فهرست مطالب
Auditory and Vestibular Research
Volume:22 Issue: 2, 2013
- تاریخ انتشار: 1392/03/31
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 1-16زمینه و هدف
در ارتباط با توجه، چهار مرحله اساسی تشریح خواهد شد که عبارتند از حافظه فعال، مسیر بالا به پایین، انتخاب رقابتی، و فیلترینگ خودکار پایین به بالا برای تحریکات برجسته. هر یک از این مراحل، نقشی اساسی در فرآیند توجه ایفا می کنند. سه مرحله ابتدایی در کنترل ارادی انسان هستند و در کنار یکدیگر، چرخه ای برگشتی را ایجاد می کنند. در این مقاله مروری، سعی شده است تا با تکیه بر آخرین و پیشرفته ترین تحقیقات مرتبط با توجه به ویژه توجه شنوایی، نظریه ها، سازوکارها، و مراکز دخیل در دستگاه عصبی، به تفصیل مطرح شود.
روش بررسیدر این مطالعه، به بررسی متون و مقالات مختلفی که از سال 1953 تا 2012 پیرامون توجه شنوایی چاپ شده است، پرداخته شد. برای این منظور، از بانک های اطلاعاتی PubMed، Scopus، ProQuest، Iran Medex، و Google scholar استفاده شد. برای جستجو در این بانک ها، از واژه auditory attention و واژگان کلیدی مرتبط با آن استفاده شد.
نتیجه گیریمی توان گفت که توجه شنوایی به واسطه چهار مولفه اصلی خود نقش بسیار مهمی در روند پردازش شنوایی داشته و می تواند تغییردهنده روند مذکور در سطوح متعددی از تجزیه و تحلیل حسی نظیر حلزون، ساقه مغز، و قشر شنوایی باشد.
کلیدواژگان: توجه شنوایی، حافظه فعال، مسیر بالا به پایین، انتخاب رقابتی، فیلترینگ خودکار پایین به بالا -
صفحات 17-24زمینه و هدفیک ونیم درصد از کودکان استثنایی مبتلا به اختلال شنوایی هستند و این خود عاملی است که روند آموزش و یادگیری را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف در این مطالعه بررسی اثر بازخورد آگاهی از نتیجه با بسامد مختلف بر یادگیری حرکتی کودکان دچار اختلال شنوایی بود.روش بررسیدر این مطالعه 24 نفر از پسران و دختران 7 تا 14 ساله (محدوده سنی 56/10 با انحراف معیار 53/2) با اختلال شنوایی براساس امتیازهای به دست آمده در پیش آزمون به طور تصادفی در سه گروه هشت نفری همسان قرار گرفتند و به مدت هشت جلسه به شیوه مورد نظر، بازخورد صفر، 50 و 100 درصد تمرین کردند. آزمون های اکتساب، یادداری و انتقال اجرا شد و تحلیل داده ها از روش های تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و همچنین تحلیل واریانس دوطرفه با اندازه گیری مکرر انجام گرفت.یافته هانتایج تحقیق نشان داد که تمام گروه ها در طی جلسات تمرینی و در مراحل مختلف پیشرفت داشته اند. با این حال نتایج بین سه گروه تمرینی حاکی از اختلاف معنی دار در مراحل اکتساب(p=0/008)، یادداری(p=0/001) و انتقال(p=0/035) بود. به این معنی که در مرحله اکتساب گروه تمرینی بازخورد 100درصد و در مراحل یادداری و انتقال گروه تمرینی بازخورد 50 درصد عملکرد بهتری داشتند.نتیجه گیریبراساس نتایج تحقیق، بازخورد بیش از حد باعث بهبود عملکرد در مرحله اکتساب و ایجاد اختلال در مرحله یادداری می شود و بازخورد 50 درصد می تواند باعث بهبود یادگیری یک مهارت حرکتی شود که اصول مربوط به بازخورد در این کودکان نیز مورد تایید قرار می گیرد.
