad Page 71
    Background And Aim

    Osteoporosis and the fractures associated with are a major public health concern, because of related morbidity and disability, diminished quality of life, and mortality. Evidence suggests that to adopt changes on some life styles can prevent or delay development of osteoporosis. Most important modifiable risk factors of osteoporosis are receiving inadequate calcium intake and not doing weight-bearing exercises such as walking. The aim of this study was to determine the effect of an educational program based on health belief model on preventive factors of osteoporosis among postmenopausal women.

    Material And Method

    This study was a quasi-experimental research with two groups, experimental (n=43) and control (n=41) selected from 4 mosques situated in ray city. The subjects in experimental group participated in a 6-week educational program (each session 60-90 minutes) based on health belief model. Data collection tools included demographic information form, knowledge questionnaire, health belief scale and food frequency questionnaire which were completed by the subjects of two groups before and after intervention. The authors declare that they have no conflict of interests.

    Results

    Before intervention, there was no statistically significant difference between two groups regarding demographic characteristics, knowledge, health belief constructs, calcium intake and walking. After intervention, t-test showed a statistically significant difference between two groups in perceived susceptibility and severity (P<0.0001), barriers of calcium intake (P<0.0001), and barriers of exercise (P<0.0001). Perceived benefits of calcium intake and exercise were not significantly different between groups after intervention (P=0.06). Dietary Calcium intake increased to 906.55 ± 282.45 mg/day in experimental group, but there was not tatistically significant difference between two groups (P=0.40). Changes in frequency of weekly walking was statistically significant (p=0.005) between groups, but the total time of walking wasn’t statistically significant between them (P=0.07).

    Conclusion

    Educational program based on health belief model was effective in increasing health belief constructs and walking frequency but not in dietary calcium intake.