فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:9 Issue: 36, 2010

Journal of Medicinal Plants
Volume:9 Issue: 36, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/09/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • سعید کیان بخت صفحه 1
    شیوع چاقی و اضافه وزن به طور هشداردهنده در حال افزایش است. چاقی و اضافه وزن از مهمترین عوامل خطر قابل اجتناب هستند که موجب بیماری و مرگ می شوند. داروهای صناعی کاهنده وزن که مورد تایید قرار گرفته اند، اثربخشی کم و عوارض نامطلوب قابل توجهی دارند. روش های متعددی به عنوان جایگزین داروهای صناعی برای ایجاد کاهش وزن به کار می روند. یکی از این روش ها، استفاده از داروهای گیاهی است. در اینجا، اثرات گیاهان دارویی و مواد موءثره گیاهی شامل کافئین، افدرین، Garcinia cambogia،gordonii Hoodia، چای (سبز، سیاه و اولانگ)، بهار نارنج، کاپسایسین، الیاف گیاهی مانند صمغ گوآر، گلوکومانان و اسفرزه2، Cissus quadrangularis، Irvingia gabonensis، لوبیا3، چیتوسان، شنبلیله4 و یوهیمبین در کارآزمایی های بالینی مربوط به کاهش وزن مرور می شوند. اکثر این گیاهان دارویی در پژوهش های بالینی بسیار محدودی مورد مطالعه قرار گرفته اند و هیچ یک از آنها تا حدی که بتوان آن را به طور قطعی جهت کاهش وزن توصیه نمود ارزیابی نشده و همچنین خطرات بالقوه آنها نیز موردمطالعه قرار نگرفته است. بنابراین، انجام پژوهش های بالینی بیشتر برای تعیین میزان اثربخشی و ایمنی گیاهان دارویی و مواد مؤثره گیاهی که ممکن است خاصیت کاهش وزن داشته باشند، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: گیاهان دارویی، چاقی، اضافه وزن، کارآزمایی بالینی، کاهش وزن
  • سیدعلی ضیایی، فریبا سالار، سیما نصری، مهرداد روغنی، محمد کمالی نژاد صفحه 24
    مقدمه
    بیماری پارکینسون، تحلیل نورون های دوپامینی در ساختمان متراکم جسم سیاه و دیگر نواحی ساقه مغز است. استرس اکسیداتیو نقش اصلی را در مرگ نرون ها در این بیماری بازی می کند. مهارکنندگان ACE (آنزیم مبدل آنژیوتانسین) نقش ثابت شده ای در جلوگیری از استرس اکسیداتیو دارند. زرشک یک مهارکننده ACE شناخته شده است.
    هدف
    هدف این تحقیق بررسی عصاره آبی زرشک در درمان بیماری پارکینسون است.
    روش بررسی
    32 موش صحرایی به 4 گروه شاهد، تخریب با نوروتوکسین 6- هیدروکسی دوپامین، درمان با عصاره آبی زرشک و کاپتوپریل تقسیم شدند. در گروه تخریب 5 میکرولیتر از نوروتوکسین محلول در سالین نرمال به داخل جسم سیاه نیمکره چپ تزریق شد و به گروه شاهد به همان حجم، محلول سالین نرمال تزریق شد. گروه درمان علاوه بر نوروتوکسین، عصاره آبی زرشک را به مدت 10 روز (7 روز قبل از تزریق نوروتوکسین و 3 روز بعد از آن) به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه کاپتوپریل به جای عصاره، کاپتوپریل را دریافت کردند. تست های رفتاری سفتی عضلانی و چرخش، اکسیداسیون پروتئین ها، پراکسیداسیون لیپیدها و همچنین اندازه گیری فعالیت آنزیم ACE سرمی و مغزی در رابطه با همه گروه ها بررسی شدند.
    نتایج
    تست های رفتاری سفتی عضلانی و چرخش، نشان دادند که میزان چرخش در گروه عصاره آبی زرشک و کاپتوپریل به طور معنی داری کمتر از گروه نوروتوکسین بود (002/0p=) و پراکسیداسیون لیپیدها فقط درگروه کاپتوپریل کاهش یافت (013/0p=). فعالیت آنزیم ACE توسط کاپتوپریل وزرشک در سرم کاملا مهار شد. عصاره آبی زرشک باعث مهار آنزیم مغزی نیز شد.
    نتیجه گیری
    عصاره ی آبی زرشک احتمالا با مهار آنزیم ACE دربافت مغز می تواند باعث کاهش علایم رفتاری بیماری پارکینسون شود.
    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، 6، هیدروکسی دوپامین، زرشک، آنزیم مبدل آنژیوتانسین
  • هادی محمودی، کامران رهنما، محمد علی عربخانی صفحه 34
    مقدمه
    شانکر و لکه برگی باکتریایی درختان میوه هسته دار به وسیله باکتری های Pseudomonas syringae pv. syringae و Xanthomonas arboricola pv. pruni ایجاد می شوند. با توجه به اثرات سوء سموم کشاورزی بر اکوسیستم های زیستی استفاده از ترکیبات ضد میکربی بی خطر از جمله اسانس و عصاره های گیاهان دارویی امری ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    مطالعه اثر ضد باکتریایی چهارده اسانس و چهار عصاره آبی گیاهی روی باکتری های ذکر شده.
    روش بررسی
    اسانس گیاهان به روش تقطیر با آب استخراج شد. اثر ضد میکروبی اسانس ها به روش نشر از چاهک در 3 تکرار روی باکتری های ذکر شده مورد بررسی و داده ها با نرم افزار SAS تجزیه شد.
    نتایج
    نتایج نشان دادند که بین اسانس ها در بازداری از رشد باکتری ها تفاوت معنی داری وجود دارد. در باکتری Xap اسانس نعناع، مریم گلی، زیره، کاکوتی و زنیان به ترتیب با میزان بازدارندگی 3/6، 17/6، 77/5، 57/5 و 77/4 سانتی متر بالاترین میزان بازدارندگی و اسانس گیاهان بومادران، گشنیز، گلپر و عصاره مریم گلی کمترین اثر را نشان دادند. عصاره آبی چریش بیشترین میزان بازدارندگی و عصاره های آبی آنغوزه و آویشن هیچ گونه تاثیری در رشد باکتری نداشتند. در باکتری Pss اسانس آویشن، زنیان، زیره و نعناع با میزان بازداری از رشد 27/3، 22/2، 17/2 و 2 سانتی متر بیشترین اثر و کاکوتی، گشنیز و رزماری دارای اثر متوسط بوده و اسانس مریم گلی و آنغوزه تاثیری در جلوگیری از رشد باکتری نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات بازدارندگی این اسانس ها روی باکتری های عامل شانکر و لکه برگی درختان میوه هسته دار از این ترکیبات می توان در کنار سایر روش های کنترل به منظور کاهش مصرف سموم استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اسانس و عصاره، گیاهان دارویی، شانکر و لکه برگی باکتریایی درختان میوه هسته دار
  • هما حاجی مهدی پور، شهرام شعیبی، ناهید رحیمی فرد، شمسعلی رضا زاده، طاهره حسنلو، فاطمه باقری، افشین امینی صفحه 43
    مقدمه
    از عفونت های رایج دستگاه گوارش، آلودگی به باکتری هلیکوباکترپیلوری می باشد که منجر به گاستریت، زخم های گوارشی و در نهایت سرطان معده می شود. داروهای شیمیایی بسیاری در ریشه کنی این باکتری به کار می روند ولی مقاومت به بسیاری از داروها و نیز عود مجدد آلودگی از معضلات درمان است. در این میان نقش داروهای گیاهی بسیار با اهمیت است. شیرین بیان یکی از گیاهانی است که در درمان عفونت های هلیکوباکترپیلوری استفاده می شود. این گیاه در مناطق مختلف ایران رویش دارد. بنابراین بررسی اثر گیاه مناطق مختلف ایران بر روی این باکتری حائز اهمیت می باشد.
    هدف
    هدف این تحقیق تعیین میزان حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره ریشه شیرین بیان جمع آوری شده از رویشگاه های مختلف ایران علیه هلیکوباکترپیلوری می باشد تا بهترین رویشگاه گیاه برای بروز اثرات ضد این باکتری معرفی شود.
    روش بررسی
    ریشه های شیرین بیان از 12 منطقه ایران شامل: کرمانشاه، مهاباد، اردبیل، خرم آباد، سرحد فارس، استهبان فارس، قصرالدشت فارس، اکباتان و گنجنامه همدان، نجف آباد اصفهان، سیرجان و کرمان جمع آوری شدند و با استفاده از اتانول 80 درصد عصاره گیری شدند. میزان MIC هر عصاره علیه سه نمونه بالینی باکتری هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیماران در حین اندوسکوپی تعیین شد.
    نتایج
    نتایج نشان دادند که حساسیت باکتری های جدا شده از معده افراد مختلف به عصاره های شیرین بیان متفاوت است. در میان عصاره های موردبررسی، عصاره شیرین بیان رویشگاه اردبیل کمترین MIC (حداقل ppm 125) را از خود نشان داد و تقریبا تمامی سوش ها به عصاره منطقه مهاباد مقاومت نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از تعیین میزان MIC عصاره های شیرین بیان مناطق مختلف ایران می توان گفت مشکل مقاومت به دارو در میان گیاهان دارویی همانند داروهای شیمیایی دیده می شود. به علاوه هنگام استفاده از یک گیاه دارویی در درمان نوع خاصی از بیماری باید به رویشگاه آن توجه نمود تا بهترین اثر درمانی حاصل شود.
