فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال هفدهم شماره 5 (پیاپی 71، آذر و دی 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/24
  • تعداد عناوین: 11
|
  • فرزانه سلطانی پور، سیمین تعا ونی، حمید حقانی صفحات 379-386
    زمینه و هدف
    استریای بارداری خطوط پوستی است که در طی بارداری ایجاد می شود و همواره چالش هایی برای پیشگیری و درمان این مشکل وجود دارد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر کرم ساج بر استریای بارداری بود.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 100 زن نخست زای مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر تهران انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه مساوی مداخله(مصرف کنندگان کرم ساج) و کنترل (استفاده از دارونما) تقسیم شدند. برای بررسی وجود استریا در هفته 4037 بارداری در هر دو گروه از دوربین عکاسی کانن استفاده شد. داده ها با آمار توصیفی و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    استریای بارداری در 64 درصد مصرف کنندگان کرم ساج و60 درصد افراد گروه کنترل بروز نموده و اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، کرم ساج بر بروز و شدت استریای بارداری تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: پیشگیری، استریای بارداری، کرم ساج
  • صادق ستاری فرد، عباسعلی گائینی، فریما محمدی، مینو رجایی صفحات 387-397
    زمینه و هدف
    تغییر سبک زندگی راهکاری موثر برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر دوازده هفته فعالیت ورزشی هوازی بر آندروژن های تخمدانی و ترکیب بدن زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 20 بیمار چاق (نمایه توده بدنی بیشتر از 25 کیلوگرم بر متر مربع) و 20 بیمار لاغر (نمایه توده بدنی کمتر از 20 کیلوگرم بر متر مربع) مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انتخاب شدند. افراد گروه چاق و لاغر به طور تصادفی به گروه های مساوی کنترل و مداخله تقسیم شدند. افراد گروه مداخله به مدت 12هفته، 3جلسه در هفته با شدت 85-60 درصد حداکثر ضربان قلب به مدت 3025 دقیقه فعالیت ورزشی هوازی انجام دادند، ولی در گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. قبل و بعد از پایان مطالعه شاخص توده ی بدن، نسبت کمر به لگن، هورمون های پرولاکتین، تستوسترون، LH و FSH اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون آماری تی مستقل و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شاخص توده ی بدن گروه چاق پس از مداخله کاهش معنی داری داشت(0001/0p<). کاهش مقادیر پرولاکتین پس از مداخله در گروه لاغر و چاق معنی دار نبود(05/0p>). نسبت LH/FSH زنان لاغر پس از مداخله به طور معنی داری کاهش یافت (04/0=p). مقادیر تستوسترون زنان لاغر و چاق پس از مداخله کاهش معنی داری داشت(05/0p<).
    نتیجه گیری
    یک دوره فعالیت ورزشی با کاهش وزن بدن و کاهش نمایه توده بدنی می تواند موجب کاهش تستوسترون، کاهش نسبت LH/FSH و بهبود وضعیت متابولیکی شده و مانع افزایش پرولاکتین شود و از اثرات سوء هپیرآندروژنیسم جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، ورزش، تستوسترون، پرولاکتین
  • آذر رحیمی، شایسته صالحی، اردشیر افراسیابی فر صفحات 398-406
    زمینه و هدف
    گواتر کم کار مانند سایر بیماری های مزمن می تواند کیفیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر الگوی خود مراقبتی اورم بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به گواتر کم کار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای 70 بیمار مبتلا به گواتر کم کار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر یاسوج به طور تصادفی در دو گروه مساوی آزمون و شاهد قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه بررسی و شناخت الگوی پنداشتی اورم و پرسشنامه کیفیت زندگیSF-36 در دو مرحله قبل از مداخله و سه ماه بعد از اجرای آن جمع آوری شدند. برنامه مداخله شامل آموزش برنامه خود مراقبتی اورم بود که در طی 8 جلسه 45 دقیقه ای بر اساس نیازهای خود مراقبتی الگوی اورم آموزش داده شد. