فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال پنجم شماره 2 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید محمدهادی موسوی، حسین درگاهی، مهرداد حسیبی، زهرا مختاری*، گلسا شهام صفحه 10
    زمینه و هدف

    اتاق عمل به عنوان یکی از واحدهای اصلی در بیمارستان، مهمترین مرحله درمانی بیمار را تشکیل می دهد و به لحاظ مشخصات فیزیکی، گازهای طبی موجود و استفاده از دستگاه های الکتریکی متفاوت، رعایت نکات ایمنی از نظر بیماران و کارکنان بسیار حائز اهمیت است. هدف این پژوهش برآورد ایمنی در اتاقهای عمل بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران و ارائه راه حل های ممکن می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی بوده که به روش مقطعی انجام شده است. جامعه آماری آن شامل بخشهای اتاق عمل بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران و ابزار تحقیق چک لیستی بوده که توسط پرسشگران با مشاهده در محل تکمیل گردیده است. استانداردهای ایمنی از نظر فضای فیزیکی اتاقهای عمل، مقابله با آتش سوزی، ایمنی پرسنل، ایمنی بیماران و کنترل عفونت بررسی شده و اطلاعات حاصله وارد Spss گشته و آنالیز آماری صورت پذیرفت.

    یافته ها

    اتاقهای عمل بیمارستانهای تابعه دانشگاه از نظر ایمنی کلی، 9/84 درصد ایمن بودند اگرچه از نظر کنترل عفونت و ایمنی کارکنان از ایمنی کمتری برخوردار بودند.

    نتیجه گیری

    اتاقهای عمل بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران از نظر محیط فیزیکی، حفاظت در مقابل آتش سوزی و ایمنی بیمار در وضعیت ایمن قرار داشته، اما از نظر کنترل عفونت در حیطه نسبتا ایمن و از نظر ایمنی کارکنان غیر ایمن می باشند. در مجموع مرکز قلب تهران با کسب 5/97 امتیاز از لحاظ رعایت کلی ایمنی اتاق عمل می تواند الگویی مناسب برای بیمارستانهای موجود باشد.

