فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 60، زمستان 1389)

نشریه ارمغان دانش
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 60، زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • راضیه معصومی، سعیده ضیایی، سقراط فقیه، زاده صفحه 293
    مقدمه و هدف
    مشکلات ادراری یکی از اختلالات شایع دوران یائسگی است که بر روی سلامت و کیفیت زندگی زنان یائسه تاثیر بسزایی دارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی مقایسه ای اثرات درمانی تیبولون و هورمون درمانی کلاسیک بر میزان مشکلات ادراری زنان یائسه بود.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی طی سال های 1387 1386 بر روی 100 زن یائسه انجام شد. افراد مورد مطالعه به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول 5/2 میلی گرم تیبولون همرا با مکمل کلسیم و گروه دوم 625/0 میلی گرم استروژن کونژوگه و5/2 میلی گرم مدروکسی پروژسترون استات همراه با مکمل کلسیم را به مدت 6 ماه دریافت کردند. تعداد دفعات تکرر ادرار، احساس فوریت، ادرار شبانه، بی اختیاری استرسی و فوریتی قبل و بعد از درمان در دو گروه ثبت گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی مستقل، فیشر، ویلکاکسون و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد دو گروه از لحاظ سن، سن منارک و یائسگی، تعداد دفعات بارداری، سطح تحصیلات، وضعیت شغلی و سطح اقتصادی اجتماعی هم سان بودند(05/0p>). کلیه مشکلات ادراری مورد بررسی در هر دو گروه پس از شش ماه درمان کاهش یافت، اما نتایج بیانگر اختلاف معنی داری در دفع ادرار شبانه در دو گروه بود(05/0p>). هم چنین مقایسه مشکلات ادراری مورد بررسی بین دو گروه با وجود کاهش بیشتر این متغیرها در گروه هورمون درمانی نشان دهنده عدم اختلاف معنی داری بین دو گروه بود(05/0p>).
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش بیشتر مشکلات ادراری زنان یائسه در گروه هورمون درمانی کلاسیک نسبت به تیبولون انتخاب روش درمانی مناسب در اتخاذ تصمیم از سوی تیم پزشکی و ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی درمانی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: تیبولون، هورمون درمانی، مشکلات ادراری، یائسگی
  • مهران مرادی، حسین تاجیک، سید مهدی رضوی روحانی، عبدالرسول ارومیه ای، حسن ملکی نژاد، سید سیاوش ساعی دهکردی صفحه 303
    مقدمه و هدف
    فیلم حاوی مواد ضد میکروبی، از انواع بسته بندی فعال بوده که به منظور کنترل فساد میکروبی در مواد غذایی استفاده می گردد. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات اسانس آویشن شیرازی برروی ویژگی های ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و رنگ فیلم خوراکی کیتوزان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی طی سال های 1389 1388 در دانشگاه ارومیه انجام شد. در این مطالعه ترکیبات شیمیایی اسانس با روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی شناسایی گردید. فیلم کیتوزان حاوی اسانس در غلظت های 0، 5/0، 1 و 2 درصد، با روش کاستینگ تهیه گردید. در فیلم، میزان فنل کل، خصوصیات آنتی اکسیدانی، رنگ و اثرات ضد میکروبی علیه لیستریا منوسیتوژنز، ارزیابی شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و گراف پد و آزمون آماری دانکن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشترین میزان فنل کل مربوط به فیلم حاوی اسانس 2 و سپس به ترتیب مربوط به فیلم حاوی 1، 5/0 و 0 درصد اسانس بود. قدرت آنتی اکسیدانی فیلم کیتوزان با افزودن اسانس افزایش می یابد. این افزایش در اسانس 1 و 2 درصد نسبت به گروه کنترل معنی دار بود (05/0p<). مقایسه نتایج شاخص شفافیت، نشان از عدم تغییر معنی دار شفافیت فیلم کیتوزان خالی در اثر اضافه کردن اسانس داشت. در حالی که افزودن اسانس به طور معنی داری باعث کاهش شاخص زردی فیلم ها گردید. نتایج نشان داد که فیلم های حاوی اسانس، موجب افزایش معنی دار در ویژگی ضد لیستریایی فیلم کیتوزان گردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که می توان بسته و فیلم فعال کیتوزان، با استفاده از اسانس آویشن شیرازی تهیه نمود. افزودن اسانس، موجب بهبود خصوصیات عملکردی و ضد باکتریایی فیلم می گردد.
    کلیدواژگان: فیلم کیتوزان، اسانس آویشن، ضد میکروبی، آنتی اکسیدان
  • اعظم بروک، فاطمه همایی، جلیل توکل افشاری، راشین گنجعلی، منور افضل آقایی صفحه 316
    مقدمه و هدف
    سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است. پلی مورفیسم ژن های کد کننده متابولیزه کننده ترکیبات گزنوبیوتیک و دارویی همانند CYP2D6 عوامل بالقوه ای هستند که ممکن است در افزایش ریسک ابتلا به سرطان پستان مؤثر باشند. ارتباط بین سرطان پستان با پلی مورفیسم ژن CYP2D6*4 (1846G to A)به طور کامل شناخته نشده است، لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط این پلی مورفیسم با سرطان پستان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد شاهدی در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. در این مطالعه پلی مورفیسم ژن CYP2D6*4 در 100 خانم مبتلا به سرطان پستان و 100 خانم سالم با روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری مجذور کای و تست دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در نتایج حاصل از بررسی این پلی مورفیسم در گروه های مورد مطالعه ارتباط معنی داری بین افراد مبتلا به سرطان پستان و پلی مورفیسم ژن CYP2D6*4 مشاهده نگردید(05/0p>).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که موتاسیون ژن CYP2D6 *4نقشی در ابتلا به سرطان پستان ندارد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، پلی مورفیسم، موتاسیون
  • سید فخرالدین مصباح، محسن مسلم، زهرا وجدانی، سید حسین میرخانی صفحه 325
    مقدمه و هدف
    سندرم تخمدان پر کیستی یکی از شایع ترین علل فقدان تخمک گذاری زنان در سنین باروری و اختلال پیچیده غدد درون ریز و متابولیک است. وجود کیست در تخمدان، تغییر سطوح هورمون های گونادوتروپین و افزایش وزن، برخی از ویژگی های اصلی این سندرم در انسان می باشد. هدف از این مطالعه بررسی وجود این ویژگی ها در نمونه حیوانی سندرم تخمدان پر کیستی در موش صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی که در سال 1386 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد، تعداد 45 سر موش صحرایی بالغ از نژاد اسپراگ داولی انتخاب شده و به طور تصادفی به 3 گروه مساوی؛ آزمایش که یک نوبت 4 میلی گرم (4/0 میلی لیتر) استرادیول والریت، شاهد که همین حجم روغن زیتون را به صورت تزریقی دریافت کردند و گروه گواه که هیج دارویی دریافت نکردند، تقسیم شدند. پس از 12 هفته تخمدان حیوانات از بدن خارج و پس از آماده سازی و رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین بررسی شدند. در هفته هشتم هورمون های تستوسترون، استروژن، پروژسترون، FSH، LH و هم چنین هر هفته وزن حیوانات در همه گروه ها اندازه گیری شده و قندخون در گروه های آزمایش و گواه اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه، دانکن و ال اس دی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه آزمایش وزن حیوانات کاهش، قندخون و هورمون های پروژسترون و LH افزایش و تستوسترون کاهش نشان داد و سایر هورمون ها تغییری نداشت. فولیکول های کیستی متعدد نیز در تخمدان مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    سندرم تخمدان پر کیستی با تزریق یک نوبت استرادیول والریت به صورت آزمایشی در موش صحرایی بر انگیخته می شود، اما بعضی از جنبه های پیچیده آن به وضوح مشخص نیست.
    کلیدواژگان: کیست تخمدان، سندرم، استرادیول والریت، موش صحرایی
  • مهرداد مدرسی، منوچهر مصری پور، حرمت خرمی صفحه 335
    مقدمه و هدف
    سویا گیاهی متعلق به تیره حبوبات و یکی از بقولات بومی آسیای شرقی است. سویا محتوی تمام اسید آمینه های ضروری برای انسان بوده و منبعی از پروتئین محسوب می شود. امروزه دانه سویا در بهبود و درمان سرطان های کولون، پروستات و سینه نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دانه سویا بر عملکرد دستگاه تولید مثل جنس نر موش های کوچک آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی که در سال 1388 در دانشگاه پیام نور اصفهان انجام شد، تعداد 32 سر موش نر از نژاد بالب سی انتخاب و به طور تصادفی به 4 گروه مساوی شامل؛ گروه کنترل یا گروه تغذیه با رژیم غذایی پایه و گروه تیمار 1، 2 و 3 که به ترتیب رژیم غذایی محتوای 20، 30 و 50 درصد سویا را دریافت می کردند، تقسیم شدند. بعد از مدت زمان 9 هفته از حیوانات خون گیری شد و میزان هورمون های تستوسترون، LH و FSH اندازه گیری شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و دانکن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه تغذیه با رژیم غذایی محتوای 20 درصد، کاهش معنی دار سطح هورمون تستوسترون نسبت به گروه کنترل مشاهده شد(05/0p<). از سوی دیگر میزان این هورمون در گروه تغذیه با 50 درصد سویا افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل نشان داد(05/0p<). سطح هورمون LH در گروه 30 و 50 درصد سویا به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش داشت(05/0p<)، ولی تفاوت معنی داری در سطح هورمون FSH دیده نشد(05/0p>). میانگین تعداد اسپرماتوسیت اولیه و اسپرم ها در هر 3 گروه تیمار شده نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت(05/0p<)، اما میانگین وزن بیضه ها فاقد تفاوت معنی دار بود(05/0p>).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله برآورد می شود که رژیم غذایی حاوی 20. 30 و 50 درصد سویا می تواند درسیستم تولید مثل موش های نر آزمایشگاهی نتایج منفی به همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: سویا، فیتواستروژن، تولید مثل، موش
  • حمدالله دلاویز، علی میرزایی، امرالله روزبهی، محمد تقی جغتایی، نوروز نجف راده، پرستو راد، جمشید محمدی * صفحه 345
    مقدمه و هدف

