فهرست مطالب

نشریه نامه آموزش عالی
پیاپی 11 (پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحه 7
  • محمد احمدی ده قطب الدینی، محمد علی عبدلی، ولی الله فرزاد، علیرضا کیامنش صفحه 9
    این مطالعه با هدف ارزیابی درونی گروه مهندسی محیط زیست دانشگاه تهران انجام گرفت. ارائه یک نیم رخ جامع و روشن از عملکرد یک موسسه یا برنامه براساس خودارزیابی و تجزیه و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدید ها نیازمند بکارگیری فرایند ارزیابی می باشد. به این منظور از روش تحقیق ارزشیابی و اقدام پژوهی استفاده شد و با کمک پرسشنامه و چک لیست اطلاعاتی، اطلاعات مورد نیاز از مدیر گروه، اعضاء هیات علمی، دانشجویان و مسئول کتابخانه به شیوه سرشماری و دانش آموختگان و کارفرمایان آنها به شیوه نمونه گیری در دسترس جمع آوری گردید. نتایج نشان داد میانگین وزنی بدست آمده در عامل های هیات علمی (4/2)، دانشجو (43/2)، دانش آموخته-پیامد (5/2) و پژوهش و تالیفات (4/2) با توجه به ملاک ها و نشانگر های در نظرگرفته شده نشان دهنده وضعیت نسبتا مطلوب گروه در عامل های مورد نظر و میانگین عامل های امکانات و فضا های آموزشی (17/2)، ساختار سازمانی (92/1)، فرایند تدریس– یادگیری (11/2) و دوره های آموزشی مورد اجراء (13/2) نشان دهنده وضعیت نامطلوب گروه در عامل های موردنظر می باشد. این نتایج حاکی از این می باشد که گروه مهندسی محیط زیست تهران در برخی ابعاد تا رسیدن به وضع مطلوب و یا هدف های نهایی خود فاصله زیادی ندارد و این امر مستلزم برنامه ریزی و ارائه راه کارهایی برای رفع نقاط ضعف خود در ابعادی می باشد که دارای ضعف می باشند.
    کلیدواژگان: کیفیت، اعتبار سنجی، ارزیابی درونی
  • رضا نوروززاده، جواد مقدسی صفحه 39
    امروزه وجود برنامه و برنامه ریزی در بخش های مختلف از جمله بخش آموزش برای پیشرفت و توسعه کشور امری ضروری است؛ زیرا فقط با تدوین و اجرای برنامه های خردمندانه می توان بر نابسامانی ها پایان داد و وضع زندگی مادی و معنوی خویش را بهبود بخشید. برنامه های توسعه فرصتی را برای رهبران و مدیران بخش های مخلف فراهم می کند تا آنها افق دور را نگاه کنند و بر اساس آن، بینش هاو رهنمودهای جدید را در تدوین اهداف و برنامه ها لحاظ کرده و نقشه ای را برای آینده فراهم کنند. کشور ما با داشتن نیم قرن تجربه برنامه ریزی روزمره پرسابقه ترین کشورها در زمینه برنامه ریزی است و در حال حاضر در کنار برنامه های پنج ساله توسعه، چشم انداز بیست ساله کشور نیز ترسیم شده، به طوری که برنامه چهارم توسعه که از سال 1384 اجرایی شد مبتنی بر اهداف سند چشم انداز بیست ساله است. در این مقاله سیاست گذاری و برنامه ریزی آموزشی در برنامه های توسعه قبل و بعد از انقلاب با تاکید بر برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: سیاستگذاری برنامه ریزی آموزشی، برنامه های توسعه، آموزش عالی، آموزش و پرورش
  • محمد عسگری صفحه 63
    منطبق کردن دشواری سئوال با سطح ویژگی آزمودنی، کارآترین روش اندازه گیری یک ویژگی است. برای این منظور به آزمودنی ها، سئوال هایی ارائه می شود که اطلاعات دقیقی درباره میزان و سطح ویژگی آنها، بدست آید. این موضوع اندیشه زیربنایی سنجش انطباقی است و از یافته ها و نتایج مدل های نظریه سئوال- پاسخ، در تحلیل سئوال های آزمون، متاثر است. سنجش انطباقی از نتایج طبیعی تفکر به شیوه بیز در برآورد و بررسی تابع آگاهی سئوال آزمون است، و دارای دلالت های ضمنی برای برای تفسیر و تهیه آزمون است. این شیوه دارای تقریب های ساده و متنوعی است. سنجش انطباقی با رایانه (سار)، یک روش پیچیده تر سنجش انطباقی است. اجرای برنامه سار تکرار فرآیندی دو مرحله ای است که در گام نخست، سئوالی به آزمودنی عرضه می شود که دشواری آن با توانایی فعلی برآورد شده برای او برابر باشد. در گام دوم، توانایی آزمودنی براساس اطلاعات حاصل از پاسخ او به سئوال مرحله اول، برآورد می شود. این گام ها تکرار می شوند تا جایی که ملاک های پایان دادن به آزمون محقق شوند. برنامه ریزی واقعی، اجرای عملی و حفاظت برنامه سار ساده نیست. چالش های عملی و پیچیدگی های برنامه سار شامل: خزانه های سئوال، حفاظت آزمون، و مسائل مربوط به آزمودنی ها.
