فهرست مطالب
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال شصت و نهم شماره 7 (پیاپی 127، مهر 1390)
- تاریخ انتشار: 1390/07/30
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحه 405زمینه و هدفسرویکس مطلوب و انقباضات رحمی دو عامل اساسی در زایمان هستند و برای موفقیت القای زایمان حایز اهمیت هستند. روش های مختلفی برای القای زایمان وجود دارد که می توان به میزوپروستول و اکسی توسین اشاره کرد. هدف این مطالعه مقایسه کارایی و ایمنی محلول میزوپروستول با اکسی توسین جهت القای زایمان در افراد با معاینه نامناسب سرویکس می باشد.روش بررسیاین پژوهش یک کارآزمایی بالینی دوسوکور است. 140 خانم باردار 42-34 هفته مراجعه کننده به بیمارستان زنان در طی سال های 89-1388 که کاندیدای ختم حاملگی بوده و سرویکس نامناسب داشتند با استفاده از جدول اعداد تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه محلول میزوپروستول خوراکی با دوز اولیه 20 میکروگرم در ساعت همراه با پلاسبوی وریدی و یک گروه اکسی توسین با دوز اولیه شش میلی یونیت در دقیقه همراه با پلاسبو خوراکی دریافت نمودند و در هر دو گروه در صورت نامناسب بودن انقباضات دوز دارو افزوده شد. در ادامه زمان بستری تا زایمان، نوع زایمان و عوارض دارویی در هر دو گروه بررسی شدند.یافته هادر گروه میزوپروستول فاصله زمانی دریافت اولین دوز تا زایمان طبیعی 62/3±07/11 ساعت و در گروه اکسی توسین 11/3±87/14 ساعت بود که به میزان معنی داری در گروه میزوپروستول کم تر بود (001/0P=). نوع زایمان و هم چنین میزان فراوانی عوارض دارویی در دو گروه اختلاف آماری معنی داری نداشت (05/0P>).نتیجه گیریمحلول میزوپروستول خوراکی نه تنها دارویی ایمن و کارا در القای زایمان در افراد با سرویکس نامناسب می باشد بلکه نسبت به اکسی توسین فاصله بین شروع اینداکشن تا زایمان واژینال را کوتاه تر می کند.
کلیدواژگان: میزوپروستول، اکسی توسین، القای زایمان -
صفحه 413زمینه و هدفسرویکس مطلوب و انقباضات رحمی دو عامل اساسی در زایمان هستند و برای موفقیت القای زایمان حایز اهمیت هستند. روش های مختلفی برای القای زایمان وجود دارد که می توان به میزوپروستول و اکسی توسین اشاره کرد. هدف این مطالعه مقایسه کارایی و ایمنی محلول میزوپروستول با اکسی توسین جهت القای زایمان در افراد با معاینه نامناسب سرویکس می باشد.روش بررسیاین پژوهش یک کارآزمایی بالینی دوسوکور است. 140 خانم باردار 42-34 هفته مراجعه کننده به بیمارستان زنان در طی سال های 89-1388 که کاندیدای ختم حاملگی بوده و سرویکس نامناسب داشتند با استفاده از جدول اعداد تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه محلول میزوپروستول خوراکی با دوز اولیه 20 میکروگرم در ساعت همراه با پلاسبوی وریدی و یک گروه اکسی توسین با دوز اولیه شش میلی یونیت در دقیقه همراه با پلاسبو خوراکی دریافت نمودند و در هر دو گروه در صورت نامناسب بودن انقباضات دوز دارو افزوده شد. در ادامه زمان بستری تا زایمان، نوع زایمان و عوارض دارویی در هر دو گروه بررسی شدند.یافته هادر گروه میزوپروستول فاصله زمانی دریافت اولین دوز تا زایمان طبیعی 62/3±07/11 ساعت و در گروه اکسی توسین 11/3±87/14 ساعت بود که به میزان معنی داری در گروه میزوپروستول کم تر بود (001/0P=). نوع زایمان و هم چنین میزان فراوانی عوارض دارویی در دو گروه اختلاف آماری معنی داری نداشت (05/0P>).نتیجه گیریمحلول میزوپروستول خوراکی نه تنها دارویی ایمن و کارا در القای زایمان در افراد با سرویکس نامناسب می باشد بلکه نسبت به اکسی توسین فاصله بین شروع اینداکشن تا زایمان واژینال را کوتاه تر می کند.
