فهرست مطالب
Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 2, 2012
- تاریخ انتشار: 1391/08/20
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 57-61سابقه و هدفیکی از چالش های مهم در جراحی سزارین تحت بیهوشی عمومی، تضعیف تنفسی ناشی از مواجهه جنین با مخدرها می باشد. ویژگی های فارماکوکینتیک رمیفنتانیل، آن را به عنوان یکی از راه حلهای احتمالی این چالش مطرح ساخته است؛ این مطالعه نیز تاثیر این دارو را بر تغییرات همودینامیک مادر و نمره آپگار نوزاد بررسی می نماید.
مواد و روش هادر این کارآزمایی بالینی دو سو بی خبر، 84 زن باردارکاندید سزارین انتخابی تحت بیهوشی عمومی، به صورت تصادفی در سه گروه انفوزیون رمیفنتانیل (μg/kg/min 5/0)، بولوس رمیفنتانیل (μg/kg 7/0) و تجویز نرمال سالین (قبل از القاء) قرار گرفتند. سپس تغییرات ضربان قلب و فشار خون شریانی (MAP) در مادر، قبل و بعد از القای بیهوشی، و آپگار دقیقه 1 و 5 نوزادان ثبت و با آزمون ANOVA و تست تعقیبی توکی مقایسه گردید. 05/0 < P به عنوان سطح معنی داری اختلافها در نظر گرفته شد.یافته هاتفاوت میانگین تغییرات ضربان قلب مادر، قبل و بعد از لوله گذاری تراشه، در سه گروه معنی دار نبود. تغییرات MAP در سه گروه اختلاف معنی داری داشت (001/0 P=). میانگین تغییرات MAP در گروه شاهد بیشترین و در گروه بولوس کمترین مقدار را داشت. میانگین تغییرات MAP در دو گروه انفوزیون و شاهد اختلاف معنی داری نداشت، ولی تفاوت آن در دو گروه انفوزیون و شاهد با گروه بولوس معنی دار بود (به ترتیب 001/0 p= و 002/0 p=). میانگین آپگار دقیقه اول نوزادان در سه گروه اختلاف معنی داری داشت (006/0 p= )، بدین صورت که آپگار گروه انفوزیون (31/8) و بولوس (46/8) کمتر از گروه شاهد (93/8) بود (به ترتیب 002/0 p= و 005/0 p=) ولی میانگین آن در گروه انفوزیون و بولوس اختلاف معنی داری نداشت. میانگین آپگار دقیقه پنجم در گروه انفوزیون و بولوس بالاتر از گروه شاهد بود، ولی تفاوت آماری معنی داری نداشت. هیچ نوزادی در دو گروه انفوزیون و بولوس نیاز به احیا پیدا نکرد.
نتیجه گیریتجویز بولوس رمیفنتانیل در مقایسه با انفوزیون و گروه شاهد باعث ثبات بیشتری در فشار خون مادر در هنگام سزارین می شود. کاهش آپگار دقیقه یکم نوزاد در نتیجه تجویز رمیفنتانیل نیز از نظر بالینی قابل توجه نیست (هیچیک از نوزادان به احیا نیاز پیدا نکردند). با این وجود برای توصیه به استفاده از رمیفنتانیل در سزارین انتخابی نیاز به مطالعات چند مرکزی با حجم نمونه بیشتر می باشد.