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل و زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات کیفیت کلی زندگی در گروه آزمون، قبل از مداخله 26/17±28/43 و بعد از مداخله 86/11±64/79 بود که تفاوت معنی داری را نشان داد(05/0p<)، ولی در گروه شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نشد. هم چنین مقایسه میانگین نمرات ابعاد هشت گانه کیفیت زندگی پس از مداخله در دو گروه آزمون و شاهد اختلاف معنی داری را نشان داد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    اجرای الگوی خود مراقبتی اورم می تواند کیفیت زندگی بیماران مبتلا به گواتر کم کار را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، گواترکم کار، الگوی خود مراقبتی اورم
  • علی کریمی، لقمان سلیم زاده، نادر باقری، کورش حیدری، سید مسیح حسینی صفحات 407-415
    زمینه و هدف
    ویروس هپاتیت B یکی از عوامل مهم هپاتیت های ویروسی است که بر اساس تغییرات ژنتیکی در ژن کد کننده آنزیم پلی مراز آن، دارای هشت ژنوتیپ می باشد. نوع ژنوتیپ ویروس از فاکتور های مهم مرتبط با پیشرفت بیماری و نیز پاسخ به درمان پس از ابتلا به این عفونت می باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین ژنوتیپ های ویروس هپاتیت B در افراد با آنتی ژن سطحی مثبت بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی نمونه های سرم 116 فرد با آنتی ژن سطحی مثبت ویروس هپاتیت B مراجعه کننده به مراکز درمانی شهرکرد در سال 1390 صورت گرفت. ابتدا اسید نوکلیئک ویروس هپاتیتB از نمونه های سرمی استخراج گردید و سپس تست واکنش زنجیره ای پلی مراز بر روی این نمونه ها انجام شد. در ادامه عمل ژنوتیپینگ ویروس روی نمونه های مثبت شده در واکنش زنجیره ای پلی مراز با استفاده از تست Real-time-PCR و با به کار بردن پرایمرها و پروب های اختصاصی تایپ، انجام شد. داده ها با آزمون آماری کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد 23 نفر(8/19 درصد) از نظر اسید نوکلئیک ویروس هپاتیت B مثبت بودند. دو نوع ژنوتیپ به دست آمده از این ویروس و فراوانی آنها به ترتیب شامل ژنوتیپ D با فراوانی 17 از 23 (9/73 درصد) و ژنوتیپ Cبا فراوانی 6 از 23 (1/26 درصد) بودند.
    نتیجه گیری
    ژنوتیپD، مانند برخی مناطق دیگر کشورایران، ژنوتیپ غالب در شهرکرد بوده، ولی ژنوتیپC نیز احتمالا یکی از ژنوتیپ های دیگر شایع در این منطقه می باشد.
    کلیدواژگان: ژنوتیپینگ، هپاتیت، پلی مراز
  • ناهید شعاعی، پریسا محمدی، شهلا رودبار محمدی صفحات 416-423
    زمینه و هدف
    گونه های کاندیدا پاتوژن های فرصت طلبی هستند که می توان آنها را عامل طیف گسترده ای از بیماری ها دانست. هدف این مطالعه بررسی اثر ضد قارچی عصاره های مریم نخودی و زنجبیل بر روی جدایه های بالینی کاندیدا بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی بر روی 55 نمونه کاتتر ادراری از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان 501 ارتش، مخمرهای کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا تروپیکالیس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا کروزی با استفاده از روش های کلاسیک و ملکولی جدا و شناسایی شدند. پس از استخراج و اندازه گیری غلظت عصاره های گیاهی مریم نخودی و زنجبیل حداقل غلظت مهار کنندگی این عصاره ها مطابق پروتکل و از طریق روش میکرودایلوشن به دست آمد و حداقل غلظت کشندگی نیز تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    عصاره مریم نخودی و زنجبیل دارای اثر مهارکنندگی رشد بر گونه های بالینی کاندیدا آلبیکنس بودند ولی هیچ گونه اثری بر روی گونه های کاندیدا تروپیکالیس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا کروزی نداشتند. میزان حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره های مریم نخودی و زنجبیل بر سویه کاندیدا آلبیکنس به ترتیب برابر 1000 و 25/62 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد که تفاوت معنی داری را نشان داد(002/0=p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که عصاره گیاه زنجبیل در مقایسه با مریم نخودی دارای اثر ضد قارچی بیشتری علیه کاندیدا آلبیکنس است.
