فهرست مطالب

مدیریت بهداشت و درمان - سال دوم شماره 1 (پیاپی 4، بهار و تابستان 1389)

مجله مدیریت بهداشت و درمان
سال دوم شماره 1 (پیاپی 4، بهار و تابستان 1389)

  • 90 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/05/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی ایران نژاد پاریزی، سید جمال الدین طبیبی، علی هاشم زهی صفحه 7
    مقدمه

    ‌ مراکز بیمارستانی از ارکان نظام سلامت در هر کشوری هستند. اصلاح نظام سلامت بدون بهبود عملکرد این مراکز مقدور نخواهد بود. در بیمارستان‌ها از یک سو به دلیل محدودیت‌و دیربازدهی منابع و ضرورت ارایه خدمات مطلوب، استفاده از رویکردهای بهبود کیفیت، حیاتی می‌باشد. در همین راستا هدف مطالعه جاری، بررسی رابطه میان فراوانی نظام‌های نوین مدیریت کیفیت در اثر بخشی عملکرد بیمارستان‌های آموزشی شهر تهران می‌باشد.

    روش پژوهش

    پژوهش کمی حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر نوع همبستگی و از نظر زمان نیز به صورت مقطعی صورت گرفته است. به منظور نیل به اهداف پژوهش تعداد 50 پرسشنامه تکمیل شده توسط مسیولان و مدیران ارشد 32 بیمارستان آموزشی شهر تهران، تحلیل گردید. روایی پرسشنامه‌ها توسط اعمال نظرات خبرگان و پایانی آن‌ها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. برای تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد میانگین و انحراف معیار و برای مقایسه دو گروه از آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

    یافته‌ها

    در بررسی رابطه میان به کارگیری همزمان نظام‌های نوین بهبود عملکرد با اثر بخشی حاصل از آن‌ها مقدار آماره t برابر با 93. 3 در سطح معنی داری 01. 0 P< حاصل گردید که نشان دهنده تفاوت معنی دار در اثر بخشی عملکرد بیمارستان‌های دارای بیش از دو رویکرد و سایر مراکز می‌باشد. با اعمال آزمون همبستگی پیرسون نیز رابطه معنی دار قوی و مثبتی (630. 0) میان تعداد رویکردهای مورد استفاده و اثر بخشی نظام‌ها (در سطح معنی داری 01. 0 P<) مشاهده شد.

    نتیجه‌گیری

    در به کارگیری الگوهای بهبود کیفیت، تلاش گردد نقاط ضعف الگوها مورد توجه قرار گرفته، و به منظور تقویت نتایج، از رویکردهای دیگر جهت پوشش آن‌ها استفاده شود.

    کلیدواژگان: نظام های مدیریت کیفیت، روش امتیازی متوازن، ایزو، الگوی تعالی و سرآمدی، بیمارستان
  • پژمان شادپور، مهدی برزگر، الهام افضل صفحه 17
    مقدمه

    ‌ تعارض بین فردی مخرب، به عنوان مانعی برای تحقق رسالت مراکز درمان در امر خدمت رسانی، با ایجاد تشنج و کشمکش می تواند موجب هرز استعداد نیروی انسانی، تیرگی روابط، افزایش نارضایتی و کاهش اثربخشی سازمان گردد. این پژوهش به منظور تاکید بر لزوم توجه به ارتباطات اثربخش در سازمان‌های بهداشتی درمانی و تاثیر آن در تعارض سازمانی مرکز آموزشی درمانی شهید هاشمی نژاد تهران، انجام گرفت.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات همبستگی بوده و به صورت مقطعی در دی ماه 1389 انجام گردید، جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران و کارکنان مرکز آموزشی درمانی شهید هاشمی نژاد تهران (408(N= بود. با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران و روش نمونه‌گیری سهمیه‌ای، 198 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. داده‌های پرسشنامه‌ها، با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی و تحلیلی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته‌ها

    میانگین تعارض بین فردی مدیران و کارکنان، (55. 1) به دست آمد که از میانگین استاندارد این پژوهش یعنی عدد 3 کمتر بود. متغیرهای ارتباطات اثر بخش نیز در حد مطلوب برآورد شدند. رابطه معنی دار بین هر یک از متغیرهای ارتباطات با تعارض بین فردی مدیران و کارکنان به دست آمد اما تحلیل رگرسیون تاثیر متغیر همدلی بر تعارض را معنی‌دار نشان نداد.

