فهرست مطالب
Iranian Journal of War and Public Health
Volume:5 Issue: 19, 2013
- تاریخ انتشار: 1392/02/25
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 6-11مقدمه و هدفپژوهش ها نشان می دهند که جانبازان در معرض رفتار های پرخطر و استفاده از مواد مخدر هستند که عوارض جبران نا پذیری بر ابعاد مختلف سلامت آنان و خانواده شان بر جای می گذارد، برنامه های کاهش آسیب انجام شده در کلینیک های بیماری های رفتاری (مثلثی) می تواند موجب حفظ و ارتقای شاخص های سلامت و کیفیت زندگی این افراد گردد. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی تاثیر برنامه کاهش آسیب در کلینیک های بیماری های رفتاری (مثلثی) بر ابعاد سلامت و کیفیت زندگی جانبازان بوده است.مواد وروش هااین مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بود که در دو گروه آزمایش و شاهد در سال 1390 و 1391 انجام شد.. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و آزمون استاندارد «اس اف 36» استفاده شد، تحلیل داده های به دست آمده توسط روش های آمار توصیفی و تحلیلی انجام گردید.نتیجهنتایج آزمون در هشت بعد در دو گروه نشان داد که مقادیر سطح معنی داری در مقیاس های عملکرد جسمانی=0.001، نقش جسمانی= 0.128، درد بدنی= 0.028، سلامت عمومی= 0.046، شادابی= 0.042، نقش احساسی= 0.147، عملکرد اجتماعی= 0.001 و سلامت روانی= 0.037 بوده است.
بحث: برنامه کاهش آسیب به اجرا درآمده در کلینیک های بیماری های رفتاری (مثلثی) موجب بهبود و ارتقای ابعاد سلامت و کیفیت زندگی جانبازان می گردد که می توان با انجام ساز و کارهای گسترده تر، موجب کاهش بروز بیماری های پر خطر در جانبازان و خانواده شان شد.
کلیدواژگان: ارزیابی، برنامه کاهش آسیب، جانبازان -
صفحات 12-19هدفپژوهش حاضر، به منظور بررسی پیامدهای روانی- اجتماعی بمباران شیمیایی بر آسیب دیدگان آن در شهر سردشت به روش کیفی انجام گرفته است.روشپژوهش حاضر یک تحقیق کیفی(از نوع تفسیری) می باشد و جامعه آماری آن کلیه آسیب دیدگان بمباران شیمایی سردشت بودند. نمونه شامل 15 مرد و 15 زن بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای بررسی پیامدهای روانی – اجتماعی بمباران شیمیایی بر آسیب دیدگان از افراد نمونه مصاحبه نیمه ساختاریافته گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مقوله بندی و دسته بندی داده ها استفاده شد.یافته هانتایج نشان می دهد که شکایت هایی شامل؛ عدم احساس امنیت، وابستگی عاطفی، عصبانیت، اختلالات شخصیتی، پرخاشگری در روابط اجتماعی، کاهش تعاملات اجتماعی و نارضایتی شغلی در طیف وسیعی از آسیب دیدگان مشاهده می شود.نتیجه گیریبمباران شیمیایی باعث بوجود آمدن پیامدهای منفی روانی – اجتماعی به طور گسترده در آسیب دیدگان آن شده است و این افراد نیازمند مداخلات حمایتی از سوی مردم و نهادهای مردمی هستند.
