فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال چهاردهم شماره 5 (پیاپی 68، شهریور 1391)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال چهاردهم شماره 5 (پیاپی 68، شهریور 1391)

  • 104 صفحه، بهای روی جلد: 7,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/06/20
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سیدمظفر ربیعی، ابراهیم علیجانپور، فرشته نظیری، حکیمه آل رضا، وحید اسماعیلی صفحه 7
    سابقه و هدف
    امروزه بیش از 30 درصد زایمان ها به روش سزارین انجام می شود. گرچه بیهوشی اسپاینال ایمن و متداول است، اما در مواردی، بیهوشی عمومی نیز بکار می رود. یکی از عوارض بیهوشی عمومی سزارین «آگاهی» حین عمل است که در برخی موارد منجر به عواقب روانشناختی ناتوان کننده در بیمار می شود. این مطالعه به منظور، مقایسه عمق بیهوشی (بعنوان شاخصی از آگاهی) و تغییرات همودینامیک مادر و نمره آپگار نوزاد با داروی تیوپنتال سدیم و پروپوفول انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسو کور بر روی50 زائو فول ترم کاندید عمل جراحی سزارین الکتیو انجام شد. بیماران به طور تصادفی در دو گروه تیوپنتال سدیم (25 نفر) و پروپوفول (25 نفر) قرار گرفتند. به بیماران هر دو گروه، 5/1 میلیگرم میدازولام و 1 میلیگرم به ازای هرکیلوگرم لیدوکایین داخل وریدی تجویز گردید. بیماران گروه اول با تیوپنتال سدیم 5 میلیگرم به ازای هرکیلوگرم و گروه دوم با پروپوفول 5/2 میلیگرم به ازای هرکیلوگرم تحت القای بیهوشی عمومی قرار گرفتند. سپس به همه بیماران 5/1 میلیگرم به ازای هرکیلوگرم ساکسینیل کولین تزریق و لوله گذاری داخل تراشه انجام شد. نگهداری بیهوشی با(O2 - N2O (%50 و ایزوفلوران 6/0% انجام گرفت. مقادیر (Bispectral Index System، BIS) (سیستم ایندکس دو طیفی)، تغییرات همودینامیک مادر و نمره آپگار نوزادان ثبت و مقایسه گردید.
    یافته ها
    مقادیر BIS در زمانهای مختلف بیهوشی؛ در هر 2 گروه مشابه و کمتر از 60 بود (637/0=p). شاخص های همودینامیک شامل فشار متوسط شریانی (630/0=p) و ضربان قلب مادر (623/0=p) همچنین نمره آپگار دقیقه اول (105/0p=) و دقیقه پنجم (185/0=p) نیز در دو گروه مشابه بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که اثر دو داروی تیوپنتال سدیم و پروپوفول، بر میزان عمق بیهوشی و تغییرات همودینامیک مادر همچنین بر نمره آپگار نوزادان یکسان می باشد و می توان از پروپوفول بعنوان جایگزین مناسب تیوپنتال سدیم در القای بیهوشی سزارین استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سزارین، عمق بیهوشی، تغییرات همودینامیک، تیوپنتال سدیم، پروپوفول
  • ادریس حسین زاده، محمدرضا سمرقندی، محمدیوسف علیخانی، قربان عسگری، قدرت الله روشنایی صفحه 13
    سابقه و هدف
    عفونت های بیمارستانی یکی از مشکلات عدیده در سراسر دنیا بوده و کنترل باکتری ها به خصوص در بیمارستانها یک چالش جدی می باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سوسپانسیون نانو ذرات اکسید روی بر کینتیک مرگ باکتری های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از نانو ذرات اکسید روی تجاری، در محیط کشت مایع سوسپانسیون تهیه شد و پس از آماده سازی سویه های استاندارد اشریشیاکلای و پسودوموناس آئروژینوزوا از باکتری های گرم منفی، استافیلوکوک اورئوس و استافیلوکوک اپیدرمیدیس از باکتری های گرم مثبت، تاثیر دو غلظت یک و دو برابر غلظت مهار کنندگی رشد (MIC) نانوذرات اکسید روی بر کینتیک مرگ باکتری ها در زمانها صفر تا 360 دقیقه بررسی و روند مرگ باکتری ها با غلظت نیم مک فارلند (108Cfu/ml) در این سوسپانسیون با استفاده از کینتیک مرگ درجه اول ارزیابی شد.
    یافته ها
    تاثیر سوسپانسیون نانو ذرات اکسید روی (ZnO) بر روی کینتیک مرگ باکتری ها نشان داد که نسبت بقا با افزایش غلظت نانو ذرات در همه سویه ها کاهش می یابد. با ترسیم حالت لگاریتمی نسبت بقای باکتری ها در مقابل زمان تماس، تعداد همه گونه های باکتریائی مورد آزمایش نسبت به زمان به طور خطی کاهش یافت و ثابت سرعت مرگ((k(s-1) با افزایش زمان تماس و غلظت سوسپانسیون نانوذرات از یک به دو برابر MIC افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان کاهش جمعیت اشریشیا کلای طی زمان با سرعت بالاتری نسبت به سایر گونه ها در غلظت 2x MIC صورت می گیرد. بنابراین می توان از نانو ذرات اکسید روی می تواند به عنوان یک گندزدای موثر جهت کنترل باکتری های گرم منفی از جمله اشریشیا کلای استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اکسید روی، کینتیک، فعالیت ضد باکتریایی، ثابت سرعت مرگ
  • مهدی عباس نژاد، بتول کرامت، سعید اسماعیلی ماهانی، مریم رضایی زاده رودکرد صفحه 20
    سابقه و هدف
    در طب سنتی ایران استفاده از بهار نارنج جهت درمان طیف وسیعی از بیماری های عصبی به عنوان آرامش بخش، خواب آور و ضد تشنج پیشنهاد گردیده است استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری ها از جمله تشنج بعلت اثرات سوء کمتر، رو به فزونی می باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی خواص بهار نارنج در کنترل حملات تشنج در موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 42 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار (gr250-200) که به 6 گروه کنترل(PTZ)، کنترل مثبت (فنوباربیتال) و گروه درمانی عصاره (75mg/kg و 150 و 300 و 600) تقسیم شدند، انجام گردید. تزریق به صورت داخل صفاقی انجام شد. پس از جمع آوری و خشک کردن گل برگ های تازه گیاه، عصاره متانولی (70%) بوسیله پرکولاتور تهیه و پس از حذف اتانول، عصاره بوسیله آون در دمای 40 درجه سانتی گراد خشک شد. برای ایجاد تشنج از پنتیلن تترازول با دوز90mg/kg استفاده گردید و تغییرات زمان شروع تشنج، دوام تشنج، درصد مرگ و میر و درصد حفاظت از حملات تشنجی برای گروه های مختلف اندازه گیری و با گروه کنترل (PTZ) و کنترل مثبت (فنوباربیتال) مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دوز (300mg/kg) عصاره دوره تاخیر تشنج را (8±198%) در مقایسه با گروه کنترل (3±78%) و طول دوره تشنج را (46±430%) در مقایسه با گروه کنترل (110±1350%) بطور معنی داری کاهش داد (05/0>p). حفاظت از حملات نیز توسط دوزهای متفاوت در مقایسه با گروه کنترل افزایش نشان داد که موثر ترین دوز (600mg/kg (6±78% در مقایسه با گروه کنترل صفر بود (05/0>p). مرگ و میر ناشی از تشنج نیز بطور معنی داری توسط عصاره در دوز 300mg/kg برابر با 0% (صفر) در مقایسه با گروه کنترل (36%) کاهش یافت (01/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد که عصاره هیدرو متانولی بهار نارنج می تواند برای پیشگیری از حملات تشنج بکار رود.
    کلیدواژگان: بهار نارنج، تشنج، موش
  • نجمه هنری، ایران پور ابولی، الهام حکیمی زاده، علی روحبخش، علی شمسی زاده، رضا وزیری نژاد، محمدرضا رحمانی، حسینعلی رضازاده، پوریا یزدیان، محمد الله توکلی* صفحه 29
    سابقه و هدف

