فهرست مطالب
نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال یازدهم شماره 6 (پیاپی 47، شهریور 1392)
- تاریخ انتشار: 1392/06/16
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحه 404پیش زمینه و هدفایمنی بیمار هسته مرکزی مراقبت های با کیفیت بالا است و حفظ آن منجر به موفقیت در دسترسی به نتایج درمان می شود. هدف این مطالعه تعیین وضعیت ایمنی بیماران در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های شهر ارومیه از دیدگاه پرستاران بود.مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی-همبستگی، 167 پرستار شاغل در بخش های ویژه بیمارستان های آموزشی و غیر آموزشی شهر ارومیه با روش تمام شماری شرکت کردند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های روا و پایا شده ی وضعیت ایمنی بیمار استفاده شد. داده ها توسط آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هانتایج مطالعه نشان داد که اکثریت پرستاران وضعیت ایمنی بیماران در بخش مراقبت ویژه را در سطح خوب ارزیابی کردند. نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که بین بیمارستان های آموزشی و غیرآموزشی از نظر وضعیت ایمنی بیماران تفاوت آماری معنی داری وجود ندارد (13/0= P).بحث و نتیجه گیریبخش های مراقبت ویژه یکی از بخش های حساس بیمارستان از نظر بروز عوارض و خطاها حین ارایه خدمات درمانی و مراقبتی به بیماران می باشد که با آشنایی و رعایت استانداردهای مراقبتی توسط پرستاران می توان بروز خطاها و عوارض را به حداقل رساند تا سلامتی بیماران حفظ و ارتقاء یابد.
کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه، ایمنی بیمار، پرستار -
صفحه 410پیش زمینه و هدف
مرگ مفهوم اساسی است که با ما انسان ها بوده و می تواند سبب اضطراب شود. ادبیات پژوهشی حاکی از آن است که بعضی حرفه های حوزه پزشکی با این موضوع کشمکش اساسی دارند. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رابطه و پیش بینی میزان امید دانشجویان پرستاری از طریق وسواس مرگ و اضطراب مرگ انجام شده است.
مواد و روش هابرای نیل به این هدف 175دانشجوی پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (101 دختر و 74 پسر) به عنوان نمونه به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و با پرسش نامه های مقیاس وسواس مرگ، پرسش نامه اضطراب مرگ و پرسش نامه امید اسنایدر ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته هانتایج نشان داد که امید با نشخوار مرگ، سلطه مرگ، عقاید تکراری مربوط به مرگ و اضطراب مرگ رابطه منفی معنی داری دارد. همچنین بین اضطراب مرگ با نشخوار مرگ، سلطه مرگ و عقاید تکراری مربوط به مرگ رابطه مثبت معنی داری وجود داشت. از بین متغیرهای پژوهش، اضطراب مرگ و عقاید تکراری مربوط به مرگ 8/22 درصد از واریانس امید را تبیین نمود.
بحث و نتیجه گیرینتایج این پژوهش ضرورت باز شناسی نقش امید در پیش بینی کاهش نگرش نسبت به مرگ را در بین دانشجویان پرستاری مورد تاکید قرار می دهد.
کلیدواژگان: وسواس مرگ، اضطراب مرگ، امید، دانشجویان پرستاری -
صفحه 419پیش زمینه و هدفحدود 10 درصد از نوزادان نارس به دنیا می آیند و بستری شدن آن ها امری اجتناب ناپذیر است. این مسئله می تواند منبع قابل توجهی از استرس برای والدین باشد. به علاوه والدین دانش و آگاهی کافی در مورد نوزاد نارس و نقش والدینی خود در بخش مراقبت های ویژه را ندارند. این مشکلات می تواند منجر به اختلال در مهارت های تعاملی بین والدین و نوزادان آنان شود. پرستاران افرادی هستند که می توانند با ارائه ی مراقبت های خانواده محور از این مشکلات پیشگیری نمایند. هدف ما از این مطالعه تعیین تاثیر برنامه ی توانمندسازی والدین نوزادان نارس به عنوان مداخله ای خانواده محور بر عقاید آنان در مورد نوزاد نارس و نقش والدینی خود در بخش مراقبت های ویژه بود.