کلیدواژگان: پیامدهای روانی، اجتماعی، بمباران شیمیایی، آسیب دیدگان، روش کیفی -
صفحات 20-27مقدمههدف و معنای زندگی از مهم ترین موضوعات دینی،مدیریتی،فلسفی و روانشناختی است..داشتن معنا وهدف در زندگی نشان دهنده سلامت روان است و باعث افزایش توانایی فرد در انجام کارها می شود.هدفهدف این مطالعه بررسی رابطه بین هدف در زندگی و سلامت عمومی در ایثارگران و مردم عادی است.روش کارمطالعه حاضر بر اساس هدف،پژوهش نظری و بر اساس نحوه جمع آوری اطلاعات از نوع توصیفی(همبستگی)است که از اسفند ماه سال 1389 تا اواخر اردیبهشت 1391 انجام شد..جامعه آماری،شامل دو گروه جامعه ایثارگران(154نفر) و مردم عادی(145نفر) بود که از میان تمام ایثارگران در منطقه شهرستان گیلانغرب و سرپل ذهاب از توابع استان کرمانشاه به صورت نمونه گیری آسان با استفاده از نمونه در دسترس انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل دو پرسشنامه هدف در زندگی کرامباف و ماهولیک (PIL) و پرسشنامه سلامت عمومی(GHQ)Goldberg بود.داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS وآمار توصیفی و آزمون های همبستگی اسپیرمن وآنالیز واریانس مورد تحلیل قرار گرفت.یافته هادر این پژوهش میانگین نمره هدف در زندگی ایثارگران(81±11.85) بالاتر از مردم عادی بود(8.45±76)،اما نمره سلامت عمومی مردم عادی (47.47±9.87) بالاتر از ایثارگران(40.12±7.57) نشان داده شد. نمره هدف در زندگی و سلامت عمومی دو گروه رابطه معنی داری مشاهده شد که این رابطه در مردم عادی بیشتر بوده است(r=0.61،p<0.001).نتیجه گیریدر این مطالعه وضعیت امید به زندگی و سلامت عمومی در ایثارگران بیشتر از مردم عادی است.وضعیت سلامت عمومی در هر دو گروه نسبت به نقطه برش بیشتر است و این لزوم توجه جدی سیاستگذاران جامعه را نسبت به ارتقای وضعیت سلامت عمومی افراد جامعه می طلبد.
کلیدواژگان: هدف در زندگی، سلامت عمومی، جانباز، کرمانشاه -
صفحات 28-37زمینهآنتروپومتری علم اندازه گیری ابعاد مختلف بدن و استفاده از اطلاعات به دست آمده در تعیین شکل و اندازه محل کار و ابزار و وسایل مورد استفاده در زمینه های مختلف صنعتی، آموزشی و زندگی روزانه می باشد.هدفهدف از این مطالعه تعیین ابعاد آنتروپومتریک کاربران پاراپلژیک صندلی چرخدار و همچنین تعیین اختلالات اسکلتی عضلانی در اندام فوقانی نمونه مورد نظر می باشد.روشاین یک مطالعه مقطعی می باشد، جامعه ایرانی مورد مطالعه در این پژوهش را 90 نفر از کاربران مرد پاراپلژیک صندلی چرخدار در سطح شهر تهران که در محدوده سنی 25تا55 سال قرار دارد تشکیل می دهد. نمونه گیری به صورت غیره احتمالی ساده انجام گرفت و برای تحلیلهای آماری از نرم افزار SPSS16 استفاده شد.نتایجنتایج این مطالعه نشان داد که طول قد کاربران ویلچر7.12 ± 131.46 سانتیمتر و ارتفاع نشسته در آنها6.75 ± 78.4سانتیمتر می باشد، این مطالعه نیز نشان داد که بیشترین اختلالات اسکلتی با 28.4%مربوط به شانه راست و کمترین آن مربوط به گردن با 17.4%می باشد. آزمون اسپیرمن رابطه معنی داری را بین سن و دردگردن (0.01Pvalu=) ودردگردن با مدت زمان استفاده از ویلچر در روز (0.03 P=) نشان داد.وهمچنین این مطالعه نشان داد کاربران ویلچرهای دستی ایرانی نسبت به جمعیت هلندی قدی کوتاهتر و بدنی پهن تر دارندنتیجه گیریابعاد بدنی، اطلاعات ارزشمندی را برای طراحی فضای کاری، سطح کار و طراحی تجهیزات محیطی مانند صندلی چرخدار در اختیار طراحان و مهندسین قرار می دهد. ونتیجه ی این امر تولید محصولاتی می باشد که بر پاییه ارگونومی طراحی شده اند و راحتی و قابلیت استفاده بیشتر دارند.
