فهرست مطالب
مجله علوم پزشکی رازی
سال هفدهم شماره 8 (پیاپی 77، آبان 1389)
- تاریخ انتشار: 1389/09/01
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحه 7زمینه و هدفپروبیوتیک ها، کشت میکروارگانیسم های زنده ای است که اگر به تعداد کافی مصرف شوند- با حفظ تعادل جمعیت میکروبی بومی روده- روی سلامت مصرف کننده اثرات مطلوبی می گذارند. یکی از مهم ترین گروه های پروبیوتیک، باکتری های لاکتیک اسید هستند، که به طور معمول در مایه محصولات لبنی استفاده می شوند. عمل باکتری های لاکتیک اسید وابسته به گونه و سویه خاص می باشد و بستگی به میزان کافی باکتری حاضر در روده ها دارد. پیچیدگی در شناسایی و طبقه بندی سویه ها، به دلیل آنکه منافع فقط ممکن است متعلق به سویه های خاص باشد، تحقیقات را مشکل کرده است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر پروبیوتیک سویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم جداشده از پنیر سنتی ایران بر ترمیم زخم معده می باشد.روش کاراین مطالعه از نوع تجربی بوده که در آن 22 سویه لاکتوباسیل جدا شده از محصولات لبنی سنتی ایران که توانایی رشد و بقاء در سیستم گوارشی آن ها در مطالعات قبلی بررسی شده بود، از نظر تولید اگزو پلی ساکارید با روش فنل سولفوریک بررسی شدند. لاکتوباسیلوس پلانتاروم که اگزوپلی ساکارید تولیدی بالایی داشت انتخاب گردید. برای بررسی اثر این پروبیوتیک، موش های صحرایی نر از نژاد ویستار به گروه های تجربی، کنترل و کنترل منفی تقسیم شدند. موش ها پس از تحمل بیست و چهار ساعت گرسنگی، تحت عمل جراحی قرار گرفتند. زخم معده توسط 12/0 میلی لیتر اسیداستیک (60% v/v) ایجاد شد. یک روز پس از جراحی گروه های تجربی، روزانه ماده تلقیح شامل cfu/day 1010×1 لاکتوباسیلوس پلانتاروم محلول در شیر، گروه های کنترل شیر استرلیزه و کنترل منفی نرمال سالین به طریقه گاواژ برای چند روز متوالی دریافت کردند. موش ها پنج و چهارده روز پس از ایجاد زخم معده کشته، معده آن ها خارج و ابعاد زخم (میلی متر مربع) محاسبه شد. پس از بافت شناسی، میزان اثر این پروبیوتیک بر ترمیم زخم معده در هر موش تعیین گردید. آنالیز داده ها توسط نرم افزار SPSS انجام، و نتایج آزمایش ها به صورت Mean ± SEM گزارش شد.یافته هالاکتوباسیلوس پلانتاروم ابعاد زخم را نسبت به دو گروه کنترل و کنترل منفی به طور معنی داری کاهش و ترمیم زخم معده را افزایش داد. بررسی مطالعات بافت شناسی در روز پنجم نشان دهنده کاهش معنی دار میزان نوتروفیل ها در واحد سطح(001/0 p<) و افزایش ماکروفاژها و فیبروبلاست ها بود(001/0 p<). همچنین در روز چهاردهم در میزان نوتروفیل ها، ماکروفاژها و فیبروبلاست ها کاهش معنی دار(001/0 p<) مشاهده شد.نتیجه گیریلاکتوباسیلوس پلانتاروم دارای اثر ترمیمی قابل ملاحظه بر زخم معده ناشی از اسید استیک در موش صحرایی می باشد.
