فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 85، خرداد و تیر 1391)
- تاریخ انتشار: 1391/05/07
- تعداد عناوین: 15
-
-
صفحه 125مقدمهاز علایم بیماری سیلیاک نازایی و یا بارداری نامطلوب است. در گذشته هیچ گزارشی از بیماری سیلیاک در زنان باردار ایرانی گزارش نشده است. هدف از این مطالعه برآورد شیوع سیلیاک تشخیص داده نشده در جمعیت زنان باردار و عواقب ناشی از آن در دوران بارداری است.روش بررسیدر این مطالعه توصیفی 796 زن باردار مورد بررسی قرار گرفتند که میانگین سن آنها 26 سال(26SD=) و میانگین دوره بارداری آنها 4/5 ماه بود. درکلیه افراد، IgA کل و آنتی بادی های ضدترانس گلوتامیناز (tTGA)اندازه گیری شد و افرادی که از لحاظ tTGA مثبت بودند، بیوپسی اخذ شده از روده کوچک آنها بر اساس طبقه بندی اصلاح شده مارش مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایجاز 796 خانم باردار17 نفر(1/2%) سرولوژی مثبت(tTGA+) بودند. نمونه اخذ شده از بیماران در 10 نفر از 17 بیمار نشان دهنده بافت غیرنرمال مطابق با معیارهای بیماری سیلیاک بود(Marsh I-IIIc). دو بیمار سابقه سقط جنین در گذشته داشتند و وزن حین تولد در نوزادان سه بیمار کمتر از حد طبیعی بود.نتیجهدر این مطالعه ارتباط معنی داری بین شیوع بیماری سیلیاک با عواقب نامطلوب بارداری دیده نشد. رویهم رفته، یک نفر از 66 زن باردار با شیوعی برابر 5/1% مبتلا به بیماری سیلیاک بودند. شدت بیماری سیلیاک در افراد مختلف متفاوت است و هر فرد مبتلا به سیلیاک درمعرض خطر بالای ابتلاء به عوارض بیماری نیست. که این بیانگر آن است که می توان ازرعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن در افراد با بارداری نرمال اجتناب کرد.
کلیدواژگان: بیماری سیلیاک، بارداری و عوارض بارداری، سرولوژی، ای -
صفحه 133مقدمه
اثر مثبت سیر در ممانعت از رشد بعضی از انواع سرطان در مطالعات مختلف نشان داده شده است ولی اثر آن بر رشد فیبروسارکوم مشخص نیست. در این مطالعه اثر پیشگیری کننده و درمانی عصاره هیدروالکلی سیر تازه در مقایسه با اندام هوایی آن، بر رشد فیبروسارکومایWEHI 164 در موش سوری مورد آزمایش قرار گرفته است.
روش بررسیدر این مطالعه مداخله ای، تعداد 48 سر موش Balb/cماده، (inbred، 7-6 هفته ای) به 6 گروه 8 تایی، تقسیم شدند. مقدار cell/ 100 μl 106× 5 سلول سرطانی در زیر پوست ناحیه سینه حیوانات، تزریق شد. مساحت تومورها اندازه گیری و با استفاده از تست ANOVA با یکدیگر مقایسه شدند. قدرت آنتی اکسیدانی عصاره ها و مقدار ترکیبات فنولی نیز، ارزیابی شدند.
نتایجمیانگین رشد تومورها در گروه هایی که عصاره سیر تازه یا اندام هوایی سیر را دریافت کرده بودند کمتر از گروه کنترل و در روز 21 این اختلاف در گروه سیر تازه معنی داری بود(05/0P<). قدرت آنتی اکسیدانی سیر تازه 6/53% و اندام هوایی 3/15% بود. میزان فنول کل در سیر تازه mg/gr61/12 و در اندام هوایی سیر mg/gr 44/2 بود.
نتیجه گیریمصرف سیر، ممکن است نقش مهمی در کنترل و ممانعت از رشد فیبروسارکوما داشته باشد. محتوای ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام هوایی سیر در مقایسه با سیر تازه کمتر و ممکن است در دوزهای بالاتر، اثرات ضد سرطانی داشته باشد.
کلیدواژگان: فیبروسارکوما، موش Balb، c، عصاره سیر، آنتی اکسیدان، ترکیبات فنولی -
صفحه 142مقدمهبیماری های آلرژیک از جمله بیماری های شایع درکودکان بوده و یکی از علل شایع ناتوانی در بسیاری از جوامع هستند. افزایش شیوع این بیماری ها در سال های اخیر در بسیاری از کشورهای دنیا گزارش شده است. بروز آلرژی در کودکان فاکتورهای خطر متعددی از جمله استرس مادر در دوران بارداری دارد.روش بررسیاین مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 290 مادر باردار مراجعه کننده به دو بیمارستان دولتی و خصوصی شهر یزد انجام شد. نمونه گیری درطی سال 1388 و به روش غیر تصادفی ساده انجام شد. میزان اظطراب مادر در بارداری توسط پرسشنامه استاندارد شده (Pregnancy Anxiety Questionnaire) PRAQتعیین شد. میزان IgE خون مادر و بندناف نوزاد به روش Enzyme Linked Immunosorbent Assay))ELISA تعیین گردید سپس داده ها با نرم افزار آماریSPSS ویرایش 16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.نتایجیافته های این مطالعه نشان می دهد که میانگین نمره اضطراب بارداری در مادرانی که IgE نوزادشان بالاتر از IU/ml35/0 است بیشتر از مادرانی می باشد که IgE بند ناف نوزادشان کمتر از IU/ml35/0 است و بین نمره اضطراب بارداری و سطح IgE بندناف رابطه معنی داری وجود دارد(001/.(P<. از طرفی بین متغیرهای جنسیت و وزن نوزاد در هنگام تولد و نیز سن حاملگی با سطح IgE بند ناف ارتباط معنی داری وجود ندارد(05/0(P>.نتیجه گیریبه نظر می رسد اضطراب و ترس در دوران بارداری یکی از علل افزایش IgE بند ناف در نوزادان باشد.
