فهرست مطالب
Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:4 Issue: 1, 2013
- تاریخ انتشار: 1392/04/11
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-10مقدمهامروزه روند استفاده از آموزش الکترونیکی به سرعت در حال افزایش است. یکی از الگوهای جدید آموزشی در این عرصه، آموزش موبایل (سیار) است که با توسعه فناوری های تجهیزات موبایل در برخی از کشورهای پیشرفته توسعه چشمگیری داشته است.مواد و روش هابه منظور تدوین مدلی برای سنجش میزان آمادگی الکترونیکی مراکز آموزشی جهت استقرار آموزش موبایل، پس از مطالعه مدل های مختلف سنجش آمادگی یادگیری الکترونیکی، با الهام از یکی از مدل های آموزش الکترونیکی و بر اساس ادبیات موضوع، مدلی بومی طراحی و تدوین شد. سپس به منظور تعیین و تایید کفایت مدل پیشنهادی، پرسشنامه نظرسنجی از خبرگان، تدوین و در اختیار 45 نفر از 10 مرکز دانشگاهی برتر کشور در این زمینه قرار گرفت.نتایجپس از جمع آوری پرسشنامه ها و انجام تحلیل ها و آزمون های مختلف، کفایت مدل مورد تایید قرار گرفت و مدل طراحی شده نهایی گردید. سپس بر اساس مدل پیشنهادی میزان آمادگی الکترونیکی مرکز آموزش های الکترونیکی دانشگاه صنعتی اصفهان جهت استقرار آموزش موبایل مورد سنجش و اندازه گیری قرار گرفت.نتیجه گیریاکنون با استخراج مدل بومی سنجش آمادگی الکترونیکی آموزش موبایل و آزمایش آن، مدل مزبور آماده به کارگیری در هر یک از مراکز آموزشی و دانشگاهی می باشد.
کلیدواژگان: یادگیری، آموزش، آمادگی الکترونیکی، فناوری آموزشی -
صفحات 11-19مقدمهآگاهی از سبک های یادگیری کارکنان نقش مهمی در فرایند طراحی و تولید محتوای مناسب برای آموزش ضمن خدمت آنان دارد و از آنجا که امروزه دوره های آموزشی برای کارکنان به سمت مجازی شدن پیش می رود بنابراین تدوین محتوا برای چنین دوره هایی از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که محتوا باید به صورت خودآموز تهیه شود تا فراگیران بدون نیاز به مدرس نهایت استفاده را از محتوای تولید شده برند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی سبک های یادگیری کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، که اخیرا دوره های آموزش ضمن خدمت الکترونیکی در سامانه برخط ویژه همین امر برگزار می گردد، صورت پذیرفت.مواد و روش هاروش پژوهش توصیفی-تحلیلی و از نوع مقایسه ای بود. جامعه آماری کلیه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشند. بدین منظور تعداد 232 نفر از کارکنان طبق نمونه گیری طبقه ای و فرمول کوکران انتخاب و 202 نفر از آنها پرسشنامه سبک های یادگیری وارک را تکمیل نمودند. داده های حاصل با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آماری تحلیل واریانس چندگانه تحلیل و تفسیر شدند.نتایجنشان داده شد که کارکنان سبک شنیداری را بیشتر از دیگر سبک ها در اولویت اول خود قرار داده اند و سبک غالب آنها شنیداری مشخص شد (05/0>p، 99/8= 2χ). همچنین سبک یادگیری دیداری در گروه زنان بیش از مردان وجود دارد (38/6= 2χ، 05/0p<)، اما از لحاظ متغیرهای سبک یادگیری خواندنی-نوشتنی، سبک یادگیری دیداری، سبک یادگیری جنبشی-حرکتی بین دو گروه زن و مرد تفاوت معنی داری وجود ندارد.نتیجه گیریمی توان نتیجه گرفت که استفاده از محتوای متناسب با سبک شنیداری در دوره های یادگیری الکترونیکی کارکنان نتایج اثربخش تری را به دنبال خواهد داشت.