    کلیدواژگان: شیرین بیان، هلیکوباکترپیلوری، حداقل غلظت مهارکنندگی
  • محسن نایب پور، وحید خوری، محمد آزادبخت، علی محمدعلیزاده، منا پورابوک، فخری بداغ آبادی، شیما چنگیزی، حمیدرضا مهیمنی صفحه 48
    مقدمه
    گیاهان دارویی به علت سهولت دسترسی، کاهش عوارض جانبی و قیمت مناسب به عنوان جاگزین های شایسته داروهای سنتتیک همواره مورد توجه بوده اند. مواد بیولوژیک با منشاء گیاهی یک شاخه اصلی از فارماکوتراپی مدرن بیماری های قلبی و عروقی را شامل می شود.
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر تعیین نقش ضد آریتمی عصاره هیدرو الکلی زعفران در مدل گره دهلیزی - بطنی ایزوله خرگوش نر می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه از خرگوش های نر نیوزلندی (5/1- 2 کیلوگرم) استفاده شد. پروتکل های تحریکی (زمان ریکاوری، زمان ونکباخ، فیبریلاسیون دهلیزی و ناحیه پنهان) برای بررسی خواص الکترو فیزیولوژیک گره استفاده شد (25=N). کلیه پروتکل های تحریکی در حضور و عدم حضور عصاره (54 و 108 میلی گرم در لیتر) تکرار شد. تمام نتایج به صورت میانگین ± خطای استاندارد گزارش شده است.
    نتایج
    بعد از اضافه نمودن عصاره، روند افزایشی در زمان ونکباخ مشاهده شد به طوری که میزان آن از 7/4 ± 141 در حالت کنترل به 7/6 ± 9/165 میلی ثانیه در غلظت بالای عصاره افزایش معنی داری یافت (05/0 p). اثرات عصاره بر روی خواص گره در طول اجرای پروتکل فیبریلاسیون دهلیزی به صورت افزایش غیرمعنی دار میانگین هیس های متوالی و تعداد حذف گره ای ظاهر شد. این در حالی بود که عصاره زعفران در غلظت بالا سبب افزایش معنی دار ناحیه پنهان از 5/5 ± 10 میلی ثانیه به 4/7 ± 6/23 میلی ثانیه شد (05/0 p).
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی زعفران می تواند سبب افزایش معنی دار ناحیه پنهان در یک مدل وابسته به سرعت شود که روند فوق، سبب افزایش نقش محافظتی زعفران در برابر مدل فیبریلاسیون دهلیزی شبیه سازی شده تصادفی نشد.
    کلیدواژگان: گره دهلیزی، بطنی، فیبریلاسیون دهلیزی، عصاره هیدروالکلی زعفران، آریتمی
  • حسنعلی نقدی بادی، مریم مکی زاده تفتی، شمسعلی رضازاده، یوسف اجنی، زهره کدخدا صفحه 57
    مقدمه
    آویشن کرمانی با نام علمیJalas Thymus carmanicus گونه ای معطر و دائمی از خانواده نعناعیان است که در مناطق مختلف ایران پراکنش دارد.
    هدف
    در این مطالعه، خصوصیات گیاه شناسی و بازده و اجزای اسانس اکوتیپ های آویشن کرمانی در رویشگاه های طبیعی ایران مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش بررسی
    اکوتیپ های آویشن کرمانی از کرمان (دو منطقه راین و سیرچ)، یزد، اصفهان و شاهرود جمع آوری شدند. مشخصات جغرافیایی مناطق جمع آوری نمونه ها و صفات گیاه شناسی اکوتیپ ها ثبت شد. استخراج اسانس به روش تقطیر با آب به مدت 3 ساعت انجام شد و شناسایی کمی و کیفی ترکیبات نمونه های اسانس به وسیله دستگاه های گاز کروماتوگراف و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی2 انجام شد.
    نتایج
    بازده اسانس سرشاخه خشک اکوتیپ های کرمان - راین، کرمان - سیرچ، یزد، شاهرود و اصفهان به ترتیب برابر 5/2، 9/1، 0/2، 8/1 و 5/1 درصد بود. در هریک از نمونه های اسانس اکوتیپ های کرمان - راین، کرمان - سیرچ، یزد، شاهرود و اصفهان به ترتیب تعداد 34، 36، 37، 38 و 33 ترکیب شناسایی شد که به ترتیب 7/98، 9/98، 9/96، 3/92 و 2/98 درصد از این اسانس ها را تشکیل می داد. کارواکرول (7/80 – 42 درصد)، تیمول (8/11 - 1/4 درصد)، پاراسیمن (8/12- 5/2 درصد)، گاماترپینن (3/7- 7/3 درصد) و بورنئول (3/8– 1/3 درصد) از ترکیب های اصلی اسانس اکوتیپ ها بود و کارواکرول ترکیب عمده در همه اکوتیپ ها بود.
    نتیجه گیری
    آویشن کرمانی به واسطه دارا بودن مقدار قابل توجهی اسانس و ترکیبات فنلی ارزشمند تیمول و کارواکرول می تواند در صنایع دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آویشن کرمانی، اسانس، تیمول، کارواکرول
  • رسول محمدی، محمدرضا شکوه امیری، سیدمهدی موسوی، اصغر سپه وند، معصومه شمس قهفرخی، محمدحسین یاد گاری، شهلا رودبارمحمدی، شهلا شادزی صفحه 66
    مقدمه
    آسپرژیلوزیس عفونت قارچی فرصت طلبی است که به وسیله گونه های مختلف آسپرژیلوس ایجاد می شود. تظاهرات بالینی و شدت بیماری بستگی به شرایط فیزیولوژیک بدن میزبان، اندام های گرفتار شده و گونه های مختلف این قارچ دارد. Cinnamomum zeylanicum یک گیاه همیشه سبز 15 - 10 متری است که به خانواده Lauraceae تعلق دارد و بومی سریلانکا است. اسانس این گیاه دارای خواص ضد میکروبی است.
    هدف
    بررسی خواص ضد قارچی اسانس این گیاه علیه جدایه های بالینی آسپرژیلوس و تعیین MICاسانس می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه از روش Broth microdilutionاستفاده شد، به این ترتیب که اسانس گیاه با استفاده از دستگاه Clevengerاستخراج و در گوده های میکرو پلیت بر جدایه ها اثر داده شد و سپس با توجه به کدورت ایجاد شده در گوده ها و انتقال به محیط آگار، MIC آنها محاسبه شد.
    نتایج
    تعداد جدایه ها بیست و هفت عدد بود که مقادیر MICبه این شرح محاسبه شد: هشت جدایه g/mlμ 18/1، شش جدایه: g/mlμ 59/0، چهار جدایه: g/mlμ 29/0، پنج جدایه: g/mlμ 14/0 و چهار جدایه: g/mlμ 07/0.
    نتیجه گیری
    از آنجا که اسانس این گیاه بر تمامی جدایه های به کار رفته در این تحقیق موثر بود، لذا می توان آن را به عنوان اسانسی موثر با خاصیت ضد قارچی معرفی نموده و بررسی خواص ضد قارچی آن را در شرایط Invivoتوصیه نمود.
    کلیدواژگان: Cinnamomum zeylanicum، آسپرژیلوس، فعالیت ضد قارچی، اسانس
  • مهرداد ایرانشاهی، امیر فامیلی، کارلا باسارلو، سونیا پیاسنته، کوزیمو پیزا صفحه 72
    مقدمه
    جنس Ferula بیش از 130 گونه در جهان دارد که قریب به 30 گونه آن در ایران یافت می شود. بر روی شناسایی ترکیبات موجود در گونه های این جنس تحقیقات گسترده ای صورت گرفته است، اما تاکنون فقط فروتینین و فروتین از این گونه F. ovina شناسایی شده است.
    هدف
    شناسایی و تعیین ساختمان ترکیبات موجود در ریشه گیاه F. ovina.
    روش بررسی
    عصاره دی کلرومتانی ریشه گیاه F. ovina به روش خیساندن تهیه شد. عصاره به روش تبخیر حلال تغلیظ شده و 20 گرم از آن بر روی ستونی به طول و قطر 60 و 5 سانتی متر که حاوی فاز ثابت سیلیکاژل بود، قرار گرفت. شستشوی ستون با حلال اتردوپترول آغاز و با افزودن تدریجی قطبیت حلال به وسیله حلال اتیل استات ترکیبات به ترتیب قطبیت کم به زیاد از ستون خارج شدند. بخش های جمع آوری شده حلال خارج شده از ستون 250 سی سی بودند که بعد از کنترل با کروماتوگرافی صفحه نازک، بخشهایی که ترکیبات مشابه داشتند با یکدیگر مخلوط شدند.
    نتایج
    در پایان کار کروماتوگرافی ستون، سه ترکیب عمده به نام های استیلوزین2، شیمگین3 و فروتینین4 به صورت خالص به دست آمد. ساختمان ترکیبات ذکر شده با استفاده از طیف های یک بعدی و دو بعدی رزونانس مغناطیسی هسته5 تعیین شدند. دو ترکیب اول از مشتقات مونوترپن ها و ترکیب سوم از مشتقات سزکوئی ترپن ها می باشند.
