فهرست مطالب
نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
پیش شماره 5 (پاییز 1388)
- تاریخ انتشار: 1388/08/19
- تعداد عناوین: 9
-
طراحی و ارزیابی مدل علی خلاقیت و نوآوری مدیران آموزشی شهر تهرانصفحه 1هدف از این پژوهش، طراحی و ارزیابی مدل علی خلاقیت و نوآوری مدیران آموزشی مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه ی شهر تهران بوده است. جامعه ی آماری این پژوهش، کلیه ی مدیران مدارس دوره ی ابتدایی، راهنمایی و متوسطه ی مناطق نوزده گانه ی شهر تهران بوده است که در سال تحصیلی 89-88 دارای سمت مدیریت بوده اند. برای انتخاب گروه نمونه، از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با رعایت نسبت ها استفاده شد که در مجموع از بین 1291 مدیر، تعداد 308 (147 مدیر مرد و 161 مدیر زن)، انتخاب شدند. پژوهش از نوع توصیفی و طرح همبستگی و بویژه روش مدل یابی معادلات ساختاری است. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه های خلاقیت تورنس(1959)، پرسشنامه ی نوآوری سازمانی امید و همکاران (2002)، پرسشنامه ی فرهنگ سازمانی دنیسون (2000)، پرسشنامه ی جو سازمانی بنجامین و بارتلت (1974)، پرسشنامه-ی یادگیری سازمانی نیف (2001) و پرسشنامه ی مدیریت دانش راولف و بیجرس (1999) می باشد. تمامی این پرسشنامه ها غیر از پرسشنامه ی خلاقیت تورنس (1959)، در این زمینه ترجمه و در جامعه ی آماری از راه تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، هنجاریابی و نرم شدند. برای تجزیه و تحلیل داده-ها از شاخص های آمار توصیفی و آمار استنباطی با روش های میانیگن وزنی، آزمون فریدمن، مدل یابی معادلات ساختاری و بویژه تحلیل مسیر تاییدی، تی مستقل و تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که الف) وضعیت خلاقیت و نوآوری در مدیران مدارس شهر تهران در حد متوسط است. ب) وضعیت متغیرهای فرهنگ سازمانی،جو سازمانی،یادگیری سازمانی و مدیریت دانش به عنوان متغیرهای اثر گذار بر خلاقیت و نوآوری در مدیران مدارس شهر تهران در حد متوسط است. ج) فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش، یادگیری سازمانی و جو سازمانی به ترتیب بیش ترین تا کم ترین تاثیر را در نوآوری و خلاقیت مدیران دارند. د) متغیرهای فرهنگ سازمانی، جو سازمانی، یادگیری سازمانی و مدیریت دانش دارای رابطه و اثر مستقیم، مثبت و معنادار با متغیر خلاقیت در مدیران مدارس شهر تهران هستند. و) متغیرهای خلاقیت، فرهنگ سازمانی، جو سازمانی، یادگیری سازمانی و مدیریت دانش دارای رابطه و اثر مستقیم، مثبت و معنادار با متغیر نوآوری در مدیران مدارس شهر تهران هستند. ر) مدل علی خلاقیت و نوآوری مدیران مدارس شهر تهران برازش دارد. بنابراین، می توان گفت برای افزایش خلاقیت و نوآوری در مدارس باید به تقویت متغیرهای فرهنگ سازمانی، جو سازمانی، یادگیری سازمانی و مدیریت دانش پرداخت.
