فهرست مطالب
Journal of Holistic Nursing and Midwifery
Volume:23 Issue: 2, 2013
- بهای روی جلد: 30,000ريال
- تاریخ انتشار: 1392/08/04
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-7مقدمهفرسودگی شغلی سندرمی مشتمل بر خستگی هیجانی، مسخ شخصیت و کاهش کفایت شخصی می باشد که افراد به دلیل مواجهه با استرس های فیزیکی، روانی و هیجانی در معرض آن قرار می گیرند. در میان مشاغل مختلف شغل پرستاری به عنوان یکی از مهمترین منابع ایجاد کننده فرسودگی شغلی به حساب می آید. طبق تحقیقات، وجود برخی از ویژگی های شخصیتی(نظیر سرسختی روانشناختی) می تواند به عنوان تعدیل کننده استرس عمل کرده و از بروز فرسودگی شغلی جلوگیری کند.هدفپژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین ویژگی سرسختی روانشناختی با فرسودگی شغلی پرستاران انجام گرفته است.روش کارپژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی- همبستگی می باشد که در سال 1390 در بیمارستان شهید انصاری شهرستان رودسر به انجام رسیده است. جامعه پژوهش را 133 نفر پرستار شاغل در 9 بخش پرستاری تشکیل می داد که با کمک جدول مورگان، 100 نفر از آنان انتخاب شدند داده ها با استفاده ازپرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی، سنجش سرسختی بارتون و فرسودگی شغلی مزلچ به روش مصاحبه گردآوری و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایجنتایج پژوهش نشان داد که بیشترین(40%) درصد نمونه ها در رده ی سنی30-26 سال قرار داشته واکثریت(58%) آنان را زنان تشکیل می دادند. بالاترین میانگین و انحراف معیار در بعد کفایت شخصی(65/8 ± 17/44) در میان متغیرهای فرسودگی شغلی؛ و بعد تعهد(92/13±80/37) در سرسختی روانشناختی دیده شد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بعد چالش در سرسختی به طور معنی داری با هر سه بعد خستگی هیجانی(01/0P<)، کفایت شخصی(05/0p<) و مسخ شخصیت(05/0p<) در فرسودگی شغلی ارتباط داشت. این آزمون همچنین بین تعهد و خستگی هیجانی (01/0p<) و کفایت شخصی (05/0p<) و مسخ شخصیت(05/0p<) و همچنین بین کنترل و سرسختی با خستگی هیجانی(01/0p<) و کفایت شخصی (05/0p<) و مسخ شخصیت(05/0p<)ارتباط آماری معنی داری را نشان داد.بحث و نتیجه گیرینتایج این پژوهش، بیانگر وجود ارتباط معکوس بین سرسختی و فرسودگی شغلی پرستاران است که می تواند راهنمایی در جهت گنجاندن مولفه های سرسختی در آموزش های رسمی و غیر رسمی پرستاران باشد، تا سطح آسیب پذیری آنان را در برابر استرس کاهش داده و میزان فرسودگی شغلی را کنترل نماید.