    نتیجه‌گیری

    رابطه معنی دار و معکوس بین متغیرهای ارتباطات با تعارض2 نشان می‌دهد بکارگیری ارتباطات اثر بخش در یک فضای حمایتگرانه همراه با انتقال حس مثبت به طرف مقابل می‌تواند عامل کاهش تعارض در مراکز درمان محسوب شود.

    کلیدواژگان: ارتباطات، تعارض بین فردی، مدیران، کارکنان، بیمارستان
  • پوران رئیسی، مهتاب علی خانی، محمدرضا مبینی زاده صفحه 27
    مقدمه

    ‌ برای برقراری پیوندی اثر بخش بین پرداخت و عملکرد را به شیوه معتبری سنجید. اگر نتوانیم پرداخت را با نتایج عملکرد پیوند دهیم به کاهش انگیزه و افت عملکرد خواهد انجامید. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رضایتمندی کارکنان بیمارستان هاشمی نژاد نسبت به روش پرداخت کارانه مبتی بر عملکرد بوده که دارای اهداف ثانویه زیر می‌باشد: بررسی نگرش کارکنان نسبت به 1- عادلانه بودن پرداخت مبتنی بر عملکرد، 2- متناسب بودن روش پرداخت با میزان کار و تلاش کارکنان، 3- افزایش علاقه کارکنان به کار و انگیزش، 4- افزایش تعهد سازمانی کارکنان، 5- افزایش کمیت و کیفیت کار در سازمان مورد مطالعه.

    روش پژوهش

    این مطالعه از نوع توصیفی – مقطعی بوده و به منظور انجام ان 250 نفر از میان کارکنان بیمارستان هاشمی نژاد که در رسته‌های اداری مالی، درمانی، پاراکلینیکی و خدمات مشغول به خدمت بودند به روش تصادفی ساده انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داد‌ه‌ها پرسشنامه بود که در نهایت 137 پرسشنامه بطور کامل در اختیار پژوهشگران قرار گرفت. سیوالات توسط مقیاس پنج گزینه‌ای لایکرت نمره‌گذاری شدند (بطوری که خیلی کم = 1 و خیلی زیاد = 5) . تجزیه و تحلیل داده‌ها با کمک آزمون‌کاری دو و با استفاده از نرم افزارهای Excel و Spss انجام گرفت.

    یافته‌ها

    یافته‌های این مطالعه در مورد رضایت کلی کارکنان از روش پرداخت کارانه مبتنی بر عملکرد نشان داد که تنها 6. 44 درصد کارکنان از این روش پرداخت راضی بودند.3. 21 درصد ناراضی و مابقی رضایتی در حد متوسط داشتند. در مورد اهداف ثانویه پژوهش، برای هدف اول، 2. 34 درصد این روش پرداخت را عادلانه. برای هدف دوم، 2. 29 درصد این روش پرداخت را متناسب با کار و تلاش، برای هدف سوم، 5. 79 درصد این روش را موجب افزایش علاقه‌مندی به کار. برای هدف چهارم، 3. 77 درصد این روش را موجب افزایش تعهد سازمانی. و در نهایت برای هدف پنجم، 4. 66 درصد این روش را موجب افزایش کمیت کار و همچنین 7. 73 درصد این روش را موجب افزایش کیفیت کار می‌دانستند.