کلیدواژگان: استرس، IgE خون بند ناف، بیماری های آلرژیک -
صفحه 152مقدمهاپیزیوتومی یکی از رایج ترین اعمال جراحی است که برای تسهیل روند زایمان انجام می شود. این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه تاثیر کرم فنی توئین موضعی بر بهبود زخم اپیزیوتومی در خانم های نخست زا انجام شده است. چرا که کرم فنی-توئین موضعی دارای اثرات ضد باکتریال، ضد التهاب و تسریع کننده ترمیم زخم است.روش بررسیدر این کار آزمایی بالینی دوسوکور 120 نفر خانم نخست زای 35-18 ساله دارای شرایط و مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) شهر تبریز در سال 1389 به صورت تصادفی به دو گروه مصرف کننده فنی توئین و بتادین(در هر گروه 60 نفر)تقسیم شدند. ارزیابی میزان بهبودی 24 ساعت بعد از زایمان و روز دهم پس از زایمان با استفاده از ابزار ریدا(قرمزی، ادم، کبودی، ترشح زخم و فاصله دولبه زخم) انجام شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون کای دو، تی تست، من ویتنی، آزمون طرح اندازه گیری مکرر بوسیله نرم افزار Spss/ver16 انجام گردید.نتایجمقایسه نمره ریدا در 24 ساعت بعد از ایمان نشان داد که میانگین نمره در گروه فنی توئین(87/1±81/4) و در گروه کنترل(89/1±07/5) می باشد. تفاوت آماری معنی دار بین دو گروه وجوددارد(001/0>p). در بررسی روز دهم پس از زایمان میانگین نمره ریدادر گروه مداخله(15/1±1/1) میانگین بهبود زخم درگروه کنترل(43/1±01/4) بود و دو گروه اختلاف آماری معنی داری با یگدیگر داشتند(001/0>p).نتیجه گیرینتایج حاصل نشان داد که استفاده از فنی توئین موضعی سرعت ترمیم زخم اپی زیوتومی را افزایش می دهد و برای تسریع ترمیم زخم اپی زیوتومی در خانم های نخست زا پیشنهاد می گردد.
کلیدواژگان: اپیزیوتومی، فنی توئین، بهبودی، نخست زا، بتادین، ترمیم -
صفحه 159مقدمهخون ریزی بعد از زایمان یکی از سه علت مهم عوارض و مرگ و میر مادری به خصوص در کشورهای در حال توسعه می باشد. تاکنون بررسی های متنوعی در رابطه با تاثیر داروهای شیمیایی و گیاهی بر کاهش خونریزی بعد از زایمان انجام شده است. این مطالعه نیز با هدف بررسی تاثیررطب بر خونریزی بعد از زایمان انجام گرفت.روش بررسیاین پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی بود که بر روی 94 نفر از مادران واجد شرایط انجام شد. نمونه ها پس از انتخاب به طور تصادفی به دوگروه تقسیم می شدند. در گروه یک بلافاصله بعد از خروج جفت انفوزیون 20 واحد اکسی توسین در هزار سی سی سرم قندی نمکی شروع و در گروه دوم پس از خروج جفت علاوه بر شروع انفوزیون 20 واحد اکسی توسین در هزار سی سی سرم قندی نمکی؛ 100 گرم رطب مضافتی بم همراه با یک لیوان آب گرم در اختیار مادر قرار می گرفت و از وی خواسته می شد که در عرض 10 دقیقه میل نماید. میزان خونریزی مادر با وزن کردن شان و پدهای استفاده شده محاسبه و یک گرم افزایش وزن معادل یک سی سی خون در نظر گرفته می شد. پس از جمع آوری اطلاعات با استفاده از ویرایش 12 نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل اطلاعات انجام شد.نتایجدو گروه از نظر همه متغیرهای مورد بررسی همگن بودند. در رابطه با هدف اصلی پژوهش نتایج نشان داد میانگین خونریزی در پایان 2 ساعت اول بعد از زایمان در گروه اکسی توسین 11/127 سی سی و در گروه اکسی توسین و رطب 5/68 سی سی بود که با 001/0=PV اختلاف آماری معنی داری وجود داشت.نتیجه گیریبا توجه به موثر بودن مصرف رطب در کاهش خونریزی بعد از زایمان و عدم وجود عوارض جانبی پیشنهاد می شود اهمیت مصرف آن به طرق مختلف همچون کارگاه های آموزشی به کارشناسان مربوطه اموزش داده شده، همچنین بررسی های بیشتری در این زمینه انجام گیرد.
کلیدواژگان: خونریزی بعد از زایمان، رطب، اکسی توسین -
صفحه 167مقدمهآنژیوگرافی عروق کرونر از روش های تشخیصی و درمانی مهم برای بیماران مبتلا به بیماری های عروق کرونر می باشد. تاکنون توافقی در مورد مدت زمان مطلوب خارج شدن بیمار از تخت به دنبال آنژیوگرافی از طریق شریان فمورال وجود ندارد. در پژوهش حاضر تفاوت بین 2 و 6 ساعت استراحت مطلق در تخت در میزان بروز خونریزی و هماتوم بعد از آنژیوگرافی مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسیاین مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 100 بیمار تحت آنژیوگرافی عروق کرونری انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه شاهد و آزمون تقسیم شدند. اطلاعات دموگرافیک از هر دو گروه قبل از انجام آنژیوگرافی گرفته شد. بلافاصله بعد از آنژیوگرافی غلاف کاتتر خارج شد و با فشار دستی توسط کیسه شن هموستاز انجام شد. در گروه آزمون، 2 ساعت بعد از استراحت مطلق بیماران از تخت خارج شدند. شیوع هماتوم و خونریزی بعد از آنژیوگرافی در 24 ساعت بعد از پروسیجر مشاهده و ثبت شد.نتایجبراساس نتایج این پژوهش تفاوتی در میزان شیوع هماتوم و خونریزی در دو گروه قبل و بعد از آنژیوگرافی مشاهده نشد. این عدم وجود تفاوت با در نظر گرفتن سن، جنس، BMI، اندازه کاتتر، مدت انجام پروسیجر، تاریخچه استفاده از داروهای آنتی کواگولان، مدت زمان هموستاز و انجام تست های انعقادی قبل از آنژیوگرافی به دست آمد.نتیجه گیریخارج شدن از استراحت مطلق 2 ساعت بعد از آنژیوگرافی به اندازه استراحت مطلق 6 ساعته در تخت بعد از آنژیوگرافی بی خطر و خالی از عوارض است.
