فهرست مطالب
Journal of Dental School
Volume:30 Issue: 2, 2012
- تاریخ انتشار: 1391/05/14
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 76-85سابقه و هدفاستفاده از مواد پیوند استخوان و غشاهای مسدودکننده ممبران به منظور افزایش میزان استخوان سازی و تسریع آن، درمانی استاندارد محسوب می شود. با توجه به امکان استفاده از فاسیای فرآوری شده گاو به عنوان یک ممبران قابل جذب و مزایای آن، مطالعه حاضر با هدف مقایسه فاسیای فرآوری شده گاو با «اولوشن» با بیس کلاژن بر میزان استخوان سازی آهیانه خرگوش انجام گرفت.مواد و روش هادر مطالعه تجربی حاضر، از 5 خرگوش نیوزیلندی نر با وزن متوسط 5/2 کیلوگرم استفاده شد. پس از بی هوشی، در استخوان آهیانه هر خرگوش 3 دیفکت استخوانی به صورت بای کورتیکال به قطر 8 میلی متر و در امتداد هم ایجاد و هر یک به صورت تصادفی با استفاده از فاسیای فرآوری شده گاوی یا ممبران اولوشن پوشش یافته یا به عنوان گروه شاهد خالی باقی گذاشته شدند. حیوانات بعد از 12 هفته قربانی شده، نمونه برداری برای آزمایشات هیستوپاتولوژی انجام شد. میزان استخوان سازی با استفاده از صفحه مدرج بر روی مانیتور متصل به دوربین میکروسکوپ و با استفاده از معیار عدم مشاهده استخوان سازی، استخوان سازی کمتر از 33%، استخوان سازی در محدوده 66%-33% و بیشتر از 66% محاسبه گردید. همچنین نوع استخوان، میزان التهاب، نکروز و فیبروز در سه گروه بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون Jonckheere-Terpstra در سه گروه تجزیه و تحلیل شدند.یافته هااز 4 نمونه مورد مطالعه در گروه فاسیای فرآوری شده، نصف آنها علائمی از استخوان سازی نشان نداد، 1 نمونه استخوان سازی به میزان 66%-33% و 1 نمونه نیز استخوان سازی بیشتر از 66% مقطع بافتی داشتند. در نمونه های ممبران اولوشن نیز نیمی از آنها، فاقد علائم استخوان سازی و نیم دیگر استخوان سازی کمتر از 33% نشان دادند. در گروه شاهد نیز نیمی از نمونه ها، فاقد علائم استخوان سازی و نیم دیگر آنها استخوان سازی بیش از 66% مقطع نشان دادند. تفاوت میزان استخوان سازی در سه گروه از نظر آماری معنی دار نبود. در گروه فاسیا، از 2 نمونه دارای استخوان سازی، 1 نمونه بالغ و 1 نمونه دیگر نابالغ بود. هر 2 نمونه دارای استخوان سازی در گروه ممبران اولوشن از نوع نابالغ و هر 2 نمونه دارای استخوان سازی در گروه شاهد از نوع بالغ بودند. نتایج آزمون آماری تفاوت معنی داری بین سه گروه از نظر نوع استخوان، میزان التهاب، نکروز و فیبروز نشان نداد.نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر در مجموع نشان داد میزان استخوان سازی در دیفکت های پوشش یافته با فاسیای فرآوری شده گاوی، ممبران اولوشن و نمونه های شاهد یکسان بوده، تفاوت معنی داری بین سه گروه وجود نداشت. بنابراین استفاده از فاسیای فرآوری شده می تواند به همان میزان ممبران اولوشن استخوان سازی ایجاد نماید. با این حال، فاسیای فرآوری شده و ممبران اولوشن هیچکدام نتوانستند در مقایسه با گروه شاهد استخوان سازی را تشدید نمایند.
