فهرست مطالب
Medical Laboratory Journal
Volume:7 Issue: 3, 2013
- تاریخ انتشار: 1392/06/29
- تعداد عناوین: 12
-
- تحقیقی
-
صفحات 1-8مقدمه
ایجاد مقاومت به داروهای ضد رتروویروسی به یک نگرانی بزرگ در مدیریت کلینیکی افراد مبتلا به HIV-1 تبدیل شده است. در واقع مقاومت در نتیجه جهش در پروتئین های ویروسی که مورد هدف داروهای ضد رترو ویروسی هستند ایجاد می شود.
روش بررسیدر این مطالعه مقطعی نمونه خون 40 بیمار HIV مثبت جمع آوری شد که 20 نفر این بیماران درمان نشده و 20 نفر دیگر حداقل یک سال تحت درمان با داروهای ضد رترو ویروسی بودند. ژنوم ویروس از پلاسما بیماران با استفاده از کیت استخراج شد سپس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن های پروتئاز و آنزیم نسخه برداری معکوس (RT)، تکثیر و تعیین توالی گردید. توالی ژن های مورد بررسی با استفاده از پایگاه Stanford University HIV Drug Resistance Database جهت تعیین زیر واحد و نوع جهش های مرتبط با مقاومت نسبت به داروهای ضد رترو ویروسی صورت گرفت.
یافته هادر بیماران درمان نشده، 15درصد مقاومت نسبت به مهار کننده نوکلئوزیدی آنزیم RT و 20درصد مقاومت نسبت به مهار کننده های غیر نوکلئوزیدی آنزیم RT مشاهده شد و نسبت به داروهای ضد پروتئاز در هیچ یک از بیماران مقاومت مشاهده نگردید. در گروه بیماران تحت درمان، 25 درصد مقاومت نسبت به مهار کننده های نوکلئوزیدی، 20 درصد مقاومت نسبت به مهار کننده های غیر نوکلئوزیدی و 5 درصد مقاومت نسبت به مهار کننده های پروتئاز مشاهده شد.
نتیجه گیریاین مطالعه شیوع بالایی از جهش های مرتبط با مقاومت دارویی در بیماران ایرانی مبتلا به HIV که هرگز تحت درمان قرار نگرفته بودند را نشان داد. اما مقاومت دارویی در بیماران مصرف کننده دارو نسبت به مطالعات صورت گرفته کمتر می باشد.
کلیدواژگان: HIV، مهار کننده نوکلئوزیدی RT، مهار غیر نوکلئوزیدی RT، مهار کننده پروتئاز -
صفحات 9-15زمینه و هدفمطالعات زیادی نشان داده اند که پاپیلوما ویروس نقش مهمی در ایجاد سرطان سرویکس دارد به طوری که عامل 99 درصد سرطان های سرویکس در جهان معرفی شده است. تحقیقات فراوانی در مورد روش تشخیصی مناسب و غربالگری پاپیلوما ویروس در بیماران دارای زگیل تناسلی انجام شده است. هدف از این تحقیق مقایسه تکنیک ملکولی PCR و روش پاپ اسمیر در غربالگری پاپیلوما ویروس در جمعیت مورد مطالعه بوده است.روش بررسیاز مهرماه 1389تا فروردین ماه 1390، تعداد 45 نمونه سواپ واژینال و سرویکس زنان دارای زگیل تناسلی از نظر شناسایی DNA ویروسHPV با استفاده PCR اختصاصی و پاپ اسمیر تحت آزمون قرار گرفتند.یافته هااز 45 نمونه سواپ واژن و سرویکس بیماران دارای زگیل تناسلی، 37 نمونه (2/82%) مثبت گزارش شد. بر اساس نمونه پاپ اسمیر از 45 نمونه 13 مورد (29 %) بدخیمی و 32 مورد (71 %) طبیعی مشاهده شد.نتیجه گیریمیزان شیوع عفونت ویروس HPV در زنان دارای زگیل تناسلی به روش PCR، 2/82 درصد بدست آمد. در حالیکه بر اساس آزمایش شایع غربالگری پاپ اسمیر 29 درصد موارد مبتلا به دیسپلازی سرویکس ناشی از درگیری فرد با پاپیلوما ویروس بود. عدم توافق بین نتایج حاصله از PCR با پاپ اسمیر ناشی از ویژگی و حساسیت پائین روش پاپ اسمیر است. پیشنهاد می گردد جهت بهبود کیفیت غربالگری در افراد دارای زگیل تناسلی در کنار پاپ اسمیر از روش تشخیصی PCR نیز استفاده شود.