کلیدواژگان: آنژیوگرافی کرونری، راه اندازی زودرس، هماتوم، خونریزی -
صفحه 176مقدمهدر مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک هیپرانسولینمی، مقاومت به انسولین، دیس لپیدمی و هیپرگلیسمی، احتمال افزایش خطر بیماری های عروق کرونر را دارند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل خطرزای بیماری های قلبی و عروقی بر حسب فنوتیپ های سندرم تخمدان پلی کیستیک در شیراز می باشدروش بررسیمطالعه ای توصیفی مقطعی بر روی 3200 دانش آموزان دختر 18-14 ساله انجام گردید. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، علایم بالینی افزایش اندروژن(اکنه، هیرسوتیسم، الوپسی)، سونوگرافی از نظر وجود کیست انجام گردید. آزمایشات شامل: پرولاکتین، دی هیدرواپی آندرستن دیون سولفات، قندخون ناشتا، قندخون دو ساعت بعد، تری گلیسرید، کلسترول و لیپوپروتئین باچگالی بالا بوده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS با version 11.5 و آزمون های آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.نتایجمیانگین سرمی کلسترول در 4 نوع فنوتیپ سندرم تخمدان پلی کیستیک با افراد غیرمبتلا ارتباط آماری معنی داری داشته است و میانگین سرمی کلسترول در فنوتیپ هیپرآندروژنیسم و الیگومنوره و تخمدان پلی کیستیک(28/30±09/195) بیش از سایر فنوتیپ ها بود. میانگین سرمی کلسترول و لیپوپروتئین با چگالی کم(LDL-C) بطور معنی داری در افراد مبتلا با فنوتیپ هیپرآندروژنیسم و تخمدان پلی کیستیک(27/26±046/130) و فنوتیپ هیپرآندروژنیسم و الیگومنوره و سندرم تخمدان پلی کیستیک(34/28±58/138) در مقایسه با افراد غیرمبتلا بالاتر است. میانگین سرمی قند خون دو ساعت بعد در تمام فنوتیپ ها بالاتر از افراد غیرمبتلا بوده است و در فنوتیپ الیگومنوره و تخمدان پلی کیستیک(98/20±03/89 در مقابل 97/12±51/87) ارتباط با افراد غیرمبتلا معنی دار شد.نتیجه گیریبرخی عوامل بیوشیمیایی که خطر بیماری های قلبی و عروقی را بالا می برد در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک افزایش داشته است که در برنامه های پیشگیری از این بیماری ها باید مورد توجه قرار گیرند.
کلیدواژگان: عوامل خطرزای قلبی و عروق، سندرم تخمدان پلی کیستیک -
صفحه 187مقدمهسندرم سوزش دهان، درد سوزشی دهان در غیاب یافته های کلینیکی و پاراکلینیکی است. این سندرم 1 تا 5% جمعیت بالغ را در گیر نموده و اغلب در زنان میانسال دیده می شود. اتیولوژی این بیماری هنوز کاملا مشخص نشده است و نقش فاکتورهای روانشناسی در ایجاد آن مورد مجادله است. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی علایم روانی در این بیماران به منظور یافتن ارتباط فاکتورهای روانی با گزارشات درد و سوزش دهان بیماران است.روش بررسیتعداد 30 نفر از بیماران مبتلا به BMS پس از کسب شرایط ورود به مطالعه از نظر سن، جنس و حتی الامکان از لحاظ تحصیلات با گروه کنترل هماهنگ شدند و پرسشنامه SCL-90 را به منظور بررسی علایم اضطراب، افسردگی، علایم سوماتیک و سایکوتیک تکمیل نمودند. سپس اطلاعات توسط آزمون tمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایجمیانگین نمره افسردگی (گروه بیمار: 53/26، گروه سالم: 40/13)، اضطراب (گروه بیمار:83/20، گروه سالم: 53/9)، علایم سوماتیک(گروه بیمار:7/23، گروه سالم: 26/15) و علایم سایکوتیک(گروه بیمار: 60/19، گروه سالم: 10/8) درگروه مبتلا به BMS نسبت به گروه کنترل بالاتر بود. براساس آزمون آماری t تفاوت آماری معنی داری از نظر بروز علایم روانی بین گروه مبتلا به BMS و گروه کنترل وجود داشت(0001/0p<).نتیجه گیریبراساس یافته ها، بیماری های روانی ممکن است مستعد کننده ایجاد BMS باشند.
کلیدواژگان: سندرم سوزش دهان، اضطراب، افسردگی، فاکتورهای روانی، 90 Scl -
صفحه 194مقدمهبتا تالاسمی یکی از شایع ترین بیماری های مزمن خونی در ایران است و افراد مبتلا جهت درمان به تزریق خون و تخلیه آهن نیاز دارند. تحقیقات بیانگر آن است که تخلیه آهن به طور منظم می تواند در جلوگیری از اختلال رشد کودکان تالاسمیک موثر باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثر تزریق دفروکسامین(تخلیه کننده آهن) بر رشد جسمی کودکان مبتلا به تالاسمی ماژوربوده است.روش بررسیپژوهش حاضر مطالعه ای تحلیلی بوده که بر روی 500 کودک مبتلا به تالاسمی ماژور مراجعه کننده به مراکز تزریق خون شیراز انجام شد و نمونه ها از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. از نمونه انتخاب شده تعداد بیمارانی که در پروتکل درمانی خود تزریق دفروکسامین داشته اند گروه مواجهه یافته و بیمارانی که تزریق دفروکسامین نداشته اند گروه مواجهه نیافته(کنترل) محسوب شده اند.ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده که از طریق مشاهده مستقیم و مصاحبه با والدین تکمیل گردید. سپس با استفاده از آزمون های آماری استنباطی(مجذور کای و آنالیز واریانس) وSPSS اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایجنتایج حاکی از آن بود که 8/62 درصد بیماران به طور منظم دفروکسامین را تزریق می نمودند و بین میانگین قد، وزن و دور بازو (001/0P=) و میانگین دور سر(02/0P=) در دو گروه مورد بررسی تفاوت معنی دار آماری مشاهده گردید.نتیجه گیریتخلیه آهن به طور موثر توسط تزریق دفروکسامین در سال های اولیه زندگی یکی از راه های اصلی تامین رشد جسمی کودکان تالاسمیک است و لازم است این درمان همراه با تزریق خون به طور منظم همراه باشد.
کلیدواژگان: تزریق دفروکسامین، رشد جسمی، کودکان، تالاسمی ماژو -
صفحه 201مقدمه
هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر 10 هفته تمرین قدرتی بر میزان گیرنده های نیکوتینی استیل کولین(nAChR) عضلات اسکلتی کند و تند انقباض موش های صحرایی بود.
روش بررسیدر این پژوهش 10 سر موش نر ویستار به طور تصادفی به دو گروه کنترل(5=n) و تمرین قدرتی(5=n) تقسیم شدند. تمرین قدرتی 10 هفته به طول انجامید. برنامه تمرین قدرتی شامل بالارفتن همراه با وزنه از نردبانی به طول یک متر با زاویه 85 درجه نسبت به زمین بود که وزنه هایی که به دم آنها وصل شد از 35 گرم در هفته اول تا 600 گرم در هفته آخر به طور تدریجی اضافه شد. 48 ساعت بعد از ده هفته تمرین، حیوانات با ترکیبی از کتامین و زایلازین بی هوش و عضلات درشت نئی و نعلی آن ها جدا شده و بلافاصله در نیتروژن مایع منجمد و سپس در دمای منفی 70 درجه نگهداری شدند. اندازه گیری nAChR به روش الایزا(Accurate Chemical، USA) انجام شد.
