فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و ششم شماره 3 (پیاپی 121، امرداد و شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پروین لایق، پوران لایق، مسعود پزشکی راد، پروانه لایق صفحات 133-138
    مقدمه
    ویتیلیگو می تواند با بیماری های خود ایمنی تیروئید همراه شود. تغییرات سونوگرافیک زود هنگام تیروئید قبل از بروز علائم بالینی ممکن است قابل تشخیص باشد. لذا در این مطالعه نقش سونوگرافی در تشخیص بیماری خود ایمن تیروئید در بیماران ویتیلیگوی فاقد بیماری تیروئیدی شناخته شده قبلی، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه مورد- شاهدی در بیمارستان رضا (ع) مشهد بین سالهای 1386- 1388 بر 50 بیمار ویتیلیگو و 35 کنترل سالم انجام شد. معاینات پوستی، سونوگرافی تیروئید و تستهای عملکردی و خودایمنی تیروئید در تمام شرکت کنندگان انجام گردید. نتایج با استفاده از آزمونهای کای مربع، تی مستقل، من ویتنی و اسپیرمن انجام شد. p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    سطح TSH (001/0 p<) و Anti-TPO (002/0 p=) در بیماران به طور معنی داری بیش از گروه کنترل بود ولی چنین تفاوت معنی داری در مورد Anti-Tg دیده نشد. ارتباطی بین سطح Anti-TPOو حجم تیروئید به دست نیامد. نمای هتروژن بافتی تیروئید در بیماران بیشتر از گروه کنترل مشاهده شد (004/0 p=). ارتباط معنی داری بین سطح TSH و Anti-TPO وجود داشت (5/0 r= و 01/0 p<). در بیماران ویتیلیگو با سطح Anti-TPO بالا آشکارا سطح TSH بیشتر از بیماران با Anti-TPO طبیعی بود (003/0 p=).
    نتیجه گیری
    تیروئیدیت اتوایمیون شایعترین یافته تیروئیدی در بیماران ویتیلیگو بود. سونوگرافی تیروئید می تواند به تایید تشخیص تیروئیدیت اتوایمیون بدون علامت در بیماران ویتیلیگو کمک نماید.
    کلیدواژگان: تیروئید، خودایمنی، سونوگرافی، ویتیلیگو
  • محمدحسن جوکار، سیده زهرا میرفیضی، مانی میرفیضی صفحات 139-144
    مقدمه
    اسکلروز سیستمیک یا اسکلرودرمی یک بیماری بافت همبند با علت ناشناخته و مسبب ناخوشی و مرگ و میر بسیار بالا است. پدیده رینود از عوارض اسکلرودرمی بوده و به ایسکمی اندام‎های تحتانی و گانگرن انگشتان منجر می‎شود. درمان پدیده رینود از معضلات بالینی بوده و اغلب ناکارآمد است. جینکگوبیلوبا گونه ای درخت بومی آسیای خاوری است. بهبود انتشار بافتی به دنبال استفاده از مشتقات جینکگوبیلوبا گزارش شده، لیکن اثربخشی آن در اسکلرودرمی مورد بررسی قرار نگرفته است، از این منظر این مطالعه با هدف بررسی اثر جنکگو بیلوبا در پدیده رینود صورت پذیرفته است.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور در بیمارستان امام رضا (ع) در سال 1388-1389انجام شد. هفده بیمار اسکلرودرمی مبتلا به پدیده رینود در یک کارآزمایی بالینی دو سو کور در مدت 3 ماه قرص جینکگو بیلوبا (40 میلی‎گرم سه بار در روز) یا دارونما مصرف نمودند. یک وقفه دو هفته‎ای پیش از شروع درمان درنظر گرفته شد و در آن از بیماران خواسته شد دفعات حملات رینود، طول مدت و شدت حملات (با استفاده از نمره دهی ده گانه وضعیت رینود) را در یک دفترچه یادداشت روزانه ثبت نمایند. با شروع درمان، ثبت اطلاعات در دفترچه یادداشت ادامه یافته و در پایان هر ماه مورد ارزیابی قرار ‎گرفتند. اطلاعات با استفاده از آزمون های فریدمن، من ویتینی، مقایسه و ارزیابی شدند.
    نتایج
    میانگین طول مدت و شدت حملات رینود در گروه جینکگوبیلوبا در مقایسه با دارونما به طور بارزی کاهش یافته بود (05/0 p<)، ولیکن در دفعات حملات رینود کاهشی مشاهده نشد (417/0p=). در گروه دارونما در هیچیک از موارد دفعات حمله رینود، طول مدت حملات یا شدت حملات کاهش بارزی مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری: جینکگو بیلوبا طول مدت و شدت حملات رینود را در بیماران مبتلا به اسکلروز سیستمیک کاهش می‎دهد.
    کلیدواژگان: اسکلرودرمی، اسکلروز سیستمیک، پدیده رینود، جینکگوبیلوبا
  • غلامحسین یعقوبی، بهروزر حیدری، محمدرضا میری، محمدحسین داوری، عباس حسینی راد، حسین ایرانخواه صفحات 145-149
    مقدمه
    عیوب انکساری چشم، از مشکلات شایع چشمی و از عوامل خطرساز اختلال در دید و گلوکوم می باشد. صاحبنظران یکی از دلایل احتمالی گلوکوم در مبتلایان به عیوب انکساری را بروز افزایش فشار داخل چشم در آنها می دانند. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط عیوب انکساری چشم با فشار چشم انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه موردی –شاهدی بر مراجعین به درمانگاه چشم بیمارستان ولیعصر (عج) دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از تیرماه 1390 تا تیرماه 1391 انجام شد. 115 نفر از مراجعین دارای عیب انکساری به عنوان گروه مورد و 115 نفر که از نظر سن، جنس و سایر مشخصات با گروه مورد همسان بودند و عیب انکساری نداشتند از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. فشار داخل چشم هر دو گروه با روش تونومتری غیر تماسی، بدون استفاده از داروی بی حسی در چشم و با کمک فشار هوا توسط یک متخصص بینایی سنج ارزیابی و ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوائر، تی و آنالیز واریانس یکطرفه در سطح 05/0 تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که هم در چشم راست و هم در چشم چپ فشار داخل چشم در مبتلایان به عیب انکساری بیشتر از افراد بدون عیب انکساری است ولی میانگین فشار داخل چشم بر اساس نوع عیب انکساری تفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه این فرضیه را که عیوب انکساری یکی از عوامل خطرساز افزایش فشار داخل چشم است، حمایت می کند.
    کلیدواژگان: دور بینی، فشار چشم، عیوب انکساری، نزدیک بینی
  • حسن عموزاد مهدیرجی، مجتبی میرسعیدی، ساجده فدایی ریحان آبادی صفحات 150-158
    مقدمه
    تغییرات و عدم تعادل در سیستم هموستاز یکی از علل اصلی حملات قلبی است. اطلاعات متناقضی درباره تاثیر انواع تمرین ورزشی بر این عوامل وجود دارد. از این رو هدف پژوهش حاضر مقایسه تاثیر 4 هفته تمرین مقاومتی و هوازی بر فاکتورهای انعقادی و فیبرینولتیکی در مردان سالمند غیر فعال می باشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی به صورت نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون است که از خرداد ماه 1390 تا تیرماه 1390 در شهر ساری انجام شد. 30 نفر از افراد سالمند (سن 66/2±73/63 سال) به طور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند: گروه هوازی (تعداد=10 نفر)، مقاومتی (تعداد=10 نفر) و کنترل (تعداد=10 نفر). گروه هوازی و مقاومتی به ترتیب در یک برنامه تمرین هوازی و مقاومتی (3 روز در هفته، برای 4 هفته) شرکت کردند. وزن بدن، شاخص توده بدن و سطوح عوامل انعقادی فیبرینوژن، PT، PTT وتعداد پلاکت ها و همچنین عامل فیبرینولیتیکD-dimer اندازه گیری گردید. محاسبه و تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون های تی، کولموگروف، اسمیرنوف، آنوا و LSD انجام شد.
    نتایج
    4 هفته تمرین هوازی در افراد سالمند به طور معناداری سطوح عوامل انعقادی فیبرینوژن، PT، PTT وتعداد پلاکت ها را کاهش داد، از طرفی موجب افزایش عامل فیبرینولیتیک D-dimer شد. همچنین متعاقب 4 هفته تمرین مقاومتی نیز عوامل انعقادی فیبرینوژن، PT، PTT و تعداد پلاکت ها کاهش یافت ولیکن عامل فیبرینولیتیکD-dimer افزایش نشان داد. همچنین تاثیر تمرین مقاومتی بر عوامل انعقادی PT، PTT، تعداد پلاکت ها و عامل فیبرینولیتیک D-dimer بیشتر از تمرین هوازی بود، اما تاثیر تمرین هوازی بر فاکتور انعقادی فیبرینوژن بیشتر از تمرین مقاومتی بود.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر حاکی از آن است که پرداختن به فعالیت های هوازی و مقاومتی برای مقابله با عوارض تهدید کننده سیستم هموستاز و فرآیند پیری بسیار مفید باشد.
    کلیدواژگان: پلاکت، تمرین مقاومتی، تمرین هوازی، فیبرینوژن
  • آزاده ابراهیم زاده، زهرا مظلوم خراسانی، مهسا موسوی، مجید زارع صفحات 159-164
    مقدمه
    یکی از مهمترین راه های انتقال عفونت بیمارستانی انتشار غیر مستقیم پاتوژنها از بیمار توسط دست های پرسنل درمانی است. برای مقایسه اثر شستشو با آب وصابون وضد عفونی با الکل دست های پرسنل، مطالعه ای بر 100 نفر از پرسنل درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی به روش تجربی از سال 1388-1389 در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. در این مطالعه از کف دست 100 پرسنل درمانی بخش های مختلف بیمارستان نمونه گیری شد. شستشوی دستهای افراد با آب و صابون یا الکل 70% به صورت راندوم و یک درمیان، به مدت20 ثانیه توسط خود پرسنل و نظارت مجری انجام شد و پس از آن با همان روش قبلی وتوسط همان فرد مجری نمونه از کف دست فرد گرفته و در مجاورت شعله به محیط ترانسپورت وارد وسپس به محیط کشت آگار خوندارمنتقل شد. اطلاعات با استفاده از آزمون ام سی نمار و کای دو تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    شستشوی دست با آب وصابون و الکل پاتوژنها را کاهش می دهد (001/0p<). الکل 9/76% موثرتر از آب و صابون 1/23% بوده است (002/0p<). شایعترین میکروبها استافیلوکوک اپیدرمیدیس،کلبسیلا پنومونیه، اشریشیاکولای بود وبیشترین آلودگی در ICU گزارش شد.
    نتیجه گیری
    شستشوی دست قبل وبعد از تماس با بیماران یک روش ساده کنترل عفونتهای بیمارستانی است که اگر با الکل انجام شود نسبت به آب وصابون تاثیر بیشتری در رفع میکروارگانیسمهای کف دست پرسنل دارد.
    کلیدواژگان: آلودگی دست پرسنل درمانی، آب وصابون، الکل، عفونتهای بیمارستانی
  • عباسعلی زراعتی، اسدالله افشاری صالح، زهرا عباسی، محمدرضا پریزاده، فرزانه شریفی پور، متین بختیاری، سیف الله بلادی موسوی* صفحات 165-169
    مقدمه

    هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه یک عارضه شایع و قابل درمان در مراحل انتهایی نارسایی کلیه است. هر چند که هیپرپارای ثانویه وکمبود روی سرم هر دو به عنوان عارضه در بیماران نارسایی کلیه مشاهده شده اند، اما ارتباط بین آنها به خوبی مشخص نشده است. در این مطالعه ارتباط بین سطح روی سرم و سطح سرمی پاراتورمون در بیماران تحت دیالیز خونی بررسی شده است.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی مقطعی در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در سال 1390 انجام شد. در یک گروه بیماران دیالیز خونی(30 مورد)، بیمارانی که به طور منظم تحت دیالیز خونی بودند، حداقل سه ماه از شروع دیالیزشان گذشته بود، با حداقل سن 15 سال، که در دو ماه گذشته وضعیت پایدار داشته اند وارد مطالعه شدند. سطوح روی، کلسیم، فسفر، پاراتورمون، آلبومین و آلکالن فسفاتاز اندازه گیری شد. سطح روی به صورت ناشتای صبحگاهی و به روش اسپکتروفوتومتری اندازه گیری شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار استنباطی و آزمون پیرسون تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    شیوع کمبود روی در بیماران دیالیزی 65% بود. در بیماران دیالیز خونی بین سطح روی سرم و پاراتورمون ارتباط معناداری پیدا نشد. همچنین ارتباط معناداری بین سطح روی با سطوح سرمی کلسیم و فسفر و آلبومین و آلکالن فسفاتاز یافت نشد.اما در بیماران دیالیز خونی بین سطح سرمی آلبومین با سطح پاراتورمون سرم ارتباط معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    در بیماران دیالیز خونی بین سطح روی سرم و پاراتورمون ارتباط معناداری وجود نداشت.

