فهرست مطالب
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال نهم شماره 4 (پیاپی 34، زمستان 1391)
- تاریخ انتشار: 1391/10/11
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحه 179سابقه و هدف
با توجه به شیوع باکتری های دهانی، عوارض آنها و افزایش مقاومت میکروبی و شناخت خواص ضد باکتری نانوسیلور و سیاه دانه دراین مطالعه خواص ضد میکروبی آموکسی سیلین، رقت های روغن سیاه دانه و نانوسیلور در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد در سال 1390 آزمایش شدند.
مواد و روش هادر این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی، خواص آنتی باکتریایی غلظت های خالص برابر 330 تا 312/10 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره روغنی سیاه دانه و نانوسیلور کلوئیدی در غلظت های3500 تا 125/3 ppm بر روی 76 نمونه در 2گروه از باکتری های دهانی شامل استرپتوکوکوس موتانس و سنگوئیس با روش دیسک دیفیوژن سنجیده شد و نتایج با خاصیت دیسک استاندارد آموکسی سیلین برابر 25 میکروگرم مقایسه گردید. آزمایش ها درپلیت های حاوی محیط کشت مولر هینتون آگار و با استفاده از باکتری های استاندارد معادل غلضت 5/0 مک فارلند انجام و هاله عدم رشد هر دیسک اندازه گیری و نتایج توسط آزمون ANOVA مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته هاروغن سیاه دانه با غلظت 330 میلی گرم بر میلی لیتر و نانوسیلور کلوئیدی در غلظت 3500 ppm بر علیه باکتری های استرپتوکوکوس موتانس دارای هاله عدم رشدی به ترتیب معادل (5/33 -22میلی متر) و برای استرپتو کوکوس سنگوئیس (11-75/9 میلی متر) و آموکسی سیلین 25 میکرو گرم برابر (75/21- 75/19 میلی متر) بود.
نتیجه گیریمحلول نانوسیلور بیشترین خواص ضد باکتریایی را برعلیه هر دو باکتری فوق نشان داد. در مورد باکتری استرپتوکوکوس موتانس میزان تاثیر سیاه دانه و آموکسی سیلین تقریبا یکسان بود ولی روغن سیاه دانه بیش از آموکسی سیلین روی باکتری استرپتوکوکوس سنگوئیس موثر بود.
کلیدواژگان: نانوپارتیکل، فلزی، استرپتوکوک موتانس، استرپتوکوک سنگوئیس، مواد ضد باکتری، نمک نقره -
صفحه 187سابقه و هدف
لیکن پلان دهانی بیماری ایمونولوژیک مزمن با اتیولوژی ناشناخته است. استرس و اضطراب به عنوان عوامل خطرساز لیکن پلان شناخته شده اند. از طرفی ویتامین 12B و اسید فولیک ریز مغذی هایی موثر درپیشگیری از اضطراب و افسردگی اعلام شده اند. این مطالعه با هدف مقایسه سطح سرمی ویتامین 12B و اسید فولیک در بیماران مبتلا به لیکن پلان با افراد سالم انجام شد.
مواد و روش هادر این مطالعه موردی- شاهدی 64 نفر (32 فرد با لیکن پلان دهانی و 32 فرد سالم) انتخاب شدند. سطح سرمی ویتامین 12B و اسید فولیک در دو گروه سالم و لیکن پلان با دستگاهElexis 2016 و روش الکتروکمی لومینسانس اندازه گیری شد. داده های به دست آمده از مطالعه، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-16 و آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاسطح سرمی ویتامین 12B در گروه افراد سالم 5/99±7/284 و در گروه مبتلا به لیکن پلان دهانی 7/165± 288 پیکو گرم بر میلی لیتر بود (9/0>P). و سطح سرمی اسید فولیک در گروه سالم2/4±4/12و در گروه مبتلا به لیکن پلان دهانی 4±45/9 نانوگرم بر میلی لیتر بود. (03/0>P)
نتیجه گیریبنظر می رسد که کمبود اسیدفولیک ممکن است نقش موثری در پاتوژنز لیکن پلان دهانی داشته باشد. مطالعات بیشتری برای تائید چنین رابطه ای ضروری است.