کلیدواژگان: کلیدواژه ها: فرسودگی شغلی، سرسختی، فشار روانی، پرستاران بیمارستان -
صفحات 8-15مقدمهزخم فشاری، فرایندی دردناک و ناتوان کننده است که با عوارضی چون کاهش کیفیت زندگی و افزایش هزینه درمان همراه می باشد. لذا ارزیابی بیماران در معرض خطر با استفاده از یک معیار عینی معتبر جهت اعمال اقدامات پیشگیری حائز اهمیت است.هدفاین مطالعه با هدف تعیین پیش بینی کنندگی مقیاس برادن در بروز زخم فشاری بیماران بستری در مراکز آموزشی- درمانی شهر رشت انجام شده است.روش کاراین پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی است که نمونه های آن (350 بیمار) به روش تدریجی از میان بیماران بستری در بخش های ارتوپدی، آی سی یو و داخلی اعصاب مراکز آموزشی درمانی منتخب شهر رشت در سال 1390 انتخاب شدند. اطلاعات در این تحقیق با استفاده از ابزاری 3 بخشی شامل پرسشنامه اطلاعات فردی، مقیاس خطر برادن و برگه ثبت بروز زخم فشاری بود. داده های پژوهش با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (کای دو، فیشر و رگرسیون لجستیک) تجزیه و تحلیل شدند.نتایجیافته های پژوهش نشان داد که اکثریت نمونه ها را مردان (1/63%) تشکیل می دهند. میانگین و انحراف معیار سن نمونه ها 54/20±77/49 سال بود. زخم فشاری در 6/22 درصد نمونه ها دیده شد که بیشترین درصد آن در بیماران بستری در بخش های آی سی یو بود. آنالیز رگرسیون لجستیک نشان داد درک «حسی کمی محدود» در برابر «عدم اختلال حسی» با)]20/8-57/1، (CI: 59/3 [OR=، «کاملا بی حرکت»در برابر «عدم محدودیت در تحرک» با)]81/219-81/1،(CI:97/19 [OR=و همچنین زیر مجموعه «مشکل در اصطکاک»در برابر «عدم مشکل در اصطکاک» با)]87/37-12/1، (CI: 51/6 [OR= در ابزار برادن بطور معنی داری پیشگویی کننده بروز زخم فشاری بودند.نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان داد که ابزار برادن ابزاری مناسب برای تعیین بیماران در معرض خطر زخم فشاری است. استفاده ازاین ابزار در ارزیابی بیمار و توجه به عوامل ایجاد زخم فشاری قبل از بستری می تواند در شناسایی بیماران در معرض خطر و کاهش بروز زخم فشاری تاثیر بسزایی داشته باشد.
کلیدواژگان: زخم فشاری، عوامل خطر، بیماران بستری -
صفحات 16-26مقدمهآموزش بالینی بخش مهمی از آموزش پرستاری است که نقش کلیدی دریادگیری دانشجویان پرستاری دارد. انتظار می رود، محیط بالینی قادر به فراهم آوردن فرصتهایی با هدف کسب تجارب مفید جهت دانشجویان باشد. ارزیابی فرایند یادگیری بالینی بنا به تجارب دانشجویان می تواند در شناخت موارد مهم در یادگیری بالینی دانشجویان مفید واقع گردد.
هدفهدف مطالعه، درک تجارب دانشجویان پرستاری از آموزش بالینی در بیمارستانهای استان گیلان می باشد.روش کاراین مطالعه، یک تحقیق کیفی(آنالیز محتوی)می باشد و جامعه پژوهش را 19 دانشجوی پرستاری ترم هشتم(1387) دانشگاه علوم پزشکی گیلان تشکیل می دهند. جهت انتخاب نمونه ها، از نمونه گیری مبتنی بر هدف استفاده گردید. داده ها به شیوه مصاحبه و بر اساس تجارب واقعی دانشجویان از یادگیری در محیط بالین با پاسخ به 6 سوال باز جمع آوری گردید. فرایند تحلیل داده ها با توجه به مراحل پشنهادی گرانهیم و لاندمن(2004) انجام شد و درنهایت، سه درون مایه اصلی به دست آمد.نتایجنتیجه آنالیز داده ها، استخراج سه طبقه اصلی و نه زیر طبقه بود: موضوعات حرفه ای(ارتباط نامطلوب/ ناهماهنگی بالینی/ محدودیتهای بالینی/ ترس،همراه همیشگی)، یادگیری بالینی(یادگیری کارآمد/ یادگیری نامطلوب) و هدف/انگیزه(ارتقا آگاهی/ کسب مهارت/ خدمت به هم نوع).نتیجه گیرینتایج براساس تجارب دانشجویان، بیانگر وجود برخی فاکتورهای موثر جهت کسب تجارب مثبت، نظیر به کارگیری آموخته های تئوری در عمل و ارتقا تدریجی اعتماد به نفس و یا کسب تجارب منفی، نظیر نا کارآمدی مربی بالینی و ترس در محیط بالین بود. از آنجا که هدف اصلی از تربیت دانشجویان پرستاری، کسب تجارب مثبت در محیط بالین جهت ارائه خدمات با کیفیت مطلوب درجامعه می باشد، بنابر این می توان با به کارگیری مربیان با تجربه، فراهم آوردن محیط مناسب یادگیری جهت به مرحله عمل در آوردن آموخته های تئوری دانشجویان در عمل، وحمایت دانشجویان، محیط یادگیری مطلوبی را با هدف کسب تجارب مثبت توسط دانشجویان مهیا ساخت.