    کلیدواژگان: کاندیدا، مریم نخودی، زنجبیل
  • شهلا نجفی دولت آباد، نادیا طباطبایی، فاطمه حسین زاده، راحله محمدی، اردشیر افراسیابی فر صفحات 424-430
    زمینه و هدف
    از روش های متفاوتی برای موزدایی موهای زاید در پر مویی یا هیرسوتیسم استفاده می شود. یکی از جدیدترین شیوه ها، استفاده از سیستم نور تشدید یافته پالسی سرد است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر نور تشدید یافته پالسی سرد بر موزدایی ناحیه چانه در زنان مبتلا به هیرسوتیسم است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای تعداد 30 نفر از زنان مبتلا به هیرسوتیسم مراجعه کننده به کلینیک تخصصی پوست در یاسوج شرکت داشتند. نمونه ها به مدت 6 ماه و هر ماه یک جلسه تحت درمان با سیستم نور تشدید یافته پالسی سرد قرار گرفتند. اثر درمان از طریق شمارش تعداد موهای ناحیه چانه به صورت قبل و بعد از مداخله ارزیابی شد. داده ها با آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مدت زمان ابتلاء زنان شرکت کننده در مطالعه به هیرسوتیسم بین 151 سال بود. میانگین تعداد موها قبل از لیزر درمانی 2/22±2/288 تار و بعد از لیزر درمانی 8/43 ±3/56 تار بوده است که تفاوت معنی داری بین قبل و بعد از مداخله مشاهده شد(001 /0=p). هم چنین هیچ کدام از شرکت کنندگان عارضه خاصی را گزارش نکرده اند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، استفاده کوتاه مدت از نور تشدید یافته پالسی سرد در از بین بردن هیرسوتیسم ناحیه چانه به میزان 80 درصد موثر است.
    کلیدواژگان: هیرسوتیسم، نور تشدید یافته پالسی سرد، موزدایی
  • مهرداد مدرسی، نرگس رسالت پور صفحات 431-438
    زمینه و هدف
    گیاه قاصدک با نام علمی Taraxacum officinaleاز گیاهان دارویی و دارای اثرات درمانی فراوان است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی قاصدک بر تعداد سلول های خونی در موش کوچک آزمایشگاهی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 50 سر موش ماده نژاد بالب سی به صورت تصادفی به 5 گروه مساوی؛ کنترل، دارونما و سه گروه تیمار تقسیم شدند. عصاره هیدروالکلی قاصدک در دوزهای 50 و 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم تهیه شده و به روش درون صفاقی به مدت 20 روز به گروه های تیماری تزریق شدند. از سرم فیزیولوژی جهت تزریق به گروه کنترل استفاده شد. در پایان مطالعه تعداد گلبول های قرمز و سفید، تعداد پلاکت ها، میزان هموگلوبین و هماتوکریت نمونه ها اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد گلبول های قرمز و میزان هموگلوبین در هر سه گروه تیمار افزایش معنی داری داشت(05/0< p)، در حالی که کاهش هماتوکریت معنی دار نبود. میزان پلاکت در تمام گروه های تیمار کاهش معنی داری داشت(01/0< p). میزان گلبول سفید تنها در گروه تیمار200 میلی گرم بر کیلوگرم افزایش معنی داری نشان داد(05/0< p).