کلیدواژگان: لیکن پلان دهانی، اسید فولیک، ویتامین 12B -
صفحه 192سابقه و هدفامروزه دستگاه های LED به دلیل مزایایشان در بین دندانپزشکان محبوبیت زیادی پیدا کرده اند، بنابراین ارزیابی ریزنشت ترمیمهای دندانی متعاقب کیور نمودن با این دستگاه ها یک اولویت پژوهشی است. در این مطالعه ریزنشت حفرات کلاسV کامپوزیت پس از کیور نمودن آنها بوسیله LED و QHT با یکدیگر مقایسه شدند.مواد و روش هادر این تحقیق تجربی-آزمایشگاهی از کامپوزیتZ100 (3M ESPE، USA) استفاده شد. حفرات کلاسV با اندازه (3×2×2)میلیمتردر سطوح باکال30 دندان پره مولر سالم انسانی تعبیه شده و با کامپوزیتZ100 ترمیم شدند. نمونه ها به دو گروه 15 تایی تقسیم شدند. گروه اول توسط دستگاه هالوژن 5/2 coltolux و دومی با دستگاهLED Apoza برای مدت 40 ثانیه کیور شدند و بعد تحت پروسه ترمو سایکلینگ 5-55 (درجه سانتی گراد) و 500 دور قرار گرفتند. سپس نمونه ها برا ی2 ساعت در محلول نیترات نقره قرار گرفتند و به دنبال آن برای مدت 6 ساعت در محلول ظهور رادیولوژی قرار داده شدند تا احیای نقره به یونهای فلزی تسهیل گردد. نمونه ها سپس برش داده شده و با استریو میکروسکوپ با بزرگنمایی 40 بررسی شدند. آنالیز آماری با آزمون Mann whitney و Fisher انجام گرفت.یافته هامیزان ریزنشت در نواحی ژنژیوال ترمیم ها در گروه دستگاه LED و هالوژن به ترتیب35/0±13/1و 05/1±6/1و در نواحی اکلوزال 43/0±2/0 و35/0±13/0 بود و تفاوت ریز نشت بین دو دستگاه از لحاظ آماری معنی دار نبود(2/0>P) و(4/0>P).نتیجه گیریاستفاده از دستگاهLED یا QTH برای کیور کردن کامپوزیت Z100 منجربه ریز نشت مشابهی در لبه های مینایی و عاجی می شود.
کلیدواژگان: ریزنشت، دندانی، عوامل باندینگ عاجی، دستگاه لایت کیور -
صفحه 199سابقه و هدفاسترپتوکوک موتانس، میکروارگانیسم اصلی همراه با پوسیدگی دندانی می باشد. با توجه به محدودیت مطالعات در مورد نقش تغذیه کودک در دوران شیرخوارگی در میزان استرپتوکک موتانس دهانی، این تحقیق در کودکان 5 ساله شهر تهران انجام شد.مواد و روش هاتحقیق به روش مورد-شاهدی، روی 150 کودک 5 ساله انجام گرفت. گروه مورد، کودکانی با میزان استرپتوکوک موتانس دهانی بیشتراز 104 واحد شمارش کولونی(CFU) وگروه شاهد، دارای استرپتوکک موتانس کمتر از 104واحد شمارش کولونی بوده و دو گروه به لحاظ جنس و زمان شروع مسواک زدن و سایر متغیرهای موثر مشابه سازی شدند. نوع تغذیه کودک در دوران شیرخوارگی، مدت استفاده از شیشه شیر و دفعات آن و نیز چگونگی استفاده از مسواک توسط آنان به روش مصاحبه با والدین جمع آوری گردید. شاخص dmft کودکان از طریق معاینه و نیز کاربرد آینه و سوند تعیین و نمونه برداری از قسمت پشتی زبان با استفاده از سواب استریل برای شناسایی استرپتوکک موتانس انجام شد و نقش تغذیه با شیر مادر در میزان استرپتوکک موتانس بزاق با آزمون chi-square مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها4/73 % کودکان در گروه شاهد و 31% گروه مورد فقط از شیر مادر تغذیه می کردند و 6/26% کودکان در گروه شاهد و 69% گروه مورد تغذیه با شیشه و شیر مادر داشته و تفاوت بین نوع تغذیه در دو گروه تفاوت معنی داری داشت. (001/0>P)، (1/6>OR)نتیجه گیریبه نظر میرسد نوع تغذیه دوران شیرخوارگی می تواند بر مقادیر استرپتوکوک موتانس اثر گذار باشد. تحقیقات بیشتر را توصیه می نماید.
