فهرست مطالب

نشریه زبان پژوهی
پیاپی 6 (بهار و تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • انسیه خزعلی، فاطمه شیرزاده صفحه 1
    دانش های نحو و معنی شناسی به گونه ای با هم آمیخته اند که برای درک درست کلام باید آن را از منظر این دو دانش، و با عنایت به استعمال غالب و مورد اتفاق دانشمندان در دو حوزه مورد بحث، بررسی کرد. برخی زبان شناسان غربی به تقدم لفظ بر معنا و برخی دیگر به تقدم معنا بر لفظ معتقدند.
    قواعد نحو عربی با ویژگی منحصر به فرد خود، یعنی اعراب، از جهت لفظ و ظاهر، حالتی خاص دارند که در بدو امر، از تسلط لفظ بر معنی حکایت می کند و به نظر می رسد که اعراب، معنی و رمز های پنهان و پیدای کلام را تعیین می کند و ظرافت های بلاغی آن را رقم می زند؛ در حالی که با تامل در مقوله هایی همچون تصرف در اعراب در صورت گنجایش معنی، تغییر نکردن اعراب در صورت نبود تطابق معنوی، احکام مرتبط با تجاذب لفظ و معنا می توان به نقش مهم و غالب معنا در شکل گیری لفظ دست یافت.
    در این راستا، در مقاله حاضر، ضمن سخن گفتن از این سیطره معنوی، غلبه خاص معانی اسناد، ثبوت و حذف حالت های حدوثی و نقش قرینه ها در انتخاب حرکت رفع را بررسی کرده و شواهدی را از مسند الیه، اسناد ظروف، صفت مقطوع و باب اشتغال آورده ایم.
    شیوه پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و متکی بر استناد های مورد اتفاق قدمای علم نحو است
    کلیدواژگان: نحو، معنا، لفظ، اعراب، علامت رفع
  • حمیدرضا شعیری، بیتا ترابی صفحه 23
    این مسئله که چه عواملی در شکل گیری و انتقال معنا نقش دارند و چگونه زبان می تواند چهار چوب محدود خود را پشت سر گذارد و سبب تولید معنا هایی جدید و غیر منتظره شود، همواره پرسشی تازه است. نمی توان معنا را امری از پیش تعیین شده و ثابت دانست؛ زیرا شکل گیری معنا تابع جریانی زنده، فعال، باز و سیال است؛ به همین دلیل، هر گاه از معنا سخن گفته می شود، باید به فرایند معنا سازی توجه کرد. در واقع، معنا در چرخه تعامل، بر اساس موقعیت و طی فرایندی تحقق می یابد که در آن، شرکای گفتمانی (گفته پرداز و مخاطب) به طور فعال دخالت دارند. در این مقاله، در پی پاسخ این پرسشیم که تولید و دریافت معنا در ارتباط گفتمانی، تابع چه کار کرد هایی است.
    هدف از نگارش این مقاله، علاوه بر پاسخ به پرسش بالا، بررسی این نکته مهم است که معنا فقط تولید نمی شود؛ بلکه دریافت و تفسیر نیز می شود و بر اساس همین دریافت و تفسیر، کنش ها و واکنش های معنایی، در ارتباط و تعامل با یکدیگر، به تولید معنا هایی جدید و کیفی منجر می شوند.
    کلیدواژگان: زبان، گفتمان، معنا، تفسیر، تعامل، توانش
  • سوسن علیزاده فرد، حسن احدی، حسن عشایری، حسین اسکندری صفحه 51
    در این پژوهش کوشیده ایم تا تفاوت عمل کرد کلی را در حافظه افراد دو زبانه درباره عبارت های استعاری و غیر استعاری با یکدیگر مقایسه کنیم و بدین منظور، از میان دانشجویان داوطلب دو زبانه آذری زبان، سی نفر را برگزیده ایم. برای بررسی عمل کرد حافظه آزمودنی ها، نخست سی عبارت استعاری و غیراستعاری آذری را در برابر آنها گذاشتیم و از آنها آزمون فرا خوانی آزاد گرفتیم؛ سپس به منظور مقایسه عمل کرد حافظه در زبان های اول و دوم، سی عبارت استعاری فارسی و آذری را در اختیار آزمودنی ها قرار دادیم و از آنان آزمون فرا خوانی آزاد گرفتیم. فرضیه های پژوهش با استفاده از آزمون آماری t گروه های وابسته آزموده شده اند.