کلیدواژگان: رمیفنتانیل، سزارین، بیهوشی عمومی، آپگار -
صفحات 62-66سابقه و هدفبا توجه به شیوع و روند رو به رشد بیماری های قلبی عروقی و اهمیت شاخصهای التهابی پیشگویی کننده این بیماری ها و همچنین وجود بعضی گزارشات مبنی بر تاثیر تمرینات استقامتی بر وضعیت آنها، این پژوهش به منظور تعیین تاثیر 12 هفته تمرین استقامتی بر CRP سرمی و فیبرینوژن پلاسمایی (به عنوان شاخصهای التهابی پیشگویی کننده بیماری های قلبی و عروقی) و مقایسه آن با گروه کنترل، روی دانشجویان مرد جوان غیر ورزشکار در سال 1389 انجام گرفت.مواد و روش هااین تحقیق به روش کارآزمایی بالینی بر روی 24 دانشجوی داوطلب پسر غیر ورزشکار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران انجام گرفت. افراد دو گروه به لحاظ سن، جنس، قد، وزن، درصد چربی و حداکثر اکسیژن مصرفی مشابه سازی شدند. در ابتدای مطالعه با اخذ 5 میلی لیتر خون، میزان CRP سرمی و فیبرینوژن پلاسمایی آنها تعیین و ثبت شد. به گروه تجربی 12 هفته تمرینات استقامتی شامل سه دوره چهارهفته ای و هر هفته سه جلسه تمرین، داده شد. گروه شاهد این تمرینات را نداشتند. در خاتمه تحقیق، مجددا این شاخصها در هر دو گروه بررسی و تغییرات آنها مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته هادر پایان مطالعه، میزان فیبرینوژن گروه شاهد از 03/0± 45/0 به 02/0± 45/0 رسید (5/0 P<) و در گروه تجربی از 03/0±45/0 به 04/0±40/0 کاهش پیدا کرد (0002/0 P<) که اختلاف بین دو گروه از نظر آماری معنی دار بود. در مورد شاخص CRP، در گروه شاهد تغییری مشاهده نشد، اما در گروه تجربی از 233 به 213 کاهش پیدا کرد (002/0 P<).نتیجه گیریبه نظر می رسد که 12 هفته تمرینات استقامتی موجب بهبود شاخصهای التهابی پیشگویی کننده بیماری های قلبی عروقی در افراد جوان غیر ورزشکار می شود، بنابراین انجام این گونه تمرینات را توصیه می نماییم.
کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، CRP، فیبرینوژن -
صفحات 67-72سابقه و هدف
مطالعات اخیر پیشنهاد می کنند که عصاره برگ زیتون باعث سرکوب التهاب و کاهش آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو می شود. با توجه به اهمیت ایسکمی و خونرسانی مجدد مغزی، در این تحقیق اثر سه غلظت عصاره برگ زیتون (در مقایسه با گروه شاهد) بر میزان نفوذپذیری سد خونی-مغزی و سطح لیپیدهای بافت مغزی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش هااین تحقیق به صورت تجربی روی 5 گروه 12 تایی موش صحرایی نر از نژاد ویستار انجام شد. گروه شاهد آب مقطر دریافت کردند در حالیکه سه گروه تیمار، عصاره برگ زیتون را از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت کردند (50، 75 و mg/kg 100). برای گروه شم تیمار و القای ایسکمی صورت نگرفت. دو ساعت بعد از آخرین دوز گاواژ شده، هر گروه اصلی به دو زیرگروه شامل 6 موش صحرایی تقسیم گردید. در زیرگروه اول شریان مغزی میانی بسته شد و در آنها مدل سازی سکته مغزی کانونی انجام شد، و میزان نفوذپذیری سد خونی-مغزی از طریق اندازه گیری میزان جذب نوری اوانس بلو در بافت مغزی بررسی شد. زیرگروه دوم به صورت دست نخورده باقی ماند و برای آنالیز لیپیدهای مغزی از طریق کروماتوگرافی لایه نازک به کار رفت. سپس نتایج با آنالیز واریانس مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
یافته هاسطح کلسترول مغزی در گروه عصاره 50، 75 و mg/kg 100، به ترتیب 7/4±4/34، 8/5±9/35، 1/2±3/83 (میلی گرم بر گرم وزن بافت مغز) و سطح کلسترول استر مغزی به ترتیب برابر با 8/1±2/15، 1/3±8/15، 6/3±3/16 (میلی گرم بر گرم وزن بافت مغز) بود که در مقایسه با گروه کنترل بالاتر بود. سطح تری گلیسرید مغزی در گروه عصاره با دوزهای 75 و mg/kg 100 برابر با 5/0±1/34 و 1/1±5/34 (میلی گرم بر گرم وزن بافت مغز) بود که در مقایسه با گروه کنترل بالاتر بود. کاهش نفوذپذیری سد خونی مغزی در گروه های عصاره با دوز 75 و 100، در برابر گروه شاهد، از لحاظ آماری معنی دار بود (در هر دو مورد: 001/0 p<). در ضمن بین نیمکره های راست و چپ در گروه های شاهد و گروه دوز 50 اختلاف معنی دار وجود داشت (001/0p<)، اما بین نیمکره های راست و چپ در گروه های تیمار شده با دوزهای 75 و 100 اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت.