کلیدواژگان: فاسیای فرآوری شده گاوی، مواد پیوند استخوان، ممبران -
صفحات 86-94سابقه و هدفاز آنجا که در سیستم های تمام سرامیکی موجود، کور زیرکونیایی به صورت رایج و به شکل یک لایه با ضخامت یکنواخت ساخته می شود، پرسلن ونیر شده در نواحی مختلف ضخامت های متفاوتی داشته، در نتیجه تحت تاثیر نیروهای مضغی سریع تر دچار Chipping و در نهایت شکست می شود. هدف از این مطالعه مقایسه نیروی منجر به شکست روکش های تمام سرامیکی ساخته شده با دو طراحی مختلف کور زیرکونیایی در سیستم Cercon در شرایط آزمایشگاهی بود.مواد و روش هادر مطالعه تجربی حاضر، ده عدد دای فلزی از روی دندان مولر اول ماندیبل به وسیله تکنیک Lost wax technique و با استفاده از آلیاژNNB Base Metal تهیه شدند. در مرحله بعد به کمک دستگاه Cercon CAD/CAM System، 10 عدد کور زیرکونیایی به صورت استاندارد و به ضخامت یکنواخت 5/0 میلی متر ساخته شدند. 10 عدد دیگرنیز به فرم Customized به گونه ای ساخته شدند که دارای کولار لبیال به ارتفاع 1 میلی متر و شولدر لینگوال به ارتفاع 2 میلی متر باشند. پرسلن گذاری بر روی تمامی نمونه ها بوسیله یک تکنسین مجرب و با استفاده از ایندکس صورت گرفت. روکش های حاصله تحت نیروی ثابت 25 نیوتن و به کمک سمان رزینی P anavia F و بر روی دای مربوط به خود قرار گرفتند. سپس بوسیله دستگاهUniversal Testing Machine، نیروی عمودی Compressive به کمک گوی فلزی از جنس Stainless Steelو با سرعت 5/0 میلی متر بر دقیقه برنمونه ها وارد شد تا شکست رخ دهد. آنالیز داده ها به کمک آزمون student t انجام گرفت.یافته هانتایج مطالعه بیانگر اعداد زیر برای میزان Fracture Load بود: 587/9 ±1852/11 نیوتن برای روکش های با کور زیرکونیایی با طراحی کور استاندارد و916/38 ± 3332/63 نیوتن برای روکش های با طراحی C ustomized. بررسی آماری داده ها نشان داد که میزانFracture Load برای گروه با طراحی کور Customized به طور معنی داری از گروه با طراحی استاندارد بالاتر است (0/0001 >p).نتیجه گیریبا توجه به نتایج به دست آمده اینطور نتیجه گیری می شود که روکش های با طراحی کور Customized در مقایسه با طراحی استاندارد مقاومت به شکست بالاتری را از خود نشان می دهند.
کلیدواژگان: شکستگی، کور زیرکونیایی، روکش های تمام سرامیکی -
صفحات 95-99سابقه و هدفاطلاع دقیق از توپوگرافی آپکس دندان و محل تنگه اپیکال جهت انجام درمان کانال ریشه دندان و پیش آگهی طولانی مدت درمان ضروری است. از آن جا که یکی از رایج ترین معیارهای تشخیص محل ختم درمان نمای رادیوگرافی می باشد، تعیین محل تنگه اپیکال بر مبنای رادیوگرافی ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی فاصله تنگه اپیکالی تا اپکس آناتومیک و رادیوگرافیک در دندان های خارج شده پره مولر دوم ماگزیلا به کمک روش شفاف سازی بوده، روایی نتایج رادیوگرافی نسبت به هیستولوژی نیز مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش هادر بررسی تجربی آزمایشگاهی حاضر، 50 دندان پره مولر دوم دائمی ماگزیلا کشیده شده از بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تهران انتخاب شدند. پس از پاکسازی وضدعفونی سطح ریشه ها و تهیه حفره دسترسی، متیلن بلو 2٪ با استفاده از فشار منفی به