کلیدواژگان: بازخورد، اختلال شنوایی، اکتساب، یادداری، انتقال، پرتاب دارت -
صفحات 25-32زمینه و هدفدیابت شیرین اختلال شایعی است که می تواند درگیری های گوناگونی از جمله نقائص شناختی در سیستم عصبی مرکزی ایجاد کند. کاربرد پتانسیل وابسته به رخداد P300 به عنوان یک رویکرد نوروفیزیولوژیک در ارزیابی عملکردهای شناختی به خوبی مشخص شده است. در این مطالعه پتانسیل وابسته به رخداد P300 شنوایی در افراد هنجار و مبتلا به دیابت نوع I مقایسه شده است.روش بررسیدر این مطالعه غیرمداخله ای، پتانسیل P300 شنوایی به روش الگوی تحریک متفاوت با استفاده از دو محرک تن برست 1000 و 2000 هرتز روی 25 فرد مبتلا به دیابت نوع I با میانگین سنی 76/28 سال و 25 فرد هنجار با میانگین سنی 68/29 سال و شرایط سنی، جنسی و سطح تحصیلات مشابه انجام شد. از روش نمونه گیری از نوع احتمالی و تصادفی طبقه ای استفاده شد.یافته هامیانگین زمان نهفتگی P300 در بیماران به طور معنی داری در مقایسه با افراد هنجار در هر دو جایگاه الکترودی و دو جنس افزایش(p=0/000) نشان داد و میانگین دامنه P300 در هر دو جنس بیماران نسبت به افراد هنجار در هر دو جایگاه الکترودی باشد کاهش معنی داری(p=0/000) داشت.نتیجه گیریافزایش معنی دار زمان نهفتگی در بیماران نشانه پردازش اطلاعات شنوایی کندتر و سرعت طبقه بندی اطلاعات کمتر بود. کاهش معنی دار دامنه موج P300 در بیماران بیان می کند که حافظه کاری نمی تواند به خوبی رخداد جدید را شناسایی کرده و محیط خود را برحسب آن به هنگام کند.
کلیدواژگان: پتانسیل وابسته به رخداد شنوایی، دیابت شیرین نوع I، دامنه، زمان نهفتگی -
صفحات 33-39زمینه و هدفتولد و پرورش کودکان کم شنوا، غالبا مشکلات و احساسات روان شناختی ویژه ای را برای والدین به ویژه مادران که وقت بیشتری را صرف پرورش فرزندان خود می کنند به بار می آورد. هدف مطالعه حاضر، مقایسه سلامت عمومی مادران کودکان کم شنوا و مادران کودکان شنواست.روش بررسیاین مطالعه که از نوع توصیفی تحلیلی بود روی 88 مادر (44 مادر کودک کم شنوا و 44 مادر کودک شنوا) تهرانی که به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند، صورت گرفت. به منظور بررسی وضعیت سلامت عمومی از پرسش نامه 28 سوالی سلامت عمومی استفاده شد. داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون آماری t مستقل تحلیل شد.یافته هاتحلیل داده ها نشان داد سلامت عمومی مادران کودکان کم شنوا پایین تر از مادران کودکان شنواست(p=0/01). همچنین، میانگین امتیازهای علائم اضطراب(p=0/01)، علائم افسردگی(p=0/01)، علائم جسمانی(p=0/02) و کارکرد اجتماعی(p=0/01) مادران کودکان کم شنوا بالاتر از مادران کودکان شنواست.نتیجه گیریبا توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت وجود کودک کم شنوا بر سلامت عمومی مادر اثرگذار است. این یافته لزوم توجه هر چه بیشتر متخصصان امر و ایجاد زمینه های حمایت روان شناختی و اجتماعی مادران کودکان شنوا را بیش از پیش روشن می سازد.کلیدواژگان: سلامت عمومی، مادران، کودکان کم شنوا
-
صفحات 40-46زمینه و هدف
پدیده دوزبانگی که یکی از مسائل مطرح در حیطه روان شناسی و زبان شناسی است می تواند بر پردازش گفتار نیز تاثیرگذار باشد. برای بررسی پردازش شنیداری آزمون های زیادی طراحی شده است. یکی از این آزمون ها، آزمون اعداد دایکوتیک است که توجه شنیداری تقسیم شده را بررسی می کند. هدف پژوهش حاضر مقایسه توجه شنیداری افراد دوزبانه و تک زبانه جوان ایرانی بود.
روش بررسیمطالعه مقطعی مقایسه ای حاضر روی 30 دانشجو دوزبانه (آذری فارسی زبان) با میانگین سنی 63/23 و انحراف معیار 25/3 و 30 دانشجو تک زبانه (فارسی زبان) با میانگین سنی 27/22 و انحراف معیار 02/3 در محدوده سنی 18 تا 30 سال از دو جنس انجام شد. آزمون اعداد دایکوتیک روی افراد راست دست برخوردار از شنوایی محیطی هنجار، انجام شد.
یافته هابین امتیازهای آزمون اعداد دایکوتیک افراد دوزبانه و تک زبانه تفاوت معنی داری مشاهده نشد(p=0/195)، و همچنین بین امتیازهای گوش راست و گوش چپ در گروه های تک زبانه(p=0/465) و دوزبانه(p=0/054) تفاوت معنی داری مشاهده نشد. از نظر آماری تفاوت معنی داری بین نمونه های زن و مرد در گروه تک زبانه ها مشاهده شد(p=0/031) و در این گروه میانگین امتیازها در زنان بیشتر از مردان بود.
نتیجه گیرینتایج به دست آمده نشان داد که افراد دوزبانه و تک زبانه در توجه شنیداری تقسیم شده تفاوت قابل توجهی ندارند و به نظر می رسد فراگیری زبان دوم در سنین پایین بر این نوع توجه شنیداری، تاثیر بارزی ندارد.