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی گیاه قاصدک می تواند به صورت وابسته به دوز بر گلبول های قرمز و سفید تاثیر مثبت داشته باشد. واژه های کلیدی: قاصدک، سلول خونی، موش
  • ابوالحسن فرامرزی، سید بصیر هاشمی، احمدرضا رجایی صفحات 439-448
    زمینه و هدف
    سوارخ شدگی های کامل یا نزدیک به کامل پرده صماخ که میزان بقایای قدامی در آنها اندک است، همواره با درصد بالاتری از شکست عمل پیوند پرده صماخ همراه هستند. هدف این مطالعه تعیین میزان موفقیت میرنگوپلاستی با تکنیک قرار دادن فاشیا تمپورالیس در لترال به مخاط لوله اوستاش بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه آینده نگر تعداد 45 بیمار با سوراخ شدگی کامل یا نزدیک به کامل و میزان اندک بقایای قدامی پرده صماخ تحت عمل جراحی قرار گرفتند. تکنیک پیوند پرده صماخ شامل قرار دادن انتهای قدامی پیوند در یک محفظه مخاطی ایجاده شده بین دیواره جانبی لوله اوستاش و مخاط پوشاننده سطح آن بود. داده های مربوط به نتایج آناتومیک و عملکردی این عمل با آزمون آماری تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان موفقیت پیوند پرده صماخ 1/91 درصد بود که در هیچ یک از آنها عوارضی مانند؛ بلانتینگ، لترالیزاسیون آتلکتازی و یا پرل های اپی تلیال مشاهده نشد. تفاوت انتقال هوایی و استخوانی صوت قبل از عمل در 24 درصد از بیماران در محدوده 25 دسی بل بود که این میزان بعد از عمل جراحی در 71 درصد بیماران دیده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد روش جراحی میرنگوپلاستی با تکنیک قرار دادن فاشیا تمپورالیس در لترال به مخاط لوله اوستاش در سوراخ شدگی های کامل و نزدیک به کامل با بقایای قدامی اندک به طور موثری بر موفقیت پیوند پرده صماخ بیفزاید.
    کلیدواژگان: پرده صماخ، میرنگوپلاستی، لوله اوستاش
  • ذبیح الله خاکسار، مینا تجلی، سیده سارا هاشمی صفحات 449-459
    زمینه و هدف
    دستگاه عصبی یکی از مهم ترین دستگاه هایی است که در اثر دیابت آسیب می بینند. هدف این مطالعه بررسی اثرات عصاره ی برگ گردو بر تغییرات ناحیه کمری خاجی نخاع شوکی جنین موش های صحرایی دیابتی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی شانزده سر موش صحرایی ماده سالم به طور تصادفی به چهار گروه مساوی؛ کنترل، دیابتی، کنترل برگ گردو و درمان برگ گردو تقسیم شدند. برای دیابتی کردن موش ها از داروی استرپتوزوتوسین به صورت تزریق داخل صفاقی استفاده شد. هر چهار گروه با جفت گیری طبیعی باردار شدند و از روز اول بارداری عصاره برگ گردو با دوز 250 میلی گرم بر کیلوگرم را دریافت کردند. بعد از تشکیل سیستم عصبی در روزهای هجدهم و بیستم دوره بارداری روزانه دو قطعه از موش های مادر بیهوش شده و جنین های آنها خارج گشته و نمونه گیری از ناحیه کمری خاجی نخاع به عمل آمد و پس از به کار بردن تکنیک های بافت شناسی، پارامترهای بافتی مختلفی بررسی شدند. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    کاهش معنی داری در قطر عرضی و قطر عمودی نخاع و تعداد نورون های ماده خاکستری نخاع شوکی در روزهای 18 و 20 بارداری در گروه کنترل دیابتی نسبت به سایر گروه ها دیده شد(05/0p<). هم چنین تفاوت معنی داری در تعداد نورون های ماده سفید نخاع شوکی در روز 18 بارداری مشاهده شد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    برگ های گردو اثرات بهبود دهنده متعددی را در کنترل اختلالات متابولیک دیابتی بر روی سیستم اعصاب مرکزی جنین مادران باردار دارند.
