فهرست مطالب
فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 36، تابستان 1389)
- تاریخ انتشار: 1389/04/15
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحه 8هدفیکی از مشکلات افراد مبتلا به نشانگان شلی مفصلی عمومی دررفتگی و نیمه دررفتگی های حاد و مکرر شانه می باشد. با توجه به اهمیت کتف در ثبات و عملکرد شانه، هدف این مطالعه بررسی مقایسه ای وضعیت و راستای سه بعدی کتف در زنان مبتلا به پرتحرکی و شلی مفصلی و زنان سالم در حین بالا بردن بازو در صفحات فرونتال و ساژیتال می باشد.روش بررسیدر این مطالعه مقطعی و مورد– شاهدی، 16 زن دچار شلی مفصلی به روش ساده و در دسترس و 16 زن سالم به روش همتاسازی و جورکردن با گروه مورد بر اساس سن، شاخص توده بدن و دوره قاعدگی انتخاب و با استفاده از دستگاه آنالیز حرکتی ویکون وی 460، جهت قرارگیری (زوایای چرخش رو به بالا، تیلت خلفی، چرخش داخلی) و وضعیت کتف (بالا، پایین و داخل، خارج) آنها در زوایای مختلف بالا بردن بازو مورد سنجش و مقایسه قرار گرفت. جهت تحلیل داده های حاصل از آزمون تی مستقل استفاده گردید.یافته هادر زوایای90 درجه (0/03=P)، 120 درجه (0/01=P) و دامنه کامل حرکتی شانه (0/04=P)، میزان چرخش رو به بالای اسکاپولا در صفحه ساژیتال در گروه مورد نسبت به گروه شاهد کاهش داشت. همچنین میزان جابجایی خارجی در صفحه ساژیتال در زوایای 90 درجه (0/02=P) و 180 درجه (0/02=P) و در صفحه فرونتال در زوایای 120 درجه (0/02=P) و 180 درجه (0/01=P) کاهش معناداری را در گروه بیمار نسبت به گروه سالم نشان داد.نتیجه گیریتغییر کینماتیک کتف یکی از عوامل مساعد کننده بروز آسیبهای شانه در زنان مبتلا به شلی مفصلی بوده و شاید نقص در سیستم عصبی– عضلانی عامل بوجود آورنده تغییرات در کینماتیک استخوان کتف در افراد مبتلا به نشانگان شلی مفصلی عمومی باشد.
کلیدواژگان: اسکاپولا، کینماتیک سه بعدی، شانه، بیومکانیک، شلی مفصلی -
صفحه 15هدففشارهای اجتماعی نشات گرفته از افزایش علاقمندی به لاغری و نظرات گسترده در مورد ساختار بدن باعث شده است که نارضایتی از بدن در میان زنان که می تواند منشاء کاهش عزت نفس، افسردگی و سایر اختلالات باشد، بسیار شایع شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر ورزش هوازی کوتاه مدت بر جنبه های مختلف نگرش تصویر بدنی در زنان بزرگسال می باشد.روش بررسیدر این پژوهش مداخله ای و شبه تجربی، از طریق نمونه گیری در دسترس، 82 نفر از زنان بزرگسال (18 تا 45 سال)، از میان 150 نفر از مراجعان به باشگاه های گل و انقلاب شهر تهران با توجه به همسان سازی و در نظر داشتن معیارهای ورود و خروج (عدم شرکت در انواع ورزش در3 ماه گذشته، عدم ابتلا به اختلالات جسمی و وجود نگرش منفی در مورد تصویر بدنی) انتخاب شده و به صورت تصادفی تعادلی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه چند بعدی نگرش فرد در مورد بدن خود (MBSRQ) انجام شد. گروه مداخله به مدت 4 هفته و هفته ای 3 روز به مدت 1 ساعت در ورزش هوازی شرکت کردند. داده های حاصل با آزمون های تی مستقل و زوجی و مجذور خی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هامقایسه دو گروه بعد از مداخله، حاکی از وجود اختلاف معنادار بین آنها در خرده مقیاس های ارزیابی از ظاهر (001/0P<)، آگاهی از ظاهر (001/0P<)، آگاهی از احساس سلامت جسمانی (003/0 P=) و آگاهی از احساس بیماری (002/0P=) بود، ولی در مورد خرده مقیاس های ارزیابی از تناسب جسمانی (141/0P=)، آگاهی از تناسب جسمانی (888/0P=)، ارزیابی از احساس سلامت جسمانی (072/0P=)، رضایت از بخشهای مختلف بدن (082/0P=)، مشغولیت فکری با اضافه وزن (167/0P=) و ارزیابی وزن (156/0P=) بین دو گروه اختلاف معناداری وجود نداشت.نتیجه گیریدوره های کوتاه مدت ورزش هوازی در بهبود برخی ابعاد نگرش تصویر بدنی در زنان بزرگسال موثر بوده و می تواند به عنوان یک ابزار درمانی در کاردرمانی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: ورزش هوازی، تصویر بدنی، نارضایتی از بدن، نگرش زنان -