    نتیجه گیری
    عمده ترکیبات عصاره دی کلرومتانی ریشه گیاه F. ovina مشتمل بر سه ترکیب شناخته شده استیلوزین، شیمگین و فروتینین می باشد. از آنجایی که بیشترین ماده موجود در این گیاه فروتینین است و نظر به اهمیت فروتینین به عنوان یکی از قویترین استروژن های طبیعی اهمیت این گونه از Ferula دو چندان می شود.
    کلیدواژگان: چتریان، Ferula ovina، ریشه، استیلوزین، شیمگین، فروتینین
  • پروین رهنما، حسن فلاح حسینی، خدیجه محمدی، مریم مدرس، کبری خاجوی شجاعی، مریم عسکری، پریسا مزینی صفحه 81
    مقدمه
    شیوع و اهمیت دیسمنوره و اثر آن بر کیفیت زندگی و عوارض ناشی از مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی در این بیماری موجب شده است که تمایل به درمان های تکمیلی، جایگزین و گیاهان دارویی افزایش یابد.
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی اثر پودر ریزوم گیاه زنجبیل بر شدت دیسمنوره اولیه در دانشجویان ساکن خوابگاه دانشگاه شاهد بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تعداد 78 نفر دانشجوی دختر با میانگین سن 21 سال ساکن خوابگاه دانشگاه شاهد واجد شرایط وارد مطالعه شدند. افراد با تکمیل پرسشنامه علاوه بر پاسخ به سوالات دموگرافیک و خصوصیات مربوط به قاعدگی، شدت درد آنها به وسیله امتیازبندی چند بعد گفتاری سنجیده شد و افراد ی که دیسمنوره اولیه درجه 2 و 3 داشتند، وارد مطالعه شدند. همچنین شدت درد آنها قبل و بعد از مداخله با مقیاس آنالوگ بصری سنجیده شد. به افراد در گروه زنجبیل کپسول های 500 میلی گرمی زنجبیل سه بار در روز در ابتدای سیکل به مدت سه روز و افراد در گروه دارونما به طور مشابه کپسول دارونما تجویز شد. در این مطالعه میانگین شدت درد بر اساس مقیاس درد خطی بصری و طول مدت درد در هر دو گروه تعیین و با یکدیگر مقایسه شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که کلیه افراد مورد پژوهش از نظر مشخصات دموگرافیک، خصوصیات قاعدگی و شدت دیسمنوره اولیه در قبل از درمان یکسان و همگن بودند. ولی پس از مداخله شدت و مدت درد در دیسمنوره اولیه در گروه زنجبیل به صورت معنی داری در مقایسه با گروه دارونما کاهش یافت (به ترتیب 01/0 p
    کلیدواژگان: زنجبیل، داروی گیاهی، دیسمنوره، درد
  • شمسعلی رضازاده، رضا غفارزادگان، پریسا خدیوپارسی، فرحناز خلیقی سیگارودی، مرتضی پیرعلی همدانی، زهره کدخدا صفحه 87
    مقدمه
    گیاه بذرالبنج از خانواده سیب زمینی یکی از گیاهان دارویی مهم می باشد که شامل تروپان آلکالوییدها است. تروپان آلکالوییدها یک گروه مشخص از متابولیت های ثانویه خانواده سیب زمینی هستند. گونه های هیوسیاموس منبع غنی از تروپان آلکالوییدها هستند که به طور عمده شامل هیوسیامین و هیوسین (اسکوپولامین) می باشند که به صورت وسیعی به سبب خواص درمانی آنها مانند مدری، آنتی اسپاسمودیکی، آنتی کولینرژیکی، مسکن و آرام بخشی مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین تعیین روشی بهینه برای استخراج هیوسین از گیاه بذرالبنج امری ضروری است.
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق، تعیین شرایط بهینه برای استخراج ماده مؤثره دارویی هیوسین از گیاه بذرالبنج می باشد.
    روش بررسی
    سه فاکتور دمای استخراج، زمان استخراج و اندازه ذره ای گیاه با استفاده از روش طراحی باکس- بنکن سه سطحی مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار هیوسین به دست آمده توسط دستگاه گاز کروماتوگراف مدل Younglin Acm 6000 اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج نشان دادند که بهترین شرایط عملیاتی برای استخراج هیوسین از گیاه بذرالبنج شامل استخراج به کمک امواج مافوق صوت در دمای 43 درجه سانتی گراد با مش 45 و در مدت زمان 130 دقیقه می باشد که تحت این شرایط بالاترین مقدار هیوسین از گیاه استخراج می شود.
    نتیجه گیری
    برای استخراج ماده اولیه دارویی هیوسین از گیاه بذرالبنج بایستی از شرایط عملیاتی ویژه ای که در تحقیق به دست آمده است استفاده شود.
    کلیدواژگان: بذرالبنج، سولاناسه، هیوسین، آلکالویید
  • حسین حسین زاده، تکتم ضیایی صفحه 96
    مقدمه
    صمغ پسته از دیر باز در طب سنتی مورد استفاده بوده است. حالات خواب آلودگی از صمغ پسته (Pistacia vera L.) در مطالعات قبلی مشاهده شده است.
    هدف
    در این تحقیق اثرات تزریق داخل صفاقی عصاره هیدروالکلی صمغ پسته بر شلی عضلانی، خواب و اضطراب موش سوری بررسی شد.
    روش تحقیق: اثر صمغ پسته بر تعادل حرکتی و شل کنندگی عضلانی به دو روش میله چرخان و بارفیکس،30 و 60 دقیقه پس از تزریق مواد بررسی شد. در آزمون خواب آوری، زمان شروع به خواب رفتن و مدت زمان در خواب بودن 30 دقیقه پس از تزریق عصاره ها و مواد به روش القاء خواب با تزریق پنتوباربیتال انجام شد. رفتارهای حرکتی موش ها با آزمون جعبه باز بررسی شد. اثر ضداضطرابی به روش ماز به علاوه ای، 30 دقیقه پس از تزریق بررسی شد.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که صمغ پسته در دوزهای 1 و 5/0- 25/0 گرم بر کیلوگرم به طور معنی داری اثرات خواب آوری (افزایش در طول خواب در تمام دوزها و کاهش زمان شروع به خواب رفتن در دوز 1 گرم بر کیلوگرم)، اثر ضد اضطرابی در آزمون ماز به علاوه، شل کنندگی عضلانی (در آزمون بارفیکس و با دوز 1 گرم بر کیلوگرم) و کاهش فعالیت حرکتی با تمام دوزها (001/0>p) داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که عصاره هیدروالکلی صمغ پسته تاثیر مناسبی بر تسهیل روند خواب آوری، اثر ضداضطرابی و شلی عضلانی دارد که ممکن است این ترکیب در کاهش اختلالات انقباضی عضلات، بی خوابی و اضطراب مؤثر باشد.
    کلیدواژگان: صمغ پسته، شلی عضلانی، خواب آوری، ضداضطرابی
  • میترا مهربانی، محمود رضا حیدری، مهرناز مهربانی صفحه 106
    مقدمه
    گیاه مورپرزو (از خانواده نعناع) در درمان دیابت شیرین در طب سنتی منطقه کرمان استفاده می شود. اثرات ضددیابتی گونه های دیگری از جنس Salvia نیز گزارش شده است.
    هدف
    در تحقیق حاضر اثر ضد هیپرگلیسمی این گیاه بررسی شد.
    روش بررسی
    یازده گروه هفت تایی موش های صحرایی نر سفید (شش گروه سالم و پنج گروه دیابتی) استفاده شد. موش ها توسط دوز 64 میلی گرم بر کیلوگرم از استرپتوزوسین دیابتی شدند. دوزهای 50، 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره متانلی کاملا خشک شده برای یک روز و دوز 400 میلی گرم بر کیلوگرم برای 12 روز به شکل داخل صفاقی2 به کار رفت. در انتها پانکراس، کبد، کلیه و طحال، تحت مطالعات هیستوپاتولوژیک قرار گرفت. مطالعات آماری با روش ANOVA با Tukey Post hoc انجام شد.
    نتایج
    دوزهای مختلف از عصاره متانلی گیاه، به طور معنی داری باعث پایین آوردن قند خون حیوانات دیابتی شد که بیشترین اثر مربوط به دوز 400 میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره بود (001/0 p
    کلیدواژگان: Salvia mirzayanii، دیابت، استرپتوزوسین، موش صحرایی، عصاره متانلی
  • جواد ترکمن، شهره سیام صفحه 117
    مقدمه
    تیره بیدیان شامل جنس بید و صنوبر می باشد. گونه های مختلف این خانواده به خصوص بید2 از نظر داشتن ماده سالیسین در پوست آن دارای جایگاه خاصی در کتب طب سنتی است. شناسایی و بررسی خواص دارویی گونه های مختلف این تیره گامی در جهت شکوفایی صنایع دارویی و توسعه پایدار گیاهان دارویی کشور می باشد.
    هدف
    این پژوهش جهت اندازه گیری ماده سالیسیلیک اسید در پوست درختان صنوبر دلتوئیدس و اورامریکن انجام شده است.