    امروزه پیوند سلول ها یا بافت ها به عنوان یک راه کار درمانی در صدمات نخاعی مورد توجه قرار گرفته است. پیش تر در برخی از مراکز درمانی برای بهبود و ترمیم بافت عصبی از مخاط بویایی استفاده می شد. از آنجا که بافت های پیوندی و عصبی ساختار متفاوتی دارند، ابهامات زیادی درباره ادغام بافت مخاطی در بافت عصبی وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی ساختار بافت پیوندی و تاثیر آن بر حفظ بافت نخاعی، متعاقب پیوند مخاط بویایی جنینی در قطع نیمه نخاع در موش صحرایی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی که در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد، تعداد 38 سر موش صحرایی بالغ از نژاد اسپراگ داولی انتخاب شدند. تعداد 28 سر از موش ها قطع نیمه نخاع را در سطح اولین سگمان کمری دریافت کردند و به طور تصادفی به دو گروه مساوی درمان و کنترل تقسیم شدند. گروه درمان مخاط بویایی جنینی و گروه کنترل مخاط تنفسی جنینی را دریافت نمودند. تعداد 10 سر موش باقیمانده به عنوان گروه شاهد روند جراحی را بدون صدمه نخاعی طی نمودند. پس از هشت هفته، با مطالعات بافت شناسی میزان حفظ بافتی و ساختار ریخت شناسی ناحیه پیوند مورد بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و توکی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    مطالعات بافتی نشان داد که بافت های مخاطی در پارانشیم بافت نخاعی ادغام نشده اند. هر چند که مخاط بویایی جنینی در محل پیوند پیوستگی بهتری از مخاط تنفسی جنینی داشت، اما مرز مشخصی بافت مهمان و میزبان را متمایز می کند. میانگین حفظ بافتی گروه درمان در مقایسه با گروه کنترل اندکی افزایش پیدا کرد، اما این میزان معنی دار نبود(05/0p>)، در حالی که حفظ بافتی گروه های درمان و کنترل در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش پیدا کرد(05/0p<).

    نتیجه گیری

    پیوند مستقیم بافت های مخاطی در محل ضایعات نخاعی ساختار متفاوتی را با بافت نخاعی ایجاد می کند و مخاط بویایی جنین نقش بسیار اندکی در حفظ بافت عصبی در محل صدمه دارد.