    نتایج حاصل از بررسی فرضیه ها نشان می دهند که میزان فرا خوانی مواد استعاری، به گونه ای معنا دار، بیش از مواد غیر استعاری است؛ افراد دو زبانه، استعاره های زبان اول را بیش از استعاره های زبان دوم به یاد می آورند و این تفاوت، از نظر آماری معنا دار است.
    با توجه به این یافته ها می توان نتیجه گرفت که مفاهیم استعاری به سبب برخوردار بودن از خصوصیات خاص شناختی، دارای ویژگی هایی هستند که کاربرد آنها قدرت به خاطر سپردن مواد را افزایش می دهد؛ همچنین در زبان اول، توان انتقال مفاهیم هیجانی، بیش از زبان دوم است و بنابراین، استعاره های زبان اول از اولویت شناختی برخوردارند.
    کلیدواژگان: استعاره، حافظه، دو زبانگی، آزمون فرا خوانی آزاد
  • مرتضی قائمی، مجید صمدی صفحه 69
    ابیات وصفی، قسمتی بزرگ از معلقات سبع را تشکیل می دهد. سرایندگان این قصاید، علاوه بر غرض های شعری خود، منازل یار، پدیده های طبیعی، مرکب، صحنه های نبرد و عناصری دیگر را توصیف کرده و به تصویر کشیده اند و به همین منظور و برای ملموس کردن تصاویر ادبی شان، این ابیات را با موسیقی مناسب، به ویژه موسیقی آوایی حروف همراه کرده اند. با توجه به اینکه در فرایند توصیف حسی، شاعر برای تاثیر بیشتر هدف خود، نیازمند ذکر دقیق اوصاف و احوال امور مورد نظرش است، اصحاب معلقات سبع در توصیف های حسی خود، از عنصر موسیقی بهره فراوان برده اند تا طنین آوایی پدیده های مورد نظرشان را نیز برای شنونده محسوس کنند. از آنجا که موسیقی حروف بر خلاف وزن عروضی می تواند در هر بیت، با دیگر بیت ها متفاوت باشد، این هفت شاعر در ابیات وصفی خود، با استفاده از چیدمان مناسب حروف، به تقویت موسیقی و انسجام آوایی و تطابق آن با معنای مورد نظر خود پرداخته اند. در میان این هفت شاعر، امروالقیس و لبید از تطابق لفظ و معنی و موسیقی حروف بیشتری بهره جسته اند و تاثیر چیدمان حروف در شعر این دو شاعر، به ویژه در وصف طبیعت، بیش از بقیه است. شاید دلیل این مسئله، وجود تعداد بیشتر ابیات وصفی مربوط به طبیعت در معلقه های ایشان و توجه زیاد این دو شاعر به طبیعت نسبت به دیگر اصحاب معلقات سبع باشد. عنتره و عمرو بن کلثوم نیز از موسیقی رزمی برخاسته از چینش هجایی و حروف، به بیشترین میزان استفاده کرده اند و موسیقی ابیات آنها در توصیف صحنه های نبرد، ملموس تر است؛ زیرا این دو شاعر، حروفی را به کار برده اند که در کنار یکدیگر، صدای به هم خوردن شمشیر ها و نیزه ها، و هیاهوی جنگ را تداعی می کنند. در مقابل شعر این شاعران، ابیات وصفی طرفه، زهیر و حارث از موسیقی حروف، بهره ای کمتر دارد و تطابق لفظ و معنا در شعر این سه شاعر، نسبت به بقیه، کمتر است. این مسئله دو دلیل مهم دارد: نخست آنکه این سه شاعر، در مقایسه با امروالقیس و لبید، به توصیف-های حسی طبیعت، چندان توجهی نکرده اند و دوم اینکه این شاعران، موسیقی شعر خود را بیشتر در وزن عروضی قرار داده اند.