    نتیجه‌گیری

    کارکنان بیمارستان مورد مطالعه از اجرای طرح کارانه مبتنی بر عملکرد به شیوه جاری رضایتی بالاتر از متوسط داشته و اجرای این روش پرداخت توانسته‌است تا حدودی موجب رضایتمندی کارکنان گردد.

    کلیدواژگان: نظام پرداخت، کارانه، پرداخت مبتنی بر عملکرد
  • ویدا ورهرامی * صفحه 37
    مقدمه

    ‌ در بسیاری از کشورها افزایش مخارجی که افراد پیر برای استفاده از خدمات دارویی صورت می‌دهند به یک مشکل اجتماعی تبدیل گردیده است.

    روش پژوهش

    این مقاله به بیان تابع مخارج جهت بررسی فرضیه تقاضای القایی پزشک می‌پردازد و در ادامه جهت بررسی آثار بلند مدت و کوتاه مدت قیمت روی تقاضا برای خدمات دارویی، از مدل تصحیح خطای ECM استفاده می‌گردد.

    یافته‌ها

    خدمات بیمارستانی و سرپایی جانشین یکدیگر هستند و یک تغییر در نرخ جمعیت پزشک منجر به تغییر در نرخ استفاده از مراقبت‌های بیمارستانی نسبت به استفاده از مراقبت‌های سرپایی می‌گردد و ممکن است این تغییر به گونه‌ای در تغییر مخارج دارویی افراد نماین گردد. پس تا حدودی وجود تقاضای القایی پزشک تایید می‌گردد.

    نتیجه‌گیری

    زمانی که تعداد سرانه پزشکان فزونی یابد، میزان استفاده از خدمات سرپایی افزایش می‌یابد و معمولا یک جانشینی بین استفاده از مراقبت‌های سرپایی و بیمارستانی وجود دارد و میزان تقاضا برای خدمات بیمارستانی و سرپایی کاملا تحت تاثیر قیمت این خدمات می‌باشد.

    کلیدواژگان: تقاضای القایی پزشک، خدمات بیمارستانی، خدمات سرپایی، تعداد پزشک
  • مهرنوش جعفری*، محمد محبوبی صفحه 43
    روش پژوهش

    این مطالعه به صورت توصیفی – مقطعی در 6 ماهه دوم سال 1387 به منظور بررسی وضعیت آمبولانس‌های مراکز فوریت پزشکی سه شهرستان مرزی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه صورت گرفته است. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از چک لیستهای معتبر وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ایران و پرسشنامه‌های کیفیتی ایزو 9002 در خصوص فوریت‌های پزشکی جمع آوری شده است. داده‌ها با مراجعه پژوهشگر به مراکز مربوطه و با استفاده از اسناد موجود، مشاهده و مصاحبه جمع‌آوری شده است.

    یافته‌ها

    یافته‌های این پژوهش نشان داد، از آمبولانس‌های مورد بررسی 30 درصد به طور کلی غیر فعال و غیر قابل استفاده و 50 درصد ان‌ها آماده به کار بودند. از نظر مشکلات فنی 85 درصد آمبولانس‌ها حداقل دارای یک مشکل بوده‌اند. داده‌های پژوهش وضعیت نظافت 80 درصد آمبولانس‌ها را مطلوب و 20 درصد را نامطلوب ارزیابی کرد. این سه مرکز فوریت‌ها که در نوار مرزی استان کرمانشاه قرار دارند، دارای یک دستگاه آمبولانس واحد سیار مراقبت‌های ویژه با مشکلات فنی بیش از 50 درصد می‌باشند، که این امر بحران بیماران قلبی ریوی در زمان بروز هر گونه حادثه‌ای را دو چندان می‌نماید. 10 درصد رانندگان ضمن عدم اطلاع از وضعیت آمبولانس خود نسبت به وضعیت لاستیک‌ها، بیمه بدنه، سرمایش، گرمایش اظهار نارضایتی کرده‌اند.