کلیدواژگان: پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، زخم معده، ترمیم -
صفحه 17زمینه و هدفپارگی زودرس کیسه آب یکی از مشکلات مهم در حاملگی است و تشخیص موارد مشکوک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تحقیقات در زمینه شناسایی یک آزمون ساده، سریع و قابل اعتماد به منظور تایید پارگی کیسه آب ادامه دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی β-HCG مایع واژینال برای تشخیص پارگی کیسه آب (Premature Rupture Of Membrane-PROM) است.روش کارمطالعه به صورت مقطعی بر روی 123 زن حامله که همگی در تریمستر سوم حاملگی بودند (سن حاملگی بیشتر از 28 هفته) انجام گرفت. بیماران در سه گروه مبتلا به PROM (41 نفر)، مشکوک به PROM (42 نفر) و کیسه آب سالم (40 نفر) در نظر گرفته شدند. 5 سی سی(cc) مایع استریل نرمال سالین به فورنیکس خلفی واژن وارد شد و سپس مایع شستشوی واژن آسپیره گردیده و برای تعیین کمی β-HCG به آزمایشگاه ارسال گردید و میزان β-HCG در سه گروه مقایسه شد. یافته های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS V.11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آزمون های آماری One way ANOVA، t-student و Kroskal-Walis استفاده گردید.یافته هامیزان β-HCG در گروه بدون پارگی کیسه آب mIU/ml 7/15 ± 71/7، در گروه با پارگی کیسه آبmIU/ml 34/366± 06/468 و در گروه مشکوک به PROM mIU/ml 37/316 ± 43/176 گزارش گردید که تفاوت معنی داری را بین سه گروه نشان می داد (000/0)p=). به منظور تعیین یک Cut off value برای β-HCG از منحنی (Receiver Operating Characteristics) ROC استفاده شد که Cut off value حدود mIU/ml 5/79 با حساسیت 93% وویژگی 84% به دست آمد.نتیجه گیریβ-HCG مایع به دست آمده از شستشوی واژینال درموارد مشکوک به PROM و PROM قطعی زیادتر از موارد کیسه آب سالم است و می تواند به عنوان یک تست قابل اعتماد مناسب و سریع در تشخیص PROM مورد استفاده قرار بگیرد.
کلیدواژگان: پارگی زودرس کیسه آب، β، HCG، غشاهای آمنیوتیک، مایع واژینال، حاملگی -
صفحه 25زمینه وهدفآنوریسم کاذب عفونی شریان فمورال به دلیل شیوع در معتادان به مواد تزریقی و چالش های زیادی که در درمان آن وجود دارد مورد توجه هستند. این مطالعه به بررسی روش لیگاتور شریان فمورال در این بیماران می پردازد.روش کاردر این مطالعه، پرونده 21 بیمارجراحی شده طی سال های 1385- 1370در بیمارستان حضرت رسول اکرم بررسی شد. بررسی به روش گذشته نگر بوده و براساس پرونده های بیمارستانی و داده های موجود آن ها توسط نرم افزار SPSS V.12و با استفاده از نتایج آزمون آماری مربع کای مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.یافته هامجموعا 21 بیمار که 20 مورد مرد و 1مورد زن با میانگین سنی 4/9±74/37 سال بود. همه بیماران سابقه سوء مصرف مواد داشتند. میانگین مدت بستری 4/9±8/9 روز و میانگین فاصله زمانی پس ازجراحی تا شروع حرکت 2/1±89/3 روز بود. آمپوتاسیون تنها در دو مورد انجام شد و مورتالیتی پس از جراحی وجود نداشت.نتیجه گیریانجام لیگاتور روش مناسبی برای این بیماران است. به دلیل کم خطر بودن لیگاتور، احتمال پیگیری کمتر توسط بیماران معتاد و خطر بروز مجدد آنوریسم در آن ها استفاده از این روش توصیه می شودکلیدواژگان: آنوریسم کاذب فمورال، معتادان تزریقی، لیگاتور
-
صفحه 32زمینه و هدفاسیدهای آمینه اثرات متفاوتی بر روی درماتوفیت ها دارند. بعضی از آن ها اثرات مهار کننده داشته و برخی سبب افزایش رشد آن ها می گردند که این اثرات علاوه بر نوع اسید آمینه، به غلظت اسید آمینه و نوع درماتوفیت نیز بستگی دارد. هدف از این مطالعه مشخص نمودن اثرات اسیدهای آمینه بر روی درماتوفیت های شایع در ایران می باشد.روش کاراین مطالعه از نوع تجربی بوده و دو سوش درماتوفیت شایع در ایران(ترایکوفیتون ورکوزوم و ترایکوفیتون روبروم) انتخاب شده ودر محیط کشت سابرو گلوکز آگار که 23 اسید آمینه در غلظت های مختلف به آن اضافه شده بود، کشت داده شد؛ بعد دو تا سه هفته قطر کلنی ها اندازه گیری شده و میانگین آن با میانگین گروه کنترل که از رشد درماتوفیت در محیط کشت بدون افزودن اسید آمینه تشکیل شده بود، مقایسه گردید(هر نمونه سه بار تکرار شد) و با آزمون t-student آنالیز گردید. رسم جدول آنالیز آماری و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS V.9 انجام شد.