فهرست مطالب
نشریه مشاوره و روان درمانی خانواده
پیاپی 3 (زمستان 1390)
- تاریخ انتشار: 1391/03/31
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحه 264زمینه و هدفمطابق با رویکرد سیستمی، اعتیاد مرکز ثقل کارکرد خانواده های ناکارآمد است. در این مطالعه کارکرد خانواده های دارای عضو وابسته به مواد و عادی به منظور شناسایی الگوی تعاملات این گونه خانواده ها و ارائه راهبردهای مداخله ای مناسب، مورد مقایسه قرار گرفته است.روشروش پژوهش علی-مقایسه ای است. جامعه پژوهش شامل خانواده های ساکن در مناطق غرب و شرق شهر تهران است که یکی از اعضای آن(فرزند خانواده) وابسته به مواد است و جهت درمان به مراکز درمان سرپایی اعتیاد در این مناطق مراجعه می کردند. 4 مرکز درمان سرپایی اعتیاد از مناطق غرب و شرق تهران بصورت تصادفی انتخاب شد. نمونه پژوهش شامل 50 نفر از مراجعه کنندگان به این مراکز بودند که واجد شرایط ورود به پژوهش بودند. 50 نفر نیز از افراد عادی، جهت مقایسه، با گروه اول همتا شدند. شرکت کنندگان به ابزار سنجش خانواده مک مستر (FAD) پاسخ دادند. داده های گردآوری شده، با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) مورد تحلیل قرار گرفت.یافته هایافته ها نشان داد که کارکرد خانواده های دارای عضو وابسته به مواد و عادی در تمامی ابعاد بجز نقش در سطح خطای کمتر از 05/0 تفاوت معناداری دارند. همچنین نتایج نشان داد کارکرد خانواده افراد وابسته به مواد که میزان عود بالا و تاریخچه خانوادگی مثبت اعتیاد دارند ناکارآمدتر است این تفاوت با توجه به نوع ماده مصرفی معنادار نبود.نتیجه گیریاین مطالعه به متخصصان و درمانگران راهبردهای مداخله ای پیشگیرانه و الگوی درمانی متناسب با ویژگی های خانواده های دارای فرزند وابسته به مواد را ارائه می کند.
کلیدواژگان: الگوی تعاملات خانواده، کارکرد خانواده، وابستگی به مواد و راهبردهای مداخله -
صفحه 284زمینه هدفبا توجه به نقش مهم ملاک های همسر گزینی در ایجاد فرسودگی زناشویی، پژوهش حاضر با هدف بررسی ملاکهای همسرگزینی و فرسودگی زناشویی به عنوان متغیرهای پیش بین زوجین متقاضی طلاق و مایل به ادامه زندگی مشترک صورت گرفت.روشطرح تحقیق همبستگی از نوع علی-مقایسه ای است. جامعه این تحقیق شامل تمام متقاضیان طلاق مراجعه کننده به دادگاه خانواده شهرستان لارستان در 6 ماه اول سال 1390 که بین 2 تا 6 سال از زندگی زناشویی آنها می گذشت و هم چنین زوجین مایل به ادامه زندگی مشترک که از لحاظ ویژگی های دموگرافیک (سطح تحصیلات، مدت ازدواج، سن و...) که مشابه افراد متقاضی طلاق بودند می شد. نمونه مورد نظر شامل 30 زوج (30 نفر مرد و 30 نفر زن) متقاضی طلاق و 30 زوج (30 نفر مرد و 30 نفر زن) مایل به ادامه زندگی مشترک بودند که به صورت تصادفی ساده از میان جامعه تحقیق انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، شامل پرسشنامه ملاکهای همسر گزینی و پرسشنامه فرسودگی زناشویی بود.یافته هابه منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از آزمون آماری تحلیل تمیز استفاده شد. نتایج این تحلیل نشان می دهد که متغیر فرسودگی زناشویی و ملاک محتوایی همسرگزینی قادرند به طور معناداری عضویت گروهی افراد به طبقه متقاضی طلاق و مایل به ادامه زندگی مشترک را پیش بینی کنند. همبستگی متعارف این متغیرها در جداسازی گروه ها در تحلیل تمیز به روش همزمان برابر با 773/0و در تحلیل تمیز به روش گام به گام برابر با 756/0 است. سطح معنی داری تابع تمیز در این پژوهش 0.0001 P< است.نتیجه گیرییافته های این پژوهش، نقش ملاکهای همسر گزینی محتوایی وفرسودگی زناشویی را به عنوان متغیرهای پیش بینی کننده احتمال طلاق در زوجین مورد تایید قرار داد و می تواند در تعیین راهبردهای مشاوره ای، بخصوص در امر مشاوره قبل از ازدواج موثر واقع گردد.
