فهرست مطالب
مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال نهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1392)
- تاریخ انتشار: 1392/02/20
- تعداد عناوین: 15
-
- مقاله پژوهشی اصیل
-
صفحات 1-10مقدمهتیلت لگن (Pelvic inclination) با تمایل لگن نسبت به صفحه افقی تعریف می شود. از جمله عوامل موثر بر تیلت لگن می توان به میزان انعطاف پذیری و قدرت عضلات ناحیه کمری- لگنی اشاره کرد. مطالعاتی که ارتباط بین تیلت لگن، طول و عملکرد عضلات را بررسی کرده اند، نتایج متناقضی داشته اند. هدف مطالعه حاضر، بررسی رابطه میان این متغیرها در یک نمونه بزرگ و با ابزارهای دقیق تر بود.مواد و روش هادر این مطالعه 180 زن سالم (65-20 سال) شرکت کردند. تیلت لگن به وسیله تیلت سنج و عملکرد عضلانی با استفاده از دو روش ثبت قدرت ایزومتریک با دینامومتر و ثبت تحمل با کرونومتر اندازه گیری گردید. میزان انعطاف پذیری هر عضله با تست های کوتاهی قراردادی اختصاصی تست شد.یافته هابین تیلت لگن و طول عضله ایلیوپسواس (33/0= r)، قدرت عضلات اکسترنال (39/0 = r) و اینترنال روتاتور ران (32/0 = r) ارتباط ضعیف معنی داری وجود داشت. همچنین ارتباط معنی دار ضعیفی بین تیلت لگن و تحمل عضلات فلکسور (20/0 = r) و فلکسور طرفی تنه (22/0 = r) مشاهده شد. در بررسی این ارتباطات به تفکیک گروه های سنی (صرف نظر از تفاوت های مختصر در گروه های سنی مختلف) نتایج مشابه نتایج در کل نمونه ها بود.نتیجه گیریبا توجه به نوع چسبندگی عضلات ناحیه لومبوپلویک به لگن، به نظر می رسد که تغییرات طول و عملکرد عضلات این ناحیه بتواند بر نحوه قرارگیری آن موثر باشد، اما در مطالعه حاضر وجود این تاثیر ثابت نشد. بسیاری از این عضلات دو یا چند مفصلی می باشند، بنابراین شاید اثر تغییرات قدرت یا تحمل و طول خود را در مناطقی دیگر (غیر از لگن) نشان دهند. همچنین چون افراد این مطالعه از نظر انعطاف پذیری و عملکرد عضلانی در محدوده غیر نرمال نبودند شاید عاملی برای این ارتباط ضعیف یا عدم ارتباط باشد.
کلیدواژگان: تیلت لگن، طول عضلات، قدرت عضلات، تحمل عضلات -
صفحات 11-19مقدمهشکاف کام و لب جنبه های رشدی کودک مانند مهارت های شناختی، شنیداری، زبانی و گفتاری را متاثر می سازد. تاخیر در تشخیص و ارزیابی همه جانبه این کودکان تاثیر غیر قابل جبرانی بر آن ها خواهد گذاشت. به همین دلیل در این مطالعه، مهارت های رشدی در کودکان دارای شکاف کام و لب مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش هاطی مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر از نوع شاهد موردی، تعداد 72 کودک 6-3 ساله در قالب دو گروه، 40 کودک هنجار و 32 کودک دارای شکاف کام و لب در چهار رده سنی 72-61، 60-49، 48-43 و 42-37 ماهه با استفاده از آزمون سنجش رشد مهارت های شناختی، شنیداری، گفتاری، زبان دریافتی و بیانی نیوشا مورد ارزیابی قرار گرفتند.یافته هامیانگین امتیازات مهارت های زبان- بیانی و مهارت گفتاری در دو گروه در محدوده های سنی مختلف با هم تفاوت معنی داری داشتند (05/0 > P). همچنین سابقه ابتلا به عفونت گوش میانی در کودکان دارای شکاف کام و لب بیشتر از گروه هنجار بود.نتیجه گیریمهارت های رشدی در کودکان دارای شکاف کام و لب تحت تاثیر نقص ساختاری موجود قرار می گیرد. ارزیابی جامع و زودهنگام این کودکان می تواند به طراحی دقیق برنامه مداخله ای کمک کند.
کلیدواژگان: شکاف کام و لب، مهارت های شناختی، مهارت های شنیداری، مهارت های گفتاری، مهارت های زبانی، آزمون سنجش رشد نیوشا -
صفحات 20-27مقدمهمشکلات تعادل و کنترل وضعیت بدن در جمعیت افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (Multiple sclerosis یا MS) مساله شایعی است؛ به طوری که میزان خطر شکستگی ناشی از به زمین افتادن در این افراد 2 تا 3 برابر افراد سالم می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی رابطه بین قدرت عضلانی اندام تحتانی و تعادل پویا در بیماران مبتلا به MS بود.مواد و روش هاتعادل پویای 33 نفر از افراد مبتلا به MS توسط آزمون تعادلی Berg (Berg balance scale یا BBS)، آزمون بلند شدن و رفتن زمان دار (Timed up and go test یا TUG) و تست رسیدن عملکردی (Functional reach test یا FRT) سنجیده شد. همچنین قدرت عضلات اندام تحتانی دو طرف با استفاده از دینامومتر و تست 30 ثانیه نشست و برخاست اندازه گیری شد.یافته هابین قدرت عضلات اندام تحتانی با FRT رابطه وجود داشت (01/0 > P). همچنین تست TUG با قدرت عضلات اکستنسور و فلکسور زانو در سطح 05/0 > P و با تست 30 ثانیه نشست و برخاست در سطح 01/0 > P رابطه داشت. رابطه بین آزمون تعادلی Berg و قدرت اکستنسورها (راست 47/0 = r و چپ 46/0 = r، 01/0 > P) و فلکسورهای زانو (راست 45/0 = r، 01/0 = P و چپ 37/0 = r، 05/0 > P) معنی دار بود؛ در حالی که رابطه بین این آزمون تعادلی با تست 30 ثانیه نشست و برخاست در سطح 01/0 = P معنی دار بود.نتیجه گیریبه طور کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کاهش قدرت عضلانی اندام تحتانی می تواند بر تعادل دینامیک بیماران مبتلا به MS اثرگذار باشد. این نتایج برای ارزیابی کیفیت برنامه توان بخشی ویژه بیماران MS مفید هستند. پیشنهاد می شود به منظور بهبود تعادل و کاهش خطر افتادن در این بیماران، افزایش قدرت عضلانی اندام تحتانی مورد توجه ویژه قرار گیرد.
