فهرست مطالب
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و چهارم شماره 4 (پیاپی 114، زمستان 1390)
- تاریخ انتشار: 1390/12/07
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحه 195
مقدمهسرطان پستان شایع ترین بدخیمی زنان و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان می باشد. با توجه به سن پایین ابتلا (40-49 سالگی) و ظهور بالای سرطان پیشرفته در خانم های ایرانی تشخیص زودرس و تعیین اندازه دقیق تومور قبل از عمل اهمیت بسزایی در انتخاب پلان درمانی دارد.
روش کاراین مطالعه توصیفی مقطعی در بیمارستان قائم از سال 1386-1389 انجام شده است. پرونده 370 بیمار مبتلا به سرطان پستان زیر 50 سال بررسی شد که فقط 60 بیمار دارای اطلاعات کافی جهت ورود به مطالعه بودند. اطلاعات بیماران وارد پرسشنامه ای مبنی بر یافته های ماموگرافی و سونوگرافی و پاتولوژی و... شد و سپس با آزمون های آماری در نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایجمیانگین سن بیماران مورد مطالعه 1/6 ±40 سال بود 16% بیماران دارای ماموگرافی طبیعی بودند که70% آنها بر اساس طبقه بندی دانسیته ماموگرافیک (American College of Radiology) ACR در طبقه 3و4 قرار داشتند. میانگین سطح ضایعه در مشاهدات ماموگرافیک 2mm 1031±96/1042، سونوگرافیک 2mm 498±772/541 و پاتولوژیک 2mm 1617±75/1493 بود. بین اندازه تومور در ماموگرافی و وجود متاستاز همبستگی معنی دار (02/0=p) مشاهده شد بین اندازه توموردر ماموگرافی و پاتولوژی نیز همبستگی معنی دار مشاهده شد (001/0>p، 62/0=r).
نتیجه گیریسونوگرافی در تعیین ضایعات در بیمارانی که ماموگرافی آنها دانسیته بالایی (طبقه 3 و4) دارد روش تشخیصی مطمئن تری است گر چه میانگین سطح ضایعه در ماموگرافی و سونوگرافی نسبت به پاتولوژی کمتر برآورد شده بود. ولی ماموگرافی نسبت به سونوگرافی در تعیین اندازه تومور قبل از عمل جراحی دقیق تر می باشد.کلیدواژگان: ماموگرافی، سونوگرافی، پاتولوژی، سرطان پستان -
صفحه 201مقدمهحوادث عامل شایع ناخوشی و از شایعترین علل مرگ ومیر در کودکان (از سایر جهات سالم)می باشند. اطلاعات موجود در مورد علت شناسی و بوم شناسی حوادث در دو سال اول زندگی (به خصوص در ایران) ناچیز است. پژوهش حاضر به بررسی میزان و نحوه توزیع سوانح در شیر خواران زیر یکسال شهر مشهد پرداخته است.
روش کاراین تحقیق، مطالعه ای توصیفی مقطعی بر یک گروه 1000 نفره شیرخوار (6-24 ماهه) از تمامی مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد است، که در نیمه دوم سال 1384 با استفاده از پرسشنامه، از نظر سابقه حوادث (رخ داده از بدو تولد) مورد بررسی قرارگرفتند. اطلاعات با استفاده ار نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایجسن متوسط گروه مورد مطالعه 8/7±8/13 ماه بود. در این مدت7/55% از افراد گروه یکی از انواع آسیبها را تجربه کرد ند. حوادث تجربه شده به ترتیب شیوع عبارتند از: سقوط (4/13%)، حالت خفگی ناشی از آسپیراسیون مواد جامد (8/12%)، بریدگی(9/11%) سوختگی (9/10%)، مسمومیت (9/3%)، تصادف با وسایل نقلیه(5/1%)، غرق شدگی(7/0%) و برق گرفتگی(6/0%). مراجعه سرپایی به پزشک به دلیل حاد ثه در50 مورد (5%) انجام شد که شایعترین علت آن سوختگی (16 مورد معادل 6/1%) بود. در این گروه 80 مورد بستری در بیمارستان گزارش شد که فقط 7 مورد ناشی ازحادثه بود و مسمومیت با 3 مورد شایعترین حادثه منجر به بستری بود.
