فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:5 Issue: 18, 2013

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:5 Issue: 18, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/12/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رامین گودرزی، نیما جمشیدی * صفحات 1-9

    در این مقاله تلاش ما بر این است تا کفشی طراحی شود که با استفاده از آن بتوان موانع موجود در اطراف یک فرد نابینا را در حین راه رفتن تشخیص داد. این روش می تواند جایگزین مناسبی برای عصای سفید نابینایان باشد. علاوه بر این محدودیت هایی که در عصا وجود دارد مانند عدم تشخیص عمق و ارتفاع در طراحی این کفش بر طرف شده است، مکانیسم اطلاع دهی موانع به فرد استفاده کننده لرزش در ناحیه مچ پا می باشد، در ساختار جدید محیط اطراف فرد نابینا به صورت سه بعدی اسکن می شود و همواره اطلاعاتی از محیط اطراف در سیستم وجود دارد و در صورت نزدیک شدن به یک مانع، کاهش ارتفاع و یا وجود مانعی در مسیر سر و تنه ی فرد نابینا با استفاده از موتور های ارتعاشی به فرد نابینا هشدار می دهد. ایده اصلی ساخت چنین وسیله ای از قابلیت فاصله یابی امواج فراصوت که امروز به صورت گسترده در ردیاب و تشخیص موانع استفاده می شود گرفته شده است، استفاده و ایجاد این امواج هیچ خطری برای بدن انسان ایجاد نمی کنند.

    کلیدواژگان: اندازه گیری فاصله، عصای سفید، کفش، فراصوت، نابینایان
  • محمدرضا حاجی عابد، فریبرز باقری، علی اصغر اصغر نژاد فرید صفحات 10-17
    زمینه و هدف
    بروز اختلال استرس پس از سانحه در میان برخی از رزمندگان، از جمله مشکلات جنگ ایران و عراق، بوده است، پژوهش های مختلفی نشان داده است این اختلال، با اختلالات دیگری از جمله سوءمصرف مواد همبودی بالایی دارند و متاسفانه درصدی از جانبازان دوران جنگ نیز گرفتار سوءمصرف مواد مخدر شده اند. پژوهش حاضر به بررسی اثر دسته ای از عوامل روانشناختی فردی بر سوءمصرف مواد این جانبازان پرداخته است. فرضیه اصلی تحقیق، وجود تفاوت معنادار در شاخص نگرش به زندگی در جانبازان بدون سابقه سوءمصرف در مقایسه با جانبازان با این سابقه بوده است. بنابراین هدف این پژوهش نیز مقایسه همین متغیرها در بین دو گروه آزمودنی پژوهش بود.
    مواد و روش ها
    جهت دستیابی به اهداف پژوهش، از بین جانبازان مبتلا به استرس پس از سانحه ی بستری شده در بیمارستان شهید رجایی اصفهان در طول9 ماه، تعداد 120 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس، انتخاب شدند، از این تعداد60 نفر باسابقه و60 نفر بدون سابقه سوءمصرف مواد بودند و از نظر برخی ویژگی های جمعیت شناختی نیز با یکدیگر همتا شده بودند، سپس میزان نگرش به زندگی آزمودنی ها به وسیله پرسشنامه مربوطه سنجیده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (محاسبه میانگین و انحراف معیار) و برای بررسی فرضیه ها از آمار استنباطی (آزمون T مستقل) استفاده شد.
    نتایج
    بین میانگین نمرات شاخص نگرش به زندگی آزمودنی های بدون سابقه و با سابقه سوءمصرف مواد تفاوت معناداری وجود داشت. همچنین بین دو گروه آزمودنی، به لحاظ میانگین نمرات خرده مقیاس چهار چوب، تفاوت معنا داری وجود داشت.
    بین دو گروه آزمودنی ها، به لحاظ نمرات خرده مقیاس تکمیل، تفاوت معناداری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    پرورش نگرش مثبت به زندگی، می تواند در زمینه پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر در جانبازان و بهبودی سریعتر جانبازان گرفتار این اختلال، موثر باشد..
