فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال پنجم شماره 1 (بهار و تابستان 1388)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال پنجم شماره 1 (بهار و تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/01/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزاد سرخیل، زهرا عبدالوهابی، خداداد لطافت کار، داوود خسروی، محمدرضا معتمد، سمانه سلیمی، هانیه رحمتی صفحه 1
    مقدمه
    اغلب تحقیقات نشان داده اند که دستور العمل های BACK SCHOOL روش مؤثری جهت افزایش سطح دانش کارگران است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه های Back Schoolبر کاهش میزان کمردرد و تغییرات قوس های ستون فقرات می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کارگران کارخانه ایران خودرو، از سه شرایط کاری مختلف (300نفر) با میانگین سنی6/6 ± 31 سال انتخاب شدند. ابتدا زاویه لوردوز کمری، کایفوز سینه ای و میزان کمردرد آن ها اندازه گیری شده و سپس به دو گروه تقسیم بندی شدند و برنامه های Back School روی یکی از گروه ها اجرا گردید. آزمون آماری تی مستقل و تی زوجی برای تجزیه و تحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج آزمون آماری تی زوجی نشان داد که در گروه اجرا کننده برنامه های Back Schoolتغییر قابل توجهی در زاویه لوردوز کمری (p = 0.672)، کایفوز سینه ای (p = 0.517) و میزان کمردرد (p = 0.399) آزمودنی ها مشاهده نشد.
    بحث: بر اساس نتایج تحقیق حاضر نتیجه گیری می شود که شرایط کاری عامل اثر گذاری روی زاویه لوردوز کمری، کایفوز سینه ای و میزان کمردرد افراد می باشد و برنامه های Back School یکی از بهترین برنامه ها برای حفظ وضعیت مطلوب در شرایط کاری است.
  • صغرا جوکار، علی قنبری، شهره تقی زاده، سید علیرضا درخشان راد صفحه 12
    مقدمه
    مطالعات گسترده ای در مورد تاثیرات حمل بر وضعیت و سیستم عضلانی اسکلتی انجام شده است، اما در مورد اثرات حمل کوله پشتی بر عملکرد ریوی مطالعات کمی وجود دارد. هدف از این پژوهش بررسی اثر روش های مختلف حمل با 15 درصد وزن بدن بر روی حجم های تنفسی و مقایسه آن ها با یکدیگر بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تعداد 70 نفر فرد سالم با دامنه سنی 25-18سال و میانگین 55/1 ± 47/20 سال شرکت کردند. حجم های تنفسی ابتدا در حالت بدون کوله پشتی ارزیابی شد. سپس کوله پشتی در یکی از حالت های حمل یک طرفه، مورب و دو طرفه روی بدن قرار گرفت و دو باره حجم های تنفسی اندازه گیری شد. وسیله مورد استفاده جهت اندازه گیری حجم های تنفسی دستگاه اسپیرومتر Oxycon بود. آنالیز آماری توسط آزمون مقایسه زوج ها (Paired t-test) انجام شد.
    یافته ها
    مقایسه مقادیر FEV1، FVC و درصد FEV1/FVC در حالت بدون کوله پشتی با سه روش حمل یک طرفه، مورب و دو طرفه تغییرات معنی داری نشان نداد و در مقایسه این مقادیر در سه روش حمل یک طرفه، مورب و دو طرفه به صورت دو به دو نیز تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    بحث: حمل کوله پشتی با 15 درصد وزن بدن به سه شکل یک طرفه، مورب و دو طرفه تغییر معنی داری در حجم های تنفسی ایجاد نکرد و بین روش های حمل نیز تفاوت معنی داری دیده نشد. بنابراین، به نظر نمی رسد که حمل بار با 15 درصد وزن بدن بر روی سیستم تنفسی اثرات نگران کننده ای داشته باشد.