نتیجه گیریشیوع دوره ای آسیبها در جمعیت مورد مطالعه 7/55% می باشد. سقوط، آسپیراسیون اجسام خارجی، بریدگی و سوختگی به ترتیب شایعترین آسیبهای رخ داده در شیرخواران مشهدی بودند.
کلیدواژگان: آسیب ها، شیرخواران، کنترل آسیب، سوختگی، سقوط -
صفحه 207مقدمهکاهش تراکم معدنی استخوان یکی از عوارض شایع بیماران پیوندکلیه می باشد که با تشخیص و درمان به موقع می توان عواقب حاصل از آن را به حداقل رساند. در این مطالعه شیوع کاهش تراکم معدنی استخوان در بیمارانی که حداقل یک سال از پیوند شان گذشته، بررسی شده است.
روش کاردر این مطالعه مقطعی توصیفی، تمامی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا(ع) در سالهای 1383-1386 بررسی شدند. بیماران پیوند کلیه که حداقل یک سال از پیوند آنها گذشته و عملکرد کلیه پیوندی خوب بود انتخاب شدند و برای آنها تراکم معدنی استخوان به روش جذب سنجی انرژی اشعه ایکس انجام شد. میزان کلسیم، فسفر،آلکالن فسفاتاز و پاراتورمون سرم نیز اندازه گیری شد و نتایج به دست آمده به وسیله نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی، مجذور کای، آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
نتایج182 بیمار وارد مطالعه شدند. فراوانی کلی کاهش تراکم معدنی استخوان 4/87 % بود. در استخوان ران استئوپنی در 6/73% و استئوپروز در 8/13% و در مهره های کمری استئوپنی در 5/66% و استئوپروز در 9/20% از بیماران دیده شد. در مقایسه مدت زمان دیالیز قبل از پیوند (777/0=p و420/0=p)،طول مدت پیوند (927/0=p و 271/0=p)، میزان PTH (908/0=p و 146/0=p) وکلسیم (348/0=p و 265/0=p) در بیماران بر اساس نتایج دانسیتومتری گردن استخوان ران و ستون فقرات کمری با توجه به آزمون آنالیز واریانس تفاوت معنی داری وجود نداشت.
نتیجه گیریفراوانی کاهش تراکم معدنی استخوان در بیماران پیوند کلیه حتی پس از یک سال از پیوند کلیه و با کارکرد خوب کلیه پیوندی، بالاست.
کلیدواژگان: پیوند کلیه، تراکم معدنی استخوان، جذب سنجی انرژی اشعه ایکس -
صفحه 212مقدمهزانو یکی از شایعترین مفاصل بدن است که دچار تروما می شود. تستهای کلینیکی در ارزیابی صدمات لیگامانی و منیسک در زانو به تنهایی دقت قابل اعتمادی ندارند. تصویر برداری با تشدید رزونانس مغناطیسی در حال حاضر دقت تشخیصی بسیاری از ضایعات زانو را بالا برده است و در مورد ضایعات تروماتیک زانو نیز غیر تهاجمی بودن آن مزیتی است که در مقایسه با آرتروسکوپی جلب توجه می کند. لذا هدف از این مطالعه بررسی نقش این روش تصویر برداری در مقایسه با آرتروسکوپی به عنوان روش استاندارد طلائی تشخیص ضایعات داخل مفصلی زانو است.
روش کاراین مطالعه به صورت توصیفی مقطعی آینده نگر از سال 1386-1387 در بیمارستان قائم (عج) مشهد انجام شده است.100 بیمار با ترومای زانو وارد این مطالعه شدند و مراحل مطالعه را کامل کردند.. از تمامی آنها MRI زانو به عمل آمد و سپس همگی تحت آرتروسکوپی زانو قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار اکسل و SPSS انجام گردید.
نتایجدر 55 زانو آرتروسکوپی پارگی لیگامان صلیبی قدامی را تایید کرد و همچنین 75 مورد پارگی منیسک. در بین یافته های مختلف ارتباط و هماهنگی معناداری بین تست مثبت کشویی برای لیگامان صلیبی خلفی در معاینه فیزیکی و پارگی رباط صلیبی خلفی درMRI و تایید آن در آرتروسکوپی وجود داشت. MRI برای تشخیص پارگی دسته سطلی منیسک مدیال بسیار حساس و برای پارگی منیسک لترال بسیار اختصاصی بود.