داخل کانال ها تزریق گردید. سپس پروسه دمینرالیزاسیون و شفاف سازی دندان ها با استفاده از اسید نیتریک 5٪ و متیل سالیسیلات انجام شد. نمونه ها درزیراستریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 16 بررسی گردیدند. جهت تعیین فاصله تنگه تا آپکس رادیوگرافی، پس از ثابت کردن یک فایل شماره 10 در محل تنگه اپیکالی در زیر استریومیکروسکوپ وآغشته کردن آپکس دندان ها به سیلر، از تمامی نمونه ها رادیوگرافی تهیه شد. نتایج بدست آمده از قسمت هیستولوژی با رادیوگرافی مقایسه و روایی (صحت) نتایج رادیوگرافی نسبت به هیستولوژی مورد بررسی قرار گرفت.یافته هادر بررسی انجام شده میانگین فاصله تنگه اپیکال تا اپکس آناتومیک و اپکس رادیوگرافیک به ترتیب 9/0 و 05/1 میلی متر و انحراف معیار به ترتیب 2/0 و 2/0 میلی متر بدست آمد. حساسیت و ویژگی نتایج رادیوگرافی به ترتیب 8/87% و 8/88% بوده، ارزش اخباری مثبت و منفی آن به ترتیب 93% و 62% محاسبه گردید. نسبت درست نمایی نتایج مثبت و منفی رادیوگرافی به ترتیب 9/7 و 1/0 بدست آمد و در نهایت نسبت نتایج واقعی به کاذب نیز برابر با 6/57 بود که نشان دهنده صحت و روایی قابل قبول نتایج رادیوگرافی در بررسی فاصله تنگه اپیکالی تا اپکس آناتومیک می باشد.نتیجه گیریبا توجه به تحقیق حاضر، مشخص شد که فاصله تنگه اپیکال تا اپکس آناتومیک و رادیوگرافیک در دندان های پره مولر دوم ماگزیلا حدود 1 میلی متر می باشد و تمام مراحل و درمان ریشه دندان باید به این ناحیه ختم گردد. به این ترتیب صحت نتایج رادیوگرافی و اهمیت آگاهی از دانش آناتومی در دستیابی به درمان مناسب در کلینیک مورد تایید قرار می گیرد.
کلیدواژگان: اپکس آناتومیک، اپکس رادیوگرافیک، تنگه اپیکال، پره مولار دوم ماگزیلا -
صفحه 100سابقه و هدف
تشخیص صحیح و به موقع پوسیدگی می تواند مانع از گسترش آن گردد. بنابراین، یکی از مسائل مهمی که دانشجویان فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی باید به آن اشراف کامل داشته باشند، توانایی تشخیص صحیح پوسیدگی است. این مطالعه با هدف بررسی توانایی دانشجویان ترم آخر یکی از دانشکده های دندانپزشکی کشور در تشخیص وجود و عمق پوسیدگی های پروگزیمالی در کلیشه بایت وینگ انجام شد.
مواد و روش هامطالعه حاضر یک ارزیابی تشخیصی است که در آن تعداد 100 کلیشه رادیوگرافی بایت وینگ که از لحاظ کیفیت شرایط مناسبی داشتند، بطور تصادفی از میان پرونده بیماران انتخاب شدند. کلیشه ها بطور جداگانه توسط 30 دانشجوی ترم آخر و 5 نفر از اساتید دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی(برای تعیین استاندارد طلایی)، تحت شرایط مشابه مشاهده شدند. از مشاهده گرها درخواست شد که وجود و فقدان پوسیدگی سطوح پروگزیمال، همچنین عمق آن را با توجه به معیارهای تعیین شده در پرسشنامه علامت بزنند. درصورتی که سه نفر از اساتید در تمام موارد برروی وجود یا فقدان پوسیدگی توافق داشتند، این نظر به عنوان استاندارد طلایی مطالعه منظور می شد. به منظور بدست آوردن اختلافات داخلی(پایایی)، کلیشه ها مجددا یک ماه بعد توسط همان 5 استاد و 11 نفر از دانشجویان مشاهده و بررسی شدند. یافته ها توسط نرم افزار spss و مقایسه مقادیر کاپا به وسیله آزمون t-test تجزیه و تحلیل گردید.