نتیجه گیریبه نظر می رسد که عصاره برگ زیتون با تغییر در سطح لیپیدهای مغزی و کاهش نفوذپذیری مغزی در مدل ایسکمی-خونرسانی مجدد موش صحرایی، اثر محافظت عصبی داشته باشد. کارهای بیشتری نیاز است تا این مشاهدات را گسترش دهد.
کلیدواژگان: عصاره برگ زیتون، محافظت عصبی، سکته مغزی، لیپیدهای مغزی، موش صحرایی نژاد ویستار -
صفحات 73-80سابقه و هدفاختلال عملکرد دست یکی از ناتوانی های شایع پس از سکته مغزی می باشد که زندگی روزمره بیمار را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. انجام فیزیوتراپی و کاردرمانی از روش های مرسوم توانبخشی بیمار می باشند. نوروفیدبک مدالیته جدید درمانی است که بر اساس به کارگیری اصول بیوفیدبک در توانبخشی مغز بنا شده است. هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر افزودن نوروفیدبک به کاردرمانی مرسوم در توانبخشی دست پس از سکته می باشد.
مواد و روش هااین مطالعه به صورت آزمایشی (Pilot study) برای یک کارآزمایی بالینی تصادفی طراحی شد. 14 بیمار دچار سکته مغزی وارد مطالعه شدند و به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه اول کاردرمانی معمول و گروه دوم کاردرمانی به همراه نوروفیدبک را دریافت کردند (تعداد جلسات هر 2 گروه 10 جلسه بود). نوروفیدبک تراپی با هدف تقویت موج (SMR) sensory motor rhythmانجام شد. عملکرد دست بیماران بر اساس تست جیبسون قبل و پس از پایان مداخله درمانی در هر دو گروه سنجیده شد.یافته هادر هر دو گروه بعد از درمان بر اساس معیار جیبسون بهبودی معناداری در عملکرد دست حاصل شد. برخی از جنبه های عملکرد دست در گروه دوم (کاردرمانی به همراه نوروفیدبک) بهبودی بیشتری نسبت به گروه اول پیدا کرد (05/0 P<). در گروه دوم موج SMR در پایان درمان افزایش معنی داری پیدا کرد. رضایت بیماران از درمان در گروه دوم بیشتر از گروه اول بود، همچنین میزان ریزش بیماران در گروه اول بیشتر از گروه دوم بود.نتیجه گیرینوروفیدبک می تواند به عنوان درمانی کمکی در کنار کاردرمانی جهت توانبخشی دست در سکته مغزی به کار رود. از مزایای افزودن این درمان جدید، افزایش کمپلیانس بیمار به درمان و افزایش انگیزه و علاقه وی جهت شرکت در برنامه های زمانبر توانبخشی می باشد.
کلیدواژگان: سکته مغزی، عملکرد دست، نوروفیدبک، EEG بیوفیدبک، کاردرمانی -
صفحات 81-86سابقه و هدفمطالعه حاضر با هدف تعیین بررسی همبستگی مصرف میوه و سبزیجات با مولفه های نظریه شناختی اجتماعی در دانش آموزان چهارم ابتدایی شهر اصفهان در سال 1389 انجام گردید.مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی، 158 دانش آموز پسر مقطع ابتدایی (پایه چهارم) شهر اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه ای محقق ساخته مبتنی بر سازه های نظریه شناختی اجتماعی و نیز پرسشنامه ثبت غذایی بود. روایی و پایایی پرسشنامه بوسیله روایی صوری، روایی محتوا و پایایی درونی (86/0=α) بررسی گردید. پس از جمع آوری داده ها، به منظور تجزیه و تحلیل آنها از آزمونهای همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چند متغیره استفاده شد.یافته هاهمبستگی معنی داری بین میانگین سهم روزانه میوه و سبزیجات با قابلیت رفتاری (001/0>P)، خودکارآمدی در موقعیتهای مشکل (به ترتیب 001/0>P و 01/0>P)، خودکارآمدی در انتخاب میوه و سبزیجات (به ترتیب 001/0>P و 003/0>P) و دسترسی (به ترتیب 003/0>P و 005/0>P) دیده شد. یادگیری مشاهده ای تنها همبستگی معنی داری را با مصرف میوه (002/0>P) در دانش آموزان نشان داد. در آنالیز چند متغیره، سهم روزانه میوه و سبزیجات، با خودکارآمدی در موقعیتهای مشکل، خودکارآمدی در انتخاب میوه و سبزیجات و دسترسی، ارتباط مستقیمی نشان داد.
نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر نشان می دهد خودکارآمدی در موقعیتهای مشکل، خودکارآمدی در انتخاب میوه و سبزیجات و دسترسی دانش آموزان از مهمترین عوامل موثر بر مصرف میوه و سبزیجات در دانش آموزان ابتدایی محسوب می گردند.
کلیدواژگان: میوه، سبزیجات، نظریه شناختی اجتماعی، دانش آموزان -
صفحات 87-90سابقه و هدفبا توجه به شیوع آتروسکلروز کرونری و عوارض شناخته شده ناشی از آن و اهمیت اتیولوژی بیماری و به منظور بررسی نقش دی متیل آرژینین نامتقارن (ADMA) در ارتباط با آتروسکلروز و تنگی عروق کرونر، این پژوهش بر روی بیماران مبتلا به تنگی شرایین کرونری و گروه شاهد انجام شد.مواد و روش هادر این پژوهش مورد- شاهدی،70 بیمار مبتلا به تنگی سرخرگ کرونر که بیماری آنها با آنژیوگرافی کرونری تایید شده بود و 70 شاهد که بر اساس آنژیوگرافی یا اسکن قلب، بیماری کرونر نداشتند و از لحاظ سن، جنس، همزمانی و شرایط اقتصادی و اجتماعی (مراجعین به یک مرکز) همسان سازی شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. میزان ADMA در سرم نمونه ها با استفاده از کیت الایزا Cusabio Brand ELISA Kits، Wuhan Huamei Biotech، Inc، China، اندازه گیری شد. بر مبنای میانگین مقدار ADMA، میزان مواجهه افراد دو گروه با این میزان به وسیله آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت و odd’s ratio (OR) محاسبه گردید. همچنین مقدار کمی ADMA در سه گروه بیماران خفیف، متوسط و شدید با آزمون ANOVA مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
یافته هاتحقیق بر روی 70 بیمار مبتلا به تنگی شرایین کرونر در سنین 40 تا 75 سال و 70 نفر شاهد واجد شرایط آنها انجام گرفت. میزان ADMA در گروه شاهد 6/33±5/51 و در گروه مورد 37±4/94 نانوگرم در میلی لیتر بود که در گروه مورد بطور متوسط 3/83% بیشتر از گروه شاهد بود (001/0 p<). میزان ADMA در بیماران با بیماری خفیف، متوسط و شدید، به ترتیب برابر با 3/3±6/55، 2/9±5/79، و 7/35±9/108 بود (001/0 p<).
نتیجه گیریبه نظر می رسد که میانگین میزان دی متیل آرژینین نامتقارن سرم در گروه بیمارن آترواسکلروز بالاتر بود و دگرگونی های این عامل در تنگی رگهای کرونر و شدت آن نقش دارد.
کلیدواژگان: آتروسکلروز، تنگی عروق کرونر، دی متیل آرژینین نامتقارن(ADMA)، دی متیل آرژینین -
صفحات 91-97سابقه و هدفیکی از تکنیک های پایه ای مهم برای مطالعه یک پروتئین اختصاصی در بیولوژی مولکولی، کلون کردن و بیان آن در سلول می باشد. از جمله روش های منتقل کردن ژن، روش های غیر ویروسی است که کم هزینه تر، آسانتر و ایمنتر می باشند. یکی از ژن های مهم که کاربردهای بالینی فراوانی دارد ژن NT4 است. این ژن یکی از اعضای خانواده نوروتروفیک است و در سلول های گلیال سیستم اعصاب محیطی و مرکزی بیان می شود. این نوروتروفین در بیان ژنی، بقا و تمایز رده های مختلف نورونی شرکت دارد. هدف از انجام این پژوهش، ساب کلونینگ و ترانسفکت این ژن به منظور مطالعه و دسترسی بیشتر با توجه به نیاز به این فاکتور نوروتروفیک در فعالیتهای ژن درمانی است.
