فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال پانزدهم شماره 1 (فروردین 1391)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال پانزدهم شماره 1 (فروردین 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/01/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • بهرام پورقاسم گرگری، شیوا هوجقانی، سلطانعلی محبوب، لعیا فرزدی، مهندس عبدالرسول صفاییان، مهدیه حامد بهزاد صفحه 1
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایع ترین بیماری های زنان و مقاومت انسولینی از یافته های شایع این سندرم است. لپتین و گرلین تاثیرات مهمی بر وضعیت این سندرم دارد. از آنجا که مطالعات انجام شده در این زمینه محدود و دارای نتایج متناقض است، مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح سرمی لپتین و گرلین و ارتباط آنها با مقاومت انسولینی و شاخص های تن سنجی در زنان PCOSانجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1388 در بیمارستان الزهراء شهر تبریز بر روی 30 زن مبتلا به این سندرم و 30 زن سالم انجام شد. نمونه گیری به صورت آسان بود. قد، وزن، دور کمر، دور باسن، قند خون، لپتین و گرلین با روش های استاندارد اندازه گیری و شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به باسن و مقاومت انسولینی محاسبه شد. میانگین لپتین، گرلین و ارتباط آنها با شاخص مقاومت انسولینی، شاخص توده بدنی و دور کمر به باسن با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 5/11) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سطح سرمی لپتین و مقاومت انسولین در بیماران به ترتیب 52/4±68/21 نانوگرم در میلی لیتر و 54/0±47/3 واحد و در گروه شاهد به ترتیب 00/3±96/17 نانوگرم در میلی لیتر و 31/0±81/1 واحد بود (001/0=p). میانگین سطح سرمی گرلین در گروه مورد و شاهد به ترتیب 98/10±33/210 و 76/14±00/216 پیکومول در لیتر بود (08/0 =p). بین سطح سرمی لپتین با شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به باسن و مقاومت انسولینی در افراد بیمار (به ترتیب r برابر با: 84/0، 55/0 و 67/0؛ 05/0>p) ارتباط معناداری مشاهده شد. در افراد سالم این ارتباط برای لپتین با شاخص توده بدنی و مقاومت انسولینی معنی دار بود (به ترتیب r برابر با: 93/0 و 77/0؛ 05/0>p). بین سطح سرمی گرلین با مقاومت انسولینی و شاخص های تن سنجی در زنان بیمار و سالم ارتباط معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    سطح سرمی لپتین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشتر از زنان سالم است، در حالی که سطح سرمی گرلین در بین دو گروه تفاوت معنی داری ندارد. در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک سطح سرمی لپتین عامل تاثیرگذار بر مقاومت انسولینی است، در حالی که گرلین اثری بر مقاومت انسولینی ندارد. در این بیماران شاخص های تن سنجی بر سطح سرمی لپتین تاثیرگذار است ولی بر سطح سرمی گرلین تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، شاخص های تن سنجی، گرلین، لپتین، مقاومت انسولینی
  • نسترن رزمجو، لیلی حفیظی لطف آبادی، فاطمه یوسفی*، حبیب الله اسماعیلی، هدی عزیزی، مرضیه لطفعلیزاده صفحه 9
    مقدمه