    کلیدواژگان: موسیقی، چیدمان حروف، معلقات سبع
  • شیوا کیوان پناه، اسدالله شریفی صفحه 111
    بسیاری از محققان معتقدند باز خورد شفاهی، یکی از بهترین روش های دادن باز خورد به زبان آموزان در کلاس های نگارش زبان خارجی است. نتایج برخی تحقیقات اخیر نشان می دهند که استفاده از باز خورد شفاهی، فرایند عرضه باز خورد را آسان تر و کامل تر می کند؛ از این روی، در پژوهش حاضر کوشیده ایم تا تاثیر باز خورد شفاهی را در مقایسه با باز خورد نوشتاری در تقویت مهارت نگارش زبان آموزان بررسی کنیم؛ همچنین دیدگاه زبان آموزان را درباره باز خورد شفاهی بررسی کرده ایم. برای انجام دادن پژوهش، سی دانشجوی دختر و پسر داوطلب شرکت در آزمون آیلتس را برگزیدیم و آنها را به دو گروه تقسیم کردیم. با وجود شیوه یکسان آموزش، گروه اول، باز خورد شفاهی و گروه دوم، باز خورد نوشتاری دریافت کرد. نتایج این پژوهش، بیانگر آن است که گروه اول در مقایسه با گروه دوم، در مهارت نگارش، بیشتر پیش رفت کرده اند؛ همچنین تجزیه و تحلیل داده ها و نتایج مصاحبه با دانشجویان نشان می دهد که در کل، آنها درباره باز خورد شفاهی، دیدگاهی مثبت دارند.
    کلیدواژگان: مهارت نگارش، باز خورد، باز خورد شفاهی، باز خورد نوشتاری، نگرش زبان آموزان
  • حسن گودرزی لمراسکی صفحه 135
    ادبیات معاصر عربی، مجموعه ای از مفاهیم نو را در بر دارد که برخی از آنها را از غرب گرفته است. یکی از این مفاهیم، بینامتنیت است که در زبان عربی، واژه «تناص» معادل آن است. بینامتنیت، روی کردی فرهنگی- اجتماعی است که در همه حوزه ها به ویژه ادبیات، رسوخ کرده و دگرگونی هایی شگرف را به وجود آورده است و شاعران معاصر عرب نیز از آن بهره برده اند. در این نوشتار، بر آنیم که بینامتنیت را در شعر صلاح عبد الصبور، شاعر نو پرداز مصری، با تحلیل محتوا و تکیه بر ابیات او، بررسی و تجزیه و تحلیل کنیم و نمود های آن را در سه محور بینا فرهنگی، مکالمه گرایی و نشانه شناسی واکاویم. در این مقاله، از تاثیر منابع فرهنگ خودی مانند قرآن کریم در گسترش امید، و ابوالعلاء المعری در تبیین اهمیت خرد، بر عبد الصبور و نیز تاثیر فرهنگ بیگانه مانند تی. اس. الیوت در رواج اندیشه واقع گرایی او سخن گفته ایم و در ادامه، نگاه جامعه شناختی وی را در بیان و اصلاح مسائل و مشکلات اجتماعی، بررسی و تجزیه و تحلیل کرده ایم.
    کلیدواژگان: صلاح عبد الصبور، بینامتنیت، بینا فرهنگی، مکالمه گرایی و نشانه شناسی
  • علی محمدی، مریم اسمعلی پور صفحه 155
    کارل گوستاو یونگ در مطالعه روان، به هنر و از جمله ادبیات، توجه فراوان کرده است. او شیوه آفرینش هنری را به دو بخش روان شناسانه و دیدهورانه تقسیم کرده است. شیوه روان شناختی، از خود آگاهی سر چشمه می گیرد، تجربه های عادی و جاری زندگی را در بر دارد و نسبت به شیوه دیدهورانه، منطقیتر به نظر می رسد؛ اما شیوه آفرینش دیدهورانه، از ناخود آگاه برخاسته و فراتر از عقل، اندیشه و درک آدمی است. در این مقاله، نخست در مقدمهای، ارتباط هنر ادبیات و علم روان شناسی و مکتب روان کاوی یونگ را بررسی کرده ایم و سپس شیوه آفرینش هنری دیدهورانه را در دو بخش شعر دیده ورانه و شاعر دیدهور، در چند غزل مولوی، تحلیل و بررسی کرده ایم. به باور نگارندگان، شیوه دیدهورانه یونگ، همان شیوه الهام گونه ای است که در سرودن غز لها، بر مولانا عارض شده است. این شیوه، سیر و روندی را طی میکند؛ یعنی نخست مکاشفه صورت میگیرد؛ سپس به سبب ظرفیتی که در شاعر، برای جذب الهام و تمهید شهود، وجود دارد، شعر ایجاد می شود؛ اما از آنجا که این نوع شعر در وضعیتی خاص شکل می گیرد، زبانش مبهم است و قابلیت تاویل پیدا می کند؛ از این روی، هنرمند دیدهور (در اینجا، مولانا) هم انسانی جمعی است و هم انسانی فرو رفته در دامنه تناقض.