کلیدواژگان: آموزش پرستاری، دانشجویان پرستاری، بیمارستان ها -
صفحات 27-34مقدمهناباروری و درمان آن یک بحران عمده در زندگی است. این رویداد و تنش حاصل از آن، بر وضعیت روانی زنان در دوران بارداری تاثیر گذاشته و باعث اثرات منفی و زیان باری بر جنین می گردد. از این رو بررسی تاثیر برنامه آموزش ایمن سازی، برمهارت های کنترل فشارروانی زنان باردار باسابقه نازایی وکاهش اثرات زیان بار آن، حائز اهمیت است.هدفاین تحقیق با هدف تعیین اثربخشی آموزش ایمن سازی در برابرفشارروانی، بر استرس ادراک شده زنان باردار با سابقه ناباروری مراجعه کننده به موسسه درمان ناباروری موسسه مهر رشت انجام شده است.روش کاردر یک تحقیق نیمه تجربی 65 نفر زن باردار با سابقه ناباروری مراجعه کننده به موسسه درمان ناباروری مهر در زمستان و بهار13911390 به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و با استفاده از پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن(14(pss- مورد آزمون قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی (توزیع فراوانی و شاخص های پراکندگی) و استنباطی (t مستقل) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.نتایجیافته ها نشان داد میانگین استرس ادراک شده در گروه آزمون از (874±235) قبل از مداخله، به(673 ± 2020) بعد از مداخله، به طور معنا داری کاهش یافت (1p<∙∙)، در حالی که در گروه کنترل میانگین نمره استرس اندکی افزایش یافت(1p<∙∙)،نتیجه گیریبا توجه به اثرات زیان بار فشارروانی برروی جنین اهمیت آموزش ایمن سازی در مقابل فشارروانی برای بهبود سلامت روانی مادران جهت پیش گیری ازاثرات منفی بر جنین آشکار می گردد.کلیدواژگان: ایمنی سازی، فشارروانی، ناباروری زنان، زنان باردار
-
صفحات 35-44مقدمهآمارها حاکی از افزایش بروز بیماری ایدز در جوانان ایرانی است. بررسی میزان آگاهی و رفتار پرخطر جوانان برای برنامه ریزی پیشگیرانه از HIV/AIDS از اهمیت بسیاری برخوردار است.هدفمطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی و فراوانی رفتارهای خطرساز در زمینه بیماری ایدز در دانشجویان تازه پذیرفته شده دانشگاه تهران در سال تحصیلی 88-1387 جهت بکارگیری نتایج تحقیق در طراحی برنامه های آموزشی پیشگیری از ایدز طراحی و اجرا گردید.روش کاربا استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای و سیستماتیک تعداد 664 دانشجو بصورت تصادفی از 12 دانشکده دانشگاه تهران در سال تحصیلی 88-87 انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها،حاوی 29 سوال در مورد راه های انتقال و پیشگیری از بیماری ایدز و رفتارهای پرخطر مرتبط با بیماری بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (جداول، شاخص های مرکزی و پراکندگی) و استنباطی (کای اسکوئر) انجام گرفت.نتایج92درصد از جامعه مورد بررسی، آگاهی خود را نسبت به بیماری ایدز، در حد مطلوب و 1/71 درصد دانشجویان شانس خود را برای ابتلا به ایدز، کم گزارش نمود ند. بیشترین منابع اطلاعاتی قبلی دانشجویان رسانه های جمعی شامل تلویزیون و نشریات به ترتیب (1/93%) و (82%) بوده با این وجود بیش از(20%) دانشجویان مورد بررسی دارای رفتارهای مخاطره آمیز در زمینه بیماری ایدز بودند و در حدود (6/45%) نیز آگاهی مطلوبی از روش انتقال ویروس ایدز نداشتند. بعلاوه بین میزان آگاهی با سن و رشته تحصیلی ارتباط معنی داری وجود داشت(0001/0>P).نتیجه گیریبر اساس یافته ها، میزان آگاهی دانشجویان در مورد بیماری ایدز مناسب می باشد اما در مورد رفتارهای پیشگیری، آگاهی کمی داشتند. علاوه بر این درصد قابل توجهی دارای رفتارهای پرخطر در زمینه بیماری ایدز بوده اند. بنابراین آموزش رفتارهای محافظتی از بیماری های آمیزشی و ایدز و نیز تبیین راه های انتقال ویروس ایدز و چگونگی پیشگیری از آن برای دانشجویان در بد ورود به دانشگاه ها و در حین تحصیل، توصیه میگردد.