کلیدواژگان: آموزش از دور، آموزش ضمن خدمت، سبک های یادگیری، توسعه مواد آموزشی دیجیتال، توسعه کارکنان -
صفحات 20-27مقدمههدف این پژوهش بررسی امکان سنجی آموزش الکترونیکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت در سال 1391 می باشد.مواد و روش هاروش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی و از نظر هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری این پژوهش از دو گروه شامل اعضاء هئیت علمی و مسئولین دانشکده به تعداد 55 نفر و همچنین دانشجویان کارشناسی ارشد و دانشجویان کارشناسی ترم 6 به بالا به تعداد 510 نفر در رشته های مختلف می باشند. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان انتخاب گردید. حجم نمونه از میان اساتید و مسئولین 40 نفر و حجم نمونه از میان دانشجویان 390 نفر که از روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه امکان سنجی آموزش مجازی ممقانی از دانشگاه الزهرا تهران بوده است. در سطح آمار توصیفی فراوانی و درصد و در سطح آمار استنباطی از آزمون کای دو استفاده شده است.نتایجیافته های پژوهش نشان داد امکان استقرار آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت از نظر مسئولین و اساتید و همچنین در بین دانشجویان در سطح بالایی قرار دارد. میزان علاقمندی و تمایل اساتید و دانشجویان نسبت به آموزش مجازی در سطح بسیار بالایی (حدود 90 درصد) به دست آمد. اساتید نقش امکانات سخت افزاری و نرم افزاری (زیرساخت ها) در توسعه آموزش مجازی در سطح بسیار بالایی قرار دارد.نتیجه گیریبا پذیرش و مقبولیت این سیستم در بین جوامع و به نوعی حل شدن موانع فرهنگی، به نظر می رسد آماده کردن زیرساخت ها و تجهیزات مورد نیاز دیگر این فناوری در سطح سازمانی و ملی به عنوان مکمل های این سیستم نقش بسزایی در پشرفت آن خواهد داشت.
کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، آموزش مجازی، آموزش از دور -
بررسی وضعیت تراکم کلمات کلیدی در ساختار وب سایت های واحدهای آموزش مجازی دانشگاه های علوم پزشکی ایرانصفحات 28-37مقدمهشواهد حاکی از آن است که به منظور بازیابی موفق اطلاعات در وب سایت ها بررسی میزان تراکم کلمات کلیدی از عوامل اصلی به شمار می آید. تراکم کلمات کلیدی، مقیاسی از میزان کلمات کلیدی موجود در محتوای صفحه به نسبت کل کلمات موجود در همان صفحه است. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش کلمات کلیدی در طراحی وب سایت های برتر واحدهای مجازی دانشگاه های علوم پزشکی با رویکرد بازاریابی موفق می باشد.مواد و روش هاروش پژوهش حاضر تحلیل محتوا می باشد. جامعه پژوهش حاضر 5 وب سایت منتخب واحد مجازی دانشگاه های علوم پزشکی ایران را شامل است که بر اساس میزان تاثیرگذاری کل وبی رتبه بندی شده اند. گردآوری داده ها توسط نرم افزار تحلیلگر تراکم کلمات کلیدی، انجام گرفته است.نتایجهیچ کدام از دانشگاه ها در وب سایت خود از کلمات کلیدی مناسب استفاده نکرده اند. در این میان، وب سایت واحد مجازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دلیل استفاده از کلمات کلیدی در ابر برچسب های اصلی، توانسته است میزان تاثیرگذاری بالایی را کسب نماید. همچنین، در رتبه بندی وب سایت های واحدهای مجازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد در موتور جستجوی گوگل رتبه بالایی را به خود اختصاص داده است.نتیجه گیریتحلیل نتایج بیانگر این امر است که مدیران و طراحان وب سایت های دانشگاه های مورد مطالعه باید با شناخت عواملی که بر جذب پیوند توسط وب سایت تاثیر دارند، برای ارتقاء کیفی و محتوایی وبسایت خود برنامه ریزی نمایند. به هر حال، موفقیت نهایی یک وب سایت به عواملی چون کیفیت، اندازه، زبان، قدمت، شمول و برخی عوامل دیگر بستگی دارد و نمی توان یک یا دو عامل محدود را به عنوان تنها دلایل موفقیت یک وب سایت قلمداد کرد.