کلیدواژگان: ویروس پاپیلومای انسانی، زگیل تناسلی، PCR، پاپ اسمیر -
صفحات 16-23زمینه و هدفاز آن جا که دیابت قندی یکی از عوارض بیماری تالاسمی ماژورمی باشد، کنترل قند خون در این بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است. به دلیل مقادیر بالای هموگلوبین جنینی در این بیماران، اندازه گیری هموگلوبین A1c قابل اعتماد نبوده، اندازه گیری فروکتوزامین به عنوان روش جایگزین، پیشنهاد شده است.روش بررسیمطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر در تابستان 1389 بر روی 33 بیمار تالاسمی ماژور مبتلا به دیابت قندی (21 زن و 12 مرد) انجام شد. میزان قند خون، فروکتوزامین، هموگلوبین A1c، سطح سرمی فریتین و هموگلوبین جنینی اندازه گیری شدند.یافته هادر بیماران زن و مرد به ترتیب میزان قند خون mg/dL103±204 و mg/dL 101±221 (63/0p=)؛ هموگلوبین جنینی 7%±9% و 9%±13% (22/0p=) و سطح سرمی فریتین ng/mL 1534±1744 و ng/mL 1773±3253 (96/0p=) بود. سطح سرمی فروکتوزامین در این بیماران μmol/L 124±442 و میزان هموگلوبین گلیکوزیله 8/1%±9/8% بود و این دو شاخص همبستگی معنی داری را نشان دادند (69/0r= و 01/0p<). میزان قند خون با مقادیر هموگلوبینA1c (75/0 r=و 01/0p<) و فروکتوزامین (54/0r= و 01/0p<) همبستگی معنی داری را به نمایش گذاشت.نتیجه گیریدر بیماران تالاسمی ماژور مبتلا به دیابت قندی با انتقال مکرر خون، مقادیر کمی فروکتوزامین و هموگلوبین گلیکوزیله همبستگی معنی داری داشته و در صورت عدم امکان اندازه گیری هموگلوبین A1c، فروکتوزامین جایگزین قابل قبولی برای آن می باشد.
کلیدواژگان: تالاسمی ماژور، دیابت قندی، هموگلوبین A1c، فروکتوزامین -
صفحات 24-30زمینه و هدفاز شایع ترین کم خونی های هیپوکروم میکروسیت، کم خونی فقرآهن و تالاسمی مینور می باشند که هردو در ایران شایع بوده و تشخیص و افتراق این دو بسیار مهم است. غلظت 25 هیدروکسی ویتامین D نشان دهنده ی وضعیت خونی ویتامین D است. هدف این مطالعه مقایسه سطح سرمی ویتامین D در افراد مبتلا به تالاسمی مینور و کم خونی فقرآهن با افراد سالم به منظوربررسی ارتباط بین کمبود ویتامین D وکم خونی و جذب آهن بود.روش بررسیدر این مطالعه مورد شاهدی، 24 نفر مبتلا به تالاسمی مینور بودند، 20 نفر مبتلا به کم خونی فقر آهن و نیز24 نفر فرد سالم شرکت نمودند. گروه ها بر اساس سن و جنس همسان شدند.آزمایش ویتامین D به روش الایزا، آزمایش فریتین به روش کمی لومینسانس و آزمایش HbA2 به روش کروماتوگرافی ستونی انجام شد.یافته هادرگروه فقر آهن در 75درصد (15 نفر) سطح سرمی ویتامین D پایین، در گروه بتا تالاسمی مینور 8 نفر (3/33 درصد) دارای کمبود ویتامین D و در گروه شاهد در 8/ 45 درصد (11 نفر) سطح سرمی ویتامین D پایین بود.نتیجه گیریبیشترین در صد کمبود ویتامین D در گروه افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن دیده شد. بنابر این یک همراهی و ارتباط بین کمبود ویتامین D وکم خونی دیده می شود. پیشنهاد می شود نسبت به غنی سازی رژیم غذایی و استفاده از مکمل های ویتامین D اقدام گردد و مکمل های ویتامین D و آهن با هم به افراد داده شوند.