  • لیلا قسیسین، آزاده قاسمی، فرنوش موبد، مهندس اکبر حسن زاده صفحه 19
    مقدمه
    قابلیت وضوح گفتار، اندازه گیری میزان مؤثر بودن گفتار است. قابلیت وضوح گفتار در سه
    زمینه
    تصمیم گیری برای مداخله، تعیین اهداف مداخله، ارزیابی تاثیر مداخله کاربرد دارد. هدف از این مطالعه، بررسی قابلیت وضوح گفتار در کودکان 4 تا 5 سال بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که 70 کودک (35 پسر و 35 دختر) به صورت تصادفی ساده از میان پنج ناحیه شهر اصفهان به عنوان نمونه انتخاب شدند، به طوری که از هر ناحیه دو کودکستان و از هر کودکستان نمونه گفتاری، هفت کودک به منظور تعیین قابلیت وضوح گفتار مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین درصد قابلیت وضوح گفتار، در کل جمعیت نمونه 97/53 (2/47 = SD) بود، دامنه آن برابر 90 تا 100 است. میانگین درصد قابلیت وضوح گفتار در جمعیت پسران 98 (2/7SD =) و در جمعیت دختران 97/6 (2/9SD =) بود. آزمون t مستقل نشان داد که تفاوت میانگین دختران و پسران معنی دار نمی باشد (074/0 = P).
    بحث: بر طبق این نتایج، قابلیت وضوح گفتار در کودکان 4 تا 5 سال، تقرببا مشابه بزرگسالان بود.
  • علی باقر نظریان، عبدالحمید دانشجو، لیلا قربانی، هادی قائدی صفحه 24
    مقدمه
    هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی فراوانی نا هنجاری های لوردوز و کیفوز در سه رده سنی شهرستان بندرعباس بود.
    مواد و روش ها
    349 نفر در رده های سنی؛ نوجوان (141 نفر)، جوان (114 نفر) و میان سال (94 نفر) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای به دست آوردن انحنای ستون فقرات از خط کش منعطف (دقت 1/0 درجه) و جهت به دست آوردن زاویه قوس ها از روش Cobb و از آزمون کای اسکور برای تعیین نسبت در بین گروه ها استفاده شد.
    یافته ها
    در ارزیابی قوس کمری، نتایج تحقیق نشان داد که تعداد افراد نرمال (1/34 درصد) نسبت به افراد دارای پشت صاف (6/10 درصد)، لوردوز (8/25 درصد) و لوردوز شدید (5/29 درصد) بیشتر بود، پس از انجام آزمون آماری تفاوت معنی داری بین نمونه ها مشاهده شد (05/0P <). بیشترین نا هنجاری لوردوز و لوردوز شدید به ترتیب زنان جوان و میان سال مشاهده شد (8/38 و 7/48 درصد). نتایج تحقیق نشان داد که از مجموع 349 نفر؛ بیشتر افراد وضعیت نرمال داشتند (3/55 درصد)، بین نسبت های افراد پشت صاف (4/3درصد)، دارای کیفوز (2/27 درصد) و کیفوز شدید (1/14 درصد) تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0P <). تفاوت معنی داری در میزان کیفوز بین نوجوانان (85/29 درصد)، جوانان (85/29 درصد) و میان سالان (3/40 درصد) مشاهده نشد (05/0P >). مردان میان سال دارای بیشترین میزان فراوانی نا هنجاری کیفوز و کیفوز شدید بودند (9/31 درصد) که تفاوت معنی داری با دیگر گروه ها داشت (05/0 > P).
    بحث: در کشورهای پیشرفته از طریق تست های مختلف، از همان دوران اولیه افراد مختلف را در رده های سنی گوناگون مورد ارزیابی و تست نا هنجاری های بدنی قرار می دهند و پیش گیری از پیدایش چنین نا هنجاری هایی را از سنین اولیه زندگی آغاز می نمایند. بنابراین، ضرورت انجام چنین تست هایی در کلیه سطوح تحصیلی اعم از دبستان، راهنمایی، دبیرستان، دانشگاه ها و حتی اساتید دانشگاه ها وجود دارد تا نسبت به پیشگیری از بروز چنین ناهنجاری هایی در سنین پیری و هم چنین درمان آن اقدام لازم صورت گیرد.
