فهرست مطالب
Journal of Modern Rehabilitation
Volume:4 Issue: 1, 2010
- تاریخ انتشار: 1389/06/01
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحه 1زمینه و هدفهدف از این مطالعه بررسی نقش گیرنده های نوک انگشت بر روی میزان فعالیت الکترومیوگرافیک سطحی عضلات پاسچرال ساق با در نظر گرفتن نقش لمس سبک، حس بینائی و فعالیت دوگانه در کسب تعادل بود.روش بررسی30 نفر (12 مرد و 18 زن)، فرد راست دست که در شرایط سلامت، بدون هیچگونه سابقه بیماری عصبی، اسکلتی، عضلانی، قرار داشتند در این مطالعه شرکت نمودند. افراد در وضعیت صاف بگونه ای می ایستادند که پای چپ در راستای پای راست و جلوی آن قرار می گرفت (وضعیت تاندم). یک عدد حس گر با دقت بالا در سمت راست آنها در امتداد تروکانتر بزرگ استخوان ران قرار داده می شد تا نمونه ها به میزان کمتر از 50 گرم نیرو بر آن فشار وارد نمایند. همچنین فعالیت الکترومیوگرافیک سطحی سه عضله تیبیالیس قدامی، پرونئوس لانگوس و سولئوس هر دو اندام تحتانی توسط دستگاه بیومتریکس ثبت می گردید. آزمونها در 4 وضعیت ایستادن بدون لمس سبک و بدون شمارش، بدون لمس سبک و با شمارش، لمس سبک و بدون شمارش، لمس سبک و با شمارش و هر کدام از حالات فوق نیز در دو حالت چشمان باز و بسته، انجام می شد.یافته هایافته ها نشان دادند که لمس سبک، خصوصا زمانیکه چشمان افراد باز می باشد، موجب کاهش فعالیت الکترومیوگرافیک سطحی عضلات پاسچرال ساق می گردد. در شرایط بدون لمس و با چشمان بسته نیز سطح فعالیت الکترومیوگرافیک این عضلات، در بیشترین حالت قرار گرفت.نتیجه گیریبر اساس نتایج حاصله، به نظر می رسد که با فعال شدن سیستمهای پیچیده عصبی متعاقب تحریک گیرنده های حسی پوست، عضلات پاسچرال به شکل هماهنگ تحت فرمان سیستم عصبی مرکزی وارد عمل می شوند. لذا ثبات کلی بدن در جهت حفظ تعادل، افزایش یافته و در نهایت فشار وارده بر عضلات پاسچرال ساق، کاهش می یابد. در نتیجه از فعالیت الکترومیوگرافیک سطحی عضلات ساق در شرایط لمس سبک، کاسته می شود.
کلیدواژگان: گیرنده های حسی پوست، تعادل، الکترو میوگرافی سطحی، فعالیت دوگانه -
صفحه 9زمینه و هدفخستگی عضلانی عبارت است از نقص در تولید حداکثر نیرویی که عضله می تواند تولید کند. ورزشکاران و بیماران مکررا با مساله ی خستگی مواجهند. خستگی عاملی است که باعث کاهش عملکرد عضله شده و عموما در اثر حرکات تکراری یا انقباضات مداوم عضلانی ایجاد می شود و می تواند منجر به ایجاد ضایعات مختلفی شود. از هزاران سال پیش، از ماساژ برای توانبخشی و ایجاد ریلکسیشن استفاده می شده است. عقیده بر این است که ماساژ دارای فوائدی در درمان خستگی عضلانی بوده و بهمین منظور در کلینیکها و مراکز ورزشی از آن استفاده می شود. هنوز شواهد علمی کافی که نشان دهنده تاثیر ماساژ بر عملکرد عضله ویا تسریع روند ریکاوری باشد وجود ندارد. هدف از اجرای این تحقیق مقایسه تاثیر ماساژ و استراحت بر خستگی عضلات اکستنسوری زانو متعاقب انقباض های ایزوکینتیک کانسنتریک بیشینه بود.روش بررسیدر این تحقیق 15 نفر خانم بین 30-20 سال که حداقل هفته ای یک بار به صورت غیر حرفه ای در فعالیتهای ورزشی شرکت داشتند، به صورت داوطلبانه وارد مطالعه شدند. هر آزمودنی سه بار به آزمایشگاه مراجعه می نمود. اولین جلسه برای آشنایی با نحوه انجام انقباض ایزوکینتیک بود. تست اصلی هم در دو جلسه بعدی انجام می شد.