کلیدواژگان: سندرم کاهش ایمنی اکتسابی، دانشجویان، آگاهی، عوامل خطر -
صفحات 45-51مقدمهباورهای مذهبی در تمام جنبه های زندگی روانشناختی بشر، تاثیرات به سزایی دارد و تقویت این باورها باعث افزایش عزت نفس، سلامت روان، کاهش خشم و اعتیاد می شود.هدفاین مطالعه با هدف تعیین رابطه باور های مذهبی با سلامت روان، عزت نفس و خشم در افراد وابسته به مواد و عادی شهر رشت انجام شده است.روش کاراین پژو هش یک پژو هش مقطعی، از نو ع توصیفی - مقایسه ای میباشد. جامعه آماری پژوهش را 80 نفر از افراد وابسته به مواد و عادی (40 نفر معتاد،40 نفر غیر معتاد) شهر رشت تشکیل می دهند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب(مهر تا اسفند 1389) و به پرسشنامه های اعتقادات مذهبی آلپورت، سلامت روان(12GHQ-)، عزت نفس رزنبرگ و پرسشنامه خشم باس و پری پاسخ دادند. بعد از اجرا و جمع آوری داده ها، از روش های آمار توصیفی(میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی(آزمون های t مستقل، رگرسیون و همبستگی پیرسون)جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.نتایجنتایج آزمون t مستقل جهت مقایسه مولفه ها بین دو گروه نشان دادکه بین دو گروه از لحاظ اعتقادات مذهبی(0001/0>P)، میزان سلامت روانی(0001/0>P)، عزت نفس(0001/0>P) و خشم (0001/0>P)تفاوت معناداری وجود دارد. تحلیل داده ها با استفاده از روش آماری رگرسیون نشان داد که مولفه های مورد بررسی 60 درصد باورهای مذهبی را در این افراد پیش بینی می کند، همچنین نتایج همبستگی پیرسون حاکی از ارتباط بین اعتقادات مذهبی و سلامت روان در افراد وابسته به مواد بود(01/0>P).نتیجه گیرییافته های پژوهش بر اهمیت باورهای مذهبی، عزت نفس، خشم و تاثیر آن بر سلامت روانی افراد وابسته به مواد و عادی تاکید دارد و پیشنهاد می شود از طریق مهارت کنترل خشم و افزایش عزت نفس و آموزش برخی از مهارت های بین فردی و راهکارهایی که به افراد کمک می کند تا شبکه حمایت اجتماعی خود را گسترش دهند و روابط اجتماعی کار آمد و بدون مواد را برقرار سازند، می تواند نقش مهمی در کاهش گرایش به اعتیاد داشته باشد.کلیدواژگان: مصرف کنندگان مواد مخدر، بهداشت روانی، خود پنداره، خشم، مذهب
-
صفحات 52-62مقدمهکیفیت زندگی یک موضوع مهم در مطالعات بیماری های مزمن، به خصوص سرطان، می باشد. سرطان پستان شایع ترین سرطان در میان زنان است. میزان بقای مبتلایان به سرطان پستان طولانی بوده و در نتیجه بیماران مدت زمان بیشتری متاثر از سرطان و عوارض و پیامدهای آن می باشند. از این رو تعیین کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در این افراد ضروری به نظر می رسد.هدفاین مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به سرطان پستان می باشد.روش کاراین مطالعه توصیفی تحلیلی روی 170 زن مبتلا به سرطان پستان در مراکز آموزشی و درمانی شهر رشت در سال 91-1390 انجام شد. داده ها توسط پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (WHOQOL-BREF) جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS16 و آمار توصیفی و تی تست، آنوا، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شد.