    کلیدواژگان: گلیا، مخاط بویایی، نخاع، پیوند
  • مریم ادیب، مینا رمضانی، محمدعلی خلیلی صفحه 356
    مقدمه و هدف
    امروزه انجماد اسپرم انسان به عنوان تکنیک رایجی برای درمان ناباروری به کار می رود. انجماد به روش های مختلف کم و بیش سبب کاهش تحرک و قابلیت حیات اسپرم در مردان بارور می شود، اما هنوز اثر روش انجماد شیشه ای بر روی پارامترهای اسپرم مردان بارور و نیز میزان آپوپتوز آنها بررسی نشده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر انجماد شیشه ای بر روی پارامترهای اسپرم (تحرک، مورفولوژی، قابلیت حیات و شمارش) و میزان آپوپتوز آن در مردان بارور است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی که در سال 1388 در مرکز تحقیقاتی درمانی ناباروری یزد انجام شد، نمونه های سیمن 17 نفر مراجعه کننده به مرکز، به وسیله خود انزالی جمع آوری و آنالیز آن طبق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی انجام گرفت. سپس از نمونه ها اسمیر تهیه شد و لام ها برای رنگ آمیزی تانل و تعیین درصد مرگ سلولی فیکس شدند. مقداری از سیمن با کرایو لوپ برداشته شد و مستقیما در نیتروژن مایع منجمد شد. پس ازگذشت حداقل 7 روز از انجماد، نمونه ها طی مراحلی ذوب شده و پارامترهای اسپرمی آن بررسی شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزاز SPSS و آزمون های آماری تی زوجی و ویل کاکسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    درصد تحرک پیش رونده بعد از انجماد شیشه ای به طور معنی داری کاهش یافت(05/0p<). هم چنین کاهش معنی داری در قابلیت حیات و مورفولوژی اسپرم و افزایش معنی داری در میزان آپوپتوز مشاهده شد(05/0p<)، اما پارامتر شمارش اسپرم تغییر معنی داری نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که انجماد شیشه ای بر روی پارامترها و میزان آپوپتوز اسپرم مردان بارور اثر سوئی دارد. هر چند میزان آپوپتوز نسبت به سایر روش های انجماد کمتر است.
    کلیدواژگان: انجماد شیشه ا ی، اسپرم، آپوپتوز، باروری
  • مرتضی پیری، محمد ناصحی، مریم سادات شاهین، محمدرضا زرین دست صفحه 366
    مقدمه و هدف
    تعدادی از آلکالوئیدهای β کربولین نظیر هارمان به طور طبیعی در زنجیره غذایی انسان حضور دارند. به علاوه برخی از گیاهان محتوی β کربولین، دارای اثرات رفتاری نظیر اثر توهم زا می باشند. در این مطالعه اثر تزریق آگونیست گیرنده نیکوتینی بر روی تخریب حافظه القاء شده با هارمان در موش سوری بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی که در سال 1388 در دانشگاه شهید بهشتی تهران انجام شد، تعداد 240 سر موش سوری انتخاب شده و به طور تصادفی به 21 گروه تقسیم شدند. موش های سوری با تزریق درون صفاقی کتامین هیدروکلراید و گزیلازین بی هوش شدند، سپس در دستگاه استریوتاکسی قرار داده شدند. دو کانول در ناحیه CA1 هیپوکامپ پشتی قرار داده شد. به تمامی حیوانات قبل از شروع آزمون رفتاری برای بهبود یک هفته فرصت داده شد وسپس حیوانات در دستگاه یادگیری احترازی غیر فعال مدل پایین آمدن از سکو آموزش دیدند. حیوانات 24 ساعت بعد از آموزش تست شدند و میزان تاخیر حیوان در پایین آمدن از سکو به عنوان معیار حافظه اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تزریق درون صفاقی هارمان پیش از آموزش و پس از آموزش حافظه اجتنابی مهاری را تخریب می کند، اما تزریق پیش از آزمون هارمان، به یادآوری حافظه را تغییر نمی دهد. به کار بردن قبل از آزمون دوزهای بالای نیکوتین (5/0 میکروگرم بر موش) به یادآوری حافظه را کاهش می دهد. از طرف دیگر تزریق قبل از آزمون دوزهای غیر مؤثر نیکوتین به طور کامل حافظه تخریب شده با هارمان را برمی گرداند.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که برهمکنش پیچیده ای بین گیرنده های نیکوتینی هیپوکامپ پشتی و حافظه اجتنابی مهاری تخریب شده با هارمان وجود دارد.
    کلیدواژگان: هارمان، گیرنده نیکوتینی، حافظه، موش سوری
  • اصغرشریفی، محسن نغماچی، سمانه بهرامی صفحه 378
    مقدمه و هدف
    با توجه به مقاومت میکروارگانیسم ها نسبت به آنتی بیوتیک ها، محققین در پی کشف مواد ضد میکروبی جدیدی هستند. در این میان گیاهان دارویی نقش مهمی را بازی می کنند، لذا هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد میکروبی گیاه بیلهر روی تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد. بعد از جمع آوری و تهیه عصاره هیدروالکلی گیاه بیلهر، این عصاره بر روی10 میکروارگانیسم اثر داده شد. هم چنین حداقل غلظت مهار کنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی این عصاره روی باکتری ها اندازه گیری شد. سپس قطر هاله عدم رشد عصاره با آنتی بیوتیکی های استاندارد مقایسه شد. لازم به ذکراست تمام آزمایش های انجام شده 3 بار تکرارشدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS وآزمون های آماری آنالیز واریانس و کای دو مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره گیاه بیلهر نسبت به همه میکروارگانیسم ها مقاوم است. در غلظت20 میلی گرم بر میلی لیتر باکتری های استرپتوکوکوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس به ترتیب هاله عدم رشدی معادل با 10 و 13 میلی متر را نشان دادند. در غلظت40 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره حداکثر قطر هاله عدم رشد مربوط به استاف اورئوس برابر با 15 میلی متر بود و در غلظت 80 میلی گرم بر میلی لیتر حداکثر قطر هاله عدم رشد مربوط به استاف اورئوس برابر با 20 میلی متر بود. قابل قبول ترین حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد میکروارگانیسم و حداقل غلظت کشندگی میکروارگانیسم به ترتیب20 و40 میلی گرم بر میلی لیتر بود که مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکواپیدرمیس و استرپتوکوک پنومونیه می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه بیلهر در مقایسه با آنتی بیوتیک های استاندارد اثر ضد میکروبی قابل قبولی بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس واستافیلوکوکوس اپیدرمیس دارد.
    کلیدواژگان: بیلهر، ضد میکروبی، میکروارگانیسم
  • ابوالقاسم هادی نیا، سید مجید حسینی، امیر قنبری، رویا آریانپور، فاطمه سیدی صفحه 387