یافته هاL:سیستئین هیدروکلراید، Lسیستین، اسپارتیک اسید و گلوتامیک اسید بیشترین اثار مهارکنندگی را برای هر دو درماتوفیت نشان دادند. ترایکوفیتون ورکوزوم بر خلاف ترایکوفیتون روبروم در مقابل DLتریپتوفان مقاوم بود. متیونین،آرژینین ولایزین منوکلرایدآثار ملایم تری درمهار رشد دو درماتوفیت داشتند. سرین نیز اثر ملایمی در مهار رشد ترایکوفیتون ورکوزوم داشت. هفت اسید آمینه سیستئین هیدروکلراید، Lسیستین، ترئونین، والین، گلوتامین، لوسین وایزولوسین در رقت 1/0 گرم در هر دسی لیتر(gr/dl) اثر افزاینده در رشد ترایکوفیتون ورکوزوم داشتند، درحالی که بر ترایکوفیتون روبروم بی اثر بودند.نتیجه گیریترایکوفیتون ورکوزوم و ترایکوفیتون روبروم در برابر اسیدهای آمینه حساسیت های متفاوتی نشان می دهند که این اختلاف در مورد DLتریپتوفان از اهمیت خاصی بر خوردار است و می توان از این اختلاف در شناسائی ترایکوفیتون ورکوزوم بهره گرفت.
کلیدواژگان: اسید آمینه، درماتوفت، ترایکو فیتون روبروم، ترایکوفیتون ورکوزوم -
صفحه 40زمینه و هدفنظر به افزایش روزافزون تولیدات علمی محققین علوم پزشکی اقبال گسترده ای از مجلات علمی- پزوهشی به عمل آمده است. در کنار افزایش کمی تعداد مجلات علمی- پژوهشی توجه، نظارت و کنترل کیفیت این مجلات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال حاضر صاحب امتیاز 7 مجله علمی- پژوهشی به زبان های فارسی و انگلیسی می باشد که این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت برخی شاخص های کیفی و کمی در این مجلات و نیز مقایسه آن ها با مجلات برگزیده علمی- پژوهشی کشور در طی سال های اخیر به انجام رسیده است تا بتوان با شناسایی نقاط ضعف و قوت این مجلات در راستای ارتقای سطح کیفی و عیار آن ها برنامه ریزی و حرکت نمود.روش کاراین پژوهش کاربردی به روش مقطعی تحلیلی (Analytical cross-sectional) و بر روی تمامی مجلات دارای امتیاز علمی- پژوهشی منتشر شده توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران در فاصله زمانی سال های 88-1386 به انجام رسید. این نشریات شامل 5 مجله فارسی زبان و 2 مجله انگلیسی زبان (مجموعا 40 شماره) بودند و جهت مقایسه 5 مجله نیز به عنوان مجلات علمی- پژوهشی برتر کشور در جشنواره رازی طی سال های 88- 1386 در گروه دیگر (مجموعا 24 شماره) مورد بررسی قرار گرفتند. در این مقایسه ها، شاخص های کیفی و کمی متعددی مورد ارزیابی قرار گرفت. از آزمون های Independent t-test و Mann-Whitney U-test و SPSS V.17 استفاده شد.یافته هادر اکثر مجلات دانشگاه علوم پزشکی ایران مطالعات مقطعی- تحلیلی و توصیفی بیشترین فراوانی انواع مطالعات منتشر شده را داشتند و اختلاف آماری معنی داری با گروه مجلات برگزیده از این نظر دیده می شد (05/0>p). میانگین زمان سپری شده از پذیرش تا چاپ مقالات در نشریات منتخب جشنواره رازی در حدود 5/3 ماه است که دو نشریه مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران و مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران به ترتیب با میانگینی معادل 10 و 5/10 ماه به طور معنی داری زمانی طولانی تر را در این پروسه طی می کنند (هر دو 001/0>p).نتیجه گیریدر مطالعه حاضر نقاط ضعف و قوت هر یک از مجلات وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران مورد بررسی قرار گرفت. به نظر می رسد با اصلاح مواردی همچون درصد مقالات همان سازمان، درصد مقالات ماحصل طرح پژوهشی و کارآزمایی های بالینی، زمان داوری و انتشار مجلات می توان در راستای ارتقای کیفی این مجلات گام برداشت. همچنین تلاش جهت نمایه شدن مجلات در اندکس های معتبری چون ISI و MEDLINE می تواند توجهات بسیاری از محققین داخل و خارج از کشور را برای ارسال مقالات با کیفیت به مجلات وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران معطوف نماید.