کلیدواژگان: قدرت عضلات اندام تحتانی، تعادل پویا، مولتیپل اسکلروزیس -
صفحات 28-38مقدمه
کمردرد مزمن یک مشکل رو به رشد در بسیاری از جوامع است، اما در مورد مناسب ترین مداخله درمانی توافقی وجود ندارد. به تازگی تمرینات پیلاتس که روشی برای سلامتی ذهن و جسم می باشد به عنوان یک روش بازتوانی پذیرفته شده است. همچنین یکی دیگر از روش های درمانی جدید کینزیوتیپینگ (Kinesio taping) است که ادعا می شود قادر به کاهش درد، تورم و اسپاسم عضلانی است و در ارتوپدی، طب ورزشی و توان بخشی عصبی- عضلانی متداول شده است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس و کینزیوتیپ بر شدت درد و ناتوانی عملکردی مردان مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی بود.
مواد و روش ها24 مرد مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی با میانگین سنی 82/6 ± 54 سال به عنوان نمونه به صورت هدفمند انتخاب و به دو گروه 12 نفره تقسیم شدند. گروه اول تمرینات پیلاتس را انجام دادند و گروه دوم با استفاده از کینزیوتیپ، نواربندی (Taping) شدند. طول مدت درمان برای هر دو گروه 6 هفته بود. از مقیاس VAS (Visual analog scale) برای ارزیابی تغییرات شدت درد و از مقیاس ناتوانی عملکردی Quebec (Quebec functional disability scale) جهت ارزیابی ناتوانی عملکردی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس اندازه های تکراری با سطح معنی داری 05/0 £ P استفاده گردید.
یافته هابهبود معنی داری در شدت درد و ناتوانی عملکردی در هر دو گروه پس از درمان دیده شد (001/0 > P). از طرفی، مقایسه داده ها پس از مداخله اختلاف معنی داری در شدت درد بین دو گروه را نشان داد (001/0 > P)، اما اختلاف معنی داری از نظر ناتوانی عملکردی بین دو گروه دیده نشد (188/0 = P).
نتیجه گیریتمرینات پیلاتس نسبت به کینزیوتیپ، اثرات بهتری را در کاهش درد و افزایش سطح عملکرد مبتلایان به کمردرد مزمن غیر اختصاصی ایجاد می کند.
کلیدواژگان: پیلاتس، کینزیوتیپ، کمردرد مزمن غیر اختصاصی، ناتوانی عملکردی -
صفحات 39-47مقدمهبیماری پارکینسون یکی از شایع ترین بیماری های اختلال در سیستم اعصاب مرکزی است که باعث کندی حرکات، لرزش، بی ثباتی وضعیت قامت، کاهش تعادل و اختلالات سیستم اعصاب خودکار می شود. یوگای خنده یکی از درمان های مکمل و ترکیبی از حرکات کششی و تنفسی یوگا به همراه خنده می باشد. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر تمرینات یوگای خنده بر عملکرد حرکتی، تعادل و انعطاف پذیری بیماران زن مبتلا به پارکینسون بود.مواد و روش هاتعداد 24 زن مبتلا به بیماری پارکینسون (مرحله 3-1 بر اساس مقیاس Hoehn و Yahr) به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب و سپس به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (انحراف معیار ± میانگین) (سن 8/6 ± 6/52 سال، وزن 8/7 ± 1/61 کیلوگرم و قد 3/4 ± 8/157 سانتی متر) و شاهد (سن 7/6 ± 5/55 سال، وزن 8/6 ± 67 کیلوگرم و قد 5/5 ± 4/158 سانتی متر) قرار گرفتند. گروه تجربی علاوه بر درمان های دارویی به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه، هر جلسه 45 دقیقه به انجام فعالیت یوگای خنده پرداختند؛ در حالی که بیماران گروه شاهد در این مدت جز درمان های دارویی، هیچ فعالیت بدنی موثری را انجام ندادند. در ابتدا و انتهای تحقیق عملکرد حرکتی (قسمت 3 پرسش نامه UPDRS)، تعادل (Berg) و انعطاف پذیری [تست بشین و برس (سانتی متر)] بیماران ارزیابی شدند و داده ها با استفاده از آزمون Independent t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هایافته های تحقیق بهبود معنی داری (05/0 > P) را در عملکرد حرکتی بیماران گروه تجربی بعد از هشت هفته مداخله نشان داد (9/12 در مقابل 6/12)؛ به طوری که عملکرد حرکتی بیماران گروه تجربی حدود 2 درصد بهبود یافت؛ در حالی که در بیماران گروه شاهد کاهش معنی داری (05/0 > P) مشاهده شد (3/14 در مقابل 7/14). اگرچه تعادل در بیماران گروه تجربی تا حدی بهبود یافت، اما این تغییر از لحاظ آماری معنی دار نبود (05/0 < P). در متغیر انعطاف پذیری افزایش معنی داری (05/0 > P) در بیماران گروه تجربی مشاهده شد (1/11 در مقابل 3/13) و در گروه شاهد کاهش معنی داری (05/0 > P) یافت شد (13 در مقابل 5/12). در متغیرهای ذکر شده بین دو گروه تجربی و شاهد تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0 > P).نتیجه گیریتمرینات یوگای خنده تاثیر مثبتی بر عملکرد حرکتی و انعطاف پذیری بیماران مبتلا به پارکینسون دارد، بنابراین یوگای خنده به عنوان یک مدالیته مفید برای این دسته از بیماران توصیه می شود.
کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، یوگای خنده، مقیاس Berg، تست بشین و برس -
صفحات 48-55مقدمه
وجود کودک مبتلا به فلج مغزی، مادران را در معرض استرس های مراقبتی قرار می دهد و کیفیت زندگی آنان را در تمامی ابعاد متاثر می سازد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف، تعیین میزان تاثیر برنامه آموزش مراقبت های ویژه بر استرس و کیفیت زندگی مادران کودکان فلج مغزی انجام گردید.
مواد و روش هااین مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود که با انتخاب تصادفی دو گروه آزمون (29 نفر) و شاهد (25 نفر) انجام شد. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه منابع و استرس، پرسش نامه کیفیت زندگی 36-SF (Short form-36) و اطلاعات دموگرافیک بود. داده ها قبل و سه ماه بعد از مداخله جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هامیانگین سن مادران در گروه شاهد 9/4 ± 8/32 سال و در گروه آزمایش 4/4 ± 3/35 سال بود و میانگین سن کودکان در گروه شاهد 1/2 ± 2/6 سال و در گروه آزمایش 8/2 ± 0/7 سال بود. آزمون آماری Independent t بین ابعاد کیفیت زندگی در دو گروه آزمون و شاهد بعد از مداخله، اختلاف معنی داری را نشان داد (05/0 > P)، اما تنها در دو خرده مقیاس عملکرد جسمی و سلامت عاطفی اختلاف معنی دار یافت نشد (05/0 < P). همچنین در تمامی ابعاد استرس اختلاف معنی داری بین دو گروه رویت گردید (05/0 > P).