در ابتدای هر جلسه پس از گرم کردن، میزان خستگی اداراک شده، متوسط حداکثرگشتاور و متوسط توان کانسنتریک ایزوکینتیک عضلات چهار سر ران پای غالب در سرعت 60 درجه در ثانیه اندازه گیری می شد. سپس پروتکل خستگی یعنی تکرار انقباض های ایزوکینتیک بیشینه تا زمانیکه قدرت فرد برای سه بار متوالی به 50% حداکثر مقدار خود کاهش پیدا می کرد اجرا می گردید. پس از اجرای پروتکل خستگی، متوسط حداکثرگشتاور، متوسط توان و خستگی ادراک شده مجددا مورد ارزیابی قرار می گرفت. سپس آزمودنی به مدت 15 دقیقه ماساژ (ترکیبی از تکنیکهای ماساژ کلاسیک) دریافت و یا به صورت طاقباز خوابیده و فقط استراحت می نمود. پس از پایان یافتن شرایط مداخله (ماساژ یا استراحت) برای سومین بارمتوسط حداکثر گشتاور، متوسط توان و خستگی ادراک شده مورد ارزیابی قرار می گرفت.یافته هااعمال 15 دقیقه ماساژ پس از خستگی بیشینه و افت نیرو تا 50 درصد حداکثر گشتاور باعث شد که متوسط حداکثر گشتاور از 7/56 نیوتن-متر به 5/91 نیوتن-متر، متوسط توان از 6/38 به 6/63 نیوتن متر بر ثانیه و خستگی ادراک شده از 1/90 به 2/10 میلی متر تغییر یابد. اما 15 دقیقه استراحت متوسط حداکثر گشتاور را از 4/55 به 1/68 نیوتن-متر، متوسط توان را از 7/37 به 48 نیوتن متر بر ثانیه و خستگی ادراک شده را از 1/90 به 7/20 میلی متر تغییر داد.نتیجه گیریبررسی یافته های تحقیق نشان داد بین اثر ماساژ و استراحت در بهبود خستگی تفاوت وجود دارد. ماساژ توانست عملکرد عضلانی پس از خستگی بیشینه را بهبود بخشد در حالی که استراحت چنین تاثیری نداشت. همچنین هم ماساژ و هم استراحت هر یک به تنهایی خستگی ادراک شده را کاهش دادند اما تاثیر ماساژ بر این مورد نیز بیشتر از تاثیر استراحت بود. در کل به نظر می رسد که ماساژ نسبت به استراحت، عامل موثرتری در بهبود خستگی باشد.
کلیدواژگان: خستگی، ماساژ، بازکننده های زانو، ایزوکینتیک -
صفحه 16زمینه و هدفبر اساس بررسی های گذشته در بسیاری از اختلالات گفتار و زبان، سرعت حرکات تکراری و متناوب دهان یعنی دیادوکوکینزیس کاهش یافته است. این طور تصورمی شود که بین سرعت دیادوکوکینزیس و سرعت گفتار ارتباط وجود دارد. از این رو هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط بین سرعت دیادوکوکینزیس و سرعت گفتار و خواندن در افراد طبیعی بود.روش بررسیاین پژوهش توصیفی - تحلیلی روی 100 نفر از دانش آموزان دختر پایه پنجم شهر تهران انجام شد.ابتدا غربالگری آزمودنی ها در زمینه تک زبانه بودن، نداشتن اختلالات گفتار و زبان و نداشتن اختلالات عصب شناختی و رفتاری انجام شد و بعد مهارت خواندن و سرعت گفتار و حرکات متناوب دهان در آزمودنی ها بررسی گردید. جهت بررسی مهارت خواندن از متن کتاب فارسی پایه پنجم ابتدایی و برای گرفتن نمونه گفتاری از فرایند تعریف داستان و برای بررسی حرکات متناوب دهان از معیار فلچر استفاده گردید. برای ثبت و اندازه گیری زمان از نرم افزار Cool Edit استفاده شد. برای توصیف داده ها آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل داده ها، آزمون t زوجی به کار گرفته شد.یافته هادر تکالیف دیادوکوکینزیس بیشترین سرعت به ترتیب مربوط به تک هجایی /tâ/،و سپس هجاهای /pâ/ و / /kâبود(به ترتیب 96/3، 01/4 و 52/4). میانگین سرعت خواندن 93/3 هجا در ثانیه و سرعت گفتار آزاد 53/3 هجا درثانیه بود. بین سرعت گفتار آزاد و تکالیف دیادوکوکینزیس ارتباطی یافت نشد. اما بین سرعت خواندن و برخی از تکالیف دیادوکوکینزیس /kâ/) 02/0=P P=0/02 / pâtâkâ/،) ارتباط معنی داری مشاهده شد.نتیجه گیرینتایج این پژوهش نشان می دهد به علت پیچیدگی و تفاوت مهارت هایی مانند گفتار آزاد؛ ارتباط معنی داری بین سرعت گفتار آزاد و سرعت دیادوکوکینزیس وجود ندارد. اما بین سرعت خواندن و دیادو کوکینزیس در بعضی از تکالیف ارتباط معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان می دهد که سرعت دیادوکوکینزیسبا جایگاه تولید صدا مرتبط است.