مواد و روش هادر این تحقیق، ژن NT4 با روش PCR در پلاسمید pCMV-SPORT6کلون گشته و پس از آن در باکتری اشرشیاکلی سوش DH5-α ترانسفورم شد. پلاسمید نوترکیب از باکتری میزبان استخراج و ژنNT4 با استفاده از آنزیم Not I، Sal Iاز پلاسمید جدا گردید. در مرحله بعد پلاسمید برای پذیرش قطعه NT4 و انجام کلونینگ با آنزیم Hind III برش داده شد و ژن NT4 درون پلاسمید pEGFP-NI ساب کلون شد. محصول واکنش اتصال در باکتری فوق ترانسفورم و در محیط LB حاوی آمپی سیلین کشت داده شد. پلاسمیدهای نوترکیب با استفاده از کیت استخراج پلاسمید، از باکتری تخلیص و در مرحله بعد در سلول PC12 ترانسفکت گردید و در خاتمه بیان پلاسمید نوترکیبب با روشSDS PAGE، western blotting مورد بررسی قرار گرفت.
یافته هاآنالیز آنزیمی و تعیین توالی نشان داد پلاسمید ژن مورد نظر حاوی توالی صحیحی بوده و تطابق کامل با توالی ژن مورد نظر در بانک ژن دارد. در آنالیز پروتئین های جدا شده از سلول های ترانسفکت شده با روش SDS-PAGE، باندی حدود 45 کیلودالتون مشاهده شد که با آنتی بادی مونوکلونال در آنالیز وسترن بلات مورد تایید قرار گرفت.
نتیجه گیریاین پلاسمید به دلیل ساختار صحیح، جهت انتقال به سیستم یوکاریوتی و ارزیابی بیان مناسب می باشد.
کلیدواژگان: ترانسفکشن، کلونینگ مولکولی، نوتروفین 4، وکتورهای ژنتیکی -
صفحات 98-103سابقه و هدف
دستورالعمل برای خارج سازی ایمپلنت های ارتوپدی واضح نیست و لزوم خارج سازی روتین تمام ایمپلنت های ارتوپدی بعد از بهبود شکستگی ها هنوز مورد اختلاف نظر است. مطالعات معدودی به بررسی نتایج طولانی مدت بیماران بعد از جراحی ارتوپدی و قرار دادن ایمپلنت ها پرداخته اند و این کمبود اطلاعات سبب شده که جراحان ارتوپد به طور سلیقه ای جهت خارج سازی ایمپلنت ها عمل کنند. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی و عوارض درازمدت پس از جایگذاری ایمپلنت Intaramedullary Nailing (IMN) در بیمارانی که حداقل دو سال قبل به دنبال شکستگی استخوان ساق پا تحت عمل جراحی IMN قرار گرفته اند، انجام شد.
مواد و روش هادر یک بررسی پیگیری، بیمارانی با شکستگی استخوان ساق که در سال 1387 و قبل از آن ایمپلنت ارتوپدی در بدنشان قرار گرفته بود مورد بررسی بالینی قرار گرفتند. بیماران از نظر عوارض ناشی از جراحی مانند درد و یا محدودیت حرکت مفاصل معاینه شدند و کیفیت زندگی بیماران نیز توسط پرسشنامه SF-36 بررسی شد.
یافته هاامتیاز کلی پرسشنامه SF-36 در بیماران، اختلاف آماری معنی داری با امتیاز محاسبه شده برای نرمال جامعه نداشت. 21 بیمار (2/31%) دچار محدودیت حرکتی در مفصل مچ پا بودند و 11 بیمار (9/14%) ضعف در اندام جراحی شده داشتند. از نظر بالینی در 9/68% بیماران دامنه حرکت در مفصل مچ پا کامل بود. 3/70% از بیماران هیچ تندرنسی در معاینه اندام نداشتند.
نتیجه گیریبا توجه به اینکه تقریبا تمام بیماران از نظر بالینی نرمال بودند و کیفیت زندگی مشابهی با نرمال جامعه داشتند، خارج سازی روتین ایمپلنت در تمام بیماران توصیه نمی شود.