کلیدواژگان: مجله علمی، پژوهشی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، شاخص کیفی، شاخص کمی -
صفحه 55زمینه و هدفبی اختیاری ادراری در زنان مشکل شایعی محسوب می گردد که می تواند بر کیفیت زندگی آن ها مؤثر باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر ورزش های کف لگن (کیگل) به تنهایی یا با استفاده از دستگاه تقویتی عضلات کف لگن)کیگل ماستر) بر بی اختیاری استرسی و مختلط ادراری زنان و مقایسه آنان صورت گرفت.روش کاردر این کارآزمایی بالینی 91 زن مبتلا به بی اختیاری ادراری استرسی و مختلط به صورت تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. گروه مداخله(41 نفر) از دستگاه استفاده کردند. گروه کنترل (50 نفر) ورزش های کف لگن (کیگل) را انجام دادند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS V.11 تجزیه و تحلیل شد و از آزمون های T زوج، T مستقل، ویلکوکسون و من ویتنی برای بررسی تاثیر روش ها بر بی اختیاری ادرار استفاده شد.یافته ها85 زن برنامه ورزش های کف لگن را تا انتهای ماه سوم انجام دادند (46 نفر در گروه کنترل یعنی ورزش به تنهایی و 39 نفر در گروه مداخله یعنی استفاده از وسیله تقویتی کیگل ماستر). قدرت عضلات کف لگن و توانایی شرکت افراد در فعالیت های اجتماعی، یک و سه ماه بعد در دو گروه از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشت. تفاوت معنی داری میان کیفیت زندگی دو گروه، یک و سه ماه بعد با استفاده از سه پرسشنامه (Incontinence Quality Of Life (IQOL، (IIQ) Incontinence Impact Questionnaire و ((UDI Distress Inventory Urogenital وجود نداشت. ولی شدت مشکل بی اختیاری ادراری(007/0 p=) 3 ماه بعد از انجام ورزش های کف لگن در دو گروه از نظر آماری اختلاف معنی داری داشت. آزمون تی زوج بیانگر وجود بهبود معنی دار در کیفیت زندگی از نظر قدرت عضلات کف لگن (000/0 p=)، توانایی شرکت افراد در فعالیت های اجتماعی (000/0 p=)، شدت مشکل بی اختیاری ادراری(000/0 p=) و تعداد دفعات بی اختیار ادراری (000/0 p=) با هر سه پرسشنامهIQOL، IIQ و UDI در هردو گروه سه ماه بعد از انجام مطالعه بود.نتیجه گیریورزش های کف لگن با یا بدون استفاده از دستگاه تقویتی در بهبود افراد مبتلا به بی اختیاری ادراری استرسی و مختلط مؤثر می باشد ولی دو روش بایکدیگر تفاوت واضح ندارندکلیدواژگان: بی اختیاری ادراری، کیفیت زندگی، دستگاه کیگل ماستر، ورزش های کف لگن(کیگل)
-
صفحه 67زمینه و هدفپنوموتوراکس، اختلالی است که ممکن است در تروماهای نافذ یا بلانت قفسه سینه ایجاد شود و به دلیل اورژانس بودن نیاز به تشخیص و درمان سریع دارد. در حال حاضر اقدامات تشخیصی شامل CXR و CT-Scan می باشد. از آنجایی که برخی بیماران مشکوک به پنوموتوراکس وضعیت ناپایدار دارند و قابل ارجاع جهت CXR و CT-Scan نمی باشند، یافتن روش تشخیصی سریع و در بالین بیمار اهمیت بسزایی دارد. سونوگرافی قفسه سینه می تواند روشی سریع و در بالین بیمار جهت تشخیص پنوموتوراکس باشد. این مطالعه با هدف تعیین دقت سونوگرافی بر بالین بیمار برای تشخیص پنوموتوراکس انجام گرفت.