کلیدواژگان: خلاقیت، نوآوری، فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش، یادگیری سازمانی و جو سازمانی -
بررسی مقایسه ای دیدگاه کارشناسان و معلمان شهر قزوین به لحاظ نارسایی های آموزش و تربیت شهروندی در برنامه ی درسی دوره ی راهنمایی تحصیلیصفحه 29هدف این پژوهش بررسی مقایسه ای نارسایی های آموزش و تربیت شهروندی در برنامه ی درسی دوره ی راهنمایی تحصیلی از دیدگاه کارشناسان و معلمان شهر قزوین است. این پژوهش از نظر مقصد و هدف، از نوع پژوهش های کاربردی و از نظر شیوه ی اجرا، روش پژوهش زمینه ای را بکار برده است. جامعه و نمونه ی آماری پژوهش شامل دو گروه آزمودنی با جزئیات زیر می باشد: کارشناسان برنامه ریزی و آموزش مقطع راهنمایی آموزش و پرورش شهر قزوین و اساتیدی که در سطح دانشگاه های قزوین دروس تحلیل محتوا، ارزیابی کتاب ها و برنامه ریزی درسی را تدریس می کنند که مجموع این دو گروه با عنوان کارشناس 30 نفر بوده است.
-معلمان مقطع راهنمایی تحصیلی شهرستان قزوین (اعم از زن یا مرد) که تعداد آن ها در مدارس مقطع راهنمایی بر اساس آمار ارایه شده، 2727 نفر بوده و با بهره گیری از فرمول نمونه گیری تعداد 241 نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس از معلمان دوره ی راهنمایی تحصیلی به روش تصادفی طبقه ای، حجم نمونه ی مورد نظر انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ی محقق ساخته ای حاوی 80 سؤال بود که پس از احراز روایی و پایایی مورد قبول، به وسیله ی پژوهشگر تهیه و بین اعضای گروه نمونه توزیع گردید، داده های گردآوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (خی دو) و به کمک نرم افزار SPSS (ویرایش17) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتیجه ی کلی پژوهش نشان داد که: بین دیدگاه معلمان و کارشناسان، به لحاظ نارسایی ابعاد تربیت شهروندی (اجتماعی، فردی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی) در برنامه ی درسی دوره ی راهنمایی تحصیلی، تفاوت معنادار آماری وجود دارد. اگر چه بر اساس نتایج بدست آمده، هر دو گروه آزمودنی بر این باور بودند که برنامه ی درسی فعلی دوره ی راهنمایی تحصیلی پیرامون آموزش ابعاد تربیت شهروندی دارای کمبودها و نارسایی هایی است و از این رو آسیب پذیر است، اما از دیدگاه کارشناسان، این نارسایی بسیار بیش تر بوده است.
کلیدواژگان: آموزش شهروندی، برنامه ی درسی، نارسایی تربیت شهروندی -
تدوین مولفه های فرهنگ شهروندی در حیطه ی ارزش-ها و هنجارها برای دانش آموزان دوره ی راهنمایی تحصیلیصفحه 57این پژوهش با هدف بررسی مولفه های فرهنگ شهروندی در حیطه ی ارزش ها و هنجارها به روش توصیفی – پیمایشی انجام شده است. جامعه ی آماری پژوهش مشتمل بر کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی منطقه ی 4 و دانشگاه های دولتی یزد، اصفهان، تهران، مشهد و شیراز در رشته-های علوم تربیتی، جامعه شناسی و روان شناسی بالغ بر 283 نفر بوده است. از بین جامعه ی آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، متناسب با حجم نمونه، در نرم افزار اکسل تعداد 103 نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ی محقق ساخته ی تدوین مولفه های فرهنگ شهروندی در دو حیطه ی ارزش ها و هنجارها با مقیاس 5 درجه ای لیکرت بوده است. برای تعیین روایی ابزار پژوهش از روایی صوری، محتوایی و سازه (تحلیل عامل) استفاده شد. اعتبار ابزار اندازه گیری با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ معادل 92/0 برآورد گردید که حاکی از اعتبار بالای ابزار اندازه گیری است. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی شامل (میانگین، انحراف معیار و واریانس) و آمار استنباطی شامل تحلیل عاملی، آزمونT تک متغیره و آزمون خی دو برآورد شد. نتایج بدست آمده از پژوهش نشان داد که بعد ارزش ها دارای 17 زیر مولفه است که از این میان، «ترجیح مصالح جمعی بر مصالح فردی» با بار عاملی77/0 بیش ترین ضریب و مولفه ی «حفظ محیط زیست» با بار عاملی4/0 کم ترین مقدار را به خود اختصاص داده است. در بعد هنجارها بیش ترین بار عاملی مربوط به مولفه های«قدرت حل تعارض در مواجهه با دیگران» و «توانایی اظهار نظر در میان جمع» با بار عاملی72/0 و کم ترین بار عاملی مربوط به مولفه ی «مسئولیت پذیری»با بار عاملی 31/0 بوده است. در ابعاد جمعیت شناختی بین نظرات پاسخگویان تفاوتی مشاهده نگردید.