    روش بررسی
    بعد از جمع آوری و خشک کردن پوست درصد کلی مواد استخراجی پوست هریک از گونه ها بر طبق استاندارد TAPPI با استفاده از حلال های استن٬ اتانل و آب اندازه گیری شدند و برای اندازه گیری میزان سالیسیلیک اسید از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا3 استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که کل مواد استخراجی پوست درختان صنوبر دلتوئیدس و اورامریکن بترتیب 2/12 و 7/17 درصد وزن پوست است. کروماتوگرام های به دست آمده نشان می دهد که مواد محلول در آب هریک از گونه ها دارای 32 ترکیب می باشد که دو ترکیب بیشترین مقدار را دارد که یکی از آن دو ماده سالیسیلیک اسید است. مقدار سالیسیلیک اسید در مواد استخراجی پوست صنوبر دلتوئیدس و اورامریکن به ترتیب ppm 7/14 و 5/19 می باشد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی این پژوهش نشان می دهد که جنس صنوبرها دارای سالیسیلیک اسید می باشند. اما مقدار آن کمتر از جنس بید می باشد. مقدار سالیسیلیک اسید در پوست صنوبر اورامریکن بیشتر از دلتوئیدس است. ترکیب های چربی دوست پوست اورامریکن دو برابر دلتوئیدس است. درحالی که بین ترکیب های آب دوست آنها تفاوت زیادی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سالیسیلیک اسید٬ صنوبر اورامریکن٬ صنوبر دلتوئیدس ٬ کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
  • علی گل، فاطمه مسجدی، شهریار دبیری صفحه 124
    مقدمه
    دیابت ملیتوس، شرایط افزایش مزمن قند خون است که با خطر ابتلا به آترواسکلروزیس، بیماری های کلیوی، آسیب به سیستم های بینایی و عصبی همراه است. گیاه دارویی سیر نیز دارای فعالیت های متنوع زیستی از جمله فعالیت ضددیابت می باشد.
    هدف
    سیر و فرآورده های آن در بیماری های قلبی - عروقی که جزء عوارض دیابت محسوب می شوند، مؤثرند. از آنجا که مطالعات گذشته روی نقش درمانی سیر در دیابت متمرکز بوده اند، ما تصمیم گرفتیم اثر پیشگیرانه سیر را بر افزایش لیپیدهای سرم بررسی نماییم.
    روش بررسی
    چهل سر موش صحرایی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 20 ± 250 گرم به 5 گروه تقسیم شدند: 1) گروه کنترل (N)، 2) گروه نرمال + سیر (N+G)، 3) گروه دیابتی (D)، 4) گروه دیابتی + سیر _ قبل (D+Gb): دریافت آب سیر به مدت سه هفته قبل از تزریق استرپتوزوتوسین و ادامه آن برای سه هفته دیگر، 5) گروه دیابتی+ سیر _ بعد (D+Ga): دریافت آب سیر به مدت سه هفته بعد از تزریق STZ. دیابت از طریق تزریق داخل صفاقی STZ به میزان (mg/kg BW 60) ایجاد شد. آب سیر با دوز 1 میلی لیتر به ازای هر صد گرم وزن بدن روزانه توسط گاواژ به حیوانات خورانده شد. در پایان دوره شش هفته ای آزمایش، میزان مصرف غذا با استفاده از قفس متابولیک و سطح گلوکز، کلسترول و تری گلیسریدهای سرم نیز با روش های آنزیمی سنجیده شد.
    نتایج
    وزن بدن در گروه های D+Gb و D+Ga در مقایسه با گروه D به طور معنی داری (05/0>p) افزایش نشان داد، در حالی که، میزان مصرف غذا در همین گروه ها نسبت به گروه D، به طور معنی داری (0001/0>p) کاهش نشان داد. همچنین، وزن بدن در گروه D+Gb در مقایسه با گروه D+Ga افزایش معنی دار (05/0>p) ولی مصرف غذا کاهش معنی دار (001/0>p) نشان می دهد. سطوح گلوکز، کلسترول و تری گلیسریدها به طور معنی داری (0001/0>p) در گروه های D+Gb و D+Ga نسبت به گروه D کاهش یافت. سطح گلوکز گروه D+Gb با گروه هایN و N+G اختلافی نداشت، اما نسبت به گروه D+Ga کاهش معنی دار (05/0>p) نشان داد. در گروه D+Gb، سطح کلسترول نسبت به گروه هایN و N+G (01/0>p) و سطح تری گلیسرید نسبت به گروه های N و D+Ga کاهش معنی دار (001/0>p) نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل پیشنهاد می کنند که آب سیر، می تواند در پیشگیری از افزایش کلسترول و تری گلیسریدهای سرم در موش های دیابتی، مفید و مؤثر باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، سیر، کلسترول، تری گلیسرید، موش صحرایی
  • افشین آخوندزاده بستی، عباسعلی ساری، نوردهر رکنی، حسینعلی ابراهیم زاده موسوی، مهدی سلطانی، حسن گندمی، نسرین چوبکار، علی خنجری، سپیده عباس زاده صفحه 136
    مقدمه
    گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثرات ضد میکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری های بیماری زای مهمی که از عوامل مسمومیت های غذایی رایج هستند، لازم و ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    این مطالعه به منظور ارزیابی اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در ماهی کپور نقره ای شور (8 درصد نمک در بافت) صورت گرفت.
    روش بررسی
    اثر غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر، 045/0، 135/0، 405/0 و 810/0 درصد) بر روی ویبریو پاراهمولیتیکوس در دو درجه حرارت (15 و 25 درجه سانتی گراد) از طریق سنجش میزان رشد باکتری در فیله ماهی شور بررسی شد.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که تاثیر غلظت های مختلف اسانس مذکور بر روی رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در دو دمای 15 و 25 درجه سانتی گراد نسبت به گروه کنترل معنی دار بوده است و تیمارهای مختلف هیچ گونه اختلاف معنی داری با هم نداشتند (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثر بازدارندگی روی ویبریو پاراهمولیتیکوس بوده و می تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در ماهی شور مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آویشن شیرازی، اسانس گیاهی، ویبریوپاراهمولیتیکوس، ماهی شور
  • محمدعلی سحری، عفت مروتی، محسن برزگر صفحه 145
    مقدمه
    با توجه به افزایش بیماری های قلبی- عروقی، سرطان و چاقی به دلیل مصرف بالای چربی های اشباع و حیوانی، ضرورت مصرف اسید های چرب امگا 6 و امگا 3 در رژیم غذایی که مانع از ابتلا است و نیز محدودیت منابع موجود به نسبت افزایش جمعیت، محققین در پی یافتن منابع دیگری می باشند.
    هدف
    جهت استفاده ی بهینه ی منابع داخلی، کشت رو به افزایش و وجود ارقام جهش یافته، به بررسی خواص فیزیکو- شیمیایی بذر و روغن شش رقم از ارقام/لاین های گلرنگ (کشت شده در ایران)، مقایسه و دسته بندی (لینولئیک یا اولئیک اسید بالا) آن می پردازد.
    روش بررسی
    رقم/لاین های گلدشت (رقم بهاره)، محلی اصفهان، اصفهان 14 و اصفهان 28 (لاین بهاره)، پدیده (رقم پاییزه) و سینا (رقم دیمی) از مؤسسه ی نهال و بذر کرج تهیه و خواص بذر (پوست: دانه، روغن، پروتئین، خاکستر و رطوبت) و روغن استخراجی (ترکیب اسیدهای چرب، رنگ، اعداد اسیدی، یدی و صابونی) بررسی شد.
    نتایج
    نمونه ها همگی از نوع معمولی یا لینولئیک بوده و از نوع اولئیک ((Saffola نبود و مقادیر پوست: بذر 8/55 - 5/42؛ اندیس های اسیدی 35/1 - 32/0، یدی 130 - 111 و صابونی 6/166 - 1/151؛ درصدهای رطوبت 62/4 - 04/4، خاکستر 98/2 - 13/2، پروتئین 6/17 - 9/12، روغن 5/34 – 21 و اسیدهای چرب عمده، لینولئیک (78/75 – 6/72)، اولئیک (7/18 - 6/12)، پالمتیک (4/8 - 34/7) و استئاریک (65/2 - 8/1) بود.
    نتیجه گیری
    در مقایسه با سایر منابع گیاهی، گلرنگ ایرانی بالاترین مقدار اسیدهای چرب ضروری و با ارزش امگا 6 را دارد.
    کلیدواژگان: روغن گلرنگ، امگا 6، خواص فیزیکوشیمیایی، ارقام، لاین های گلرنگ ایرانی
  • آرش خاکی، امیرافشین خاکی، فاطمه فتحی آزاد، حمیدرضا احمدی آشتیانی، حسین رستگار، سیدامیرمهدی ایمانی، رضا حاجی آقایی صفحه 155
    مقدمه
    امروزه با صنعتی شدن کشورها اکثر ساکنین مناطق شهری در معرض امواج الکترو مغناطیس قرار دارند. بحث بر روی اینکه آیا این امواج بر روی بافت های بدن اثرات جانبی دارد ادامه دارد.
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی بافت رحمی به عنوان ارگانی مهم و کلیدی در تولید مثل و مطالعه اثرات امواج فوق بر روی این بافت می باشد.
