فهرست مطالب

روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، بهار 1382)

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، بهار 1382)

  • 128 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1382/06/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • غلامرضا میرسپاسی، انوشه سالیانی صفحه 4
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان تاثیر احتمالی سامانه پیام رسان های عصبی دوپامینرژیک در اختلال وسواسی- جبری انجام شده است.
    روش
    این پژوهش، یک بررسی آزمایشی دو سرکور است که تاثیر ترکیب دارویی فلوکستین- هالوپریدول با ترکیب فلوکستین- دارونما را در دو گروه دوازده نفری مقایسه می کند. بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- جبری براساس معیار تشخیصی DSM-IV انتخاب شده و به کمک یک پرسشنامه جمعیت شناختی و مقیاس سنجش اختلال وسواسی- جبری یل- براون مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد پاسخ درمانی از هفته اول در بیماران مصرف کننده هالوپریدول- فلوکستین نسبت به بیماران گروه دارونما فلوکستین تااندازه ای بهتر بود. این میزان تفاوت در پاسخ درمانی، در ویزیت سوم (پایان هفته چهارم) معنی دار بود.
    نتیجه
    می توان نتیجه گرفت افزون بر تاثیرگذاری سامانه پیام رسان عصبی سروتونین در ایجاد و شکل گیری اختلال وسواسی- جبری، سامانه دوپامینرژیک هم می تواند نقشی در پاتوفیزیولوژی اختلال وسواسی- جبری داشته باشد.
    کلیدواژگان: وسواسی، اجباری، فلوکستین، هالوپریدول
  • حبیب الله خزایی، فیروز بخش حبیبی، نصرت الله پورافکاری صفحه 11
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی امکان به کارگیری فواصل طولانی تر تزریق آمپول فلوفنازین دکانوئیت در درمان نگهدارنده بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا و اسکیزوافکتیو برای کاستن از خطرات مصرف آن ها به رغم حفظ مزایای دارو است.
    روش
    50 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا یا اسکیزوافکتیو به تصادف در دو گروه 25 نفری جای داده شدند و در یک بررسی دو سر کور در گروه نخست با 25 میلی گرم فلوفنازین دکانوئیت هر 6 هفته و در گروه دوم هر 2 هفته یک بار مورد درمان قرار گرفتند. سپس دو گروه به کمک مقیاس های CGI، مقیاس کیفیت زندگی، BPRS و مقیاس حرکات غیرارادی مرکز پژوهش روانپزشکی مریلند بررسی شدند. داده های پژوهش به کمک آزمون خی دو و تحلیل واریانس یک سویه تحلیل شد.
    یافته ها
    تفاوت بارزی از نظر میزان عود و بروز نشانه های بیماری در دو گروه نشان داده نشد.
    نتیجه
    استفاده از تزریقات 6 هفته ای به جای دو هفته ای میزان همکاری بیماران را در زمینه درمان بالا برده و نیز باعث کاهش چشمگیر عوارض داروهای ضدپسیکوز بدون افزایش عود می شود
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، اسکیزوافکتیو، فلوفنازین دکانوئیت، CGI، BPRS، CGF
  • رضا رستمی، شاهرخ سردار پور گودرزی، جعفر بوالهری صفحه 16
    هدف
    هدف از این بررسی بازنگری بررسی های انجام شده در زمینه مزایا و نارسایی های روش سم زدایی فوق سریع که بیشتر با نالوکسان و نالتروکسان صورت می گیرد و نشانه های ترک در زیر بیهوشی عمومی یا خواب عمیق می باشد.
    روش
    بیش از 70 مقاله کامل از بانک اطلاعات پزشکی از سال 1985 تا 2002 برای واژه های نالتروکسان، نالوکسان، سم زدایی فوق سریع و درمان ترک با بیهوشی عمومی مورد بررسی قرار گرفت. در تهیه مقاله حاضر از اطلاعات 42 مقاله مرتبط با موضوع استفاده شده است.