کلیدواژگان: آنتروپومتری، ابعاد بدنی، صندلی چرخدار، پاراپلژی، ارگونومی -
صفحات 38-46هدفاین مطالعه با هدف شناخت اثر بخشی روش ایمن سازی در مقابل استرس برکاهش نشانگان استرس پس از سانحه در جانبازان جنگ ایران، انجام شد.روشروش تحقیق نیمه تجربی بود، به این منظور 30 جانباز مبتلا به PTSD انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15نفر) وگروه کنترل (15نفر) جایگزین شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسش نامه PCL بود که بصورت پیش و پس آزمون اجرا شد. پس از پیش آزمون، گروه آزمایش 8 جلسه آموزش ایمن سازی در مقابل استرس را دریافت کردند. داده های بدست آمده با روش تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته هانتایج پژوهش نشان داد که مداخله با روش ایمن سازی در مقابل استرس در مقایسه با گروه کنترل موجب کاهش نشانگان عمومی PTSD و کاهش علائم اجتناب و برانگیختگی در جانبازان شد. ولی این روش بر روی علائم تجربه مجدد در جانبازان موثر نبود.نتیجه گیریبا توجه به اثر آموزش ایمن سازی در مقابل استرس بر کاهش علائم PTSD، پیشنهاد می شود به منظور کاهش علائم اجتناب و برانگیختگی اختلال استرس پس از سانحه در جانبازان از روش فوق در مراکز درمانی استفاده شود.
کلیدواژگان: ایمن سازی در مقابل استرس، استرس پس از سانحه، جانبازان -
صفحات 47-52زمینهپنجه مصنوعی یکی اجزاء کلیدی پروتز اندام تحتانی محسوب شده و نقش مهمی را در راه رفتن فرد دارای قطع عضو ایفا می کند. توجه به نیاز های فرد دچار قطع عضو منجر به گسترش روزافزون انواعی از این پروتزها با قابلیت ذخیره انرژی شده است. در حالی که مطالعات متعددی به بررسی سینتیکی و سینماتیکی این پروتزها پرداخته اند تحقیقات معدودی در زمینه تعیین خواص مکانیکی این پنجه های پروتزی صورت گرفته است.هدفهدف از انجام این مطالعه تعیین سفتی پنجه پروتزی فلکس فوت در ناحیه پاشنه و جلوی پنجه و ارائه مدل الاستیک خطی حاکم بر رفتار نیرو- تغییرشکل در این نواحی بود.مواد و روش هامطالعه از نوع موردی بوده که در ابتدا راه رفتن یک فرد سالم ارزیابی و حداکثر نیروی برابر با 800 نیوتن جهت بارگذاری پنجه پروتزی تعیین گردید. سپس آزمون مکانیکی نیرو- تغییرشکل با استفاده از ماشین تست کشش بر یک نمونه پنجه پروتزی فلکس فوت در دو ناحیه پاشنه و جلوی پنجه انجام شد. منحنی نیرو- تغییر شکل رسم و مدل خطی به نمودارها برازش شد. شیب منحنی به عنوان سفتی تعریف گردید.نتیجهمدل خطی با دقت بالایی توانایی تخمین زدن رفتار مکانیکی پنجه را داشت (0.9< R2). سفتی پاشنه برابر با 88.85 و سفتی ناحیه پنجه برابر با 74.54 نیوتن بر میلیمتر بود.
بحث: نتایج این مطالعه نشان دهنده آن است که مدل خطی به خوبی قابلیت پیش بینی رفتار این نوع پنجه را دارا است. بیشتر بودن سفتی پاشنه نسبت به جلوی پنجه ممکن است نشاندهنده عملکرد ذخیره کنندگی بیشتر در پاشنه نسبت به جلوی پنجه می باشد.
کلیدواژگان: قطع عضو، پنجه پروتزی، سفتی، ذخیره انرژی -
صفحات 53-65مقدمه
در حالی که سربازان به طور مستقیم از ضربات ناشی از جنک آسیب می بینند، همسران و اطرافیان آنها قربانیان غیرمستقیم این ضربات هستند. تنیدگی روانشناختی تجربه شده توسط همسران سربازان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه را PTSD ثانوی می گویند.
هدفبا توجه به فقدان ابزار اختصاصی در ایران برای سنجش علائم PTSD ثانوی، پژوهش حاضر با هدف تعیین روایی و پایایی آزمون استرس ضربه ثانوی در نمونه ای از همسران جانبازان انجام شد.
مواد و روش هاجامعه هدف در پژوهش حاضر شامل همسران جانبازان شهر های یزد، اصفهان، نجف آباد و یاسوج بود که حداقل یکی از فرزندان آنها در مدارس شاهد و ایثارگر آن شهرستان مشغول به تحصیل بودند. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای365 نفر از بین جامعه انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش حاضر عبارت بودند از مقیاس استرس ضربه ثانوی، مقیاس سنجش علائم PTSD می سی سی پی و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21). داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، همبستگی پیرسون و آزمون t مستقل تحلیل شدند.