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، سوءمصرف مواد، همبودی، شاخص نگرش به زندگی
  • بتول ماندنی، احمد فخری صفحات 18-25
    زمینه و هدف
    اختلال استرس پس از سانحه یک اختلال روانپزشکی شایع در سربازان جنگ و جانبازان می باشد. این جانبازان بدلیل مواجهه با وقایع و حوادث استرس زا در دوران جنگ، با مشکلات جسمی و روانی زیادی روبرو می شوند و این امر می تواند بطور جدی کیفیت زندگی جانباز را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه حاضر جهت تعیین کیفیت زندگی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه در شهراهواز انجام شد.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه توصیفی کیفیت زندگی 70 جانباز مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه توسط پرسشنامه SF36 بررسی گردید.
    یافته ها
    کمترین نمرات آزمون SF36 در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه مربوط به حیطه های ایفای نقش جسمی وهیجانی و عملکرد اجتماعی بود. کیفیت زندگی با درصد جانبازی، سطح تحصیلات و وضعیت تاهل ارتباط معنادار داشت (0.05 p<) ولی با سن ارتباط معناداری نداشت. همچنین بین کیفیت زندگی بیماران بستری و سرپایی نیز اختلاف معناداری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    اختلال استرس پس از سانحه با کاهش کیفیت زندگی جانبازان همراه می باشد. کیفیت زندگی پایینتر در جانبازان با درصد جانبازی بیشتر، سطح تحصیلات پایینتر و درافراد مجرد. مشاهده شد.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، کیفیت زندگی، جانبازان
  • مجید کیانی، طهماسب شیروانی، هادی قنبری، سیاوش کیانی صفحات 26-34
    زمینه
    وقت، ارزشمندترین دارایی انسان هاست که به عبارتی سازنده عمر انسان هاست، بنابراین شناخت شیوه های مطلوب گذران اوقات فراغت جانبازان و معلولین و تبیین تاثیر آن بر سلامت و شادابی آنها همچنین پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و تحصیلی این عزیزان امری مهم و مسئله ای اثبات شده است.
    هدف
    این تحقیق با هدف تعیین جایگاه فعالیت های ورزشی در نحوه گذران اوقات فراغت جانبازان و معلولین ورزشکار استان چهارمحال و بختیاری و تعیین ارتباط آن با برخی از عوامل اثرگذار، انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر توصیفی از نوع میدانی بود و 167 نفر از جانبازان و معلولین ورزشکار (مرد و زن) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند و به پرسشنامه محقق ساخته ای که در این زمینه تهیه شده و پایایی و روایی آن به ترتیب با دو روش آزمون آلفای کرونباخ (81/0=α) و نظر خواهی از افراد متخصص و استادان تربیت بدنی مورد تائید قرار گرفته بود، پاسخ دادند. به منظور توصیف ویژگی های فردی آزمودنی ها و همچنین متغیرهای تحقیق، داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل فریدمن، از روش مجذور کای(K2)«خی دو» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    بحث و
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که 73/63درصد نمونه ها از سلامتی کامل برخوردار بودند. عمده ترین شیوه های گذران اوقات فراغت جانبازان و معلولین تماشای تلویزیون، عبادات و مستحبات و مطالعه کتاب و مطبوعات همچنین ورزش بود. عمده ترین فعالیت ورزشی نمونه های تحقیق به ترتیب پیاده روی، شنا، کوهنوردی، شطرنج اختصاص داشت. هم چنین کسب نشاط و لذت، اثرات مثبت ورزش، حفظ تندرستی عامل های اصلی گرایش نمونه ها به سمت فعالیت های ورزشی بود. هم چنین نتایج حاصله حاکی از آن بود که بین جنسیت، تاهل و تجرد، سلامتی و میزان درآمد ماهیانه با میزان اوقات فراغت جانبازان و معلولین رابطه معنی دار در حد 1%=α وجود دارد، ضمن اینکه بین جنسیت، سلامتی، میزان درآمد ماهیانه و تاهل با پرداختن به فعالیت های ورزشی، رابطه معنی دار در حد1%=α مشاهده شد. پژوهش حاضر گویای آن است که اکثر نمونه های تحقیق معتقدند بهره مندی مطلوب از فعالیت ورزشی در ایام فراغت موجب سلامتی جسم و روح، و بهبود روابط اجتماعی آنان می شود و در صورت دسترسی به امکانات ورزشی، در بین سایر فعالیت ها پرداختن به فعالیت های ورزشی را اولویت خود می دانند و رشته های پیاده روی و شنا را بر سایر رشته ها ترجیح می دهند.