    یائسگی ناشی از توقف فعالیت تخمدان ها بوده و اضطراب یکی از عوارض آن می باشد که به دلیل کاهش سطح استروژن بعد از یائسگی بروز می کند. فیتواستروژن ها استروئیدهای گیاهی هستند که ساختار عملکرد مشابه استروژن دارند. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر گیاه پنج انگشت (Vitex agnus castus) که دارای فیتواستروژن بالایی است در موش صحرایی اواراکتومی شده و مقایسه اثر آن با استروژن و تاموکسیفن بر اضطراب انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تجربی بر روی 35 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار با وزن تقریبی 150 تا 200 گرم که به پنج گروه هفت تایی تقسیم شدند، انجام گردید گروه ها به ترتیب شامل کنترل، عصاره گیاه پنج انگشت با دوز 80mg/kg و 8mg/kg، استرادیول والرات با دوز 40μg /kg و ترکیب تاموکسیفن 100μg /kg و عصاره گیاهی 80mg/kg بودند. پس از بیهوشی برای ایجاد اوارکتومی، تخمدان در هر طرف از ناحیه شکمی جانبی با دستگاه کوتر به آهستگی جدا شد. بعد از گذشت دو ماه با دستگاه ماز بعلاوه ای شکل (Elevated plus-maze) میزان اضطراب با شاخص های درصد دفعات ورود حیوان به بازوی باز (%OAE) و درصد زمان ورود به بازوی باز (%OAT) در حیوانات به مدت 5 دقیقه تعیین شد.

    یافته ها

    در این مطالعه عصاره گیاه پنج انگشت با دوزهای(80mg/kg (1.25%±48.61% و (8mg/kg (7.34%±36% در مقایسه با گروه کنترل (47/3±67/21%) درصد زمان ورود به بازوی باز (001/0>p و 005/0>p) را افزایش داد. اما درصد دفعات ورود حیوان ها به بازوی باز، فقط با دوز 80mg/kg 6.91%±55.17% در مقایسه با کنترل 74/2%±5/24% (005/0>p) افزایش یافت و تغییر معنی داری نیز در فعالیت حرکتی صورت نگرفت.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد که گیاه پنج انگشت اثرات شبه استروژن بر کاهش اضطراب ناشی از اوارکتومی در موش صحرایی دارد.

    کلیدواژگان: گیاه پنج انگشت، اضطراب، اوارکتومی، یائسگی
  • داریوش مسلمی، عبدالرحیم قلی زاده پاشا *، کریم الله حاجیان، شیما سام، محسن پورقاسم، رضا جهانتیغ صفحه 36
    سابقه و هدف

