فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 44، خرداد 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه باباشاهی کوهانستانی، فضل الله احمدی، ربابه معماریان صفحه 180
    پیش زمینه و هدف
    درد یکی از شایع ترین مشکلات بیماران تحت شیمی درمانی می باشد.پرستاران نقش مهمی در کاهش علائم و نشانه های بیماران مبتلا به سرطان به ویژه مهار درد را دارا می باشند.این مطالعه با هدف بررسی تاثیر برنامه مراقبت پرستاری رایحه درمانی بر میزان شدت درد بیماران مبتلا به لوسمی میلوبلاستیک حاد تحت شیمی درمانی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که در یکی از بیمارستان های شهر اصفهان در سال1390 در دو گروه آزمون و شاهد انجام شد. ابزار مطالعه شامل مقیاس10 عددی سنجش شدت درد بود. نمونه ها بیماران مبتلا به لوسمی میلوبلاستیک حاد تحت شیمی درمانی و دارای نمره شدت درد حداقل3 بودند. مراحل فرایند پرستاری در هر دو گروه یکسان انجام شد، به جز در مرحله مداخله که در گروه شاهد مراقبت های معمول بخش انجام گردید و در گروه آزمون رایحه درمانی با اسانس اسطوخودوس 2درصد در مدت سه شب پیاپی انجام شد.اطلاعات، به کمک نرم افزار spss version 16 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته هانشان داد که قبل از مداخله بین دو گروه آزمون و شاهد از نظر مشخصات دموگرافیک تفاوت معنی داری وجود نداشت(05/0 P>). اما از لحاظ میزان شدت درد در مقایسه دو گروه آزمون و شاهد بعد از مداخله تفاوت آماری معنی داری در جهت کاهش شدت درد وجود داشت(05/0 p<).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که برنامه مراقبت پرستاری رایحه درمانی باعث کاهش شدت درد در بیماران مبتلا به لوسمی میلوبلاستیک حاد تحت شیمی درمانی می شود.بنابراین استفاده از این روش غیر دارویی برای تسکین درد بیماران لوسمی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: لوسمی میلوئیدی حاد، شیمی درمانی، درد، اسطوخودوس، رایحه درمانی
  • کاوه هومن، مهدی سلیمانی گلوجه، نازآفرین قاسم زاده صفحه 187
    پیش زمینه و هدف
    توجه به ایمنی بیمار جزء مسئولیت های اخلاقی و قانونی هر بیمارستان است. بخش رادیولوژی با تهیه تصاویر از بخش های مختلف بدن، نقش ارزنده ای در تشخیص بیماری ایفا می کند. با توجه به اینکه رعایت ایمنی بیمار در بخش رادیولوژی به دلیل به کارگیری اشعه ایکس ضروری به نظر می رسد و از آنجایی که دانش و عملکرد دانشجویان به عنوان کارکنان آینده می تواند نقش به سزایی در تعیین و بهبود ایمنی بیمار در بخش رادیولوژی ایفا کنند، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان رعایت عوامل موثر بر ایمنی بیمار در بخش های رادیولوژی از دیدگاه دانشجویان رادیولوژی صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بوده که با مشارکت تمامی دانشجویان کارشناسی رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به تعداد 79 نفر در سال 1390 انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای خود ساخته و خودایفاء مشتمل بر دو بخش، شامل اطلاعات دموگرافیک و 25 سوال در خصوص رعایت عوامل موثر بر ایمنی در بخش های رادیولوژی بوده که غالبا به صورت رعایت تعهدات و رفتار حرفه ای بودند. جهت سنجش نگرش از مقیاس لیکرت سه طیفی استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه نیز تایید شده بود (آلفای کرونباخ: 87/0). آنالیز دادها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و از طریق نرم افزار Spss.19 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که از دیدگاه 7/36 درصد دانشجویان آگاهی دادن به بیمار در موقع تصویربرداری، 3/25 درصد استفاده از تجهیزات حفاظت پرتویی و رعایت کولیماسیون، 8/22 درصد دریافت اطلاعات لازم و کافی از بیمار، 7/17 درصد به روز بودن دانش پرسنل بخش تصویربرداری پزشکی در بخش های رادیولوژی نامطلوب هستند. در مجموع 8/41درصد دانشجویان میزان رعایت ایمنی بیمار را در حد مطلوب و 2/58درصد آن ها در حد نسبتا مطلوب بیان کردند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، لزوم به کارگیری دوره های آموزشی در جهت به روز کردن دانش پرسنل رادیولوژی، چگونگی نحوه ارتباط با بیمار و آشنایی با اصول حفاظت پرتویی و ایمنی بیمار در جهت ارتقا کیفیت خدمات و بهبود ایمنی بیمار و همچنین تشکیل کمیته نظارت بر رعایت ایمنی بیمار پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: خطای پزشکی، تعهدات حرفه ای، ایمنی بیمار، بخش رادیولوژی، دیدگاه دانشجویان رادیولوژی
  • محمد غلامی، فرحناز محمدی، مسعود فلاحی، سادات سید باقر مداح، فضل الله احمدی، فروغ رفیعی، حمیدرضا خانکه صفحه 199
    پیش زمینه و هدف
    کیفیت مراقبت پرستاری، مفهومی چند بعدی، مبهم و مرتبط با سیستم مراقبت سلامت و بیماری ها است و در کل جهان روی اهمیت و ارتقاء آن در بیماری های مزمن تمرکز شده است. هدف از این مطالعه، روشن سازی مفهوم کیفیت مراقبت در بستر بیماری های مزمن قلبی و شناخت عمیق تر معنا، ویژگی ها، پیشایندها و پیامدهای آن در پرستاری است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، تحلیل مفهوم به روش هیبرید در سه مرحله انجام شد. در مرحله نظری متن کامل 110 مقاله مرتبط موجود در پایگاه های اطلاعاتی جهاد دانشگاهی، Elsevire، pubMed،CINAHL، Blackwe l از 1990 تا سپتامبر2011 ارزیابی و تحلیل شدند. در مرحله کار در عرصه مصاحبه از شش مشارکت کننده شامل بیمار، پرستار و متخصص قلب انجام شد و نتایج بعد از ضبط دیجیتال و گوش دادن به آن ها، دست نویس شد و تحلیل محتوی کیفی صورت گرفت. در مرحله نهایی از تلفیق دو مرحله قبلی، تحلیل کلی انجام شد.
    یافته ها
    براساس مرور متون، تعریف عملیاتی زیر مطرح شد: فرآیند مداوم ارائه مراقبت ایمن و بیمار-محور که براساس ارتباط درمانی و پرستاری مبتنی بر شواهد، با تکیه بر نظریه، تخصص و اخلاق پرستاری، طی مشارکت خانواده و تیم توان بخشی و با مدیریت مستمر، منجر به ارتقاء سلامت، اثربخشی هزینه، انتقال و مرگ آرام شود. از مهم ترین پیشایندهای مفهوم، می توان عوامل سازمانی، واحد پرستاری، محیط بیمار و خدمت اشاره کرد. همچنین پیامدهای کیفیت مراقبت قلبی، در پنج طبقه شامل: سطح سلامت، توانایی عملکردی، رضایت بیمار و پرستار، اثربخشی هزینه و فرآیندهای مطلوب قرار گرفتند
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه مطرح می کند که مدیریت مداوم و مبتنی بر شواهد بیماری، بهبود دانش بیماران از شرایط خود و توجه به ابعاد روانی-اجتماعی مراقبت، نقش مهمی در ارتقاء کیفیت مراقبت پرستاری در بیماری های قلبی دارند.