    کلیدواژگان: اوقات فراغت، جانبازان و معلولین، فعالیت ورزشی
  • الهام نباتیان، امیر قمرانی، مجتبی ذاکریان، ایرج مهدیزاده صفحات 35-39
    زمینه
    جانبازان و معلولین یکی از اقشار جامعه اند که به لحاظ موقعیتشان بیشترین نیاز را به حمایت اجتماعی دارند، کنار آمدن با این شرایط برای اکثر آنان دشوار است و اغلب آنها جدای ازوضعیتشان متقاضی یک زندگی راحت و آرام می باشند.
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه سلامت معنوی با کیفیت زندگی جانبازان و معلولین شهر بیرجند انجام شد.
    روش
    60 نفر از جانبازان و معلولین شهر بیرجند)30جانباز و 30معلول(به صورت تصادفی و ازطریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. و دو گروه با یکدیگر از لحاظ)معلولیت جسمی- حرکتی(همتا شدند و اطلاعات دموگرافیک در این پژوهش دخیل شدند.و دو گروه به پرسشنامه سلامت معنوی و فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی w ho پاسخ دادند، طرح پژوهشی از نوع همبستگی می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر روش های آمارتوصیفی مانند میانگین، انحراف معیار از روش آمار استنباطی رگرسیون و آزمون t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از t مستقل نشان داد بین سلامت معنوی جانبازان و معلولین تفاوت معناداری وجود ندارد. وبین کیفیت زندگی جانبازان و معلولین تفاوت معناداری وجود ندارد. و نتایج حاصل از رگرسیون نشان داد بین سلامت معنوی و کیفیت زندگی جانبازان رابطه معناداری وجود دارد یعنی سلامت معنوی می تواند پیش بینی کننده کیفیت زندگی در جانبازان باشد اما این رابطه در معلولین معنا دار نبود.
    بحث: سلامت معنوی در جانبازان می تواند پیش بینی کننده کیفیت زندگی باشد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، کیفیت زندگی، جانبازان، معلولین
  • اصغر توفیقی، جواد نوزاد، سولماز بابایی، سمانه داستاه صفحات 40-45
    مقدمه و هدف
    امروزه در جوامع مختلف، از ورزش به عنوان یکی از روش های درمانی در بهبود سلامت جسمانی و روانی معلولان و جانبازان استفاده می شود که نتایج مفید و ثمر بخشی نیز به همراه داشته است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی بر سلامتی عمومی و میزان افسردگی جانبازان غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    بر اساس یک طرح نیمه تجربی، 40 نفر جانباز 25 تا 70 درصد با میانگین سنی 4/1±3/40 به روش غیر احتمالی و آماده در دسترس انتخاب و به شکل تصادفی در دو گروه 20 نفری تجربی و شاهد تقسیم شدند. سطح فعالیت بدنی با استفاده ازپرسشنامه تعیین گردید. آزمودنی های گروه تجربی در یک دوره تمرین هوازی منظم به مدت 12 هفته، 5 جلسه در هفته و با شدت 50 تا 65 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه شرکت کردند. گروه شاهد در طی این دوره فعالیت بدنی منظمی نداشت. میزان سلامتی عمومی آزمودنی ها و خرده مقیاس های مربوط به آن توسط پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) محاسبه گردید. به منظور تعیین شاخص افسردگی نیز مقادیر سروتونین قبل و بعد از تمرین برای هر دو گروه اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تی همبسته و تی مستقل انجام شد.