    نتیجه
    مقالات موجود در مورد سم زدایی فوق سریع برای قضاوت درست و تصمیم گیری قطعی از نظر تعداد کافی نیست و بیشتر بررسی ها نیز دارای معیارهای اصلی پژوهش همچون داشتن گروه گواه و نمونه گیری تصادفی نیستند و تنها به روش های گوناگون، خطرها و نتیجه کوتاه مدت این روش اشاره کرده اند. لازم است پژوهش های بیشتری که از نظر روش، گروه مقایسه با دارونما، گروه های تحت درمان و مدت پیگیری قابل مقایسه با همدیگر باشند، انجام گیرد و تا دستیابی به نتیجه های جدید همچنان مصرف کنندگان مزمن و مشکل با روش های جایگزینی و مراجعین دارای سابقه کوتاه مدت و انگیزه بالا از نالتروکسان به گونه ای که در مقاله آمده است تحت درمان قرار گیرند.
    کلیدواژگان: سم زدایی فوق سریع، URD، نالتروکسان، عوارض ترک، ترکیبات تریاک، بیهوشی
  • عبدالله امیدی، اعظم طباطبایی صفحه 32
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان شیوع اختلال های روانی در افراد 15 سال و بالاتر جامعه شهری شهرستان نطنز اصفهان بود.
    روش
    این پژوهش از نوع گذشته نگر، مقطعی و زمینه یابی است. با استفاده از پرونده های موجود در شبکه بهداشتی- درمانی، 650 خانواده به طور تصادفی نظام مند و به تفکیک زن و مردتعیین شدند. سپس در دو مرحله داده ها گردآوری شد: در مرحله اول، 650 نفر با انتخاب تصادفی یک نفر از هر خانواده با آزمون GHQ-28 مورد بررسی قرار گرفتند. در مرحله دوم، 62 نفر از مردان و 107 نفر از زنان که نمره بالاتر از نقطه برش به دست آورده بودند با استفاده از فهرست بازبینی مصاحبه بالینی، بر اساس ملاک های تشخیصی DSM-IV مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    این پژوهش نشان داد که میزان شیوع اختلال های روانی، در مردان 2/17% و در زنان 3/31% می باشد. در این پژوهش ارتباط معنی داری میان سن، جنس، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال و سابقه بیماری در خانواده با ابتلا به اختلال های روانی به دست آمد. اختلال کج خلقی با بالاترین میزان شیوع (8/5%) و سپس اختلال اضطراب منتشر با 3/5% و اختلال افسردگی با 3/3% شایع ترین اختلال ها بودند.
    نتیجه
    این بررسی شیوع اختلال های روانی را در شهر مورد بررسی (2/24%) بالاتر از یافته های سایر پژوهش ها نشان می دهد.
    کلیدواژگان: همه گیرشناسی، اختلالات روانی، نطنز، پرسشنامه GHQ، 28
  • علیرضا غفاری نژاد، فاطمه پویا، محمدرضا نخعی صفحه 39
    هدف
    بررسی اختلال های روانی در ورزشکاران مصرف کننده استروئیدهای آنابولیک هدف اصلی پژوهش حاضر است.
    روش
    در این بررسی مقطعی- توصیفی، 59 ورزشکار کرمانی، که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند به کمک آزمون SCL-90-R در سه گروه سنجش و مقایسه شدند. گروه یک شامل ورزشکارانی بود که از این مواد استفاده نمی کردند؛ گروه دوم دربرگیرنده ورزشکارانی بود که این مواد را به کار می بردند و گروه سوم را افرادی تشکیل می دادند که پیشتر از این مواد استفاده می کردند.
    یافته ها
    شیوع لحظه ای برای همه اختلال های روانی مورد سنجش برای سه گروه به ترتیب عبارت بود از: 97/60%، 45/78% و 35/43%. نمره تمام مقیاس ها به جز ترس مرضی، افکار پارانوئید و روان پریشی در گروه دوم از سایر گروه ها بیشتر بود.
    نتیجه
    مصرف غیرمجاز استروئیدهای آنابولیک به عنوان روشی برای زورافزایی می تواند زیانبار بوده و پیامدهای ناگوار بدنی و روان شناختی در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: استروئیدهای آنابولیک، ورزشکاران، کرمان، دوپینگ
  • معصومه منگلی، طاهره رمضانی، سکینه محمد علیزاده صفحه 45
    هدف
    بررسی حاضر به منظور غربالگری موارد مشکوک به اختلال های روانی در دوران بارداری در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز خدمات بهداشتی- درمانی، درمانگاه های خصوصی زنان و زایمان شهرستان شهربابک انجام شده است.