نتیجه گیریاجرای برنامه آموزش مراقبت های ویژه بر کاهش استرس و ارتقای کیفیت زندگی مادران کودکان فلج مغزی موثر می باشد.
کلیدواژگان: کیفیت زندگی، استرس، فلج مغزی، آموزش مراقبت های ویژه، مراقبین -
صفحات 59-64مقدمهنورون های آینه ای دسته ای از نورون ها هستند که هنگام انجام یک حرکت و نیز در هنگام مشاهده انجام حرکت توسط دیگری، فعال می شوند. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر مشاهده وضعیت تعادلی بر نوسان وضعیتی بود.مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی، عملکرد وضعیتی 20 نفر از دانشجویان با استفاده از دستگاه تعادل بایودکس در سه شاخص نوسانات در راستای داخلی- خارجی، نوسانات در راستای قدامی- خلفی و نوسانات کلی در هنگام مشاهده و عدم مشاهده وضعیت تعادلی بررسی گردید. جهت مقایسه میانگین نوسانات در دو حالت، از آزمون Paired-t استفاده گردید.یافته هادر دو پارامتر نوسان در راستای داخلی- خارجی و کلی، مقایسه دو حالت مقایسه میانگین ها نشان دهنده تفاوت معنی دار بود (018/0 = P، 049/0 = P) اما در پارامتر نوسان در راستای قدامی- خلفی، تفاوت میانگین ها به حد معنی دار نرسیده بود (049/0 = P).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، مشاهده فرد بی ثبات، باعث افزایش نوسانات وضعیتی می شود. این یافته ها می تواند با فعالیت نورون های آینه ای درگیر در کنترل حرکتی در ارتباط باشد. می توان بر اساس این یافته پیشنهاد نمود که انجام تکلیف تعادلی به همراه بیمار می تواند به عنوان یک اضافه بار برای تکلیف حرکتی او باشد.
کلیدواژگان: نورون های آینه ای، عملکرد وضعیتی، شناخت اجتماعی -
صفحات 65-74مقدمهگردن درد یکی از ضایعات شایع اسکلتی- عضلانی می باشد و عدم درمان مناسب این عارضه می تواند سبب ایجاد ناتوانی برای افراد شود. درمان های دستی گروهی از درمان های کم هزینه، با حداقل عوارض جانبی هستند که در درمان گردن درد مورد استفاده قرار می گیرند، اما مطالعات کمی در زمینه تاثیر این درمان ها بر گردن درد و یا مقایسه آن ها جهت یافتن درمان موثرتر وجود دارد. هدف از این تحقیق، مقایسه تاثیر دو تکنیک دستی شامل ماساژ درمانی و استرین- کانتراسترین بر کاهش درد و بهبود عملکرد در افراد مبتلا به گردن درد مکانیکال بود.مواد و روش هاتحقیق حاضر بر روی 30 زن مبتلا به گردن درد در محدوده سنی 35-18 سال انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول، ماساژ درمانی و گروه دوم، استرین- کانتراسترین دریافت نمودند. هر گروه، سه جلسه درمان را یک روز در میان دریافت کردند. درد بر اساس مقیاس عددی شاخص درد (Pain numerical rating scale یا PNRS) و سطح ناتوانی عملکردی بیمار بر اساس پرسش نامه شاخص ناتوانی گردن (Neck disability index یا NDI)، قبل و بلافاصله بعد از درمان ارزیابی شد. روش های آماری مورد استفاده شامل آزمون Paired t و Independent t بود.یافته هااختلاف معنی داری در شدت درد و سطح ناتوانی عملکردی بعد از ماساژ درمانی بر اساس مقیاس عددی سنجش درد (001/0 = PNRS) و پرسشنامه سطح ناتوانی عملکردی گردن (0 = PNDI) و بعد از درمان استرین-کانتراسترین (03/0 = PNDI و 0 = PNRS) مشاهده شد. در مقایسه دو گروه پس از درمان، در متغیر شدت درد اختلاف معنی داری مشاهده گردید (001/0 > P)، اما در سطح ناتوانی عملکردی اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نگردید (057/0 = P).نتیجه گیریماساژ درمانی و استرین- کانتراسترین هر دو در کاهش درد و بهبود عملکرد بیماران مبتلا به گردن درد موثر هستند. تکنیک استرین- کانتراسترین در مقایسه با ماساژ درمانی تاثیر بیشتری در کاهش درد داشت.
کلیدواژگان: گردن درد، ماساژ، استرین، کانتراسترین، ناتوانی عملکردی -
صفحات 75-83مقدمهتغییرات در کمربند شانه و کتف به هم مرتبط هستند و بیان شده است که انحراف وضعیتی کمربند شانه با عدم تعادل عضلانی اطراف شانه هم زمان است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی رابطه بین شاخص های کتف و پکتورالیس مینور پس از یک دوره تمرینات منتخب کششی- قدرتی در افراد شانه به جلو بود.مواد و روش هابر این اساس افراد با وضعیت شانه به جلو با استفاده از صفحه شطرنجی از بین دانش آموزان دختر 12-9 ساله غربالگری شده و از بین آن ها 20 نفر به صورت تصادفی گزینش شدند. پس از تکمیل فرم های پرسش نامه و رضایت نامه، وضعیت شانه به جلو با دستگاه چهارگوش دوگانه (فاصله زایده آخرومی شانه از دیوار)، فاصله بین نقطه میانی حفره جناغی با زایده غرابی و فاصله افقی لبه خلفی جانبی آخروم با ستون فقرات به منظور اندازه گیری شاخص کتف، فاصله بین نقطه میانی حفره جناغی با زایده غرابی و نقطه میانی دنده های سوم تا پنجم (طول عضله پکتورالیس مینور) و قد آزمودنی ها به منظور اندازه گیری شاخص پکتورالیس مینور با متر نواری اندازه گیری گردید. آزمودنی ها با توجه به فاصله شانه از دیوار، به گروه های همگن شاهد و تجربی تفکیک شدند و سپس گروه تجربی تمرینات منتخب 6 هفته ای را اجرا کردند.یافته هاتجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد که تمرین در گروه تجربی باعث کاهش معنی دار 12 درصدی ناهنجاری شانه به جلو (008/0 = P)، افزایش معنی دار فاصله SN (Sternal notch) به CP (Coracoied prossess) (024/0 = P)، بهبود معنی دار شاخص پکتورالیس مینور (019/0 = P) و شاخص کتف (023/0 = P) شد. تاثیر معنی داری در فاصله PLA (Posterolateral acromion) به TS (Thoracic spine) مشاهده نشد و رابطه معنی داری بین شاخص های کتف و پکتورالیس مینور (080/0 = P) وجود داشت.نتیجه گیریاجرای یک دوره تمرین درمانی موجب بهبود وضعیت شانه، شاخص کتف و شاخص پکتورالیس مینور افراد شانه به جلو می شود و همچنین شاخص کتف و شاخص پکتورالیس مینور دارای همبستگی مثبت بالایی می باشند.