    روش بررسی
    بدین منظور از 40 سر موش صحرایی ماده استفاده شد، 20 سر از موش ها در معرض 40 هرتز (1/0 تسلا) تشعشع امواج قرار گرفتند و یکی ازاین گروه ها ازعصاره ریحان به میزان 7/0 گرم به ازای کیلوگرم به صورت گاواژ استفاده نمود. در انتهای آزمایش از بافت رحم جهت مطالعه مرگ برنامه ریزی شده سلول با روش تانل نمونه برداری شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که امواج الکترو مغناطیس سبب افزایش مرگ برنامه ریزی شده سلول های بافت رحمی شده، اما در گروه دریافت کننده عصاره ریحان میزان مرگ برنامه ریزی شده سلول های بافت رحمی به صورت معنی داری کاهش یافته بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    ازآنجا که در این مطالعه امواج الکترو مغناطیس سبب آسیب سلولی می شود و مصرف عصاره ریحان به میزان 7/0 گرم به ازای کیلوگرم سبب کاهش آسیب سلولی در بافت رحم در موش های در معرض تشعشع شده است.
    کلیدواژگان: آپوپتوزیس، امواج الکترو مغناطیس، رحم، عصاره ریحان، موش صحرایی
  • کامکار جایمند، محمدباقر رضایی، محمدحسن عصاره، سید رضاطبایی عقدایی، سعیده مشکی زاده صفحه 161
    مقدمه
    فلاونوییدها طبقه بزرگی از پلی فنل ها با بیش از 4000 ترکیب هستند، اغلب مسؤول رنگ زرد، قرمز و ارغوانی گل ها، میوه ها و سبزیجات در گیاه هستند. فلاونوییدها نقش آنتی اکسیدانی را در فتوسنتز گیاهان به عهده دارند، فلاونوییدها دارای اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، جلوگیری کننده سرطان و محافظت کننده از قلب می باشند.
    هدف
    هدف از این تحقیق، استخراج و اندازه گیری ترکیب های فلاونوییدی کامفرول و کوئرستین در گلبرگ پانزده ژنوتیپ گل محمدی جمع آوری شده از مناطق مرکزی ایران (کشت شده در موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور) می باشد.
    روش بررسی
    پنج گرم نمونه تازه گل محمدی مورد آزمایش در اوایل اردیبهشت 1385 جمع آوری و با حلال متانول و اسید استیک (به نسبت 9: 1) توسط دستگاه آسیاب برقی بافت گلبرگ در حلال زده و حل شده، توسط کاغذ صافی، صاف شده، عصاره حاصل را به 30 میلی لیتر حجم رسانده و جهت تجزیه به دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا تزریق شد.
    نتایج
    دو فلاوونول به نام کامفرول و کوئرستین در 15 نمونه عصاره های گل محمدی تعیین مقدار شد. بیشترین میزان کامفرول در نمونه های کامو 4 (ppm 482)، اراک (ppm 421)، قهرود (ppm 420) و مشهد اردهال 1 (ppm 412) و کمترین میزان در نمونه های قمصر 3 (ppm 131)، کامو 3 (ppm 164)، کامو 2 (ppm 169) و قمصر 1 (ppm 188) وجود داشت. در رابطه با ترکیب کوئرستین بالاترین میزان در نمونه های کامو 4 (ppm 358)، قهرود (ppm 337)، قمصر 2 (ppm 324) و اراک (ppm 318) و کمترین میزان در نمونه های قم (ppm 82)، تهران (ppm 91)، قمصر 3 (ppm 122) و کامو 2 (ppm 172) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، بهترین اکسشن ها (نمونه های کامل گیاهی) از نظر میزان ترکیب های کامفرول و کوئرستین به ترتیب شامل کامو 4 (482 و ppm 358)، قهرود (420 و ppm 337) و مشهد اردهال 1 (412 و ppm 300) می باشند.
    کلیدواژگان: گل محمدی، فلاونویید، کامفرول، کوئرستین، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
  • علی رضایی، مهرداد پاشازاده، چنگیز احمدی زاده، بهبود جعفری، محمد جلیل زاده هدایتی صفحه 169
    مقدمه
    گیاه سنبل الطیب به واسطه اثرات آرام بخشی، ضدتشنجی و ضد دردی از دیرباز در طب سنتی چین، هند و ایران جایگاه خاصی داشته است. این گیاه با توجه به داشتن آلکالوییدها- استراسیدهای آلی – اسید والریک و ایزووالریک ها همواره در جهت کاهش فشارهای عصبی، درمان افسردگی و بی خوابی مزمن مورد استفاده قرار گرفته است.
    هدف
    با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم که اثرات ضداضطرابی و پیش بیهوشی عصاره این گیاه را با داروی شیمیایی به صورت مقایسه ای مورد مطالعه قرار دهیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه ابتدا ریزوم گیاه سنبل الطیب Nardostachys jatamansi توسط کلروفرم: متانول (30: 70) عصاره گیری و سپس به منظور تهیه عصاره تام، فراکسیون n هگزان آن تهیه و مورد بررسی فیتوشیمیایی به وسیله دستگاه GC-MS قرار گرفت. به منظور مطالعه اثرات تسکینی و ضد اضطرابی عصاره سنبل الطیب در مقایسه با دیازپام در گروه های مختلف موش های ماده نژاد ویستار، عصاره سنبل الطیب با دوزهای 400، 200 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم و دیازپام با دوز 2/1 میلی گرم بر کیلوگرم و دی متیل سولفوکساید با همان حجم 30 دقیقه قبل از ارزیابی اثرات تسکینی/خواب آوری (مدت خواب القا شده با کتامین با دوز 40 میلی گرم بر کیلوگرم) و ارزیابی اثرات ضد اضطرابی با استفاده از مازصلیبی شکل با دوزهای فوق الذکر به صورت داخل صفاقی تزریق شد.
    نتایج
    نتایج آنالیز فیتوشیمیایی نشان داد که مواد محلول در n هگزان عصاره حاوی بیش از 15 جزء می باشد که از عمده ترین آنها می توان به ترکیبات 9-Aristolen-1-alpha-ol(1/31 درصد)، Valerenic acid (5/26 درصد) و Valernal (13درصد) اشاره نمود. بررسی های فارماکولوژیکی نشان داد که عصاره سنبل الطیب با بیشترین پاسخ در دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم اثرات تسکینی و ضداضطرابی بهتری دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که عصاره سنبل الطیب دارای اثرات تسکینی و ضد اضطرابی معنی داری در مقایسه با دیازپام می باشد.
    کلیدواژگان: سنبل الطیب، کتامین، دیازپام، ماز
  • سیما بشارت، علی جباری، مهسا بشارت صفحه 175
    مقدمه
    گیاه Wild Lettuceکه در زبان فارسی «کاهوی وحشی» نامیده می شود، از گیاهان معروف جهان است که در ایران ناشناخته باقی مانده است. مصرف تصادفی یا بیش از حد این گیاه دارای اثرات مضری است. کاهوی وحشی در شمال ایران نیز می روید و برخی مردم محلی بدون اطلاع از ضرر هایش آن را استفاده می کنند.
    هدف
    معرفی یک سری بیمار که با مصرف اتفاقی این گیاه دچار مسمومیت شده بودند.
    روش بررسی
    در این سری موارد 8 بیمار گزارش شده که به دلیل مصرف مقادیر متفاوتی از این گیاه دچار انواع مسمومیت ها شده و در یک مرکز آموزشی درمانی در گرگان مداوا شدند.
    نتایج
    در این سری موارد 8 بیمار گزارش شده که به دلیل مصرف مقادیر متفاوتی از این گیاه دچار انواع مسمومیت ها شده و در یک مرکز آموزشی درمانی در گرگان تحت مداوا قرار گرفتند. بیماران با علایم مختلفی به مرکز درمانی مراجعه کرده بودند که در نهایت همگی بهبود یافتند. تنها یک مورد بستری در ICU داشتیم. تمامی این بیماران در پیگیری های بعدی بهبود یافته و علایمی از مسمومیت مزمن نشان ندادند. مسمومیت به دلیل مصرف گیاه در زمانی بود که هنوز فصل برداشت آن نرسیده بود.
    نتیجه گیری
    شک بالینی و گرفتن شرح حال دقیق اساس درمان مسمومیت ها را تشکیل می دهند. توصیه می شود از مصرف هر ماده ای هرچند گیاهی تا زمانی که از کلیه خواص، اثرات و عوارض آن اطلاع کافی نداریم، اجتناب کنیم.
    کلیدواژگان: گیاه کاهوی وحشی، خواب آور، گلستان
|
  • Kianbakht S. Page 1
    The prevalence of obesity and overweight is alarmingly increasing. Obesity and overweight are regarded as the most important avoidable risk factors causing morbidity and mortality. The approved synthetic weight loss drugs have low efficacies and considerable adverse effects. Numerous approaches are used as alternatives to synthetic drugs to induce weight loss. One of the approaches is use of herbal medications. Here, the effects of medicinal plants and herbal active constituents including caffeine, ephedrine, Garcinia cambogia, Hoodia gordonii, tea (green, black and oolong), Citrius aurantium, capsaicin, plant fibers such as guar gum, glucomannan and psyllium, Cissus quadrangularis, Irvingia gabonensis, Phaseolus vulgaris, chitosan, Trigonella foenum-graecum and yohimbine in clinical trials concerning weight loss are reviewed. Most of these medicinal plants have been studied in very limited clinical studies, and none have been evaluated to the extent that can be definitively recommended for weight reduction, nor have they been studied to ascertain the extent of potential hazards. Thus, further clinical researches to define the efficacies and safeties of the medicinal plants and herbal active constituents that may have weight reducing properties seem warranted.