    کلیدواژگان: شیوه آفرینش هنری، دیدهورانه، مکاشفه، الهام، هنرمند دیدهور، یونگ و مولانا
  • داوود مدنی، بهنام علوی صفحه 181
    در فضای یادگیری، فرا گیران مختلف راه بردهایی متفاوت را به کار می گیرند که مبتنی بر تجربه های آموزشی آنها در گذشته است. این تنوع راه بردی، خود ناشی از عواملی چون نگرش، انگیزه، سن، شخصیت، رشته تحصیلی و جنسیت است. در پژوهش حاضر، تاثیر جنسیت را بر نوع و میزان بهره گیری از راه بردهای یادگیری واژگان زبان انگلیسی از سوی دانشجویان منطقه پنج از دانشگاه آزاد اسلامی بررسی کرده ایم و بدین منظور، سی صد پرسش نامه شامل پنجاه راه برد (در شش گروه حافظه ای، شناختی، ترمیمی، یاد افزایی، عاطفی و اجتماعی) را بین دانشجویان دختر و پسر مراکز دانشگاهی اراک، خمین، همدان، ملایر، بروجرد و درود، بدون در نظر داشتن معیاری جز جنسیت توزیع کرده ایم؛ سپس 180 پرسش نامه متعلق به پسران و 114 پرسش نامه متعلق به دختران را تحلیل کردیم و به ترتیب، میانگین بهره گیری 88/2 و 81/2 را در مقیاسی پنج درجه ای به دست آوردیم که تفاوتی معنا دار را نشان نمی دهد. دیگر فرضیه های سوی گیر تحقیق و مربوط به شش دسته کلی از راه برد های یادگیری واژگان انگلیسی نیز با اعمال آزمون t با میزان خطای قابل قبول 05/0 رد شدند. تنها پنج راه برد، حاکی از تفاوت کاملا معنا دار میان دو گروه جنسیتی بودند؛ بنابر این، بر اساس یافته های این پژوهش، جنسیت بر میزان و نوع راه برد های یادگیری مورد استفاده، چندان تاثیری ندارد؛ به علاوه، میانگین بهره گیری عمومی 85/2 از این راه برد ها شاخص مطلوبی نیست و اهمیت آموزش درست راه برد های یادگیری واژگان را در کلاس های فراگیری زبان انگلیسی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: واژگان، راه برد یادگیری، جنسیت، سیاهه راه برد های یادگیری زبان (SILL)، دانشگاه آزاد اسلامی
  • عاطفه سادات میرسعیدی صفحه 201
    در مقاله حاضر، زبان فارسی کنونی را از منظر علم جامعه شناسی زبان به عنوان زبانی جنسیت گرا بررسی کرده ایم. فرضیه این پژوهش، آن است که اگرچه زبان فارسی کنونی مانند زبان هایی جنسیت گرا همچون انگلیسی، آلمانی، فرانسه، و... از نظر نحوی، از نوع جنسیت گرا نیست، در برخی موارد، کار برد این زبان در حوزه زبانی واژگان، ساخت واژه و گاه از نظر معنایی و استعاری، جنسیت گرا بودن آن را آشکار می کند؛ بنابر این، در راستای اثبات این فرضیه، شواهد زبانی متعددی را از طریق ضبط گفتار فارسی زبانان، و خواندن روز نامه ها و مجلات و... جمع آوری کرده و پس از طبقه بندی منظم، آنها را تجزیه و تحلیل کرده ایم؛ در ادامه، متغیر یا متغیر های زبانی- اجتماعی موثر در باز تاب مسئله تبعیض جنسی را در زبان فارسی کنونی، از طریق تهیه پرسش نامه منظم یافته ایم.