روش کارنوع مطالعه ارزیابی آزمون و آینده نگر بود. در این مطالعه، 60 بیمار مشکوک به پنوموتوراکس بر اساس معیارها وارد مطالعه شدند. سونوگرافی قفسه سینه در محل بین دو خط پارااسترنال و میدکلاویکولار در فضای بین دنده ای دوم تا چهارم در هر طرف و در طی 5 تا 10 سیکل تنفسی انجام می گردید. پس از انجام سونوگرافی، نتایج بر اساس یکی از موارد زیر به عنوان معیار تشخیص قطعی مقایسه می شد: مثبت بودن CXR، مثبت بودن CT-Scan، تعبیه Chest Tube یا Needle Thoracostomy و خروج هوا. در صورت وجود هرگونه شک درCXR یا سونوگرافی و یا عدم تطابق نتایج این دو، CT-Scan قفسه سینه انجام می شد. داده ها در نهایت جمع آوری و آنالیز گردید. در این مطالعه از آزمون های آماری Chi-Square و Fisher’s Exact Test بر حسب شرایط و نرم افزار SPSS V.12 استفاده شد.یافته هامکانیسم تروما در 5 مورد(3/8%) چاقوخوردگی، 53مورد(3/88%) ترومای متعدد، 1مورد(7/1%) ابتلاء به سل(Tuberculosis-TB) و 1 مورد نیز ترومای بلانت به قفسه سینه بود. با توجه به نتایج سونوگرافی، 11 مورد مبتلا به پنوموتوراکس بودند، در حالی که با توجه به یافته های رادیوگرافی و CT اسکن، 12 بیمار مبتلا به پنوموتوراکس بودند. حساسیت آزمون سونوگرافی در تشخیص پنوموتوراکس 6/91%، ویژگی این روش 100%، ارزش اخباری مثبت آن 100% و ارزش اخباری منفی آن 9/97% می باشد. دقت این روش 6/98% می باشد.نتیجه گیریآنچه که از مقایسه این مطالعه با مطالعات مشابه به دست می آید، آن است که بکارگیری سونوگرافی کنار تخت در اورژانس می تواند به میزان بسیار زیادی به تشخیص پنوموتوراکس کمک کندکلیدواژگان: سونوگرافی، پنوموتوراکس، رادیوگرافی قفسه سینه، CT اسکن توراکس
-
صفحه 74زمینه و هدفهدف از انجام این مطالعه بررسی فراوانی ترومبوز ورید عمقی (Deep Vein Thrombosis-DVT) و عوامل خطرساز آن در بیمارانی است که تحت جراحی مغز و اعصاب قرار می گیرند.روش کاردر یک مطالعه از نوع مقطعی، 590 بیمار بالغ که به طور متوالی در بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان فیروزگر در سال های 1385 تا 1389 تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، وارد شدند. سپس در هنگام ترخیص همه بیماران تحت داپلر سونوگرافی اندام تحتانی قرار می گرفتند تا وجود یا عدم وجود DVT در آن ها مشخص گردد. سپس عوامل خطر ساز در آن ها بررسی شد. برای مقایسه داده های کمی در دو گروه غیر وابسته، از آزمون Independent samples t-test استفاده شد و برای مقایسه داده های کیفی نیز از آزمون کای دو یا دقیق فیشر به تناسب استفاده شد. مقدار عدد p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. از SPSS V.16.0 نیز استفاده شد.یافته هافراوانی DVT در بیماران بخش جراحی اعصاب 41/20 % (با محدوده اطمینان 95% از 14/17% تا 68/23%) بود. فراوانی بیماران با سن < 40 سال، بیماران با پاراپارزی، بیماران با تومورهای بدخیم مغز و نخاع، بیماران با سابقه DVT، سابقه مصرف سیگار، استفاده از OCP یا بارداری، نارسایی قلبی و فراوانی بیماران با علائم DVT به میزان معنی داری در گروه DVT بالاتر بود. همچنین میانگین BMI، میانگین طول مدت جراحی و استراحت مطلق پس از جراحی در بیماران با DVT به میزان معنی داری طولانی تر بود.نتیجه گیریفراوانی کلی DVT پس از عمل در جمعیت مورد مطالعه در این مطالعه از نتایج به دست آمده با نتایج سایر مطالعات تفاوت چشمگیری ندارد و گروه با خطر بالا مشابه هستند. بیشتر این موارد تحت بالینی هستند و به صورت بالقوه می توانند حیات بیماران را تهدید نمایند. با توجه به فراوانی نسبتا بالای DVT در این دسته از بیماران به نظر می رسد انجام سونوگرافی داپلر در بیماران با یکی از عوامل خطر بالا می تواند در کشف و درمان به موقع DVT موثر باشد.