کلیدواژگان: فرهنگ، شهروندی، فرهنگ شهروندی، ارزش، هنجار -
ارزیابی و سنجش اثربخشی آموزش های ضمن خدمت دفتر مطالعات نیروی انسانی در ارتقای عملکرد مدیران، هیئت علمی و کارکنان واحدهای دانشگاهی منطقه ی یک دانشگاه آزاد اسلامیصفحه 77هدف از این پژوهش، ارزیابی و سنجش اثربخشی دوره های آموزش ضمن خدمت در زمینه ی افزایش دانش، مهارت و نگرش مدیران، هیئت علمی و کارکنان واحدهای دانشگاهی منطقه یک بود. جامعه ی آماری شامل مدیران، اعضای هیئت علمی تمام وقت و کارکنان رسمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی منطقه یک شامل4843 نفر می باشد. روش پژوهش ازنوع توصیفی- پیمایشی است. ابزار اصلی گرد آوری داده ها، منابع کتابخانه ای و پرسشنامه می باشد. روش نمونه گیری از نوع خوشه ایچند مرحله ای است که تعداد 215 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. داده های بدست آمده از پرسشنامه ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی با کمک نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده از تحلیل های انجام شده، نشان داد که آموزش های ضمن خدمت هر سه گروه در مقوله ی دانش با میانگین 95/22 و امتیاز 44 و در مقوله ی مهارت با میانگین 8357/46 و امتیاز 87 در مقوله ی نگرش ها و رفتار شغلی با میانگین 94 /67 و امتیاز 150 دارای اثربحشی همسان بوده است. تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که بین میانگین نمره های هر سه گروه در دستیابی به مقوله ی اثربخشی تفاوتی معنی دار وجود ندارد. عامل های دانش، مهارت و نگرش در مقوله ی اثربخشی تاثیر یکسان دارندف اما با توجه به تفاوت بین میانگین گروه ها، آزمون دانکن نشان می دهد که در مقوله ی مهارت و رفتار، بین میانگین سطوح کارکنان و مدیران تفاوت وجود دارد، ولی در مقوله ی دانش بین میانگین سطوح گوناگون تفاوتی مشاهده نشد. در مقوله ی دانش، مهارت و رفتار تفاوتی معنی دار بین رشته های تحصیلی وجود ندارد، ولی در مقوله ی مهارت بین میانگین رشته های کشاورزی و پزشکی تفاوت وجود دارد. از نظر سابقه ی خدمت اختلافی معنی دار وجود ندارد. در مقوله ی مهارت بین زنان و مردان تفاوتی معنی دار وجود دارد، ولی در مقوله ی دانش و رفتار تفاوتی معنی دار بین زنان و مردان وجود ندارد.