کلیدواژگان: سرعت گفتار، سرعت خواندن، دیادوکوکینزیس، پایه پنجم ابتدایی -
صفحه 22زمینه و هدفاختلال در بلع یکی از مهمترین شکایات در افراد با ضایعات اعصاب مرکزی است. با توجه به مسن شدن جامعه به نظر می رسد درصد ضایعات مغزی نیز افزایش پیدا کند و افراد مبتلا به دیسفاژی نیز درصد بیشتری در این محدوده سنی را بخود اختصاص دهند. اغلب این بیماران دچار یک آسپیراسیون نهفته و مخفی هستند ارزیابی الکترومیوگرافی بلع میتواند به سمت شاخصهای بهبود و اثر بخشی درمان منجر شود. این تحقیق سعی دارد با ثبت الکترومیوگرافی سطحی در عمل بلع به الگوی فعالیت عضلانی و نحوی بکارگیری آن بپردازد.روش بررسیتعداد 20 فرد سالم در محدوده سنی 20 تا 50 سال و 10 فرد مبتلا به اختلال در بلع در این تحقیق شرکت کردند. ثبت سطحی فعالیت عضلات اوربیکولاریس اوریس، بوکسیناتور، استرنوکلئیدوماستوئیددو طرف و عضلات میانی ناحیه حلق درحین سه حالت بلع مایع شامل آب، شربت و عسل به ترتیب انجام شد. میزان فعالیت، مدت زمان آن، میانه طیف فرکانس و پهنای باند در عضلات فوق محاسبه شدند.یافته هابا افزایش غلظت شیرینی و چسبندگی محلول میزان فعالیت، مدت زمان، میانه و پهنای باند فرکانس و جزءغیر وابسته در افراد سالم برای همه عضلات افزایش یافت (05/0>p). این فرایند در بیماران همراه با افزایش بیشتر فعالیت عضلات در ناحیه دهان بود ولی مدت زمان بیشتری درناحیه حلق نشان دادند (05/0>p). مقایسه دو گروه نشان داد که بیماران دارای مدت زمان بیشتر بویژه در عضلات ناحیه حلق (05/0>p) و بر عکس کاهش فعالیت و شاخصهای فرکانس در مقایسه با افراد سالم هستند (05/0>p).نتیجه گیریبیماران تمایل دارند بیشتر مایع را در محدوده دهانی نگهدارند و در حین بلع حلقی با محدودیت بیشتری همراه هستند. همچنین بیماران ممکن است دچار خستگی زودرس و عدم توانایی در حفظ موقعیت نگهداری مایع بخصوص در ناحیه حلق شوند و منجر به تغییر مسیر مایع به مجرای تنفسی گردد. لذا در بخش درمان و توصیه های توانبخشی تاکید بیشتری بر هماهنگی فعالیت عضلانی دهانی حلقی باید بشود و با الگوهای حرکتی درمانی این فرایند را ترمیم نمود.
کلیدواژگان: بلع، دیسفاژی، الکترومیوگرافی سطحی، کنترل حرکت -
صفحه 30زمینه و هدف
لکنت تلفیقی از تظاهرات بیرونی و قابل مشاهده یعنی اشکال خاص گسیختگی های کلامی و رفتارها و واکنش های درونی است که این اشکال شامل عواطف منفی مربوط به گفتار، رفتار های ارادی برای اجتناب، فرار یا پنهان کردن گسیختگی گفتار و طرز تلقی نادرست درقبال گفتار می باشد. وقایع درونی فقط می تواند توسط فرد لکنتی گزارش شود و با ادراک شنونده قابل توجیه نیست. تظاهرات درونی و بیرونی مربوط به این اختلال و اثرات متقابل آنها باید به طور کامل ارزیابی شوند، تا بتوان به اهداف درمانی دست یافت. هدف این تحقیق تعیین پایایی و اعتبار آزمون هایی بود که واکنش های درونی کودک لکنتی را نشان می داد.
روش بررسیاین مطالعه توصیفی- تحلیلی، روی 96 دانش آموز لکنتی و غیر لکنتی 11-6 سال اجرا شد. بعد از معادل سازی پرسشنامه به زبان فارسی، روایی آزمونها با استناد به نمره دهی 10 صاحبنظر مشخص گردید. برای پایایی آزمونها، دانش آموزان آزمونها را دو بار در فاصله 25 روز اجرا نمودند. برای پایایی سه روش استفاده گردید: 1. مقایسه میانگین نمرات آزمونها در دو مرحله 2. بررسی ضریب همبستگی 3. بررسی ضریب تکرارپذیری. سپس توسط آزمونهای پارامتریک و غیرپارامتریک(تی زوجی،اسپیرمن،پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. همچنین برای مقایسه میانگین نمرات آزمونهای کودکان لکنتی و غیر لکنتی از روش تی مستقل استفاده گردید.
یافته هابین میانگین نمره هر دو آزمون چک لیست رفتاری و طرز تلقی ارتباطی در دو مرحله در هر دو گروه لکنتی و غیر لکنتی تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. همچنین میانگین نمره این آزمونها، بین گروه های لکنتی وغیر لکنتی تفاوت معناداری داشت.(000/0=P).