کلیدواژگان: تغذیه با شیشه شیر، تغذیه با شیر مادر، بزاقی، استرپتوکوک موتانس -
صفحه 206سابقه و هدفبا توجه به اینکه دیاگنودنت وسیله ای برای تشخیص پوسیدگی های دندانی و قابل مقایسه با روش های رادیوگرافی و دیداری است، تغییر در فلورسنت مواد ترمیمی، می تواند در تشخیص پوسیدگی توسط دیاگنودنت اختلال ایجاد کند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر Staining، Aging وBleaching بر نتایج دیاگنودنت در ترمیم های کامپوزیت بود.مواد و روش هاتحقیق از نوع تجربی بود و 6 نوع کامپوزیت مختلف شامل Tetric flow، Ultradent flow، Vivadent Heliomolar، Kerr flow، Kerr point4، 3M p60 را شامل می شد. 108 عدد نمونه دیسک شکل از این مواد تهیه و به سه گروه تقسیم شدند. یک گروه در آب به منظوربررسی Aging، یک گروه در چای به منظوربررسی Staining و یک گروه در ژل کربامید پروکساید16% به منظوربررسی تاثیر Bleaching قرار گرفتند. فلورسنت نمونه ها قبل و بعد از قرار گیری در مداخله ها با دستگاه دیاگنودنت (Kavo-آمریکا) اندازه گیری شد. نتیجه با آزمون آماری Mixed Repeated Measure Model ANOVA تعیین شد.یافته هاتمام نمونه های قرار گرفته در آب، بجز گروه Tetric flow که کاهش عدد دیاگنودنت را نشان داد، افزایش عدد دیاگنودنت را نسبت به حالت پایه نشان دادند (001/0>P) و تمام نمونه های قرار گرفته در چای افزایش عدد دیاگنودنت (001/0>P) و تمام نمونه های قرار گرفته در ژل کربامید پراکساید 16% کاهش عدد دیاگنودنت را نشان دادند (001/0>P). به جز گروه Kerr flow که افزایش عدد دیاگنودنت را نسبت به شرایط پایه نشان داد.نتیجه گیریبا توجه به مطالعه حاضر Stainingو Aging و Bleaching بر یافته های دیاگنودنت در ترمیم های کامپوزیت تاثیر دارد، اما این تغییرات به اندازه ای نیست که سبب تشخیص مثبت کاذب پوسیدگی شود.