یافته هامیانگین آماره کاپا برای دو بار مشاهده در میان اساتید 065/0± 777/0 و در میان دانشجویان 131/0± 664/0 بدست آمد. این آماره بر اساس نظریه Fleiss در مورد سه نفر از اساتید و سه نفر از دانشجویان، عالی ارزیابی شد. حساسیت تشخیصی دانشجویان در تعیین پوسیدگی 22/78%، ویژگی آنها 14/82%، ارزش اخباری مثبت 68/79% و ارزش اخباری منفی 81/80% ارزیابی شد.
نتیجه گیریتوان تشخیصی دانشجویان در افتراق موارد پوسیده و غیر پوسیده در حد مطلوب قرار داشت و پایایی این افراد با استاندارد طلایی اختلاف معنی داری را نشان نداد. دانشجویان بیشتر قادر به تشخیص وجود یا فقدان پوسیدگی بودند اما در تشخیص عمق پوسیدگی under estimation وجود داشت.
کلیدواژگان: پوسیدگی، تشخیص، رادیوگرافی، بایت وینگ، پروگزیمال، عمق -
صفحات 106-112سابقه و هدف
یکی از موضوعاتی که در حیطه ارتودنسی مطرح می باشد ارتباط میان میزان بهره هوشی و مال اکلوژن است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان بهره هوشی در بیماران دارای اختلالات دندانی- فکی مراجعه کننده به بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درسال تحصیلی 1388-1387 انجام پذیرفت.
مواد و روش هادر مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر، 160 بیمار 18- 12 ساله تحت درمان ارتودنسی شرکت داشتند. پرسشنامه ای در سه بخش شامل اطلاعات دموگرافیک، عمومی و ارتودنسی تهیه گردید. پس از تکمیل پرسشنامه توسط بیمار و دانشجوی سال آخر دندانپزشکی، تست مقیاس 3 آزمون هوش R.B.Cattel از طریق رایانه به عمل آمد و میزان بهره هوشی ثبت گردید. داده ها با استفاده از روش آماری رگرسیون خطی آنالیز شدند.
یافته هامیانگین بهره هوشی جامعه مورد مطالعه برابر16± 98 بود. آنالیزهای آماری ارتباط معنی داری را بین میزان تحصیلات (001/0>P)، سن (001/0>P) و وضعیت اقتصادی- اجتماعی (001/0>P) با میزان بهره هوشی نشان دادند. با این وجود هیچگونه ارتباط معنی دار آماری بین نوع روابط اسکلتال و الگوی رشدی صورت با میزان بهره هوشی مشاهده نگردید.
نتیجه گیرینتایج بدست آمده نشان داد که بین نوع روابط اسکلتال و الگوی رشدی صورت با میزان بهره هوشی ارتباطی وجود ندارد.