نتیجه گیریچک لیست رفتاری و آزمون طرز تلقی ارتباطی (بازبینی شده) در دانش آموزان لکنتی دارای پایایی و روایی می باشد و همچنین این دو آزمون نقش تمایزدهندگی در دو گروه لکنتی و غیر لکنتی دارد.
کلیدواژگان: لکنت، چک لیست رفتاری، طرز تلقی ارتباطی، روایی، پایایی -
صفحه 38زمینه و هدفاز آنجائیکه آزمون های استاندارد ابزارهایی برای کمی کردن توانایی های گفتار و زبان و ویژگی های ارتباطی هستند، لذا برای ارزیابی، غربالگری، توصیف توانمندی های گفتار و زبان، تشخیص اختلالات مربوطه و بررسی روند درمان نیاز به ساخت و بکارگیری آزمون های استاندارد وجود دارد.در این مطالعه به منظور فراهم کردن دید جامعی از آزمون های ارزیابی گفتار و زبان،آزمون های مربوط به برخی از جنبه های گفتار و زبان بررسی شده است.روش بررسیاین تحقیق یک مطالعه مروری بر روی آزمون های ارزیابی جنبه های مختلف گفتار و زبان بود. از آنجائیکه انجمن گفتار-زبان و شنوایی به عنوان یکی از منابع کامل و مورد کاربرد آسیب شناسان گفتار و زبان است،در این مطالعه به بررسی دقیق آزمون های موجود در سایت این انجمن پرداخته شده است.به دلیل وسعت آزمون ها در جنبه های مختلف ارزیابی توانمندی های گفتار و زبان، صرفا چهار جنبه ی پرکاربرد انتخاب گردید و سپس آزمون های هر یک از جنبه ها از اولین آزمون ساخته شده در دنیا تا کنون (سال 2010) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.یافته هادر این مطالعه 251 آزمون ارزیابی جنبه های مختلف گفتار و زبان بررسی شد که از این میان 54 آزمون مربوط به ارزیابی واج شناسی/تولیدی کودکان،140 آزمون مربوط به ارزیابی زبان بیانی کودکان،43 آزمون مربوط به ارزیابی زبان بیانی بزرگسال و 14 آزمون مربوط به ارزیابی طیف اوتیسم می باشد.نتیجه گیریطیف وسیع و متنوعی از آزمون های استاندارد جهت ارزیابی جنبه های مختلف آسیب شناسی گفتار و زبان وجود دارد اگرچه که همچنان به ساخت آزمون در بسیاری از جنبه ها نیاز استکلیدواژگان: آزمون، ارزیابی، توانایی های گفتار و زبان
-
صفحه 45زمینه و هدفکنترل پروفایل چربی خون یکی از اجزای ضروری و با اهمیت اصلاح شاخص های خطرساز بیماران قلبی - عروقی است. از این رو استفاده از روش های باز توانی و انجام تمرینات سیستمیک در مبتلایان به بیماربهایی عروق کرونری برای کاهش سطح کلسترول، تری گلیسرید،LDL و افزایش HDL خون اهمیت ویژه ای یافته و تحقیقات گوناگونی برای بررسی این روش ها در نژادهای مختلف، سنین و نیز اثرات آن در زنان و مردان شده است.روش بررسی36 بیمار مرد و زن با دامنه سنی 75-40 بامعرفی متخصصین قلب در مطالعه حاضر شرکت نمودند. پروتکلهای بازتوانی شامل ورزش های هوازی راه رفتن سریع روی تردمیل، رکاب زدن روی دوچرخه ثابت و تمرین با ارگومتر شانه به مدت 24 جلسه درمانی توسط بیماران انجام شد.جهت بررسی اثر کوتاه و بلند مدت برنامه های باز توانی در 3 مقطع، قبل از شروع درمان، پس از 12 و24 جلسه درمان های بازتوانی، نمونه خونی از بیماران جهت بررسی پروفایل چربی خون تهیه گردید.یافته هابه دنبال24 جلسه بازتوانی قلبی فاکتورهای کلسترول، LDL، نسبت LDL/HDLو نسبت CHL/HDL تغییرات معنادار از لحاظ آماری را نشان دادند.نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر بر سودمندی روش های بازتوانی قلبی به عنوان ابزاری جهت بهبود پروفایل چربی و پیشگیری از عوارض بیماری های فلبی و عروقی و کاهش مرگ ومیرتاکید دارد.