    کلیدواژگان: سنجش انطباقی، سنجش انطباقی با رایانه، نظریه سئوال، پاسخ
  • ابوالقاسم شریف زاده، غلامحسین عبدالله زاده، کورش روستا صفحه 87
    هدف پژوهش حاضر، بررسی سبک های یادگیری دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند است. این تحقیق، از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق برابر 555 نفر بود که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 69 نفر تعیین گردید و برای انتساب مناسب نمونه ها، حجم نمونه 89 نفر ارتقاء یافت. برای انتخاب نمونه ها از روش نمونه گیری طبقه ای- تصادفی استفاده شد. ابزار تحقیق پرسشنامه ای شامل شاخص های سبک یادگیری سولمان و فلدر بود. روایی پرسشنامه توسط جمعی از متخصصان مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه از طریق محاسبه ضریب آلفای کرانباخ بین 84%- 64% برای بخش های مختلف پرسشنامه به دست آمد. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی و آزمون t استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که به لحاظ بعد پردازش، دانشجویان بیشتر دارای سبک یادگیری فعال؛ به لحاظ بعد دریافت، بیشتر از سبک یادگیری شهودی؛ از نظر بعد ارائه، بیشتر دارای سبک یادگیری شفاهی و به لحاظ بعد درک و فهم / چشم انداز، بیشتر آنها دارای سبک یادگیری مرحله گرا می باشند. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که بین سبک های یادگیری و برخی انگاره های آموزشی (بهره گیری از سمینار و کنفرانس در تدریس، روش آموزشی کار در آزمایشگاه و کارگاه، استفاده از روش آموزشی کارآموزی، رضایت از تدریس واحدهای نظری و استفاده از ترکیبی از منابع آموزشی) رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. در این راستا، معلوم گردید که بین بهره گیری از روش سخنرانی به عنوان روش تدریس با نمرات کسب شده در سبک یادگیری فعال تفاوت منفی معنی داری وجود دارد. نتایج آزمون مقایسه میانگین ها (t استیودنت) نیز حاکی از این بود که بین سبک یادگیری و جنسیت، مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی دانشجویان تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: آموزش کشاورزی، سبک یادگیری، سبک یادگیری فلدر، سولمان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
  • پروین احمدی صفحه 105
    مهم ترین کارکرد آموزش عالی تولید دانش است و دانشگاه جایگاه مهم دانش پژوهی است. دانشجویان تحصیلات تکمیلی بخش عمد های از پژوهشگران کشور را تشکیل می دهند. پایان نامه های آنها، بستر مناسب مطالعه و تحقیق در هر رشته علمی است. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان همپوشانی عناوین پایان نامه های رشته برنامه درسی براساس نظریه بوشامپ می باشد. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی و از نظر هدف کاربردی و به روش بررسی اسنادی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش کلیه پایان نامه های تحصیلات تکمیلی رشته برنامه درسی دانشگاه های تهران شامل تربیت مدرس، تربیت معلم، علامه طباطبایی، شهید بهشتی، پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی تهران می باشد. با توجه به محدودیت تعداد جامعه آماری، نمونه آماری منطبق بر جامعه آماری در نظر گرفته شده، برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش تحلیلی تفسیری استفاده شده است.