کلیدواژگان: ملاکهای همسر گزینی، فرسودگی زناشویی، افراد متقاضی طلاق، افراد مایل به ادامه زندگی مشترک -
صفحه 302زمینه و هدفهدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ی بین صله ی رحم و دلبستگی به پدر و مادر و افراد بزرگسال می باشد.روشبرای انجام تحقیق حاضر 120 دانشجوی رشته ی تحصیلی روان شناسی و علوم تربیتی از دانشگاه تهران به شیوه ی نمونه گیری تصادفی از بین گروه های آموزشی دانشکده انتخاب شده، پرسشنامه های سبک های دلبستگی به والدین، مقیاس دلبستگی بزرگسالان و مقیاس صله ی رحم به آنان داده شد تا تکمیل نمایند. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد.یافته هاتحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی و رگرسیون چندگانه نشان داد که مابین ابعاد چهارگانه ی صله ی رحم (ارائه ی صله ی رحم، دریافت صله ی رحم، کیفیت و کمیت صله ی رحم) با سبک های دلبستگی به والدین و بزرگسالان همبستگی معناداری وجود دارد. سبک دلبستگی ایمن رابطه ی مثبت و معنی دار و سبک های اجتنابی و اضطرابی (نسبت به والدین) همبستگی منفی با صله ی رحم نشان دادند. همچنین ابعاد صله ی رحم با سبک دلبستگی صمیمی و نزدیک افراد بزرگسال رابطه ی مثبت و معنی دار داشته است. تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که بعد کمی صله ی رحم را می توان از دلبستگی قابل اتکاء نسبت به بزرگسالان پیش بینی نمود، داشتن رابطه ی نزدیک و صمیمی با بزرگسالان و شریک زندگی پیش بینی کننده ی مهمی برای بعد کیفی صله ی رحم به شمار می رود. در بعد دریافت صله ی رحم، داشتن رابطه ی نزدیک و صمیمی با افراد بزرگسال و شریک زندگی پیش بینی کننده ی معناداری بود.نتیجه گیریکیفیت دلبستگی و شکل گیری آن در طول زندگی در روند ارتباط با دیگران از جمله صله ی رحم تاثیر معناداری می گذارد.
کلیدواژگان: صله ی رحم، کیفیت دلبستگی به والدین، کیفیت دلبستگی به بزرگسالان، دانشجویان -
صفحه 315زمینه و هدفخودکشی مرگی است که عمدا به دست خود شخص انجام می شود و یک عمل اتفاقی و بی معنا نیست. برعکس، راهی برای رهایی از یک مسئله یا بحران است که شخص را بسیار رنج می دهد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه سبک های فرزند پروری وسلامت روان والدین افراد اقدام کننده به خودکشی با والدین افراد عادی است.روشپژوهش حاضر از نوع پس رویدادی (علی–مقایسه ای) می باشد. نمونه آماری گروه مطالعه شامل 196 نفر از والدین افراد اقدام کننده به خودکشی بود که به صورت روش تصادفی ساده انتخاب شدند و نمونه آماری گروه گواه را 196 نفر از والدین افراد عادی تشکیل می دهندکه با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردیدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های فرزند پروری بامریند و سلامت روان گلدبرگ ((GHQ=28استفاده شد. داده ها باآزمون های تحلیل واریانس چند متغیره و تحلیل کواریانس چند متغیره مورد تحلیل قرار گرفت.یافته هانتایج پژوهش حاضر نشان داد که والدین افراد عادی نسبت به والدین افراد اقدام کننده به خودکشی از سلامت روان بیشتری برخوردارند، همچنین با بررسی هر کدام از سبک های فرزند پروری، نتایج، نشان دهنده عدم تفاوت معنی دار سبک های اقتدار منطقی و آزادگذار دربین دو گروه بود اما تفاوت سبک مستبدانه در بین دو گروه معنادار بود. به این معنی که والدین افراد اقدام کننده به خودکشی بیشتر از سبک مستبدانه استفاده نموده اند.نتیجه گیریانتظار می رود والدینی که از سطوح بالاتری از سلامت روان برخوردارند، فرزندانشان کمتر از فرزندان والدینی که دچار اختلال روانی هستند اقدام به خودکشی نمایند. همچنین مشخص شد استفاده والدین از سبک مستبدانه احتمال اقدام به خودکشی فرزندان را بیشتر می کند. از این رو آموزش شیوه های مناسب فرزند پروری و تلاش جدی تر متولیان بهداشت روان جهت ارتقاء سطح بهداشت روان والدین توصیه می گردد.