نتیجه گیریاز این مطالعه نتیجه گیری می شود که آرتروسکوپی همچنان روش استاندارد طلائی برای تشخیص صدمات زانو می باشد و اسکن های قویتر با نرم افزارهای بهتر در روش تصویر برداری تشدید رزونانس مغناطیسی مورد نیاز است.
کلیدواژگان: آرتروسکوپی، تصویر برداری رزنانس مغناطیسی، زانو، منیسک، آسیب رباط صلیبی -
صفحه 217مقدمهبررسی اپیدمیولوژی بیماران مبتلا به جداشدگی شبکیه،و بررسی ارتباط بین بروز جداشدگی شبکیه و تغییر فصل، هدف این مطالعه است. جداشدگی رگماتوژن شبکیه نوعی از دکولمان است که به دنبال یک پارگی در شبکیه و نفوذ مایع به فضای ساب رتینال ایجاد می شود.
روش کاردر این مطالعه توصیفی گذشته نگر 416 بیمار مبتلا به جداشدگی شبکیه که بین سالهای 1382 تا 1385 در بیمارستان خاتم الانبیا تحت عمل جراحی اسکلرال باکلینگ قرار گرفته بودند بررسی شدند، سن، جنس، فصل و ماه بروز بیماری و فصل و ماه اقدام جراحی از پرونده بیماران استخراج وآنالیز شد. تمامی داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS، کای دو، تی و آنوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایجمتوسط سن بیماران 41 سال بود. بروز بیماری در مردان بیشتر از زنان بود. بیشترین موارد درگروه سنی بالای 60 سال (104 مورد معادل 35%) دیده شد. بروزبیماری براساس فصل اختلاف معنا دار آماری بین فصول را نشان نمی دهد. بیشترین موارد بیماری در مهرماه (51 مورد معادل 3/12%) و کمترین موارد در شهریور ماه (5/5% معادل 23 مورد) رخ داده بودند. شایعترین ریسک فاکتورها میوپی(1/15%) و پسودوفاکیا(1/15%) بودند. بین جنس، سن، و ماه (یا فصل) با بروز بیماری ارتباطی دیده نشد.
نتیجه گیریاین مطالعه نشان دهنده بروز بیشتر جداشدگی شبکیه در مردان بود. بیماران بالای 60 سال در ریسک بالاتری برای بروز دکولمان رتین قرار دارند. در این مطالعه الگوی فصلی در بروز جداشدگی شبکیه مشاهده نشد، ولی بیشترین موارد در مهرماه و کمترین موارد در شهریور ماه رخ داده بودند.
کلیدواژگان: جداشدگی شبکیه، میوپی، دژنراسیون لاتیس، ترومای چشمی -
صفحه 224مقدمه سندرم ساختمان بیمار(sick building syndrome) بیشتردر رابطه با محیط های اداری به کار رفته است، لذا در این تحقیق سعی شده به بررسی این مشکل در ساختمان های مسکونی شهرک اکباتان پرداخته شود.
روش کار این تحقیق به روش توصیفی مقطعی در بهار 1388 در شهرک اکباتان تهران انجام شده است. به صورت تصادفی330 نفرازساکنین شهرک اکباتان انتخاب شدند. مشکلات پدید آمده برای آنها، اعم از علائم تحریکی و علائم ذهنی با استفاده از پرسشنامه تهیه شده مورد بررسی قرار گرفت. شیوع سندرم در بین ساکنین تعیین شد و ارتباط شرایط فیزیکی ساختمان اعم از نور، تهویه و عوامل دیگراعم از جنس و سن در ارتباط با تشدید بروز این سندرم مورد سنجش قرارگرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.
نتایجمیزان ابتلا به سندرم در 4/56% موارد مثبت بود. بیشترین علائم، آبریزش چشم ها در نزدیکی کامپیوتر و سوزش گلو و مجاری بویایی در نزدیکی محل شوتینگ زباله، به ترتیب با مقادیر 8/8%، 5/8%، 4/6% بود. نتایج نشان داد که افراد ساکن در ساختمان های فاقد نورطبیعی خورشید و فاقد سیستم تهویه مرکزی مناسب نسبت به ساکنین ساختمان های آفتابگیر و دارای سیستم تهویه مناسب با داشتن (60/1OR=، 04/0p=) و (41/2OR=، 001/0p=) به ترتیب شانس بالاتری برای ابتلا به سندرم داشته اند.