مواد و روش هااین مطالعه، طرحی نیمه تجربی، از نوع فقط پس آزمون با گروه کنترل بود که در مورد 65 خانواده دارای نوزاد نارس در سال 1389 و در بخش های مراقبت ویژه و نوزادان پرخطر در دو بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا شد. نمونه گیری پژوهش، به صورت در دسترس انجام شد و والدینی که سن بالای 18 سال و سواد در حد راهنمایی و بالاتر داشتند و نوزادان آن ها در همان بیمارستان و در سن حاملگی کمتر از 37 هفته به دنیا آمده بودند، وارد مطالعه شدند. والدین گروه تجربه، اطلاعاتی راجع به فعالیت های رفتاری و ظاهر و ویژگی های نوزادان نارس و چگونگی ایفای بهتر نقش والدینی در شرایط بستری نوزادشان در بخش مراقبت های ویژه و پس از ترخیص را از طریق آموزش شفاهی چهره به چهره در بخش، مواد کتبی شامل کتابچه ی راهنما و فایل صوتی موجود در لوح فشرده یا به شکل بلوتوث به موبایل، دریافت نمودند. جهت اندازه گیری عقاید والدین از پرسشنامه ی استاندارد عقاید والدین در بخش مراقبت های ویژه نوزادان استفاده شد.یافته هاعقاید مادران در مورد نقش والدینی خود و ویژگی ها و رفتارهایی که از نوزادشان در زمان بستری انتظار داشتند، در گروه برنامه توانمندسازی والدین (09/5 ± 27/23 M: )، در مقایسه با عقاید مادران گروه کنترل (99/4 ± 23/19 M: )، بالاتر بود (001/0 p <)؛ عقاید پدران در مورد نقش والدینی خود و ویژگی ها و رفتارهایی که از نوزادشان در زمان بستری انتظار داشتند، در گروه برنامه توانمندسازی والدین (34/4 ± 24 M: )، در مقایسه با عقاید پدران گروه کنترل (66/4 ± 2/17 M: )، بالاتر بود (001/0 p <).بحث و نتیجه گیرینتایج این پژوهش نشان داد که برنامه ی توانمندسازی والدین می تواند مراقبت خانواده محور مناسبی باشد که عقاید آن ها در مورد نقش والدینی خود و ویژگی ها و رفتارهایی که از نوزادشان در زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه انتظار دارند را بهبود بخشد.
کلیدواژگان: پرستاری خانواده محور، نوزاد نارس، والدین، بخش مراقبت های ویژه نوزادان -
صفحه 428پیش زمینه و هدفاضطراب شایع ترین واکنش عاطفی زنان در طی زایمان بوده و عوارض نامطلوبی بر جنین و مادر بر جای می گذارد. رایحه درمانی با خوشایند سازی زایمان می تواند به بهبود پیامد زایمان منجر شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر استنشاق و حمام پا با اسانس گل رز بر اضطراب حین زایمان انجام شده است.
مواد و روش هااین مطالعه کارآزمائی بالینی تصادفی، بر روی80 زن باردار نخست زای بستری در بلوک زایمان بیمارستان شهید اکبرآبادی انجام شد. افراد به روش گمارش تصادفی به گروه مداخله (40نفر) و کنترل (40نفر) تقسیم شدند. در گروه مداخله، استنشاق و حمام پا با اسانس گل رز به مدت 10 دقیقه یک بار در ابتدای فاز فعال و بار دوم در ابتدای فاز انتقالی انجام شد.
یافته هااضطراب حین زایمان با خط کش دیداری- عددی اضطراب(VASA) قبل و بعد از هر مداخله ارزیابی گردید. در گروه کنترل، مادران مراقبت های روتین را دریافت کردند. قبل از مداخله سطح اضطراب هر دو گروه یکسان بود. پس از مداخله اول نمره اضطراب گروه آزمون به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش داشت (001/0 P<). نمره اضطراب گروه آزمون قبل و بعد از مداخله به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کمتر بود(001/0 P<).
بحث و نتیجه گیریبا توجه به نتایج تحقیق، رایحه درمانی با اسانس رز در کاهش اضطراب فاز فعال زایمان زنان نخست زا موثر است، انجام آن در کلیه مراکز آموزشی و درمانی کشور به عنوان شیوه ای بی خطر، کاربردی، کم هزینه و قابل اجرا توسط ماماها در حین زایمان توصیه می شود.
کلیدواژگان: رایحه درمانی، رز، اضطراب، فاز فعال زایمان، نخست زا -
صفحه 434پیش زمینه و هدف
خطاهای پزشکی یکی از چالش های مهم تهدید کننده ی نظام سلامت در تمامی کشورها است. با توجه به نقش پرستار به عنوان کلیدی ترین عضو مراقبت در سیستم درمانی و اهمیت پیشگیری از بروز خطاهای کاری، بررسی تجربه پرستاران از خطاهای کاری و گزارش دهی آن ها حائز اهمیت بسزایی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تجربه پرستاران از گزارش خطاهای کاری طراحی و اجرا گردیده است.