    روش
    داده ها به کمک پرسشنامه SCL-90-R از 400 زن باردار گردآوری شد و با بهره گیری از شاخص های آمار توصیفی و آزمون های تی، من ویتنی، آنالیز واریانس یک طرفه و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    این بررسی شیوع لحظه ای برای کل اختلال ها را 32% نشان داد. بیشترین و کمترین میزان شیوع به ترتیب مربوط به ابعاد حساسیت در روابط متقابل (3/44%) و روان پریشی (3/10%) بود. در مقایسه میانگین نمرات ابعاد مختلف SCL-90-R برحسب متغیرهای سن بارداری، رتبه بارداری، شغل، تحصیلات، تعداد فرزندان، ناخواسته بودن بارداری، سابقه نازایی، اهمیت جنس نوزاد برای زن باردار و همسر او، شغل و تحصیلات همسر، نگرانی در زمینه زیبایی، برخوردار نبودن از حمایت اطرافیان، دسترسی نداشتن به مراقبت های بهداشتی، وجود حادثه استرس آور و پرخطربودن بارداری دست کم در یک بعد تفاوت معنی داری دیده شد.
    نتیجه
    شیوع اختلال های روانی در زنان باردار از میانگین آن در جامعه بیشتر است.
    کلیدواژگان: شیوع، بارداری، اختلال روانی، SCL، 90، R
  • علیرضا میراحمدی زاده، نوذر نخعی امرودی صفحه 56
    هدف
    در این پژوهش عوامل مرتبط بر رضامندی زناشویی بررسی شده است.
    روش
    127 نفر متقاضی طلاق و 1670 نفر متاهل از جمعیت عادی و غیرمتقاضی طلاق، که سابقه اقدام به طلاق نداشتند، به کمک پرسشنامه رضامندی زناشویی که دارای چهار مقیاس جاذبه، تفاهم، نگرش و سرمایه گذاری است، بررسی شدند.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که سال های تاهل و تحصیلات، میانگین سن در هنگام ازدواج و شمار فرزندان، در گروه متقاضی طلاق کمتر بود. در یک تحلیل چندمتغیری مهم ترین زمینه های ارتباطی مرتبط با رضامندی زناشویی عبارت بودند از: سرمایه گذاری، نگرش و تفاهم.
    نتیجه
    رضامندی زناشویی در کسانی که در هنگام ازدواج دارای میزان تحصیلات و سن بالاتری بوده اند، بیشتر است. رضامندی در زوج هایی بیشتر است که بین آن ها احترام متقابل حکمفرماست، دارای مهارت های ارتباطی و تفاهم بیشتری با هم هستند. جاذبه به تنهایی کمتر از سرمایه گذاری، نگرش مثبت و تفاهم، در رضامندی زناشویی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: زناشویی، رضامندی، طلاق، احترام متقابل، جاذبه، سرمایه گذاری، تفاهم
  • سپیده حبیب، محمد علی شیرازی صفحه 64
    هدف
    هدف از انجام این بررسی، ارزیابی رضایت شغلی و سلامت روانی کارکنان مجتمع بیمارستانی حضرت رسول (ص) بود.
    روش
    آزمودنی های پژوهش 300 نفر از کارکنان پرستاری و اداری بیمارستان (252 زن و 48 مرد) بودند که پرسشنامه های رضایت شغلی و سلامت عمومی را تکمیل کردند. داده های پژوهش به کمک روش های آمار توصیفی و ضریب همبستگی تحلیل شدند.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که در مجموع 61% از کارکنان از شغل خود راضی و 39% ناراضی بودند. میزان رضایت در پرستاران به شکل معنی داری پایین تر از کارکنان اداری بود. هر دو گروه بیشترین رضایت را از ابعاد همکاران، همکاران رده های بالاتر و ماهیت کار و کمترین رضایت را از میزان در آمد، تسهیلات جانبی و پاداش های احتمالی ابراز کرده بودند. رضایت شغلی با تحصیلات نسبت معکوس داشت. ولی میان رضایت شغلی و متغیرهای سن، جنس، وضعیت تاهل و سابقه کاری همبستگی معنی داری به دست نیامد. 3/53% افراد مورد بررسی، نمره کل پرسشنامه سلامت عمومی خارج از محدوده طبیعی داشتند که این نمره رابطه معکوس معنی داری با رضایت شغلی نشان داد. در ضمن در گروه کارکنان پرستاری، کمترین میزان سلامت روانی و رضایت شغلی در پرستاران بخش های قلب و مراقبت های ویژه، اتاق عمل و بخش های داخلی دیده شد.