کلیدواژگان: دوزبانه، توجه شنیداری، آزمون دایکوتیک -
صفحات 47-54زمینه و هدفآزمون گفتار با فشردگی زمانی از رایج ترین آزمون های مرکزی تک گوشی است که حدت زمانی را بررسی می کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر نسبت فشردگی و جنسیت بر نتایج آزمون گفتار با فشردگی زمانی در افراد جوان با شنوایی هنجار انجام شد.روش بررسینسخه فارسی آزمون گفتار با فشردگی زمانی با شش فهرست کلمات تک هجایی 25 تایی در سه نسبت فشردگی صفر، 40 و 60 درصد تهیه شد. افراد نمونه شامل 36 فرد جوان 18 تا 30 سال از دو جنس با شنوایی هنجار در دو گوش بود. آزمون در سه نسبت فشردگی ذکر شده در سطح راحت شنوایی به صورت تک گوشی در دو گوش انجام شد و امتیازهای دو گوش و دو جنس و سه نسبت فشردگی با یکدیگر مقایسه شد.یافته هابین امتیاز بازشناسی واژه ها در سه نسبت فشردگی صفر، 40 و 60 درصد تفاوت معنی داری وجود داشت(p<0/0001). بررسی تفاوت امتیاز بازشناسی واژه در دو گوش، تنها در نسبت فشردگی 60 درصد، اختلاف معن ی داری را نشان داد(p=0/039). بین دو جنس در نسبت های مختلف فشردگی، اختلاف معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیریبا افزایش نسبت فشردگی و سرعت ارائه کلمات، امتیاز بازشناسی واژه ها کاهش می یابد. از آزمون گفتار با فشردگی زمانی می توان در کنار سایر آزمون های شنوایی شناسی به عنوان یک مجموعه آزمون برای بررسی حدت زمانی و سرعت پردازش اطلاعات گفتاری استفاده کرد.
کلیدواژگان: آزمون گفتار با فشردگی زمانی، حدت زمانی، نسبت فشردگی -
صفحات 55-62زمینه و هدفاسکلروز متعدد با ویژگی های سه گانه التهاب، میلین زدایی، و اسکارگذاری مشخص می شود. سیر این بیماری ممکن است به صورت عود کننده بهبودیابنده و یا پیش رونده باشد. اختلالات شناختی در افراد مبتلا به بیماری اسکلروز متعدد نسبتا شایع است و هر چه از طول مدت بیماری می گذرد میزان اختلال بیشتر می شود. برای آگاهی از اختلالات شناختی، پتانسیل های وابسته به رخداد ابزار مناسبی هستند. پژوهش حاضر به بررسی تاثیر طول مدت بیماری و مقیاس حالت ناتوانی گسترده بر دامنه و زمان نهفتگی پتانسیل وابسته به رخداد P300 شنوایی در افراد مبتلا به بیماری اسکلروز متعدد می پردازد.روش بررسیدر این پژوهش مقطعی و غیرمداخله ای، P300 شنوایی به روش تحریک متفاوت با استفاده از دو محرک تن برست 1000 هرتز و 2000 هرتز روی 21 فرد مبتلا به اسکلروز متعدد با میانگین سنی 8/27 سال و انحراف معیار 1/7 سال در محدوده سنی 50-18 سال انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند.یافته هابین زمان نهفتگی موج P300 با طول مدت بیماری و مقیاس حالت ناتوانی گسترده همبستگی وجود داشت(p<0/05). نتایج نشان دهنده میزان بالای همبستگی زمان نهفتگی موج P300 در هر دو جایگاه الکترودی بود(r>0/50) اما بین دامنه موج P300 با طول مدت بیماری و میان گین مقیاس حالت ناتوانی گسترده همبستگی وجود نداشت(p>0/05).نتیجه گیریارتباط معنی دار بین زمان نهفتگی P300 و ناتوانی فیزیکی بیمار می تواند حاکی از آن باشد که تغییراتی که در اسکلروز متعدد اتفاق می افتد ناشی از تغییر در سیستم عصبی مرکزی است. همچنین بین طول مدت بیماری با اختلالات شناختی ارتباط وجود دارد.کلیدواژگان: اسکلروز متعدد، پتانسیل وابسته به رخداد، محرک تن برست، مقیاس حالت ناتوانی گسترده
-
صفحات 63-72زمینه و هدف
اختلالات شنوایی و تعادل در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوی سیستمیک ممکن است به عنوان پیامد آسیب ایمنی گوش داخلی رخ دهد. آزمون پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی ابزاری جدید در بررسی مسیر دهلیزی نخاعی است. در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتو، اختلالات تعادلی از جمله هیدروپس آندولنف ممکن است در نتیجه رسوب کمپلکس های ایمنی در اطراف ساکول رخ دهد. گرچه وجود ناهنجاری در سیستم دهلیزی این بیماران اثبات شده، تاکنون عملکرد بخشی از سیستم دهلیزی شامل مسیر دهلیزی نخاعی در این بیماران بررسی نشده است. از این رو، مطالعه حاضر با هدف مقایسه این پتانسیل ها بین بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتو و افراد هنجار انجام شد.