کلیدواژگان: رزین کامپوزیت، تغییر رنگ، بلیچینگ دندانی -
صفحه 213سابقه و هدفامروزه استفاده از نشانگرهای سلولی در تعیین خصوصیات بیولوژیک تومورها مورد توجه قرار گرفته است. نظر به اینکه نقش نشانگر EGFR در SCC همچنان مورد سئوال است. هدف از این مطالعه،تعیین فراوانی بروز نشانگر (گیرنده عامل رشد اپیدرمال)، EGFR در اسکواموس سل کارسینومای دهان و عوامل مرتبط با آن بود.مواد و روش هامطالعه به روش توصیفی انجام شد.40 بلوک پارافینه مربوط به بیماران مبتلا به SCC دهان انتخاب شدند. ارزیابی بروز EGFR بر اساس شدت و وسعت درغشای سلولهای توموری در یک مقیاس 0-3 انجام گرفت: برای آنالیز داده ها، این تقسیم بندی در 2 دسته بزرگتر به صورت زیرمجموعه گروه بندی شد: عدم بروز/بروز ضعیف (0یا 1)، بروز متوسط/شدید (2یا 3). یافته ها با آزمون دقیق فیشر بررسی گردید.یافته هامیزان بیان شدید نشانگر EGFR، 45 درصد مشاهده گردید و آنهایی که بیماری با نشانگر بالا داشتند، در مواجهه بیشتری از جنس مونث بودند.(02/0>P). بروز EGFR با سن بیماران، درجه بندی و سایز تومور ارتباط معنی داری نداشت.(5/0>P)نتیجه گیریبه نظر می آید بروز EGFR در اسکواموس سل کارسینوم دهانی در جنس مونث افزایش یافته که میتواند رفتار بیولوژیک تومور را تحت تاثیر قرار دهد.
-
صفحه 219سابقه و هدف
تروما به دندان ها از مشکلات رایجی است که درکودکان دیده می شود. جدا شدن کامل دندان ازحفره خود یکی از پیچیده ترین آسیب های دندانی است که درصورت عدم درمان به موقع مشکلات متعددی ایجاد می کند. از آنجایی که یکی از علل تروما، فعالیت ورزشی است آگاهی مربیان از نحوه برخورد با آن نقش مهمی در پیشگیری و درمان دارد. این مطالعه با هدف تعیین آگاهی این افراد در ورزشگاه های رزمی شهر تهران در سال 1389 انجام شد.
مواد و روش هادراین تحقیق روش مقطعی انجام گرفت،کلیه مناطق تهران به 4 ناحیه شمال، جنوب، شرق و غرب تقسیم شدند که از این 4 ناحیه، مناطق3،6،7و15 انتخاب شد و از 18ورزشگاه مورد بررسی درمجموع112مربی مورد بررسی قرار گرفتند. ازطریق مصاحبه، تک تک سوالات از مربیان پرسیده شد. پس از پایان مصاحبه، پاسخنامه ی مربوط به سوالات پرسیده شده به همراه راهنمایی درمورد نحوه ی برخورد با دندان Avulse شده به مربیان داده شد. پس از جمع آوری فرم ها، جهت تعیین نقش هر کدام از عوامل موثر موجود در پرسشنامه بر میزان آگاهی، از مدل رگرسیون خطی با استفاده از نرم افزار spss(V11.5 2009)استفاده شد.
یافته هاازبین112نفرمورد بررسی، 3/30 درصدآگاهی خوب،6/51 درصد آگاهی متوسط و1/17درصد آگاهی ضعیف داشتند. بین میزان آگاهی مربیان زن ورزش های رزمی از نحوه ی برخورد با Avulsion و سابقه کاری ارتباط معناداری وجود داشت. (03/0=P) همچنین بین آگاهی مربیان و میزان تحصیلات آنها رابطه ی معناداری وجودداشت. (002/0=P)
نتیجه گیریمربیان ورزش های رزمی از چگونگی ریپلنت کردن دندان هایavulsed و ماده مناسب برای نگهداری آن آگاهی غیرقابل قبولی دارند. بررسی تاثیر آموزش مربیان در زمینه ترومای دندانی را توجیه می نماید.
