فهرست مطالب
نشریه حسابداری سلامت
پیاپی 1 (تابستان 1391)
- تاریخ انتشار: 1391/05/07
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-16مقدمهاصلاح نظام های بودجه ریزی کمک شایانی به اقتصاد کشور می کند. هرچند که به نظر می رسد اجرای کامل بودجه ریزی عملیاتی با موانعی از جمله افزایش اختیارات مدیران اجرایی رده های پایین، تغییر رویکرد حسابداری دولتی به حسابداری تعهدی و اصلاح قانون محاسبات عمومی کشور روبه رو است، اما تغییر نظام بودجه ریزی به بودجه ریزی عملیاتی امری ضروری و اجتناب ناپذیر برای اقتصاد کشور به شمار می رود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی موانع موجود در فرایند استقرار بودجه عملیاتی بر اساس مدل شه در مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ارائه راه کارهایی برای رفع آن ها است.
روش پژوهش: جامعه آماری پژوهش، شامل مدیران مالی، مدیران برنامه ریزی و بودجه بندی در مناطق آزاد تجاری – صنعتی و همچنین، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران است. داده های مورد نیاز برای آزمون فرضیه های پژوهش، از طریق مصاحبه و توزیع پرسش نامه جمع آوری شده است. همچنین، به منظور آزمون نرمال بودن توزیع پاسخ های مربوط به هر عامل از آزمون «کلموگورف – اسمیرنف» و برای آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون های آماری «t تک نمونه ای» و «میانه یک متغیری» استفاده شده است.یافته هابر اساس نتایج پژوهش حاضر، ناتوانایی در ارزیابی عملکرد، ناتوانایی نیروی انسانی، نداشتن اختیار قانونی و نبود اختیار رویه ای و همچنین نداشتن انگیزه های پذیرش به عنوان موانع استقرار بودجه عملیاتی بر اساس مدل شه شناسایی شدند. با این وجود، عواملی مانند توانایی فنی، اختیار سازمانی، پذیرش سیاسی و پذیرش مدیریتی به عنوان مانع تشخیص داده نشدند.نتیجه گیرییافته های این پژوهش، نشان دهنده این واقعیت است که در حال حاضر، سازمان مناطق آزاد تجاری - صنعتی توانایی، اختیار و پذیرش لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را ندارد.
کلیدواژگان: مناطق آزاد تجاری، صنعتی، بودجه عملیاتی، مدل شه، پذیرش، توانایی، اختیار -
صفحات 17-32مقدمهپژوهش حاضر در راستای ارائه نگرشی جدید نسبت به اصول اخلاقی و شناخت بیش تر عقاید و دیدگاه اخلاقی مدیران مالی و بودجه، به بررسی تاثیر سازه های فردی و اجتماعی بر درک اصول اخلاقی پرداخته است.
روش پژوهش: داده های مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل فرضیه های پژوهش با استفاده از پرسش نامه پژوهشگر ساخته گردآوری شده است. جامعه آماری این پژوهش، مدیران مالی و بودجه دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور است. بر این اساس، حجم جامعه آماری شامل 88 نفر است که در نهایت 44 پرسش نامه جمع آوری شده است.یافته هانتایج حاصل از پژوهش بیانگر این است که به طور کلی سازه های فردی شامل جنسیت و سن مدیران تاثیر معناداری بر درک اصول اخلاقی به وسیله مدیران مورد بررسی ندارد. همچنین، نتایج حاصل از بررسی فرضیه های مبتنی بر سازه های اجتماعی بیانگر این است که از بین سازه های اجتماعی شامل سطح تحصیلات، رشته تحصیلی، سابقه خدمت و پست سازمانی مدیران، تنها سابقه خدمت دارای رابطه معناداری با درک اصول اخلاقی در بین مدیران مالی و بودجه دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور است و سایر موارد تاثیر معناداری بر درک اصول اخلاقی ندارد.نتیجه گیریبر اساس یافته های پژوهش حاضر، ضرورت توجه به اصول اخلاقی و برگزاری دوره های آموزشی- اخلاقی، به منظور ارتقای درک اصول اخلاقی به وسیله کارکنان و مدیران حوزه مالی دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور، بیش از پیش احساس می شود.