    کلیدواژگان: آمبولانس، فوریت های پزشکی، مرزی، کرمانشاه
  • مصطفی فرح بخش*، علیرضا نکی نیاز، اکرم ذاکری صفحه 51
    مقدمه

    ‌ هدف نهایی سیستم اطلاعات سلامت ارتقای داده‌ها و اطلاعات سرچشمه گرفته از آن‌ها در تصمیم گیری از سطح اجرا تا سطح سیاست‌گذاری می‌باشد. مراکز ارایه خدمت نقشی مهم در نظام اطلاعات سلامت دارند. در این مطالعه وضعیت جاری مدیریت داده‌ها و اطلاعات سلامت در سطح مرکز بهداشتی درمانی بررسی شده است.

    روش پژوهش

    این مطالعه به صورت یک مطالعه مقطعی و توصیفی در سطح مراکز ارایه مراقبت‌های اولیه بهداشتی در استان آذربایجان شرقی انجام یافت. 150 مرکز بهداشتی درمانی به صورت تصادفی سیستماتیک از فهرست مراکز بهداشتی درمانی موجود در استان انتخاب شدند. 130 پزشک و 220 کارشناس سلامت مادر و کودک و سلامت محیط پرسشنامه‌ها را تکمیل و تحویل دادند. داده‌ها در نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته‌ها

    مدیران مراکز بهداشتی درمانی به طور میانگین 8. 62 درصد فرم های آماری مورد را در بدو خدمت خود آموزش دیدند 5. 55 درصد مراکز بهداشتی درمانی به منابع علمی آماری دسترسی نداشتند. هر پزشک به طور میانگین 8. 54 درصد شاخص‌ها را درست تعریف کردند. 85 درصد پزشکان اطلاعات زیج حیاتی را قابل استناد می‌دانستند.8. 80 درصد پزشکان و 6. 81 درصد کارشناسان اعتقاد داشتند که ارایه دهندگان خدمات بهداشتی داده‌ها را درست ثبت می‌نمایند. پزشکان به طور متوسط شاخص قابل محاسبه 48 درصد فرم‌های آماری را می‌دانستند.

    نتیجه‌گیری

    باتوجه به اهمیت واحدهای ارایه خدمت در عملکرد بهینه نظام اطلاعات ساعت تهیه چارچوب مناسب نظام اطلاعات مراقبت های اولیه بهداشتی درسطح مراکز بهداشتی درمانی امری ضروری است. باید شاخص‌های عملکردی برای سطح ارایه خدمت تعیین شده و روش‌های محاسبه و تحلیل آن‌ها تعریف شوند.

    کلیدواژگان: مرکز بهداشتی درمانی، شاخص های سلامت، نظام اطلاعات سلامت، مدیریت داده ها
  • شادی ادیبی فرد*، حسین وظیفه دوست صفحه 59
    مقدمه

    ‌ توانایی سازمان‌ها در پاسخ سریع به تغییرات محیط و واکنش به خواسته‌های مشتریان در شرایط رقابتی امروز، از مهمترین امتیازات به شمار می‌آید. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین چابکی اورژانس بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران، استراتژی چابکی و تاثیر آنها بر نیروی کار چابک انجام گرفت.

    روش پژوهش

    این پژوهش توصیفی در ماه‌های آذر، دی و بهمن 1389 انجام شد. تست اعتبار پرسشنامه، از طریق 20 نفر از خبرگان و ابزار گردآوری داده‌های پژوهش پرسشنامه با طیف 7 گزینه‌ای لیکرت بود. پایانی آزمون از روش همسانی درونی با استفاده از آلفای کرون باخ تایید شد (841. =α) . کلیه پزشکان، پرستاران و پرسنل بخش اورژانس بیمارستان‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران (104N=) در این پژوهش شرکت نمودند و به منظور تحلیل داده‌ها از مدل معادلات ساختاری استفاده گردید.