    کلیدواژگان: تحلیل مفهوم، کیفیت مراقبت پرستاری، بیماری های مزمن قلبی، مدل هیبرید
  • سمیرا اروجلو، معصومه همتی مسلک پاک، حمیدرضا خلخالی صفحه 212
    پیش زمینه و هدف
    مهارت های حل مسئله در برنامه های آموزشی دانشجویان به صورت مدون و سازمان یافته آموزش داده نمی شود. از طرفی، لزوم ارزیابی موفقیت دانشجویان و ارتقاء آن نیز نکته ای است که باید مورد توجه واقع شود. در همین راستا، این پژوهش به منظور تعیین تاثیر آموزش مهارت های حل مسئله بر دیدگاه دانشجویان سال چهارم پرستاری از موفقیت در دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 50 نفر دانشجوی پرستاری سال چهارم مورد مطالعه قرار گرفتند. دانشجویان ترم 7 به عنوان گروه مداخله و دانشجویان ترم 8 به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند و پرسشنامه دیدگاه فرد از موفقیت- ارتقاء را تکمیل کردند. دانشجویان گروه مداخله در سه گروه کوچک در کلاس های آموزش حل مسئله به مدت شش جلسه دو ساعته شرکت نمودند. یک ماه بعد از این دوره آموزشی، موفقیت دانشجویان هر دو گروه مداخله و کنترل مجددا مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین نمرات دیدگاه دانشجویان از موفقیت در گروه مداخله قبل و بعد از آموزش حل مسئله تفاوت آماری معنی داری دارد. در حالی که در گروه کنترل، اختلاف معنی دار نبود. آزمون من ویتنی، اختلاف معنی داری را بین تفاضل میانگین نمرات دیدگاه دانشجویان از موفقیت قبل و بعد از آموزش حل مسئله بین دو گروه نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    اجرای برنامه آموزش روش حل مسئله موجب بهبود دیدگاه دانشجویان از موفقیت می شود. بنابراین، وارد کردن برنامه آموزش حل مسئله در برنامه های آموزش عالی و به ویژه آزمودن تاثیر برنامه های دراز مدت آموزش حل مسئله بر دیدگاه دانشجویان از موفقیت قابل توصیه است.
    کلیدواژگان: آموزش حل مسئله، موفقیت، دیدگاه، دانشجویان پرستاری
  • محمد جبراییلی، رضا صفدری، بهلول رحیمی، نازآفرین قاسم زاده، فرزانه قاسمی صفحه 219
    پیش زمینه و هدف
    پیشرفت های روز افزون در عرصه علوم پزشکی و همچنین افزایش آگاهی و انتظارات مشتریان، باعث شده که سازمان های ارائه کننده خدمات سلامت به محیط های مشتری گرا و رقابتی مبدل گردند. به طوری که این سازمان ها به ویژه بیمارستان ها تلاش مضاعفی در جهت برآورده کردن نیازها و انتظارات فزاینده بیماران می کنند. در نظام سلامت بسیاری از کشورهای دنیا، برای بیماران حقوقی تعریف شده که رعایت آن از سوی ارائه دهندگان خدمات سلامت، ضروری است. مطالعه حاضر به منظور تعیین درک بیماران بستری از وضعیت موجود و مورد انتظار رعایت حقوق بیمار انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1391 بر روی 385 نفر از بیماران بستری در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام گرفت که به روش نمونه گیری طبقه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. دیدگاه بیماران بر اساس پرسشنامه خود ساخته که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت، بررسی گردید. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون های خی دو و t-test تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که انتظار بیماران در ابعاد پنج گانه حقوق بیمار از وضعیت موجود رعایت آن ها بیشتر می باشد به طوری که بیشترین فاصله موجود در بعد دریافت اطلاعات کافی (63/1-) و کمترین فاصله در بعد احترام به حریم خصوصی و رازداری (36/.-) می باشد. نتایج آزمون آماری نشان داد که در همه ابعاد، فاصله بین وضعیت موجود و وضعیت مورد انتظار بیماران معنی دار می باشد (05/0 P <).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که میزان رعایت حقوق بیمار در بیمارستان های مورد مطالعه پایین تر از سطح مورد انتظار بیماران می باشد. لذا بیمارستان ها بایستی با برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت برای ارائه کنندگان خدمات سلامت موجب افزایش تعهد حرفه ای- اخلاقی آن ها شوند و همچنین رویه های مناسب جهت ارائه اطلاعات کافی به بیمار و مشارکت آن ها در تصمیم گیری مراقبت اندیشیده شود.