کلیدواژگان: ارزشیابی، اثربخشی، مهارت، دانش، رفتار، آموزش ضمن خدمت -
طراحی الگوی ارزیابی عملکرد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی براساس شاخص های تعالی سازمانی با استفاده از روش تحلیل پوششی داده هاصفحه 101این پژوهش به منظور تبیین ابعاد و مولفه های ارزیابی عملکرد در آموزش عالی و ارایه ی الگویی مناسب در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است. روش پژوهش از نوع توصیفی به شیوه ی پیمایشی می باشد. بدین ترتیب پس از مطالعه ی مدل های استاندارد بین المللی تعالی سازمانی، شاخص های مشترک ارزیابی این مدل ها به روش دلفی استخراج گردید. عوامل ارزیابی در قالب 6 شاخص ورودی و 4 شاخص خروجی با 64 مولفه و در قالب پرسشنامه ای در طیف لیکرت، پس از تعیین روایی و پایایی بر روی 38 واحد دانشگاهی منطقه ی یک دانشگاه آزاد اسلامی اجرا گردید، سپس داده ها بر اساس روش های تحلیل پوششی داده ها مورد تحلیل قرارگرفتند؛ نتایج نشان داد که برخی از واحدهای دانشگاه آزاد منطقه ی یک کارا و برخی دیگر ناکارا هستند؛ همچنین، برای تعیین اولویت بندی واحدهای کارا نیز از روش اندرسون و پیترسون استفاده شد و در نهایت، با روش ساخت واحد مجازی و مجموعه ی مرجع، نقاط بهبود پذیر واحدهای ناکارا شناسایی و پیشنهادهای لازم جهت کارایی آن ها ارایه شد.
کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، تعالی سازمانی، شاخص های ارزیابی عملکرد، شاخص های تعالی سازمانی، روش تحلیل پوششی داده ها(DEA) -
ارایه ی راهبردهایی برای هدایت تحصیلی و شغلی دانش آموزان دوره ی متوسطه ی شهرستان سیرجانصفحه 117این پژوهش با توجه به نظریه ی شغلی – شخصیتی جان هالند و استفاده از پرسشنامه ی سیاهه ی شغلی وی، در میان 850 نفر از دانش آموزان پایه ی اول مقطع متوسطه ی شهر سیرجان با هدف بررسی ویژگی های شخصیتی و شغلی و رابطه ی میان شخصیت افراد با مشاغل موجود کشور، با در نظر گرفتن عامل های موثر در انتخاب رشته ی تحصیلی و شغلی آنان انجام گردید، روش پژوهش توصیفی، از نوع پیمایشی و کاربردی است و داده های اولیه از راه پرسشنامه و مصاحبه بدست آمد، با بررسی پرسشنامه ها و نظرات افراد، تغییراتی در پرسشنامه ی جان هالند اعمال شد که منجر به ایجاد پرسشنامه ای هوشمندانه تر گردید. جان هالند، پاسخ های کاربر را فقط با بله و خیر می سنجید که در بسیاری از موردها افراد نمی توانستند نظر خود را نسبت به یک شغل، فقط به صورت بله و خیر مطرح کنند. با تغییر جواب ها به صورت کاملا، تا حدی، کمی و اصلا پاسخ به پرسشنامه راحت تر شد. نتایج بدست آمده از این پژوهش به پیاده سازی نرم افزاری منجر شد و مشخص کرد که هر یک از کاربرانی که پرسشنامه را پر می کنند، دارای چه درصدی از 6 تیپ شخصیتی طبقه بندی هالند هستند.
