فهرست مطالب

Scientific Journal of Rescue Relief - Volume:4 Issue: 1, 2012

Scientific Journal of Rescue Relief
Volume:4 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/07/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فرشاد فراهانی دلجو، احسان ثقه ای، لیلا اظهری صفحه 1
    مقدمه
    با توجه به آمار بالای تصادفات جاده ای در ایران، عملیات امداد و نجات جاده ای از اهمیت بالایی در نظام سلامت برخوردار است. به کارگیری تکنیک هایی برای کاهش خطا در این فرایندها منجر به افزایش کیفیت این خدمات می گردد که این موضوع کاهش هزینه ها و افزایش سلامت را دربرخواهد داشت. از عناصر اصلی سیستم های مدیریت ایمنی، شناسایی مخاطرات، ارزیابی و کنترل آنها می باشد. در این تحقیق سعی شده است ضمن تعیین فرایندها و فعالیت های مطلوب عملیات امداد و نجات جاده ای، خطاهای این حوزه شناسایی و تحلیل شوند و در نهایت راهکارهایی در خصوص کاهش خطاها ارائه گردد.
    روش ها
    تحقیق حاضر از نوع کاربردی است و روش مورد استفاده در ارزیابی، کیفی است. برای شناسایی و تحلیل خطاهای بالقوه موجود در عملیات امداد و نجات جاده ای، مدل تجزیه و تحلیل حالات بالقوه خطا (HFMEA) استفاده شده است.
    یافته ها
    عملیات امداد و نجات جاده ای به دو فرایند، 12 زیرفرایند و 53 فعالیت تقسیم شد. تحلیل و خطاهای احتمالی هر فعالیت شناسایی شد، که در مجموع در هر دو فرایند 147 خطا شناسایی، تحلیل و دلایل بالقوه آنها بررسی گردید. از خطاهای شناسایی شده، حدود 48 درصد مربوط به نیروی انسانی، 24 درصد مربوط به نقص تجهیزات، 11 درصد مربوط به روش و فرایند و الباقی به سایر موارد چون سیستم و محیط و غیره مربوط بودند.
    نتیجه گیری
    مباحث مطرح شده در این تحقیق می تواند در اجرای فرایند عملیات امداد و نجات تصادفات جاده ای، اطلاعات اساسی مورد نیاز در بررسی های ایمنی آتی را به نحوی مطلوب حفظ کند و ارائه اقدامات پیشگیرانه، احتمال وقوع خطاها و پیامدهای حاصل از آنها را به حداقل رساند.
    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، عملیات امداد و نجات جاده ای، HFMEA
  • حمیده رئیسی، کاملیا ترابی زاده، ناهید ماکولاتی صفحه 11
    مقدمه
    اگر چه اخیرا بر آموزش عملیات احیای قلبی- ریوی پایه تاکید زیادی صورت می گیرد؛ اما بررسی های متعدد نشان داده اند که میزان ماندگاری دانش و مهارت انجام این عملیات بسیار اندک است. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر برگزاری یک دوره کوتاه مدت بازآموزی بر میزان ماندگاری مهارت انجام احیای قلبی- ریوی در دانشجویان کارشناسی پرستاری بوده است.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی تمامی دانشجویان کارشناسی پرستاری سال چهارم (48 نفر) دانشکده پرستاری و مامایی شیراز درآموزش اولیه برنامه آموزشی احیای قلبی- ریوی پایه شرکت کردند. سپس به طور تصادفی در داخل گروه های مطالعه قرار گرفتند. شش ماه بعد، برای گروه 1 یک برنامه آموزشی 2 ساعته ارائه شد و یکسال پس از آموزش اولیه دو گروه با اجرای عملیات بر روی مانکن احیا و با استفاده از برگه مشاهده ای تهیه شده بر اساس آخرین دستورالعمل استاندارد بازنگری شده انجمن قلب آمریکا سنجیده شدند. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون t مستقل برای مقایسه دو گروه انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج اختلاف معنی داری را در آزمون قبل و بلافاصله بعد از آموزش در دو گروه نشان نداد (t= -1.7، p= 0/09)؛ اما بین نمرات آزمون یکسال بعد در دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد (t=8.5، p= 0.00)، بدین معنی که گروه آزمایش که در دوره کوتاه مدت بازآموزی شش ماه بعد شرکت کرده بود در انجام پنج مهارت بررسی ایمنی صحنه، درخواست کمک، باز کردن راه هوایی به روش سرعقب- چانه بالا، عمق موثر فشردن قفسه سینه (5-4 سانتیمتر) و بالا و پایین رفتن قابل مشاهده قفسه سینه نمرات بالاتری کسب کرده بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه تایید می کند که طراحی دوره های بازآموزی کوتاه مدت و کم هزینه در ماندگاری و تثبیت مهارت های اساسی احیا بسیار موثر واقع شده و باید مورد نظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: دوره بازآموزی، ماندگاری، احیای قلبی، ریوی، دانشجویان پرستاری
  • مرتضی حسین زاده، زهراسادات احمدی صفحه 20
    مقدمه
    بلایای طبیعی از جمله رخدادهایی است که بشر همواره با آن روبه رو بوده و صدمات زیادی از آن متحمل شده است. تاکنون تلاش های زیادی برای کاهش آسیب های حاصل از بلایای طبیعی صورت گرفته؛ اما صدمات حاصل از آن هنوز بسیار گسترده است.