صفحه 21هدفشواهد روزافزونی وجود دارد که در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن، ترس از حرکت می تواند به اندازه شدت درد ناتوان کننده باشد. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین ترس از حرکت و شدت درد با ناتوانی جسمی در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن و تاثیر عواملی چون سابقه کمردرد، سن و جنسیت بر این ارتباط صورت گرفت.روش بررسیدر این تحقیق تحلیلی و مقطعی، 194 بیمار با سابقه کمردرد مزمن بیش از 3 ماه، که در یک دوره چهار ماهه به هفت کلینیک شهر رشت مراجعه کرده بودند، به روش تمام شمار انتخاب و با استفاده از مقیاسهای درجه بندی عددی شدت درد، ناتوانی جسمانی رولند و موریس، ترس ازحرکت تمپا و پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی، اطلاعات لازم از آنها اخذ و با محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره، تحت تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هاارتباط معناداری بین ناتوانی با ترس از حرکت، شدت درد و سن (0/001>P) و همچنین مدت ابتلا به کمردرد (0/036=P) وجود داشت که البته این روابط بین زنان و مردان متفاوت نبود. در مدل رگرسیون چند متغیره اجرا شده، ترس از حرکت و شدت درد، پیش بینی کننده هایی قوی برای ناتوانی بوده و تفاوتی بین آنها یافت نشد. سپس مدل پیش بینی با افزودن متغیرهای سن، جنسیت و مدت ابتلا انجام شد که ترس از حرکت و شدت درد در پیش بینی ناتوانی برتر از سایر متغیرها بودند. در میان ویژگی های جمعیت شناختی تنها سن دارای ضریب بتای معناداری در پیش بینی ناتوانی جسمی بود (0/002=P).نتیجه گیریترس از حرکت، شدت درد و سن از عوامل مهم و موثر بر میزان ناتوانی ادراک شده در افراد مبتلا به کمردرد مزمن هستند. بنابراین جهت به حداقل رساندن ناتوانی، علاوه بر کاهش شدت درد، می توان به بیماران دچار ترس از حرکت، روش های درمانی را که بر کاهش این ترس تمرکز دارند پیشنهاد کرد.
کلیدواژگان: کمردرد مزمن، ترس از حرکت، شدت درد، ناتوانی جسمانی -
صفحه 29هدفبیماری پارکینسون یک اختلال مضمحل کننده اعصاب پیشرونده و شایع بوده که در اواخر سنین بزرگسالی شروع شده و شیوع آن در میانگین سنی 55 تا 60 سال افزایش می یابد. هدف از این مطالعه تعیین پایایی آزمون- بازآزمون و اثر تمرین آزمون پوردوپگبورد (که در سنجش مهارت دستی و ارزیابی های توانبخشی به کار می رود) در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون می باشد.روش بررسیدر این مطالعه تحلیلی که از نوع اعتبارسنجی و روش شناختی است، 24 بیمار مبتلا به پارکینسون بین 50 تا 89 سال به صورت نمونه گیری ساده و در دسترس از درمانگاه های توانبخشی و بیمارستانهای شهرتهران انتخاب شدند. با استفاده از یک پرسشنامه جمعیت شناختی، اطلاعات عمومی بیماران اخذ و سپس به منظور تعیین پایایی آزمون پوردوپگبورد، هر خرده آزمون آن سه بار انجام شد و بازآزمون یک هفته بعد تکرار شد. داده های حاصل از طریق محاسبه ضریب همبستگی درون گروهی و خطای استاندارد اندازه گیری و آزمون آماری تی زوجی مورد تحلیل قرار گرفت.یافته هامیزان ضریب همبستگی درون گروهی، در مرحله خاموش دارویی در یک آزمون و میانگین آزمون ها، همگی بالای 90/0 بود که حاکی از تکرارپذیری نسبی مطلوب آزمون می باشد. میزان خطای استاندارد اندازه گیری در تمامی موارد در یک بار آزمون و سه بار آزمون کمتر از 10 درصد حداکثر نمرات کسب شده در آزمون بوده و نشان دهنده مطلوب بودن تکرارپذیری مطلق آزمون است.نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که آزمون پوردوپگبورد در ارزیابی مهارت دستی بیماران پارکینسون در مرحله خاموش (off) دارویی به اندازه کافی پایا می باشد.
کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، آزمون پوردوپگبورد، پایایی، آزمون، بازآزمون -
صفحه 36هدفاین مطالعه به منظور مقایسه تاثیر رویکرد لباس فضایی با رویکرد بوبات بر عملکرد حرکتی درشت کودکان فلج مغزی 4 تا 11 ساله شهر تهران انجام گرفت.روش بررسیدر این مطالعه تجربی و کارآزمایی بالینی تصادفی، 24 کودک مبتلا به فلج مغزی براساس معیارهای تحقیق، از بین مراجعان موسسه توانبخشی ولی عصر به طور ساده انتخاب و پس از همتا سازی بر اساس سن و سیستم طبقه بندی عملکرد حرکتی درشت، به صورت تصادفی ساده به دو گروه لباس فضایی و بوبات تخصیص یافتند. دوره درمانی برای هر دو گروه 36 جلسه، 3 بار در هفته بود. ابزار مورد استفاده، آزمون اندازه گیری مهارتهای حرکتی درشت بود. در تجزیه و تحلیل آماری از آزمون های کولموگروف اسمیرونوف، تی مستقل و تحلیل واریانس برای اندازه های تکراری استفاده شد.یافته هاهر دو گروه بعد از مداخله، پیشرفت معناداری در مهارتهای حرکتی درشت داشتند (0/001>P). پس از قطع مداخله، گروه لباس فضایی کماکان پیشرفت معناداری داشت (0/007=P)، اما گروه بوبات به طور معناداری پسرفت نمود (0/04=P). بلافاصله پس از مداخله، تفاوت معناداری بین دو رویکرد دیده نشد (0/598=P)، ولی پس از قطع درمان، اختلاف دو رویکرد معنادار بود (0/002=P).نتیجه گیریهر دو رویکرد لباس فضایی و بوبات در بهبود عملکرد حرکتی درشت کودکان مبتلا به فلج مغزی موثرند، ولی با قطع جلسات درمانی، در رویکرد لباس فضایی پیشرفت ادامه یافته، در حالی که در رویکرد بوبات، بهبودی حاصل شده تا اندازه ای از دست می رود.
کلیدواژگان: فلج مغزی، مهارتهای حرکتی درشت، رویکرد لباس فضایی، رویکرد بوبات -
صفحه 42هدفتفسیر انتقال در روان درمانی روان پویشی کوتاه مدت تکنیک مهمی به شمار می رود. هدف این پژوهش بررسی نقش تفسیر انتقال در پیامد شدت افسردگی 6 بیمار مبتلا به افسردگی اساسی می باشد که با روان درمانی روان پویشی کوتاه مدت تحت درمان قرار گرفته اند.روش بررسیدر پژوهش حاضر با استفاده از طرح آزمایشی تک آزمودنی، 6 بیمار مبتلا به افسردگی اساسی که به روش در دسترس انتخاب شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. شدت افسردگی از طریق پرسشنامه افسردگی بک 3 بار قبل از درمان، 20 بار در دوره درمان بعد از هر جلسه و 4 بار در دوره پیگیری سنجیده شد. داده های تحقیق با استفاده از روش تحلیل میزان اثر (d کوهن) و نمودار به طور چشمی مورد تحلیل قرار گرفت.یافته هامقایسه تغییرات میانگین نمرات افسردگی دوره درمان با دوره قبل از درمان از طریق تحلیل میزان اثر نشان داد که از 6 بیمار مورد بررسی، 5 نفر کاهش شدت افسردگی از حد متوسط به خفیف داشته اند. میزان اثر تغییر شدت افسردگی در دوره درمان در مقایسه با دوره قبل از درمان، در 4 مورد معادل میزان زیاد و 1 مورد معادل میزان متوسط بود. یکی از بیماران در دوره درمان در شدت افسردگی کاهش نشان نداد. تحلیل روند تغییرات از طریق نمودار حاکی از رخداد کاهش پایدار در نیمه دوم درمان بود.نتیجه گیریدر تفسیر انتقال، تمرکز بر روی یک الگوی غالب رابطه بین فردی، در کاهش علائم افسردگی در چارچوب روان درمانی تحلیلی کوتاه مدت موثر می باشد.