کلیدواژگان: سازه های فردی، سازه های اجتماعی، اصول اخلاقی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی -
صفحات 33-46مقدمههدف از این پژوهش، بررسی موارد افشاء شده و یا افشاء نشده ی عملکرد زیست محیطی به وسیله شرکت های آلاینده پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، با توجه به الزامات موجود در استانداردهای حسابداری ایران و قوانین و مقررات جاری کشور (قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون برنامه پنجم توسعه، قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و سایر قوانین مربوط) است.
روش پژوهش: در این پژوهش، سعی بر آن است تا با استفاده از روش توصیفی- پیمایشی، به بررسی موضوع پژوهش پرداخته شود. به همین منظور، پنج موضوع گزارش عملکرد زیست محیطی در 47 شرکت آلاینده از 9 صنعت برای سال های 1381 الی 1387 مورد بررسی قرار گرفته است.یافته هانتایج آزمون نسبت موفقیت در جامعه نشان می دهد که شرکت های آلاینده حداقل در 50 درصد از مشاهدات، عملکرد مالی زیست محیطی خود را در یادداشت های توضیحی صورت های مالی و گزارش های هیات مدیره به مجمع عمومی صاحبان سهام افشاء کرده اند.نتیجه گیریبر اساس یافته های پژوهش حاضر، به نظر می رسد که شرکت های آلاینده پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، عملکرد مالی زیست محیطی خود را در یادداشت های توضیحی صورت های مالی و گزارش هیات مدیره به مجمع عمومی صاحبان سهام افشاء می کنند. همچنین، تا زمانی که افشای اطلاعات عملکرد زیست محیطی غیراجباری و داوطلبانه باشد، شرکت ها برای گزارش گری از رویه های متفاوتی استفاده می کنند و میزان افشای عملکرد زیست محیطی شرکت ها در نوسان است.
کلیدواژگان: عملکرد مالی زیست محیطی، افشای اطلاعات مالی شرکت های آلاینده، گزارش گری مالی زیست محیطی -
صفحات 47-62مقدمهدر این پژوهش، عوامل موثر بر اجرای روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت در بودجه بندی عملیاتی دستگاه های دولتی استان اصفهان، بررسی شده است.
روش پژوهش: مطالعه حاضر، یک پژوهش کاربردی و از نوع پژوهش های مقطعی و توصیفی- تحلیلی است که برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز آن از پرسش نامه استفاده شده است. جامعه مورد بررسی، شامل دستگاه های دولتی استان اصفهان است که در سال 1388 به نحوی از بودجه استانی برخوردار بوده اند.یافته هانتایج حاصل از پژوهش، بیانگر آن است که در50 دستگاه دولتی استان اصفهان به غیر از توان مندی در ارزیابی عملکرد، سایر شرایط لازم برای اجرای روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت در بودجه بندی عملیاتی از جمله توان مندی کارکنان، توان مندی فنی، مشروعیت (مشروعیت قانونی، رویه ای و سازمانی) و مقبولیت (مقبولیت سیاسی، مدیریتی و همخوانی مشوق ها)، مهیا نیست.نتیجه گیریبر اساس یافته های پژوهش حاضر، در دستگاه های دولتی استان اصفهان به عنوان استان مورد مطالعه، هنوز عوامل موثر لازم برای اجرای هزینه یابی بر مبنای فعالیت در بودجه بندی عملیاتی فراهم نیست. این در حالی است که بدون بکارگیری روش های نوین هزینه یابی در بودجه بندی عملیاتی، سخن گفتن از اصلاحات در نظام بودجه بندی و تغییر از بودجه برنامه ای به عملیاتی کار مشکلی است.
کلیدواژگان: هزینه یابی بر مبنای فعالیت، بودجه، دستگاه های دولتی، بودجه بندی عملیاتی -
صفحات 63-72مقدمه
هدف از این مطالعه، اندازه گیری و تعیین وضعیت تامین منابع مالی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی زنجان طی سال های برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (1384- 1388) است.