کلیدواژگان: میزوپروستول، اکسی توسین، القای زایمان، سرویکس نامناسب -
صفحه 420زمینه و هدفبیماران تحت عمل جراحی عروقی اندام تحتانی که توسط جراحان متبحر عروق تحت عمل جراحی قرار می گیرند از لحاظ تمهیدات بیهوشی بسیار پرخطر تلقی می گردند. در این مطالعه مقایسه دو روش بی حسی نخاعی در حالت های خوابیده به پهلو و نشسته از نظر همودینامیک و مدت بی دردی در بیماران تحت جراحی عروق اندام تحتانی توسط داروی بوپیواکایین (5/0%) هیپربار صورت پذیرفته است.روش بررسیبرای 40 بیمار که به دو گروه 20 نفره تقسیم بندی شدند در دو حالت نشسته (Sitting position) و حالت خوابیده به پهلو (Lateral position) داروی بوپیواکایین هیپربار 5/0% به میزان ml3 در فضای ساب آراکنویید تزریق گردید. سطح بی حسی بیماران T10 در نظر گرفته شد و نتایج از نظر همودینامیک و مدت بی دردی در دو گروه مقایسه شد.یافته هااختلاف آماری معنی داری بین تغییرات فشار خون متوسط شریانی، فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک دو گروه وجود داشت (05/0P<). اختلاف آماری معنی داری بین تغییرات ضربان قلب در کلیه زمان های مورد بررسی در دو گروه وجود داشت (05/0P<)؛ اما در مورد ضربان قلب در دقایق نخست و سی ام اختلاف آماری معنی داری را بین دو گروه نشان نمی داد (05/0P>). طول بی حسی در گروه خوابیده به پهلو به میزان معنی داری طولانی تر و میزان مایع مصرفی در گروه نشسته به میزان معنی داری بیشتر بود (05/0P<).نتیجه گیریدر مجموع بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه چنین استنباط می شود که میزان تغییرات همودینامیک در بیهوشی اسپاینال با بوپیواکایین در پوزیشن خوابیده به پهلو کم تر از نشسته می باشد.
کلیدواژگان: بوپیواکایین، بیهوشی، اسپاینال، پوزیشن، جراحی های اندام تحتانی -
صفحه 426زمینه و هدفابستاتین، یک پپتید ضد اشتها است. مطالعات نشان می دهد که ابستاتین در تعادل انرژی، ترشح هورمون رشد (GH) و تغییرات وزن بدن نقش دارد و مشخص شده که از نظر فیزیولوژیکی عملکرد متضادی با گرلین دارد. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر یک جلسه تمرین هوازی (5/1 مایل دویدن) بر بیان ژن ابستاتین لنفوسیت های زنان تمرین کرده می باشد.روش بررسیتعداد 16 زن تمرین کرده خراسانی پس از فراخوان انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی مسافت 5/1 مایل را با سرعت ثابت (VO2max 70%) دویدند و گروه کنترل نیز در این مدت بدون تمرین (حاضر در شرایط تمرین) بودند. نمونه های خونی قبل از پروتکل تمرینی به صورت ناشتا و بلافاصله پس از تمرین، به میزان ml10 از ورید بازویی جمع آوری شد. پس از جداسازی لنفوسیت ها به روش سانتریفیوژ، بیان ژن ابستاتین در لنفوسیت های آزمودنی ها با استفاده از روش Semi-quantitative-RT-PCR انجام شد.یافته هااین پژوهش نشان داد که یک جلسه تمرین هوازی موجب افزایش اندک بیان ژن ابستاتین لنفوسیت های آزمودنی های گروه تجربی می شود که این افزایش نسبت به گروه کنترل، تغییرات معنی داری را نشان نمی دهد.نتیجه گیرینتایج این مطالعه مشخص می کند که یک جلسه تمرین هوازی افزایش معنی داری در بیان ژن ابستاتین لنفوسیت ایجاد نمی کند. ممکن است شدت، نوع و مدت پروتکل تمرینی به کار رفته در این تحقیق، بیان ژن ابستاتین لنفوسیت را تحت تاثیر قرار نداده که این نتیجه، هم راستا با نتایج سایر مطالعات انجام شده در زمینه تغییرات پلاسمایی ابستاتین می باشد.
کلیدواژگان: ابستاتین، بیان ژن، لنفوسیت، تمرین هوازی -
صفحه 432زمینه و هدف
بیلی روبین تمایل به فسفولیپیدهای غشای سلولی دارد، از مهم ترین آن ها رسپتور N-Methyl-D-Aspartate می باشد منیزیم از مهم ترین مهارکنندگان این رسپتور می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه میزان منیزیم قبل و بعد از فتوتراپی و ارزیابی روش های نوین درمان (تجویز منیزیم) می باشد.
روش بررسیمطالعه نیمه تجربی (Semi-experimental) و آینده نگر می باشد و جمعیت مورد مطالعه، نوزادان مبتلا به زردی بستری در بیمارستان علی اصغر از فروردین الی اسفند 1389 بودند. معیارهای ورود به مطالعه شامل سن کم تر از 28 روز، عدم مالفور-ماسیون، اختلال متابولیسم و سپسیس، عدم دریافت منیزیم سولفات در مادر بود.