یافته هانتایج تحلیل عاملی تاییدی به منظور ارزیابی روایی سازه نشان داد که مقیاس استرس ضربه ثانوی در خانواده جانبازان ایرانی دارای سه زیرمقیاس مزاحمت، اجتناب و برانگیختگی است و ساختار عاملی آن همانند ساختار عاملی است که در نمونه غیرایرانی وجود دارد. ضریب آلفای کرونباخ نمره کلی مقیاس 0.92=α به دست آمد که نشان از پایایی خوب مقیاس می داد. روایی محتوایی مقیاس توسط کارشناسان آگاه به موضوع تایید شد. همچنین یافته ها نشان داد که این مقیاس دارای روایی همگرا و واگرای مطلوبی است.
نتیجه گیریبا توجه به تایید پایایی و روایی مقیاس استرس ضربه ثانوی در همسران جانبازان، می توان از این مقیاس در پژوهش ها و موقعیت های بالینی، به طور اختصاصی برای سنجش علائم PTSD ثانوی در همسران و مراقبانی که با افراد دارای PTSD زندگی می کنند استفاده کرد.
کلیدواژگان: روایی، پایایی، استرس ضربه ثانوی، جانبازان -
صفحات 66-75زمینه و هدفقطع عضو های اندام تحتانی معمولا به علت ضربه،بیماری های عروقی،دیابت و یا اختلالات مادرزادی ایجاد می شود.افراد دچار قطع عضو، توانایی ایستادن و راه رفتن را با توجه به سطح قطع عضو خود از دست می دهند.تاثیر سطح قطع عضو،نوع قطع عضو و یا علت قطع عضو بر اختلالات بالانس به طور شفاف مشخص نشده است.علاوه بر آن تاثیر قطعات پروتز بر تعادل افراد حین ایستادن مشخص نیست.بنابراین هدف از این مقاله مروری پیداکردن رابطه بین میان فاکتورهای ذکر شده در بالا و اختلالات تعادلی با توجه به تحقیقات موجود می باشد.روشیک جستجوی الکترونیک در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، ISI web of science و Embase از سال 1960 الی 2012 انجام گردید.کیفیت مقالات با استفاده از ابزار Black and Down مورد ارزیابی قرار گرفت.کلمات کلیدی زیر برای جستجو انتخاب گردید: Stability، Prosthesis، Standing، Balance، Prosthesis componentsنتایجبر اساس کلمات کلیدی استفاده شده،100 مقاله پیدا شد که 20 مقاله با توجه به معیارهای انتخاب پذیرفته شدند.امتیاز گزارش دهی،روایی خارجی،روایی داخلی (بایاس)،روایی داخلی به ترتیب بین 4-9، 1-3، 3-5، 2-6 متفاوت بود.نتیجه گیرینتایج این بررسی حاکی از آن است که تعادل ایستادن آمپوته ها به سطح قطع عضو،نوع قطع عضو و علت قطع عضو بستگی دارد.به علاوه خصوصیات پروتز مثل سفتی مچ پروتز بر تعادل داینامیک اثر گذار است. در حالی که تورشن آداپتور هیچ تاثیر مثبتی بر تعادل در حین راه رفتن و چرخش ندارد.توصیه می شود تاثیر سایر قطعات پروتز بر تعادل ایستگاهی سنجیده شود.