کلیدواژگان: ریپلنت کردن دندان، آگاهی، ورزش های رزمی، مربی -
صفحه 224سابقه و هدف
با توجه به اهمیت استئواینتگریشن، بررسی تاثیر و یا نقش عوامل مختلف بر وضعیت آن ضروری است لذا مطالعه، به صورت اجمالی به معرفی روش هایی خواهد پرداخت که از طریق تغییرات سطحی باعث افزایش استئواینتگریشن می شوند.
مواد و روش هاتحقیق با طراحی مروری انجام گرفت. جهت بررسی روش های آماده سازی سطوح ایمپلنت های دندانی، بانک اطلاعاتی Pubmed با کلمات کلیدی dental implant surface، implant surface treatment، implant surface modification و implant surface topography مورد جستجو قرار گرفت و 48 مقاله مرتبط در این زمینه از سال 2000 تا 2012 استخراج گردید.
یافته هاخصوصیات سطحی ایمپلنت همانند خصوصیت شیمیایی سطوح، توپوگرافی سطوح، قابلیت مرطوب شوندگی، میزان شارژ انرژی،خشونت سطحی، ضخامت لایه اکسید تیتانیومی می توانند سبب افزایش سرعت و قدرت استئواینتگریشن شوند. بسیاری از این روش ها کارایی کلینیکی بالای 95 درصد را در طول 5 سال از خود نشان داده اند.
نتیجه گیرینقش دقیق خصوصیت شیمیایی و توپوگرافی سطحی در وقایع اولیه استئواینتگریشن ایمپلنت های دندانی مورد بحث است و با توجه به اینکه بیشتر تحقیقات از نوع آزمایشگاهی بود، تعمیم آن به درمان های بالینی مورد بحث بوده و نیاز به تحقیقات بالینی بیشتر دارد
کلیدواژگان: بارگذاری ایمپلنت دندانی، سطح ایمپلنت دندانی، بهبود سطح ایمپلنت دندانی -
صفحه 235سابقه و هدفآدنوئید سیستیک کارسینوما، توموری با منشا اپی تلیالی نادر در ناحیه فک و صورت می باشد. در این مقاله یک مورد از این تومور در ناحیه قدام فک پائین در یک مورد گزارش می شود.
معرفی مورد: خانم 75 ساله با شکایت از وجود توده بافت نرم دردناک در قدام فک پائین، در سال 1387 به دانشکده دندانپزشکی مشهد مراجعه کرد، بیمار سابقه 9 ساله از وجود این توده با رشد کند را گزارش نمود. بررسی رادیوگرافی، رادیولوسنسی وسیع با مارژین نامنظم در قدام فک پائین را نشان داد و درگزارش پاتولوژی، نوع توبولار آدنوئید سیستیک کارسینوما گزارش شد. بیمار به روش جراحی درمان شد و در زمان تشخیص تومور، بررسی CT اسکن نشانه ای از وجود متاستاز را گزارش ننمود. در پی گیری دو ساله بیمار، وی در سال 1389 به دنبال متاستاز ریوی فوت کرد.نتیجه گیریدر تشخیص افتراقی ضایعات قدام فک پائین با تخریب استخوان، تومورهای بدخیم غدد بزاقی نیز باید مدنظر قرار گیرد.
کلیدواژگان: آدنوئید سیستیک کارسینوما، تومور غده بزاقی، کارسینوم داخل استخوان سر و و گردن
-
Page 179Background And Aim
Reports indicate an increase in the resistance of oral bacteria to the antibiotics. This study was conducted with the aim to compare the antibacterial effects of colloidal Nanosilver and Nigella sativa oil.
Materials And MethodsIn this experimental laboratory study, the disk diffusion method was used on 76 samples to evaluate the anti-bacterial properties of Nigella sativa oil extract in concentrations of 330mg/mL (up to 10.312 mg/ mL) and similar properties of Nanosilver in concentrations of 3.125 to 3500ppm.The samples were divided into 2 groups of oral bacteria consisting of Streptococcus mutans and S.sanguis. The results were compared with anti-bacterial effect of the standard disk of amoxicillin (25 µg). The growth medium consisted of Mueller Hinton agar plates in which standard strains of bacteria with 0.5 McFarland concentrations were cultured. The bacterial inhibitory zone of each disk was measured and the data was analyzed using the ANOVA statistical test.