    یکی از راه های کاهش صدمات حاصل از این حوادث، همکاری داوطلبانه مردم در زمان بروز حوادث و آمادگی در برابر آن است. از این رو هدف این مطالعه امکان سنجی تشکیل کانون امداد محله ای با توجه به نظر مردم بندرعباس می باشد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی در بین شهروندان بندرعباس در سال 1390 به انجام رسید. نمونه پژوهش حاضر 400 نفر بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه را تکمیل کردند.
    یافته ها
    بیش از 70 درصد پاسخ گویان، تشکیل کانون امداد محله ای را در حد زیاد ضروری می دانستند و 95 درصد از آنان بیش از حد متوسط مایل به فعالیت در تیم های امدادرسانی و ارسال کمک های مردمی بودند. همچنین نتایج یافته های تحلیلی نشان داد که پایگاه اجتماعی و دانش و آگاهی در خصوص فعالیت های جمعیت هلال احمر تاثیر مثبتی بر تمایل به همکاری پاسخ گویان با کانون امداد محله ای داشته است.
    نتیجه گیری
    مردم شهر بندرعباس تمایل زیادی به تشکیل کانون امداد محله ای و فعالیت در تیم های امدادرسانی نشان دادند؛ لذا تشکیل کانون امداد محله ای با اتخاذ رویکرد جامعه محور به همراه تمرکز جدی روی آموزش شهروندان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بلایای طبیعی، مشارکت مردمی، کانون های امدادی محلات، رویکرد جامعه محور
  • فریبا کیانی، حسین سماواتیان، عفت سادات مهدیزاده صفحه 29
    مقدمه
    بهبود راهکارهای مقابله با شرایط بحرانی و استرس زا از اهمیت بسزایی برخوردار است. افراد در مقابل شرایط آسیب زا اولا باید درک کنند که اقدامات پیشگیرانه آنان در مقابله با این شرایط مفید است (کاهش ادراک ناتوانی ایمنی) و ثانیا آنان دارای مهارت و کاردانی برای مقابله با این شرایط هستند (افزایش ادراک خودکارآمدی ایمنی).
    این پژوهش به منظور بررسی کارآمدی آموزش های ایمنی بر خودکارآمدی و ناتوانی ایمنی ادراک شده کارکنان انجام شده است.
    روش ها
    204 نفر (101 نفر گروه آزمایش و 103 نفر گروه کنترل) مقیاس های خودکارآمدی و ناتوانی ایمنی ادراک شده کوهن، کامارک و مرملستین (1983) را قبل از یک دوره آموزش ایمنی 4 ساعته در شرکت ذوب آهن اصفهان تکمیل کردند. فقط اعضای گروه آزمایش در این دوره آموزشی شرکت کردند. این پرسشنامه تقریبا 30 روز بعد از آموزش، دوباره بر اعضای هر دو گروه اجرا شد. نتایج گروه آزمایش و کنترل با استفاده از آماره های توصیفی و کوواریانس مقایسه شدند.