    با وجود پیشرفت تکنولوژی در مراقبت های بهداشتی، روش های معمول تسکین درد بعد از جراحی همچنان ناکافی است. از این رو نیاز به مداخلات و درمان های مکمل احساس می شود. رفلکسولوژی یکی از درمان های طب مکمل است که تحقیقات علمی کافی در زمینه اثربخشی آن وجود ندارد. با توجه به آمار بالای سزارین در ایران و همچنین اهمیت تسکین درد پس از سزارین و تحرک زودتر مادر،کاهش خطر حوادث ترومبوآمبولیک و توانایی بیشتر در انجام مراقبت از نوزاد در ساعات اولیه تولد، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر رفلکسولوژی پا بر شدت درد و میزان اضطراب در زنان بعد از سزارین انتخابی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروهه یک سوکور در سال 1389 بر روی 61 زن باردار که جهت سزارین انتخابی به بیمارستان پاستور نو مشهد مراجعه کرده بودند، انجام شد. افراد به طور تصادفی و با استفاده از روش نمونه گیری آسان، به دو گروه رفلکسولوژی و مراقبت های معمول تقسیم شدند. در گروه مطالعه، دو ساعت بعد از عمل، به مدت 10 دقیقه در هر پا رفلکسولوژی توسط پژوهشگر انجام شد. شدت درد و میزان اضطراب با استفاده از مقیاس درجه بندی عددی قبل از مداخله و بعد از مداخله توسط کمک پژوهشگری که به تخصیص گروه ها بی اطلاع بود ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 14) و آزمون های آماری تی مستقل، تی زوج، من ویتنی،کای اسکور و تست دقیق فیشر انجام شد و 05/0>p به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    قبل از مداخله، میانگین شدت درد دو گروه با استفاده از آزمون تی مستقل اختلاف معنی داری نداشت (814/0=p). بعد از مداخله بین دو گروه از نظر شدت درد اختلاف معنی داری وجود داشت(004/0=p). با استفاده از آزمون من ویتنی، میزان اضطراب بعد از مداخله بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت (215/0=p).

    نتیجه گیری

    استفاده از رفلکسولوژی در مراقبت های پس از سزارین، در کاهش درد مادران موثر است.

    کلیدواژگان: اضطراب، درد، رفلکسولوژی پا، سزارین انتخابی
  • ماندانا منصورقناعی، فریبا میربلوک، سهیلا بویینی، رضا عرفانی سیار، مریم شکیبا، میثا نقدی پور، شقایق رحمانی صفحه 18
    مقدمه
    یکی از مشکلات عمده در اعمال جراحی، درد پس از عمل جراحی می باشد که می تواند حال عمومی بیمار را پس از عمل به شدت تحت تاثیر قرار دهد. مطالعات نشان داده اند که گاباپنتین می تواند در کاهش درد پس از عمل جراحی و کاهش مصرف مخدر تاثیر داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی تجویز گاباپنتین به عنوان یک پیش دارو در کاهش درد پس از عمل جراحی هیسترکتومی شکمی و بهبود اثر آرامبخشی آن در مقایسه با دارونما است.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور در سال 1390 در زایشگاه الزهرا (س) رشت انجام شد. 60 بیمار کاندید هیسترکتومی شکمی غیر اورژانس، به طور تصادفی به دو گروه گاباپنتین (1200میلی گرم) و پلاسبو (کپسولی با ظاهر شبیه گاباپنتین) تقسیم شدند. بیمار بلافاصله پس از به هوش آمدن و 2 و 4 ساعت بعد از عمل در اتاق ریکاوری ویزیت و از نظر مقیاس دیداری- تصویری درد بررسی و نتایج حاصل یادداشت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های کای دو و من ویتنی انجام شد.
    یافته ها
    دو گروه از لحاظ سن و مدت زمان جراحی همسان بودند. میانگین درجات درد (VAS) در دو گروه در هر 3 مرحله ارزیابی تفاوت معنی داری داشت (0001/0=p). همچنین میزان پتیدین دریافتی در گروه شاهد به طور معناداری بیشتر از گروه گاباپنتین بود (0001/0=p).
    نتیجه گیری
    تجویز گاباپنتین باعث کاهش شدت درد پس از عمل جراحی و بهبود کیفیت آرامبخشی در حین و پس از عمل جراحی می شود. از طرفی دیگر تجویز گاباپنتین به عنوان پیش دارو، نیاز به تجویز مخدر را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: درد پس از عمل، گاباپنتین، هیسترکتومی شکمی
  • زهرا عابدیان، مریم نوایی *، حسین جعفری ثانی، آرین آرانی، سعید ابراهیم زاده صفحه 25
    مقدمه

    دانش با تاثیر بر نگرش، تغییر رفتار را ممکن می سازد. آموزش زمانی موثر است که بتواند با تغییر نگرش باعث انتخاب ایمن ترین و بهترین روش زایمان شود. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر ایفای نقش و سخنرانی بر آگاهی، نگرش و عملکرد زنان نخست باردار درباره نوع زایمان است.