نتایجنتایج تحقیق نشان داد بین میزان nAChR گروه کنترل با گروه تمرین قدرتی در عضله کند انقباض و در عضله تند انقباض تفاوت معنادار وجود دارد(به ترتیب 00/0=P و 03/0= P). بعد از اجرای تمرین قدرتی، بین میزان nAChR در عضلات کند و تند گروه تمرینی تفاوت معنادار وجود داشت(02/0= P)، درحالی که این تفاوت در گروه کنترل معنادار نبود(07/0= P).
نتیجه گیریبا توجه به افزایش معنادار میزان nAChRدر هر دو نوع عضله کند و تند انقباض بعد از اجرای تمرین قدرتی، به نظر می رسد تمرین ورزشی می تواند از طریق تسریع عوامل نروتروفیکی دخیل در ساخت و دسته بندی nAChR، نقش کلیدی در افزایش میزان گیرنده های استیل کولین نیکوتینی داشته باشد.
کلیدواژگان: گیرنده نیکوتینی استیل کولین، تمرین قدرتی، عضله اسکلتی، موش صحرایی -
صفحه 211مقدمه
مطالعات نشان داده اند ژل رویال دارای انواع فعالیت های بیولوژیکی در سلول ها و بافت های مختلف است. با توجه به اینکه ژل رویال حاوی ترکیباتی بوده که اثرات مطلوبی بر سیستم مرکزی اعصاب و عملکردهای عصبی دارند، هدف تحقیق حاضر بررسی اثر ژل رویال بر یادگیری و حافظه در رت بوده است.
روش بررسیرت های نر از نژاد ویستار به دو گروه ژل رویال و گروه کنترل تقسیم شدند. در گروه ژل رویال رت ها به مدت 10 روز غذای حاوی 3% ژل رویال بجای غذای معمولی دریافت کردند. سپس حافظه و یادگیری در این حیوانات، هم از طریق آزمون یادگیری اجتنابی غیر فعال (یک روز و یک هفته پس از دریافت شوک الکتریکی) و هم از طریق آزمون ماز آبی موریس (یک روز و یک هفته پس از یک دوره 4 روزه یادگیری) بررسی گردید.
نتایجنتایج نشان دادند که غذای حاوی ژل رویال بطور معنی داری زمان اولین ورود به اتاق تاریک را یک هفته پس از شوک الکتریکی در آزمون یادگیری اجتنابی غیر فعال در گروه ژل رویال نسبت به گروه کنترل افزایش داد. در مرحله یادگیری آزمون ماز آبی موریس، رت های دریافت کننده ژل رویال نسبت به گروه کنترل طی زمان و مسافت کمتری سکوی فرار زیر آب را پیدا کردند و هم چنین یک هفته پس از یادگیری، در فاز بیادآوری زمان بیشتری را در ربعی که قبلا سکوی فرار قرار داشت گذراندند.
نتیجه گیرینتایج ارائه شده پیشنهاد می کند که ژل رویال می تواند با تاثیر مثبت بر عملکردهای عصبی موجب بهبود روندهای شناختی گردد و احتمالا در پیشگیری و درمان برخی از اختلالات عصبی نقش بارزی داشته باشد.
کلیدواژگان: ژل رویال، یادگیری و حافظه، آزمون ماز آبی موریس، آزمون یادگیری اجتنابی غیر فعال و رت -
صفحه 220مقدمهزایمان یکی از دردناکترین تجربه زنان در طول زندگی محسوب می شود، لذا دستیابی به تدابیری جهت تسکین درد زایمان خصوصا با استفاده از روش های غیر تهاجمی ضروری به نظر می رسد. این مطالعه به منظور مقایسه تاثیر دو روش طب فشاری و ماساژ یخ برشدت درد، سطح اضطراب و طول لیبر در زنان نخست زا انجام شد.روش بررسیدر این مطالعه تجربی 165 زن نخست زا به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه اول: طب فشاری، گروه دوم: ماساژ یخ و گروه سوم: کنترل. هر گروه شامل 55 زن نخست زا بود. مداخله در دیلاتاسیون 4-3 سانتیمتر و در نقطهLI-4 اعمال شد. مدت مداخله 30 دقیقه بود. در گروه یک از فشار و در گروه دو از ماساژ یخ استفاده شد. شدت درد زایمان و سطح اضطراب در سه گروه توسط نمودار بیان دردAS) و پرسشنامه اسپیل برگر موقعیتی در دو مرحله مورد ارزیابی قرار گرفت. طول مدت مرحله اول و دوم زایمان در سه گروه با یکدیگر مقایسه شد.نتایجشدت درد بلافاصله بعد از مداخله در گروه طب فشاری و ماساژ یخ نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت، (001 /0≥ P) شدت درد در گروه ماساژ یخ کمتر بود. در گروه کنترل شدت درد افزایش یافت(001 /0≥ P). سطح اضطراب و طول مرحله اول و دوم زایمان در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافته بود(001/0≥ P).نتیجه گیریهر دو روش طب فشاری و ماساژ یخ سبب کاهش شدت درد، طول مدت مراحل زایمان و سطح اضطراب در زنان نخست زا شد، اما تاثیر ماساژ یخ بیشتر بود.
کلیدواژگان: طب فشاری، درد، لیبر، ماساژ یخ -
صفحه 229مقدمهامروزه سزارین به عنوان یک عمل جراحی عادی انجام شده و علاوه بر اینکه بسیاری از تجهیزات و تخت های بیمارستانی و افراد مجرب در ارتباط با آن درگیر می شوند، میزان مرگ و میر و عوارض در مادرانی که سزارین می شوند، بیشتر از زایمان طبیعی است. در این تحقیق به عنوان گام اول جهت کاهش سزارین، به بررسی فراوانی سزارین و علل آن در استان یزد پرداخته شده است.روش بررسیاین مطالعه به صورت توصیفی مقطعی بوده که در استان یزد از اول فروردین تا پایان اسفند 1388 به مدت یک سال انجام پذیرفته است. با استفاده از فرم های تنظیمی تمامی زایمان ها و اندیکاسیون های سزارین بررسی گردیده و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. جمعیت آماری 24241 نفر بوده که با نمونه مورد مطالعه معادل بود.نتایجنتایج بررسی نشان داد 5/44/. کل زایمان های استان به روش سزارین انجام شده که 5/73% آن غیر اورژانسی(الکتیو) و 5/26% آن اورژانسی بوده است. بررسی علل سزارین نشان می دهد که شایع ترین علت در سزارین غیر اورژانسی، سزارین قبلی و در سزارین اورژانس، دیسترس جنین بوده است.نتیجه گیریدر مطالعه حاضر سزارین در مقایسه با آمار جهانی از میزان بالایی برخوردار است. لازم است با ارائه آموزش های لازم و افزایش آگاهی افراد نسبت به عوارض سزارین، جهت کاهش آن چاره اندیشی گردد.