    نتیجه
    پایین بودن میزان رضایت شغلی با افزایش اختلال های روانی ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، سلامت روانی، پرسشنامه سلامت عمومی، کارکنان بیمارستانی، پرستاران
  • محمدعلی بشارت، محمد گلی نژاد، علی اصغر احمدی صفحه 74
    هدف
    در این بررسی رابطه سبک های دلبستگی و مشکلات بین شخصی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    آزمودنی های پژوهش 120 دانشجوی ساکن در خوابگاه های دانشگاه تهران (60 پسر، 60 دختر) بودند که به عنوان نمونه پژوهش به طور تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش را مقیاس سبک دلبستگی بزرگسال و مقیاس مشکلات میان فردی تشکیل می دادند. در این پژوهش روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون توکی به کار برده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آزمودنی های دارای سبک دلبستگی ایمن نسبت به آزمودنی های دارای سبک دلبستگی ناایمن، مشکلات بین شخصی کمتری داشتند. هم چنین میزان مشکلات آزمودنی های دارای سبک دلبستگی اجتنابی از میزان مشکلات بین شخصی آزمودنی های دارای سبک دلبستگی دوسوگرا کمتر است.
    نتیجه
    یافته های پژوهش بر اصالت دلبستگی ایمن به منزله یک نیاز نخستین و انتقال میان نسلی آن اشاره دارد.
    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، مشکلات بین شخصی، مقیاس دلبستگی، مقیاس مشکلات بین شخصی
  • طیبه پورغزئین، پوری هوشمند صفحه 82
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور تعیین منابع امیدبخش و عوامل مرتبط با سطح امید در مبتلایان به سرطان در بیمارستان امید شهر مشهد، در سال 1379 انجام شد.
    روش
    این بررسی توصیفی- تحلیلی روی 100 بیمار مبتلا به سرطان سرپایی بخش های شیمی درمانی، اشعه درمانی و درمانگاه بیمارستان امید که مایل به همکاری بودند و توانایی انجام آن را داشتند اجرا شد. نمونه گیری به روش زوج های جورشده در دو گروه تحت درمان و گروهی که یک برنامه کامل درمانی را پشت سر گذاشته بودند، صورت گرفت. داده ها به کمک یک پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی، شاخص امیدهرث، مصاحبه نیمه ساختاری و یک پرسش باز گردآوری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیماران، خداوند، خانواده، برخورد و سخنان پزشک و پرستاران، نداشتن مشکل جسمی و مادیات را منابع امیدبخش دانستند. هم چنین نتایج نشان داد عواملی مانند طی کردن یک برنامه کامل درمانی، حمایت اجتماعی و باورهای دینی تاثیر معنی داری بر سطح امید دارند.
    نتیجه
    با تقویت باورهای دینی، حمایت اجتماعی، رفاه مالی و توضیح اهمیت امید برای بیماران و هم چنین سخنان و رفتارهای مناسب می توان باعث ارتقای سطح امید در بیماران مبتلا به سرطان شد.
    کلیدواژگان: امید، سرطان، شاخص امیدهرث، آموزش
|
  • Gh.R. Mirsepasi , A. Saliani Page 4
    This study was designed to investigate the possibility of dopaminergic involve-ment in obsessive-compulsive patients (OCD). Method This double-blind study compared the efficacy of fluoxetine-haloperidol with that of fluoxetine-placebo in two groups, each comprised of 12 subjects. These subjects with obsessive-compulsive disorders were selected on the basis of DSM-IV diagnostic criteria; they were asse- ssed by a demographic questionnaire and Yale-Brown Scale for evaluating obsessive-compul- sive disorders. Findings The results showed that the response to treatment in haloperidol-fluoxetine group was somewhat better than the fluoxetine-placebo group from the first week of the study. The difference was significant at the third visit (end of fourth week). Results In addition to serotonin neurotransmitter system, dopaminergic system may play a role in pathophysiology of obsessive-compulsive disorder.