نتیجه گیریسیستم تهویه مرکزی نامناسب، پنجره های دوجداره، بهره برداری و نگهداری نادرست ازسیستم شوتینگ به دلیل عدم وجود متراکم کننده و شستشوی درست و به موقع و همچنین همجواری شهرک اکباتان به مناطق آلوده ای نظیر پایانه آزادی می تواند از عوامل موثر در ابتلا به سندرم ساختمان بیمار درساکنین این شهرک باشد.
کلیدواژگان: سندرم ساختمان بیمار، ساختمان، ساکنین -
صفحه 230
مقدمهدر سالهای اخیرشیوع سندرم متابولیک درجمعیت بیماران روانی بیش از معمول گزارش شده است. درایران مطالعات چشمگیری در رابطه با شیوع این سندرم دربین بیماران روانی انجام نشده، و ازآنجا که عامل نژاد جزء عوامل تاثیرگذار بر آن است، بررسی شیوع سندرم متابولیک درجمعیت بیماران روانی ایران مفید به نظر می رسد.
روش کاردر یک مطالعه توصیفی مقطعی تعداد130 بیمار زن بستری دربخش روانپزشکی بیمارستان22بهمن مشهدازاسفند1387 تاآذرماه 1388 از نظر ابتلا به سندرم متابولیک موردمطالعه قرارگرفتند. پرسشنامه برای بیماران تکمیل شد. خانمهای باردار وکسانی که طی 6 ماه اخیر زایمان کرده بودند وارد مطالعه نشدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSSو آزمون های کای دو، تی و دقیق فیشر انجام شد.
نتایج شیوع سندرم متابولیک دراین مطالعه طبق معیارهای NCEP(ATPIII) برابر با 8/39% به دست آمد که این میزان بیشتر از مقدار قابل انتظار برای جمعیت ایرانی غیر بیمار بود (7/34%). میانگین سنی مبتلایان به سندرم متابولیک دراین مطالعه بیشترازافراد غیرمبتلا بود (6/44 در برابر2/34). دراین مطالعه رابطه معنی داری بین سندرم متابولیک و متغیرهای تاهل، سطح تحصیلات، سن،BMI، وزن، دورکمر، دیابت وهیپرتانسیون به دست آمد (05/0p<) از طرفی رابطه معنی داری بین دوز، مدت زمان مصرف دارو، نوع داروی مصرفی و نوع بیماری روانپزشکی با ابتلا به این سندرم به دست نیامد (05/0p>).
نتیجه گیریشیوع سندرم متابولیک در این مطالعه بیش از نتایج مطالعات مشابه درجمعیت بیماران روانی ایران بود. در این تحقیق رابطه ای بین ابتلا به این سندرم و داروی خاصی به دست نیامد، با وجود این نمی توان ارتباط بین این دو را قطعا ردکرد و برای رد یا اثبات این موضوع نیاز به مطالعات وسیعتری می باشد.کلیدواژگان: سندرم متابولیک، بیماری روانپزشکی، داروهای روانپزشکی -
صفحه 238
مقدمهسرطان سرویکس رحم شایع ترین سرطان در بین زنان کشورهای در حال توسعه می باشد. یکی از روش های درمانی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد، کاربرد داروهای گیاهی به عنوان مکمل می باشد و در راستای آن هدف از این تحقیق ارزیابی خاصیت آنتی تومورال عصاره گیاه پلی گونوم آویکولار بر روی رده سلولی HeLa بوده است.
روش کاراین تحقیق توصیفی در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شده است. سلول های HeLa در محیط (Rosewell park memorial institute)RPMI -1640 و با 10% FBS (Fetal bovine serum) و در انکوباتور با شرایط 5% Co2 وC 370 با مقادیر مختلف (0، 01/0، 075/0، 1/0، 15/0، 2/0، 3/0، 5/0، 5) mg/mlعصاره پلی گونوم آویکولار کشت داده شدند. برای ارزیابی زنده بودن سلول ها از روش تریپان بلو و برای ارزیابی پرولیفراسیون از (3-(4،5Dimethylthiazol-2-yl) MTT assay استفاده شد. نتایج حاصل با نرم افزار SPSS و آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شد.
نتایجنتایج نشان داد که با روش MTT assay در دوزهای بالاتر از 15/0mg/ml میزان پرولیفراسیون سلول ها کاهش پیدا کرد.