یافته هادر مطالعه 106 نوزاد زرد، 9/50 درصد پسر و 1/49 درصد دختر بودند. فراوانی علت زردی در بیماران شامل 37 نوزاد با ناسازگاری (34/9%) ABO، پنج نوزاد با ناسازگاری (4/7%)Rh، 17 نوزاد با مصرف کم شیر مادر (16%) Breast feeding و 47 نوزاد ناشی از شیر مادر (3/44%) بود. میانگین منیزیم قبل (24/2) و بعد (12/2) از فتوتراپی در بیماران مبتلا به زردی با اختلاف معنی دار کاهش می یابد (001/0P<) و بین دو جنس و بین گروه های سن بارداری از نظر میانگین سطح سرمی منیزیم در زمان بستری (کم تر از 34 هفته= 35/2، بین 35 تا 37 هفته= 27/2، بیش از 38 هفته= 17/2) و بین گروه های وزنی از نظر میانگین منیزیم در زمان بستری (1500 تا2500 گرم= 4/2، بیش از 2500 گرم= 23/2) و بین گروه های شدت هیپربیلی روبینمی از نظر منیزیم سرمی در زمان بستری (خفیف= 2/23، متوسط= 21/2، شدید= 29/2) اختلاف معنی دار وجود ندارد.
نتیجه گیریفتوتراپی می تواند منجر به کاهش منیزیم توتال سرمی شود.
کلیدواژگان: هیپربیلی روبینمی، فتوتراپی، منیزیم -
صفحه 438زمینه و هدفتومورهای مزانشیمال گوارشی جزو تومورهای با منشاء عضلات صاف طبقه بندی می شدند. Gastrointestinal Stromal Tumors (GIST) شایع ترین نوع تومورهای مزانشیمال گوارشی هستند که در سرتاسر لوله گوارش از مری تا آنوس دیده می شود و اکثر موارد آن در معده اتفاق می افتد. بیشتر بیماران مبتلا به GIST بدون علامت هستند و درمان آن در اکثر موارد جراحی است. هدف ما در این مطالعه بررسی GIST تومورهای مری و معده بوده است.روش بررسیدر یک مطالعه گذشته نگر بیمارانی که بین سال های 1370 تا 1388 با تشخیص تومور مزانشیمال مری و معده در بیمارستان قائم (عج) و امید مشهد بستری و تحت درمان قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها24 بیمار وارد مطالعه شدند (16 نفر مرد و هشت نفر زن) میانگین سنی 50 سال بود، شایع ترین محل تومور در فوندوس معده بود. تمام بیماران در حین تشخیص علامت دار بوده و شایع ترین علامت در بیماران احساس پری بود که در 50% از بیماران وجود داشت. شایع ترین عمل جراحی انجام شده در این بیماران گاسترکتومی ساب توتال بود. مرگ و میر بیمارستانی ثبت نشده بود. عوارض در پنج بیمار (5/20%) بعد از عمل دیده شد که شایع ترین آن ایلئوس بعد از عمل بوده است، درمان کمکی بعد از عمل که در هشت بیمار (1/33%) استفاده گردید، در پی گیری سه ساله تنها سه بیمار فوت نمودند (45/12%).نتیجه گیریبا توجه به نتایج مناسب جراحی در این بیماران با عوارض مرگ و میر اندک، جراحی به عنوان درمان انتخابی در بیمارانی که توانایی جراحی را دارند توصیه می گردد.