  • طیبه روغنی، مهدیه قدوسی، فاطمه بکایی، عبدالکریم کریمی صفحه 33
    مقدمه
    کمردرد، اولین علت ناتوانی در افراد زیر 45 سال و دومین علت مراجعه به پزشکان است. بیماران، با تشخیص قطعی فتق دیسک باید طی 8 هفته تحت درمان های غیر جراحی قرار گیرند، مگر در مواردی که فرد ضعف پیش رونده حرکتی، سندرم دم اسبی و یا درد غیر قابل مهار داشته باشد. تنها 10-5 درصد بیماران با علایم درگیری دیسک بین مهره ای نیاز به جراحی دارند. هدف این مطالعه، تعیین میزان تطابق ارجاع بیماران مبتلا به فتق دیسک کمری به جراحی با توجه به شاخص های استاندارد بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی و متقاطع (cross-Sectional)، روی 46 بیمار با میانگین سنی 40 سال انجام شد. از هر بیمار رضایت نامه کتبی گرفته شد. سپس هر بیمار به سؤالات مربوط به مشخصات درد و شاخص های جراحی پاسخ داد و شدت درد به وسیله VAS و شدت سیاتیکا توسط SLR اندازه گیری شد. این نتایج به همراه اطلاعات به دست آمده از برگه گزارش MRI ثبت گردید و اطلاعات جمع آوری شده برای تحلیل با روش های آمار توصیفی، وارد برنامه SPSS شد.
    یافته ها
    تعداد 13 درصد بیماران، فاقد درد رادیکولار بودند و در 85 درصد آن ها، از شروع درد رادیکولار کمتر از 6 ماه می گذشت. درمان هایی که این 46 بیمار دریافت کرده بودند به ترتیب دارو درمانی (85 درصد)، استراحت (65 درصد)، کمربند طبی (30 درصد) و فیزیوتراپی (22 درصد) بود. مؤثرترین درمان کانسرواتیو، کمربند طبی با تاثیر 29 درصد بود.
    نتیجه گیری
    بسیاری از بیماران این مطالعه، به صورت غیر ضروری جراحی شده اند؛ چرا که شاخصه های جراحی را نداشته و درمان کانسرواتیو مناسبی دریافت نکرده بودند. نتایج درمان کانسرواتیو این بیماران به خصوص در مورد فیزیوتراپی ضعیف است، اگر چه در مقالات به نقش زیاد این درمان تاکید شده است.
  • زینب دمرچی، ناهید جلیله وند، بهروز محمودی بختیاری، محمدرضا کیهانی صفحه 42
    مقدمه
    کودکان درپایان اولین سال زندگی خود اولین واژه هارا تولید می کنند. با افزایش سن تعداد واژه ها و تعداد واج هادرفهرست آوایی کودک افزایش می یابد. اولین همخوان ها درفهرست آوایی کودکان همخوان های خیشومی، انفجاری، سایشی، لبی و زبانی می باشند. با افزایش سن، کودکان از همخوان های بیشتری درگفتارخود استفاده می نمایند.آسیب شناسان گفتار و زبان جهت قضاوت در مورد طبیعی یا غیر طبیعی بودن گفتارکودکان به اطلاعات حاصل ازمطالعات جنبه های مختلف گفتاردردوران رشد نیازمند می باشند. هدف ازاین مطالعه تعیین سن اکتساب همخوان ها درکودکان فارسی زبان است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی است. نمونه گفتار 96 کودک 6-2 ساله طبیعی فارسی زبان شهرتهران مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده از44 تصویر، چگونگی تولید 22 همخوان فارسی درموقعیت آغازین وپایانی واژه های یک و دوسیلابی مورد بررسی بود.