مواد و روش هااین پژوهش یک مطالعه کیفی است. جهت بررسی تجارب پرستاران از فرآیند گزارش دهی خطاهای کاری، 50 جلسه«مصاحبه انفرادی نیمه ساختار یافته» از پرستاران کارشناس و بالاتر شاغل در دو بیمارستان آموزشی درمانی ارومیه برگزار شد. اطلاعات با استفاده از آنالیز محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته هابا توجه به نتایج چهار طبقه اصلی استخراج شد که عبارت بودند از: الف) روند گزارش دهی خطاهای پرستاری، ب) برخورد با گزارش دهی خطاها، ج)عوامل موثر در ارتکاب خطا، و د) پیشنهادات برای کاهش خطا.
بحث و نتیجه گیرییافته های این مطالعه نشان داد که گزارش خطای کاری در بین پرستاران بسیار کمتر از میزان واقعی آن می باشد. از جمله دلایل آن به فقدان بازخورد مناسب در این خصوص و بی اعتمادی پرستاران به سیستم، واکنش نامناسب سازمان و مدیران نسبت به فرد خطاکار، عدم تناسب واکنش مدیران با شدت خطا، ترس از قوانین و از دست دادن شغل اشاره شد. مهم ترین عوامل موثر در بروز خطاهای کاری عبارت بودند از: کم تجربگی پرستاران، بار کاری، شیفت های کاری متعدد، ضعف آگاهی و دانش پرستاران.
کلیدواژگان: خطای کاری، پرستاران، مطالعه کیفی -
صفحه 443پیش زمینه و هدفدانش داروشناسی اهمیت بسزائی در آموزش پرستاری دارد و فراگیری مناسب آن توسط دانشجویان نقش مهمی را در کسب مهارت های مراقبت دارویی در آینده کاری آن ها ایفا می نماید. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی، علل ضعف دانش داروشناسی و راهکارهای مناسب جهت رفع آن انجام شد.مواد و روش هااین مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی بوده و با شرکت تمام دانشجویان سال های دوم، سوم و چهارم پرستاری (جمعا 197 نفر) انجام شد. داده ها توسط یک پرسشنامه پژوهشگر ساخته جمع آوری گردید و نهایتا توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها9/86درصد از دانشجویان پرستاری ابراز داشتند که در دانش داروشناسی خود ضعف دارند که از این میان قریب به 95درصد آنان ضعف خود را متوسط به بالا ذکر نمودند. از میان علل احتمالی این ضعف نیز حجم بالای مطالب مربوط به داروشناسی و ارائه آن در یک ترم به عنوان مهم ترین عامل ضعف اشاره گردید. به تناسب این امر ارائه این درس در ترم های متوالی به عنوان بهترین راهکار برای رفع این ضعف انتخاب شد.
بحث و نتیجه گیریبا توجه به اذعان اکثریت دانشجویان به ضعف خود در درس داروشناسی و برآورد میزان آن در حد متوسط به بالا و شناخت علل آن از یک سو و اهمیت این دانش در آموزش پرستاری و تربیت پرستارانی توانمند جهت ارائه مراقبت های دارویی از سوی دیگر لازم است که راهکارهایی جدی جهت رفع این نقص و بهبود یادگیری داروشناسی در دانشجویان پرستاری در پیش گرفته شود.
کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، داروشناسی، آموزش پرستاری -
صفحه 453پیش زمینه و هدف
ارتباط ضعیف مابین مراقبین سلامتی از جمله عوامل خطری است که در برنامه پایش خطاهای دارویی و خطاهای مربوط به خطوط وریدی همیشه مدنظر سیستم های مراقبت سلامتی قرار می گیرد. یکی از مواقعی که ارتباط و انتقال اطلاعات نقش محوری در ارتقاء ایمنی بیمار بازی می کند هنگام تعویض نوبت کاری پرستاران است که انجام صحیح آن در قالب یک دستورالعمل استاندارد و مدون باعث ارتقاء عملکرد مراقبتی پرستاران در حوزه ایمنی و پیشگیری از وقوع خطاهای دارویی و مراقبت بهتر از خطوط وریدی توسط پرستاران می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اجرای دستورالعمل مدون تحویل نوبت کاری پرستاری بر عملکرد ایمن پرستاران در حیطه مراقبت های مرتبط یا خطوط وریدی و دادن داروها در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.