    نتیجه
    نتایج حاصل از تحلیل داده ها اختلاف معنی داری را در سلامتی عمومی بین دو گروه تجربی و شاهد نشان داد. این اختلاف در خرده مقیاس های روان تنی، اضطراب و بی خوابی، کارکرد اجتماعی و افسردگی بین دو گروه دیده شد (05/0 < P). بحث: تمرینات هوازی برای جانبازان غیرفعال می تواند در افزایش سلامتی عمومی موثر باشد و در ردیف برنامه های ارتقای سلامت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، سلامتی عمومی، سروتونین، جانبازان
  • ناهید تفتی، محمدرضا صفری، غلامرضا امینیان، پوریا رضاسلطانی صفحات 46-56
    زمینه
    تغییرات حجم و شکل استامپ موجب مشکلاتی در حفظ فیت دقیق و راحت می شود. برهم خوردن فیت موجب بروز درد در استامپ، ناراحتی فرد قطع عضو و حرکت بین استامپ و سوکت می شود. در زمینه ی آنکه در افراد قطع عضو دارای سوکت دائمی، چه میزان نوسان حجمی می تواند موجب بروز مشکلات فیت شود، شواهد کافی وجود ندارد.
    هدف
    تعیین و درک ارتباط میزان تغییرات فشارواسطه ای بین استامپ و سوکت با احساس ذهنی فرد در حالت های فیت مناسب و نامناسب سوکت مواد و
    روش
    مطالعه روی دو فرد قطع عضو زیرزانو انجام شد. اجرا دو مرحله مشابه هم داشت، معیار راحتی سوکت در هر دو حالت ارزیابی شد تفاوت این دو مرحله ان بود که یکی در شرایط فیت نامناسب و دیگری در شرایط فیت مناسب انجام شد. برای سنجش فشارواسطه ای در هر مرحله آزمون های استاتیک به صورت اعمال نیمه وزن و تمام وزن به اندام پروتزی و آزمون راه رفتن انجام شد.
    نتایج
    به نظر می رسد با کاهش حجم استمپ در صورت افزودن لایه های زیاد جوراب برای بهبود فیت (اصلاح این زوج نیرو) فشار بالایی به تاندون پتلا و سرفیبولا تحمیل می شود که راحتی فرد را کاهش می دهد. اگر از لایه های جوراب کمک گرفته نشود، حرکت استمپ به سمت دیستال سوکت خصوصا در ابتدای استانس موجب اعمال فشاری غیرقابل تحمل به دیستال تیبیا می شود.
    بحث: در حالت استاتیک با بهبود فیت فشارواسطه ای در ناحیه تاندون پتلا و ناحیه پوپلیته آل افزایش یافت. در آزمون راه رفتن با استفاده از سوکت با فیت مناسب فشارهای نابجا ناشی از حرکت میان استمپ و سوکت کاهش یافت. با پوشیدن تعداد زیادی لایه ی جوراب برای بهبود فیت، افزایش نسبتا یکنواخت حجم بین استمپ و سوکت موجب افزایش غیرقابل تحمل فشارواسطه ای در نواحی تاندون پتلا یا سرفیبولا شد.
    کلیدواژگان: فشارواسطه ای، نوسان حجم، راحتی سوکت
  • امیرجلال حاتمی، ناصر گودرزی، وحید نجاتی، پگاه نجات صفحات 57-64
    زمینه
    هیجان و شناخت دو بعد اساسی سازمان روانشناختی افراد محسوب می شود. نارسایی در عملکرد هر بخش می تواند تاثیراتی را بر بخش دیگر برجا بگذارد. تجارب هیجانی می تواند بر شناخت افراد مبتلا به PTSD می باشد.