    کلیدواژگان: ایمنی، اتاق عمل، استاندارد
  • احمد فاطمی، احمد کاظمی، محمد مهدی پیغمبری، نوذر گیوتاج، هومن بخشنده صفحه 18
    زمینه و هدف
    شناسایی عوامل خطر ژنتیکی دارای اهمیت بالایی به خصوص در بیماران جوان مبتلا به MI می باشد و توجه مطالعات اخیر اکثرا بر روی پلی‎مرفیسم ژن های درگیر در ترومبوز که نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی MI بازی می کند، متمرکز شده است. نقش حیاتی پلاکت ها و گلیکوپروتئین های سطحی آنها در تشکیل ترومبوس انسدادی که منجر به MI می شود کاملا اثبات شده است. در این مطالعه پلی‎مرفیسم GP VI 13254T>C با توجه به پتانسیل آن در تغییر واکنش پذیری پلاکت بررسی شد. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط این پلی‎مرفیسم با MI حاد زودرس می باشد.
    روش بررسی
    با استفاده از تکنیک PCR-RFLP، 100 بیمار مبتلا به MI حاد زودرس و 100 کنترل با آنژیوگرافی نرمال عروق کرونر مورد مطالعه قرار گرفتند. برای آنالیز آماری از آزمون های Chi square و t-test و برای کنترل متغیرهای مخدوش گر از مدل رگرسیون منطقی استفاده شد.
    یافته ها
    شیوع پلی‎مرفیسم T13254C (TC/CC) در گروه بیمار(38%) با گروه کنترل(33%) تفاوت چندانی نداشت؛ بنابراین ارتباط معناداری بین این پلی‎مرفیسم و MI حاد زودرس مشاهده نشد(46/0P value=). نتایج آنالیز رگرسیون منطقی نیز عدم ارتباط این پلی‎مرفیسم را با MI حاد زودرس نشان داد(20/0P value=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر عدم ارتباط پلی‎مرفیسم GP VI 13254T>C را با MI حاد زودرس نشان داد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس قلبی زودرس، گلیکوپروتئین VI، پلی‎مرفیسم
  • سهیلا دبیران، محمد علی عباسی مقدم صفحه 26
    زمینه و هدف
    واکسیناسیون شکل مهمی از پیشگیری اولیه است که از فرد و یا تعداد زیادی از افراد، محافظت می نماید. واکسن ثلاث به عنوان شاخص نظام واکسیناسیون در کشور و کارکرد آن تلقی می شود. هدف از این مطالعه، تعیین وضعیت پوشش واکسیناسیون ثلاث 3 و فاکتورهای موثر بر آن بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی با بعد تحلیلی و جمعیت مورد مطالعه 1458 نفر کودک 24-12 ماهه منطقه هفده شهر تهران بوده است. در این مطالعه با مراجعه به منازل و براساس کارت واکسیناسیون کودکان اطلاعات جمع آوری گردید. روش نمونه گیری از نوع خوشه ایبه تعداد 146 خوشه 10 نفری بوده و داده های جمع آوری شده به وسیله نرم افزارv13 spss و آزمون های T-test و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 744 دختر و 714 پسر مورد بررسی قرار گرفتند. 1241 نفر(85%) از موارد واکسن خود را در زمان مناسب دریافت کرده ، 190 نفر(13%) واکسن را بموقع دریافت نکرده و 27 نفر(9/1%) واکسن نزده بودند.
    نتیجه گیری
    اگرچه پوشش واکسیناسیون -3 ثلاث در این مطالعه بیش از 98% بود ولی 13% موارد واکسن خود را بموقع دریافت نکرده بودند و این به منزله فرصت از دست رفته ای است که ممکن است طفل در آن زمان، مبتلا به بیماری شود. لازم است مطالعات بیشتری در جهت شناخت عوامل موثر بر عدم واکسیناسیون در زمان مناسب انجام شود.
  • محمد مهدی سلطان دلال، عباس رحیمی فروشانی، بهرام نیک منش، اکبر طباطبایی بفرویی، نوشین عقیلی صفحه 33
    زمینه و هدف
    سالمونلوزیس یک گاستروانتریت ناشی از آلودگی به سروتایپ های سالمونلا و یکی از شایع ترین عفونت های غذایی در جهان می باشد. هدف از این تحقیق بهینه سازی روش های متداول در جداسازی سالمونلا از نمونه اسهال کودکان می باشد.
