فهرست مطالب
نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 13، پاییز 1390)
- تاریخ انتشار: 1390/11/16
- تعداد عناوین: 8
-
صفحه 101اهداف
هیجانات مختلف در زندگی روزمره، اثرات متفاوت روی افراد می گذارند و هریک از این هیجانات، به گونه ای نقش تسهیل کننده و یا بازدارنده روی عملکردهای مختلف شناختی و رفتاری دارند. بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر یکی از هیجانات یعنی خلق، بر عملکرد شناختی و رفتاری دانشجویان دختر و پسر بود.
روش هااین مطالعه شبه تجربی در سال 1389 در شهر تبریز انجام شد. 36 دانشجوی دانشگاه تبریز با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در سه گروه 12 نفره با القای خلق مثبت، القای خلق منفی و کنترل قرار گرفتند. در جلسه آزمایش، بعد از القای خلق در سه سطح، داده های مربوط به متغیرهای وابسته (عملکرد رفتاری و شناختی) به ترتیب با استفاده از دستگاه کرونوسکوپ و آزمون محقق ساخته (شمارش معکوس اعداد) اندازه گیری شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 16 با روش تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شد.
یافته هامتغیر جنسیت بر روی عملکر رفتاری و شناختی تاثیر معنی دار نداشت (05/0 >p)، ولی متغیر خلق هم بر عملکرد شناختی و هم بر عملکرد رفتاری دارای تاثیر معنی دار بود (05/0>p). اثر تعاملی جنسیت با خلق روی هیچ یک عملکردهای رفتاری و شناختی معنی دار نبود (05/0>p).
نتیجه گیریخلق القایی، می تواند عملکرد افراد را تحت تاثیر قرار دهد. القای خلق منفی بر عملکرد شناختی و رفتاری افراد، اثرات مخرب و القای خلق مثبت دارای اثرات مثبت است و این موضوع در مساله تقدم شناخت و هیجان، حاکی از تقدم هیجان بر شناخت است.
کلیدواژگان: خلق، القای خلق، عملکرد شناختی، عملکرد رفتاری -
صفحه 107اهدافجوهره اصلی فعالیت هر موسسه آموزشی، برنامه درسی آن است و برنامه درسی وسیله ای برای انتقال اطلاعات است. هدف این مطالعه، بررسی دیدگاه های دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشکده پزشکی قم درباره وضعیت موجود برنامه درسی مقطع علوم پایه در راستای تعیین میزان رضایت دانشجویان بود.روش هادر این پژوهش توصیفی، جامعه آماری 107 نفر دانشجو و 20 نفر اعضای هیات علمی دانشکده پزشکی قم در سال 90-1389 بودند و به دلیل محدود بودن جامعه، حجم جامعه و نمونه برابر بود. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته براساس مقیاس لیکرت بود. تجزیه و تحلیل داده ها با روش های آماری توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار SP SS 15 انجام شد و با توجه به ماهیت سئوال های پژوهش از آزمون T تک نمونه ای استفاده شد.یافته ها4/46% نمونه ها مذکر و 6/53% مونث بودند. 70% دانشجویان پزشکی عمومی قم نسبت به برنامه های درسی در حال اجرای مقطع علوم پایه تا حدودی رضایت داشتند و تفاوت معنی داری بین نظرات دختران و پسران وجود نداشت (05/0
p).
نتیجه گیریاز نظر دانشجویان پزشکی و اعضای هیات علمی دانشکده پزشکی قم، ارایه برنامه درسی در مقطع علوم پایه مطابق با استانداردهای آموزش پزشکی است و اکثر دانشجویان نسبت به برنامه های درسی در حال اجرای مقطع علوم پایه تا حدودی رضایت دارند. از نظر دانشجویان، توجه به نیازهای موجود در آموزش بالینی، نقش موثری در ارتقای کیفیت برنامه درسی مقطع علوم پایه دارد.