    یافته‌ها

    تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که بین متغیر مکنون استراتژی چابکی و چابکی کار رابطه معنی داری وجود ندارد (29. 0 - = (T- Value ولی رابطه بین استراتژی‌ چابکی و چابکی نیروی کار رابطه معنی داری با (98. 1 = (T- Value و رابطه بین چابکی نیروی کار و چابکی (96. 1 = (T- Value تایید گردید . برخی از شاخص‌های ماهیت سازمان و همچنین برخی مولفه‌های پیچیدگی شغل در متغیر استراتژی چابکی با (96. 1 < (T- Value حذف گردید.

    نتیجه‌گیری

    رابطه اساسی بین مدیریت استراتژیکی با تاکید بر چابکی کار و چابکی نیروی کار، وجود دارد. همچنین چابکی که با آموزش‌های مدیریتی به همراه باشد تاثیر بسزایی بر مشخصه‌های کار و عملکرد چابک کارکنان خواهد داشت. چابکی کار نیز به عنوان یک متغیر مکنون تاثیر بسزایی بر چابکی نیروی کار دارد.

    کلیدواژگان: استراتژی چابکی، چابکی نیروی کار، بیمارستان، اورژانس
  • ساناز سهرابی زاده، پیوند باستانی*، بهرام دلگشایی، کیقباد طاهر نژاد صفحه 67
    مقدمه

    ‌ از آنجا که افراد مختلف، ویژگی‌های شخصیتی متفاوتی دارند که آن را به همراه خود به سازمان می‌آورند، شخصیت کارکنان یک سازمان می تواند منبعی برای توسعه، رشد، خلاقیت و پیشرفت یا در مقابل، منشا تعارض، ناکامی و سایر مشکلات اجتناب ناپذیر سازمانی باشد. در این پژوهش به بررسی ابعاد شخصیتی کارکنان حوزه ستادی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر اساس مدل "مک کری و کوستا" و رابطه هر یک از این ابعاد با متغیرهای فرهنگ سازمانی، استرس شغلی، کانون کنترل و سازگاری با موقعیت پرداخته شده است.

    روش پژوهش

    این مطالعه از نوع مطالعات تحقیقی توصیفی همبستگی است که بر روی نمونه‌ای 130 نفره از کارکنان شاغل در حوزه ستادی دانشگاه علوم پزشکی شیراز که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، در سال 1388 انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌ای 69 سیوالی بود که روایی محتوا و روایی عامل و پایانی آن برای سنجش ابعاد شخصیت مناسب تشخیص داده شد. جهت تحلیل و ارایه داده‌ها از آمار پارامتریک و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05. 0 استفاده گردید.

    یافته‌ها

    میانگین نمره روان رنجوری در میان کارکنان شاغل در این سازمان بالاتر از متوسط و میانگین چهار بعد دیگر شخصیت، پایین‌تر از حد متوسط بود. سایر یافته‌ها حاکی از وجود رابطه معنی‌دار و مثبت بین شخصیت با فرهنگ سازمانی، کانون کنترل و سازگاری با موقعیت بود. تحلیل ابعاد شخصیت نشان داد که بعد درونگرایی با سازگاری با موقعیت ارتباط مثبت و معنی‌دار دارد، حال آنکه بعد وظیفه شناسی با سه متغیر کانون کنترل، استرس و سازگاری با موقعیت رابطه معنی دار آماری داشت. ضمنا ابعاد سازگاری فردی و روان رنجوری نیز با متغیرهای استرس و سازگاری با موقعیت رابطه آماری معنی دار داشتند. در نهایت بعد گشودگی تنها با فرهنگ سازمانی و سازگاری با موقعیت ارتباط مثبت و معنی دار نشان داد.