    روش بررسی
    از 100 کودک بیمار مبتلا به اسهال مراجعه کننده به مرکز طبی کودکان تهران نمونه مدفوع تهیه گردید. سپس از 3 روش غنی سازی راپاپورت واسیلیادیس براث(RV) و تتراتیونات براث(TT) در 42 درجه سانتی گراد و سلنیت سیستئین براث(SC) در 37 درجه سانتی گراد جهت غنی سازی سالمونلا استفاده گردید. پس از 24 ساعت از هر روش بر روی 6 محیط کروم آگار سالمونلا(CHROMagar Salmonella)، رامباخ آگار(RA)، گزیلوز- لیزین- دزوکسی کولات آگار(XLD)، هکتون انتریک آگار(HE)، سالمونلا شیگلا آگار(SS)، بریلیانت گرین آگار(BG) تلقیح نموده شد.
    یافته ها
    در مجموع 13 نمونه(13%) به عنوان سالمونلا شناسایی شدند. از این تعداد تمامی 13 نمونه(100%) با استفاده از RV براث، 8 نمونه (5/61%) با SCبراث و 3 نمونه (23%) با TTبراث مثبت شدند. بالاترین میزان جداسازی از ترکیب محیط غنی کننده RV براث و محیط کشت انتخابی RA آگار با نسبت100% بدست آمد و پایین ترین میزان جداسازی از ترکیب محیط غنی کننده TT براث و محیط کشت انتخابیBG آگار با نسبت 4/15% بدست آمد.
    نتیجه گیری
    مقایسه 3 محیط غنی کننده و 6 محیط کشت انتخابی نشان داد که ترکیبRV براث و RA آگار برای جداسازی سالمونلا بسیار مناسب است.
    کلیدواژگان: سالمونلا، گاستروآنتریت، جداسازی، غنی سازی
  • کامبیز طالبی، رضا دهقان، ابوالقاسم عربیون صفحه 42
    مقدمه
    امروزه تغییر دیوانسالاری در اداره امور سازمان های دولتی و تبدیل آن به مدیریت انعطاف پذیرو مشتری مدار، موید ظهور یک حوزه جدید علمی در مدیریت در بخش دولتی است که از آن به عنوان مدیریت کارآفرینانه نام برده می شود. درواقع مدیریت کارآفرینانه مجموعه ای از فعالیت های مدیریتی فرصت محور برای بقا و ماندگاری سازمانهاست تا آنها را در ارزش آفرینی اجتماعی به مشارکت بطلبد.
    روش بررسی
    در این پژوهش میدانی که با هدف بررسی عملکرد نظام اداری دانشگاه های علوم پزشکی بر اساس الگوی مدیریت کارآفرینانه استیونسون انجام شده است. پرسشنامه ساخت یافته ای(با طیف لیکرت) طراحی شد که روایی آن توسط خبرگان و پایایی آن از طریق پیش آزمون و تعیین آلفای کرونباخ 94% مورد بررسی و تایید قرار گرفت. پرسشنامه نهایی بین 379 نفر از کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران توزیع شد. داده های پژوهش نشان از مشارکت 85% (325 نفر) جامعه مورد مطالعه داشت. این داده ها در نرم افزار SPSS 18 ثبت و تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان دهنده متوسط بودن وضعیت دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران از منظر مدیریت کارآفرینانه است. این مطالعه و پژوهشهای مرتبط تاکید می کنند که این وضعیت در اغلب سازمان های عمومی مصداق دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج مهم پژوهش مبین آن است که نظام اداری در دانشگاه های علوم پزشکی در حال گذر از انقلاب کارآفرینانه است. فرهنگ سازی، آموزش و توانمندسازی مدیران برای اصلاح ساختار، تمرکززدایی و بهبود مستمر فرآیندها، نقطه عطف تحول در نظام اداری سازمانهاست.
    کلیدواژگان: مدیریت کارآفرینانه، نظام اداری، دانشگاه های علوم پزشکی
  • محمد کاظم شریفی یزدی، روناک بختیاری، گلناز مبصری، محمد مهدی سلطان دلال، محمد باقر خلیلی صفحه 51
    مقدمه