کلیدواژگان: آموزش از دور، دانشگاه های علوم پزشکی، فناوری، وب سنجی، تراکم کلمات کلیدی، کتابخانه ها -
صفحات 38-43مقدمهتدوین نقشه مفهومی به عنوان یک استراتژی تسهیل کننده یادگیری در آموزش همواره مورد تاکید قرار گرفته است. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر روش آموزشی نقشه مفهومی و روش سخنرانی بر میزان یادگیری شناختی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام شد.مواد و روش هادر یک مطالعه نیمه تجربی با روش پیش آزمون و پس آزمون، 39 دانشجوی کارشناسی تغذیه اخذ کننده درس پاتوفیزیولوژی بیماری ها انتخاب و به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. پس از اجرای پیش آزمون، دانشجویان گروه مداخله در کارگاه آموزشی تدوین نقشه مفهومی شرکت کردند. سپس مباحث پاتوفیزیولوژی بیماری ها در دو گروه مداخله و شاهد به ترتیب به صورت تدوین نقشه مفهومی و سخنرانی ارائه شد. در پایان ترم سطح یادگیری دانشجویان دو گروه با پس آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17، تجزیه و تحلیل شد.نتایجمیانگین نمرات پیش آزمون دانشجویان دو گروه تفاوت آماری معنی داری نشان نداد (917/0= p) لیکن نمرات پس آزمون در گروه مداخله به صورت معنی داری بالاتر از گروه شاهد بود (000/0=p). بین سطح یادگیری و جنسیت شرکت کنندگان رابطهای مشاهده نشد (05/0=p).نتیجه گیرینتایج به دست آمده موید آن بود که روش نقشه مفهومی و روش معمول آموزش هر دو توانسته اند که یادگیری شناختی فراگیران را ارتقا دهند، اما روش نقشه مفهومی بیش از روش معمول آموزش بر روی یادگیری معنی دار فراگیران موثر است.
کلیدواژگان: نقشه مفهومی، یادگیری، روش های آموزشی، سخنرانی، دانشجویان -
صفحات 44-51مقدمهبا توجه به اینکه امروزه تقریبا تمام کارها به صورت اینترنتی انجام می شود استفاده از اینترنت یک نیاز اساسی می باشد. در کنار مزیت های اینترنت، معمولا استفاده بیجا و افراطی باعث وابستگی به اینترنت و مشکلات ناشی از آن می شود. بدین منظور مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر وابستگی به اینترنت بر وضعیت تحصیلی و پیامدهای آن انجام شده است.
مواد و روش هامطالعه حاضر، مطالعه ای مقطعی-تحلیلی است که بر روی 298 نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1390 انجام شده است. داده ها، بر اساس پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ جمع آوری و وارد نرم افزار شد و در سطح معنی داری 05/0 مورد بررسی قرار گرفت.
نتایجنمره کل اعتیاد به اینترنت در دانشجویان 53/11 ± 26/31 بود که 6/91 درصد از دانشجویان در سطح عادی، 4/6 درصد وابستگی خفیف و 3/0 درصد وابستگی شدید به اینترنت داشتند.
بین متغیر چت کردن، جنس، داشتن لپ تاپ شخصی، ساعت کار با کامپیوتر و ساعت کار با اینترنت و اعتیاد به اینترنت رابطه معناداری وجود داشت (05/0> p) و بین متغیر سن، استفاده از ایمیل شخصی، محل اسکان، وضعیت تاهل، محل تولد، تعداد واحد افتاده و سن شروع استفاده از اینترنت با اعتیاد به اینترنت رابطه معناداری وجود نداشت (05/0< p).نتیجه گیریامروزه زندگی همه افراد و از جمله دانشگاهیان با اینترنت درآمیخته و تحولات عمیقی در ابعاد مختلف زندگی امروزی به وجود آورده است، لذا اتخاذ تصمیماتی که بتوان از این نیرو به طور مثبت و در جهت پیشرفت جامعه استفاده نمود، بسیار مهم می باشد.
کلیدواژگان: رفتار اعتیاد محور، اینترنت، دانشجو، دانشگاه -
صفحات 52-63اینترنت دارای قابلیت های آموزشی و پژوهشی فراوانی است. گرچه برخی از قابلیت های آن نظیر توسعه محیط های یادگیری الکترونیکی، محیط های یادگیری ترکیبی و کیفیت بخشی به آموزش های حضوری در عرصه آموزشی برای اغلب طراحان، مدیران و مربیان شناخته شده است ولی قابلیت های پژوهشی این فناوری ها هنوز برای اغلب پژوهشگران حرفه ای و هیئت علمی دانشگاه ها ناشناخته باقی مانده است. قابلیت های پژوهشی اینترنت تنها به ابزارهای جستجو اطلاعات و ارسال و دریافت اطلاعات محدود نمی شود، بلکه امکانات چندرسانه ای، نشر ایده ها و ابزارهای ارتباطی و مشارکتی این فناوری ها می تواند در تمام مراحل انجام یک پژوهش تربیتی به پژوهشگران کمک کند. از این رو هدف این پژوهش معرفی قابلیت های ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در تسهیل و تقویت یک پژوهش تربیتی است. بر این اساس در این مقاله پس از بیان ویژگی های پژوهش تربیتی، انواع ابزارهای اینترنتی به چهار دسته ابزارهای جستجوی منابع اطلاعاتی، ابزارهای تهیه و ارائه محتواهای چندرسانه ای، ابزارهای نشر و ارائه ایده ها در اینترنت و ابزارهای ارتباطی هم زمان و ناهم زمان طبقه بندی می شود. سپس قابلیت ها و کاربردهای پژوهشی ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در مراحل مختلف انجام پژوهش تربیتی معرفی می شود.