    سرطان پستان شایع ترین بدخیمی در خانم ها بوده و یکی از علل شایع مرگ ناشی از سرطان در خانم های 44-40 ساله می باشد. برای درمان جراحی روش های مختلفی وجود دارد. برداشتن کامل پستان یا رادیکال ماستکتومی تعدیل شده (Modified Radical Mastectomy، MRM) و لامپکتومی یا درمان حفظ پستان (Breast Conservation Therapy، BCT) و سپس رادیوتراپی، دو روش مهم در درمان این بیماری هستند. این مطالعه به منظور مقایسه میزان عود موضعی، متاستاز دور دست، میزان بقای بدون بیماری و بقای کلی این دو روش انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کوهورت تاریخی بر روی پرونده 300 بیمار مبتلا به سرطان پستان انجام شد که 100 بیمار با لامپکتومی و رادیوتراپی (درمان حفظ پستان) و 200 بیمار با رادیکال ماستکتومی تعدیل شده (MRM) مورد بررسی قرار گرفتند. پیگیری بیماران با ویزیت در درمانگاه یا با تماس تلفنی انجام شد. میزان عود موضعی، متاستاز و بقای بیماران مشخص و مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سنی گروه BCT 46.96±12.03 سال و گروه MRM 46-79±11.21 سال بود. دو گروه از نظر سنی اختلاف معنی داری نداشتند. پس از دو سال پیگیری، عود منطقه ای در 4 درصد (4 نفر) بیماران گروه BCT و در 3 درصد (6 نفر) بیماران گروه MRM دیده شد، اما پس از پیگیری 5 ساله، این میزان در گروه BCT،هشت درصد (8 نفر) و در گروه MRM شش درصد (12 نفر) بود. پس از 2 سال، 10 درصد (10 نفر) در گروه BCT و 4 درصد (8 نفر) در گروه MRM فوت نمودند که تعداد مرگ ها در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. همچنین پس از 5 سال پیگیری، 16 درصد (16 نفر) در گروه BCT و 24 درصد (48 نفر) در گروه MRM فوت نمودند که تعداد مرگ ها در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد که درمان با BCT بدلیل حفظ تصور ذهنی بیمار از اندام خود و حفظ زیبائی و نیز مشکلات روحی روانی کمتر و نهایتا کیفیت زندگی بهتر، با رضایت بیشتری همراه بوده است، لذا می توان این نوع درمان حفظ پستان را بدون نگرانی در مبتلایان به کانسر پستان پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماستکتومی، درمان حفظ پستان، بقا
  • معصومه اسدی، جواد چراغی، علی اصغر پیله وریان، علی اشرف مهرابی، سهیلا ابراهیمی وسطی کلایی صفحه 42
    سابقه و هدف
    یکی از اقدامات درمانی رایج در جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی استفاده از داروهای کاهنده چربی خون است. با توجه به عوارض جانبی این داروها، پیدا نمودن گیاهانی با خواص مشابه بسیار مفید خواهد بود. این مطالعه به منظور مقایسه اثر عصاره هیدروالکلی زوفایی با لواستاتین بر پروفایل لیپیدی خون انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 50 سر موش نر بالغ نژاد ویستار (20±330 گرم) استفاده شد. حیوانات به صورت تصادفی به 5 گروه 10 تایی تقسیم شدند. به مدت یک ماه حیوانات گروه اول یا کنترل تحت رژیم معمولی، گروه دوم رژیم پرکلسترول (حاوی 1% کلسترول)، گروه سوم رژیم پرکلسترول همراه لواستاتین (10mg/kg)، گروه چهارم رژیم معمولی همراه عصاره هیدروالکلی زوفایی (100mg/kg)، گروه پنجم رژیم پرکلسترول همراه عصاره هیدروالکلی زوفایی به روش گاواژ قرار گرفتند. در پایان یک ماه حیوانات بیهوش شده و خونگیری مستقیمآ از قلب انجام گرفت. به منظور تعیین پروفایل لیپیدی خون غلظت سرمی کلسترول، LDL، VLDL، TG،HDL و نسبت های CHO/HDL،TG/HDL وLDL/HDL برای هر حیوان اندازه گیری و مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مصرف خوراکی عصاره الکلی زوفایی به تنهایی (78/1±6/62) در مقایسه با گروه کنترل (64/1±93/71) سبب کاهش معنی داری در سطح سرمی کلسترول (001/0>p) وTG (یک ممیز سی و چهار صدم±02/52 در مقابل 3/1±48/72) (001/0>p) و LDL (یک ممیز پنجاه و هشت صدم±79/6 در مقابل 73/1±66/16) (001/0>p) و (VLDL (یک ممیز پانزده صدم±36/10 در مقابل 48/0±27/14) (001/0>p) و (TG/HDL (چهار صدم±98/0 در مقابل 1/0±74/1) (001/0>p) و (CHO/HDL (پنج صدم±18/1 در مقابل 09/0±73/1) (001/0>p) و (LDL/HDL (سه صدم±13/0 در مقابل 06/0±4/0) (001/0>p) گردید. در حالیکه مقدار (HDL (یک ممیز پنجاه و دو صدم±8/53 در مقابل 61/2±61/41) را به صورت معنی داری افزایش نشان داد (001/0>p). در بین گروه های دارای رژیم غذایی پرکلسترول تفاوت معنی داری بین گروه دریافت کننده عصاره زوفایی و دریافت کننده لواستاتین دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه زوفایی نه تنها سبب تصحیح پروفایل لیپیدی گردید بلکه توانست در کاهش سطح چربی های خون اثرات لواستاتین را تقلیدکند.
    کلیدواژگان: هیپرکلسترولمی، زوفایی، لواستاتین
  • محمد زمانی، مجید کاتبی، جلال حسن شاهی، فهیمه زمانی، منصوره سلیمانی صفحه 49
    سابقه و هدف
    استفاده از آنتی اکسیدان ها برای پیشگیری و درمان عوارض ایسکمی ها بخصوص در مغز مورد توجه و استفاده می باشد. مطالعات استفاده از آنتی اکسیدان ها را برای کاهش مرگ و میر سلولی ناشی از ایسکمی، در مغز موثر نشان دادند. این مطالعه به منظور بررسی اثرات روغن زیتون بر کاهش میزان مرگ و میر سلولهای تمپورال کورتکس تمپورال مغز بعد از القای ایسکمی و ریپرفیوژن انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 21 سر موش سوری نر بالغ نژاد bulb-c با وزن 40-35 گرم استفاده شد. موشها به سه گروه 7 تایی سالم، ایسکمی کنترل و تحت درمان تقسیم شدند. روغن زیتون (180 میکرولیتر) قبل از درمان به مدت یک هفته به صورت گاواژ به موش ها داده شد. سپس ایسکمی در لوب تمپورل مغز با بستن شریان کاروتید مشترک (15 دقیقه) ایجاد شد و بعد از آن با کاهش التهاب ناحیه ایسکمیک (به مدت یک هفته)، مجددا روغن زیتون به مدت یک هفته به موشها داده شد. سپس بررسی های سلولی با روش های رنگ آمیزی نیسل و تست تانل انجام شد.
    یافته ها
    مرگ سلولی در ناحیه کورتکس تمپورال در نمونه های ایسکمی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت. افزایش 35-30 سلول سالم در گروه درمان نسبت به گروه ایسکمی (05/0>p). میزان مرگ و میر سلولی در گروه تحت درمان نسبت به گروه ایسکمی کاهش معنی داری داشت. در گروه ایسکمی نسبت به گروه کنترل کاهش حدود 55-50 سلول مشاهده شد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف روغن زیتون بعد از ایسکمی مغزی می تواند مرگ سلولی بدنبال آسیب ناشی از ایسکمی ریپرفیوژن را در حد چشمگیری کاهش دهد.
    کلیدواژگان: لوب تمپورال، ایسکمی، ریپرفیوژن، موش، اثرات نوروپروتکتیو، روغن زیتون
  • اعظم رحیم زاده، صفر فرج نیا، احمدعلی پور بابایی، خلیل انصارین، محمدرضا ذوالفقاری، نوشین مسعودی صفحه 56
    سابقه و هدف
    اسینتوباکتر جزء باکتری های گرم منفی، هوازی، غیر تخمیری به صورت کوکسی یا کوکوباسیل است که به عنوان پاتوژن فرصت طلب بیمارستانی به تعداد زیادی از آنتی بیوتیک ها مقاوم است. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBL) تیپهای OXA-2 وOXA-10 و اینتگرون کلاس یک در سویه های اسینتوباکتر بومانی جدا شده از بیماران بیمارستان امام رضا شهر تبریز می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 100 نمونه اسینتوباکتربومانی که طی سالهای 89-88 از بیماران بستری در بیمارستان امام رضا تبریز جداسازی شده بودند، انجام شد. تست های افتراقی و بیوشیمیایی برای شناسایی ایزوله ها انجام و سپس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. جهت تایید تولیدESBL در ارگانسیم های غربالی از روش Combined Disc استفاده شد و جهت تعیین حضور ژنهای OXA-2، OXA-10 و INT-1 در ایزوله ها، نمونه DNA باکتری ها استخراج گردیده و با روش PCR مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها نشان داد که بیشترین مقاومت به ترتیب در برابر آنتی بیوتیک های Cefiexim)، Ceftizoximوticarcilin (100% بوده در حالیکه بیشترین حساسیت به ترتیب در برابرآنتی بیوتیک های polymixinB (هشتاد و چهار درصد)، colistin (هفتاد و هفت درصد) و refampin (هفتاد و سه درصد) مشاهده گردید. نتایج PCR نشان داد از میان 60 ایزوله ESBL مثبت، ژن OXA-2 در 7 مورد (6/11%) و OXA-10 در 5 مورد (3/8%) مثبت بودند. بررسی از نظر وجود ژن اینتگرون کلاس یک نشان داد که 73% کل ایزوله ها دارای ژن INT-1 می باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشانگر فراوانی ESBL های تیپ OXA-2 و OXA-10 و اینتگرون های کلاس I در ایزوله های اسینتوباکتربومانی مورد بررسی بود. بنابراین اتخاذ تدابیر مناسب جهت پیشگیری از انتشار سویه های مقاوم ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانئی، بتالاکتاماز های وسیع الطیف، OXA، 2، OXA، 10 و INT، 1
  • صفورا سیفی، مینا مطلب نژاد، قربان ملیجی، علی بیژنی، سمیرا فرنیا صفحه 64
    سابقه و هدف
    فاکتور رشد آندوتلیال عروقی VEGF)Vascular Endothelial Growth Factor)، گلیگوپروتئین هترودیمر بوده که نقش در رگسازی و ترمیم زخم دارد. بدلیل پاتوژنز ناشناخته آفت و مطالعات اندک با نتایج ضد و نقیض در این زمینه، این مطالعه به منظور بررسی میزان و نقشVEGF در 4 مرحله بالینی و پاتوژنز آفت مینور انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، بزاق غیر تحریکی 18 نفر دارای آفت مینور و 18 نفر گروه کنترل با ریختن آب دهان درون لوله های آزمایش در 4 مرحله بالینی آفت (Prodromal، پیش رخم، زخمی و ترمیم) جمع آوری شد و میزان VEGF بزاق (pg/ml) در هر مرحله با روش ELISA تعیین و نتایج هر مرحله با یکدیگر و با گروه کنترل مقایسه گردید.
    یافته ها
    میزان VEGF در مرحله Prodromal 21.32±12.94، پیش زخم 1/11±5/14، زخمی 46/9±49/10 و ترمیم 06/12±26/13 و در گروه کنترل pg/ml 20.15±57.83 بود. اختلاف آماری معنی داری در روند بالینی آفت (4 مرحله) از نظر میزان VEGF مشاهده گردید (002/0=p). کمترین میزان VEGF در مرحله زخمی نسبت به گروه کنترل دیده شد (02/0=p). میزان VEGF در مرحله Prodromal بیشتر از زخمی (006/0=p) و ترمیم بود (014/0=p) بود اما اختلاف آماری معنی داری در میزان آن در مراحل ترمیم با زخمی (158/0=p)، ترمیم با پیش زخم (619/0=p) و Prodromal با پیش زخم مشاهده نشد (066/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که تغییرات میزانVEGF بویژه کاهش آن در مرحله زخمی در پاتوژنز تشکیل زخم آفت مینور نقش دارد اما آفت مینورحاصل رگسازی اضافی نیست.
    کلیدواژگان: فاکتور رشد آندوتلیال عروقی، بزاق، زخم آفتی
  • ارتباط پلی مورفیسم تومور نکروز فاکتور آلفا ناحیه 1031، با بیماران مبتلا به عفونت مزمن هپاتیت C
    شقایق برادران قوامی، سید رضا محبی، حامد ناقوسی، پدرام عظیم زاده، سید ابراهیم طاهایی، سارا رومانی، شهره الماسی، آذر صنعتی، هانیه میر طالبی، افسانه شریفیان، محمدرضا زالی صفحه 70
    سابقه و هدف
    ویروس هپاتیت C یکی از ویروس های مهم در ایجاد عفونت های مزمن کبدی می باشد و در مقابل سایتوکاینها در ایجاد پاسخ های ایمنی نقش بسزایی دارد. در ناحیه پروموتور TNF-α پلی مورفیسم های تک نوکلوتیدی (SNPs) مختلف شناسایی شده است. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط پلی مورفیسم ناحیه1031- ژن TNF-α با افراد مبتلا به عفونت مزمن هپاتیت C انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد - شاهدی، DNAژنومیک نمونه های خون محیطی 119 نفر بیمار مبتلا به هپاتیت C و 120 نفر کنترل سالم استخراج و به روش (PCR (Poly Merase Chain Reaction و Restriction Fragment Length Polymorphism) RFLP) ژنوتیپ آنها تعیین و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ ها در بیماران (0/0%) CCو (1/26%)31 TC و (9/73%)88 TT و در گروه کنترل CC(32.5)39 TC و (8/65%)79 TT و (7/1%)2 بود (183/0=p). اختلاف معنی دار آماری میان دو گروه مورد بررسی از لحاظ ژنوتیپ های پلی مورفیسم ناحیه 1031- در ژن TNF-α وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ارتباطی بین پلی فورفیسم ناحیه 1031 با عفونت مزمن هپاتیت C وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ژنوتیپ، ویروس هپاتیت C مزمن، پلی مورفیسم، تک نوکلئوتیدی، تومور نکروز فاکتور آلفا، ژنتیکی
  • فریده گلبابایی، محمود حیدری، آرام تیرگر، عباس رحیمی فروشانی، سیدجمال الدین شاهطاهری صفحه 77
    سابقه و هدف
    وسایل حفاظت فردی از جمله تجهیزات متداول برای کنترل مواجهه با عوامل زیان آور محیط کار هستند. نظر به ارزش حیاتی فیلترهای ماسک های تنفسی تحت شرایط خطرناک مانند مواجهه با ترکیبات سرطانزای کروم، هدف از این مطالعه بررسی اثر عوامل موثر بر کارایی فیلترهای ماسک های تنفسی در ربایش میست کروم شش ظرفیتی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، تراکم یکنواختی از مسیت کروم در مقیاس آزمایشگاهی تولید و تحت شرایط مختلفی از تراکم میست (25/1 و 5/2 میلی گرم بر متر مکعب)، رطوبت نسبی (50 و 80 درصد)، و دما (5-0 و 40-35 درجه سانتیگراد) از دو نوع فیلتر استاندارد عبور داده شد. 384 نمونه منطبق با روش استاندار NIOSH7600 در بالادست و پایین دست فیلترها جمع آوری و به ترتیب توسط روش های اسپکتروفتومتری و پلاسما جفت القایی تجزیه شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که علاوه بر اثر نوع فیلتر بر کارایی حذف مسیت کروم شش ظرفیتی، افزایش تراکم آلودگی و رطوبت نسبی با افت قابل ملاحظه ای به ترتیب برابر با 53/0% و 42/0% برکارایی حذف همراه بوده است (001/0>p). اما دما اثر معنی داری بر کارایی فیلتر نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که در مواجهه با مسیت کروم شش ظرفیتی، کارایی فلیتر ماسک تنفسی به شکل قابل ملاحظه ای تحت تاثیر نوع فلیتر، رطوبت نسبی و تراکم آلودگی قرار دارد و افزایش رطوبت و تراکم مسیت از کارایی فیلترها می کاهد.
    کلیدواژگان: کروم شش ظرفیتی، میست، ماسک تنفسی، کارایی، فیلتر، دما، رطوبت نسبی، تراکم، نفوذ
  • بهزاد حیدری صفحه 84
    استئوآرتریت زانو یک بیماری شایع و یکی از مهم ترین عامل بروز درد و ناتوانی در سالمندان می باشد که ضعف عضلانی و کاهش ویتامین D در بروز آن دخالت دارند. هر کدام از این دو عامل با درد زانو نیز ارتباط دارند. اما نتایج مطالعات انجام شده در این زمینه یکسان نیست از یک طرف ضعف عضلانی میتواند بعلت درد زانو و اختلال حرکتی بوجود آید که در استئو آرتریت زانو شایع است، از طرف دیگر استئوآرتریت زانو بعلت درد و ناتوانی میتواند سبب کاهش ویتامین D شود. در تعدادی از مطالعات ضعف عضلانی بعنوان یک عامل اتیولوژیک استئوآرتریت زانو معرفی شده است. کاهش ویتامین D نیز مانند استئوآرتریت زانو در سالمندان شایع است. بر اساس اطلاعات موجود نمیتوان مشخص کرد که ضعف عضلانی یک عامل اتیولوژیک استئوآرتریت زانو است یا از عوارض آن بشمار می آید. این مطالعه ضمن مرور مطالعات قبلی بر ضرورت انجام مطالعات بیشتر تاکید دارد و توصیه می کند که در مطالعات بعدی ارتباط بین ضعف عضلانی و استئوآرتریت زانو باید با در نظر گرفتن سطح ویتامین D سرم انجام شود.
    کلیدواژگان: استئو آرتریت زانو، کاهش ویتامین D، ضعف عضلانی، ارتباط
  • زهرا بصیرت، مهرداد کاشی فرد*، شهلا یزدانی صفحه 92
    سابقه و هدف