کلیدواژگان: کم خونی، تالاسمی مینور، کم خونی فقرآهن، ویتامین D -
صفحات 31-37مقدمهدرماتوفیتوزیس یکی از شایع ترین بیماری های بافت های کراتینی بدن بوده و توسط قارچ های درماتوفیت ایجاد می شود. این بیماری مسری بوده و به همین دلیل میزان شیوع آن در سالن های کشتی و بدنسازی بسیار بالا است. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت این بیماری و ارتقای سطح بهداشتی این سالن ها انجام گردید.روش بررسی540 نمونه مشکوک بوسیله موکت و جاروبرقی از ورزشکاران و سالن ها تهیه شد. برای هر ورزشکار پرسشنامه تکمیل گردید. بررسی نمونه ها با استفاده از روش های تشخیص معمول قارچ شناسی درماتوفیت ها و به وسیله کشت در محیط های تشخیصی و انجام آزمایش های تکمیلی برای شناسایی گونه های مختلف درماتوفیت انجام شد.یافته هادر بین نمونه های گرفته شده از ورزشکاران، 59 کشتی گیر و 11بدنساز به درماتوفیتوزیس مبتلا بودند. ترایکوفایتون تونسورانس (81/28%) و اپیدرموفیتون فلوکوزوم (36/36%) به ترتیب به عنوان مهمترین عوامل درماتوفیتی جدا شده از کشتی گیران و بدنسازان گزارش گردیدند. در نمونه های تشک و سالن ها نیز اپیدرموفیتون فلوکوزوم (5/37%) دارای بیشترین فراوانی بود.نتیجه گیریفراوانی درماتوفیت های انسان دوست در نمونه های ورزشکاران و سالن ها نکته مهمی است که لزوم ارتقا بهداشت سالن ها و انجام آموزش های بهداشتی برای مربیان و ورزشکاران را به اثبات می رساند.
کلیدواژگان: درماتوفیتوزیس، سالن های کشتی و بدنسازی، چالوس -
صفحات 38-45زمینه و هدفشناخت الگوی مقاومت باکتری ها و حساسیت آنها و تلاش جهت یافتن ترکیباتی با طیف اثربخشی گسترده، در کنترل عفونت نقش موثری خواهد داشت. این پژوهش با هدف ارزیابی توانایی ضد باکتریایی نمونه های عسل تولیدی در استان گلستان علیه جدایه های های انتروکوکوس فکالیس انجام گرفت.روش بررسیپس از نمونه برداری، جداسازی و شناسایی جدایه ها، مقاومت آنتی بیوتیکی آنها به روش کربی بائر، تعیین گردید. سپس 7 جدایه انتروکوکسی دارای بیشترین میزان مقاومت چندگانه، گزینش و ارزیابی تاثیرات ضد باکتریایی نمونه های عسل، توسط روش های انتشاری انجام و MIC نیز تعیین گردید..یافته هابیشترین قطر هاله بازدارنده در روش دیسک، 20 و در روش چاهک، 26 میلی متر بود. MIC معادل mg/ml 5/62 برای هر 3 نمونه عسل حاصل گردید.