کلیدواژگان: شاخص کتف، شاخص پکتورالیس مینور، تمرینات اصلاحی، شانه به جلو -
صفحات 84-93مقدمهعضلات روتیتورکاف که مسوول چرخش داخلی و خارجی بازو هستند، نقشی حیاتی در ایجاد حرکت پذیری و پایداری مفصل شانه دارند. این وظیفه در ورزشکارانی که نیاز به اجرای حرکات مکرر در بالای سر دارند، دارای اهمیت بیشتری است. از آن جایی که تطابق اسکلتی- عضلانی به واسطه بعضی نیازهای فیزیکی و الگوهای حرکتی برای ورزشکاران بسیار مهم است، هدف از تحقیق حاضر، مقایسه نسبت قدرت و دامنه حرکتی چرخش داخلی و خارجی مفصل شانه ورزشکاران زورخانه با افراد غیر ورزشکار بود.مواد و روش هاآزمودنی های این تحقیق شامل 29 ورزشکار زورخانه با میانگین سنی 04/2 ± 51/23 سال و میانگین سابقه ورزشی 47/4 ± 75/8 سال و 30 نفر غیر ورزشکار با میانگین سنی 56/1 ± 8/24 سال بودند. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش نامه و معاینه صورت گرفت. قدرت ایزومتریک توسط دستگاه قدرت سنج دستی و دامنه حرکتی توسط انعطاف سنج لیتون در حرکات چرخش داخلی و خارجی هر دو اندام فوقانی اندازه گیری شدند. از آزمون Independent t برای تجزیه تحلیل داده ها استفاده گردید.یافته هانسبت دامنه حرکتی چرخش داخلی به خارجی مفصل شانه در ورزشکاران زورخانه کمتر از افراد غیر ورزشکار بود (050/0 ≥ P). به علاوه، نتایج موید آن است که نسبت قدرت چرخش داخلی به خارجی ورزشکاران زورخانه در این مفصل بیشتر از گروه غیر ورزشکار می باشد (001/0 ≥ P).نتیجه گیریانجام الگوهای حرکتی تکراری در زورخانه، ممکن است در مدت زمان طولانی باعث به هم خوردن نسبت طبیعی تعادل قدرت و دامنه حرکتی در مفصل شانه شود که به عنوان عامل خطرزا در آسیب های شانه، مستلزم توجه به رویکردهای پیشگیرانه با ایجاد راهکارهای اصلاحی می باشد.
کلیدواژگان: قدرت، دامنه حرکتی، مفصل شانه، زورخانه -
صفحات 94-103مقدمه
نقش و اهمیت تکالیف دوگانه و نیم کره راست برای حفظ کنترل وضعیتی، در مطالعات بسیاری ذکر گردیده است، اما تاثیر سطوح مختلف تکلیف بینایی روی کنترل وضعیتی در بیماران همی پارزی مزمن راست و چپ مشخص نشده است. بنابراین این مطالعه با هدف، بررسی مقایسه ای تاثیر تکلیف بینایی بر کنترل وضعیتی بیماران همی پارزی مزمن راست و چپ انجام شد.
مواد و روش ها6 بیمار همی پارزی راست و 14 بیمار همی پارزی چپ به روش نمونه گیری غیر احتمالی ساده در مطالعه حاضر شرکت کردند. کنترل وضعیتی بر روی صفحه نیرو در حالات مختلف چشم باز، چشم بسته، جستجوی هدف دار در فاصله دور و نزدیک و جستجوی بدون هدف در فاصله دور و نزدیک مورد بررسی قرار گرفت. پارامترهای نوسان مرکز فشار در این مطالعه شامل سطح کل نوسان، میانگین سرعت، طول مسیر و سطح فاز کل بود.
یافته هااثر اصلی تکلیف وضعیتی در تمامی پارامترها (میانگین سرعت، طول مسیر و سطح فاز کل) به جز سطح کل نوسان و همچنین اثر اصلی سمت مبتلا فقط در پارامتر سطح کل نوسان مرکز فشار معنی دار بود (05/0 £ P). اثر متقابل سمت مبتلا با تکلیف وضعیتی در هیچ یک از پارامترهای مرکز فشار به جز صفحه فاز کل معنی دار نبود (05/0 3 P).
نتیجه گیریدر هر دو گروه بیماران همی پارزی مزمن راست و چپ، فاصله تکلیف بینایی بر کنترل وضعیتی تاثیر داشت، ولی نوع تکلیف بینایی تاثیر معنی داری روی کنترل وضعیتی نداشت.
کلیدواژگان: همی پارزی، تکلیف بینایی، کنترل وضعیتی -
صفحات 104-112مقدمهکمردرد یکی از شایع ترین آسیب های مرتبط با محیط کار می باشد که در سال های اخیر با وجود به کارگیری روش های درمانی حضوری، روش های مبتنی بر تکنولوژی های جدید برای آن معرفی نشده است. بنابراین هدف این پژوهش، مقایسه تاثیر دو روش تمرین درمانی و ارگونومیک مبتنی بر فضای مجازی بر روی کاربران رایانه مبتلا به کمردرد بود.مواد و روش هادر پژوهش نیمه تجربی حاضر تعداد 150 بیمار مبتلا به کمردرد، به صورت تصادفی در دو گروه شاهد (ارگونومیک) و آزمایش (ترکیبی شامل تمرین درمانی و ارگونومیک) قرار گرفتند. هر دو گروه، درمان خود را از طریق فضای مجازی دریافت نمودند. گروه شاهد، از طریق مداخله های درمانی ارگونومیک و گروه آزمایش علاوه بر مداخله های درمانی ارگونومیک، به تمرین درمانی نیز پرداخت. میزان درد و ناتوانی از طریق پرسش نامه اصلاح شده Nordic قبل و بعد از سه ماه مداخله مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تحلیل یافته ها از آزمون 2c استفاده گردید.یافته هادرد کمر در افراد مبتلا به ناهنجاری کمر در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد در ارزیابی 12 ماهه و 7 روز بعد از آن به طور معنی داری کاهش یافت (05/0 > P).نتیجه گیریاستفاده از روش تمرین درمانی و ارگونومیک مبتنی بر فضای مجازی موجب بهبود کمردرد مزمن در کاربران رایانه می شود، بنابراین انجام این نوع از تمرینات توصیه می گردد.