    هدف
    هدف ازین مطالعه، تاثییر بررسی تجارب هیجانی بر عملکرد حافظه منبع و آیتم جانبازان بتلا به PTSD می باشد.
    مواد و
    روش
    این طرح شبه آزمایشی، برروی 30 نفراز جانبازان مبتلا به PTSD و 30 نفر افراد عادی انجام شد. ابتدا سه کلیپ هیجانی (مثبت، منفی و خنثی) برای این افراد به نمایش درآمد سپس از آنها خواسته شد که سه پرسشنامه مربوط به حافظه آیتم و سه پرشنامه مربوط به حافظه منبع را تکمیل کنند.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس یک راهه نشان می دهد اثر گروه معنادار است اما اثر هیجانات تنها در حافظه منبع معنادار میباشد. نتایج مقایسه های دو تایی نیز تفاوت معناداری را در حالت های هیجانی در حافظه آیتم ومنبع نشان می دهد به غیر از هیجان منفی که تفاوت معناداری در حافظه آیتم تفاوت نشان نداد.
    نتیجه گیری
    به علت اینکه جانبازان مبتلا به PTSD تجربه حادثه شدیدی که فراتر از تحمل شان را داشته اند، آنها به صورت ناهماهنگ و ناخواسته اجزایی از حادثه را مکرر یادآوری می کنند همین امر سبب می شود که نتوانند اطلاعات دریافتی را به طور کامل پردازش کنند و عملکرد ضعیفتری را نسبت به تکالیف شناختی حافظه داشته باشند.
    کلیدواژگان: جانبازان، هیجان، حافظه آیتم، حافظه منبع
|
  • Ramin Goudarzi, Nima Jamshidi Pages 1-9

    In this research a new design of shoes was proposed to help blind people recognize the obstacles while walking. This can be a proper replacement for white cane. Furthermore، white cane has some deficits and we tried to remove them while designing this shoe، such as problem in recognizing depth and height. The mechanism informs while the person about the obstacle in the way through vibration on the person''s ankle. In the new structure the area around persons will be scanned (3D)، and constantly، there are some information about the area. And if the person reaches to an obstacle، a decrease in height، or an obstacle on the way of his body or his head، there will be warning via some vibrator motors. The main idea of producing such a device was from the mechanisms that use ultrasound waves to measure the distance، and they are widely used in radars and such devices. Making and using such waves are not harmful for health at all، I addition this shoe can make the electricity which needs with a small power generator so it does not need any external battery charge.

    Keywords: Measuring distance, white cane, shoe, ultrasound, blinds, producing energy
  • Mohammad Reza Haji Abed, Fariborz Bagheri, Ali Asghar Asghar Nejad Farid Pages 10-17
    Background and
    Purpose
    Incidence of Post Traumatic Stress Disorder (PTSD) among some combatants was one of the problems of Iran-Iraq War. Several studies have shown that، this disorder have high comorbidity with other kinds of disorders such as substance abuse. Unfortunately، some imposed war veterans are involved in substance abuse، too. The current study examined the effect of some individual psychological factors on these veterans'' substance abuse. The main hypothesis of this research is the existence of the significant difference between life regard index of veterans who did not history of substance abuse in comparison to veterans with a history of substance abuse. Therefore، the aim of this study is to compare this variable between two experimental groups.
    Materials And Methods
    To achieve the research objectives، 120 veterans who were hospitalized in Shahid Rajaee Hospital in Isfahan for PTSD about 9 months were selected by available sampling method، 60 of them were with and others without substance abuse، And they were matched in terms some of demographic characteristics with each other. Then، life regard index of the subjects were evaluated by questionnaire. For data analysis، descriptive statistics (Mean، SD) and for hypothesis investigation، inferential statistics (independent T-Test) were used.
    Findings
    There was significant difference between the mean score of life regard index of those with history of substance abuse and those without it. Also، there was a significant difference between the two groups in terms of the fulfillment subscales scores. Between the two groups of subjects in terms of scores of framework subscales had no significant difference. Results and
    Conclusion
    positive life regard development could facilitate the prevention of substance abuse in veterans and cause immediate recovery from it.