مواد و روش هااین پژوهش یک طرح نیمه تجربی یک گروهی قبل و بعد با شرکت 56 پرستار شاغل در بخش های ویژه بیمارستان قائم(عج) بود که به روش آسان انتخاب شدند. میزان عملکرد مراقبتی پرستاران در حیطه مراقبت های مرتبط با دادن داروها در حوزه ایمنی قبل و بعد از اجرای دستورالعمل مدون نوبت کاری با سیاهه ارزیابی عملکرد مراقبتی پرستاران که روایی و پایایی آن با شاخص روایی محتوی و توافق مشاهده گران (95/0 = r) تایید شده بود، جمع آوری گردید.
یافته هامقایسه میانگین نمره کل عملکرد مراقبتی پرستاران در دو مرحله قبل و بعد از مداخله با آزمون تی زوج نشان داد بین دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود دارد(001/0> p). نتایج آزمون ویلکاکسون نشان داد که این تفاوت معنی دار در هر2 حیطه مراقبت های پرستاری مرتبط با دادن داروها و مراقبت از خطوط وریدی وجود داشت.
بحث و نتیجه گیریتهیه، تدوین و اجرای یک روش قانونمند، جامع و کاربردی جهت انتقال اطلاعات مراقبتی بیمار در قالب یک دستورالعمل استاندارد تحویل نوبت کاری باعث کاهش بروز خطاهای دارویی می شود.
کلیدواژگان: تحویل نوبت کاری پرستاری، ایمنی بیمار در بخش های ویژه، عملکرد مراقبتی پرستاران، خطای دارویی -
صفحه 461پیش زمینه و هدفدر جهان امروزی یادگیری الکترونیکی به عنوان یک ابزار کسب دانش، به سرعت در حال گسترش، توسعه و تحول است. در سال های اخیر، استفاده از فناوری های برخط در آموزش، فرصت هایی برای استفاده از شیوه های جدید یادگیری و روش های موثر آموزش فراهم آورده است. با توجه به قابلیت های بالقوه یادگیری الکترونیکی بهره گیری از آن در آموزش علوم پزشکی نیز مورد توجه قرار گرفته اما پیاده سازی آن با موانع هایی همراه است که هدف این تحقیق شناسایی این موانع و ارائه راهکارهای مناسب برای آن می باشد.مواد و روش کاراین مطالعه دارای دو بخش می باشد. در مرحله اول با مرور متون موانع و راهکارهای یادگیری الکترونیکی استخراج شدند. بخش دوم مطالعه به صورت توصیفی-مقطعی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران، اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه تشکیل می دادند. با استفاده از نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختار یافته محقق ساخته ای بود.
یافته هامهم ترین موانع پیاده سازی یادگیری الکترونیکی به ترتیب اولویت بندی پاسخ دهندگان شامل: نبود زیرساخت ها لازم فنی و مهندسی، نبود نگرش لازم و آگاهی کافی، کمبود نیروی انسانی متخصص و نبود نقشه راه مدیریتی می باشد و همچنین راهکارهای ارائه شده شامل: تعیین اهداف طرح های یادگیری الکترونیکی، تعبیه ابزارهای فنی و تعریف مهندسی فرایند و به کارگیری و همکاری متخصصان آموزشی و مهندسین IT می باشد.بحث و نتیجه گیریبا توجه به نتایج بدست آمده ضروری به نظر می رسد زیرساخت های مربوط به سخت افزار، نرم افزار و همچنین تجهیزات شبکه فراهم گردیده و همچنین آگاهی لازم از ویژگی ها، اهداف، مزایا به طور شفاف برای مدیران آموزشی، اساتید و دانشجویان ایجاد کرده تا نسبت به پیاده سازی آن نگرش مناسب داشته باشند.
کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، موانع پیاده سازی، راهکارها، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه -
صفحه 468پیش زمینه و هدفبه منظور ارزیابی باورهای خود کارآمدی در بیماران مبتلا به سکته قلبی نیاز به وجود ابزاری برخوردار از ویژگی های علمی و مبتنی بر اصول روان سنجی مشهود است. در کشور ما به دلیل فقدان یا کمبود ابزارهایی از این قبیل، اطلاعات زیادی پیرامون باورهای خود کارآمدی در بیماران قلبی در دست نیست. تحقیق حاضر با هدف طراحی ابزار خود کارآمدی اختصاصی بیماران مبتلا به سکته قلبی طراحی شده است.مواد و روش هااین پژوهش یک مطالعه روش شناسی از نوع ترکیبی است که پس از مطالعه منابع و مصاحبه با بیماران مبتلا به سکته قلبی و کارشناسان خبره، بانک سوالات تهیه و پرسشنامه اولیه ساخته، مورد ویرایش و ارزیابی روایی قرار گرفت. برای تقلیل داده ها و گزارش یافته ها روش مولفه های اصلی، از روش تحلیل عاملی و آمار توصیفی و تحلیلی و نرم افزار SPSS 15 استفاده شد.یافته هانتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان دهنده شش عامل با تبین 92/87 درصد واریانس کل و شاخص آزمون کایرز-مایر –اولکین(KMO) 915/0 با مقدار احتمال معنی داری 001/0 بدست آمد. همچنین پایایی ابزار، ضریب آلفای کرونباخ از 45/96 تا 95/98 برای عوامل و 19/99 برای کل ابزار را نشان داد.بحث و نتیجه گیریبر اساس نتایج این مطالعه، ابزار اندازه گیری مقیاس باورهای خود کارآمدی اختصاصی در بیماران مبتلا به سکته قلبی که با 60 عبارت در مقیاس پنج درجه ای لیکرت طراحی شد، دارای اعتبار و پایایی مناسبی جهت اندازه گیری خود کارآمدی اختصاصی در بیماران مبتلا به سکته قلبی است.
کلیدواژگان: طراحی ابزار، سکته قلبی، بیماران، خود کارآمدی -
صفحه 476پیش زمینه و هدفدر بیماران تحت تهویه مکانیکی به دلیل داشتن لوله داخل تراشه، تولید موکوس و ترشحات زیاد می باشد. به همین دلیل ساکشن داخل تراشه در این بیماران امری ضروری است. به منظور تسهیل خروج ترشحات راه هوایی و بهبود تبادلات گازی می توان از روش های فیزیوتراپی قفسه سینه نظیر فشردن قفسه سینه در زمان بازدم قبل از ساکشن داخل تراشه استفاده نمود. این پژوهش به منظور تعیین تاثیر فشردن قفسه سینه در زمان بازدم قبل از ساکشن داخل تراشه بر فشار خون بیماران تحت تهویه مکانیکی انجام شد.مواد و روش کاراین پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی با طرح متقاطع می باشد. نمونه های پژوهش شامل 50 بیمار تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های ولیعصر(عج) و آیت الله موسوی زنجان بودند. نمونه گیری اولیه به روش آسان و مستمر انجام و سپس بیماران به ترتیب ورود به مطالعه به طور تصادفی در یکی از دو گروه مورد بررسی تقسیم شدند. برای هر کدام از بیماران دو مداخله ساکشن داخل تراشه با و بدون فشردن قفسه سینه در زمان بازدم با فاصله حداقل 3 ساعت انجام شد. تکنیک فشردن قفسه سینه به مدت 5 دقیقه قبل از ساکشن انجام شد. فشار خون، 5 دقیقه قبل از ساکشن و 15 و 25 دقیقه بعد از آن اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 16 spss تجزیه و تحلیل شدند.یافته هادر این مطالعه، میانگین فشار خون 5 دقیقه قبل ساکشن با 15 و 25 دقیقه بعد از آن در روش ساکشن داخل تراشه با فشردن قفسه سینه اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0> p). اما در روش ساکشن داخل تراشه بدون فشردن قفسه سینه اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0< p). علاوه بر این، در مقایسه دو روش مذکور بین متغیرهای فوق الذکر تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (001/0 = p).بحث و نتیجه گیرینتایج حاکی از آن بود که انجام ساکشن داخل تراشه با فشردن قفسه سینه در زمان بازدم به صورت معنی داری بیشتر از انجام ساکشن داخل تراشه به تنهایی، موجب بهبود وضعیت فشار خون بیماران تحت تهویه مکانیکی شد. لذا پیشنهاد می گردد که در بیماران تحت تهویه مکانیکی قبل از ساکشن داخل تراشه از تکنیک فشردن قفسه سینه در زمان بازدم استفاده شود.