کلیدواژگان: دانشجویان، اعضای هیات علمی، برنامه درسی، رشته پزشکی عمومی، دوره علوم پایه -
صفحه 113اهدافبه کارگیری روش های مشارکتی نوین در آموزش، تاثیری چندگانه بر یادگیری دارد. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر روش حلقه های پژوهشی بر بهبود مهارت های ارتباطی، نگرش به تحقیق و یادگیری نظری و عملی درس اقدام پژوهی انجام گرفت.روش هااین مطالعه به روش نیمه آزمایشی با طرح گروه کنترل و پیش آزمون- پس آزمون در سال تحصیلی 90-1389 انجام شد. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان مرکز تربیت معلم شهید مقصودی بود که دو کلاس به تعداد 44 دانشجو بودند. نمونه ها به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. عمل آزمایشی (تدریس به صورت حلقه های پژوهشی) به صورت تصادفی به یکی از گروه ها انتساب داده شد. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسش نامه نگرش به تحقیق، پرسش نامه مهارت های ارتباطی، چک لیست ارزیابی طرح های اقدام پژوهی و آزمون اقدام پژوهی بود. روش حلقه های پژوهشی 12 جلسه اجرا شد. نتایج با آزمون تحلیل کوواریانس و T مستقل به کمک نرم افزار SPSS 18 تحلیل شدند.یافته هاروش حلقه های پژوهشی، تاثیر مثبت و معنی داری بر مهارت های ارتباطی (89/7= F و 001/0= p)، نگرش به تحقیق (23/7= F و 01/0= p) و نمره عملی اقدام پژوهی (18/3= t و 003/0= p) داشت، اما اثر معکوسی بر نمره نظری اقدام پژوهی (33/2= t و 024/0= p) داشت.نتیجه گیریروش حلقه های پژوهشی، روشی نوین بوده که تاثیرات چندگانه ای بر رشد دانشجویان دارد. بنابراین پیشنهاد می شود نظام های آموزش عالی، برای دستیابی به کیفیت این گونه روش ها را به کار گیرند.
کلیدواژگان: اقدام پژوهی، حلقه های پژوهشی، مهارت های ارتباطی، نگرش به تحقیق -
صفحه 121اهدافاز آنجا که برنامه نویسی از مهم ترین دروس رشته کامپیوتر است، برای راهنمایی بهتر دانشجویان و انتخاب روش مناسب تر تدریس مدرسین باید بدانند که کدام یک از توانایی های ذهنی دانشجو تاثیر بیشتری بر یادگیری این درس دارد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه نمرات دروس برنامه نویسی دانشجویان کامپیوتر با سطح دو عامل خلاقیت و مهارت های فراشناختی آنها انجام شد.روش هااین پژوهش همبستگی چندگانه در سال 1389 انجام شد. 200 دانشجوی دختر و پسر رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه، به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. از آزمون های خلاقیت CREE و آزمون حالات فراشناختی انیل و عابدی برای اندازه گیری خلاقیت و مهارت های فراشناختی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی، رگرسیون چندمتغیره، همبستگی پیرسون، آزمون های T و مجذور کای به کمک نرم افزار SPSS 12 استفاده شد.یافته هاسطح مهارت های فراشناختی دانشجویان رابطه معنی داری با مقطع تحصیلی آنها داشت (01/0= p)، اما برای خلاقیت چنین رابطه معنی داری دیده نشد (05/0
p) و مهارت های فراشناختی (05/0 >p) دانشجویان رابطه چندگانه با نمرات دروس برنامه نویسی آنها داشت. نمرات دروس برنامه نویسی دانشجویان رابطه معنی داری با جنسیت و مقطع تحصیلی آنها نشان داد (05/0> p).
نتیجه گیریمدرسین کامپیوتر می بایست به جای تاکید بر تکرار و تمرین بیشتر با کمک روش های تدریس مناسب به ارتقای خلاقیت و مهارت های فراشناختی دانشجویان به عنوان ابزاری برای بهبود یادگیری دروس برنامه نویسی کمک کنند، زیرا رشد این عوامل ذهنی، تاثیر خوبی بر یادگیری مستقل و خودتنظیم دانشجویان دارد.