روش پژوهش: این پژوهش، یک مطالعه توصیفی و از نوع پژوهش های کاربردی است. ابزار جمع آوری داده ها چک لیستی مشتمل بر دو قسمت است که، پس از بررسی روایی محتوا1، برای جمع آوری داده های مربوط به مشخصات بیمارستان های مورد مطالعه استفاده شده است. همچنین، داده های گردآوری شده، با استفاده از نرم افزار اکسل نسخه 2007 دسته بندی و تجزیه و تحلیل شده است.یافته هانتایج نشان می دهد که، به طور متوسط، 72% درآمد بیمارستان ها مربوط به مبالغ دریافتی از سازمان های بیمه گر، 20% مربوط به مبالغ دریافتی از بیماران و 8% مربوط به مبالغ دریافتی بابت عملکرد درمانی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
نتیجه گیریبنا به نتایج بدست آمده، بیمارستان ها باید جهت کاستن از هزینه ها اقدام جدی به عمل آورند و برای وصول حداکثر مطالبات تلاش کنند. همچنین، یکی از دلایل احتمالی کم بودن سهم پرداختی سازمان های بیمه گر از درآمد کل در بیمارستان های کوچک تر می تواند نبود پوشش کامل بیمه ای در این مناطق باشد.
کلیدواژگان: بیمارستان، تامین مالی، درآمد، برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران -
صفحات 73-84مقدمه
در پژوهش حاضر سعی بر آن است که با استفاده از روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت، قیمت تمام شده دیالیز در بیمارستان شهید صدوقی یزد محاسبه و با تعرفه خدمت مقایسه شود.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کاربردی است که به شیوه توصیفی و به صورت مقطعی و گذشته نگر انجام شده است. داده های مورد نیاز برای بررسی موضوع پژوهش، از طریق فرم های طراحی شده، مصاحبه با مسئولین بخش و بیمارستان و مشاهده مستقیم فعالیت های بخش دیالیز بیمارستان شهید صدوقی یزد گردآوری شده است. سپس، قیمت تمام شده خدمت دیالیز با استفاده از روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت و با بکارگیری نرم افزار اکسل نسخه 2007 محاسبه شده است.یافته هابررسی های انجام شده نشان می دهد که کل هزینه ها و درآمد اختصاصی بخش، به ترتیب، مبلغ 772ر906ر723ر1 و 000ر900ر304ر2 ریال است. هزینه واحد خدمت دیالیز نیز 028ر442 ریال محاسبه شده است.
نتیجه گیریبر اساس یافته های پژوهش، می توان بیان کرد که هرچند هزینه واحد دیالیز از تعرفه آن کمتر بوده است، اما از طریق بهبود عملکرد، بویژه استانداردسازی مصرف، به منظور کاهش هزینه های مصرفی، و نیز اصلاح روش های مدیریت منابع انسانی، می توان قیمت تمام شده خدمت دیالیز را کاهش داد.
کلیدواژگان: قیمت تمام شده، هزینه یابی بر مبنای فعالیت، خدمت دیالیز، بیمارستان -
صفحات 85-110مقدمههدف این پژوهش بررسی میزان آشنایی مدیران ارشد مالی دستگاه های اجرایی استان فارس با روش های نوین بودجه ریزی و همچنین بررسی میزان موافقت یا مخالفت آن ها با تغییر و تحولات جاری در نظام بودجه ریزی دستگاه های اجرایی محل فعالیت آن ها است.
روش پژوهش: مطالعه حاضر، از نوع پژوهش های پیمایشی است که جهت گردآوری اطلاعات لازم، 78 پرسش نامه پژوهشگر ساخته در بین مدیران ارشد مالی دستگاه های اجرایی استان فارس توزیع شده است. برای آزمون دو فرضیه اصلی و دوازده فرضیه فرعی پژوهش، از آزمون های آماری دوجمله ای، کای مربع و من ویتنی استفاده شده است.یافته هانتایج حاصل از پژوهش بیانگر آن است که سطح آشنایی مدیران ارشد مالی دستگاه های اجرایی استان فارس با روش های نوین بودجه ریزی همچون روش بودجه ریزی بر مبنای صفر، روش بودجه ریزی برنامه ای و نظام طرح ریزی، برنامه ریزی و بودجه ریزی، پایین است، ولی، روش بودجه ریزی عملیاتی از این قاعده مستثنی است. همچنین، نتایج بدست آمده نشان می دهد که مدیران مورد بررسی، روش بودجه ریزی مورد استفاده در دستگاه اجرایی محل فعالیت خود را مناسب تشخیص نداده و به میزان زیادی با تغییر روش بودجه ریزی موافق هستند.نتیجه گیریبر مبنای یافته های پژوهش، سطح آشنایی مدیران ارشد مالی دستگاه های اجرایی استان فارس با روش های نوین بودجه ریزی به جز روش بودجه ریزی عملیاتی، پایین است. از نظر آزمودنی ها، ضرورت تغییر روش بودجه ریزی در دستگاه اجرایی محل فعالیت آن ها تابعی از میزان آشنایی مدیران ارشد با روش های نوین بودجه ریزی نیست.
