فهرست مطالب

نشریه پژوهش های بالینی دام های بزرگ
پیاپی 15 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • تقی تقی پور بازرگانی، سید حسین مودب، افشین رئوفی، عباس برین، غلامرضا عبدالله پور، حسین نهروان، مجید مسعودی فرد، محمد طاهری، علیرضا باهنر صفحه 1

    یووه آیتیس راجعه اسب Equine Recurrent Uveitis  ، در سرتاسر جهان به عنوان شایع ترین و جدی ترین بیماری چشم اسب مطرح می باشد. علت دقیق ERU تا به امروز ناشناخته باقی مانده است. ساز و کارهای آسیب شناختی مشابه انسان برای ERU پیشنهاد شده است. در میان عوامل محیطی مختلف به نقش اجرام عفونی خاصه عفونت با لپتوسپیرا اینتروگانس در روند آسیب شناسی ERU تاکید بیشتری شده است.برای ارزیابی میزان شیوع و عوامل همراه ERU در اسب های باشگاه های پرورش و یا سوار کاری اطراف تهران، چشم 951راس اسب معاینه شد. بر اساس یافته های بالینی،افتالموسکوپیک، اولتراسونوگرافیک و اطلاعات حاصل از سابقه در 05/1% از این جمعیت ERU تشخیص داده شد. نمونه سرمی از اسب های بیمار و شاهد به منظور بررسی عیار پادتنی برعلیه پنج سرووار از لپتوسپیرا، بروسلا، توکسوپلاسما، کمخونی عفونی اسب، آنفلوانزای اسب، پاراآنفلوانزای تیپ3و هرپس ویروس تیپ1 اخذ شد.به منظور تشخیص عفونت با استرونگل های بزرگ نمونه مدفوع این دو گروه از اسب ها جمع آوری شد. آنالیز احتمال نسبی نشان داد که فراوانی ابتلا بهERU در اسبهایی که از لحاظ سرمی نسبت به سرووار پومونای لپتوسپیرا مثبت باشند 67/2 مرتبه بیشتر از اسبهایی است که از لحاظ سرمی بری از این عفونت باشند.

    کلیدواژگان: اسب، چشم، یووه آیتیس، لپتوسپیرا
  • هومن خان بابایی، شاهین فکور، محمد خضری، بهارک محمدیان، بابک رخزد صفحه 11

    بیماری زبان آبی یک بیماری قابل انتقال اما غیر واگیر است و گوسفند حساس ترین حیوان نسبت به این بیماری است. با توجه به شیوع این بیماری در کشور ترکیه و تشابه شرایط آب و هوایی آن با استان کردستان بخصوص شهرستان سنندج لازم است که وجود این بیماری مورد ارزیابی قرار گیرد. جهت انجام این تحقیق به منظور بررسی سرمی زبان آبی در گوسفندان شهرستان سنندج، 300 نمونه سرم خون با استفاده از روش الیزای رقابتی آزمایش شد. نتایج نشان داد که 3/19 درصد از کل گوسفندان آلوده بودند. میزان آلودگی در فصول زمستان، پاییز، بهار و تابستان به ترتیب 3/29، 20، 16، 12 درصد و بیشترین میزان آلودگی مربوط به محدوده سنی 3 تا 5 سال بود. میزان آلودگی در مناطق شمالی بیشتر از مناطق جنوبی بود. تاثیر فصل و منطقه جغرافیایی، جنسیت و فصل، سن و منطقه جغرافیایی بر بروز میزان آلودگی بیماری معنی دار بود. بر اساس نتایج به احتمال فراوان ویروس در مناطق شمالی استان در گردش است. لازم بنظر می رسد تست الیزای رقابتی باید به طور روتین برای تعیین تیتر آنتی بادی بر علیه ویروس زبان آبی در گله های گوسفند بکار برده شود و در صورت افزایش تیتر بر علیه ویروس زبان آبی نسبت به تعیین تیپ یا تیپ های ویروس اقدام و در صورت لزوم برنامه واکسیناسیون بر علیه بیماری اجرایی گردد.