    کلیدواژگان: حقوق بیمار، درک، وضعیت موجود، وضعیت مورد انتظار، فاصله، بیماران بستری
  • حمیدرضا خلخالی، زهرا ابراهیمی ریگی، آرام فیضی*، شهیاد صالحی، حمیدرضا سلمان زاده، پروین بازدار صفحه 224
    پیش زمینه و هدف

    انجام سرفه و تنفس عمیق به دنبال استرنوتومی با سطوح بالایی از اضطراب همراه است که می تواند در بیماران تحت عمل جراحی قلب باز پیامدهای نامطلوبی به دنبال داشته باشند. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سرما درمانی بر اضطراب بیماران تحت عمل جراحی قلب باز انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 50 بیمار که تمایل به شرکت در مطالعه داشتند، بر حسب معیارهای ورود به مطالعه انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه اضطراب آشکار و پنهان اشپیل برگر (STAI) انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار سنی بیماران به ترتیب 48/59 و 88/10 بود. اکثر بیماران مرد (70%)، متاهل (98%) و بیکار (52%) بودند و 20درصد آنان استعمال دخانیات داشتند. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از کیسه ژل خنک کننده باعث کاهش میانگین نمره اضطراب در گروه مداخله شد (02/0= P).

    بحث و نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که سرما درمانی می تواند در کاهش اضطراب ناشی از سرفه و تنفس عمیق در محل برش استرنوم موثر باشد.

    کلیدواژگان: جراحی قلب باز، کیسه ژل خنک کننده
  • مینا امیری پبدنی، سیمین تعاونی، حمید حقانی صفحه 231
    پیش زمینه و هدف
    روابط جنسی در دوران یائسگی همانند دوران باروری، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر مکمل گیاهی جینکوبیلوبا بر نگرش زنان یائسه نسبت به روابط جنسی بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی همراه با دارونما، 80 زن داوطلب سالم 6050 ساله به سه مرکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه نموده و در مطالعه شرکت نمودند. شرکت کنندگان مدت یک ماه 240120 میلی گرم کپسول جینکوبیلوبا دریافت نمودند. ابزار اندازه گیری مطالعه، مقیاس اندازه گیری عملکرد جنسی ساباتسبرگ بود که بخشی از آن اهمیت روابط جنسی زنان را مورد سنجش قرار داد. سپس داده ها با استفاده از آزمون های دقیق فیشر، تی مستقل و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشتر افراد مورد مطالعه (2/45 درصد) در محدوده سنی 50 تا 52 سال قرار داشتند. سن آخرین قاعدگی در بیشتر افراد (9/41 درصد)، 50 سال یا بیشتر بود. بعد از انجام مداخله، دوگروه جینکو بیلوبا و دارونما از نظر میزان اهمیت روابط جنسی تفاوت آماری معنی داری را نشان دادند (01/0 p =). همچنین دو گروه از نظر میزان اهمیت روابط جنسی در مقایسه با قبل از یائسگی تفاوت معنی دار آماری داشتند (01/0 p =).
    بحث و نتیجه گیری
    جینکو بیلوبا می تواند با اثر بر ابعاد مختلف عملکرد جنسی، موجب بهبود روابط جنسی زنان یائسه گردد. بنابراین زنان یائسه می توانند در این دوران نیز همچون گذشته لذت جنسی را تجربه نموده و به اهمیت حفظ روابط جنسی در این دوران واقف گردند.