    یافته ها
    همخوان های دولبی خیشومی وانسدادی/b/،/p/،/m/ مقدم برسایرهمخوان ها توسط کودکان 5/2-2 ساله دردوموقعیت واژه صحیح تولید شدند.همخوان های سایشی و سایشی انسدادی /ž/،/ĵ/ دیرتر از سایر همخوان ها دردو موقعیت واژه توسط کودکان مورد پژوهش بعد از 4 سالگی صحیح تولیدشدند.آزمون رگرسیون این فرضیه را اثبات کرد که با افزایش سن تعداد خطاهای تولید همخوان ها توسط کودکان کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    کودکان فارسی زبان تا پایان 4 سالگی می توانند همخوان ها را به غیر از /ž/،/ĵ/ در قالب واژه های یک و دو سیلابی درموقعیت آغازین و پایانی صحیح تولید نمایند.این نتیجه با نتایج پژوهش های مشابه درزبان انگلیسی هم سو می باشد.واج های سایشی در زبان انگلیسی نیزسخت ترازسایر واج ها می باشند.
  • مهسا شکور، خسرو توکل، محبوبه کریمی، نجمه توکل صفحه 48
    مقدمه
    تولد کودک معلول حادثه ای است که بر تمام اعضا خانواده و ارتباطات داخلی و خارجی آن اثر می گذارد و نیاز به بررسی عملکرد خانواده دارد. شواهد نشان می دهد که بعضی از خانواده ها هرگز به طور کامل نسبت به این حادثه تطابق پیدا نمی کنند. از آن جا که شناخت تجارب خانواده های دارای فرزند معلول، مددکار را به شناخت عمیقی از وضعیت خانوادگی، روابط فردی و اجتماعی این افراد می رساند نتایج این تحقیق می تواند کمک کننده باشد.
    مواد و روش ها
    موضوع مورد مطالعه در این تحقیق، تجارب خانواده های دارای کودک معلول بود و با توجه به این که پدیده مورد مطالعه در این پژوهش، تجارب انسانی بود، از روش پدیده شناسی استفاده شد. نمونه گیری مبتنی بر هدف بوده و به منظور رسیدن به اهداف پژوهش با 12 نفر از اعضای خانواده هایی که دارای کودک معلول بودند و کودک آن ها در مراکز نگهداری معلولین ذهنی اداره بهزیستی نگهداری می شد مصاحبه شد. پژوهشگر با مصاحبه و مکالمه عمیق و سازمان نیافته که بر طرح سؤالات وسیع، باز و محوری استوار بود به شرکت کننده کمک نمود تا تجارب زندگی خود را بیان کند. در این پژوهش روش تجزیه و تحلیل داده ها براساس روش هفت مرحله ای کلایزی انجام شد.
    یافته ها
    مصاحبه انجام شده از 12 شرکت کننده روی کاغذ پیاده گردید و سخنان مهم جدا شد و 74 کد استخراج شد.از بین آن ها مفاهیم اصلی ایجاد شد. این مفاهیم در دسته بندی های موضوعی اصلی قرار داده شدند و به این ترتیب کدهای استخراج شده در پنج مفهوم اصلی به این شرح طبقه بندی شدند:1_ساختار حمایتی،2_ابزارهای تطابقی،3_تعاملات، 4_مشخصه های کودک، 5_بار روحی روانی.