کلیدواژگان: تهویه مکانیکی، ساکشن داخل تراشه، فشردن قفسه سینه در زمان بازدم، فشار خون
-
Page 404Background and AimsPatient safety is central to high quality care، and keeping it in a standard level can lead to success in accessing the treatment outcomes. This study evaluates the patients'' safety status in intensive care unit of Urmia hospitals from nurses'' viewpoint.Materials and MethodsIn a cross- correlation study، 167 nurses working in the intensive care units of Urmia educational and non-educational hospitals participated in this study by using census sampling method. The data collected by using a valid and reliable patient safety status assessment questionnaire. They were analyzed by descriptive and analytical statistics.ResultsThe results of the study showed that most of the nurses assessed the patient safety status in intensive care units of Urmia hospitals in good level. T test results showed that there isn’t any significant difference the patients'' safety status in education and non-educational hospitals.ConclusionIntensive care unit is a critical part of hospitals because the incidence of any complication or medical error can lead to critical outcomes during offering services to patients. Familiarity with standards of care by nurses can minimize the errors and complications and it can improve patient health.Keywords: Intensive care unit, Patient safety, Nurse
-
Page 410Background and Aims
Death، an inevitable concept that associates with human being all the time، can cause significant anxiety in every individual. Literature suggests that some medical professionals choose the field because of their own inner struggles with the notion of death. The present research aimed to examine the relationship between hope level with death obsession and death anxiety in nursing students.
Materials and Methods175 nursing students (101 females، 74 males) had been chosen through random stratified sampling method from Medical Sciences University nursing college students، and they were assessed by Hope Scale (HS)، Death Obsessive Scale (DOS) and Death Anxiety Scale (DAS). The data was analyzed using correlation and stepwise regression analysis method.
ResultsFindings showed that there was significant negative relationship between hope and death rumination، death dominance، death idea repetition and death anxiety. Also there was significant positive relationship between death anxiety with death rumination، death dominance and death idea repetition. The regression analysis showed that death anxiety and death idea repetition were able to predict 22/8 percent of the variance of hope between nursing students.
ConclusionThe result of this research emphasizes the need for recognizing the role of hope in decreasing negative death attitude.
Keywords: death obsession, death anxiety, hope, nursing students -
Page 419Background and AimsAbout 10 percents of infants are born prematurely and their hospitalization is avoidable in many cases. This event can represent a considerable source of stress for parents. As well as many parents haven’t enough knowledge about premature infants and their own parenting roles in NICU and this new situation. These problems can disrupt the expected development of interactive skills for both parent and infant. Nurses are persons، which can prevent of these problems with planning and implementing family centered cares.ObjectiveOur goal was to study the effects of premature infant''s parent empowerment program in NICU، as a family centered intervention، on their beliefs about parental role and what behaviors and characteristics to expect of their premature infants in NICU.Materials and MethodsA quasi-experimental، posttest-only design with a comparison group was conducted with 65 families with preterm infants from 2010 to 2011 in NICUs in two Hospitals of Tehran University of Medical Science. All mothers and fathers were above 18 years of age and whose infants born at the study sites، below 37 weeks of gestational age. Parents in experiment group received information and behavioral activities about the appearance and behavioral characteristics of preterm infants and how best to parent them via verbal face to face education، audio taped in CD or Bluetooth and written materials. In order to measure the parent’s beliefs about parental role and what behaviors and characteristics to expect of their premature infants in NICU، the 15-item PBS: NICU questionnaire was used.ResultsMothers in the empowerment program group reported significantly higher beliefs about their parental role and what behaviors and characteristics to expect of their infants during hospitalization (M: 23. 27±5. 09) compared with control mothers (M: 19. 23±4. 99) (p<0. 001)، as well as، fathers in the empowerment program group reported significantly higher beliefs (M: 24±4. 34) compared with control fathers (M: 17. 2±4. 66) (p<0. 001).ConclusionProbably، parent’s empowerment program can improve their beliefs about parental role and what behaviors and characteristics to expect of their infants in NICU.Keywords: Family Nursing, Parent Empowerment Program, Infants, Premature, Intensive Care Units, Neonatal
-
Page 428Background and AimsAnxiety in women during labor is the most common emotional reactions and undesirable effects on the fetus and the mother. Aromatherapy with a pleasant fragrance delivery can lead to improved birth outcomes. This study aimed to evaluate the effect of Aromatherapy essential oils of damask rose oil on anxiety of the active phase of labor Nulliparous women.Materials and MethodsThis randomized clinical trial was performed on 80 nulliparous women who were hospitalized in the maternity block of Martyr Akbar-Abadi Hospital for delivery. Groups were divided using randomized assignment to intervention group (n=40) and control group (n=40). In the intervention group، inhalation and foot bath with rose oil was conducted for 10 minutes once at the beginning of the active phase and the second the beginning of the time of transition phase. Anxiety was assessed during labor using visual analogous scale anxiety (VASA) onset of active phase and the second time onset of transitional phase before and after intervention.ResultsBaseline anxiety levels were similar in both groups. After intervention with essential rose oil، the intervention group showed decreased anxiety level comparing to the control group (p<0. 001). Anxiety score in the test group before and after intervention was significantly lower than controls (p<0. 001).ConclusionAroma therapy with essential rose oils in active phase of labor in nulliparous women can reduce anxiety، and it is efficient in desirable delivery، so it can be applied in all educational and health centers in all countries as a way to safe، functional، and low cost way run by midwives.Keywords: Aromatherapy, Rose, active phase, Nulliparous
-
Page 434Background and Aims
Medical errors are one of the major challenges threatening the health system all around the world. Regarding the key role of nurse''s in the health care system and the importance of the error preventing، it is essential that nurses’ experience of error reporting to be reviewed. The present study was designed and carried out to assess nurses'' experience of reporting errors.