کلیدواژگان: ثابت کردن شکستگی، اینترامدولاری فراکچر فیکسیشن، کیفیت زندگی، خارجسازی ایمپلنت
-
Pages 57-61Background And AimNeonatal respiratory depression due to narcotics usage during cesarean section under general anesthesia is an important challenge for anesthesiologists. Remifentanil, due to its pharmacokinetic properties, may be a solution for this challenge. This study was designed to evaluate the effect of this drug on maternal hemodynamics and Apgar scores of their neonates during cesarean section under general anesthesia.Materials And MethodsIn this double blind randomized controlled clinical trial, 84 women who were candidates for elective cesarean section under general anesthesia were randomly allocated into three groups. In the first group remifentanil was infused at a rate of 0.5μg/kg/min and the second group received an IV bolus of 0.7 μg/kg of the drug. Control group received an equivalent volume of normal saline. Maternal heart rate and blood pressure were measured and recorded before induction of anesthesia and one minute after tracheal intubation. Neonatal Apgar scores in the first and fifth minutes postnatal were also recorded and compared.ResultsMean maternal HR changes before and after tracheal intubation were not significant between groups (P= 0.33). Mean arterial pressure (MAP) changes between groups were significantly different (P= 0.001). MAP changes were smallest in the bolus group and largest in the control group. These changes were not significantly different between infusion and control groups (P= 0.994). This difference was significant between the bolus group with the infusion and control groups (P=0.001 and 0.002 respectively). The mean first minute Apgar scores in neonates were significantly different in three groups (p=0.006). This parameter was not significantly different between bolus and infusion groups (p=0.603). Mean first minute Apgar scores in the bolus (8.46) and infusion (8.31) groups were significantly less than the control (8.93) group (p= 0.005 and 0.002 respectively). The mean fifth minute Apgar scores were not significantly different between three groups. None of the neonates in the remifentanil groups needed resuscitation.ConclusionThe results indicated that bolus administration of remifentanil (compared with infusion and control groups) produces more stability in maternal blood pressure during cesarean section under general anesthesia. The decrease in first minute Apgar score in remifentanil groups were clinically negligible (none of these neonates needed resuscitation). Despite these results, multicenter studies more samples are needed to confirm using remifentanil in elective cesarean section.Keywords: Remifentanil, Cesarean Section, Anesthesia, General, Apgar Score
-
Pages 62-66Background And AimConsidering the increasing rate of cardiovascular diseases and the role of inflammatory factors as predictors of such diseases, this study was done to determine the effect of 12 weeks of endurance training on serum C - reactive protein (CRP) and plasma fibrinogen in unathlete young men.Materials And MethodsThis clinical trial was conducted on 24 young male students of Azad University (Tehran Science and Research Branch) with sedentary life style. These voluntiers were randomly allocated into two groups of cases and controls. The two groups were matched for age, gender, weight, height, lipid percent and maximal oxygen input. Blood samples (5cc) were taken from all subjects before and after the training program. Control group received no training while experimental group received a 12-week endurance training program consisting of three sessions a week.ResultsData showed that CRP of controls changed from 0.45±0.04 to 0.46± 0.03 (p: 0.6) while in the experimental group it decreased significantly from 0.46±0.04 to 0.40±0.05, (p: 0.002). Also, there was not any change in the amount of fibrinogen of the control group, while in the experimental group it decreased significantly from 233 to 213 (p< 0.002).ConclusionIt was shown that 12 weeks of endurance training can have a positive effect on reduction of inflammatory factors, as a predictor of cardiovascular disease in unathlete men. So, doing such training program probably can be helpful.Keywords: Athletic Performance, C, reactive protein, Fibrinogen
-
Pages 67-72Background And Aim
Recent studies suggest that olive extract can suppress inflammation and reduce stress oxidative injury. We sought to extend these observations in an in vivo study of rat cerebral ischemia-reperfusion injury.
Materials And MethodsIn this experimental study, five groups, each consisting of 12 male Wistar rats, were studied. First group (control) received distilled water, while three treatment groups received oral olive leaf extract (OLE) for 30 days (50, 75 and 100 mg/kg/day, respectively). The last group (sham) underwent surgery without ischemia and did not receive OLE. Two hours after the last dose, each group was subdivided into two subgroups. In the first subgroup middle cerebral artery occlusion (MCAO) was induced during an operation, in order to assess neuropathology (blood brain barrier permeability), while the second subgroup remained intact and was used for brain lipid analysis.