نتایجنتایج نشان داد که میانگین سنی نمونه ها 04/10 ± 67/50 سال و میانگین نمره کل کیفیت زندگی مرتبط با سلامت 07/9 ± 65/48، در بعد جسمی45/12 ± 86/53، روانی 06/12 ± 05/41، اجتماعی 52/10 ± 36/55، محیط 16/9 ± 26/50، می باشد. بررسی عوامل مرتبط با کیفیت زندگی نشان داد که براساس رگرسیون چند متغیره بین وضعیت تاهل، شغل و نوع جراحی پستان با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت ارتباط آماری معنی داری وجود دارد(05/0>P).بحث و نتیجه گیریکیفیت زندگی در حیطه سلامت روان از سایر حیطه ها پایین تر بود. همچنین عوامل مرتبط با کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان شامل وضعیت تاهل، شغل و نوع جراحی بودند. بنابراین توجه به این عوامل و اقداماتی در جهت بررسی های روانی و انجام مشاوره های روانپزشکی در ارتقاء کیفیت زندگی این بیماران موثر خواهد بود.
کلیدواژگان: سرطان پستان، کیفیت زندگی، بیماران -
صفحات 63-70مقدمهیکی از عوامل تعیین کننده و موثر در حفظ سلامتی و پیشگیری از تشدید علائم و نشانه های بیماری پس از سکته قلبی، انجام رفتارهای مراقبت از خود می باشد. انجام این مراقبت ها که می تواند پس از طی دوره حاد بیماری شروع شود، در ارتقای سلامت بیماران و پیشگیری از عود بیماری اهمیت خاصی دارد.هدفهدف این مطالعه تعیین رفتارهای مراقبت از خود بیماران مبتلا به سکته قلبی در طی 15 و 30 روز بعد از ترخیص می باشد.روش کاراین مطالعه یک مطالعه مقطعی است. حجم نمونه این مطالعه را 132 بیمار مبتلا به سکته قلبی تشکیل می دادند که با استفاده از روش نمونه گیری تدریجی وارد مطالعه شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش اطلاعات فردی و اجتماعی و پرسشنامه رفتارهای مراقبت از خود بود که در اولین و دومین مراجعه بیماران به درمانگاه قلب طی خرداد تا بهمن سال 1390 انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای آماری من ویتنی یو و کروسکال والیس انجام شد.نتایجنتایج این تحقیق نشان داد که در روز 15 بعد از ترخیص، اکثریت بیماران(72%) دارای رفتار مراقبت از خود مطلوب بوده اند در حالیکه در روز 30 اکثریت افراد(1/84%) رفتارهای مراقبت از خود نامطلوب را داشتند. بعلاوه بین این رفتارها در روز 15 و 30 بعد از ترخیص تفاوت آماری معنادار وجود داشت(0001/0>p). در مورد حیطه های رفتارهای مراقبت از خود (رعایت رژیم غذایی، رعایت فعالیت جسمانی، تعدیل اثر متغیرهای تنیدگی آور و عدم مصرف سیگار)در این محدوده زمانی تفاوت آماری معنادار بود(001/0>p) اما در مورد رعایت رژیم دارویی تجویز شده این تفاوت معنادار نبود.نتیجه گیریبا توجه به کاهش نمره رفتارهای مراقبت از خود بیماران در روز 30 نسبت به روز 15 به نظرمی رسد باید آموزش های مناسب در مورد رفتارهای مراقبت از خود و اهمیت تداوم انجام این مراقبت ها ارائه گردد.