نتیجه گیریهر 3 نمونه عسل، با وجود مقاومت چشمگیر انتروکوک ها، عملکرد خوبی در بازدارندگی رشد میکروبی در هر 3 روش مورد آزمون داشته و قادر به جلوگیری از رشد آنها بود. با توجه به اثر ضد انتروکوکی نمونه های عسل، گسترش مطالعات و به کار گیری آنها در پاسخ به درمان دیگر عوامل باکتریایی ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژگان: مقاومت چند دارویی، جدایه های انتروکوکوس، عسل، استان گلستان -
صفحات 46-53زمینه و هدفسلیاک یک بیماری خود ایمنی است که از مشخصات آن آسیب وابسته به سیستم ایمنی در بافت مخاطی روده کوچک به دنبال مصرف غذای حاوی گلوتن در بعضی افراد می باشد. برای تعیین آزمایش استاندارد همچنان توافق عمومی موجود ندارد. هدف این مطالعه سنجش حساسیت و ویژگی آزمایش های سرولوژیک آنتی بادی ضد ترانس گلوتامیناز بافتی (TTG) و آنتی بادی ضد اندومیزیال (EMA) و مقایسه با نتیجه ی بیوپسی روده باریک بود.روش بررسیدر یک مطالعه توصیفی- مقطعی از 1825 بیمار مشکوک به ناراحتی های گوارشی همراه با درد شکمی نمونه خون جمع آوری شد. کلیه نمونه ها توسط کیت TTG و EMAبه روش ELISA مورد آزمایش قرار گرفتند. سپس بیماران در دو گروه بررسی شدند. گروه اول افرادی بودند که آزمایش سرولوژی آنها مثبت ولی بافت طبیعی داشتند و گروه دوم بیمارانی که از نظر سرولوژی و بیوپسی روده باریک، بیماری سلیاک در آنها تایید شد.یافته هامقایسه میانگین سطح EMAوTTG بین افراد گروه 1 و 2 نشان داد که میزان سطح این آنتی بادی ها در افراد گروه 2 به طور معنی داری بیشتر است (001/0P ≤). همبستگی مثبتی بین معیار اصلاح شده ی مارش های (Marsh) بیوپسی روده باریک و هردوآزمایش وجود داشت. حساسیت آزمایش هایEMA و TTG برای تشخیص بیماری سلیاک 0/92 درصد و ویژگی آزمایش های EMA و TTG به ترتیب 100 درصد و 5/98 درصد شد.
نتیجه گیریآزمایش سرولوژی EMA- IgA در نقطه برش بیش از 66 همراه با آزمایش سرولوژی TTG-IgA در نقطه برش بیش از 30 می توانند طیف وسیعی از بیماران سلیاکی که نیازمند بیوپسی از بافت روده هستند را تشخیص دهند.کلیدواژگان: سلیاک، ترانس گلوتامیناز بافتی، اندومیزیال آنتی بادی -
صفحات 54-60زمینه و هدفبیماری های اسهالی در بسیاری از کشورهای دنیا به ویژه کشورهای درحال توسعه یکی از عوامل مهم مرگ و میر هستند.در این کشورها به دلیل فراهم بودن شرایط انتقال آلودگی های انگلی (بیماری زا و غیربیماری زا) میزان شیوع بالا می باشد. این مطالعه به منظور تعیین شیوع انگل های مولد اسهال در شهر گرگان طراحی و اجرا شد.روش بررسیاین مطالعه توصیفی مقطعی در 1086 نفر از بیماران مبتلا به اسهال حاد انجام گرفت. برای انجام آزمایش از روش گسترش مرطوب و تغلیظ فرمالین اتر با توجه به دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت استفاده شد.یافته هااز 1086 نفر مورد مطالعه، 197 نفر(1/18%) آلوده به انگل های روده ای، 141 نفر(13%) آلوده به تک یاخته ها و 79 نفر (27/7%) آلوده به کرم های روده ای بودند. میزان شیوع با روش گسترش مرطوب، انتامبا هیستولیتیکا در 69 نفر(4/6%)، ژیاردیا لامبلیا در 27 نفر(5/2%)، انتامباکلی در 15 نفر(4/1%) و کیلوماستیکس مسنیلی در 8 نفر(7/0%) بود. با روش فرمالین اتر، همینولپیس نانا در 26 نفر(4/2%)، تریکواسترنژیلوس در 16 نفر(5/1%) و انتروبیوس ورمیکولاریس در 10 نفر(9/0%) تشخیص داده شد.نتیجه گیریمیزان شیوع بالای انتامبا هیستولیتیکا، نشان دهنده اهمیت آن به عنوان عامل اسهال حاد است. با داشتن اطلاعات در مورد اپیدمیولوژی و بکارگیری روش های تشخیصی سریع می توان به ارتقای بهداشت و سلامت عمومی کمک کرد.