کلیدواژگان: اینترنت، پژوهش، مراحل پژوهش، قابلیت ها -
صفحه 64یادگیری الکترونیکی که در دهه های اخیر توجه جدی محافل علمی و آموزشی قرار گرفته و به سرعت رشد و گسترش پیدا کرده، عبارتست از «کاربرد مولفه های فناوری اطلاعات و ارتباطات، و بهویژه اینترنت در سازماندهی و مدیریت نظامهای آموزشی». متاسفانه به موازات رشد و گسترش مفاهیم و بنیانهای عملی و فنی آن، مفاهیم و بنیانهای نظری آن در کشور ما از رشدی متوازن و هماهنگ با جنبه های عملی آن، برخوردار نبوده است. کتاب مبانی نظری یادگیری الکترونیکی که پیش روی شما قرار گرفته، در واقع، برای پر کردن شکاف یاد شده تهیه شده و حاوی اطلاعاتی مفید، مختصر و کافی حول بنیانهای نظری این رشته است. در این کتاب سعی شده است تا بهگونهای دقیق و کوتاه مفاهیم نظری حول رشته یادگیری الکترونیکی به بحث گذاشته شوند تا خواننده بتواند درک درستی از ماهیت و خصوصیات رشته یادگیری الکترونیکی کسب نماید. مخاطبان این کتاب میتوانند شامل طیف وسیعی از افراد، از قبیل: پژوهشگران، مدیران نظامهای آموزش از دور و یادگیری الکترونیکی، دانشجویان رشته های برنامهریزی آموزش از دور و تکنولوژی آموزشی، سایر گرایشهای رشته علوم تربیتی، همچنین معلمان و اساتید مراکز آموزش از دور و یادگیری الکترونیکی و سایر علاقمندان رشته نظامهای آموزشی باشند. این کتاب در شش فصل تنظیم شده (در هر فصل یکی از موضوعات محوری یادگیری الکترونیکی مورد بحث و تبیین قرار گرفته است. در فصل اول به گونهای کوتاه و مختصر و در عین حال مفید، معنا و مفهوم آموش از دور و نیز یادگیری الکترونیکی مورد بحث و تببین قرار گرفته است، این فصل میتواند مخاطبان و ذینفعان مختلف رشته یادگیری الکترونیکی را با معانی دقیق و علمی یادگیری الکترونیکی آشنا سازد. در فصل دوم کتاب به منشا و سوابق یادگیری الکترونیکی پرداخته شده است، در این فصل خوانندگان میتوانند با سوابق و ریشه های رشته یادگیری الکترونیکی آشنا شوند. در فصل سوم، انواع و گونه های مختلف یادگیری الکترونیکی مورد دسته بندی، تببین و بررسی قرار گرفتهاند. در فصل چهارم، راجعبه نظریه های یادگیری الکترونیکی و کاربردشان در طراحی و سازماندهی نظامهای یادگیری الکئرونیکی بحثهای جالب و مفیدی ارایه شده است. علاوه بر اینها، در این فصل خوانندگان میتوانند با کاربرد الگوهای طراحی آموزشی مبتنی بر نظریات مختلف آموزشی در طراحی نظامهای یادگیری الکترونیکی، آشنا شوند. در فصل پنجم نیز به بحث و توضیح تعامل در آموزش از دور و انواع آن پرداخته شده است. این فصل حاوی اطلاعاتی مفید و مختصر راجعبه شیوه های تعامل در نظامهای یادگیری الکترونیکی است که میتواند مورد استفاده خوانندگان محترم قرار بگیرد و در نهایت در فصل ششم به بحث ارزشیابی اثربخشی نظامهای یادگیری پرداخته شده است. خوانندگان محترم در این فصل میتوانند بهگونهای کوتاه با شیوه ها و دیدگاه های مختلف ارزشیابی از نظامهای یادگیری الکترونیکی آشنا شوند. به علاوه این فصل بهگونهای تخصصی نیز میتواند مورد استفاده پژوهشگران حوزه نظامهای یادگیری الکترونیکی قرار بگیرد، زیرا در این فصل خلاصهای از پژوهشهای انجام شده در حوزه اثربخشی نظامهای یادگیری الکترونیکی ارائه شده اند. ضمنا در بخش پیوست کتاب نیز پرسشنامهای معتبر و استاندارد که برای سنجش اثربخشی نظامهای یادگیری الکترونیکی تهیه شده، آمده است، دانشجویان و پژوهشگران میتوانند از این پرسشنامه برای سنجش اثربخشی نظامهای یادگیری الکترونیکی مدنظر خود، استفاده کنند.