    نتیجه‌گیری

    شفاف سازی انتظارات مدیرات از کارکنان و ارایه بازخور به موقع به آن‌ها، بهبود رابطه مدیران با زیر دستان، ایجاد کانال‌های ارتباطی شفاف، ضمن تشویق الگوهای مناسب وظیفه‌شناسی و استقبال از ایده‌های نو و حمایت هر چه بیشتر از کارکنان می‌تواند منجر به کاهش بعد روان رنجوری در کارکنان و افزایش ابعاد چهارگانه دیگر گردد.

    کلیدواژگان: شخصیت، کارکنان، دانشگاه علوم پزشکی
|
  • Iran Nejad Parizi M., Tabibi S.J., Hashemzehi A Page 7
    Introduction

    The research examines the perception of senior managers in training hospitals located in Tehran city on the Quality Management Systems and its relationship with the effectiveness of performance. Hospital headquarters are regarded as the building blocks of health in every part of the country. Modification is doomed to failure without appropriate shift in performance of the mentioned centers. Rendering optimum services is of vital importance despite the entire restrictions and delay in yielding quality improvement. Concurrently, the study is to take into consideration the link between frequency of modern systems in quality management and performance efficacy of training hospital in the capital city.

    Method

    To achieve the purpose, 50 administered questionnaires from the total 60 were accurately analyzed by top-notch managers and executives of 32 training hospitals from Tehran city. The reliability of questionnaire is significant following the experts’ analysis along with its validity drawn from Cronbach’s alpha coefficiency. To analyse the data, descriptive statistic, including frequency and standard deviation is applied to compare two groups of t-test and the Pearson productmoment correlation coefficient.

    Findings

    The relationship between simultaneous modern optimum performance system with the efficacy drawn from t-test is significant in 3.93 (P<0.01), which is meaningful in terms of efficacy in hospital performance with extra two approaches in the rest of the headquarters. The Pearson product-moment correlation coefficient is significant in terms of 0.630 (P<0.01), indicating positive relationship between the respective performance and the efficacy of systems.

    Result

    To follow up quality paradigms, it is attempted to pay due attention to the shortcomings. Hence, other proposed approaches are applied to obtain better results.

  • Shadpour P., Barzegar M., Afzal E Page 17
    Introduction

    Ignoring interpersonal conflict is a barrier in delivering services, leading to struggle,dissatisfaction, low efficacy and stained relationship between managers and the personnel. The main objective of the present study is to investigate the effect of effective communication on interpersonal conflict between managers and employees at Hasheminejad Kidney Center.

    Methods

    In this correlation study the research population comprises all managers and different groups of employees at Hasheminejad Kidney Center in Tehran (N=408) taken quota sampling (n=198). The data drawn from respondents is collected via questionnaires which were prepared by the researcher. The information was analyzed by analytic statistics in 2010. Correlation coefficiency is used temporarily on 10, 1389. The research population comprises all managers and different groups of employees at Hasheminejad Kidney Center in Tehran (N=408) drawn from quota sampling (n=198). The data drawn from the questionnaires is prepared by the researcher in the form of the questionnaire. The information is analyzed by analytic statistics in 2010.

    Results

    Average score of the individual conflicts between managers and the employees is (1.55), which is lower than standard mean namely 3. The effective communication variables are at a satisfactory level. Despite the fact that a significant relationship between each variable with individual conflict of managers and the personnel is detected, regression analysis does not meaningfully indicate the effect of affinity variable on conflict.

    Conclusion

    Use of effective communication through setting a proper supportive environment and establishing a positive feeling can reduce negative conflicts in health services organization.

  • Raeisi P., Alikhani M., Mobinizadeh M.R Page 27
    Introduction

    In the globalization era, each organization which can not produce faster, cheaper and more qualified will be omitted from the market and just organization using their full-fledged human resources will survive. If the current payment condition is not compatible with the efficiency of the functions, the emerged challenges will lead to losing motivation, injustice payment, lack of competition in job condition, waste of human resources and vast expenses. Hence, one of the purposes of designing payment system is to design the justified system for all workers and improve a condition fostering job satisfaction.