کلیدواژگان: باز توانی قلبی، پروفایل چربی، بیماری های عروق کرونری، تمرینات هوازی -
صفحه 50زمینه و هدفمقاله مروری حاضر با هدف بررسی تاثیر وضعیت های مختلف و تغییرات وضعیت اندام بر پارامترهای رفلکس H صورت گرفته است.روش بررسیتغییرات در وضعیت اندام می تواند بر تحریک پذیری حوضچه نورون حرکتی مؤثر باشد. این به معنای دریافت شواهدی برای کمک به درمان برخی مشکلات نورولوژیکی و بیومکانیکی مانند فتق دیسک کمر و رادیکولوپاتی است یکی از روش های بررسی این تغییرات رفلکس هافمن است که اولین بار توسط نورولوژیست آلمانی، هافمن در سال 1918 تشریح شد. این رفلکس، رفلکسی تک سیناپسی است که مانند دیگر رفلکس های تک سیناپسی مشتمل بر یک بخش آوران متشکل از فیبرهای Ia و یک بخش حرکتی متشکل از فیبرهای حرکتی آلفا می باشد.
برای بررسی تاثیر وضعیت های مختلف بر پارامترهای رفلکس هافمن از جستجو در پایگاه داده ها و ژورنال های الکتریکی و نیز پایان نامه های مرتبط با موضوع استفاده گردید.یافته هاتغییرات وضعیت اندام و وضعیت های مختلف بر پارامترهای رفلکس H مؤثرند.نتیجه گیریپارامترهای مختلف رفلکس H بخصوص دامنه در وضعیت های مختلف، تغییرات زیادی نشان می دهند و این شاید دلیلی است بر اینکه دامنه رفلکس H، پارامتر زیاد قابل اعتمادی نیست.
کلیدواژگان: رفلکس H، وضعیت های مختلف تحریک پذیری حوضچه نورون حرکتی -
صفحه 56زمینه و هدفسالمندی عبارت است از تحلیل تدریجی ساختمان (ارگانیسم) بدن که در اثر بیماری و حوادث نبوده بلکه در اثر دخالت عامل زمان پیش می آید و امروزه سالمندان به جهت افزایش روزافزون آنها یکی از موضوعات اصلی مطالعاتی به شمار می روند.حفظ استقلال درانجام فعالیت های روزمره زندگی (ADL) یکی از حیاتی ترین اعمال برای فرد سالمند است. با توجه به تاثیر قدرت در توانایی انجام فعالیت های روزمره زندگی در این پژوهش تاثیر تمرینات مقاومتی پیشرونده بر قدرت اندام فوقانی و تحتانی و توانایی انجام فعالیت های روزمره زندگی مردان سالمند بررسی شد.روش بررسیاین پژوهش یک مطالعه مداخله ای بود و نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام شد. 50 مرد سالمند، شامل 25 نفر در گروه درمان با میانگین سنی 45/69 سال و 25 نفر در گروه شاهد با میانگین سنی 24/72 سال در مطالعه شرکت کردند. گروه مداخله 3 روز در هفته، روزی 40 دقیقه به مدت 8 هفته در تمرینات مقاومتی شرکت کردند. قدرت اکستانسورهای شانه و زانو توسط دستگاه Tekdyne Incentive Dynamometers (TID) و فعالیت های روزمره زندگی با Barthel - Index سنجیده شد.یافته هابر اساس t تست زوجی، در ارزیابی قدرت اکستانسورهای شانه و زانو با دستگاه TID اختلاف تغییرات میانگین قبل و بعد از مداخله معنی دار بود)0001/0 ≥(P. همچنین در ارزیابی فعالیت های مراقبت از خود، تحرک و فعالیت های روزمره زندگی با Barthel-Index اختلاف تغییرات میانگین قبل و بعد از مداخله معنی دار بود)0001/0 ≥(P.نتیجه گیریاطلاعات حاصل از تحقیق حاضر نشان می دهد که انجام تمرینات مقاومتی پیشرونده می تواند باعث افزایش قدرت اندام فوقانی و تحتانی مردان سالمند شود و موجب بهبود توانایی سالمند در انجام فعالیت های روزمره زندگی شود.
کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی پیشرونده، سالمندان، فعالیت های روزمره زندگی -
صفحه 60زمینه وهدف
در کودکان همی پلژی تفاوت در تون پوسچرال دو سمت بدن وجود دارد. بدیهی است که یک ایستادن غیر متقارن، همراه با تحمل وزنی که عمدتا روی سمت مبتلا است می تواند فرد همی پارتیک را در معرض ریسک افتادن قرار داده و ایجاد بی ثباتی کند. در افراد همی پلژی اساسی ترین تمرینهای درمانی به نظر می آید که یکپارچه کردن دو سمت بدن باشد. گر چه ایستادن ثابت یک وظیفه پوسچرال نسبتا ساده است اما بصورت نیمه خودکار توسط مراکز مغزی و نخاعی کنترل می شود؛ و ثابت شده که ایستادن ثابت هم نیازمند منابع شناختی است. بنابراین، کنترل پوسچرال به تعامل سیستم اسکلتی - عضلانی با سیستم عصبی نیاز دارد.