روش بررسیدر این مطالعه مقطعی مقایسه ای، پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی با ارائه محرک تن برست 500 هرتز با شدت 95 دسی بل nHL در 26 فرد هنجار و 20 بیمار مبتلا به لوپوس در مرحله غیرفعال بیماری در محدوده سنی 50-20 سال ثبت شد.
یافته هاپتانسیل ها در 100درصد نمونه ها مشاهده شد. میانگین دامنه قله به قله و نسبت عدم تقارن بین دو گروه اختلاف آماری معنی داری را نشان نداد. میانگین زمان نهفتگی قله های p13 و n23 در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتو به صورت معنی داری نسبت به افراد هنجار بیشتر بود(p <0/05). مدت زمان بیماری تاثیری بر پارامترهای آزمون نداشت.
نتیجه گیریبا توجه به مشاهده تاخیر زمان نهفتگی در پاسخ بیماران، احتمال وجود ضایعه در ورای لابیرنت به ویژه در مسیر دهلیزی نخاعی وجود دارد. به علت محدود بودن تعداد نمونه های مورد بررسی، امکان تعمیم نتایج به کل بیماران لوپوس اریتماتوی سیستمیک نیست.
کلیدواژگان: پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی، ساکول، عضله جناغی، چنبری، ماستوئید، لوپوس اریتماتوی سیستمیک -
صفحات 73-82زمینه و هدفیادگیری و حافظه، دو کارکرد شناختی سطح بالا در انسان هستند که کم شنوایی بر آنها تاثیرگذار است. در بررسی حاضر، دو آزمون معاینه مختصر وضعیت شناختی و آزمون یادگیری شنوایی کلامی ری، برای بررسی وضعیت شناختی و یادگیری و حافظه واژگانی در بزرگسالان ناشنوای استفاده کننده از زبان اشاره، اجرا شد.روش بررسیمطالعه مقطعی مقایسه ای حاضر روی 30 ناشنوای مادرزاد بزرگسال استفاده کننده از زبان اشاره فارسی و 46 بزرگسال هنجار در محدوده سنی 19 تا 27 سال در دسترس از دو جنس، با حداقل سطح سواد در حد دیپلم، انجام شد. بعد از انجام آزمون معاینه مختصر وضعیت شناختی، آزمون یادگیری شنوایی کلامی ری برای بررسی یادگیری و حافظه واژگانی، با ارائه دیداری از طریق رایانه اجرا شد.یافته هامیانگین امتیاز آزمون معاینه مختصر شناختی و میانگین امتیازهای مراحل مختلف آزمون ری، در افراد ناشنوای مادرزاد نسبت به گروه هنجار، پایین تر بود و اختلاف مشاهده شده به جز دو بخش از مراحل آزمون ری، در کلیه موارد معنی دار بود(p=0/018). بین امتیاز دو آزمون تنها در افراد هنجار، ارتباط معنی داری مشاهده شد(p=0/043). جنسیت بر نتایج آزمون ها تاثیری نداشت.نتیجه گیریوضعیت شناختی، یادگیری و حافظه واژگانی در افراد ناشنوای مادرزاد نسبت به افراد هنجار، ضعیف تر است. به نظر می رسد استفاده از زبان اشاره به عنوان شیوه اصلی برقراری ارتباط در افراد ناشنوا، ضعف در یادگیری و حافظه واژگانی را باعث می شود.
کلیدواژگان: یادگیری، حافظه، وضعیت شناختی، ناشنوای مادرزاد، آزمون یادگیری شنوایی، کلامی ری، زبان اشاره -
صفحات 83-93زمینه و هدفیکی از شاخص های خطر، تولد زودرس است که در صورت وقوع، نیازمند انجام ارزیابی های جامع شنوایی است. در این تحقیق با ثبت پاسخ شنوایی ساقه مغز، تاثیر جنس و سرعت ارائه تحریک بر پاسخ کودکان با تولد زودرس مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسیمطالعه حاضر از نوع مقطعی مقایسه ای بود که با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. ادیومتری پاسخ های برانگیخته شنوایی ساقه مغز در 30 کودک هنجار و 30 کودک زودرس از دو جنس، در محدوده سنی چهار تا شش سال، با محرک کلیک در دو سرعت ارائه تحریک بالا و پایین (سیکل بر ثانیه 1/21 و 1/51)، انجام شد.یافته هابین کودکان زودرس و هنجار در فواصل بین امواج I-III در دو سرعت ارائه بالا و پایین، فواصل بین امواج III-V در سرعت ارائه پایین، I-V در سرعت ارائه بالا و زمان نهفتگی مطلق موج III در هر دو سرعت ارائه تفاوت معنی داری مشاهده شد(p<0/05). سرعت ارائه تحریک بر تعداد شاخص های پاسخ شنوایی ساقه مغز بیشتری در گروه مورد نسبت به گروه هنجار تاثیر داشت. جنس نیز بر برخی شاخص های پاسخ شنوایی ساقه مغز تاثیر داشت.نتیجه گیریدر هر دو سرعت ارائه تحریک، کودکان زودرس نسبت به هنجار، زمان نهفتگی های طولانی تری نشان دادند. سرعت ارائه تحریک در کودکان زودرس بیش از هنجار تاثیر داشت. این یافته ها موید تاثیر منفی تولد زودرس بر عملکرد هم زمانی عصبی در پاسخ به محرکهای زودگذر شنوایی است.