    Methods

    Present study is a cross – sectional descriptive study. The statistic population (office, medical, Para clinic and services) is drawn from Hasheminezhad hospital worker. From the total 450, 250 staff are selected at random. The tool for gathering data is questionnaire based on Likert scale in which above 3 and below 3 represent satisfaction and dissatisfaction in the payment system respectively. Consequently, data analysis is done by means of descriptive statistic scale and Excel software (version 16).

    Results

    The obtained result on total staff payment satisfaction in terms of efficiency shows 44.6%, 21.3% and the rest are satisfied, dissatisfied and mildly satisfied respectively. Based on the secondary objective of the research, 34.2% and 29.2% of the respondents have called the procedure of payment fair and concurrent with job goals respectively. As the tertiary, fourth and fifth goals, 79.5 % and 77.3% and 66.4% of the respondents are of the opinion that the procedure will raise satisfaction, increase organizational responsibility and raise working quality. 73.7% of the respondents have also considered the respective procedure as a cause in raising working quality.

    Conclusion

    According to the research finding conducted in the respective hospital, the staff have expressed their satisfaction (Above average) on payment procedure, which has almost caused their satisfaction.

  • Varahrami V * Page 37
    Introduction

    In many countries expenditure resulted from medicinal services for the elderly has raised, emerged as a social problem.

    Methods

    In the research paper the researcher has conducted a survey of physician-induced demand in terms of expenditure function. Consequently, the investigator applies ECM method to pay due consideration towards the long and short run implications of price on the demand for medicinal services.

    Results

    We show that when number of physicians increase, using of hospital services and outpatient cares are used interchangeably, and a minimum alteration in the rate of doctor population density leads to a change in medicinal expenditure, which almost confirms the existence of physicianinduced demand.

    Conclusion

    When the per capita of doctors increases, the rate of frequent usage of them will be raised. There is rather a substitute for outpatient cares and hospital services in which the rate of demand can be highly affected by the mentioned factors.

  • Jafari M*, Mahboubi M Page 43
    Introduction

    Nowadays, not due attention is paid to the role of ambulance as a quick means of transportation in transferring the patients. Nevertheless, a fully equipped ambulance, especially in a critical condition, plays a crucial role in saving the life of patients with life-threatening diseases or with serious injuries. The Purpose of the study is to investigate of the ambulance status quo in the medical emergency hubs in three borderline cities (Gilane gharb, Gasre Shirin, and Sarpole zahab) of Kermanshah province in 1387.

    Methods

    The cross-sectional descriptive study is to examine the ambulances status in the emergency headquarters of three borderline cities (Gilane Garb, Gasre Shirin, Sarpole zahab) in the second 6th month in 1387 in Kermanshah province. The required data is collected from standard checklists derived from the Health ministry and Quality ISO 9002 questionnaire with respect to medical emergency. Following referring to the respective hubs, the investigator has collected data from existing files, observation and interview. To analyze the data, descriptive statistical significance (Mean, Median and Standard deviation) is used.

    Results

    The finding indicates 30% of ambulances are out of order or damaged, whereas 50% of them are in order. Concurrently, 85% of them have technical problems and 20% of them are dirty, while 80% of them are clean. The three-mentioned cities have one MICU Ambulance with 50% technical problems. 10% of ambulance drivers do not have any information about their ambulances e.g., (stretcher, seats, car body parts, air conditioning system)

    Conclusion

    The paper shows the available ambulances of emergency ward in the three cities (Gilane gharb, Gasre Shirin and Sarpole zahab) are medium. Thus giving training service to the ambulance drivers and repairing the damaged ambulances are top priorities.

  • Farahbakhsh M*, Nikniaz A.R., Zakeri Page 51
    Introduction

    The goal of health information system is to improve the data quality used in decision making from service providing to policy making. Health service-rendering hubs play a crucial in health information system. The study is conducted to determine of current health data management in health centers.