    کلیدواژگان: جینکوبیلوبا، اهمیت روابط جنسی، یائسگی
  • غلامحسین فلاحی نیا، نرگس باغچقی، خدایار عشوندی، عباس طاهر، علیرضا سلطانیان صفحه 238
    پیش زمینه و هدف
    بیماران نیازمند به تهویه مکانیکی موانع زیادی برای حرکت دارند و در معرض عوارض بی حرکتی به ویژه عوارض ریوی می باشند؛ لذا باید به موازات استفاده از تهویه مکانیکی اقدامات حرکتی به کار برده شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر وضعیت صندلی بر شاخص های تنفسی بیماران تحت تهویه مکانیکی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو گروهی، 60 بیمار تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بعثت همدان با روش نمونه گیری آسان، مورد مطالعه قرار گرفتند. 30 بیمار (گروه آزمون) به مدت نیم ساعت، در وضعیت صندلی (زاویه سر تخت 70 درجه و پایین تخت 75- درجه) و 30 بیمار دیگر (گروه کنترل) به مدت نیم ساعت در وضعیت مبنا (زاویه سر تخت 30درجه و زانوها صاف) قرار گرفتند. شاخص های تنفسی (تعداد تنفس، حجم جاری، تهویه دقیقه ای و اشباع اکسیژن خون شریانی)، قبل و بلافاصله پس از پایان نیم ساعت در دو گروه اندازه گیری و ثبت شدند. داده ها با برنامه SPSS16 و آزمون تی زوجی و تی مستقل با سطح معنی دار 05/ 0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش تفاوت معنی دار آماری در مقادیر شاخص های تنفسی گروه کنترل نشان نداد. تعداد تنفس قبل و بعد از وضعیت صندلی در گروه مداخله و بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت، اما در گروه مداخله افزایش حجم جاری، تهویه دقیقه ای و درصد اشباع اکسیژن خون شریانی در وضعیت صندلی مشاهده شد که از نظر آماری معنی دار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل، به نظر می رسد اعمال وضعیت صندلی می تواند در بهبود شاخص های تنفسی موثر باشد.
    کلیدواژگان: وضعیت صندلی، شاخص های تنفسی، تهویه مکانیکی
  • معصومه خیرخواه، کبری عباسی نیا، فرشته جهدی، آغا فاطمه حسینی، مریم حسنی صفحه 245
    پیش زمینه و هدف
    سندرم پیش از قاعدگی یکی از اختلالات سنین باروری است که به صورت مجموعه ای از علائم خلقی، جسمی و رفتاری در طول فاز ترشحی سیکل قاعدگی به صورت ماهیانه و عود کننده تکرار می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پرفوران بر شدت علائم خلقی سندرم پیش از قاعدگی می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بوده، نمونه ها شامل 100 دانشجوی دختر خوابگاه های دانشگاه اصفهان بودند که به صورت تصادفی به 2 گروه، پرفوران و دارونما تقسیم شدند و به مدت سه ماه متوالی با دو کپسول پرفوران یا دارونما تحت درمان قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون های تی زوج و ویلکاکسون استفاده شد. برای کلیه آزمون ها 05/0 P< معنی دار تلقی شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد کاهش شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی بعد از درمان در گروه دارو بیشتر از دارونما بوده، به طوری که میانگین شدت علائم خلقی سه ماه بعد از مصرف پرفوران 64/23 و بعد از مصرف دارونما37/46بود (001/0 p=). نتایج آزمون ویلکاکسون اختلاف معنی داری بین شدت علائم بعد از سه ماه درمان در بین دو گروه را نشان داد. مصرف کنندگان این داروی گیاهی هیچ گونه عارضه ی جانبی را گزارش نکردند.
    بحث و نتیجه گیری
    مقایسه میانگین شدت علائم در بین دو گروه بعد از درمان نشان داد که شدت علائم خلقی بعد از مصرف دارو در گروه پرفوران کمتر از گروه دارونما است. می توان از پرفوران جهت کاهش علائم خلقی سندرم پیش از قاعدگی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، پرفوران، علائم خلقی
|
  • F. Babashahikohanestani, F. Ahmadi, R. Memarian Page 180
    Background and Aims
    The Painis the most common problem in patients undergoing chemotherapy. Nurses have the key role to determine and control signs and symptoms such as pain in patients with cancer. Objective of this study is the effect of lavender aromatherapy program on the pain intensity of patients with AML undergoing chemotherapy.