    مقدمه و هدف
    گیاهان تیره پسته با داشتن گونه های مختلف از قبیل؛ پسته وحشی، پسته خوراکی و خنجک از جمله گیاهان دارویی محسوب می شوند. با توجه به مشخص شدن اثرات ضدمیکربی و ضدالتهابی این گیاهان و نقش سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل عفونی مختلف و این که در زمینه اثرات دارویی گونه خنجک تحقیقات کمی صورت گرفته است، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر عصاره میوه خنجک بر سیستم ایمنی هومورال در موش صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی که در سال1388 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد، تعداد 40 سر موش صحرایی نر انتخاب گردید و به طور تصادفی به چهار گروه مساوی آزمون هسته، پوسته، میوه کامل و کنترل تقسیم شدند. برای تحریک سیستم ایمنی حیوانات، دوز مناسب واکسن ب ث ژ به همراه ادجوان کامل فروند به صورت داخل صفاقی تزریق شد. بعد از یک هفته به ترتیب به گروه های آزمون از تیمار مناسب(6 درصد) عصاره هسته، پوسته و میوه کامل خنجک به مدت دو هفته، به میزان 10 میلی گرم بر کیلوگرم در روز و به گروه کنترل دارونما گاواژ شد. یک هفته بعد از دریافت آخرین دوز میزان آنتی بادی های IgG و IgM آنها با روش الایزا اندازه گیری شدند. در ادامه طحال و عقده های لنفاوی گردنی حیوانات برداشته شده و پس از پردازش و تهیه برش های سریالی حجم طحال و عقده های لنفاوی و هم چنین قطر نواحی پالپ سفید طحال و فولیکول های عقده های لنفاوی با استفاده از روش استریولوژی محاسبه شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین میزان آنتی بادی های IgGو IgM، حجم طحال و عقده های لنفاوی و هم چنین قطر نواحی پالپ سفید طحال و فولیکول های عقده های لنفاوی در گروه های سه گانه آزمون با گروه کنترل اختلاف معنی داری نداشت(05/(p>.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که عصاره میوه خنجک با دوز 6 درصد به طور مستقیم بر سیستم ایمنی هومورال و افزایش میزان آنتی بادی ها مؤثر نمی باشد.
    کلیدواژگان: خنجک، ایمنی هومورال، طحال، عقده لنفاوی
|
  • Maasoumi R., Ziaei S., Faghihzadeh S Page 293
    Introduction &
    Objective
    Urinary complications are a common disorder which affects the quality of life of women. The objective of this study was to compare the therapeutic effects of Tibolone and classic hormone replacement therapy (HRT) on the urinary complications of menopausal women.
    Materials And Methods
    This randomized controlled trial study was conducted at Tarbiat Modarres University in 2007-2008 on 100 menopausal women which were divided into two therapeutic groups. Women in the first group used 2.5 mg tibolone plus one tablet of Ca+D daily. Women in the second group used HRT classic (0.625 mg conjugated equine estrogen and 2.5 mg medroxyprogesterone acetate) plus one tablet of Ca+D daily, for six months. Before and after each treatment, frequency, urgency, nocturia, stress and urge urine incontinence was recorded. The collected data was analyzed by the SPSS software using independent sample t-test, Mann-Whitney test, Wilcoxon test, and Fisher test.
    Results
    The data showed that the two groups were matched in age, menarche and menopausal age, gravid, education level, occupation and socio-economic level (P>0.05). After six months, all of the urinary complications reduced after treatment in each group,but Wilcoxon test showed that only the reduction of nocturia was significant (P=0.007, P=0.03). Mann-Whitney test showed that all of these complications in the HRT group reduced more in the tibolone group, but this reduction statistically wasn’t significant (P>0.05).
    Conclusion
    Treatment by classic hormone replacement therapy reduces the urinary complications of menopausal women in comparison with Tibolone. Therefore care should be taken for considering of an appropriate medical approach in these cases.
  • Moradi M., Tajik H., Razavi Rohani Smoromiehie A., Malekinejad H., Saei-Dehkordi Ss Page 303
    Introduction &
    Objective
    The film containing antimicrobial agents are a type of active packaging which is mainly designed to control microbial and chemical spoilage of food. The aim of this study was to evaluate the antimicrobial, antioxidant and color properties of chitosan film incorporated with essential oil of Zataria multiflora Boiss. (ZEO).
    Materials and Methods
    In this experimental study which was conducted at Urmia University of Medical Sciences between 2009-2010, the chemical composition of ZEO was analyzed using GC-MS. Chitosan films containing 0, 0.5, 1 and 2% ZEO, were obtained by casting method and subsequently, total phenol (TP), antioxidant, color (accordance with hunter system (L* (luminosity), * (redness), and b* (yellowness)) and antimicrobial characteristics of films on Listeria monocytogenes were studied. The collected data was analyzed by the SPSS software.
    Results
    The order of TP for all films in the experiment was 2% ZEO>1% ZEO> 0.5% ZEO> unsupplemented chitosan film, respectively. It was also concluded that the antioxidant activity of chitosan films was increased by adding various concentrations of ZEO. These increases were significant for film containing 1% (33.98%) and 2% (37.77%) ZEO (p<0.05). Regarding the color luminosity (L*) of the chitosan film, results indicated no significant changes by incorporating ZEO, whereas the incorporation of ZEO into films had a significant effect on film yellowness, evidenced by lower b* values. Finally, it was shown that the presence of ZEO in chitosan films significantly modified the anti- listerial activity of chitosan, (p<0.05).