    کلیدواژگان: بیماری زبان آبی، الایزا رقابتی، گوسفند، سنندج
  • امیر پرویز رضایی صابر، حسین علیاری سرج صفحه 19

    در این مطالعه بصورت تصادفی در طی چهار فصل سال، با استفاده از لوله «ونوجکت» از 200 راس تلیسه و گاو شیری دورگ غیرآبستن به ظاهرسالم (هر فصل 50 راس) در منطقه مغان خونگیری به عمل آمد. در پایان هر فصل، مقادیر سرمی "روی" در نمونه ها توسط کیت بیوشیمیایی «راندوکس» و به روش اسپکتروفوتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز آماری نتایج به روش آنالیز واریانس یکطرفه، حاکی از وجود یک کاهش معنی دار در سطح (P<0.01) در فصل زمستان نسبت به سایر فصول بود، که این کاهش می‌تواند به دلیل مصرف بیش از حد کاه و نیز سردی بیش از حد هوا در فصل زمستان در منطقه مورد بررسی باشد. همچنین ارتباط میان میزان سرمی «روی» و سن دام‌ها، در چهار گروه سنی تا دو، سه، چهار و پنج ساله و بیشتر بررسی شد. نتایج ارزیابی عیار سرمی «روی» در هر گروه سنی به روش آنالیز واریانس یکطرفه، حاکی از وجود یک اختلاف معنی دار در سطح(P<0.01) در گروه سنی چهارم با سایر گروه ها بود. بطورکلی با افزایش سن، میانگین مقادیر سرمی "روی" در این مطالعه کاهش پیدا می نماید.

    کلیدواژگان: گاو شیری، فصل، روی، منطقه مغان
  • لقمان اکرادی، محمد امیری اندی، احسان سلیمی ناغانی، فرهاد احمدی صفحه 25

    نانو ذرات نقره با ایجاد رادیکالهای آزاد میتوانند بسیاری از باکتریها، ویروسها و قارچها را نابود کنند به همین دلیل توصیه شده به عنوان یک ضد عفونی کننده در سیستم پرورش دام وطیور مورد استفاده قرار گیرند.در این مطالعه 240 قطعه جوجه از سویه تجاری راس 308 در قالب یک طرح پایه کاملا" تصادفی با چهار تیمار صفر(گروه کنترل) 4، 8 و 12 ppmنانو سیلور کلویید در آب آشامیدنی و در چهار تکرار(در هر قفس 15 قطعه جوجه) پرورش داده شدند. در پایان دوره پرورش از هر تکرار دو قطعه مرغ گوشتی با وزن میانگین آن تکرار انتخاب شده و نمونه خون وریدی و همچنین بافت کلیه درفرمالین بافر 10% جهت بررسی ضایعات پاتولوژیک گرفته شد. بررسی های انجام گرفته نشان داد که با افزایش مقدار نقره بویژه مقادیر بیش از8 میلی گرم در کیلو گرم شدت ضایعات از جمله پرخونی، حضور سلولهای التهابی از جمله هتروفیلها و لنفوسیتها، نکروز سلولهای توبولی، گلومرونفریت پرولیفراتیو ونیز فیبروز کلیه بیشتر میشود. همچنین افزایش سطح سرمی اسیداوریک در تیمار چهارم(12ppm) نسبت به گروه کنترل معنی دار بود (p<0.05) ولی در دو تیمار دیگر معنی دار نبود. با توجه به موارد فوق میتوان نتیجه گرفت که استفاده از نانوسیلور در مقادیر بیش از 8 ppm در آب آشامیدنی بر بافت کلیه اثرات نامطلوبی دارد.