    چاقی مفرط یا مرضی (کلاس III چاقی)، از موارد ناشایع در طی بارداری می باشد که در مقایسه با وزن نرمال از میزان بالاتری از عوارض بارداری همراه می باشد. این گزارش به معرفی یک مورد اداره موفق بارداری در یک خانم با چاقی مفرط با وزن 175 کیلوگرم و همراهی دیابت آشکار و فشار خون مزمن می پردازد.
    گزارش مورد: بیمار خانم باردار 31 ساله با سابقه دیابت آشکار و فشار خون بارداری که دارای وزن 175 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 64 کیلوگرم بر متر مربع بود، در بیمارستان آیت الهز روحانی بابل بستری شد. کنترل دیابت و فشار خون بخوبی انجام شد. این بیمار در هفته 37 با بیهوشی اسپینال با برش فانشتیل در سطح پوست تحت سزارین قرار گرفت و حاصل زایمان نوزاد دختر سالم با وزن 3300 گرم و آپگار 10-9 بوده و بیمار نیز با حال عمومی خوب از بیمارستان ترخیص شد. در پیگیری بیمار تا 4 ماه بعد از جراحی هیچ عارضه ای وجود نداشت و فشار خون بیمار کنترل شده و نیاز به انسولین نیز کاهش یافته بود.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این مطالعه و با توجه به شیوع بالای عوارض مادری و جنینی – نوزادی در چاقی های مفرط کنترل دقیق بیماری های طبی مادر و بکارگیری بموقع روش های مناسب ارزیابی سلامت جنین توصیه می شود.