    Materials and Methods
    This research is the Quasi experimental study which done in Isfahan Saeyedashohada hospital on 2012with intervention and control groups. Tool included 10 numerical pain intensity. Sample was patients with AML undergoing chemotherapy that had minimal pain score 3. Stages of nursing presses is done in both groups similarity، except in intervention stage that is done routine cares in control group and aromatherapy by 2% lavender essence، for 3 continuous nights in Interventiongroup. Data analyzed by software spss version16.
    Result
    Results showed that before intervention there was no statistic difference in demographic information between intervention and control groups (P>0. 05). After intervention in comparison pain intensity between two groups there was significant difference (P<0. 05).
    Conclusion
    The results showed that lavender aromatherapy program causes pain intensity in patients with AML undergoing chemotherapy decreased. Therefore it is suggested that aromatherapy program must be used as a no pharmacological treatment for pain relive.
    Keywords: Acute myeloid leukemia, Chemotherapy, pain, lavender, aromatherapy
  • K. Houman, M. Soleymani Goloujeh, N. Ghasemzadeh Page 187
    Background and Aims
    Paying attention to the patient safety is part of ethical and legal responsibilities of each hospital. Nowadays، radiology departments play a valuable role in diagnosis of diseases by preparing images from different organs. Patient safety should be considered in radiology departments because of using complicated equipments، technologies and applying X-ray to determine disorders and malfunctions. Since knowledge and practice of students as future staff can play a significant role in determining & improving patient safety in radiology departments، evaluating the amount of safety and ethical errors committed in radiology departments should be taken into consideration. The present study intended to determine patient safety based on radiology technology students'' point of view.
    Materials and Methods
    The present research is a descriptive and cross sectional study which was done on all of B. S radiology technology students (N= 79) of Urmia University of medical sciences in spring of 2011. The instrument used for data collection was a self-constructed questionnaire consisting of two sections. The first section was about demographic characteristics، and the second section consisted of 25 questions about factors which threaten patient safety by applying universal articles & instructions published on the most common safety error in radiology departments. Students'' attitude was evaluated using Likert scale (in a self-administered questionnaire). Validity and reliability of applied questionnaire was confirmed (Chronbach''s alpha=0. 75). The obtained data was analyzed using descriptive& inferential statistics and also Spss 19 software.
    Result
    The results of this study showed that: 36. 7% of the students did not give any information to the patient for his cooperation during a radiography، 25. 3% of them failed to use radiation protection equipment and not collimating radiation field، 22. 8% did not get enough information from patient and 17. 7% of them did not update personnel''s knowledge in radiology department. These were the most prevalent errors respectively. Generally speaking، according to the results obtained from the study، the amount of patient safety from students'' point of view in more than half of the cases was about average. %41. 8 of students assessed the amount of patient safety as being good and %58. 2 of students assessed it as being moderate.
    Conclusion
    According to the results obtained from the present study، the following strategies are suggested to improve patient safety and quality of services: The essences of using educational courses to up to date the knowledge of radiology staffTeaching the staff how to communicate with patientsTraining the staff on X-ray protection and patient safety rulesEstablishing supervisory committee on patient safety
    Keywords: Medical Error, Professionalism, Patient Safety, Students Point of View, Radiology Department
  • M. Gholami, F. Mohammadi, M. Fallahi, S. Seyed Bagher Maddah, F. Ahmadi, F. Rafii, Hr Khankeh Page 199
    Background and Aims
    quality of nursing care as a concept is subjective، multidimensional، ambiguous، neutral، related disease and depended on health care system and in the whole world is focused on improving and promoting this concept in chronic diseases. The purpose of this study was to clarify the concept of quality care in the context of chronic heart diseases and also to obtain a clearer understanding of its meaning attributes antecedents، sequences and empirical referents in nursing.