    روش کار

    در این کارآزمایی بالینی یک سوکور، 67 زن نخست باردار با حاملگی طبیعی 36-34 هفته و بدون اندیکاسیون سزارین از مراکز بهداشتی- درمانی مشهد در سال 1389 انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آموزشی ایفای نقش و سخنرانی تخصیص یافتند. در دو گروه پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از پرسشنامه های پژوهشگر ساخته روا و پایا (با روش تحلیل عاملی) انجام شد. آموزش با روش ایفای نقش در قالب سه نمایشنامه، طی 7 مرحله صورت گرفت. یافته ها با آزمون اختلاف نسبت ها، کای اسکوئر، تی مستقل و زوج و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 14) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    درصد تغییرات نمره آگاهی در دو گروه معنی دار بود (001/0=p). دو گروه از نظر میانگین نمره نگرش در قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی دار داشتند (05/0>p). اختلاف میانگین قبل و بعد از مداخله نمره آگاهی و نگرش در دو گروه معنی دار نبود (05/0<p). تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر عملکرد یافت نشد، اما میزان سزارین انتخابی در گروه ایفای نقش یک پنجم سخنرانی بود.

    نتیجه گیری

    تاثیر سخنرانی بر افزایش آگاهی و ایفای نقش در کاهش سزارین انتخابی بیشتر است.