کلیدواژگان: خلاقیت، مهارت های فراشناختی، برنامه نویسی کامپیوتر -
صفحه 129اهدافاز آنجایی که افزایش بهره وری در سازمان های خدماتی یکی از مشخصه های جوامع پیشرفته امروزی است، ارزیابی عملکرد بخش آموزش عالی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این مطالعه به منظور اندازه گیری بهره وری در موسسات آموزش عالی شهرستان سیرجان انجام شد.روش هااین مطالعه توصیفی گذشته نگر در سال 1389 در شهر سیرجان انجام شد. جامعه پژوهش شامل کل 6 موسسه آموزش عالی شهرستان سیرجان بود. اندازه گیری بهره وری با استفاده از شاخص بهره وری عوامل کل مالم کوئیست و به کمک روش تحلیل فراگیر داده ها بود و از متغیرهایی از قبیل تعداد کادر علمی، تعداد فارغ التحصیلان، تعداد دروس ارایه شده در بخش آموزش و همچنین تعداد کتب موجود، تعداد آزمایشگاه ها و کارگاه های در حال بهره برداری، تعداد مقالات و کتب و طرح های پژوهشی در بخش پژوهش استفاده شد. برای سنجش مقادیر از روش تحلیل فراگیر داده و نرم افزار DEAP2 و برای سازماندهی اطلاعات از نرم افزار Excel استفاده شد.یافته هامیانگین بهره وری کل عوامل در بخش پژوهش 989/0 به دست آمد که حکایت از کاهش رشد بهره وری به میزان 1/1% در طول دوره داشت. میانگین بهره وری کل عوامل در بخش آموزش 312/1 به دست آمد که حکایت از رشد بهره وری به میزان 2/31 % در طول دوره داشت.نتیجه گیریدر مجموع بهره وری کل عوامل در بخش پژوهش در موسسات آموزش عالی شهر سیرجان کاهش یافته که علت اصلی آن می تواند تغییرات تکنولوژیکی باشد و بهره وری کل عوامل در بخش آموزش رشد داشته که از علل عمده آن می تواند تغییرات کارآیی مدیریتی باشد.
کلیدواژگان: بهره وری، تحلیل فراگیر داده ها، شاخص مالم کوئیست -
صفحه 137مقدمهدر راستای تحقق بهره وری سازمانی، آموزش کیفی، موثر و کارآی کارکنان از اهمیت به سزایی برخوردار است. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی الگوی ارزیابی اجرای آموزش های مجازی در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران انجام شد.روش هااین مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1389 انجام شد. تعداد 144 نفر از مدیران و کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اصلی این مطالعه پرسش نامه محقق ساخته ای بود که با استفاده از ابزارهای پژوهشی صاحب نظران طراحی شد. برای تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و آزمون T تک نمونه ای به کمک نرم افزار SPSS 11 استفاده شد.یافته هامولفه های فنی- تکنولوژی، فرهنگی- اجتماعی، آموزشی، حقوقی- اداری، راهبردی و اقتصادی، عوامل موثر و قابل قبول برای ارزیابی اجرای آموزش مجازی بودند. همه مولفه های الگو به جز مولفه راهبردی از وضعیت مطلوبی برای اجرای آموزش مجازی برخوردار بودند.نتیجه گیریاجرای آموزش مجازی در مولفه های فنی- تکنولوژی، فرهنگی- اجتماعی، آموزشی، حقوقی- اداری و اقتصادی، در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران مفید است.
کلیدواژگان: آموزش، آموزش مجازی، فناوری اطلاعات، امکان سنجی، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران -
صفحه 143مقدمه
آمار دانش آموختگان بیکار دانشگاه ها، نمایانگر ارتباط نامناسب برنامه های درسی آموزش عالی با حوزه صنعت و مشاغل و توانایی های بالقوه موجود در صنایع است و فقدان تخصص های لازم در صنایع و افزایش بیکاران تحصیل کرده فاقد مهارت های لازم را نمایان می سازد. برنامه ریزی درسی مبتنی بر شایستگی، راهبردی است که می توان از آن به منظور پرورش شایستگی های اساسی در دانشجویان و فراهم نمودن متخصصان تحصیل کرده برای اشتغال در صنعت و کاهش دانش آموختگان بیکار و افزایش اثربخشی در حوزه آموزش عالی و صنایع سود جست. این مقاله مروری با هدف تشریح جایگاه برنامه درسی مبتنی بر شایستگی نگارش شد.