    Conclusion
    The results indicated that an active film from chitosan could be achieved by incorporating ZEO. Addition of ZEO improves functional and antibacterial characteristics of chitosan film.
  • Brook A., Homaie F., Tavakkol Afshari J., Ganjali R., Afzalaghaee M Page 316
    Introduction &
    Objective
    Breast cancer is the most frequent malignancy among women worldwide. Polymorphisms in Xenobiotic Metabolizing Enzymes (XEMs) and drugs such as P450 (CYP2D6) may increase susceptibility to breast cancer. Little is known about the association of CYP2D6*4 (1894 G to A) polymorphism and susceptibility to breast cancer. This study aimed to investigate the possible relationship of the CYP2D6 *4 gene polymorphism and breast cancer.
    Materials and Methods
    One hundred women with confirmed breast cancer and 100 healthy women were the subject of this study. Subjects were assessed for the gene polymorphism of CYP2D6 *4 by a PCR-RFLP assay at Mashad University of Medical Sciences in 2009. The collected data were analyzed by the SPSS using chi-square test and Fisher exact test.
    Results
    No correlation was found between CYP2D6*4 gene polymorphism and breast cancer (P=0.299).
    Conclusion
    Our results demonstrated that CYP2D6 *4 mutant displays a non-significant increased risk for breast cancer.
  • Mesbah F., Moslem M., Vojdani Z., Mirkhani H Page 325
    Introduction &
    Objective
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a complex endocrine and metabolic disorder and one of the most common causes of an ovulation among women in their reproductive age. Presence of cysts in the ovaries alteration in the blood levels of gonadotropine hormones and gaining weight are some of the main characteristics of PCOS among humans. Our goal was to investigate the possible occurrence of such conditions in animal models of PCOS.
    Materials and Methods
    Forty five Sprague Dawely rats were divided into 3 equal groups: the treatment and sham groups were intramuscularly injected by a single dose of Estradiol Valerate (4 mg/rat, dissolved in 0.4 ml) and equal volume of olive oil, respectively, and the control group without any injection. During the 12 weeks of study, the animal’s weights were measured once a week. After 8 weeks, serum levels of testosterone, estrogen, progesterone, Follicular Stimulating Hormone (FSH), Latinizing Hormone (LH) and glucose were measured. Following 12 weeks, ovaries were removed and prepared for light microscopy. Histological characteristics of ovaries were observed after hematoxylin-eosin staining.
    Results
    Animal weight and serum level of testosterone were significantly reduced among PCOS induced rats while progesterone, LH and glucose levels were elevated. There was no significant difference in estradiol and FSH levels among different group of animals. Many cysts and degenerating follicles were observed in the treatment group.
    Conclusion
    PCOS can be experimentally produced by a single injection of Estradiol Valerate in the rat, but some of the complex aspects of PCOS are not clearly defined.
  • Modaresi M., Messripour M., Khorami H. Page 335
    Introduction &
    Objective
    Soybean (Soja hispida Moench) is a member of Fabaceae family. It is a species of legume native to East Asia. Soy contains significant amount of all the essential amino acids for humans; therefore, is a good source of protein. Soy has an important role in the improvement and treatment of some cancers such as colon, prostate, and breast. The aim of this study was to investigate the effect of soybeans on reproductive system in male mice.Listen
    Materials and Methods
    This experimental study was conducted at Isfahan Payam e Noor University in 2009. In this research, 32 male mice were randomly grouped into four experimental groups. The control group was fed with soy-free basic diet. The experimental groups 1, 2, and 3 were fed with a diet containing 20%, 30% and 50% soy diet respectively.At the end of 9 weeks of treatment, blood samples were collected and serum levels of testosterone, LH and FSH were measured. The collected data was analyzed with SPSS software using one way ANOVA with Dunnett's post test and Duncan test.
    Results
    In the experimental group which received 20% soy diet, the level of testosterone had a meaningful decrease in comparison with the control group (P<0.05), but in the experimental group which received a 50% soy diet, the level of testosterone had a meaningful increase (P<0.05). The LH level in 30% and 50% groups had a meaningful increase but no significant differences were observed in FSH level & weight of testicles (P<0.05).The number of sperms in all of the treatment regimes had a meaningful decrease (P<0.05), but the mean of testis weight was not significantly different between different groups (P>0.05)
    Conclusion
    Results of this research indicated that the 20, 30, and 50 percent soy diet had a negative effect on the male reproductive system in mice.
  • Delaviz H., Mirzaee A., Roozbehi A., Joghataie Mtnajafzadeh N., Rad P., Mohamadi J. Page 345