کلیدواژگان: زایمان طبیعی، سزارین، بررسی علل -
صفحه 237مقدمهامروزه اصلاح و بازاندیشی نسبت به ظاهر و رفع نواقص و معایب واقعی یا خیالی آن به واسطه جراحی زیبایی دغدغه فکری تعداد قابل توجهی از افراد جامعه شده است. این مطالعه با هدف مقایسه اختلالات اضطرابی، افسردگی و تصویر بدنی متقاضیان جراحی زیبایی با افراد غیرمتقاضی انجام شد.روش بررسیپژوهش حاضریک بررسی علی مقایسه ای است. متقاضیان جراحی زیبایی 62 نفربودند که با روش نمونه گیری در دسترس و غیرمتقاضیان با همتاسازی سن، جنسیت وسطح تحصیلات از میان بستگان داوطلبین جراحی زیبایی انتخاب شدند، بنابراین آزمودنی های پژوهش حاضر 124نفر بودند. همچنین متقاضیان جراحی زیبایی مراجعانی بودند که درطی سه ماه به مراکز تخصصی جراحی زیبایی شهر ارومیه مراجعه کرده بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه SCL-90-R و پرسشنامه خود توصیف گری بدنی مارش (PSDQ)و پرسشنامه سنجش اطلاعات دموگرافیک جمع آوری گردید. یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 و آمار توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیری M ANOVA)) و آزمونt-test مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.نتایجنتایج نشان داد که بین افراد متقاضی و غیرمتقاضی جراحی زیبایی از لحاظ اختلالات اضطرابی، افسردگی و تصویر بدنی تفاوت معنی داری وجود دارد.نتیجه گیریهمانند دیگر تخصص ها در پزشکی، مداخله های جراحی زیبایی نیز قبل از آنکه بر روی بیماران اعمال شوند، باید تحت کار آزمایی های بالینی دقیقی قرار بگیرند و ارزیابی و ترغیب بیماران به مشاور و روانپزشک قبل از انجام دادن جراحی زیبایی حائز اهمیت می باشد.
کلیدواژگان: اختلالات اضطرابی، ترس مرضی، وسواسی جبری، افسردگی، تصویر بدنی، جراحی زیبایی -
صفحه 249مقدمه
پیروی از برنامه های درمانی تجویز شده یک چالش مهم در بیماران مبتلا به بیماری های مزمن بخصوص دیابت است. پژوهش حاضر به منظور بررسی ارتباط کانون کنترل سلامت، خطای حافظه و رابطه پزشک- بیمار با پیروی از درمان انجام گرفته است.
روش بررسیدر این مطالعه شرکت کنندگان 115 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع II شهرستان تبریز بودند که طی فاصله زمانی خرداد تا مرداد ماه سال 1389 به به درمانگاه غدد بیمارستان سینا تبریز مراجعه کرده بودند. برای گردآوری اطلاعات پس از سوالات دموگرافیک، پرسشنامه رابطه پزشک بیمار(PDRQ-9)، مقیاس چند وجهی کانون کنترل سلامت(MHLC)، پرسشنامه ی خطای حافظه گذشته نگر و آینده نگر(PRMQ) و مقیاس پیروی کلی(GAS) در مورد افراد شرکت کننده اجرا گردید. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون معناداری همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه گام به گام استفاده شد.
نتایجنتایج نشان داد بین کانون کنترل بیرونی قدرت- دیگران، کانون کنترل سلامت درونی و رابطه مطلوب پزشک بیمار با پیروی از درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع II رابطه مثبت و بین خطای حافظه با پیروی از درمان، رابطه منفی وجود دارد.
نتیجه گیریبراساس نتایج پژوهش حاضر، بیماران دیابتی نوع II که بیشتر افراد قدرتمند همچون پزشکشان را مسئول سلامت خود دانسته، در وهله بعد به نقش خود در کنترل سلامتشان معتقدند، همچنین رابطه مطلوبی با پزشکشان داشته و از خطای حافظه کمتری برخوردارند پیروی از درمان بیشتری از خود نشان می دهند.
کلیدواژگان: کانون کنترل سلامت، خطای حافظه، رابطه پزشک - بیمار، پیروی از درمان
-
Page 125IntroductionOne of the coeliac disease(CD) symptoms is infertility and adverse pregnancy outcomes. Furthermore, we are not cognizant of any CD reports in pregnancy in Iran. Therefore, this study aims to prospectively estimate the prevalence of undiagnosed CD in a population of pregnant women as well as its complications in pregnancy.Methods796 pregnant women with mean age of 26 years(SD= 26) and mean pregnancy duration of 5.4 months participated in this descriptive study from 2007 to 2008. Total IgA test and antitissue transglutaminase(tTGA) antibodies were measured. Those with positive TGA underwent histological biopsy specimens according to modified Marsh classification.ResultsA positive CD serology for tTGA was obderved in 17(2.1%) out of 796 pregnant women. Out of the 17 seropositive patients, 10 had abnormal histology compatible with CD(Marsh I-IIIc) symptoms. Two pregnant women had already experienced miscarriage. Moreover, 3 patients had born low birth weight babies.ConclusionIn this study, there was no significant relationship between CD and high incidence of adverse outcomes. Overall, 1 out of 66 pregnant women(1.5% rate of prevalence) suffered from CD. Celiac disease shows different severity in different individuals. In other words, not every celiac patient is at high risk for its complications. This may propose that gluten free diet could be avoided in the patients who have a normal pregnancy.Keywords: Coeliac Disease, Pregnancy, Pregnancy Complications, Serology, Iran
-
Page 133Introduction
Garlic has been demonstrated to have anticancer activity in some studies; however its effect on fibrosarcoma is not evident. This study intends to examine the preventive and curative effects of fresh garlic extract and its aerial parts on the growth of WEHI-164 fibrosarcoma cells in Balb/c mice.