نتیجه گیریتحقیقات اندکی که در زمینه اشتغال دانش آموختگان آموزش عالی در ایران صورت گرفته نشان می دهد که برنامه های درسی آموزش عالی در پرورش و تقویت شایستگی های مورد نیاز دانش آموختگان از توفیق چندانی برخوردار نبوده اند و پس از ورود به حوزه شغلی به دلیل نداشتن شایستگی، موجب اتلاف هزینه و کاهش اثربخشی در حیطه شغلی می شود. به منظور پرورش دانش آموختگانی شایسته می توان از رویکرد برنامه درسی مبتنی بر شایستگی سود جست. تدوین کنندگان برنامه های درسی باید به این نکته توجه داشته باشند که برنامه درسی بایستی به گونه ای تدوین شود که شایستگی های لازم را به منظور موفقیت دانش آموختگان در موقعیت های شغلی و مسایل زندگی در آنها ایجاد و تقویت نماید.
کلیدواژگان: برنامه ریزی درسی مبتنی بر شایستگی، آموزش عالی، صنعت، اشتغال -
صفحه 151مقدمه
یادگیری خدمات محور، فن تعلیم و فلسفه آموزشی خدمات جامعه را با یادگیری ارادی ارتباط می بخشد. این شیوه آموزشی به عنوان یک نوآوری آموزشی در دامنه وسیعی از فعالیت های آموزشی فراگیران از کودکستان تا مقاطع دانشگاهی مطرح است. در این راهبرد فراگیران با مشارکت فعال در تجربیات خدماتی سازمان یافته پیشرفت می کنند و مهارت های فردی و اجتماعی، مسئولیت پذیری اجتماعی و مهارت های حل مساله در آنان پرورش می یابد. این راهبرد موجب پیشرفت تحصیلی دانشجو، دوری از آموزش سنتی و افزایش تعامل بین دانشکده های پرستاری و جامعه می شود. این موضوع ضرورت تغییر فرهنگی را در دانشکده های پرستاری مطرح می نماید. مقاله مروری حاضر با هدف بررسی اثرات و جنبه های مختلف یادگیری خدمات محور نگارش شد و ضمن مروری بر منابع راهبرد یادگیری خدمات محور، مفهوم، گام های اجرا، سودمندی و زوایای متعدد این شیوه یادگیری بررسی شد.
نتیجه گیریاستفاده از یادگیری خدمات محور در دانشگاه ها رو به افزایش است و دانشکده های پرستاری بیشترین سهم را در به کارگیری این شیوه آموزشی به خود اختصاص داده اند. ضروری است که دانشجویان مقاطع مختلف پرستاری به آموزش سیستماتیک در زمینه روش های یادگیری فعال ازجمله یادگیری خدمات محور دست پیدا کنند تا ضمن آشنایی و به کارگیری این شیوه، نیازهای تحقیقاتی در این زمینه به فراموشی سپرده نشود.
کلیدواژگان: یادگیری خدمات محور، پرستاری، یادگیری فعال
-
Page 101Aims
Different daily emotions have different effects on people and each of these emotions play a facilitating or inhibitory role in cognitive and behavioral performances. The aim of this study was investigating the effect of induced mood on male and female students’ behavioral and cognitive performance.
MethodsThis quasi-experimental study was performed in 2010 in Tabriz. 36 students were selected among the students of Tabriz University by available sampling method. Subjects were divided into three 12-subject groups of positive mood induction, negative mood induction and control. After applying the 3 levels of mood induction, measurement of dependent variables (behavioral and cognitive performance) was done by chronoscope and a researcher-made test (numbers countdown). Data were analyzed by SPSS 16 software using ANOVA method and Tukey’s post-hoc test.