ResultsThe Nigella Sativa oil in concentration of 330mg/mL and Nanosilver in concentration of 3500 ppm demonstrated an inhibitory zone of 22-33.5mm respectively for S. mutans and 9.75-11 mm respectively for S.sanguis. The inhibition zone of standard amoxicillin disc (25 µg) was 19.75 – 21.75mm.
ConclusionColloidal Nanosilver showed the highest antibacterial activity against both strains of the bacteria. The antibacterial effects of Nigella sativa and amoxicillin were similar on S. mutans whereas, Nigella stavia was found to be more effective than amoxicillin on S.sanguis.
Keywords: Nanoparticles, Metal, Streptococcus mutans, Streptococcus sanguis, Antibacterial agents, Silver salt -
Page 187Background And Aim
Oral Lichen Planus (OLP) is a chronic immunologic disorder with unknown etiology. Stress and anxiety are risk factors for OLP and Vitamin B12 and Folic acid have been proved to be effective micronutrients for prevention of anxiety and depression. The purpose of this study was to assess the serum levels of Vitamin B12 and Folic acid in patients with Oral Lichen Planus
Materials And MethodsThis descriptive- analytic study selected 64 subjects (32 patients with OLP and 32 healthy samples) in whom the serum levels of folic acid and Vitamin B12 were measured with Elexis 2016 and electro-chemi-luminsence method. The results were analyzed with SPSS software (version 16) and for each individual the T-test was used for data analysis.
ResultsSerum levels of vitamin B12 in healthy subjects was 284.7±99.5 Pg/ml compared to 288± 165.7 Pg/ml in patients with oral Lichen Planus. Serum levels of folic acid in healthy subjects was 12.4±4.2 ng / ml whereas in patients with OLP it was found to be 9.45±4 ng / ml. The T-Test showed that there is no statistically significant difference in B12 levels between healthy subjects and patients with OLP.(P=0.93) However, the serum levels for Folic Acid was significantly lower in patients with OLP compared to healthy subjects. (p=0.03).
ConclusionFolic acid deficiency may have a role in the pathogenesis of OLP. More studies are needed to prove such relation.
Keywords: Oral Lichen Plnus, Folic Acid, Vitamin B12 -
Page 192Background And AimIn recent years, LED curing units have become more popular among the dentists due to their overall superior attributes. Therefore, assessment of the leakage levels in resin restorations after curing with these nearly new devices is a priority. This study was conducted with the aim to compare the microleakage in class V restorations after being cured with LED and QTH light units.Materials And MethodsMicrofilled composite Z100 (3M ESPE,USA)was used on 30 samples in this experimental study. Separate class V cavities (3mm× 2mm×2mm) were prepared on buccal surfaces of 30 sound freshly extracted premolars and then filled with Z100 composite resin. Samples were divided into two groups of 15 each. The first group was cured with a halogen light curing unit (Coltolux 2.5,USA) and the second with a LED unit (Apoza,Japan) for 40 seconds. Then, the specimens were subjected to thermo cycling (5-55º for 500 cycles). Afterwards, they were covered with a nail polish 1 mm away from cervical margin and they were kept in 50% aqueous silver nitrate solution by weight for 2 hours. The samples were then placed in developing solution for 6 hours, after which, the specimens were sectioned and observed under stereomicroscope at x40 magnification. The data was analyzed with Mann Whitney and Fisher tests.ResultsMicroleakage levels in gingival and occlusal margins of resins restoration, in LED and QHT units were 1.13±0.35 and 1.6±1.05 and 0.2±0.43, 0.13±0.35 respectively. There was no significant difference between the efficacy of LED and QHT units in terms of microleakage levels found in the composite resin restorations (p<0.2), (p<0.4).ConclusionApplication of QTH or LED curing unit to cure Z100 composite leads to similar microleakage levels in enamel/dentin margins.Keywords: Leakage, Dental, Dentin bonding, Agents, Curing light
-