کلیدواژگان: تومور مزانشیمال مری و معده، تشخیص، درمان، عوارض، مرگ و میر -
صفحه 445زمینه و هدفعوارض عروقی به عنوان شایع ترین عارضه آنژیوگرافی تشخیصی و آنژیوپلاستی عروق کرونر، به عنوان یک عامل مهم در موربیدیتی بیماران مطرح می باشد و لذا مطالعه روی شیوع این عارضه و عوامل مرتبط با آن در بیماران ضروری به نظر می رسد.روش بررسیاین مطالعه، یک مطالعه توصیفی بوده، 2097 مورد آنژیوپلاستی عروق کرونر در مدت یک سال از دی ماه 87 تا دی ماه 88 در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران انجام گرفت و این بیماران از نظر پیدایش عوارض عروقی در طول مدت بستری و نیز عوامل مرتبط به آن مورد مطالعه قرار گرفتند.یافته هااز کل 2097 بیمار، 1544 بیمار مذکر (6/73%) و 553 بیمار مونث (4/26%) با میانگین سنی 10±57 بودند. میزان بروز عوارض عروقی از زمان آنژیوپلاستی تا زمان ترخیص بیمار از بیمارستان، در 19 مورد (9/0%) مشاهده شد که از این تعداد 10 مورد هماتوم (6/52% عوارض)، آنوریسم کاذب در پنج مورد (3/26% عوارض)، خون ریزی خلف صفاقی و فیستول شریانی وریدی هر کدام دو مورد (5/10% عوارض در هر مورد) را تشکیل دادند. عوارض در جنس مونث (003/0P=)، در بیماران با سابقه HTN (02/0P=)، در بیماران با قد کوتاه تر (004/0P=)، در بیمارانی که از مهارکننده gp IIIa/IIb استفاده کرده بودند (003/0P=)، به طور قابل توجهی شایع تر بود.نتیجه گیریمیزان بروز عوارض عروقی در بیماران بعد از آنژیوپلاستی کرونر پایین است و یک روش مناسب درمانی برای بیماران با تنگی کرونر محسوب می شود و در صورتی که بعد از برداشتن شیت شریانی، در مدت زمان مناسب، فشار روی محل دستیابی (Access) عروقی داده شود، به خصوص در مورد بیماران زن، سابقه HTN، سطح آنتی کوآگولانت بالاتر، احتمال پیدایش عوارض عروق پایین می باشد.
کلیدواژگان: عوارض عروقی، هماتوم، فیستول شریانی وریدی، خون ریزی خلف صفاقی -
صفحه 451آترزی کوآن (Choanal atresia) که ابتدا توسط دکتر Roeder در سال 1755 معرفی شد، باریک شدن یا انسداد دهانه خلفی حفره بینی است. این بیماری می تواند مادرزادی یا اکتسابی رخ دهد. اغلب مبتلایان به این بیماری مونث هستند. موارد مادرزادی ممکن است ایزوله بوده یا همراه با ناهنجاری های دیگری نظیر همراهی سندرم CHARGE باشند که این موارد حدود 50-20% از موارد مادرزادی را تشکیل می دهند. آترزی کوان می تواند یک طرفه یا دوطرفه باشد؛ با وجود این که موارد دوطرفه جدی تر بوده و نیازمند درمان اورژانس هستند، موارد یک طرفه شایع تر بوده و اکثرا سمت راست را درگیر می نمایند. آترزی کوان می تواند منشا استخوانی، غشایی یا مختلط داشته باشد. در حال حاضر درمان قطعی آترزی کوان، درمان جراحی است. در حال حاضر، سه روش جراحی ترانس پالاتال، ترانس سپتال و ترانس نازال (به وسیله آندوسکوپ) ارجح هستند. در این پژوهش پرونده تمامی بیمارانی که از سال 1376 تا سال 1388 به بیمارستان امیراعلم مراجعه نموده اند مطالعه شد. با جستجو در بخش بایگانی بیمارستان امیراعلم 54 بیمار مورد آترزی کوان که در این بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفتند یافت شد. سن این بیماران از دو تا 29 سال متغیر و میانگین و میانه سن بیماران به ترتیب 4/12 و 12 سال بود. نسبت دختر به پسر دو به یک بوده و نسبت موارد یک طرفه به دوطرفه 1: 9/1 محاسبه شد. از بین موارد یک طرفه 19 مورد سمت راست بودند. 40 مورد مختلط، 13 مورد استخوانی بودند و یک مورد نیز غشایی مشاهده شد. پنج بیمار از طریق ترانس پالاتال و بقیه موارد تحت روش آندوسکوپیک بدون استنت جراحی شدند. 80% موارد با علایمی از انسداد بینی مراجعه کرده که در بین آن ها 18% موارد دوطرفه و با سیانوز همراه بوده است و 64% موارد نیز رینوره داشتند. میانگین بیماران ما 4/12 سال محاسبه شد که نسبت به مطالعات دیگر کمی بالاتر است و این مسئله می تواند ناشی از مراجعه دیرهنگام و عدم آگاهی بیماران از علایم و کمبود مراکز بهداشتی در سطح کشور باشد. روش ترانس پالاتال بیش ترین روش مورد استفاده تا اواخر دهه 80 بوده است. این روش به علت توانایی ایجاد ورودی ابتدایی بزرگ تر دسترسی مناسب تری را فراهم می کند. اما در دو دهه اخیر روش ترانس نازال ارجح بوده است. در این روش با استفاده از آندوسکوپ می توان مکان دقیق رزکسیون را تعیین و امنیت جراحی را افزایش داد. استفاده از استنت در جراحی آترزی کوان هنوز مورد بحث است. بعضی نویسندگان عقیده دارند استنت مانع تنگی مجدد می شود در حالی که بعضی دیگر به افزایش ریسک عفونت و اسکار با استفاده از استنت معتقدند. با توجه به موارد ذکر شده بررسی های بیشتر در زمینه آترزی کوان، بهترین روش های جراحی و تکنیک هایی جهت تشخیص زودرس آن ضروری به نظر می رسد.