ResultsGender didn’t have a significant effect on behavioral and cognitive performance (p>0.05), but the effect of mood was significant on behavioral and cognitive performance (p<0.05). The interactional effect of gender and mood on behavioral and cognitive performance was not significant (p>0.05).
ConclusionInduced mood can affect the individual’s performance. Negative mood induction has destructive effects on individuals’ behavioral and cognitive performance and positive mood induction has positive effects. This issue shows the priority of emotion to cognition in struggle of cognition and emotion.
-
Viewpoint of faculty members and medical students of medicine about the curriculum of basic sciencesPage 107AimsCurriculum is the main context of any educational institute and is also a means of data transfer. The aim of this study was investigating the viewpoint of Qom Medical University students and faculty members about the curriculum of basic sciences course in order to determent the students’ satisfaction rate.MethodsIn this descriptive study, 107 medical students and 20 faculty members of Qom Medical University were the statistical population and due to the limited number the sample size was the same. The data collection tool was a researcher-made questionnaire based on the Likert scale. Data were analyzed by descriptive and analytical statistics and SPSS 15 software and one-sample T-test was used regarding the nature of the study questions.Results46.4% of samples were male and 53.6% were female. 70 % of the students of Qom Medical University had relative satisfaction with the curriculum of basic sciences course and there was no significant difference between the viewpoints of male and female students (p>0.05). There was a significant difference between comments and views of students and university professors about the basic sciences course curriculum (p<0.05).ConclusionThe basic sciences course curriculum meets the standards of medical education according to the viewpoints of medical students and faculty members of Qom Medical University and most of the students have relative satisfaction with the present curriculum of basic sciences course. Paying attention to their needs in clinical education plays a significant role in quality improvement of the basic sciences course curriculum according to the viewpoints of students.
-
Page 113AimsApplying new cooperative methods in instruction has multiple effects on learning. Therefore, this study was implemented with the aim of investigating the effect of research circles method on improving student's communicational skills, attitude toward research and performance in action research.MethodsThis quasi-experiment study with control group and pretest-posttest design was performed in 2010-11 academic year. The study population included all students in Shahid Maghsudi Teacher Training Center which where two 44-student classes were selected with purposive sampling method. The experimental action (Research Circles Method) was randomly assigned to one of the two groups. The attitude toward research questionnaire, the communicational skills questionnaire, the action research plans’ evaluation checklist and the action research test were used as data collection tools. Research circles method was implemented in 12 sessions. Results were analyzed by ANCOVA and independent T-test using SPSS 18 software.ResultsResearch circles had significant positive effect on communicational skills (F=7.89, p=0.001), attitude toward research (F=7.23, p=0.01) and the action research applying score (t=3.18, p=0.003), but had reverse effect on theoric action research score (t=2.33, p=0.024).ConclusionResearch circles method is a new method with multiple effects on students’ development. Therefore, higher education systems are suggested to apply such methods for gaining quality.
-
Page 121AimsSince computer programming is one of the most important courses in computer science, for selecting better teaching methods and performing better student guidance, professors must know that what mental abilities have higher effect on learning this course. This research was carried out with the aim of analyzing the relationship between the programming grades of computer students and their creativity and metacognitive skills.MethodsThis multiple correlation study was performed in 2010. 200 computer students of Islamic Azad University of Mobarakeh were selected by stratified random sampling method. The CREE and O' Neil & Abedi metacognitive tests were used to measure students’ creativity and metacognitive skills. Data were analyzed using descriptive statistical methods, multivariate regression, Pearson correlation, different T-tests and Chi-square test by SPSS 12 software.ResultsStudents’ metacognitive skills had significant relationship with their academic level (p=0.01), but creativity didn’t have this significant relationship (p>0.05). Creativity (p<0.001) and metacognitive skills (p<0.05) had significant positive relationship with the students’ programming scores. Students’ programming grades had significant relationship with gender and academic level (p<0.05).ConclusionComputer professors should take appropriate teaching methods in order to increase students’ creativity and metacognitive skills as a tool for better programming learning, instead of emphasizing more review and exercise, because the development of these mental factors has positive effect on independent and self-organized learning of the students.