ResultsThe brain cholesterol levels in 50, 75, and 100 mg/kg/day OLE group were 34.4±4.7, 35.9±5.8, and 38.3±2.1 mg/g brain tissue weight, respectively; the cholesterol ester levels in them were 15.2±1.8, 15.8±3.1 and 16.3±3.6 mg/g brain tissue weight, respectively. These numbers were greater than the controls. Brain triglyceride levels in the 50 mg/kg/day group were similar to that in controls; but it was higher in the 75 and 100 mg/kg/day groups (34.1±0.5 And 34.5±1.1 mg/g brain tissue weight, respectively). The OLE reduced blood brain barrier permeability in 75 and 100 mg/kg/day group when compared to controls (p< 0.000, p< 0.000, respectively). There was significant difference between right and left hemisphere in control group and 50 mg/kg/day group (p< 0.000).
ConclusionOur data suggest that OLE reduced the blood brain barrier permeability and changed brain lipids which may be cerebroprotective in a rat model of ischemia-reperfusion. Further work is required to extend these observations
Keywords: Olea, Olive Leaf Extract, Neuroprotection, Stroke, Brain Lipids, Rats, Wistar -
Pages 73-80Background And AimHand dysfunction after stroke is among the most frequent disabilities which adversely affects many aspects of post stroke patients’ life. Routinely, patients receive physical therapy and then occupational therapy in the setting of rehabilitation medicine. Neurofeedback therapy is a new modality based on biofeedback therapy principles to train the brain. The aim of the present study was to evaluate the effect of neurofeedback on improving hand function after stroke.Materials And MethodsThis study was designed as a pilot randomized controlled clinical trial. Fourteen post stroke patients entered the study. Hand function was evaluated by Jebson hand function test pre and post intervention. Patients were randomly allocated into two intervention groups of occupational therapy (OT) and occupational therapy + neurofeedback therapy (NF). All patients received 10 sessions of therapy. Neurofeedback training was performed to enhance sensorimotor rhythm (SMR).ResultsMean age of patients was 60±7 years. Hand function was improved significantly in both groups according to general jebson test. Some functional tasks of Jebson test improved more significantly in NF group, compared with OT group. Mean SMR increased significantly, by the end of 10 session neurofeednack therapy. Most of the patients found neurofeedback accompanying OT more enjoyable than OT alone. Drop out was more in OT group compared to NF group.ConclusionNeurofeedback therapy is suggested as a complementary therapy to conventional OT with additional improvement in some aspects of hand recovery. Furthermore, It can increase patients’ compliance to rehabilitation program, and improve their satisfaction from therapy protocol.Keywords: Stroke, Hand Function, Neurofeedback, EEG Biofeedback, Occupational Therapy
-
Pages 81-86Background And AimThe purpose of the present study was to identify factors affecting fruit and vegetables consumption in elementary school students, based on social cognitive theory, to guide us about interventions that can increase their intake.Materials And MethodsIn this cross-sectional study, 158 male students in elementary schools (grade 4) of Isfahan city were participated. Data collecting tool was a self-designed questionnaire based on constructs of Bandura's social cognitive theory and food record questionnaire. The validity and reliability of the questionnaire was provided by using content validity, face validity and internal reliability (α=0.86). After collecting data, data were analyzed using Spearman correlation and multivariate regression tests.ResultsFindings showed significant correlation between mean daily servings of fruits and vegetables with behavioral capability (p<0.001), self-efficacy in difficult situations (p<0.001, p=0.01, respectively), self-efficacy in selecting fruit and vegetables (p<0.001, p=0.003, respectively) and access to fruit and vegetables (p=0.003, p=0.005, respectively). Observational learning showed significant correlation only with daily servings of fruits (p=0.004). In the multivariate analyses, mean daily servings of fruits and vegetables correlated directlywith self-efficacy in difficult situations, self-efficacy in selecting fruit and vegetables and access to fruit and vegetables.ConclusionThe most important factors affecting fruit and vegetables consumption in elementary school students are self-efficacy in difficult situations, self-efficacy in selecting fruit and vegetables, and access to fruit and vegetables.Keywords: Fruit, Vegetables, Social Cognitive Theory, Students
-