کلیدواژگان: تعادل ایستگاهی، پروتز، تعادل، قطعات پروتز
-
Pages 6-11IntroductionStudies show that veterans exposed to high-risk behavior and drug use are not offset the effects on different aspects of their health and their families، harm reduction programs carried out in health clinics Behavioural (triangle) can maintain and improve health indicators and quality of life of these people. The aim of this study was to assess the impact of harm reduction programs in behavioral health clinics (triangle) on the health and quality of life of veterans.Material And MethodsThis study was descriptive analytical with two groups of case and control that was conducted in 2012. For collecting data from demographic questionnaires and standardized tests of «SF-36» was used. To analyze data obtained by the methods of descriptive and analytical statistics were performed.ResultsThe results showed that the P values of two groups of were physical function scales = 0. 001، physical role = 0. 128، bodily pain = 0. 028، general health =0. 046، vitality = 0. 042، emotional role = 0. 147، social function = 0. 001 and mental health = 0. 037.ConclusionHarm reduction programs implemented in behavioral health clinics (triangle) due to improve health dimensions and quality of life that mechanisms can be made larger، thereby reducing the incidence of high risk diseases in veterans and their families.Keywords: Assessment, Harm Reduction Programs, Veterans
-
Pages 12-19PurposeAim of the present research is study of psychic and social consequences of chemical bombarding on the victims of Sardasht City by qualitative method.Method15 men and 15 women of Sardasht City victims were selected as available sampling; and they were interviewed in semi-structured manner. Method of qualitative research is interpretive. Results of the interviews were divided into several categories.ResultsResults show that psychic and social consequences of chemical bombarding on the victims include complaints such as social complaints، psychic complaints، exhaustion problems، economical complaints، characteristic complaints، anger، no safety sensation، emotional interdependent، decrease of social interaction exist in victims.ConclusionResults of the research demonstrate social and psychological problems have higher role in psychic- social consequences of chemical bombarding in ratio with other psychic- social consequences. Finally، we involved in limitations and providing several recommendationsKeywords: psychic, social consequences, chemical bombarding, victims, qualitative method
-
Pages 20-27BackgroundPurpose and meaning of life is most important issues of religious، administrative، philosophical and psychological. Having meaning and purpose in life indicate mental health and cause to increase ability to do things.PurposeThis research aimed to study relationship between the purpose in life and general health in Veterans and ordinary people. Method & Materials: This descriptive correlation study was conducted from March until June 2012. Two groups of population including veterans (154 people) and ordinary people (145 people) that all the veterans were randomly selected in the city area and Gilangharb and Seryal Zahab in Kermanshah province. Research tools were two questionnaires of Krambaf purpose in life (PIL) and General Health Questionnaire (GHQ) Goldberg. date were analyzed using SPSS software، descriptive statistics and spearman correlation and variance analyze test.ResultsIn this study، the mean score of purpose in life of veterans (81 ± 11. 85) was higher than the ordinary people (8. 45 ± 76)، But the mean score of general health in ordinary people (47. 47 ± 9. 87) was higher than the veterans (40. 12 ± 7. 57). The relationship between the score of purpose in life and general health was statistically significant that this relationship was higher in ordinary people (r = 0. 61، p <0. 001).ConclusionIn this study، life expectancy and general health status in veterans is higher than ordinary people. General health status in both groups is higher than the cut-off point so we require the serious attention of policy makers to improve public health.Keywords: purpose in life, general health, veterans, Kermanshah
-
Pages 28-37BackgroundAnthropometry is the science of measuring various dimensions of body. and use of information obtained in determining the shape and size of workplace and tools used in various fields of industry، education and daily life.PurposeThe purpose of this study is determination of the anthropometric characteristics of paraplegia wheelchair users. And also determines the musculoskeletal disorders in the upper extremity in the sampleMethodsThis study was a cross sectional study. Evaluated populations in this study were 90 persons of paraplegia male wheelchair users in Tehran، between 25-55 years old. The Simple non-likely sampling method was done. For statistical analysis SPSS16 software was used.ResultThe results of this study showed that wheelchair user stature is 131. 46 ± 7. 12cm and sitting height is 78. 4 ± 6. 75cm. The study also indicated that most musculoskeletal disorders with 28. 4% related to the right shoulder and lowest musculoskeletal disorders with 17. 4% related to neck. Spearman test indicate the significant relationship between age and neck pain (P=. 01) also between neck pain and duration use of wheelchair for a day was significant relationship (p=. 03). This study showed Iranian manual wheelchair users shorter in height than the Dutch population but has wider body than the Dutch population.Conclusionbody dimension prepared valuable information about designing the work space، work surface and peripheral equipment designing، such as wheelchair for engineers and designers. The outcome of this، Products is that designed based on ergonomics and have more convenience and usability.Keywords: Anthropometry, body dimension, wheelchair, paraplegia, Ergonomics
-