نتیجه گیریثابت شده است که عصاره پلی گونوم آویکولار دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی فوق العاده ای است و به عنوان پاک کننده رادیکال های آزاد عمل می کند. با توجه به تولید بالای رادیکال های آزاد در بیماری هایی مانند سرطان استفاده از گیاهان دارویی با مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها می تواند به عنوان مکمل درمانی برای سرطان و دیگر بیماری ها استفاده گردد.کلیدواژگان: HeLa cell line، پلی گونوم آویکولار، پرولیفراسیون، سرطان گردن رحم -
صفحه 242مقدمهبیماران مبتلا به کاردیومیو پاتی بطن راست آریتموژنیک، دارای تاکیکاردی بطنی(VT) هستند که عموما نمای بلوک شاخه چپ با انحراف محور به راست و وارونگی امواج T در لیدهای پره کوردیال دارد.
معرفی بیماربیمار بستری شده مرد 28 ساله ای با علائم تپش قلب و سنکوپ بود. در نوار قلب، تاکیکاردی بطنی با نمای بلوک شاخه چپ و امواج T وارونه در V1 تاV6 و همچنین به طور نا قص بلوک شاخه راست و امواج Tوارونه در V1 تا V3 دیده شد.اکوکاردیوگرافی اتساع بطن راست را نشان می دهد. در اکوی 3D عملکرد RV غیر طبیعی بوده و شکل گیری آنوریسم در دیواره آزاد دیده می شد.
نتیجه گیریدر بیماران مبتلا به تاکیکاردی بطنی با نمای بلوک شا خه چپ و وا رونگی امواج T در لید های پره کاردیال و بدون سا بقه بیماری ایسکمیک قلب،کاردیومیوپاتی آریتموژنیک بطن راست به عنوان یک تشخیص مهم مطرح است.
کلیدواژگان: دیسپلازی آریتموژنیک بطن راست، تاکیکاردی بطنی، سنکوپ
-
Page 195
IntroductionBreast cancer is the most common cancer and second cause of death due to cancer in women. According to middle age affection (40-49 years old) and advanced cases in Iranian women, early diagnosis and detection of exact tumor size is very important to select the plan of treatment.Materials and Methods In this survey, files of 370 breast cancer patients from 2007 to 2010 were studied. Only 60 patients with sufficient information were selected. Questionnaires based on patient mammography, ultrasound and pathology findings were completed. SPSS Software was used for statistical analysis.Result The mean age of patients in this survey was 40 ±1/60 years old. Overall 16% of patients had normal mammography, 70% of them were in stage III & IV to ACR-Density classification (American College of Radiology). Mean area on lesion in mammography finding was 1042.96±1 031 mm2, sonogarphy 541.772±498 mm2 and pathology 1493.75±1617 mm2. Significant correlation (Pvalue=0/02) was seen between mammographic and metastasis tumor size. Significant correlation (Pvalue<0/001, r=0/62) was seen between mammographic and histopathologic tumor size.ConclusionSonography is a more reliable diagnostic method in detection of lesions in patients who have high density (Stage III& IV) in mammography. Although, the average area of the lesion in mammography and ultrasound was less than pathology, it is more accurate compared to ultrasound mammography in determining tumor size before surgery. A broader study with more sample size compared to newer diagnostic techniques like MRI is recommended in determining the exact size of the tumor before surgery.
-
Page 201IntroductionInjury is a leading cause for morbidity and mortality in otherwise healthy children. There are few data (especially in Iran)about epidemiology and incidence of injury in the first two years of life.Materials and MethodsThis research was a cross sectional descriptive study on a group of 1000 infants (6-24 months old), from all the health care centers in Mashhad, who were evaluated about the history of any kind of injury since birth. The study was performed in autumn of 2004.ResultsThe mean age of the study group was 13.8±7.8 months. During this time 55.7% of the infants had experienced some kind of injury.The occurred injuries in order of frequency were Falls (13.4%), Chocking due to foreign body aspiration (12.8%), Cuts and lacerations (11.9%), Burning (10.9%), Poisoning (3.9%) Traffic accidents (1.5%) Drowning (0.7%) and electrical injuries (0.6%). Overall Fifty infants (5%) in our group were visited (for accident) in an office by a doctor, which burning (with 16 outpatient visits) was the most common injury in this group. There was history of 80 hospital admission in the study group but only seven of them were due to accidents, and poisoning in three cases was the most common cause of injury related admission.ConclusionThe periodic prevalence of injuries in our study group was 55.7%. Falls, Chocking (due to foreign body aspiration), Cuts and burns were (in order of frequency) the most common types of the injuries in infants of Mashhad. Injury was not a significant cause for hospital admission in this age group.