کلیدواژگان: انگل های روده ای، اسهال حاد، گسترش مرطوب، فرمالین اتر، گرگان -
صفحات 61-68زمینه وهدفتوکسوپلاسموز یکی از شایع ترین عفونت های انگلی مشترک بین انسان و حیوانات با پراکندگی وسیع جهانی است. آلوده شدن زنان باردار و ابتلا به توکسوپلاسموز در دوران بارداری در بعضی موارد منجر به مرگ جنین، زایمان زودرس و توکسوپلاسموز مادرزادی می گردد. با توجه به اهمیت توکسوپلاسموزیس مادرزادی و نیاز به انجام مطالعات جدید در این زمینه در شهر زاهدان، این پژوهش انجام شد.روش بررسیدر این مطالعه نمونه های سرم 221 خانم باردار مراجعه کننده به آزمایشگاه مرجع شهرستان زاهدان در سال 1390 جمع آوری و سطح سرمی آنتی بادی های IgG و IgM ضد توکسوپلاسما به روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفتند.یافته ها8/30 درصد از افراد مورد مطالعه IgG مثبت و در 4/1 درصد موارد IgG و IgM هر دو مثبت بودند. با وجود تفاوت آماری بین دو گروه مثبت و منفی، آزمون آماری کای دو تفاوت معنی داری را در بین افراد حاضر در مطالعه از نظر متغیر های مورد بررسی نشان نداد.نتیجه گیری2/69 درصد از خانم های باردار شهر زاهدان از نظر سرولوژی توکسوپلاسموز منفی می باشند، لذا آموزش بهداشت برای حذف عوامل خطر به ویژه در طی دوران بارداری ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژگان: الایزا، آنتی بادی، بارداری، توکسوپلاسما، زاهدان -
صفحات 69-74زمینه و هدفآلودگی های انگلی یکی از مشکلات عمده بهداشتی در جهان محسوب می شوند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه دقت دو روش مستقیم و رسوبی در تعیین فراوانی عفونت های انگلی در متقاضیان کارت بهداشتی شهرستان شاهرود در سال 1390 انجام شد.روش بررسیاین مطالعه از نوع پژوهش های مقطعی است که بر روی 801 نفر متقاضیان کارت بهداشتی انجام شد. از هر فرد در 3 نوبت متوالی (در3روز) نمونه مدفوع(2403 نمونه) تهیه و به دو روش مستقیم (رنگ آمیزی لوگل) و رسوبی فرمالین اتر مورد آزمایش قرار گرفتند.یافته هاتشخیص موارد مثبت آلوده به انگل به خصوص در تشخیص کیست ژیاردیا و آنتامبا کلی به کمک روش فرمالین-اتر بیشتر از روش مستقیم بود.
نتیجه گیریروش فرمالین اتر نسبت به روش مستقیم حساس تر می باشد ولی در شرایطی که در دادن جواب فوریت وجود دارد یا هدف دیدن شکل تروفوزوئیت انگل باشد استفاده از روش مستقیم توصیه می شود.