-
Page 129AimsSince efficiency improvement in service organizations is one of the features of today’s developed societies, evaluating the function of higher education systems is of great importance. The aim of this study was to measure the efficiency of higher education institutions of Sirjan.MethodsThis descriptive retrograde study was carried out in Sirjan in 2010. The research population was all 6 higher education institutions within the city of Sirjan. The Data Envelopment Analysis technique and the Malmquist Total Factor Efficiency Index were employed to measure the efficiency and variables such as the number of academic staff, number of graduates, number of courses offered in the education sector, number of library books, number of workshops and laboratories, number of research plans and books and articles in the research sector were taken into account. The data envelopment analysis and DEAP2 software were used for the measurement of amounts and the Excel software was used for information organizing.ResultsThe total factor efficiency mean in research sector was 0.989 indicating a decrease of 1.1% in efficiency within the studied period. The total factor efficiency mean in the education sector was 1.312 indicating an increase of 31.2% in efficiency within the studied period.ConclusionOn the whole, the total factors efficiency shows a decreased efficiency in the research sector of Sirjan’s higher education institutions that can be mainly due to technological changes and the total factors efficiency in education sector shows efficiency improvement that can be largely due to managerial efficiency changes.
-
Page 137AimsIn order to meet organizational productivity, high quality and effective training of the employees seems critical. Based on this fact, this study was carried out with the aim of investigating the assessment pattern of virtual education in the National Iranian Oil Products Distribution Compan y.MethodsThis descriptive cross-sectional study was performed in 2010. 144 managers and staff of the National Iranian Oil Products Distribution Compan y were selected by stratified random sampling method. The main data collection tool was a researcher-made questionnaire designed based on professionals’ research tools. Data were analyzed by Kolmogorov-Smirnov test and one-sample T-test using SPSS 11 software.ResultsTechnical and technological, social and cultural, educational, legal and administrative and strategic and economic components were all effective and acceptable factors for the assessment of virtual education. All of the pattern components were in acceptable condition for the implementation of virtual education, except for the strategic component.ConclusionImplementing virtual education is beneficial in technical and technological, social and cultural, educational, legal and administrative and economic fields in the National Iranian Oil Products Distribution Compan y.
-
Page 143Introduction
The statistics of unemployed university graduates represent an inappropriate relationship of higher education curriculum and industry field and careers and potentials that exist in industries. This reveals the lack of necessary specialties in the industries and increasing of educated unemployed people that do not have necessary skills. Competency-based curriculum development is a strategy that can be beneficial for students and professionals and develop basic competences and provide knowledgeable professionals for employment in the industry and consequently reduce the number of unemployed graduates and increase the effectiveness of higher education and industry. This review article was written with the aim of describing the position of competency-based curriculum.
ConclusionFew researches performed in the field of graduates’ employment in Iran have shown that the curriculums of higher education haven’t been much of a success in flourishing and reinforcement of competencies required in different fields and this leads to the waste of expenditure and efficacy reduction due to lack of competency. Competency-based curriculums can be used in order to train competent graduates. Those who develop curriculums must pay attention to the fact that curriculums must be designed in a way that can create and reinforce essential competencies in graduates for providing their success both in occupational and personal life.
-
Page 151Introduction
Service-based learning connects educational philosophy and pedagogy with intentional learning. Service -based learning is posed as an educational innovation with a wide range of educational activities from nurseries to universities. In this strategy, students learn and develop through active participation in organized service experiences and their personal and social skills, social responsibility and problem solving skills develop. This strategy leads to the student’s academic progress, being away from traditional training and increased interaction between nursing faculties and the community. This subject poses the necessity of cultural changes in nursing faculties. T his review article aimed at the effects and various aspects of service-based learning and along with reviewing the resources based on service-based learning strategy, the concept, implementation steps, usefulness and multiple aspects of this method were also studied.
ConclusionThe use of service-based learning is growing in universities and the nursing faculties have the largest contribution in applying this approach in education. It is essential that different levels of nursing students gain systematic training in the field of active learning methods, including service-based learning, in a way that the need for research in this filed won’t be forgotten along with conversance with this method and applying it.