کلیدواژگان: فراوانی، ترومبوز ورید عمقی، عوامل خطرساز، جراحی مغز و اعصاب
-
Page 7BackgroundProbiotics are defined as “living organisms which upon ingestion in certain numbers, exert health benefits beyond inherent basic nutrition". One of the most significant groups of probiotic organisms are the lactic acid bacteria, commonly used in fermented dairy products. The actions of lactic acid bacteria are species and strain specific and depend on sufficient numbers of bacteria being available in the intestine. The difficulty in identifying and classifying strains has complicated researches, since benefits may only pertain to particular strains. The aim of the present study is to investigate the effect of a probiotic strain Lactobacillus plantarum isolated from Iranian traditional cheese on gastric ulcer healing.MethodsIn this experimental study 22 strains of lactic acid bacteria isolated from Iranian traditional cheese were investigated for Exopolysaccharide (EPS) production by phenol-sulfuric acid method which had been approved earlier for the ability of survival and growth in digestive system. To determine the effect of this probiotic strain, male wistar rats were divided into 3 groups; experimental, control and negative control. Rats were deprived of food but not water for 24 hours and gastric ulcers were induced by luminal application of 0.12 ml acetic acid solution (60% v/v). One day after ulcer induction, the experimental groups received sterilized milk with Lactobacillus plantarum at concentration of 1×1010cfu/day, the control groups received sterilized milk and the negative control groups received normal saline through oral gavage for few consecutive days. Rats were sacrificed on days 5 and 14 after ulcer induction and the ulcer sizes (mm2) were summed. After histological study the effect of this probiotic on gastric ulcer healing was determined in each stomach. Data were analyzed with One way ANOVA test and all results were reported as Mean ± SEM.ResultsLactobacillus plantarum significantly decreased gastric ulcer area compared to control and negative control groups and increased ulcer healing. Histological study on day 5 after ulcer induction showed significant reduction in number of neutrophils and significant increases in macrophages and fibroblasts (p<0.001). Also significant reduction in the number of neutrophils, macrophages and fibroblasts was observed on day 14 after ulcer induction (p<0.001).ConclusionLactobacillus plantarum showed significant effects on gastric ulcer healing induced by acetic acid in rats.
-
Page 17BackgroundPremature Rupture Of Membranes (PROM) is one of the most important problems of pregnancy and accurate diagnosis of suspicious cases is under special concern. In this regard, researches are being conducted in order to find a reliable, fast and simple method for accurate diagnosis. The purpose of the present study is to evaluate vaginal fluid β-HCG for diagnosis of PROM.MethodsAn observational cross sectional study was performed on 123 pregnant women who were in the third trimester of gestation (gestational age more than 28 weeks of pregnancy). The patients were considered in 3 groups including: PROM group (41 cases), suspicious for PROM (42 cases) and intact membranes (40 cases). Five ml sterile normal saline was introduced in to the posterior fornix of vagina, then vaginal fluid was aspirated and sent to the laboratory for β-HCG measurement. Finally, the amount of β-HCG was compared in the 3 groups. For data analysis student t-test, One way Anova and Kruskal Walis tests were used. SPSS V.11.5 was also used.Resultsβ-HCG concentration was 7.71±15.7 mIU/ml in the intact membrane group, 468.06±366.34 mIU/ml in the PROM group and 176.43± 316.37 mIU/ml in the suspicious group which showed a significant difference between the 3 groups (p=0.000). In order to find an optimal Cut off value for β-HCG, Receiver Operating Characteristics Curve (ROC) was used and a Cut off value of 79.5 mIU/ml with a sensitivity of 95% and specificity of 84% was determined to be optional.Conclusionβ-HCG is higher in PROM and suspicious for PROM patients, and thus may be used as a suitable, fast and reliable test for detecting PROM.