-
صفحه 453سندرم نورولوژیک موقت (TNS) به صورت کمر درد یا درد در ناحیه باسن و اندام تحتانی بوده و معمولا موقتی می باشد. این سندرم اولین بار توسط Schneider در سال 1993 گزارش گردیده و به نام سندرم نورولوژیک موقت نامیده شد. انسیدانس سندروم نورولوژیک موقت بعد از بی حسی اسپاینال با لیدوکایین، 10% تا 40% گزارش شده است. هدف اولیه این مطالعه تعیین درصد بروز سندرم نورولوژیک موقت در این بیماران و هدف ثانویه تعیین ارتباط بروز سندرم نورولوژیک موقت با نوع سوزن یا نوع پوزیشن جراحی بوده است. این مطالعه آینده نگر بر روی 250 بیمار (ASA I-II) در محدوده سنی 18 تا 60 سال که کاندیدای جراحی در دو پوزیشن لیتوتومی و سوپاین بودند طراحی گردید. بیماران با توجه به نوع سوزن اسپاینال (Sprotte or Quincke) و نوع داروی بی حسی (Lidocaine or bupivacaine) به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. همه بیماران بعد از انجام مانیتورینگ استاندارد توسط متخصص بیهوشی در سطح L2- L3 یا L3- L4 تحت بی حسی اسپاینال قرار گرفتند. بعد از بی حسی اسپاینال بیماران با توجه به نوع جراحی، در وضعیت سوپاین یا لیتوتومی قرار گرفتند. در طی سه روز بعد از عمل جراحی بیماران از نظر بروز (TNS) مورد بررسی قرار گرفتند. هرگونه درد و کرختی یا هیپرآلژزی در ناحیه کمر، باسن، قسمت قدامی یا خلفی ران، زانو، ساق و پاها به صورت یک طرفه یا دوطرفه ثبت گردید. همین طور خصوصیات درد مانند احساس سوزش، انتشار درد، ارتباط درد با خواب و پوزیشن بیمار، مدت درد و نیاز به آنالژزیک نیز بررسی شد. انسیدانس سندرم نورولوژیک موقت در بیمارانی که با لیدوکایین اسپاینال شده بودند بیشتر بود (003/0P= 22% Vs. 68%) سندرم نورولوژیک موقت در 85% از بیماران گروه لیدوکایین و 58% از بیماران گروه بوپیواکایین که در پوزیشن لیتوتومی جراحی شده بودند بروز نمود. بیمارانی که علایم داشتند به طور عمده در گروه لیدوکایین و پوزیشن لیتوتومی بودند (002/0P=). در 77 بیمار درد در ناحیه لومبوساکرال با انتشار به اندام تحتانی بود که با نشستن تشدید می یافت و در 22 مورد درد در ناحیه ران بود. دردها به طور عمده 8-6 ساعت بعد از اسپاینال شروع می شد. متوسط درد بیماران برحسب Visual Analog Scale (VAS) شش بود که با داروی پتدین کاهش می یافت. از نظر نوع سوزن اسپاینال اختلاف واضحی بین دو نوع سوزن، در بروز سندرم نورولوژیک موقت وجود نداشت (7/0P=). در این مطالعه، انسیدانس عوارض نورولوژیک با لیدوکایین بیشتر از بوپیواکایین بود که این یافته با مطالعه Keld هم خوانی دارد. در پوزیشن Supine بروز کمردرد بسیار کمتر بود، شاید علت آن این باشد که در وضعیت سوپاین ستون فقرات کمری حالت لوردوز طبیعی خود را حفظ می کند ولی در وضعیت لیتوتومی لوردوز کمری کاهش یافته و حالت صاف پیدا می کند. در این وضعیت عضلات، تاندون ها، مفاصل و اعصاب دم اسبی کشیدگی یافته و احتمال بروز کمردرد افزایش می یابد. نوروتوکسیسیته لیدوکایین در مقایسه با بوپیواکایین بیشتر است که شاید یکی از علل افزایش بروز (TNS) در گروه لیدوکایین باشد.