-
Pages 1-10IntroductionNowadays، e-learning is gaining widespread popularity all over the world. One of the new models of trend is education through mobiles which has grown increasingly in some developed countries owing to the development of mobile technology.Material And MethodsTo design a model for determining the level of e-readiness in educational centers for deployment of mobile learning، the researcher studied different e-learning readiness assessment models، and based on the available literature and one of the e-learning readiness assessment models، designed a domestic model. To determine and accredit the adequacy of the proposed model، the researcher prepared a valid and reliable questionnaire to collect the viewpoints of 45 experts in the field from 10 top universities in Iran.ResultsThe collected data were carefully analyzed، and the adequacy of the model was accredited and according to suggested points the final and refined model was designed. Then، based on the proposed model، the level of Isfahan University e-learning center readiness for deployment of Mobile learning was measured.ConclusionRegarding this accredited، domestic e-readiness assessment model، the model is now ready for use at any school and university.Keywords: Learning, Education, Mobile Learning, E, Readiness Assessment Model, Educational Technology
-
Pages 11-19IntroductionAwareness of learning styles of human resources plays a crucial role in material development for continuing professional programs. Besides، as the educational courses tend to move toward virtual and digital modalities، production of digital courses، due to their self-teaching nature، is very important. As Mashhad University of Medical Sciences is going to offer digital courses via an Online Learning management system، the present study aimed to evaluate the learning styles of the employees of this university in order to adapt the digital courses to their learning styles.Material And MethodsA comparative descriptive-analytical study was designed for this purpose. The participants comprised 232 employees working at Mashhad University of Medical Sciences. The Cochran formula and stratified sampling method was used to calculate the sample size and the selection process. 202 participants filled in the online questionnaire of WARK on learning styles. The collected data were analyzed using descriptive and analytical statistics as well as two ways ANOVA.ResultsOur findings revealed that the subjects tended to prefer the auditory style (χ 2=8. 99، P<0. 05). Besides، the visual style was more dominant in females (χ 2=6. 38، P<0. 05)، while there was no difference between genders in case of other learning styles.ConclusionIt can be concluded that the content of e-learning courses for employees in the auditory style would be more effective.Keywords: Distance Education, In, service Training, Learning Styles, Digital Material Development, Staff Development
-
Pages 20-27IntroductionThe aim of this research was a path to survey about virtual education and parameters and viewpoints of students and faculty members and authorities as target for possibilities assessment of applying this kind of education in faculty of educational science and psychology Marvdasht Open University in 2012.Material And MethodsThe method used is descriptive and survey. The instrument for data collection compromised 2 questionnaires of Davudi Memghani. Students include 2 groups: post graduation and under graduation that are seniors and faculty members and authority of university. For sampling 37 teachers and authorities and 366 students was chosen. Survey data were analyzed through implementing two descriptive (Frequency and percentage) and deductive method (Chi Square).ResultsThe results indicated: high level of academic board members & authorities as expert has claimed that there are the possibilities of implementing virtual education in the faculty of educational science and psychology. Both of two groups have tended for using virtual education especially students (in high level). Academic board members & authorities have believed hard and software infrastructures has vital role for implementing virtual education.ConclusionToday is the age of information in the Tafler s point of view of. Virtual learning is the important role in the improvement and development of organizations. After the resolution of cultural obstacle and accepted this technology by people، it is appear other infrastructure and equipment in the organizational and national level have an effective role in the system.Keywords: Electronic Learning, Virtual Education, Distance Learning
-
