فهرست مطالب
Medical Laboratory Journal
Volume:7 Issue: 1, 2013
- تاریخ انتشار: 1392/02/30
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحات 1-6زمینه و هدف
انتروکوکوس ها باکتری های گرم مثبتی هستند که به عنوان فلور نرمال در روده انسان، محصولات لبنی و محیط اطراف حضور دارند ولی در سال های اخیر به عنوان یک بیماریزای مهم فرصت طلب در عفونت های بیمارستانی ظهور کرده اند. در این مطالعه به بررسی و مقایسه کارآمدی روش نوین طیف سنجی جرمی M ALDI-TOFدر انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فسیوم پرداخته شده است و با روش های بیوشیمیایی و ملکولی مورد استفاده در تشخیص مقایسهشده است.
روش بررسی75 نمونه کلینیکی مشکوک به انتروکوکوس جهت بررسی بیوشیمیایی، ملکولی و طیف سنجی جذبی انتخاب شدند و با آزمون های بیوشیمیایی هیدرولیز اسکولین، کاتالاز، وجود پیرولیدونیل آمینوپپتیداز، رشد در مجاورت 5/6% نمک، حرکت، رشد در محیط حاوی04/0% تلوریت، و تست قندهای ال-آرابینوز و سوربیتول مورد بررسی قرار گرفتند. سپس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بوسیله واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد بررسی و با استفاده از دستگاه طیف سنجی جرمی و نرم افزار بیوتایپر مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته هادر 30 نمونه انتروکوکوس فسیوم، در 42 نمونه انتروکوکوس فکالیس و در 3 نمونه عفونت با هر دو باکتری شناسائی شدند. در روش های بیوشیمیایی 2 نمونه انتروکوکوس فسیوم تست آرابینوز منفی و در یک نمونه انتروکوکوس فکالیس تست تلوریت منفی بود. در بررسی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز تمامی نمونه ها به درستی تشخیص داده شدند ولی در 2 نمونه با وجود تکرار، باندهای قابل افتراق مشهودی نداشتند. در بررسی با استفاده از طیف سنجی جرمی در تمامی نمونه ها تمامی آزمون ها و تکرارها با قابلیت افتراق بالا و به درستی شناسائی شدند.
نتیجه گیریبا توجه به نتایج این بررسی روش طیف سنجی جرمی M ALDI-TOfروش قابل اطمینان و دقیقی می باشد که در شناسائی انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فسیوم قادر به تشخیص با حساسیت 100% می باشد و با روش های بیوشیمیایی و ملکولیاز نظر سرعت اجرا و دقت قابل مقایسهمی باشد.
کلیدواژگان: انتروکوکوس فکالیس، انتروکوکوس فسیوم، طیف سنجی جرمی، واکنش زنجیره ای پلیمراز -
صفحات 7-11زمینه و هدف
یکی از بیماری های گوارشی شایع سندرم روده تحریک پذیر(IBS) است. این بیماری یک اختلال عملکردی دستگاه گوارش می باشد. از علایم بارز آن تغییرات اجابت مزاج و درد شکم بدون هرگونه اختلال ساختاری است. شیوع این اختلال 10-20% در جهان تخمین زده شده است. به دلیل اختلال در جذب مواد غذایی در این افراد، احتمال داده می شود جذب ویتامین ها نیز دچار مشکل شده باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی سطح سرمی ویتامین های A و Eدر بیماران IBS بود.
روش بررسیاین مطالعه موردی- شاهدی روی 94 بیمار IBS که بیماری آنان توسط متخصص گوارش تایید شده بود در استان گلستان انجام گردید. گروه کنترل از بین افراد سالمی که در دو سال گذشته هیچگونه علائم ناشی از مشکلات گوارشی نداشتند، و از نظر سن و جنس با بیماران همسان سازی شده بودند، انتخاب گردید. سطح سرمی ویتامین های A و E به روش HPLC اندازه گیری گردید.
یافته هامیانگین سطح سرمی ویتامین A در بیماران IBS μg/dl 57.0 ± 114.8و در گروه کنترل 23.8 ± 55.9 و میانگین سطح سرمی ویتامین E در بیماران mg/ dl 0.50 ± 0.24 و در گروه کنترل 1.93 ± 1.86 بود. کمبود ویتامین E و A در مردان به ترتیب 7/70 و 7/10 در صد و در زنان به ترتیبب 6/76 و 3/7 % بود (P <0.05). به طور کلی، 1/1% از بیماران IBS کمبود ویتامین A و 6/93 % از آنان کمبود ویتامین E داشتند(P <0.05).
نتیجه گیریدر این مطالعه کاهش معنی داری در سطح ویتامین E در بیماران IBS مشاهده شد. با توجه به عملکرد آنتی اکسیدانی این ویتامین، کمبود این ویتامین می تواند موجب افزایش فاکتورهای اکسیداتیو و افزایش آسیب بافت روده و به دنبال آن کاهش بیشتر ویتامین ها گردد.