    استرپتوکوک گروه B لانسفیلد از مهمترین عوامل ایجاد بیماری و مرگ و میر نوزادان و تب های بعد از زایمان مادران محسوب می شود. عفونت می تواند از مادر آلوده در حین زایمان به نوزاد منتقل شود. بنایراین یک روش سریع برای شناسایی ارگانیسم در زنان باردار در هنگام زایمان مورد نیاز است. هدف از این مطالعه بررسی مولکولار اپیدمیولوژی استرپتوکوک بتا همولیتیک گروه B کلونیزه شده در فلور واژن زنان باردار می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی بوده که از 250 خانم باردار در هفته 37- 35 بارداری بوسیله سواپهای استریل از ترشحات مخاط واژن و رکتوم نمونه برداری شد. نمونه ها از نظر وجود استرپتوکوک گروه B بوسیله کشت استاندارد در محیط بلاد آگار و Tood Hewitt Broth و آزمون PCR ژن CFb مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در 21 زن از250 نفر(4/8%) نتایج کشت از واژن و رکتوم مثبت بود. در آزمون PCR کلونیزاسیون استرپتوکوک گروه B در 24 نفر از250(6/9%) مورد خانم باردار از واژن و رکتوم مثبت بود. در مقایسه نتایج کشت حساسیت آزمون PCR و ارزش اخباری منفی آنها100% و100% بود. ویژگی و ارزش اخباری مثبت در آزمون PCR 97% و 82% بود. مدت زمان لازم برای حصول نتیجه در آزمون PCR حدودا 2 ساعت و در مورد کشت 36 ساعت بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به داده های این مطالعه اینگونه می توان استنباط کرد که روش PCR دارای حساسیت و ویژگی بالایی هست و در نتیجه کلونیزاسیون استرپتوکوک گروه B را با اطمینان و به سرعت می توان تشخیص داد.
    کلیدواژگان: استرپتوکوک گروه B، عفونت های استرپتوکوکی، زنان باردار، آزمونPCR
  • رضا صفدری، رویا شریفیان، مرجان قاضی سعیدی، نیلوفر ماسوری، زهرا سادات آزاد منجیر صفحه 61
    مقدمه
    سالیانه مبالغ زیادی از هزینه های پرداختی بیمارستانها توسط بیمه های درمانی تحت عنوان کسورات بازپرداخت نمی شود که خسارات مالی جبران ناپذیری را به بیمارستانها وارد می نماید. هدف این پژوهش تعیین میزان کسورات اعمال شده در صورتحسابهای بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران و علل مربوط به مستندسازی می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر بصورت توصیفی- مقطعی در سال 1388 در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. گزارشات کسورات بیمه های خدمات درمانی و تامین اجتماعی سال 1387 با مراجعه به واحد درآمد بیمارستانها جمع آوری شد. مبالغ کسور هر بیمارستان به تفکیک نوع کسور استخراج و بصورت جداول مقایسه ای سازماندهی گردید. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و برنامه Excel استفاده شد و به تعیین میزان(درصد)، نوع و علل کسور سالانه هر بیمارستان اقدام گردید.
    یافته ها
    بیشترین کسور اعمال شده در اسناد بستری به ترتیب به آزمایش، لوازم، دارو، اقامت، حق العمل و بیهوشی و در اسناد سرپایی به ویزیت، آزمایش و دارو مربوط می باشد که بخش عمده آن ناشی از نقص مستندسازی است.
    نتیجه گیری
    بخش عمده کسورات در اثر آشنا نبودن کادر درمانی با الزامات مستندسازی سازمان های بیمه ای ایجاد می شود. لذا جهت کاهش کسورات بکارگیری مکانیسمی چند جانبه شامل آموزش اصول مستندسازی به کادر درمانی، نظارت بر حسن اجرای کنترل پرونده ها در واحد مدارک پزشکی و تشکیل کمیته ای از سوی دانشگاه به منظور تبیین و اجرای مستمر فعالیت های مربوطه ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: کسورات بیمارستانی، بیمه، مستندسازی
  • رضا قاسمی برقی، غلامرضا حسن زاده، مریم جوادی، مریم اسدی، بهناز بیات، نرگس ساعی پور، حمید چوبینه * صفحه 71
    مقدمه