Materials and MethodsThis study is a qualitative research. To investigate nurses'' experiences regarding the process of error reporting، semi-structured interviews conducted with 50 nurses who working at two educational governmental hospitals in Urmia. Content analysis was used for data analysis.
ResultsFour main categories extracted in relation to the results in general. These were: a) Error reporting processes، b) dealing with the reported errors، c) factors that facilitate committing the errors، d) Suggestions for reducing the errors.
ConclusionThe findings showed that report of medication errors among nurses is much lower than its actual amount. As reasons for this، nurses pointed to the lack of appropriate feedback and distrust to the system، inappropriate dealing of the managers and the organization with nurse who made the error، the mismatch between intensity of the error and the reaction of the managers، fear from legal punishment and missing the job. The most important factors that affect the incidence of errors were reported: lack of adequate inexperience، workload، multiple work shifts، poor awareness and knowledge of nurses.
Keywords: job errors, nurses, qualitative study -
Page 443Background and AimsThe Knowledge of pharmacology in nursing education is important. So it’s'' learning plays an important role in pharmaceutical care skills in the future of their job. This study was done to survey the frequency، causes، and solutions to overcome on the lack of knowledge of pharmacology in nursing students.Materials and MethodsThis study is a cross – sectional، and it was conducted with all nursery students in second، third and fourth year (n° of students: 197). Data is collected by a questionnaire، and they were analyzed by SPSS (ver. 16) finally.Results86/9% of nursing students expressed that they have little knowledge in their pharmacology and 95% of these students estimated their knowledge above the average. Among the possible causes for this weakness can be; the volume of materials relating to pharmacology and its'' presentation in one term. Offering pharmacology in consecutive semesters was selected as the best solution to overcome this weakness subsequently.ConclusionAwareness of weakness in pharmacology and its'' estimation above average level by the majority of students on the one hand and the importance of pharmacology in nursing education on the other hand as well as its'' role in training of qualified nurses، makes it necessary to seek serious ways to overcome this flaw، and to improve the nursing students'' knowledge on pharmacology.Keywords: Nursing students, Pharmacology, Nursing Education
-
Page 453Background and Aims
Poor communication among health care providers includes risk factors that should always take into account in monitoring of medication errors and intravenous lines. Information exchange happens repeatedly among healthcare providers. An instance of such communication and exchange of information that plays a pivotal role in improving patient safety is during the nursing shift handovers. They should be done in a standard procedure، and they should be documented to improve the performance in the areas of safety and preventing medication errors and intravenous lines. This study was accomplished to investigate the effect of a standardized shift handover protocol on the safe performance of nurses in the areas of care of intravenous lines and medications.
Materials and MethodsThis was a quasi-experimental، one group pretest/posttest study on 56 nurses working in intensive care unit in Qhaem Hospital who were conveniently selected. The safety performance level of nursing care were evaluated before and after implementation of written guideline using self-structured checklist of performance evaluation of nursing care. Validity and reliability of this instrument was determined by Content Validity Index and Inter Rater Reliability (r=0. 95).
ResultsStudy findings revealed that nurses’ mean score on the Safe Practice Evaluation Checklist increased significantly (p<0. 001). Wilcoxon test showed that there is a significant difference in the two areas related to the nursing care of medication and intravenous lines.