    کلیدواژگان: زبان جنسیت گرا، تقارن، عدم تقارن، موارد نشان دار، موارد بی نشان، انحطاط معنایی
  • نسا نبی فر، مجبتی منشی زاده صفحه 223
    با وجود اهمیت ساخت سببی- که جزء جهانی هاست- و نیز انجام شدن پژوهش های گسترده درباره این گونه ساخت ها در زبان های دیگر، تحقیق درباره ساخت سببی ریشه ای، تک واژی و کمکی ترکی آذری، محدود به بررسی های سنتی است، و توصیف ها به افزوده شدن تک واژ سببی دئر (dir) به پایه های فعلی ای چون قاچ دیرماق (qaçdirmaq)، یعنی دواندن/ دوانیدن و یاتدیرماق (yatdirmaq)، یعنی خواباندن/ خوابانیدن اختصاص دارند؛ بنابر این، در پژوهش حاضر، به بررسی معنایی، نحوی و کار برد شناختی ساخت سببی ریشه ای، تک واژی و کمکی در چهار چوب دستور نقش و ارجاع می پردازیم. مهم ترین نتایج حاصل از این بررسی به شرح ذیل است:الف) سببی های ریشه ای، تک واژی و کمکی، القا کننده سببی مستقیم هستند؛ ب) فعل ها بیشتر، فرایند های مفید و دست آورد را نشان می دهند؛ ج) ساخت های سببی در حالت بی نشان، دارای تاکید محمولی هستند؛ ولی در حالت نشان دار هم می توانند تاکید محدود و هم نوع جمله ای را داشته باشند.
    کلیدواژگان: ساخت سببی، سببی ساده، نقش های عمده، ساخت منطقی، گروه های فعلی
|
  • E. Khazali, F. Shirzadeh Page 1
    Knowledge of syntax and semantics are mixed together in a way that for understanding the word accurately, it should be studied from the perspective of these two fields, and with regard to the conventional and similar usage among the scientists in these two discussed areas. Some western linguists believe in the priority of term over meaning and some others believe in the priority of meaning over term. Arabic syntax rules with its unique feature, namely the I’rab, have a special status regarding the term and the appearance of the word, which in the beginning, conveys the predominance of term over meaning and it seems that I’rabs determine the secrets of meaning, latent and apparent secrets of words and determine the rhetorical delicacy of it. However, considering the categories such as catching the I’rabs in the setting of meaning, not changing of the I’rabs in the absence of semantic accordance, and coordination of meaning and term, one can understand about the importance of meaning in the formation of term. In this regard, in the present article, while speaking of this semantic domination, we study the specific domination of meaning in the documents, proof and elimination of occurrence modes, and the role of symmetries in choosing of “Raf” gestures and have shown some evidence from subject, linked object, fixed (maghtoeh) adjective and ‘bab eshteghal’. The research method is descriptive and analytical and is supported by documents from early scholars involved in the science of syntax.
    Keywords: syntax, meaning, word, Irabs, Raf mark
  • H. Shairi, B. Torabi Page 23
    This has always been a question that what factors contribute in the formation and transmission of meaning and that how language can exceed its limited context to produce new and unexpected meanings. This is always a new question. The meaning cannot be perceived as a predetermined and fixed matter; because the formation of meaning is determined by a lively, active, open and flowing stream; therefore, whenever we speak about meaning, we should notice the process that forms meaning. In fact, meaning is realized through an interaction cycle, based on the position, and through a process in which various capabilities of speakers are actively employed. What is the nature of such a discourse competence and how can it be activated? This article intends to answer the above mentioned question. The purpose of this article, besides responding to the above question, addresses this important point that meaning is not just produced, but is perceived and interpreted. And based on the same perception and interpretation, actions and reactions of meaning in relationships and interactions with each other, lead to production of new and qualitative meaning.