کلیدواژگان: انفارکتوس ماهیچه قلب، مراقبت از خود، بیماری عروق کرونر
-
Pages 1-7IntroductionBurnout syndrome includes aspects of emotional exhaustion، depersonalization، and decrement of personal accomplishment which medical staffs are vulnerable to because of their exposure to physical and psychological stressors. In different professions nursing is one of the most important sources of occupational burnout. According to studies some characteristics such as psychological hardiness as stress reduction can prevent occupational burnout.ObjectiveThis study aimed to determine the relationship between psychological hardiness and occupational burnout in nurses.MethodsPresent study is a correlational descriptive study conducted in 2011 in Shahid Ansari hospital in Rudsar. Study community consisted of 133 employed nurses working in nine nursing wards from which 100 of them were chosen using Morgan table who responded to Barton hardiness scale and professional burnout questionnaires. The collected data was analyzed using descriptive and inferential statistics.ResultsStudy Findings showed that the majority (40%) of samples were in range of 26-30 years old and most (58%) of them were females. Highest mean and standard deviation in personal accomplishment domain (44. 17±8. 65) was، in burnout variables and commitment domain (37. 8±13. 62) was psychological hardiness. Results of Pearson correlational test showed that challenge in hardiness domain was significantly related to all three domain of emotional exhaustion (p<0. 01)، personal accomplishment (p<0. 05) and depersonalization (p<0. 05) in occupational burnout. This test also indicated a significant relationship between commitment and emotional exhaustion (p<0. 01)، personal accomplishment (p<0. 05) and depersonalization (p<0. 05) and also between control and hardiness with emotional exhaustion (p<0. 01)، personal accomplishment (p<0. 05) and depersonalization (p<0. 05).ConclusionStudy results showed a reverse relationship between hardiness and occupational burnout of nurses which can be the guide of including hardiness in formal and informal nursing education so to decrease their susceptibility level in time of stress and control the burnout level.Keywords: Burnout, Professional, Hardiness, Stress, Psychological, Nursing Staff, Hospital
-
Pages 8-15IntroductionPressure ulcer is a painful، disabling process which has side effects such as decreased quality of life and increased treatment cost in treatment process. Therefore it is important to assess at risk patients using a reliable objective criteria in order to take preventive measures.ObjectiveThe purpose of this study was to determine the predictive value of Braden scale in occurrence of pressure ulcer among hospitalized patients in educational and therapeutic centers of Rasht city، Iran.MethodsThis is a cross-sectional descriptive analytic study. Samples were chosen by consecutive method consisted of 350 hospitalized patients in orthopedic، ICUs، neuromedical wards in educational-therapeutic centers of Rasht city in 2011. The data collection tool was consisted of Braden scale. Data was analyzed using T test، Chi square، Fisher test and logistic regression.ResultsFrom 350 patients studied، 221 were male and 129 were female. The mean age was 49. 77±20. 54. Incidence of pressure ulcer in this study was 22. 6%. The most pressure ulcer cases were identified in ICUs patients. In logistic regression model، the chance of pressure ulcer formation in Braden scale in «limited sense of understanding” versus» lack of sense disorder«was significant [OR=3. 59، (CI: 1. 57-8. 20)]. The probability of pressure ulcer formation in completely motionless sub group versus lack of limitation in motility was significant [OR= 19. 97، (CI: 1. 81-219. 81)]. The probability of formation of pressure ulcer in problem sub group in friction versus lack of problem in friction was significant with [OR=6. 51، (CI: 1. 12-37. 87)].ConclusionThe findings of study showed that Braden''s instrument is proper and standard measurement in determining at risk patients for pressure ulcer. The use of this instrument for evaluating patients and attending effective factors of pressure ulcer development before hospitalization can identify patients at risk and decrease the incidence of pressure ulcer.Keywords: Pressure Ulcer, Risk Factors, Inpatients
-