کلیدواژگان: هوش، مال اکلوژن، وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سن، میزان تحصیلات -
صفحات 113-130سابقه و هدفایده مهندسی بافت، امیدهای فراوانی را برای بازسازی ضایعات استخوانی فراهم نموده است. به منظور مهندسی استخوان، سلول های بنیادی، تحت شرایط کنترل شده تحریک با فاکتورهای رشد، بر روی داربست های مناسب، کشت داده می شوند. داربست یا اسکافولد، ماتریس موقتی برای رشد استخوان است که محیطی اختصاصی را برای تکامل بافت، فراهم می کند و باعث تسهیل چسبندگی، رشد و تمایز سلول ها می شود. تاکنون، انواع مختلفی از داربست های سرامیکی، پلیمری و کامپوزیتی در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی مهندسی بافت استخوان، مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه، مروری است بر مطالعات ده ساله اخیر، در زمینه مهندسی استخوان فک و صورت با تمرکز بر داربست های مورد استفاده در این مطالعات.مواد و روش هادر مرور نظام مند حاضر از کلمات کلیدی Craniomaxillofacial tissue engineering، bone regeneration، scaffold،oral surgery،stem cell+scaffold، allograft و xenograft در مدلاین استفاده شد. مطالعاتی که ترمیم ضایعات استخوانی ناحیه فک و صورت وجمجمه در مدل انسانی یا حیوانی توسط داربست به همراه سلول های بنیادی را مورد بررسی قرار داده بوذند، در این مطالعه وارد شدند.یافته ها64 مقاله مورد بررسی کیفی قرار گرفتند.نتیجه گیریبر اساس این مطالعه مروری می توان نتیجه گیری نمود که هر چند، هنوز هم گرافت استخوان اتوژن، درمان مطلوب برای نقایص استخوانی به شمار می آید، اما با پیشرفت های صورت گرفته در زمینه طراحی داربست ها با استفاده از، Rapid Prototyping (RP)، امیدها برای طراحی داربست های مناسب مهندسی بافت استخوان فک، در آینده ای نه چندان دور، افزایش یافته است.
کلیدواژگان: مهندسی بافت، بازسازی استخوان، داربست، سلول های بنیادی، کرانیوماگزیلوفاسیال، جراحی دهان، آلوگرافت -
صفحات 131-134سابقه و هدفروش های تصویربرداری مقطعی تکنیک هایی دقیق برای شناخت آناتومی و تنوعات کانال مندیبولار هستند. هدف از این مطالعه بررسی شاخه های فرعی عصب مندیبولار می باشد. وجود این گونه تنوعات ممکن است موجب بروز مشکلاتی در انجام بی حسی های موضعی و یا برخی جراحی ها مانند جایگذاری ایمپلنت گردد.
گزارش مورد: در این مقاله یک مورد نادر از شاخه کرستال عصب مندیبولار در یک مرد 49 ساله که توسط توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی دیده شده است، گزارش می شود.نتیجه گیریاگرچه این گونه تفاوت های آناتومیک نادر هستند، اما همیشه باید انتظار برخورد با آن ها را داشته باشیم.
کلیدواژگان: CBCT، کانال مندیبولار، شاخه فرعی -
صفحات 135-140سابقه و هدف
در بازسازی پروتزی نقایص ناشی از ماگزیلکتومی، به علت گسترش بیس پروتز به درون ضایعه، وزن آن زیاد می شود. برای کاهش وزن، ناحیه سمت ضایعه باید توخالی فرم داده شود. هدف از این گزارش توصیف یکی از روش های تغییر یافته برای تو خالی فرم دادن بالب پروتز مسدودکننده می باشد. گزارش مورد: بیمار مردی بود 56 ساله، با بی دندانی کامل فک بالا که طی 14 ماه گذشته به علت ضایعه کارسینومای آناپلاستیک در ناحیه کام و آلوئول سمت راست، طی جراحی، قسمت وسیعی از کام سخت و نرم و تمامی آلوئول سمت راست حذف شده بود. پس از جراحی، بیمار ناتوانی در جویدن و بلع داشت و از نحوه تکلم خود اظهار نارضایتی می کرد. طرح درمان پیشنهادی شامل ساخت یک پروتز کامل به همراه مسدودکننده کامی برای فک بالا و یک پروتز پارسیل متحرک برای فک پایین بود. از روش هسته سیلیکونی برروی کست اصلی جهت ساخت بالب تو خالی مسدود کننده استفاده شد.
نتیجه گیریپروتزهای مسدودکننده فک بالا همراه بالب تو خالی به بهبود کارایی جویدن، بلع و تکلم بیمار کمک شایانی می نمایند. روش مناسب جهت ساخت بالب تو خالی روش هسته سیلیکونی بر روی کست اصلی می باشد که به ایجاد سطحی صاف در دیواره های داخلی بالب کمک می کند.