    کلیدواژگان: چاقی مفرط، حاملگی، عوارض
  • رحیم رئوفی، مرتضی پوراحمد *، محمدرضا ناظر، یدالله پورنیا، صادق چینی کار صفحه 96
    سابقه و هدف

    ایران یکی از مناطق آندمیک تب خونریزان کریمه کنگو می باشد که تماس با دام آلوده از شایعترین راه های انتقال آن بشمار می رود، اهمیت این بیماری در مرگ و میر بالای آن است. در این مقاله مواردی از این بیماری در یک طغیان در جنوب فارس (شهر جهرم) گزارش می گردد.

    گزارش موارد

    بیماران اول و دوم دو برادر جوان 23 و 26 ساله، قصاب، از روستای بنارویه (از توابع شهر جهرم در استان فارس) بودند که به دنبال مرگ خانمی در همسایگی آنها (که به علت اختلالات انعقادی در بیمارستان بستری شده بود) با علائم تب، ضعف، بی حالی، خواب آلودگی، سرفه های خلط دار، استفراغهای خونی و ملنا به بیمارستان پیمانیه جهرم مراجعه کردند. این بیماران سابقه ذبح و تماس با دام آلوده (گاو بیمار) در چند روز قبل از شروع علائم را می دادند. بیمار سوم نیز خواهر زاده ایشان بود که با سابقه تماس با این بیماران و خوردن گوشت آلوده بود که با علائم خفیف تر و شبیه آنفلوانزا مراجعه کرد و هیچ علائمی از خونریزی نداشت و بیمار چهارم نیز پرستاری بود که بدنبال پرستاری از این بیماران با علائم شبیه آنفلوانزا مراجعه و دچار علائم خونریزی و پنومونی آلوئولر هموراژیک شده بود. تمامی این بیماران از نظر سرولوژی و (Reverse (Trnascriptase Polymerase Chain Reaction: RT-PCR برای تب کریمه کنگو مثبت بودند و به درمان با ریباویرین و اقدامات حمایتی پاسخ دادند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که با توجه به آندمیک بودن ایران از نظر تب کریمه کنگو، طغیان این بیماری ممکن است در هر زمان اتفاق افتد و با توجه به کشندگی بالای این بیماری شناخت دقیق این بیماری از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابریان تاکید مجدد بر رعایت احتیاطات همه جانبه و برخورد صحیح با این بیماری، به پرسنل بهداشتی و آموزشهای لازم به عموم مردم الزامی به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: تب خونریزان، کریمه کنگو، ویروس، طغیان
|
  • S.M. Rabiee, E. Alijanpour, F. Naziri, H. Alreza, V. Esmaeili Page 7
    Background And Objective
    More than 30% of deliveries are carried out by cesarean section. Spinal anesthesia is the routine and safe method but, in some situations, general anesthesia is selected instead. One complication in general anesthesia for cesarean is intraoperative awareness which sometimes can lead to disabling psychological sequela. This study is designed to compare sodium thiopental and propofol as induction agents in depth of anesthesia and hemodynamic variations in mothers and APGAR score of neonates.
    Methods
    This double blind clinical trial was conducted on 50 full term parturients undergoing elective cesarean section. They were randomly assigned into sodium thiopental (n=25) and propofol (n=25) groups. All patients received intravenous midazolam 1.5mg and lidocaine 1mg/kg. General anesthesia was induced for the first group by sodium thiopental (5mg/kg) and the second group by propofol (2.5mg/kg) and all patients then received succinylcholine (1.5mg/kg) as muscle relaxant for facilitation of laryngoscopy and tracheal intubation. Anesthesia was maintained with 50% O2 -50% N2O and 0.6% Isoflurane. Maternal BIS values (Bispecral Index System) and hemodynamic variables and also APGAR score of neonates were evaluated and recorded.
    Findings
    BIS values in different times, was similar and less than 60 (p=0.637). Maternal mean arterial pressure (p=0.630) and heart rate (p=0.623) and neonatal APGAR score in first minute (p=0.105) and fifth minute (p=0.185) were not significantly different.
    Conclusion
    The effect of sodium thiopental and propofol on depth of anesthesia and hemodynamic variables of mothers as well as neonatal APGAR scores was similar and propofol can be used as an appropriate alternative for sodium thiopental in induction of anesthesia for cesarean section.
    Keywords: Cesarean section, Depth of anesthesia, Hemodynamic variables, Sodium thiopental, Propofol
  • E. Hoseinzadeh, M.R. Samarghandi, M.Y. Alikhani, Gh. Asgari, Gh. Roshanaei Page 13
    Background And Objective
    Hospital acquired infections are a major problem worldwide and controlling the spread of bacteria within a hospital is a constant challenge so this study was done to survey the effect of ZnO nanoparticles suspension on death kinetic of gram negative and gram bacteria in vitro.
    Methods
    In this experimental study, suspension has been prepared from commercial ZnO nanoparticles in broth medium. After preparing standard strains E. coli ATCC 25922 and P. aeruginosa ATCC 27853 as gram-negative bacteria and S. epidermidis PTCC 1114 and S. aureus ATCC 25923 as gram-positive bacteria, death kinetic study have been evaluated with 1 and 2 times of Minimum Inhibitory Concentration (MIC), and death kinetic study evaluated (at zero to 360 minute of treatment time) using first-order reaction kinetic with 0.5 McFarland standard bacterial suspension (108 cfu/ml).
    Findings
    Effect of ZnO suspension on death kinetic of bacteria showed the survival ratio of bacteria decreased with increasing ZnO concentration. With drawing logarithmic survival ratio and treatment time as ordinate and abscissa, respectively, the population of all strains decreased almost linearly. The apparent death rate constant (k) was found to increase with increasing time and ZnO concentration from 1xMIC to 2xMIC.
    Conclusion
    Base on the results, E. coli population at the treatment time decrease faster than others. Also, the results showed that ZnO could be a highly effective disinfect for controlling of gram negative bacteria especially E. coli.
    Keywords: ZnO, Kinetic, Antibacterial activity, Death rate constant
  • M. Abbasnejad, B. Keramat, S. Esmaili Mahani, M. Rezaeezade, Roukerd Page 20
    Background And Objective
    In Iranian folk medicine, Citrus aurantium flower extract is used to treat some neural diseases such as sleep disorder and anxiety. Tend to use medicinal herbs to treat diseases such as seizure, is growing. The present study was undertaken to evaluate the anticonvulsant effect of sour orange flowers of Citrus aurantium.
    Methods
    In this experimental study, 42 adult male Wistar rats (200-250g) were divided into 6 groups: control (PTZ), positive control (phenobarbital) and extract treated groups (75, 150, 300 and 600 mg/kg, i.p,). Fresh sour orange flowers were collected, methanolic extract (70%) was provided by percolator, after the evaporation of methanol, the extract was dried by oven at the 40°C. Pentylentetrazole (90 mg/kg) was used for induction of seizure. Changes in the onset time of seizure, duration of seizure, percent of mortality and percent of seizure protection were determined in different groups and compared with control (PTZ) and positive control (phenobarbital).
    Findings
    The extract (300 mg/kg), significantly reduced the latency of onset of seizure (198±8%) as compared with control (78±3%) (p<0.05), also duration of seizure significantly was reduced by the extract (300mg/kg) (430±46%) compared with control (1350±110%) (p<0.05). Percent of seizure protection significantly was increased by extract in comparison with control group; the dose of 600 mg/kg (78±6%) was the most effective dose in compared to control (0%) (p< 0.05). Seizure related mortality was significantly decreased by extract (300 mg/kg) (0%) in compared to control (36%) (p<0.01).
    Conclusion
    According to the results of this study, it seems that hydro-methanolic extract of Citrus aurantium can be used to prevent seizures.
    Keywords: Citrus aurantium, Seizure, Rat
  • N. Honari, I. Pourabolli, E. Hakimizadeh, A. Roohbakhsh, A. Shamsizadeh, R. Vazirinejad, M.R. Rahmani, H.A. Rezazadeh, P. Yazdian, M. Allahtavakoli Page 29
    Background And Objective