کلیدواژگان: پاسخ شنوایی ساقه مغز، زمان نهفتگی، سرعت ارائه تحریک، جنس -
صفحات 94-103زمینه و هدفبیماران دچار دیابت نوع Ι به طور شایع از سرگیجه، احساس شناور بودن، وزوز، ضعف و عرق کردن شکایت دارند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی در افراد مبتلا به دیابت نوع Ι و افراد هنجار انجام شده است.روش بررسیاین مطالعه روی 24 فرد مبتلا به دیابت نوع Ι و 24 فرد داوطلب هنجار در محدوده سنی 40-15 سال صورت گرفت. پتانسیل عضلانی برانگیخته دهلیزی گردنی با ارائه محرک تن برست 500 هرتز با شدت 95 دسی بل nHL به ثبت رسید. برای مقایسه نتایج بین دو گروه از آزمون t مستقل و بررسی اثر هموگلوبین گلیکه شده بر پارامترهای پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی گردنی از آنالیز همبستگی استفاده شد.یافته هامیانگین زمان نهفتگی p13 و زمان نهفتگی n23 در مبتلایان به دیابت نوع Ι بیشتر از افراد هنجار به دست آمد که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود. برای زمان نهفتگی p13، در گوش راست p=0/013 و در گوش چپ p=0/01 و برای زمان نهفتگی n23، در گوش راست p<0/001 و در گوش چپ p=0/005 به دست آمد. تفاوتی بین میانگین دامنه مطلق و نسبت عدم تقارن و درصد وقوع پتانسیل ها در دو گروه مشاهده نشد. هموگلوبین گلیکه شده نیز بر هیچ یک از پارامترهای پاسخ در مبتلایان تاثیرگذار نبود(p>0/05).نتیجه گیریبا توجه به مشاهده زمان نهفتگی تاخیر یافته در پاسخ بیماران دیابتی نوع Ι، احتمال ضایعه در ورای لابیرنت به ویژه در نوار دهلیزی نخاعی ساقه مغز وجود دارد. با این وجود، به علت محدود بودن تعداد نمونه های مورد بررسی، نیاز به تحقیقات گسترده تری در این مورد است.
کلیدواژگان: پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی، ساکول، عضله جناغی چنبری پستانی، سیستم دهلیزی، دیابت نوع Ι -
صفحات 104-109زمینهاختلالات تعادلی از جمله مشکلات شایع بیماران پس از سکته مغزی است. برای درمان نقص های تعادلی، روش های مختلفی به کار گرفته می شوند که یکی از آنها استفاده از ارتعاش است. تاکنون اثرات ارتعاش موضعی بر اختلالات تعادلی متعاقب سکته مغزی مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف از این گزارش مورد، ارائه اثرات استفاده موضعی ارتعاش کف پا بر تعادل یک بیمار مبتلا به سکته مغزی بود.
معرفی بیمار: بیمار مردی 72 ساله با همی پلژی سمت راست بود که پس از درمان با مداخلات توانبخشی استاندارد به دلیل عدم بهبود تعادل، تحت درمان با ارتعاش قرار گرفت. وی علی رغم توانایی راه رفتن مستقل، از مشکلات تعادلی شکایت داشت. پیامدهای اصلی مورد مطالعه، آزمون بالینی برخاستن و راه رفتن زمان بندی شده و شاخص های پوسچروگرافی بود. همچنین حس کف پا، شدت اسپاستیسیته عضلات خم کننده مچ به سمت کف پا و دامنه حرکتی غیرفعال خم شدن مچ به سمت پشت پا، در سمت مبتلا مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از ارزیابی اولیه، ارتعاش با فرکانس 100 هرتز به مدت پنج دقیقه به کف پای مبتلای بیمار اعمال شد و بلافاصله پس از آن کلیه ارزیابی ها دوباره انجام شد. پس از اعمال مداخله، آزمون ها در مقایسه با قبل بهبودی نشان داد.نتیجه گیرینتیجه این مطالعه مورد نشان داد که اعمال ارتعاش به کف پا می تواند در بهبود اختلال تعادل بیمار سکته مغزی موثر باشد.