-
Page 405BackgroundNumerous studies have shown the protective effects of saffron against oxidative damage in a global model of cerebral ischemia, but its effects on brain edema and oxidative ischemic injury in focal ischemic stroke are not completely understood. Therefore, this study was designed to investigate the effects of saffron on brain edema, infarct volume, antioxidant enzyme activity (glutathione peroxidase and superoxide dismutase) and concentration of malondialdehyde (MDA) in ischemic brain tissue in an experimental model of stroke.MethodsFocal brain ischemia was established with the temporary occlusion of the middle cerebral artery for one hour in rats. Saffron (100 mg/kg) was given intra-peritoneally at the onset of ischemia. 24 hours later, brain edema and infarct volume were evaluated and glutathione peroxidase and superoxide dismutase activities and MDA concentration were measured in the ischemic brain tissue using a specific kit.ResultsThe results showed that saffron reduced infarct volume by 77% (P<0.001) and brain edema by 60% (P<0.001) compared with the control group in 24 hours following ischemia. Moreover, saffron significantly reduced the content of MDA (P<0.001) and increased the activity of superoxide dismutase (P<0.001) and glutathione peroxidase (P<0.001) in the cortex of the ischemic brain tissue.ConclusionSaffron has protective effects against oxidative ischemic damage and brain edema in a transient model of focal cerebral ischemia in rats. This protective effect is probably induced by increasing the capacity of antioxidant enzymes and decreasing the production of free radicals.
-
Page 413BackgroundUterine contractions and an appropriate cervix are two important factors in labor contributing to good pregnancy outcomes. Oxytocin and prostaglandins, such as misoprostol, are used for the induction of labor. Misoprostol is used for cervical ripening and labor induction. The aim of this trial was to compare the efficacy and safety of titrated oral misoprostol solution with oxytocin for labor induction in pregnant women with an unfavorable cervix.MethodsIn this randomized double-blind clinical trial, 140 women with a gestational age of 34-42 weeks and an unfavorable cervix were recruited. The participants had an indication for labor induction and had been referred to the Women's Hospital in Tehran, Iran between January 2010 and January 2011. The participants were randomly assigned to receive 20 µg/hour titrated oral misoprostol plus intravenous placebo or 6 mU/min oxytocin plus oral placebo. In case contractions were inadequate, the drug doses were gradually increased. Pharmacological complications, the mean interval from the start of induction till vaginal delivery and delivery type were monitored and analyzed in both groups.ResultsThe mean interval from the start of induction till vaginal delivery in misoprostol group was shorter than the oxytocin group (11.07±3.42 vs. 14.87±3.21 hours, P=0.001). The frequency of pharmacological complications and vaginal or cesarean deliveries were similar between the two groups (P>0.05).ConclusionUse of titrated oral misoprostol is a safe and effective method for labor induction in pregnant women with unfavorable cervix. Misoprostol is associated with a shorter interval from induction to vaginal delivery than oxytocin.
-
Page 420BackgroundPatients who require surgery on the lower extremities are considered to be a high risk group from the point of anesthesia. This study was performed to compare sitting and lateral positions in spinal anesthesia method with hyperbaric bupivacaine 0.5% for hemodynamic status and analgesic period in patients under vascular surgery of the lower limbs in Imam-Khomeini Hospital Complex affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2009.MethodsIn this study 40 patients were divided into two groups of 20 to undergo spinal anesthesia with 3 ml of hyperbaric bupivacaine 0.5% injected into the subarachnoid space in sitting or lateral positions. The anesthesia was performed at T10 level and the hemodynamic status and analgesic periods were compared in the two groups.ResultsThe changes in mean arterial blood pressure and systolic and diastolic blood pressures were different between the two groups (P<0.05). Except in the first and thirtieth minutes, the changes in heart rate (HR) were significantly different throughout the study between the two groups (P<0.04) and they were higher in sitting position. The duration of analgesia was significantly longer in lateral position (P<0.04) and the use of fluid was significantly larger in the sitting group (P<0.05).ConclusionAccording to the obtained results, the changes in hemodynamic variables were significantly lower in the group in lateral versus sitting position in patients undergoing spinal anesthesia with bupivacaine for vascular surgery of the lower limb.
-
Page 426BackgroundStudies indicate that obestatin, an anti-hunger peptide, plays an important role in energy balance, GH secretion, and body weight. It has been physiologically shown that obestatin apposes the function of Ghrelin. The purpose of the present study was to investigate the effects of a single session of aerobic exercise in trained women (a 1.5-mile run) on the expression of obestatin gene found in lymphocytes.Methods16 trained female participants (4±1 years of training experience) were voluntarily selected from Khorasan province in Iran and were randomly divided into two groups: the control and aerobic exercise groups. The participants in the aerobic group were asked to run for 1.5 miles with a fixed speed (70 VO2 max) while the controls were passively present in the exercise environment. Following an overnight fast, blood samples (10 ml from the antecubital vein) were collected before and immediately after the exercise from all the participants. Obestatin expression was investigated after separating the lymphocytes by centrifuge and using semi-quantitative RT-PCR.ResultsThere was a rise in obestatin gene expression in the case group after one session of aerobic training versus the control group but the changes were not statistically significant.ConclusionThe results indicated that a single aerobic exercise could not significantly increase the expression of obestatin. Perhaps the type, duration and intensity of the applied protocol in this study did not have a cumulative effect on this gene although these results are in harmony with the results of other studies in this regard.