    بحث: نتایج تحقیق نشان می دهد وجود کودک معلول منجر به مشکلات روحی روانی و تغییرات وسیعی در کلیه ابعاد زندگی کلیه اعضا خانواده می شود و بر تعاملاتشان اثر می گذارد. اعضا خانواده جهت تطابق خود و سازگاری و یا برگشتن به زندگی عادی راه های متفاوتی را در پیش می گیرند و با وجود مشکلات روحی روانی و تعارضاتی که پیدا می کنند به عنوان یک کودک ضعیف با نا توانی های خاص خود و متعلق به آن ها درصدد حمایت از او بر می آیند. مشکلات روانی، اجتماعی و اقتصادی که خانواده در حین سازگاری با بچه معلول تجربه می کنند می تواند منجر به تعارضاتی در خانواده شود و ممکن است منجر به تغییراتی در نقش های افراد و عملکرد آن ها در خانواده شود.
  • ناصر زارعی شمس آبادی، ناهید بهارلویی، لیلا قسیسین، بهرام سلیمانی صفحه 57
    مقدمه
    حجم قابل ملاحظه ای از کودکان با اختلالات تولیدی که جهت درمان به کلینیک های گفتاردرمانی مراجعه می کنند از دید پاتولوژی (Pathology) هیچ یک از علت های معمول در ایجاد اختلال تولیدی (از قبیل ناهنجاری ساختمانی، فقر محیطی، عقب ماندگی ذهنی، کم شنوایی و...) را نشان نمی دهند. با توجه به ارتباطات زیادی که محققین بین اختلالات تولیدی و آپراکسی دهانی قایل شده اند وجود آپراکسی دهانی در این مراجعین بسیار محتمل می باشد. بنابراین، برای تشخیص آپراکسی دهانی در این کودکان به یک ابزار کارآمد نیاز است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی– تحلیلی در ابتدا با استفاده از منابع، یک چک لیست ارزیابی آپراکسی دهانی شامل؛ 20 تکلیف تهیه و روایی و پایایی آن مشخص گردید (2، 1). سپس 74 نمونه عادی در گروه سنی 4 تا 5 سال انتخاب شدند. برای تایید نرمال بودن نمونه ها علاوه بر بررسی تاریخچه پزشکی، دو آزمون برای هر کدام انجام گردید؛ آزمون آوایی، جهت تعیین وضعیت تلفظی نرمال و دیگری آزمون ارزیابی حلقی– دهانی (3)، برای بررسی عدم وجود مشکلات حسی– حرکتی در ناحیه دهان و صورت. سپس توانایی انجام تکالیف چک لیست آپراکسی دهانی برای بدست آوردن نقطه برش، جهت تشخیص فرد مبتلا در نمونه ها، بررسی شد. تعیین نقطه برش با بررسی ویژگی (Specifity) و مثبت کاذب (False positive) بدست آمده از داده ها انجام گرفت.
    یافته ها
    براساس یافته های حاصل از این پژوهش، 15 تکلیف از 20 تکلیف چک لیست آپراکسی دهانی به عنوان نقطه برش تشخیص فرد مبتلا در این محدوده سنی تعیین گردید. با انتخاب 15 تکلیف، میزان ویژگی برابر (6/94 درصد) و مثبت کاذب برابر (4/5 درصد) است. این مطلب بیانگر آن است که اگر کودکی 15 تکلیف یا کمتر را انجام دهد دچار آپراکسی دهانی است و اگر توانایی انجام بیش از 15 تکلیف را دارا باشد، سالم می باشد.
    بحث: با توجه به مطالعه حاضر، ابزار بدست آمده، تشخیص آپراکسی دهانی را در گروه های سنی خاصی از کودکان هموار می سازد. اگر در کودکان اختلالات تولیدی، آپراکسی دهانی وجود داشته باشد، لزوم برنامه ریزی و مدیریت درمان بر اساس آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
|
  • Farzad Sarkheil, Zahra Abdolvahabi, Khodadad Letafatkar, Davoud Khosravi, Mohammad Reza Motamed, Samane Salimi, Hanie Rahmati Page 1
    Introduction
    Research results have shown that Back School instruction is an effective method to change the level of knowledge of the workers. The aim of this study was to survey the Effect of Back School program education and decrease of low back pain and alteration in spine curves.