کلیدواژگان: خودکشی، فرزندان، سلامت روان، والدین، سبک های فرزندپروری -
صفحه 331زمینه و هدفیکی از مفاهیم ضروری مورد بحث دنیای پیچیده ی انسان که قدمتی به بلندای هستی دارد، مفهوم سلامت است. هدف این پژوهش تعیین اثر بخشی روش معنویت درمانی بر سلامت روان زنان مطلقه بود.روشاین پژوهش از نوع تحقیق آزمایشی با گروه های گواه و آزمایش است. جامعه ی آماری کلیه زنان مطلقه شهرستان لامرد بودند که از طریق فراخوان دعوت شده بودند تا برای شرکت در کلاسهای آموزشی به هسته مشاوره و شبکه های بهداشت شهرستان مراجعه کنند. برای نمونه گیری، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، پس از گرفتن تعهد جهت مشارکت و ادامه تا آخرین جلسه ی تحقیق، از بین متقاضیان 30 نفر انتخاب شده، به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. ابتدا دو گروه پرسشنامه ی سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر را تکمیل کردند. سپس برای گروه آزمایش 8 جلسه معنویت درمانی اجرا شد. در نهایت، پس آزمون برای گروه ها اجرا و نتایج با استفاده از نرم افزار spss با هم مقایسه شدند.یافته هایافته ها نشان داد که معنویت درمانی بر سلامت عمومی زنان مطلقه تاثیر گذاشته و باعث کاهش علایم جسمانی، اضطراب و اختلال خواب شده اما بر اختلال در کارکرد اجتماعی و افسردگی تاثیری نداشته است.نتیجه گیریمعنویت درمانی روش مناسبی جهت افزایش سلامت روان زنان مطلقه است. با علم به شیوع بالای طلاق و تبعات روانی آن پیشنهاد می شود از این روش برای درمان و کاهش پی آمدهای روحی روانی طلاق و نیز سایر عوارض وابسته به آن استفاده شود.
کلیدواژگان: معنویت درمانی، سلامت روان، زنان مطلقه -
صفحه 349زمینه و هدفتعارض کار-خانواده یکی از موضوعات عمده ای است که امروزه مورد توجه بسیاری از محققان حوزه کار و خانواده قرار گرفته است. این تعارض نقش در برخی از مشاغل شدت بیشتری می یابد. به طور نمونه، شرایط ویژه کار کارکنان نوبت کار اقماری، مشکلاتی را در برقراری تعادل میان انجام وظایف کار و وظایف خانواده و زمینه ای برای بروز ناسازگاری نقش برای این کارکنان ایجاد کرده است. هدف اصلی این پژوهش بررسی ارتباط تعارض کار-خانواده با خشنودی شغلی و سلامت روان به عنوان پیامدهای اصلی و علاوه بر آن بررسی نقش میانجی گری استرس شغلی، در میان کارکنان اقماری شرکت ملی حفاری است.روششرکت کنندگان در پژوهش 288 نفر از کارکنان اقماری (شیفت های 12 ساعته و 14 روزه) بوده اند. در پژوهش حاضر از تحلیل معادلات ساختاری توسط نرم افزارAMOS 18، برای بررسی روابط مستقیم و میانجی استفاده شد.یافته هانتایج نشان دادند، الگوی پیشنهادی پژوهش برازش مناسبی با داده ها دارد و تعارض کار-خانواده با میانجی گری کامل استرس شغلی بر خشنودی شغلی و سلامت روان کارکنان تاثیر می گذارد.نتیجه گیریبه منظور افزایش خشنودی شغلی و سلامت روانی کارکنان، سازمان ها باید تعارض های موجود بین محیط شغلی و محیط زندگی کارکنان و نیز فشارزاهای موجود در محیط کار را کاهش دهند.