کلیدواژگان: عفونت های انگلی، کارت بهداشتی، روش مستقیم، روش رسوبی - گزارش کوتاه
-
صفحات 75-79زمینه و هدفانتقال میکروارگانیسم ها به وسیله دست کارکنان مراکز بهداشتی یکی از راه های اصلی انتقال عفونت های بیمارستانی در نظر گرفته می شود. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی میکروبی دست کارکنان هنگام خروج از بیمارستان بود.روش بررسیبا پوشاندن دستکش استریل حاوی محیط کشت مایع از دست 100 نفر از کارکنان سه بخش (ساختمان اداری، بخش اورژانس داخلی و آزمایشگاه مرکزی) بیمارستان امام رضا (ع) نمونه ها جمع آوری و کشت داده شد.یافته هامیزان رعایت شست شوی دست در میان کارکنان 40 درصد بود. در آنهایی که دست های شان را شست شو داده بودند، 95 درصد شست شو با آب و صابون و 5 درصد از ژل های الکلی ضدعفونی کننده استفاده کرده بودند. از 100 نمونه کشت داده شده در 90 نمونه میکرو ارگانیسم رشد یافت که شامل باسیل گرم مثبت غیر پاتوژن (29%)، استافیلوکوک کواگولاز مثبت (39%)، استافیلوکوک کواگولاز منفی (47%)، انتروکوک (3%)، میکروکوکوس (25%) و کاندیدا (3%) بودند. میزان آلودگی در آنهایی که دست هایشان را نشسته بودند 2/62 درصد و در آنهایی که شسته بودند 7/37 درصد بود (04/0 P=).نتیجه گیریدست های کارکنان مراکز بهداشتی به طور پیشرونده ای با فلور موقت یا بیماری زا، طی فعالیت های روزانه آلوده می شوند و با انجام شست شوی دست در هنگام خروج از بیمارستان می توان میزان آلودگی را کم نمود.
کلیدواژگان: فلور میکروبی، کارکنان بیمارستان، شست شوی دست -
صفحات 80-84زمینه و هدفعفونت بیمارستانی یکی از بزرگترین معضلات قرن حاضر است. میکروب های فلور طبیعی دست کارکنان و باکتری های موجود بر روی تجهیزات پزشکی، می توانند به همراه باکتری های بیماریزا جمع شوند. مطالعه حاضر با هدف شناسایی باکتری های موجود در دست های کارکنان و محیط بخش های بیمارستان یحیی نژاد بابل انجام شد، تا گامی در جهت کنترل عفونت بیمارستانی در این مرکز برداشته شود.روش بررسیدر این مطالعه توصیفی، طی 17 ماه (1/1/89 الی 8/6/90)، 403 نمونه به صورت تصادفی به وسیله سوآپ آغشته به سرم فیزیولوژی استریل از تجهیزات پزشکی و دست های کارکنان شاغل در بخش های اورژانس، اتاق عمل جراحی مردان، بخش و اطاق عمل زنان و ICU، برداشته و بلافاصله بر روی محیط های BA و EMB کشت داده شدند. بر روی نمونه های مثبت، آزمایش های تشخیصی جهت تعیین نوع باکتری مربوطه گذاشته شد.یافته هااز 403 نمونه برداشت شده، 530 باکتری جدا گردید. فراوانترین باکتری بدست آمده از دست کارکنان(291 باکتری) و تجهیزات پزشکی(239 باکتری)، استافیلوکوکوس ارئوس به ترتیب با فراوانی 144(5/49%) و 24(10%) بود. همچنین 3 مورد باکتری سودوموناس آئروژینوزا از دست های کارکنان اتاق عمل جراحی مردان وتجهیزات پزشکی ICU و 2 مورد آسینتوباکتر از تجهیزات پزشکی ICU جدا گردید.نتیجه گیریبا توجه به یافته های این مطالعه، تهیه ضدعفونی کننده های مناسب و اجرای قوانین استاندارد استفاده از آن ها ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژگان: تجهیزات پزشکی، دست کارکنان، عفونت بیمارستانی، استافیلوکوکوس ارئوس
-
Pages 1-8Background And Objective
Resistance to antiretroviral agents is a significant concern in clinical management of HIV-infected individuals. Resistance is the result of mutations that develops in the viral protein targeted by antiretroviral agents.
Material And MethodsIn this cross-sectional study، the blood samples of 40 HIV-positive patients were collected. Twenty of them were drug-naïve and the rest were under treatment for at least one year by antiretroviral agents. Virus genome was extracted from patient''s plasma with high-pure-viral-nucleic-acid kit. Then، by means of reverse-transcriptase and specific primers of protease genes were amplified and sequenced. Sequences of genes، drug- antiretroviral- resistant mutations and subtypes were determined using Stanford University’s HIV-drug-resistance databases.