    Materials And Methods
    Participants in this study were workers of Iran-Khodro Company in three different workplace posts with mean age 31 ± 6.6 years old. First, lumbar lordosis, thoracic kyphosis and back pain evaluated. Then participants divided into two groups and Back School program administered for experimental group. One sample t-test and Paired t-test used for statistical analysis.
    Results
    The Paired t-test results showed that lumbar lordosis (p=0.672), thoracic kyphosis (p=0.517) and back pain (p=0.399) in Back-School group didn’t have significant changes and were approximately the same as another group with respect to the initial amounts.
    Conclusion
    We concluded that the work situation is an influential factor in occurrence of lumbar lordosis, thoracic kyphosis and back pain amounts and Back School programs is one of the best programs in optimal posture maintenance program in workplace.
  • Soghra Jokar, Ali Ghanbari, Shohreh Taghizade, Sayed Alireza Derakhshan Page 12
    Introduction
    There are extensive studies about the effects of backpack carrying on the posture and musculoskeletal system but there are a few studies about this effect on the lung function. The aim of this study was to compare the effects of three different methods of backpack carrying with 15% of body weight on the respiratory volumes.
    Materials And Methods
    Seventy healthy subjects (aged 18 to 24 years, mean 20.47 ± 1.55) participated in this study. At first respiratory volumes (FEV1, FVC, FEV1/FVC) were measured without carrying a backpack. Then respiratory volumes were measured while the subjects were carrying backpack in three different methods. Oxycon Spirometer was used to measure the respiratory volumes. Paired t-test was used for statistical analysis.
    Results
    The comparison between FEV1, FVC, FEV1/FVC in no backpack condition with those of three different methods of backpack carrying (single strap, double strap, cross chest) showed no significant differences. Also, differences in respiratory variables among the three methods of carrying were not statistically significant.
    Conclusion
    Carrying a backpack with 15% of body weight did not cause significant differences in respiratory volumes and no significant differences between the three methods of carrying. Therefore it seems that backpack carrying with less than 15% of body weight has probably no effect on respiratory system.
  • Leila Ghasisin, Azade Ghasemi, Farnoosh Moobed, Akbar Hassanzade Page 19
    Introduction
    Speech intelligibility is the measure of the effectiveness of speech. The Speech intelligibility has important clinical implication including the following: Determining if intervention is needed, setting intervention goals and evaluating effectiveness of intervention. The goal of this study was to measure Speech intelligibility in 4-5 year old children.
    Materials And Methods
    It was a descriptive analytic –cross sectional study. The research group consistent of 70 children (35 girls, 35boys(, that were selected by simple random method among five districts of Isfahan. Two kindergartens from each district were selected accidentally and speech samples of seven children from each kindergarten were analyzed to determine Speech intelligibility.
    Results
    Mean of Speech intelligibility percentage was 97.53 (SD =2.4) and its range was 90 to 100. Mean of Speech intelligibility percentage in boys was 97.9 and in girls was 97.9. T-test showed no significant differences (P = 074)in Speech intelligibility between boys and girls.
    Conclusion
    According to the result, speech intelligibility in 4-5 years old children was roughly similar to the adult.
  • Ali Bagher Nazarian, Abdolhamid Daneshjoo, Leila Ghorbani, Hadi Ghaedi Page 24
    Introduction
    The aim of this study was to determine the prevalence of lordotic and kyphotic deformities among different age groups.
    Material And Methods
    349 subjects (male and female) from three different classes of age, namely, the adolescent (n=141), the young (n=114) and the adult (n=94) participated in this study. Flexi curve ruler and the Cobb method were used to measure the spinal column curves and determine the angles, respectively. The obtained data were statistically analyzed by Chi-square method.