-
Page 432Background
Deposition of bilirubin in neurons causes permanent neuronal injury. Bilirubin exhibits an affinity for the phospholipids of plasma membrane like N-methyl-D-aspartate (NMDA) receptors. Magnesium is an NMDA antagonist and it acts against the neurotoxic effects of bilirubin. We compared pre- and post-phototherapy serum magnesium level of neonates with hyperbilirubinemia to find the best time of discharge and evaluate new management techniques such as magnesium supplementation.
MethodsIn this semi-experimental study, we evaluated neonates admitted in Ali Asghar Children's Hospital in Tehran, Iran with signs of icter from 2009 to 2010. The inclusion criteria included age less than four weeks, no history of magnesium sulfate administration in the mother and absence of sepsis.
ResultsFrom 106 patients with icter, 50.9% were male and 49.1% were female neonates. Their mean gestational age was 37.341.286 (33-41) weeks and the mean birth weight was 3172.12436.936 (2022-4300) grams. The frequency of underlying causes of hyperbillirubinemia included: ABO mismatch 9.34%, Rh incompatibility 4.7%, breastfeeding 16% and breast milk 44.3%. There was a significant difference (P≤0.001) between serum magnesium levels before (2.24mg/dl) and after phototherapy (2.12mg/dl). There were no significant differences between serum magnesium values in the two sexes (male=2.28, female=2.19), among different gestational age groups (<34 wks=2.35, 35-37 wks=2.27, >38 wks=2.17), between different birth weight groups (1500-2500 g=2.4 and >2500 g=2.23) or severity of hyperbilirubinemia (mild=2.23, moderate=2.21 and severe=2.29).
ConclusionPhototherapy decreases the total magnesium concentration and magnesium administration will prevent bilirubin neurotoxicity in icteric neonates.
-
Page 438BackgroundGastrointestinal mesenchymal tumors are classified as tumors that originate from smooth muscles. Gastrointestinal stromal tumors (GIST) are the most common types of the proposed tumors and can be seen in the GI tract from the esophagus to the anus, but they are mostly seen in the stomach. Mostly from the stomach and asymptomatic, the majority of patients would benefit from surgery as the best method of treatment.MethodsIn this retrospective study we evaluated the data of patients with the diagnosis of esophageal or gastric mesenchymal tumors admitted in Ghaem and Omid Hospitals affiliated to Mashhad University of Medical Sciences in Iran, from 1992 to 2010. We analyzed factors such as age, sex, presenting symptoms and signs, diagnostic methods, types of pathology, types of treatment, morbidity, mortality and 3-year survival rates.ResultsTwenty four patients (16 male, 8 female) with a mean age of 50 were included in the study. The common site of tumor was gastric fundus. The most common symptom at the time of diagnosis was epigastric fullness which was observed in almost 50% of the patients. The most common type of surgery in the patients was subtotal gastrectomy and no hospital mortality was recorded. Paralytic ileus was the commonest complication seen in five patients (20.5%). Adjuvant therapy had been performed in eight patients (33.1%). Following the patients three years postoperatively, there were only three deaths (12.45%).ConclusionRegarding to the low mortality and morbidity of the surgeries, surgical treatment, if tolerated, is recommended for all Esophagogastric mesenchymal tumors patients.
-
Page 445BackgroundVascular complications, as the most common complications of diagnostic catheterization and percutaneous coronary intervention (PCI), are important factors in the morbidity of patients undergoing such procedures; thus, this study was done to evaluate the prevalence of these complications and their related factors.MethodsThis is a descriptive study composed of 2097 consecutive patients who underwent percutaneous coronary intervention in Shahid Rajaei Cardiovascular Center in Tehran, Iran from January 2008 to January 2009. Occurrence of vascular complications in course of hospitalization and the related factors leading to the complications were investigated.ResultsOut of 2097 patients, 1544 (73.6%) were male and 553 (26.4%) were female, and the mean age of the participants was 57±10 years. Vascular complications from the time of PCI to the time discharge were observed in 19 (0.9%) patients. The other complications included: hematoma in 10 cases (52.6%), pseudoaneurysm in five cases (26.3%), retroperitoneal hemorrhage and arteriovenous fistula in 2 (10.5%) patients each. The complications were significantly more common in female patients (P=0.003), in patients with a history of hypertension (P=0.02), people of shorter stature (P=0.004), and being on gp IIIa/IIb inhibitors (P=0.003).ConclusionThe rate of vascular complications post-percutaneous coronary interventions is low and it is considered to be a good treatment option for patients with coronary stenosis; provided that sufficient compression is applied on the vascular access point in the right time after removal of the arterial sheath. PCI is of fewer vascular complications, especially in female patients, history of hypertension, and higher anticoagulant concentrations.