  • Salar F. , Ziai Sa , Nasri S. , Roghani M. , Kamalinejad M. Page 24
    Background
    Parkinson’s disease is a neurodegenerative disease of dopaminergic neurons in substancia nigra. Superoxides formation is one of the main etiologies of the disease, and angiotensin converting enzyme inhibitors (ACEIs) are able to suppress superoxide formation.
    Objective
    Berberis vulgaris is an ACE inhibitor and considered for this purpose.
    Methods
    Male rats (n=32) were divided in 4 groups: Sham, Neurotoxin (injection of 6-hydroxydopamine into left hemisphere SNC), Berberis vulgaris aqueous extract (10 mg/kg) and captopril. Berberis and captopril were injected i.p. 7 days before and 3 days after 6-hydroxydopamine injection. Muscle rigidity, apomorphine test, brain protein oxidation and lipid peroxidation as well as serum and brain ACE activity were assayed in all 4 groups.
    Results
    Rotation test with apomorphine in captopril and Berberis groups were significantly lower than neurotoxin group (p=0.002). Lipid peroxidation in captopril was significantly lower than neurotoxin (p=0.013). Captopril and Berberis both inhibited serum ACE activity respectively, but Berberis inhibited brain ACE too.
    Conclusion
    Berberis vulgaris aqueous extract is an ACE inhibitor with anti-parkinsonism effect and should be studied more.
  • Mahmoudi H. , Rahnama K. , Arabkhani Page 34
    Background
    Bacterial canker and leaf spot caused by Pseudomonas syringae pv. syringae (Pss) and Xanthomonas arboricola pv. pruni (Xap) are one of important disease stone fruit tree.
    Objective
    We studied antibacterial activities of fourteen essential oil and four plant extracts on these bacteria.
    Methods
    The assay was carried in Petri dishes containing nutrient agar medium in which there was a well in the center of each Petri dish. These wells filled by µl aliquots of the essential oil and extracts. After 48h inoculation of bacteria suspension on the surface medium growth inhibition on zone around the wells was measured. Data analyzed by SAS software.
    Results
    Results showed among essential oil and of plant in inhibition of growth bacteria was significantly difference (p<0.0000). Essential oil of Mentha piperita, Cuminum cyminum, Ziziphora tenuior, Tarchyspermum copticum and Salvia officinalis whit 6.3, 6.7, 5.77, 5.57, 4.77 cm have almost inhabitation on Xap respectively. Essential oil of Achillea millefolium, Coriandrum sativum, Heracleum persicum and Salvia officinalis extracts showed lowest antibacterial activities. Azadirachta indica extracts showed highest and Ferula assa-foetida and Thymus vulgaris extracts have any antibacterial effect. Essential oil of Thymus vulgaris, Tarchyspermum copticum, Cuminum cyminum and Mentha piperita, have almost inhibition on Pss respectively. Essential oil of Ziziphora tenuior, Coriandrum sativum and Rosmarinus officinalis have medium and Achillea millefolium, Coriandrum sativum and Artemisia annua have lowest activities on Pss and Salvia officinalis, Ferula assa-foetida have any effect on Pss.
    Conclusion
    This study revealed that essential oils of these plants have high antibacterial activities and can be use for control plant disease.
  • Shoeibi Sh , Hajimehdipoor H. , Rahimifard N. Rezazadeh Sh , Hasanloo T. , Bagheri F. , Amini A. (Pharm.D.) Page 43
    Background
    Helicobacter pylori infection is common in gastrointestinal tract and lead to gastritis, peptic ulcer and finally stomach cancer. Many synthetic drugs are used to eradicate the bacteria but there are some problems in treatment due to drug resistance and frequent relapses of infection. Herbal drugs are very important in the case. Glycyrrhiza glabra is used for treatment of H. pylori infection. This plant grows in different regions of Iran, therefore, investigation of anti H. pylori effects of the plant collected from different growing area is important.
    Objective
    The aim of this study is determination of MIC of licorice roots collected from different regions of Iran against H. pylori in order to introduce the best growing area of the plant.
    Methods
    Roots of the plant were collected from Kerman, Kermanshah, Sirjan, Sarhadd (Fars province), Istahban (Fars province), Ghasredasht (Fars province), Najaf Abad (Isfahan province), Ganjnameh (Hamedan province), Ekbatan (Hamedan province), Mahabad, Khorram Abad and Ardabil and extracted by using ethanol 80%. MIC of each extract was determined against three clinical isolated strains of H. pylori which obtained during endoscopy procedure.
    Results
    The results showed that susceptibilities of three clinical isolated bacteria to the licorice extracts are different. Among the studied extracts, licorice roots collected from Ardabil showed the lowest MIC (at least: 5 ppm) and all strains were almost resistant to the extract from Mahabad.
    Conclusion
    It is concluded that drug resistance is observed in herbals just like synthetic drugs. Moreover, in order to achieve best therapeutic results, before using an herbal preparation for treatment a disorder, growing area of a medicinal herb should be considered.
  • Khori V. , Azadbakht M. , Nayebpour M. , Alizadeh Am , Pourabouk M. , Badaghabadi F. , Changizi Sh , Moheimani Hr Page 48
    Background
    Herbal remedies are suitable alternatives for synthetic drugs due to their availability, minimal side effects and lower price. Biologically active substances of plant origin represent an essential branch of modern cardiovascular pharmacotherapy.
    Objective
    The aim of the present study is to investigate rate-dependent electrophysiological effects of Crocus sativus on extra-cellular field potential of isolated rabbit heart in-vitro.
    Methods
    Male Newsland rabbits (.5- kg) were used in all of experiments; various experimental stimulating protocols (WBCL, Recovery, rate-dependent protocols) were applied to study electrophysiological properties of Node (N=5). All of the stimulated protocols repeated in the presence and absence different concentration of saffron (54,08 mg). Results were shown as mean ± SE.
    Results
    Saffron inhibited basic and rate-dependent electrophysiological properties of AV-Node. Significant prolongation of WBCL from 4±4.7 to 65.9±6.7 msec "in control and saffron group" was recorded (p<0.05). Rate-dependent protective role of plant to increases difference between atrial and nodal effective refractory period and was observed (from 0 ± 5.5 to 3.6 ± 7.4 msec in control and saffron) (p<0.05).
    Conclusion
    Rate-dependent minor inhibitory role of Crocus sativus in AV-Node can modify protective role of AV-Node during arrhythmia.
  • Makkizadeh Tafti M. Student), Naghdi Badi H. , Rezazadeh Sh , Ajani Y. , Kadkhoda Z. Student) Page 57
    Background
    Thymus caramanicus is an aromatic and perennial plant of Lamiaceae family, which distributes in different areas of Iran.
    Objective
    In this study, botanical traits and oil content/chemical composition of Thymus carmanicus Jalas ecotypes are evaluated in natural habitats of Iran.
    Methods
    Ecotypes of Th. carmanicus were collected from Kerman (Sirch and Rayen), Yazd, Esfahan and Shahrud. In addition, the geographical origins and the botanical traits of ecotypes were recorded. Oils were extracted by hydrodistillation method for 3h and its constituents determined by GC and GC-MS.
    Results
    The essential oils content (w/w%) of the Kerman-Rayen, Kerman-Sirch, Yazd, Shahrud and Esfahan ecotypes were. 5%,. 9%,. 0%,. 8% and. 5%, respectively. 34, 36, 37, 38 and 33 components were identified and quantified in oil samples of Kerman-Rayen, Kerman-Sirch, Yazd, Shahrud and Esfahan ecotypes, representing 98.7, 98.9, 96.9, 9.3 and 98.% of these oils, respectively. The ranges of major constituents were as follow: carvacrol (4.0 – 80.7%), thymol (4. –. 8%), ρ-cymene (.5 –. 8%), γ- terpinene (3.7–7.3%). and borneol (3.–8.3%). The carvacrol was the main compound in all ecotypes.
    Conclusion
    Th. carmanicus contains the high content of essential oil and phenolic components including carvacrol and thymol, which can be used in pharmaceutical industries.
  • Mohammadi R. Student), Shokooh Amiri Mr Student), Mousavi Sm Student), Sepahvand A. Student), Shams Ghahferokhi M. , Yadegai Mh , Roudbar Mohammadi Sh , Shadzi Sh Page 66
    Background
    Aspergillosis is an opportunistic fungal disease caused by different species of Aspergillus. Clinical manifestation and severity of disease related to physiological conditions of host, involved organs and Aspergillus species. Cinnamomum zeylanicum is an evergreen tree 0-5 meter length and belongs to Lauraceae family. It grows in Srilanka. Its essential oil has antimicrobial activity.
    Objective
    Study of Antifungal activity of this essential oil against clinical isolates of Aspergillus and determination of MIC.
    Methods
    Broth microdilution method was used in this research. Essential oil of Cinnamomum zeylanicum was extracted by means of Clevenger apparatus then its MICs on clinical isolates of Aspergillus were calculated by broth microdilution method.
    Results
    Number of samples was twenty seven. MICs are: eight isolates:. 8 μg/ml, six isolates: 0.59 μg/ml, four isolates: 0.9 μg/ml, five isolates: 0.4 μg/ml and four isolates: 0.07μg/ml
    Conclusion
    In view of the fact that Cinnamomum zeylanicum essential oil was effective against all isolates in this research, we recommend the investigation of its antifungal properties Invivo.
  • Iranshahi M. , Famili A. (Pharm.D.), Bassarello C. , Piacente S. , Pizza C. Page 72
    Background
    The genus Ferula contains more than 30 species all over the world that its 30 species have been found in Iran. There are several studies on phyochemicals of Ferula species, but no study has been reported from Ferula ovina.