روش بررسیدراین کارآزمایی بالینی(قبل و بعد) 20 کودک همی پلژی اسپاستیک 5 تا 12 ساله در حالتهای با استفاده از کفی گوه ای خارجی و بدون استفاده از کفی گوه ای خارجی و در هر یک از این دو حالت با انجام وظیفه شناختی و بدون انجام آن در مرکز صفحه نیرو در وضعیت ایستاده با بیشترین ثبات قرار میگرفتند. از تست حافظه کوتاه مدت عددی بعنوان تکلیف شناختی استفاده شد. میانگین دامنه نوسانهای قدامی-خلفی و داخلی-خارجی و میانگین سرعت نوسانات و ناحیه آن بعنوان متغیر وابسته کنترل پوسچرال و تعداد اشتباهات در بیاد آوری زنجیره اعداد تصادفی بعنوان متغیر وابسته وظیفه شناختی ثبت می شد.
یافته هااثر تجویز کفی بر دامنه جابجایی طرفی) 015/0 (P=و بر سرعت) 005/0 (P=و سطح جابجایی) 007/0 (P= معنی دار بود. اثر اعمال وظیفه شناختی بر روی متغیر های دامنه جابجایی قدامی-خلفی) 014/0 (P=و طرفی) 014/0 (P=و بر سرعت) 002/0 (P=و سطح جابجایی) 002/0 (P=معنی دار بود. اما کفی گوه ای توانسته بود از تاثیر آن بکاهد.
نتیجه گیریتجویز کفی گوه ای 5 درجه در پای سالم می تواند فاکتورهای کنترل پوسچرال را به خوبی تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین می تواند به منظور بهبود پوسچر در کودکان همی پلژی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: وظیفه دوگانه، کنترل پوسچر، فلج مغزی همی پلژی، تعادل، کفی گوه ای
-
Page 1Background And AimTo investigate the effect of the light touch, vision and dual task interference on the surface electromyography (sEMG) activity of ankle musclesParticipants: Thirty persons (12 male, 18 Female), right hand without any neuro-musculo-skeletal disorder and in healthy condition, participated in this study.Methods and Materials: Participants stood in upright and semi tandem position. There was a high sensitivity sensor on the right side in direction of femur greater trochanter. They should press the sensor less than 50 gr. Also we examined the rate of activity in 3 muscles (Tibialis Anterior, Proneus Longuse, Soleuse) on both lower limbs by Biometrix sEMG device. 4 positions were experimented in semi tandem standing: No Touch, No Counting; No Touch, Counting; Light Touch, No Counting; Light Touch, Counting. Each of the above positions was tested in 2 conditions: Eyes Open, Eyes Closed.ResultsOur findings detect that light touch contact especially during vision, resulted in reducing the rate of sEMG activity in the leg postural muscles. No touch and closed eyes, raise the rate of sEMG activity to maximum.ConclusionOn basis of findings, it seems that following skin receptors stimulation, some complicated mechanisms will be begun and in order to the orders of Central Nervous System (CNS), these muscles will make the hole body, stable. So it can reduce the entered pressure on leg postural muscles. Therefore we can see the lesser rate in sEMG activity of leg postural muscles.
-
Page 9Background And AimFatigue is the inability to generate the maximal force that can be produced by the muscle. Fatigue is a subject that patients and athletes frequently encounter.Fatigue is one factor that limits muscle function and may lead to various pain and injury conditions. It is most commonly caused either by repetitive motion or by sustained muscular contractions.Massage has been used for rehabilitation and relaxation for thousands of years. Massage is widely believed to have a beneficial effect on treating muscle fatigue and has been used in clinical and sports setting for that purpose. There is limited scientific evidence, however, to support the use of massage for enhancing performance and recovery from injury, or for preventing injury. The comparison of massage and rest on the knee extensor muscles fatigue after maximal isokinetic contractions is the main objective of this research.Materials And MethodsFifteen healthy female aged between 20-30 volunteered to participate in this research. They did at least once a week some non-professional light sporting activities. Each of volunteers was evaluated in 3 different times. The first session was in order to familiarize the volunteers with the test and Isokinetic. For the main test, each of the volunteers was evaluated twice with one week interval. At the start of each session after warm up, the following parameters were measured: Perceived fatigue by Visual Analog Scale ¸average peak torque and average power maximal concentric of quadriceps at the velocity of 60 degrees per second by Isokinetic apparatus. Then in order to fatigue protocol ¸ the subjects were asked to perform successive and maximal quadriceps contractions until three subsequent quadriceps torque output reaches below 50 percent maximal torque output. Afterwards average peak torque and average power was measured. The extent of perceived fatigue was evaluated as before.Subjects then either received massage on the knee extensors or rested for 15 minute duration. Recovery from fatigue was quantified using average peak torque (APT), average power (AP) and perceived recovery scale (VAS).ResultsAfter maximal fatigue and decrease in torque output, below 50 percent maximal torque, 15 minutes of massage could change APT after fatigue from mean 56.70 (Nm) to 91.53 (Nm)), AP from 38.64 to 63.62 (Nm) and VAS from 90.06 to 10.20 (mm).After 15 minute rest could change APT from 55.36 to 68.10 (Nm), AP from 37.69 to 48 (Nm) and VAS from 90.06 to 20.73 (mm).ConclusionThere was significant difference between rest and massage conditions for recovery of fatigue. Massage was an effective intervention for enhancing muscle performance and recovery from fatigue but rest didn`t have such an effect. In both cases, recovery stage (massage or rest) caused significant change in perceived fatigue but massage is more effective on the decrease of perceived fatigue. Therefore, massage has been more effective than rest as a strategy to return to normal state and has caused more relief in perceived fatigue.