کلیدواژگان: تفسیر انتقال، افسردگی، روان درمانی روان پویشی کوتاه مدت -
صفحه 49هدفهدف از این مطالعه بررسی الکترومیوگرافیک الگوی فعالیت عضلانی عضلات کمربند شانه ای خانم ها در برخی تمرینات عملکردی انتخابی اندام فوقانی که در فیزیوتراپی رایج می باشند بود.روش بررسیاین تحقیق به صورت شبه تجربی بر روی یک گروه 36 نفری از زنان سالم که به صورت در دسترس و به روش نمونه گیری ساده انتخاب شده بودند انجام شد. جهت ثبت فعالیت الکتریکی، الکترودهای سطحی روی عضلات سینه ای بزرگ، ذوزنقه ای فوقانی، ذوزنقه ای میانی، تحت خاری، سه گوش قدامی، سه گوش میانی و سه گوش خلفی قرار گرفتند. از افراد خواسته شد 6 تمرین عملکردی را که شامل تمرینات دور کردن بازو در دو صفحه فرونتال و اسکاپولار، دی 2 اف، دی 2 ای، تری پاد و پرس آپ بودند، به طور تصادفی انجام دهند. الگوی فعالیت عضلانی در دو حوزه زمانی، زمان شروع به فعالیت و زمان به حداکثر رسیدن فعالیت و حوزه سطح فعالیت، با استفاده از شاخص الکترومیوگرافی یکپارچه نرمال شده (NIEMG) بررسی شد. روش آماری استفاده شده در این تحقیق تحلیل واریانس برای اندازه های تکراری بود.یافته هاعضله ذوزنقه ای فوقانی در اغلب قریب به اتفاق الگوهای حرکتی مورد بررسی سریعترین عضله بکار گرفته شده و با حداکثر سطح فعالیت در مقایسه با سایر عضلات بود. رفتار عضله سینه ای بزرگ در هر دو حوزه زمان و سطح فعالیت وابسته به الگوی فعالیت انجام شده متغیر بود. همچنین فعالیت عضلات سه گوش قدامی و خلفی در برخی از الگوهای حرکتی خصوصا الگوهای حرکتی مایل مانند الگوی حرکتی دور کردن بازو در صفحه اسکاپولار و یا محوری مانند الگوهای حرکتی دی 2 اف و دی 2 ای سطح فعالیت بالایی داشت. عضله سه گوش میانی در کلیه الگوهای حرکتی به عنوان یک عضله حرکت دهنده اصلی عمل کرده و ذوزنقه ای میانی و تحت خاری هم تقریبا در کلیه الگوهای حرکتی رفتار تقریبا مشابهی از خود نشان می دادند.نتیجه گیریرفتار عضله ذوزنقه ای فوقانی وابسته به شکل الگوی حرکتی نمی باشد، در حالی که عضله سینه ای بزرگ وابسته به الگوی حرکتی می باشد. فعالیت عضلات سه گوش قدامی و خلفی وابسته به راستای انجام الگوی حرکتی و سه گوش میانی وابسته به جابجایی مفصل هدف در الگوی حرکتی می باشد و عضلات ذوزنقه ای میانی و تحت خاری نیز به عنوان عضلات ثبات دهنده – هدایت کننده وابستگی به الگوی فعالیت عضلانی ندارند.