کلیدواژگان: ماگزیلکتومی، پروتز مسدودکننده، کارسینومای آناپلاستیک
-
Pages 76-85ObjectiveUse of bone substitutes and membranes is an increasingly popular technique to stimulate new bone formation for treatment of orthopedic disorders resulting from bone defects and deficits and has been accepted as a standard treatment modality. Considering the use of bovine fascia as an absorbable membrane, this study compared the rate of bone formation after using bovine fascia and a collagen membrane (Evolution) in a rabbit model.MethodsIn this experimental study 4 male New Zealand rabbits with a mean weight of 2.5 kg were used. After anesthetizing, three bone defects with 8 mm diameter were created bicortically in the parietal bone of the animals. Two defects were covered randomly with bovine fascia or ''Evolution" membrane and one remained uncovered as the control. After 12 weeks the rabbits were sacrificed and the bone formation was determined histologically. The bone type, inflammation, necrosis and fibrosis were also compared in the three groups and the data was analyzed using Jonckheere-Terpstra test.ResultsOut of 4 bovine fascia specimens, half of them showed no bone formation, one showed 33%-36% bone formation and the remaining one showed more than 66% bone formation. Half of the defects covered by "Evolution" membrane showed no bone formation, and the remaining two showed bone formation of less than 33%. In the control group, half showed no bone formation, and the remainder of the samples showed bone formation of more than 66%. No statistically significant difference in terms of bone formation was found between the three groups. From the aspect of type of bone, bovine fascia samples showed the formation of woven and lamellar bone each in one sample, two specimens in "Evolution" membrane group showed lamellar bone and two specimens in the control group showed woven bone formation. The three groups had no significant differences with regard to bone type, inflammation, necrosis or fibrosis.ConclusionThe present study showed that bone regeneration occurred in the defects covered with bovine fascia, "Evolution" membrane and control group was similar without any significant difference. Thus, the bovine fascia can be used as an alternative for "Evolution" membrane to induce bone formation. However, neither bovine fascia nor the "Evolution" membrane could facilitate bone formation as well as the control group.Keywords: Bovine fascia, Bone substitution materials, Membrane
-
Pages 86-94ObjectiveIn the available all-ceramic systems the zirconia core is commonly fabricated as one layer with an even thickness, but the veneering porcelain has different thicknesses in different parts of the restoration and therefore, undergoes chipping and fracture more rapidly under masticatory forces. This study aimed at comparing the fracture load of all-ceramic crowns with 2 different zirconia core designs in Cercon system and in-vitro conditions.MethodsIn the present experimental study, 10 metal dies of mandibular first molar were fabricated with NNB base metal alloy using lost wax technique. Ten standard zirconia cores were then fabricated with an even thickness of 0.5 mm using Cercon CAD/CAM System. Also, 10 more were fabricated in the customized form with a 1 mm labial collar and 2 mm lingual shoulder. Porcelain was applied on all samples by an expert technician using an index. The prepared crowns were placed on their respective dies and cemented with Panavia F resin cement and under the constant pressure of 25 N. Vertical compressive force was applied to the samples by means of a stainless steel ball at a crosshead speed of 0.5 mm/min using Universal Testing Machine until failure. Data were analyzed using student t test.ResultsOur study results demonstrated the fracture load of 1852.11±587.9 N for zirconia core crowns with standard core design and 3332.63±916.38 N for custom design crowns. Statistical analyses demonstrated that the fracture load was significantly higher for customized core designs than the standard design cores(P<0.0001).ConclusionConsidering the obtained results we can conclude that crowns with customized core design have a greater fracture resistance than those with standard design.Keywords: Fracture, Zirconia core, All, ceramic crowns
-