-
Page 25BackgroundInfected femoral artery pseudoaneurysm is one of the important domains in vascular surgery and femoral pseudoaneurysms has been under focus in particular because of its increasing rate in Intravenous Drug Abusers (IVDAs) and occurrence following common vascular procedures. In this article we assessed the results of femoral artery ligation in patients with femoral pseudoaneurysms.MethodsIn this retrospective case series, we studied 21 patients with femoral pseudoaneurysms whom underwent femoral ligation without revascularization in Hazrat-e-Rasool Akram hospital, Tehran from Jan 1991 to Dec 2006. We used patient’s medical records for data collection. The analyses were performed using SPSS V.12. and Chi-squre test.ResultsFrom the total of 21 patients 20 were male (95%) and 1 patient was female (5%). Mean age was 37.74± 9.4 years. All patients were IV drug abuser. Mean hospital stay was 9.8 ± 9.4 days. Mean of interval between surgery to mobility was 3.89±1.2 days. Claudication was the most prevalent complication of surgery (31.2%). Amputation was done only in 2 patients and there was not any mortality.ConclusionFemoral artery ligation is relatively safe and feasible method for treatment of IV drug abusers; as they have the tendency to develop collateral arteries, are at risk for recurrence of pseudoaneurysms (due to IV abuse) and difficult to follow-up.
-
Page 32BackgroundAmino acids have different effects on the growth of dermatophytes. Some may encourage growth while others may inhibit it. These effects not only depend on the type of the amino acid but also on the amino acid concentration and type of the dermatophyte. The aim of this study was to investigate the effects of amino acids on the common dermatophytes in Iran.MethodsIn this experimental study, two common dermatophytes namely Trichophyton verrcusom and Trichophyton rubrum were selected. They were grown on Sabouraud glucose agar media that contained various concentrations of 23 amino acids. The experiment was carried out three times. After two-three weeks, the diameter of the colonies were measured and compared with the controls that had no amino acids added to the Sabouraud glucose media. Data were analyzed by t-student test. SPSS V.9 was used for data analysis.ResultsThe results showed that L-cysteine hydrochloride, L-cysteine, L-aspartic acid, L-glutamic had the most inhibitory effects on the studied dermatophytes. Trichophyton verrcusom, but not Trichophyton rubrum, was resistant to DL tryptophan. Arginine, Lysine monocholoride and L-methionine had milder inhibitory effects on both dermatophytes. Serine also had moderate inhibitory effect only against Trichophyton verrcusom. Seven amino acids including L-Cystine, Cysteine hydrochloride, Thereonine, Valine, Glutamine, Leucine and Isoleucine have stimulatory effects only on Trichophyton verrcusom in 0.1 gr/dl concentrations. Non of the amino acids mentioned could stimulate the growth of Trichophyton rubrum.ConclusionThis study indicates that Trichophyton verrcusom and Trichophyton rubrum have different sensitivities towards amino acids; this difference being important in regards to DL tryptophan. This difference could be used to differentiate Trichophyton verrcusom.
-
Page 40BackgroundRegarding the increasing number of publications of researchers in medical sciences, an increased tendency toward scientific medical journals is seen in Iran. Besides the growing number of these journals, it is of great importance to monitor and control their quality. Therefore, this study was designed to evaluate the qualitative and quantitative indexes of all 7 scientific medical journals affiliated to Iran University of Medical Sciences (IUMS) and to compare these indexes with the ones in Iranian exemplary medical journals during 2008-2010.MethodsThis analytical cross-sectional study was performed on all 7 medical journals (including 5 Persian-language and 2 English-language journals) of IUMS (overall number of 40 issues) and 5 Iranian exemplary medical journals from Razi Research Festivals during 2008-2010 as the control group (overall number of 24 issues). Then, several qualitative and quantitative indexes were assessed and compared between these two groups of medical journals.ResultsAnalytical and descriptive cross-sectional studies were the most common type of study designs in most of the IUMS journals; while this prevalence was significantly higher than control group (p<0.05). More than 60% of the published articles in Iranian exemplary medical journals were derived from approved projects or research grants; whereas, this prevalence was less than 50% in all 7 journals of IUMS group. The mean duration between acceptance and publication time was approximately 3.5 months in control group, while it lasted as long as 10 and 10.5 months in Medical Journal of IUMS and Iranian Journal of Psychiatry and Psychology (IJPP), respectively (both p<0.001).ConclusionThe strong and weak points of each medical journal of IUMS were evaluated in this study. In order to improve the quality of IUMS scientific journals, it seems necessary to revise some visions and missions of these journals including giving priority to other-organization’s articles (rather than IUMS), research grant-derived manuscripts, clinical trials’ findings, decreasing duration of peer review and publishing processes. Also indexing in ISI and/or MEDLINE could attract higher qualified articles of national and international authors to be published in scientific journals of IUMS