    Menopause is the cessation of ovarian activity and anxiety is one of its symptoms. Many studies show that anxiety is due to decreased estrogen levels after menopause. Since phytoestrogens are plant sterols that are similar to estrogen in structure and function, so the present study was done to evaluate the effect of vitex agnus castus, which has high levels of phytoestrogen on anxiety in ovariectomized rats and compare its effect with estrogen and tamoxifen.

    Methods

    In this experimental study thirty-five female Wistar rats (150 to 200g) were divided into five groups as following: control group, Vitex agnus castus at the dose of 80 mg/kg, Vitex agnus castus at the dose of 8 mg/kg, Estradiol valerat at the dose of 40µg/kg, and the combination of tamoxifen (100 mg/kg) and herbal extract (80mg/kg). All animals were ovariectomized by cauterizing ovaries through bilateral incisions under anesthesia. After two months, anxiety-related indices (% OAE) and (% OAT) was determined using elevated plus-maze test of anxiety for 5 minutes.

    Findings

    Compared to the control group (21.67%±3.47%), Vitex agnus castus extract at the dose of 8 mg/kg (36%±7.34%) or 80 mg/kg (48.61%±1.25) (p<0.005 and p<0.001, respectively (increased the open arm time (%OAT). The plant also increased open arm entries (%OAE) at the dose of 80 mg/kg (55.17%± 6.91% vs. 24.5%± 2.74% in control) (p<0.005(. Locomotor activities were not significantly different among groups.

    Conclusion

    Based on our data, Vitex agnus castus showed estrogen-like effects on reducing anxiety-like behaviors in ovariectomized rats.

    Keywords: Vitex agnus castus, Anxiety, Ovariectomy, Menopause
  • D. Moslemi, A.R. Gholizadeh Pasha, K. Hajian, Sh. Sum, M. Pourghasem, R. Jahantigh Page 36
    Background And Objective

    Breast cancer is the most common malignancy among females and is one of the most common causes of cancer mortality in females aged 40-44 years. There are different methods of surgical treatment for breast cancer. Modified radical mastectomy (MRM) and breast conservative therapy (BCT) and radiotherapy are two methods for treatment of this disease. The present study aimed to survey loco- regional recurrence rate, metastasis, disease free survival and overall survival between modified radical mastectomy (MRM) and breast conservative therapy (BCT).

    Methods

    This historical cohort study was done with using extracting recorded data of 300 patients. One hundred and 200 patients were treated by BCT and MRM, respectively. Patients were followed up by visit in hospital and survival determined by phone call. Local recurrence, metastatic rates and survival were measured and compared.

    Findings

    The mean age (SD) of patients was 46.96±12.03 years and 46.79±11.21 years in BCT and MRM groups, respectively. There was not any significant difference between two groups. After two year follow up, loco regional recurrence was 4% (4 patients) in BCT group and 3% (6 patients) in MRM group, but after five year follow up, it was 8% (8 patients) in BCT group and 6% (12 patients) in MRM group. After two year follow up, mortality rate was 10% (10 patients) in BCT group and 4% (8 patients) in MRM group that there was no significant difference between two groups. Also after five year follow up, it was 16% (16 patients) in BCT group and 24% (48) in MRM group that there was no significant difference between two groups.

    Conclusion

    we can recommend BCT for patients with breast cancer without any concern about increase of local recurrence and survival rate. The patients are more satisfied with BCT because of keeping their beauty, less psychological problems and better quality of life.