-
Page 451Choanal atresia was first described by Roeder in 1755.1 Choanal atresia is the narrowing or obstruction of the posterior nasal fossa. This anomaly could be congenital or acquired. Most patients are female.2 Choanal atresia might be isolated or associated with other anomalies like CHARGE syndrome and 20-50% of congenital cases have this company.3 Choanal atresia could be unilateral or bilateral; while bilateral cases are emergent surgical conditions, unilateral cases are more frequent and mostly right-sided. Choanal atresia may be osseous, membranous or mixed.2 The definite treatment for choanal atresia is surgery and transpalatal, transseptal and transnasal (with endoscope) are the three preferable approaches.3 The medical records of fifty-four patients diagnosed with choanal atresia and admitted in Amiralam university hospital during the years 1998 to 2010 were evaluated. The patients were 2 to 29 years old with a mean and median age of 12.4 and 12, respectively. Female to male ratio was 2:1 and unilateral to bilateral involvement ratio was 1.9:1. Among unilateral cases, 19 cases had right-sided involvement. Forty cases had mixed, 13 had osseous, and one of them had membranous choanal atresia. Five patients had undergone transplatal surgery and the rest had their choanal atresia repaired by endoscopic approach. 80% of the cases had revisited for symptoms of nasal obstruction among which 18% had bilateral obstruction and presented with cyanosis and 64% had rhinorrhea.In comparison to similar studies, our patients had a higher mean age. This could be due to late referral, the patient's unfamiliarity with the symptoms and inadequacy of specialized treatment centers.Transpalatal approach was the most common surgical approach till late 80s as it provided better access due to the provision of a wider opening. Providing direct access to the surgical field and causing the least trauma to the site, endoscopic approach has been the most preferable option during the last two decades. In this approach, the exact site of resection can be determined and surgical safety will be increased.4Use of stents in the surgery of choanal atresia is still controversial. Some authors believe in the prevention of recurrence with stents while some think about higher probability of infection and scar.5Regarding the mentioned issues above, more research is needed to find the best surgical approaches and techniques for the early detection and treatment of choanal atresia.
-
Page 453Burning Transient Neurologic Syndrome (TNS) which was first described by Schneider et al in 1993, is defined as a transient pain and dysesthesia in waist, buttocks and the lower limbs after spinal anesthesia.1,2 The incidence of TNS after spinal anesthesia with lidocaine is reported to be as high as 10-40%.3,4 This prospective study was designed to determine the incidence of TNS with two different types of drugs, lidocaine and bupivacaine, in lithotomy or supine positions as the primary outcomes and to determine the association between two different types of needles and surgical positions with the occurrence of TNS as the secondary outcome.The present study was conducted on 250 patients (ASA I-II), aged 18-60 years old, who were candidates for surgery in supine or lithotomy positions. According to the needle type (Sprotte or Quincke) and the local anesthetic (lidocaine or bupivacaine) all patients were randomly divided into four groups. After establishing standard monitoring, spinal anesthesia was performed in all sitting patients by attending anesthesiologists at L2-L3 or L3-L4 levels. The patients were placed in supine or lithotomy position, in regards to the surgical procedure. During the first three postoperative days, patients were observed for post spinal anesthesia complications, especially TNS. Any sensation of pain, dysesthesia, paresthesia or hyperalgesia in the low back area, buttocks, the anterior or posterior thigh, knees, either foot or both feet were recorded. Moreover, duration of pain, its radiation and its relation to sleep and the patient's position were all carefully considered. Ultimately, the patient's response to opioid (pethidine) for analgesia was determined.The incidence of TNS was higher when spinal anesthesia was induced with lidocaine (68% vs. 22%, P=0.003). TNS developed in 85% of the patients in lidocaine group and 58% in bupivacaine group after surgery in lithotomy position (P=0.002). In 77 patients pain was in lumbosacral area that radiated to lower limbs and was aggravated in sitting position but in 22 patients pain was in thighs with no radiation. The mean visual analogue scale (VAS) for the determination of pain severity was six in all patients. Pain was alleviated by the administration of pethidine. With regard to the needle type, there were no significant differences between the two types of needles (P=0.7).According to the results of this prospective study, it seems that induction of spinal anesthesia by lidocaine combined with surgical lithotomy position increases the risk of TNS. Our study is in concordance with Keld's study.5 Higher neurotoxicity of lidocaine in comparison with bopivacaine may justify the higher incidence of TNS in the lidocaine group. Moreover, natural lumbar lordosis is maintained better in supine position while it is lost in lithothomy position which may lay traction forces on cauda equina or other nerve roots in the lumbar area leading to neuropraxia.