کلیدواژگان: سکته مغزی، تعادل، ارتعاش
-
Pages 1-16Background And Aim
There are four fundamental processes of attention: working memory، top-down sensitivity control، competitive selection، and automatic bottom-up filtering for salient stimuli. Each process makes an essential contribution to attention. Voluntary control operates on the first three processes in a recurrent loop. We reviewed comprehensive researches، theories، mechanisms، and central nervous system functions of auditory attention.
MethodsIn this study، publications on auditory attention from 1953 to 2012 in PubMed، Scopus، ProQuest، Iran Medex، and Goole scholar were reviewed. Keywords were auditory attention and related words.
ConclusionIn general، auditory attention plays an important role in auditory processing and modulates this process from cochlea to auditory cortex through its four primary components.
Keywords: Auditory attention, working memory, top, down process, competitive selection, automatic bottom, up filtering -
Pages 17-24Background And AimAbout 1. 5 percent of exceptional children suffer from impaired hearing and this factor affects the teaching and learning process. The aim of this study was to investigate the effect of frequency of knowledge of results (KR) on the learning of children with hearing impairment.MethodsTwenty-four individuals with hearing impairment with the mean age of 10. 56 with SD 2. 53 years (range: 7-14 years) were divided into three homogenous groups according to their records after pre-test. They practiced for eight sessions according to mentioned ways (feedback of 0%، 50% and 100%). The acquisition، learning and translation tests were run. MANOVA with repeated measures and ANOVA were used to analyze the data from the acquisition، retention and transition tests.ResultsAll groups progressed during training and at various stages (acquisition، retention and transition). However، the results of the comparison between means of the three training groups showed significant differences in the acquisition process (p=0. 008)، learning (p=0. 001) and transition (p=0. 035). This means that feedback training groups (100%) had better performance in acquisition process، and also in retention and transition (50%).ConclusionAccording to the results of this study، too much feedback interferes with learning of tasks in individuals with hearing impairment and feedback (50%) had better learning. This finding shows that rules regarding feedback also affect the people with hearing impairment.Keywords: Feedback, hearing impairment, acquisition, retention, transfer, dart throwing
-
Pages 25-32Background And AimDiabetes mellitus is a common disorder and causes a variety of central nervous system complications such as cognitive deficits. P300 auditory event related potential application is a well established neurophysiological approach in the assessment of cognitive performance. In this study، we compared the results of this application in patients with insulin-dependent (type I) diabetics mellitus and normal individuals.MethodsIn this non-interventional study، auditory P300 was measured in oddball paradigm by using two tone burst stimuli (1000 and 2000 Hz) on 25 patients with type I diabetics mellitus with the mean age of 28. 76 years and 25 age-، education- and sex-matched healthy controls with the mean age of 29. 68 years. The participants were enrolled by probable and category random sampling style.ResultsThe mean P300 latency of the patients with type I diabetes mellitus was significantly prolonged compared with that of normal controls at all electrode sites and in both genders (p<0. 001). The mean P300 amplitude of these patients was significantly lower compared with that of normal controls at all electrode sites and in both genders (p<0. 001).ConclusionSignificant prolongation in P300 latency of the patients with type I diabetes mellitus shows that auditory information processing and information categorizing are slower in them. Significant reduction in P300 amplitude of the patients with type I diabetes mellitus demonstrates that working memory in these patients cannot recognize new events and update its context in accordance with them.Keywords: Auditory event_related potential_amplitude_latency_type I diabetes mellitus
-
Pages 33-39Background And AimThe birth of a hearing-impaired child and raising him/her often brings special psychological feelings for parents، especially mothers who spend more time with the child. This study aimed to compare the general health status in mothers of hearing-impaired and hearing children.MethodsThis was a descriptive-analytic study. General Health Questionnaire was used to identify general health status; and data were analyzed with independent-t test.ResultsThe general health level of mothers of hearing-impaired children was lower than mothers of normal hearing children (p=0. 01). The average scores of anxiety (p=0. 01)، depression (p= 0. 01) and physical (p=0. 02) symptoms and social function (p=0. 01) of mothers of hearing-impaired children was higher than mothers of normal hearing ones (p=0. 01).ConclusionHaving a child with hearing impairment affects mothers’ general health status. Our findings show that it’s necessary to provide psychological and social support for mothers of hearing-impaired children.Keywords: General health, mothers, hearing impaired children
-
Pages 40-46Background And Aim
Bilingualism، as one of the discussing issues of psychology and linguistics، can influence the speech processing. Of several tests for assessing auditory processing، dichotic digit test has been designed to study divided auditory attention. Our study was performed to compare the auditory attention between Iranian bilingual and monolingual young adults.