    کلیدواژگان: آگاهی، ایفای نقش، سخنرانی، عملکرد، نگرش، نوع زایمان
  • مهرانگیز زمانی، مرضیه فریمانی، زهرا زارعیان صفحه 36
    مقدمه
    چاقی و اضافه وزن به مشکل شایعی در دنیا تبدیل شده است با توجه به مطالعات انجام شده در مورد تاثیر چاقی بر الگوی قاعدگی، باروری و بروز کانسرهای مختلف، مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع چاقی و ارتباط آن با الیگومنوره در دختران دبیرستانی شهرستان جهرم انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه تحلیلی که به صورت مقطعی در سال 84-83 در شهر جهرم انجام شد، 618 دانش آموز دبیرستانی دختر مورد بررسی قرار گرفتند. روش جمع آوری نمونه به صورت تصادفی دو مرحله ای از بین تمامی دبیرستان های شهر جهرم در سال تحصیلی 83-84 بود. پس از ارائه توضیحات به دانش آموزان، پرسشنامه های مربوطه که شامل کلیاتی از شرح حال و الگوی عادت ماهیانه بود، تکمیل شدند. سپس قد و وزن آنها در همان جلسه کنترل شد و نسبت دور کمر به باسن نیز در پرسشنامه هر شخص ثبت شد تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS (نسخه10) انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد تحت مطالعه 1/17 سال بوده است. در افراد چاق، سن شروع عادت ماهیانه و مدت آن تفاوتی با سایر گروه ها نداشت. در افراد چاق شیوع چاقی 3/1% و شیوع الیگومنوره 6/21% بود. همچنین در افراد چاق 84% چاقی از نوع آندروژنیک بود.
    نتیجه گیری
    چاقی با الیگومنوره ارتباط معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: الیگومنوره، چاقی، شاخص توده بدنی، هیرسوتیسم
  • اشرف دیرکوند مقدم، ملوک جعفرپور، مریم نوری، ناصر عباسی صفحه 42
    مقدمه
    با توجه به اینکه طول مدت زایمان از عوامل موثر در نتیجه بارداری است، مطالعه حاضر به منظور تعیین تاثیر پروپرانولول خوراکی بر مدت و نوع زایمان در زنان نخست زا با حاملگی طول کشیده انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در سال 1388 بر روی 146 زن نخست زا با سن حاملگی 42-40 هفته، نمره بیشاپ ≥ 5، شاخص توده بدنی طبیعی، کیسه آب سالم، وزن تخمینی جنین ≤ 4 کیلوگرم و نمایش سر مراجعه کننده به بیمارستان مصطفی خمینی ایلام انجام شد. افراد به دو گروه مداخله (دریافت کننده پروپرانولول همراه با اکسی توسین) و شاهد (اکسی توسین به تنهایی) تقسیم شدند. قبل از شروع القاء زایمان، گروه مداخله 20 میلی گرم پروپرانولول خوراکی و گروه شاهد دارونما با بسته بندی مشابه دریافت و تجویز آن ها هر 8 ساعت در مدت اینداکشن تکرار شد. سپس در هر دو گروه، اینداکشن با سرعت 2 میلی واحد در دقیقه شروع و تا رسیدن به انقباضات مطلوب (3 انقباض در 10 دقیقه) و یا حداکثر 30 میلی واحد در دقیقه ادامه یافت و طول مدت و نوع زایمان ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های آماری تی و کای دو انجام شد. در آزمون های آماری 05/0>p به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    افراد دو گروه از نظر عوامل موثر بر مدت زایمان همسان بودند. میانگین و انحراف معیار مدت فاز فعال و مرحله دوم زایمان در روزهای اول و دوم اینداکشن در گروه مداخله، به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود. میزان سزارین در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد به طور معنی دار کاهش یافت. اما تفاوت مدت مرحله سوم زایمان و آپگار نوزادان در بین گروه ها معنی دار نبود (987/0=p).
    نتیجه گیری