    Results
    the prevalence of lower back deformities among the aforementioned age groups was as follows: normal subjects; 34.1%, flat back; 10.6%, lordosis; 25.8% and hyperlordosis; 29.5%. These amounts were significantly different (P≤0/05). Adolescents had the highest prevalence of lordosis (42%) which was significantly different from the prevalence of this deformity in the young and adult groups (P≤0/05). With regard to the gender of subjects, the highest and lowest prevalence of lordosis were observed among female adolescents and adults respectively (22.3% vs. 11.9%). lordosis and hyperlordosis was the most prevalent among the young (38.8%) and adult (, 48.7%) females. There were not significant differences between all groups (P>0/05). The results of present study also showed that the prevalence of spinal deformities including, flat back (3.4%), kyphosis (27.2%) and hyperkyphosis (14.1%) and the differences between them were significant (P≤0/05). There were not significant differences in kyphosis between adolescent (29.85%), young (29.85%) and adult (40.3%) subjects (P>0/05). Adult men have the highest prevalence of kyphosis (31.9%) which was significantly difference from the other groups (P≤0/05).
    Conclusion
    we concluded that the highest prevalence of lordosis belonged to adolescent women and adults had the highest prevalence of kyphosis. In advanced countries, screening tests are conducted to determine the prevalence of deformities and then, according to the resultant data, the most appropriate program is chosen to prevent occurrence of deformities in future. Therefore, administrating such tests in our own country and among all age groups seems to be an appropriate action for prevent more and complex deformities in the elderly age
  • Tayebeh Roghani, Mahdiyeh Ghodosi, Fateme Bokaee, Abdolkarim Karimi Page 33
    Introduction
    Low back pain is the second reason for seeking medical advice and is the first one as a cause of disability in people with an age under 45 years. According to the follow-up researches on disk herniation surgery, inappropriate selection of surgery candidates may cause failure in the operation.
    Materials And Methods
    It was a descriptive cross- sectional study conducted in surgery wards of Alzahra, Amin and Kashani hospitals (Isfahan, Iran) on 46 patients (mean age: 40 years(. All patients signed a formal consent. After completing the questioner about personal information and pain characteristics, the examiner determined the pain and sciatica intensity by means of VAS and SLR. These data, in addition to those obtained through the MRI reports, were analyzed by SPSS software (ver.13)
    Results
    According to surgery criteria, 13 % of cases had no any radicular pain. In 85% of clients, lesser than 6 months had been passed from the beginning of radicular pain. Corsets were the most effective conservative treatment in 29 % of patients. Medication)18%), rest (17%) and physiotherapy (10%) were of the next standings.
    Conclusion
    Most of patients in the study experienced surgery unnecessarily and they had not received sufficient conservative treatments despite the prolonged low back pain. The efficacy of conservative treatments is poor and it is especially the case for physiotherapy, although the importance of PT has been emphasized in the literature.
  • Zeinab Damerchi, Nahid Jalilehvand, Behrooz Bakhtiari, Mohammad Reza Keyhani Page 42
    Introduction
    Children say the first words in the end of their first year of life. As children grow, the number of words and phonemes in their phonetic inventory increases.The first appearing consonants in the children's phonetic inventory are nasal, plosive, fricative, labial and lingual phonemes. The older a child, the more his/her usage of various types of consonants.In order to make a decision about the appropriateness of children's speech, speech and language pathologists need the evidence that comes from the studies focusing on different aspects of speech development. The aim of the present study was to determine the acquisition age of consonants in Farsi- speaking children.
    Materials And Methods
    The present research was a cross-sectional descriptive - analytic study. Speech samples of 96 2-6 year-old Farsi-speaking children who lived in Tehran (Iran) were recorded and then analyzed. Through 44 pictures, 22 consonants of Farsi were studied in final and first positions of mono and two syllabic words.
    Results
    Nasal and plosive bilabial consonants /b/, /p/, and /m/ were the first consonants pronounced correctly in both positions of words by 2-2/5 year-old children. The fricative and affricative consonants /ž/ and /ĵ/ were the last ones emerged correctly in both positions, that is to say, after the 4th year of life. According to the Regression test results, this hypothesis that the number of children's consonantal errors decreases as they grow, was confirmed.