    کلیدواژگان: برگ گردو، دیابت، نخاع شوکی
  • امین محمدی دمیه، علی خواجه لندی صفحات 460-468
    زمینه و هدف
    لیپوکالین2 یک آدیپوکین جدید است که از بافت چربی ترشح می شود و با چاقی، دیابت نوع دوم و مقاومت به انسولین ارتباط نزدیکی دارد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر 8 هفته تمرینات استقامتی و قدرتی برسطح لیپوکالین2 در دانشجویان پسر غیر ورزشکار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 30 دانشجوی پسر سالم انتخاب شده و به صورت مساوی در سه گروه کنترل، تمرینات استقامتی و تمرینات قدرتی قرار گرفتند. تمرینات قدرتی به مدت 8 هفته با 60 تا 85 درصد یک تکرار بیشینه، 8 تا10 تکرار و 2 تا 4 نوبت و 3 جلسه در هفته انجام شد. تمرینات استقامتی نیز به مدت 8 هفته با شدت 65 تا80 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 20 تا 38 دقیقه و 3 جلسه در هفته صورت گرفت. افراد گروه کنترل هیچ گونه تمرینی را انجام ندادند. میزان سطح پلاسمایی لیپوکالین 2 نمونه ها قبل و بعد از مداخله به روش الیزا اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    سطح پلاسمایی لیپوکالین 2 در افراد گروه کنترل قبل و بعد از مداخله به ترتیب؛ 5/4 ± 1/11 و 04/2 ± 05/13 و در گروه تمرینات استقامتی 3/8 ± 7/22 و 8/6 ± 7/17 و در گروه تمرینات قدرتی 2/6 ± 2/22 و 5/6 ± 9/19 میکروگرم بر لیتر بود که تفاوت معنی داری را نشان نمیی دهد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، 8 هفته فعالیت های ورزشی استقامتی و قدرتی بر میزان سطح پلاسمایی لیپوکالین 2 اثری ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین قدرتی، تمرین استقامتی، لیپوکالین 2، مقاومت به انسولین
  • نازنین بزرگ یان، حسین زارع، شیرعلی خرامین، هدایت الله انجم روز صفحات 469-476
    زمینه و هدف
    از مهم ترین عوارض ناشی از مصرف مواد مخدر تاثیرات عمیق بر مغز و کارکردهای آن است. هدف این مطالعه مقایسه عملکرد شناختی بیماران مبتلا به اعتیاد و افراد عادی در آزمون هوشی وکسلر بزرگسالان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه علی مقایسه ای 50 بیمار مبتلا به اعتیاد و 50 فرد سالم به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با استفاده از آزمون هوش وکسلر بزرگسالان ارزیابی شدند. داده ها با آزمون آماری تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در تمام خرده آزمون های عملی و کلامی به استثنای حافظه عملکرد گروه بیمار به طور معنی داری پایین تر از گروه سالم بود(05/0p<). میانگین و انحراف معیار نمره بهره هوش عملی، کلامی و کل نمره افراد گروه سالم به ترتیب؛ 38/85±56/7، 56/7±38/39 و 51/9±18/83 و در گروه بیمار به ترتیب؛ 91/6±54/76، 9/6±22/32، 6/7±66/75 بود(001/0=p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، می توان گفت مصرف مواد مخدر باعث کاهش شدید و معنی دار عملکرد شناختی افراد می شود.
    کلیدواژگان: اعتیاد، مواد مخدر، عملکرد شناختی، آزمون وکسلر
|
  • Pages 379-386
    Background and Aim
    striae gravidarum is a form of scarring of the skin during pregnancy and there are always some challenges to its prevention and treatment. This study was conducted todetermine the effects of Teak cream on the severity of striae gravidarum.
    Methods
    This clinical trial was conducted on 100 primigravidas who were referred to health centers of Tehran.. The participants were randomly assigned to either the intervention group (consuming Teak cream) or control group (using placebo). A Canon Camera was used to photograph the presence of Striae gravidarum in both groups during 37-40 weeks of pregnancy. Data were analyzed using descriptive statistics and chi-square test.
    Results
    Striae had emerged among 64%of those using Teakcream and 60% of those in the control group but the difference was not statistically significant (p>0.05).
    Conclusion
    This study demonstrated that the use of Teak cream in pregnancy is not effective in reducing the occurrence of striae gravidarum.
    Keywords: prevention, striae gravidarum, Teak cream
  • Pages 387-397
    Background and Aim
    The effective method of Polycystic Ovary Syndrome treatment is lifestyle modification. The aim of this study was to determine the effect of a twelve-week aerobic exercise on Ovarian Androgens and Body Composition of women with Polycystic Ovary Syndrome.
    Methods
    In this clinical trial، 20 obese patients (BMI>25 kg/m2) and 20 lean patients (BMI<20 kg/m2) with Polycystic Ovary Syndrome were selected. Lean and obese patients were randomly divided into intervention and control groups. The intervention group participated in a 12 week، 3 sessions per week with intensity 65-80% of maximal heart rate for 25 - 30 minutes of aerobic exercise، while this intervention was not performed in the control group. BMI، WHR، LH، FSH، prolactin and iestosterone hormones were measured before and after the intervention. The data were analyzed using the Paired and independent T tests.