کلیدواژگان: تعارض کار، خانواده، استرس شغلی، خشنودی شغلی، سلامت -
صفحه 366مقدمهدر دهه های اخیر استفاده از روش های روان شناختی در درمان افسردگی که شایع ترین اختلال دوره سالمندی است مورد توجه قرار گرفته است.هدفخاطره پردازی، مداخله ای روان شناختی برای کاهش علایم افسردگی در سالمندان است و براساس چارچوب نظری انواع مختلفی از خاطره پردازی مورد اشاره قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی خاطره پردازی انسجامی و روایتی در کاهش نشانه های افسردگی زنان سالمند است.روشاین پژوهش از نوع نیمه آزمایشی(طرح پیش-پس آزمون) همراه با گروه کنترل بود. آزمودنی های این پژوهش 30 زن سالمند با حداقل 60 سال سن مقیم آسایشگاه های زنان سالمند بودند که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند و به طور تصادفی به سه گروه، دو گروه آزمایشی (خاطره پردازی انسجامی و روایتی) و یک گروه کنترل تقسیم شدند. مداخلات به شکلی کوتاه مدت و برای هر گروه شامل شش جلسه ی 90 دقیقه ای بود که به صورت هفتگی برگزار شد. ابزار جمع آوری اطلاعات آزمون معاینه مختصر وضعیت روانی(MMSE) وپرسشنامه افسردگی سالمندان(GDS) بود. داده ها به وسیله تحلیل کوواریانس (ANCOVA) مورد تحلیل قرار گرفت.یافته هاتحلیل ها نشان داد، روش خاطره پردازی انسجامی اثر معنا داری در کاهش نشانه های افسردگی زنان سالمند داشته است. ولی روش خاطره پردازی روایتی در کاهش علائم افسردگی تاثیر نداشت.نتیجه گیریبا توجه به یافته ها در جهت کاهش علائم افسردگی در زنان سالمند از روش خاطره پردازی انسجامی استفاده شود و در استفاده از روش خاطره پردازی روایتی محتاط تر باید برخورد کرد.
کلیدواژگان: افسردگی، زنان سالمند، خاطره پردازی انسجامی، خاطره پردازی روایتی -
صفحه 382زمینه و هدفبراساس فرضهای نظریه ی برابری، روابط شکل داد و ستدی دارد و افراد وقتی هزینه های بیش تری را متحمل و سودهای کمتری را نسبت به چیزی که مستحق آن بوده اند، دریافت کنند، دچار نارضایتی و پریشانی در روابط خود می شوند. این پژوهش به بررسی و مقایسه ی عدالت در بین زوجین رضایت مند و دارای تعارض می پردازد.روشاین پژوهش توصیفی و از نوع علی-مقایسه ای است. جامعه ی این پژوهش را زوجین مراجعه کننده به کلینک های مشاوره و همچنین زوجین شرکت کننده در کارگاه های آموزش خانواده اداره بهزیستی شهر بندرعباس تشکیل دادند و نمونه آن، 100 زوج (50 زوج رضایت مند و 50 زوج دارای تعارض) را که به صورت روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند شامل می شود. زوجین شرکت کننده به پرسشنامه ی رضایت زناشویی هودسن و نیز پرسشنامه ی محقق ساخته عدالت زناشویی پاسخ داده اند. روایی و پایایی هر دو پرسشنامه رضایت بخش بوده، برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغیری ((MANOVA استفاده شده است.یافته هایافته های اصلی پژوهش نشان داد که در میزان عدالت و مولفه های آن تفاوت معناداری بین زوجین رضایت مند و زوجین دارای تعارض وجود دارد. علاوه بر آن در عدالت و همه مولفه های آن به جز مولفه ی توجه به نیازهای یکدیگر، تفاوت معناداری بین زن و مرد یافت شده است و زنان ناعدالتی بیش تری را در روابط خود احساس می کنند.نتیجه گیریدر ایران شاهد تغییراتی در ساختار خانواده، همچون تغییر در الگوهای تقسیم مسوولیت و قدرت و افزایش تساوی گرایی در زنان بوده ایم، اما هنوز باورهای جنسیتی در مورد نقش زنان در خانواده، تغییر مشابه و همراستایی نداشته اند. این عامل موجب ایجاد احساس ناعدالتی و به تبع آن نارضایتی در زوجین خصوصا زنان شده است.