-
Page 55BackgroundPneumothorax may be associated with penetrating or blunt chest trauma's that need early diagnosis and treatment. Today the diagnosis modalities are CXR and CT-Scan that are not suitable for unstable patients. Chest sonography can be a fast diagnostic method at patient bedside. The purpose of this study was to evaluate the accuracy of bedside ultrasonography in diagnosis of pneumothorax.MethodsIn this prospective study, 60 cases suspicious of pneumothorax were included in study. Bedside ultrasonography was performed for all the cases. Sonography site was between parasternal and midclavicular lines in 2nd to 4th intercostals spaces of both thoracic sites and performed between 5-10 respiratory cycles. Gold standard results for definite diagnosis were: positive results of chest X ray, chest CT scan and/or air leak after needle or tube thoracostomy. In suspicious results, CT scan was done. Data were analyzed accordingly with statistic tests of “Chi-Square” and “Fisher’s Exact Test”. SPSS V.12 was also used.ResultsTrauma mechanism in 5 cases (8.3%) was stab wound, and in 53 cases(88.3%) multiple trauma; there was 1 case of tuberculosis and 1 case of blunt chest trauma as well. Eleven out of the 12 pneumothorax cases (proven by chest Xray or CT scan) were diagnosed by bedside sonography. Sensitivity, specificity, positive predictive value, negative predictive value and accuracy of bedside ultrasonography for diagnosis of pneumothorax were 91.6%, 100%, 100%, 97.9% and 98.6%, respectively.ConclusionWith respect to the results of this study and previous studies, bedside ultrasonography is a good method for diagnosis of pneumothorax.
-
Page 67BackgroundPneumothorax may be associated with penetrating or blunt chest trauma's that need early diagnosis and treatment. Today the diagnosis modalities are CXR and CT-Scan that are not suitable for unstable patients. Chest sonography can be a fast diagnostic method at patient bedside. The purpose of this study was to evaluate the accuracy of bedside ultrasonography in diagnosis of pneumothorax.MethodsIn this prospective study, 60 cases suspicious of pneumothorax were included in study. Bedside ultrasonography was performed for all the cases. Sonography site was between parasternal and midclavicular lines in 2nd to 4th intercostals spaces of both thoracic sites and performed between 5-10 respiratory cycles. Gold standard results for definite diagnosis were: positive results of chest X ray, chest CT scan and/or air leak after needle or tube thoracostomy. In suspicious results, CT scan was done. Data were analyzed accordingly with statistic tests of “Chi-Square” and “Fisher’s Exact Test”. SPSS V.12 was also used.ResultsTrauma mechanism in 5 cases (8.3%) was stab wound, and in 53 cases(88.3%) multiple trauma; there was 1 case of tuberculosis and 1 case of blunt chest trauma as well. Eleven out of the 12 pneumothorax cases (proven by chest Xray or CT scan) were diagnosed by bedside sonography. Sensitivity, specificity, positive predictive value, negative predictive value and accuracy of bedside ultrasonography for diagnosis of pneumothorax were 91.6%, 100%, 100%, 97.9% and 98.6%, respectively.ConclusionWith respect to the results of this study and previous studies, bedside ultrasonography is a good method for diagnosis of pneumothorax.
-
Page 74BackgroundThe aim of this study was to establish the frequency of Deep Vein Thrombosis (DVT) and its associated risk factors in patients undergoing neurosurgical procedures.MethodsIn a cross-sectional study, 590 consecutive adult patients who underwent neurosurgery in Firoozgar Hospital between March 2006 and 2010 were enrolled. All patients underwent Doppler sonography examination of the lower limbs to establish the presence of DVT when they were about to be discharged. Then all risk factors were assessed in patients. Data was analyzed using Chi square, Fisher's exact test and Independent samples t-test. SPSS V.16.0 was also used.ResultsThe frequency of DVT in neurosurgery ward was 20.41% (with 95% confidence interval from 17.14% to 23.68%). The frequency of patients with age>40, malignant brain and spinal tumors, history of DVT, cigarette smoking, OCP consumption or pregnancy, heart failure and those with signs of DVT were significantly higher in patients with DVT. Also the mean of BMI, duration of surgery and complete best rest was significantly higher in DVT group.ConclusionThe overall frequency of postoperative DVT in our population was not significantly different from the best results of other studies and the high-risk groups were similar. Most of them were subclinical and potentially life-threatening. Considering the high frequency of DVT among these patients, it seems that assessing patients with one or more risk factors by Doppler sonography would be beneficial to promptly find and treat the condition.