ConclusionDevelopment of a rule-based approach، comprehensive and practical standard protocol to transmit crucial and relevant information related to the patient care will improve safe performances of nurses in the area of medication and intravenous lines nursing care.
Keywords: Shift Handover, Patient Safety, Nursing Care, Intensive Care Unit, Medication Errors -
Page 461Background and AimsIn today''s world، e-learning as a knowledge acquisition tool have been developed and changed in a rapidly expanded ways. In recent years، the use of online technologies in education، provided opportunities for new ways of learning as well as effective methods of training. Due to the potentialities of e-learning، its utilization in medical education was taken into serious consideration. But the implementation of e-learning associated with the barriers. the objective of this research is to identify these barriers and to provide appropriate solutions.Materials and MethodsThis study has two parts. In the first step، through the literature reviewing، barriers and their related solution s of previous studies with regard to the e-learning have been extracted. In the second phase، through cross-sectional descriptive study with randomized cluster sampling، we gathered data from administrators، faculty members، and students of Urmia University of Medical Sciences through semi-structured interview.ResultsThe main barriers of implementing e-learning according to the priorities of the respondents included: lack of technical infrastructure، the lack of appropriate attitude and knowledge، the lack of management roadmap. The proposed solutions includes: determining E-learning project’s goals، providing technical tools، reengineering of its related process، cooperation of IT and education professionals.ConclusionAccording to the results، it seems necessary to provide infrastructure hardware، software and network devices. In addition، educational administrators، teachers and students should have the right attitude toward this knowledge according to the its characteristics، objectives، and benefits.Keywords: e learning, barriers to implementation, solutions, Urmia University of Medical Sciences
-
Page 468Background and AimsF or efficient evaluation of their beliefs in patients with heart failure، there is a need to use a tool with scientific principles of psychometrics. In our country because of the absence or lack of such tools، a lot of information about efficacy beliefs in such patients is unknown. The present study aimed to design a specific self – efficacy tool for patients with heart failure.Materials and MethodsThe study methodology is a combined study. After studying the sources and interviews with experts and patients with heart failure، bank of questions and later the questionnaire was developed، and it was assessed for its validity. To analyze the data، factor analysis and descriptive statistics as well as analytical software and SPSS 15 were used.ResultsExploratory factor analysis revealed six factors with 92 / 87% decisive of the total variance. Kaiser-Meyer-Olkin Measure (KMO) showed 915 / 0 with a value of 0 / 001. Cronbach''s alpha coefficient result was 45/96 to 95/98 for the factors، and 19/99 for the whole instrument.ConclusionAccording to the results of this study، a scaled measuring instrument with 60 phrases with five scales can measure self – efficacy in patients with myocardial infarction.Keywords: Self, efficacy, MI, patient, hospital
-
Page 476Background and AimsIn patients undergoing mechanical ventilation because of an endotracheal tube، mucus production and secretion is high. Because endotracheal suction in these patients is essential، chest physiotherapy techniques such as expiratory rib cage compression before endotracheal suctioning can be used as a means to facilitate mobilizing and removing airway secretion and improving alveolar ventilation. This study was carried out to determine the effect of expiratory rib cage compression before endotracheal suctioning on arterial blood pressure in patients receiving mechanical ventilation.Materials and MethodsThis study was a clinical trial study with a crossover design. The study sample included 50 mechanically ventilated patients hospitalized in intensive care wards of hospitals of Valiasr and Ayatollah Mousavi educational hospitals in Zanjan. Subjects were selected with consecutive sampling and randomly allocated to grope 1 or 2. The patients received endotracheal suctioning with or without rib cage compression; with a minimum 3 hours interval between the two interventions. Blood pressure was measured 5 minutes before، and 15، 25 minutes after endotracheal suctioning. The 2 measurement periods were carried out on the same day. We measured the blood pressure 5 min before suctioning، 15 and 25 min after suctioning. To analyze the data، SPSS16 was used.ResultsThere was significant differences in the mean blood pressure between 5 minutes before as compared with 15 and 25 min after endotracheal suctioning in rib cage compression method (p<0. 05). There was no significant difference in other method (p>0. 05). Moreover، there was significant differences in the mentioned variables (p=0. 00).ConclusionAccording to the findings، the expiratory rib cage compression before endotracheal suctioning improves blood pressure in patients under mechanical ventilation. So، expiratory rib cage compression before endotracheal suctioning is recommended in the patients.Keywords: Mechanical ventilation, endotracheal suctioning, expiratory rib cage compression, blood pressure