    Results
    BMI decreased significantly after exercise in obese group (P<0. 0001). The reduction of prolactin was not significant after exercise in both lean and obese groups (P>0. 05). LH/FSH significantly decreased after exercise in the lean group (P=0. 049). The testosterone concentration was significantly decreased after exercise in both lean and obese groups (P<0. 05).
    Conclusion
    A period of exercise with body weight loss and reduction of BMI can contribute to the decline of testosterone concentration، decrease of LH/FSH ratio، improvement of metabolic condition. It prevents the increasing of prolactin and also the side effects of hyperandrogenism.
    Keywords: Exercise, PCOS, Prolactin, Testosterone
  • Pages 398-406
    Background and Aim
    Hypothyroid goiter، like other chronic diseases، can affect the patients’ quality of life (QOL). This study aimed to examine the effect of Orem’s Self-care Model Application on QOL of patients with hypothyroid goiter.
    Methods
    In this interventional study 70 patients with hypothyroid goiter referred to healthcare clinics of Yasuj were randomly divided into experimental and control groups (n=35). Data were collected by a questionnaire، evaluating self-care، according to Orem’s Model، and the SF-36 questionnaire، measuring the QOL at baseline and 3 months following intervention. For intervention، patients received Orem’s Self-care instructions adjusted to their self-care needs during eight 45-minute sessions. Data were analyzed by using paired and independent t-tests.
    Results
    In the experimental group، mean of QOL was 43. 28±17. 26 before and 79. 64±11. 86 after intervention. Paired t-test showed that the difference between pre and post intervention scores is significant (P=0. 001). In the control group، however، there was no significant difference in QOL before and after intervention. After intervention، eight domains of QOL in experimental group were significantly higher than those in the control group.
    Conclusion
    This study revealed that applying Orem’s Self-care Model could improve the quality of life in patients with hypothyroid goiter.
    Keywords: Hypothyroid goiter, Orem's Self, care Model, Quality of life
  • Pages 407-415
    Background and Aim
    Hepatitis B Virus is one of the most important viral hepatitis which includes eight genotypes based on genetic variations in the gene encoding virus RNA polymerase. Clinical picture، treatment response and prognosis of HBV infection is genotype dependent. Therefore، this study was aimed to determine the HBV genotypes in HBsAg-positive individuals..
    Methods
    This experimental study was conducted on one hundred and sixteen HBsAg-positiveindividuals referred to the health centers of Shahrekord، Iran، in 2011. Firstly، the viral nucleic acid was extracted from serum samples and subsequently، the samples were subjected to Polymerase Chain Reaction (PCR). Finally، genotyping was carried out on the positive samples، using Real-time PCR with type specific primers and probes. The data were analyzed using the chi-square test.
    Results
    23 out of 116 (19. 8%) of the HBsAg-positive individuals were positive for HBV DNA. 17 out of 23 (73. 9%) and 6 out of 23 (26. 1%) of the patients were found to be infected with HBV genotypes of D and C، respectively.
    Conclusion
    Same as other regions of Iran، genotype D،، is the dominate genotype of HBV in Shahrekord، Iran. However، genotype C may be one of the other common genotypes in this region.
    Keywords: Genotyping, Hepatitis, Polymerase Chain Reaction
  • Pages 416-423
    Background and Aim
    Candida species are opportunistic pathogen that can cause superficial mucous membrane infections to life–threatening systemic diseases. The aim of this study was to evaluate the antifungal effects of Teucrium polium and Zingiber officinale extracts against isolated Candida sp. from urinary catheters. Mthods: In the present study، 55 urine catheters from patients of ICU ward of the 501 Army Hospital of Tehran were collected. The isolates were identified according to the classic and molecular techniques as Candida albicans، C. krusei، C. glabrata and C. tropicalis. Using serial micro dilutions method، the minimum inhibitory concentration (MICs) and minimum fungicidal concentration (MFC) were determined. Data were analyzed using the Mann-Whitney test.
    Results
    The extracts of Teucrium polium and Zingiber officinale had inhibitory effects against C. albicans while it had no effect against C. krusei، C. glabrata and C. tropicalis. MIC50 of Teucrium polium and Zingiber officinale for C. albicans were 1000 µg/ml and 62. 25 µg/ ml respectively، with P-value≥0. 002.