Pages 95-99ObjectivePrecise knowledge regarding the topography of the tooth apex and location of the apical assessing the constriction are necessary for good and efficient root canal treatment and its long term prognosis. Since radiography is among the most commonly used methods for termination point, it is essential to be able to determine the exact location of apical constriction by radiography. The aim of this study is to evaluate the distance of apical constriction from anatomic and radiographic apices in extracted maxillary second premolars using clearing technique. It also compared the reliability of radiographic results with that of histologic findings.MethodsIn this in-vitro experimental study, 50 extracted maxillary second premolars of patients presenting to various dental care centers in Tehran were selected. After cleaning and disinfecting the root surfaces and preparing the access cavity, 2% methylene blue was injected into the canals along with theuse of negative pressure. Then, demineralization and clearing process were done using 5% nitric acid and methyl salicylate. Samples were evaluated under stereomicroscope at X16 magnification. In order to evaluate the distance between apical constriction and radiographic apex, a #10 file was fixed at the apical constriction under the stereomicroscope.Covering the apices with sealer, radiographs were taken from all samples.The reliability of radiographic results was compared with that of histologic findings.ResultsThe mean distance of apical constriction from the anatomic and radiographic apices was 0.9 and 1.05 mm, respectively. Sensitivity, specificity, positive and negative predictive values of radiographic results were 87.8%, 88.8%, 93% and 62%, respectively. The likelihood ratio for positive and negative radiographic results was 7.9 and 0.1%, respectively. The diagnostic odds ratio was 57.6% which is indicative of the acceptableaccuracy and validity of the radiographic results in assessing the distance of apical constriction from the anatomic apex.ConclusionThis study demonstrated that the distance of apical constriction from the anatomic and radiographic apices in the maxillary second premolars was approximately 1 mm and therefore, the process of cleaning, shaping and obturation should end at this point. This study emphasizes on the accuracy of radiographic findings and importance of having sufficient anatomic knowledge for achieving a good treatment outcome in a clinical setting.Keywords: Anatomic apex, Apical constriction, Maxillary second premolar, Radiographic apex
-
Page 100Objective
Accurate and early detection of a carious lesioncan prevent its further extension. Therefore, capability to accurately diagnose carious lesions is a must-have qualification for dental graduates. The purpose of this study was to evaluate the ability of senior dental students of a dental university in detecting the presence and diagnosing the depth of proximal caries on a bitewing radiograph.
MethodsThe present study was a diagnostic assessment and a total of 100 bitewing radiographs of optimal quality were randomly selected from patients’ files. Radiographs were separately observed by 30 senior dental students and 5 university professors from Shahid Beheshti School of Dentistry (in order to determine the gold standard) under similar conditions. The observers were asked to detect presence of carious lesions and diagnose its depth according to the set criteria and mark in the questionnaire. If 3 university professors unanimously agreed on presence or absence of caries, this opinion would be chosen as the gold standard of the study. In order to obtain reliability, radiographs were once again observed and evaluated one month later by the same 5 university professors and 11 students. Data were analyzed using SPSS software and Kappa values were analyzed and compared with t-test.
ResultsThe mean Kappa value for 2 times observation was 0.777±0.065 among professors and 0.664±0.131 among students. According to Fleiss, this rate was excellent for 3 professors and 3 students. Diagnostic sensitivity, specificity, positive predictive value and negative predictive value of students in caries detection were 78.22%, 82.14%, 79.68% and 80.81%, respectively.
ConclusionDiagnostic capability of students in differentiating carious lesions from healthy tissue was optimal and their reliability was not significantly different from the gold standard. Students were mostly able to detect the presence of carious lesions but there was an under-estimation about the depth of caries.
Keywords: Caries, Diagnosis, Bitewing radiography -
Pages 106-112Objective
The relationship between IQ score and malocclusion is a subject that has been the focus of attention in the field of orthodontics. The present study aimed at determining the IQ score of patients with dentoskeletal malocclusions presenting to the Orthodontic Department of Shahid Beheshti Dental School during 2008-2009.