    1% از افراد جامعه را معلولین تشکیل می دهند. معلول از کودکی با برخوردهای نادرستی که ناشی از درک ناقص جامعه می باشد، مواجه می گردد. اما خانواده می تواند نقش سازنده ای در افزایش توانمندی معلول داشته باشد. هدف این پژوهش تعیین نظرات معلولین ناشنوا، نابینا و حرکتی شهرهای قزوین و کرج و خانواده آنها نسبت به معلولیت می باشد.

    روش بررسی

    150 معلول و خانواده آنها از کانون معلولین، مدارس استثنایی و بنیاد جانبازان کرج و قزوین، بطور تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات جمع آوری شده با کمک نرم افزار spss طبقه بندی و با استفاده از روشt-test و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    این بررسی نشان داد معلولین ناشنوا و خانواده هایشان نسبت به سایر معلولین نظر مثبت تری به معلولیت دارند. با افزایش تعداد افراد خانواده، نظر معلول بطور معنی داری نسبت به معلولیت منفی تر می شود(05/0p <)، ضمن اینکه رابطه نظر معلول با جنس او و علت معلولیت و تحصیلات عالی والدین معنی دار نیست.

    نتیجه گیری

    با توجه به نزدیکی نظرات معلولین و خانواده هایشان به معلولیت و نیاز ایشان به کسب آگاهی بیشتر در خصوص معلولیت، عوارض و نیازهای معلول، لازم است که بر آموزش صحیح در این خصوص تاکید بیشتری شود.

    کلیدواژگان: معلول، خانواده، نوع معلولیت، نظرات
|
  • Smh Mousavi, H. Dargahi, M. Hasibi, Z. Mokhtari, G. Shaham Page 10
    Background And Aim

    The operating room is one of the main units in a hospital, where the most important phase of treatment is performed. Due to the physical properties, use of gases, and different electric devices in the operating room, the safety of both the patients and the staff should be considered carefully. This study aims to estimate the safety standards of the operating rooms in ‎Tehran University Hospitals and to provide solutions to the existing problems.

    Materials And Methods

    This is a descriptive, cross-sectional study conducted in the operating rooms of TUMS hospitals. The research instrument was a checklist used by interviewers while observing the place. The safety standards were studied in terms of physical environment, protection against fire‎, personnel safety, patient's safety, and infection control. The data were analyzed by SPSS software.

    Results

    The overall safety of the operating rooms of TUMS hospitals was found to be 84.9 percent. The figures for infection control and personnel safety, however, were lower.

    Conclusion

    The operating rooms of Tehran University of Medical Sciences hospitals were studied in terms of five safety standards. Considering the physical environment, fire protection, and patient safety, they were quite safe but as to infection control they were relatively safe. However, they were found to be unsafe regarding the safety of their staff. Tehran Heart Center with an overall safety of 97.5% for its operating rooms can be considered as a model for the other TUMS treatment centers.