    Conclusion
    It can be concluded that the extract of Teucrium polium and Zingiber officinale had antifungal properties. Further investigations must be done to purify effective fractions of these extracts and to test their cytotoxicity before applying them in yeast infection treatment.
    Keywords: Teucrium polium, Zingiber officinale
  • Pages 424-430
    Background and Aim
    Hirsutism can esthetically cause significant psychosocial consequences in hirsute women. Different methods، so far، have been applied for hair removal، and the Cool Intense Pulsed Light (CIPL) system is one of them. The aim of this study was to determine the effect and side effects of the CIPL method on removing the hairs of the chin area in hirsute women.
    Methods
    This is a interventional study in which 30 women suffering from hirsutism referred to a dermatologist''s clinic in Yasuj، Iran were participated during 2009-2010. A convenience sampling method was used for data collection. Subjects underwent the Cool Intense Pulsed Light method over 6 months، one session per month. To compare the effect of the applied intervention، number of hair on the chin area were compared before and after the intervention Collected data were analyzed by the SPSS software using descriptive and analytic statistics such as t-test، paired t-test and ANOVA، considering α=0. 05.
    Results
    The duration of affliction with hirsutism was 1-15 year. The mean number of hairs of the chin area before and after the intervention were 288. 2± 229. 2 and 56. 4± 43. 8 respectively. Paired T-test analysis revealed that the difference is significant (p=0. 001). None of the participants reported any specific problems related to the applied intervention.
    Conclusion
    treatment efficacy of CIPL for hirsutism was 80 percent. However، we suggest further studies to confirm these findings.
    Keywords: Cool Intense Pulsed Light, Hirsutism, Hair removal
  • Pages 431-438
    Background and Aim
    Taraxacum officinaleis a herbaceous perennial plant which has many pharmaceutical effects. The aim of this study was to investigate the effect of hydro-alcoholic extract of this plant on blood cell counts in mice.
    Methods
    In this experimental study، 50 mature female mice were divided into 5 groups، each group including ten adult female Balb/C mice. The control group did not receive any extract. while the placebo group received 0. 5 cc of normal saline، every other day. The three treatment groups intraperitoneally received 50، 100، 200 mg/kg /2day doses of hydro alcoholic extract for 20 days. Normal saline was administered to the control group. WBC، RBC، HB، HCT، platelet and other cells of the animals were counted using full automated cell counter. Data were analyzed by one-way ANOVA.
    Results
    The number of RBC and the rate of Hb in three doses of 50، 100 and 200 mg/kg were significantly increased (p<0. 05) in all three treatment groups as compared with the control group. The number of WBC in three doses of 50، 100 and 200 mg/kg increased، but it was significant in 200 mg/kg dandelion treated group as compared with the control group (p<0. 05). The rate of platelet in three doses of 50، 100 and 200 mg/kg significantly decreased as compared with the control group (p<0. 01).
    Conclusion
    The study confirmed the dose dependent efficacy of dandelion extract on RBC and WBC.
    Keywords: Dandelion, Blood Cell, mice
  • Pages 439-448
    Background and Aim
    Chronic otitis media surgery is the most common procedure in the field of otology in developing countries. Subtotal and total tympanic membrane perforation with inadequate anterior remnant is associated with higher rate of graft failure. This study aimed to evaluate the anatomical and functional outcomes of a modified underlay myringoplasty technique.
    Methods
    In the present prospective clinical study، 45 patients with subtotal or total tympanic membrane perforation and inadequate anterior remnant underwent tympanoplasty (+/- mastoidectomy). Anterior tip of the temporalis fascia was secured in a mucosal pocket on the lateral wall of Eustachian tube orifice. Data on graft take rate، preoperative and postoperative hearing status and intraoperative findings were analyzed. The anatomical and functional findings of this procedure were analyzed by paired t-test.
    Results
    A graft success rate of 91. 1%، without lateralization، blunting، atelectasia or epithelial pearls was achieved in this study. About 24 % of patients had an air bone gap within 25db before intervention، which increased to 71% postoperatively. (P<0. 001).
    Conclusion
    It seems that the current technique could be a convenient and suitable method for cases with subtotal or total tympanic membrane perforation and inadequate anterior remnant.