-
Page 16Background And AimChildren with speech and language disorders have a reduced diadochokinesis rates.. The purpose of this study was to compare the oral diadochokinesis with rate of speech and reading in normal students.Materials And MethodsOne hundred of fifth grade female students were participated in this descriptive - comparative study. All subjects were native speakers of persion who passed an informal screening test of articulation and speech. None of subjects had a history of speech, hearing, behavioral and neurological disorders. The subjects were asked to read a text of their book, tell a story and perform some oral diadochokinesis tasks (flecher`s criterion).The time was measured by Cool Edit. Descriptive statistics and compared t-test were used for analysis.Resultsthe syllable / tâ /had the highest rate of diadochokinesis, while the syllables /pa/ and / kâ/ were in the next orders (3.96,4.01, 4.52).The rate of reading was higher than the rate of talking. There was a significant relationship between the reading rate and diadochokinesis in / kâ / (P=0.02) and / pâtâkâ / (P=0.02)Conclusionthe results indicate that there is no relation between the rate of speech and diadochokinesis but there is a significant relation between Reading rate and diadochokinesis in some tasks.
-
Page 22Background And AimSwallowing disorder is one of the most important complaints of patients with upper motor neuron lesions.The rate of disphagia increases due to elderly subjects and brain injuries in our society Majority of these patients have hidden aspiration. Electromyographic assessment of swallowing can produce indicators of recovery and treatment effectiveness. This study tries to indicate pattern and recruitment of muscle activity in swallowing by surface electromyography.Methods and Materials: Twenty healthy subjects (20-50) and ten subjects with swallowing dysfunction contribute at this study. Activities of bilateral orbicularis oris, buccinator, sternocleidomastoid and anterior region of throat muscles recorded during three stage of liquid swallowing include water, juice and honey by surface electrodes. Value of activity (RMS), duration of activity (Dur), median (Mdf) and band (Banf) frequency of above muscles were measured.ResultsHealthy subjects indicated increase of RMS, Dur, Mdf and Banf of muscles, following increase of sweeten and viscose of liquid (P<0.05). Patients had more increase of this findings at oral muscles markedly, whereas Dur of throat muscle showed more increase in time (P<0.05). Comparison of between two groups indicated patients have more Dur time especially at throat muscles (P<0.05) and in contras reduce of activities and frequency parameters than healthy subjects (P<0.05).ConclusionPatients lean to keep liquid in oral phase and during throat swallow have more limitation. Patients may catch early fatigue and dysfunction for maintenance and keep of liquid particularly in throat region and it redound to change of trajectory of liquid to the respiratory tube. Therefore, rehabilitation protocols must enforce on coordination of oropharengeal muscles and recovery by movement therapy patterns.
-
Page 30Background And Aim
Stuttering contains speech disruption or observed behaviors and inner reactions of speech- associated or emotional, disruptive, coping, and attitudinal reactions. Inner events can be reported by the person who stutters but can not be reliably defined by listener perceptions. Both the disorder's directly observable and inner elements and their interactive effects need to be fully assessed to achieve to clinically deals. This study investigates validity and reliability of the tests about inner events in stuttering children.
Materials and MethodsThis descriptive and analytical study was performed on 96 stuttering and non stuttering students in 6-11 (similar in age and sex). After Persian equalization of questionnaire and verifying, tests validity are scored by 10 experts. In order to tests reliability, children performed tests in two stages (25 days interval). Three methods were used: 1.comparsion between the mean tests scores in two stage 2.Investigation of correlation between two stages. 3. Investigation of results reliability (ICC). The data were analyzed by parametric and non-parametric statistical tests (paired t-test, spearman and pearson).Independent t-test were used in order to compare the mean tests scores between stuttering and non- stuttering children.
ResultsAlthough there was different between the mean BCL and CAT scores of stuttering and non stuttering children but this between group difference is not statistically significant (p>0.05). The mean BCL and CAT scores between two group (stuttering and non-stuttering) was statistically significant (p<0.05).
ConclusionBehavioral checklist and communication attitude tests changed in stuttering children at 6-11 age. Both are valid and reliable and these tests distinguish between stuttering and non stuttering children.