    Materials and Methods
    In this study، we analyzed the concept of quality nursing care as used in literature and as described by participants. The three phases of a hybrid concept analysis are theoretical، fieldwork، and analysis. In the theoretical phase، full text of 110 articles in the pubMed، CINAHL، Elsevire and BlackweL databases were evaluated for the years 1990 to September 2011. Because of the stakeholder-specific nature of quality، perceptions of six participants including patient، nurse and cardiologist of the concept، were elicited in the fieldwork phase via semi structured interviews. Interviews were tape recorded and transcribed verbatim then qualitative content analysis was used to analyze both theoretical and fieldwork phase data. In the final step of combining the two previous stages، the overall analysis was performed.
    Result
    Based on review of literature، the following operational definition was proposed: the continuous process to provide safe and patient - centered care that based on t he therapeutic relationship and evidence-based nursing and rely on nursing theory، ethics and expertise، that along، family participation and cardiac rehabilitation team، and the ongoing management، leads to health promotion، cost effectiveness، comfortable transition and peaceful death. The antecedents of quality nursing care represented as factors; a: organizational، b: nursing unit، c: patient environment، d: Service attributes pointed. The consequences of this concept may be described as، a: Health، b: functional ability، c – satisfaction nurse/patient، d: Cost effectiveness، e: desirable processes.
    Conclusion
    The results of this study suggest that consistent and evidence-based management of disease، improvement patient knowledge of their condition and providing psychosocial care، has important role in improving the quality of nursing care in chronic heart disease. The results can also be used effectively in developing quality of nursing care assessment scales and theory.
    Keywords: Concept analysis, quality of nursing care, chronic heart disease, hybrid model
  • S. Orujlu, M. Hemmati Maslak Pak, Hr Khalkhali Page 212
    Background and Aims
    Problem solving skills in students education programs haven''t been taught formally and organized. On the other hand، it is also necessary to assess and improve students’ success. Accordingly، this study was conducted to determine the effects of problem solving skills education in fourth-year nursing students’ views of success in Nursing and Midwifery school.
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study included 50 fourth-year nursing students. First semester of fourth-year nursing students were selected in the intervention group، and second semester of fourth-year nursing students in the control group. In both groups، the students completed successful-upgrade questionnaire before education. Students in the intervention group attended in the three small groups in problem solving education classes for six sessions. One month after the education course، students in both groups completed successful-upgrade questionnaire again. Data analysis was done by SPSS software، t-independent test، chi-square and Man Whitney.
    Result
    The results of this study showed that mean score of students success before and after problem solving education in the intervention group، have significant difference، whereas، in the control group، the difference was not significant. Man Whitney test showed a significant difference between the mean difference before and after the intervention in the both groups.
    Conclusion
    Problem solving education program improve students views of success. Thus، it is suggested to use problem solving education program in higher education programs، and specifically examine the effect of long-term education on problem solving programs in students’ view of success.
    Keywords: Problem solving education, Success, View, Nursing student
  • M. Jabraeily, R. Safdari, B. Rahimi, N. Gasemzadeh, F. Gasemi Page 219
  • Hr Khalkhali, Z. Ebrahimi Rigi, A. Feizi, Sh Salehi, Hr Salmanzadeh, P. Bazdar Page 224
    Background and Aims

    Coughing & deep breathing after sternotomy is along with high levels of anxiety، that it can be followed by adverse consequences in patients after open heart surgery. So this study was conducted to assess the impact of cold therapy on the anxiety in patients undergoing open heart surgery.

    Materials and Methods

    In this clinical trial study، 50 eligible and consenting patients were recruited and randomly allocated to intervention and control group. The data were gathered through State–Trait Anxiety Inventory (STAI). Data were analyzed using the t test.

    Results

    The results of this study showed that the use of cold gel pack leads to the reduction of the mean of anxiety score in the intervention group (P=0. 02).

    Conclusion

    This study demonstrates that cold therapy can be effective on anxiety of sternal incision in deep breathing and coughing.

    Keywords: Cold Gel Pack, Open Heart Surgery, Anxiety, Pain of sternal incision
  • M. Amiri Pebdani, S. Taavoni, H. Haghani Page 231
    Background and Aims
    Sexual relations during menopause as well as reproductive period have particular importance. The aim of this study was to investigate the effect of herbal supplement of Ginkgo biloba on the attitudes of menopausal women toward sexual relations.