کلیدواژگان: الکترومیوگرافی سطحی، الگوی فعالیت عضلانی، کمربند شانه ای، تمرینات رایج فیزیوتراپی -
صفحه 59هدفهدف تحقیق حاضر بررسی نیمرخ رشد زبان دانش آموزان با و بدون اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی است.روش بررسیدر این پژوهش مقایسه ای مورد– شاهدی، از بین دانش آموزان پایه اول ابتدایی شهر قزوین 30 کودک (15 پسر و 15 دختر) با اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی با نمونه گیری ساده و 30 کودک سالم که با گروه مورد همتاسازی شده بودند شرکت کردند. ابزارهای به کار رفته، آزمون رشد زبان (TOLD-P:3) برای ارزیابی زبان و گفتار، مقیاس درجه بندی کانرز برای معلمان به منظور ارزیابی اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی و آزمون ریون برای ارزیابی هوش بودند. داده های حاصل با روش تحلیل واریانس مورد بررسی قرار گرفت.یافته هابین نیمرخ رشد زبان دانش آموزان دارای اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی و دانش آموزان سالم تفاوت معناداری وجود داشت (001/0P<)، اما در بین گروه های جنسی در هر یک از گروه های مورد (0/254=P) و شاهد (1/00=P) تفاوت معنادار آماری وجود نداشت. واژگان تصویری، واژگان ربطی، واژگان شفاهی، درک دستوری، تمایزگذاری کلمه، گوش کردن، سازماندهی، صحبت کردن، معنی شناسی و نحو در گروه مورد به طور معناداری پایین تر از گروه شاهد بود، اما در تقلید جمله، تحلیل واجی و تولید کلمه بین دو گروه تفاوتی وجود نداشت.نتیجه گیریکودکان با نارسایی توجه/ بیش فعالی در برخی از جنبه های رشد زبان از سطح پایین تری نسبت به کودکان طبیعی برخوردارند.
کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه، بیش فعالی، رشد زبان، گفتار -
صفحه 67هدف
هدف از این پژوهش، بررسی رابطه تقلید حرکتی غیر گفتاری با توانایی نامیدن و تاثیر تمرینات تقلید حرکتی غیر گفتاری بر افزایش توانایی نامیدن در کودکان مبتلا به درخودماندگی (اوتیسم) است.
روش بررسیدر مرحله نخست این مطالعه که به روش مقایسه ای صورت پذیرفت، 22 کودک درخودمانده و 22 کودک سالم با نمونه گیری در دسترس انتخاب و توانایی نامیدن و تقلید حرکتی غیر گفتاری آنها مورد سنجش و مقایسه قرار گرفت. در مرحله دوم، مطالعه به صورت تجربی و مداخله ای صورت گرفت. کودکان درخودمانده به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. سپس کودکان گروه آزمایش به مدت 60 روز، روزانه یک ساعت تحت تمرین تقلید غیر گفتاری قرار گرفتند. در این مدت گروه کنترل از آموزشهای معمول قبلی بهره گرفتند. قبل و بعد از مداخله، توانایی نامیدن در دو گروه با استفاده از آزمون نامیدن سنجیده شد. در تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل و بررسی ضریب همبستگی بهره گرفته شد.
یافته هاتفاوت معناداری در توانایی نامیدن کودکان درخودمانده و سالم دیده شد(001/0P<). همچنین یافته ها حاکی است بین توانایی نامیدن و توانایی تقلید کلامی در کودکان درخودمانده همبستگی مثبت وجود دارد(001/0P<، 878/0 r=). به علاوه، داده ها حاکی از وجود تفاوت معنادار بین توانایی نامیدن دو گروه آزمایشی و کنترل پس از انجام مداخله می باشد(001/0P<).
نتیجه گیریبین توانایی نامیدن و تقلید حرکتی غیر گفتاری همبستگی مثبت و قوی وجود دارد و انجام تمرینات تقلید حرکتی غیرگفتاری به افزایش توانایی نامیدن در کودکان درخودمانده منجر می گردد.