  • A. Fatemi, A. Kazemi, Mm Peighambari, N. Givtaj, H. Bakhshandeh Page 18
    Background And Aim
    Myocardial infarction (MI) is a major cause of morbidity and mortality worldwide. Epidemiological studies indicate that MI results from complex interactions between long-term environmental influences, concomitant disorders, and genetic susceptibility factors. Identification of genetic risk factors, particularly in premature MI, is very important. Since thrombosis plays a critical role in the pathophysiology of MI, recent studies focus on coagulation genetic polymorphisms. The critical role of platelets and their surface glycoproteins in the formation of occlusive thrombus leading to acute myocardial infarction is now well accepted. Platelets have two major receptors for collagen, glycoprotein I/IIa (integrin α2β1) and glycoprotein VI. In the present study, platelet GP VI T13254C polymorphism was chosen due to its potential association with altered platelet reactivity. The aim of the present study was to determine whether or not GP VI T13254C polymorphism was associated with premature acute myocardial infarction.
    Materials And Methods
    One hundred patients with premature acute myocardial infarction and 100 age-matched controls with normal coronary angiograms were studied. Genotyping was done using PCR followed by RFLP. Statistical analyses included chi-square, t-test and logistic regression model.
    Results
    The findings of the present study showed that the prevalence of T13254C polymorphism did not differ much between patient (38%) and control (33%) groups and that polymorphism was not associated with premature acute MI (P=0.46). Logistic regression analysis also indicated no association between this polymorphism and premature acute MI (P=0.20).
    Conclusion
    This study showed that there was no significant association between GP VI T13254C polymorphism and premature acute MI.
  • S. Dabiran, Ma Abbasi Moghadam Page 26
    Background And Aim
    Vaccination is one of the most important primary prevention and preventing the spread of infectious diseases. DTP3 is commonly used as a criteria for the availability of health services. The purpose of this study was determining vaccination coverage of DTP3 and factors influencing it.
    Materials And Methods
    One thounsed and four hundred fiftey eight children (12-24 month old) from 17th district of Tehran were enrolled in this cross sectional study. In this study, vaccination status of the DTP3 vaccination schedule according to the demographic variables was determined. Information was collected by a questionnaire referring to children's vaccination card. Sampling method was cluster sampling and included 146 clusters with 10 children in every cluster. Data collected were analyzed using spssv13 software and chi-square and t tests.
    Results
    In this study, 744 girls and 714 boys participated. 1241 patients, (85.1%) cases received their vaccines at the right time. 190 patients (13%) cases had not received the vaccine at the proper time, and 27 patients (1.9 %) were not vaccinated. Between vaccine status and mother's education (p=0.003), father's education (p=0.012), family income (p=0.003), number of children in the family (p=0.006), birth order (p=0.007), and status of family's medical record in the health center (active - inactive)(p=0.002), significant difference was observed.
    Conclusion
    Although vaccination coverage rate of DTP3 was 98%, more than 13% of cases, did not receive the vaccine at the right time and this constitutes to childhood illness. More research is needed to identify factors influencing no vaccination at the right time.
  • Mm Soltan Dalall, A. Rahimi Forushani, B. Nikmanesh, A. Tabatabaei Bafroei, N. Aghili Page 33
    Background And Aim
    Salmonellosis is a gastroenteritis caused by different serotypes of Salmonella and is the most common type of food poisoning in the world. The purpose of this research study is to optimize the conventional method for the isolation of Salmonella SPP from the diarrheic specimens of children.
    Materials And Methods
    Stool specimens were obtained from one hundred patients admitted to Children's Medical Center for diarrhea. The enrichment media were prepared by 3
    Methods
    Rappaport Vassiliadis broth (RV), Tetrathionate broth (TT), and Selenite Cystine broth (SC). Then, for the isolation of Salmonella SPP, the enrichment methods RV and TT were used and incubated at 42° C, and SC at 37° C. After 24 hours of incubation, the enrichment samples were inoculated into the following 6 different media: Hektone Enteric agar (HE), Rambach agar (RA), CHROMagar Salmnella (CHROMagar Salmonella), Brilliant Green agar (BG), Salmonella-Shigella agar (SS), and Xylose-Lysine-Deoxycholate agar (XLD).
    Results
    In total, 13 out of one hundred samples were identified as Salmonella SPP. All of these 13 Salmonella SPP samples (i. e., 100%) were positive on RV broth; the figures were 8 (61.5%) and 3 (23%) on SC and TT broths, respectively. The highest amount of isolation was found by the combination of RV broth and RA agar (100%). The lowest rate, however, was obtained by the combination of TT agar and BG broth (15.4%).
    Conclusion
    The comparison results of 3 enrichment media and 6 selective media showed that the mixture of RV broth and RA agar would be very fine for the isolation of Salmonella SPP.
  • K. Talebi, R. Dehghan, A. Arabioun Page 42
    Background And Aim
    The hierarchical and bureaucratic form of governmental administration is changing into a new type of flexible and market-based public management called Enterpreneurial Management Revolution. According to Stevenson, entrepreneurial management comprises a number of opportunity-based management activities for the maintenance of organizations in order to have their contribution in social value creation. This research study aims to study the organizational performance of medical sciences universities of Tehran based on Stevenson Model.
    Materials And Methods