    مصرف پروپرانولول طول مدت زایمان را کوتاه تر نموده و سبب کاهش تعداد سزارین می شود.
    کلیدواژگان: پروپرانولول خوراکی، حاملگی طول کشیده، زایمان طولانی، نوع زایمان
  • مهسا ضابطیان حسینی، محمدرضا نصیری، علی اصغر اسلمی نژاد، کامران غفار زادگان، احمد رضا موثقی، شاهرخ قوتی، آرزو حسینی صفحه 48
    مقدمه
    پیشرفت در ژنتیک مولکولی و عوامل تشخیص سرطان پستان در فهم بهتر زیست شناسی تغییر و تبدیل بافت سالم پستان به بافت سرطانی با خصوصیات تهاجمی و متاستاتیک کمک می کند. هدف این تحقیق به کارگیری روش قدرتمند Real-time PCR نسبی مبتنی بر سایبرگرین جهت اندازه گیری نسبی بیان ژن گیرنده پروژسترون A در انسان می باشد.
    روش کار
    10 نمونه بافت طبیعی و 20 نمونه بافت سرطانی پستان (درجه2) قبل از درمان و بدون آلودگی جمع آوری شدند.RNA کل استخراج و قطعات ژنی گیرنده پروژسترون A و ژن مرجع GAPDH توسط واکنش رونویسی معکوس سنتز و cDNA ساخته شد. تکثیر ژن ها با هدف اندازه گیری بیان ژن توسط واکنش Real-time PCR به صورت نسبی صورت گرفت. داده های خام بصورت Ct از دستگاه استخراج شد و با استفاده از نرم افزارSDS نسخه 4/1، برنامه GLM و رویه تی دانشجویی نرم افزار SAS (نسخه 1/9) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    ژن PR-A در بافت های طبیعی و سرطانی بیان می شود ولی میزان بیان ژن PR-A در بافت های سرطانی نسبت به بافت های طبیعی بیشتر است (05/0≤p). نتایج آزمون بررسی تفاوت میزان بیان ژن PR-A در بافت های سرطانی نسبت به میانگین نمونه های طبیعی نشان داد که بیان ژن PR-A در 70 درصد از نمونه ها افزایش معنی داری داشته است. آنالیز آماری نشان داد که هیچ ارتباط معنی داری بین افزایش بیان ژن PR-A و وضعیت تاهل و یائسگی وجود نداشت (05/0≤p). همچنین بین میزان بیان ژن PR-A و سن بیماران مبتلا رابطه خطی معنی داری وجود دارد (05/0≤p).
    نتیجه گیری
    ژن PR-A به خوبی می تواند به عنوان مرجعی به منظور پیش آگاهی، شناسایی و غربالگری بیماران سرطانی از افراد سالم حتی در مراحل اولیه بیماری مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بیان ژن، ژن گیرنده پروژسترون A، سرطان پستان انسان، GAPDH، Real، time PCR
  • سیده بهاره کامرانپور، مریم شکیبا صفحه 56
    مقدمه
    در مطالعات اخیر ارتباط بین افسردگی پس از زایمان و نوع زایمان به ویژه زایمان سزارین مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به تناقض یافته های موجود در این زمینه، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین زایمان سزارین و افسردگی پس از زایمان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه هم گروهی در سال 1389 بر روی 310 زن مراجعه کننده به بیمارستان رسول اکرم (ص) شهرستان رشت انجام شد. جهت بررسی افسردگی پس از زایمان در دو گروه زایمان سزارین (156 مورد) و زایمان طبیعی (154 مورد) از پرسشنامه ادینبورگ استفاده شد. این پرسشنامه ها ابتدا در سه ماهه سوم بارداری تکمیل و افراد در صورت کسب نمره بالاتر از 12 از مطالعه خارج شدند. سپس 6 هفته پس از زایمان پرسشنامه ها مجددا تکمیل شده و همراه با سایر اطلاعات زمینه ای تحت تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی افسردگی پس از زایمان در گروه زایمان طبیعی 2/5% و در گروه زایمان سزارین 7/7% به دست آمد که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (37/0=p). پس از کنترل متغیرهای سابقه سقط، سابقه سندرم پیش از قاعدگی و سن و با استفاده از آزمون رگرسیون لوجستیک، شانس افسردگی پس از زایمان در گروه سزارین 53/2 برابر زایمان طبیعی بدست آمد. (CI 95%: 0.93-6.88، p=0.07). بین سابقه سندرم پیش از قاعدگی با افسردگی پس از زایمان ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. (OR:4.36،CI 95%: 1.48-12.83، p=0.008)