    کلیدواژگان: نانوسیلور، کلیه، جوجه گوشتی، اسیداوریک، هیستوپاتولوژی
  • حسین هاشم زاده فرهنگ، یعقوب قره داغی، ایمان نرگسی صفحه 33

    خانواده ایکسودیده یکی از بزرگترین خانواده کنه‌های حیوانات اهلی محسوب میشوند که تا کنون 13 جنس و 650 گونه در پنج زیر خانواده از آنها گزارش شده است. هدف ازانجام این پژوهش، ارزیابی گسترش آلودگی گوسفندان به گونه‌های مختلف کنه‌های سخت ازنظرکمی و همچنین تعیین تنوع گونه ای کنه های یافت شده در شهرستان کرج می باشد. در این بررسی از کل گوسفندان تحت بررسی شهرستان کرج که در طول سال 1388انجام گرفت تعداد 665 کنه جمع آوری و سپس مورد شناسایی قرار گرفتند. تنوع گونه ای کنه های یافت شده عبارت از هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم ، هیالوما آناتولیکوم اکسکاواتوم، ریپی سفالوس سانگویینوس ، ریپی سفالوس بورسا بودند.کنه هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم(13/34%) بالاترین فراوانی و کنه ریپی سفالوس سانگویینوس(84/16%) کمترین فراوانی را نشان داد و بعد از کنه هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم، کنه ریپی سفالوس بورسا (76/26%) و کنه هیالوما آناتولیکوم اکسکاواتوم (25/22%) به ترتیب دارای بیشترین فراوانی بودند. در این مطالعه از نظر شیوع فصلی آلودگی ، در فصل بهار 125 عدد کنه، در فصل تابستان 387 عدد کنه و در فصل پاییز و زمستان به ترتیب 126و17 عدد کنه از گوسفندان جمع آوری شد بیشترین میزان آلودگی در فصل تابستان و کمترین میزان آن در فصل زمستان مشاهده شد. همچنین بالاترین میزان کنه های یافت شده در ناحیه گوش و کمترین میزان در ناحیه زیر کتف مشاهده گردید.

    کلیدواژگان: کنه های ایکسودیده، گوسفند، کرج
  • مهدی مرجانی، محمدجواد پناهنده، کورش طالب پور صفحه 41

    نفخ شیردان در گوساله ها یک بیماری مخاطره انگیز است و می تواند سبب مرگ ناگهانی شود. در این مطالعه برای درمان نفخ از لوله ای که از طریق بینی داخل شیردان شده بود و برای چند روز در ناحیه قرار گرفت، استفاده شد. هدف اصلی حذف گاز از شیردان در کوتاهترین زمان ممکن بود. در این بررسی با توجه به عدم وجود لوله کافدار معدی تولید داخل کشور با تغییر در کاتتر رحمی اسب از آن به عنوان لوله بینی و به هدف تخلیه گاز استفاده شد. از 5 راس گوساله 3-1 ماهه مبتلا به نفخ شیردان استفاده گردید. بالن متسع شده موجود در نوک لوله بینی در حالت شناور روی بخش پشتی گاز های موجود در محتویات شیردان قرار گرفت. گوساله های بیمار و مبتلا به نفخ بدون عوارض با لوله بینی درمان شدند. در یک نتیجه گیری کلی و با توجه به تغییر در طراحی کتتر اولیه مزایایی مانند حالت قرینگی شکل بالن، اضافه کردن تعدادی سوراخ در محل نزدیک به مجرای انتهایی لوله، امکان نشخوار و تغذیه از طریق دهان، عدم جویده شدن لوله توسط گوساله، امکان تعویض و مونتاژ کاف یا تغییر سایز لوله و کاهش هزینه در مقایسه با نمونه خارجی مطرح می‌باشند.

    کلیدواژگان: نفخ، گوساله، تخلیه گاز، لوله بینی
  • افشین کلوندی، علی قاضی خانی شاد، برهان شکرالهی صفحه 47