    کلیدواژگان: پاراتورمون، دیالیزخونی، روی
  • مهدی حسن زاده، محمد تقی شاکری، نیلوفر صدقی، سولماز پورگنابادی، فاطمه اورعی قدوسی، مارال امینی صفحات 170-176
    مقدمه
    در این مطالعه با انتخاب سه گروه از زنان مختلف با فشار خون بالا به بررسی مقایسه ای میزان آلبومین ادرار با دوره های مختلف فعالیت هورمونی زنانپرداخته شده است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1388 سه گروه از زنان مبتلا به فشار خون بالاشامل پره منوپوز، منوپوزو هیسترکتومی شده که به کلینیک سر پایی بیمارستان قائم (عج) مراجعه نموده اند انتخاب شدند. حجم نمونه 125 نفر که 50 نفر شامل پره منوپوز، 50 نفرمنوپوز و 25 نفرهیسترکتومی شده بودند. از بیماران آزمایش الیزا جهت بررسی آلبومین ادراری گرفته شد. در تحلیل و توصیف اطلاعات از جداول فراوانی و آزمون های آنوا، کورسکال والیس، توکی و من ویتینی استفاده شد.
    نتایج
    میانگین سنی کل افراد بررسی شده 24/10 ±1/50 سال بوده است. میانگین طول مدت ابتلا به فشار خون کل افراد بررسی شده 78/4± 6/6 سال بوده است. میانگین مقدار آلبومینوری کل افراد بررسی شده 89/21 ±72/20 بوده است. در سه گروه از نظر میکرو آلبومینوری اختلاف آماری معنی داری وجود ندارد (081/0p=). در بررسی بین گروه های بیماران مابین گروه پرومنوپوزو هیسترکتومی از نظر مقدار آلبومینوری اختلاف آماری وجود داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج هرچند که در گروه های منوپوز و هیسترکتومی شده میانگین آلبومینوی نسبت به گروه پره منوپوز بالاتر بود ولی این اختلاف از نظر آماری فقط بین گروه پره منوپوز و هیسترکتومی ومنوپوز و هیسترکتومی معنادار بود، لذا می توان نتیجه گرفت که کمبود هورمون های جنسی در افزایش دفع آلبومین نقش دارند.
    کلیدواژگان: آلبومینوری، پره منوپوز، هیپرتانسیون، هیسترکتومی
  • حسن محمودی نشلی، نعیمه نخجوانی، پیمان اشراقی * صفحات 177-181
    مقدمه