    یافته های پژوهش نشان می دهند که پایان نامه های رشته برنامه درسی در دانشگاه های تهران تمامی مباحث مطرح در این حوزه را پوشش نمی دهند. بیشترین تعداد پایان نامه ها در حوزه طراحی برنامه درسی و در سطح محتوا انجام پذیرفته است. بسیاری از عناوین پایان نامه ها تکراری است. برخی از حوزه های برنامه درسی از قبیل فضا، زمان و گروه بندی دانش آموزان مورد غفلت قرار گرفته است. در عین حال، تعدادی از پایان نامه ها نیز، در حوزه های غیرتخصصی انجام شده است. در پایان باتوجه به یافته ها و پیشینه پژوهشی، پیشنهادهایی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: قلمرو برنامه درسی، عناوین پایان نامه های برنامه درسی، نظریه بوشامپ، دانشگاه های تهران
  • علیرضا رجبی پور میبدی صفحه 127
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین میزان اعتقاد دینی و هوش عاطفی کارکنان دانشگاه یزد می باشد. این تحقیق از نوع توصیفی و به روش همبستگی انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان دانشگاه یزد می باشد. با استفاده از معادله حجم نمونه، تعداد 112 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه عمل به باورهای دینی و پرسشنامه بار- اون استفاده شد. روایی پرسشنامه، براساس نتایج حاصل از کاربرد سایر پژوهشگران حاصل شده است. برای تعیین پایایی پرسشنامه ها از آلفای کرانباخ استفاده شده است. پایایی پرسشنامه (1) برابر 92% و پرسشنامه (2) 93% به دست آمد. داده های جمع آوری شده بر اساس شاخص های آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد و...) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی) بهره گیری گردید. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین اعتقاد به مبانی دینی و بهبود وضعیت روانی کارکنان رابطه ای مثبت، مستقیم و معنی دار وجود دارد. بر این اساس پیشنهاد می شود، به منظور بهبود سطح هوش عاطفی در بین کارکنان روی ارتقای سطح اعتقادات دینی آنان سرمایه گذاری بیشتری شود.
    کلیدواژگان: مبانی دینی، هوش عاطفی، کارکنان دانشگاه یزد
  • جمال سلیمی، حسن ملکی صفحه 145
    در سال های اخیر، حوزه بین رشته ای یا بین رشتگی، به عنوان یکی از مهم ترین حوزه های پژوهش در زمینه آموزش به طور کلی و آموزش عالی به طور خاص، از اهمیت دوچندان برخوردار شده است. در بیشتر نظام های آموزش عالی دنیا، سرمایه گذاری در دوره های تلفیقی در سطوح سه گانه کارشناسی، ارشد و دکتری به امری رایج و معمول تبدیل شده است. یکی از این موارد را می توان تحقیقاتی مثال زد که در حوزه علوم بسیار پیچیده در موسسات معتبر دانشگاهی کشورهایی چون ایالات متحده آمریکا و کانادا در حال انجام است. این موسسات اغلب در پی تربیت متخصصان در سطوح کارشناسی ارشد و دکتری هستند. اما نتایج حاصل از گزارش های منتشر شده در خصوص برنامه های درسی بین رشته ای، کارگزاران امر آموزش عالی را با سئوال های جدی و نشات گرفته از واقعیات روبه رو ساخته است که باید به آنها پاسخ داده شود. از جمله اینکه: ما چگونه بایستی مواد آموزشی بین رشته ای را برای گروهی از افراد تدریس نماییم که دارای پیش زمینه متفاوت از تحصیلات، توانایی و تجارب هستند؟ مباحث مطرح در رویکرد بین رشته ای کدامند؟ طراحی بین رشته ای در هر کدام از دوره های تحصیلات تکمیلی چگونه است؟ در این مقاله، سعی بر آن است که از طریق بازخوانی ادبیات مربوط به حوزه بین رشته ای در آموزش عالی، پاسخ های مناسب و درخور به این سئوال ها داده شود، ضمن اینکه، سعی خواهد شد تا به نتایج و پیامدهای حاصل از اجرای این برنامه ها اشاره گردد. در بخش دیگر مقاله؛ ضمن اینکه به بررسی پایه های تئوریک رویکرد بین رشته ای پرداخته می شود، سعی خواهد شد آنچه تحت عنوان «علوم پیچیده» و تاثیر آن بر برنامه درسی بین رشته ای در آموزش عالی از آنها نام برده می شود، واکاوی و مورد بحث قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، برنامه درسی، بین رشتگی، برنامه درسی آموزش عالی، برنامه درسی بین رشته ای در آموزش عالی