کلیدواژگان: نظریه های بودجه ریزی، روش های بودجه ریزی، دستگاه های اجرایی، بودجه ریزی عملیاتی -
صفحات 111-125مقدمه
توجه به ایفای نقش صحیح و به موقع مسئولیت پاسخ گویی و ارزیابی عملکرد مدیران، بکارگیری مبنای تعهدی در ثبت رویدادهای مالی واحدهای دولتی را بسیار موثر می سازد. از این رو، بررسی مزایا و معایب این مبنای حسابداری و عوامل موثر بر پیاده سازی آن ضروری به نظر می رسد.
روش پژوهش: این پژوهش، از نوع پژوهش های پیمایشی است. داده های مورد نیاز برای آزمون فرضیه های پژوهش، از طریق توزیع پرسش نامه پژوهشگر ساخته بین نمونه ای از مدیران مالی، روسای حسابداری و حسابداران شاغل در دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور و واحدهای تابعه گردآوری شده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران محاسبه شده و برای انتخاب نمونه آماری، از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده، استفاده شده است. فرضیه های پژوهش با استفاده از آزمون t و تحلیل واریانس، آزمون شده است.یافته هانتایج حاصل از پژوهش نشان دهنده این است که عوامل مدیریت، نیروی انسانی متخصص، قوانین و مقررات، چارچوب نظری و فرهنگ پاسخ گویی و پاسخ خواهی بر بکارگیری حسابداری تعهدی در بخش دولتی تاثیر گذار است.
نتیجه گیریبا توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که به نظر آزمودنی ها، تاثیر عوامل مورد بررسی بر پیاده سازی نظام حسابداری تعهدی در سطح بالایی قرار دارد و در این بین، عامل مربوط به مدیریت بیش ترین و چارچوب نظری کم ترین میزان تاثیر را بر پیاده سازی حسابداری تعهدی داشته است.
کلیدواژگان: مبنای حسابداری نقدی، مبنای حسابداری تعهدی، موسسات تابعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
-
Pages 1-16IntroductionReforming the budgeting systems will make an enormous contribution to the economic prosperity of the country. Although the full implementation of operational budgeting is confronted with barriers, such as allowing the low-rank executive managers more authority, changing the governmental approach to accounting into accrual approach, and reforming the Public Accounting Act, changing the budgeting system to operating budgeting is inevitable to and necessary for the economy of the country. The purpose of this study is to review the barriers to implementing the operational budgeting based on Shah Model in Iranian free trade-industrial zones, and to suggest ways of overcoming them.MethodsThe participants of this study were selected from among the financial managers, programming and budgeting managers of free trade-industrial zones, and also the staff of secretariat of high council of Iranian Free Trade-Industrial Zones. Data needed to test the research hypotheses were gathered through interview and questionnaire. To ensure the normal distribution of the responses for each test agent, “Kolmogorov-Smirnov” test was used. Finally, to test the research hypotheses, «T one sample" and "Median test" were used.ResultsThe results of the study are indicator of the fact that inability to assess the performance, inefficiency of human resources, lack of legal and procedural authority, and also the lack of motivation for acceptability were identified as the barriers to implementing the operational budgeting based on Shah Model. Nevertheless, factors such as technical ability, organizational authority, political acceptance, and managerial acceptance were not among those identified as barriers.ConclusionThe Findings of this study attest to the fact that at the present time, Free Trade-Industrial Zones Organizations do not have enough ability, authority and acceptability to execute operational budgeting.Keywords: Free Trade, Industrial Zones, Operational Budgeting, Shah Model, Acceptability, Ability
-
Pages 17-32IntroductionThe present study was aimed at investigating the effect of personal and social characteristics on perception of moral principles in order to provide a new perspective on standards of morality which in turn will result in greater recognition of the beliefs and ethical viewpoints of directors of finance and budget.MethodsThe data required to analyze the research hypotheses were collected via the questionnaire developed by the researchers of this paper. The participants of this study were a group of directors of finance and budget of Universities of Medical Sciences in Iran. Of the 88 participants who initially took part in the study, only 44 completed the questionnaire.ResultsThe results of the study indicate that the directors’ personal characteristics, such as age and gender do not have significant effect on their perceptions