    تالاسمی شایعترین بیماری ژنتیکی در دنیا می باشد. در ایران بیش از 20.000 بیمار تالاسمی ماژور وجود دارند. اکثر نقاط دنیا و از جمله ایران برنامه کشوری پیشگیری از تالاسمی را اجرا می نمایند. در کشور ما تشخیص قبل از تولد و ختم حاملگی یکی از برنامه های موثر در این زمینه بوده است. اما برخی تحقیقات این روش را مناسب نمی دانند. هدف این مطالعه بررسی نگرش زوج های تالاسمی مینور دارای جنین تالاسمی ماژور بوده است.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی فوق بر 65 زوج تالاسمی مینور دارای جنین تالاسمی ماژور از بهمن ماه سال 1387 لغایت بهمن ماه 1388 در بیمارستان امیر کلا بابل انجام شد و هر دو زوج در صورت رضایت در یک محیط آرام بدون حضور فرد پرسشگر به پرسشنامه پاسخ می گفتند تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد و بررسی آماری با آزمون مجذور کای انجام شد.

    نتایج

    سن مادران حامله بین 17 تا 35 سال (65/4±24 سال) و سن پدران بین 22 تا 39 سال بوده است (23/5±36/30). تمام زوجین بجز یک مورد برای سقط اقدام نمودند و همه از به وجود آمدن جنین تالاسمی ماژور اظهار ناراحتی می کردند.

    نتیجه گیری

    اگرچه در کشور ایران سقط قانونی با موافقت رهبران مذهبی تا زمانی که سن حاملگی کمتر از 16 هفته باشد اجرا می شود و در مطالعه حاضر 4/98% افراد با آگاهی کامل از آینده فرد تالاسمی ماژور برای سقط اقدام کردند، اما همه خانواده ها به نوعی از حادثه پیش آمده ناراحت بودند. در نتیجه باید برای حل این مشکل خانواده ها کارهای مفیدتری انجام شود. پیشنهاد می شود با استفاده از روش PGD به جای CVS، از عوارض روحی و جسمی زوجین کاسته شود.