Pages 28-37IntroductionKeywords density is one of the main factors for successful retrieval of information from websites. Keywords density is a measure showing the proportion of the number of keywords in the content to the total words in the same page. The main aim of this study was to investigate the role of keywords in top virtual websites of the universities of medical sciences in Iran with a successful marketing approach.Material And MethodsThe methodology adoted for this study was content analysis. Five top virtual websites of the five universities of medical sciences were selected on the basis of their in their websites. Virtual branch of Mashhad University of Medical Sciences، of course، used WIF ranking. Keywords density analyzer software was used for data collection.ResultsThe findings showed that none of the virtual websites had appropriate keywords keywords in the main metatag، so this website was of superior efficiency. It was also found that this website has gained a high rank in Google search engine.ConclusionThe findings imply that web designers and managers in assessed universities must incorporate proper and relevant links in order to promote the quality and content of their websites. In fact، the ultimate success of a website is dependent upon factors such as quality، size، language، and being up-to-date، etc. One or two factors cannot determine the success of a website.Keywords: Distance Education, Universities of Medical Sciences, Technology, Webometric, Keywords Density, Libraries
-
Pages 38-43IntroductionDesigning a conceptual map has been confirmed as a facilitating strategy in education. We aimed to compare the conceptual mapping educational method with the lecture method with respect to their effect on the students’ cognitive learning at Bushehr University of Medical Sciences، southern Iran.Material and MethodsIn this semi-experimental study using the pre-post test method، 39 BS nutrition students taking their Pathopysiology of Diseases course were selected and divided into intervention and control groups. After pre-test، the intervention group participated in an educational workshop about conceptual mapping. Then the course subjects were presented to the intervention and control groups in the form of conceptual mapping and lecture، respectively. At the end of the term، the students were evaluated using post test. Data were analyzed using SPSS software، version 17.ResultsThe mean pre-test scores between the two groups did not differ significantly (P=0. 917)، while the post test scores between the intervention and control groups differed significantly (P=0. 000). We did not find a significant relationship between learning level and sex (P=0. 05).ConclusionBoth methods were able to enhance the cognitive learning of students. However، conceptual mapping was more effective in this regard.Keywords: Concept Map, Learning, Educational Methods, Lectures, Students
-
Pages 44-51BackgroundConsidering that all activities are done using the Internet currently، the use of the Internet has turned into a necessity. Besides its various advantages، improper and excessive use has led to overt dependence on the Internet. We aimed to determine the effect of Internet addiction on educational achievement and its consequences.MethodsThis cross-sectional study was done on 298 students studying at Shiraz University of Medical Sciences during 2011. Data were collected using Yang''s Internet addiction questionnaire and analyzed using SPSS software. A P<0. 05 was considered as significant.ResultsThe total mean (±SD) internet addiction score was 31. 26 (±11. 53). 91. 6، 6. 4، and 0. 3% of the students had normal، mild، and severe addiction to the Internet. We found a significant relationship between addiction to the Internet and variables such as chatting، sex، having a personal laptop، hours working with the computer، and hours surfing the Internet (P<0. 05). We found no significant relationship between Internet addiction and variables such as age، using personal emails، residential location، marital status، number of failed grades، age of beginning Internet use (P>0. 05).ConclusionCurrently، the lives of all people including academics، is connected to the Internet causing a massive change in various aspects of people''s lives. Therefore، taking necessary measures that could result in the correct use of this technology is crucial I order to improve the society.Keywords: Addictive behavior, Internet, Students, University
-
Pages 52-63The internet has many educational and research capabilities. Although some of its capabilities such as development of E-learning environments، blended learning environments، and enhancing the quality of face-to-face learning are known to designers، managers، and instructors، the research capability of this technology is still unfamiliar for most professional researchers and faculty members. The research capabilities of the internet are not only limited to data searching tools or sending of receiving data. Multimedia facilities and the distribution of ideas and communication tools can also assist researchers in conducting an educational study. Therefore، we aimed to introduce the capabilities of information and communication technology tools that help facilitate and improve an educational research. Therefore، after describing the characteristics of educational studies، the internet tools were classified into four categories; data searching tools، multimedia presentation and preparation tools، publication and idea presentation tools، and synchrony and asynchrony communication tools. Then، the research capabilities and applications of information technology tools in different stages of educational research have been explained.Keywords: Internet, Research, Research Stages, Features