    به منظور برآورد اجزاء (کو) واریانس ژنتیکی و محیطی برخی صفات رشد و وزن بیده یکسالگی از 7673 رکورد مربوط به صفات رشد و وزن بیده یکسالگی بز مرخز استفاده گردید. از رویه GLM برای تعیین اثر عوامل ثابت و متغیرهای کمکی و مشخص کردن مدل نهایی آنالیز استفاده شد و مولفه‌های (کو) واریانس و پارامترهای ژنتیکی توسط روش حداکثر درستنمایی محدود شده (REML) و با استفاده از نرم‌افزار ASREML بر اساس مدل دام یک و چند متغیره مورد آنالیز قرار گرفتند. از شش مدل دام مختلف برای هر یک از صفات استفاده شد که برای صفات وزن تولد، وزن شیرگیری، وزن شش ماهگی مدل حاوی اثر ژنتیک افزایشی مستقیم و مادری حیوان و اثر محیط دایمی مادری (مدل 7) و برای وزن نه ماهگی، وزن یکسالگی و وزن بیده یکسالگی مدل حاوی اثر ژنتیک افزایشی مستقیم (مدل1) مناسب بود. وراثت پذیری مستقیم وزن تولد، وزن شیرگیری، وزن شش ماهگی، وزن نه ماهگی، وزن یکسالگی و وزن بیده یکسالگی به ترتیب 07/0±22/0، 06/0±18/0، 07/0±20/0، 08/0±35/0، 07/0±29/0 و 03/0±07/0 برآورد شد. بالاترین همبستگی بین صفات مربوط به وزن شش و نه ماهگی و کمترین همبستگی بین وزن تولد و یکسالگی بود. همچنین بالاترین همبستگی منفی بین صفات وزن شش ماهگی و وزن بیده بود. تحقیق حاضر نشان داد اثرات مادری تاثیر فراوانی در صفات رشد داشته و با افزایش سن نقش اثرات مادری کاهش می‌یابد و نیز وزن از شیرگیری را میتوان به عنوان معیار مناسب انتخاب برای بهبود صفات رشد در نژاد مرخز پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: بز مرخز، صفات رشد، وزن بیده، وراثت پذیری، همبستگیژنتیکی
  • علی نکویی فرد، داریوش آزادیخواه، سهراب رسولی تازه کند صفحه 53

    این تحقیق به منظور مطالعه تاثیر کاربری سه ماده شیمیایی، سولفات مس ،پرمنگنات پتاسیم ویک ماده ضدعفونی کننده جدید بنام دزوجرم A2 بر میزان تلفات ،طول دوره پرورش وضریب تبدیل غذایی در طول مدت پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام شد.دراین بررسی تعداد 10000 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 2±21 گرم در 4 گروه تا وزن بازاری دردمای آب با دامنه دمایی5/0±5/13درجه سانتیگراد هر 15روز یکبار در تماس با مواد ضد عفونی کننده دزوجرم A2،سولفات مس و پرمنگنات پتاسیم به ترتیب با غلظتهای 20،2و2 میلی گرم در لیتر به مدت یک ساعت به روش حمام کوتاه مدت قرارگرفتند. نتایج بدست آمده نشانگر کمترین میزان FCR وطول دوره پرورش برحسب روزبترتیب با مقادیرعددی1/3/1 ،160 روزومیزان درصد تلفات با میانگین عددی (036/0±723/0) مربوط به گروه آزمون1 بود.مقادیربدست آمده با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمایش دانکن مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت و مقایسه نتایج مربوط به نرخ تبدیل غذایی نشان دهنده کاهش کاملا معنی دار (05/0 >p)این پارامتر در گروه آزمون 1 نسبت به سایر گروه ها بود. همچنین نتایج مقایسه طول دوره پرورش در گروه های آزمون،کاهش کاملا معنی داری (05/0 >p)نسبت به گروه شاهد را نشان داد.مقادیر این پارامتر نیزدربین گروه های آزمون از اختلاف کاملا معنی داری (05/0 >p)برخوردار بود.در مقایسه میزان درصد تلفات گروه آزمون1(دزوجرم A2)نسبت به سایر گروه هااختلاف کاملا معنی داری(05/0 >p) را نشان داد.