کلیدواژگان: کمردرد، تمرین درمانی، ارگونومیک، فضای مجازی، کاربران رایانه -
صفحات 113-123مقدمهبا افزایش روزافزون زمینه های ورزشی تعداد نوجوانانی که در فعالیت های ورزشی دچار آسیب می شوند در حال افزایش است و بیشترین میزان این آسیب ها در این گروه سنی اتفاق می افتد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شش هفته تمرین قدرتی، تعادلی و ترکیبی بر تعادل پویای نوجوانان پسر ورزشکار بود. 60 نوجوان پسر ورزشکار 17-14 سال با میانگین و انحراف استاندارد وزنی 62/3 ± 79/62 کیلوگرم و قد 46/4 ± 1/171 سانتی متر، بدون سابقه آسیب در اندام تحتانی به صورت تصادفی به چهار گروه 15 نفری شامل گروه های تمرینی قدرتی، تعادلی و ترکیبی (قدرتی و تعادلی) و گروه شاهد تقسیم شدند.مواد و روش هاقبل و بعد از اجرای شش هفته برنامه تمرینی، تعادل پویای آزمودنی ها با تست تعادل ستاره اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی، آزمون اندازه گیری های تکراری، آزمون Paired t، ANOVA و آزمون تعقیبی Tukey در سطح معنی داری 05/0 ≤ α استفاده شد.یافته هاتمرین قدرتی، تعادلی و ترکیبی، افزایش معنی دار فاصله دستیابی آزمودنی ها در هر هشت جهت را نشان دادند و همچنین تمرین ترکیبی از تمرین قدرتی و تعادلی و تمرین تعادلی نیز از تمرین قدرتی بهبود بیشتری در تعادل پویای آزمودنی ها ایجاد می کند.نتیجه گیریبا توجه به نیاز ویژه نوجوانان به تعادل در مهارت های ورزشی و همچنین به عنوان عامل مهم در پیشگیری از آسیب های ورزشی، بهتر است در طراحی برنامه های تمرینی از مزایای هر سه برنامه تمرین به ویژه تمرینات ترکیبی استفاده کنند.
کلیدواژگان: تمرین قدرتی، تعادلی، ترکیبی (تعادلی و قدرتی)، تعادل پویا، نوجوان ورزشکار - مقاله مروری
-
صفحات 124-132مقدمهکمردرد از شایع ترین بیماری ها در کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت است که 70 تا 80 درصد بالغین در زندگی خود به آن مبتلا می شوند. مطالعات نشان داده است که عوامل روحی- روانی به ویژه ترس از درد در تعیین بیمارانی که درد آن ها مزمن می شود و یا درمان آن ها موفقیت آمیز نیست، نقش مهمی دارند. هدف این مطالعه توصیفی، مروری بر مطالعاتی است که ارتباط بین درد و ترس از درد را با ثبات پوسچرال در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی (Chronic nonspecific low back pain یا CLBP) بررسی نموده اند.مواد و روش هادر مطالعه مروری- توصیفی حاضر، با استفاده از کلید واژه های «کمردرد، کمردرد مزمن، ترس از درد، پوسچر، ثبات، کنترل حرکتی، مرکز ثقل (Center of pressure) و صفحه نیرو» پایگاه های اطلاعاتی PubMed و Medline را جستجو نمودیم. شاخص های ورود شامل: مقالات مرتبط با ترس از درد و ثبات پوسچرال در بیمارن بالغ مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی، به زبان انگلیسی تا سال 2011 در غالب مطالعات مقطعی و کوهورت بود.یافته هاعوامل روحی- روانی از جمله ترس از درد، در مزمن شدن کمردرد تاثیر دارند. از نظر ارتباط درد با ثبات پوسچرال نتایج متفاوت بود. تنها یک مطالعه ارتباط ترس از درد و ثبات پوسچرال را بررسی کرده بود که در آن ارتباط معنی داری بین این دو پارامتر یافت نشده بود.نتیجه گیریبه نظر می رسد تفاوت نتایج مطالعات مختلف ناشی از تفاوت در روش جمع آوری داده ها باشد. مطالعات بیشتر و دقیق تری برای بررسی ارتباط ترس از درد و ثبات پوسچرال نیاز است.
کلیدواژگان: کمردرد مزمن، ترس از درد، ثبات پوسچرال، کنترل حرکتی -
صفحات 133-142مقدمهقطع عضوهای اندام تحتانی به طور معمول به علت ضربه، بیماری های عروقی، دیابت و یا اختلالات مادرزادی ایجاد می شود. افراد دچار قطع عضو (Amputee)، توانایی ایستادن و راه رفتن را با توجه به سطح قطع عضو خود از دست می دهند. انواع مختلفی از پروتزها جهت افزایش عملکرد افراد قطع عضو مورد استفاده قرار می گیرد. کارآمدی پروتزهای اندام تحتانی توسط یک روش تعلیق مناسب تعیین می گردد، در حقیقت تعلیق و Fitting مناسب نقش مهمی در راحتی و عملکرد پروتز ایفا می نماید. به طور تقریبی سه دهه از پیدایش پروتزهای سیلیکون لاینر می گذرد. تاثیر این نوع سیستم پروتزی بر کارایی پروتز به طور واضح مشخص نشده است. علاوه بر آن، تاثیر سیلیکون لاینر بر عواملی مانند سرعت راه رفتن، تعادل ایستگاهی و اطمینان راه رفتن مشخص نیست. بنابراین هدف از این مقاله مروری، بررسی تاثیر سیلیکون لاینر بر پارامترهای ذکر شده در بالا با توجه به تحقیقات موجود بود.مواد و روش هایک جستجوی الکترونیک در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، ISI web of science و Embase از سال 1960 تا 2012 و با استفاده از کلمات کلیدی Icelandic roll on silicon، Trans-tibialamputation، Socket (ICEROSS)، Trans-tibial prosthesis و Silicone liner انجام گردید و کیفیت مقالات با استفاده از ابزار Black and down مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته هابر اساس کلمات کلیدی استفاده شده، 100 مقاله به دست آمد که 10 مقاله با توجه به معیارهای انتخاب برای تحلیل نهایی پذیرفته شدند. امتیاز گزارش دهی، روایی خارجی، روایی داخلی (خطا) و روایی داخلی به ترتیب بین 9-5، 3-1، 4-3 و 5-3 متفاوت بود.نتیجه گیریبسیاری از تحقیقات بیانگر بهبود سیستم تعلیق این نوع از پروتزها نسبت به سیستم های رایج بودند. همچنین در خصوص کیفیت راه رفتن، تفاوت محسوسی مشاهده نگردید. در مجموع می توان گفت که تحقیقات بیشتری به صورت تست های کلینیکی جهت درک بهتر مزایای پروتزهای سیلیکونی در افراد قطع عضو زیر زانو مورد نیاز است.