    Materials and Methods
    In this clinical trial 80 healthy female volunteers aged 60 – 50 years were enrolled. They were attending 3 health-care centers of Tehran University of Medical Sciences (TUMS). The participants received GBE at a dose of 120–240 mg (n = 40) or placebo (n = 40) daily for 30 days. The instrument of the study was Sabbatsberg Sexual Rating Scale (SSRS) which part of it can subjectively evaluate the importance of sex before and after intervention. The results were analyzed by using Fisher exact test، Independent samples- t test، and Mann-Whitney Test.
    Result
    Most of the subjects were in the 50 – 52 years group (45. 2 %). Menopause age was ≥ 50 (41. 9%). After intervention، the importance of sex during the previous month had significant difference between the two groups of Ginkgo biloba and placebo (p = 0. 01). There was also a significant difference in the importance of sex compared to the results obtained in the previous years (p = 0. 01).
    Conclusion
    Ginkgo biloba have the effect on different aspects of sexual functions of postmenopausal women، and it can improve their sexual relations. Therefore menopause women can experience sexual pleasure just like the past، and they can understand the importance of maintaining sexual relations in menopause period.
    Keywords: Ginkgo biloba, importance of sex, menopause
  • Ghh Fallahinia, N. Baghcheghi, Kh Oshvandi, A. Taher, Ar Soltanian Page 238
    Background and Aims
    There are many barriers to the movement of patients requiring mechanical ventilation and these patients are at risk for complications of immobility، especially pulmonary complications; so along with the use of mechanical ventilation in patients، we should take steps to create movements in them. The aim of this study was to determine the effect of chair position on respiratory parameters of patients undergoing mechanical ventilation.
    Materials and Methods
    In this randomized clinical trial groups، 60 mechanically ventilated patients admitted to ICU in Besat Hospital of Hamadan with convenience sampling were studied. 30 patients were in chair position for half an hour (put the head of the bed at an angle of 70 degrees and foot of the bed at an angle of -75 degrees)، and the other 30 patients (c ontrol group) were in i nitial position for half an hour (put the head of the bed at an angle of 30 degrees and knees straight). Respiratory parameters (respiratory rate، tidal volume، minute ventilation and arterial oxygen saturation) before and immediately after half-time were measured and recorded in two groups. The d ata were analyzed with SPSS16 to carry out paired t-test and t-test with significant level of P <0. 05.
    Result
    Research findings showed no significant difference in the respiratory control group index values. Respiratory rate before and after the chair position in the intervention group and between the two groups was not significantly different، But in the intervention group، increase in tidal volume، minute ventilation and arterial oxygen saturation was observed in the chair position that were statistically significant.
    Conclusion
    Based on the results، it seems that placing the patient in the chair position can be effective in improving their respiratory parameters.
    Keywords: chair position, respiratory parameters, mechanical ventilation
  • M. Kheirkhah, K. Abassinia, F. Jahdi, Agha F. Hosseini, M. Hassani Page 245
    Background and Aims
    Premenstrual syndrome is a group of cyclic symptoms that occur during the luteal phase of the menstrual cycle.
    Materials and Methods
    The study was a randomized، double blinded، placebo- controlled trial، with two treatment group. The students of this study are divided randomly into two groups of Perforan group (480 mg) and placebo control group. All the students in this study took drugs during three subsequent cycles so that each person took two capsules daily in the first cycle for one month. In the second and third cycles، they took the drugs from eight days before menstruation to two days after it، and they recorded the severity of the symptoms of her menstruation in the questionnaire of the symptoms.
    Result
    The results showed a reduction of symptoms in treatment drug group comparing to the placebo. So that the mean severity was reported 23. 64 in the Perforan group، and 46. 37with (p=0. 001) in the placebo group.
    Conclusion
    Mean severity of mood symptoms premenstrual syndrome has showed that Perforan can reduce the mood symptoms of premenstrual syndrome more than the placebo group.
    Keywords: Perforan, Premenstrual syndrome, Mood symptoms