    کلیدواژگان: ایران، بتاتالاسمی ماژور، زوج های بتاتالاسمی مینور، سقط قانونی
  • محمد جواد سعیدی بروجنی، مهدی خدامرادی، حسین حقیر صفحات 182-186
    مقدمه
    اختلال دو طرفه هسته های قاعده ای در ناحیه گلوبوس پالیدوس یک اختلال نادر در دوران کودکی است که می تواند منجر به علائم متعددی از جمله اختلال در گفتار شود.
    معرفی بیمار: بیمار پسر بچه ای هفت و نیم ساله است با علائم متعددی نظیر اختلال رفلکس تهوع و بلع، صدای مرتعش، گفتار ناموزون و ضعف عضلات بازکننده دهان. در نتیجه اسکن MRI بیمار، آسیب دوطرفه هسته های قاعده ای در ناحیه گلوبوس پالیدوس با علت نامشخص تایید می گردد. بیمار به درمان دارویی پاسخ نداده و به دنبال تایید پیش رونده بودن بیماری، درمان توان بخشی را در پیش می گیرد.
    نتیجه گیری
    هسته های قاعده ای از طریق ارتباطات با قشر مغز و ناحیه بروکا در کنترل پاره ای از خصوصیات حرکتی گفتار نقش دارند. احتمالا در این مورد، اختلال در ارتباط بین هسته های قاعده ای و نواحی حرکتی قشر مغز بیمار، منجر به اختلالات گفتاری در بیمار مذکور شده است. هر چند که باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
    کلیدواژگان: اختلال گفتار، گلوبوس پالیدوس، هسته های قاعده ای
|
  • Parvin Layegh, Pouran Layegh, Masoud Pezeshki Rad, Parvaneh Layegh Pages 133-138
    Introduction
    Vitiligo may be associated with autoimmune thyroid diseases. Early sonographic findings in thyroid may be detectable even before occurence of clinical manifestations. So، we evaluated role of thyroid sonography in vitiligo patients without previously known thyroid disorders.
    Materials And Methods
    This case-control study was performed in Ghaem Hospital in Mashhad between 2008 to 2010 years. A total of fifty patients with vitiligo and 35 healthy controls were enrolled. In all participants، dermatologic examination، thyroid autoimmunity and function tests and sonography، were performed. Chi-square، independent t-test، mannwhitney U and Spearman Rho tests، used for statistical analysis. P values less than 0. 05 considered significant.
    Results
    TSH level (p<0. 001) and Anti-TPO (p=0. 002) were significantly more in vitiligo patients than controls، but no significant difference was seen in Anti-Tg antibodies (p=0. 118) between two groups. No correlation was seen between Anti-TPO level and thyroid volume (p=0. 30). Thyroid heterogenicity in sonography was more common in vitiligo patients (p=0. 004). There was significant positive correlation between Anti-TPO and TSH levels (p<0. 01، r = 0. 5). TSH level was significantly higher in vitiligo patients with more than normal Anti-TPO in comparison with vitiligo patients with normal levels of Anti-TPO (p=0. 003).
    Conclusion
    Autoimmune thyroiditis was the most common finding in vitiligo patients. Sonography could be used as an adjuvant for confirmation of asymptomatic autoimmune thyroiditis in patients with vitiligo.
    Keywords: Autoimmunity, Sonography, Thyroid, Vitiligo
  • Mohammad Hassan Jokar, Seyedeh Zahra Mirfeizi, Mani Mirfeizi Pages 139-144
    Introduction
    Systemic sclerosis (SSc) is a connective tissue disease with unknown etiology which causes remarkable morbidity and mortality. Raynaud''s phenomenon (RP) is a complication of SSc leading to ischemia of extremities and digital gangrenes. Treatment of RP is a clinical problem and often remains inefficient. Ginkgo biloba is derived from the leaf of the Maidenhair tree. Its’ extract is leaded to improve tissue circulation; this study was designed to evaluate the efficacy of ginkgo biloba in the treatment of RP in systemic sclerosis.
    Materials And Methods
    A total of Seventeen patients with SSc and RP were received either Ginkgo biloba pills (40 mg three times per day) or placebo for 3 months in a randomized، double blind، controlled trial. A two-week assessment period before treatment was done during which patients were asked to record the frequency، duration، and severity [using 10-point Raynaud’s Condition Score (RCS)] of attacks in a diary form before intervention. They continued to record the same data in their diary forms after intervention and were visited at the end of each month.
    Results
    The mean duration of attacks and the RCS were significantly decreased in Ginkgo group compared with the baseline (P<0. 05)، whilst no significant reduction was observed in the mean number of attacks (P=0. 147). In the placebo group no significant reduction was shown in the mean duration or number of attacks، and RCS.
    Conclusion
    Ginkgo biloba reduces the duration and severity of Raynaud''s attacks of patients with systemic sclerosis.
    Keywords: Ginkgo biloba, Raynaud's phenomenon, Scleroderma, Systemic sclerosis
  • Gholamhossein Yaghoobi, Behrouz Heydari, Mohammad Reza Miri, Mohammad Hossein Davari, Abbas Hossein Rad, Hossein Irankhai Pages 145-149
    Introduction