کلیدواژگان: سیلیکون لاینر، پروتز زیر زانو، قطع عضو زیر زانو
-
Pages 1-10IntroductionPelvic tilt is defined as pelvic inclination relative to the horizontal plane. The muscular strength and flexibility of lumbo pelvic region are effective factors in pelvic tilt. Studiesonthe relationship between muscle flexibility/strength and pelvic tilt have yieldedcontroversial results. The aim of this study was to examine this relationship in a larger sample and with more precise and sensitive instruments.Materials And Methods180 healthy women (20-65 years) participated in this study. Pelvic tilt was measured via inclinometer andmuscle function was determined throughisometric strength andendurance recordings for whicha dynamometer and a chronometer were used respectively. Muscles flexibility was evaluatedby special tightness tests.ResultsThere was little relationship between pelvic tilt and hip external and internal rotators strength as well as the flexibility of iliopsoas muscle. Also، pelvic tilt and trunk flexors and side flexors endurance were weakly correlated.ConclusionAccording to the lumbo-pelvic muscles connections، it seems that the flexibility and strength of these muscles canaffect pelvic tilt. However، this effect was not provedin this study. Many of these muscles act on two or more joints، so they can show the effect of strength and length changes in other areas. Also the subjects of this study were healthy without any pathology and، considering flexibility and strength، werenot in abnormal range. These reasons may explain why the above-mentioned was not observed.Keywords: Pelvic tilt, Muscles length, Muscles flexibility, Muscle strength
-
Pages 11-19IntroductionCleft lip/palate can affect such various aspects of children development as cognitive، auditory، speech and language skills. Delayed diagnosis and comprehensive assessment of these children may exert devastating effects on these domains. Therefore، developmental skills of children with cleft lip and palate were evaluated in this study.Materials And MethodsSeventy-two children (40 normal، 32 cleft lip/palate)، aged 3 to 6 years at the time of study، participated in this analytic-descriptive study for which a control-study design was adopted. All children were evaluated by Niyusha Developmental Scale. This scales targets the development of cognitive، auditory، speech، receptive and expressive language skills. Mann-Whitney’s U test was used to compare the mean scores between two groups and the Pearson correlation coefficient test was applied to examine the correlation between variables.ResultsThis study revealed a statistically significant difference in mean scores of speech and expressive language skills between the two groups (P < 0. 05). The occurrence of middle ear infections in children with cleft lip/palate was greater than the normal group.ConclusionDevelopmental skills in children with cleft palate and lip are affected by structural deficits. Comprehensive assessment of these children can help to design accurate interventional programs.Keywords: Cleft palate, lip, Cognitive skill, Auditory skill, Speech skill, Language skill, Newsh developmental scale test
-
Pages 20-27IntroductionThe balance and postural control impairments are current problems in people with multiple sclerosis، so much that the risk of fracture from falls in MS patients is 2 to 3 times higher than healthy subjects. The purpose of this study was to evaluate the correlation between lower extremity muscle strength and dynamic balance in women with Multiple Sclerosis.Materials And MethodsThirty three female individuals with MS recruited in this study. Dynamic balance was assessed by the Berg Balance Scale، Timed Up and Go Test، and Functional Reach Test. Also bilateral lower extremity muscle strength was measured by dynamometer and 30 seconds sit to stand test. Data was analyzed by SPSS، version 16.ResultsThere was a good correlation between lower extremity muscle strength and the FRT (P < 0. 05). Also the TUG test had a correlation with flexors and extensors muscles of knee strength (P < 0. 05) and 30 seconds sit to stand test (r = 0. 60، P < 0. 05). The correlation between BBS and extensors of knee muscle strength (Right: r = 0. 47 and left: r = 0. 46، P < 0. 05) and flexor of knee muscle strength was significant (Right: r = 0. 45، P < 0. 05 and left: r = 0. 37، P < 0. 05). While the correlation between this balance scale and 30 seconds sit to stand test was prominently significant (r = 0. 63، P < 0. 05).ConclusionGenerally the results of this study indicated that the loss of lower extremity muscle strength can influence on dynamic balance in subjects with multiple sclerosis. These results are beneficial to assess modality of rehabilitation program for patients with MS. It is recommended that increasing lower extremity muscle strength must be considered particularly to improve balance and reduce falls risk in these patients.Keywords: Lower extremity muscle strength, Dynamic balance, Multiple sclerosis
-
Pages 28-38Introduction
Chronic low back pain (LBP) is a growing problem in many communities، but there is no consensus regarding the most appropriate therapeutic intervention. Recently، Pilates exercises that is an approach to mind and body health، has been accepted as a rehabilitation method. Also، one of the other new therapeutic method is Kinesio Taping claimed to be able to reduce pain، swelling and muscle spasms and has been prevalent in orthopedic، sport medicine، and neuromuscular rehabilitation. Purpose of this study was to examine the effect of Pilates exercises and Kinesio Taping on intensity of pain and Functional disability in male subjects with non-specific chronic LBP.
Materials And MethodsTwenty four male with nonspecific chronic LBP (mean age ± SD; 54 ± 6/82 years old) were purposefully selected and assigned into two groups of twelve persons. For the first group، Pilates exercises were carried out and the second group were taped with Kinesio Tape. The duration of treatment was 6 week for two groups. VAS scale for the assessment of pain and Quebec functional disability scale for functional disability assessment were used. For data analysis Repeated measure ANOVA was applied at the significant level of 0. 05.
ResultsA significant improvement was shown in pain and functional disability in both groups after intervention (P < 0. 001). On the other hand، comparing data after intervention showed prominent difference in pain intensity between two groups (P < 0. 001). But، no significant difference in functional disability between two groups were notified (P = 0. 188).
ConclusionIt can be concluded that Pilates exercise have better effect than Kinesio Taping، in decreasing the pain and increasing function in men with non specific chronic LBP.