کلیدواژگان: سندرم روده تحریک پذیری، ویتامین A، ویتامین E، گرگان -
صفحات 12-16زمینه و هدفبرخی از مطالعات نشان دهنده ارتباط بین کاهش سطح منیزیم سرم با مقاومت انسولینی در افراد با دیابت نوع 2 می باشند. مطالعه حاضر به منظور بررسی سطح سرمی منیزیم در بیماران دیابتی نوع 2 و مقایسه آن با افراد غیر دیابتی طراحی و انجام شد.
روش بررسی35 نفر از افراد دیابتی نوع 2 و 35 نفر از گروه کنترل از بین افراد مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان امام علی(ع) شهرستان اندیمشک که دارای سن بالاتر از 35 سال بودند، به طور تصادفی انتخاب شدند.یافته هامیزان Mg در گروه دیابتی نوع 2و گروه غیر دیابتی به ترتیب 27/0±33/1 و 21/0±62/1 میلی گرم در دسی لیتر به دست آمد که اختلاف موجود از نظر آماری معنی دار بود p<0/001)) در افراد دیابتی نوع 2، یک ارتباط معنی دار معکوس بین سطح سرمی گلوکز خون ناشتا و Mg به دست آمد، در حالی که در این بیماران، هیچ گونه ارتباط معنی دار آماری بین Mg از متغیرهای تری گلیسرید،کلسترول و HDL مشاهده نشد. در گروه افراد غیر دیابتی، بین کلسترول و Mg ارتباط معنی دار آماری معکوس مشاهده شد. این گروه، بین Mg با دیگر متغیرها، ارتباطی مشاهده نشد.نتیجه گیریدر افراد دیابتی با افزایش میزان گلوکز خون ناشتا، سطح سرمی منیزیم به طور معنی داری کاهش یافته و همچنین سطح سرمی منیزیم در این بیماران نیز به طور معنی داری پایین تر از افراد غیر دیابتی بود.
کلیدواژگان: منیزیم، دیابت نوع 2، کلسترول، تری گلیسرید، HDL -
صفحات 17-21زمینه و هدفسالمونلوزیس یک مشکل جهانی بوده و گاستروانتریت شایع ترین شکل بیماری است. خاصیت تهاجم باکتری های روده ای یکی از مکانیسم های بیماریزائی آنهاست که به خوبی با تکنیک کشت سلولی قابل بررسی است. در این مطالعه با استفاده از کشت سلولی HEp-2ویژگی تهاجمی تعدادی از سروگروه های سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسیسوآپ رکتال های تهیه شده از 280 بیمار مبتلا به اسهال (140بیماربا اسهال خونی، 140 بیمار با اسهال آبکی به عنوان گروه مقایسه) مراجعه کننده به بیمارستان های امام خمینی و مرکز طبی کودکان را قبل از دریافت آنتی بیوتیک و140 نمونه از افراد سالم به عنوان گروه کنترل، در محیط های افتراقی و انتخابی هکتون و XLD آگار تلقیح نموده و پس از 24 ساعت انکوباسیون در37 درجه سانتی گراد آن ها را از نظر ویژگی های ظاهری بررسی و با استفاده ازآزمایش های بیوشیمیایی و سرولوژی شناسایی شدند.با استفاده از روش کشت سلول HEp-2 ویژگی تهاجمی سروگروه های سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت. همچنین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها طبق دستورالعمل CLSI تعیین گردید.یافته ها35 سوش سالمونلا(3/8%) از نمونه های مورد بررسی جدا گردید. فراوانی سالمونلا در افراد مبتلا به اسهال آبکی 2/5%، در مبتلایان به اسهال خونی7/1% و در گروه کنترل 4/1% بوده است. بیشترین سروگروه جدا شده و با خاصیت تهاجمی بر روی کشت سلولی HEp-2 سروگروه B به ترتیب با 22(9/62%) و6 (2/17%) بود.نتیجه گیرینتایج بدست آمده نشان می دهد اکثر ایزوله های سالمونلا، فاقدخاصیت تهاجمی بودند.
کلیدواژگان: سالمونلا، اسهال، تهاجم سلولی، کشت سلولی -
صفحات 22-28زمینه و هدفاثر سویه های لاکتو باسیلوس ها (و متابولیت های آن ها) در محصولات لبنی به عنوان پروبیوتیک روی باکتری های پاتوژن ثابت شده است. هدف از این مطالعه جداسازی لاکتوباسیلوس ها از فرآورده های لبنی (ماست، پنیر، شیر، کشک و دوغ) و بررسی فعالیت ضد میکروبی آنها علیه باکتری های پاتوژن (اشریشیاکلی، سالمونلاتیفی موریوم و هلیکوباکترپیلوری) بود.روش بررسینمونه های لبنی جمع آوری و در محیط کشت پپتون براث تهیه رقت گردید. برای جداسازی لاکتوباسیلوس ها رقت ها بر روی محیط کشت MRS Agar کشت داده و به مدت 72-48 ساعت درشرایط بی هوازی و در دمای 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری گردید. شناسایی لاکتوباسیلوس ها براساس رنگ آمیزی، مورفولوژی، محیط کشت، خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیکی صورت گرفت. اثر بازدارندگی لاکتوباسیلوس های جدا شده روی رشد باکتری های پاتوژن با دو روش چاهک و دیسک صورت گرفت.یافته هااز50 نمونه لاکتوباسیلوس جداشده از فرآورده های لبنی (شامل 11 گونه لاکتوباسیلوس تعیین هویت شده) 19مورد، دارای اثر بازدارندگی رشد علیه باکتری های پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم، اشریشیا کلی و هلیکوباکتر پیلوری بود. بیشترین سویه های شناسایی شده دارای اثر باز دارندگی، لاکتوباسیلوس بولگاریس، لاکتوباسیلوس سالیواریوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی بود.نتیجه گیریبا توجه به این تحقیق برخی از سویه های لاکتوباسیلوس جدا شده از فرآورده های لبنی برای درمان اسهال و سایر بیماری های گوارشی می تواند مناسب باشد. همچنین اگر از این باکتری ها در محصولات لبنی استفاده شود در پیشگیری و درمان سودمند می باشد.
کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس، فرآورده های لبنی، سالمونلا تیفی موریوم، اشریشیاکلی، هلیکوباکتر پیلوری -
صفحات 29-34زمینه و هدفوقوع پوسیدگی های زودرس دوران کودکی یکی از مشکلات شایع و نگران کننده در دندانپزشکی کودکان می باشد. استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیل ها از شایع ترین عوامل باکتریایی موثر در پیشرفت پوسیدگی های اولیه در دوران کودکی هستند. در این مطالعه بر آن شدیم تا وضعیت کودکان 5-3ساله شهرستان بابل را از لحاظ فراوانی حضور باکتری استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیل در گروه های دارای پوسیدگی و بدون پوسیدگی مورد بررسی قرار دهیم.روش بررسیاین مطالعه مورد-شاهدی روی 60 کودک 5-3 ساله،که سابقه بیماری سیستمیک نداشته و حداقل یک ماه گذشته آنتی بیوتیک دریافت نکرده بودند و فلوراید تراپی هم نشده بودند، انجام شد. افراد به سه گروه مساوی شامل: پوسیدگی زودرس،پوسیدگی معمولی و بدون پوسیدگی تقسیم شدند. سپس از عاج پوسیده ناحیه سرویکال در گروه Early Childhood Caries (ECC) و ناحیه پروگزیمال در گروه پوسیدگی معمولی نمونه گیری بعمل آمد و در هر سه گروه نمونه گیری از سطح باکال دنداها بعمل آمد و درون محیط BHI (Brain Heart Infusion broth)، قرار داده شد. پس از تهیه رقت های مورد نظر برروی محیط کشت (Difco، Sparks، MD) Mitis Salivarius agar جهت تشخیص استرپتوکوکوس موتانس agar- (Difco، Sparks، MD) Rogosa جهت تشخیص لاکتو باسیل کشت داده شد. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS-18 آنالیز و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تست های آماری Chi-Squre و Anova استفاده شد.یافته هادر نمونه های گرفته شده از پلاک دندانی، استرپتوکوکوس موتانس از 90% موارد ECC، 80% پوسیدگی پروگزیمال و 25% افراد فاقد پوسیدگی جدا گردید. نتایج نشان داد که استرپتو کوکوس موتانس در گروه های دارای پوسیدگی بطور معنی داری نسبت به گروه بدون پوسیدگی بیشتر بوده ولی در دو گروه دارای پوسیدگی تفاوت معنی داری وجود نداشت. همچنین یافته ها گویای آن بود که فراوانی باکتری لاکتوباسیل در 60% نمونه های جدا شده وجود داشت ولی بین گروه های با پوسیدگی دندانی نسبت به گروه بدون پوسیدگی رابطه معنی دار مشاهده نشد. میانگین شاخص DMFT (Decayed، Missing and Filled Teeth) در دو گروه دارای پوسیدگی معمولی و پوسیدگی زودرس به ترتیب 10/1±80/5 و 572/1±95/6 بود که تفاوت معنی داری را بین دو گروه نشان می داد. نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون حاکی از آن بود که بین تجربه پوسیدگی افراد و میزان استرپتوکوکوس موتانس رابطه معنی داری وجود دارد ولی این ارتباط در مورد لاکتوباسیل وجود نداشت.نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان دادکه کودکان مبتلا به پوسیدگی زودرس دارای سطح بالاتری از استرپتوکوکوس موتانس در سطح پلاک دندانی خود هستند. همچنین شایع ترین سویه جدا شده از عاج دندان بدون در نظر گرفتن محل پوسیدگی استرپتوکوکوس موتانس بوده است.