    Refractive errors are common eye problems which is a risk factor for impaired vision and glaucoma. The expert supposed that one possible reason for the increased incidence of glaucoma in patients with refractive errors is intraocular pressure. This study was conducted to determine the relationship between refractive errors and intraocular pressure.
    Materials And Methods
    In this case - control study 115 patients with refractive error as the case group and 115 clients who were matched for age، sex and other characteristics، and did not have refractive error were selected through the sampling as the control group. The non-contact tonometer method، without the use of anesthetic in eye and with the help of air pressure was used the measure and record the intraocular pressure by an opopetrist specialist. Data were collected in spss15 software and analyzed by using Chi Square، t test and one way Variance at the level of 0. 05.
    Results
    The results showed that mean IOP of right eye in the case group was higher (15. 75 ± 2. 28) than control group (15. 03 ± 2. 16) (P = 0. 015). The mean intraocular pressure of left eye also in the case group were higher (15. 37±2. 38) than the control group (14. 69±1. 99) (P=0. 02). Results showed that in the right eye and the left eye in patients with refractive error the intraocular pressure was higher than those without refractive error. However، the mean IOP showed no significant differences based on the type of refractive error.
    Conclusion
    The results of this study support the hypothesis that the refractive errors are risk factors of intraocular pressure.
    Keywords: Intraocular pressure, Refractive errors, Risk factors
  • Hassan Amouzad Mahdirajei, Mojtaba Mirsaiedii, Sajedeh Fadaei Reihan Abadei Pages 150-158
    Introduction
    Changes and imbalances in the homeostasis system is one of the main causes of heart attacks. Conflicting data existed about the effect of specific exercises on these factors. Therefore، the purpose of this study was to compare the effect of 4 weeks of resistance training and aerobic exercises on blood coagulation and fibrinolytics factors in inactive older men.
    Materials And Methods
    A total of 30 elderly people (age 63/73 ± 2/66 years) were randomly divided into 3 groups: an aerobic (n=10)، resistance (n=10) and control (n =10) groups. Respectively، aerobic and resistance groups، participated in a program of aerobic and resistance exercise (3 days a week for 4 weeks). Body weight، bmi and coagulation factors levels such as، fibrinogen، pt، ptt and platelet count and also d-dimer fibrinolytic factors were measured.
    Results
    Overall 4 weeks of aerobic exercise training in older individuals significantly reduced fibrinogen، pt، ptt and platelets count levels، whereas increased d-dimer levels. Also 4 weeks of resistance training significantly reduced fibrinogen، pt، ptt and platelets count levels، but increased d-dimer fibrinolytic factor. It was also found that the effect of resistance training on blood coagulation factors such as pt، ptt، platelet count and d-dimer fibrinolytic factors was more than aerobic training، but the effect of aerobic training on coagulation factor fibrinogen was higher than resistance training.
    Conclusion
    This study suggested that participation in aerobic and resistance activities can be very useful for prevention of threatening complications of hemostatic system and the aging process.
    Keywords: Aerobic workout, Fibrinogen, Platelets, Resistance training
  • Azadeh Ebrahim Zadeh, Zahra Mazloum Khorasani, Mahsa Mousavi, Majid Zare Pages 159-164
    Introduction
    One of the most important ways of infectious transmission is the personnel’s contaminated hands. In orther to compare water and soap with alcohol in eradication of staff hands’ pathogens، this study was carried out on 100 personnesl in Imamreza hospital.
    Materials And Methods
    In this study we took samples from 100 personnel''s palms in different wards of hospital while doing their nursing activites. Washing hands with water and soap or 70٪alcohol was performed by them for 20 seconds with the manager observation، then the sampling was repeated and transfored to bloody agar culture unit.
    Results
    Washing hands with soap or alcohol decreased the pathogens of the personnel hands. (p<0/001). Alcohol was more effective (76. 9%) than water and soap with (23. 1%) (p<0/002). The most common pathogens were: Staphylococcus epidermidis، Kllebsiella pneumoniae and E. coli. The most contaminated department was ICU ward (100%).
    Conclusion
    Hand washing before and after contact with patients is an easy way to control hospital infections and if done with alcohol is more effective than with water and soap in eradicating staff hands’ microorganisms.
    Keywords: Alcohol, Nosocomial pathogens, Staff's hand, Soap, water
  • Abbas Ali Zeraati, Asadollah Afsharisaleh, Zahra. Abbasi, Mohammad Reza Parizadeh, Farzaneh Sharifipour, Matin Bkhtiari, Seyed Seifollah Beladi Mousavi Pages 165-169
    Introduction