    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، دزوجرم 2A، سولفات مس، پرمنگنات پتاسیم، تلفات، نرخ تبدیل غذایی، طول دوره پرورش
  • پگاه کریمی، مصطفی جعفرپور، علی ناظمی صفحه 61

    اشریشیا کلی یکی ازشایع ترین عوامل بیماریزا درطیور می باشد که منجر به بیماری کلی باسیلوز می‌گردد.این بیماری مسیول ضرروزیان اقتصادی برای تولید کنندگان مرغ در سراسر جهان می‌باشد. فلورکینولون ها به خصوص انروفلوکساسین که نسل دوم فلورکینولون‌ها می‌باشند به طور گسترده ای در مرغداری ها جهت درمان بیماری مورد استفاده قرار می گیرد.استفاده وسیع و بی رویه از فلورکینولون ها در صنعت طیور خطر ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در بین اشریشیا کلی بیماریزا را افزایش می دهد.DNA ژیراز (توپوایزومرازII) و توپوایزومراز IV هدف اصلی فلورکینولون‌ها می‌باشد. جهش درژن های کد کننده DNA ژیراز (gyrA, gyrB) و توپوایزومراز IV (ParC , parE) علت اصلی مقاومت به فلورکینولون ها در اشریشیا کلی می باشد.هدف ازاین مطالعه شناسایی جهش‌های مرتبط با ژنهای دخیل در مقاومت آنتی بیوتیکی به انروفلوکساسین می باشد.از 80 جدایه E.coli ،20 جدایه توسط روش دیسک دیفوژن، مقاوم به انروفلوکساسین شناسایی شدند . سپس حضور جهش درژن های parC,gyrB, gyrA parE, درآنها مورد بررسی قرار گرفت .جهش های ,S83®L D87®NدرF514®S ,gyrA درS80®I ,gyrB در parC مشاهده شد اما جهشی که منجر به تغییر در اسیدآمینه شود در parE یافت نشد.

    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، مقاومت آنتیبیوتیکی، انروفلوکساسین، DNAژیراز
  • محمد حجازی، فرج الله ادییب هاشمی، داود شریفی، نازنین جعفری صفحه 69

    هدف از این دست نوشته گزارش 41 مورد درمان جراحی فتق در دام های بزرگ مبتلا به نقیصه دیواره شکم و ارزیابی پاسخ بالینی استفاده از پروتز های صناعی و مقایسه آنها با موارد ترمیم تحت کشش و عوارض بعد از جراحی های مرتبط با آنها می باشد. از آنجایی که درمان فتق در دامهای بزرگ با توجه به حجم بدنی و وزن بالای آنها با معضلات خاصی همراه بوده و ترمیم سنتی آنها عوارض زیادی را به همراه دارد؛ لذا استفاده از توری های جراحی در این رابطه مورد توجه محققین قرار گرفت که این توری ها نیز دارای مزایا و معایبی نسبت به هم هستند. در 9 مورد از موارد جراحی شده که از توری جراحی سپرامش استفاده شده بود، چسبندگی احشایی و التهاب محل عمل بسیار کم بود. از 21 راس که شامل 7 کره اسب، یک نریان و 13 گوساله بودند و با تکنیک های متداول بخیه ترمیم فتق (شیوه کششی) درمان شده بودند، آنهایی که دارای حلقه فتق بزرگ (بزرگ تر یا مساوی 15 سانتی متر) بودند 9 مورد، دچار عوارضی چون التهاب و ترشحات موضعی، عفونت محل عمل و در برخی موارد عود فتق شدند. در این مطالعه مواردی که توسط روش های کششی ترمیم فتق درمان شده بودند با آنهایی که با شیوه های عاری از کشش ترمیم یافتند تحت مقایسه بالینی قرار گرفتند. این بررسی نشان داد که انواع روش های کار گذاری توری جراحی می تواند در استحکام محل عمل موثر باشد. در این مطالعه انواع مختلف توری های جراحی با تاکید بر تاریخچه کاربرد آنها و موارد سازنده شرح داده شده است.