Pages 16-26IntroductionClinical education is important part of nursing education that has a key role in the learning of nursing students. It is expected that clinical environment provides opportunities for students to gain valuable experiences. Assessment of clinical learning process based on students’ experiences can be useful in identifying important factors in students'' clinical learning.ObjectiveThe aim of this study was to understand the experiences of nursing students'' from clinical education in hospitals of Guilan.MethodsThis is a qualitative study (content analysis) and study sample consisted of 19 senior nursing students (term 8) in Guilan University of Medical Sciences (1387). Purposive sampling was used to select samples. Data collection was performed through interview and based on actual experiences of students from learning in the clinical environment with answer to 6 open questions. Data analysis accomplished according to proposed steps by Graneheim and Lundman (2004). Three main themes emerged.ResultsResults of data analysis included three main categories and nine subcategories: Professional issues (Unsatisfactory relation، Clinical heterogeneity، Clinical restrictions، Fear، continual Concomitant)، clinical learning (Efficient learning، inappropriate Learning)، Purpose / Motivation (Promotion of Awareness / Obtain of skills / service to fellow).ConclusionsThe results based on students'' experiences showed some effective factors on obtaining positive experiences like presence of appropriate environment in order to apply theoretical knowledge in practice and support and or obtain of negative experiences like ineffective clinical instructors and fear in clinical environment. Since the main purpose of educating nursing students is to obtain positive clinical experience to provide quality services in the community، so we can provide optimal clinical learning environment aiming positive experience for students using experienced clinical instructors، and environment to apply theoretical knowledge in practice for students.Keywords: Nursing Education, Nursing Students, Hospitals
-
Pages 27-34IntroductionInfertility and its treatment is a major crisis in the life. This event and its tension affects women''s mental status during pregnancy، and it causes harmful and negative effects on the fetus. Hence، it is important to study immunization training effects on pregnant women''s stress control skills with history of infertility and reduce its harmful effects.ObjectiveThis study was conducted to determine the effectiveness of stress inoculation training on perceived stress in pregnant women with infertility admitted to Mehr Infertility Institute.MethodsIn a semi –experimental study، 65 pregnant women with a history of infertility referred to Mehr Infertility Institute were selected by convenience sampling methods in winter and spring ((2011-2012)، kohen''s (pss-14) perceived stress scale was used as data gathering scale. Data was analyzed using descriptive statistical tests (distribution and dispersion indices) and analytical test (independent t).ResultsResearch finding showed that the average perceived stress decreased significantly in experiment group from (35. 2 ± 4. 87) before intervention to (20. 20±3. 67) after intervention (p<0. 01) whereas، the average precived stress score slightly increased in control group (p<0. 01).ConclusionIn attention to the harmful effects of stress on fetus، the importance of stress inoculation training for improvement of mothers’ mental health for prevention of its negative effects on fetus is clear.Keywords: Immunizatiom, stress, psychological, Infertility, female, pregnant women
-
Pages 35-44IntroductionStatistics indicate increase of HIV/AIDS incidence in Iranian youth. Knowledge and high risk behavior assessment in youth is important in preventive planning of HIV/AIDS.ObjectivePresent study aimed to determine knowledge and frequency of high risk behaviors about HIV/AIDS among newly accepted students at Tehran University in 2009 in order to use study findings in designing preventive educational programs on AIDS.MethodsA total of 664 students from 12 faculties of Tehran University were chosen using random stratified systematic sampling. Data collection instrument consisted of 29 questions regarding transmission and prevention and high risk behaviors of this disease. Data were analyzed by descriptive statistics (tables، central criteria and frquency) and analytical tests (Chi-square).ResultsBased on findings 92% of them reported their knowledge level regarding AIDS as satisfactory and about 71. 1% of them identified themselves to be at low risk of HIV/AIDS. The most previous information source was media including television and publications (93. 1% and 82% respectively). However more than 20% of students had high risk behavior towards HIV/AIDS and almost 45. 6% didn''t have satisfactory knowledge on ways of HIV/AIDS transmision. In addition there was a significant relationship between knowledge level and age and field of study (p<0. 0001).ConclusionConsidering the results، students had appropraite knowledge level on HIV/AIDs but they are unware of STDs and preventive behaviors. In addiation، many of students had high risk behavior toward HIV/AIDs. It is recommended to implement university STDs and HIV/AIDs educational programs by emphasizing preventive behaviors for newly entered students.Keywords: Acquired Immunodeficiency Syndrome, Students, knowledge, Risk factors
-