MethodsIn this preclinical study, 48 female inbred Balb/c mice(6 to 7 weeks old) were divided in to 6 groups of 8 each. A single aliquot of WEHI-164 cells(5 × 106 cells/100 μl) was injected subcutaneously in the chest of animal. Two weeks before or three weeks after cell injection, 0.2 cc of normal saline or 20 mg/kg extract of garlic or its aerial parts were injected intraperitoneally(IP) to the Balb/c mice. The tumors sizes were compared with each other, using ANOVA test. The antioxidant potential and total phenolic compounds of the extracts were also assessed.
ResultsThe mean sizes of tumor growth in groups which received fresh garlic extract or its aerial parts were smaller than that of control group. However this difference was significant on the 21st day only in garlic extract group(p<0.05). The antioxidant power of fresh garlic involved 35.6%, whereas for its aerial parts it was 15.3%. Moreover, the general amount of phenol in fresh garlic was 12.61 mg/g and in its aerial parts was 2.44 mg/g.
ConclusionGarlic consumption might have a crucial role in prevention and control of fibrosarcoma growth. Furthermore, the phenolic compounds and antioxidant activity of garlic aerial parts are less in comparison to garlic itself, however, higher doses might have anticancer activity
Keywords: Fibrosarcoma, Mice, Inbred BALB C, Phenols, Garlic, Antioxidants -
Page 142IntroductionAllergic diseases are among the common diseases in children and one of the common causes of disability in many societies. Increased incidence of these diseases in recent years in many countries has been reported. Allergies in children have several risk factors, including maternal stress during pregnancy.MethodsIn this descriptive-analytic study, 290 pregnant women referred to two general and private hospitals in Yazd were studied. Subjects were selected during 2010 by non-randomized simple sampling. Anxiety level in pregnant mothers was determined by PRAQ (Pregnancy Anxiety Questionnaire). IgE (Immunoglobulin E) levels in Cord blood and maternal blood were determined by ELISA method. The results were analyzed by SPSS version 16.ResultsOur findings showed that the average anxiety score in mothers whose newborns had IgE level above 0.35 IU/ml is more than mothers whose babies blood IgE was less than 0.35 IU/ml, and there was a significant relationship between cord blood IgE level and pregnancy anxiety score (P<0.001). There wasnt any significant relationship between other variables such as gender, gestational age and birth weight with cord blood IgE levels (P> 0.05).ConclusionIt seems that anxiety and fear during pregnancy are risk factors for elevation of cord blood IgE level in newborns.Keywords: Pregnancy Anxiety, Cord Blood Ige, Allergic Diseases
-
Page 152IntroductionEpisiotomy is one of the most common surgery interventions that is performed to facilitate the delivery. This study intends to determine the role of phenytoin cream on Episiotomy wound healing in primiparous women because phenytoin cream has antibacterial and anti-inflammation effects and accelerates effects of tissue repair.MethodsThis is a double-blind clinical trial included 120 primiparous women in the age range of 18-35 underwent Episiotomy and referred to alzahra Medical Training Center of tabriz(2010). The cases were randomly selected and divided into two Phenytoin and Betadin(60 for each). After delivery all of the patients used this creams daily. Recovery assessment was conducted 24 h. and, also, 10 days after birth and was measured by REEDA scale (Redness, Edema, Ecchymosis, Discharge, Approximation).Data were analyzed by t-test, chi-square, U-mann Whitney test, repeated- measurement design using SPSS/16.ResultsComparison of the REEDA(Redness, Edema, Ecchymosis, Discharge, Approximation) scores within the first 24 h. after delivery showed that mean scores in study and control groups were, respectively, 4.81 ± 1.87 and 5.07± 1.89. There are statistically significant difference between the two groups (P<0.001). By the tenth day of labor the mean score of the REEDA test in study group was 1. 1 ± 1. 15 and control group was 4.01 ±1.43. There was significant difference between both groups (P<0.001).ConclusionFindings showed that use of topical phenytoin increases rapidity of Episiotomy wound healing. It is recommended to accelerate wound healing of Episiotomy on primiparous women.Keywords: Episiotomy, Phenytoin, Healing, Primiparous, Betadin, Repair
-
Page 159IntroductionPostpartom hemorrhage is one of the most major problems that threaten the mother's health and is regarded as one of the most important reasons for mortality specially in the developing countries. So far, many studies have been conducted in regard to effectiveness of chemical and herbal medicine on decrease of Postpartom hemorrhage. This study aimed to investigate effectiveness of date (Rutab) on postpartum hemorrhage.MethodsThis is a clinical trial study in which 94 subjects, having the adequate criteria for the research, were selected in Shahid Sadoughi Hospital. The participants were divided into two groups. In the first group, immediately after placenta delivery infusion, 20 unit oxytocin in 1000 ml 5% dextrose in water with normal salin solution(group 1) were given, whereas in the second group, infusion of 10 unit oxytocin in 1000 ml 5% dextrose in water with normal salin solution associated with 100 gram date (Rutab) were given and the patients were required to have them in 10 minutes. At the same time a plastic and a cotton sheet were widen under the patients. Blood loss was determined by regular weighting of the buttocks that were previously weighted. The difference was calculated before and after weight (1 gram increase in weight was considered to be equivalent to 1ml blood). Data were submitted to SPSS software and then analyzed by T-test, Chi-squre, Mann-whitney.ResultsThe two groups were homogenous in regard to all the variables. The study results indicated that the bleeding mean was 127/11 ml at the two hour after delivery in the first group and 68/5 ml in the second group. There was a significant difference between postpartum hemorrhages of the two groupsConclusionSince date(Rutab) was more effective than infusion oxytocin on post partum hemorrhage and no side effect was reported for that, it is recommended that its significance will be prposed to related specialist. Moreover, extra investigations are necessitated for future studies.Keywords: Postpartum hemorrhage, Oxytocin, Date
-
Page 167IntroductionCoronary angiography is frequently applied for diagnostic purposes in patient with coronary artery disease. There is no consensus about the optimal time for the ambulation on patients following femoral arterial puncture. This study intended to investigate the differences between 6 hours of complete bed rest and 2 hours of complete bed rest for the patients after angiography.MethodsThis clinical trial study was performed in 100 patients candidated for coronary angiography. The patients were randomly divided in to experimental and control groups. Primarily, demographic data was filled, and then intervention was done for two groups. The arterial sheath was immediately removed after the procedure. Hemostasis was achieved by manual compression and maintained with sandbags. Early ambulation was performed after two hours of supine bed rest following sheath removal. The incidence of bleeding and hematoma was documented in 24 hours after the procedure.ResultsOur findings were indicative of no significant differences between the two groups in terms of gender, age, body mass index, catheter size, total procedure duration, total hemostasis time, history of anticoagulant drag use and coagulation tests before angiography.ConclusionAmbulation of 2 hours after angiography via the femoral artery is as feasible and safe as that of 6 hours of bed rest. Therefore, an early ambulation protocol can shorten hospital stay without significant vascular complication.Keywords: Coronary Angiography, Early Ambulation, Bleeding, Hematoma