    Secondary hyperparathyroidism is a common and curable complication in CRF patients. Although secondary hyperparathyroidism and zinc deficiency both are seen in CRF patients as complication but correlation between them is not well defined. In this study we have evaluated the correlation between serum zinc levels and serum PTH in hemodialysis patients.

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was performed on one group consisting of hemodialysis patients (30 cases)، in Mashhad Imam Reza hospital. Patients who were under regular hemodialysis for at least 3 months after starting dialysis، with minimum age of 15، and were stable in the last 2 months entered the study. Levels of zinc، calcium، phosphorus، PTH، albumin and ALP were measured. Serum zinc was measured in fasting status by spectrophotometery.

    Results

    Prevalence of zinc deficiency in hemodialysis patients was 65%. In hemodialysis patients no significant correlation was detected between serum zinc and PTH. There was also no significant correlation between serum zinc and calcium، phosphorus، ALP and albumin. However in hemodialysis patients there was a significant correlation between serum albumin and PTH.

    Conclusion

    In hemodialysis patients there was no significant correlation between serum zinc levels and serum PTH.

    Keywords: Hemodialysis, Parathormon (PTH), Zinc
  • Mahdy Hassanzade Deluei, Mohammad Taghi Shakeri, Niloofar Sedghi, Solmaz Poor Gonabadi, Fatemeh Oraei Ghoddoosi, Maral Amini Pages 170-176
    Introduction
    Hypertension has a high incidence and has several complications. Many studies have been done to reduce these complications. In recent years one of the important factors in hypertensive patients has been albuminuria. Essential hypertension produces clinical proteinuria and a significant reduction in renal function in many patients. The advent of more sensitive method to quantifies the urinary albumin extraction has revealed higher frequency of micro-albuminuria in patients with hypertension than in normotensive population. This wide variability in the incidence of micro-albuminuria in these studies may be related to the severity of hypertension، selection criteria، racial difference and، in some cases، to smaller number of patients studied. It can be different in men and women and also in separate periods of sexual hormone function in women.
    Materials And Methods
    Three groups of hypertensive women including premenopausal، postmenopausal and hysterectomic referred to Ghaem hospital were selected. Sample size was 125 (for premenopausal 50، postmenopausal 50 and hysterectomic 25). Morning urine analysis of albumin was done by ELISA test.
    Results
    Mean age was 50. 1±10. 24 years old. Mean duration of hypertension was 6. 6±4. 78 years. Mean level of albuminuria was 20. 72±21. 89. There was no significant difference between three groups for albuminuria (p=0. 081)، but there was a statistical difference between premenopausal and hysterectomic patients (p<0. 001).
    Conclusion
    It could be said that lack of sexual hormones may be influential for increasing of albuminuria.
    Keywords: Albuminuria, hypertension, hysterectomy, Premenopausal
  • Hasan Mahmoodi Nesheli, Naimeh Nakhjavani, Peyman Eshraghi Pages 177-181
    Introduction

    Thalassemia is the most common genetic disorders in the world. There are more than 20. 000 beta thalassemia major patients in Iran. Most parts of the world، including Iran، apply a national program of thalassemia prevention. In our country، prenatal diagnosis and pregnancy termination has been an effective program in this area. But some studies do not consider this method appropriate. The aim of this study was to evaluate the attitude of thalassemia minor couples having a thalassemia major fetus.

    Materials And Methods

    This study was done on 65 thalassemia minor couples having a thalassemia major fetus from January 2008 till February 2009 and both couples answered the questionnaire in a quiet place without a questioner (a person asking question).

    Results

    The ages of mothers and fathers were 17 to 35 years (24±4. 65 years) and 22 to 39 years (30. 36±5. 23) respectively. All couples except one attempted abortion and all of them were upset of having a thalassemia major fetus.

    Conclusion

    Although the legal abortion with the approval of religious leaders as long as 16 weeks of gestational age is performed in Iran، and in our study 98. 4% of cases had attempted abortion awared of thalassemia major person’s future، but all families were hurt with the happened insident. So، further investigations should be done for the couples’ complications. It is recommended to reduce the physical and psychological complications of couples using PGD method rather than CVS.

    Keywords: Beta thalassemia major, Beta thalassemia minor couples, Iran, Legal abortion
  • Mohammad Javad Saeedi Borujeni, Mehdi Khodamoradi, Hossein Haghir Pages 182-186
    Introduction
    Bilateral basal ganglia abnormality، especially in globus pallidus، is a rare disorder of young childhood that can result in variety of problems such as speech disorders. Case report: A 7. 5 -year-old male child was referred by multiple problems such as disorders of gag reflex and swallowing، voice tremor، monoton speech and weakness of mastication muscles. The patient''s MRI scan revealed bilateral focal lesions in the globus pallidus with unclear reason. He had failed to respond to drug treatment، so he went on rehabilitation therapy when his problem progressed.
    Conclusion
    Because of their association with cerebral cortex، especially with Broca''s area، the basal ganglia can influence the motor features of speech. Probably in the present patient، disturbances in the circuits between the basal ganglia and the language motor area of the cerebral cortex resulted in motor speech disorders. However، more investigations needed to be done.
    Keywords: Basal ganglia, Globus pallidus, speech disorders