    Introduction &

    Objective

    Nowadays, cellular and tissues transplant has become the focus of attention for spinal cord injury. It has been shown olfactory nerve cells or olfactory mucosa whi have more efficient on nervous tissue repair and they have been more studied in experimental study. Furthermore, they were used in a few clinical centers for spinal defect. But mucosa tissue and spinal tissue have different structure and there is doubt about the integration of mucosa tissue in nervous tissue. Thus, in this research the morphology and the effect of the fetal olfactory mucosa (FOM) on spinal tissue sparing were studied after transplanted into the spinal cord hemisection in rats.

    Materials and Methods

    This experimental study was conducted at Iran University of Medical Sciences in 2008. Of thirty eight female Sprague-Dawley (200-250g) rats twenty- eight were spinally hemisected at the L1 spinal level and were randomized into two groups of 14 animals. Treatment group received FOM graft and the control group received fetal respiratory mucosa graft (FRM). The other animals received surgical procedure without spinal cord injury as a sham group. The morphology of the transplant region and spinal tissue sparing was examined histological eight weeks after transplantation. The collected data was analyzed by the SPSS software using ANOVA and the morphology of the transplant region were studied by light microscope.

    Results

    Histological study showed that the both mucosa tissues could not integrate with the parenchyma of the spinal tissue. Although the FOM were fused more than the FRM with the host tissue but clear boundary was seen at the graft–host interface. The mean spinal tissue sparing of the treatment group increased a little compare to the control but a significant difference was not apparent whereas, the spinal tissue sparing in treatment and control groups compare to the sham group decreased significantly (P < 0.05).

    Conclusion

    Transplantation of the mucosa tissue directly, into the spinal cord injury was created different cytoarchitecture with spinal tissue and FOM partially preserving tissue sparing.