-
Page 207IntroductionReduction in mineral bone density is a common complication following kidney transplantation and its adverse outcome could be minimized with well recognition and treatment. In this study we evaluated the prevalence of mineral bone density decrease in kidney recipients at least one year after the transplantation.Materials and MethodsKidney recipients from whom transplant surgery at least a year had passed and had a good kidney function were selected. Mineral bone densitometry using X- ray energy absorptiometry was performed. The serum levels of Ca, P, Alkaline Phosphatase and Paratormone were measured and the collected data were statistically analyzed.ResultsOverall 182 patients were studied. The total rate of mineral bone density decrease was 87.4%. Osteopenia in the femoral bone was 73.6% and osteoporosis was 13.8%. In the lumbar vertebrae an osteopenia of 66.5% and an osteoporosis of 20.9% were noticed. Variance of analysis showed that there were no statistically significant differences between duration of dialysis before kidney transplantation (P=0.777, P=0.420), duration of kidney transplantation (P=0.927, P=0.271), the mean of serum PTH (P=0.908, P=0.146) and calcium (P=0.348, P=0.265) in respect to densitometry of femoral bone and lumbar vertebrae. ConclusionThe frequency of mineral bone density reduction one year after kidney transplant in patients with a good transplanted kidney function was high.
-
Page 212IntroductionThe knee is one of the most frequently injured joints. Clinical tests in the diagnosis of meniscus and ligament injuries have limitations and it may not be possible to elicit objective signs repeatedly. MRI, has been shown to improve diagnostic accuracy in many knee disorders. Its principal attractiveness over arthroscopy is that it is noninvasive. To determine the effectiveness of magnetic resonance imaging in the appropriate identification of traumatic intra articular knee lesions, we compared its findings with clinical examination and arthroscopy as a gold standard technique in a descriptive cross sectional study.Materials and MethodsOverall 100 patients with knee trauma were entered and completed the study. All patients had thorough clinical examination By experienced physicians. An MRI of the affected knee was requested in all patients. Arthroscopies were performed for all of them. ResultsOverall 55 knees were reported to have ACL tear arthroscopically, Meniscal injuries were found in 75 cases. We found correlation between posterior drawer test, MRI report of PCL tear and arthroscopic PCL tear. The sensitivity of MRI for detecting Meniscal tear: represented high, for bucket handle tear of medial meniscus, and high specificity for Lateral meniscal tear.ConclusionIt is concluded that arthroscopy still remains the gold standard technique. More powerful MRI scan equipments with better soft wares will be needed in order to have much better diagnosis.
-
Page 217IntroductionEvaluation of epidemiology and seasonal variation of Rhegmatogenous Retinal Detachment (RRD), in patients undergoing retinal detachment surgery. Materials and MethodsMedical records of 416 patients admitted in KHATAM eye hospital (Mashhad, IRAN) were reviewed between years 2000 to 2008. Information about sex, age, season and month of incidence and operation and concomitant risk factors of patients, were gathered and analyzed.ResultsAverage age of patients was 41 years old. Most of the cases of the disease were observed in the age group of above 60 y/o (35%). The frequency of the RRD was higher in male patients than in females. (Ratio: 1.7 to 1).Distribution of our cases in different seasons showed no significant difference between them (P value = 0.142). The highest and lowest rate of RRD was observed in October and September respectively with October having 51 patients (12.3%) and September having 23patients (5.5%).Myopia and pseudophakia were most common risk factors. There was no statistically significant relationship between age and month (and season) of incidence (or diagnosis and surgical procedure) of the RRD, likewise for gender. ConclusionThis study showed more RRD in male patients. Patients above than 60 years old have greater risks of incidence of RRD. No seasonal incidence pattern for RRD was founded; however, most of cases occurred in October, and at least in September.