    Keywords: Post Traumatic Stress Disorder, Substance Abuse, Comorbidity, Life Regard Index
  • Batool Mandani, Ahmad Fakhri Pages 18-25
    Background
    Post traumatic stress disorder is a common psychiatric disorder in war veterans. They have different physical and mental problems due to exposure to variety of traumatic events and stressors and these problems affect their quality of life. This study aimed to determine the quality of life (QOL) in posttraumatic stress disorder war veterans.
    Materials And Methods
    In this descriptive study، QOL of 70 posttraumatic stress disorder war veterans were studied.
    Results
    The results indicated that posttraumatic stress disorder war veterans are associated with lower score in role physical and role emotional and social functioning according to the SF36. There was significant correlation between QOL and percent of injury، educational and marital status (p<0. 05). But there was no significant correlation between QOL and age. There was no significant difference between out-patient and in-patient veterans.
    Conclusion
    Posttraumatic stress disorder had been associated with a lower QOL in war veterans. QOL was poor in veterans with higher percent of disability، illiterate and single people.
    Keywords: Posttraumatic stress disorder, Quality of life, War veterans
  • Majid Kiani, Tahmaseb Shirvani, Hadi Ghanbari, Siavash Kiani Pages 26-34
    Introduction
    Time، the most valuable human asset to the constructive expression of human life، Therefore desirable to identify ways for the Disabled and explain its impact on leisure، health and happiness، they also develop cultural، social and educational imperative and important this issue is proven ones.
    Purpose
    This study aimed to determine the manner of leisure sports activities the Disabled Athlete in the province of Charmohal and Bakhtiyari and its relationship with some of the factors was performed.
    Materials And Methods
    Study was a descriptive field and 167 of the Disabled athletes (male and female) were selected as research samples and the questionnaires that made this area And the validity and reliability with Cronbach''s alpha test (81/0 = α) And surveys of professionals and physical education teachers had been approved، responded. In order to describe the characteristics of research subjects and variables، Data using descriptive statistics and inferential statistics، including Friedman، chi-square method (K2) «xi two«were analyzed. Results &
    Conclusion
    Results showed that 73/63% of samples had full health. Disabled major leisure practices to watch TV، read books and newspapers as well as worship and Desirable and sports. The main research activity samples، respectively، hiking، swimming، climbing، chess was dedicated. Also، business vitality and joy، the positive effects of exercise، to maintain the operating health of the exercise was the main trend samples. The results suggest that it was between sex، marriage and celibacy، Health and Leisure with the amount of monthly income for the Disabled There is a significant relationship at α = 1%، While between gender، health، income and marital monthly sports activities addressing significant relationship was observed at α = 1%. Study indicates that most examples of research that physical activity during leisure to enjoy optimal health of body and spirit، and improve their social relations are. And if access to sports facilities، among other activities to address their priorities as the sporting activities and courses on other disciplines prefer walking and swimming. Keywords: leisure Time، Veterans & Disabled، Sports Activities
    Keywords: leisure Time, Veterans, Disabled, Sports Activities
  • Elham Nabatian, Amir Ghamarani, Mojtaba Zakerian, Iraj Mahdizadeh Pages 35-39
    Purpose
    This research is performed to Relation Spiritual Healthwith quality of life of Birjand sacrified and disabled.
    Method
    By this،60persons (30 sacrified and 30 disabled) are selected through random sampling tho groups are peer (body-motor disability) and demographic information have been gathered to research. Spiritual well-being and quality of life in both groups responded to the questionnaire. Research plan evaluation method is Correlation. To analysis data، descriptive ststitical mwthods are used as average،standard deviation،inferential statistical method as independent t-test and regression.
    Results
    . independent t-test resuts show there is no significant relation between Spiritual Healthdisabled and sacrified and there is no significant relation between quality of life disabled and sacrified. Regression findings show there is significant relation between Spiritual Healthand quality of life disabled and sacrified، The spiritual health can be a predictor of quality of life in sacrified. However، this relationship was not significant disabilities.