-
Page 38Background And AimThe standard tests are tools for quantifying different aspects of speech & language abilities and communicative skills. However developing and applying standard tests is necessary for assessing, screening, defining the speech & language abilities, diagnosing the speech & language disorders and attending to outcomes of treatment process. Therefore in this study for providing general view of speech & language assessment tests, we reviewed some of tests related to some important aspects of speech & language abilities.MethodThis research is a review study based on American speech-language and hearing association. We reviewed exactly the tests that are in this association site because it is one of comprehensive and reliable references for speech-language pathologists. Just four most practical aspects of them, from the first test developed to now (2010), are selected and then analyzed.ResultsIn this study, 251 tests of assessment of speech and language are reviewed. 54 tests are related to articulation and phonological assessment. One hundred and forty tests are related to assessment of children expressive language. Forty three tests are available for assessing the expressive language in adult. 14 tests are presented for evaluating autistic children.ConclusionHowever there are widespread spectrum of standard tests but it is necessary to develop other tests in different aspects of speech and language pathology.
-
Page 45Background And AimOne of the most important part of management and modification of CAD risk factor is to control the level of plasma lipid profile. Application of comprehensive cardiac rehabilitation in patient with CAD could decrease the level of CHL, TG, LDL and increasing of HDL. There are a lot of studies that discuss the effect of rehabilitation on different people with different races and life style.Material And MethodsThirty six patients with the age (40-75) who were referred by cardiologist participated in this study. Fast walking on treadmill, biking on stationary bicycle and cycling with upper body ergometer were chosen as aerobic exercises. For assessing the short term and long term effects of this protocol, blood sampling were taken at three stages; before exercise initiation, after 12 and 24 sessions of exercise.ResultsFollowing the cardiac rehabilitation protocol, the level of CHL, LDL and the ratio of LDL/HDL and CHL/HDL decreased significantly.ConclusionCardiac rehabilitation could be used as means to improve lipid profile level in blood serum, prevention of cardiovascular disease and reducing mortality and morbidity rates.
-
Page 50Background And AimThe aim of this review article is to study the effects of different positions & change of position on parameters of H- reflex.Materials and Methodschanging position influence the excitability of motor neuron pools & can provide some evidence to resolve neurological and biomechanical problems as disk herniation & radiculopathies. One of the methods to assess these changes is H- reflex which described by German neurologist, Hoffman in 1918.It is a monosynaptic reflex with Ia fibers as afferent limb & α-motor neurons as efferent limb.To investigate the effects of changing positions on H reflex parameters,different databases, E-journals & thesis have been searched.ResultDifferent positions & changing position influence different parameters of H-reflex.ConclusionDifferent H- reflex Parameters especially amplitude of H- reflex, show a wide range of varieties and this may explain that amplitude of H-reflex is not a reliable parameter.
-
Page 56Background And AimAging is a natural phenomenon that affects on different systems of our body. This process is not due to diseases and accidents. Activity of Daily Living (ADL) is important for elderly persons. The aims of this study are to investigate the effects of progressive resistive exercises on Activities of Daily Living of elderly persons.Material And MethodsFifty elder men with age above 61 years old participated in this study. Twenty five elder men in exercise group with mean age of 69.45 and 25 elder men in control group whit mean age of 72.24. Strength of shoulder and knee extensors were evaluated by Tekdyne Incentive Dynamometers (TID). Activities of Daily Living were evaluated by Barthel - IndexResultsThe measurements of shoulder and knee extensors of elder men were evaluated with TID. The data showed significant differences between mean score of pre and post interventions (p ≤ 0/0001). The measurements of self care activities, mobility and total score of elder men were evaluated with Barthel-Index. The data showed significant differences between mean score of pre and post interventions (p ≤ 0.0001).ConclusionPresents data showed that progressive resistive exercises could be an effective approach to increase strength upper and lower body and improve Activities of Daily Living of elder men.
-
Page 60Background And Aim
in hemiplegic children Postural tone of the two sides of body is different. Once, asymmetric stance is a typical state in individual's with unilateral pain and/or paresis and standing is with weight bearing on the stronger side. Obviously, an asymmetric stance with majority of weight bearing on the affected side can counter faces individual with the falling risk and causes instability. It seems coordinating of the two sides of body is the most vitally important therapeutic exercises in hemiplegic patients. Although stable stance is a simple postural task but it's controlled semi-automatically by cortical and spinal centers. It is established that stable standing, also demands cognition resources. So, postural control demands the interaction between musculoskeletal and nervous systems.
Material And MethodIn this clinical trial (before-after) 17 children 5-12 years old with spastic hemiplegia were participated. The subjects stayed in the center of force plate with the most stable standing position while using /not-using lateral wedge and in each state with/without doing cognition task. Short- memory test of digit span used as dual task condition. The mean range of fore-after and mediolateral sway and velocity and area as postural control independent variables and error measures in recalling of randomized digit chain as cognition task independent variables were registered.
ResultsThe wedge affected Rsw (P=0.015), Area (P=0.007) and Vm (P=0.005) significantly. Dual task also had significant effect on Rfa (P=0.014), Rsw (P=0.014), Area (P=0.002) and Vm (P=0.002). But the wedge declines its effect properly.
Conclusion: The results represent that a 5º lateral wedge applied to the unaffected limb, can improve factors of postural control even in Dual tasking; thus The wedge can be used with a good effect on the posture of hemiplegic children.