Pages 45-51IntroductionReligious beliefs have an important effect on all psychological aspects of human life; and strengthening these beliefs increases self-esteem، mental health and also decrease addiction and anger.ObjectiveThis study aimed to survey the relationship between religious beliefs and mental health، self -esteem and anger in normal and drug-dependent people in Rasht.MethodsThis is a cross-sectional، descriptive-comparative study. Study population consists of 80 drug-dependent and normal people (n = 40 addicts، 40 non-addicted) in Rasht who were chosen by random sampling (October to March 2010) and responded to Allport religious beliefs، mental health (GHQ-12)، the Rosenberg Self-Esteem Scale and the Buss and Perry anger questionnaire. After implementation and data collection، descriptive statistics methods (mean and standard deviation) and inferential statistics (independent t-tests، regression and correlation) were used for data analysis.ResultsThe results of independent t-test parameters comparing the two groups showed a significant difference in terms of their religious beliefs (p<0. 0001)، mental health level (p<0. 0001)، self-esteem (p<0. 0001) and anger (p<0. 0001). Data analysis using regression showed the components surveyed predicted 60% of their religious beliefs. Also Pearson correlation findings indicated a relationship between religious beliefs and mental health in drug dependent people (p<0. 01).ConclusionThis study emphasizes the importance of religious beliefs، self-esteem، anger and its effect on mental health of substance dependent and normal individuals. It is suggested that an important role in decreasing addiction can be taken through learning the normal stress and anger management skills and increasing self-esteem and also learning some of the interpersonal skills solutions which helps people expand their social support networks and social work.Keywords: Drug Users, Mental Health, Self Concept, Anger, Religion
-
Pages 52-62IntroductionBreast cancer is an important issue in chronic disease studies. Breast cancer is the most common cancer among women. Life expectancy is long in patients with breast cancer and in result they suffer longer from cancer and its complications. Therefore it seems necessary to determine QOL and its related-factors in these patients.ObjectiveThe purpose of the study isto determine Quality of Life and its related factors among women with breast cancer.MethodsThis analytical descriptive study was conducted on 170 women with breast cancer referred to Educational-therapeutic hospitals in Rasht in 2011-2012. Data were collected by questionnaire including demographics and Health-related Quality of Life (WHOQOL-BREF) questionnaires. Data were analyzed using SPSS software version 16، and descriptive statistics and t-test، ANOVA، Pearson correlation coefficients and linear regression.ResultsFindings indicated that samples mean age was 50. 67±10. 04and mean Health-relatedQOLscore was 48. 65±9. 7، physical domain 53. 86±12. 45، psychological 41. 05±12. 06، social 55. 36±10. 52 and environment 50. 26±9. 16. In assessing related factors with quality of life using multiple regression indicated significant differences between maritalstatus، occupation، type of breast surgery (p<0. 05).ConclusionQOL was lower in psychological health domain than other domains. Also، relatedfactors with breast cancer patients'' QOL included maritalstatus، occupation and surgery type. Therefore paying attention to these factors and conducting psychic assessments and psychiatric consultations are important for improvement of these patients'' QOL.Keywords: Breast Neoplasm, Quality of Life, Patients
-
Pages 63-70IntroductionOne of determining and effective factors in health maintenance and prevention of progression of signs and symptoms of disease after heart attack is self care behaviors. The self care behaviors which can start after passing the acute period of disease has special importance in health maintanance and its recurrence.ObjectiveThe aim of this study was to determine self care behavior of patients after myocardial infarction during 30 days after discharge.MethodThis is a cross sectional study and its samples were 132 patients after myocardial infarction who entered to study sequentially. Data collection was done in 15th and 30th days after MI by questioner from June 2011 to January 2012. Analysis was done by descriptive and inferential statistics such as Mann-whitney and Kruskal-wallis tests in SPSS version 19.ResultsThe results of this study showed the majority of patients (72%) were adhered to self care behaviors at 15th day but at 30th, 84.1 percent not adhered to these behaviors. Significant difference was showed in adherence of self care behaviors (p<0.0001) and its dimensions (diet regimen, physical activity, stressor modification and smoking) at those days (p<0. 001) but not in medication adherence.ConclusionIn attention to decrease of mean score of selfcare behavores in 30th day after myocardial infarction than in 15th day, it seems proper teaching about self care and the importance of its continuity should be presented.Keywords: Myocardial Infarction, Self Care, Coronary Artery Disease