کلیدواژگان: شخصیت، شغل، دانش آموز، هدایت تحصیلی، هدایت شغلی -
اثر بخشی آموزش مهارت های مثبت اندیشی به شیوه ی گروهی بر انگیزه ی پیشرفت، عزت نفس و شاد کامی دانش آموزان پسر پایه ی اولصفحه 131این پژوهش به منظور بررسی اثربخشی آموزش مهارت های مثبت اندیشی به شیوه ی گروهی بر انگیزه ی پیشرفت، عزت نفس و شادکامی دانش آموزان پسر پایه ی اول دبیرستان های دولتی شهر جیرفت در سال تحصیلی (87-86) انجام گردید. نمونه ی اولیه ی این پژوهش 120نفر از دانش آموزان بودند که به روش تصادفی خوشه ایاز میان تمامی دانش آموزان پسر پایه ی اول دبیرستان شهر جیرفت انتخاب شدند. ابتدا پرسشنامه ی انگیزه ی پیشرفت هرمنس، مقیاس شادکامی آکسفورد و عزت نفس روزنبرگ به عنوان پیش-آزمون اجرا شد سپس جهت بررسی فرضیه های پژوهش، 28 نفر از افرادی را که در آزمون های انگیزه ی پیشرفت هرمنس و شادکامی آکسفورد نمره-های پایینی کسب کرده بودند، انتخاب و به گونه ی تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه جایگزین شدند. در مرحله ی بعد، به گروه آزمایش به مدت 8 جلسه ی 5/1 ساعته، مهارت های مثبت اندیشی آموزش داده شد در حالی که گروه گواه هیچ گونه آموزشی را دریافت نکردند. یک هفته پس از پایان جلسه های آموزشی، پرسشنامه ی انگیزه ی پیشرفت هرمنس، شادکامی آکسفورد و عزت نفس روزنبرگ به عنوان پس آزمون روی هر دو گروه اجرا گردید. تحلیل نتایج با استفاده از آزمون T گروه های مستقل روی تفاضل میانگین نمره های پیش آزمون و پس آزمون نشان داد که آموزش مهارت های مثبت اندیشی تاثیری معنی دار بر افزایش نمره های انگیزه ی پیشرفت (P<0/001) و افزایش نمره های شادکامی (P<0/000) داشته است. هم-چنین، این نتایج بیانگر این بود که آموزش مهارت های مثبت اندیشی بر عزت نفس دانش آموزان تاثیری معنی دار نداشته است ((p>0/280. روی هم رفته، نتایج بدست آمده در این پژوهش سودمندی و تاثیر آموزش مهارت-های مثبت اندیشی در افزایش انگیزه ی پیشرفت و شادکامی دانش آموزان دبیرستانی را تایید می کند.
کلیدواژگان: مثبت اندیشی، انگیزه ی پیشرفت، عزت نفس، شاد کامی -
ارزیابی و سنجش میزان رضایتمندی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشتصفحه 145هدف از این پژوهش سنجش میزان رضایتمندی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت بود. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی بوده است. جامعه ی آماری این پژوهش کلیه ی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت بوده که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و با توجه به جدول کرجسی و مورگان نمونه ی مورد نیاز پژوهش انتخاب گردید. ابزار سنجش مورد استفاده، پرسشنامه ی محقق-ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و آزمون آماری کولموکوروف – اسمینوروف مورد تحلیل قرار گرفتند. مهم ترین نتایج پژوهش عبارت بود از این که جمعیت مورد مطالعه از کار خود رضایت دارند، بیش تر اعضای مورد مطالعه به طور میانگین از حقوق و دستمزد خود و هم چنین، از سطح دانش علمی همکاران خود راضی بوده اند. در نهایت، بیش از دو سوم از جمعیت مورد مطالعه به برنامه ریزی و مدیریت در انجام امور شغلی باور داشتند.