    کلیدواژگان: فتق، توریجراحی، پروتز صناعی، دامهایبزرگ، چسبندگی
|
  • Taghipourbazargani T., Moaddab S.H., Raufy A. Barin A., Abdollahpour G.R., Nahrevanian H., Masoodifard M., Tahery M., Bahonar A.R Page 1

    Equine Recurrent Uveitis (ERU) is the most common serious ocular disease in horses worldwide. The etiology of ERU is still unknown. A similar pathologic mechanism as human was assumed in ERU. A variety of environmental conditions was assumed as predisposing factors for affection with ERU in susceptible horses. Among these factors, the role of infectious agents particularly infection with leptospirainterrogans in the pathogenesis of ERU is overstated. To evaluate both the prevalence and associated factors of ERU among equine population of Tehran suburbs riding clubs, thorough ocular examination was carried out in 951 horses. ERU was diagnosed in 1.05% of examined horses based on clinical, ophthalmoscopic, Ultrasonographic and historical findings. Sera of these patients and control groups were collected and evaluated for serological survey against leptospira, brucella, toxoplasma, equine infectious anemia, equine influenza, parainfluenza type3 and equine herpes virus type1. Fecal samples were collected for diagnosis large strongylus infestation. Odds-ratio analysis revealed that seropositive horses with Pomona serovar of leptospirainterrogans were 2.67 times more likely to affect with ERU than were seronegative ones.

    Keywords: Horse, Eye, Uveitis, Leptospira
  • Khanbabaie H., Fakur Sh., Khezri M., Mohammadian B., Rokhzad B Page 11

    Bluetongue is a transferable non-contagious disease that mostly affects sheep. Stomatitis, Rhinitis, Enteritis, Lameness and Abortion are the characteristics of this diesease. In this research 300 blood serums were chosen in order to examin serologically bluetongue disease in the sheep of Sanandaj city.The villages were chosen through random systematic method from sanandaj among four theoretical zones of northeast, north west, southeast and southwest in 1386. The samples were chosen through simple random method and examined by A competitive enzyme- linked immunosorbent assay (cELISA) method. The results showed that 19.3% of the sheep had positive titre. The percent of positive titre rate of bluetongue virus in the seasons of winter, autumn, spring and summer were 29.3, 20, 16, and 12%, respectively. The amount of positive titre was mostly related to 3 to 5 ages range and the number of positive titer observed in north areas of sanandaj was many more than south areas. Season and the area of sampling are meaning in appearing the positive titre disease in sanandaj. Gender and mutual effect and season, age and the area are meaning ful too. These results showed that most probably the virus is strolling in north areas. Besides, it is necessary to do something to reduce infection to the bluetongue virus in north areas of sanandaj, and cELISA shoud routinely used for the detection of antibodies against BTV in these local breeds of sheep.

    Keywords: Bluetongue, ELISA, Sheep
  • . Rezaei Saber A.P., Aliary Saraj H Page 19

    In this study, during four seasons of year, the bleed accomplished by using venoject tubes from samples randomly, on 200 non pregnant, apparently healthy, cross breed dairy cows at Moghan province. The end of each season, the serum Zinc levels were measured by Randox biochemical kit and using the spectrophotometery method. According to the one-way variance analysis (ANOVA), there is a meaningful statistical difference at the level of Zn (P<0.01), in winter with other seasons. This clear reduction may be the result of excessive using hay in diet, and also the excessive cold weather in winter.Also, in order to evaluate the correlation between serum zinc rate and the age of cows, the samples were divided to four age groups: 2, 3, 4, and 5 and more years old. According to the one-way variance analysis, there is a meaningful statistical difference for the five and more years old group, with the others. So by increasing of age, the serum zinc rate would decrease.

    Keywords: Cattle, Season, Zn, Moghan province
  • Akradi L., Amiri Andi M., Salimi Naghani E., Ahmadi F Page 25

    Nanoparticle of Silver, with creating free radicals, can destroy many bacteria, viruses and fungi; therefore they have been recommended as a disinfectant in livestock’s production system. In this study 240 Ross 308 strain chicks in a completely randomized design (CRD) in four treatments at 0(control), 4, 8 and 12 ppm levels of silver nanoparticles in drinking water with four replicates within 16 separate floor pens and 15 birds in each pen were reared. At the end of growing period from each pen two broilers with the average weight were selected and after taking blood sample, sacrificed and their kidney were examined with light microscope by H&E staining. Histopathology showed dose depended changes such as congestion, presence of inflammatory cells including heterophile and lymphocytes, necrosis in tubular cells, proliferative glomerulonephritis and fibrosis. Lesions in the treatments 3(8ppm) and 4(12ppm) were more sever than the group 2(4ppm). Also, increased serum uricacid in treatment 4 (12ppm) compared to control group was significant (p <0.05). It can be concluded that using of nanosilver higher than 8ppm in drinking water can induce sever lesions in kidney of chickens.