Page 199Background And AimThe role of streptococcus mutans, the main microorganism associated with dental caries and the most pathogenic bacteria of oral cavity has been stressed in dental caries. Hence the aim of the present study was to evaluate the effect of the nutrition pattern on salivary streptococcus mutans counts among 5-years-old children of Tehran.Materials And Methods150 eligible children were included in this case-control study. Case group included 71 children who with values higher than 104 CFU. Control group consisted of 79 children with similar conditions but with values less than 104 CFU. Nursing patterns, duration and frequency, as well as tooth brushing habits were evaluated by questionnaire. The participants’ DMFT index was calculated through clinical examination with a mirror and explorer. The saliva samples were obtained from the dorsal surface of the tongue by using a sterile swab for streptococcus mutans isolation. The relationship between the nutrition pattern and salivary streptococcus mutans counts was analyzed by chi-square test.Results73/4% of Children in control group and 31% of Case Group were breastfed and 26.6% of control group and 69% of Case group were breastfed and bottle fed. There was significant different between two groups. (P<0.001), (OR:6.1)ConclusionThe infantile nursing pattern has an impact on streptococcus mutans counts. This can be a finding that may well be used to improve the nutritional pattern during infancy and early childhood.Keywords: Bottle feeding, Breast feeding, Salivary, Streptococus Mutans
-
Page 206Background And AimDiagnosis of dental caries with Diagnodent device has been found to be comparable to visual and radiographic diagnostic methods. The aim of this study was to determine the effect of Aging, Staining, and Bleaching on Diagnodent readings in composite resin restorations.Materials And MethodsThis was an experimental in vitro study in which 108 disk-shaped specimens were fabricated from 6 different composite resins including: 3 M p60, Kerr point 4, Vivadent Heliomolar, Ultradent flow, Tetric flow and Kerr flow. The samples were divided into 3 groups. Group 1was aged in water, group 2 was stained with tea and group 3 was bleached with 16% Carbamide peroxide. Specimen Fluorescence was measured with Diagnodent (Kavo- U.S) before and after these treatments. Data were analyzed using Mixed repeated Measure Model ANOVA.ResultsThis study was performed on 108 composite resin specimens. All samples aged in water showed higher reading values; only Tetric flow exhibited a lower mean value (P<0.001). All samples stained with tea showed higher readings(P<0.001) and all materials bleached with 16% Carbamide peroxide were reported to have lower values; only Kerr flow exhibited a higher mean value than basic situation.ConclusionThe results indicate that aging and staining can result in an increase in the Diagnodent readings of the composite resin restorations while bleaching lead to a decreased the readings. However, the reported differences in Diagnodent readings were not significant enough to result in a false positive diagnosis of caries.Keywords: Composite Resin, Staining, Bleaching, Teeth
-
Page 213Background And AimThe purpose of this study was to determine the frequency of EGFR marker expression in oral Squamous Cell Carcinoma (SCC) and correlative factors.Materials And MethodsA descriptive study was conducted on 40 paraffin embedded blocks of oral SCC. Immunohistochemical staining(IHC)was done for EGFR and EGFR expression was evaluated on the basis of extent and intensity of EGFR immunolabeling in tumor cell membranes. Classification was done on a four point scale as follows: 0(no labeling, or labeling in <10% of tumor cells); 1(weak labeling, homogeneous or patchy, in≥10% of tumor cells); 2(moderate labeling, homogeneous or patchy, in> 10% of tumor cells);3(intense labeling, homogeneous or patchy in >10% of tumor cells). These categories were subsequently grouped into two wider categories for data analysis: absent/weak labeling (0 or 1)and moderate/intense labeling (2 or 3).The data was analyzed by Fisher exact test.ResultsThe high expression was shown in 45% of OSCCs. There was significant correlation among gender with EGFR expression (p=0/02).ConclusionIn this study EGFR expression was significantly higher in female than male, that can be impress biological behavior of tumor.Keywords: Carcinoma, Squamous Cell, Cancer, Oral, Epidermal growth factor receptor
-
Page 219Background And Aim
Avulsion is one of the most complicated cases of dental trauma. If treatment is delayed; it could have a negative impact on proper function as well as occlusion. The patient may also be faced with esthetic deformities and mental problems. One of the most common causes of dental trauma is sport activities. Martial arts instructors are the first ones to come into contact with individuals who have suffered a dental trauma during a sports activity and they often have the opportunity to replant an Avulsed tooth. This study was done with the aim to evaluate the knowledge of female martial arts instructors regarding tooth avulsion and related factors.