ResultsDrug-naive patients show 15% resistance to nucleoside-reverse-transcriptase inhibitor (NRTI) and 20% resistance to non-nucleoside-reverse-transcriptase inhibitor (NNRTI). Anti-protease resistance is not observed in any patients. In under treatment patients، drug resistance to NNRTI (25%) is more than drug resistance to NRTI (20%) and the rate of drug resistance to protease inhibitor is 5%.
ConclusionOur findings show a high prevalence of drug-resistant mutations in Iranian-drug-naïve-HIV-infected patients. But in under treatment individuals، the rate of drug resistance is less than previous studies.
Keywords: HIV, Nucleoside Inhibitor, Non, Protease Inhibitor -
Pages 9-15Background And ObjectiveMuch research has shown that Human Papiloma Virus (HPV) plays an important role in cervix cancer and it is the cause of 99% of cervix cancer worldwide. Lots of research has been done to find a proper method for HPV diagnosis and screening in patients with genital warts. This study aimed at comparing PCR method with Pap smear test in HPV screening.Material And MethodsConsidering the presence of DNA of HPV، 45 vaginal and cervix swap samples of women with genital warts were tested by means of specific PCR and Pap smear from September 2010 to April 2011.ResultsOut of 45 vaginal and cervix swap samples of women suffering genital warts، 37 samples (82. 2%) are positive. Of 45 Pap smear samples، 13 (29%) are neoplasia and 32 (71%) normal.ConclusionThe difference between the results of PCR and Pap smear is due to low specification and sensitivity of Pap smear. Thus it is recommended using diagnostic PCR method in addition to Pap smear in order to promote the quality of screening in individuals with genital warts.Keywords: Human Papiloma Virus (HPV), Genital Warts, Molecular (PCR), Pap Smear
-
Pages 16-23Background And ObjectiveDiabetes mellitus is one of complications that thalassemia major patients face with. Hence، blood glucose monitoring is of vital importance to these patients. Because of high level of fetal hemoglobin in these patients، the measurement of hemoglobin A1c is not reliable and should be displaced by fructosamine test.Material And MethodsThe current descriptive study was carried out on 33 beta-thalassemia major patients afflicted with diabetes mellitus (21 female and 12 male cases). Blood glucose level، fructosamine، hemoglobin A1c، serum ferritin and fetal hemoglobin were measured.ResultsBlood glucose levels are 204±103 mg/dL and 221±101 mg/dL (p=0. 63); fetal hemoglobin levels are 9%±7% and 13%±9% (p=0. 22); serum ferritin levels are 1744±1534 ng/mL and 3253±1773 ng/mL (p=0. 96) in female and male patients، respectively. The level of fructosamine (42±124 mmol/L) and glycosylated hemoglobin (8. 9%±1. 8%) are correlated significantly (r=0. 69، p<0. 01). Both Hemoglobin A1c (r=0. 75، p<0. 01) and fructosamine (r=0. 54، p<0/01) show a significant correlation with blood glucose level.ConclusionIn diabetic thalassemia major patients with frequent blood transfusion، the level of fructosamine and glycosylated hemoglobin are related significantly، therefore; they can be used alternatively.Keywords: Thalassemia major, Fructosamine, Hemoglobin A1c, Diabetes Mellitus
-
Pages 24-30Background And ObjectiveOf the most common hypochromic microcytic anemia are iron deficiency anemia and minor thalassemia، which are common in Iran and their differential diagnosis is extremely important. The level of 25-hydroxy vitamin D is the indication of vitamin D blood status. The aim of this study was to compare serum levels of vitamin D in people with minor thalassemia and iron deficiency anemia with healthy subjects in order to investigate the relationship between vitamin D deficiency and iron absorption.Material And MethodsIn this case-control study، 24 patients with minor thalassemia، 20 patients with iron deficiency anemia and 24 healthy individuals participated. Groups were matched for age and sex. Testing of Vitamin D level by ELISA، ferritin by quantitative luminescence method and HbA2 by column chromatography was carried out.ResultsThe number of individuals with low level of vitamin D in iron deficiency group is 15 (75%)، in minor thalassemia group is 8 (33/3%) and in the control group 11 (45. 8%).ConclusionIn this study، the highest percentage of vitamin D deficiency is observed in cases with iron deficiency anemia. Because of association between vitamin D and anemia، iron and vitamin D supplementation is recommended to enrich the diet.Keywords: Anemia, Minor Thalassemia, Iron Deficiency Anemia, Vitamin D