    Keywords: language, discourse, meaning, interpretation, competence, interaction
  • S. Alizadeh Fard, H. Ahmadi, H. Ashayeri, H. Eskandari Page 51
    In this study we have tried to compare the difference of overall performance between metaphorical and non- metaphorical expressions on bilinguals’ memory performance; and therefore 30 volunteer Azari bilingual participants were selected. To study the memory performance of the subjects, first we provided thirty metaphorical and non- metaphorical Azari expressions for students and then administered a free recall test. Then, we provided thirty metaphorical Farsi and Azari expressions for subjects in order to compare the memory performance in the first and second language. The research hypotheses were tested using dependent-groups t-test. Findings of the study showed that participants’ remembrance of metaphorical expressions is significantly more than non-metaphoricals; bilinguals have remembered metaphors of the first language more than the second language, and this difference was statistically significant. With regards to these findings, we can conclude that metaphoric concepts, because of specific characteristics of the cognitive properties, have features which using them will increase the power to remember materials; in the first language also, the transfer of emotional concepts, is more than in the second language; and therefore, the metaphors of the first language have cognitive priority.
    Keywords: metaphor, memory, bilingualism, free recall test
  • M. Ghaemi, M. Samadi Page 69
    Discretional Verses form a great part in muallaqat saba’a. The composers of these qa'id have not only pictured their own poetic intentions, but also described their lovers’ places of residence, natural phenomena, roadster (camel), warfare, and other events. To do so and to give a bare outline of the scenes they are describing, they have kept a rhythmic effect, especially through the phonetic music of the letters. Since the poet needs to unveil the exact features and status of the described event to prolong the audience gaze in the process of sensational description, the poets of Muallaqat Saba’a have enriched their sensational descriptions with the element of music so that the phonetic aspect of their desired phenomena becomes more vivid to the audience. As the music of the letters unlike the metre can be different in each bayt from other bayts, using a proper typesetting, these seven poets have intensified the music and maintained a phonetic solidarity and adapted it to the desired meaning., Among these seven poets, Imru` al-Qais and Labid, have demonstrated more adjustment of word, meaning and the music of the letters, and the typesetting effect (especially naturalistic ones) in their poems, is more rigorous. The reason may be the greater number of discretional verses about nature in their muallaqats and their being more attentive to nature compared to other poets of Muallaqat Saba’a. Antare and Imro-ibn-kolsum have also taken advantage of martial music resulted from letters and epigram typesettings to the greatest extent, so in describing warfare the music of their poems is sharper and clearer, as these two have utilized letters which when put together recall the clinging of swords and harpoons and the commotion of war. On the other hand, discretional poems of Tarafa, Zuhayr, and Harith embrace less phonetics and the adaptation of word and meaning in their poems is less precise, which can be explained by two arguments: first, compared to Imru` al-Qais and Labid these three poets have been less concerned with sensational descriptions of nature, and second, they have achieved music in their poems through the prosodic metre.
    Keywords: music, typesetting, Muallaqat saba
  • S. Kaivanpanah, A. Sharifi Page 111
    There is a general consensus among researchers that oral feedback is one of the best ways of delivering feedback for ESL/EFL students in writing classes. In fact, a number of recently conducted studies indicate that using oral feedback makes the process of delivering feedback easier and more comprehensive. Therefore, the present study is an attempt to investigate whether oral feedback can better improve students’ writing ability incomparison to written feedback, and to examine the students’ reactions and perceptions of oral feedback. The participants were 30 Iranian male and female IELTS candidates. They were divided into two groups and instructed in the same way. However, the first group had oral feedback during instruction, and the second group received written feedback in their class. The analyses of the results indicate that the students who had oral feedback in their class could improve their writing ability better and had positive perceptions of oral feedback.
    Keywords: writing skill, feedback, oral feedback, written feedback, student view
  • H. Goodarzi Lemraski Page 135
    Arab contemporary literature includes a set of new and modern concepts for which some have originated in the west. One of these concepts is intertextuality which in Arabic means Tanas. Intertextuality is a culturalsocial approach that has penetrated in all areas, especially in literature and has made wonderful changes in it, and contemporary poets have exploited it, too. The present paper deals with intertextuality in Salah Abdolsaboor's poem, the modern Egyptian poet, through analyzing meanings and relying on his distiches, and describes its aspects in three axises of Cultural Seer, Dialogism and Semiology. In the present paper, firstly the effect of local cultural resorces such as Quran and Abo-al-Ala Al- Moary respectively in enhancing the hope and rationality and then the effect of foreign cultural resources such as T.S.Eliot in enhancing the realistic perspective of Ablsaboor are discussed. Finally we aim at explaining the social perspective of Abdolsaboor in discussing and reforming the social problems.