کلیدواژگان: درخودماندگی، تقلید، نامیدن، گفتار
-
Page 8ObjectiveNumerous studies showed increasing incidence of acute or recurrent dislocations of the shoulder joint in people with General Hypermobility Syndrome (GHS). Given the critical role of scapular orientation in function of shoulder, the aim of this study is to compare the parameters indicating position and orientation of scapula between females with and without General Hypermobility Syndrome in frontal and sagital plane in arm elevation.Materials and MethodsIn this cross sectional and case-control study, 16 females with General Hypermobility Syndrome were selected simply and conveniently and 16 healthy females were selected and matched by age, body mass index and menstrual status. A three dimensional motion analysis system (vicon 460) was used to measure scapular position (upper-lower and medial-lateral translations) and orientation (upward rotation, posterior tilt and internal rotation angle). Measurement were taken with the arm placed in different angles of arm elevation. Date analysis was performed with Independent T test.ResultsUpward rotation angles in sagital plane in 90º (P=0.03), 120º (P=0.01) and full range of arm elevation (P=0.04) were lower in case group as compared to control group. Also patients with General Hypermobility Syndrome showed a lesser amount of lateral scapular translation in 90º (P=0.02) and full range of sagital plane arm elevation (P=0.02). In addition, lateral scapular translation in 120º (P=0.02) and full range of frontal plane arm elevation (P=0.01) was lower in case group compared with control group.ConclusionAltered kinematics in General Hypermobility Syndrome has a greater role in shoulder injuries and neuromuscular defect seems to be an underlying cause of scapular kinematic's changes in people with hypermobility syndrome.Keywords: Scapular, Tree, dimensional kinematics, shoulde, biomechanics, hypermobility
-
Page 15ObjectiveSociocultural emphasis and increased interest in physical attractiveness and current attitudes body structure have increased body image dissatisfaction among women. The prevalence of body image dissatisfaction is linked with various psychological disorders and disturbances such as low self-esteem, depression and other disorders. The present study investigated the short program aerobic exercise effects on body image among women.Materials and MethodsIn this interventional and quasi experimental study, 82 females among 150 women (18-45 years old) referred to Enghelab and Gol sports clubs in Tehran were selected by convenient and simple sampling based on inclusive and exclusive criteria and randomly divided into two intervention and control groups. They did not participate in any exercise in last 3 months and also they did not have any physical disease and meet criteria for deficit of body image attitudes. Data collection was done by using demographic and Multidimensional Body Self-Relation Questionnaire. The intervention group participated in aerobic exercise program. These sessions lasted 3 hours per week for 4 weeks. Data were analyzed by Chi–Square, Paired T and Independent T tests.ResultsThere were significant differences between two groups after intervention in sub items of body image including: self-appearance evaluation (P<0.001), self-appearance orientation (P<0.001), health orientation (P=0.003), illness orientation (P=0.002), but their fitness evaluation (P=0.141), self-fitness orientation (P=0.888), health evaluation (P=0.072), self-body satisfaction (P=0.082), overweight preoccupations (P=0.167) and self-assesed weight (P=0.156) did not change clearly.ConclusionShort periods of aerobic exercise can effectively promote body image attitudes among women, and exercise can be used as a method of treatment in occupational therapy of the disorder.Keywords: Aerobic exercise, body image, body dissatisfaction, women attitude
-
Page 21ObjectiveThere is growing evidence for the idea that fear of movement may be as disabling as pain intensity in chronic low back pain patients (CLBP). The purpose of the present paper is to investigate the relation between fear of movement and pain intensity with physical disability in chronic low back pain patients and the role of pain duration, gender and age differences in these relations.Materials and MethodsIn this analytical and cross-sectional study, 194 patients with chronic low back pain for more than three months, referred to seven rehabilitation clinics in Rasht city during four months, were selected consecutively. Data were collected by Numerical Rating Scale, Roland–Morris Disability Questionnaire, Tampa Scale for Kinesiophobia and Demographic questionnaire and analyzed by Pearson Correlation Coefficient and Multi Regression.ResultsSignificant correlations were found between physical disability with fear of movement, pain intensity and age (P<0.001) and also pain duration (P=0.036). These relations were not different between males and females. In first Regression model, fear of movement and pain intensity, were the strongest predictors of physical disability. No differences were found between these factors. Then, prediction model was prepared adding age, sex and pain duration. Multiple regression analyses revealed that the fear of movement and pain intensity were superior in predicting disability. Among demographic variables, only the Beta Coefficient for age was significant in predicting disability (P=0.002).ConclusionFear of movement, pain intensity and age are important factors influencing physical disability in individuals suffering a chronic low back pain. Thus, for minimizing physical disability, alone with reducing pain intensity, patients showing fear of movement can be offered interventions that focus on reduction of the fear.Keywords: Chronic lew back pain, for of movement, pain patients, physical disability