کلیدواژگان: پوسیدگی زودرس، پوسیدگی دندانی، DMFTT، استرپتوکوکوس موتانس، لاکتوباسیل -
صفحات 35-39زمینه و هدفاستافیلوکوک اورئوس یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی است. به طور معمول30-25 % از افراد سالم جامعه ناقل این باکتری در بخش پیشین حفره بینی خود هستند. پزشکان، پرستاران و کارکنان بخش های مختلف بیمارستانی به ترتیب50، 70 و 90 % ناقل این باکتری هستند لذا می توانند موجب انتقال آلودگی به بیماران بستری شده شوند. ظهور سویه های استاف اورئوس مقاوم به انتی بیوتیک های مختلف به ویژه سویه های مقاوم به متی سیلین و ونکومایسین مشکلات فراوانی را در درمان عفونت های حاصل از این ارگانیسم ها ایجاد کرده است. هدف از این مطالعه تعیین میزان فراوانی حاملین استافیلوکوک اورئوس والگوی مقاومت آنها در میان پرسنل درمانی بخش جراحی بیمارستان شهید رجایی تنکابن بوده است.روش بررسیدر این مطالعه توصیفی – مقطعی تعداد 120نفر از پرسنل درمانی بخش جراحی این بیمارستان با نمونه گیری از بینی و کشت نمونه ها در محیط های انتخابی مورد بررسی قرار گرفتند. سپس مقاومت آنتی بیوتیکی نمونه های استافیلوکوک جدا شده به روش آنتی بیوگرام و دیسک دیفیوژن مطابق با روش استاندارد CLSI بررسی شدند.
یافته ها34 نفر (33.28%) حامل استافیلوکوک اورئوس در بینی بودند. 12 نفر بالای 30 سال و 24 نفر زیر 30 سال داشتند. براساس نتایج آنتی بیوگرام، 1.97% سویه ها به جنتامیسین و کوتریموکسازول، 1.94% به سیپروفلوکساسین، 2.88% به ونکومایسین و 6.20% به متی سیلین حساس بودند. 100% نمونه ها به آمپی سیلین، 1.97% به پنی سیلین و 2.88% به آموکسی سیلین مقاومت نشان دادند. 4 مورد از ایزوله ها نیزهم به متی سیلین و هم به ونکومایسین مقاوم بودند.نتیجه گیریدر این مطالعه طیف سویه های مقاوم وحساس استافیلو کوک ارئوس به بعضی از آنتی بیوتیک ها مشابه مطالعات دیگر بود ولی افزایش هشدار دهنده ای در میزان MRSA و موارد غیر حساس به ونکومایسین دیده شد. میزان اثربخشی پنی سیلین، آموکسی سیلین و آمپی سیلین همچنان بر روی نمونه های استاف اورئوس بسیار پایین بود.کلیدواژگان: الگوی مقاومت، استافیلوکوکوس ارئوس، پرسنل درمانی، حفره بینی، تنکابن -
صفحات 40-44زمینه و هدف
هر سازمان نیازمند ارزیابی مداوم شرایط موجود می باشد. هدف از این مطالعه بررسی و تجزیه و تحلیل استانداردها و معیارهایی که هر سیستم آزمایشگاهی نیازمند رعایت و ارتقاء آن است و تعیین فاصله و شکاف موجود بین وضع ایده آل و اهداف با وضع موجود و در نهایت ارایه راهکار و برنامه اجرایی در راستای رسیدن به وضع مطلوب می باشد.
روش بررسیاین مطالعه در یک آزمایشگاه تشخیص طبی در گرگان با استفاده از چک لیست ارزیابی سیستم کیفیت در آزمایشگاه های تشخیص طبی ویرایش 2/2/1388 انجام گرفت. در این بررسی با استفاده از ماتریس ارزیابی درونی (INTERNAL FACTOR EVALUATION) به بررسی عوامل مهم در چارچوب استقرار سیستم مدیریت کیفیت در یک آزمایشگاه تشخیص پزشکی پرداخته شد. پس از بررسی عوامل و تعیین وضعیت آزمایشگاه و ثبت نتایج پایش در قالب نقاط ضعف، قوت و تعیین شکاف بین وضع موجود و مطلوب به ارایه راهکارهای مناسب و موثر در راستای استاندارد تعریف شده پرداخته شد.
یافته هااز 164 موردی که باید در آزمایشگاه انجام می شد، در ارزیابی اولیه 111 مورد(7/67 %) انجام شده بود، 53 مورد (3/32 %) انجام نشده بود. پس از تدوین و اجرای برنامه از 164 مورد 147 مورد(6/89%) صورت پذیرفته بود، 15 مورد (2/9 %) نیازمند اقدام اصلاحی و دو مورد (2/1 %) کماکان انجام نشده بود. تفاوت معنی دار و اصلاح محسوس مشکلات موجود در استقرار کیفیت در این آزمایشگاه پس از اجرای برنامه دیده شد.(p<0.05) در بخش های تجهیزات آزمایشگاه، فضا و تاسیسات آزمایشگاه، فرایند قبل از انجام آزمایش، فرایند انجام آزمایش و فرایند پس از انجام آزمایش تمام موارد خواسته شده پس از تدوین و اجرای برنامه انجام شد. در بخش های ایمنی و بهداشت در آزمایشگاه، تجهیزات آزمایشگاه، فضا و تاسیسات آزمایشگاه، فرایند قبل از انجام آزمایش، فرایند انجام آزمایش و فرایند پس از انجام آزمایش تفاوت معنی دار آماری پس از اجرای برنامه مشاهده شد.
نتیجه گیریتفاوت و اصلاح محسوس مشکلات در استقرار کیفیت در آزمایشگاه پس از تدوین و اجرای برنامه استراتژیک، بیانگر اهمیت برخورد با مشکلات به صورت هدفمند و تدوین و اجرای برنامه استراتژیک می باشد.
کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک، آزمایشگاه تشخیص طبی، کنترل کیفیت -
صفحات 45-54لیشمانیوز احشایی (کالاآزار) نوعی بیماری عفونی سیستمیک است که روش های تهاجمی بیوپسی طحال، کبد ویا آسپیراسیون مغز استخوان بعنوان روش استاندارد طلایی برای تشخیص آن تعیین شده اند. در حال حاضر روش های تشخیصی غیر تهاجمی مختلفی با ویژگی و حساسیت های متفاوت برای تشخیص کالاآزار وجود دارد. دراین میان روش سرولوژی آگلوتیناسیون مستقیم (DAT) به شرط تهیه آنتی ژن مطلوب، روش مناسبی بوده و به آسانی و در شرایط فیلد انجام پذیر می باشد. همچنین تست نواری و سریع rK39 (به منظور شناسایی آنتی بادی)که برای تشخیص اشکال حاد بیماری کالاآزار کاربرد دارد، در شرایط میدانی قابل انجام است. از روش های دیگری که اخیرا برای تشخیص و برآورد پیش آگهی بیماری لیشمانیوز احشایی طراحی شده اند می توان به تست نواری KATEX(به منظور شناسایی آنتی ژن) و روش های ملکولی ساده، ارزان و قابل دسترس در فیلد اشاره نمود. در این مقاله مروری به انواع روش های تشخیصی رایج و نوین لیشمانیوز احشایی اشاره شده است.
کلیدواژگان: تشخیص آزمایشگاهی، لیشمانیوز احشایی، کالاآزار، rk39، KATEX، PCR -
صفحات 55-57زمینه و هدفپره اکلامپسی یکی از عمده ترین علل مرگ و میر نوزاد و مادر به شمار می رود. به تازگی برخی مطالعات ارتباط احتمالی بین عدم تنظیم مناسب hCG و ایجاد پره اکلامپسی را مطرح نموده اند. هدف از این مطالعه بررسی سطح سرمی βhCG پس از هفته 28 بارداری در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی و زنان باردار سالم بود.روش بررسیدر این مطالعه مورد-شاهدی، سطح βhCGدر 26 زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی و 26 زن باردار سالم اندازه گیری شد. اختلاف بین دو گروه با تست آماری من-ویتنی یو مقایسه شد. مقدار P کمتر از 05/0 از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.یافته هایک اختلاف معنی دار بین گروه مورد و شاهد از نظر سطح βhCG دیده شد (P-=0.001). میانگین سطح βhCG در گروه مورد و شاهد به ترتیب زیر بود:IU/L42956±73192 وIU/L 21272 ±34038. یک اختلاف معنی دار بین دو گروه با توجه به سن مادر، سن بارداری و تعداد زایمان دیده شد (P=0.001).نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان داد که سطوح بالاتر βhCG با خطر بیشتری از پره اکلامپسی همراه است.
کلیدواژگان: پره اکلامپسی، βhCG، تعداد زایمان -
صفحات 58-61زمینه و هدفهلیکو باکتر پیلوری مهم ترین عامل ایجاد زخم و التهاب در معده می باشد،یکی از آنتی بادی هایی که علیه آن تولید می شود از کلاس IgG می باشد که تیتر آن در سیر بیماری و تشخیص مبتلایان قبلی دارای اهمیت می باشد.آگاهی از شیوع این بیماری می تواند به پزشکان در انتخاب نحوه درمان بیماران کمک نماید.روش بررسیدر این مطالعه مقطعی تعداد 516 نفر از بیماران مراجعه کننده به آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند، پس از جداسازی سرم افراد، آزمایش آنتی بادی IgG هلیکوباکترپیلوری به روش الایزا انجام شد.یافته هااز تعداد کل بیماران 156 نفر (2/30 %) دارای نتیجه مثبت بودند که 51 نفر (7/32 %) مرد و 105 نفر (3/67 درصد) زن بودند. درصد موارد مثبت در بین مردان 5/43 % به تنهایی بیشتر از زنان 5/26 % به دست آمد.و زنان بالای 45 سال با8/9% بیشترین درصد موارد مثبت را داشتند.نتیجه گیریدرصد موارد مثبت در مردان بیش از زنان بود. همچنین زنان بالای45 سال در بین گروه های سنی بیشترین درصد موارد مثبت را داشتند.
کلیدواژگان: هلیکو باکتر پیلوری، تهران، الایزا
-
Pages 1-6Background And Objective
Enterococci are Gram-positive members of human gastrointestinal flora،in Dairy products and environment. they have emerged as important causes of opportunistic nosocomial infections in recent years. In this study we aimed to investigat and compare the efficiency of MALDI-TOFmass spectroscopy method through Biochemical and Molecular methods for detecting Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium.
Materials And Methodsseventhy five clinical samples were collected for biochemical، molecular and mass spectroscopy investigations. Samples were treated with Esculin hydrolysis، Catalase، Pyrrolidonylaminopeptidase، 6. 5% NaCl solution، motility، 0. 04% Tellurite، L-Arabinose and Sorbitol. Using specific primesallele specific PCR was used. The samples were then analyzed by MALDI-TOF mass spectroscopy and Biotyper 3 software.