    Keywords: : Salah Abdolsaboor, intertextuality, cultural seer, dialogism, semiology
  • A. Mohammadi, M. Esmailipour Page 155
    Carl Gustav Jung has paid more attention to arts, including literature, in the study of the psyche. He has divided the artistic creations manner into two parts: psychological and visual (Didehvaraneh). The psychological manner results from consciousness and involves the current and usual experience of life and it seems more logical than Didehvaraneh manner. However, the latter originates from the unconscious and is beyond wisdom, thought and understanding of the human being. In this article, first in an introduction, we have studied the relationship between the art of literature and psychology science within the psychoanalysis school of Jung, and then, the artistic creation’s manner of Didehvaraneh is explored in some of Molana’s Sonnets in two parts: Didehvaraneh poem and Didehvaraneh poet. The writers of this article believe that Jung’s Didehvaraneh manner is the same as the revelatory manner from which Molana has been changed while saying his sonnets. This manner has its own movement; it means that spiritual exploration happens first; then the poem is written, based on the capacity of the poet to attract revelation and his preparation of intuition. But because this kind of poetry is formed in a particular context, it has an ambiguous language and capability of paraphrasing. Thus, Didehvar artist (i.e. Molana) is both universal and controversal.
    Keywords: Molana, Jung, artistic manner, Didehvaraneh, spiritual exploration, revelation, Didehvar artist
  • D. Madani, B. Alavi Moghaddam Page 181
    In a learning situation, different learners resort to different strategies that are based on their learning experiences in the past. This strategy variety is identified to stem from factors such as attitude, motivation, age, personality, academic degree, and gender. In the current research, we have studied the impact of gender on the type and frequency use of English vocabulary learning strategies by students of the fifth district of Islamic Azad University. For this purpose, we have distributed 300 questionnaires included fifty strategies (in six groups: memory, cognitive, restorative, synergistic learning, emotional, and social) between male and female students in the branches of Azad University in Arak, Khomein, Hamedan, Malayer, Boroujerd and Doroud, without considering the criteria other than gender distribution. We have analyzed 180 and 114 questionnaires of males and females, respectively and we have found no significant difference. Only five strategies out of fifty have shown a significant difference between two genders. Therefore, according to the results of this study, gender has not special impact on the type and frequency of learning strategies. In addition, results demonstrate to educationalists the importance of a careful instruction of vocabulary learning strategies in English classes.
    Keywords: vocabulary, learning strategy, gender, strategy inventory for language learning (SILL), Islamic Azad University
  • A. Mirsaeedi Page 201
    In the present article, we have studied the current Persian language from a sociolinguistic point of view, as a sexist language. The hypothesis of this study is that, although the current Persian language, like other sexist languages such as English, German, French, etc. is not a sexist language at the syntactic level. However, its use in lexicon, morphology, and sometimes with regard to semantics and metaphor, shows it can be a sexist language. Therefore, in order to prove this hypothesis, various linguistic data have been gathered through recording Persian speaker's conversations, reading newspapers, magazines and etc. After a regular categorization, we have analyzed the data; and finally the linguistic as well as social variables causing sexism in the current Persian language have been explored through an ordered questionnaire.
    Keywords: sexist language, symmetry, asymmetry, marked terms, unmarked terms, semantic derogation
  • N. Nabifar, M. Monshizadeh Page 223
    Despite the importance of causative construction- that is part of universalities- and in spite of extensive investigations on causative constructions in other languages, studies about root, morphological and helping causatives in Azeri Turkish are only limited to traditional studies; and descriptions about adding of a single causative morpheme /-dir/ has been allocated to the stem of verbs like: /qâçdirmq/ ‘cause to run’ and /ytdirmq/ ‘cause to sleep’. In the present study, we will study the semantic, syntactic and pragmatic characteristics of lexical causative constructions (root, morphological and helping ones) on the base of role and reference grammar. The important results of this study are (a) the root, morphological, and helping casualties imply direct causation; (b) most of the verbs show accomplishment and achievement processes; (c) causative sentences have predicate focus in unmarked form, whereas in marked ones, they may have narrowed and sentence focused forms.