کلیدواژگان: عدالت، مسئولیت های خانواده، قدرت زناشویی، زوجین -
صفحه 399هدفپژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی مداخلات آموزشی روانی گروهی بر عملکرد خانواده بیماران مبتلا به اختلالات خلقی انجام شد.روشاین پژوهش یک طرح نیمه آزمایشی با گروه کنترل و گمارش تصادفی بود. در این پژوهش، شش نفر بعنوان گروه آزمایشی و نه نفر بعنوان گروه کنترل شرکت داشتند. کلیه شرکت کنندگان که اعضای خانواده بیماران مبتلا به اختلالات خلقی را تشکیل می دادند ابزار سنجش عملکرد خانواده (FAD) را تکمیل نمودند. گروه آزمایش به مدت دوازده جلسه در جلسات مداخلات آموزشی روانی گروهی شرکت داشتند، ولی گروه کنترل در این مدت هیچگونه مداخله ای دریافت نکردند. همچنین به منظور تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.یافته هانتایج تحلیل داده های پژوهش حاضر نشان دهنده بهبود معناداری در میانگین نمره عملکرد خانواده گروه آزمایشی بود.نتیجه گیرینتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که مداخلات آموزشی روانی گروهی می تواند کارایی خانواده را بهبود بخشد.
کلیدواژگان: مداخلات آموزشی روانی گروهی، عملکرد خانواده، اختلالات خلقی
-
Page 264Background And AimFrom a systemic approach to family therapy, dysfunction of families is attributed to addiction. This study compares functioning of families with and without substance dependent member to identify the pattern of interactions in families with substance member and to provide appropriate treatment strategies.MethodsThe method of research is ex post facto. The population includes families with drug dependent member located in west and east of Tehran and referred to outpatient treatment centers. Four centers selected randomly. The sample includes 50 persons of referred persons to these centers which satisfied the minimum requirements for reception. Also 50 ordinary persons matched to compare with former group. The participants answered to family assessment device instrument. Data analyzed by Multivariate Analysis of Variance (MANOVA).ResultsThe results show that these two types of families differ significantly in all aspects except their role. Also the results show that families with drug dependent members which the rate of relapse is high and there is a positive history of addiction are more dysfunction. The difference is not significant regarding drug type.ConclusionThe study suggests efficient prevention treatment strategies and appropriate model of treatment according to the characteristics of drug dependent member families.Keywords: family interactive pattern, family function, substance dependent, intervention strategies
-
Page 284Introductionthe purpose of this research was comparison relationship between criteria of spouse selection and marital burnout in divorce couple whit those desirous of marital continuation.Methodsthis research designed was kind of correlation research. Statistical population was all divorce complainants in family court of Lar, in 6 month of first in 1390, that passed 2 years to 6 years of their marital life and complainant desirous of marital continuation, the sample was 30 divorce complainant couple and 30 couple desirous of marital continuation which selected from population randomly. The questionnaires was couple burnout questionnaire (CBQ) and preference criteria of spouse selection inventory (PCSSI).ResultsIn order for analyzing the data, statistical examination of differentiation was applied. The results of the analysis indicate that the variants like marital burnout and content criteria of spouse electing are able to meaningfully predicate the joining of people in one of the two groups which one of them is applicants of divorce and the other is those who tend to continue their marital status. The common corer relation of these variants in categorizing the groups in simultaneous differentiating analysis equals 0.773 and in step by step differentiating analysis equals 0.756. The level of the meaningfulness of the differentiating function in this investigation is p<0.0001.ConclusionThe results of this investigation admitted the role of the content spouse selecting criteria and marital burnout as variants of the predictors of the possibility of divorce in couples and can be influential in the determining of the counseling guides especially in counseling before marriage.Keywords: criteria of spouse selection, marital burnout, divorce applicant couple, couple desirous of marital continuation
-
Page 302Background And AimThe aim of the present study was to study the relation between social connectedness, and quality attachment to parents and adults.MethodIn order to accomplish the stated goal, 120 college students were selected by means of random sampling. Adult Attachment Scale, Measure of Childhood Attachment to each Parent, and Scale of Keen Connectedness were given to participants to complete. In addition, Social Connectedness Self report Scale was completed by these students. Data were analyzed by using correlation coefficient, and multiple regression analysis.ResultsData analysis showed a significant relationship between different domains of keen Connectedness (offering social support, receiving social support, quality of keen connectedness and support, as well as magnitude and quantity of support) and attachment to parents and adults. Secure attachment to parents was positively associated with keen connectedness, while anxious and avoidant attachments to parents