of moral principles. Additionally, of the various social characteristics examined in this paper, such as level of education, major, work experience and organizational position, only work experience has a significant correlation with the directors’ perception of moral principles, and the rest do not have a significant contribution to their perception of moral principles.ConclusionThe findings of the present study strongly suggest that more attention be given to moral principles and their perception by financial staff and executives of Universities of Medical Sciences across the country by offering courses on the development of code of ethics.Keywords: Personal Characteristics, Social Characteristics, Moral Principles, Universities of Medical Science
-
Pages 33-46IntroductionThe main purpose of this study was to investigate the disclosure or non-disclosure of information regarding environmental performance by polluting companies listed in Tehran Stock Exchange according to the requirements of the current laws and regulations, as well as the accounting standards of Iran (VAT rules, the fifth development plan, the collection of some of the government revenues and other relevant laws).MethodsIn this study, there was an attempt to use the descriptive survey method for research. To this aim, five issues regarding the environmental performance reporting were investigated in 47 polluting companies including 9 industries during 2002–2008.ResultsThe results obtained through binominal test demonstrate that at least 50% of the observations made about the polluting companies are indicative of the fact that their board of directors discloses the information regarding the environmental financial performance to the general assembly meeting via financial notes and reports.ConclusionThe findings of the present study suggest that polluting companies listed in Tehran Stock Exchange disclose their environmental financial performance to the general assembly meeting through notes with financial statements, and also through the reports of board of directors. It is worth mentioning that as long as the disclosure of information regarding the environmental performance is arbitrary and voluntary, companies use different procedures for reporting, and their level of disclosure of environmental performance fluctuates.Keywords: Environmental Financial Performance, Disclosure of Financial Information of the Polluting Companies, Environment Financial Reporting
-
Pages 47-62IntroductionThis research investigated the factors affecting implementation of activity based costing (ABC) in operational budgeting of government agencies in Isfahan province.MethodsBeing an applied, cross-sectional and descriptive research, this study made use of a questionnaire for gathering data. Governmental agencies that used provincial budget in Isfahan province in 1388 comprised the sample of this study.ResultsThe results of the study indicate that with the exception of the ability to evaluate performance, the 50 governmental agencies of Isfahan lack other necessary requirements for the implementation of activity-based costing in operational budgeting, such as personnel’s capabilities, technical ability, authority (Legal authority, procedural authority, organizational authority), and acceptance (political acceptance, managerial acceptance, incentive compatibility).ConclusionThe conclusion drawn from the current study is that governmental agencies of Isfahan province do not possess the necessary factors for implementation of Activity Based Costing in operational budgeting. Given the fact that new methods of operational budgeting, such as ABC are a must, reforms in budgeting and change of program budgeting into operational budgeting will be difficult if not impossible to perform.Keywords: Activity, Based Costing (ABC), Budget, Governmental Agencies, Operational Budgeting
-
Pages 63-72Introduction
The main objective of this study was to measure the modes of securing financial resources in hospitals of Zanjan University of Medical Sciences during the Fourth economic development Plan (2005-2009).
MethodsThis study is an applied descriptive research whose data were collected by a two-part checklist for obtaining information related to the profile of hospitals. The checklist was validated in terms of content. The obtained data were classified and analyzed with Excel 2007 software.