  • نادر الفاویان صفحه 179
    رکن اساسی توسعه اقتصادی هر جامعه، بر توسعه نیروی انسانی تکیه دارد. هدف تحقیق حاضر، بررسی وضعیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز بود. این تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه دانش آموختگان سال 1376 تا سال 1385 است. یافته های تحقیق بیانگر آن است که با اطمینان 98% می توان گفت متوسط نرخ بیکاری 32% و متوسط نرخ اشتغال به تحصیل 21% می باشد. این در حالی است که بر اساس نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال 1385 نرخ بیکاری دانش آموختگان در استان لرستان 6/20 % بوده است. نتیجه مهم ارقام بدست آمده، تاکید بر تغییر راهبرد های آموزشی می باشد. حذف و تعدیل برخی رشته های دانشگاهی به دلیل اشباع بازارکار و اصلاح و تغیر سطوح تحصیلی از کاردانی به کارشناسی و اصلاح مواد آموزشی متناسب با نیاز های شغلی از دستاورد های این تحقیق می باشد.
    کلیدواژگان: اشتغال، بیکاری، دانش آموختگان، دانشگاه آزاد، اثرات اقتصادی
|
  • Mohammad Ahmadi Deh Ghotb Addini, Mohammad Ali Abdoli, Valiyollah Farzad, Alireza Kiyamanesh Page 9
    This research has been carried out with the purpose of Internal Evaluation of Department of Environmental Engineering, University of Tehran. Presenting a comprehensive and clear profile from a programme or an institution based on self evaluation and analysis of points of strengths, sore points, opportunities and threats calls for employing evaluation process. In this regard, the evaluation research and action research methods are used. Required information is gained using questionnaire and check list. The population from which data is collected are head of department, faculty members, students and the faculty librarian utilizing census method and graduates and their employers applying existing sampling methods. According to the applied criteria and indicators, the mean in factors of scientific board(2/66), students(2/43), graduate-outcome(2/5), and research and scientific publications(2/5) showed favorable situation in intended factors and the mean in factors of facilities and training spaces(2/15), organizational structure(1/83), learning and teaching process and implemented training courses(2/13) showed a relatively favorable situation in intended factors. These results suggest that reaching desired optimum and/or final goals is not far from expectations in Environmental Engineering Department in University of Tehran. However, it should be bear in mind that fulfilling such aim demands a thoughtful planning and employing solutions to omit sore points in needed areas.
    Keywords: Quality, Accreditation, Internal Evaluation, Higher education
  • Reza Norouzzadeh, Javad Moghadasi Page 39
    Nowadays, planning in different sections of society is essential, for example, education for the sake of development and improvement of the country. Overcoming chaos and improving the lifestyle are only feasible with excellent plans. Development plans would provide a chance for leaders and managers to have a better view of the future prospects. This approach provides a way of utilizing new insights and guidelines to arrange goals and schemes for a better future. Our country is one of the most experienced countries in planning, which besides the 5-year plans; focuses on a 20-year outlook based on the Fourth Development Program. In this paper, educational policy and plans before and after the Islamic Revolution in Iran with regard to the fourth economical, social and cultural development program are compared.