Keywords: Pilates exercise, Kinesio taping, Non specific chronic LBP, Functional disability -
Pages 39-47IntroductionParkinson''s disease (PD) is one of the most common disorders of the central nervous system. Laughter Yoga (LY) combines the complementary therapies، stretching، and breathing techniques. The aim of this study was to investigate the effects of LY training on motor function، balance and flexibility in subjects with Parkinson''s disease.Materials And MethodsTwenty four female participants with PD (stages 3-1 based on Hoehn and Yahr scale) voluntarily were recruited in this study. They were randomly assigned into two groups of experimental (mean age ± SD; 52. 6 ± 6. 8 years، weight ± SD; 61. 1 ± 7. 8 kg، height ± SD; 157. 8± 4. 3 cm) and control (mean age ± SD; 55. 5 ± 6. 7 years، weight ± SD; 67 ± 6. 8 kg، height ± SD; 158. 4± 5. 5 cm). In addition to pharmacotherapy، the experimental group received 8 weeks LY (3 sessions per week، each session; 45 minutes)، while the control group didn’t follow any effective physical activity. The patient’s motor function (Part 3 questionnaires UPDRS)، balance (Berg) and flexibility (sit and reach test) were evaluated at the beginning and the end of 8-week. All data were analyzed by SPSS، version16.ResultsThe results of this study showed a significant improvement (P < 0. 05) in motor function after eight weeks LY in experimental group (12. 9 vs 12. 6)، as motor function improved about 2%. A significant reduction (P < 0. 05، 14. 3 vs 14. 7) was observed in the control group. Although balance increased in the experimental group but the differences was not prominent (P > 0. 05). An upward significant was observed in flexibility (P < 0. 05) in the experimental group (11. 1 vs 13. 3)، but it decreased in control group (P < 0. 05، 13 vs 12. 5). In all variables، significant differences were found between two groups.ConclusionIt can be concluded that LY has a positive effect on motor functional and flexibility in individuals with PD; therefore it should be suggested to organize some LY sessions for these subjects each week to improve their balance، motor function، and finally activity daily living.Keywords: Parkinson's disease, Laughter Yoga, Berg scale, Sit, reach
-
Pages 48-55Introduction
It is common for parents with cerebral palsy children to expose further stress and affect all aspects of their quality of life. This study was carried out in order to determine the effectiveness of handling training program on the stress and quality of life of mothers with children with cerebral palsy.
Materials And MethodsThis control trial study was performed with two groups of experimental (n = 29) and control (n = 25) were selected by randomized convenience sampling method. Data collection tools included demographic questionnaire، SF-36 quality of life، the Resource and Stress Questionnaires. All data collected before and after three months of intervention. Statistical analysis was carried out by SPSS، version 16.
ResultsThe mother’s mean age in control and intervention groups were 32. 8 (SD = 4. 9) and 35. 3 (SD = 4. 4) years respectively. Also، children’s mean age in control and intervention groups were 6. 2 (SD = 2. 1) and 7 (SD = 2. 8) years. There was a significant difference in quality of life after intervention between two groups (P < 0. 05). However، difference was not significant in two dimensions of physical functioning and Emotional health (P > 0. 05). Also، there was a statistically significant difference between all dimensions of stress measures in two groups (P < 0. 05).
ConclusionAccording to these findings، handling training program reduced stress and enhanced the quality of life of mothers with children with cerebral palsy in this study.
Keywords: Quality of life, Stress, Cerebral palsy, Handling training, Caregivers -
Pages 59-64IntroductionMirror neurons are fired either by executing a motor task or by observing someone else performing it. The purpose of present study was to evaluate the postural control of balance-observers.Materials And MethodsIn present cross-sectional study، the anteroposterior، mediolateral and overall postural sway of 20 students were evaluated by Biodex balance system while they did or did not observe postural balance status. Paired sample t test was used for the statistical analysis of the data.ResultsMediolateral and overall sway enhanced by observing balance position (P = 0. 018، P = 0. 049). Antroposterior postural sway did not show any difference in two positions.ConclusionObserving postural control increased postural sway. These findings could be best accounted for by the activity of mirror neuron that involved in managing postural control. It can be concluded that simultaneously executing the motor task at hand by therapist may serve as an overload during exercise therapy.Keywords: Mirror neuron, Postural control, Social cognition
-
Pages 65-74IntroductionNeck pain is of the common musculoskeletal disorders. Physical maltreatment may have caused disability and socioeconomic repercussions. However، manual therapy techniques are less costly، with least side effects in treatment of neck pain، but there is a lack of evidence about the efficacy of these methods or a comparison of treatment to suggest the best technique.Materials And MethodsThirty subjects with neck pain، aged 18-35 years old، were participated in this study. All individuals were randomly classified into two groups. One group received massage therapy and the other strain-counter strain technique. Participants had three therapy sessions every other day. Pain was accessed via pain numerical rating scale (PNRS) and neck disability index (NDI) questionnaire was used to measure the level of functional disability just before and immediately after each technique. Paired and sample t-tests were used to analyze the data.ResultsThere was a significant improvement in pain intensity and disability level after massage therapy (PNRS = 0. 001، NDI = 0) and strain counter-strain (PNRS = 0، NDI = 0. 03). Nevertheless no significant differences were found just after intervention in NDI between both groups (P > 0. 05). Differences in NRS between both intervention groups were statistically found (P < 0. 05).ConclusionBoth massage and Strain-Counter strain alleviate pain and improved function in patients with neck pain، although massage therapy was more effective in these patients.Keywords: Neck pain, Massage, Strain, Counter strain technique, Functional disability
-
Pages 84-93IntroductionShoulder internal and external rotator muscles play a critical role to provide stability and mobility for glenohumeral joint، particularly in the overhead athletes. Musculoskeletal adaptation and some special side effects due these physical demands and movement patterns are very important for these athletes. The purpose of this study was to compare shoulder strength ratio with shoulder internal to external rotation range of motion (ROM) in zurkhaneh athletes and non-athletes subjects.Materials And MethodsTwenty nine zurkhaneh athletes (mean age ± SD; 23. 51 ± 2. 04 years، sport history ± SD; 8. 75 ± 4. 47 years) and thirty non-athletes individuals (mean age ± SD; 24. 8 ± 1. 56) participated in this study. Data were collected through questionnaires and examination. Shoulder strength was measured by Hand-held dynamometer. Leighton flexometer was used to record ROM in both upper extremities internal and external rotations. Independent samples t-test was applied to analyze the data.ResultsThere was a significant difference in internal/external rotation range of motion ratio among zurkhaneh athletes and non-athletes group (P ≥ 0. 05). Also، the results of this study identified a prominent difference in internal/external rotation strength ratio between zurkhaneh athletes and non-athletes group (P ≥ 0. 001).ConclusionRepeated pattern of movements in the zurkhaneh sports for a long time causes muscle imbalance in strength and range of motion shoulder joint. It is known as a risk factor for shoulder injuries. Therefore; a design of corrective exercise and prevention strategies should be considered in training programs by athletic trainers and coaches.Keywords: Strength, Range of Motion, Shoulder Joint, Zurkhaneh
-
Pages 94-103Introduction
The role and importance of dual task with right hemisphere in postural control has been reported in many previous studies but the effect of visual task levels on postural control in subjects with right and left hemi paretic is not yet known. This study was aimed to compare the effect of visual tasks on postural control in individuals with left and right chronic hemiparesis.