  • H. Khazaie , F. Habibi , N. Pourafkari Page 11
    Objectives To reduce risks and still take advantage of the benefits of the medication, the pur-pose of this study was to investigate the possible application of longer intervals between inje-ctions of fluphenazine deconoate intramuscularly in treatment of schizophrenia and schizo-affective disorders. Method In this double blind study, fifty patients with schizophrenia or schizoaffective dis-orders were randomly assigned to two groups of 25 patients. The first group received 25mg of fluphenazine decanoate every 2 weeks; the second group was treated every 6 weeks. The two groups were then evaluated by CGI, Quality of Life Scale, Level of Functioning Scale, BPRS, and Maryland Psychiatric Research Center Involuntary Movement Scale. Research data were analyzed by Chi-square and one-way analysis variance. Findings The findings did not support a clear difference in relapse symptoms and side effects. Results The use of injections of fluphenazine every 6 weeks instead of every 2 weeks in-creases the rate of patient compliance with treatment and also remarkably decreases side effects of antipsychotic drugs without increasing relapse symptoms.
  • R. Rostami , Sh. Sardar Pour Goodarzi , J. Bolhari Page 16
    Objectives The purpose of present study was to review the literature for advantages and shortcomings of ultra rapid detoxification. This method often is performed with naloxone and naltrexone with symptoms of withdrawal controlled under general anesthesia or deep sleep. Method More than 70 full text articles were studied; they were looked up in Medline, from 1985 to 2002, using the key words, naltrexone, naloxone, ultra rapid detoxification, and treat-ment under general anesthesia. In the compilation of the present article, 42 related articles were used. Results Adequate number of articles does not exist to merit an accurate judgment and an ultimate conclusion. Most evaluations lacked basic research standards such as having a cont-rol group or random sampling method; they only addressed various methods, dangers, and short-term results of the method. Other studies are recommended where they may compare methods, compare the treatment group with placebo, and possess comparable groups under-going treatments with comparable follow up times. Until new results are arrived, chronic and difficult users should be treated with alternative methods and patients with high motivation and short length of drug history may undergo treatment with naltrexone as discussed in the article.
  • A. Omidi A. Tabatabai, B.A., S.A. Sazvar, B.A., G. Akkashe Page 32
    The present study was an epidemiological assessment of mental disorders among 15 years or older residents of urbanized areas of the town of Natanz. Method This was a cross sectional and retrospective study. By using existing files in the mental health network, 650 families randomly and systemically were selected and their members’ gender was identified as the subjects of the study. Data were gathered in two stages; at first, randomly one person from each family, 650 were selected to be assessed by General Health Questionnaire (GHQ-28). In the second stage, 62 man and 107 women whose GHQ scores were above the cut off point were further evaluated by clinical interviews on the basis of DSM-IV criteria. Findings This study showed that the epidemiological rate of mental disorders is 17.2% for men and 31.3% for women. Significant correlations were obtained between subjects’ mental disorder with their age, sex, level of education, marital status, employment status, and family history of illness. The most prevalent disorders were dysthymia (5.8%), generalized anxiety (5.3%), and depression (3.3%). Results Deficiency in affection, financial insufficiency, and prior history of mental illness in the family increase the likelihood of mental disorders particularly the mild ones.This study showed that the prevalence of mental disorders in the examined town (24.2%) was above the findings of other studies.
  • A. R. Ghaffari Nejad , F. Pouya , M.R. Nakhai Page 39
    Objectives The main objective of the present study was to evaluate the psychiatric disorders among athletes who abuse anabolic steroids. Method In this cross-sectional descriptive study, 59 Kermanian athletes were randomly se-lected and assigned to three separate groups. They were assessed by SCL-90-R and compared with one another. Group one was composed of athletes with no prior history of anabolic ste-roids abuse; group two comprised athletes with current abuse of this substance, and group 3 included athletes who had abused the substance in the past but not currently. Findings The point prevalence of all psychiatric disorders assessed for the three study groups were 60.97%, 78.48%, and 43.35% respectively. The scores of all scales except for phobic anxiety, paranoid ideation, and psychosis scales were higher among group two than the other groups. Results Unauthorized usage of anabolic steroids as a method of doping can be harmful with possible unpleasant psychological consequences ensued.
  • M. Mangoli T. Ramezani S. Mohammad Alizadeh, M.A Page 45
    Objectives The study was conducted to screen cases suspected of mental disorders among pregnant women referred to health services centers and private midwifery clinics in the town of Shahr-e-Babak. Method Data were collected by SCL-90-R performed on 400 pregnant women and then ana-lyzed and interpreted through descriptive statistical, t-test, Mann Whiteny, one way analysis of variance and Kruskal Wallis. Findings The point prevalence in total was demonstrated at 32%. The highest and the lowest rates of prevalence respectively were interpersonal (44.3%) and psychosis (10.3%). Mean comparison of dimensions of SCL-90-R indicated a significant difference at least in one dimen-sion with the following variables gestational age, ranking in pregnancy, occupation, number of children, unplanned pregnancy, infertility history, importance of fetal sex for woman or her husband, husband's education and employment, worried about beauty, lack of familial su-pport, unavailability for health care services, stressful events and high risk pregnancy factors. Results The prevalence of mental disorders in pregnant women is higher than the general population.