    یافته ها
    مقایسه بین دو گروه نشان داد که آموزش های ایمنی تاثیر معناداری بر کاهش ناتوانی ایمنی ادراک شده کارکنان داشت؛ اما تاثیر معناداری بر بهبود خودکارآمدی ایمنی ادراک شده آنان نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش از اهمیت ارزیابی کارآمدی آموزش های ایمنی و تعیین اثربخشی آن بر متغیرهای مرتبط با بروز حوادث شغلی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: آموزش های ایمنی، خودکارآمدی ایمنی ادراک شده، ناتوانی ایمنی ادراک شده
  • محمود حیدری، کاظم خرم دل، طیبه رخشانی، محمد کاظم شکوه صفحه 39
    مقدمه
    عامل انسانی به عنوان مهم ترین عامل تصادفات جاده ای شناخته شده است. هدف پژوهش حاضر مقایسه نقش عامل انسانی در بروز تصادفات رانندگان صنوف مختلف شهرستان داراب در زمستان 89 بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی بود. نخست از 4 گروه رانندگان اتوبوس، کامیون، تاکسی و سواری شخصی 130 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و پرسشنامه رفتار رانندگی منچستر (MDBQ) را تکمیل کردند. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند راهه، ضرایب همبستگی و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس نشان داد گروه ها در تمام عامل ها (اشتباهات، لغزش ها، تخلفات عمدی و تخلفات غیرعمدی) با یکدیگر تفاوت معنادار دارند(05/0> p). همچنین بیشترین میزان نمرات در3 عامل اشتباهات، لغزش ها و تخلفات عمدی به ترتیب متعلق به گروه های رانندگان اتوبوس، کامیون، سواری و تاکسی بود؛ اما در عامل تخلفات غیرعمدی بیشترین نمرات به ترتیب متعلق به سواری، تاکسی کامیون و اتوبوس بود.
    نتایج ضریب همبستگی نیز نشان داد سن با تمام خطا ها و تخلفات رابطه مثبت و معنادار دارد (05/0>p). متغیر تحصیلات با خطای غیرعمدی خطرناک و اشتباه رابطه منفی و معنادار داشت (05/0>p)؛ اما با عامل تخلف غیر عمدی رابطه مثبت و معنادار داشت (05/0>p). همچنین با تخلفات عمدی رابطه ای نشان نداد (05/0< p). مدت سال های رانندگی و استفاده از کمربند ایمنی با هیچ یک از عوامل رابطه معناداری نشان ندادند (05/0< p).
    نتیجه گیری
    از آنجا که بیشترین میزان نمرات خطا ها و تخلفات به ویژه متعلق به رانندگان اتوبوس و کامیون بود، پیشنهاد می شود به منظور کاهش میزان تصادفات، ارزیابی های روان شناختی و آموزش های کافی در هنگام گزینش و ارائه گواهینامه و همچنین پس از آن به طور متناوب صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: رانندگان، تصادفات رانندگی، عامل انسانی، خطا ها و تخلفات
  • زین العابدین زینالپور فتاحی صفحه 47
    مقدمه
    «ضرورت نظامی» از جمله مفاهیم به کار رفته در اسناد حقوق بشردوستانه بین المللی است. مفهومی پرکاربرد و در عین حال مبهم و غیر شفاف که عدم وضوح معنایی و تبیین نشدن حدود و ثغور آن، موجب بروز و ظهور چالش ها و آسیب های فراوان در عرصه مخاصمات بین المللی و نیز مخاصمات داخلی شده است. این مسئله که «کدام ضرورت» و «با چه کم و کیف» و «با تشخیص کدام متولی»، از جمله مهم ترین مسائل چالش برانگیز و مشکل سازی است که شفاف نبودن آنها باعث ورود خسارت های جبران ناپذیر مادی و معنوی بر بشر گردیده و می گردد. یافته ها نشانگر ضعف و نارسایی این مفهوم و حاکی از این امر است که «ضرورت نظامی» تاکنون دستاویزی برای اعمال سلایق مغرضانه و غیر انسانی برخی فرماندهان نظامی یا مسئولان سیاسی دول متخاصم بوده است. نتیجه بررسی تطبیقی مفهوم «ضرورت نظامی» در فقه امامیه و اسناد بین المللی حقوق بشردوستانه، از وجود تفاوت های فراوان بین این دو نظام حقوقی حکایت دارد.
    روش ها
    روش تحقیق، روشی توصیفی و تحلیلی است و در آن از منابع معتبر فقهی و اسناد بین المللی حقوق بشردوستانه بهره برداری شده است.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن است که «ضرورت نظامی» در اسناد بین المللی حقوق بشردوستانه چارچوب مشخص و مدونی ندارد و بیشتر متکی به فهم و برداشت شخصی متولیان مخاصمات بین المللی و غیر بین المللی است. تحقیقات نشان داده است که فقه امامیه ضرورت نظامی را در قالب و چارچوب نظام مند تبیین و تشریح کرده است.