    This research is a field study in which a structured questionnaire containing 22 main questions on the Likert Scale was distributed among the staff members of medical sciences universities in Tehran. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was estimated using Test- Retest Method. The Cronbach alpha coefficient was found to be 0.95. The data collection device was given to 379 staff members, of whom 325 filled it out. The data were completely recorded and then analyzed by SPSS software version 18.
    Results
    The results of the study show that regarding entrepreneurial management approach, medical universities are at an average level. According to the present research and all related studies, this is the case in all other governmental organizations.
    Conclusion
    The results of the study indicate that organizational restructuring, decentralization, and continuous improvement in processes are the milestones of entrepreneurial revolution strategies in medical universities and all other public organizations.
  • Mk Sharifi Yazdi, R. Bakhtiari, G. Mobasseri, Mm Soltan Dallal, Mb Khalili Page 51
    Background And Aim
    Group B streptococcus(GBS)(Streptococcus agalactiae) is the leading cause of morbidity and mortality of the newborn infant and accounted as a factor leading septicemia after birth in mothers. Infections in infants are usually acquired by contact with the genital tract of the mother during labor and delivery. So a rapid screening test for group B streptococcus that could accurately identify pregnant women who are carrying the bacteria at the time of delivery would obviate the need for prenatal screening.The goal of this study was molecular epidemiology of group B beta Hemolytic Streptococcal(GBS) colonization in the vaginal flora of pregnant women.
    Materials And Methods
    Samples were taken from mucus of anal and vaginal of 250 pregnant women during 35-37 week's ingestion by swap. Samples were tested by standard culture using Todd Hewitt Broth and Blood Agar and also by PCR using cfb gene.
    Results
    Culture identified 21(8.4%) women as carriage of GBS from 250 women but PCR assay could identify 24(9/6%) women. In comparison to culture results, sensitivity, NPV Specificity PPV of PCR Were(100%, 100% and 97%, 82%) respectively. The times that used for PCR assay and culture were 2h and 36h respectively.
    Conclusion
    In conclusion, we found that group B streptococci can be detected rapidly and reliably by a PCR assay of combined vaginal and anal secretions from pregnant women at the time of delivery. Also this study shows that incidence of GBS is at high rate in Iranian pregnant woman, so we recommend screening of pregnant woman for detecting of GBS emphatically.
  • R. Safdari, R. Sharifian, G. Saeedi Marjan, N. Masoori, Zs Azad Manjir Page 61
    Background And Aim
    Annually, large amounts of fees that paid by hospitals will not be reimbursed as deductions by health insurances and takes irreparable financial losses to hospitals. The purpose of this study was to determine the amount of deductions imposed on hospital bills of Tehran University of Medical Sciences and their causes related to documentation.
    Materials And Methods
    The present research was a cross-sectional and descriptive study performed in year 2009 on educational hospitals of Tehran University of Medical Sciences. All deductions reports related to Medical Services and Social Insurance related to year 2008 was collected from Income Unit of hospitals. The amount of deduction of each hospital was extracted and organized in the form of comparative tables. Data was analysed by descriptive statistics and Excel application. Then, the amount, type and causes of annually deduction of each hospital was determined.
    Results
    Most deductions imposed on inpatient bills have been related to the tests, appliances, medicine, residency, surgeon commission, and anesthesia and for outpatient bills have been related to visit, tests and medicine which most of them have been created due to documentation deficiencies.
    Conclusion
    Most of deductions are due to unfamiliarity of care staff with documentation requirements of insurance organizations. Therefore it is necessary to use a multi-aspect mechanism including education of documentation principles to staff, supervision on record control in the Medical Record Unit and establishment of a committee by university for related activities.
  • R. Ghasemi Barghi, R. Hassanzadeh Ghulam, M. Javadi, M. Asadi, B. Bayat, N. Saiepour, H. Choobineh Page 71
    Background And Aim

    The disabled people are a part of our society (1%) and a disabled will face incorrect behaviors from childhood that is caused by an incomplete understanding of the society, but family can play a constructive role to increase the disabled abilities.This study was conducted to determine the views of deaf, blind and physical motor handicaps and their families regarding disability in the family in the Qazvin and Karaj.

    Materials And Methods

    One hundered and fifty handicaps and their families from handicaps center, welfare office, the disabled school students, the Mostazafan and Janbazan foundation were enrolled in this study. Information was collected by using 2 questionnaires. T test and Analyses Of Variance have been applied for data analysis, using SPSS software.

    Results

    The results show that among different disabilities, the deaf ones and their families had more positive view than other disabled ones about their disabilities.Also, increasing the number of family members can cause more negative view about disability (p<0.05). This study shows that there isnt a significant relationship between the disabled view and his / her gender, cause of disability and parents high education

    Conclusion

    With regard to the similarity of the disables and their families views about disability and also their need to obtain more awareness about disability, the disable's needs and complications, it is necessary to stress on correct training of disabled person, his/ her family and the society.