were negatively associated with a keen connectedness. In addition, the domain of being comfortable in a close relationship in adult attachment scale was positively associated with a keen connectedness. Analysis of multiple regression indicated that magnitude of keen connectedness can be predicted by being at ease with intimate and close relationship. Having a close and intimate relationship with significant adults, and partner were also important predictors of qualitative dimension of keen connectedness. Moreover, receiving a social support from keens and members of family were explained by having a secure attachment and being easy with a close relationship.DiscussionQuality of attachment is an important factor in predicting quality of keen relationship.Keywords: Keen relationship, Receiving keen support, Offering supports to keens, Adult attachment
-
Page 315Background andPurposeSuicide is a death committed by the individual himself and is not an occasional and meaningless action. On the contrary, it is a way to escape from a problem or crisis that bothers the individual. The aim of this research is to compare the child rearing styles and mental health of parents of individuals committed suicide and that of common people.MethodThe present research is a causal comparative research. Statistic sample of the study group includes 196 parents of individuals committed suicide that have been randomly selected. Statistic sample of control group includes 196 parents of common people who have been selected with multiple stage sampling. In order to measure child rearing styles, the Baumrind’s child rearing questionnaire and for mental health comparison, Goldberg's mental health questionnaire were used. The data was analyzed with multiple variant variance analysis tests and co-variance analysis tests.ResultsThe results of this research indicate that the parents of common people enjoy higher mental health in comparison to the parents of individuals committed suicide. Moreover, by examining each of child rearing styles, we find out that the difference between the logical authority style and rejecting style, in these two groups, is not meaningful. Vice versa, the difference of autocratic style among two groups is meaningful. This means that the parents of individuals committed suicide use autocratic method more than the other group..ConclusionThe results of the present research indicate that it is expected that the children of parents with a higher level of mental health exhibit the lower amount of suicidal attempts than the children of the parents who have got mental disorders. Also, it became apparent that the authoritarian style of the parents in child rearing increases the probability of the children’s suicide attempt. Therefore, instructing the appropriate child rearing styles and serious attempts of health care officials in improving health levels are recommended.Keywords: Suicide, mental health, parents, children, child rearing styles
-
Page 331ABSTRACTObjectiveThe purpose of this study was to investigate the effect of spiritual therapy on mental health of divorced women.MethodsThis study wass experimental with experimental and control groups. Statistical population was the divorced women of Lamerd (Iran) who had been invited to enroll in educational courses in Lamerd Counseling Center and Health House. 30 subjects were randomly selected and divided into two groups, the experimental and the control group. The two groups answered Goldberg and Hieler General Health Questionnaire as pretest. Then, the experimental group received 8 sessions of theatre therapy, but the control group received no intervention. In the next step, the two groups answered the posttest, and data was compared via SPSS.FindingsThe results of the analysis showed that spiritual therapy is effective in improving the mental health of divorced women, reducing somatic symptoms, anxiety and insomnia, social dysfunction and depression.ConclusionAccording to the findings, it can be concluded that spiritual therapy is a suitable way for improving mental health of divorced women. Considering the increase of divorce and its psychological aftermaths, we recommend for treatment of divorce psychological aftermaths and other mental problems of divorced women.Keywords: Spirituality, General Health, Divorced women
-
Page 349Background And AimWork-family conflict is an important issue in the field of work and family research. It seems that, this specific kind of role conflict increases in some special occupations, such as tour workers. The research was designed to investigate the effect of work-family conflict on mental health and job satisfaction regarding the mediating role of job stress, in Tours employees of Iranian National Drilling Company (INDC).MethodData was collected from 288 tours employees of Iranian National Drilling Company. Structural equation modeling (SEM) through AMOS 18 was used for data analysis.FindingsThe results indicated that, there was a significant relationship between work-family conflict and mental health and job satisfaction with full mediating role of job stress.ConclusionTo increase employees’ mental health and job satisfaction, it is proposed to managers that they should decrease workplace stressors and conflicts between work and family of employees.