کلیدواژگان: رضایتمندی، اعضای هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت -
چکیده انگلیسی مقالاتصفحه 6
-
The Design and Evaluation of a Causal Model of Creativity and Innovation of Educational Administrators in Tehran CityPage 1This study aimed to design and evaluate a causal model of creativity and innovation of the educational administrators in Tehran city. The sampling frame of the study included all educational administrators (elementary, guidance and high schools) in the 19 educational regions of Tehran in the school year 1388-89. A sample of 308 (147 men and 161 women) was drawn out of a total of 1291 using a proportionate stratified sampling method. A use was made of a multitude of questionnaires including Creativity (Torrance, 1959), Organizational Climate (Bartlett, 1974), Organizational Culture Survey (Denison, 2000), Organizational Innovation (Amid et al., 2002), Organizational Learning (Neff, 2001), and Knowledge Management (Roelof & Beijerse, 1999). Data was analyzed using Freidman’s test, Middle weight method, Structural Equation Modeling (SEM), and Confirmatory path Analysis. The results of the study are as follows: A) creativity and innovation of educational administrators in Tehran was medium. B) organizational climate, organizational culture, organizational learning and knowledge management of educational administrators in Tehran was medium. C) organizational culture, knowledge management, organizational learning and organizational climate had the smallest to greatest impact on creativity and innovation respectively D) There was a positively significant relationship between organizational climate, organizational culture, organizational learning, knowledge management and creativity and innovation of educational administrators in Tehran E) The causal model of creativity and innovation of educational administrators in Tehran fit the data. F) There was no significant difference between men and women in innovation, organizational culture and organizational learning but there was a significant difference between men and women in organizational climate, creativity and knowledge management. G) There was no significant difference between different educational regions in organizational climate, organizational culture, organizational learning and knowledge management, creativity and innovation
-
A Comparative Study of Expert's and Teacher's Points of View on Citizenship Education Inadequacies in Junior Curriculum in QazvinPage 29The aim of this study was to investigate and compare experts’ and teachers’ views on the disadvantages of the civic curriculum of guidance school. This survey study had an applied research orientation. The sample of the study comprised two groups. The first group included 30 faculty members of different universities in Qazvin and experts of education and administration in education organization of Qazvin. The second group included 241 guidance school teachers of Qazvin selected from among a total of 2727 teachers using proportionate random stratified sampling. In this study, a use was made of a researcher-developed 80-item questionnaire whose content validity and reliability (Cronbach’s Alpha) was established by the researcher. Data analysis employing SPSS indicated that both groups generally believed that the civic curriculum of guidance school was inadequate. However, in the first group’s (experts) view this inadequacy was more serious. It is noteworthy that this difference of views was statistically significant
-
An Investigation of the Factorial Components of Citizenship Culture in the Areas of Values and Norms for Guidance SchoolPage 57The present survey study aimed to investigate the factorial structure of citizenship culture in the areas of values and norms for guidance school. A sample of 103 faculty members was drawn using proportionate random stratified sampling from a total of 283 university professors of Islamic Azad university branches of district one and those of state universities including Yazd, Isfahan, Tehran, Mashhad and Shiraz working at departments of psychology, sociology and humanities. A five-point Liker scale questionnaire developed by the researcher was used as the research instrument. The face validity, content validity and construct validity of the questionnaire (through factor analysis) was established by the researcher. Further, consistency reliability of it was assessed using Cronbach’s Alpha (α=0.92). The Data analysis procedure included two levels of descriptive statistics (mean, standard deviation, and variance) and inferential statistics (factor analysis, t-test, and chi- squared). The results of the study showed that the values dimension has 17 subcomponents from which “preferring general interest over individual interest" (with a factor loading of 0.77) and “preserving environment" (with a factor loading of 0.4) indicators reflected the component of interest the most and the least respectively. In addition, the "problem-solving power when encountering others" and"responsibility" indicators turned out to represent the norms component the most and the least with factor loadings of 0.72 and 0.31 respectively. Further, no significant difference was found concerning the demographical dimension
-