-
Page 29ObjectiveParkinson’s disease (PD) is a common progressive neurodegenerative disorder, the onset is in later adulthood and its incidence increases in 55 to 60 years old. The purpose of this study was to determine the test-retest reliability and practice effects of the Purdue pegboard that is most used in dexterity testing and rehabilitation evaluation, in Parkinson’s patients.Materials and MethodsIn this analytical study which is validation and methodological research, 24 Parkinson patients aging 50-89 were simply and conveniently selected from rehabilitation clinics and hospitals of Tehran. Patients’ general data were documented by demographic questionnaire and in order to determining the Purdue pegboard test each subtest was administered three times and was repeated one week later. Data were analyzed by Paired T test, Intraclass Correlation Coefficient (ICC) and Standard Error of Measurement (SEM).ResultsThe rate of Intraclass Correlation Coefficient was above 90% in different items of Purdue pegboard test in single and mean of testes in off phase, thus indicates an excellent relative reliability in repeated measures. The rate of Standard Error of Measurement (SEM) was lower than 10% of maximum obtained scores at each subtest in one and three trials of test that indicates acceptable absolute reliability.ConclusionThe findings indicate that Purdue pegboard test is reliable enough in evaluating a manual dexterity of Parkinson patients in drug off-phase.Keywords: parkinson\'s disease, purdue pegboard test, reliability, test, retest
-
Page 36ObjectiveThe aim of this study was to determine the effectiveness of Adeli Suit Therapy (AST) and Bobath approach on improvement of gross motor function in children with cerebral palsy aged 4 to 11 years of old.Materials and MethodsIn this experimental and randomized clinical trial study, 24 children with cerebral palsy were selected simply according to inclusive and exclusive criteria from patients referred to ValieAsr rehabilitation center and then assigned into two Adeli Suit Thrapy and Bobath groups by simple random method. Period of therapeutic intervention was 36 sessions, 3 times per week for both groups. Assessment tool was Gross Motor Function Measure test (GMFM–66). Data was analyzed by Kolmogroff Smirnoff, Independent T-test and ANOVA for repeated measurements.ResultsAfter intervention, the gross motor function improved significantly in both groups (P<0.001). Follow up study revealed significant improvement of functions in Adeli Suit group (P=0.007) and significant regression of functions in Bobath group (P=0.004). There was no significant difference, just after the intervention, between two groups (P=0.598), but there was significant difference between two groups at follow up assessments (P=0.002).ConclusionBoth Adeli Suit and Bobath approaches are effective in improvement of gross motor functions in children with cerebral palsy during the therapeutic sessions. At follow up study, the Adeli Suit group, were still improving their function whereas the Bobath group regressed.Keywords: Cerebral palsy, gross motor function, adeli suit, bobath approach
-
Page 42ObjectiveTransference interpretations have been considered as an important technique in models of short-term dynamic psychotherapy. The purpose of the cur rent investigation was to explore the role of transference interpretations on depression severity outcome of the 6 patients treated with short-term dynamic psychotherapy for major depression.Materials and MethodsThrough single case study design 6 patients with major depression were selected conveniently and treated once weekly for 20 sessions. Severity of depression was measured through Beck Depression Inventory (BDI) in 3 phases and 27 points (3 session assessment as baseline, 20 sessions as treatment, and 4 sessions as follow up). Data were analyzed visually through charts and effect size analysis.ResultsThe findings demonstrated that, 5 cases of 6 showed stable changes from moderate to mild severity in second half of treatment period. In treatment period compared with pre-treatment period, the effect of depression severity change in 4 cases was high and in 1 case was moderate. In one of patients, depression severity didn’t decrease.ConclusionThe results suggest that transference interpre tations should be used focal in sessions of short term dynamic psychotherapy with patients suffered from depression.Keywords: Transference interpretation, short term psychodynamic, depression
-