Materials And MethodsThis descriptive study included 112 female participants who were all martial arts trainers from 18 different sports complexes spread out in 5 districts of the city of Tehran. In addition to a questionnaire that was handed out to each participant, all trainers were asked individual question through an interview and their knowledge along with related factors were assessed afterwards. The linear regression method and spss software (version 11.5) was used to analyze associated factors.
ResultsThe survey on 112 participants indicated that 34 people (30.3%) had good knowledge, 58 people (51.6%) had average knowledge and 20 people (17.1%) had weak knowledge of dental trauma. The level of knowledge was significantly associated with working experience (P =0.03) and educational level (P = 0.002)
ConclusionMost martial arts instructors do not acquire sufficient knowledge of tooth avulsion and the emergency means of re-implanting a traumatized tooth. Proper education in this area seems to be a necessity for all sports trainers.
Keywords: Tooth replantation, Knowledge, Martial arts, instructor -
Page 224Background And Aim
In the last decade, implant surface treatment in order to maintain rapid and improved osseointegration has been considered worldwide. This study reviews methods used to increase osseointegration of dental implants by surface modification techniques.
Materials And MethodsA search in PubMed was performed by typing the following words: dental implant surface, implant surface treatment, implants surface modification and 48 relevant articles were extracted from 2000 to 2012.
Resultssurface characteristics of dental implants such as surface chemistry, thickness of the TiO2 layer, wettability, surface charge, and surface roughness can increase the rate and strength of osseointegration. Many of these methods have been shown to have clinical efficacy (>95% over 5 years).
ConclusionsThe exact role of the surface chemical characteristics and surface topography in the primary events of osseo integration has not been clarified precisely. In addition, human clinical trials that compare current methods simultaneously in a split mouth design are rare. Many of these studies were in vitro and generalizing the results of these studies to the clinical practice is difficult. Therefore, more clinical trials are suggested.
Keywords: dental implant loading, Implant surface, Implant surface modification -
Page 235Background And AimAdenoid Cystic Carcinoma (ACC) is a relatively rare epithelial tumor of the salivary glands in the maxillofacial region. We present a case of central ACC involving the anterior portion of mandible in a75-year-old woman.Materials And MethodsA Case of central adenoid cystic carcinoma is reported in a 75-year- old woman who presented with a soft tissue swelling in the anterior segment of her mandible with slow growing pattern from 9 years ago. Radiographic findings in her panoramic x-ray revealed a large radiolucent area, with irregular margins. The histopathological analysis, revealed the presence of tubular adenoid cystic carcinoma. The patient was surgically treated by with partial mandibulectomy and her CT scan revealed no evidence of lung metastases. The patient passed away in two-year follow up due to distant metastasis.ConclusionIt is mandatory to include malignant salivary gland tumors in differential diagnosis of pathologic lesions of the anterior segment of mandible with bone destruction.Keywords: Adenoid Cystic Carcinoma, Salivary Gland Tumours, Intra, Osseous Carcinoma, Head, neck