-
Page 366IntroductionIn recent decade, use psychological method in reduction of Symptom depression within most popular disorder in older age has been spreaded.ObjectiveReminiscence therapy is a psychological intervention which is specifically designed to address the issues of particular relevance to older adults such as depression. The aim of this study was to examine the therapeutic effectiveness of integrative and narrative type of reminiscence for the treatment of depression in institutionalized older adults women in Kermanshah.MethodThis study was experimental with a pretest -posttest control group design. institutionalized older adult’s women with mild, moderate to severe symptom constituted the sample. They were randomly assigned into three groups containing two experimental (narrative and integrative reminiscence) and one control group. The intervention were implemented in a short –time group format. Each group 6 sessions were applied. Each session was held 90 minutes weekly. The instrument for collection the data were Geriatric Depression Scale (GDP) and Mini Mental State Examination (MMSE). The data was analyzed through Analysis of covariance (ANCOVA).FindingAnalysis of data showed that integrative reminiscence therapies led to significant reduction in symptoms of depression.ConclusionBased on the findings of this study, it can be concluded that integrative therapy can be applied along with current therapies and in use of narrative reminisce therapy, should be more couscous.Keywords: Depression, older adult women, reminiscence therapy, integrative reminiscence, narrative reminiscence
-
Page 382Background And AimThe purpose of this study was to survey and compare the principle of equity between satisfied and conflicting couples in Bandar Abbas, Iran.Materials And MethodsThis study is descriptive with a causal-comparative method. The statistical society of the research involved the couples who referred to the counseling clinics and those who attended family workshops held by the Department of Social Welfare in Bandar Abbas. The sample included 100 couples (50 satisfied and 50 conflicting) who were selected via convenience sampling. The subjects responded to researcher-made marital equity questionnaire and Hudson (1982) Index of Marital Satisfaction (IMS). Validity and reliability of both questionnaires were satisfactory. Multivariate analysis of variance (MANOVA) was used to analyze the findings.ResultsThe main findings of the study showed that concerning equity and its components there were significant differences among the two groups of satisfied couples and conflicting couples. Moreover, concerning equity and all its components, except for equity in paying attention to each other’s demands, were found significant difference among the two groups of men and women, whereby women experienced more inequity in their marital relationship.ConclusionDespite the egalitarian changes in labor division and power structure in the Iranian family, many of the gender stereotypes and power division still survive, which has led to dissatisfaction among couples, especially women.Keywords: Equity, Family work, marital power, Couple
-
Page 399ObjectiveThe purpose of this study was to evaluate the efficacy of group psycho educational interventions on family function of patients with mood disorders.MethodThe study is pseudo-experimental with control group and random assignment. The experimental group composed of 6 subjects and the control group of 9 subjects. All participants, who were family members of patients with mood disorders, completed family assessment device (FAD). The experimental group attended 12 sessions of group psycho educational interventions but the control group received no intervention. Data analysis was done via covariance analysis.FindingsThe study indicated that group psycho educational interventions significantly improved family performance.ResultsThe findings showed that group psycho educational interventions can promote family performance in patients with mood disorders.Keywords: Group Psycho educational Interventions, Family performance, Mood disorders