    نتیجه گیری
    با بررسی کتب معتبر و دست اول فقه امامیه نظام مندی و مبرهن بودن حدود و ثغور مفهوم ضرورت نظامی به اثبات رسید و معلوم گردید که توجه نویسندگان اسناد بین المللی به مبانی حقوقی فقه امامیه در این باب می تواند در شفاف سازی این مقوله بسیار کارساز باشد.
    کلیدواژگان: فقه، حقوق بشردوستانه، ضرورت نظامی، اسناد بین المللی
  • علی اردلان، جواد بابایی، مرتضی بنای جدی، محمد جواد مرادیان، محمد ارزنلو، ایوب حاجی زاده صفحه 54
    مقدمه
    سیل از نظر تلفات جانی و خسارات مالی مهیب ترین بلای طبیعی و مسئول 50%-40% تمام بلایا و مرگ و میرهای حاصل از بلایا در سطح جهان، علت 43% جمعیت آسیب دیده به وسیله کل بلایایی که بین سال های 2009-2000 اتفاق افتاده اند، است. علی رغم وفور زیاد سیل در ایران، هنوز مطالعات زیادی در خصوص نحوه پاسخ سیستم سلامت به سیل به عمل نیامده است؛ لذا این مقاله به بررسی عملیات پاسخ سیستم سلامت به سیل چالدران پرداخته است.
    روش ها
    در این مطالعه موردی- توصیفی، اطلاعات با استفاده از چک لیست هایی که پژوهشگران تهیه کرده بودند و از طریق مصاحبه با دست اندرکاران سیستم سلامت مناطق سیل زده، مرور مستندات موجود، مراجعه حضوری پژوهشگران به منطقه سیل زده و مشاهده نحوه پاسخ جمع آوری شده است.
    یافته ها
    در 25/4/1390 سیلی برق آسا به بخش هایی از شهرستان آسیب وارد کرد. تیم تجسس اولیه بلافاصله به مناطق آسیب دیده اعزام، مراقبت بیماری ها تشدید و 24 نمونه میکروبی آب تهیه شده بود که 6 مورد دارای آلودگی میکروبی بودند. هیچ نمونه شیمیایی تهیه نشده بود. 6 منبع آب آشامیدنی بازسازی و 34 کیلوگرم پرکلرین توزیع شده بود. 206 مورد کلرسنجی به عمل آمده بود که 182 مورد مطلوب بودند. 11 دهنه توالت آسیب دیده بودند که 8 دهنه از آنها بازسازی شده بود. هیچ گونه خللی در روند ارائه خدمات سلامت مادران، کودکان و تنظیم خانواده پیش نیامده بود.
    نتیجه گیری
    خوشبختانه سیل اخیر تلفات چندانی نداشته و به خوبی توسط سیستم سلامت مدیریت شده است؛ ولی برای مدیریت بلایای وسیع تر و با تلفات زیادتر، سیستم سلامت بایستی با تهیه برنامه پاسخ و تمرین آن در مانورهای مختلف، خود و کارکنانش را آماده نگه دارد؛ در غیر اینصورت مدیریت چنین بلایایی بسیار سخت و نتایج آن اسف بار خواهد بود
    کلیدواژگان: سیل، پاسخ، سیستم سلامت، چالدران
|
  • Farahani Deljoo F., Saghehei E., Azhari L Page 1
    Due to the high rate of road accidents in Iran, rescue and relief operations in road are important in health system. Applying some techniques in order to reduce failure in these processes will lead to an increased quality of services; also cost reduction and health improvement will be some consequences. Some of the main Safety Management System elements including hazards and risk identification, assessment, and control them. This paper aimed to determine the optimal processes and relief and rescue operations in roads and also to assess and analyze the failure of this filed; and finally provide some solutions to reduce them. In this applicable and qualitative study, it was used of Health Care Failure Mode and Effect Analysis (HFMEA) in order to identify and analyze the potential errors and failure in relief and rescue operations in road accidents. The relief and rescue operations in road accidents were divided into two processes, 12 sub-processors, and also 53 activities. Each activity probable errors and failures was analyzed and identified; a total of 147 errors were determined and analyzed in both processes and their potential reasons were investigated. Among identified errors, 48 percent were related to manpower; 24 percent equipment malfunction; 11 percent method and process, and the rest was related to other cases such as system, environment, etc based on the results. The issues raised in the article can preserve basic information for future safety studies in relief and rescue operations in road accidents; provide preventive measures and also minimize the likelihood of errors and their consequences.