ResultsEnterococcus faecium andEnterococcus faecaliswere detected in thirty and forty two samples، respectively whereas three samples showed both bacterial infections. Using biochemical analysis، two E. faecium isolates were Arabinose negative and one E. faecalis isolates was Telliurite negative. All sampleswere showed correct bands in PCR results but twoof them didn''t show clear bands (on agarose gel). In mass spectroscopy analysis all strains were correctly detected and well defined.
ConclusionAccording to our results، MALDI-TOF mass spectrometry in comparison with Molecular and Biochemical Methodscould be a reliable and accurate method that can easily and quickly identify and differentiate Enterococcus faecium and Enterococcus faecalisin clinical samples.
Keywords: Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, MALDI, TOFmass spectrometry, PCR -
Pages 7-11Background And Objectives
Irritable bowel syndrome (IBS) is one of the most common gastrointestinal diseases. It is a functional bowel disorder characterized by chronic abdominal pain and alternation of bowel habits with no structural abnormality. The prevalence of this disease was estimated 10-20 percent in the world. However، the cause of IBS is still unknown. Regarding to intestinal absorption disorder of nutrients، the malabsorption of vitamin may occur. The aim of this study is to evaluate serum levels of vitamins A and E in IBS patients.
Materials and MethodsThis case - control study was done on 94 patients whom their IBS disease were confirmed by a gastroenterologist in Golestan province. The control group was selected from healthy people، who didn''t show any signs of digestive problems in past two years. The age and sex were matched with the cases group. Using HPLC method، Fasting blood samples were collected. Followed by measurement of Serum levels of vitamins A and E.
Resultsthe meanserum levels of vitamin A and E in patients and control group were 57. 0 ± 114. 8μg / dl and23. 8 ± 55. 9 μg / dl، and 0. 50 ± 0. 24 mg / dl and 1. 93 ± 1. 86 mg / dl، respectively. (P <0. 05). in men، the deficiency of Vitamin A and E، were7. 70 and 7. 10 percent and 6. 76 and 3. 7 in women. (P <0. 05). In general، 1. 1percent of IBS patients showed Vitamin A deficiency and 93. 6 percent of them had vitamin E deficiency (P <0. 05).
ConclusionIn this study، a significant decrease in vitamin E levels was observed in patients with IBS. Due to antioxidant activity of vitamin E، the deficiency of this Vitamin، can increase the oxidative factors leading to intestinal damages and it is expected to decrease the amount of vitamins، subsequently
Keywords: Irritable Bowel Syndrome, Vitamin A, Vitamin E Gorgan -
Pages 12-16Background And ObjectiveSome studies show that، there is a relationship between decrease of serum magnesium (Mg) level and the insulin resistance in diabetic type II patients. The aim of this study was to compare the Mg level in in type II diabetic with non-diabetic individuals.Materials And MethodsDiabetic patients (n=35) and control group (n=35)، <35 years old، were randomly selected from the hospital of Imam Ali، Andimeshk. To compare diabetic patients and control group، the t-student statistical method and SPSS software، were used.ResultsMg levels in diabetic and non diabetic groups were 1. 33±0. 27 and 1. 62±0. 21 mg/dl، respectively، and the difference was statistically significant (p=0. 0000014). A reversed significant relationship was seen between FPG and Mg among type II diabetic patients، whereas no significant relationship was seen between Mg and other variables، (TG، Chol and HDL). In non-diabetics group، there was a reversed significant relationship between the Mg and Chol، Whereas، no relationship was seen between other variables and magnesium.ConclusionIn diabetic patients، with increased level of FPG، serum Mg levels were decreased significantly. Moreover، serum Mg levels in diabetic patients were significantly lower than non-diabetics.Keywords: Magnesium, Diabetes type 2, Cholesterol, Triglyceride, High density lipoprotein
-
Pages 17-21Background And Objectivesgasterointertidis is one of the most common forms of Salmonellosis، which is a worldwide problem. The invasive characteristic of intestinal bacteria is one of their pathogenicity Mechanisms، which can be easily investigated by cell culture technique. In this study، the invasive characteristic of some Salmonella serogroup were investigated by using HEP-2 cell. Methods and Material: The rectals soap were prepared from 280 diarrhea patients referred to Imam Khomeyni and children medical centres، 140 with bloody diarrhea and 140 with watery diarrhea as a comparison group. The rectal soap was taken before patients taking any antibiotics، and 140 rectal specimens were taken from healthy people as a control group. All the samples were inoculated in differential and selective media، like Hektoen enteric agar and Xylose lysine deoxycholate (XLD) agar. After incubation at 37C for 24 hours، the colonies were examined and identified by conventional biochemical and serological tests. Using HEP-2، cellular invasion characteristic of Salmonella serogroups was assessed. Moreover، the antibiotic resistance patterns were performed according to Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI).ResultsOf all tested samples، 35 (8. 3%) are Salmonella strains. The frequency of Salmonella is reported for bloody diarrhea (5. 2%)، watery diarrhea (1. 7%) and control group (1. 4%). The most abundant serogroups with invasive characteristic، using HEP-2 cell culture، are serogroup B (62. 9%) and D (17. 2%).ConclusionThe results obtained in this study show that the majority of Salmonella isolates are without invasive characteristic.Keywords: Salmonella, Diarrhea, Cell invasion, Cell culture
-