-
Page 224IntroductionSick Building Syndrome has mostly been examined in office environments than in residential spaces. However, in this research, this problem is surveyed in residential buildings of Ekbatan town.Materials and MethodsThree hundred and thirty cases were, randomly, chosen from among the inhabitants of Ekbatan town. The questionnaires involved questions about the irritative and mental symptoms. A relation was established between the intensification of these symptoms and the physical conditions of buildings e.g. light, ventilation and other factors such as gender and age. ResultsSymptoms of Sick Building Syndrome were positive in 56.4 percent of cases. The strongest symptoms observed among the residents include eye irritation during using the computer (8.8%), sore throat (8.5%) and nose irritation (6.4%) near the garbage shooting. The results showed that the residents of buildings without natural sunlight and appropriate central air-conditioning system with (P= 0.04, OR=1.60) have higher chances of sick building syndrome than residents of buildings exposed to sunlight and good air-conditioning system (with P =0.001, OR =2.41). ConclusionThe factors influencing the Sick Building Syndrome in this town include inefficient central air-conditioning system, double windows, improper operation and maintenance of shooting system, improper cleaning, and lack of compressor. The neighboring location of Ekbatan town with the polluted areas such as Azadi’s West Terminal and Mehr Abad International Airport is among the factors which contribute to the prevalence of the syndrome, as well.
-
Page 230
IntroductionIn recent years the metabolic syndrome has been highly common among psychiatric patients. Since many factors including genetic factors contribute to the prevalence of this syndrome, it seems necessary to look for metabolic syndrome among Iranian psychiatric patients. Materials and MethodsThis cross-sectional study was performed on 130 female patients admitted to psychiatric ward of Mashhad 22 Bahman hospital since March 2009 until December 2009 to find whether they had metabolic syndrome. Questionnaires were completed for patients. Pregnant women and those who had had a delivery during the last 6 months were excluded. Data were analyzed through statistical tests such as t-test and chi square and SPSS software version 17. P-value less than 0.05 was regarded as meaningful result.ResultsIn this study the prevalence of metabolic syndrome was, according to criteria of NCEP (ATP III), 39.8%, which is deemed as significantly more than expectable range for healthy Iranian population. Older age, higher waist circumference, BMI and weight, persistence of diabetes mellitus and hypertension, low educational level and marriage status were proven to be associated with increased risk of metabolic syndrome.(p-value<0.05) There were no meaningful relation between metabolic syndrome, duration of administration and type of drugs, and mental disorder. (p-value>0.05)ConclusionIn the present study, the prevalence of metabolic syndrome was examined. And it was proved that the rate of the prevalence of metabolic syndrome is more than what is typically found in similar studies among Iranian psychiatric population. no relationship was detected between metabolic syndrome and any specific drug, however, more extensive studies are suggested.
-
Page 238
IntroductionCervical cancer is the most common cancer in women living in developing countries. Recently, for treatment of diseases such as cancer, herbal medicine is used as a supplementary.The Aim of this study was assessment of anticancerous effects of polygonum aviculare herbal extract on Hela cervical cancer cell lineMaterials and MethodsHeLa cells were cultured in RPMI -1640 with 10% Fetal Bovine Serum in 5% Co2 and at 37ºC in different concentrations (0, 0.005, 0.05, 0.01, 0.025, 0.075, 0.1, 0.125, 0.15, 0.175, 0.2, 0.25, 0.3, 0.35, 0.5, 5 mg/ml) of polygonum aviculare. For assessment of viability of cells, trypan blue staining was performed. MTT assay was used for proliferation detection.
Resultsour results showed that in 0.15, 0.20 and 0.35 mg/ml proliferation of HeLa cells decreased according to MTT assay.ConclusionIt was proved that polygonum aviculare had antioxidant component and could be a scavenger of free radical. Because of high production of free radicals in diseases such as cancer, the use of the herbal medicine with high amount of antioxidant could be a supplementary treatment in cancer and other diseases.
-
Page 242IntroductionPatients with arrhythmogenic right ventricular cardiomyopathy have Ventricular Tachycardia (VT) and left bundle branch block contours with right-axis deviation and T-waves inversion in pericardial leads. Case reportPresenting case was a 28 years old man admitted with palpitation and syncope. The electrocardiography showed Ventricular tachycardia with left bundle branch block contour and T wave inversions in V1 to V6 and incomplete right bundle branch block and T wave inversions in V1 to V3. Echocardiography revealed right ventricular (RV) dilatation. RV function was abnormal, and aneurismal formation in free wall was seen in 3D echocardiography. ConclusionArrhythmogenic right ventricular cardiomyopathy remains as a primary diagnoses, in case of patients with ventricular tachycardia, left bundle branch block contour and T waves inversion in pericardial leads and without any history of ischemic heart disease,