    Keywords: risk assessment, relief, rescue operation in road accidents, HFMEA
  • Raeisi H., Torabi Zadehk., Makoulati N Page 11
    Nurse's competency in CPR performance is a critical element in patient's survival from cardiac arrest. Although medical education has recently emphasized on this issue, most researches identified that the CPR knowledge and skill retention were highly poor. The purpose of this study is to investigate the effect of a short CPR re-educational course on the retention of CPR skill and knowledge among nursing students. In this quasi-experimental study, a total of 48 final year nursing students of the Fatemeh College of Nursing & Midwifery at Shiraz University were participated in primary CPR training course. Then, they randomly divided into groups. Six months after the initial education, a 2-hour re-education course in CPR was presented for the first group (group 1). And one year after initial education, both groups (re-educated and non-re-educated) were evaluated in their CPR performance based on performing CPR on mannequin and observational checklist that was made in accordance with the last revision of American Heart Association (AHA) standard CPR guideline. Data was statistically analyzed to compare two groups using t-test. The results indicated that there was no significant difference between two groups CPR performance before and immediately after the initial education. (t=-1.7, p= 0/09); but we found statistically significant differences between them a year after the initial education (t=8.5, p= 0.00). It means that students who were attended in the short term re-education course six months after initial CPR education gained significantly higher scores in 5 skills including adequate safe approach; call for help; head tilt/chin lift maneuver; effective chest compression depth (4-5 cm); and also visible chest rising. According to the results, the short and inexpensive courses of re-education that are efficient in CPR skill retention should take into consideration.
    Keywords: re, education course, retention, cardiopulmonary resuscitation (CPR), nursing students
  • Hosseinzadeh M., Ahmadi Z.S Page 20
    Natural disasters are among events that human beings have always been faced and extremely suffered from their damages. Many attempts have been so far done to reduce damages from natural disasters but they are still very extensive. One way to reduce injuries and damages resulting from natural disasters is people's voluntary cooperation and preparation at the time of occurring. So, this article aims to investigate the feasibility study of establishing local relief center in Bandar Abbas.This cross-sectional study was conducted among Bandar Abbas residents in 2011. By using questionnaire, 400 respondents were selected and studied based on multistage cluster sampling. According to the result, more than 70 percent of respondents considered highly important to establish the local relief centers; and 95 percent were willing to work in relief teams and help others. Moreover, the social status and knowledge about Red Crescent activities had a positive effect on the respondent's willingness to cooperate with the local relief centers based on the analytical results. The residents of Bandar Abbas were highly interested in establishing the local relief centers and actively work in the relief teams. Therefore, the establishment of the local relief centers seems to be necessary with community-based approach and also serious focus on educating citizens.
    Keywords: natural disasters, public participation, local relief centers, community, based approach
  • Kiani F., Samavatyan H., Mahdizadeh E.S Page 29
    Developing strategies for dealing with stressful and critical situations are very important. In traumatic conditions, firstly people must understand that preventive measures can be beneficial to deal with in this situation (reducing perception of safety helplessness); secondly, they have the expertise and skill to deal with these conditions (increasing perception of safety self-efficacy). This research was carried out to evaluate effectiveness of safety trainings on employees’ perceived safety self-efficacy and helplessness. About 204 individuals (101 in experimental group and 103 ones in control group) completed the perceived safety self-efficiency and perceived safety helplessness scales of Cohen, Kamarck & Mermelstein (1983) before a 4-hour safety training course in Isfahan Steel Company. Only the experimental group participated in this training course. This questionnaire almost implemented approximately 30 days after training for both groups. The results were compared using descriptive indexes and covariance. Comparison between two groups showed that safety trainings had a significant effect on reducing the perceived safety helplessness of employees; but had no significant effect on perceived safety self-efficacy improvement. The results of this research maintain the importance of safety trainings evaluation and its effectiveness determination on variables related to the occupational accidents.