-
Page 176IntroductionIn patients with polycystic ovary syndrome hyperinsulinaemia, insulin resistance, dyslipidemia and hyperglycemia may represent an increased risk for coronary cardiovascular disease. This study aimed to investigate risk factors for cardiovascular disease based on polycystic ovary syndrome phenotypes in Shiraz.MethodsThis Cross-sectional study was performed on 3200 students aged 18-14. Demographic survey, clinical signs of androgen excess (acne, hirsutism, alopecia), Ultrasound were applied in order to find the cyst. Tests included prolactin, dehydroepiandrodion sulfate, and oral glucose tolerance test, fasting blood glucose, blood sugar two hours later, triglycerides, cholesterol, high density lipoprotein. Data were submitted to SPSS software, version 11.5 and then analyzed by chi-square tests.ResultsThe serum cholesterol mean in four phenotypes had a statistically significant relationship with non-PCOS patients(p<0.05). Mean of serum cholesterol in oligomenorrhea, Hyperandrogenism and polycystic ovary phenotype (195.09±30.28) was higher than the other phenotypes. Mean of serum cholesterol and low density lipoprotein(LDL-C) were significantly higher in patients with Hyperandrogenism and polycystic ovarian phenotype(130.046±26.27) and oligomenorrhea, Hyperandrogenism and polycystic ovary syndrome phenotype(138.58±28.34) compared with non-infected individuals. Serum glucose mean in all phenotype was higher than non-infected after two hours and it showed a significant relation in oligomenorrhea and also polycystic ovarian phenotype(98.03 ± 20.98 versus 87.5±12.97) with non-infected individuals.ConclusionBiochemical factors that lead to increased risk of cardiovascular diseases is increased in patients with polycystic ovary syndrome. Therefore, it should be attended in prevention programsKeywords: Risk Factors for Coronary Heart Disease, Polycystic Ovary Syndrome
-
Page 187IntroductionBurning mouth syndrome is characterized by an oral burning sensation, usually in the absence of clinical and laboratory findings. BMS is estimated to involve 1 to 5% of the adult population and is mostly reported within middle-aged women. The etiology of this disease is not thoroughly identified yet and there is a debate over the significance of Psychological factors in creating BMS. This study intended to examine the relationship between psychological factors with pain reports and psychosocial profiles of BMS patients to determine whether psychological factors are related to pain reports and burning mouth of patients. Therefore frequencies of psychological factors were analyzed.Methods30 patients with BMS participated in this study. They were homogenous regarding age, sex with the control group. In addition, education was possibly homogenized. The participants completed SCL-90 questionnaire for their anxiety, depression, somatic and psychotic symptoms to be scrutinized. Then, t-test was applied to analyze the research data.ResultsMean of anxiety(case20/8, control 9/53), depression(case 26/53, control 13/40), somatic(case 23/7, control 15/26) and psychotic(case 19/60, control 8/10) symptoms were higher in BMS group rather than in control groups. T-test results indicated there was no statically significant difference between BMS and control group in regard to psychological symptoms(p< 0.0001).ConclusionThe study findings indicate that psychological disorders may predispose the patients to the development of BMS.Keywords: Burning Mouth Syndrome, Anxiety, Depression, Phsychology
-
Page 194IntroductionThalassemia major is one of the most common chronic blood disorders that is characterized by reduced or lack of production of one or more globin chains. Treatment with transfusion programs, chelating therapy has considerably prolonged survival in thalassemic patients. Studies have demonstrated that chelation therapy regularly can prevent from disorders in growth of thalassemic children. This study intended to determine the effect of defroxamine injection on physical growth in children with Thalassemia major.MethodsThis is a descriptive-analytical investigation in which 500 children with thalassemia major were enrolled by using systematic random sampling. The patients were the ones who attended to Shiraz transfusion centers and were divided into two groups of defroxamine group who had defroxamine injection before and the control group in which the patients did not receive any defroxamine injection. Data were collected by measuring the height, weight, arm and head circumference and interviewing with parents of children. SPSS software was utilized to analyze the data through inferred statistic tests(chi-square and variance analysis).ResultsThe results indicated that 62.8 percent of patients have regular defroxamine injection. There was a significant difference between two groups in regard to the mean height, weight and arm circumference(P=0. 001) and head circumference(P=0.02).ConclusionThe study findings demonstrated that chelation therapy will be effective in promoting the physical growth of children with Thalassemia major specially during the first years of life. It is recommended that patients receive regular blood transfusion with chelation therapy.Keywords: Defroxamine Injection, Physical Growth, Children, Thalassemia Major
-
Page 201Introduction
This study aimed at determining the impact of strength training on the rate of Nicotinic Acetylcholine Receptor(nAChR) at fast and slow twitch skeletal muscles of rats.
MethodsTen Wistar rats were divided into two groups randomly: control group(n=5) and strength-training group(n=5) which the latter group participated in a 10-week strength-training program. The strength training program consisted of climbing a 1-meter–long ladder set at 85° angle, with a weight attached to the rats’ tails. The attached weight was gradually increased from 35 g during the first session, to 600 g at the last session of the training program. Forty-eight hours after 10-week training, animals were anaesthetized with a mixture of Ketamine TM and Xylazine and the soleus and anterior tibialis were removed under sterile condition. After removal, tissues were quickly frizzed in liquid nitrogen and then were kept at -70 ° C for later usage. For nAChR assay, ELISA kit(Accurate Chemical, USA) was utilized.
ResultsThe study results revealed that there was a significant difference between control and strength training groups in nAChR rate in both slow and fast twitch muscle (respectively, P= 0.00 and P=0.03). The results also showed that there was a significant difference among fast and slow twitch muscle’s nAChRs in strength(P=0.02), though such difference was not observed in control group(P= 0.07).
ConclusionRegarding significant increase of nAChR in both slow and fast twitch muscles following strength training, strength training seems to play a crucial role in increase of nAChR in fast and slow twitch muscle through neurotrophic factors that contribute to synthesis and clustering of nAChR.