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر بین نوع زایمان و افسردگی پس از زایمان ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: افسردگی پس از زایمان، زایمان سزارین، زایمان طبیعی
|
  • Bahram Pourghassem Gargari, Shiva Houjeghani, Soltanali Mahboob, Laya Farzadi, Abdolrasoul Safaeian, Mahdiyeh Hamed Behzad Page 1
    Introduction
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is one of the prevalent diseases in women. Insulin resistance is a predominant clinical feature in this syndrome. Leptin and ghrelin have significant effects on PCOS. Studies in this field are limited with conflicting results، so this study was designed to evaluate serum leptin and ghrelin and their relationship with insulin resistance and anthropometric indices in women with PCOS.
    Methods
    This case-control study conducted with simple method sampling on 30 PCOS women and 30 healthy controls in Alzahra hospital of Tabriz in 2010. Weight، height، waist and hip circumferences، level of blood glucose، serum leptin and ghrelin were measured by standard methods. Body mass index (BMI)، waist to hip ratio (WHR) and insulin resistance were calculated. Mean of leptin، ghrelin and their relationship between insulin resistance، BMI and WHR were determined by SPSS software version 11. 5.
    Results
    Mean of serum leptin level and insulin resistance in PCOS patients were respectively 21. 68±4. 52 (ng/ml) and 3. 47±0. 54 IU and in control group were respectively 17. 96±3. 00 (ng/ml) and 1. 81±0. 31 IU (P=0. 001). Ghrelin level in PCOS patients and control groups were respectively 210. 33±10. 98 (ng/ml) and 216. 00±14. 76 picomole/liter (P=0. 08). There was a positive correlation between serum leptin level and BMI، WHR and insulin resistance in PCOS patients (r=0. 84، r=0. 55، r=0. 67، respectively، P<0. 05). In controls، serum leptin level was correlated with BMI and insulin resistance (r=0. 93، r=0. 77، respectively، P<0. 05). No significant relationship was found between serum ghrelin and insulin resistance and anthropometric indices in patients and controls.
    Conclusion
    Serum leptin level is higher in PCOS patients but the difference of serum ghrelin level in two groups was not significant. In women with PCOS serum leptin is an effective factor in insulin resistance، while ghrelin is not. In these patients، serum leptin is influenced by anthropometric indices، while serum ghrelin is not.
    Keywords: Anthropometric Indices, Ghrelin, Insulin Resistance, Leptin, Polycystic Ovary Syndrome
  • Nastaran Razmjoo, Leili Hafizi Lotfabadi, Fatemeh Yousefi, Habibolah Esmaeeli, Hoda Azizi, Marzieh Lotfalizadeh Page 9
    Introduction