  • A. Mirahmadizade , N. Nakhai Amroodi , S.H. Tabatabai , R. Shafieian Page 56
    Objectives This research examined the factors related to marital satisfaction. Method 127 volunteers filling for divorce and 1670 married individuals from normal pop-ulation with no prior history of divorce were studied by Marital Satisfaction Questionnaire which comprises four scales, attractiveness, rapport, attitude, and investment. Findings The study showed that in the divorce group the years of marriage and education, mean age at the time of marriage, and the number of children were less than the other group. In a multivariate analysis, the most significant relationship factors related to marital satisfac-tion included investment, attitude, and rapport. Results Marital satisfaction was greater among those who were older and had higher level of education at the time of marriage. Marital satisfaction is greater among couples who have mutual respect for each other and possess both communication skills and more rapport. Attrac- tiveness alone is less effectual on marital satisfaction than investment, positive attitude, and rapport.
  • S. Habib , M.A. Shirazi Page 64
    The purpose of this study was to assess job satisfaction and mental health among employees of Hazrat-e Rasoul Hospital Complex. Method The research sample included 300 hospital nursing and administrative employees (252female and 48 male) who completed Job Satisfaction and General Health Questionnaires. Research data were analyzed by descriptive statistic methods and correlation coefficient.Findings This study showed that on the whole 61% of employees were satisfied and 39% were unsatisfied with their jobs. The rate of job satisfaction in nurses was significantly lower than the administrative employees. In both groups, the greatest aspects of job satisfaction were expressed in relation to higher ranking workers and the nature of the work; the least satisfactory dimensions of the job were salary, fringe benefits, and possible awards and bonuses. A negative correlation was obtained between job satisfaction with the level of edu-cation. There was not a significant correlation between job satisfaction with age, sex, marital status, and history of employment.The total score of General Health Questionnaire for 53.3% of the sample was out of the normal range and also negatively correlated with the level of job satisfaction. In addition, the lowest level of mental health and job satisfaction was seen in nurses who worked in CCU, ICU, surgery rooms, and internal medicine wards. Results There is a correlation between low level of job satisfaction and increasing mental disorders.
  • M.A. Besharat , M. Golinejad A. A. Ahmadi Page 74
    This study investigated the correlation between attachment styles and interper-sonal problems. Method 120 (60 women and 60 men) under-graduate students residing in Theran University dormitory were randomly selected as the subjects of the study. Subjects were to complete Adult Attachment Inventory (AAI) and Inventory of Interpersonal Problems (IIP). One way analysis of variance and Tukey test were used for this study. Finding The results showed that subjects with secure attachment styles exhibited less interpersonal problems than subjects with insecure attachment style. Subjects with avoidant attachment style exhibitted less interpersonal problems than subjects with ambivalent attachment style. Results The findings point to secure attachment as a primary need and its cross-generation transition.
  • T. Pourghaznein P. Hoshmand E. Talasaz Firouzi , H. Esmailli, M.A Page 82
    The present study was designed to determine the sources of inspiration and the variables related to the level of hope among cancer patients in Omid Hospital, city of Mash-had in 1999. Method This analytic-descriptive assessment was carried out on 100 cancer patients from chemotherapy and radiotherapy wards as well as the clinic of Omid Hospital who were willing and able to take part in the study. The match-pairs method was utilized to sample two groups, one currently under treatment and the other already having completed a full treatment course. The data were collected by a demographic questionnaire, the Herth Hope Index, semi-structured interview, and an open-ended question. The data was analyzed by descriptive and inferential statistics. Findings Patients considered God, family, interaction and communication with the phy-sicians and nurses, lack of physical ailments, and material supplies as the sources of in-spiration. The finding also indicated that variables such as completion of a full treatment course, social support, and religious beliefs have significant effects on the level of hope. Results Reinforcing religious beliefs, social support, financial securety, as well as signifying the significance of hope for the patients, and promoting communication and appropriate interac-tion of the physicians and nurses with the patients could enhance the level of hope among cancer patients.