MethodsThis descriptive cross-sectional study was conducted on 160 patients aged 12-18 yrs. who were receiving orthodontic treatment. A questionnaire was designed containing 3 sections of demographic characteristics, general information and orthodontic treatment. The questionnaire was completed by the patient and senior dental students and patients were asked to take the Cattell Culture Fair III IQ test on the computer and the obtained IQ score was recorded. Data were analyzed using linear regression analysis.
ResultsThe mean IQ score of the understudy population was 98±16. IQ score had a significant correlation with level of education (P<0.001), age (P<0.001) and socioeconomic status (P<0.001). However, type of skeletal malocclusion and facial growth pattern were not correlated with the IQ score.
ConclusionThe obtained results showed no association between type of skeletal malocclusion or facial growth pattern and the IQ score.
Keywords: Intelligence, Malocclusion, Socioeconomic status, Age, Level of education -
Pages 113-130ObjectiveThe concept of tissue engineering holds huge promise for thefuture treatment of osseous defects. For bone tissue engineering, stem cells are applied on supporting scaffolds under controlled stimulation with growth factors. Scaffolds are provisional matrices for bone growth providing a specific environment for tissue development and favoring cellular attachment, growth and differentiation. To date, ceramics, polymers, and composite scaffolds have been widely used for bone tissue engineering in various in-vitro and animal studies. The objective of this article was to review the advances in jaw bone engineering from a scaffold material point of view.MethodsA review of literature was carried out by using Medline database and searching topics like “craniomaxillofacial tissue engineering”, “bone regeneration”, “scaffold”, “oral surgery”, “stem cell+ scaffold”, “xenograft” and “allograft”.Animal and human studies evaluating repair of craniomaxillofacial defects with scaffold and stem cells, were considered in this study.ResultsA total of 64 studies were evaluated.ConclusionBased on the results of this literature review, although autogenous bone grafting has remained the preferred strategy for treatment of bone defects, rapid prototyping (RP) techniques do offer great opportunities to generate suitable scaffolds for bone tissue engineering in near future.Keywords: Tissue engineering, Bone regeneration, Scaffold, Stem cells, Craniomaxillofacial, Oral surgery, Allograft
-
Pages 131-134ObjectiveSectional imaging modalities are accurate techniques for the identification and localization of the mandibular canal anatomy and variations. The aim of this study was to evaluate the mandibular nerve accessory branches. Existence of these variations may cause some difficulties in anesthesia and also in surgical procedures such as implant planning. Case: The authors report a rare crestal branching of right mandibular canal in a 49 year old male observed in cone beam computed tomography image.ConclusionAlthough this anatomical variation is rare, it should be kept in mind.Keywords: CBCT, Mandibular nerve, Branching
-
Pages 135-140Objective
In prosthetic reconstruction of maxillectomy defects, the weight of prosthesis is usually high due to the extension of prosthesis base into the surgical defect. In order to reduce the weight, this area should be formed hollow. This study describes a modified technique for hollowing out the obturator bulb to reduce its weight. Case: Our patient was a 56 year-old man with a completely edentulous maxilla. Due to an anaplastic carcinoma involving the palate and right alveolar ridge, a large segment of hard and soft palate and the whole right alveolar ridge were resected. After the surgery, the patient was unable to masticate or swallow and was not satisfied with the speech. The suggested treatment plan included fabrication of a complete denture along with a palatal obturator for the maxilla and a removable partial denture for the mandible. Silicone core method was used on the master cast for fabrication of the hallow bulb obturator.
ConclusionMaxillary hollow bulb obturator prosthesis can greatly help in restoring functional capabilities of mastication, deglutition, and speech. Silicone core method on the master cast is a simplified approach for fabrication of the hallow bulb. This method helps to achieve a smooth surface in inner aspects of the bulb.
Keywords: Maxillectomy, Obturator prosthesis, Anaplastic carcinoma