    Keywords: Silver, Kidney, Broilers, Uric acid, Histopathology
  • Hashem Zadeh Farhang H., Garedaghi Y., Narghesi E. Page 33

    Ixodidae family is one of the greater Tick family of domestic animals which since 13 genus and 650 species in 5 sub family of them reported. In Iran since 14 species of Hyalomma, 5 species of Rhipicephalus, 8 species of Ixodes, 11 species of Haemaphysalis, 1 species of Boophilus, 3 species of Dermacentor, 2 species of Ornithodorous and 2 species of Argas identified which this ticks are transporter for 24 species of pathogen virus, bacteria and protozoa and by a long way 10% of ticks feed on domestic animals specially cattle, sheep and goat and it has saliently hygienic importance in transmission of human and animal pathogenic factors. The aim of this research was to evaluation of sheeps ontamination to different species of hard ticks from quantitative aspect and also determination of species diversity found ticks in karaj location. In this survey 549 tick were collected from all Karaj suburb sheeps during year 2009 and then were identified. In this survey H. anatoliceum anatoliceum (34/13%) with maximum infection rate and R.sanguineus (16/84%) with minimum contamination rate were determined and after H.anatoliceum anatoliceum, Rh.bursa(26/74%) and H. anatoliceum excavatum (22/25%respectively with maximum contamination were determined. In this study from seasonal prevalence aspect in spring 125 number, summer 387 number and in autumn and winter respectively 17,126 number tick were collected from the surveyed area sheeps and maximum contamination rate in summer and minimum contamination rate in winter were absorved. Also maximum rate of found ticks were absorved in ear area and minimum rate in were absorved subscapular area.

    Keywords: Hard ticks, Ixodidae, Sheep, Karaj suburb, Iran
  • Marjani M., Panahandah J., Talebpour K. Page 41

    Abomasum bloat in calves is a dangerous disease that can cause sudden death. In this study, the nasal tube used through the nose for the treatment of abomasum flatulence and was placed in the area for several days. The main objective was to remove the gas from the abomasum in the shortest time. Because there is no domestically special gastric tube, the equine uterine catheter modified and used for to drain the gas. Five 1-3 months old calves with abomasaum bloating used for study. Dilated balloon designed at the tip of the nose tube and floating in the dorsal part of the gas in the abomasum contents. Calves suffering from dilatation treated with nasal tube. In a general conclusion with regard to changes in basic benefits such as the symmetry of designing the balloon catheter, adding some holes in the duct near the tip, feasibility and rumination by mouth, the possibility of replacing cuff or tube assembly and the size and cost reduction in comparison with foreign examples are discussed.

    Keywords: Bloating, Calves, Gas discharge, Nasal tube
  • Kalvandi A., Ghazi Khani Shad A., Shokrollahi B. Page 47

    The aim of this study was to estimate genetic and environmental (Co) variance components and genetic parameters for growth traits including birth weight (BW), weaning weights (WW), 6.month weight (W6), 9.month weight (W9), 12.month weight (W12) and fleece weight (FW) in Markhoz goats. Data were collected over a period of 17 years (1991–2008) in Markhoz goats maintained at the central goat institute, Sanandaj, Iran. GLM procedure was carried out for selection the fixed and covariate effects affecting traits. Analysis were carried out by restricted maximum likelihood using AS-REML program. Six different animal models with various combinations of direct and maternal effects were fitted and best model was chosen by comparison of the log-likelihood values.The best model for BW, WW and W6 was the model with direct and maternal additive genetic and permanent environmental effects (Model 7) and for W9, W12 and FW was model 1 with only direct genetic effect. Heritability estimates for BW, WW, W6, W9, W12, FW, were 0.22±0.07, 0.18±0.06, 0.20±0.07, 0.35±0.08, 0.29±0.07, 0.07±0.03, respectively. The highest genetic correlation was estimated between W6 with W9 and lowest was related to BW and W12. On the other hand highest negative correlation was between W6 and FW. The maternal effects had a significant role in growth traits and its effect was decreased with increasing the age. Also the weaning weight can be as good criteria in improving the growth traits.