ResultsThe Results of the study indicate that, on average, 72% of the hospitals’ revenue comes from the sum earned from insurance organizations, 20% from patients and 8% from medical practice of Health Ministry and Medical Education.
ConclusionThe results of the study lead to this conclusion that hospitals ought to take serious measures both to reduce costs and to achieve maximum receivable sums. In addition, one reason for lower share of payment of the insurance organizations from total revenue in smaller hospitals might be the lack of comprehensive insurance coverage in these areas.
Keywords: Hospital, Financing, Revenue, The Fourth Economic, Social, Cultural Development Plan of the Islamic Republic of Iran -
Pages 73-84Introduction
In the present study, there was an attempt to calculate the cost price of dialysis in Shahid Sadoughi Hospital of Yazd using Activity Based Costing, and compare it with the tariff fixed on service.
MethodsUsing a descriptive and cross-sectional method, this retrospective research was carried out. The data required for examining the research problem were collected through forms designed to elicit information, interviews with authorities of the hospital and the ward, and also direct observation of the activities done in the dialysis center. At the end, the cost price of dialysis service was calculated using activity based costing method via Excel software.
ResultsThe results of the study show that while the total cost in this ward is 1,723,906,772 Rials, the total revenue is 2,304,900,000 Rials. Moreover, the cost of every session of dialysis service is 442,028 Rials.
ConclusionIt is evident from the findings of this study that although the cost of dialysis has been lower than its tariff, it is possible to keep the costs of services down by improving the efficiency of work, especially through establishing standard patterns of consumption to reduce the costs of consumption, and also by improving the management initiatives and performance of human resources.
Keywords: Cost Price, Activity Based Costing, Dialysis Service, Hospital -
Pages 85-110IntroductionThe aim of this study was to investigate the degree of familiarity of chief financial officers with new budgeting methods in executing agencies of Fars province. Additionally, their level of agreement or disagreement with the current modifications and developments in the budgeting systems of their local authorities was aimed at.MethodsThe data for this survey research were acquired through a researcher-made questionnaire which was distributed among 78 chief financial officers in executive agencies of Fars province. Using the statistical methods of ‘Binomial Test’, ‘Chi-Square’, and ‘Mann Whitney’, the data were analyzed to test the two major hypotheses along with the twelve minor ones.ResultsThe results of the study show that the degree of familiarity of chief financial officers in executive agencies of Fars province with new budgeting methods, such as the zero-based budgeting, program budgeting method, and planning and programming budgeting system is low except for operational budgeting method. Furthermore, it was found that the managers in this study do not view the budgeting method used by their local authorities satisfactory, and hence they opt for changes in budgeting methods to a great extent.Conclusionthe findings of the current study demonstrate that the degree of familiarity of chief financial officers with new budgeting methods except for the ‘operational budgeting method’ in Fars province was low. Moreover, their views concerning the necessity of modifying budgeting methods in their local authorities are not due to their familiarity with the new methods of budgeting.Keywords: Budgeting Approaches, Budgeting Methods, Authorities, Operational Budgeting
-
Pages 111-125Introduction
Due attention to directors’ timely accountability, their ability to fulfill their responsibilities adequately, and critical evaluation of their work makes the accrual accounting systems very effective in recording the financial events of the public sectors. Hence, examining the advantages and disadvantages of this accounting basis, and the factors influencing its implementation seem necessary.
MethodsThe data needed for testing the research hypotheses were collected through the questionnaire designed in this study. The questionnaire was completed by a group of financial managers, heads of accounting, and accountants working in the medical universities, health services, and affiliated units. Stratified random sampling based on Cochran formula was used to select the participants. T-test and analysis of variance (ANOVA) were used to analyze the data.
ResultsThe results of the study indicate that several factors, such as managerial elements specialist human resources, rules and regulations, the theoretical framework, and a culture of accountability (among directors) and seeking-accountability (among clients) are effective in the use of accrual accounting in the public sector.
ConclusionThe findings of the study points to the conclusion that among the factors affecting the implementation of accrual accounting system, those related to management have the greatest impact whereas the ones related to theoretical framework have the minimal impact.
Keywords: Cash Accounting Basis, Accrual Accounting Basis, Institutions Affiliated to the Ministry of Health, Medical Education