MethodsThis cross-sectional study was conducted on 60 students including 30 Turkish-Persian bilinguals and 30 Persian monolinguals aged between 18 to 30 years in both genders. Dichotic digit test was performed on young individuals with normal peripheral hearing and right hand preference.
ResultsNo significant correlation was found between the results of dichotic digit test of monolinguals and bilinguals (p=0. 195)، and also between the results of right and left ears in monolingual (p=0. 460) and bilingual (p=0. 054) groups. The mean score of women was significantly more than men (p=0. 031).
ConclusionThere was no significant difference between bilinguals and monolinguals in divided auditory attention; and it seems that acquisition of second language in lower ages has no noticeable effect on this type of auditory attention.
Keywords: Bilingual, auditory attention, dichotic test -
Pages 47-54Background And AimTime compressed speech test is one of the most common types of monaural central auditory processing tests assesses the temporal resolution. The aim of the present study was to evaluate the impact of compression rate and sex on results of this test among the young individuals with normal hearing.MethodsThe Persian version of time compressed speech test with six lists of 25 monosyllabic words was prepared in three compression rates of 0، 40 and 60 percent. 36 young people with normal hearing and age range of 18 to 30 years were assessed with time compressed speech test in the most comfortable level in each ear separately. Then scores were compared between two ears، genders and three compression rates.ResultsThere was a significant difference between word recognition scores of three compression rates (p<0. 0001). Significant difference was revealed between word recognition scores of both ears، just in the 60% compression rates. No significant difference was found between the word recognition scores of the two genders.ConclusionWord recognition scores decreases with increase of the presentation rate of speech stimuli. Time compressed speech test accompany with other audiologic tests can be used to examin the auditory temporal processing and speed of speech processing as a test battery.Keywords: Time compressed speech test, temporal resolution, compression rates
-
Pages 55-62Background And AimMultiple sclerosis (MS) is characterized with inflammation، demyelization and gliosis. It may be relapsing، remitting، or progressive. Cognitive impairment is relatively prevalent in patients wit h multiple sclerosis and as duration of disease is longer as cognition impairment is more. To understand the cognitive impairment، event related potential can be considered as a valuable tool. This study aimed to investigate the influence of duration of disease and expanded disability status scale (EDSS) on the amplitude and latency of the event related potentials of P300 in patients with multiple sclerosis.MethodsIn this cross-sectional and non-intervention study، 21 patients with multiple sclerosis with mean age of 27. 8 with SD 7. 1 years (between 18 to 50 years) were enrolled. The patients were selected randomly. The correlation of P300 event-related potential and oddball paradigm was assessed، using two 1000 and 2000 Hz tone burst stimulus.ResultsThere was a significant correlation between the latency of P300 wave and duration of disease and expanded disability status scale (p < 0. 05); there was high correlation in both electrode sites (r>0. 50). The correlation of amplitude of P300 and duration of disease and expanded disability status scale was not significant (p>0. 05).ConclusionSignificant correlation between the latency of P300 and the duration of multiple sclerosis and expanded disability status scale can be a sign of central nervous system changes. Besides، there is a relation between physical disability and cognitive impairments.Keywords: Multiple sclerosis, event related potential, tone burst stimulation, expanded disability status scale
-
Pages 63-72Background And Aim
Patients with systemic lupus erythematosus (SLE) may develop hearing and balance disorders as a result of the immune-mediated inner ear damage. Vestibular evoked myogenic potential (VEMP) is a new vestibular test assesses the vestibulospinal tract. Balance disorders such as endolymphatic hydrops may occur as a result of perisaccular deposition of immune complexes in these patients. Although the vestibular system abnormality in the patients has been demonstrated، the function of the part of vestibular system including vestibulospinal tract has not been investigated so far. This study aimed to compare the vestibular evoked myogenic potentials between patients with inactive stage of systemic lupus erythematosus and normal individuals.
MethodsIn this cross-sectional study، vestibular evoked myogenic potential was recorded between 26 healthy subjects and 20 patients with lupus erythematosus in inactive stage of disease aged 20 to 50 years old، using 500 Hz-tone bursts at 95 dB nHL.
ResultsVestibular evoked myogenic potentials responses were present in all (100%) of the participants. There was no significant difference in mean peak to peak amplitude and assymetry ratio between two groups. The mean p13 and n23 latencies were significantly higher in patients (p<0. 05). Duration of disease had no effect on test parameters.
ConclusionAccording to the prolonged latency of vestibular evoked myogenic potentials response in patients with lupus erythematosus، lesions in the retrolabyrinthine، especially in the vestibulospinal tract is suspected. Due to small sample size، there is no possibility for generalizing this result to all patients with lupus lupus erythematosus.