    Conclusion
    By the 4th year of their life, Farsi-speaking children can correctly produce all consonants in both final and first positions of mono and two syllabic words except /ž /, /ĵ/. These findings are consistent with the similar studies done in English language. Fricatives are also the most difficult consonants in English language
  • Mahsa Shakoor, Khosro Tavakol, Mahbubeh Karimi, Najmeh Tavakol Page 48
    Background
    The birth of a child with disability is an event that has a dramatic impact on the whole family and its interactions. Therefore, it is necessary to investigate about family functions in such situations. There is compelling evidence that some families can never cope with this event. Since knowing about familie's experiences of having a child with disability helps caregivers to have a deep understanding of family status, individual and social relations of the affected members, the results of this study will be beneficial to caregivers dealing with this population.
    Materials And Methods
    This study was a qualitative one and because it dealt with human experiences, the research method was descriptive phenomenological. 12 subjects who were members of families with a disabled child taken care of in Rehabilitation Centers, selected through the goal-oriented sampling. The research data was obtained via audio-taped interviews. Researchers used in-depth and unstructured Interview which involved open and exhaustive questions. Data was statistically analyzed by Collaizi method.
    Results
    Data was compiled and subsequently transcribed from 18-hour audio-taped interviews with the 12 subjects participated in this study. Then researcher formulated the meanings of each significant statement into 74 codes and organized the formulated meanings into following 5 clusters of themes: 1- protective structure 2- adjustment 3-interactions 4- child characteristics and 5- Psychological stress.
    Conclusion
    The results indicated that having a disabled child in family leads to psychological problems and large changes in all aspects of all family member's lives, so affects their interaction. Family members use many ways to make adaptation or to return to normal life. Despite all psychological problems and conflicts, family wants to support the child with special disability as a member. The social, psychological and economical problems that family with children with disabilities experienced could lead to conflicts in the family and might lead to changes in the performance of individuals and their roles in the family.
  • Naser Zareie Shamsabadi, Nahid Bahrlueie, Leyla Ghasisin, Bahram Soleymai Page 57
    Introduction
    The majority of children with articulation disorders attending speech therapy centers typically don’t demonstrate the well-known pathologic signs of articulation disorders (such as oral structural abnormity, environmental deprivation, mental retardation, hearing loss, etc). With regard to the fact that there is strong evidence for co-occurrence of articulation disorders and oral apraxia in the literature, it is reasonable to assume the presence of oral apraxia in this population. Therefore, to diagnose oral apraxia in children with articulation disorders, an efficient tool is required.Methods and materials: At first, an oral apraxia checklist with 20 tasks which were frequently recommended for the assessing this disorder in the related literature was developed and its validity and reliability were detected. Then from the population of 4-to-5 year old children, a sample of 74 normal subjects was selected to examine their performance over the above-mentioned tasks and to determine the cut-off point for the checklist. The inclusion criteria was a normal medical history and the ability to successfully pass two tests, namely an phonetic test which assessed the normality and appropriateness of articulator skills and a oropharyagial test which aimed to detect any sensory–motor problems in the oral and facial areas. The cut-off point was established on the basis of the false positive and specificity amounts obtained from the raw data.
    Results
    Performing only 15 tasks of the checklist’s 20 tasks was found to be the cut-off point. This means that every child with an age ranging from 4 to 5 years old, who pass only 15 or less tasks successfully, is affected by oral apraxia. At the cut-off point of 15 tasks, the amount of specificity was 94.5% and false positive was 5.4%.
    Conclusion
    According to the results of this study, the oral apraxia can be validly diagnosed in 4-5-year old children using this newly developed test. Co-occurrence of oral apraxia with articulation disorder implicates planning an efficient intervention management which takes its presence into account.