Keywords: Receptors, Nicotinic, Exercise, Resistance Training, Muscle, Skeletal, Rats Wistar -
Page 211Introduction
Studies have proposed that royal jelly(RJ) has various biological activities in different cells and tissues. Since it has been demonstrated that RJ contains compounds having desirable effects on central neurons system and neural functions, the present study aimed to investigate the effect of royal jelly on learning and memory in rats.
MethodsMale wistar rats were divided into two groups, the royal jelly and the control. In the RJ group, the rats received a food that contained 3% RJ instead of regular food for 10 days. Then learning and memory were investigated in these animals through both passive avoidance learning test(1 day and 1 week after receiving electrical shock) and Morris water maze test(1 day and 1 week after a 4-day learning period).
ResultsThe study results indicated that the food containing RJ in the RJ group significantly increased the time of the first entrance to the dark room one week after the electrical shock in passive avoidance learning test. In other words, the findings suggest an improvement of learning and memory in RJ group. In the acquisition phase of Morris water maze test, rats receiving RJ found the underwater escape plate during less time and distance comparing with the control group. Furthermore, one week after the acquisition phase, in the retention phase, rats spent more time in the quadrant in which the escape plate was previously located.
ConclusionThe present study findings propose that Royal Jelly can improve cognitive processes through positive effects on neural functions and probably has a significant influence on prevention and therapy of some neuronal disorders.
Keywords: Royal Jelly, Memory, Maze learning, Passive Avoidance Learning, Rat -
Page 220IntroductionDelivery is one of the most painful experiences to women throughout life; therefore, it seems essential to obtain remedies for labor pain relief, especially in regard to non-invasive methods. This study intends to compare effect of two methods of acupressure and ice massage on the pain severity, anxiety level and length of labor in nulliparous womenMethodsIn this experimental study, 165 nulliparous women were randomly assigned to three groups. First group: acupressure, Group II: ice massage, and group III: control. Each group consisted of 55 women. Intervention was exerted in cervical dilatation of 3-4 cm on LI-4 and intervention period lasted for 30 minutes. In the first group pressure and in the second group ice massage was applied. Labor pain and anxiety levels in the three groups were assessed by VAS and Spielberger state questionnaire in two stages. Duration of first and second stage of labor was compared in the three groups.ResultsThere was a significant decrease in pain immediately after intervention in ice massage and acupressure groups in comparison to the control group (P≤0/001). Moreover, pain was decreased more in the ice massage group, whereas pain intensity was increased in the control group (P≤0/001). Anxiety level and the length of first and second stage of labor were significantly reduced (P≤0/001) in comparison with the control group.ConclusionBoth acupressure and ice massage lead to reduce pain intensity, duration of labor and level anxiety in nulliparous women, the ice massage appeared to be more influentialKeywords: Acupressure, Pain, Labor, Ice Massage
-
Page 229IntroductionToday, c/s is performed as a usual surgery. Not only it involves a lot of facilities, hospital beds, and specialists, but also risk of death for mother and baby is more than natural childbirth. This study intends to investigate the prevalence and causes of cesarean section in Yazd Province as a first step to reduce caesarean section.MethodsThis cross-sectional study was conducted in Yazd province during one year. Using regulatory forms, all the indications and deliveries for cesarean were reviewed. The Population was 24,407 people, according to which actuarial equivalent samples were studied in this study. Data were analyzed by spss software.ResultsThe results showed 44.5 /. of all deliveries were done with Cesarean section in which 74 / of them were non-emergency and 26.5 % were emergency cases. Moreover, the reasons of Caesarean section were investigated and results indicated that the most common reason in non-emergency cases were previous caesareans, whereas regarding emergency caesareans, it was fetal distress.ConclusionThe present study reveals high rates of caesarean section in comparison with global statistics. Therefore, it is necessary to provide the necessary trainings and increase awareness of the complications of cesarean delivery to decrease it.Keywords: Vaginal Delivery, Cesarean Section, Causes
-
Page 237IntroductionToday revising and rethinking of the appearance and eliminating its flaws, real or imaginary, through cosmetic surgery is the main concern of some individuals. This study was conducted in order to compare the body image, depression and anxiety disorders between applicants of cosmetic surgery and non-applicants.MethodsThe present study is of cause–comparison type. Cosmetic surgery applicants involved 62 participants who were selected by available sampling from those who referred to specialized centers for cosmetic surgery in Urumia during a three-month period; the non-applicants were homogenized with applicants regarding their age, gender, and level of education who were selected from the applicants’ relatives. So the study subjects were 124 individuals. Data were collected via a questionnaire about demographic characteristics, SCL-90-R and PSDQ questionnaires. The data were submitted to SPSS (ver. 16) and were analyzed using descriptive statistics, multivariable analysis of variance (MANOVA), and t-test.ResultsResults showed that there is a significant difference between applicants for cosmetic surgery and non-applicants in regard to body image, depression and anxiety disorders.ConclusionLike other medical specialties, cosmetic surgical interventions should undergo precise clinical trial before exerting on the patients. Therefore, Assessment and encouraging patients to refer to psychiatrists and consultants before operation is significant.Keywords: Anxiety Disorders, Phobic Disorders, Obsessive Compulsive Disorders, Depression, Body Image, Surgery, Plastic
-
Page 249Introduction
One of the important challenges in patient with chronic diseases specially diabetes is adherence to therapy of treatment. While the patients don’t follow the treatment program, They get into critical consequences like relapse of illness, intensification of disability, necessity of emergency and hospitalization. So the present study intended to investigate the relationship between health locus of control, slip memory and physician – patient relationship with aherence to therapy.
MethodsTo carry out this research, 115 adults with type Π diabetes(men and women) who had referred to Glands clinic of Sina hospital in Tabriz from June to August 2010, completed the following five research questionnaires: demographic information questions, patient – doctor relationship questionnaire(PDRQ-19), General Aherence to therapy Scale(GAS), Prospective and retrospective memory questionnaire(PRMQ), and Multidimensional health locus of control(MHLC). In order to analyze the data, both descriptive and inferred statistics were applied including Pearsons correlation coefficient and multiple regression analysis methods.
ResultsThe study findings indicated that there exist a positive significant relation between external health locus of control(other- powerful), internal health locus of control and desired physician- patient relationship with adherence to therapy in diabetic patients of type Π. However, results revealed a negative significant relationship between slip memory and adherence to therapy.
ConclusionThe study results proposed that the patients with diabetes type Π, who regard more powerful individuals as responsible for their health like their physician, believe in their own role in control of their health in the second place. Furthermore, they had a desired relationship with their physicians, showed less slip memory, and displayed more adherence to therapy.
Keywords: Internal External Control, Memory, Physician Patient Relations, Therapeutics, Diabetes Mellitus, Type 2