    Keywords: Breast cancer, Modified radical mastectomy, Breast conservation therapy, Survival
  • M. Asadi, J. Cheraghi, A. Pilevariyan, A. Mehrabi, S. Ebrahimi Vosta Kalaee Page 42
    Background And Objective
    One of usual medical procedure for prevention of cardiovascular diseases is using lipid lowering agents. Despite the side effects of these drugs, finding the plants with the same effect will be useful. The purpose of this study was to compare the effect of alcoholic extract of thymbra spicata with lavostatin on blood lipid profile.
    Methods
    In this experimental study, 50 adult male Wistar rats (330±20 gr) were used. The rats were randomly divided into 5 groups of 10. Group one, two, three, four and five were fed with normal diet, high cholesterol diet (%1 cholesterol), high-cholesterol diet with lovastatin (10 mg/kg), normal diet with alcoholic extract of thymbra spicata (100mg/kg) and high-cholesterol diet plus alcoholic extract of thymbra spicata, respectively for one month by gavage method. Cholesterol serum concentration, LDL, VLDL, TG, HDL and CHO/HDL, TG/HDL, LDL/HDL were measured and compared for each animal to determine the blood lipid profile.
    Findings
    The results of this study showed that using alcoholic extract of thymbra spicata alone (62.6±1.78) in compared to control group (71.93±1.64) caused a significant decrease in the serum level of cholesterol (p<0.001), TG (52.02±1.34 vs. 72.48±1.3) (p<0.001), LDL (6.79±1.58 vs. 16.66±1.73) (p<0.001), VLDL (10.36±1.15 vs. 14.27±0.48) (p<0.001), TG/HDL (0.98±0.04 vs. 1.74±0.1) (p<0.001), CHO/HDL (1.18±0.05 vs. 1.73±0.09) (p<0.001) and LDL/HDL (0.13±0.03 vs. 0.4±0.06) (p<0.001) while there was a significant increase in HDL level (53.8±1.52 vs. 41.61±2.61) (p<0.001). In between groups with high cholesterol diet, there was no significant difference between the groups received the extract of thymbra spicata and lovastatin.
    Conclusion
    According to the results of this study, alcoholic extract of thymbra spicata not only improved lipid profile but also like lovastatin could lower blood lipids level.
    Keywords: Thymbra spicata, Cholesterol, Lovastatin
  • M. Zamani, M. Katebi, J. Hassanshahi, F. Zamani, M. Soleimani Page 49
    Background And Objective
    The use of antioxidants has been considered for the prevention and treatment of ischemic complications, particularly in the brain. Previous study showed a reduction in cell death in brain ischemia before and after treatment with antioxidants. The aim of this study was to investigate the effect of olive oil on Temporal cortical cell death following ischemia reperfusion injury.
    Methods
    This study was performed on 21 adult male BALB/c mice (35-40 g). Experimental design includes three groups: intact group (n=7), ischemic control (n=7), treatment groups with olive oil (n=7). The mice treated with olive oil (180 micro liter) as pre- treatment for a week. Then, ischemia in temporal cortex lob induced by common carotid artery occlusion (for 15 minutes) and following the reduction in inflammation (a week), the mice post-treated with olive oil. Nissl staining applied to counting necrotic cells and Tunnel kit was used to quantify apoptotic cell death in temporal cortex lob.
    Findings
    There was a significant increase in cell death in temporal cortex lob in ischemic samples in compared to control group (30-35 cells increased in treatment group compared to ischemia group) (p<0.05). There was a significant decrease in cell death rate in treatment group in compared to ischemia group (50-55 cells decreased in ischemia group compared to control group) (p<0.05).
    Conclusion
    Our findings showed that olive oil consumption significantly reduced cell death following ischemia reperfusion injury.
    Keywords: Temporal cortex, Ischemia, reperfusion, Mice, Neuroprotective effect, Olive oil
  • A. Rahimzadeh, S. Farajnia, A.A. Pourbabaee, Kh. Ansarin, M.R. Zolfaghari, N. Masoudi Page 56
    Background And Objective
    Acinetobacter (A.) baumannii is a gram-negative non-fermentative coccobacilli with increasing relevance in a variety of hospital-acquired infections. The aim of this study was to determine the frequency of bla-OXA-2 and bla-OXA-10 resistance genes and class I Integron among Acinetobacter baumannii strains isolated from patients referred to Imam Reza hospital of Tabriz city, Iran.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was carried out on 100 Acinetobacter baumannii isolated from patients referred to Imam Reza hospital of Tabriz, Iran in 2009-2010. The isolates were identified using standard biochemical and microbiological tests. ESBL production was determined in isolates by Combined Disc test. The presence of bla-OXA-10, bla-OXA-2 and INT-1 genes in clinical isolates was investigated by PCR technique.
    Findings
    The results of antimicrobial sensitivity tests revealed that the highest resistance was against cefixime (100%), ceftizoxime (100%) and ticaracilin (100%), whereas the highest susceptibility was observed for polymyxin B (84%), colistin (77%) and rifampin (73%). Combined Disc Test showed that 60% of isolated were ESBL producer among them 7 cases (11.6%) were positive for bla-OXA-2 and 5 cases (8.3%) for bla-OXA-10 genes. Screening for INT-1 genes demonstrated that 73% of isolates were positive for Int-1 insertion sequence.
    Conclusion
    The results of this study showed the presence of OXA-2 and OXA-10 type ESBLs and class I integron genes among drug resistant Acinetobacter strains that reminding the necessity of preventive measures for inhibiting dissemination of these resistant isolates.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Extended, spectrum beta, lactamase, Bla, OXA, 2, Bla, OXA, 10, INT
  • S. Seifi, M. Motallebnejad, Gh. Maliji, A. Bijani, S. Farnia Page 64
    Background And Objective
    Vascular endothelial growth factor (VEGF) is a heterodimeric glycoprotein that stimulates angiogenesis and plays a role in ulcer healing. The pathogenesis of the aphtha is unknown and few studies have been undertaken on the subject and have reported conflicting results. The present study aimed to determine the level and role of VEGF in four clinical stages and pathogenesis of the minor aphtha.
    Methods
    In this case-control study, unstimulated saliva of the 18 patients with minor aphtha in four clinical stages (prodromal, preulcerous, ulcerative and healing) and 18 persons of control group, by asking them to spit their saliva was collected. Saliva VEGF (pg/ml) level were assessed using ELISA method. The results were compared with each other and with control group.
    Findings
    Saliva VEGF level (pg/ml) in prodromal, preulcerous, ulcerative and healing stages was 21.32±12.94, 14.5±11.1, 10.49±9.46 and 13.26±12.06, respectively, and in control group was 20.15±57.83 pg/ml. Statistically significant differences in clinical aphtha (4 stages) were seen (p=0.002). The lowest VEGF level was observed in ulcerative stage in comparison to control group (p= 0.02). VEGF level in prodromal stage was higher than ulcerative (p=0.006) and healing stages (p=0.014), but no significant VEGF difference was observed between healing and ulcerative stages (p=0.158), healing and preulcerous stages (p=0.619) or prodromal and preulcerous stages. (p=0.066)
    Conclusion
    According to the results of this study, the changes in VEGF level especially its decrease in ulcerative stage have a role in the pathogenesis of the formation of minor aphthous ulcer but the minor aphtha is not resulted from high angiogenesis.
    Keywords: Vascular endothelial growth factor, Saliva, Aphthous ulcer
  • Association of Tumor Necrosis Factor Alpha (TNF-α)-1031 Polymorphism with Chronic Infection of Patients with HCV
    Sh. Baradaran Ghavami, S.R. Mohebbi, H. Naghoosi, P. Azimzadeh, S.E. Tahaei, S. Romani, Sh. Almasi, A. Sanati, H. Mirtalbi, A. Sharifian, M.R. Zali Page 70
    Background And Objective
    Infection with the hepatitis C virus (HCV) is leading cause of chronic liver disease. Cytokines play a key role in the modulation of immune response. Different single-nucleotide polymorphisms (SNPs) in TNF-Alpha promoter region have been identified. The aim of this study was to investigate the association of TNF-α gene 1031 polymorphism with chronic hepatitis C patients.
    Methods
    This study is a case-control study. Genomic DNA of 119 HCV patients infected and 120 healthy controls were extracted and their genotypes were determined by PCR (Polymerase Chain Reaction) and RFLP (Restriction Fragment Length Polymorphism).
    Findings
    The frequency of TT, TC and CC genotypes was 88(73.9%), 31(26.1%) and (0.0%), respectively in case and it was 79(65.8%), 39(32.5%) and 2(1.7%), respectively in control (p=0.183). There was not a significant difference in genotype frequency between HCV patients and healthy control groups.
    Conclusion
    The results of this study showed that there was no association between TNF-α gene 1031 polymorphism and chronic hepatitis C infection.
    Keywords: Genotype, Chronic Hepatitis C, Polymorphism, Single nucleotide, Tumor necrosis factor alpha, Genetics
  • F. Golbabaei, M. Heidari, A. Tirgar, A. Rahimi Foroushani, S.J. Shahtaheri Page 77
    Background And Objective
    Personal protective equipments (PPE) are common equipments for control of workers exposure to harmful agents in work environment. Regarding to the critical role of the filter collection efficiency under hazardous conditions such as exposure to carcinogen materials, this study was performed to determine the effect of different factors on efficiency of respirator filters in removing hexavalent chromium mist.
    Methods
    In this quasi-experimental study, homogenous chromium mist at different conditions (concentration 1.25 and 2.5 mg/m3, relative humidity 50 and 80%, and temperature 0-5 and 35-40 oC) passed through two types of respirator filters (MSA and Spasciani). All samples (n= 384) were collected, using NIOSH 7600 test method at upstream and downstream of respiratory filters, simultaneously and analyzed, using an atomic absorption spectrometer and inductively coupled plasma (ICP), respectively.
    Findings
    Although type of filter had significant effect on hexavalent chromium mist removal, the ANOVA test results indicated that the increase of chromium mist concentration and relative humidity resulted a significant decrease in removal efficacy 0.53% and 0.42%, respectively (p<0.001). The temperature had not significant effect on filter efficiency.
    Conclusion
    Increase of hexavalent chromium mist concentrations and relative humidity has significant negative effect on collection efficiency of respirator filters.
    Keywords: Hexavalent chromium, Mist, Respirator, Efficiency, Filter, Temperature, Relative humidity, Concentration, Penetration
  • B. Heidari Page 84
    Knee osteoarthritis (KOA) is a common and an important cause of disability in the elderly population. Muscle weakness and vitamin D deficiency are responsible factors of KOA. Both factors are also associated with knee pain. However, the results of previous studies are not consistent. Muscle weakness may develop in KOA due to pain and limitation of motion. Conversely, muscle weakness was introduced as an etiologic factor of KOA. Similarly, vitamin D deficiency is also common in elderly population. At present it is not possible to conclude whether muscle weakness is as a cause or a consequence of KOA. This study by reviewing available data recommends further studies in context of muscle strength and KOA. Future studies should address the relationship between KOA and muscle strength regarding serum vitamin D status.
    Keywords: Knee osteoarthritis_Vitamin D deficiency_Muscle weakness_Relationship
  • Z. Basirat, M. Kashifard, Sh. Yazdani Page 92
    Background And Objective