    Objective
    Identification and structure elucidation of chemical constituents of Ferula ovina roots.
    Methods
    Dichloromethane extract of F. ovina roots was obtained using maceration. The extract was concentrated by solvent evaporation and 0 g of the concentrated extract subjected to normal phase column (60 × 5 cm) chromatography. The elution of column was started by petroleum ether and continued by increasing amount of ethyl acetate, resulting going out compounds in the order of polarity. The volume of collecting fractions was 50 mL and those fractions that have similar spots in TLC experiment were combined.
    Results
    Three pure major compounds, namely, stylosin, tschimgine and ferutinin were finally obtained. Their structures were determined by D and D NMR experiments. The former two compounds were monoterpene derivatives and the latter was a sesquiterpene derivative.
    Conclusion
    Dichloromethane extract of F. ovina roots contains three known major compounds, stylosin, tschimgine and ferutinin. Regarding the presence of high amount of ferutinin as one of the most potent natural estrogens in this species, the importance of this Ferula species emerged.
  • Rahnama P. , Fallah Huseini H. , Mohammadi H. , Modares M. , Khajavi Shojaee K. , Askari M. , Mozayani P. Page 81
    Background
    Prevalence of dysmenorrhea and its importance for women life as well as side effects of non steroid anti inflammatory drug used for its treatment increases the tendency for alternative complementary, and herbal therapy.
    Objective
    This study was carried out to determine the effect of Zingiber officinale R. on primary dysmenorrheal on students residing in Dormitorie's Shahed University.
    Methods
    This clinical trial was performed on 78 unmarried students, average years old with primary dysmenorrhea residing in Dormitorie's Shahed University. Subjects were selected through a questionnaire which included demographic and menstrual cycle characteristics and graded of dysmenorrhea. Graded of dysmenorrhea were determined by verbal multidimensional scoring system and subjects who were graded moderate and severe dysmenorrhea were randomly allocated into two groups that received the Zingiber capsule and the placebo capsule.The subjects in Zingiber group received the 500 mg zingiber powders in capsules three times a day for three days and placebo group received 500 mg placebo capsule similarly from a day of starting of menstruation. Severity and duration of dysmenorrheal pain were determined in both groups and compared to each other.
    Results
    Results indicate that demographic characteristics (age, BMI and menstrual status) were similar between two groups before treatments. Severity and duration of dysmenorrhea in Zingiber group deceased significantly (p<0.0 and p<0.0 respectively) at the end of the study compared to placebo group.
    Conclusion
    Administration of zingiber 500 mg t.i.d decreases pain and duration of primary dysmenorrhea without any obvious adverse effects. The investigation for accurate effective doses of Zingiber and its adverse effect on long term administration is recommended.
  • Ghafarzadegan R. , Khadiv-Parsi P. , Khalighi-Sigaroodi F. , Pirali Hamedani M. , Kadkhoda Z. Student), Rezazadeh Sh Page 87
    Background
    Hyoscyamus niger L. from Solanaceae is an important pharmacological plant which contains tropane alkaloids. tropane alkaloids constitute one distinct group of secondary metabolites of the Solanaceae. Hyoscyamus species are rich source of tropane alkaloids, mainly hyoscyamine and hyoscine (scopolamine), which are widely used for their mydriatic,antispasmodic, anticholinergic, analgesic and sedative properties. Therefore determine of optimized method is necessary for extraction of hyoscine from Hyoscyamus niger L.
    Objective
    The purpose of this research is determine of optimized conditions for extraction of hyoscine from Hyoscyamus niger L.
    Methods
    Three factors, temperature, extraction time and mesh size of plant were studied using three level box-behnken design. the hyoscine content were measured by Gas chromatograph, Younglin Acm 6000 model.
    Results
    The results showed that the best conditions for extraction of hyoscine from Hyoscyamus niger L. is Ultrasonic extraction in 43 C, 30 min and 45 mesh size.
    Conclusion
    It can be concluded that in order to efficient extraction of hyoscine from Hyoscyamus niger L., special conditions should be considered.
  • Toktam Ziaee T. , Hosseinzadeh H Page 96
    Background
    Pistacia sp. has been used in folk medicine for many years and previous studies have demonstrated its hypnotic effects.
    Objective
    In this research, the effects of P. vera gum hydroalcoholic extract on muscle relaxation, sleep and anxiety were studied in mice.
    Methods
    The effects of the intraperitoneal injection of the extract on muscle relaxation and coordination (traction and Rotarod tests, 30 and 60 min. after injection, respectively), sleep latency and duration of the sleep induced by pentobarbital (injected 30 min. after the extract), anti-anxiety effects (Elevated plus maze, 30 min. after injection) and locomotion activity (Open field test, 60 min. after injection) were studied.
    Results
    The extract (doses of 0.5, 0.5 and g/kg) showed hypnotic effect, increase in duration of sleep by all doses and decrease in the sleep latency only by the dose of g/kg), anti-anxiety effect in elevated plus maze, muscle relaxant effect (only effective at the dose of g/kg in the traction test) and locomotion depressant effect at all doses (P<0.00).
    Conclusion
    This study showed that the hydroalcoholic extract of P. vera gum has hypnotic, anti-anxiety and muscle relaxant activities. Thus, it may be effective in the alleviation of the muscles contractions disorders, insomnia and anxiety.
  • Mehrabani Mi , Heidary Mr , Mehrabani Me (Vet.D.) Page 106
    Background
    In folk medicine, there are many uses of useful effects of some medicinal plants for treatment of disease. In traditional medicine of Kerman province, Salvia mirzayanii Rech. & Esfand. (Lamiaceae) or Mor-e-Porzo applies for treatment of diabetes mellitus. Literature reviews showed another species of Salvia had antidiabetic effects.
    Objective
    In this study anti hyperglycemic activities of this plant were evaluated.
    Methods
    Eleven group (n=7) of male white rats (six normal and five diabetic) used. Diabetes induced by IP injection of streptozocin (STZ) (64 mg/kg). Diabetes was allowed to develop in these STZ treated rat over of 4h, and animals treated by 50, 00, 00, 400 mg/kg of the dried metanolic extract by IP injection for 4 hours and 400 mg/kg for days. Finally, surgery carried out on these animals and liver and pancreas studied histopathologically. For statistic, used ANOVA with Turkey's post hoc.
    Results
    The maximal reduction in the blood glucose concentration of the fasted rats occurred at extract 400 mg/kg dose of extract. This dose (400 mg/kg) significantly reduced the blood glucose concentrations (p<0.0). On the other hand, histopathological studies showed this extract could repair and increase blood supply of pancreatic cells of these diabetic animals.
    Conclusion
    Methanolic extract of S. mirzayanii could reduce blood glucose of these diabetic animals and its considerable effects on damaged pancreatic tissue, persuade the complemented studies and investigation on this plant.
  • Torkaman J. , Seyam Sh Page 117
    Background
    The family salicaceae included salix and populus species. This family especially salix alba is very important in ancient medicinal. Recognition and investigation on other species in this family can help to development of herbal medical in country.
    Objective
    This study was done to measuring of salicylic acid in Populus deltoides and Populus euramerican.
    Methods
    After collection and drying of barks, extraction was done according to TAPPI standard (T04 om-88) by using acetone, ethanol and water solutions. Measuring of Salicylic acid was done by HPLC (High Performance Liquid Chromatography).
    Results
    The extractive materials yield of populus deltoides and populus euramerican’s bark were obtained. and 7.7% respectively base on dry weight of bark. HPLC analysis shows that there are 3 compounds in water extractive materials which amount of two compounds are more than others. According to retention time one of two compounds is Salicylic acid. The Salicylic acid values in populus deltoides and euramerican bark extractive materials are 4.7 and 9.5 ppm respectively.
    Conclusion
    Generally, this research show that populus species contains Salicylic acid which is lower than Salix alba. The amount of Salicylic acid in populus euramerican is more than populus deltoids. Hydrophobic compounds in populus euramerican are twice than populus deltoides. There is no significant difference between hydrophilic compounds of two species.
  • Masjedi F. , Gol A. , Dabiri Sh Page 124
    Background
    Diabetes mellitus, a state of chronic hyperglycemia, is associated with high risk of atherosclerosis, renal diseases and nervous system and ocular damage. Garlic as a medicinal plant has shown to have diverse biological activities, including antidiabetic actions.
    Objective
    Garlic and its preparations are affected in cardiovascular diseases which have been caused by diabetes. Since the pervious studies have focused on the therapeutic role of garlic in diabetes, we have decided to investigate the preventive effect of garlic juice on the changes of serum lipids.
    Methods
    Forty male Wistar rats (50 ± 0 g) were divided into five groups as follows.) Control group (N),) Normal+Garlic group (N+G) received garlic juice for 6 weeks, 3) Diabetic group (D) was injected with STZ [60 mg/kg BW, i.p.], 4) Diabetic+Garlic_before group (D+Gb) received garlic juice for 3 weeks before STZ injection and continued for another 3 weeks, 5) Diabetic+Garlic_after group (D+Ga) received garlic juice for 3 weeks; after injected with STZ. Garlic juice was given by gavage (ml/00g BW/day). At the end of experimental period, food intake measured by metabolic cages and serum levels of glucose, cholesterol and triglycerides were assessed by enzymatic methods.