Pages 87-90Background And AimCardiovascular diseases are among important causes of mortality and it is essential to identify different factors that are associated with it. One of the factors that have been studied in recent years is asymmetric dimethylarginine (ADMA). The aim of this study was to measure ADMA in atherosclerotic patients and to compare it with controls.Materials And MethodsIn a case-control study, 70 patients with documented coronary stenosis, and 70 controls, without coronary disease, were chosen. Patients and controls aged between 40 and 70 years, and were of both genders. The serum level of ADMA was measured, using Cusabio Brand ELISA Kits, Wuhan Huamei Biotech, Inc, China. Analysis of data were done by ANOVA and T Test.ResultsThe data were collected from 70 patiants, and 70 matched controls. The mean level of serum ADMA in patients was 94.7±37 ng/ml while it was 51.5±33.6 ng/ml in controls; this diffrence was statistically significant (P<0.001). The mean level of ADMA in patient with mild, moderate and severe stenosis, were 55.6±3.3, 79.5±9.2 and 108.9±35.7 ng/ml, respectively; the diffrence among these groups were statistically significant (P<0.001).ConclusionData of this study showed that there was significant correlation between ADMA and atherosclerosis. In addition, there was a significant correlation between ADMA serum level and severity of coronary artery stenosis.Keywords: Atherosclerosis, Coronary Stenosis, Assymetric Dimethyl Arginine(ADMA), N, N dimethylarginine
-
Pages 91-97Background And AimCloning and expression in the cells is one of the most important basic techniques to study a specific protein in molecular biology. Among gene transfer methods, non-viral methods are less expensive, easier and safer to be implemented. NT4 is an important gene with miscellaneous clinical applications. This gene is a neurotrophic that induce survival, development and function of neurons as well as inducing differentiation of progenitor cells to form neurons. The aim of this study was to construct and transfect NT4 gene, in order to use it in research and gene therapy.Materials And MethodsNT4 gene was subcloned in plasmid pcmvsport6, using PCR; then it was transformed in Escherichia coli bacteria strain DH5-alpha. The recombinant gene was extracted and restriction enzymes by NOTI, SAII. The fragment gene was legated into the PEGFP-N1 plasmid. Then by restriction enzymes HINDIII, the recombinant was detected through gel electrophosis. In order to ensure that recombinant gene is correct, it was sended for sequencing. Cell culture was prepared and the recombinant plasmid was transfected. SDS page and western blotting were used for detection of protein expression.ResultsEnzyme analysis showed that pcDNA had correct structure and sequencing, confirmed by 100% homology of the gene with reported alpha gene in Gene Bank. In the analysis of proteins isolated from transfected cells with SDS-PAGE, an approximately 45 kDa band was observed with monoclonal antibody which was confirmed by Western blot analysis.ConclusionThis plasmid is able to transform to Eukaryotic system and is suitable for evaluation of translation due to its proper structureKeywords: Transfection, Cloning, Molecular, neurotrophin 4, Genetic Vectors
-
Pages 98-103Background And Aim
Guidelines on implant removal are not clear and the routine removal of orthopaedic fixation devices after fracture healing remains an issue of debate. Few studies have evaluated long-term outcomes of patients with orthopaedic implants left in-situ and this lake of data has made the orthopaedic surgeons decide on implant removal differently. In order to add new data in this field, we designed this study.
Materials And MethodsIn a follow up setting, patients with Tibial shaft fractures who had received orthopaedic implants in year 2008 and earlier were clinically examined for any surgical complications such as pain or limited range of motion. Quality of life of each patient was evaluated using short form 36.
ResultsThe total SF-36 score of the patients was not statistically different from the normal population (P >0.05). 21 patients (31.2%) reported limited range of motion in ankle and 11 (14.9%) complained of weakness in the affected limb. Clinically, 68.9% of patients had full range of motion in ankle and 70.3% had no tenderness in the affected limb.
ConclusionAs most patients were clinically normal and had quality of life scores comparable to the normal population, removal of implants is not advisable in all patients. Fracture Fixation; Fracture Fixation, Intramedullary; Quality of life; Implant removal
Keywords: Fracture Fixation, Intramedullary, Quality of life, Implant removal