    Keywords: educational policy, plan, development plans, Higher education, Education, Training
  • Mohammad Asgari Page 63
    Adaption of the item difficulty level to the subject's characteristics is the most efficient method in characteristics testing. To achieve this goal, a number of items were presented to the subjects to gain an exact understanding of their levels. The above mentioned issue comprises the fundamental idea underlying the adaptive testing which is influenced by the outcomes of the item-response theory in the analysis of a test questions. Adaptive testing is the natural result of Bayesian thinking method in estimating and analyzing the information function of the items and includes some inferences for the preparation and interpretation of the test. This method includes a number of simple and yet various approximations. A more complex method of adaptive testing is the Computerized Adaptive Testing (CAT), which includes a two stage process. In the first stage, an item will be presented to the subjects with the same difficulty level as their current abilities. Then, their abilities will be measured on the basis of their responses to the item of the first stage. These stages are repeated over and over to make the ultimate decision to end the test. Real planning, practical application, and CAT protection demand hard work including: item pools, test security, and examinee issues.
    Keywords: Adaptive Testing, Computerized adaptive testing, Item, Response Theory (IRT)
  • Abolghasem Sharifzadeh, Gholamhossein Abdollahzadeh, Korosh Rousta Page 87
    The current research is aimed to identify the students’ learning styles from Agriculture Faculty of Islamic Azad University, Birjand branch. Methodologically, this research was carried out based on descriptive-survey strategy. The statistical population of current research consisted of 555 students from which 69 samples were selected using Cochran Formula. Then for appropriate allocation, 89 samples considered as final using randomized stratified sampling method. A questionnaire, including Felder-Soloman index of Learning Styles was applied as the research tool. Validity of the questionnaire was established using comments of a group of experts. The durability of different sections of the questionnaire was confirmed based on calculating Cranach's alpha coefficient of reliability. Correlation coefficient and T test was exploited in order to analyze collected data. Results showed that most of students have active learning style as far as processing aspect is concerned, and in terms of perception, most of students have intuitive style. From presentational point of view, the majorities of students have verbal style and from the aspect of perspective/understanding, most of students follow sequential style. Results obtained from analyzing correlation coefficient suggested that there is a 5% significance level between students’ learning style and some educational patterns -using seminars and conferences in teaching, teaching method based on work in laboratories and workshop, utilizing internship as an efficient teaching method, satisfaction from teaching theoretical courses, and employing a combination of educational resources- which shows a positive relationship within this context. In addition, results revealed that there was also a significantly negative relationship between applying the presented lecture as the teaching method and active learning style score of students. T-test results showed there is no significant difference between students in terms of learning style score and gender, major or university degree levels.
    Keywords: Agricultural education, Learning style, Felder, Soloman index of Learning Styles, Birjand branch of Islamic Azad University
  • Parvin Ahmadi Page 105
    The foremost mission of higher education is producing knowledge and university is a place of great importance in scientific researches. Graduate and post graduate students serve as a significant part of a country’s research team and their theses lays an apt ground for further study and research in different fields of study. The aim of this study is to investigate the rate of overlaps of dissertation titles on the basis of Beauchamp’s theory. In terms of type, this study is a descriptive research and in terms of aim, it is a practical study which has been done using official document survey method. The study consists of titles of theses of Curriculum from universities of Tehran. The universities are Tarbiaat Modares University (TMU), Tarbiat Moallem University, Allame Tabatabaii University (ATU), Shahid Beheshti University (SBU), Payame Nour University and Islamic Azad University. Considering all the limitations in the number of available population, the number of samples has been confirmed with this population. For analyzing data, we have employed the analytical interpreting method. Findings indicate that theses of Curriculum in Tehran universities do not cover all of the subjects within this field. Most of the theses are surrounding curriculum design and have been done regarding concept matters. The majority of thesis titles are repetitive. Some areas of curriculum are neglected such as place, time and categorization of students. Moreover, some theses have been done in non-technical areas. In the end, some suggestions are proposed considering the research background and our findings.