-
Pages 31-37Background And ObjectiveOne of the most common diseases of keratin tissues is dermatophytosis caused by dermatophyte fungi. Because of being contagious، it has a high prevalence rate in wrestling and body building gyms. This study was designed to evaluate the process of this disease and improve the hygiene of halls.Material And MethodsThe Samples (N= 540) were obtained from athletes and gyms، and a questionnaire was used to gather information. To identify various specious of dermatophyte، the routine diagnostic procedures، culture media، and supplementary tests were performed.ResultsOf samples taken from athletes، 59 wrestlers and 11 body builders suffer from dermatophytosis. Trichophytontonsurans (%28. 81) and Epidermophytonfloccosum (%36. 36) are the main isolates in wrestlers and body builders. Also the rate of epidermophytonfloccosum (%37. 5) is the highest in the samples taken from gym mats and halls.ConclusionBecause of high prevalence of dermatophytosis، pay attention to increase of hygiene and training courses for coaches and athletes are crucially important.Keywords: Dermatophytosis, Wrestling, Body Building Halls, Challous
-
Pages 38-45Background And ObjectiveUnderstanding the resistance patterns of bacteria and their sensitivity and attempting to find new compounds with broad effective spectrum would be significant in controlling infection. This study aimed at evaluating antibacterial potential of three honey samples produced in Golestan province، Iran، against Enterococcus faecalis strains.Material And MethodsAfter the isolation and identification of bacterial strains، their antibiotic resistance was determined using Kirby-Bauer method. Then، seven isolates of Enterococcus faecalis with multidrug-resistance were selected and antibacterial activities of honey samples assessed by disk-diffusion، well-diffusion and minimum inhibitory concentration test (MIC).ResultsThe highest diameter of inhibition zone in disk-diffusion and well diffusion methods is 20 mm and 26 mm، respectively. Also the MIC is measured 62. 5 mg. ml for all samples.ConclusionIn prohibiting microbial growth، all three samples were successful and they could prevent growing bacterial infection in spite of remarkable resistance of Entrococcus. Hence، further research should be conducted to assess the effects of honey samples against other bacteria.Keywords: Multidrug, Resistance, Enterococcus spp, Honey, Golestan Province
-
Pages 54-60Background And ObjectiveIn many countries، especially in developing countries، diarrheal diseases is one of the most important causes of mortality. In these countries، due to availability transfer conditions of parasitic infections، (pathogenic and non-pathogenic parasite)، have a high prevalence. This study aimed was determining the prevalence of Parasites causing diarrhea in Gorgan.Material And MethodsThis cross-sectional study was performed on 1086 Patients with acute diarrhea. The test was performing by the wetmount and formalin-ether concentration method according to WHO protocol.ResultsFrom 1086 patients in study، 197 (18. 1%) were infected by intestinal parasites، that 141 (13%) were infected with Protozoan and 79 (7. 27%) were infected with intestinal worms. The prevalence of wet mount method was، Entamoebahistolytica in 69 (6. 4%)، Giardia lamblia in 27 (2. 5%)، Entamoeba coli in 15 (1. 4%)، Chilomastixmesnili in 8 (0. 7%)، and with formalin-ether method was Hymenolepis nana in 26 (2. 4%)، Trichostrongylus in 16 (1. 5%)، Enterobiusvermicularis in 10 (0. 9%).ConclusionThe high prevalence of Entamoeba histolytica، is indicating protozoan importance as a cause of acute diarrhea.Keywords: Intestinal Parasites, Diarrhea, Wetmount, Formalin Ether, Gorgan