Keywords: Vestibular evoked myogenic potentials, saccule, sternocleidomastoid muscle, systemic lupus erythematosus -
Pages 73-82Background And AimLearning and memory are two high level cognitive performances in human that hearing loss influences them. In our study، mini-mental state examination (MMSE) and Ray auditory-verbal learning test (RAVLT) was conducted to study cognitive stat us and lexical learning and memory in deaf adults using sign language.MethodsThis cross-sectional comparative study was conducted on 30 available congenitally deaf adults using sign language in Persian and 46 normal adults aged 19 to 27 years for both sexes، with a minimum of diploma level of education. After mini-mental state examination، Rey auditory-verbal learning test was run through computers to evaluate lexical learning and memory with visual presentation.ResultsMean scores of mini-mental state examination and Rey auditory-verbal learning test in congenitally deaf adults were significantly lower than normal individuals in all scores (p=0. 018) except in the two parts of the Rey test. Significant correlation was found between results of two tests just in the normal group (p=0. 043). Gender had no effect on test results.ConclusionCognitive status and lexical memory and learning in congenitally deaf individuals is weaker than in normal subjects. It seems that using sign language as the main way of communication in deaf people causes poor lexical memory and learning.Keywords: Cognitive status, learning, memory, congenital deaf, Ray auditory, verbal learning test, sign language
-
Pages 83-93Background And AimPreterm birth is one of the risk factors need comprehensive audiological assessment. In this study، the effect of sex and rate of stimulation on response of children with history of preterm birth was investigated by auditory brainstem response (ABR).MethodsThis cross-sectional study was conducted using convinience sampling. Click-evoked a uditory brainstem response test with both low (21. 1 c/s) and high (51. 1 c/s) stimulus rates was recorded in 30 children with a history of preterm birth and 30 ones with history of term labor، as controls.ResultsSignificant differences were observed in inter-peak latencies of I-III in both rates، III-V in the low rate، I-V in the high rate، and absolute latency of III wave between high and low stimulus rates (p<0. 05 for all). Rate of stimulus affect on auditory brainstem response of preterm birth group was more than controls. Sex also affected on some parameters of auditory brainstem response test.ConclusionPreterm birth group showed longer latencies than normal group in both rates. Rate of stimulus had significant effect on results of children with history of preterm birth compared normal group. These findings may reflect the negative effect of preterm birth on neural synchronization function in response to transient stimuli.Keywords: Auditory brainstem response, latency, stimulus rate, sex
-
Pages 94-103Background And AimPatients with type I diabetes mellitus commonly complain about dizziness، floating sensation، tinnitus، weakness، and sweating. The aim of this study was comparing vestibular evoked myogenic potentials (VEMPs) between these patients and normal people.MethodsTwenty-four patients with type I diabetes mellitus and twenty-four healthy volunteers with the age range of 15-40 years were enrolled in this study. A tone burst of 500 Hz، with the intensity of 95 dB nHL، was delivered through a insert earphone and vestibular evoked myogenic potential was recorded. The t-test was used to compare the results between the two groups. To investigate the effect of glycated hemoglobin (HbA1c) on VEMP responses (latency، absolute and relative amplitude)، the regression analysis was used.ResultsThe mean p13 and n23 latency were significantly more in patients with type Ι diabetes mellitus (for P13 latency، p=0. 013 in right and p=0. 010 in left ear، and for n23 latency، p<0. 001 in right and p=0. 005 in left ear). There was no significant difference between two groups in absolute and relative amplitude and prevalence of the VEMP (p>0. 050). There was no correlation between VEMPs and HbA1c in patients with type 1 diabetes mellitus (p>0. 05).ConclusionProlonged latencies of the VEMP in patients with type 1 diabetes mellitus suggest lesions in the retrolabyrinthine، especially in the vestibulospinal tract. Nevertheless، due to the limited number of examined samples، further investigation with more patients should be performed.Keywords: Vestibular evoked myogenic potentials_saccule_sternocleidomasstoid muscle_vestibular System_type Ι diabetes mellitus
-
Pages 104-109BackgroundBalance disorders are common in patients following stroke. There are a number of physiotherapy modalities to treat balance impairments، one of which is vibration. The effects of vibration on balance disorders after stroke have not been investigated. This case report demonstrates the short-term effects of plantar vibration on the balance impairment of a patient with stroke.Case PresentationA 72-years-old man with right hemiplegia resulted from stroke was admitted for vibration therapy after not responding to standard rehabilitation interventions. He complained of balance problems despite walking independently. Main studied outcomes were timed up and go test and posturography. Foot sensation، ankle plantar flexor spasticity، and the passive range of ankle dorsiflexion were assessed، as well. Vibration with a frequency of 100 Hz was introduced to the sole of the affected foot for 5 minutes. After intervention، all tests were improved compared to the baselines.ConclusionThis case showed that the vibration was effective for improving balance disorder after stroke.Keywords: Stroke, balance, vibration