    Keywords: Markoz goat, Growth traits, Fleece weight, Heritability, Genetic correlation
  • Nekuie Fard A., Azadikhah D., Rasoli S. Page 53

    This study was performed in order to study of the effectiveness applying Copper Sulfate, Potassium Permanganate and one of the new antiseptic material namely Desogerm 2A on mortality rate, rearing period and food conversation rate(FCR) of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). Total number of 10000 Rainbow Trout with average weight of (21±2 gr) classified to 4 different groups (3 treatments and 1 control group) were exposure to Desogerm2A, Copper Sulfate and Potassium Permanganate. The experimental treatments were immersed with concentration of 20,2,2 (ppm), for one hour every 15 days short time bathing until final weight (255±5 gr) at water temperature around (13.5 ± 0.5 cº). All treatments were analyzed by one-way ANOVA and Duncan test. Therefore, the results suggested the lowest values of FCR and rearing period which were estimated to be 1.3:1 and 160 days, respectively. The value of average mortality rate percentage (0.723±0.036) was related to group1(Desogerm 2A), too. Additionally, the FCR results indicated the significance decrease for treatment group1 in comparison with other group (p<0.05). The results showed a decreased significant outcome of growth periods among treatments and control group. Also, the value of this parameter showed significant difference among treatment groups (p<0.05).

    Keywords: Rainbow trout, Potassium permanganate, Copper sulfate, Mortality rate, Desogerm2A, FCR, Rearing period
  • Karimi P., Jafarpour M., Nazemi A. Page 61

    E.coli is one of the most prevalent pathogenic factor in poultry which causes colibacillosis. This disease is responsible for lots of economic losses that happen for poultry industry all around the world. Fluoroquinolones especially enrofloxacin is widely used as treatment for the disease in poultry farms. Having anomalous and vast usage of fluoroquinolones in poultry industry would increase antibiotic resistance risk inpathogenic E.coli. DNA gyrase (topoisomerase II) and topoisomerase IV are the main targets for fluoroquinolones. Mutation in encoding genes of DNA gyrase and topoisomerase can be considered as the main cause in resistance to fluoroquinolones in E. coli. The objective of the present study was to identify associated mutation interfering genes to enrofloxacin. Among 80 genera of E.coli there were recognized just 20 through diffusion disk method resistant against enrofloxacin. Then we considered the existence of mutants in genes:gyrA, gyrB, parC and parE. Some mutations like D87→N, S83→L were recognized in gyrA also F514→S in gyrB, S80 →I in parC but no mutation that leading to exchange was seen in parE.

    Keywords: E. coli, Antibiotic resistance, Enrofloxacin, DNA gyrase
  • Hejazi M., Adibhashemi F., Sharifi D., Jafari N Page 69

    The aim of this manuscript is to report 41cases of herniorrhaphy in large animals with abdominal wall defects and to evaluate their clinical response to application of synthetic prostheses and compare to tension methods and their post abdominal operation complications. Since herniorrhaphy in large animals has a lot of difficulties because of their body weight and capacity and has significant post-operative complications, application of the synthetic prosthesis were noticed by researchers. These prosthesis have a large variety with a lot of advantages and disadvantages. In 9 cases used sepramesh, the visceral adhesion and inflammation were little and the tenacity of healing tissue increased compared to polypropylene. Since 21 cases included 7 foals, 1 stallion and 13 calves, repaired traditionally with common suture methods. Those horses with large hernia ring had a lot of complications such as local discharge, infection and recurrence. In this study the group of tension method comprise with the tension free group. The type of surgical mesh implantation can influence on tenacity of sutured area. These studies elaborate applications of different surgical meshes.

    Keywords: Hernia, Surgical mesh, Synthetic prosthesis, Large animals, Adhesion