    Despite the technological advances in health care, routine analgesic procedures in postoperative pain control remain inadequate and require complementary therapies and interventions. Reflexology is one of the most popular forms of alternative and complementary therapy which its effectiveness has not been clearly demonstrated. So with respect to high rate of cesarean in Iran and the importance of pain relief after cesarean section and improving mobility, reducing the risk of thromboembolic events and having more ability to take care of newborn in first hours of birth, this study was performed to determine effect of foot reflexology on pain and anxiety in women after elective cesarean section.

    Methods

    This clinical trial study was conducted on 61 women who were planning to have a cesarean delivery in pastor hospital of Mashhad in 2011. Samples were randomly divided into foot reflexology group and routine cares group with simple sampling method. The case group received routine cares and foot reflexology for 10 minutes in each foot; whereas the control group received only routine cares. Post operative pain and anxiety were evaluated by visual analogue scale (VAS). Data were analyzed using SPSS version 14 and statistical tests such as, T test, paired t-test, Man-Whitney, chi-square, Fisher exact tests were done and p<0.05 was considered significant.

    Results

    There was no statistically significant difference in pain intensity before intervention between two groups by using t-test (p=0.814), but after intervention, the difference was significant by Man-Whitney test (p=0.004). There was not statistically significant difference between two groups regarding postoperative anxiety score (p=0.215).

    Conclusion

    Foot reflexology proved useful as an effective nursing intervention in controlling post cesarean pain.

    Keywords: Anxiety, Cesarean Section, Elective, Foot Reflexology, Pain
  • Mandana Mansour Ghanaee, Fariba Mirblook, Soheila Boini, Reza Erfani Sayyar, Maryam Shakiba, Misa Naghdi Pour, Shaghayegh Rahmani Page 18
    Introduction
    Postoperative pain is a major problem in general surgery which can severely effect on patient. Studies have shown that gabapantin can produce analgesia and reduce the need for opioids in postoperative patients. In this study the efficacy of gabapantin were studied as a premedication for reduce pain and need for opioids in abdominal hysterectomy.
    Methods
    This double-blind clinical trial was performed in Alzahra maternity of Rasht in 2011. 60 patients who undergo elective abdominal hysterectomy randomly were divided into gabapantin group (1200mg) and placebo group (capsule like gabapantin). Patients visited immediately after recovery and on second and forth hours after surgery in recovery room and VAS was recorded. Data were analyzed with SPSS version 16 by t-student and Mann-Whitney tests.
    Results
    Age and surgery duration were matched in both groups. VAS was significantly difference in two groups for each of 3 visiting times (p=0.0001). Also the need for petidine was significantly more in control group than case group (p=0.0001).
    Conclusion
    Administration of gabapantin can reduce postoperative pain and improve sedation after surgery. Gabapantin as a premedication can also reduce need for opioids prescription.
    Keywords: Abdominal Hysterectomy, Gabapantin, Postoperative Pain
  • Zahra Abedian, Maryam Navaee, Hosein Jaafari Sani, Arian Arani, Saeed Ebrahimzadeh Page 25
    Introduction