    Methods

    The conducted research is based on a descriptive and cross sectional study in health centers in East Azerbaijan province. 150 health centers from the province are selected from the health care list with systematic sampling method at random.130 physicians and 220 health experts in motherchild health care as well as environmental health filled and submitted the questionnaires. The data are analyzed in SPSS 16 software.

    Results

    On average, 62.8% of health center managers are trained initially in regard to statistical forms. 55.5 percent of health centers have not access to scientific resources in data management. Every physician has defined 54.8 percent of health indicators correctly. 85 percent of physicians are of the opinion that the data of vital horoscopes are reliable. 80.8 of physicians and 81.6 percent of experts are of the opinion that health service providers have registered the data correctly. On average 48 percent of the physicians are aware of statistical forms.

    Conclusion

    Due to the significance of service-rendering health centers in optimum performance of health information system, drawing up a proper draft of primary health care information system is of great importance. Consequently, performance indicators, the procedure of calculation and analytic method should be defined.

  • Adibifard Sh*, Vazifehdust H Page 59
    Introduction

    The organizations potential, in quick response to increasing environmental change and satisfying the customer in today's competitive conditions, are the important parameters. The study is to investigate the relationship between strategy agility of Tehran University hospital, Work agility, and their impact on the labor force.

    Methods

    The researcher has used the descriptive method in December, January and February 2010. It is worth noting that the validity of the questionnaire on the Likert scale with 7 options is obtained from 20 experts. Reliability of the test is confirmed following using Cronbach's alpha (a=0.841),which is a coefficient of reliability. Totally, 104 doctors, nurses and clinical staff of hospital emergencydepartment in Tehran University have participated in the study. In order to analyze the data, thestructural equation models are used.

    Results

    The confirmed factor analysis shows that between latent variable strategy and agility andagility work there was no significant relationship (T-Value = -0.29), but the relationship betweenstrategy agility and workforce agility was significant (T-Value = 1.98), and the relationship betweenworkforce agility and work agility (T-Value = 1.96) was confirmed. The indicators of organizationnature and some components in complexity of job from agility strategy (T-Value <1.96) wereremoved.

    Conclusion

    Fundamental relationship between strategic management with an emphasis on workagility and work force agility was reported. The agility with which management education is withconsiderable impact on job characteristics and practice staff will be swift. Agility works as a latentvariable effect on the workforce agility.

  • Sohrabizadeh S., Bastani P., Delgoshai B., Tahernejad K Page 67
    Introduction

    All walks of people are innately born with diverse personality. Such a variation can also be posited as a source of challenge, conflict and frustration for a given organization. Consequently, it can aggravate the problem when due attention should be paid to the overall different dimensions of staff`s personality in terms of human resource management. The study is conducted by considering five dimensions of staff `s personality in Shiraz University of Medical Sciences based on Mc Crae and Costa” model.

    Method

    This is a cross sectional study. The statistical population comprises 130 randomly selected staff members of Shiraz University of medical sciences. The data was collected using a 69- item questionnaire. Content validity and reliability of the research instrument are verified and considered appropriate for assessing personality dimensions. Parametric statistics and Pearson correlation are applied for data analysis, which are statistically at α=0.05 degree of freedom.

    Results

    Results show significant differences between personality and organizational culture, focus of control and agreeableness with conditions. Furthermore, significant relationship is found between introversion and agreeableness with conditions and also between conscientiousness and focus of control, stress and agreeableness with conditions. On the other hand, personal agreeableness and neurosis show significant statistical relationship with stress and agreeableness with conditions.Finally, openness showed a positive statistical relationship with organizational culture andagreeableness with conditions in working consciousness.

    Conclusion

    Transparency of managers` expectation and their timely feedback to personnel, establishing clear relationship channels accompanied by appropriate appraising styles of conscientiousness within the organizations, flexibility to novel ideas as well as supportive behavior from organization can lead to reduction in neurosis, which promotes other personality dimensions.