An Evaluation of the Efficiency of the In-service Training Offered by the Human Resources Study Department in Improving Knowledge, Skill and Attitude of the Managers, Faculty Members and Staffs of Islamic Azad University Branches in the First RegionPage 77This study aimed to evaluate the efficiency of the in-service trainings in improving the knowledge, skill and attitude of the managers, faculty members and staffs of Islamic Azad University (IAU) branches in the first region. This survey study sampled 215 mangers, full-time faculty members and staffs from a population of 4843 persons employing stage cluster sampling strategy. Data was collected using both library sources and a questionnaire. The data accrued from the questionnaire was analyzed through the use of SPSS. The results of the study indicated that in-service training had similar impact on all three groups with different means in terms of knowledge, skill and attitude. Likewise, no significant difference was found among these groups in achieving efficiency as indicated by ANOVA. Nor was there any difference concerning the effect of knowledge, skills and attitude on their efficiency. Similarly, there was no significant difference among fields of study and work experience in terms of knowledge, skill and attitude. However, a significant difference was indicated as regards skill but not knowledge and behavior between men and women
-
Designing the Evaluation Pattern of the Performance of Islamic Azad University (IAU) Branches on the Basis of the Organizational Excellence Indicators Using Data Envelopment Analysis MethodPage 101This study was carried out in order to explain the dimensions and constituents of the performance evaluation in higher education and to put forward an appropriate pattern as regards IAU. Survey method was used in this study. An inspection of the international standard models of organizational excellence helped us to extract common evaluation criteria using Delphi method. The 6 input and 4 output indicators with 64 constituents were, then, operationalised into a Liker-scale questionnaire. After establishing its reliability and validity it was administered on 38 IAU branches in the first region. The data was analyzed using data envelopment analysis (DEA(method. The results of the study were indicative of the efficiency of some of the branches and inefficiency of others. Further, in order to determine the priority of the efficient branches, a use was made of Anderson & Peterson method (AP). Finally, through a provision of a virtual unit and a reference set, the amendable points of inefficient branches were identified and necessary suggestions were made to enhance their efficiency
-
Some Guidelines to Guide First Grade High School Students of Sirjan in Selecting Their Educational and Occupational CareerPage 117Building on Holland’s occupational-characteristic theory this study attempted to explore the relationships between personality aspects and occupation preferences. This study sampled 850 first grade high school students from Sirjan. Data gathered was based on a questionnaire (Holland’s) and interviews wit the participants. On the basis of an inspection of the questionnaire answers and participants feedback, we were able to revise Holland’s’ questionnaire. In the earlier version of it (Holland’s’) participants were supposed to answer the questions by either yes or no which appeared inadequate in eliciting respondents’ views. Thus, we turned it into a Likert scale involving answers ranging from perfectly to never. The results of this study also lead to the development of a software with the capability of specifying participants’ personality type in terms of the six personality types in percentages
-
Investigating the Effectiveness of Positivism Skills Training on the Progress Motivation, Self-Esteem and Happiness of First Grade High School Boys in JiroftPage 131This study aimed at investigating the effectiveness of positivism skills training via group method on progress motivation, self-esteem and happiness of first grade high school boy students in Jiroft. In a pilot study 120 students selected drawing on cluster sampling completed three questionnaires including Hermence Progress Motivation Inventory (HPMI), Oxford Happiness Criterion (OHC) and Rosenberg Self-esteem Inventory (RSEI). From among the pilot study sample 28 students with the lowest score were selected randomly. They were assigned randomly to two equal groups of control (N=14) and experimental (N=14). The experimental group participated in 8 sessions (1.5 hours each) of positivism skills training. However, the control group, as expected, received no treatment. They all, then, took the instruments again as post tests after an interval of one week. Data analysis employing independent t-test indicated that that positivism skills training had statistically significant effect on progress motivation and happiness. However, no significant relationship was found between the training and the students’ self- estee
-
An Assessment of the Satisfaction of Faculty Members of Marvdasht Islamic Azad University (IAU)Page 145The goal of this study was to assess the satisfaction of the faculty members of Marvdasht Islamic Azad University through a survey. This study utilized a newly developed questionnaire whose validity and reliability were already established. The sampling frame of the study included all faculty members of the Marvdasht IAU. A use was made of random stratified sampling strategy to draw a sample taking into consideration of their academic status. The data was analyzed using descriptive statistics along with Kolmogorof-Smirnov statistics. The results indicated that faculty members were satisfied with their jobs. In addition, most of the faculty expressed moderate satisfaction with their salary and colleagues’ knowledge. Finally, more than two thirds of the sample held that programming and management is very important in their professional affair