    Morbid or extended obesity (class III) is uncommon in pregnancy and associated with higher rates of pregnancy complications compared to women with normal weight. In this report, a successful management of pregnancy in patient with severe morbid obesity with weight 175kg and overt diabetes and chronic hypertension was introduced.CASE: A 31-year-old pregnant woman with history of overt diabetes and hypertension with weight 175kg and a body mass index of 64 kg/m2 was admitted to Ayatollah Roohani hospital of Babol, Iran. Her diabetes and hypertension well controlled. She was scheduled for a cesarean section (C/S) at 37 gestational weeks. Spinal anesthesia and C/S by Pfannenstiel incision was applied for this patient. Delivery outcome was a healthy female neonate with 3300 gr weight and Apgar score of 9-10. The mother was discharged with good condition. There were no complications at 4-month follow-up after surgery and the patient's hypertension was controlled and need for insulin decreased.

    Conclusion

    Because of high maternal and fetal neonatal complications in morbid obesity, we consider good prenatal care for her medical problems and appropriate timed fetal well being test.

    Keywords: Morbid obesity, Pregnancy, Complications
  • R. Raoofi, M. Pourahamad, M.R. Nazer, Y. Pournia, S. Chinikar Page 96
    Background And Objective

    Iran is one of the endemic regions of Crimean Congo hemorrhagic fever (CCHF). The most common route for transmission is contaminated pets in this region. This disease is associated with high mortality rate. This article is a report of an outbreak of this disease in Jahrom (a city in the south of Fars in Iran).CASES: The first and second patients were two young brothers aged 23 and 26, with a history of butchering from Banarouyeh (a village in the south of Fars-Iran). These patients were referred to Peymanieh hospital in Jahrom after the death of a woman who was in their neighborhood. The cause of her death was coagulation disorders. They had history of contact with infected animals in the days before the onset of symptoms. Symptoms in these patients were fever, weakness, lethargy, drowsiness, melena, bloody vomiting, and productive cough. The third patient was a young person who was the nephew of the mentioned patients. He had a history of contact with these patients and eating contaminated meat. He came with flu-like symptoms, without any symptoms of bleeding. The fourth patient was a health care worker, who had contact with these patients. She also came with flu-like symptoms and then developed hemorrhagic disorders and alveolar hemorrhagic pneumonia. Serology and RT-PCR for CCHF was positive in all of these patients. They responded to Ribavirin and supportive therapy.

    Conclusion

    Iran is an endemic region of CCHF. So outbreak of the disease may happen every time. High mortality rate of this disease shows the importance of the knowledge about this disease. It also is necessary to emphasize for being more careful in contact with patients with CCHF in community and hospitals. In addition we should try to improve public information about this disease to prevent it better.

    Keywords: Haemorrhagic fever, Crimean, Congo, Virus, Outbreak