Pages 22-28Background And ObjectiveThe effects of lactobacillus Species and their metabolites on dairy products were proved as probiotics on pathogenic bacteria. The aim of this study was to isolate the lactobacillus from dairy product (Yogurt، cheese، milk and whey …) and to determine the antimicrobial activity against some pathogenic bacteria (Salmonella typhimurium، E. coli، Helicobacter pylori.Material And MethodsSamples of dairy products were collected and were serially diluted in peptone medium. To isolate lactobacillus، diluted sample were plated on MRS Agar medium and incubated at 37ºc for 48-72h in anaerobic condition. Identification of the lactobacilli was performed according to their morphological، cultural، physiological and biochemical characteristics. The inhibitory effect of isolated lactobacillus strains were performed against pathogenic bacteria by Agar Well Diffusion Assay and Disc method.Resultsof 50 samples of isolated Lactobacillus from dairy products (including 11 identified Lactobacillus)، 19 samples have inhibitory effect on pathogenic bacteria such as Salmonella typhimurium، Escherichia coli and Helicobacter pylori. The most identified strains areLactobacillusbulgaris، Lactobacillus Salivarius and Lactobacillus delbrueki.ConclusionAccording to this study، some lactobacillus strains isolated from dairy products are useful in the management of diarrhea and other gastrointestinal diseases، and the use of these strains can be useful for prevention and treatment.Keywords: Lactobacillus, Dairyproducts, SalmonellaTyphimurium, E.coli, Helicobacter pylori
-
Pages 29-34Background And ObjectiveThe high occurrence of early childhood caries (ECC) is one of the most common problems in children dentistry. Streptococcus mutans and lactobacilli. spp are closely associated with the development of early childhood caries (ECC). Therefore، the aim of this study was to investigate the frequency of streptococcus mutans and lactobacilli. spp in 3-5 –year- old children with and without dental caries.Material And MethodsThis case-control study was conducted on 60 children aged 3 -5-years، without any history of systemic disease، who had not received any antibiotic therapy and fluoride usage during the last month. The cases were divided into three groups of early childhood caries، usual caries and caries-free. The infected dentin samples were collected from cervical and proximal in ECC and usual caries group، respectively. Also in all the three groups، the samples of dental plaque from buccal surfaces were collected and immediately immersed into Brain Heart Infusion (BHI) broth medium. After that، the diluted sample was plated onto MitisSalivarius agar (Difco) for detecting streptococcus mutans and Rogosa agar (Difco) for detecting lactobacilli. spp. Data were analyzed by Chi- Square and ANOVA.Resultsof the samples taken from dental plaque، S. mutans is observed in 90% of ECC، 80% of proxymolcarries and in 25% of caries-free individuals. Based on the results، the presence of S. mutans in the group of caries is significantly higher than that of without caries، but there is no significant difference between the two groups of caries. In addition، lactobacill. spp is isolated from 60% ofthe samples، but there is no significant difference between two groups of caries and caries-free. The average of decayed، missing and filled teeth (DMFT) index in the group with early childhood caries (6. 95±1. 572) and usual caries (5. 80±1. 105) is different significantly. Pearson correlation test shows that there is a significant relationship between caries experience and the amount of S. mutans، but there isn’t this relationship withlactobacill. spp.ConclusionThe findings show that the children with early decay have the higher level of S. mutans in their dental plaque. The most common strain isolated from dentin، without consideration of their location، is S. mutans.Keywords: Early dental care, Dental caries, DMFT index, Streptococcus mutans, Lactobacilli.spp
-
Pages 35-39Background And ObjectiveStaphylococcusaureus is one of the important factors causing nosocomial infections. Typically 25-30 percent of healthy people carry the bacteria in their anterior nasal cavity. The physicians (50%)، nurses (70%) and hospital staff (90%) are the carriers of this bacteria، leading to the infection of inpatients. The emergence of antibiotic-resistant Staphylococcus strains to vancomycin and methicillin has brought about several problems in treatment of the infections caused by Staphylococcus strains. Hence، we aimed to study the frequency of staphylococcus aureus carriers and resistance pattern among medical personnel of the surgical ward in ShahidRajaee hospital، Tonekabon.Material And Methodsthis analytic-descriptive study was conducted on the samples taken from nasal carriage of medical staff of surgical ward (N=120). Antibiotic- resistant of Staphylococcus strains was assessed by antibiogram and disk diffusion (DAD)، in accordance with CLSI standards.Resultsof 34 (28. 33%) who are nasal carriers of staphylococcus، 12 are over 30 years old and 24 under 30. Based on antibiogram، 1. 97% of specimens are sensitive to Gentamicin and Co-trimoxazole، 1. 94% to Ciprofloxacin، 2. 88% to Vancomycin and 6. 20% to Methicillin. In addition، 100% of specimens are resistant to Ampicillin، 1. 97% to Penicillin and 2. 88% to Amoxicillin. Four isolates areresistant،both to methicillin and vancomycin.ConclusionIn this study، the spectrum of S. aureus resistant and sensitive strains to some antibiotics is similar to other studies، but a dramatic increase is seen in the rate of MRSA and non-susceptible cases to vancomycin. The Effectiveness of Penicillin، Amoxicillin and Ampicillin is still very low on S. aureus samples.Keywords: Prevalance Resistance Pattern, Staphylococcus aureus, Medical Staff, Nasal Cavity, Tonekabon
-
Pages 40-44Background And Objective
Every organization requires ongoing evaluation of existing conditions. The purpose of this study is to assess and analyze the standards and criteria that each Laboratory system is required to observe and upgrade them، to determine the gap between the ideal and the current status and finally to present the strategy and executive plan in order to achieve the desirable status.