    Discussion
    Spiritual health in veterans can be a predictor of quality of life.
    Keywords: spiritual health, quality of life, veterans, disabled
  • Asghar Tofighi, Javad Nozad, Solmaz Babaee, Samane Dastah Pages 40-45
    Background And Aims
    Nowadays many countries use exercise as one of the treatment procedure in improving of physical and psychological health of veterans، so it has been effective results yet. The aim of this study was to examine the effect of aerobic exercise on general health and depression of veterans.
    Material And Method
    Based on a semi experimental design 40 veterans، grade range 25 to 70 percent and with age average 40/3±1/4، were selected and randomly divided into two experimental and control groups. Subjects in the experimental group participated in a period of 12 weeks aerobic exercise training program، which done five times a week at50-65 percent of Vo2max. Control group did not participate in any exercise program during study period. General health of the subjects and its subscales was measured by the General Health Questionnaire (GHQ). Also for determine of depression range Serotonin levels were assayed before and after training for both groups. T student t test was used for comparison between two groups and data were analyzed by using of SPSS software version 18 at P<0. 05.
    Results
    Data analysis showed a significant difference between the two groups in general health. The difference in psychosomatic subscales، anxiety and in somnia، social dysfunction and depression were observed between the two groups (p<0. 05).
    Conclusion
    Aerobic exercise for inactive veterans may be effective in reducing depression and increasing general health and placed in line health promotion programs.
    Keywords: Aerobic exercise, General health, Serotonin, Veterans
  • Nahid Tafti, Mohammadreza Safari, Gholamreza Aminian, Poria Rezasoltani Pages 46-56
    Background
    Changes in the volume and shape of the stump causes difficulties in maintaining A comfortable and exact fit. Improper fit causes pain، discomfort and movement between stump and socket. There is not enough document to identify how much volume fluctuation causes fitting problem
    Purpose
    To identify and understand the relationship between the changes of interface pressure between stump and socket with mentally feeling of amputees in «good» and «bad» fitting conditions. Method and Material: The study was conducted on two below knee amputees. The method has 2similar stages، SCS was evaluated at both stages with the difference that one was done in bad and other in good fitting condition. To examine stump-socket interface pressure at each stage،static tests with applying half and full body weight to the artifical limb and walking tests were done.
    Results
    With volume reduction، it seems adding several sock layers to improve fitting condition (force couple correction) imposes high interface pressure to patellar tendon and fibular head which lowers amputees feeling of comfort. Without adding sock layers،stump movement to distal causes unbearable pressure to the distal of tibia.
    Conclusion
    In static tests، interface pressure increased in good fitting condition at patellar tendon and popliteal region. Walking tests in good fitting condition showed less movement between stump and socket and less improper pressure. Using too many layers of socks to improve fitting causes intolareable interface pressure at regions such as petellar tendon and fibular head.
    Keywords: interface pressure, volume fluctuation, socket comfort
  • Pages 57-64
    Background
    Emotion and cognition are two basic dimensions of psychological organization، Failure of performance any part can affect to other sectors. Emotional experiences can be on PTSD.
    Objective
    the aim of this study is to investigate the performance of item and source memory in emotional experiences with PTSD.
    Materials And Methods
    This study was studied 30 veterans with PTSD and 30 normal individuals. The first three clips emotional (positive، negative or neutral) shown to participates، Then they were request to complete three questionnaires about the item and source memory.
    Results
    ANOVA test shows effect of group is Significant but emotional effect is only significant for source memory. Comparative results are also significant differences between the two samples in negative، positive and neutral emotional states in items and source memory. Just there is no significant difference between negative emotions in items memory.
    Conclusion
    PTSD patients had severe emotional experience that is beyond their tolerances it causes to they are reminded inconsistent and undesired components of the event. it makes difficult to process information completely so the PTSD patients had poorer performance in memory task.
    Keywords: Veterans, Emotion, Item memory, Source memory