    Keywords: safety trainings, perceived safety self, efficacy, perceived safety helplessness
  • Heidari M., Khoramdel K., Rakhshani T. Shokooh Mk Page 39
    Human factor is identified as the most important factor in road accident. The purpose of this research was to compare the role of human factor in road accidents in different driver's categories in Darab Township in 2010. In this descriptive-correlation research, firstly, four groups of drivers including bus, truck, taxi and private car drivers (130 drivers) were selected through purposeful sampling and completed Manchester Driving Behavior Questionnaire (MDBQ). Data was analyzed by using Multivariate analysis of variance (MANOVA), correlation coefficients and SPSS. According to the result, all groups had significant differences in all factors such as errors, lapses, aggressive and ordinary violation (P<0.05); also the highest rate in 3 factors of errors, lapses and aggressive violation were related to bus drivers, truck drivers, private car drivers and taxi drivers respectively; but in ordinary violations the highest scores were related to private car, taxi, truck and bus drivers respectively. The findings of correlation coefficients were as follows: there were a significant and positive correlation between age and all types of errors and violence (P<0.05); negative and significant correlation was found between education with dangerous and aggressive errors and lapses (P<0.05); but positive and significant correlation was found between education and aggressive violation (P<0.05); there was no correlation between education score and ordinary violation; also, no correlation was found between years of driving and wearing safety belt with errors and violence (P>0.05). The results indicated that the highest scores were specially related to bus drivers and truck drivers. Therefore, it is recommended to perform psychological assessments and adequate training in order to reduce the accident rate at the time of selection and obtaining driving licenses and periodically thereafter.
    Keywords: drivers, car accidents, human factor, errors, violence
  • Zeinalpour Fatahi Z Page 47
    "Military necessity" is the concept used in documents of international humanitarian law. This is a widely used, vague and non-transparent concept which does not explain the lack of clarity of meaning and its limits; also it has been caused to emerge enormous challenges in the field of international and internal conflicts. The most important challenging and problematic issues are such as "which necessity", "how" and "who recognizes," which their lack of transparent making irreparable damage on material and spiritual of human. The results indicate the weakness and failure of this concept and suggest that the "military necessity" was an excuse for some inhumane and biased acts of military commanders or political leaders of hostile governments. The comparative study of the concept of "military necessity" in the Emamieh jurisprudence and international humanitarian law documents show that there are many differences between these two legal systems. This descriptive and analytical study has been used both the reliable sources of jurisprudence and documents of international humanitarian law. According to the findings, "military necessity" doesn’t have a specific framework in international documents of humanitarian law. This concept is more reliant on personal understandings of custodians of international and non-international conflicts. Emamieh jurisprudence is explained and described the military necessity in the form of a systematic framework based on the researches. By studying the reliable first-hand books of Emamieh jurisprudence, the systematic of "military necessity" concept was proved. Also, it was shown that the writer's attention of international documents to the legal principles of Emamieh jurisprudence can be quite effective to clarify this issue.
    Keywords: jurisprudence, humanitarian law, military necessity, international documents
  • Ardalan A., Banaye Jeddi M., Moradian M. J., Arzanlou, Hajizadeh A Page 54
    Due to casualties and financial losses, floods are the most horrible natural disasters. It is responsible for 40-50% of all deaths in the world, about 43% of total population damaged by disasters that have occurred between 2009-2000. Despite the high abundance of floods in Iran, yet little research has been done on how the health system response to the flood. This article aims to study the health system response operation to Chaldoran township flood. In this descriptive case study, data was collected by using checklists that were prepared by researchers through interviews with authorities of health system in affected areas; reviewing existing documentation; and observing of how the response has been provided. A flash flood was occurred and damaged some parts of Chaldoran Township on 16 July, 2011. Initial investigation team dispatched immediately to the affected areas and surveillance system was exacerbated. 24 samples of water had been taken in the region that 6 cases had bacterial contamination. However, no chemical sampling was prepared, 6 drinking water sources restored and also 34 kg of calcium hypochlorite was distributed. Chlorine measurement was performed in 206 cases which 182 were favorable cases. 8 toilets of 11 were reconstructed after damaging in flood. Meanwhile, there were not any unwanted problems in maternal and child and family planning health services. Fortunately, losses resulting from the recent flood were not noticeable and have been managed well by the health system. But for broader disaster management involving high mortality, the health system should design a proper disaster plan in order to prepare and improve employees by training programs in various maneuvers. The health system and employees should be ready. Otherwise, such disasters are very difficult to manage and also the results will be tragic.
    Keywords: flood, response, health systems, Chaldoran