    Keywords: Tympanic membrane, Perforation, Tympanoplasty, Eustachian tube
  • Pages 449-459
    Background and Aim
    Nervous system is one of the organs that suffer from the side-effects of diabetes. This study investigated the effect of Juglans regia ethanolic leafextract on lumbo-sacral spinal cord in 18 and 20 days old fetus of diabetic mother rats.
    Methods
    A total of 16 Sprague Dawley female rats became diabetic by intraperitoneal injection of streptozotocin (50 mg/kg). The animals were randomly divided into four groups. Rats in all groups became pregnant by natural mating. In their first day of pregnancy، they received walnut leaf extract at a dose of 250 mg/ kg. After formation of the nervous system، two fetuses were obtained after anesthezing animals on 18th and 20th gestational days. The animals were euthanized، their birth weight were recorded and the lumbo-sacral spinal cord samples were taken and fixed. Tissue sections were prepared by routine procedures and different histological parameters were examined. Data were analyzed by one-way ANOVA.
    Results
    Significant decrease in the transverse diameter، vertical diameter، and the number of neurons in the spinal cord gray matter of the spinal cord at days 18 and 20 of pregnancy in the diabetic group compared to other groups was observed (p ≤ 0. 05) and a significant difference in the number of neurons in the spinal cord white matter was observed on day 18 of pregnancy (p≤0. 05).
    Conclusion
    This study confirmed the ameliorative effects of ethanolic extract of walnut leaves in controlling the metabolic disorders in diabetic pregnancy on the fetus''s central nervous system.
    Keywords: Juglans regia leaves, Diabetic, Spinal cord
  • Pages 460-468
    Background and Aim
    Lipocalin-2 is a novel adipokine which is highly expressed in adipose tissue s that closely link with obesity، insulin resistance and type 2 diabetes. The aim thus the purpose of this study was to examine the effect of eight weeks of resistance versus endurance training on lipocalin-2 levels in non-athlete male students.
    Methods
    In this clinical trial study، 30 healthy male students were selected and divided in to three groups such as: controlincluding control group، resistance and endurance training groups. Resistance training performed 3 three d/wk at an intensity corresponding to 65–80% of one-repetition maximum، 8-12 repetitions and 2-4 sets for 8 weeks. Endurance training group، underwent an 8-week intervention with a frequency of 3 d/wk at an intensity corresponding to 65، – 80% maximum heart rate for 20- – 38 minutes. Expressing lipocalin-2 plasma levels in samples were measured before and after intervention. Data were analyzed by one-way ANOVA.
    Results
    Plasma expressing level of lipocalin 2 in the control group before and after intervention، were respectively; 11. /1 ± 4. /5 & 13. /05 ± 2/. 04، µg/L، respectively. The plasma level of lipocalin 2 and in the endurance training group، were 22. /7 ± 8/. 3 & and 17/. 7 ± 6/. 8، and while these level werein the resistance training group 22/. 2 ± 6/. 2 & 19/. 9 ± 6/. 5 in the resistance training group. micrograms per liter، which was not statistically different. The differences between three groups were not statistically significant (p>0/. 05).
    Conclusion
    This study showed that 8 eight weeks of endurance & and resistance exercise training has no effect on lipocalin-2 plasma levels.
    Keywords: Resistance training, Endurance training, Lipocalin, 2, Insulin Resistance
  • Pages 469-476
    Background And Aims
    One of the most important sides affects effects of substance abuse and dependency is brain dysfunction، especially abnormality in cognitive activities. This study was established conducted to compare the functions of patients with substance dependency with normal populationpeople.
    Methods
    In this study، 50 patients with substance dependency were selected، using easy sampling method and same amountnumber of people were selected as the control group، using neighborhood area sampling. The WAIS scale was used for assessingment the functions of both groups in cognitive activities. The data were analyzed، using SSPS SPSS statistical software، version 17.
    Results
    In all of the WAIS subscales (only Digit span)، functions of the patient group were significantly less than the normal group. The means and standard deviations of verbal، performance and total IQs in of the normal group were 39. /38±7/56، 85. /38±8. /38، 83. /18±9. /51 respectively and 32. /22±6. /91، 76. /54±6. /91 and 75. /66±7. /6 in the patients group.
    Conclusion
    The results showed that dependency to substance could affect the function of patients in cognitive performances.
    Keywords: addiction, substance dependency, cognitive functions, WAIS