Pages 38-46PurposeThe aim of this study was to know the effectiveness of stress inoculation on decrease of post traumatic stress disorder in Iran- Iraq (Persian Gulf) war.Methodthe research theory was part-experience، for this sake 30 veterans stricken to war related PTSD veterans in mahabad randomly chosen and situated in two experiment group (15 person) and control group (15 person). data collecting was done by PCL questionnaire، which is done before and after the exam. after the pre-exam، the experiment group received 8 stress inoculation training session. data collecting analyzed by analysis of covariance.Resultsthe research consequences revealed that interfering with stress inoculation training in compare with control group cause decreasing of PTSD general signs and decreasing of avoidance and arousal signs. But this theory did not take effect re-experiencing signs after the interfere in veterans.Conclusiontherefore with respect to the effect of stress inoculation training on decreasing the PTSD signs، suggested that for decreasing the post traumatic stress in veterans use the upon theory at medical centers.Keywords: Stress inoculation, PTSD, Veterans, Persian Gulf
-
Pages 47-52BackgroundProsthetic foot is an essential element of lower limb prosthesis، which plays an important role in the amputee gait. There is a growing trend towards development of energy storing prosthetic feet considering the amputee needs during walking. Several researches have focused on kinetics and kinematics of energy storing feet، however little is known about the mechanical properties of these commercial feet.PurposeAssess the mechanical properties of Flex-foot using its force-deformation curve and a linear elastic model.Materials And MethodThis was a case study in which gait of a healthy subject was analysed and maximum force of 800 N was defined as applied load on the prosthetic foot. Load-deformation test was performed on heel and forefoot regions of Flex-foot using a testing machine. A linear elastic behaviour was assumed، and thus the slope of the force-deformation curve was defined as the stiffness.ResultsThe linear elastic model was found relatively appropriate (R2 > 0. 9). The stiffness in heel and forefoot was found to be 88. 85 and 74. 54 N/mm، respectively.ConclusionThe results of this study show that a linear elastic model could predict mechanical behaviour of this foot adequately. The higher stiffness in heel compared to forefoot is an indicator of greater storing capacity in this region.Keywords: Amputation, Prosthetic foot, Stiffness, Energy storing
-
Pages 53-65Background
While warfare victims affected directly by war disasters، their wives and significant others are indirectly suffering from these disasters. Psychological distress that experienced by wives of veterans wit posttraumatic stress disorder definite as secondary trauma.
AimGiven lack of an instrument for evaluating the symptoms of secondary trauma stress in Iran، this study aimed to investigate of validity and reliability of Secondary Trauma Stress Scale in wives of warfare victims.
Methodologywarfare victims’ wives living in Yazd، Esfahan، Najafabad، and Yasujwith at least on children studying at Shahed or Isargar Schools of these cities were the target population in this study. Of this population، 365 subjects were selected by cluster sampling method. The results show that this scale has a good congruent and discriminant validity.
Resultsthe findings of confirmation factor analysis to evaluating of factorial validity revealed that Secondary trauma stress scale have thee subscales including intrusion، avoidance and arousal in war veterans’ families and that the factor structure of this scale is similar to the one applied to non-Iranian subjects. Cronbach''s Alpha was found as 0. 92 showing that the scale have good reliability. The group of wives with high mental health scored less than those with low mental health andthis approved the discriminant validity of the scale. Also، a significantly high correlation was observed amongSecondary Trauma Stress Scale، Mississippi PTSD Scale، and Depression Anxiety Stress Scale (DASS) and this highlights the good convergent validity of the test.
ConclusionSecondary Trauma Stress Scale could be used as a specialized instrument for evaluation of PTSD symptoms in wives and caregivers living with people with PTSD given the approved validity and reliability of thisScale inwar veterans’ wives.
Keywords: Validity, Reliability, Secondary Trauma Stress, warfare victims -
Pages 66-75BackgroundLower limb amputations are caused by trauma، vascular disease، diabetes and congenital disorders. Amputees lose their ability to stand and walk based on the level of amputation. Contribution of the level of amputation، type of amputation، or cause of amputation to balance impairment has not been clearly defined. Furthermore، it is controversial whether prosthetic components influence standing stability or not. Therefore، the aim of this review article was to find the relationship between the above-mentioned factors and balance impairment in the available literature.MethodAn electronic search was done via the PubMed، Embase and ISI web of knowledge data bases from 1960 to 2012. Quality of papers was assessed using the Down and Black tool.ResultsBased on the used keywords، 100 papers were found of which 20 papers were selected in accordance with the selection criteria. The scores of reporting، external validity، internal validity (bias)، internal validity (confounding) varied between 4-9، 1-3، 3-5، 2-6، respectively.ConclusionThe literature review confirmed that standing stability of amputees depends on level of amputation، type of amputation and cause of amputation. Moreover، prosthetic characteristics such as prosthetic ankle stiffness have influences on dynamic stability while torsional adaptor does not have any positive influence on stability during level walking and on turning stability. It is recommended to measure the influence of other prosthetic components on standing stability.Keywords: Stability, Prostheses, Standing, Balance, Prosthesis components