Page 49Objects: The purpose of this study was to determine muscle activation patterns of shoulder girdle during some selected functional exercises of upper Limb in healthy subjects.Materials and MethodsIn this quasi-experimental study, 36 healthy women were selected by simple and convenient sampling. Surface bipolar electrodes were applied over the Pectoralis major, upper Trapezius, middle Trapezius, Infraspinatus, anterior Deltoid, middle Deltoid and posterior Deltoid. Subjects were asked to perform six functional exercises randomly. This exercises included abduction in scapular and frontal plane, D2F (Diagonal 2 Flexion), D2E (Diagonal 2 Extension), Tripod and push–up. Muscle activation pattern was studied in two temporal fields (onset and peak of muscle activation) and activity level of muscles using normalized integrated electromyography index (NIAV: Normalized the Integral of the Absolute Value). Statistical method applied in this research was analysis of variance for repeated measures (ANOVA).ResultsIn the most of movement patterns evaluations, upper Trapezius was the first activated muscle in the movement with maximum level of activity in comparison with the other muscles. Pectoralis major muscle activity in both temporal and activity level fields was dependent on movement pattern. Activity of anterior and posterior Deltoid during some of the movement patterns, particularly oblique ones such as abduction in Scapular plane and D2F and D2E was also high. In all of the movement patterns, middle Deltoid acted as the prime mover and middle Trapezius and Infraspinatus showed the same level of activity.ConclusionUpper Trapezius is not dependent on movement pattern, but Pectoralis major is. Activity of anterior Deltoid and posterior Deltoid is dependent on movement direction. Activity of middle Deltoid is dependent to displacement of target joint in movement patterns. Middle Trapezius and Infraspinatus as stabilizer–steerers muscles are independent to movement patterns.Keywords: Surface electromyography, activation pattern, shoulder girdle, physical therapy exercises
-
Page 59ObjectiveThe present study was designed to investigate language development in children with and without attention deficit hyperactivity disorder (ADHD).Materials and MethodsIn this comparative and case–control research, 30 children with attention deficit hyperactivity disorder and 30 healthy matched children were selected simply and conveniently from the elementary first grade students of Qazvin city. Data collection tools included: test of language development– primary: 3th edition (TOLD-P:3), Connors’ rating scale – teachers form, and Raven color matrices. Data were analyzed by repeated measure analysis of variance.ResultsThere was significant difference in profile of language development between ADHD children and healthy children (P<0.001), but there were no significant differences between boys and girls in both case group (P=0.254) and control group (P=1.00). The results of multivariate analysis showed that the ADHD children were significantly lower in some aspects of language development skills including picture vocabulary, relative vocabulary, oral vocabulary, grammatical understanding, grammatical completion, word discrimination, listening, organizing, speaking, semantics and syntax. No significant difference was found in sentence imitation, phonemic analysis and word articulation.ConclusionThe attention deficit hyperactivity disorder children have some problems in many but not all aspects of language development.Keywords: Attenion deficit hyperactivity disorder(ADHD), test of Language Development(TOLD, p)
-
Page 67Objective
This research was aimed to investigate the relation between non-verbal imitation and naming ability and effect of non-verbal motor imitation exercises on ability of naming in autistic children.
Materials and MethodsIn the first phase of this research which was done comparatively, 22 autistic and 22 normally developed children were selected conveniently and their ability of naming and non-verbal imitation was examined. In the second phase, which was an experimental-interventional study with a pretest-posttest and control group design, the autistic children were assigned into two matched groups by balanced randomized method. Then non-verbal motor exercises intervention executed in experimental group for 60 days (one hour a day). During this period the control group received routine educational program. Before and after intervention, naming ability of two groups was assessed by naming test. Data were analyzed by Independent T- test and Variance analysis.
ResultsResearch findings showed statistically significant difference between autistic group and normal group in naming ability (P<0.001). In autistic group, there was a positive correlation between naming ability and non-verbal imitation ability (r=0/878). Furthermore findings showed significant difference in naming ability between control and experimental group after intervention (P<0.001).
ConclusionThis finding reveals that non-verbal motor imitation has a positive correlation with naming ability and non-verbal imitation exercises increases the naming ability in autistic children.
Keywords: Autism, Imitation, naming, speech