    Results
    D+Gb & D+Ga groups in comparison with D group showed significant increases (p<0.05) in the body weights and significant decreases (p<0.000) in food intake. D+Gb group in comparison with D+Ga group, showed significant increase (p<0.05) in the body weights and significant decrease (p<0.00) in food intake. In D+Gb & D+Ga groups, glucose, cholesterol and triglycerides levels in comparison with D group showed significant decreases (p<0.000). In D+Gb group, glucose levels have no significant difference with N and N+G groups, but in comparison with D+Ga group showed significant decrease (p<0.05). In D+Gb group, serum level of cholesterol in comparison with N and N+G groups (p<0.0) and serum level of triglycerides in comparison with N and D+Ga groups showed significant decreases (p<0.00).
    Conclusion
    These results suggest that garlic juice could influence in prevention against increases of cholesterol and triglycerides in diabetic rats.
  • Sari Aa (D.V.M.), Akhondzadeh Basti A. , Rokni N. , Ebrahimzadeh Mousavi H. , Soltani M. , Gandomi H. , Choobkar N. , Khanjari A. (D.V.M.), Abbaszadeh S. (D.V.M.), Partovi R. (D.V.M.), Malekshahi A. (D.V.M.), Zabihi A. (D.V.M.) Page 136
    Background
    Thyme (Zataria multiflora Boiss.) is one of the Iranian traditional spices and it has antimicrobial effect on the pathogenic bacteria which are agents for some current food borne intoxications.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the antimicrobial activity of Zataria multiflora Boiss. essential oil on V. parahaemolyticus in salted (8% Nacl in tissue) silver carp.
    Methods
    Effect of different concentrations of this Essential oil (0.0%, 0.045%, 0.35%, 0.405%, 0.80 %) on behavior of V. parahaemolyticus in two temperatures (5, 5˚C) was determined by evaluation of the bacterial growth in salted fish fillets.
    Results
    The essential oil in used concentrations had significant inhibitory effect on the growth of V. parahaemolyticus in salted fish compare with control treatment during the storage time (p<0.05). There was no significant difference between all treatments.
    Conclusion
    The results showed that Zataria multiflora Boiss. essential oil had inhibitory effect on V. parahaemolyticus, therefore it can be considered as a natural preservative in salted fish.
  • Morovati E. , Sahari Ma , Barzegar M. Page 145
    Background
    High in take of saturated fatty acids and animal fats, increases cardiovascular disease, cancer and obesity whereas ω-3 and ω-6 poly unsaturated fatty acids as necessary fatty acids have preventive effect on aforementioned disease. Necessity of ω-3 and ω-6 acids and limitation of their sources with increasing of population, make scientists to find other sources.
    Objective
    For optimal usage of internal oil resources such as safflower, increasing of its cultivation and existence of Saffola as a mutative variety (high amount of oleic acid), this research for investigation the physicochemical characteristics of seed and oil of six variety/line of safflower farmed in Iran and the comparison of type and amount of oil and classification of them to oleic or linoleic acid group was done.
    Methods
    Varieties/lines of Iranian safflower including Goldasht (as a spring variety), Mahali Esfehan, Esfehan 4, Esfehan 8 (as spring lines), Padide (as a fall variety) and Sina (as a day land farming variety) were provided)Provision Institute and Improvement of Plant and Seed located in Karaj), and characteristics of safflower seeds (oil, protein, ash, moisture and fiber contents) and its extracted oil (acid, iodine and saponification values, fatty acids profile and color) were investigated.
    Results
    Results indicated that the studied varieties/lines were only linoleic safflower (no any oleic safflower).
    Conclusion
    Iranian safflower varieties/lines have the highest amount ofω -6 (7.6 - 75078) in comparison with other oil sources which are valuable and necessary fatty acids.
  • Khaki Aa _Fathiazad F. _Ahmadi - Ashtiani Hr _Rastegar H. _Imani Am (D.V.M. Student)_Khaki A. (D.V.M. _Hajiaghaii R. Page 155
    Background
    In the industrial world, almost everyone is unavoidably exposed to ambient electromagnetic field (EMF) generated from various technical and household appliances.
    Objective
    Controversy exists about the effects of EMF on various tissues of the living bodies. Uterus play an important role in reproductive and the effects of EMF on its tissue is worthy of investigation.
    Methods
    In order to examine this, 40 rat were selected and kept for one weeks in quarantine and 0 rats subdivided to two groups were exposed to 50 Hz (non-ionizing radiation) for 6 weeks, one of this exposed group received 0.7 g/kg Ocimum basilicum, other experimental group just received 0.7 g/kg Ocimum basilicum, The materials were processed and observed apoptosis under a light microscope.
    Results
    In the experimental rats apoptotic cells showed significantly increased in emf groups, but in exposed group that received Ocimum basilicum, apoptotic cells were decreased (p<0.05).
    Conclusion
    As exposure to EMF may result in pathological changes then lead to sub fertility and infertility, Since in our study 0.7 g/kg Ocimum basilicum have significantly Preventive effect on uterus cells damages by reducing number of Apoptotic cells, so it seems that using it can be effective for treatment in emf exposed Rat.
  • Jaimand K. , Rezaee Mb , Asareh Mh , Tabaei Aghdaei Sr , Meshkyzadeh S. Page 161
    Background
    Flavonoid components are the largest phenolic groups in nature. Pigments are primarily responsible for the color of rose petals, it is colorless flavonoids aid in the intensification and stabilization of color.
    Objective
    The aim of this research was extraction and determination of flavonoid compounds kaempferol and Quercetin in petals of Rosa damascena from central location of Iran and cultivated in Research Institute of Forests and Rangelands.
    Methods
    Samples were collected on late April 006. A 5 g fresh flower petals was blended with 30 ml of 9: methanol - acetic acid, the extract was analyzed by high performance liquid chromatography (HPLC).
    Results
    Two flavonoids kaempferol and quercetin glycoside compounds were extracted from 5 samples. The highest kaempferol content were obtained from Kamoo 4 (48 ppm), Arak (4 ppm), Ghohrood (40 ppm), Mashhad –e- ardehal (4 ppm), and the lowest from Ghamsar 3 (3 ppm), Kamoo 3 (64 ppm), Kamoo (69 ppm), and Ghamsar (88 ppm). The highest quercetin glucoside contents were obtained from Kamoo 4 (358 ppm), Ghohrod (337 ppm), Ghamsar (34 ppm), and Arak (38 ppm), and lowest were from Qum (8 ppm), Tehran (9 ppm), Ghamsar 3 (ppm) and Kamoo (7 ppm).
    Conclusion
    According to the results the samples were obtained from Kamoo 4 (48 ppm kaempferol, 358 ppm quercetin), Ghohrod (40 ppm kaempferoi, 337 ppm quercetin) and Mashhad –e –ardehal (4 ppm kaempferol, 300 ppm quercetin).
  • Rezaie A. , Pashazadeh M. (D.V.M.), Ahmadizadeh Ch (D.V.M.), Jafari B. (D.V.M.), Jalilzadeh Hm Page 169
    Background
    Due to sedation, anticonvulsant and anti-pain effects, Nardostachys jatamansi has had a special place in traditional medicine of China, India and Iran. Regarding Alkaloid, Organic acid esters, valeric acid and isovalerates this plant has always been used to reduce nervous pressure and the treatment depression and chronic insomnia.
    Objective
    Considering the importance of sedative and anxiolytic effects of this plant's we decided to have a comparative study of this plant with chemical drugs.
    Methods
    In this study, first, the rhizome of N. jatamansi was extracted by hydromethanolic (70%) solvent and then, the presence of valporoates, in total extract was revealed by GC-MS analysis of its n-Hexane fraction. For studying the effectiveness of sedative and anxiolytic of N. jatamansi in compraison with diazepam different groups of female wistar rats received N. jatamansi (00, 00, 400 mg/kg, ip), diazepam (. mg/kg, ip), di-metyl; solphoxid (DMSO) with equal volume, and 5 min after assessing the relif/sleep inducing effect (induced sleep duration by ketamine, 40 mg/kg, ip) and anxiolytic effects (using Elevated plus were done).
    Results
    The GC-MS analysis of the n-hexan fraction of extract led to identification and quantification of fifteen compounds, the main components were a - Aristolen--alpha-ol (3.%), valerenal (3%) and valerenic acid (6.5%). Pharmacological results showed that herbal extract of N. jatamansi with the maximum inhibition was observed at the does of 00 mg/kg of sedative and anxiolytic effect.
    Conclusion
    Obtained resultes indicated that extract of N. jatamansi gives sedative and anxiolytic effects.
  • Jabbari A. , Besharat S. , Besharat M. (Medical Student) Page 175
    Background And Objective
    Wild lettuce (Lactuca virosa) is a famous herb in the world but is unknown in Iran. It has many dangers when used randomized or over dosage. Wild lettuce grows in the North of Iran and some natives consume it unaware of its adverse side effects.
    Methods
    Here, we presented 8 patients with manifestations of wild lettuce toxicity, admitted to a general hospital affiliated to Golestan University of Medical Sciences.
    Results
    All patients recovered (except for an ICU admission) and no chronic complications were reported. Toxicity happened because wild lettuce was fresh and out of the time of harvest.
    Conclusion
    Clinical suspicious to toxicity and history taking are the basis of diagnosis. It should be suggested to avoid using any suspicious substance like herbal materials, except when aware of its complications and effects.