Materials And MethodsParticipants were 6 rights and fourteen left hemiparesis selected by simple non probability sampling. Postural control tasks examined on force plate in different conditions; eyes open/close، visual inspection near/far، visual search near/far. Center of pressure sway parameters in this study were area، mean velocity، path length and phase plan total. All data were analyzed by SPSS، version 16.
ResultsThe main effect of postural task were significant in all parameters، including mean velocity، path length، phase plan total except area، Also، main effect in affected side was prominently significant only at the area parameter (P ≤ 0. 05). There is no significant difference in interaction of affected side with postural task except in phase plan total (P > 0. 05).
ConclusionBecause of no difference between visual task effect on right and left hemi paresis postural control، it can be noted that these two groups use similar strategies for doing this task.
Keywords: Hemi paresis, Visual task, Postural control -
Pages 104-112IntroductionComplaints with low back pain are one of the most common work-related injuries. Despite of using in-person therapies، no other methods based on the new technologies have been yet introduced. Therefore، the aim of this study was to compare the effect of two therapeutic exercise methods and ergonomic based on virtual space in computer users with Low back pain.Materials And MethodsIn this semi-experimental study one hundred and fifty subjects with low back pain were participated. They were randomly divided into two control (the ergonomic) and experimental groups (combination of exercise and ergonomic therapy). Both groups received their treatment via a virtual space. The control group carried out ergonomic therapy and experimental group in addition to ergonomic intervention performed exercise therapy. The pain and disability levels were assessed using Nordick questionnaire before and after 3 months intervention. Chi-Square (χ2) was used to analyze the data.ResultsThe level of pain in the experimental group was reduced significantly than in control group in twelve month and 7 day evaluation (P < 0. 05).ConclusionIt can be concluded that the combination of ergonomic and exercise therapies may reduce low back pain in computer users، so this training program could be recommended for these people to increase their abilities to seat for a long time behind the computer.Keywords: Low back pain, Exercise therapy, Ergonomic, Virtual space, Computer users
-
Pages 113-123IntroductionIt has been stated that adolescents are at greater risk of suffering sport injuries than younger children with peak injury rates occurring in the oldest adolescent age group. The purpose of this study was to evaluate the effects of strength، balance and combined (strength and balance) exercise programs on the dynamic balance of young male athletes.Materials And MethodsSixty 14-to-17-year-old young male athletes (mean weight 62. 79 ± 3. 62 kg; mean height 171. 1 ± 4. 46 cm) without any lower extremity injury، vestibular and/or visual problems voluntarily participated in this study. The subjects were randomly assigned to one the following groups: 1) Strength exercise، 2) Balance exercise، 3) Balance exercise and 4) control group. The SEBT test was used before and after exercise programs in order to test dynamic balance. Descriptive as well as statistical analysis including repeated measure tests، paired t test and ANOVA with Tukey’s post hoc test were conducted (P-value was set at 0. 05).ResultsThe study results showed significant increase in reaching distance in all directions after strength، balance and combined (strength and balance) exercise programs. It was also shown that increase in reaching distance following combined exercises was more than that resulting either after the balance or after strength exercises individually (P > 0. 05).ConclusionThis study showed that six weeks of balance training programs was able to produce a significant increase in dynamic balance in young male athletes. Because young male athletes are not initially able to stand pressure of exercise and special sport skills، it may be useful to trainers to provide their trainees with an adequate level of balance through combined exercises.Keywords: Strength, Balance, Dynamic balance, Male young athletes
-
Pages 124-132IntroductionLow back pain (LBP) is one of the most prevalent musculoskeletal disorders in both developed and developing countries. LBP affects 70% to 80% of adults at some time in their lives. Recent evidence suggests that psychosocial factors especially fear avoidance beliefs (FAB) have a critical role to predict disease progression from an acute to a chronic stage as well as the failure of intervention. The aim of this study was to review the relationship between pain، fear avoidance beliefs and postural stability in subjects with non specific chronic low back pain (CLBP).Materials And MethodsIn this narrative research، two databases (pub med and Medline) were searched using key words such as chronic low back pain، fear avoidance beliefs، posture، stability، balance، motor control، center of pressure، and force plate. The inclusion criteria was being related to FAB and postural stability and adults with non specific CLBP، in English language، up to 2011، by the format of cohort and cross sectional studies.ResultsThe results showed that psychological factors like FAB influence the chronicity factor of LBP but the relationship between pain and postural stability was different in these studies. The only study on relationship between postural stability and FAB did not find any significant relationship.ConclusionIt seems that the different results of these studies are due to different methods of data collection. More exact studies are needed for evaluating the relationship between FAB and postural control.Keywords: Chronic low back pain, Fear avoidance beliefs, Stability, Motor control
-
Pages 133-142IntroductionLower limb amputations are usually performed in people suffering from trauma، vascular diseases، diabetes and/or congenital disorders. Amputees lose their ability to stand and walk depending to the level of amputation. Various types of prostheses can be used to improve the performance of amputees. The efficacy of lower-limb prosthesis is determined by the suitability of suspension method. In fact، using an appropriate fitting and suspension method plays an important role in the quality performance of prosthesis and patients’ comfort when using prosthesis. Although three decade shave passed since the advent of silicone liner prostheses، the effect of this prosthetic system on the performance of silicone liner prostheses has not been yet clearly determined. Moreover، the effect of silicone liner on such parameters as speed of walking، standing stability and gait confidence is not cleared. Therefore، the aim of this review was to clarify the effect of silicone liner on abovementioned parameters based on the available literature.Materials And MethodsAn electronic search was done via the PubMed، Embase and ISI web of knowledge databases from 1960 to 2012. The quality of papers was assessed using the Down and Black evaluation tool. Following keywords were used: silicone liner، Icelandic roll on silicon socket (ICEROSS)، trans-tibial amputation، and trans-tibial prosthesis.ResultsBased Based on the used keywords، 100 papers were found from which 10 papers were selected in accordance with the selection criteria. The scores of reporting، external validity، internal validity (bias)، and internal validity (confounding) varied between 5-9، 1-3، 3-4، and 3-5، respectively.ConclusionThe results confirmed that this new system is better than the convention alone. It is worth mentioning that، no significant difference shave been found in quality of gait. Totally، we can say that more researches، such as clinical trials، are needed to understand the benefits of silicone prosthesis for below- knee amputees.Keywords: Silicon liner, Lower limb prosthesis, Lower limb amputation