    Keywords: The titles of curriculum thesis, curriculum domain (area), Beauchamp's theory, universities of Tehran
  • Alireza Rajabipoormeybodi Page 127
    The goal of this research is to study the relationship between belief in religion bases and emotional intelligence of staffs in university of Yazd. This investigation is of descriptive type and it has been carried out using correlation method. Statistical population contains all of the personnel in university of Yazd. Using the equation of sample size, 112 members of personnel have been determined as the sample size. We employed two types of questionnaires to collect information namely Practicing Religious Beliefs and Bar-On Emotional Quotient Inventory. Validity of questionnaires has been gained using study results of other researchers. We have applied Cranach's alpha coefficient for determining the durability of the questionnaires. According to Cranach's alpha coefficient, the durability of questionnaire (1) is 92% and the other’s is 93%. Collected data wasanalyzed based on descriptive statistics indexes (mean, standard deviation,…) and that of inferential statistics (correlation coefficient). Results demonstrate that there is a positive, direct and significant relationship between belief in religion bases and emotional intelligence of staffs. Accordingly, it is suggested that in order to improve the level of emotional intelligence among staffs, we should set up a special fund to increase their level of religious beliefs.
    Keywords: Religion Bases, Emotional Intelligence, staffs in university of Yazd
  • Jamal Salami, Hassan Maleki Page 145
    In recent years, interdisciplinary areas or Interdisciplinarity is of crucial importance as one of the most significant areas of research in education in general and higher education in particular. In majority of higher education systems in the world, investment in integrated courses in three levels of BS, MS and PhD has become a routine practice. A vivid example of such case is handfuls of ongoing research projects in complex areas of science at prestigious academic institutions in countries such as USA and Canada. These institutions are often seeking for training academic experts in MS and PhD levels in one hand and on the other hand, higher education experts are experiencing some serious questions that have arisen from some basic facts from investigation in the area of interdisciplinary curricula. These questions are to be answered: How should we define and train interdisciplinary educational materials for a group of people with different educational backgrounds, abilities and experiences? What are concerned Issues in interdisciplinary approaches? How is it possible to design an interdisciplinary area for different levels of academic education i.e. BS, MS and PhD? In this article, we tried to review literature in interdisciplinary fields of higher education to appropriately response to these questions and lots of others; we tried to refer to the results and outcomes of such newly-born fields of study as well. In another part of this article, we studied the theoretical principles of interdisciplinary approach. We also probed into what is called “complex sciences” with the aim of finding its impacts on interdisciplinary curriculum in higher education.
    Keywords: Higher education, Curriculum, Interdisciplinarity, Higher Education Curriculum, Interdisciplinary Higher Education Curriculum
  • Nader Alfavian Page 179
    The basis of economical development in every society relies heavily on developing human resources. The first and utmost institute for attaining such aim is a high education organization. The aim of this study as a descriptive-survey study is to investigate the employment status of graduates of Islamic Azad University, Aligoodarz branch. The statistical population from which data is taken are graduates of Islamic Azad University, Aligoodarz branch between years 1376 and 1385. Data are obtained via filling out questionnaires using either telephone or official documents. Findings from this research show that with a confidence interval of 98%, the average rate of unemployment is 32%, the average rate of employment is 68%, and the average rate of pursuing higher education is 26%. On the other hand, the rate of unemployed graduates of state of Lorestan is 20.6% based on a census report on population and housing in the year 1385. The outcome of analyzing data gained from this study has a great impact on changing higher education strategies. Changes such as modifying and elimination of some university majors due to satiation of market needs, improving educational levels from associate degree to BA, and improving courses’ bulletins to fit various career needs.
    Keywords: Employment, Unemployment, Graduation, Islamic Azad University (IAU), Economic Effects