  • Adib M., Ramezani M., Khalili Ma Page 356
    Introduction &
    Objective
    Today, cryopreservation of the human sperm is a common technique for treating infertility. It has been indicated that cryopreservation by different methods decrease the sperm motility and viability in fertile men, but still effect of freezing of the sperm by vitrification method have not been evaluated on sperm parameters and apoptosis. The aim of this study was to evaluate the effect of vitrification of sperm of fertile men on different sperm parameters (motility, morphology, viability and count) and apoptosis after thawing.
    Materials and Methods
    In this experimental study which was conducted at Yazd Infertility Research and Clinical Center in 2009, seventeen semen samples were collected by masturbation from people who came to this centre. Semen analysis was performed according to WHO standards. Smear was provided from these samples and fixed for TUNEL staining. Some samples were directly cryopreserved by cryoloope in liquid nitrogen and stored at least for Seven days. After thawing, samples were evaluated for sperm parameters. The collected data was analyzed by the SPSS software using paired T-test and Willcoxon statistical test.
    Results
    The progressive movement of sperm was significantly decreased by vitrification. Also significant decrease in viability and morphology of the sperm and increase in the rate of apoptosis was observed after vitrification. The amount of apoptosis had negatively correlated with normal parameters of spermatozoa (especially progressive motility and viability).
    Conclusion
    These results indicated that vitrification is harmful for sperm parameters and of apoptosis rate in fertile men. However, the apoptosis rate was lower compared to other freezing methods.
  • Piri M., Nasehi M., Shahin , Zarrindast Mr Page 366
    Introduction &
    Objective
    A number of β-carboline alkaloids such as harmane are naturally present in the human food chain. Furthermore, some plants which contain β-carboline have behavioral effects such as hallucination. In the present study, the effect of intra-dorsal hippocampus injection of nicotinic receptor agonist on memory impairment induced by harmane was examined in mice.
    Materials and Methods
    This study was conducted at Shahid Beheshti University in 2009. Two hundred and forty mice were anesthetized with intra-peritoneal injection of ketamine hydrochloride, plus xylazine which afterwards were placed in a stereotaxic apparatus. Two cannuale were placed in the CA1 regions of the dorsal hippocampus. All animals were allowed to recover for a total week before beginning of the behavioral testing. After that, the animals were trained in a step-down type inhibitory avoidance task and tested 24 hours after training to measure step-down latency as a scale of memory.
    Results
    Pre-training and post-training, intra-peritoneal injection of harmane impairs inhibitory avoidance memory, but pre-testing injection of harmane did not alter memory retrieval. Pre-testing administration of high dose of nicotine (0.5 µg/mice, intra-CA1) decreased memory retrieval. On the other hand, pre-test intra-CA1 injection of ineffective doses of nicotine (0.1 and 2.5 µg/mice) fully reversed harmane induced impairment of memory.
    Conclusion
    The present results indicated that complex interaction exists between nicotinic receptor of dorsal hippocampus and the impairment of inhibitory avoidance memory induced by harmane.
  • Sharifi A., Naghmachi M., Bahrami S Page 378
    Introduction &
    Objective
    Due to emerging of resistance of microorganisms to antibiotics, investigations for novel antimicrobial agents have always been one of the major preoccupations of the medical society. Traditional medicine systems have played an important role during human evolution and development. Today, a number of medical herbs around the world have been studied for their medicinal activities. Amongst the several herbal medicine used as a medicine, Dorema auchri is yet another potent herbal medicine which has not been extensively studied for the medicinal uses in comparison with other herbal medicine. Dorema auchri has a long history of use as a sore and food additive in Yasuj, Iran. However, not much scientific work has been conducted on Dorema auchri antimicrobial activities. The present study aimed to study the antimicrobial properties of Dorema auchri on some pathogen microorganisms.
    Materials and Methods
    In the present study was conducted at Yasuj University of Medical Sciences in 2009. After collection and preparation of hydro alcoholic extract of Dorena auchri, the extract was used to study its activities against human pathogen microorganisms (overall 10 microorganisms). The determination of minimal inhibitory concentration (MIC) and minimum lethal concentration were evaluated for this extract. The antimicrobial potent of Dorema auchri extract was compared with commercial antibiotics. Each experiment was done three times and collected data were analyzed by SPSS using ANOVA and Chi-Square tests.
    Results
    Findings of this study showed that in 10 mg/ml concentration, all bacteria were resistant to Dorema auchri extract. In 20 mg/ml concentration, only Staphylococcus areus and Staphylococcus epidermis showed zone of inhibition (ZOI) 10 mm and 13 mm respectively. In 40 mg/ml concentration, the maximum ZOI was 15 mm in Staphylococcus areus and 80 mg/ml concentration, the maximum ZOI was 20 mm in Staphylococcus areus. The acceptable MIC and MLC were 20 mg/ml and 40 mg/ml in Staphylococcus areus, Staphylococcus epidermis and Streptococcus pneumonia respectively.
    Conclusion
    Our data clearly indicated that the Dorema auchri extract have antibacterial properties against Staphylococcus areus, Staphylococcus epidermis and Streptococcus pneumonia comparable with standard antibiotics.
  • Hadinia A., Hosseini Sm. Ghnbari A. Aryanpour R. Sayedi F Page 387
    Introduction &
    Objective
    Plants from the genus Pistacia family such as Pistacia atlantica, Pistacia vera and Pistacia khynjuk are considered as herbal medicines. Antibacterial and anti-inflammatory effects of these plants have been confirmed. The aim of the current study was to find the effect of Pistacia khynjuk on humoral immune system of Wistar rats.
    Materials and Methods
    This is an experimental study which was conducted at Yasuj University of Medical Sciences in 2009. Forty male Wistar rats were randomly allocated into four groups of ten animals and orally received 10 mg/kg of the extract of nucleus, cutin and fruit of Pistacia khynjuk respectively, every day for two weeks. The control group received only placebo. Immuno-reactivity was induced using BCG vaccine (IP) with Freund‘s complete adjuvant (CFA). The titer of IgG and IgM were measured after the treatment using ELISA method. Moreover, the cervical lymph nodes and spleen of animals were excised and the volume and density of the primary and secondary follicle was evaluated by steriology. The collected data were analyzed by the SPSS using one-way ANOVA.
    Results
    The differences in the mean level of IgG and IgM between the treated and the control animals were not significant (p>.05). Also, the mean volume of the spleen and cervical lymph nodes of the first three groups in comparison with the control animals were not significant (p>.05).
    Conclusion
    Findings of this study showed that the Pistacia khynjuk did not have any direct effect on the activity of humoral immune system and the increasing of antibody level among Wistar rats.