Material And MethodsThis study was performed in a medical diagnostic laboratory in Gorgan by using the quality system checklist related to medical diagnostic laboratories، which was revised in 2009. Internal evaluation matrix (Internal Factor Evaluation) was used to examine the main factors in the context of establishing a quality management system in a clinical laboratory. After examining the factors، determining the laboratory status، recording the results of monitoring (in terms of strengths and weaknesses) and determining the gap between existing and desirable status، we provided the appropriate and effective solutions in line with defined standard.
Resultsof 164 items thatshould have been done in the first assessment، 111 (67. 7%) items are in performed group and 53 (32. 3%) are not in. After compiling and running a plan، 147 (89. 6%) are performed، 15 (9. 2%) needed to be modified and 2 (1. 2%) still not performed. It is evident that a significant difference (p< 0. 05) and a tangible improvement in current problems are seen after establishing the qualitysystem in the laboratory. The lab equipment، lab space and facilities، pre-examination process، testing process and post-examination process are considered. Regarding the health and safety in the laboratory، lab equipment، lab space and facilities، pre-examination process، testing process and post-examination process، no significant difference is observed between before and after the implementation of the program.
Conclusionafter establishing the quality system in laboratory، a significant difference and tangible improvement in the current problems are observed. It is implied the importance of pre-planned responses to problems and the performance of strategic planning.
Keywords: Strategic Planning, Medical Diagnostic Laboratory, Quality Control -
Pages 45-54Visceral leishmaniasis (Kala-azar) is a systemic infection disease that can be diagnosed by some invasive procedures such as splenic، liver biopsy or bone marrow aspiration، whichare determined as the gold standards for diagnosing of this disease. At present، a variety of noninvasive tests having different specificities and sensitivities are available for the diagnosis of visceral leishmaniasis. Direct agglutination test (DAT) can be an appropriate and applicable method provided that proper antigens are prepared. The rapid rK39 strip test (for detection of antigen) can be used for diagnosis of visceral leishmaniasis (VL)، which is suitable for acute forms of disease in the field. Other tests، such as rapid KATEX strip test (for detection of antigen) and polymerase chain reaction (PCR)، which are recently recommended for diagnosis and prognosis of visceral leishmaniasis، are the simple، inexpensive and easily available under field conditions. This review article focuses on different، novel and current procedures for the diagnosis of visceral leishmaniasis.Keywords: Laboratory diagnosis, visceralleishmaniasis, Kala, azar, rk39, Katex, PCR
-
Pages 55-57Background And ObjectivePre-eclampsia is the most common cause of maternal and neonatal mortality. Recent studies show that there may be a relationship between chorionic gonadotropine (HCG) and pre-eclampsia. Thus we aimed at assessing the serum level of βhCG after 28th week of pregnancy in mild pre-eclamptic and healthy pregnant women.Material And MethodsIn this case-control study، we measured the level of βhCG in 26 pre-eclamptic and 26 normal pregnant women. The difference between groups was analyzed by Mann-Whitney test (P≤ 0. 05).ResultsThe mean of βhCG in the case (73192 ± 42956 IU/L) and control group (34038 ± 21272 IU/L) is different significantly (P= 0. 001). Considering mother’s age، gestational age and parity، there is a significant difference between the two groups (P=0. 001).ConclusionThe results of our study show that the higher level of βhCG، the greater the risk of pre-eclampsia.Keywords: Pre eclampsia, βhCG, Parity
-
Pages 58-61Background And ObjectiveHelicobacterpylorus is the major cause ofinflammation andulcer instomach، and immunoglobulin IgG is one of the antibodies produced against it، which is important in the course and diagnosis of the previoussufferers. The awareness of the prevalence of this disease can be helpful for the physicians to choose the way of treatment.Material And MethodsIn these cross-sectional study، 516patients referred to laboratory was studied. After separating the serum، Antibody Helicobacter pylori IgGtest wasdone by ELISA method.Resultsof 516، 156 (30. 2 %) of the patients have a positive result، 51 (32. 7%) are males and 105 (67. 3 %) are females. Positive percent of males (43. 5%) is greater than females (26. 5%). Over-45-year-old women (9. 8 %) have the highest percentage of disease titers.ConclusionThe percent of positive cases in men is more than that the women. Over-45-year-old women (9. 8 %) have the highest percentage of positive case.Keywords: Helicobacter pylori IgG, Tehran, ELISA