    Knowledge effect on attitude provides behavior’s change. Education is effective while leads to select the best and most safe type of delivery by change of attitudes. This study was performed to compare effectiveness of two teaching methods, role playing and lecture on primigravida women’s knowledge, attitude and performance according to type of delivery.

    Methods

    In this single blind clinical trial study, 67 primigravida women in 34-36 weeks, with normal pregnancy and without indication of cesarean who referred to Mashhad Health Care Center in year 2010, divided randomly into role-playing and lecture educational groups. Pretest and posttest performed by using a questionnaire (valid, made by researcher and reliable with the factor analysis) in both groups. Training in role-playing group was employed by three scenarios in seven stages. Data were analyzed by different proportions, T-paired, independent T & chi-square methods and SPSS software version 14.

    Results

    Percentage of changes in knowledge scores was significant in two groups (P=0.001). Participants’ attitude was significant before and after intervention in both groups (P<0.05). Mean difference of pre-test and post-test of knowledge and attitude scores was not significant in two groups (P>0.05). There was no significant difference in performance between two groups, but elective cesarean in role playing was one-fifth of the lecture group.

    Conclusion

    Lecture was more effective in raising knowledge level and reducing elective caesarean section.

    Keywords: Attitude, Knowledge, Lecture, Performance, Role playing, Type of Delivery
  • Mehrangiz Zamani, Marzieh Farimani, Zahra Zareian Page 36
    Introduction
    Overweight and obesity are becoming problems in the world. The study was performed with the purpose of evaluating the prevalence of oligomenorrhea and its relation with obesity in girls with age 15 - 20 years old in Jahrom.
    Methods
    In this cross- sectional and analytical study, 618 students were considered randomly among all of high school girls during 2004-2005. The questionnaires with content of medical history and menstrual pattern were completed after explanation about it to them. Height and weight of everybody were checked and the ratio of wrist to hip circumference was recorded in each questionnaires. Data was analyzed using SPSS software version 10.
    Results
    The mean age was 17.1. In obese and overweight subjects, no significant difference was observed regarding menarche and its duration with other groups. The prevalence of obesity was 1.3% and prevalence of oligomenorrhea in obese subjects was 21.6%. In obese group 84% have androgenic type of obesity.
    Conclusion
    Obesity is significantly associated with oligomenorrhea.
    Keywords: Body Mass Index, Hirsutism, Obesity, Oligomenorrhea
  • Ashraf Direkvand Moghadam, Molouk Jaafarpour, Maryam Nouri, Naser Abbasi Page 42
    Introduction
    Since duration of labor is an effective factor on outcome of pregnancy, the study was conducted to evaluate the effect of oral propranolol and oxytocin with oxytocin alone on duration of labor and type of delivery in nulliparous women with prolonged pregnancy.
    Methods
    A double blind randomized controlled trial was performed on 146 nulliparous women with gestational age 40-42 weeks, cephalic presentation, bishop score ≥5, normal body mass index, intact of membrane, estimated fetal weight ≤4kg who referred to Khomeyni hospital of Ilam in 2009. Participants were classified into two groups, case group (propranolol and oxytocin) and control group (oxytocin alone).Before induction, the case group received 20 mg propranolol and control group received placebo with similar capsules orally TDS. Then induction was started initially with 2 mIU/min oxytocin in both groups and increased until obtain well contractions (3 contractions per 10 min) or 30 mIU/min. Data analyzes using SPSS software version 16, t-test and x2 test. p<0.05 was considered significant.
    Results
    All participants were matched for factors affecting duration of labor. Mean± SD duration of active phase and second stages of labor in first and second days after induction was significantly shorter in case group than control group. Cesarean rate had significantly decreased in the control group but no significant difference of third stage and Apgar was found between both groups (p=0.987).
    Conclusion
    Propranolol decreases the labor duration and the number of cesarean delivery.
    Keywords: Labor Duration, Oral propranolol, prolonged labor, Type of Delivery
  • Mahsa Zabetian Hoseini, Mohammad Reza Nasiri, Aliasghar Aslaminejad, Kamran Ghafar Zadegan, Ahmadreza Mouseghi, Shahrokh Ghovvati*, Arezo Hoseini Page 48
    Introduction
    The improvement of knowledge in the field of molecular genetics and diagnostics of breast cancer can help us better to understand the biological process that leads a normal breast cell to be transformed into a malignant one with invasive and metastatic confidants. The aim of this study was to introduce the Relative Quantitative Real-time PCR technique based on sybr green dye for relative quantification of progesterone receptor A (PR-A) gene expression in normal and malignant neoplasia in human breast tissue.
    Methods
    20 malignant samples (Grad 2) and 10 normal samples of human breast tissue were collected before treatment and without contamination. After RNA extraction and cDNA synthesis, PR-A and GAPDH genes for measurement of relative quantification were amplified by Real-time PCR according to the standard method. The obtained Ct value were analyzed by SDS version 1.4 software, GLM program and T-test student procedure were performed in SAS version 9.1 software to determine statistical significance.
    Results
    PR-A gene can be expressed as in both normal and malignant breast tissue but expression of PR-A gene in malignant breast tissue was over expressed than normal cases (p≤0/05). The statistical significance difference test for comparing of PR-A gene expression in malignant breast tissue to the mean of normal samples showed an increased in 70 percent of samples. Also there was no significant correlation between over expression of PR-A gene and marital status and menopause (p ≤0.05). Furthermore, results indicated a linear correlation was between expression of PR-A gene and the age of cancer patients (p ≤0.05).
    Conclusion
    PR-A gene can be used as a biomarker for prognosis, screening and diagnosis of malignant patients against normal persons at the beginning stages of breast cancer.
    Keywords: GAPDH, Gene Expression, Human Breast Cancer, Progesterone Receptor, A Gene, Real time PCR
  • Seyedeh Bahereh Kamranpour, Maryam Shakiba Page 56
    Introduction
    Some previous studies have indicated that mode of delivery especially cesarean section might be as a risk factor for post partum depression. This study aimed to determine the relationship between cesarean section and post partum depression.
    Methods
    This cohort study was conducted on 310 women referring for delivery to Rasool Akram hospital of Rasht in 2010. Post partum depression was determined in cesarean group (156 cases) and vaginal delivery group (154 cases) using Edinburg standard questionnaire. The women diagnosed with depressive mode in third trimester based on Edinburg score more than 12 were excluded. The questionnaires were completed again, 6 weeks after delivery. Other information were also completed and analyzed in two groups by using SPSS software version 16.
    Results
    The frequency of post partum depression was 5.2% in vaginal delivery and 7.7% in cesarean group and difference was not statistically significant (p=0.37). After controlling age, history of PMS and abortion, the odds ratio of post partum depression was 2.53 in cesarean group compared to vaginal delivery group using logistic regression test (95% CI=0.93-6.88, p=0.07). Only history of PMS was significantly related to post partum depression (OR=4.36, 95% CI: 1.48-12.83, p=0.008).
    Conclusion
    This study revealed that cesarean section is not significantly related with post partum depression.
    Keywords: Cesarean Section, Post Partum Depression, Vaginal Delivery